Ikke-venereal lymphangitt av penis - symptomer og behandling

Inflammasjon av lymfekarene i penis kalles lymfangitt. Lymfekarene langs stammen av penis, eller rundt coronal sulcus, er oftest påvirket. Sykdommen er alltid sekundær, vanligvis i bakgrunnen av traumer, eller mekanisk skade er festet til infeksjonen i lymfeet.

Hyppige langvarige seksuelle handlinger eller handlinger av selvtilfredshet kan være årsaken til lymfittitt i penis.

Menn, berørt av lymphangitt, bemerket at sykdommen var foran:

 • hyppig langsiktig samleie
 • intensivert onani (se om onani er skadelig for en manns helse?);
 • uvanlige stillinger i coitus, noe som bidro til overskudd av penis.

klassifisering

 1. Tilgrensende lymphangitt kan være:
  • akutt - varer fra flere timer til flere dager;
  • kronisk.
 2. I følge dybden av lesjonen:
  • dypt - de dype lymfatiske karene er berørt;
  • overfladiske - subkutane lymfatiske trunker påvirkes.
 3. Ved alvorlighetsgrader av komplikasjoner:
  • enkel;
  • purulent.

Manifestasjoner av ikke-venøs lymphangitt i penis

Ukomplisert lymphangitt

Akutt ukomplisert lymphangitt i penis manifesteres ved komprimering i koronarsulcusområdet, eller langs penisakselen i form av en streng. Neoplasma er tett, smertefri.

Purulent lymphangitt

Lymphangitt er smertefull i penis.

I tilfelle av progresjon, oftest mot bakgrunnen av åpne vaskulære skader, utvikles en sekundær infeksjon og purulent betennelse utvikler seg. Det manifesterer seg:

 • generell forgiftning: en økning i temperatur, hodepine, svakhet;
 • skarp ømhet i penis;
 • På bakgrunn av komprimering og hevelse i penis er det svært palpable, smertefulle, purulente infiltrater.
 • Det er en purulent utslipp.

diagnostikk

ved ukomplisert lymphangitt penis er diagnostisert på grunnlag av undersøkelse og palpasjon er preget av et tett utvidet lymfatisk kar. Spesifikke laboratorieendringer kan ikke være. Det er viktig å skille lymphangitt fra syfilis, hvor en hard chancre noen ganger kan få lignende skisser. Ved mistanke om lymphangitt må alle pasienter utføre en blodprøve for syfilis (Wasserman's reaksjon, etc.).

Ukomplisert lymphangitt i penis kan forveksles med en herpesisk lesjon av penis. Samtidig ta hensyn til dannelsen av spesifikke vesikler og erosjoner, karakteristisk for herpes. For riktig diagnose i dette tilfellet utføres PCR og immunfluorescensanalyse.

ved komplisert lymphangitt Du kan se et karakteristisk bilde fra den generelle blodprøven (leukocytose, en økning i ESR, et skifte av leukocyttformelen til venstre) og en generell urintest (forekomsten av leukocytter og erytrocytter).

Purulent lymphangitt er differensiert fra akutt, spesielt gonokokk, uretritt. Det utvikler også smerte, purulent utslipp fra urinrøret. For å hjelpe til med diagnosen kommer bakteriologisk undersøkelse av et smet fra urinrøret med definisjonen av sykdomsfremkallende middel.

behandling

Ukomplisert lymphangitt

I tilfelle av ukomplisert lymphangitt i penis kan det ikke være nødvendig med spesiell behandling. Som regel går det uavhengig, uten noen spesielle endringer på kjønnsdelens side. I slike tilfeller blir pasienten observert dynamisk og gjennomført et komplett utvalg av undersøkelser for å utelukke andre farlige sykdommer (syfilis, genital herpes). I nærvær av samtidige sykdommer gjennomgår de omfattende behandling.

Purulent lymphangitt

I tilfelle av purulent lymphangitt, med trusselen om dens utvikling og med tilbakevendende lymphangitt med utviklingen av en purulent prosess i pasientens anamnese, er det nødvendig å bli innlagt på sykehus.

 • Drenering av purulent foci. Hvis det er purulente foci og formasjoner, blir de åpnet og drenert kirurgisk.

Med purulent lymphangitt blir antibakterielle legemidler foreskrevet.

Antibiotika. Den neste fasen er foreskrevet antibakterielle stoffer. Disse er som regel bredspektret antibiotika (penicilliner, cephalosporiner, aminoglykosider). Dette er nødvendig for å undertrykke patogene patogener og forhindre utvikling av betennelser.

 • Anti-inflammatoriske stoffer. For fjerning av ødem og smerte som pasienter gis anti-inflammatoriske legemidler (ibuprofen, indometacin) og antihistaminer (Suprastinum, loratadin, tsiterizin). Det bør legges merke til at en gruppe av ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler forårsake alvorlig irritasjon av mageslimhinnen, og derfor pasienter med magesår og duodenalsår, selv uten forverring, tilordnes den med stor forsiktighet.
 • Fysioterapi. I løpet av perioden da betennelsen minker, når aktiviteten til den suppurative prosessen er fullstendig undertrykt, kan fysioprocedurer som letter utstrømningen av lymf (UHF, magnetoterapi) bli tilsatt. Men vi må være helt sikre på at purulent foci er eliminert, ellers kan fysioterapi bidra til veksten av et purulent infiltrat. Ved kompleks behandling brukes ultrafiolett bestråling av blod, som et ekstra verktøy for destruksjon av infeksjon.
 • Prognose, forebygging

  Med rettidig diagnose og riktig behandling er prognosen for sykdommen gunstig - du kan oppnå fullstendig kur av pasienten. Dessverre, menn som er rammet av lymphangitt i penis, går ikke alltid i tide for medisinsk hjelp. I slike tilfeller kan sykdommen være kronisk, ta en stædig trist karakter.

  For å forebygge patologi er det nødvendig å unngå seksuelle overgrep, lange onanasjoner, noe traumer i kjønnsorganene. Et målt sexliv og hygienekompetanse er nøkkelen til å forhindre utvikling av lymfittitt i penis.

  Lymphangitt av penis hos menn

  Purulent betennelse i penis hos menn er definert som lymphangitt. Årsaken til sykdommen er penis økt følsomhet overfor ytre påvirkninger på den (en mer fullstendig liste over faktorer som fremkaller sykdomsutbrudd er gitt nedenfor).

  Årsaker til sykdommen

  Faktorer som påvirker utseendet av lymphangitt i penis er:

  • Eksperimenter under sex-
  • Feil smertefull stimulering av penis-
  • Uordenlig sexliv med hyppige seksuelle handlinger
  • Konstant onani-
  • Mekanisk gulv blåser til penis-
  • Skader på penis under samleie og onani.

  Lymphangitt i penis kan forekomme ikke bare på grunn av et aktivt seksuelt liv, men også i perioden med det lange fraværet. For eksempel, med konstant samleie en mann opplever intens friksjon av glans penis, noe som fører til utseende av kløe og svært alvorlig brenning. Med tiden (for dette nok enda noen få uker) faller følsomheten av penis i en mann kraftig, og det er en økning i lymfeknuter. De som igjen kan bli betent og skadet under påvirkning av konstant onani eller samleie.

  Er det mulig å gjenopprette lymfeknuter?

  Ja, gjenopprette følsomheten av penis og funksjonen av lymfeknuter kan være, men for dette, for det første behovet for å se en urologens, og for det andre - stoppe opptre promiskuøse, og for å gjennomføre en hvilken som helst annen manipulering av kjønnsorgan.

  Er lymphangitt en seksuelt overført sykdom?

  Nei, det teller ikke. Lymphangitt kan ikke bli smittet av en seksuell partner. I sin tur kan en mann ikke bekymre seg for at han vil infisere en partner under samleie uten beskyttelse. Komplikasjoner av lymfadenitt er ikke, og mannen har ingen skade for den generelle tilstanden av helse (men dette er bare under betingelse av rettidig behandling av sykdommen).

  Video: Normale indikatorer på menn

  Alvorlighetsgraden av lymfadenitt

  Lymphadenitt i penis kan forekomme i to hovedformer - akutt og kronisk. Av graden av skade på vev i penis, kan sykdommen være overfladisk eller dyp.

  Hvis den inflammatoriske prosessen bare påvirker kapillærene som ligger i det øvre laget av kjønnsorganet, så er det i dette tilfellet en lett form for sykdommen. Når blodkar og lymfeknuter er dypt lokalisert, anses sykdommen som alvorlig (pasienten er innlagt på sykehus og behandlet på sykehusinnstilling).

  Hvordan forstår du at en mann er syk med lymfadenitt?

  Sykdommen manifesterer seg ikke umiddelbart. Bare med progresjonen av lymfadenitt mann begynner å ta hensyn til betennelse av penis, forstørrede lymfeknuter og smerte av penis under samleie.

  Symptomer på sykdommen

  Bestem sykdommen hos kjønnsorganene hos menn kan være i henhold til følgende karakteristiske symptomer:

  Video: Din egen organisme er en penis ereksjon

  • Økt urinering;
  • Smertepulverutløp fra penis;
  • Kroppens betennelse
  • Smerte under samleie
  • Utvidelse av lymfeknuter i regionen av glanspenis;
  • Rødhet av organet på grunn av skadede blodårer.

  behandling

  I komplekse tilfeller av lymfadenitt av penis, må en mann være innlagt på sykehus og til og med i en kirurgisk prosedyre. I et sykehusmottak er pasienten rehabilitert av de inflammatoriske delene av orgelet. Hvis det er purulente betennelser (akne, kokker) på penis, så åpnes de og etter at såret er behandlet med antibiotika. Behandling vil også bli utført med antibiotikabehandling - 500 mg amoksicillin gis hver 8. time. For fjerning av inflammatorisk prosess, brukes legemidler i form av Ibuprofen og Nimesulide.

  Hvis sykdommen passerer i en akutt form, anbefales det ikke å massasje, komprimere, påføring og behandling med salver. Ytterligere korrigerende behandlingsmetoder kan betraktes som laserbestråling (laser eksponering for blodårer). I kronisk form av sykdommen gjelder komprimerer på alkohol.

  Tradisjonell medisin

  Lymphangitt av penis kan elimineres ved hjelp av folkemetoder:

  • Motta kjøttkraft fra nettle, hoppekegler, krydderurg og oregano. For forberedelsen er alle ingrediensene tatt i like mengder (1 spiseskje) og kokt 500 ml kokende vann. For å insistere på et legemiddel er det nødvendig 30 minutter og etter å akseptere 3 ganger om dagen, etter å ha delt på like store mengder væske.
  • Komprimerer fra bladene av peppermynte - mynte knuses til tilstanden av vassel, innpakket i osteklær eller bandasje og påføres det betente området i 20-30 minutter.

  forebygging

  Leger-urologer insisterer heller ikke på behandling av lymphangitt, men på dens forebygging. Den mest effektive forebyggelsen av den inflammatoriske prosessen er avholdenhet fra hyppige seksuelle kontakter (spesielt promiskuitet). I tillegg er det ikke anbefalt å ty til onani i fravær av seksuell aktivitet, siden det heller skader menns helse, snarere enn omvendt.

  Lymphangitt av penis

  Lymphangitt i penis er en kronisk eller akutt betennelse i kapillærene og lymfatiske trunker. Denne sykdommen skjer mot bakgrunnen av purulent-inflammatoriske prosesser. Det er flere grunner som forårsaker lymphangitt av penis. Hovedet fra bunnen er knyttet til feilstillinger i løpet av sex, hyppig langvarig samleie, stimulering av penis, langvarig prosess av onani og traumer til det mannlige kjønnsorganet under samleie. Dette skyldes at lymfekarene er skadet, noe som fører til dannelsen av lymfetitt i penis. Det er verdt å merke seg at denne sykdommen ikke er helseskadelig og ikke er seksuelt overført, så risikoen for å bli kontraktspartner er utelukket. Til tross for at det heller ikke er stor helsehelse, er det bedre å umiddelbart søke medisinsk hjelp, sykdommen er lett å behandle.

  I medisin er lymphangittene delt inn i enkle og purulente. Av alvorlighetsgrad kan sykdommen være akutt og kronisk. Det er også viktig og dybden av vaskulære lesjoner - overfladisk eller dyp. Når kapillær lymphangitt påvirkes av et stort antall lymfatiske overflatekarillærer, og med stamme lymfatisk en eller flere store kar.

  Symptomer på lymphangitt i penis

  For ikke-venereal lymphangitt i penis er generell forgiftning karakteristisk, og en alvorlig purulent-inflammatorisk prosess er også mulig. Ofte er symptomene på denne sykdommen: generell svakhet, hodepine, rikelig svette og alvorlige kulderystelser. Svært raskt begynner å utvikle seg hevelse, ømhet og fortykning av vevet. Vevene rundt det mannlige kjønnsorganet blir hovne og spente. Smerte og hevelse i lemmen kan også øke, og lymfemi kan utvikle seg tidlig. Det er nødvendig å starte behandlingen i tide, ellers kan det føre til sepsisutvikling.

  Med dyp lymphangitt observeres lokal hyperemi som regel ikke, men ødem fremstår veldig raskt, og akutte smerter blir følt. Gradvis, langs stammen av penis, vises et tettere sår (oftest er dette smertefritt). En slik streng forblir vanligvis i flere timer, men i noen tilfeller kan den vare i flere dager, og etter hvert forsvinner alt i seg selv.

  Behandling av lymphangitt i penis

  For vellykket behandling av lymphangitt anbefales det først å sanitere det primære fokuset på en smittsom sykdom. Først av alt er dette nødvendig for å utelukke vedlikehold av en permanent kilde til betennelse i lymfesystemet.

  I den første behandlingsstadiet utføres primær kirurgisk behandling av ulike hudlesjoner. Det er også nødvendig å åpne kirurgisk kirurgi, abscesser og andre purulente formasjoner.

  Ved behandling av denne sykdommen brukes antibakterielle legemidler av penicillin-gruppen, legemidler som tilhører den første og andre generasjon cefalosporiner, aminoglykosider og lincosamider. For eksempel brukes 500 mg Amoxicillin hver 8. time. Også foreskrevet ofte ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, som Ibuprofen, Nimesulid, Indomethacin og mange andre. Bare det bør tas i betraktning at stoffer i denne gruppen kan forårsake intern blødning, så pasienter med erosive sykdommer i mage-tarmkanalen må være svært forsiktige med mottaket. Det er også mulig å ta antihistaminer, de vanligste er Suprastin, Cetrin, Loratadin og Claritin. Disse stoffene brukes til å lindre den inflammatoriske prosessen i det patologiske fokuset. Når akutt form av sykdommen er kontraindisert massasje, kompresjonsoppvarming og bruk av forskjellige salver. Meget effektiv i behandlingen av lymfittitt i penis, infusjonsbehandling, intravenøs laser og ultrafiolett bestråling av blod. Laser intravenøs bestråling er basert på den fotobiologiske effekten på strukturelle elementer i sirkulasjonssystemet, som et resultat av hvilken den patologiske tilstanden korrigeres. Ultrafiolett bestråling er preget av aktivering av antioksidanter som utgjør blodet. Denne terapien øker nivået av hemoglobin, har en antiviral og baktericid effekt. Kronisk form av sykdommen behandles ved å påføre oppvarming av halvalkoholkompresser, samt ultrafiolett bestråling, slambad, bandasjer basert på medisinske salver. Med langvarig lymphangitt er det tilrådelig å ty til røntgenbehandling ved hjelp av røntgenstråler. I dette tilfellet har ioniserende stråling en skadelig effekt på cellene som forårsaker deres mutasjonsendringer.

  Lymphangitt er i noen tilfeller behandlet ved hjelp av tradisjonelle medisinske oppskrifter. Veldig effektiv er infusjonen basert på dioecious nettleser, humlekegler, oregano og yarrow. Kjøttkraft skal tas 3 ganger om dagen. For komprimering bruk peppermynteblader.

  Dessverre, menn som har lymphangitt i penis sjelden konsultere en lege. Ofte mistenker representanter for det sterkere kjønet at de har denne sykdommen. Likevel, hvis behandlingen ikke er startet i tide, kan den akutte formen svært raskt bli en kronisk, som er full av de mest negative konsekvensene. Symptomer på lymphangitt ligner på andre kjønnsykdommer. Derfor er det nødvendig å gjøre en blodprøve, fordi et av tegnene på denne sykdommen er leukocytose. Lymphangitt i penis er ikke en alvorlig sykdom, men det er fortsatt ønskelig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Hvis du ikke gjør det i tide, kan infeksjonen spre seg gjennom hele kroppen, og dette har mange alvorligere konsekvenser.

  Den mest effektive forebyggingen av denne sykdommen er avholdenhet fra hyppige og langvarige seksuelle handlinger. I tillegg er det ikke anbefalt å onanere ofte, og i alle fall må du være ekstremt forsiktig. Husk at den mannlige penis er et forsiktig organ, som er veldig lett å skade, men behandlingen kan ta mye tid.

  Lymphangitt hos det mannlige seksuelle medlemmet

  Lymphangitt i penis er en kronisk eller akutt betennelse i kapillærene og lymfatiske trunker. Det er en slik sykdom mot bakgrunnen av purulent-inflammatoriske prosesser.

  Det skal bemerkes at for utseendet av lymphangitt av penis er det flere grunner. Den vanligste årsaken er at en person ofte utfører lang samleie eller er aktivt engasjert i onani. Det faktum at lymfekarene i dette tilfellet er skadet, fører til dannelsen av lymfitt i penis. I dette tilfellet er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at dette ikke overføres seksuelt, og det er heller ingen stor helsehelse heller. Imidlertid, med ikke-venereal lymphangitt i penis, må du umiddelbart søke medisinsk hjelp, det kan behandles med hell.

  I medisin er det en klassifisering av lymphangitt: de er enkle og purulente. Hvis du tar hensyn til den kliniske behandlingen, kan den være kronisk og akutt. Dybden på de berørte fartøyene er også viktig - overfladisk eller dyp. Lymphangitter er kapillær og stamme, i det første tilfellet påvirkes et stort antall lymfatiske kapillærer, og i andre tilfeller påvirkes ett eller flere store kar.

  Symptomer på ikke-venereal lymphangitt av penis

 • Typisk generell forgiftning, en alvorlig purulent-inflammatorisk prosess er mulig. Ofte er symptomene på denne sykdommen hodepine, generell svakhet, kraftig svette, alvorlige kulderystelser.
 • Svært raskt, hevelse, ømhet og fortykning av vev begynner å utvikle seg. De omkringliggende vevene blir hovne og spente. Kanskje økningen av smerte og hevelse i lemmer, kan utvikle tidlig lymfidem. Hvis du ikke starter behandlingen i tide, kan dette føre til utvikling av sepsis.
 • Hvis lymphangitt er dypt, kan det ikke observeres lokal hyperemi, men hevelse opptrer veldig raskt, og akutte smerter blir følt. Langs stammen av penis begynner den gradvis å bli tettere (som regel er denne prosessen smertefri). En slik klump forblir i flere timer, i noen tilfeller kan den vare i flere dager, og i de fleste tilfeller forsvinner alt dette av seg selv.

  Hvordan er behandlingen av lymphangitt av penis?

  Først av alt er det nødvendig å eliminere det primære fokuset, som er årsaken til betennelse i lymfekarrene.

  Det er nødvendig å nøye behandle infiserte sår, åpne abscesser, phlegmon, panaritium, sanering og drenering. Penis bør være forsiktig festet slik at den er i hevet stilling. Det er svært viktig at pasienten er i en tilstand av fullstendig hvile.

  Mange tror oppriktig at med denne sykdommen trenger du en massasjepenis, faktisk kan du ikke gjøre dette. Det er også umulig å varme opp området betennelse uavhengig, og det er ikke anbefalt å gni forskjellige salver.

  Hvis vi snakker om riktig stoffbehandling, er det nødvendig å bruke antibiotika (utmerket for denne tilnærmingen linkosamidi, aminoglykosider). Antineustinnye og antiinflammatoriske legemidler er gode, infusjonsbehandling, ultraviolett bestråling av blod utføres.

  Hvis lymphangitt oppstår i et kronisk tregt regime, bør du bruke bandasjer med salver (lokalt).

  Et meget godt resultat er gitt ved kompresser, behandling med gjørme. Hvis alle disse metodene ikke gir et riktig resultat, må du ty til røntgenbehandling. Naturligvis, under behandling er det nødvendig å avstå fra seksuelle handlinger.

  Det skal bemerkes at de fleste menn som har lymphangitt i penis, til leger foretrekker ikke å søke. Det skal bemerkes at en person ofte ikke engang antar at han har lymphangitt.

  Hvis den riktige behandlingen ikke er gitt i tide, kan den akutte formen svært raskt bli kronisk, noe som har mange negative konsekvenser. Ofte har symptomene på lymphangitt mye felles med symptomene på andre sykdommer i kjønnsorganene. For å gjøre alt klart, må du gjøre en blodprøve, et tegn på lymphangitt er leukocytose.

  Det er også viktig å merke seg spenningen i nærheten av overflatenes skade på huden, brennende og kløe. Til tross for at en slik sykdom ikke er vanskelig, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Hvis dette ikke er gjort i tide, kan infeksjonen spres gjennom hele kroppen, og dette har mange alvorligere konsekvenser.

  Den beste forebyggingen av en slik sykdom er avholdenhet fra hyppige seksuelle handlinger, som varer lenge. Også, ikke ofte engasjere seg i onani og alltid må observere ekstrem forsiktighet. Det må alltid huskes at penis er et forsiktig organ, som er veldig lett å skade, men behandlingen kan ta mye tid.

  Ikke-venøs koronal lymphangitt i penis
  Nonvenere skleroserende lymphangitt av penis

  Selv om den tilgjengelige medisinske litteraturen, tilfeller av ikke-kjønns coronal lymfangitt av penis beskrevet som anekdotisk, i praksis skjer dette fenomenet mer chasche.Vse det faktum at pasienter ikke legger merke til dens manifestasjoner, og varigheten av denne tilstanden ikke overstige et par dager.
  Nonvenereal koronale lymfangitt (Nonvenereal sklerose lymfangitt av penis) relativt hyppig tilstand, den viktigste årsaken til dens forekomst er skade og således lymphostasis penis under onani, hyppig og langvarig seksuelle handlinger

  Hva er tegn på ikke-venereal lymphangitt av penis?

  I de fleste tilfeller er en kompakt,
  smertefri på palpasjon lymfatisk fartøy,
  er anordnet parallelt med koronar sulcus eller langs hylsen seksuell chlena.Patsienty beskrive det som "hoven kjerne" periode av eksistensen av en slik tilstand er fra flere timer til flere dager, hvoretter lymfangitt fenomener og forsvinner spontant.

  Hvilke sykdommer ligner ikke-venøs lymphangitt

  Det er svært viktig å skille mellom ikke-venereal lymphangitt og lymphangitt i Mondors sykdom og seksuelle infeksjoner.

  lymfangitt

  Lymphangitt (lymphangitt, lymphangitt) - akutt eller kronisk betennelse i lymfekar forårsaket av patogen mikroflora. Den patologiske prosess kan påvirke fartøyer av forskjellig lokalisering, dybde og størrelse, men lymfangitt lemmer er mer vanlig i klinisk praksis, på grunn av særegenheter av lymfe, så vel som mer hyppige skader på dem.

  Årsaker og risikofaktorer

  De forårsakende midlene av lymphangitt er stafylokokker, p-hemolytiske streptokokker, Escherichia coli, Proteus og andre aerobiske bakterier eller deres foreninger. Infeksjon penetrerer inn i lymfekarrene fra primærfokuset (infisert sår, slitasje, abscess, furuncle, carbuncle eller phlegmon).

  Lymphedema - et utbredt ødem av den berørte lemmen, forårsaket av blokkering av et stort lymfatisk kar og et brudd på lymfedrenering.

  Sannsynligheten for betennelse i lymfekarrene avhenger av størrelsen og lokaliseringen av infeksjonens primære fokus, egenskapene til lymfestrømmen i dette området av kroppen, patogenens virulens.

  Smittsomme stoffer forårsaker skade på lymfatiske vegger, noe som fører til en økning i permeabiliteten, svette lymf i interstitialt rom, hevelse av endotelet og dannelse av intravaskulær trombi. De beskrevne endringer forårsaker lymphostasis, dvs. stagnasjon av lymf. Med videre prosessering av den smittsomme prosessen oppstår en purulent smelting av tromben og veggene i lymfekaret - purulent lymphangitt utvikler seg.

  I fravær av nødvendig behandling sprer infeksjonen til det omkringliggende vevet i det berørte lymfatiske karet (muskler, ledd, blodkar), noe som indikerer utviklingen av perilymphangitt.

  Ved alvorlig lymphangitt kan infeksjonen påta seg en oppadgående karakter og spre seg opp til brystet lymfatisk kanal.

  Hvis en pasient har tuberkulose, kan det oppstå en spesifikk tuberkuløs lymphangitt. Seksuelt overførte infeksjoner (uretritt, kjønnsherpes, primær syfilis), forårsaker spesifikk veneral lymphangitt.

  I praksis av urologer opptrer lymphangitt av penis på grunn av skade på penis under langvarig samleie eller intens masturbasjon. Et annet navn på denne tilstanden er ikke-venøs lymphangitt.

  Former av sykdommen

  I henhold til de spesielle egenskapene i det kliniske kurset, er lymphangitt delt inn i:

  • akutt - forekommer vanligvis i nærheten av et overfladisk lokalisert fokus på purulent infeksjon, patologiske endringer med det utvikler seg raskt;
  • kronisk - tar lang tid; Det er en blokkering av dypt beliggende lymfekar, som fører til markert hevelse i ekstremiteter.

  På bakgrunn av et langvarig forløb av kronisk lymphangitt oppstår en gradvis utslettelse av de berørte lymfatiske karene med utvikling av lymhostase og senere elefantiasis.

  Avhengig av de tilgjengelige patomorfologiske endringene, er det:

  • serøs lymphangitt - impregnering av bløtvev langs løpet av det berørte lymfatiske karet med serøs inflammatorisk ekssudat;
  • purulent lymphangitt - purulent nedsmelting av veggene i det berørte lymfatiske karet, samt dannelsen av phlegmon, abscesser på vei;
  • mesh lymphangitt - observeres i lesjonen av små lymfatiske kar og er preget av en uttalt hyperemi i huden i form av tynne strimler fra fokuset på betennelse til nærmeste lymfeknuter.

  Avhengig av kaliber av de berørte fartøyene, blir lymphangitt utsatt:

  • kapillær (retikulær, mesh) - mange overfladisk plassert lymfatiske kapillærer er betent;
  • trunkular (trunkular) - 1-2 store lymfekar er berørt.

  Avhengig av dybden av de betente fartøyene:

  • overfladisk lymphangitt;
  • dyp.

  Symptomer på lymphangitt

  Akutt lymphangitt er alltid ledsaget av et merket rusksyndrom. Hans symptomer er:

  • hodepine;
  • alvorlig svakhet;
  • økt svette;
  • økning i temperatur til 39-40 ° C, ledsaget av en sterk chill;
  • artralgi og myalgi;
  • mangel på appetitt.

  Med kapillær lymphangitt rundt fokuset på primær infeksjon (sår, trofasår, abscess), er det uttalt hudhyperemi med et forsterket marmor (netto) mønster. Ifølge klinisk kurs ligner prosessen erysipelas, men fokuset på hyperemi har uklare grenser, noe som ikke er typisk for erysipelas.

  En god terapeutisk effekt har ultraviolett (UV) og laser (VLOK) blodbestråling.

  Den lokale manifestasjonen av stamme lymphangitt er utseendet på huden av en lys rød streng som strekker seg fra fokuset på purulent betennelse langs lymfatisk kar til nærmeste lymfeknuter. Smerten blir raskt smertefull og tettere, rundt mjukt vev svulmer. Ved utføring av palpasjonen bestemmes et symptom på perlene (tilstedeværelsen av smertefulle seler). Pasienter utvikler og utvikler raskt regional lymfadenitt.

  Med dyp lymphangitt blir lokal hyperemi ikke observert. Det er smerte i det berørte lemmet, som forsterkes sterkt av bevegelse eller dyp palpasjon. Lymphedema utvikler - et uttalt ødem av den berørte lemmen, forårsaket av blokkering av et stort lymfatisk kar og et brudd på lymfedrenering.

  Det kliniske bildet av kronisk lymphangitt blir slettet. Karakterisert av ødem i benet, assosiert med nedsatt lymfatisk sirkulasjon og lymphostasis.

  Med ikke-venøs lymphangitt av penis langs sin koronar sulcus eller trunk, vises en smertefri smertefri klump. Det varer fra flere timer til flere dager, og forsvinner da alene.

  diagnostikk

  Overfladisk lymphangitt forårsaker vanligvis ikke diagnostiske problemer. Imidlertid krever sykdommen i en rekke tilfeller differensial diagnose med tromboflebitt av overfladiske vener og erysipelas. Identifikasjonen av det primære inflammatoriske fokuset bidrar til å etablere riktig diagnose.

  Litt vanskeligere er diagnosen dyp lymphangitt. I dette tilfellet er det nødvendig å ta hensyn til historien og kliniske symptomer, resultatene av laboratorie- og instrumentstudier. Undersøkelsen inkluderer:

  • generell blodprøve - leukocytose detekteres med et skifte av leukocytformelen til venstre;
  • bakteriologisk undersøkelse av septisk purulent sår - gjør det mulig å identifisere sykdomsårsaksmidlet, samt å bestemme sensitiviteten for antibiotika;
  • UZDG-lymfekar - smalingen av lumen, strukturens heterogenitet, tilstedeværelsen av en hyperekoisk kant rundt det berørte karet, er reaktive endringer i regionale lymfeknuter bestemt;
  • Datatermografi - gir mulighet til å vurdere dybden og utbredelsen av den patologiske prosessen, dens alvorlighetsgrad.

  Den lokale manifestasjonen av stamme lymphangitt er utseendet på huden av en lys rød streng som strekker seg fra fokuset på purulent betennelse langs lymfatisk kar til nærmeste lymfeknuter.

  I tilfelle komplikasjoner med purulent lymphangitt, vises en undersøkelse av blodet for sterilitet.

  Behandling av lymphangitt

  Ved akutt lymphangitt er behandlingen rettet mot å eliminere det primære infeksjonsfokuset (åpning av panaritium, abscesser, flegmon med etterfølgende drenering av purulent hulrom, kirurgisk behandling av såret). Pasienten er vist sengen hviler. Den berørte lemmen er festet i forhøyet stilling, noe som bidrar til en forbedring av lymfedrenering. I dietten begrenser innholdet av bordssalt (ikke mer enn 6 gram per dag). Massasje, termiske prosedyrer og aktiv gnidning av salver er uakseptabelt.

  Drogbehandling for akutt lymphangitt inkluderer utnevnelse av antibiotika (lincosamider, aminoglykosider, cephalosporiner, semisyntetiske penicilliner), antihistaminer og antiinflammatoriske legemidler. For å bekjempe forgiftning utføres infusjonsbehandling. En god terapeutisk effekt har ultraviolett (UV) og laser (VLOK) blodbestråling.

  Med spesifikk veneral lymphangitt forårsaket av en seksuelt overførbar sykdom, utføres den ved sin antibakterielle behandling.

  Med kronisk langsomt lymphangitt foreskrives pasienter komprimerer med dimetylsulfoksid eller halvalkohol, salveforbindinger, ultraviolett bestråling av det berørte lemmet, gjørmebehandling. I de tilfellene når sykdommen har en vedvarende strøm, bør du vurdere spørsmålet om rådgivning av røntgenbehandling.

  Ikke-venøs lymphangitt krever ikke behandling.

  Mulige konsekvenser og komplikasjoner

  Med purulent lymphangitt og infeksjonsspredningen til omkringliggende myke vev kan det utvikles purulent smelting med dannelse av abscesser og phlegmon. Ubegrenset åpning av purulente formasjoner kan føre til sepsis.

  I klinisk praksis er limfangitt av ekstremiteter vanligere, noe som er forbundet med særegenheter av lymfesirkulasjon, samt deres hyppigere traumer.

  På bakgrunn av et langvarig forløb av kronisk lymphangitt oppstår en gradvis utslettelse av de berørte lymfatiske karene med utvikling av lymhostase og senere elefantiasis.

  outlook

  I de fleste tilfeller er prognosen gunstig med en rettidig og tilstrekkelig behandling.

  forebygging

  Forebygging av lymphangitt er basert på følgende aktiviteter:

  • rettidig kirurgisk behandling av dype sår;
  • tilstrekkelig antibiotikabehandling for smittsomme og inflammatoriske sykdommer;
  • sanering av foci av purulent infeksjon.

  Lymphangitt av penis - purulent-inflammatorisk patologi

  Inflammatoriske prosesser av kjønnsorganene hos hannen krever umiddelbar søknad om profesjonell hjelp. Å ignorere de første symptomatiske manifestasjonene kan utvikle seg til alvorlige komplikasjoner, opp til utviklingen av elefantiasis.

  Lymphangitt av penis

  Sykdommen refererer til akutt eller kronisk betennelse, som påvirker lymfesystemet i det intime området. Den patologiske prosessen er dannet som en sekundær sykdom, etter purulent-inflammatoriske lesjoner.

  I ICD-10-systemet fikk sykdommen en kode - I89.

  Klassifisering av patologi

  Lymphangitt har flere klassifikasjoner, avhengig av kliniske manifestasjoner, plassering og alvorlighetsgrad.

  Ved type inflammatorisk prosess er sykdommen delt:

  • på serøs - dannet fra effusjon av blodplasmaet;
  • på purulent - dannet under innføringen av infeksjoner, fra leukocytter drept i kampen mot dem.

  Ytterligere klassifisering deler sykdommen i henhold til størrelsen på de betente karene:

  • Retikulær eller retikulær type - med denne form for patologi er de fleste av de små karene som ligger nærmere overflaten involvert i prosessen. Visuelt manifesteres avviket av hyperemi og et maske på huden.
  • Truncular eller stamme - prosessen med betennelse fanger ett eller flere store lymfekar.

  Sykdommen er oppdelt etter underarter:

  • Ikke-venerisk opprinnelse - som en konsekvens av stagnasjon av lymf i vevstrukturen i kjønnsorganet.
  • Spesifikt - oppstår på bakgrunn av tuberkulose, syfilis eller urogenitale infeksjonsskader.
  • Kreft eller kreftfremkallende - er en komplikasjon av den ondartede prosessen i lungevevvet.

  årsaker

  Hovedkildene til den primære sykdommen er Staphylococcus aureus, Escherichia coli, streptokokker, Proteus. Lymphangitt er dannet som en sekundær inflammatorisk prosess. Den patologiske prosessen oppstår etter å ha kommet på sårflaten av infeksjoner, abscess, flegmon, karbunkul, furuncle, panaricium.

  Mulig overgang av inflammatorisk prosess til lymfatiske kar er avhengig av plasseringen av det primære fokuset på infeksjon, aktivitetsnivået for patogen mikroflora, avvik i bevegelsen av lymf på et bestemt sted.

  Patogene bakterier trer inn fra primærfokuset til små lymfekar, og deretter gå videre til større. Inflammatoriske prosesser i veggene fører til en økning i endotelet, dannelsen av store mengder ekssudat, økt permeabilitet og dannelse av trombi. Dette stadiet er preget av en serøs type, fremdriften av sykdommen fører til utbruddet av purulent lymphangitt. I noen tilfeller er purulent smelting av allerede dannet trombi notert.

  Mangelen på nødvendig terapi øker risikoen for at inflammatorisk prosess passerer til et antall lokaliserte muskelvev, ledd, årer og arterier. Perilimfangitt er et resultat av sykdomsprogresjonen.

  symptomer

  Den akutte form for avvikende avvik er preget av alvorlig rusforgiftning. De viktigste symptomatiske manifestasjonene er hodepine, alvorlig svakhet, økt funksjonalitet av svettekjertler, feberforhold med økning i kroppstemperatur til 40 grader. Ytterligere tegn på den akutte fasen er mangel på appetitt, muskel- og leddsmerter.

  Kapillær type lymphangitt er preget av hyperemi i huden med et maskemønster rundt lokalisering av den primære infeksjonen - sår, trofasår og abscesser.

  Stamformen registreres når en lys rødaktig strand dannes på dermis, som strekker seg fra punktet til betennelse til nærmeste lymfeknuter - langs fartøyets forløb. Tunghet er preget av ømhet og denseness, med puffiness nær det arrangerte bløtvevet. På tidspunktet for palpasjon, vises smertefulle seler.

  Dyp lymphangitt forårsaker ikke rødhet på seksueltorgets hud. Smertefulle opplevelser intensiverer på tidspunktet for palpatorisk undersøkelse.

  Den kroniske formen har ikke levende symptomatiske manifestasjoner. Den ikke-venereal typen bestemmes av en smertefri komprimering som ligger langs stammen eller koronale sulcus. Avviket varer i flere dager og forsvinner spontant.

  diagnostikk

  Overfladetyper av sykdommen er ikke vanskelig å diagnostisere. I noen tilfeller er det nødvendig å skille mellom patologi fra tromboflebitt av overfladiske venøse kar og erysipelas.

  Den dype varianten av lymphangitt er mer komplisert - det er nødvendig å ta hensyn til symptomatiske manifestasjoner, dataene fra laboratorie- og instrumentundersøkelser.

  Den generelle diagnostiske ordningen inkluderer:

  • Kliniske blodprøver - hjelp til å bestemme inflammatoriske prosesser ved antall tilstede lymfocytter.
  • Bakteriologisk analyse av purulent innhold - gjør det mulig å bestemme hvilken type patogen som trengs inn i kroppen og dens resistens mot antibakterielle stoffer.
  • UZDG - avslører innsnevring av fartøyets lumen, strukturens heterogenitet, reaktive abnormiteter i en rekke lokaliserte lymfeknuter.
  • Termografi - bestemmer dybden og utbredelsen av det patologiske fokuset, indikatorene for dets alvorlighetsgrad.
  • Hvis pasienten har tegn på komplikasjoner av den purulente formen av sykdommen, blir det gjort en analyse for blodets sterilitet.

  behandling

  Ikke-venereal type patologi av spesifikk behandling krever ikke. Alle andre avtaler avhenger av type sykdom, klinisk bilde, komplikasjoner til stede. Terapi utføres av medisinering, spesifikke manipulasjoner.

  medisinering

  Den akutte sykdomsformen krever behandling med antibiotika, ved bruk av linkosamider, aminoglykosider, cefalosporiner, halvsyntetiske penisilliner. Ytterligere tiltak er bruk av antiinflammatoriske og antihistaminer.

  Spesifikke patologier krever antibakteriell behandling, tatt hensyn til patogen mikroflora.

  prosedyrer

  Kroniske former behandles med kompresser ved bruk av dimetylsulfoksid, halvalkohol-løsninger, salver.

  For å undertrykke symptomene på forgiftning utføres infusjonsbehandling, slambehandling, ultrafiolett og laserbestråling av blod. Med lav effektivitet av prosedyrer blir pasienten tildelt røntgenbehandling.

  Prognoser og forebygging

  For å forhindre dannelsen av en patologisk prosess, anbefaler eksperter rettidig behandling av sårflater, sanitere pustulære sykdommer og utføre antibiotikabehandling.

  En rettidig sykdom er gitt til en komplett kur. Lymphangitt i kjønnsorganet i fravær av terapi kan forårsake en rekke komplikasjoner - utslettelse av karene, lidelser i lymfesystemet, lymphostasis og elefantiasis.
  På videoen om årsakene, symptomene og behandlingen av penile lymphangitt:

  Lymphangitt av penis

  I tillegg til arteriene og venene gjennomsyres menneskekroppen med et annet kar - lymfatiske.

  Væsken som sirkulerer gjennom dem kalles lymf og det er ansvarlig for immunreaksjoner.

  I kjønnsområdet er nettverket av lymfatiske karer svært utviklet og forgrenet.

  I flere tilfeller er utløpet av lymfe ødelagt, de blir betent.

  Hos menn, en slik lidelse kalles lymphangitis av penis.

  Forutsetninger for utvikling av lymphangitt i penis

  Som blodårer begynner lymfatiske kar med kapillærer, som er nært sammenflettet med blodårene.

  Deretter samles lymfene i kar med større kaliber-diameter og så videre stigende.

  Væsken som sirkulerer gjennom dem, er tykkere enn blod.

  Det akkumulerer immunceller og fremmede antigener, så det er mange betennelser.

  Tross alt, forårsaker infeksjonen ikke bare inflammatoriske manifestasjoner: noen ganger slår de immunokompetente cellene seg selv biologisk aktive stoffer inn i lymfe og blod.

  Så, kan lymphangitt i kjønsorganer av menn oppstå på grunn av:

  • Autoimmune lidelser og reaksjoner.
  • Skader på penis.
  • Patogener av seksuelt overførbare sykdommer.
  • Utvikling av akutt betennelse i inngangsregionen.
  • Onkologiske prosesser i bekkenet.

  Det er viktig å huske at lymphangitt kan utvikle seg ikke bare på grunn av en aktiv mikrobe, som på alle måter irriterer kroppens kropp.

  Noen ganger til hans utseende fører brudd på utløpet av lymfe, til hvem infeksjonen ikke har en holdning.

  Eksterne effekter som årsak til penfibritt i penis

  Som det er skrevet over, er lymphangitt i stand til å utvikle seg mot bakgrunn av stagnasjon av lymfekreft.

  Vanligvis er årsaken traumer i kjønnsregionen eller stammen til kjønnsorganet, der lymfekar av mer eller mindre stor kaliber er skadet.

  Deretter ser huden i forhuden seg tett på grunn av tett stagnerende lymf, søm.

  Dette er den vaskulære, som ikke har noe å sette innholdet på.

  Det er funnet ved siden av en av venene, som på grunn av traumer, kan også koalesere i diameter.

  Det skjer at dette fenomenet forekommer hos menn som foretrekker harde seksuelle spill.

  Når det er involvert i harde eller brutale teknikker, ser lymphangitt av penis veldig enkelt og ofte nok ut.

  Et annet poeng å se etter er diffuse former for lymfedreneringsforstyrrelser.

  Hvis stammen til kjønnsorganet ikke var så stor i styrke, men stor i områdets påvirkning (si - manuell massasje), så kan det hovne nesten hele.

  Dette er også en form for diffus lymphangitt, som oppstår ved stagnasjon av lymf i kapillærene og små fartøyene.

  Ukompliserte former for posttraumatisk lymphangitt bør finne sted innen få timer.

  På årsakene til utviklingen
  lymphangitt av penis
  løytnant-obersten forteller
  medisinsk tjeneste, lege
  Lenkin Sergey Gennadievich

  Smittsomme faktorer av lymphangitt i penis

  Når det gjelder seksuelt overførbare sykdommer, er alt klart: de forårsaker aktiv betennelse i organene i den seksuelle sfæren til en mann.

  Derfor kan det ledsages av lymphangitt ofte nok.

  Bleg treponema ved lymfebanen trenger dypt inn i kroppen.

  Og underveis forårsaker det første ikke-inflammatorisk lymphangitt, og deretter lymfadenopati.

  Moderate inflammatoriske fenomen vil være mot bakgrunnen av urogenitale herpes.

  Men i tillegg til STI, er det nok sykdommer:

  1. I. Tuberkulose. Når lesjoner av inguinal og / eller bekken lymfeknuter, vil termen bli såkalt kaldt, lymphangitt.
  2. II. Gneiform infeksjon. Cocci infiserte sår av kjønnsorganet kan oppstå av ulike årsaker. En karakteristisk funksjon vil være den røde banen fra sår til lyske - et betent lymfatisk fartøy.
  3. III. Furuncles og carbuncles av pubic region, av og til - perineum. Disse er svært aktive inflammatoriske prosesser, noe som til og med kan føre til smelting av enkelte vevssteder. Som en konsekvens, i huden på et seksuelt organ av en mann, blir lymfedreneringene brutt og diffust lymfatisk ød oppstår.

  Mange saker ikke-venøs lymphangitt av penis smittsom genese, er akutt.

  Den generelle tilstanden til pasienten forverres, temperaturen stiger og symptomene på forgiftning vokser.

  Men det er infeksjoner som ikke forårsaker uttalt fenomen.

  Forstå hva som er hva - du må overlate til legene.

  Spesielle tilfeller av lymphangitt i penis

  Klinisk praksis beskriver problemer med lymfestrøm, som ikke er forbundet med infeksjoner eller traumer.

  Dette kan være:

  1. A. Utviklingsavvik.
  2. B. Onkologiske sykdommer.
  3. C. Postoperativt syndrom.
  4. D. Funksjonelle endringer.

  Medfødte misdannelser av vaskulaturen kan manifesteres ved fortykkelse av lymfekarene i kjønnsorganet.

  De fleste av dem oppdages selv i barndommen, men noen ganger ser de første strengene ut i en moden mann.

  Som regel går alt raskt tilbake til normalt.

  Utviklingen av ondartede svulster er ledsaget av spiring av omkringliggende vev.

  I dette tilfellet er de store fartøyene for lymfedrenering fullstendig ødelagt, og stasis oppstår, stagnasjon.

  Mange invasive operasjoner på bekkenorganene utføres med bandaging og kryssing av fartøyene.

  Hvis dette måtte gjøres med et lymfatisk fartøy - på penis vil det være tegn på "kald" lymphangitt.

  Det samme bildet vil være etter operasjoner, ledsaget av fjerning av store grupper av lymfeknuter.

  Ofte er det forbigående brudd på lymfedrenering.

  For eksempel med langvarig ereksjon (priapisme, mottak av potenserende midler), fører spasmer i bekkenbunnsmusklene til en reversibel ikke-venøs koronal lymphangitt i penis.

  I koronalområdet vises sulcus en tykk gravitasjon av fartøyet, som forsvinner i seg selv.

  De fleste av dem merker ikke engang.

  Og de som la merke til, knytte sin utvikling med onani eller langvarig samleie.

  Men grunnårsaken er fortsatt en langvarig ereksjon.

  Det kan sees at selv små første øyne fenomen på penis kan bli harbingers av ganske alvorlige forhold.

  Derfor, hvis lymphangitt på kjønnet ikke forsvinner innen en dag, så er det nødvendig å vise det til en kvalifisert lege uten å nøle.

  Ved utvikling av lymphangitt i penis, vennligst kontakt forfatteren av denne artikkelen, venerologen, urologen i Moskva med 15 års erfaring.

  Lymphangitt i penis: årsaker og behandling

  Den inflammatoriske prosessen, noen ganger ledsaget av dannelse av pus, i små blodkar og lymfeknuter på penis kalles lymphangitt. Denne sykdommen er ikke-smittsom, så den overføres ikke seksuelt. Hva er lymphangitt av penis, dets årsaker og symptomer, samt de grunnleggende prinsippene for behandling, vil bli vurdert nærmere.

  De viktigste årsakene til sykdommen

  Den eksakte årsaken til inflammatoriske prosesser kan ikke oppdages. Faktorer som fremkaller fremveksten av lymphangitt på penis, De er:

  • seksuell kontakt i en ubehagelig stilling
  • for hyppig onani
  • smertefull stimulering av det seksuelle organet;
  • mekanisk trauma av penis;
  • eksperimenter i sengen i form av ikke-standardiserte stillinger;
  • skade på penis under samleie eller selvtilfredshet;
  • uordenlig seksuelt liv med en hyppig endring av partnere.

  hjerte lymphangitt av penis er overdreven friksjon av hodet under samleie eller onani. Som et resultat, føler den unge mannen alvorlig kløe og brennende. Over tid fører denne tilstanden til betennelse i lymfeknuter på kjønnsorganene.

  Symptomer på patologi

  Denne sykdommen har ikke en veneral karakter, slik at en mann ikke kan smitte en partner. bestemme lymphangitt på penis kan oppstå når slike tegn oppstår:

  • for hyppig vannlating
  • det seksuelle organet ser vondt ut;
  • en mann opplever smerte under intimitet;
  • lymfeknuter i området av penisens hode forstørres;
  • rødhet av penis som følge av skade på blodårene.

  Ser ut som lymphangitt av penis, kan ses på bilde.

  Når patogene mikroorganismer opptrer på stedet for betennelse, begynner purulent utslipp å forekomme. En slik betennelsesprosess kan forverre tilstanden. Følgende symptomer er lagt til:

  • økt kroppstemperatur;
  • feber,
  • alvorlig hodepine;
  • generell svakhet i kroppen;
  • rask overarbeid.

  I tillegg til fysisk forverring av trivsel, kan også psykiske lidelser observeres. En mann blir irritabel, forvirret aggressiv, en tendens til depresjon.

  Hvordan virker purulent lymphangitt av penis, kan ses på bilde.

  Ikke-venøs koronal lymphangitt

  Ikke-venøs koronal lymphangitt i penis - en ganske vanlig form for sykdommen. Det kan observeres ikke mer enn noen få dager. Hovedårsakene til utviklingen av denne form for patologi er:

  • traumer av det seksuelle organet;
  • langvarige og private seksuelle kontakter eller onani.

  Hovedfunksjonen ikke-venøs lymphangitt av penis dette skjemaet er at symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen forsvinner alene uten behandling om noen dager. I de fleste tilfeller har coronal lymphangitt en treg karakter, så det krever ikke en seriøs tilnærming til behandling.

  Diagnose av sykdommen

  For å etablere en nøyaktig diagnose av lymphangitt på penis, er en visuell undersøkelse nødvendig. Legen vurderer tilstanden til hudens og slimhinnene i penis, alvorlighetsgraden av ødem, tilstedeværelse av utslett, tilstanden til blodkar og lymfeknuter. For å tildele den nødvendige behandlingen henvises pasienten til slike laboratorietester:

  • en generell blodprøve;
  • Et smør på mikrofloraen fra urinrøret;
  • PCR-diagnostikk.

  Ikke-venøs lymphangitt i penis krever utelukkelse av sykdommer som syfilis, herpes, bakteriell urethrit og lignende.

  Grunnleggende behandlingsprinsipper

  Denne patologien gir behandling hjemme, hvis den ikke er ledsaget av purulent utslipp. Vanligvis i 3-4 dager lymphangitt på penis forsvinner av seg selv. Med en komplisert form ledsaget av pus, er slike medisiner foreskrevet:

  1. Antibiotika. De er rettet mot å eliminere patogene mikroorganismer, inflammatoriske prosesser og smerteopplevelser. For disse formål er antibakterielle legemidler foreskrevet: Ampicillin, Clarithromycin, Cefatoxime og andre.
  2. Probiotika. De er rettet mot å forebygge dysbiose i perioden med bruk av antibiotika. De vanligste probiotika er: Bifiform, Linex, Bifidumbacterin.
  3. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Denne gruppen medisiner bidrar til å eliminere inflammatoriske prosesser, og dermed lette tilstanden. Til dette formål brukes slike midler: Ibuprofen, Ibufen, Indomethacin og andre.
  4. Antihistaminer. De må tas for å eliminere symptomer som hevelse i penis, rødhet. De bidrar også til å forbedre blodkarens ytelse. Eksempler på slike legemidler: Suprastin, Loratadin, Diazolin.

  Kombiner behandling med medisiner bør følges av fysioterapi.

  Behandling med folkemidlene

  Supplement medisinske terapi kan bruke ikke-tradisjonell medisin. La oss vurdere de mest effektive oppskrifter:

  1. Nettle, humlekegler, oregano, yarrow. Alle komponenter må tas i samme forhold. 3 ss. l. Blandingen skal helles i 0,5 liter kokende vann. Infuse for en halv time. Drikk 1 glass preparert infusjon 3 ganger daglig.
  2. Mint. Du må knuse blader av peppermynte til en konsistens av mush. En liten mengde overlagd på et stykke bandasje, fest til det betente området. Hold komprimeringen i ca 20 minutter.
  3. Soda. Behandling av lymphangittmedlems soda det innebærer å vaske det med en løsning. For å gjøre dette, oppløs 1 ts. brus i 1 glass varmt vann. Skyll kroppen 2 ganger om dagen.

  Prognose for behandling lymphangitt av penis nesten alltid positiv. Men etterpå er det nødvendig å følge forebyggende tiltak for å unngå den gjentatte utviklingen.

 • Les Mer Om Fartøyene