Hvordan behandle lymphostasis i nedre ekstremiteter?

Lymphostasis i nedre ekstremiteter (benlymfadem, lymfatisk hevelse i bena) er en sykdom i lymfesystemet, preget av nedsatt lymfesirkulasjon og unormal lymfatisk oppbevaring i vevet.

Ifølge WHO-statistikk, er lymphostasis for tiden diagnostisert hos 10% av befolkningen på vår planet. Progresjon av denne patologien før utviklingen av elefantiasis genererer fysisk og psykologisk lidelse hos pasienten og fører nesten alltid til uførhet. Derfor blir forebygging og behandling av lymphostasis nå gitt økt oppmerksomhet fra phlebologer og lymfologer over hele verden.

Hva er det

Lymphostasis er en lesjon av hele lymfesystemet og et brudd på lymfedrenering. Det slutter bare å sirkulere og akkumuleres i vevet. Derfor svulmer bena, og huden blir veldig tett med tiden. Problemet i seg selv går ikke bort og vokser til en mer seriøs form, når en person nesten ikke kan bevege seg på grunn av sterk fortykning av beina.

I folket kalles dette fenomenet elefantisme på grunn av den eksterne likheten med lemmer av dette dyret. En slik stasis av lymf kan utvikles på ett ben eller to, og også berøring og hender. Fra et estetisk synspunkt er et slikt skuespill veldig ubehagelig, og det er vanskelig å gjemme det. På Internett kan du se bilder som viser eksempler på denne sykdommen.

Årsaker til lymphostasis

Utviklingen av lymphostasis kan skyldes en rekke faktorer, med unntak av hvilken utviklingen av den patologiske prosessen kan forebygges eller føre til vedvarende regresjon.

Blant de viktigste skiller seg:

 • amniotisk vasokonstriksjon;
 • hjertepatologier;
 • medfødte patologier av lymfesystemet;
 • små diametrale parametere av vaskulære åpninger;
 • svulster av ulike genese;
 • betennelsessykdommer i beinets hud;
 • hypoalbuminemi (proteinmangel);
 • kronisk eller akutt venøs insuffisiens
 • frakturer eller dislokasjoner;
 • Nyresvikt (stadium av substitusjonsbehandling);
 • fjerning av nodale forbindelser av lymfesystemet;
 • ulike parasittiske infestasjoner;
 • kirurgi i thoracic hule (f.eks mastektomi);
 • langvarig immobilisering.

Årsakene til utviklingen av sykdommen kan ikke ha direkte forbindelse med lymfesystemet, men indirekte har en patologisk effekt gjennom tilstøtende organer eller systemer.

Symptomer på lymphostasis, bilder

Hvert av stadier av lymphostasis i nedre ekstremiteter har sine egne symptomer (se bilde).

Det er tre nivåer av patologisk utvikling:

 1. Lett hevelse (lymphedem). Puffiness er vanlig, går om morgenen, etter hvile, øker fra fysisk anstrengelse. Bindevev utvides ikke, huden er blek, lett håndgripelig, danner en krone under palpasjon. I kaldt vær kan helt forsvinne. På dette stadiet er det ingen irreversible endringer.
 2. Irreversibel ødem (fibridema). Puffiness går ikke vekk, det er smerte, huden er tett, med palpasjon er det et spor av trykk, benene blir lett trette. På lesjonens sted oppstår kramper, huden kommer ikke til å kaste seg, og huden blir mørkere.
 3. Elefantsyke. Bindevevet under huden er sterkt utvidet, huden er cyanotisk, grov, stram. Ødem er veldig smertefullt, beinet ligner finiteten av elefanten, fortykning mer og mer. Det er sår, nekrotiske prosesser, betennelse. Lemmet deformeres gradvis mer og mer, leddene bøyer ikke.

Lymphostasis av bena kan utvikle seg primært eller sekundært. Primært lymfadem er preget av funksjonsfeil i lymfesystemet forårsaket av medfødte misdannelser i lymfatiske kanaler og påvirker en eller begge ekstremiteter. Primær manifestasjoner av lymphostasis fremstår allerede i barndommen og fremgang i fremtiden.

Sekundær lymfostase utvikler seg som et resultat av beinskader eller utviklingen av overførte sykdommer fra det første korrekt dannede lymfatiske systemet.

diagnostikk

Ved å bestemme terapeutisk taktikk anbefales det å foreta en utvidet undersøkelse av pasienten, som inkluderer:

 1. Den mest pålitelige metoden for å diagnostisere brudd på lymfatisk transport i nedre ekstremiteter er MR (magnetisk resonansbilding);
 2. Ultralyd (ultralyd) av bekkenorganene og hele bukhulen
 3. Tosidig skanning av fartøy av hender og føtter;
 4. Ultralyd i hjertet, EKG;
 5. LHC (biokjemisk blodprøve) med obligatorisk bestemmelse av proteiner og leverenzymer (AlT, AsT);
 6. Røntgenundersøkelse (lymfografi);
 7. Radioisotop diagnostikk (lymfoskopigrafi);
 8. OMK (generell urinalyse).

Sannsynligvis vil alle disse diagnostiske tiltakene ikke bare indikere utviklingen av lymfatisk ødem, men vil også finne årsaken til disse forstyrrelsene.

Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Alle konservative behandlingsmetoder brukes kun i den første fasen av sykdommen, når strukturelle endringer i bindevev og hud ennå ikke har begynt. Hvordan vil behandlingen av lymphostasis, avhenger direkte av hvilken årsak det forårsaket. Først av alt er det nødvendig å eliminere den etiologiske faktoren (for eksempel i nærvær av en liten bekkenvulst, som komprimerer lymfekarene, er det nødvendig å fjerne den).

De viktigste anbefalingene for pasienter med denne patologien:

 • forsiktig og rettidig negleskjæring;
 • når du utfører en massasje, ikke ty til mosing øvelser;
 • Man kan ikke bruke sko med snøring eller hæler (hæl fremmer økt belastning på bena og derved forringer lymfestrømmen og snøring kan trekke det myke vev og blodkar, noe som også påvirker utviklingen av sykdommen);
 • Det er strengt forbudt å besøke badstuen, badet eller sola (den termiske effekten utvider karene, inkludert lymfatiske, som påvirker lympho-, blodstrømmen i nedre ekstremiteter negativt);
 • å behandle den minste skade på huden (inkludert insektbitt) med løsninger av antiseptika;
 • unngå statistiske belastninger og løft av tyngdekraften (langvarig sitte eller stående);
 • Du kan ikke sitte i posisjonen til beinet på beinet ditt, som forresten er favorittstilling for hver kvinne, for på denne måten hindrer du blodstrømmen og lymfestrømmen i bekkenets organer og ben.
 • gi opp tette klær og stramme undertøy (først og fremst klemmer de lymfeknuter, og hudfriksjon fører til trofiske lidelser);
 • bruk spesielle oljer når du tar et bad, og etter vannprosedyrer er det viktig å gni huden på føttene med kremer og kremer uten konserveringsmidler og parfymer som ikke bare beskytter den, men vil også myke, positivt påvirke beskyttelsesbarrieren;
 • Det er forbudt å gå barfot utenfor huset (det er stor sannsynlighet for at føttens hud vil bli skadet og sår vil dannes som ikke vil helbrede godt);
 • bruk pulver (baby pulver, talkum) med sterk svette av føttene, noe som reduserer risikoen for trofiske lidelser og svette).

Behandling av lymfødem hjemme bør være omfattende, inkludert medisinering og kompresjonsterapi, spesiell massasje, forsiktig fotpleie, diett, mosjon og terapeutisk gymnastikk.

 1. Kosthold med lymphostase skal være lavt kalori og nesten saltfritt, da saltet som holder væsken i kroppen, bare bidrar til utviklingen av ødem. Mat av pasienter med lymphostasis bør være rik på plante- og animalske proteiner, flerumettede fettsyrer. Det bør begrense bruken av søtsaker, bakeri og pasta, noen typer frokostblandinger. Men forbruket av fersk frukt, grønnsaker og fermenterte melkeprodukter er bare velkommen.
 2. Medikamentell behandling består i å ta tabletter. Normaliser sirkulasjonen av lymfe vil hjelpe mottak av troxevasin, detraleksa og tabletter venoruton forte. For å forbedre perifer sirkulasjon av blod utpeke no-shpu og theonikol. Gjenopprette blodmikrocirkulasjon vil hjelpe medisinering trental.
 3. Med lymphostasis er det nødvendig med en lymfatisk dreneringsmassasje, som kombinerer dyp lymfeknude massasje med rytmisk og forsiktig strekking av den ytre huden. Etter massasje, som tar omtrent en time, anbefales det å bruke en medisinsk bandasje.
 4. Kompresjonsbehandling reduseres til å ha på seg spesielle trykkundertøy med distribuert trykk eller til vanlige bandasjer av berørte lemmer. For dressinger kan du bruke elastisk bandasje eller spesialprodukter fra medisinsk strikkevarer. Ved å fremme utløpet av lymf, bidrar disse tiltakene betydelig til å redusere hevelse.
 5. Pasienter med lymphostasis er svært nyttige økter av fysioterapi, svømming og stavgang.

Preparater for lymphostasis

Det bør bemerkes at medisinering lymphostasis ben omfatter et bredt spekter av medikamenter, normal lymfe og blodstrøm, å redusere permeabiliteten av vaskulære vegger, samt øke deres elastisitet:

 • diuretika - administreres med forsiktighet under tilsyn av en lege;
 • antiplatelet midler (fortynnet blod) - trental, karantil;
 • enzympreparater (wobenzym, phlogenzym) - stimulere immunitet, bekjempe ødem, har antiinflammatorisk og fibrinolytisk virkning;
 • phlebotrophic drugs (detralex, troxevasin og troxerutin gel) - forbedrer vævsmikrocirkulasjon, øk tonen i vener, gjenoppretthet lymfestrømmen;
 • homøopatisk middel - lymfomiazot, stimulerende metabolisme, forbedring av lymfedrenering og økt utskillelse av giftstoffer fra kroppen;
 • benzopyroner (kumarin) - redusere høyproteinødem, fortynnet blod, aktiver proteolyse på grunn av aktivering av makrofager; Kalsiumdobesylat, lik bensopyron, er også foreskrevet;
 • angioprotectors (medikament fra ekstrakter av hestekastanje) - normaliserte tone vener og lymfekar, redusere vaskulær permeabilitet, noe som reduserer intensiteten av ødem (Aescusan, venitan, aestsin);
 • solkoseryl - reduserer hevelse av vev, har en regenerativ effekt, øker tonen i vaskemuren (stimulerer dannelsen av kollagen i blodkarets vegger);
 • antihistaminer - anbefales for gjentakelse av erysipelas og undertrykker hemmers hemmende effekt på kontraktil aktivitet av lymfocytter (se alle antihistaminer);
 • immunmodulatorer (ravsyre, eleutherococcus tinktur, lycopid) - stimulere immunitet, styrke karvevegen;
 • antibiotika og antiinflammatoriske stoffer for trofiske hudforstyrrelser (sår, eksem, erysipelas);
 • vitaminer (askorbinsyre, vitamin E, PP, P) - styrke vaskulær veggen, reduser vaskulær permeabilitet, har en antioksidant effekt.

Komprimeringsundertøy

Medisinsk strikkevarer er en frelse for pasienter med blodsirkulasjon og lymfatiske systempatologier.

Produktene har flere fordeler:

 1. Funksjonalitet. Behandling av lymfødem utføres effektivt av medisinsk jersey. Strømper, sokker, ermer, komprimerer ikke bare delikat de berørte, forstørrede områdene av lymfatiske eller blodkar, men gir også støtte til lemmer.
 2. Convenience. Nesten alle har evnen til å bandasje en elastisk bandasje eller det grunnleggende av lymfatisk dreneringsmassasje. En komprimerende jersey (strømper, erme, kneehøyde) er i stand til å påkalle alles styrke.
 3. Beauty. Behandling av lymfødem, ødem kan være fasjonabelt og stilig. Strikketøy er laget i forskjellige farger, stilig design. Den kan brukes i stedet for det vanlige undertøyet for vanlige klær.

Velg terapeutisk strikkevarer er bare nødvendig ved individuelle tiltak. De blir fjernet av en kirurg, en medisinsk konsulent. For en positiv effekt på stagnasjon, hevelse, langvarig bruk, daglig vaskestrømper eller ermer.

kinesitherapy

Metoden innebærer en kombinasjon av lymfatisk dreneringsmassasje og fysioterapi øvelser. I henhold til reglene, for første gang i 15 minutter, forbedrer lymfestrømmemassasje på en spesiell teknikk, etterfulgt av 15 minutter lading. Behandlingsforløpet er 14 prosedyrer.

massasje

Med lymphostasis - dette er grunnlaget for behandlingen. Like effektivitet er besatt av maskinvare og manuell eksponering for dype lag og store blodårer. Uavhengig av å massere en arm eller et ben eller en fot, vil det ikke være mulig ved et ødem. Stagnasjonen er startet fra lysken eller armhulen, noe som er fysisk vanskelig for pasienten å gjøre. Med en tendens til akkumulering av lymf og interstitial væske, ødem, gå for en massasje med en spesialist.

Etter den første økten, etter 1 time vil du erstatte at det berørte lemmet har krympet i størrelse, behagelige "rystelser", kan tinning passere gjennom kroppen. Det er et signal om at stagnasjon av væske og lymf, ødem avtar. I løpet av økten vikler massøren en arm eller et ben rundt fingerringen, oppvarmer seg sakte og arbeider gjennom de dype lagene av vev. Lymphostasis på underlempene eller hendene kan bearbeides med en massasje børste eller rulle. Og styr karene, og fjern stagnasjon, hevelse. Sider med store åreknuter, trophic ulcers og andre brudd på integriteten til omslaget på huddekselet. Hvis det oppstår ubehag under økten, stopper okkupasjonen.

Om fordelene med treningsbehandling

I tillegg til å massere med lymphostasis i underekstremiteter, er trening veldig viktig. De er involvert i behandlingen av denne sykdommen. Selvfølgelig må du utvikle et spesielt kompleks, som du må gjøre 2 ganger om dagen. Leksjon skal gis bare en kvart time. Samtidig må en kompresjonsforbinding nødvendigvis være tilstede på smertestolen.

Hvilke øvelser kan inkluderes i komplekset?

 • Sykkel ben syk;
 • Fleksiering og retting av fingrene på beinet;
 • Rotasjon av føttene i forskjellige retninger alternativt;
 • "Tegning" foten til G-8.

Øvelser er veldig enkle, men den viktigste regelen er å utføre dem på daglig basis.

Behandling med folkemidlene

I hjemmet brukes ulike folkemedisiner til å behandle lymphostasis (som hjelpemedisin og bare i begynnelsen). Ikke å beskrive dem alle, la oss gi noen eksempler:

 1. Apple cider eddik. Det styrker veggene på fartøyene, eliminerer hevelse og trofiske endringer. For å male, fortynn eddik med vann i forholdet 1: 2. Massasje med massasje bevegelser fra føtter til hofter. Deretter, etter litt eksponering, skyll rester av løsningen og påfør en krem ​​med vaskulær styrke effekt på huden.
 2. Utmerket hjelp komprimerer. For eksempel, bakt løk, blandet med kjemikerens tjære. Pæren er bakt, malt til en homogen masse og 2-3 skjeer tjære legges til. Klar blanding er spredt på en ren sengetøy. Vevet er jevnt fordelt rundt stedet for lokalt ødem, fast med bandasje og igjen til morgen.
 3. Løvetannrot - produktet forbedrer lymfedrenering og toner vascular wall. Bruk infusjon av løvetannsløv, ta 0,5 kopper på tom mage tre ganger om dagen. For forberedelse av infusjon, trenger du 2 ss. skjeer med tørre blader av løvetann, bør de helles om kvelden 0,5 liter. kokt vann. Klar til å drikke i løpet av hele dagen, og om kvelden forberede en ny del. Du kan bruke røtter av løvetann, men de skal kokes i et vannbad i 5-8 minutter. i samme volum vann. Klar kjøttkraft å drikke om morgenen på et glass før du spiser.
 4. Dekoksjoner av medisinske avgifter kan brukes i form av nattapplikasjoner. Som urter, ta St. John's wort, plantain, yarrow. I den ferdige løsningen tilsettes 25 ml medisinsk alkohol, en aspirintablett og en ampiox tablett. Jeg impregnerer ostekluten og legger den på det berørte området av huden. Legg ovenfra en klut fuktet med en bratt saltoppløsning, og fest godt med en bandasje, og la den ligge hele natten.
 5. Naturlige urter, som har en vanndrivende effekt, har en terapeutisk effekt, noe som letter rask eliminering av ødem i bena. Samle fra bladene av nässel, birk knopper og rosen hofter blander i like deler og rist i et vannbad i 10-15 minutter. Etter å ha filtrert infusjonen, konsumere halvparten av glasset tre ganger om dagen 30 minutter før måltider.
 6. Tradisjonell medisin og aktiv bruk av leeches passerte ikke. Med ikke uttrykt hevelse kan 2-3 leker brukes til en økt. I mer avanserte tilfeller kan antall leeches økes til 7-8 stk. Innen en uke kan du gjøre to behandlingskurs. Hirudin, som er inneholdt i leeches, sprer ikke bare blodet helt, men styrker også vaskulærveggen, reduserer væskenes utstrømning i vevet og reduserer dermed bøyning av bena.

I tillegg må du ikke glemme andre anbefalinger fra leger til pasienter som brygger eller har lignende problemer. De blir nødt til å eliminere bad, badstue, solarium, dufter og konserveringsmidler som brukes i kosmetikk for føttene, å gi opp høyhælte sko, stramme klær, gned huden, unngå tunge løft, langvarig stående eller sittende (spesielt med sin beinet over det andre).

drift

Spørsmålet om kirurgisk behandling vurderes som i alvorlige medfødte misdannelser i lymfesystemet, fravær av virkning fra konservativ terapi, progresjon av lymfødemer, fibrose av bløtvev, ofte har episoder med erysipelas, og så videre. D.

Typer av kirurgisk inngrep:

 1. Dermatofasciolipektomi ved øyemetode - fjerning av endrede hudområder sammen med subkutan fettvev, fascia, fibrose. Preoperativ forberedelse inkluderer flere fettsugingsøkter som er nødvendige for å kvitte seg med subkutant vev. Den kirurgiske inngrep består i utskjæring av visse områder av huden med vev som påvirkes av fibrose. Den resulterende såroverflaten er lukket med konserverte hudtransplantater eller tatt fra et sunt område av pasientens hud.
 2. Tunneling - kunstig opprettelse av spesielle kanaler i de berørte områder for utstrømming av lymfe akkumulert i friskt vev med påfølgende absorpsjon inn i de lymfatiske kar. Midlertidige tunneler er laget av spiralrør eller spesielle proteser, permanent - fra subkutan ven eller spiral, laget av inert materiale. Det er vist med den startede formen av lymfødem, som utelukker muligheten for behandling ved en hvilken som helst av metodene ovenfor.
 3. Drift med opprettelse av lymfekjemiske anastomoser. Det er indisert i sekundær lymfostase, spesielt oppstått etter strålingseksponering til lymfeknuter eller etter fjerning under mastektomi. For behandling av primær lymphostasis er ineffektiv. Intervensjon består i tildeling av fartøy av en lymfatisk kanal og deres forbindelse med en nærliggende vene ved hjelp av de tynneste mikroanastomosene.
 4. Fettsuging - aspirasjonsfjerning kirurgisk ved subkutant vev utsatt for fibrotisk forandring. Utført med moderat begrenset fibrose.

Etter noen form for kirurgisk inngrep, er medisiner foreskrevet. Hver pasient med lymhostase, uavhengig av stadiet av prosessen, blir observert i angiokirurgen. Støttende terapi kurs utføres vanligvis gjennom hele pasientens liv.

forebygging

For å forhindre lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales det å følge følgende regler:

 • slitasje kompresjon undertøy;
 • besøk regelmessig bassenget;
 • gi opp ubehagelige sko;
 • daglig drikk minst to liter rent vann;
 • hver dag å gjøre en halv times gange, sykling;
 • Fotpleie for hud: sostriganie spiker, fjerner død hud, behandling av sår, behandling av insektbitt antiseptiske midler eller borsyre - alt må gjøres på en riktig måte.

Stagnasjon i vevet, et brudd på utstrømningen av lymfevæsken vil provosere utseendet av andre alvorlige sykdommer og begrense bevegelsen. Hvordan forebygge utvikling av patologi? Hvis du allerede har diagnostisert lymphostasis i underlempene, vil behandling i hjemmet bidra til å takle raskt. Systemet med innflytelse på risikofaktorer bør ikke forsømme pasienter med genetisk predisponering eller være i remisjon.

limfostazom

limfostazom - en progressiv ødeleggelse av den normale strømning av lymfe gjennom fartøy lymfesystemet kanal, lokalisert i ulike deler av kroppen, og manifesterer utseendet til en stabil bløtvev ødem, trofiske forstyrrelser i huden. Typisk lymphostasis de innledende manifestasjoner utvikles som et resultat av lymfekar av liten kaliber (kapillærer og perifere lymfeknuter fartøy), og hvis patologiske prosesser som påvirker store lymfeknuter samlere og i lymfekanalen, utvikle irreversible endringer i mykt vev.

Ifølge verdensstatistikken når forekomsten av lymphostasis over hele verden 250 millioner mennesker. Forekomsten av denne patologien blant barn er 1: 10.000 og er en medfødt limbostase av lemmer og ansikter i kombinasjon med dysplastiske anomalier. I strukturen av morbiditet råder kvinnelige personer i alderen 30-45 år, og lymphostasis i nedre ekstremiteter står for minst 90% av tilfellene.

Risikogruppen inkluderer de av ung alder, og den vanligste formen av sykdommen er lymfostase i bena. Som en uavhengig nosologisk enhet av "lymphostasis" ble forskere innen medisin preget så tidlig som 1934 og delt på samme tid i primær og sekundær lymphostasis.

Diagnosen "lymphostasis" kan kun etableres og behandles av en kvalifisert phlebologist etter en omfattende undersøkelse av pasienten under forholdene til et spesialisert kirurgisk sykehus i vaskulær profil.

Prognosen for liv med lymphostasis er gunstig, men denne sykdommen kan forårsake en vedvarende sykdom i helse og funksjonshemming, som fører pasienten til funksjonshemning.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter

Lymphostasis medfødt form av nedre lemmer på grunn av genetiske morfologiske brudd vaskulær lymfatisk kanal, det vil si medfødte misdannelser av lymfekar (hypoplasi, aplasi og hyperplasi). Dette er en alvorlig patologi, hvor debuten er utseendet av ødem i det myke vevet i ett lem, oftest i ungdomsårene. Medfødt lymphostasis er en genetisk bestemt sykdom og kan overføres ved arv.

Under utviklet kliniske symptomer lymphostasis manifestert ikke bare lokalt, men også vanlige symptomer betydelig svekke pasientenes livskvalitet (vegetative-vaskulære, hormonelle og inflammatoriske komplikasjoner).

Den mest effektive metoden for å diagnostisere lymphostasis i nedre lemmer er MR, og som terapeutiske tiltak brukes lymfedreneringsmassasje og fysioterapi (slam, ultralyd og varmebehandling).

Sekundær lymphostase i underekstremiteter utvikler seg oftest etter et tidligere traumer eller alvorlige erysipelas. De første manifestasjoner av lymphostasis er hevelse av fotens dorsum. Pasienter på dette stadiet presenterer ikke noen spesifikke klager, og ofte i denne perioden er det ikke mulig å gjenkjenne sykdommen.

Som fremdriften av lymfestrømforstyrrelser, utvikler ødem og bruttofold vises på fotens hud, som ikke forskyves av palpasjon. På dette stadiet er det nødvendig å skille de eksisterende symptomene med slike sykdommer som nevrofibromatose og gigantisme i den nedre ekstremiteten.

I mangel av rettidige diagnostiske og terapeutiske tiltak, utvikler lymphostasis, og patologiske endringer strekker seg til de proksimale delene av underbenet (shin og lår).

Det er en klassifisering i henhold til graden av kliniske manifestasjoner, hvor 4 grader av alvorlighet utmerker seg. Den første graden av lymphostasis er preget av skade på de distale delene av underbenet, som manifesterer seg i form av deformitet og hevelse av foten mer fra baksiden. Med den andre graden av lymphostasis er den patologiske prosessen lokalisert på fot og shin. Den tredje graden innebærer nederlaget, ikke bare av foten og shinmen, men også av hoften. I fjerde fase, i tillegg til disse symptomene, opptrer brutto trofiske forandringer i hudoverflaten.

Lymphostasis av hånden

I 70% av tilfellene utvikler lymphostasis i overkroppen etter en mastektomi, ledsaget av fjerning av regionale lymfeknuter, og i noen tilfeller små pectoralis. Radikal fjerning av regionale lymfeknuter utføres for å hindre gjentakelse og spredning av onkopatologi, og uten denne manipulasjonen kan man ikke snakke om en effektiv kur for brystkreft. Når man fjerner en gruppe store lymfeknuter og lymfekar, opprettes det imidlertid forhold for akkumulering av lymfatisk væske i det myke vævets myke vev og til og med dets isolasjon gjennom den postoperative såroverflaten.

I dette henseende anbefales alle opererte pasienter å utføre spesielle treningsøvelser for å forbedre lymfesirkulasjonen. I de fleste tilfeller er lymphostasen av hånden etter mastektomi, forbigående, og symptomene forsvinner etter en måned.

I tillegg observerte den sekundære arm lymphostasis etter brenningen og infeksjon i huden, så vel som etter skader av forskjellig opprinnelse. I trinn ekspanderes klinisk lymphostasis øvre lemmer ser ut som en progressiv svellebestandig og mykvev trofisk hudforandringer (trofiske sår, hyperpigmentering) og endringer irreversible arr bløtvev.

Det er to hovedgrupper av lymphostasis i hånden: akutt (forbigående) i ikke mer enn 6 måneder og forekommer umiddelbart etter mastektomi og kronisk, som varer i mange år og har et vedvarende progressivt kurs.

De mest effektive metoder for medisinsk behandling er ikke lymphostasis hender er: manuell lymfedrenasje massasje, iført kompresjonsstrømper, muskel elektrosimuering, magnetisk terapi og laserterapi.

For å hindre utviklingen av mild lymphostase og forhindre utvikling av fibredema, bør pasientene etter operasjonen for å fjerne brystet utføre et sett med gymnastikkøvelser og selvmassemetoder. Selvfølgelig fører tilstedeværelsen av lymphostasis til noen funksjonshemming av kvinnen, men med alle regler for hudpleie, og også etter anbefaling fra legen når det gjelder fysisk aktivitet, går denne tilstanden av seg selv.

Ved symptomer lymphostasis øvre lemmer etter 1 år etter kirurgi og mastektomi, ledsaget av dannelsen av sel i løpet av hovne bløtvev, er denne situasjonen grunnen for en detaljert undersøkelse av pasientens onkolog å diagnostisere mulig tilbakefall eller metastasering av kreft.

Lymphostasis årsaker

Den viktigste etiopathogenetiske lenken i utviklingen av lymfostase på et hvilket som helst sted er akkumulering av lymfatisk væske i bløtvev og forekomsten av begrenset eller utbredt ødem. Den gjennomsnittlige daglige formasjonshastigheten for lymfevæsken er ca. 2 liter, og dannelsen skyldes filtrering av blodplasma i interstitialt rom, hvoretter lymfene kommer inn i lymfatisk kanal.

Mekanismen for dannelsen av lymphostasis går frem i henhold til et enkeltprinsipp, men foreningen er i alle tilfeller et brudd på den morfologiske eller funksjonelle integriteten til karene i lymfatisk kanal.

Det er to hovedgrupper av denne patologien - primær og sekundær lymphostasis, og grunnlaget for denne delingen er den etiologiske faktoren av opprinnelsen til sykdommen.

Utløsermekanismen i utviklingen av lymphostasis er forstyrrelsen av den normale lymfestrømmen gjennom lymfekarene av liten og stor kaliber. Når lymfestrømmen forstyrres, oppstår forholdene med økt intralymfatisk trykk (under normale forhold overstiger det ikke 10 mm Hg), noe som resulterer i frigjøring av overflødig væske som inneholder en stor prosentandel protein i omkringliggende myke vev. På dette stadiet forekommer ingen strukturelle endringer i mykvevet, og ødemet er forbigående.

Senere i vevet bryter proteinet ned og dannelsen av fibrin og kollagenfibre, som manifesterer seg i form av proliferasjon av bindevev i muskler, fascia, subkutan fettvev og hud. Disse endringene er irreversible og progressive.

I forbindelse med utviklingen av cicatricial endringer på det berørte segmentet, blir blodsirkulasjonen forstyrret, noe som uunngåelig fører til trofiske og inflammatoriske sykdommer.

Lymphostasis kan tilskrives kategorien polyetiologiske sykdommer, siden utseendet kan påvirkes av ulike faktorer, hvor hoveddelen er:

- lavere lem variakøse og mage fartøy, ledsaget av kronisk venøs insuffisiens, som et resultat av hvilket den kompenserende lymfatisk kanal vasodilatasjon, nedsatt tone eller utvikling valvulær insuffisiens av den vaskulære vegg;

- medfødte misdannelser i fartøyer av lymfesystemet i form aplasi (fullstendig fravær av visse vaskulære segment), hypoplasi (underutvikling lymfekar) og hyperplasi (hypertrofi av den vaskulære veggen, overdreven tortuosity av fartøyet), som fører til utvikling av primær eller medfødt lymphostasis;

- mekanisk skade på lymfekarets vaskulære vegg som følge av traumer eller brannsår;

- et syndrom av kompresjon av et lymfatisk kar ved å omgjøre inflammatorisk eller neoplastisk infiltrat;

- inflammatoriske endringer i lymfadenitt i ett segment spredt til lymfekar i en annen rekkefølge, som følge av hvilken ventilfeil utvikler seg;

- Utvidede metoder for kirurgisk inngrep for kreft ledsages av en radikal fjerning av regionale lymfeknuter, noe som uunngåelig fører til en funksjonsfeil i lymfatisk sirkulasjonssystem;

- Spesifikk filillariose lymphostasis blir observert når helminths av "filariae" går inn i kroppen, lymfekarene er den foretrukne lokaliseringen av disse. Denne typen lymphostasis kan også tilskrives mekanisk skade på lymfatisk kanal, da et stort antall helminter akkumuleres i fartøyets lumen, opprettes et brudd på lymfatisk strømning;

- Systemisk streptokokklesjon, manifestert som erysipelas, er ofte en utløsermekanisme for utvikling av lymphostasis lokalisert på øvre eller nedre lemmer;

- sykdommer i urinveiene i stadiet av kronisk nyresvikt fremkalle utviklingen av lymhostasis i underdelene og skrotet.

Lymphostasis symptomer

Ved utvikling av tegn på lymphostasis før alder av 30, er det et spørsmål om den ungdommelige formen av lymfødem, etter 30 år må man mistenke for sen lymphostasis.

Favorittlokaliseringen av lymphostasis er nederlaget til øvre og nedre ekstremiteter, men det finnes andre former for sykdommen, for eksempel lymphostasis i brystet, skrotet og til og med ansiktet.

I den kliniske løpet av lymphostasis er de tre hovedtrinnene skilt ut, hver enkelt varighet er individuell for hver pasient og avhenger av rettidig diagnose, samt tilstedeværelse eller fravær av riktig taktikk for behandling av pasienten.

Så i den første fasen av lymphostasis er pasientens eneste klage vedvarende, progressiv og, viktigst, reversibel ødem av en eller annen del av kroppen. Dessverre er mange pasienter ikke oppmerksom på dette symptomet, og søker senere medisinsk hjelp. I denne perioden av sykdommen har pasienten ikke smerte, men bare en følelse av "sprekker" i det berørte området av myke vev. Når du presser på huden, er det et spor i form av en liten dimple, så denne hevelsen kalles også "myk". Hevelse i det berørte området observeres om kvelden, og uten medisinering går det alene før morgenen begynner, så denne form for lymphostasis kalles "reversibelt ødem". Huden er jevn og skinnende på grunn av intens strekking. På dette stadiet er det lett nok til å oppnå positive resultater fra behandling med riktig valg av konservativ terapi.

Når sykdommen utvikler seg ved fibrotiske endringer i den patogenetiske kjeden, utvikler pasienten symptomer som karakteriserer den underliggende sykdommen. Spesifikke tegn på lymphostasis i denne situasjonen er utseendet på et begrenset ødem av myke vev av tett konsistens, palpasjon av det berørte området av huden forårsaker ubehag hos pasienten og i noen tilfeller smerte. Etter palpasjon i bløtvev forblir spor av trykk i form av små dimples i lang tid. Huddeksler blir ekstremt følsomme, men ingen trofiske forstyrrelser i dette stadiet blir observert. I perioden med spontan irreversibel ødem med lymphostasis er inflammatoriske endringer i myk vev ofte forbundet, på grunn av begrenset lymfestrøm og sirkulasjonsforstyrrelser. Et vanlig symptom som oppstår på dette stadiet er muskelkramper på grunn av svekket lokal sirkulasjon.

I denne perioden vektlegger pasientene den spesielle oppmerksomheten mot endringer i huden som kan indikere ulike patologiske forhold. For eksempel, på grunn av en sterk strekking av huden med et massivt ødem av bløtvev, observeres tørrhet, og noen ganger sprekkdannelse. Utseendet til diffuse røde flekker som er varmt til berøring, indikerer vedlegg av bakteriell infeksjon og utvikling av lokal inflammatorisk reaksjon i huden. Huden er festet til dypere subkutan fettvev og fascia med tette fibrøse tråder, så det er nesten umulig å kaste seg eller forflytte seg.

I det siste trinn lymphostasis, som ofte kalles "irreversible elephantiasis" det er et fullstendig brudd på leddfunksjon som følge av en betydelig økning i størrelse, tilkobling og installasjon kontrakturer deformerende sykdommer i ben og ledd. Huden får en brun fargetone på grunn av indurasjon og fibrose, og i mangel av adekvat terapi, opptrer vorteformasjoner og trophic ulcers ledsaget av lymfatisk drenering på huden. Det er statistiske data om de dødelige utfallene av denne sykdommen, fremkalt av utviklingen av generalisert septisk skade på kroppen.

Lymphostasisbehandling

Hovedmålene med enhver metode for behandling av lymphostasis er å begrense sykdomsprogresjonen, gjenopprette metabolske prosesser og forhindre mulige komplikasjoner. Hovedprinsippene for terapi er: individuell tilnærming og kontinuitet i denne eller den aktuelle behandlingsmetoden.

Siden huddekslene med lymphostasis lider i stor grad, anbefales alle pasienter å følge enkle regler for deres omsorg for å forhindre mulige komplikasjoner av trofisk eller inflammatorisk natur:

- Rengjør huden, bruk bare essensielle oljer som ikke inneholder konserveringsmidler og dufter;

- med den minste skade på huden, er det nødvendig å behandle det skadede området med et antiseptisk middel;

- bør være begrenset til sol og termisk bad (badstue, badstue, solarium);

- Ikke injiser medisiner i det skadede lemmet;

- Det er nødvendig å foretrekke klær laget av naturlige stoffer, ikke tettsittende til huden.

For å bestemme behandlings taktikken er det nødvendig å gjennomføre en grundig undersøkelse av pasienten for å finne ut årsaken til sykdommen. Å diagnostisere lymphostasis anvende slike instrumentelle metoder for undersøkelse, ultralydundersøkelse av karene i de nedre og øvre lemmer og organer i bukhulen og små bekkenet, lymfoscintigrafi og MR.

For å oppnå positive resultater i behandlingen av lymphostasis, bør man ikke bare bruke medisinske og andre metoder for konservativ terapi, men også normalisere pasientens spiseadferd. Unnlatelse av å overholde en balansert diett, betingelsene for oppsamling av høymolekylære proteiner i vev, progresjon av venøse sykdommer i huden, så vel som for å redusere immunreaksjonen av kroppen, noe som uunngåelig fører til infeksjonskomplikasjoner. Hovedprinsippene for diettinntaket for lymfatisk vekst er: Begrensning av saltinntak, høyt innhold av proteinprodukter og en reduksjon i inntaket av matvarer som inneholder komplekse karbohydrater.

Det er to hovedretninger i behandlingen av alle former for lymphostasis - konservativ og kirurgisk inngrep. Fremgangsmåter for medisinsk behandling er effektiv når sykdommen er i de tidlige stadier av utviklingen og ikke ledsaget av betydelige endringer i det myke vevet struktur, så vel som et tillegg til kirurgiske korreksjonsmetoder i de senere stadier av sykdommen.

De viktigste retninger av konservativ behandling er lymphostasis: nedgang formasjons lymfevæske, lymfe normalisering, bedre vevsregenerering evne og forebygging av fibrotiske rearrangementer i mykt vev struktur.

Som tiltak for å redusere dannelsen av lymfatisk væske og normaliserende lymfesirkulasjon, er det nødvendig å regelmessig bandasje de berørte lemmer med en elastisk bandasje eller bruke spesielle gjenstander av medisinsk strikkevarer. Av stor betydning er normaliseringen av pasientens spiseoppførsel for å redusere overflødig vekt og forverre pasientens tilstand.

For å normalisere lymphocirculation brukte medisiner - Detraleks 500 mg 2 ganger om dagen, Venoruton forte 300 mg 3 ganger i døgnet, Troxevasin 300 mg 2 ganger om dagen, Ginkor forte 300 mg to ganger om dagen. Som et middel til å forbedre perifer blodsirkulasjon hensiktsmessig søknad - Teonikol en tablett 3 ganger om dagen, Nospanum en tablett 3 ganger om dagen. For å normalisere mikrocirkulasjonen, brukes Trental 200 mg 3 ganger daglig.

Bredt brukt sympatisk blokade, eliminere smalende effekt på karene i lymfatisk kanal og bidrar til avsløring av kollaterale lymfatiske kar. Varigheten av den terapeutiske effekten av denne teknikken er minst tre måneder.

I lymphostasis i mykt vev oppstår overdreven opphopning av høymolekylære proteiner, men i denne situasjon, er det hensiktsmessig å bruke midler som fremmer spalting av proteinfraksjoner og fjerning av produkter av deres metabolisme i blodkarene i det venøse sirkulasjons (Troxerutin 0,3 g per dag).

For å forbedre pasientens vev trofisme tilordnet Hyaluronidase 3000 IU subkutant hastighet som ikke er mindre enn 5 injeksjoner, Fenylbutazon 0,1 g 4 ganger om dagen, gruppe-B-vitaminer, Reopirin en tablett 2 ganger per dag.

Effektive behandlinger er maskinvare-prosedyrer (pneumomassage, magnetisk og laserterapi), hvis virkning er rettet mot akselerasjon av metabolske prosesser i vev og gjenopptakelse av normal strøm av lymfevæske i hele kroppen.

Når konservative ineffektiv medikamentterapi, så vel som medfødte skjema lymphostasis viser forskjellige kirurgiske fremgangsmåter, de viktigste er: fettsuging, limfangioektomiya og Lymphatic shunting.

Indikasjoner for lymphangiektomi er uttrykt fibrøse endringer i bløtvev, ledsaget av en markert økning i lemmer og hyppige episoder av erysipelas. I løpet av denne operasjon gjøres trinnvis, eller tverrsnitt, segmental eller radikal fjernelse av rammede lymfekar med modifisert subkutane fettvev, og dersom det er nødvendig og fascia. Operasjonen avsluttes med lukking av såroverflaten med en hudflappe fjernet fra et sunt hudområde i pasienten.

Fettsuging innebærer aspirasjonsfjerning av subkutant fettvev inneholdende en fibrøs komponent. Fettsuging utføres med de første formene av lymhostase, ledsaget av begrenset fibrose.

Den mest effektive og berettigede kirurgiske metoden for behandling av lymphostasis på scenen av fibredema er lymfodrering. Lymfe-venøse anastomoser lagret med hypoplasi inguinal lymfekar og bekken-femoral segmenter i den primære lymphostasis. Indikasjon for anvendelse av en shunt i sekundær lyostatose er isolert skade på karene i lymfatisk kanal.

I en tid med rask utvikling av mikrokirurgisk retning i kirurgi, begynte kombinert operasjon som kombinerer segmental lymphangiektomi og direkte lymfatisk drenering effektivt å bli brukt.

Separat bør nevnes folkemidlene som brukes til behandling og forebygging av lymphostasis. Pasienten kan gjøre disse rettsmidler alene hjemme, men før han bruker, må han konsultere lege.

Det er oppskrifter av tradisjonell medisin, designet for både lokal og generell behandling. Et godt sårheling og anti-ødem er tjære, derfor anbefales det å bruke komprimerte preparater fra 1 ss. tjære og hakkede pærer. Ikke mindre effektiv i forebygging av lymphostasis er tinktur av plantain, for forberedelsen som du trenger 2 ss. hakkede blader av plantain hell 1 kopp kokende vann, deretter spenne og tilsett 200 stekt hvitløk og 200 flytende honning. Denne tinkturen skal brukes på 1 ss. 3 ganger om dagen i 15 minutter før måltider.

Massasje med lymphostasis

Med lymfostase er alle pasienter vist lymfedreneringsmassasje, som stimulerer strømmen av lymfatisk væske gjennom hele kroppen. I den første fasen av lymphostasis, når det er myk hevelse uten tegn på fibrøse forandringer i mykt vev, kan lymfedreneringsmassasje være den eneste effektive behandlingsmetoden. I tillegg er massasje brukt som en forberedende manipulasjon før man bruker kirurgiske behandlingsmetoder i de sentrale stadier av lymphostasis.

Lymfatisk dreneringsmassasje betyr mild, rytmisk massasje av huden og dyp massasje av lymfeknuter. Teknikken for å utføre massasje skyldes fysiologi av normal sirkulasjon av en lymf i en organisme, derfor er det først å frigjøre proksimale avdelinger av ekstremiteter fra stagnasjon og deretter distal. Under massasje utøves press på vevet, noe som forårsaker en refleksmengde av karene i lymfatisk kanal og en økning i lymfestrømmen i de subkutane sikkerhetsbeholdere.

I gjennomsnitt tar en lymfatisk dreneringsmassasje 60 minutter, siden alle massasjebevegelser skal utføres med en frekvens på ikke mer enn 12 bevegelser per minutt. Under massasjebevegelser skal spesiell oppmerksomhet tas på trykket på bløtvev, som med overdreven trykk, kan lokal blodsirkulasjon øke, noe som uunngåelig vil føre til økt ødem. Hver massasje økt må nødvendigvis ende med påføring av en spesiell kompresjon bandasje.

Til tross for den høye effektivitet ved behandling av lymfedrenasje massasje lymphostasis, er det noen kontraindikasjoner for bruk: inflammatoriske endringer i huden, trofiske skader på huden og beslektede oncopathology senere stadium nedre lem arteriosklerose.

limfostazom

limfostazom (et annet navn - lymfødem) er en medfødt eller oppkjøpt sykdom som oppstår som følge av forstyrrelser i utløpsprosessen lymfe fra perifere lymfatiske kar og lymfatiske kapillærer i bena, armer og andre organer til de viktigste lymfatiske samlere og thoraxkanalen. På grunn av et slikt brudd, ødem av vev på grunn av dårlig utstrømning av lymfatisk væske. En slik væske er produsert i vev og evakueres gjennom lymfesystemet og venene. Årsaken til lymphostasis er kronisk sykdom i lymfesystemet, som ikke bare forstyrrer naturlig utstrømning av lymfevæsken, men også ubalansen av lymf i kroppen oppstår, noe som bidrar til at størrelsen på det berørte organet øker betydelig.

De vanligste manifestasjonene av lymphostasis er kvinner i ung alder. Med progresjon provoserer denne sykdommen utbruddet psykologisk traumer, fysisk ulempe og lidelse, og senere er det også mulig for funksjonshemming.

Typer av lymphostasis

Hovedfunksjonene til lymfesystemet er deltakelsen i reaksjonen av immunresponsen og i å sørge for transport av 2 til 4 liter væske som akkumuleres på grunn av stoffskiftet i kroppen. Som symptomer, utseendet til trofiske lidelser på hudintegritene. Oftest er nedre og øvre ekstremiteter påvirket, i sjeldne tilfeller er det en lesjon av kjønnsorganene. Ledet av årsakene til sykdommen, er lymphostasis delt inn i to grupper:

 • Lymphostasis primær. Med denne typen sykdom er lymfesystemet mangelfull på grunn av mangel på lymfatiske kar, som er medfødt. Denne patologien kan oppdages etter fødselen, men det meste manifesterer seg i ungdomsperioden og i en senere ung alder.
 • Lymphostasis sekundær. Sykdommen manifesterer seg hvis lymfesystemet utvikles normalt, men det er visse skader eller sykdommer som forårsaker forstyrrelser i hennes arbeid. Så årsakene til slike brudd kan bli stafylokokker og parasittiske infeksjoner, traumer, hvor lymfeknuter og kar i lymfesystemet er skadetskade, brannsår, bestråling). Også virkningen av lymfesystemet påvirkes av utseendet i det for både ondartede og godartede svulster, fjerningen under drift av lymfeknuter.

Stadier av lymphostasis

Distinguish de følgende stadier av lymphostasis:

Lymphostasis er forbigående. Sykdommen kan passere nesten umerkelig og forsvinne uten behandling. Pasienten har en liten puffiness, det utvikler seg nesten ikke merkbart, derfor blir pasienten vant til hevelsen og ser det nesten ikke opp. Nesten ingen følelser.

Den første fasen av lymphostasis. Pasienten er mild spontant ødem. Hvis sykdommen utvikler seg, blir ødem mer merkbart, pasienten merker at lemmen har økt betydelig. Samtidig om morgenen er ødem nesten ikke merkbar, men om kvelden øker det igjen sterkt. På dette stadiet av sykdommen søker pasienten som regel ikke medisinsk hjelp, men er allerede tvunget til å bruke et elastisk bandasje for det hovne lemmet, for å bruke folkemidlene. Med råd fra en spesialist i tide, kan ødemet bli behandlet ved hjelp av det enkleste middelet, fordi for den første fasen av lymphostasisutvikling bindevev vekst. Som regel, på dette stadium av sykdomsutviklingen, anbefaler eksperten pasienten å ta en manuell kurs lymfedreneringsmassasje og velg riktig komprimeringsstrikk.

Den andre fasen av lymphostasis. På dette stadiet av sykdommen vises spontan irreversibel ødem. I lys av spredning av bindevev, blir huden fastere senere, etter å ha presset på ødemet på den, er en fovea synlig. Pasienten føler hele tiden hvor tett strakt huden er i stedet for hevelse, når hudspenningen øker, kan smerte følges. Det er på grunn av smerten som de fleste pasienter på dette stadiet av sykdommen vender seg til en spesialist. Hvis lymphostasis har nådd dette utviklingsstadiet, er sykdommen mye vanskeligere å behandle. For effektive resultater, bør både legen og pasienten utøve stor innsats. Så, det er nødvendig å gjennomføre en lymfedreneringsmassasje, en konstant påføring av en velvalgt bandasje og elastisk kompresjon. Hvis du nærmer deg behandlingen riktig, vil resultatene av behandlingen være positiv.

Den tredje fasen av lymphostasis. En pasient med denne fasen av sykdommen har irreversibelt ødem, cyster, fibrose. I lys av veksten av de forandrede vevene, har lemmen som tumoren ble dannet ikke lenger en kontur. Slik manifesterer den såkalte elefantstadiet. Ekstremiteten kan bli så alvorlig at pasienten kan redusere mobiliteten og funksjonen til den berørte lemmen betydelig. Hvis brudd i utløpet av lymf nådde dette stadiet, viser pasienten en rekke komplikasjoner, hvorav de fleste ikke forsvinner gjennom hele livet. Så, hvis det ikke finnes en egnet effektiv terapi, utvikler pasienten erysipelas, cellulitt, mycosis, eksem. I mer sjeldne tilfeller er det en transformasjon av svulsten - limfoangiosarkoma. Det skyldes det faktum at lymphostasis ofte blir et fenomen som følger med andre sykdommer, bør du konsultere en lege og notere de første tegn på sykdommen.

Diagnose av lymphostasis

Når du refererer til en lege med klager om symptomene beskrevet ovenfor, samtaler pasienten først og fremst en spesialist-phlebologist, som samtidig gjennomgår ultralydsundersøkelse av årer. Også i diagnostiseringsprosessen er resultatene av ultralyd av bekkenorganene og bukhulen viktige hvis det er en svulst i underdelene. Hvis pasienten klager over skade på øvre lemmer, undersøker eksperten nøye organene i brysthulen. Ved diagnostisering av en lege blir legen også styrt av resultatene som er oppnådd i laboratorietester: En klinisk og biokjemisk blodprøve, en generell urintest. For å bestemme nivået av permeabilitet av lymfatiske kar, lymfografien og lymfoscinitigrafi. Hvis ekspert mistenker at pasienten har andre sykdommer, er legene av en bestemt profil involvert i undersøkelsen.

Behandling av lymphostasis

For effektiv behandling av lymphostasis, bør en innsats rettes mot å overvinne utviklingen og direkte ødem, og mulige komplikasjoner. For positive resultater, er avgjørende faktorer rettidig behandling av pasienten til spesialister, samt hans etterfølgende holdning til å løse helseproblemer. I hovedsak er pasienter som er diagnostisert med lymphostase foreskrevet konservativ behandling, Formålet med dette er å forbedre utstrømningen av lymfevæske fra rommet mellom cellene i vevet. Behandling er rettet mot å sikre en økning i antall rundkjøringsveier for å transportere lymfe. For dette må pasienten først og fremst endre den vanlige rytmen av liv og arbeid. I to uker anbefales pasienten å holde seg til halvpostregimet. Det er viktig at pasienten tilbringer mesteparten av dagen i en liggende stilling, holder lemmerne horisontalt og i forhøyet form.

Også for behandling er tildelt en metode manuell lymfedrenering. Dette er en svært forsiktig massasje av svulsten som påvirkes av svulsten, noe som bør lette bevegelsen av proteiner i lumen av lymfatiske kapillærer. Massasjebevegelser stimulerer også sammentrekninger av lymfatiske kar. Som et resultat blir utstrømningen av lymf mer dynamisk. Denne prosedyren skal utføres til pasienten, liggende i den bakre stilling. Massasjebevegelser utføres slik at de virker direkte på huden. Massasjessesjonen varer fra 15 til 30 minutter. Vær oppmerksom på at denne prosedyren ikke kan utføres hvis det er det akutte infeksjoner, venøs trombose, ondartede svulster, systemiske sykdommer i dekompensasjonsstadietog.

Pasienten kan tilordnes å utføre variabel pneumatisk kompresjon. Denne prosedyren bidrar til å øke nivået av trykk i vevet, akselererer utstrømningen av væske fra det intercellulære rommet. Følgelig reduseres ødem. Prosedyren utføres ved hjelp av en pneumatisk enhet med et stort antall kamre.

Det er veldig viktig å velge en spesiell terapeutisk komprimeringsstrikk og bruk den regelmessig. Pasienter bør være oppmerksomme på at feil bruk av elastisk bandasje kan påvirke tilstanden negativt. Kompresjonslokk er valgt avhengig av sykdomsstadiet. Slike klær bør brukes om morgenen, tjue minutter etter at pasienten steg fra sengen. Du må skyte den om to timer før sengetid.

Som medisinbehandling får pasienter med lymphostasis oralt phlebotonics, som har lymfotensiv effekt. Også effektivt påvirke behandlingen av limfodrenazhnye-legemidler som tas oralt eller injiseres. For lokal bruk, brukes salver og geler som reduserer hevelse. I behandlingsprosessen blir resultatet direkte påvirket av næringsbegrensninger som bidrar til en reduksjon i volumet av interstitialvæske i kroppen. Så det er viktig å konsumere salt, så vel som proteinprodukter. Hvis konservativ behandling ikke gir riktige resultater, bør man konsultere kirurgiske metoder. Det er mulig å gjennomføre en mikrokirurgisk operasjon for å skape lymfevene anastomoser, En full lymfeknutstransplantasjon utføres også.

Forebygging av lymphostasis

Som de viktigste tiltakene for å forhindre utbrudden av denne sykdommen, er følgende fremhevet. Det er svært viktig å forsiktig ta vare på neglene for å redusere risikoen for infeksjon. Til samme formål, når du utfører arbeid med hendene (for eksempel arbeid i landbruket), bør du alltid bruke vernehansker. Når du blir skadet, bør den behandles svært nøye og korrekt. For å unngå hevelse er det viktig å ha på seg løse og komfortable klær og sko. Det bør tas i betraktning at årsaken til lymphostasis kan være fedme, så det er viktig å følge reglene for sunt å spise og få regelmessig fysisk aktivitet.

Hvis pasienten gjennomgikk kirurgi, er det svært viktig å utelukke betydelige kraftbelastninger på den opererte armen eller benet. Dermed skal pasienten hele tiden utføre treningsøvelser, anbefalt av den behandlende legen, til å tilbringe massasje. Kompresjonsklær er også en effektiv metode for forebygging.

Les Mer Om Fartøyene