Lymphostasis i nedre lemmer - årsaker, symptomer, behandling, foto

limfostazom føtter - en progressiv sykdom i nedre ekstremiteter, oftest påvirker kvinner i midten av livet, nå online alter-zdrav.ru vi skal snakke om det, om sin årsaker, symptomer, utvikling grader, diagnostisering, forebygging, metoder og måter å behandle sykdommen.

Lymphostasis - hva er det, bilde, sykdomskode i henhold til ICD-10

limfostazom - Dette er en smertefull tilstand, som ledsages av en forstyrrelse av lymfesystemet og fører til brudd på utstrømningen og sirkulasjonen av lymfoidvæsken i menneskekroppen.

Det er i stand til å akkumulere i vevet og er ledsaget av sterk hevelse i beina, og huden blir unaturlig tettere. Noen ganger kan øvre lemmer være involvert i denne prosessen.

ICD-10 kode: I89.8.

Sykdommen er ikke sjelden, det påvirker i gjennomsnitt hvert tiende, nærmere bestemt den tiende, siden vi allerede har funnet ut at det påvirker det meste av kvinnen.

Egenskaper og rolle av lymfesystemet i menneskekroppen

Lymfesystemet sikrer god kroppsfunksjon. Det bidrar til:

 • Normalisering av vevsmetabolismen.
 • Overføring og distribusjon av fett inn i blodbanen fra tarmkanalen.
 • Produksjonen av lymfocytter, som virker som en beskyttende barriere for kroppen.
 • Utvikling av antistoffer.
 • Filtrering av vævsfluid i lymfeknuter, fjerner seg fra kroppen av giftige og utenlandske elementer.

Den består av lymfeknuter, kapillærer og kanaler. Ved skade, mislykkes hele lymfesystemet. Dette bidrar til utviklingen av væskeakkumulering i interstitial lumen, og fører til ødem.

Årsaker til lymfostase av ekstremiteter

Lymphostasis kan være primær og sekundær.

Primær Lymphostasis eller Milroy's sykdom - Dette er en svært sjelden sykdom, den utvikler seg på genetisk nivå og kan påvirke medlemmer av samme familie.

Sekundær Lymphostasis fungerer som en komplikasjon av kroniske sykdommer. Oftest, i sin utviklingsteori, er følgende patologiske prosesser preget:

 • Lipomas, fibromas og andre svulster som er lokalisert i bløtvev.
 • Postoperative arr, som ligger i området lymfeknuter og fartøy.
 • Inflammatoriske prosesser av subkutant fett (phlegmon, furuncles).
 • Åreknuter i underekstremiteter, trombose og tromboflebitt.
 • Sykdommer i hjertet eller nyrene, som følge av at deres mangel oppstår.
 • Mindre inaktiv seng syk.

I prinsippet skal det sies at lymphostasis sykdom ikke bare påvirker underekstremitetene, men også den øvre, oftest det utvikler seg etter kirurgisk fjerning av bryst (mastektomi) for brystkreft. Men dette er et tema for en annen artikkel, selv om prinsippene for behandling, diagnose, årsaker og symptomer på sykdom føtter og hender er praktisk talt det samme.

Symptomer og stadier av lymphostasis

I klinikken av Lymphostasis er tre stadier av sykdommen preget. Deres varighet avhenger direkte av behandlingen.

 • 1. Fasen av spontan ødem (lymfødem).

Det kan preges av utseende av hevelse om kvelden, som går over seg selv om natten. Neste morgen har pasienten ingen patologiske manifestasjoner. På dette stadiet ikke ømmer pasienten, de er smertefri, huden kondenserer ikke. Når du presser på overflaten av huden, forblir det en dimple. De er reversible og lett tilgjengelig for konservativ behandling.

 • 2. Fase av irreversibelt ødem (fibredema).

Vevstrukturen oppnår en tett karakter. Ved palpasjon blir myke vev smertefulle, og små dimples som forblir etter palpasjon i lang tid, blir ikke utjevnet.

På grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon kan pasienten oppleve anfall. Hud endrer seg i farge, og får en mørk brunaktig farge. De er betydelig strukket og sprekker vises på overflaten. Dette kan være årsaken til infeksjon, som manifesterer seg i form av diffuse røde flekker.

Huden hardner hardt, det kan ikke tas i en krone, og i det subkutane fettvevet under palpasjon, kan dannelsen av komprimerte fibrøse tråder noteres.

Det er et visst tap av de normale konturene på lemmen, og bevegelsens funksjon er forstyrret, siden den berørte beinet i leddene nesten ikke er bøyd.

Berørte områder er preget av alvorlig hypertrofi, noe som fører til utseende av kontrakturer og osteoartrose. Alle disse patologiske prosessene fører til ulike former for utbrudd og forekomsten av vanskelige å helbrede trofasår. Det er også ofte observert utviklingen av erysipelas eller eksem.

I tillegg til utseendet på dette kliniske bildet, har pasienter generell ulempe, tretthet, tap av styrke, periodisk hodepine, leddsmerter. Fedme utvikler, vanskeligheter med å konsentrere oppmerksomheten manifesteres.

Ekstremiteten slutter å fullføre sine bevegelsesfunksjoner, utviklingen av sepsis.

Diagnose av lymphostasis

• Først av alt, for å bekrefte diagnosen, er pasientene foreskrevet for å gjennomgå ultralyd, doplerografisk undersøkelse av blodkar.
• Røntgen-lymfografi, datatomografi og MR brukes også til å opprette en nøyaktig diagnose. Disse teknikkene gir detaljert informasjon om patologiske prosesser.
• Det er overflødig å ha en blodprøve, en urinanalyse test er nødvendig for å kontrollere nyrene.
• Differensial diagnostikk bør utføres med sykdommer som dyp venetrombose eller post-flebitis syndrom.

Lymphostasis i nedre lemmer - behandling

Hvordan behandle lymfostase av bena - våre nedre lemmer?

Mange pasienter som er rammet av sykdommen, vet ikke engang hvilken lege som behandler lymphostasis? Vi svarer. Lymphology. Det er sant at en slik spesialist i dag med brann ikke finnes i provinsbyer, så du må kontakte en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Terapi av denne patologiske prosessen består av følgende stadier:

 • Etablere årsaken til denne sykdommen.
 • Å suspendere utviklingen av denne prosessen.
 • Å gjennomføre handlinger som vil fremme normalisering av metabolske og restorative prosesser i myk vev i underlivet.

Til dette formål bruk:

1. Fysiske virkninger.

Dette er en gruppe medisinske aktiviteter som inkluderer treningsbehandling, den holdes minst to ganger om dagen. Komplekset av øvelser kan omfatte:
• Fleksjon av forlengelse av tær.
• Ankelrotasjon.
• »Å tegne åtte» av føttene.
• Du kan bruke en motorsykkel.

En positiv effekt oppnås med regelmessig treningsterapi. Det er obligatorisk i løpet av øvelsen å utøve smertefull bein for å etablere kompresjonsbandasje. For dette formål er det nødvendig å bruke et bandasje, helst elastisk.

For å unngå stagnasjon av lymfe og for å redusere hevelse i huden anbefales terapeutisk massasje, den kan produseres annenhver dag.

Meget god effekt har en kompresjonsjersey, som i motsetning til elastiske bandasjer, er veldig praktisk å bruke.

2. Drogbehandling.

 • For å forbedre de metabolske prosessene i vevet, foreskrives legemidler fra phlebotonics gruppen (Detraleks, Vasoket, Fleobodia).
 • Agenten som øker tonen i venene, er veldig god å bruke i begynnelsen av denne patologien (Troxevasin, Venoruton, Troxerutin).
 • Forberedelser for fortynning av blod - Curantil, Trental.
 • For å fjerne overflødig væske, foreskrive diuretika (diuretika). Deres mottak og avtale er svært individuelle for hver pasient, slik at de kun kan foreskrives av en lege.

Også nylig, for behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter, brukes hirudoterapi, denne behandlingen ved hjelp av medisinske leeches. De fjerner veldig godt puffiness og aktiverer immunforsvarets arbeid. I en økt kan ikke mer enn 5 leeches brukes. Behandlingsforløpet består av 12 prosedyrer, som ikke gjøres oftere enn 2 ganger i uken.

Som ekstra behandlingsmetoder kan du bruke fysioterapiprosedyrer.

Lymphostasis i underlempene - behandling hjemme

Behandlingen med resept for tradisjonell medisin er bare tillatt i begynnelsen av denne sykdommen.

 • I første omgang i behandling av lymphostasis hjemme anbefaler bruk av lakris rot, Siden denne midlet bidrar til å rense lymfesystemet, er det en økning i lymfestrømmen.

Hakkede råstoff i en mengde på 10 gram, badet i kokt vann, holdt i et vannbad i en halv time, deretter ostuzhivaetsya, filtrert, supplert med vann til det opprinnelige volum.

Ta 1 spiseskje tre ganger om dagen. I prosessen med rensing begynner vanligvis rikelig utslipp fra nesen, øynene, halsen. Etter en time, ta 1 ss enterosgel eller en annen sorbent. Du kan spise 2-3 timer etter behandlingen. Rengjøring varer 2 uker.

Du kan erstatte avkoket av lakrisrot med apotekssirupet av det, men effekten vil bli litt lavere på grunn av sukker og andre komponenter i sammensetningen.

 • Det nest mest populære rådet er bruken av skilt to ganger eple cider eddik - Den brukes til myk gnidning med elementer av fotmassasje fra bunnen til toppen, som befinner seg i lyskenytmene.

Apple cider eddik bidrar til å styrke karveveggene, reduserer ødem og trofiske vevsforstyrrelser. La det til tørking - 10 minutter, deretter skylt med kaldt vann, hudlesjoner etter at det er ønskelig påføre salve eller gel for å forbedre troksevazin type fartøy.

Hva er folkemidlene for limfostaz lemmer?

I mangel av positiv dynamikk med konservativ behandling fortsetter pasienten behandling på et kirurgisk sykehus. For å forbedre utstrømningen av lymf er en operasjon.

komplikasjoner

Komplikasjon utvikler seg vanligvis i stadiet av irreversibelt ødem. De fører til dannelse av ulike kontrakturer i leddene, og fører til brudd på motorens funksjoner hos mannen.

Tapet av bløtvev ledsages av forekomst av trophic ulcers, og ofte blir de forbundet med en bakteriell infeksjon.

Erysipelas kan føre til sepsis (forurensning av blodet), og forårsake dødelig utgang.

Profylakse av lymphostasis - utvikling og progresjon

For å forhindre utvikling av lymphostase bør følgende anbefalinger følges:

 • Unngå overdreven løfting av store vekter.
 • Bruk komfortable, romslige sko.
 • Vare på huden i underekstremitetene: utseendet på selv små sår, bør de umiddelbart desinfisert, behandlet med jod og bruke en steril bandasje.
 • Det er like viktig å høre på råd fra en ernæringsfysiolog. Begrens bruk av væske til en og en halv liter per dag. Ikke spis salt og krydret mat, det bidrar til å øke tørsten. Ikke spis mye karbohydrater, gi om mulig opp bakervarer, pasta, ris og poteter.
 • Bruk så mye som mulig i kostholdet ditt med frukt og grønnsaker.

Lymphostasis er en alvorlig sykdom som krever langvarig behandling, og bør utføres under hensyntagen til alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen.

Hvordan behandle stagnasjon av lymf i bena til huset - medisinske og folkemessige midler, massasje og diett

Problemet med sko, psykologisk ubehag - engstelige klokkene i å utvikle patologi. Vevet beholder væsken, huden grov, sykdommen utvikler seg, og bare rettidig og riktig behandling bidrar til å stoppe lymphostasen i underbenet. Terapi med folkemidlene har vist seg å være effektiv, og hjelper til med å takle selv med alvorlig hevelse eller forbedre tilstanden til blodårene. Det viktigste er å vite nøyaktig hva og hvor mye du skal bruke.

Hva er lymfekreft?

Før du velger riktig behandlingsmetode, er det nødvendig å forstå egenskapene til sykdommen selv. Lymphostasis i nedre ekstremiteter er en patologisk tilstand preget av et brudd på lymfedrenering, dets forsinkelse i vev, noe som fører til utseendet av effusjoner. I lymfesystemet er det en ubalanse, opphopningen av væske fører til brudd på karene, fordi venene ikke tåler slikt trykk. Resultatet av utviklingen av lymphostasis i underbenene er utseendet på sprekker, erysipelas, sår på huden.

symptomer

I medisin ble den patologiske lymfatiske forsinkelsen i vev kalt "lymphostasis", varianten av den nasjonale klingingen av sykdommen er elefantben. Sykdommen utvikler seg ikke umiddelbart, men gradvis gir deg beskjed om deg selv med lett og rask hevelse. Hvis du oppdager tegn på lymphostasis i underlivet i de tidlige stadiene, vil du komme forbi med en kort behandlingskurs hjemme ved hjelp av folkemidlene eller konservative metoder. Derfor er det viktig å legge merke til følgende symptomer på lymhostasis i underekstremiteter i tide:

 • Utseendet til et overløp til kvelden, som forsvinner etter en natts søvn;
 • Bena helles etter lenge, er i bevegelse, fysisk anstrengelse;
 • smertefulle opplevelser når presset;
 • spenning, denseness av huden;
 • kramper.

Enten det er mulig å kurere lymphostasis i underekstremiteter

En mirakelbehandling som vil bidra til å kvitte seg med sykdommen for alltid eksisterer ikke. Likevel er stasis av lymf i bena behandlingsbar, og effekten vil bli merkbar hvis terapien startes så tidlig som mulig. Det er viktig å unngå forekomsten av alvorlige komplikasjoner. Derfor bør ethvert behandlingsforløp for lymfekreftlampease være rettet mot å stoppe utviklingen av patologi og normalisere metabolske prosesser. Varighet, tiltak, suksess vil avhenge av sykdomsstadiet, mens det ikke foreligger kontraindikasjoner for behandling av lymphostasis hjemme.

Behandling av lymphostasis i underekstremiteter hjemme

Gjennomføring av eventuelle prosedyrer, bruk av medisiner, folkemedisin bør utføres nøye etter rådgivning hos en lege. Individuell undersøkelse av pasienten er nødvendig for å velge riktig behandlingstaktikk, fordi årsakene til patologien, samt former for sykdommen der lymfatisk drenering er forstyrret, kan være forskjellig. Hvis diagnosen viser seg å være feil eller kilden til sykdommen ikke er bestemt, vil du ikke kunne regne med å bli bedre.

Før behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter, må spesialisten bestemme type sykdom:

 1. Medfødt lymphostasis (primær) er en patologisk forandring, hvis utseende skyldes genetisk arv. Hevelse av bløtvev forekommer selv i barndommen eller ungdomsårene, blant årsakene: fraværet av noen fartøy, en reduksjon av lymfatisk diameter og andre unormaliteter i lymfesystemet.
 2. Sekundær lymphostasis (ervervet) er en lidelse som oppstår som følge av traumer, betennelser, infeksjon.

Den omtrentlige ordningen for behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter:

Hva skal gjøres?

 • MR (magnetisk resonansbilder);
 • Ultralyd av hjertet, magen, bekkenorganene;
 • Lymfografi (røntgenundersøkelse);
 • Tosidig skanning av fartøy;
 • Lymfosintigrafi (radioisotopdiagnostikk);
 • Biokjemisk blodprøve;
 • Generell analyse av urin.

2. Medikamentell terapi.

Legen kan foreskrive bruk av følgende legemidler:

 • Phlebotrophic (Troxevasin, Detralex);
 • Enzymic (Flogenzim, Wobenzym);
 • Antibiotika (foreskrevet for trofiske hudsykdommer, for eksempel erysipelas, eksem);
 • diuretika;
 • immunmodulatorer;
 • Homøopatiske midler;
 • Vitaminer.
 • Magnetisk terapi;
 • Laser terapi;
 • Elektrisk stimulering;
 • Amplipulse terapi.

4. Kompresjonsbehandling.

 • Kinesioterapi (lymfatisk dreneringsmassasje);
 • Bandasje med elastisk bandasje;
 • Terapeutisk gymnastikk.

5. Terapeutisk næring.

En spesiell diett som tar sikte på å redusere forbruket av krydret mat, salt, justere forbruket av vann, frukt, grønnsaker.

7. Folkemetoder for behandling.

(effektive bare ved den første fasen av lymphostasis i nedre ekstremiteter)

 • Komprimerer (bruk av kålblad, blanding av bjørktjære med bakt løk);
 • infusjoner;
 • Dekoksjoner av urter;
 • Ferskpresset juice (bete, plantain, løvetann).

medisinering

Medikamentterapi inneholder et bredt spekter av legemidler som kan brukes som foreskrevet av en phlebologist. Handlingen av noen vil være rettet mot normalisering av lymfo- og blodstrømning, andre - for å øke elastisiteten til veggene i blodkarene, redusere permeabiliteten. I de tidlige stadier av lymphostasis i nedre ekstremiteter, viste vitamin C og P deres effektivitet, og preparater basert på hestkastanje, lakrisrot bidrar til å redusere hevelse.

massasje

Kinesioterapi er en effektiv manipulasjon for lymfekreft i underbenet. En effektiv helingsprosedyre kan utføres av massøren manuelt, et alternativ er teknikken til maskinvaremetoden. Formålet med lymfatisk dreneringsmassasje er restaurering av lymfestrøm, fjerning av edematøst vev fra overflødig væske, styrking av kapillærsystemet. Hjemme, med lymphostasis på underekstremiteter, anbefales det at du selvmasserer med et foreløpig saltbad og legger på en spesiell krem ​​på det hovne området.

Hirudotherapy

Lymphostasis i nedre ekstremiteter er det sjeldne tilfellet når bruk av leeches bidrar til å takle lymfesystemets patologi raskere. Stoffet (hirudin), som utskilles av innbyggere av friske vannlegemer, bidrar til forbedring av vaskulær tilstand. Med terapeutiske formål bør det ikke brukes mer enn 5 leeches, for en merkbar effekt må prosedyren gjøres to ganger i uken i en måned. Ved hjelp av hirudoterapi behandles åreknuter med suksess, og det er ingen risiko for smitteoverføring.

diett

Enn å behandle lymphostasis av underekstremiteter hjemme? Mat bør fremme en rask gjenoppretting, så kostholdet bør vurderes. Dyr og grønnsaksproteiner, fisk, surmjölkprodukter, frokostblandinger, stewed grønnsaker, olivenolje - det er det å understreke når du lager menyen. Pasienter med lymphostasis bør alltid drikke rent vann hver dag, samtidig som det begrenser bruken av krydret mat, enkle karbohydrater, salt. Selv i kostholdet anbefales det å legge til grønn te, sitrusfrukter, bær, frukt og kaste fullstendig alkohol.

Mennesker betyr

Påfør denne retningen av terapi hjemme kan være som ekstra. Gode ​​hjelpebukser, infusjoner, komprimerer på folkemessige oppskrifter i begynnelsen av lymphostasis i nedre lemmer, eller med hevelse under svangerskapet. Noen midler anbefales å bli brukt om natten og gå til morgenen, andre - drikke på kurset. For å forberede medisiner for lymphostasis til behandling hjemme, kan du ta biavlprodukter, en annen kategori av nyttige ingredienser - krydder, urter, frukt av planter.

komprimerer

For behandling av lymfekrefthemme i hemmet ved hjelp av denne prosedyren, må blandingen være forberedt på forhånd. For å fikse kompresjonen, anbefales det å bruke en elastisk bandasje eller å lage et bandasje av gasbind, og hold bena i oppreist stilling. Et bandasje med et resorptivt eller distraherende middel til behandling av benlymhostase er gjort ved å bruke følgende produkter:

 • kålblad;
 • eddik;
 • leire;
 • bakt løk;
 • bjørk tjære.

Infusjoner til oral administrasjon

Fremveksten av ubehagelige symptomer på lymphostasis i nedre ekstremiteter krever bruk av effektive rettsmidler. For å regulere vann-saltbalansen i kroppen, er det godt å ta nye infusjoner, etter rådgivning med en lege. Forbered folkemidlene fra bladene av plantain, en blanding av knust hvitløk (250 g) med honning (350 g). Tidspunktet for infusjon av hjemmemedisiner er fra flere timer til en uke, og varigheten av behandlingsforløpet for lymphostasis avhenger av pasientens tilstand.

buljong

Kampen mot lymphostasis i underlempene blir lettere ved fytoterapi. Kokte hjemmebuljonger bidrar til å etablere arbeidet til mange interne systemer, gjenopprette lymfestrømmen, blodstrømmen, slik at sykdommen reduserer og slutter å gi ubehag. Ordningen med fremstilling av medisinske buljonger er enkel: ta ingrediensene, bland, hell kokende vann, stram oppvaskene og la dem stå i 40-50 minutter. Da må væsken filtreres, tatt to eller tre ganger daglig før måltider. Det anbefalte engangsvolumet er 100 ml (eller et halvt glass).

forebygging

Stagnasjon i vevet, et brudd på utstrømningen av lymfevæsken vil provosere utseendet av andre alvorlige sykdommer og begrense bevegelsen. Hvordan forebygge utvikling av patologi? Hvis du allerede har diagnostisert lymphostasis i underlempene, vil behandling i hjemmet bidra til å takle raskt. Systemet med innflytelse på risikofaktorer bør ikke forsømme pasienter med genetisk predisponering eller være i remisjon. For å forhindre lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales det å følge følgende regler:

 • slitasje kompresjon undertøy;
 • daglig drikk minst to liter rent vann;
 • hver dag å gjøre en halv times gange, sykling;
 • besøk regelmessig bassenget;
 • gi opp ubehagelige sko;
 • Fotpleie for hud: sostriganie spiker, fjerner død hud, behandling av sår, behandling av insektbitt antiseptiske midler eller borsyre - alt må gjøres på en riktig måte.

Video: Behandling av fotlymphostasis hjemme

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter: årsaker. Hvordan behandle lymphostasis i nedre ekstremiteter?

Som du vet, lider mange av hevelse. Om kvelden kan du observere en liten hevelse i føttene og årene, om morgenen blir situasjonen oftest normalisert. Dette bør være spesielt oppmerksom, fordi et slikt tegn kan indikere en tendens til åreknuter og begynnelsen av tromboflebitt. Hvis hevelsen i venene blir mer merkbar over tid, er det nødvendig å søke kvalifisert hjelp fra en lege. Et slikt klinisk bilde indikerer ofte lymphostase av nedre ekstremiteter.

Hva skal jeg vite om denne patologien?

Under lymfostase forstås patologien til lymfesystemet, som er preget av fullstendig opphør av lymfesirkulasjon. Den slutter å oppfylle sine primære funksjoner og gjennomføre kontinuerlig drenering av alle vev i kroppen. Ødem er et klinisk symptom på denne patologiske prosessen. Oftest utvikler den seg i underdelene. I det rettferdige kjønet diagnostiseres en slik sykdom fem ganger oftere enn menn.

Lymphostasis i nedre ekstremiteter er en kronisk sykdom som bare påvirker en eller begge bena. Patologien går ikke bort av seg selv, medisinering eller kirurgisk behandling er nødvendig. Ellers øker sannsynligheten for dannelse av fibrøst vev, noe som medfører fortykning av beina (elefantiasis).

Lymphostasis av nedre ekstremiteter: årsaker

 • Hjertesvikt.
 • Varicose forlengelse.
 • Nyrepatologi.
 • Tilstedeværelsen av arteriovenøse fistler.
 • Defekter i utviklingen av lymfesystemet.
 • Neoplasmer forhindrer normal lymfestrøm.
 • Parasittiske infeksjoner.
 • Venøs insuffisiens av kronisk natur.

Hvilke tegn er ledsaget av sykdommen?

I sin utvikling går denne patologien gjennom tre faser.

 1. Lymphostasis i underdelene i første fase er preget av utseende av mindre ødem, hovedsakelig om kvelden, som selv forsvinner om morgenen eller etter en kort hvile. De kan øke etter alvorlig fysisk anstrengelse eller et lengre opphold. På dette stadiet er det som regel ingen spire eller noen større endringer i bindevevet selv. Hjelp fra en spesialist, som oftest er anvendelse av konservative behandlingsmetoder, gir et positivt resultat.
 2. Den andre fasen er preget av bevaring av ødem, selv etter en natts hvile, spredning av bindevev, utseendet av smerte ubehag. Selv når fingeren presses lett på huden, forblir en spor i lang tid. Lungestagnasjon kan forårsake anfall.
 3. I tredje fase blir lymfatiske dreneringsforstyrrelser irreversible, såkalte fibrocystiske forandringer forekommer i berørte områder, elefantien utvikler seg gradvis. På dette stadiet, ofte medfølgende sykdommer (eksem, trofasår, erysipelas, deformerende slitasjegikt). I mangel av kompetent behandling er et dødelig utfall mulig på grunn av sepsis.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter er også preget av utseendet på følgende symptomer:

 • Generell svakhet.
 • Articular smerte.
 • Manglende evne til å konsentrere seg i lang tid.
 • Hodepine.
 • Utseendet på overflødig kroppsvekt.
 • Hvitt belegg på tungen.

Klassifisering av sykdommen

Årsakene til lymphostasis i nedre ekstremiteter bestemmer sykdypetyper.

Den primære formen er en konsekvens av medfødte sykdommer og mangler i lymfesystemet. En slik patologi, som regel, begynner å dukke opp etter babyens utseende i lyset eller allerede i ungdomsårene, eller rettere på pubertetsstadiet.

Den sekundære formen utvikler seg på grunn av aktiviteten til flere faktorer samtidig. Disse inkluderer følgende: stillesittende livsstil, kroniske sykdommer, kirurgisk inngrep, etc.

Erklæring om diagnose

Det er svært viktig å oppdage lymphostasis i underekstremiteter i tide. Bilder av pasienter med denne diagnosen kan ses i spesialiserte medisinske referansebøker. Når symptomer oppstår som indikerer denne sykdommen, bør du søke lege fra lege. Spesialisten bør først undersøke nedre ekstremiteter, lytte til alle pasientens klager, og samle en detaljert anamnese. Etter dette blir en detaljert diagnostisk undersøkelse tildelt, noe som innebærer:

 • Generell / biokjemisk blodprøve.
 • Tosidig skanning av vener for å utelukke venøs insuffisiens.
 • Ultralyd av bekkenorganene og direkte i bukhulen.
 • Lymfografien. Denne studien lar deg vurdere tilstanden av lymfatiske kar.

Om nødvendig kan en ytterligere undersøkelse av andre organsystemer foreskrives for å redusere risikoen for tilbakefall av sykdommen.

Medisineringsterapi

Hvordan behandle lymphostasis i nedre ekstremiteter? Selvforvaltning av denne sykdommen er umulig. Terapi bør utpeke en erfaren spesialist.

Hovedmålet med narkotikabehandling er å bringe lymfestrømmen på smertestolen tilbake til normal. Til disse formål utnevne:

 1. Phlebotonics for å forbedre mikrosirkulasjonen i vev (Flebodia, Vasoket, Detraleks).
 2. I begynnelsen av sykdommen er "Troxevasin", "Paroven" og "Venoruton" spesielt effektive. Disse midlene øker venøs tone og forbedrer lymfedreneringsfunksjonen.
 3. Antiinflammatoriske og decongestants ("Butadion", "Reopirin").
 4. Diuretika bør tas med ekstrem forsiktighet og kun på råd fra en lege, for ikke å skade din egen kropp.

Hvordan hjelper ernæring i kampen mot patologi?

Å behandle et slikt alvorlig problem med lymfedrenking er hjulpet av et kompetent formulert kosthold. Kosthold for lymfekrease i underekstremiteter spiller en primær rolle, fordi sykdommen oftest utvikles hos personer med overvekt.

Spesialister foreslår å begrense forbruket av salt og krydret mat, som du alltid vil drikke. I tillegg fremmer salt en konsistent opphopning av væske i vev, og dette påvirker gjenopprettingsprosessen negativt.

Det anbefales også å redusere mengden karbohydrater som forbrukes. Det er bedre å nekte baking, søtsaker, pasta og poteter.

Kostholdet skal bestå hovedsakelig av ferske grønnsaker og frukt, gjærte melkprodukter, magert fisk.

Om fordelene med massasje

Spesiell massasje med lymphostasis i nedre ekstremiteter er en uunnværlig tilstand for hver behandling. Manuell lymfatisk drenering bidrar til aktivering av vasokonstriksjon, og dermed hjelper fremdriften av lymfe. På grunn av den riktige teknikken rapporterer mange pasienter en nedgang i ødem, en reduksjon i volumet av det syke legemet.

Noen ganger utpeker en maskinvaremassasje, som ellers kalles pneumokompresjon. Imidlertid kan positive resultater bare oppnås hvis bandasjen er i tillegg brukt ved hjelp av elastisk bandasje. Sistnevnte er utelukkende utvalgt av en lege.

Når er det nødvendig med kirurgi?

Hvis konservativ terapi ikke virker, øker hevelsen, legen bestemmer seg for operasjonen.

Før direkte kirurgisk inngrep, er lymfekar farget med en blå fargestoff for bedre å visualisere kurset og omfanget av ekspansjonen. Fargestoffet settes vanligvis inn i fotens interdigitalintervall.

Deretter fjernes alle skadede områder ved ligering eller cauterization med en laser.

Under selve operasjonen er det mulig å utføre en rekke ytterligere prosedyrer (fettsuging, dannelse av granntunneler for riktig lymfedrenering, lymfoid vevstransplantasjon).

Rehabiliteringsperioden innebærer overholdelse av tiltak for å hindre tilbakefall av patologi. Vi anbefaler lymfedreneringsmassasje, treningsbehandling, hvile.

Hjelp av tradisjonell medisin

Hvordan kan jeg overvinne lymphostasis av underekstremiteter? Behandling (medisinsk, kirurgisk) skal tildeles utelukkende av en kvalifisert spesialist. Konservativ terapi er den eneste riktige avgjørelsen i kampen mot en slik sykdom. Imidlertid foretrekker mange pasienter å søke hjelp fra alternativ medisin.

Komprimerer med bakt løk og bjørk tjære er svært effektiv folkemedisin. Pæren i skallet skal bakt i ovnen, rengjøres og blandes med en spiseskje birketjære. Sistnevnte kan kjøpes i nesten hvert apotek. Den resulterende massen skal overføres til vevet og påføres på det berørte området med en obligatorisk fikseringsbandasje. Slike prosedyrer anbefales å gjentas hver dag i to måneder.

Honning har lenge vært kjent for sine nyttige egenskaper. Søt delikatesse brukes aktivt i en slik diagnose, som lymphostasis i underekstremiteter. Behandling i dette tilfellet betyr å ta en helbredende infusjon. For å gjøre det må du ta 350 g honning og 250 g hakket hvitløk i en blender. Denne blandingen bør insisteres i en uke, etter at den kan tas på en spiseskje tre ganger daglig før måltider. Behandlingsforløpet er to måneder.

Vær oppmerksom på at det kun anbefales å benytte alternativ medisin etter å ha konsultert en lege.

forebygging

Hvordan forebygge lymphostasis i nedre ekstremiteter? Behandling av medisinering er primært rettet mot å redusere sykdomsprogresjonen, og derfor kan du ikke nekte det. Forsinkelse av ens egen helse kan provosere et enda større lymfatisk ødem i vevet, et brudd på lem mobilitet.

Uansett hvilket stadium patologien ble diagnostisert, må alle pasienter, uten unntak, overvåkes av en erfaren angiosurgeon. Videre bør kursvedlikeholdsbehandling gjennomføres gjennom hele livet.

Forhindre brudd i prosessen med lymfesirkulasjon gir riktig hudpleie av føttene, rettidig behandling av alle sykdommer.

konklusjon

Dessverre, i dag, er lymphostasis av nedre ekstremiteter stadig mer diagnostisert. Årsakene til denne patologien er forskjellige. Dette og alle slags sykdommer i de viktigste systemene i indre organer, og overvektige og parasittiske infeksjoner. Moderne medisin tilbyr flere alternativer for behandling, starter medisineringstrening i de tidlige stadiene og slutter med kirurgisk inngrep i utviklingen av komplikasjoner. Jo tidligere pasienten søker hjelp fra en lege, desto større er sannsynligheten for en rask gjenoppretting. Vær sunn!

Hvordan behandle lymphostasis i nedre ekstremiteter?

Lymphostasis i nedre ekstremiteter (benlymfadem, lymfatisk hevelse i bena) er en sykdom i lymfesystemet, preget av nedsatt lymfesirkulasjon og unormal lymfatisk oppbevaring i vevet.

Ifølge WHO-statistikk, er lymphostasis for tiden diagnostisert hos 10% av befolkningen på vår planet. Progresjon av denne patologien før utviklingen av elefantiasis genererer fysisk og psykologisk lidelse hos pasienten og fører nesten alltid til uførhet. Derfor blir forebygging og behandling av lymphostasis nå gitt økt oppmerksomhet fra phlebologer og lymfologer over hele verden.

Hva er det

Lymphostasis er en lesjon av hele lymfesystemet og et brudd på lymfedrenering. Det slutter bare å sirkulere og akkumuleres i vevet. Derfor svulmer bena, og huden blir veldig tett med tiden. Problemet i seg selv går ikke bort og vokser til en mer seriøs form, når en person nesten ikke kan bevege seg på grunn av sterk fortykning av beina.

I folket kalles dette fenomenet elefantisme på grunn av den eksterne likheten med lemmer av dette dyret. En slik stasis av lymf kan utvikles på ett ben eller to, og også berøring og hender. Fra et estetisk synspunkt er et slikt skuespill veldig ubehagelig, og det er vanskelig å gjemme det. På Internett kan du se bilder som viser eksempler på denne sykdommen.

Årsaker til lymphostasis

Utviklingen av lymphostasis kan skyldes en rekke faktorer, med unntak av hvilken utviklingen av den patologiske prosessen kan forebygges eller føre til vedvarende regresjon.

Blant de viktigste skiller seg:

 • amniotisk vasokonstriksjon;
 • hjertepatologier;
 • medfødte patologier av lymfesystemet;
 • små diametrale parametere av vaskulære åpninger;
 • svulster av ulike genese;
 • betennelsessykdommer i beinets hud;
 • hypoalbuminemi (proteinmangel);
 • kronisk eller akutt venøs insuffisiens
 • frakturer eller dislokasjoner;
 • Nyresvikt (stadium av substitusjonsbehandling);
 • fjerning av nodale forbindelser av lymfesystemet;
 • ulike parasittiske infestasjoner;
 • kirurgi i thoracic hule (f.eks mastektomi);
 • langvarig immobilisering.

Årsakene til utviklingen av sykdommen kan ikke ha direkte forbindelse med lymfesystemet, men indirekte har en patologisk effekt gjennom tilstøtende organer eller systemer.

Symptomer på lymphostasis, bilder

Hvert av stadier av lymphostasis i nedre ekstremiteter har sine egne symptomer (se bilde).

Det er tre nivåer av patologisk utvikling:

 1. Lett hevelse (lymphedem). Puffiness er vanlig, går om morgenen, etter hvile, øker fra fysisk anstrengelse. Bindevev utvides ikke, huden er blek, lett håndgripelig, danner en krone under palpasjon. I kaldt vær kan helt forsvinne. På dette stadiet er det ingen irreversible endringer.
 2. Irreversibel ødem (fibridema). Puffiness går ikke vekk, det er smerte, huden er tett, med palpasjon er det et spor av trykk, benene blir lett trette. På lesjonens sted oppstår kramper, huden kommer ikke til å kaste seg, og huden blir mørkere.
 3. Elefantsyke. Bindevevet under huden er sterkt utvidet, huden er cyanotisk, grov, stram. Ødem er veldig smertefullt, beinet ligner finiteten av elefanten, fortykning mer og mer. Det er sår, nekrotiske prosesser, betennelse. Lemmet deformeres gradvis mer og mer, leddene bøyer ikke.

Lymphostasis av bena kan utvikle seg primært eller sekundært. Primært lymfadem er preget av funksjonsfeil i lymfesystemet forårsaket av medfødte misdannelser i lymfatiske kanaler og påvirker en eller begge ekstremiteter. Primær manifestasjoner av lymphostasis fremstår allerede i barndommen og fremgang i fremtiden.

Sekundær lymfostase utvikler seg som et resultat av beinskader eller utviklingen av overførte sykdommer fra det første korrekt dannede lymfatiske systemet.

diagnostikk

Ved å bestemme terapeutisk taktikk anbefales det å foreta en utvidet undersøkelse av pasienten, som inkluderer:

 1. Den mest pålitelige metoden for å diagnostisere brudd på lymfatisk transport i nedre ekstremiteter er MR (magnetisk resonansbilding);
 2. Ultralyd (ultralyd) av bekkenorganene og hele bukhulen
 3. Tosidig skanning av fartøy av hender og føtter;
 4. Ultralyd i hjertet, EKG;
 5. LHC (biokjemisk blodprøve) med obligatorisk bestemmelse av proteiner og leverenzymer (AlT, AsT);
 6. Røntgenundersøkelse (lymfografi);
 7. Radioisotop diagnostikk (lymfoskopigrafi);
 8. OMK (generell urinalyse).

Sannsynligvis vil alle disse diagnostiske tiltakene ikke bare indikere utviklingen av lymfatisk ødem, men vil også finne årsaken til disse forstyrrelsene.

Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Alle konservative behandlingsmetoder brukes kun i den første fasen av sykdommen, når strukturelle endringer i bindevev og hud ennå ikke har begynt. Hvordan vil behandlingen av lymphostasis, avhenger direkte av hvilken årsak det forårsaket. Først av alt er det nødvendig å eliminere den etiologiske faktoren (for eksempel i nærvær av en liten bekkenvulst, som komprimerer lymfekarene, er det nødvendig å fjerne den).

De viktigste anbefalingene for pasienter med denne patologien:

 • forsiktig og rettidig negleskjæring;
 • når du utfører en massasje, ikke ty til mosing øvelser;
 • Man kan ikke bruke sko med snøring eller hæler (hæl fremmer økt belastning på bena og derved forringer lymfestrømmen og snøring kan trekke det myke vev og blodkar, noe som også påvirker utviklingen av sykdommen);
 • Det er strengt forbudt å besøke badstuen, badet eller sola (den termiske effekten utvider karene, inkludert lymfatiske, som påvirker lympho-, blodstrømmen i nedre ekstremiteter negativt);
 • å behandle den minste skade på huden (inkludert insektbitt) med løsninger av antiseptika;
 • unngå statistiske belastninger og løft av tyngdekraften (langvarig sitte eller stående);
 • Du kan ikke sitte i posisjonen til beinet på beinet ditt, som forresten er favorittstilling for hver kvinne, for på denne måten hindrer du blodstrømmen og lymfestrømmen i bekkenets organer og ben.
 • gi opp tette klær og stramme undertøy (først og fremst klemmer de lymfeknuter, og hudfriksjon fører til trofiske lidelser);
 • bruk spesielle oljer når du tar et bad, og etter vannprosedyrer er det viktig å gni huden på føttene med kremer og kremer uten konserveringsmidler og parfymer som ikke bare beskytter den, men vil også myke, positivt påvirke beskyttelsesbarrieren;
 • Det er forbudt å gå barfot utenfor huset (det er stor sannsynlighet for at føttens hud vil bli skadet og sår vil dannes som ikke vil helbrede godt);
 • bruk pulver (baby pulver, talkum) med sterk svette av føttene, noe som reduserer risikoen for trofiske lidelser og svette).

Behandling av lymfødem hjemme bør være omfattende, inkludert medisinering og kompresjonsterapi, spesiell massasje, forsiktig fotpleie, diett, mosjon og terapeutisk gymnastikk.

 1. Kosthold med lymphostase skal være lavt kalori og nesten saltfritt, da saltet som holder væsken i kroppen, bare bidrar til utviklingen av ødem. Mat av pasienter med lymphostasis bør være rik på plante- og animalske proteiner, flerumettede fettsyrer. Det bør begrense bruken av søtsaker, bakeri og pasta, noen typer frokostblandinger. Men forbruket av fersk frukt, grønnsaker og fermenterte melkeprodukter er bare velkommen.
 2. Medikamentell behandling består i å ta tabletter. Normaliser sirkulasjonen av lymfe vil hjelpe mottak av troxevasin, detraleksa og tabletter venoruton forte. For å forbedre perifer sirkulasjon av blod utpeke no-shpu og theonikol. Gjenopprette blodmikrocirkulasjon vil hjelpe medisinering trental.
 3. Med lymphostasis er det nødvendig med en lymfatisk dreneringsmassasje, som kombinerer dyp lymfeknude massasje med rytmisk og forsiktig strekking av den ytre huden. Etter massasje, som tar omtrent en time, anbefales det å bruke en medisinsk bandasje.
 4. Kompresjonsbehandling reduseres til å ha på seg spesielle trykkundertøy med distribuert trykk eller til vanlige bandasjer av berørte lemmer. For dressinger kan du bruke elastisk bandasje eller spesialprodukter fra medisinsk strikkevarer. Ved å fremme utløpet av lymf, bidrar disse tiltakene betydelig til å redusere hevelse.
 5. Pasienter med lymphostasis er svært nyttige økter av fysioterapi, svømming og stavgang.

Preparater for lymphostasis

Det bør bemerkes at medisinering lymphostasis ben omfatter et bredt spekter av medikamenter, normal lymfe og blodstrøm, å redusere permeabiliteten av vaskulære vegger, samt øke deres elastisitet:

 • diuretika - administreres med forsiktighet under tilsyn av en lege;
 • antiplatelet midler (fortynnet blod) - trental, karantil;
 • enzympreparater (wobenzym, phlogenzym) - stimulere immunitet, bekjempe ødem, har antiinflammatorisk og fibrinolytisk virkning;
 • phlebotrophic drugs (detralex, troxevasin og troxerutin gel) - forbedrer vævsmikrocirkulasjon, øk tonen i vener, gjenoppretthet lymfestrømmen;
 • homøopatisk middel - lymfomiazot, stimulerende metabolisme, forbedring av lymfedrenering og økt utskillelse av giftstoffer fra kroppen;
 • benzopyroner (kumarin) - redusere høyproteinødem, fortynnet blod, aktiver proteolyse på grunn av aktivering av makrofager; Kalsiumdobesylat, lik bensopyron, er også foreskrevet;
 • angioprotectors (medikament fra ekstrakter av hestekastanje) - normaliserte tone vener og lymfekar, redusere vaskulær permeabilitet, noe som reduserer intensiteten av ødem (Aescusan, venitan, aestsin);
 • solkoseryl - reduserer hevelse av vev, har en regenerativ effekt, øker tonen i vaskemuren (stimulerer dannelsen av kollagen i blodkarets vegger);
 • antihistaminer - anbefales for gjentakelse av erysipelas og undertrykker hemmers hemmende effekt på kontraktil aktivitet av lymfocytter (se alle antihistaminer);
 • immunmodulatorer (ravsyre, eleutherococcus tinktur, lycopid) - stimulere immunitet, styrke karvevegen;
 • antibiotika og antiinflammatoriske stoffer for trofiske hudforstyrrelser (sår, eksem, erysipelas);
 • vitaminer (askorbinsyre, vitamin E, PP, P) - styrke vaskulær veggen, reduser vaskulær permeabilitet, har en antioksidant effekt.

Komprimeringsundertøy

Medisinsk strikkevarer er en frelse for pasienter med blodsirkulasjon og lymfatiske systempatologier.

Produktene har flere fordeler:

 1. Funksjonalitet. Behandling av lymfødem utføres effektivt av medisinsk jersey. Strømper, sokker, ermer, komprimerer ikke bare delikat de berørte, forstørrede områdene av lymfatiske eller blodkar, men gir også støtte til lemmer.
 2. Convenience. Nesten alle har evnen til å bandasje en elastisk bandasje eller det grunnleggende av lymfatisk dreneringsmassasje. En komprimerende jersey (strømper, erme, kneehøyde) er i stand til å påkalle alles styrke.
 3. Beauty. Behandling av lymfødem, ødem kan være fasjonabelt og stilig. Strikketøy er laget i forskjellige farger, stilig design. Den kan brukes i stedet for det vanlige undertøyet for vanlige klær.

Velg terapeutisk strikkevarer er bare nødvendig ved individuelle tiltak. De blir fjernet av en kirurg, en medisinsk konsulent. For en positiv effekt på stagnasjon, hevelse, langvarig bruk, daglig vaskestrømper eller ermer.

kinesitherapy

Metoden innebærer en kombinasjon av lymfatisk dreneringsmassasje og fysioterapi øvelser. I henhold til reglene, for første gang i 15 minutter, forbedrer lymfestrømmemassasje på en spesiell teknikk, etterfulgt av 15 minutter lading. Behandlingsforløpet er 14 prosedyrer.

massasje

Med lymphostasis - dette er grunnlaget for behandlingen. Like effektivitet er besatt av maskinvare og manuell eksponering for dype lag og store blodårer. Uavhengig av å massere en arm eller et ben eller en fot, vil det ikke være mulig ved et ødem. Stagnasjonen er startet fra lysken eller armhulen, noe som er fysisk vanskelig for pasienten å gjøre. Med en tendens til akkumulering av lymf og interstitial væske, ødem, gå for en massasje med en spesialist.

Etter den første økten, etter 1 time vil du erstatte at det berørte lemmet har krympet i størrelse, behagelige "rystelser", kan tinning passere gjennom kroppen. Det er et signal om at stagnasjon av væske og lymf, ødem avtar. I løpet av økten vikler massøren en arm eller et ben rundt fingerringen, oppvarmer seg sakte og arbeider gjennom de dype lagene av vev. Lymphostasis på underlempene eller hendene kan bearbeides med en massasje børste eller rulle. Og styr karene, og fjern stagnasjon, hevelse. Sider med store åreknuter, trophic ulcers og andre brudd på integriteten til omslaget på huddekselet. Hvis det oppstår ubehag under økten, stopper okkupasjonen.

Om fordelene med treningsbehandling

I tillegg til å massere med lymphostasis i underekstremiteter, er trening veldig viktig. De er involvert i behandlingen av denne sykdommen. Selvfølgelig må du utvikle et spesielt kompleks, som du må gjøre 2 ganger om dagen. Leksjon skal gis bare en kvart time. Samtidig må en kompresjonsforbinding nødvendigvis være tilstede på smertestolen.

Hvilke øvelser kan inkluderes i komplekset?

 • Sykkel ben syk;
 • Fleksiering og retting av fingrene på beinet;
 • Rotasjon av føttene i forskjellige retninger alternativt;
 • "Tegning" foten til G-8.

Øvelser er veldig enkle, men den viktigste regelen er å utføre dem på daglig basis.

Behandling med folkemidlene

I hjemmet brukes ulike folkemedisiner til å behandle lymphostasis (som hjelpemedisin og bare i begynnelsen). Ikke å beskrive dem alle, la oss gi noen eksempler:

 1. Apple cider eddik. Det styrker veggene på fartøyene, eliminerer hevelse og trofiske endringer. For å male, fortynn eddik med vann i forholdet 1: 2. Massasje med massasje bevegelser fra føtter til hofter. Deretter, etter litt eksponering, skyll rester av løsningen og påfør en krem ​​med vaskulær styrke effekt på huden.
 2. Utmerket hjelp komprimerer. For eksempel, bakt løk, blandet med kjemikerens tjære. Pæren er bakt, malt til en homogen masse og 2-3 skjeer tjære legges til. Klar blanding er spredt på en ren sengetøy. Vevet er jevnt fordelt rundt stedet for lokalt ødem, fast med bandasje og igjen til morgen.
 3. Løvetannrot - produktet forbedrer lymfedrenering og toner vascular wall. Bruk infusjon av løvetannsløv, ta 0,5 kopper på tom mage tre ganger om dagen. For forberedelse av infusjon, trenger du 2 ss. skjeer med tørre blader av løvetann, bør de helles om kvelden 0,5 liter. kokt vann. Klar til å drikke i løpet av hele dagen, og om kvelden forberede en ny del. Du kan bruke røtter av løvetann, men de skal kokes i et vannbad i 5-8 minutter. i samme volum vann. Klar kjøttkraft å drikke om morgenen på et glass før du spiser.
 4. Dekoksjoner av medisinske avgifter kan brukes i form av nattapplikasjoner. Som urter, ta St. John's wort, plantain, yarrow. I den ferdige løsningen tilsettes 25 ml medisinsk alkohol, en aspirintablett og en ampiox tablett. Jeg impregnerer ostekluten og legger den på det berørte området av huden. Legg ovenfra en klut fuktet med en bratt saltoppløsning, og fest godt med en bandasje, og la den ligge hele natten.
 5. Naturlige urter, som har en vanndrivende effekt, har en terapeutisk effekt, noe som letter rask eliminering av ødem i bena. Samle fra bladene av nässel, birk knopper og rosen hofter blander i like deler og rist i et vannbad i 10-15 minutter. Etter å ha filtrert infusjonen, konsumere halvparten av glasset tre ganger om dagen 30 minutter før måltider.
 6. Tradisjonell medisin og aktiv bruk av leeches passerte ikke. Med ikke uttrykt hevelse kan 2-3 leker brukes til en økt. I mer avanserte tilfeller kan antall leeches økes til 7-8 stk. Innen en uke kan du gjøre to behandlingskurs. Hirudin, som er inneholdt i leeches, sprer ikke bare blodet helt, men styrker også vaskulærveggen, reduserer væskenes utstrømning i vevet og reduserer dermed bøyning av bena.

I tillegg må du ikke glemme andre anbefalinger fra leger til pasienter som brygger eller har lignende problemer. De blir nødt til å eliminere bad, badstue, solarium, dufter og konserveringsmidler som brukes i kosmetikk for føttene, å gi opp høyhælte sko, stramme klær, gned huden, unngå tunge løft, langvarig stående eller sittende (spesielt med sin beinet over det andre).

drift

Spørsmålet om kirurgisk behandling vurderes som i alvorlige medfødte misdannelser i lymfesystemet, fravær av virkning fra konservativ terapi, progresjon av lymfødemer, fibrose av bløtvev, ofte har episoder med erysipelas, og så videre. D.

Typer av kirurgisk inngrep:

 1. Dermatofasciolipektomi ved øyemetode - fjerning av endrede hudområder sammen med subkutan fettvev, fascia, fibrose. Preoperativ forberedelse inkluderer flere fettsugingsøkter som er nødvendige for å kvitte seg med subkutant vev. Den kirurgiske inngrep består i utskjæring av visse områder av huden med vev som påvirkes av fibrose. Den resulterende såroverflaten er lukket med konserverte hudtransplantater eller tatt fra et sunt område av pasientens hud.
 2. Tunneling - kunstig opprettelse av spesielle kanaler i de berørte områder for utstrømming av lymfe akkumulert i friskt vev med påfølgende absorpsjon inn i de lymfatiske kar. Midlertidige tunneler er laget av spiralrør eller spesielle proteser, permanent - fra subkutan ven eller spiral, laget av inert materiale. Det er vist med den startede formen av lymfødem, som utelukker muligheten for behandling ved en hvilken som helst av metodene ovenfor.
 3. Drift med opprettelse av lymfekjemiske anastomoser. Det er indisert i sekundær lymfostase, spesielt oppstått etter strålingseksponering til lymfeknuter eller etter fjerning under mastektomi. For behandling av primær lymphostasis er ineffektiv. Intervensjon består i tildeling av fartøy av en lymfatisk kanal og deres forbindelse med en nærliggende vene ved hjelp av de tynneste mikroanastomosene.
 4. Fettsuging - aspirasjonsfjerning kirurgisk ved subkutant vev utsatt for fibrotisk forandring. Utført med moderat begrenset fibrose.

Etter noen form for kirurgisk inngrep, er medisiner foreskrevet. Hver pasient med lymhostase, uavhengig av stadiet av prosessen, blir observert i angiokirurgen. Støttende terapi kurs utføres vanligvis gjennom hele pasientens liv.

forebygging

For å forhindre lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales det å følge følgende regler:

 • slitasje kompresjon undertøy;
 • besøk regelmessig bassenget;
 • gi opp ubehagelige sko;
 • daglig drikk minst to liter rent vann;
 • hver dag å gjøre en halv times gange, sykling;
 • Fotpleie for hud: sostriganie spiker, fjerner død hud, behandling av sår, behandling av insektbitt antiseptiske midler eller borsyre - alt må gjøres på en riktig måte.

Stagnasjon i vevet, et brudd på utstrømningen av lymfevæsken vil provosere utseendet av andre alvorlige sykdommer og begrense bevegelsen. Hvordan forebygge utvikling av patologi? Hvis du allerede har diagnostisert lymphostasis i underlempene, vil behandling i hjemmet bidra til å takle raskt. Systemet med innflytelse på risikofaktorer bør ikke forsømme pasienter med genetisk predisponering eller være i remisjon.

Les Mer Om Fartøyene