Lymfeknisk insuffisiens i nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Problemer med blodkar er ganske vanlig hos eldre mennesker og hos svært unge mennesker. Alvorlige sykdommer av denne typen inkluderer lymfeventil (eller venøs-lymfatisk) insuffisiens.

Denne sykdommen er preget av uregelmessigheter i prosessene for utstrømning av blod fra venene. Sykdommen kan både ha en lett og alvorlig form for utvikling.

Vurder årsakene og hovedsymptomene av sykdommen, behandlingsmetoder og grunnleggende forebyggende tiltak for å forhindre brudd.

Hvem er i fare for å bli syk?

Lymfeknisk insuffisiens i nedre ekstremiteter kan ha både en medfødt og oppkjøpt natur. Årsakene til den medfødte formen av sykdommen er ulike patologier av fosterutvikling, og graviditeten i moren.

I tilfeller der medfødte patologier ikke observeres hos pasienten, inneholder årsakene til sykdommens utseende:

 • phlebopathy (kompleks forstyrrelse i venøsystemet) av ulike former;
 • forekomst av benskader;
 • ader deformasjon på grunn av tumor utvikling;
 • phlebemphraxis (en lidelse preget av trombotiske lag i blodkarets lumen);
 • posttromboflebitisk syndrom;
 • tilgjengelighet åreknuter.

Ifølge eksperter er den viktigste provokerende faktoren for utvikling av slike forstyrrelser et langt opphold i en oppreist stilling uten muskeltraktioner. Med andre ord, når en person tilbringer en syk del av tiden på føttene.

Under slike forhold er risikoen for stagnasjon av blod i beinene på beina høy, på grunn av hvilken det er forskjellige brudd.

Faktorer som øker risikoen for lymfatisk insuffisiens inkluderer:

 • fedme;
 • fysisk inaktivitet;
 • tung fysisk aktivitet;
 • arvelige sykdommer i årer;
 • graviditet;
 • mottak av hormonelle prevensjonsmidler;
 • nærvær av kronisk forstoppelse;
 • lenge bli på gata i varmt vær;
 • krenkelse av østrogen nivåer;
 • eldre og senile alder.

Personer i fare bør være oppmerksom på forebyggende tiltak for å forhindre utvikling av venøse sykdommer.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Lymfeknisk insuffisiens i nedre ekstremiteter manifesterer seg ved ulike symptomer som avhenger av scenen i utviklingen av lidelsen:

 1. På den første fasen sykdommen har ingen eksterne manifestasjoner og forårsaker ingen person ubehag. Det er ganske vanskelig å diagnostisere sykdommen på dette utviklingsstadiet.
 2. I første etappe brudd er merket hevelse i beina, som skjer på slutten av dagen eller etter et langt opphold på beina. I dette tilfellet er fullstendig gjenoppretting av pasienten ved bruk av konservative behandlingsmetoder mulig.
 3. På den andre fasen Puffiness vises oftere, og selv etter en lang hvile går det ikke helt. Det er utseende av smerte, anfall, tyngde og rask tretthet i beina.
 4. Den tredje fasen Det er irreversibelt når symptomene på de foregående stadiene utvikler seg, og funksjonene til lemmen går tapt. I dette tilfellet blir leddene deformert, slike brudd som artrose, leddgikt og andre forstyrrelser er manifestert. Behandling av sykdommen på dette stadiet gir nesten ingen resultater.

Det er viktig å vite at jo tidligere en pasient søker hjelp fra spesialister, jo flere sjanser for utvinning.

Diagnostiske funksjoner

Oftere kan eksperten merke tegn på lymfevansker ved primær undersøkelse.

For å bekrefte eller avvise diagnosen, er blod og urintester foreskrevet. Dette lar deg bestemme om

Ventilsvikt

inflammatoriske prosesser og samtidige sykdommer, og ved hjelp av en generell blodprøve avsløres viskositeten av blodet.

I tillegg til analysen er det tilrådelig å gjennomføre en ultralydstudie. Dette gir deg mulighet til å identifisere de utvidede og berørte delene av fartøyene, samt tilstedeværelsen av noder og blodpropper.

Det skjer at ultralyd ikke gir mulighet til å etablere et komplett bilde av sykdommen og får tildelt phlebography. Essensen av denne studien er å introdusere spesielle stoffer i pasientens kropp og videre overvåke prosessen med sin fremgang gjennom venene.

Kompleks av terapeutiske tiltak

Hovedmålet med behandling av venøs lymfatisk insuffisiens er gjenoppretting av blodsirkulasjon i karene i nedre lemmer, normalisering av utstrømning av blod fra venene, reduksjon av smerte og eliminering av puffiness.

Terapi utføres i tre retninger:

 • medisinsk behandling;
 • kompresjonsterapi;
 • fysioterapi og massasje;
 • treningsbehandling.

Legemidlet er foreskrevet for å eliminere ødem, forbedre utstrømningen av lymf og redusere smidigheten til små kar. Innenfor rammen av terapi er følgende legemidler foreskrevet:

Dosering og søknadssystemet avhenger av sykdomsstadiet og tildeles individuelt.

Kompresjonsbehandling

Kompresjonsbehandling kan redusere puffiness og eliminere følelsen av tyngde i beina.

Eksperter blir tildelt bruken av:

Bruk av spesielle midler gjør det mulig å forbedre funksjonen av venøse og lymfatiske systemer, og forhindrer også stagnasjon av blod og fremmer en jevn fordeling av trykk.

Utfør behandling bør være under oppsyn av en lege, da feil bruk av bandasjer kan skade og forverre pasientens tilstand.

I tillegg til medisinsk behandling og bruk av bandasjer er fysioterapi nødvendig. Det inkluderer tiltak for å ta vare på huden på den berørte lemmen og forebygging av infeksjoner. Dessuten er det massasjer som gjør det mulig å normalisere utløpet av lymfekreft.

Pasienter får tildelt et sett med øvelser som forbedrer tilstanden til karene i underdelene og gjenoppretter blodsirkulasjonen.

For å oppnå maksimal effekt av behandlingen, bør du følge med en lege. I dette tilfellet er det en sjanse for full gjenoppretting.

Spesielt forsømte tilfeller krever kirurgisk inngrep.

Metoder for tradisjonell medisin

Tradisjonell medisin tilbyr et stort antall metoder for behandling av ulike sykdommer, inkludert venøs og lymfatisk insuffisiens. De mest effektive av dem er:

 1. Honning med hvitløk. For å forberede produktet trenger du 200-300 gram hvitløk og 300 gram honning, helst hvis det er flytende. Knust hvitløk tilsettes til honning, blandingen overføres til glassglass og infunderes på et kjølig sted i 7 dager. Ta stoffet tre ganger om dagen, en spiseskje før du spiser i to måneder.
 2. Vanndrivende te. Dette middelet gjør det mulig å forbedre prosessene for lymfedrenering og bidrar til å rense kroppen av giftstoffer. Lige deler av vilde rose bær og vinbladene vil være nødvendig. Ingrediensene blandes og kokes med kokende vann. Drikke vanndrivende te bør tas før måltider, ca 30 minutter før du spiser.
 3. Komprimerer fra Kalanchoe. For å forberede en komprimering, blir 50 gram Kalanchoe blader knust og 0,5 liter alkohol helles. Legemidlet er infundert i minst 7 dager på et mørkt sted, hvoretter det kan brukes til komprimerer.

Konsekvenser av sykdommen

I fravær av tilstrekkelig behandling truer lymfatisk insuffisiens en rekke komplikasjoner. Disse inkluderer:

 • forstyrrelser i nervesystemet
 • forekomsten av hyppig svimmelhet og svimmelhet;
 • rask tretthet;
 • utvikling av kardiovaskulær insuffisiens
 • inflammatoriske prosesser i venøse vegger;
 • utseendet av trombi.

Når trombosen er avskåret, tømmer fartøyet ofte, noe som kan føre til pasientens død.

Forebyggende tiltak

For å opprettholde venerens helse og forhindre venøs lymfatisk insuffisiens, bør rettidig forebygging gjøres. De viktigste forebyggende tiltakene er:

 • behandling og forebygging av forstoppelse;
 • moderat trening, trening;
 • vektkontroll;
 • forholdsregler når du tar hormonelle stoffer;
 • komfortable sko;
 • reduksjon av belastninger på beina.

Overholdelse av disse enkle anbefalingene vil redusere risikoen for problemer med venene betydelig.

Lymfeknisk insuffisiens i bena

Åreknuter forsvant i 1 uke og ikke lenger vises

Ved slutten av dagen svulmer føttene rundt et stort antall mennesker. I tillegg til ødem lider folk av tretthet og nedre ekstremiteter, smerte og kramper, feber, kløe og andre ubehagelige opplevelser. Noen ganger går de ikke ens fra anvendelsen av standard teknikker - ligger med hevede ben, gymnastikk og muskelmassasje. Det er nødvendig å være oppmerksom på slike alarmerende "bjeller", fordi de kan indikere utviklingen av en farlig sykdom kalt lymfeknisk insuffisiens.

Egenskaper av sykdommen

Kronisk lymphovenous insuffisiens (CVI) er en svært vanlig sykdom: i forskjellige land, har sine symptomer er rapportert hos 15-40% av befolkningen, og noen ganger til og med hver andre person i alderen 20-50 år. Det er vanligst hos kvinner etter 40 år, men kan dekke nesten alle befolkningsgrupper. Likevel i dette sterkere kjønn observeres dette problemet 3 ganger mindre ofte enn hos kvinner. Søvnapné er forårsaket av forstyrrelse av lymfesystemet og venøs drenering i bena og, faktisk, er en payback for menneskelig bipedalism, og de siste årene - og for stillesittende arbeid og fysisk inaktivitet, som er særegne for det store antall mennesker.

Lymphovenous svikt omfatter et flertall av symptomer og patologiske funksjoner, som er forårsaket av lesjoner av flatlige og dype vener. Det følger med en rekke vaskulære sykdommer, men kan utvikles uten alvorlige endringer i overfladene. Patologier, som ofte forekommer i forbindelse med CVI:

 • åreknuter
 • abnormiteter i strukturen av vener;
 • posttrombotisk sykdom, etc.

Omtrent 10% av mennesker med kronisk insuffisiens vises lymphovenous sin dekompensert stadium, med opp til 4% av pasientene har alvorlig komplikasjon av sykdommer - trofiske magesår. Et slikt problem er oftest knyttet til en svært sen forespørsel om medisinsk hjelp og manglende hensyn til behandling på grunn av den påståtte ikke-alvorlige sykdommen. Noen mennesker er forvirrende eksistensen av store antall kosttilskudd og eksterne midler, som de lenge og uten hell behandlet problemet som et resultat av å få hennes ekle komplikasjoner.

Mekanismen for utvikling av lymfatisk insuffisiens er som følger. Utstrømningen av væske fra benet gjennom dype vener (opp til 90% av det totale), og en mindre andel via overfladiske vener. Siden blodstrømmen må overvinne naturlig motstand, går det fra bunnen, er det nødvendig med en rekke forhold for normal implementering av denne prosessen. De viktigste av dem er:

 • muskel sammentrekning;
 • aktivitet av venøse ventiler.

Dermed gir trykket av musklene og hindringen av ventilene for å returnere blod en normal strøm gjennom venene. Når god tone blodåre vegger, ventiler og konsistens takket være den naturlige reduksjon i kropps fartøy ved å endre plasseringen av strøm av blod, skal bli frelst. Følgelig, når avbrutt av en lenke, en rekke patologiske endringer oppstår - å øke trykket i venene i deres forlengelse, tilbakeløp (kaste ned blod), venøs stasis.

hevelse av benene utvikler seg på grunn av økt permeabilitet av veggene av årer og propotevanie plasma inn i vev. Alle disse symptomene føre til opphopning av nedbrytningsprodukter i de nedre ekstremiteter, aktivering av inflammasjon, svekket lymfedrenering. Som et resultat av dette kan utvikle lymphovenous svikt, som er på bakgrunn av trofiske forstyrrelser vev være ledsaget av utseende av venøse leggsår.

Årsaker til lymfatisk insuffisiens

Kronisk venøs insuffisiens utvikles på bakgrunn av medfødte og ervervede abnormiteter, som forårsaker en lansering mekanisme av dype vener drenerings lidelser. Av sykdommer som forekommer hos mennesker fra fødselen og til slutt provosere utseendet lymphovenous mangel, leger sier hypoplasi dyp vene syndrom Park-Weber-Rubashov (medfødt arteriovenøs fistel), Klippel-Trenaunay syndrom (aplasi av årer).

Hvis fra fødselen er det ingen anomalier i strukturen til det venøse apparatet, så kan de overførte sykdommene bli årsakene til lymfekjennelig svikt:

 1. åreknuter i underekstremiteter;
 2. posttromboflebitisk syndrom;
 3. flebotromboz;
 4. ulike phlebopathier i fravær av kliniske tegn på venerens patologi;
 5. skader på underdelene;
 6. okklusjon av venen ved hjelp av en svulst.

Eksperter sier at de verste forholdene for å utvikle vener oppstår i kroppens lange vertikale posisjon i fravær av muskelkontraksjoner. De forårsaker stagnasjon av blod i venene på nedre ekstremiteter. Blant risikofaktorene som negativt påvirker helsen til venøsystemet gjennom livet, er de ledende:

 • genetisk plassering til bindevevssvikt;
 • mangel på mosjon,
 • fedme;
 • flere graviditeter
 • stillesittende arbeid;
 • lange turer i transport;
 • tungt fysisk arbeid;
 • løfte vekter;
 • lenge opphold i varmen;
 • misbruk av fotturer i badstuen;
 • kronisk forstoppelse;
 • langvarig bruk av hormonelle stoffer for prevensjon;
 • hormonelle feil med et brudd på nivået av østrogener.
 • Fortsettelse fra det som er sagt, i risikogruppen for sykdomsutviklingen:
 • folk med arvelig disposisjon til vener;
 • personer med vaskulære anomalier;
 • gravide kvinner;
 • idrettsutøvere;
 • håndarbeidere og kontorarbeidere;
 • personer med overdreven kroppsvekt;
 • eldre mennesker.

Typer og symptomer

Ved lokalisering kan sykdommen inkludere overfladiske, dype, kommunikasjonsårer. I følge dagens endringer kan lymfatisk insuffisiens ledsages av:

 • refluks;
 • obstruksjon;
 • refluks og obstruksjon.

Følgende former for sykdommen utmerker seg også: edematøs, edematøs varicose, varicose-trophic, trophic. Av typen selvfølgelig er sykdommen oftere kronisk, men den akutte typen forekommer også og forekommer bare på bakgrunn av traumer eller venetrombose.

I henhold til graden av evne til å arbeide, er lymfatisk insuffisiens differensiert av graden:

 1. Den første graden - fravær av symptomer;
 2. Den andre graden - symptomene på sykdommen er tilstede, men arbeidskapasiteten er fullt bevart;
 3. Den tredje graden - pasienten jobber fortsatt på heltid, men bare når man mottar støttende midler;
 4. den fjerde graden - pasienten er deaktivert selv når du tar medisineringstøtte.

Klassifisering av sykdommen i form av grader kan også ta hensyn til de kliniske manifestasjonene av lymfatisk insuffisiens:

 1. første grad - ingen symptomer;
 2. Den andre graden - det er smerter, tyngde, kramper, som er av periodisk karakter og blir oftere observert på kvelden;
 3. Den tredje graden - vedvarende ødem, hyperpigmentering, eksem er fast;
 4. fjerde grad - åpne trofiske sår utvikler seg på huden.

På grunn av utseendet på CVI er klassifiseringen:

 1. sykdom på bakgrunn av medfødt patologi;
 2. idiopatisk lymfeknisk insuffisiens med en uklar etiologi;
 3. sekundær lymfeknisk insuffisiens på grunn av åreknuter, trombofleitt osv.

Symptomer på lymfatisk insuffisiens kan varieres og i stor grad avhenge av sykdomsstadiet.

I begynnelsen av utviklingen av patologiske prosesser kan pasienten ikke forstyrre noe i det hele tatt, eller det er 1-2 kliniske tegn, ikke mer. Vanligvis i begynnelsestrinnet (den første graden av lymfekjennelig svikt) er symptomkomplekset av CVI som følger:

 • forbigående hevelse av anklene;
 • alvorlig tretthet etter arbeidstid;
 • tyngde i bena om kveldene;
 • umulighet å holde seg i vertikal stilling i lang tid;
 • nattkramper;
 • noen ganger - tilstedeværelsen av vaskulære stjerner.

Når forverrende lidelser venøs utstrømning (2-3 grad lymphovenous svikt) blir større endringer i vev trofisme. Blant dem - hyper-, hypo- av huden på føttene, forsvinningen (atrofi) av hårsekkene, tørrhet, tap av hudens elastisitet i nedre ekstremiteter, blekhet og kulde i bena, utseende åreknuter (bare nederlag overfladiske vener, så dette symptomet oppstår ikke alltid). Det er også intens, overordnede smerte i ekstremiteter, kløe og svie, kramper om natten er svært hyppige. Gradvis utvikle eksem og områder Lipodermatosclerosis - samlings betennelse og rødhet i huden ledsaget av sårhet.

Hevelse av føttene med tiden blir ikke forbigående, men nesten konstant. Komplett dekompensering av utstrømningen av væske kan utvikles etter noen år, men noen ganger vises ikke i flere tiår. Det kliniske bildet med sterkt ødem ligner det av elefantiasis (lymphedem). På grunn av det konstante ødemet, er det en økning i subkutan fettvev, som er lokalisert i shinens område. I alvorlige tilfeller er det fibrose av septa av fettvev med smuldring.

Ved 4 grader av lymfofetisk insuffisiens begynner trofasår å danne seg. De heler ikke veldig lenge, og kan også ledsages av alvorlig smerte, utseende av hjertesykdommer, besvimelse. Fysisk stress i denne sykdomsperioden blir svært vanskelig eller umulig. Utseendet av sår forekommer i flere stadier:

 1. dannelse av området i form av et brunt flekk;
 2. formasjon i midten av spotforseglingen lakk, hvitaktig type;
 3. Med minimal skade blir det dannet et sår på stedet, som gradvis blir til et sår;
 4. såret vokser stadig i størrelse, hvis ikke behandlet;
 5. Sekundær bakteriell infeksjon er festet, sårdannelse kan forekomme.

Mulige komplikasjoner

Ubehandlet lymphovenous progressiv svikt kan føre til komplikasjoner, ikke bare farlig skarp forverring i helse, uførhet, men også risikoen for død. Blant dem er det:

I tillegg kan pasienter med lymfatisk svikt oppleve invaliderende tilstander og sykdommer i alderen 50-55 år:

 • brutto endringer i form av skinne og fot;
 • perkutan lymforé
 • vanlige erysipelas;
 • kronisk, vått eksem og dermatose;
 • trophic ulcers.

Den eneste måten å forhindre slike konsekvenser på er tidlig behandling av lymfeknisk insuffisiens og forebygging av utseende med en tendens til og eksponering for risikofaktorer.

Gjennomføring av diagnostikk

Diagnose av en lege-phlebologist eller angio-kirurg er basert på pasientklager, data fra anamnese, ekstern undersøkelse. Obligatorisk undersøkelse utføres ved hjelp av instrumentelle og laboratoriemetoder:

 1. generell analyse for evaluering av blodviskositet, bestemmelse av hemoglobinnivå, erytrocytter, blodplater;
 2. Ultralyd av nedre ekstremiteter med dopplerografi for påvisning av dilaterte vener, noder, blodpropper, samt bestemmelse av blodstrømningshastighet;
 3. radionuklid lymfosintigrafi, røntgenlymfografi med fremstilling av et lymfogram for å vurdere tilstanden av lymfestrømmen.

Hvis det er nødvendig, i fravær av de nødvendige data fra de ovennevnte teknikker og før den planlagte kirurgiske inngrep, pasienten kan anbefales invasive test vener - radiopaque flebografi.

Metoder for behandling

Hvis det oppdages et problem, er det viktig å ikke utsette sin beslutning for senere. Det er nødvendig å konsultere en lege og begynne behandling på et hvilket som helst stadium av patologien, selv om de uttrykte symptomene ennå ikke har oppstått. Hovedmålet med terapien er å gjenopprette utløpet av blod, lymf og vevaktivitet i venesystemet. Dette vil hjelpe en person til å unngå tilbakefall og komplikasjoner av sykdommen. Man må passere flere behandlinger uten å feile, siden engangsinntak av selv de beste stoffene vil være maktesløs. Vanligvis anbefaler legen kurser som varer 2-3 måneder 1-2 ganger i året. Hvert enkelt medisin og ikke-farmakologisk metode velges kun på individuell basis.

Blant de brukte medisinene er følgende:

 1. Lokale medisiner med venotoniki og absorberbare komponenter - Lioton, Heparin salve Gepotrombin, Cyclo 3, Ginkor;
 2. salver med glukokortikosteroider ved alvorlig betennelse (Acriderm, Hydrocortisone salve);
 3. systemisk venotonikk - Escuzan, Detrolex, Flebodia, Antistaks;
 4. medisiner for å forbedre blodsirkulasjonen - Trental, Actovegin;
 5. antiseptiske midler for behandling av venøse sår - Dioksidin, klorheksidin og healing salve - Levosin, Levomekol.

Grunnleggende metoder og metoder for ikke-medikamenttype for behandling av lymfatisk insuffisiens:

 1. Elastisk komprimering. Det er nødvendig å skape et ekstra beskyttende rammeverk for årer. Den brukes i form av segletrykk eller bruk av elastisk bandasje på føttene.
 2. Sove med hevede ben for å optimalisere utløpet av blod og lymf.
 3. Sportsbelastninger, hvorav volumet er valgt av legen basert på alvorlighetsgraden av sykdommen - turgåing, svømming, sykling, spesiell treningsbehandling og gymnastikk.
 4. Fysioterapi - laser, magnetfelt, diadynamiske strømmer, elektroforese, muskel elektrisk stimulering.

Om nødvendig utføres kirurgisk behandling av patologi. Det kan være nødvendig når det venetrombose, tilstedeværelse av det presserende behov for å fjerne den angjeldende kar, for gjenoppbyggingen av ventilen, for å fjerne nekrose trofiske sår. Minimalt invasive inngrep (miniflebektomiya) er også ofte brukt for å eliminere den kraftige estetiske defekter, kan Kojima forlenges Wien. Det er også populært å bli kvitt problemet med sclerotherapy - innføring av en sklerose middel til syke årer.

For å være helt kurert av lymfatisk insuffisiens, er det også viktig å eliminere innflytelsen fra alle risikofaktorene - miste vekt, slutte å bruke orale prevensjonsmidler, etc. Bare en integrert tilnærming vil forbedre livskvaliteten og helbrede fra farlig patologi. Fra folk rettsmidler positivt frikjent seg selv mottar infusjoner og decoctions av hestekastanje, ileggelse av kompresser og kremer med cider eddik, salt, aloe. Etter godkjenning av legen kan de også brukes til behandling av lymfeknisk insuffisiens.

Forebygging av sykdom

For å forhindre CVI brukes følgende forebyggende metoder:

 • vanlig fysisk aktivitet - sport, gymnastikk, turer;
 • forebygging av forstoppelse;
 • begrensning av stående tid, sitter uten oppvarming;
 • utelukkelse av urimelig, ukontrollert mottak av hormoner;
 • iført kompresjonsstrikk med forebyggende egenskaper;
 • sliter mot overvekt
 • Bruk bare komfortable sko;
 • nektelse fra de sportsgrenene hvor det er behov for skarpe bevegelser, hvis det er en disposisjon for utvikling av lymfeknisk insuffisiens.

Er du en av de millioner av kvinner som sliter med åreknuter?

Og alle dine forsøk på å kurere åreknuter har ikke vært vellykkede?

Og du har allerede tenkt på radikale tiltak? Det er forståelig, fordi sunne ben er en indikator på helse og en anledning til stolthet. I tillegg er det i det minste lengden på en person. Og det faktum at en person som er beskyttet mot åreknuter, ser yngre ut - et aksiom som ikke krever bevis.

Derfor anbefaler vi å lese historien om leseren vår Ksenia Strizhenko om hvordan hun helbredet vyrikoz Les artikkelen >>

Symptomatologi av lymfatisk insuffisiens i nedre ekstremiteter og effektiv behandling

Lymfeknisk insuffisiens er en sykdom forårsaket av en funksjonsfeil i operasjonen av venøse og lymfatiske systemer. Med andre ord, hvis det er et brudd på utstrømningen av blod, skjer trykket på venens vegger og ytterligere ekspansjon, noe som resulterer i brudd på funksjonene til ventilapparatet som er ansvarlig for normal blodsirkulasjon av underbenet. På grunn av trykk på fartøyene øker kapasiteten til venene, og plasmaet trenger inn i det omkringliggende vevet og provoserer deres ødem. Utilstrekkelig blodsirkulasjon med lymfatisk insuffisiens fører til overbelastning av lymfesystemet, et brudd på utløpet av lymfe, noe som resulterer i dannelse av trofasår i underekstremiteter.

Skjemaer og klinisk bilde av sykdommen

På lokaliseringsstedet strekker patologi seg til kommunikasjon, overfladiske og dype vener. Sykdommen er delt inn i to typer:

 1. Akutt form for lymfatisk insuffisiens. Sykdommen utvikler seg raskt, og årsaken er overlappingen av de dype venene i de nedre ekstremiteter. Provoke en patologi kan trombose eller skade på blodårene som følge av traumer. Når akutt lymfatisk insuffisiens er preget av slike symptomer som alvorlig smerte og hevelse, som kan slokkes med kaldkompress.
 2. Kronisk lymfeknisk insuffisiens. Sykdommen påvirker bare underkutane årene i underekstremitetene, uten å påvirke dypet. I begynnelsen av denne patologien kan du kvitte deg ved å ta phlebotonics (Ginkor Fort, Detralex, Fleobody 600). Men faren for denne typen lymfeknisk insuffisiens ligger i risikoen for dannelse av trofasår, hvor behandling med konservative metoder praktisk talt ikke hjelper.

Symptomer på lymfatisk insuffisiens er direkte avhengig av sykdommens fremgang. Sykdommen i sykdommen ligger i det faktum at det i utgangspunktet ikke manifesterer seg i det hele tatt. Det er bare noen tegn på at pasienten oftest ikke betaler behørig oppmerksomhet, her er noen symptomer:

 • Liten forbigående hevelse i ankelen.
 • Overdreven tretthet i beina ved slutten av dagen.
 • Kramper (oftest i søvnen).
 • I sjeldne tilfeller, dannelsen av vaskulære stjerner.

I løpet av utviklingen (2-3 grader) er et brudd celle ernærings vevet og forårsaker symptomer som atrofi hårfollikler, hypo- eller hyperpigmentering, dekker underekstremitetene mister sin elastisitet og blir tørre. Ved skade på overfladiske vener utvikler åreknuter ofte. I tillegg er det et tilstrekkelig sterke smerter, kløe, svie og hyppige anfall. På samme tid, utvikler pasienten betennelse av det subkutane fett (Lipodermatosclerosis) og eksem.

Ødem i ankelområdet angir tilstedeværelsen av lymfeknisk insuffisiens.

Puffiness på bena slutter å komme, blir nesten konstant. På grunn av langvarig stagnasjon av væsken øker mengden av fettvev, og symptomene begynner å ligne lymfødem i underekstremiteter. I noen tilfeller fører sykdommen til spredning og fortykkelse av fettvev (fibrose), så vel som dets påfølgende destruksjon. Fullstendig opphør av væskeutstrømning kan utvikles over flere år.

I fjerde og siste fase dannes nesten ikke-helbredende trofasår på beina. De kan ledsages av slike symptomer som alvorlig smerte, besvimelse, funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet, pasienten blir vanskelig å gå eller bøye seg over. Trofiske sår i underdelene dannes i flere faser:

 • Dannelsen av huden på huden er brun.
 • Utseendet til en glatt, lett tetning i midten av stedet.
 • Ved det minste traumet i spotområdet er det et uheltet sår, som omdannes til et sår.
 • Videre, hvis behandling ikke gjennomføres, oppstår en økning i sårets størrelse.
 • I tillegg er det en sekundær bakteriell infeksjon som forårsaker suppuration.

Behandling av lymfatisk insuffisiens i første fase er ganske enkelt, så hvis du har noen av de oppførte symptomene, bør du kontakte en spesialist.

Metoder for terapi

Behandling av lymfatisk insuffisiens bør være rettet mot å gjenopprette venøs sirkulasjon, normalisering av lymfesystemet og symptomavlastning. Pasienten må gjennomgå flere behandlingsformer, eksperter anbefaler at de tas i 2-3 måneder med en frekvens på 1-2 ganger i året. Husk at narkotikabehandling for hver pasient er valgt av en lege individuelt, selvmedisinering er farlig, ikke bare for helse, men kan føre til døden.

Avhengig av sykdommens utvikling og de medfølgende symptomene sammen med medisiner, utføres behandlingen av nedre ekstremiteter ved hjelp av fysioterapeutiske, kompresjons- eller kirurgiske metoder.

Medisineringsterapi

Behandlingen av lymfatisk insuffisiens i et tidlig stadium er basert på bruk av ulike legemidler. Behandling med en konservativ metode innebærer først og fremst bruk av flebotonics. En av de mest effektive og vanlige stoffene er Detralex, i tillegg, utnevner Venoruton, Troxevasin. Men på scenen av utseende av sår Detralex suppleres med utnevnelse av antibiotika, antiinflammatoriske og anestetiske midler, disaggregeringsmidler og enzymer anbefales også. Det er verdt å huske at phlebotonics (Angistax, Detralex, Eszin) ikke kan konsumeres under graviditet, amming og personer under 18 år.

De inneholder slike flavonoider som diosmin og hesperedin. Til nå er Detralex det eneste mikroniserte stoffet som brukes i praksis av phlebology-leger. Dette betyr at størrelsen på mikropartiklene i tabletten ikke overstiger 2 mikron, slik at Detralex absorberes 4 ganger raskere enn motpartene. Forsøket viste at den terapeutiske effekten manifesteres så tidlig som 4 timer etter administrering, mens effekten av andre legemidler begynner 1-2 dager senere.

Detralex har antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper som forhindrer dannelsen av frie radikaler som ødelegger veggene i blodårene. Det er kjent at med lymfatisk insuffisiens forstyrres funksjonen av lymfesystemet. Etter studien bemerket forskerne at hos pasienter som tar Detralex, økte lymfestrømmen 2 ganger, og symptomene på sykdommen ble mindre uttalt. I tillegg økte frekvensen og amplituden til peristaltikk av lymfatiske kar. Ta Detralex kan bare foreskrives av en spesialist, han kan riktig velge dosen av stoffet og varigheten av kurset.

Detralex er foreskrevet for å gjenopprette blodtilførselen.

I tillegg til Detralex for gjenopprettelse av blodtilførsel, foreskrives antiplateletmidler (Trental, Plavix). For å fjerne inflammatorisk prosess og fjern smerte symptom, bruk diclofenac eller ketoprofen.

Komprimering og fysioterapi

En gunstig effekt på utstrømningen av lymf påvirker det berørte området med pulser av elektrisk strøm. Elektrostimulering bidrar til å aktivere venøs og muskelvev, som følge av hvilken lymfestopp stagnerer og begynner å bevege seg.

Til samme formål blir magnetoterapi påført, som påvirker de berørte nedre lemmer ved hjelp av et lavfrekvent magnetfelt. Behandlingen er kombinert med et spesielt bad der en løsning av silisium og karbohydrat tilsettes. Først utføres magnetoterapi i 15 minutter, og etter en time tar pasienten et bad.

Også, en lege kan ordinere en massasje og et spesielt sett med øvelser som bidrar til å forbedre venøs sirkulasjon og utstrømning av lymfe.

Behandling av hevelse i nedre ekstremiteter følger alltid med påføring av kompresjonslinne (strømper, bandasjer, golf, elastiske bandasjer). Det bidrar til jevnt fordelt trykk i hele overflaten, og forbedrer arbeidet med venøs og lymfatisk system. Kompresjonsbehandling bør bare skje under tilsyn av en spesialist. For eksempel kan en feilaktig påført bandasje bare øke symptomer som puffiness og smerte.

Kirurgisk inngrep

Hvis konservativ behandling ikke bidrar til å kvitte seg med lymfatisk insuffisiens, og pasienten har utviklet trophic ulcers, ledsaget av alvorlig smerte, leger leger til kirurgi. Til nå er det flere måter å kirurgisk inngripe på:

 • Shunting av fartøy i nedre ekstremiteter.
 • Behandling med ballongangioplastikk.
 • Erstatning av skadede kar med protese.

Fraværet av behandling for lymfatisk insuffisiens kan føre til gangrene og følgelig til amputasjon.

Resultatet av behandlingen er helt avhengig av rettidig behandling til legen og pasientens overholdelse av alle anbefalinger. Og for å unngå at sykdommen gjenoppstår, anbefales det å bruke kompresjonslinne selv etter fullstendig kur.

Venøs insuffisiens av bena: typer, årsaker, manifestasjoner, komplikasjoner, behandling

Ifølge forskningen utført av International Union of Phlebologists og russiske epidemiologer, har den venøse insuffisienten i underlivet, som til ganske nylig ble ansett som en sykdom hos eldre, betydelig "forynget". I de siste årene har tegn på denne sykdommen blitt identifisert hos ungdom i alderen 14 til 16 år. Så hva er venøs insuffisiens, hva er dens første manifestasjoner og behandling? Hvordan forebygge denne sykdommen? For å svare på disse spørsmålene, er det nødvendig å forstå hvordan blodstrømmen i beina oppstår og hva som er forbundet med sirkulasjonsforstyrrelser som fører til CVI.

Essensen av venøs insuffisiens

Det antas at en mann kunne gå oppreist, dømt til venøs insuffisiens, som tyngdekraften (i henhold til fysiske lover) har en betydelig effekt på blodstrømmen. Det vaskulære systemet i nedre ekstremiteter blodsirkulasjonen består av dype (90%) og overfladiske (10%) årer. De er forbundet med perforatorer (kommunikasjonsårer). Subkutan (overflate), dype og rette vene-perforasjon har ventiler, flyt av blod, som beveges til hjertet, som skaper en hindring retrograd strømning.

Med en stabil tonus av venene, skjer forvandlingen av lumen mellom dem, under forandringen i kroppens stilling, i henhold til lovene i fysiologi. Ventilapparatet virker også normalt, det vil si etter at blodet slippes opp, lukkes det, og ikke la det komme tilbake. Men så snart minst en av disse mekanismene feiler, blir reflux (omvendt strøm av blod til hjertet i hovedkarene) forstyrret.

Ofte skjer dette når en person må stå eller sitte lenge. Dette fører til stagnasjon av blod i de nedre delene av venene. Det øker trykket på venøse vegger, noe som får dem til å utvide seg. Som et resultat er ventilflappene ikke lenger fullt tilkoblet. Blod i stedet for å bevege seg, begynner å bevege seg unormalt ned. Det er mangel på årer.

Avhengig av venene hvor blodstrømmen er forstyrret, er følgende typer skilt:

 • CVI er en kronisk venøs insuffisiens som utvikler seg i subkutane årer. Dette er den vanligste sykdommen.
 • Valvulær svikt i perforering av vener.
 • Akutt insuffisiens av vener, som oppstår i dype trunk fartøy. Denne sykdomsformen er mye mindre vanlig, og har derfor ikke blitt studert tilstrekkelig.

Akutt venøs insuffisiens

Når det er en skarp blokkering av de nedre lemmerne, er det et øyeblikkelig brudd på blodutløpet fra blodårene. Dette syndromet kalles akutt venøs insuffisiens. Oftest er det forårsaket av traumer, ledsaget av en dressing av dype vener og akutte former for trombose. Denne formen av sykdommen utvikler seg aldri i overfladene. Plasseringen av lokaliseringen er bare dype vener.

Akutt venøs insuffisiens manifesteres ved hevelse av beina, huden får en cyanotisk farge. Det viser tydelig mønsteret av årer. Gjennom retningen av hovedfartøyene er det alvorlige smerter. For å fjerne smertesyndromet i den akutte sykdomsformen, anbefales det å bruke kaldpresser, noe som reduserer fyllingen av blodårene.

Reglene for å påføre en kald komprimering

Med en sterk grad av skade, er det bedre å bruke et lagdelt, avkjølt stoff. Ta to stykker. En til to eller tre minutter er dekket av et betent område, den andre på dette tidspunktet avkjøles i en beholder med vann og is. Prosedyren må utføres i minst en time. For et lite område kan du bruke ispakker.

Når stadier av akutt inflammatorisk prosess elimineres, er behandling med salver som reduserer blodkoagulasjon (hepatotrombin, heparin, heparoid) tillatt. De brukes i form av varme kompresser.

Regler for bruk av varm komprimering

 1. Ta gasbind i tre eller fire tillegg.
 2. Mettet med varm salve.
 3. Å sette på sykeområdet.
 4. Topp med et deksel med polyetylen eller komprimeringspapir, overlappende gaze med en salve.
 5. Varm med bomull eller ullduk. Sikre med bandasjeforband. La det stå over natten.

Overflate, etter å ha fjernet kompresjonen, behandle med alkohol.

CVI og dets fare

Kronisk venøs insuffisiens er den vanligste patologien av blodstrømmen i beina, og utvikler seg bare i subkutane årer. Det er ikke så ufarlig som det ser ut ved første øyekast. Som et resultat av sirkulatoriske forstyrrelser i de lavere ekstremiteter, bidrar det til progresjon av patologiske forandringer i det myke vev trofisme ankelen. I første fase vises pigmenterte flekker på huden på skinnet. De utvider seg raskt i bredde og trenger dypt inn i bløtvev, noe som danner vanskelig å behandle trofasår. Ofte slutter CVI med erysipelas. I de senere stadier av utvikling av trombose (koageldannelse i dype vener) og tromboflebitt (blodpropper i overfladiske vener), pyoderma og andre uregelmessigheter av årer.

En av de verste konsekvensene av venøs insuffisiens kan være utvikling av trombose, etterfulgt av separering av tromben fra karveggen (embolus). "Journey" blodklump system truer dødelig farlig fenomen - lungeemboli.

I tillegg fører unormal blodstrøm til en reduksjon i mikrosirkulasjonsvolumet. Det er et syndrom av underbelastning av hjertet. Og dette medfører en reduksjon i mental aktivitet og rask tretthet. Brudd strømning fremmer akkumulering i vev av metabolske produkter som utløser allergiske reaksjoner hos et stort antall hud- utslett og dermatitt. De øker antall lysosomale enzymer og frie radikaler. Således forsterket gjengivelse patogent mikroflora som forårsaker betennelse og følgelig aktiverte makrofager og leukocytter.

Årsaker til patologi

De vanligste årsakene til CVI er hypodynami, overvekt og tung fysisk anstrengelse (vektløfting, langvarig stående eller sittende). Noen ganger utvikles venøs insuffisiens etter skade på lemmer. I mange tilfeller oppstår sykdommen mot bakgrunnen av hypertensjon eller medfødte abnormiteter i venøsystemet.

Følgende personer er i fare for å utvikle CVI:

 • Kvinner under graviditet og fødsel, eller tar prevensjonsmidler.
 • Folk i avansert alder, hvor tonen av venøse vegger er redusert på grunn av aldring.
 • Ungdom, hos hvem CVI kan oppstå på grunn av endringer i hormonalt arbeid under pubertet.
 • Folk som bruker hormonelle legemidler til behandling.

Viktigste manifestasjoner av CVI

De tidligste manifestasjonene av CVI er Følelse av tyngde i beina og inntrykk av at de brister fra innsiden. Disse følelsene blir intensivert når en person utfører en stående jobb lenge (lærere, selgere, arbeidere på maskinen) eller sitter. Noen ganger etter bevegelsens begynnelse (gangavstand), reduseres de og til slutt passerer i "liggende" stilling, med hevede ben.

Mange pasienter klager over utseende av vaskulære stjerner (tegn på åreknuter) på huden, hyperpigmentering og ulike dermatitt. På steder der pigmenteringen endres, faller håret ut, huden mister sin elastisitet. Gradvis atrofi og mykt subkutant vev. Det alvorligste stadiet av sykdommen manifesteres ved utseendet av trophic ulcers, som kan være lite (ikke mer enn en halv centimeter i diameter) eller belte den nedre delen av shin over ankelen. I dette tilfellet forverres den generelle tilstanden til pasienten. Han har alvorlig hodepine, svakhet og kortpustethet.

Hovedproblemet med å diagnostisere CVI ligger i dårlig bevissthet om befolkningen. De fleste har tyngde i bena, puffiness og andre problemer forbundet med en travel dag, tretthet, etc. De skjønner ikke engang at disse er tegn på alvorlig sykdom i blodårene. Og reklame medikamenter som raskt lindrer disse plager, misinformerer folk, villeder dem, krever selvbehandling. Som et resultat haster en person ikke for å få medisinsk hjelp. Og sykdommen utvikler seg, diagnosen er etablert i de sentrale stadiene, når patologien allerede har spredt seg til store områder og å håndtere det er mye vanskeligere.

Venøs insuffisiens - behandling av phlebologists

Kronisk venøs insuffisiens er en uavhengig patologi, men blant symptomene er det ofte tegn på åreknuter og posttromboflebitiske sykdommer. Ut fra dette bør metoden for behandling og forebyggende tiltak være omfattende, med sikte på å eliminere årsakene som forårsaker manifestasjonen av sykdommen. Russiske eksperter involvert i utviklingen av standarder for behandling av alle typer venøse sykdommer anbefalte bruken av KVN-klassifiseringen YG Yablokova, bygget i henhold til følgende prinsipp:

 • Den første fasen av sykdommen (I) er representert i den ved de viktigste kliniske tegnene: tyngde i beina, hevelse, utseende av asterisker av åreknuter.
 • Hver etterfølgende (II og III) er supplert med tegn som øker alvorlighetsgraden av sykdommen. For eksempel, i II-scenen er det hyperpigmentering, dermatitt, forstørrede vener er synlige under huden.
 • For tredje fase ser utseendet av sår, hud (og noen ganger bløtvev) atrofi. Progressive tegn på posttromboflebitt.

I denne klassifiseringen er det en isolert nullgrad (0), der det ikke er noen manifestasjoner av CVI, men endring av åreknuter er uttalt. Dette indikerer at behandlingsmetoden på dette stadiet skal fundamentalt avvike fra terapien på 1,2 eller 3 grader av sykdommen.

Ofte fører venøs insuffisiens til funksjonshemning. Graden av reduksjon i uføre ​​av en person med denne sykdommen bestemmes av den internasjonale klassifiseringen av flebologiske sykdommer. Det kalles CEAP. Den inneholder fire deler:

 1. Klinisk. I den oppgitte spesifikke tegn er tegn under sykdom spesifisert.
 2. Etiologisk. I denne delen er opprinnelsen til sykdommen kodet: medfødt eller oppkjøpt; oppsto for første gang eller er sekundær; med en uforklarlig etiologi.
 3. Anatomisk. Indikerer hvilken av de tre typer vener (stamme, perforering, subkutan), det var en patologisk forandring i blodstrømmen.
 4. Patofysiologisk. Det indikerer hvilken type brudd.

Hvert symptom (smertesyndrom, hevelse, pigmentering) er scoret i poeng:

 • Hvis det ikke er noen symptomer, 0;
 • Moderat / ubetydelig manifestasjon - 1 poeng;
 • Sterkt uttrykte tegn - 2 poeng.

Det samme systemet vurderer varigheten av symptomene og forekomsten av tilbakefall:

 1. I fravær av - 0 poeng;
 2. Varighet av manifestasjoner mindre enn tre måneder / ett tilbakefall - 1 poeng,
 3. Symptomer varer mer enn tre måneder / tilbakefall gjentas flere ganger - 2 poeng.

Basert på poengsummen (hovedsakelig på symptomene) avsløres graden av uførhet for arbeid:

 • 1. grad - en person kan oppfylle sine arbeidsoppgaver uten begrensninger.
 • 2. grad - det er lov å jobbe mer enn 8 timer med vedlikeholdsbehandling.
 • 3. grad - en person er ikke i stand til å jobbe selv med vedlikeholdsbehandling.

Behandling av CVI

Behandling av venøs insuffisiens, basert på den medisinske behandlingen som er rettet mot å stanse den inflammatoriske prosess, blodstrømsforstyrrelser korreksjon, er effekten på blodsirkulasjonen, forbedrer lymfedrenering, øke tonen i veneveggen. Grunnlaget er phlebotonic. I mildere former, i de tidlige stadier av sykdommen er de nok til å løse de viktigste symptomene på sykdommen. Men når sykdommen blir forverret ved utviklingen av den inflammatoriske prosess, dannelse av magesår og dermatitt kreve ytterligere medikamenter - enzymer som antiblodplatemidler, antibiotika, ikke-steroide inflammatoriske medisiner og en rekke andre legemidler.

De vanligste medisinene er:

 1. Phlebotonics - detraleks og antistaks; samt et effektivt legemiddel, godkjent for bruk i andre halvdel av svangerskapet - Ginkor Fort;
 2. Anti-inflammatorisk - Meloksikam, diklofenak og en rekke andre;
 3. Disaggregants - Dipyridamol, Clopidogrel, Aspirin (acetylsalisylsyre);
 4. Antihistaminer - Promestazine, Clemastin.
 5. Antioksidanter - Emoxipin og andre.

Alle disse legemidlene kan brukes i alle stadier av sykdommen. Men deres formål bør være berettiget av symptomene på sykdomsforløpet.

I behandlingen av alvorlige stadier venøs insuffisiens, noe som ofte ledsages pyoderma (dannelse av sår på huden), for å hindre ytterligere infeksjon av organismen og forekomsten av alvorlige komplikasjoner (for eksempel, sepsis) er tilordnet antibiotika og antibakterielle midler - fluorquinoloner, cefalosporiner (generasjon I og II), halvsyntetiske penicilliner. På dette stadiet phlebotropic medikamenter ikke gir den ønskede effekten, slik at deres bruk anses upassende.

Som lokalbedøvelse og antiinflammatoriske legemidler med utilstrekkelig overflateår (hvis det ikke er komplikasjon av trofasår), brukes salver:

 • Butadionisk og indometacin - å lindre betennelse
 • Heparoid og heparin - å redusere blodkoagulabilitet og forhindre dannelse av blodpropper og risikoen for ulcerative nekrotiske manifestasjoner;
 • Lyoton 1000 - hindrer dannelsen av trombi, fjerner betennelse. Men ved bruk av denne salven er allergiske reaksjoner mulige.
 • Venobene - senker blodproppene, forhindrer dannelsen av nye og oppløser allerede eksisterende trombi, bidrar til å forbedre blodstrømmen og regenerering av huden.

For tiden produseres et stort antall tabletter fra venøs insuffisiens. Dette kompliserer i stor grad deres valg, siden de fleste har samme aktive substans i basen, men helt forskjellige navn. Dette introduserer forvirring. Som et resultat, lider først og fremst pasienter som nesten ikke klarer å bli vant til ett navn på medisinen, som legen skriver ut en annen. Og viktigst av alt, alle som faktisk opptrer på samme måte, har en annen pris, som noen ganger rammer en sykes lomme.

Forebygging av venøs insuffisiens

Personer som har risiko for å utvikle CVI, må overvåke helsen. Og en viktig rolle i å forebygge utviklingen av denne sykdommen er forebygging. Den består av følgende:

 1. For å forhindre forekomst av venøs insuffisiens, er det nødvendig å øke vital aktivitet. Det er veldig nyttig å gå, sykle, svømme, løpe eller gå. Men motorsport er kontraindisert.
 2. Med venøs insuffisiens må du forlate dampbadet, badstuen, ta varme bad. Kontraindikerer alt som forårsaker utvidelse av venøse kar, som fører til overløp og blodstrømforstyrrelser.
 3. Det anbefales ikke å være i sol og solarium lenge (dette gjelder hovedsakelig kvinner). Soling er bedre på kveldstidene (etter 16 00).
 4. Når behovet for anti-cellulitt massasje av nedre ekstremiteter (hofter), må du innhente tillatelse phlebologist, da denne prosedyren er ofte provoserer tilbakevendende åreknuter og kan føre til dannelse av blodpropper.
 5. Prøv å opprettholde vekten i normen. Maten skal være balansert. Hovedvekten bør legges på produkter med høyt innhold av fiber, folsyre, rutine, vitamin B1 og b5, C og A. Mottak av multivitaminkomplekser, som inneholder sporstoffer (jern, magnesium, sink og kobber) er vist.
 6. Det bør redusere inntaket av væske, utelukkes fra kostholdet til akutt og salt mat, samt produkter som fremmer fettavsetning og øker vekten.

Øvelser i CVI

Funksjonell venøs insuffisiens (FVN)

Blant de forskjellige typer patologi av venøse kar er funksjonell venøs insuffisiens (FVN) isolert som en uavhengig form. Fra andre typer kroniske sykdommer er denne patologien preget av at ødem og andre symptomene på blodstagnasjon i venene utvikles uavhengig av den eksisterende anomali av venøs kar. Noen ganger er det kjent og hos friske mennesker som ikke har patologiske forandringer i dem. Skille mellom følgende typer sykdommer:

 • Ortostatisk væskestrøm. Smerte, hevelse, tyngde i beina oppstår når en person er i lang tid i statisk (statisk) stilling. For eksempel, i en lang flytur, reiser med buss eller bil, på toget. Denne typen FVN er iboende av lærere, kirurger, kontorarbeidere, samt folk i alderdom.
 • HF er hormon-indusert. Denne typen sykdom er forbundet med bruk av medisinske og prevensjonshormonale legemidler, østrogener, progestogener etc.
 • FBV er konstitusjonell. Det er forårsaket av ulike avvik fra menneskekroppen. De vanligste årsakene er overvekt og for høy vekst.
 • FVR blandet. Oppstår når flere faktorer opptrer samtidig. Mest sett i gravide kvinner. Dette skyldes det faktum at i løpet av svangerskapet har kvinnen en hormonell bakgrunn. En utvikling av fosteret øker størrelsen av livmoren, som setter trykk på bekken årer og hul, og skaper i dem en ytterligere komprimering, noe som fører til avbrudd av blodstrømmen i de nedre ekstremiteter. Det er en venøs insuffisiens av bena.

Behandling av IVF

Funksjonell venøs insuffisiens i de fleste tilfeller behandles ved å ha på seg en spesiell kompressive jersey (strømpe, strømpebukser) eller ved å påføre elastisk bandasje. Samtidig skal den nødvendige legen velge den nødvendige kompresjonen. Legg på strømpebukser eller påfør et elastisk bandasje i "liggende" stilling. Bena skal heves.

Fra medisiner anbefales det Detraleks. Gravide kvinner om nødvendig (hvis det ikke er nok kompresjonslinne) anbefales Ginkor Fort. En god effekt er gitt av skleroterapi - en prosedyre der legemidlet injiseres i det berørte fartøyet (Fibro-Vein, etoksyklerol eller tromboplast). Ofte brukes denne typen behandling når en stor subkutan vene påvirkes. Men for å utføre denne prosedyren, er det kontraindikasjoner. Blant dem er følgende:

 1. For tykke ben
 2. Tap av pasientens evne til å bevege seg på grunn av leddgikt, lammelse og andre sykdommer;
 3. Cellulitt er i fasen av akutt betennelse.
 4. Økt omgivelsestemperatur. Det anbefales å utføre skleroterapi i høst-vinterperioden eller om våren.
 5. Pasientens tendens til allergiske reaksjoner.

Skleroterapi har en rekke fordeler i forhold til radikale behandlingsmetoder. Det utføres ut-tålmodig og smertefritt. Men den største fordelen er at den tillater deg å eliminere patologien for blodstrømmen i BPV uten å fjerne overfladiske blodårer på shin. Alle pasienter som er diagnostisert med FNI, uavhengig av opprinnelsen, bør gjennomgå en regelmessig kontroll hvert 1.5 år.

Lymfeknisk insuffisiens

Blant bruddene på blodstrømmen bør man merke en slik sykdom som kronisk lymfeknisk insuffisiens. Han er utsatt for mer enn 40% av arbeidstidsalderen. Det manifesterer seg, både i mild og i alvorlig dekompresjonsform, ledsaget av patologiske forandringer i huden og dannelsen av trofasår.

Behandlingen av brudd på lymphostasis er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Som praksis viser, kan radikal behandling (kirurgisk operasjon) ikke alltid utføres på grunn av kontraindikasjoner relatert til pasientens helse. Derfor legges det særlig vekt på forbedring av konservativ behandling, som blant annet er obligatorisk når du forbereder en pasient for operasjon.

medisinering

Grunnlaget for det konservative behandlingsforløpet for mangel på lymfekjennestoff er følgende stoffer:

 • Phlebotonizing - Eskuzan, Glivenol, Anvenol;
 • Økende lymfatisk drenering - Venoruton, Troxevasin;
 • For korreksjon av blodstrøm og mikrosirkulasjon - Plavix, Trental og en rekke andre;
 • Anti-inflammatoriske stoffer - Ketoprofen, Diklofenak og lignende;
 • Ny generasjon phlebotonics - Ginkor Fort, Endotel, Detralex, Cyclo-3 Fort.

Ved behandling av insuffisiens i lymfekjemet, er fysioterapeutiske metoder utbredt, og gir høye positive resultater.

Ved den første fasen av sykdommen, når lymphangia ennå ikke har mistet sin kontraktile aktivitet, Gode ​​resultater er gitt av elektrostimulering modulerte sinusformede strømninger av medium frekvens. Dette aktiverer venøs muskuløs pumpe og en sivil lymfestrøm oppstår som normaliserer bevegelsen.

magnetisk

Magnetoterapi, ledsaget av å ta et bad, med innholdet av salter av silisium og karbohydrater. Dette er en av de progressive metodene som ikke forårsaker ubehag for pasienten. For å gjennomføre prosedyren, bruk:

 • Magnetisk felt - lavfrekvent, variabel.
 • Silikakarbonisk oppløsning for badet, innholdet av silisiumsalter der det er fra 150 til 200 g / l, karbohydrat - opp til 2 g / l.
 1. Eksponering for magnetfeltet. Ledetiden er maksimalt 15 minutter.
 2. Hvile i en time.
 3. Vedtak av et kiselholdig karbonbad (opptil 20 minutter).

Kompresjonsbehandling

Metode for pneumatisk variabel komprimering ved bruk av apparatet "Lymf-E" og gel fra brunt tang "Lamifaren". Rekkefølgen for utførelsen av fremgangsmåten:

 • Pasienter på pasientens lemmer får en kald gel (t = 28-30 °).
 • Fest dem med et spesielt, ikke-vevet materiale (servietter eller laken).
 • Utfør maskinvarekomprimering umiddelbart. Tiden for prosedyren avhenger av pasientens tilstand og varierer fra 40 til 60 minutter.

Enhetsinnstillinger for prosedyren:

 1. Trykk - fra 60 til 90 mm Hg. Art.
 2. Operasjonsmodus - "stigende bølge" med funksjonen til å fikse trykket.

Ved intensiveringen av smertesyndrom behandles utseende og progresjon av trofasår, samt utseendet av fotnekrose, vaskulær insuffisiens bare ved kirurgiske metoder. Dette kan være ballongangioplastikk, proteser ved hjelp av en kunstig vene eller shunting med dine egne venøse kar som er tatt fra friske områder. I forsømte tilfeller som førte til utviklingen av gangrene, kan lemmen amputeres.

Fra alle de ovennevnte er det nødvendig å tegne følgende konklusjon: til tross for det uberørte navnet Venøs insuffisiens er en alvorlig sykdom. Derfor er den tidligere behandlingen startet, jo mindre moralske og økonomiske tap vil være.

Les Mer Om Fartøyene