Hva å gjøre hvis blodårene faller på hendene

I vanlige tilfeller vises blåmerker på hender og føtter på grunn av blåmerker eller slag. Faktisk er en blåmerke eller synlig blåmerke et blåmerke under huden, et hulrom hvor væske eller koagulert blod har akkumulert. Vel, komme inn i det subkutane fettvevet, blodet kan bare være den eneste måten: hvis blodkaret brister.

Men blodkarene brister på armer og ben av flere grunner.

Klinisk bilde

Med en god vaskulær tilstand forårsaker selv ikke et signifikant slag ikke hematom. Veggene til sunne årer og kapillærer er elastiske og ikke bare i stand til å motstå, men kompenserer også i noen grad for kortsiktig press. Angst er forårsaket av blåmerker som oppstår uten en bestemt årsak.

Vanligvis er dette ikke den første fasen av sykdommen. Men mens du kan svare, hvorfor det var et blåmerke, prøver plager å ignorere. Faktisk er for rask dannelse av blåmerker fra ubetydelig press, og også uberettiget store størrelser allerede en årsak til alarm.

Spontant hematom og petekkier - petechial blødninger er dannet ved hjelp av trykk hoppene både blod og lufttrykk, temperatursvingninger, sterke erfaringer tunge laster eller belastninger. Fenomenet er unaturlig og tjener som en anledning til et besøk til legen.

Det er absolutt ikke verdt å vente på at fartøyet skal sprekke på fingrene eller underarmen. For å søke råd, er det tilstrekkelig å ha vaskulære stjerner på hendene og en følelse av chilliness selv i varmen.

Symptomer og årsaker

Blodkar på øvre lemmer er mye mindre stresset enn på nedre ekstremiteter. Selvfølgelig beveger personen seg mye mer aktivt med hendene, men for fartøyene og leddene er muskelarbeidet på hendene en ekstra stimulering, og ikke en last. Derfor er det viktig å skille ut uhelleskader eller er forbundet med eksterne faktorer fra interne endringer.

 • Hvis fartøyet briste på bakgrunn av tungvektstrening, var det mest sannsynlig at det var et trykkprang. Det er nødvendig å endre treningsmodus litt.
 • Smittsomme sykdommer og forverring av kronisk fører nesten alltid til svekkelse av karets vegger og følgelig brittleness. Det er ikke noe spesielt å gjøre her, det er nok vanlig gjenopprettingsterapi.
 • Allergiske sykdommer, uavhengig av kilden, utfordrer også hengende brittleness. Derfor, hvis fartøyet på fingrene eller underarmene har brist, må du være oppmerksom på husholdnings kjemikalier. Det er mulig at et nytt oppvaskmiddel inneholder noe stoff som kan forårsake en allergisk reaksjon.
 • Traumatiske effekter på huden - peeling, langvarig eksponering for sol, frostbit eller brennning fører til vaskulær skade.
 • Vel, hovedårsaken til svekkelsen av kapillærene, årene og arteriene er mangelen på vitamin C og P - askorbinsyre og rutine. I dette tilfellet observeres en rekke tilleggssymptomer, noe som tillater mer nøyaktig diagnose. Med redusert tonus av veggene, er personen stadig kald, temperaturen på underekstremiteter er lav, selv om den blå huden kan observeres. Dannelsen av hematomer forekommer oftere om vinteren og sen høst.

I seg selv kan mangel på vitaminer dannes av ulike årsaker. For det første er dette fraværet av produkter som inneholder tilstrekkelig antall C og P. For det andre, smittsomme sykdommer, hvor vitamin C brukes på en annen måte, og bare ikke leveres i de riktige mengdene. For det tredje endres alderen når fordøyelsessystemet av mat reduseres.

Hva å gjøre i disse tilfellene, vet alle: ikke rart det beste middelet for ondt i halsen er et kilo appelsiner. Det er bare nødvendig å øke aktiv bruk av frukt og grønnsaker.

Diagnose av sykdommen

Det faktum at fartøyet brister uten synlig fysisk innvirkning er indikativ, men ikke den eneste. For å mer nøyaktig fastslå graden av nederlag, bruk slike teknikker.

 • Klemmetode - Hanskens rynke klemmes med en tommel og pekefinger i brystområdet og flere ganger blir den forskjøvet av fingrene. Her er trykket på huden ikke så smertefullt, og utilsiktet skade er utelukket. Derfor, hvis et hemorragisk sted vises etter klemmen, så er skjørhetens skørhet allerede betydelig.
 • Sele-metoden brukes også til å bestemme en høy grad av brittleness. For dette formål er den midtre del av skulderselen påføres slik at stoppe utstrømningen av veneblod, men ikke å forstyrre innstrømningen av arteriell - en kontroll av pulsen ved den radielle arterie. Hvis petechia ble fjernet på denne siden eller fartøyet briste under, er skjøtheten i leddene svært høy og krever medisinsk behandling.
 • Metoden til malleus - på huden i brystområdet trykk på hammeren. Dannelsen av hematomer tjener som en bekreftelse på diagnosen.

Økt skjørhet av fartøyene ser sjelden ut på egenhånd og er forbundet med andre lidelser. Derfor, før du ringer behandlingen, blir pasienten undersøkt fra andre spesialister.

behandling

 • De viktigste stoffene som brukes til å heve tonen på veggene er vitaminkomplekser C og P - ascorutin, rutozid, kapillær.
 • Det er nødvendig å revidere kostholdet og berike menyen med produkter som er rike på disse vitaminene - currant, chokeberry, hofter.
 • Av de fysiologiske prosedyrene som vises herding: Alternativt dousing varmt og kaldt vann. Men hvis graden av brittleness er stor, og selv et slikt trykkfall fremkaller utseende av hematomer, er det bedre å temperere herdingen midlertidig.
 • Fysisk belastning er en utmerket måte å forhindre og behandle brittlenhet på veggene.
 • Røyking bør unngås. På bakgrunn av en så sterk vasokonstrictor er forsøk på å stimulere tonen til veggene dømt til feil.

Hvis fartøyet brister for første gang i livet, er årsaken til å ta nødhjelp, det ikke ennå. Men hvis utseendet på hematomer og påpeke blødninger ble et permanent fenomen, er det verdt å være oppmerksom på tilstanden til sirkulasjonssystemet. Oppkast av blodårer er ofte bare en konsekvens, og ganske lett herdbar.

Beholderen på håndens finger har bristet: årsaker og behandling

En mann i sitt liv gjør aldri uten skader. Kontusjoner, slitasje, blåmerker er en naturlig manifestasjon av kroppen for ulike ytre påvirkninger. Men nå snakker vi ikke bare om sprengning av blodkar på kroppen, men også om blåmerker på hendene. I utgangspunktet forekommer denne typen traumer hos kvinner. De er mer utsatt for hormonelle forandringer og mikrotraumor i hendens hud enn menn. Dette provoserer problemet.

De fleste jenter er svært følsomme overfor hendene og deres utseende, så du må forstå hvorfor blodkarene på fingrene briste og hvordan man skal håndtere det.

Hvorfor brenner blodkarene og blåmerker vises

Før du forstår hva blodårene brister fra, må du forstå hva fartøyene er.

Sirkulasjonssystemet er veldig sterkt, og når det er sunt, kan ikke hvert slag eller blåmerke føre til hematom, brudd på veggene i kapillærene eller til en blåmerke.

ellers hyppig forekomst av slike tegn, indikerer et brudd i kroppen, så vel som svakhet i blodkarets vegger, er det nødvendig å konsultere en spesialist.

Årsakene til det bursted fartøyet på fingeren (se bildet nedenfor) er svært varierte.

 1. Den vanligste årsaken til sprengning av kapillærene er skader og blåmerker. Fra virkningen er det et brudd på fartøyets vegg og indre blødning. I dette tilfellet er det ingen grunn til bekymring, og blæren vil passere seg selv.
 2. Patologien til skjoldbruskkjertelen påvirker også fragiliteten i sirkulasjonssystemet.
 3. Diabetes mellitus.
 4. Nyrepatologi.
 5. Stress.
 6. Brenner, frostbit, hyppige besøk til solarium.
 7. Peeling med grove vaskekluter og hansker kan også føre til ødeleggelse av veggene i kapillærene fra hyppig friksjon.
 8. Vegetabilske sykdommer.
 9. Hypertensiv sykdom.
 10. Sterke fysiske belastninger fører til at trykket stiger, noe som fører til at kapillærveggen bryter. I dette tilfellet må du redusere treningshastigheten
 11. Allergi mot kjemikalier til husholdninger. Hvis du vasket oppvasken med et nytt middel, og et blodår brister og et blåmerke vises, hva skal jeg gjøre? Det er nødvendig å ta et antiallergisk legemiddel og skifte vaskemiddel.
 12. Overvekt fører til ekstra belastning på sirkulasjonssystemet, noe som fører åreknuter kan vises lavere vener, vaskulære bunter med blåmerker og andre interne skader årer.
 13. En stillesittende livsstil fører til stagnasjon av blod, noe som fører til trombogenese.
 14. Brutte vegger i sirkulasjonssystemet som helhet. Denne sykdommen manifesterer seg hovedsakelig hos eldre, på grunn av utviklingen av aterosklerotiske plakk. Disse kroppene samler seg i fartøyene, som forstyrrer deres patency.
 15. Mangelen på vitaminer B, B5, C, P, PP, Rutine og andre, påvirker også styrken på veggene i kapillærene.
 16. Sedentary livsstil.
 17. Krenkelse av hormonell bakgrunn hos kvinner.
 18. Komplikasjoner etter sykdommen og nedsatt immunitet kan også føre til at en finger vil briste på fingeren av hånden og et blåmerke vil dukke opp. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Vi forteller deg senere.

Symptomer: hva et ødelagt kar ser ut

I mellomtiden er det verdt å analysere hvilke symptomer som følger med brudd på kapillærene.

Vanligvis vet alle hva et blåmerke og blåmerke ser ut som - omfattende intern blødning, forårsaket av kapillærbrudd.

Sprengningsfartøyet, som en slags røde flekker på kroppen, er ikke et sjeldent fenomen.

Når en flaske brister på fingeren, er det blå øyet synlig synlig for det blotte øye, og berører det som er smertefullt.

For å identifisere skjøtheten og sårbarheten til veggene i kapillærene, bruk flere metoder:

 1. Klemme metode - velg et hudområde som har den laveste smertetærskelen, knippe folden med fingrene og flytte den flere ganger. På slike steder er utilsiktet skade utelukket, og hvis et blåmerke har dukket opp på pincettstedet, er skjoldets skjørhet bekreftet.
 2. Harness metode - denne turneringen trekker armen over albueforbindelsen, og hvis det er fjernet et blåmerke under forstyrrelsesstedet, er problemene med fartøyene bekreftet.

Hvordan finne ut den eksakte grunnen

Hvis venen på armen har bristet, hva skal jeg gjøre? Dette spørsmålet blir spurt av alle som opplevde dette problemet. Bare en spesialist kan svare på det., som har det nødvendige settet av kunnskap, samt utstyr, der du får en nøyaktig diagnose.

Også denne legen vil fortelle deg hva som er viktig å gjøre i denne situasjonen. Vil vite om venen på armen kan bryte og hva som vil skje hvis venen på armen brister. Etter en komplett diagnose vil du bli gitt et bestemt behandlingsforløp.

Metoder for behandling

Hvis briste Wien på fingeren, sprengte blodkar i fingre, årsakene som allerede er kjent, er det en rekke behandlinger som hjelper på denne sykdommen, samt fungere som en ekstra forebygging av blod stagnasjon.

Hva skal jeg gjøre hvis blodårene faller på hendene? For å lindre smerten av denne sykdommen, skal det skadede området smøres med Troxevasin. Dette stoffet øker tonen i fartøyene, styrker sine vegger, trenger inn i selve epicenteret av rupturen, myker smerten i maritimt område.

Og nå skal vi analysere generell behandlingskompleks i tilfelle venen på armen (bildet) har brist, hva skal du gjøre eller gjøre i det tilfellet:

 • i begynnelsen av behandlingen, en generell styrking av veggene til fartøyene ved hjelp av ulike medisiner. De bidrar til å restaurere fartøyets elastisitet, som forhindrer deres skjøthet og ytterligere brudd;
 • veldig nyttig fysisk aktivitet, som bidrar til en ytterligere spredning av blod gjennom hele kroppen, noe som bidrar til utvikling og styrking av blodkarets vegger, og også positivt påvirker det generelle velvære;
 • Hvis du har sterk immunitet, kan du ty til metoden herding. En gang i uken svetter vekselvis med kaldt og varmt vann - dette bidrar til en utmerket opprydning av sirkulasjonssystemet, noe som har en positiv effekt på blodstrømmen. En slik metode for vaskulær styrking bør imidlertid kastes for de med en unormal sårbarhet av karene. Denne prosedyren kan bare provosere ytterligere blødninger;
 • Hvis du røyker, trenger du å forlate en skadelig vane, eller maksimalt redusere det daglige inntaket av nikotin;
 • diettendring, Inkluderingen av nyttige produkter i den har også en gunstig effekt på løsningen av dette problemet. Dermed løser du problemet på innsiden hver dag.

medisiner

Hvis venen på håndleddet brister og kapillærene brytes på fingrene, og årsakene til dette blir uttalt, så pleier du vanligvis å behandle følgende behandling. Et effektivt middel for å opprettholde og styrke veggene i sirkulasjonssystemet, så vel som ved sprengning av blodkar på hender og føtter, er salven av Troxevasin. Likevel er det effektivt i resorpsjon av blåmerker og små kapillære blødninger.

Et viktig vitaminkompleks som inneholder elementer av C og P er ascorutin, kapillær, rutozid. Før du bruker disse medisinene, bør du konsultere legen din.

Å fortynne blodet og forhindre trombose vil hjelpe det vanlige aspirinet. Bare det er viktig å ta det forsiktig, koagulerbarheten av blod når du tar dette stoffet, reduseres kraftig.

Folkemidlene

For å sikre at blodårene dine alltid er normale og det ikke er noen uventede blødninger, må du gi dem maksimalt vitaminstøtte. For god blodsirkulasjon, fornyelse og andre nødvendige funksjoner er det viktig å spise mat som:

 • rødbeter;
 • tomater;
 • aprikoser,
 • bær (kirsebær, kirsebær, chokeberry, currant);
 • greener (persille, dill, grønn løk);
 • sitrusfrukter;
 • Du kan også gni vitamin E inn i huden, dette middelet gjenoppretter elastisiteten i huden, noe som reduserer muligheten for brudd på små kapillærer;
 • gni inn i skadet hud av aloe juice, bidrar til å kvitte seg med betennelsene som har oppstått, noe som gunstig påvirker karene.

viktig, i tillegg til å sjekke spesialistens permeabilitet av årer minst en gang i året, for å utelukke muligheten for forekomst av sykdommer i sirkulasjonssystemet. Hvis fartøyene på beina og armene brister jevnlig, er det ikke normalt.

konklusjon

Hvis blodkaret i fingeren først brister, kan de ikke undersøkes - det er ingen sterke grunner til bekymring. Legen må behandles når dette problemet oppstår svært ofte.

I dette tilfellet kan bare en spesialist finne ut hva blodkarene på fingrene brister med. For å unngå muligheten for utseendet av denne sykdommen, er det nødvendig å sjekke blodårene fra tid til annen. Dette gjelder spesielt for pensjonsalder.

Hvorfor brøt skipet på fingeren og hva skal jeg gjøre?

innhold

For å gjøre en diagnose er det nødvendig å gjennomgå en omfattende behandling, hvis blodkaret på fingeren på hånden bryter, ikke haste for å høres alarmen. Årsakene kan være forskjellige, inkludert ikke bare mekanisk skade, men også vaskulær patologi. Hvis dette skjedde for første gang, så er det ingen grunn til bekymring. Hvis dette fenomenet gjentar, bør du konsultere en lege.

Faktorer som påvirker

Det er mange grunner til å skade blodårer eller kapillærer:

 1. Skade av vev og blåmerker. Det er verdt å huske om du slo dagen før med hånden din. Hvis dette skjedde, er det ingen grunn til bekymring. En liten blåmerke vil passere seg selv.
 2. Svakhet av fartøyets vegger. Som regel oppstår sårbarhet av årer og kapillærer i alderen. I løpet av denne perioden utvikler vener atherosklerotiske plakk, og karene begynner å miste elastisitet. Årsaken til dette er mangelen på vitamin PP og rutinemessig, ansvarlig for fartøyets elastisitet. Og vitamin C er en oksidant og bidrar til å motstå ekstern infeksjon. Hvis du ikke har nok av disse vitaminene, bør du kjøpe dem på apotek og ta dem i henhold til instruksjonene. Og du bør også begynne å ta vitamin B, B5, A og vitamin E, noe som forbedrer tilstanden til cellemembranen og bidrar til å øke tonen i karene. Periodisk inntak av vitaminpreparater vil bidra til å gjøre karene mer elastiske og unngå ytterligere skade.
 3. Patologier av skjoldbruskkjertelen.
 4. Diabetes mellitus.
 5. En allergisk reaksjon på kjemikalier i husholdningen kan forårsake skade på karene på hendene. For å forhindre dette problemet, bruk vernehansker når du rengjør en leilighet eller vasker opp.
 6. Fartøy på fingrene på hånden kan sprekke under graviditet eller overgangsalder. Skriv inn det daglige kostholdet av bær, kjøttkraft av villrose og andre vitaminer som øker immuniteten.
 7. Nyrepatologi.
 8. Leversykdommer
 9. Vegetabilske sykdommer.
 10. Hemorragisk diatese hos barn.

Med aterosklerose kan skjørhet av kapillærer observeres. Hvis du allerede er 45, bør du gjennomgå en omfattende undersøkelse.

Hvis fartøyet på håndens finger bryter, er årsakene som følger:

 • Frostbit av hendene;
 • langvarig eksponering for sol eller solarium;
 • peeling;
 • hvis utviklingen av åreknuter
 • hvis din livsstil er knyttet til stillesittende arbeid
 • periodisk forekomst av stressende situasjoner eller følelsesmessige sjokk;
 • fedme;
 • utvikling av hypertensjon
 • kjemisk effekt.

Hvis en mann eller kvinne har kapillærer på sine hender, så etter en stund kan de briste og danne et blåmerke på huden. Dette forårsaker pasientens smerte og krever en umiddelbar appell til en phlebologist.

diagnostikk

Det finnes flere testmetoder, som gjør det mulig å oppdage økt skjørhet av fartøyene:

 1. Et gummibånd eller en tonometer bør være godt innpakket rundt armen over albuen. Og etter fem minutter, se om det var små blødninger. Hvis de oppdages, anses skjørhet av karene å være forhøyet og terapeutisk behandling bør utføres for å eliminere denne patologien. Denne metoden kalles sele-metoden.
 2. Med den plukkede metoden for forskning, bør du trekke huden på armen og klemme den, skru den 90 grader. Hvis kapillærene er normale, vil det ikke være noen blåmerker på huden.
 3. Den tredje metoden ble kalt en slagverkshammer. For å kontrollere tilstanden til venene, er det nødvendig å trykke brystet med en hammer. Deretter sjekker vi om det er et hematom eller ikke.

behandling

Hva om kapillærene brister på hendene? Behandling av sprengende vener bør starte med å styrke karetets vegger. Først, konsulter en spesialist for å etablere årsakene til patologien.

For å fjerne ødemet raskt kan du bruke Troxevasin. Det bidrar til å lindre betennelse, øke tonen i karene, styrke veggene og forhindre utvikling av aterosklerotiske plakk. Dette stoffet virker på huden lokalt, for å styrke alle fartøyene bør det benyttes andre eksponeringsmetoder.

En spesiell rolle i å styrke venene spilles av fysiske øvelser. Med fysisk aktivitet begynner blodet å bevege seg raskere gjennom årene. Hvis motoraktiviteten er lav, begynner blodet å stagnere, noe som fører til en rekke negative faktorer. Vurder den enkleste måten å oppnå ønsket blodstrøm.

Vi legger seg på ryggen, armer og ben reiser seg opp og begynner å blande dem, som om du vil riste noe fra dem. Denne teknikken er kjent i medisin som vibrasjon. Med hjelpen er det mulig å stimulere blodsirkulasjonen i blodårene, styrke karene. Denne øvelsen skal gjøres hver dag, i 10 minutter.

En viktig rolle i senket vaskulær tone spilles av kroppsmassasje. Eksperter anbefaler å gå til økt terapeutisk massasje hver 6. måned. Som en daglig forebygging kan du massere dine hender og føtter. Dette vil bidra til at stagnerende blod beveger seg raskere gjennom venene og gjenoppretter fartøyets elastisitet.

Du kan be den behandlende legen om å henvise deg til en mikroskleroterapi - dette er en maskinvaremetode for å behandle svakheten i blodårene. Med denne metoden for behandling blir en tynn nål satt inn i venen. Gjennom det kommer et sementeringsmiddel som løses over en tidsperiode.

Forebyggende tiltak

Enhver person med alder kan oppleve endringer i kroppen. Dette gjelder ikke bare for vener på armen. Hvis det var et sterkt trykk i press, kan det bidra til brudd på blodårene, så i hypertensive sykdommer blir veggene deres svekket.

Hvis du finner en utbrudd av blodårer, bør du konsultere en spesialist for omfattende forskning og forebygging av hjerneslag.

Skriv bokhvete i dietten og drikk mer grønn te.

Vær forsiktig hvis du spiser chokeberry, da det kan senke blodtrykket. Hvis du er allergisk mot visse frukter og bær, kan du erstatte det vitaminiserte komplekset.

Årsaker og behandling av et bursted på fingeren

Bruising og blåmerker av ukjent opprinnelse er alltid en grunn til bekymring. Det skjer at et øyeblikk vises en blåmerke på armen eller benet, uten noen innvirkning eller skade. Skal jeg være oppmerksom på dette? Legene sier autoritativt, hvis du har et blodkar på fingeren, er årsakene til dette løgn i skibets vegger. Og dette er en alvorlig grunn til å konsultere en lege og finne ut årsaken til denne sårbarheten.

Sunne fartøy

Blodkar er et system som distribueres gjennom hele kroppen. Disse rørformede formasjoner, gjennom hvilke blodet strømmer, er en del av et hvilket som helst organ og vev i kroppen vår. I en sunn person er fartøyets vegger sterke og elastiske. For at fartøyet skal bli skadet, er det nødvendig å utøve kraft.

Fartøyet kan sprekke fra støt, kraftig friksjon, brenne, frostbit eller andre mekaniske effekter. Hvis fartøyene plutselig begynner å sprekke akkurat slik, er det en anledning til samråd med en lege. I tilfelle at forårsaket skade på fartøyet blir et fenomen ikke en gang, er det mulig å mistenke tilstedeværelsen av ulike patologier som fører til en forverring i styrken i karetsystemet.

symptomer

Ofte kan pasienter legge merke til på deres arm de første symptomene på oppkastningssvikt. Den lyseste av dem, som umiddelbart bør varsle kapillærstjernen eller nettet. Med dette fenomenet begynner kapillærene å vises på huden.

De er lyse rød eller burgunder i farge.

Også hos personer med denne avviken, oppstår følgende symptomer:

 • Urimlige blåmerker på kroppen.
 • Omfattende blåmerker.
 • Ofte går nesen blod.
 • Kalde hender og føtter.
 • Hodet mitt spinner.
 • Mørking for øynene når kroppens stilling endres.
 • Svimlende tilstander.

Hvis du plutselig briste fartøyet på fingeren, benskulderen eller på et annet sted og dannet et blåmerke, er det verdt å vite hvorfor dette kan skje.

Mulige årsaker

Kapillær sårbarhet, inkludert i hendene, kan utvikle seg for en rekke årsaker, inkludert både interne og eksterne faktorer. Interne faktorer inkluderer ulike sykdommer og abnormiteter som negativt påvirker kardiovaskulærsystemet, nemlig:

 • Hormonelle endringer.
 • Endokrine sykdommer.
 • Patologier i lever og nyrer.
 • Dystoni av karene.
 • Hemorragiske patologier.
 • Nevroser.
 • Overvekt.
 • Økt trykk.
 • Forstyrrelse av blodsirkulasjonen.
 • Lupus erythematosus systemisk.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Akutte smittsomme sykdommer.
 • HIV.
 • Kreft.
 • Beriberi.
 • Alderrelaterte endringer i blodkar.

Imidlertid kan kapillærene briste selv i fravær av alle disse ubehagelige sykdommene. Til den eksterne faktoren som utfordrer skjørhetene til fartøyene er:

 • Skade.
 • Kosmetiske prosedyrer.
 • Lav fysisk aktivitet.
 • Vær forandrer seg.
 • Brann eller frostbit.
 • Misbruk av ultrafiolett.
 • Godkjennelse av visse medisiner.
 • Langvarige påkjenninger.
 • Sterk fysisk stress.
 • Virkningen av husholdnings kjemikalier.

Patologi eller ikke

Hvis du har et sprengningsfartøy på fingrene, må du finne årsakene så raskt som mulig. For å forstå om du har økt skjørhet i blodårene, må du passere en rekke tester:

 • Klemme. Under beinbeinens bein må du ta to fingre i hudområdet og rotere det 90 grader. Hvis det etter en slik manipulasjon var blåmerke eller blåmerke, er problemet på ansiktet.
 • Sjekk med slæbebåt. Tonometeret er plassert over albuen, i underarmen. Den puffede mansjetten er igjen i 7 minutter. Etter fjerning av turniquet blir huden undersøkt for blødninger og blåmerker. Hvis kapillærene er skadet, kan det sies at pasienten trenger akutt behandling.
 • Hammeren. Metoden består i å tappe med en hammer i brystregionen. Hvis det er hematomer, diagnostiseres pasienten med økt brølhet.
 • Undersøkelse av kapillærene. Med hjelp av en spesiell enhet undersøker legene tilstanden til pasientens kapillærer. Forandringen i form av kapillærene og brudd på deres integritet indikerer et problem.

I tillegg til disse testene blir pasienten gitt blod- og urintester. Det er også nødvendig å sende konsultasjon av smale eksperter som kan utnevne eller nominere andre diagnostiske prosedyrer. Det er viktig å identifisere årsaken til økt skjøthet i kapillærene, fordi denne patologien ofte kan bli komplikasjoner som slag, indre blødninger etc.

terapi

Hva om blodkarene brister? Behandling avhenger av årsakene til uorden. Hvis årsaken var en sammenhengende sykdom, bør behandlingen begynne med det. Imidlertid er årsaken til fragilitet oftest mangelen på viktige vitaminer i kroppen. Hvis legen ikke oppdager patologi, vil du bli foreskrevet et kurs av vitaminterapi.

Det er også viktig å spise og trene riktig for å styrke kapillærveggene. Tilstrekkelig fysisk aktivitet vil forhindre blodstagnasjon og gjøre karene dine aktivt, noe som vil øke deres elastisitet og styrke.

For å fjerne ødemet og styrke karene kan ordineres medisinering.

Med forsømte formler av forsømmelse, når kosthold, vitaminer og sport ikke lenger kan hjelpe raskt å takle problemet, kan pasienten tildeles en maskinvarebehandling. En slik metode er mikroskleroterapi. Prosedyren består i styring av et spesielt stoff som sementer fartøyets vegger. Over tid løses stoffet, men i løpet av denne tiden må pasienten maksimalt styrke karene og gjøre dem smarte. Laserbehandling eller elos-koagulasjon kan også angis.

Strømforsyning

Med økt skjøthet i kapillærene er det nødvendig å skaffe tilstrekkelig mengde vitamin C med mat. Pasienter anbefales å inkludere i dietten slike produkter som:

 • Appelsiner.
 • Grapefrukt.
 • Svart currant.
 • Chokeberry björnbær.
 • Persille.
 • Surkål.
 • Eventuelle frukter.

For å forebygge åreforkalkning må du gi opp fete og stekte matvarer, redusere forbruket av salt mat og ekskludere alkohol. Det er heller ikke anbefalt å spise mat basert på transgene fettstoffer, de har nylig blitt hovedårsaken til økt kolesterol hos pasienter. Mat bør være variert og nyttig. I dietten må nødvendigvis inkludere korn, fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt.

Tradisjonell medisin

Begravde kapillærer er alltid et signal for endring i livsstil og konsultasjon med en lege. Men folkemedisin kan tilby flere verktøy som vil bidra til å styrke karveveggene. Overfloden av folkeoppskrifter lar deg velge et middel for hver pasient.

Hvitløk - den aller første assistenten i styrking av blodkar. 2 fedd på en dag vil hjelpe deg med å gjenopprette elastisiteten og styrken til karene dine. I tillegg til hvitløk tilbyr folkesupper for behandling av sitronsaft, avkok av valnøttblader, bouillon av villrose, rowanfrukter, svart currantte. Alle disse midlene beriker kroppen med de nødvendige vitaminer, har en gunstig effekt på den generelle tilstanden og styrker fartøyets vegger. Imidlertid bør det huskes at et middel har sine egne kontraindikasjoner. Rådfør deg med legen din før bruk.

forebygging

Først og fremst inkluderer forebyggende tiltak avvisning av dårlige vaner. I løpet av observasjoner ble det avdekket at skrøbelighet av fartøyene oftest blir observert hos røykere. Røyking forårsaker vasokonstriksjon, dette øker belastningen på dem og deres gjennomstrømning reduseres. Fartøyene kan rett og slett ikke stå og briste.

Det er verdt å merke seg at terapi i nærvær av denne avhengigheten ganske enkelt ikke kan gi de ønskede resultatene.

Også forebyggende tiltak inkluderer regelmessige undersøkelser. Det er spesielt viktig å kontrollere tilstanden til deres fartøy til eldre mennesker, fordi de oftest støter på skjørhet av blodkar på grunn av aldersrelaterte endringer. Dette gjelder spesielt for pasienter som lider av hypertensjon. Personer med høyt blodtrykk bør besøke phlebologist minst en gang i året.

Å bryte fartøyene er en farlig forløper, som forteller oss om utviklingen av et alvorlig problem. For å unngå alvorlige patologier forårsaket av skjørhet i blodårene må du nøye overvåke helsen din. Til tross for at brittlen av fartøyets vegg er oftest hos eldre, bør man være forsiktig med ungdom fra ungdommen. Å overgi dårlige vaner og en sunn livsstil vil hjelpe deg med å unngå mange problemer i alderen.

Behandling av fartøy på fingrene fra brittleness

Økt brittlenhet av fartøyene på hendene manifesteres ved spontan dannelse av blåmerker, blåmerker på huden. Dette gir ikke bare psykologisk ubehag, men også en konsekvens av den mulige utviklingen av den patologiske prosessen. Effektiv behandling av blodkar på fingrene utføres etter pålitelig diagnose, noe som gjør det mulig å finne ut årsaken til økt skjøthet.

Mekanismen for utvikling

Det menneskelige legemets vaskulære system er lukket, det er representert ved arterier, vener og mikrovaskulaturstrukturer. Hver type fartøy er ansvarlig for visse funksjoner, nemlig å sikre tilstrekkelig tilstrømning, utveksling av næringsstoffer og gasser (oksygen, karbondioksid), samt retur av blod til hjertet.

Uavhengig av type og kaliber av arteriene, venene og kapillærene, må veggen deres ha tilstrekkelig styrke og motstå blodtrykk. Mekanismen for utvikling (patogenese) av den patologiske tilstanden, hvor karene brister, inneholder tre hovedlinker:

 • Redusere styrken av bindevev og elastiske fibre i veggen.
 • Økt stress på venene, arteriene eller kapillærene på grunn av økt blodtrykk.
 • Direkte mekanisk skade.

Realiseringen av patogenetiske koblinger, der integriteten til sirkulatoriske strukturer brytes, fører til samling av blod under huden, og blåmer blir dannet.

etiologi

Økt skjøthet i hendene, noe som fører til periodisk skade med dannelsen av et hematom (blodutbyttet i vevet), er en polyetologisk patologisk tilstand. Dette betyr at den utvikler seg på grunn av virkningen av et betydelig antall forskjellige faktorer. For enkelhets skyld å utføre diagnostikk er alle faktorer delt inn i endogene og eksogene grunner. Endogene faktorer finner sted i menneskekroppen og representerer vanligvis ulike sykdommer:

 • Forstyrrelser i det endokrine systemet, preget av økning eller reduksjon i nivået av visse hormoner (diabetes, skjoldbrusk sykdom).
 • Økning i nivået av systemisk arteriell trykk, som kalles hypertensjon.
 • En autoimmun inflammatorisk prosess ledsaget av en "feilaktig" syntese av antistoffer mot strukturer av kapillærveggene med deres etterfølgende svekkelse (revmatisk feber, systemisk lupus erythematosus).
 • Noen akutte smittsomme sykdommer, noe som fører til skade på mikrocirkulatoriske bedstrukturer (scarlet feber, influensa, meslinger).
 • Allergiske reaksjoner - Økt følsomhet i kroppen (overfølsomhet) til visse utenlandske forbindelser, kontakt med dem, ledsages av en bestemt immunrespons med skade på blodårene.
 • Overdreven stress på sentralnervesystemet (stress, psyko-emosjonell overstyring), som er årsaken til utviklingen av nevroser.
 • Vegetosovaskulær dystoni (VSD) er en endring i funksjonell tilstand av mikrocirkulatoriske sengen strukturer, inkludert arterioler, kapillærer og venules.
 • Utilstrekkelig inntak av visse vitaminer (hypovitaminose) i kroppen, som er ansvarlig for styrken av karets vegger, inkluderer vitamin P (rutin) og C (askorbinsyre).
 • Forstyrrelse av metabolisme, ledsaget av en signifikant økning i kroppsvekt og funksjonell belastning på vaskulærsengen.
 • Aldersrelatert svekkelse av veggene i forskjellige fartøy mot bakgrunnen til degenerative-dystrofiske prosesser som oppstår hos eldre.

Tilstedeværelsen av endogene faktorer fører til at blåmerker forekommer hos mennesker uten tilsynelatende grunn. For effektiv behandling diagnostiseres den underliggende sykdommen.

Eksogene etiologiske faktorer inkluderer ulike eksterne påvirkninger, noe som fører til brudd på integriteten til blodkarets vegger på hendene:

 • Traumatisk skade - blåmerker, kutt.
 • Etter brann eller frostbit.
 • Kosmetiske manipulasjoner som involverer eksponering for ulike fysiske eller kjemiske faktorer. De kan ha en effekt på karene i den mikrocirkulatoriske sengen (peeling, laser hud resurfacing).
 • Virkningen av uønskede miljøfaktorer, som ultrafiolett stråling (isolasjon, solarium), stråling, aggressive kjemiske forbindelser (syrer, alkalier).
 • Langvarig systematisk administrering av visse legemiddelforbindelser (antidepressiva, anti-astmatiske, antiinflammatoriske, hormonelle legemidler).
 • Fysisk tretthet, inkludert hard trening for idrettsutøvere.

I de fleste tilfeller kan utviklingen av økt skjørhet i blodkar i hender og fingre i hendene hos unge, så vel som hos eldre, forebygges ved å endre livsstilen for å eliminere effekten av eksogene faktorer.

Tips! Om sommeren er solens stråler mest aktive fra kl. 10.00 til 14.00. På dette tidspunktet anbefales det ikke å sole seg, da risikoen for negativ påvirkning av ultrafiolett spektrum på hud og blodårer er betydelig økt.

Som manifestert

Den viktigste kliniske manifestasjonen av patologisk nedgang i vaskulær styrke er en subkutan blødning eller blåmerke. Den er preget av spesifikke egenskaper, som er viktige å være oppmerksom på:

 • Utseendet på et blåmerke på huden er ofte spontant, noe som indikerer en mulig patologisk endogen reduksjon i vaskulær styrke.
 • Bruising er dannet med små mekaniske effekter på huden (klype), og det kan ha forskjellig lokalisering på kroppen - et tegn på systemisk skade på mikrocirkulatoriske senger.
 • Hyppig utvikling av blødning fra nesen, provosert av fysisk anstrengelse, tretthet, peker på problembeholdere.
 • Hvis huden på hendene er blå, er dette et symptom på nedsatt utstrømning av blod gjennom venene, noe som provoserer en lokal økning i trykk.
 • Endring i den generelle tilstanden til en person, som er ledsaget av hyppig svimmelhet, besvimelse, hodepine. Hvis hodet i nakkeområdet gjør vondt, er det høyst sannsynlig at nivået på systemisk arterielt trykk øker.

Hvis en blåmerke er dannet på huden, og utseendet er ikke akkurat relatert til et blåmerke, så er det nødvendig å konsultere en medisinsk spesialist. For å tilordne en tilstrekkelig behandling foreskriver legen diagnosen årsakene til hyppig blåmerker under hendene på hendene.

Påvisning av en endogen faktor krever bruk av moderne laboratoriemetoder, instrumentell, funksjonell forskning, hvis valg bestemmes individuelt for hver pasient.

Viktig! Kontroller tilstanden til fartøyene hjelper til med å prøve pincettene. Utseendet til et blåmerke etter kort tid etter at huden har blitt kontraherende, indikerer en svekkelse av fartøyene og behovet for å konsultere en lege.

Veiledning for behandling

Redusere styrken på fartøyene på fingrene på hånden, i håndleddet og underarmen krever tilstrekkelig behandling, som bør omfatte flere hovedretninger for terapeutiske tiltak:

 • Generell regim og diett.
 • Etiotropisk terapi med sikte på å eliminere effekten av den viktigste årsaksfaktoren.
 • Patogenetisk behandling, som tilordner tiltak som forbedrer tilstanden til blodårene.
 • Symptomatisk terapi for å redusere alvorlighetsgraden av kliniske tegn på sykdommen, noe som bringer ubehag i livet til en person.

Alle terapeutiske aktiviteter er viktige for å oppnå det viktigste terapeutiske målet, som er å gjenopprette den nødvendige styrken til sirkulasjonsstrukturer.

Diett og diett

Styrken i vaskemuren er sikret ved tilstrekkelig inntak av proteinforbindelser, vitaminer og mineralsalter, samt en reduksjon av funksjonell belastning på kroppen. For dette er det viktig å følge noen enkle anbefalinger:

 • Kosthold med unntak av fettfri mat, alkohol, røykeslutt (alkohol og nikotin er vaskulære toksiner).
 • Sikre tilstrekkelig inntak av vitaminer og mineraler, med preferanse gitt til planteprodukter (grønnsaker, frisk frukt).
 • Søvn skal være minst 8 timer om dagen, den beste tiden å sove er fra 22.00 til 6.00.
 • Begrensning av overdreven fysisk, mental tretthet, psyko-emosjonell stress.
 • Om sommeren er det viktig å overvåke at huden ikke utsettes for overdreven isolasjon.
 • Tilstrekkelig mobilitet - stillesittende livsstil bidrar til svekkelse av blodkar, og øker også risikoen for å utvikle kardiovaskulær patologi betydelig.

Gjennomføringen av generelle og diettanbefalinger gjør det mulig å bevare styrken til alle fartøyene, samt forbedre menneskers helse og forebygge utvikling av alvorlige sykdommer.

medisinering

Eliminering av effektene av kausative faktorer utføres etter de diagnostiske tiltakene. Avhengig av den viktigste endogene årsaken kan etiotrop behandling omfatte flere hovedområder:

 • Normalisering av nivået av systemisk arteriell trykk ved hjelp av antihypertensive medisiner (angiotensin-omdannende enzymhemmere, kalsiumkanalblokkere).
 • Reduksjon av blodsukker i diabetes mellitus, for hvilken insulin eller hypoglykemiske stoffer brukes.
 • Undertrykkelse av immunsystemaktivitet ved autoimmun vaskulær skade (immunosuppressive preparater).
 • Utnevnelsen av antihistaminer for allergisk opprinnelse av økt skjøthet i kapillærene.

Patogenetisk terapi redusere vaskulær håndkraft omfatter bruk av medikamenter angioprotectors (askorbinsyre, rutin, Venoton, Detraleks), fortynningsmidler (heparin, acetylsalisylsyre).

Symptomatisk terapi er foreskrevet i nærvær av alvorlig ubehag. Hvis bakgrunnen til den inflammatoriske prosessen i karene har skarp smerte, kan ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner (Ketanov, Nimesil) brukes.

Varigheten av behandlingen av fartøyene på fingrene bestemmes av årsaken til utviklingen av den patologiske prosessen, og også av graden av endringer. Den disiplinerte utførelsen av medisinske forskrifter, generelle og diettanbefalinger gjør det mulig å redusere tidspunktet for påføring og dosering av legemidler.

Fartøy er brutt på hendene: mulige årsaker, behandling av skjøthet og skjøthet i kapillærene

Sårbarhet og skrøbelighet i blodkar skyldes tap av elastisitet i vaskulærveggen. Hos pasienter briste blodkar på hendene på grunn av mindre skader eller spontant. Klinisk manifesterer dette seg ved dannelse av blåmerker (blåmerker), petechiae, blåmerker. Blod som følge av traumatisk skade på øvre lemmer trenger inn under huden og akkumuleres der.

Hos friske mennesker er blodkarets vegger sterke og elastiske, de er i stand til å motstå kortsiktig press. Når en bestemt kraft påføres, brer blodkarene på armene og blåmerker vises. Hvis blæren oppstår uten grunn, er det verdt å vurdere og konsultere med en spesialist.

Begravde blodårer på hendene indikerer at kroppen har brudd som krever riktig behandling. Pasienter klager på at fingrene viser kapillærene med jevne mellomrom. Etter en stund brøt de, og under huden dannes et hematom. Lignende fenomen er ledsaget av alvorlig ømhet og krever medisinsk hjelp fra en phlebologist.

De eldre er mer sannsynlig å spre sine blodårer enn de unge. Dette skyldes nedsettelse på veggene av blodkar av salter, lipider, nedsatt blodtilførsel på grunn av kolesterolplakk. Blodkar i eldre mennesker slites ut, blir sprø og sprø.

etiologi

Fartøy kan briste på sine hender uten tilsynelatende grunn. For å forstå hvorfor dette skjer, det er nødvendig å undersøke pasienten og analysere resultatene. Dannelsen av blåmerker og blødninger er en patologisk prosess forårsaket av påvirkning av visse faktorer. Hvis du ikke tar hensyn til dem, kan ubehagelige konsekvenser utvikles.

Hovedårsakene til utseendet på blåmerker på hendene er eksterne og interne faktorer.

Endogene (interne) etiologiske faktorer av patologi:

 • Hormonal ubalanse i en kvinnes kropp under graviditet, i overgangsalderen, etter abort, som følge av langvarig hormonbehandling.
 • Skjoldbrusk dysfunksjon, diabetes mellitus.
 • Kroniske sykdommer i nyrene og leveren.
 • Vegeto-vaskulær dystoni.

en overflod av kapillærer i hånden og vanlige belastninger på hendene - en anledning til deres hyppige skade

Hemorragisk syndrom, hemorragisk diatese hos barn (trombocytopenisk purpura).

 • Hysteri, nevroser, emosjonell uro.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Hypertensjon.
 • Akutt forstyrrelse av hjerne- eller kransløpssirkulasjon.
 • Systemisk lupus erythematosus manifesteres ved langvarig betennelse i vaskulærveggen, noe som fører til skrøpelig skjoldhet.
 • Allergi mot visse medisiner, som provoserer tynningen av kapillærveggene.
 • Akutte infeksjoner svekker de vaskulære veggene, noe som fører til skrøbelighet i karene. Dette observeres i skarlagensfeber, meslinger, influensa, hemorragisk vaskulitt, revmatisme.
 • HIV-infeksjon.
 • Oncopathology.
 • Mangelen på vitaminer C og P, på grunn av mangel på passende produkter i menyen eller forstyrret fordøyelse av mat.
 • Aldersrelatert degenerasjon er preget av tap av elastisitet og tynning av alle kroppsvev.
 • Hvis fartøyet på fingeren har bristet eller det er vaskulære stjerner på underarmen, vent ikke på fortsettelsen. Disse fenomenene er ganske nok for et besøk til en spesialist.

  Eksogene faktorer:

  1. Traumatisk skade.
  2. Peeling, solarium og noen andre kosmetiske manipulasjoner.
  3. Fysisk inaktivitet.
  4. Raser av atmosfærisk lufttrykk og temperaturendringer.
  5. Brann eller frostbit.
  6. Negativ eksponering for direkte sollys.
  7. Langsiktig bruk av antidepressiva, analgetika, antiinflammatoriske eller antiastmatiske midler.
  8. Stress og sterke følelser.
  9. Fysisk overstyring og kraftig trening.
  10. Kjemikalier, substandard husholdning kjemikalier: vaskemidler, flytende såpe, dusj gel, hånd krem.

  symptomatologi

  Sårbarhet og ømhet i blodkar manifesteres klinisk ved dannelse av subkutane hematomer, blåmerker eller utseende av neseblødning.

  I varmt vær, hos pasienter med økt skjørhet i blodårene, blir lemmer kalde og blå. Vaskulær spirer vises på huden, forårsaket av deformasjon av kapillærveggene. Slike pasienter tåler ikke varme, lider av hyppig og urimelig svimmelhet, mørkere i øynene med en kraftig økning, en smertestillende ledd. De svinger i transport, utvikler meteosensitivitet, det oppstår tryksprang, takykardi oppstår, kortsiktige faints er mulige.

  Denne symptomatologien indikerer svakhet og sårbarhet i karene, samt eksisterende sirkulasjonsforstyrrelser.

  diagnostikk

  For å fastslå pasientens økt skjørhet av karene og for å finne ut årsaken til denne patologien, utføres flere diagnostiske tester.

  • Klemme metode: Under krakelbenet blir huden foldet av fingrene og klemmer det smertefritt, snu 90 grader. Normalt er ikke hemorragisk flekk dannet. Hvis det oppstår blåmerker på klyngens sted, foregår fartøyets skjørehet.

  Et eksempel på anvendelsen av sele-metoden ved påvisning av hemorragisk diatese

  Harness metode: en mansjett av en tonometer eller en gummiprofil er plassert på midten av skulderen og igjen i fem minutter. Etter å ha fjernet bunten, undersøk denne delen. Hvis det identifiseres individuelle blødninger eller store hematomer på den, anses brøkhet av karene som viktig og krever adekvat terapi.

 • Metoden for slagverks hammer: På brystet smelter du smekkfritt på hammeren og kontrollerer at det er blåmerker.
 • Til personer med økt ømhet i blodkar anbefaler terapeuter rådgivning med smale spesialister, leverer urin og blod til generell klinisk analyse, blod for koagulogram, elektrokardiografi og kapillaroskopi.

  microangioscopy - Ikke-invasiv metode for å studere bløtvevs kapillærer, slik at man kan bestemme tilstanden for mikrosirkulasjon hos mennesker. Ved hjelp av et stereomikroskop kan du undersøke hver enkelt kapillær individuelt eller hele kapillærnettverket i et gitt område. Hvis de vaskulære veggene er skadet og kapillærens integritet forstyrres, forlater røde blodlegemer interstitialrommet. Ved sammensmeltning av flere småpunktsblødninger dannes store foci. Et annet mikroskopisk tegn på økt skjøthet av karene er en forandring i form av kapillærsløyfen.

  behandling

  Hovedårsaken til utseendet på sprengende fartøy på hendene er skjøtheten og skjørheten i de vaskulære veggene. Behandlingen av dette problemet begynner med å styrke blodkarene etter en omfattende undersøkelse av spesialister i beslektede spesialiteter.

  Kostholdet til personer som briste blodkar på hendene, bør bestå av produkter beriket med vitaminer og angioprotektive stoffer. Pasienter anbefales å inkludere kylling eller kaninekjøtt, kalvekjøtt, biff, fettfett, grønnsaker og frukt, frokostblandinger og pasta, nøtter, bønner, melkesyre, i deres daglige meny. De er forbudt fra stekte retter, boller, røkt og marinader, krydder. I en begrenset mengde bør du spise salte og søte retter. Under strengt forbud er kaffe, karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer.

  1. Hvis fartøyet brister på grunn av skade - dette er ikke en unnskyldning for å ta nødhjelp. En liten blåmerke vil passere seg selv.
  2. Eksponering for kjemikalier fører til rask aldring av huden på hendene og skade på kapillærene på hendene. For å unngå dette, bruk vernehansker.
  3. For å styrke blodkarene er det nyttig å utføre øvelser som aktiverer venøsystemet, utføre massasje, forbedre blodsirkulasjonen, temperament kroppen, slutte å røyke.

  Medisineringsterapi

  • Hvis årsaken til økt skjørhet av karene er aterosklerose, foreskrives pasientene "Atorvastatin", "Lovastatin", "Fenofibrat".
  • I tilfelle hypovitaminose er diett og vitamin-mineralkomplekser indikert - Ascorutin, Rutozid, Kapilar, Multivitaminer Vitrum og Complivit. Det anbefales å spise matvarer som inneholder askorbinsyre: sitrusfrukter, svinbær, chokeberry, aprikoser, bringebær, kirsebær, persille, tomater og dogrose.
  • For å fjerne ødemet og redusere betennelse, er pasientene foreskrevet "Troxevasin". Dette stoffet styrker veggene i blodårene, øker tonen og forhindrer trombose. Den lokale, lokale handlingsgelen vil styrke fartøyene og forhindre skade i fremtiden. Med kapillærens skjøthet, vises også andre flebotonika: Flebodia, Detralex.
  • Angioprotektive midler og venotonikk forbedrer pasientenes tilstand - "Escuzan", "Aescin".
  • Unngå ytterligere skade på vaskulærveggene etter kontakt med allergenet vil hjelpe antihistaminer - Suprastin, Cetrin, Zirtek, Zodak.
  • Et fartøy som har bristet på armen, kan være forbundet med svingninger i blodtrykket og være en harbinger av et slag. Det er nødvendig å overvåke blodtrykksnivået daglig, og ta om nødvendig antihypertensive stoffer - Enalapril, Kapoten, Lorist.

  Blant de instrumentelle behandlingsmetodene er de mest effektive: mikrokleroterapi, laserterapi, intensiv pulserende lysbehandling, fotokoagulasjon. I alvorlige tilfeller, spesialister ty til kirurgisk fjerning av brast blodkar.

  Tradisjonell medisin

  Metoder for tradisjonell medisin er ganske populære blant befolkningen. De betraktes som tidsprøvede og krever ingen spesielle økonomiske kostnader.

  De mest effektive rettsmidler basert på medisinske urter:

  1. Infusjon av valnøttblader eller vannpeper.
  2. Kjøttkraft av sort currant har en styrke effekt på kapillærene og forhindrer skrøbelighet av fartøyene.
  3. Sitronsaft styrker veggene på fartøyene, og gir dem elastisitet. Det anbefales å drikke 2 kopper varmt vann daglig med sitronsaft og honning.
  4. Hvitløk-sitron tinktur renser og styrker fartøyene til hele organismen.
  5. Te med hundrosa styrker veggene til karene og hjertens celler. Rosehip er brygget med furu nåler, tranebær, sitron, honning.
  6. Rowan styrker fartøyene godt. Den samles på høsten og spiser frukt hver dag i seks måneder.
  7. Pasienter anbefales hver dag for å spise 2 fedd hvitløk.

  Terpentinbad er et effektivt folkemiddel som styrker blodårene. Etter å ha tatt et slikt bad, åpnes kapillærene, og blodsirkulasjonen i kroppen forbedres.

  Hvis fartøyene stadig brister på hendene, er dette et alarmerende symptom, som ikke bør ignoreres. Når hematomer, petechias og blødninger opptrer, bør det tas hensyn til tilstanden til sirkulasjonssystemet som helhet. Oppkast av blodårer er bare et symptom på patologi. Hvis det ikke blir behandlet, vil fartøyene fortsette å sprekke. Dette kan resultere i radikale prosedyrer - kirurgisk inngrep.

  Les Mer Om Fartøyene