Skipene er ødelagte på hendene

Blæren er et fenomen kjent for alle siden barndommen - det er blodet som akkumuleres under overflaten av huden som følge av blåmerke og skade på fartøyet. Men som praksis viser, kan blodkarens integritet forstyrres ikke bare på grunn av slag og blåmerker. Noen ganger skjer det spontant som følge av visse sykdommer.

Hvis fartøyene er i god stand, er de sterke og elastiske, og selv et tilstrekkelig sterkt slag kan ikke føre til utvikling av et hematom. Fartøyene tåler enda sterk kompresjon i kort tid. Hvis blæren virker spontant uten ekstern påvirkning, er det nødvendig å kontakte legen.

Mulige årsaker

Så, du har sprekker av blodkar på hendene dine: Hva kan være årsaken? Dette antyder at det er flere dilaterte kar som ligger under huden. Deres skade kan forårsake en rekke faktorer. Hormonale årsaker er ganske vanlige: Under inntak av hormonelle stoffer, under graviditet og overgangsalder, etter aborter, i nærvær av ulike typer cyster, kan karene ofte briste. Dette fører også til patologier, nedsatt vaskulær gjennomtrengelighet, deres svekkelse, åreknuter, hypertensjon.

Når blåmerker oppstår, bør ekstern påvirkning utelukkes: traumer, frostbit, eksponering for kjemikalier, misbruk av solarium, peeling. Hvis blodårene brister på hendene, må du være oppmerksom på hva slags husholdnings kjemikalier som omgir deg: vaskemidler, vaskemidler, geler, sjampo. På en erfaren måte, finn ut om de er årsaken til blåmerker. Hvis dette er tilfelle, skal alt arbeid gjøres med gummihansker eller med hygieneprodukter. Vaskulær sykdom er forårsaket av slike sykdommer som vegetativ dystoni, fedme, tidligere hjerteinfarkt og slag, samt hyppige belastninger, lav motoraktivitet, allergiske reaksjoner.

En allergisk reaksjon på et produkt, en plante eller et stoff kan forårsake brølhet av karene. Det er mange planter som inneholder stoffer som negativt påvirker veggene på fartøyene, tynner dem. Hvis du mistenker et blåmerkeprodukt - ta antihistaminer for å stoppe prosessen med å skade kapillærene.

Svakhet i de vaskulære veggene kan være et resultat av ulike smittsomme sykdommer, kroniske sykdommer. I dette tilfellet er det ikke nødvendig med spesielle tiltak, det vil være tilstrekkelig til å gjenopprette behandlingen. Men det er generelt antatt at hovedårsaken til svekkelsen av blodkar, kapillærer, arterier og årer er mangelen på vitamin C og P. I dette tilfellet er skjørhetens skyldighet ledsaget av andre symptomer, hvorfra det er mulig å nøyaktig diagnostisere. Det er en konstant chilliness, en person har alltid kalde ekstremiteter, ofte er det en cyanose i huden. Og hematomer forekommer oftere og i store mengder om høsten og vinteren.

Diagnostisering av fartøyets skjøthet

Det er flere teknikker som vil bidra til å etablere nøyaktig hva som er problemene med blodårene.

Metoden for tweaking er å fange mellom tommel og pekefinger på hudene, og deretter dens forskyvning. Klem kraftig på huden er ikke nødvendig. Etter testen vil du umiddelbart se: hvis det oppstod blødning under huden - tilstanden til karene er utilfredsstillende.

Metoden til turen er en annen måte å bestemme skrøbelighet på. Tourniquet er plassert på midten av skulderen på en slik måte at utløpet av venøst ​​blod stoppes, og arterielt blod beholdes. Dette kan kontrolleres ved å føle pulsen på den radiale arterien. Deretter fjernes tourniquet og stedet for overlegning er sjekket. Hvis det er blødninger eller petechiae, bør det konkluderes med at fartøyene er ganske skjøre og krever medisinsk inngrep.

Metoden til malleus er en liten tapping med en spesiell hammer i brystområdet. Diagnosen bekreftes når det er et hematom i dette stedet. Det bør huskes at skrøbelighet av fartøyene som et selvstendig fenomen er svært sjeldent. I utgangspunktet er dette et av mange symptomer på visse sykdommer. Derfor, før du starter behandling, er det nødvendig å finne ut nøyaktig årsaken til dette fenomenet og konsultere de relevante spesialistene.

Hva skal jeg gjøre?

Så, hvilke tiltak bør tas for å kvitte seg med denne plassen? Først og fremst må vi styrke fartøyene. For å øke deres vitalitet, er det nødvendig å regulere inntak av vitamin F, G og B, B5 vitamin A og E. bruker mye av sitrus, solbær, Svartsurbær, nyper. Du kan erstatte den med mottak av vitaminkomplekser - askorutin, kapillær, rutozid. Prøv å bruke mer aprikos, kirsebær, tomater, bringebær, bokhvete, persille.

Nyttig for kroppslige fysiologiske prosedyrer: herding, kontrastdusj. Men dette gjelder bare hvis staten ikke er for lav. Hvis skippens skjøthet er veldig sterk, kan temperaturdråper også provosere blærenes utseende, og i så fall er det bedre å utsette disse prosedyrene.

Lett og moderat trening - et utmerket mål for å forhindre skjørhet i blodårene. Årene har ikke egen muskelvegg: blodet overføres til dem gjennom drift av ventiler. Fysiske øvelser bidrar til akselerasjon av blodstrømmen og stimulerer arbeidet i venøsystemet.

Røyking er et veldig kraftig middel for å begrense blodkarene. Derfor, når en hvilken som helst av vaskulær sykdom er i høy grad ønskelig for å slutte denne avhengighet: vil det ikke være noe punkt å stimulere økning i vaskulær tone, når legemet blir påvirket av røyking faktor.
Kontroll av blodtrykk er en viktig faktor i behandlingen. Kropplærens skjøthet gjør seg selv følt på tidspunktet for innsnevring eller ekspansjon, som igjen avhenger av svingninger i blodtrykket. Derfor er det svært viktig å unngå hypertensive kriser i tilfelle økt vaskulær sårbarhet.

Gunstig påvirker tilstanden til vener massasje. Eksperter anbefaler et par kurs med massasje om året. Du kan selvstendig gjennomføre disse øktene. For eksempel, vibrerende massasje: ligg på ryggen, løft lemmer og gjenta lysbevegelsene i flere minutter. Dette bidrar til å rense de venøse veggene fra innskudd, styrke veggene, forbedre blodsirkulasjonen.

Andre metoder

I noen tilfeller brukes instrumentelle metoder for behandling av fartøy. Mikroskleroterapi er en av de relativt nye metodene: En spesiell medisin injiseres i det berørte karet, som forandrer egenskapene til vaskemuren, som det var, sementering av det. Etter en stund oppløses dette stoffet og fjernes fra fartøyet, og problemet med sårbarhet forsvinner.

I økende grad brukes laseregenskaper til behandling av et bestemt problem. Det brukes også til å behandle vaskulær sprøhet. Hemoglobin har egenskapen til å samle energi. Laseren, som virker på den, overfører sin energi, som i sin tur passerer til fartøyets vegg, noe som bidrar til styrking. Elos-koagulering brukes også, som bruker høyfrekvente strømmer.

Fra det ovenstående kan vi konkludere med at dette problemet ikke er veldig forferdelig: når det skjer, trenger du ikke å panikk, bare behandle kroppen din mer forsiktig. Hvis, selv etter å ha gjennomført forebyggende tiltak, fartøyene fortsetter å sprekke, må du kontakte legen for å utelukke mer alvorlige brudd: en mikrostroke, åreknuter og andre.

Fartøy er brutt på hendene: mulige årsaker, behandling av skjøthet og skjøthet i kapillærene

Sårbarhet og skrøbelighet i blodkar skyldes tap av elastisitet i vaskulærveggen. Hos pasienter briste blodkar på hendene på grunn av mindre skader eller spontant. Klinisk manifesterer dette seg ved dannelse av blåmerker (blåmerker), petechiae, blåmerker. Blod som følge av traumatisk skade på øvre lemmer trenger inn under huden og akkumuleres der.

Hos friske mennesker er blodkarets vegger sterke og elastiske, de er i stand til å motstå kortsiktig press. Når en bestemt kraft påføres, brer blodkarene på armene og blåmerker vises. Hvis blæren oppstår uten grunn, er det verdt å vurdere og konsultere med en spesialist.

Begravde blodårer på hendene indikerer at kroppen har brudd som krever riktig behandling. Pasienter klager på at fingrene viser kapillærene med jevne mellomrom. Etter en stund brøt de, og under huden dannes et hematom. Lignende fenomen er ledsaget av alvorlig ømhet og krever medisinsk hjelp fra en phlebologist.

De eldre er mer sannsynlig å spre sine blodårer enn de unge. Dette skyldes nedsettelse på veggene av blodkar av salter, lipider, nedsatt blodtilførsel på grunn av kolesterolplakk. Blodkar i eldre mennesker slites ut, blir sprø og sprø.

etiologi

Fartøy kan briste på sine hender uten tilsynelatende grunn. For å forstå hvorfor dette skjer, det er nødvendig å undersøke pasienten og analysere resultatene. Dannelsen av blåmerker og blødninger er en patologisk prosess forårsaket av påvirkning av visse faktorer. Hvis du ikke tar hensyn til dem, kan ubehagelige konsekvenser utvikles.

Hovedårsakene til utseendet på blåmerker på hendene er eksterne og interne faktorer.

Endogene (interne) etiologiske faktorer av patologi:

 • Hormonal ubalanse i en kvinnes kropp under graviditet, i overgangsalderen, etter abort, som følge av langvarig hormonbehandling.
 • Skjoldbrusk dysfunksjon, diabetes mellitus.
 • Kroniske sykdommer i nyrene og leveren.
 • Vegeto-vaskulær dystoni.

en overflod av kapillærer i hånden og vanlige belastninger på hendene - en anledning til deres hyppige skade

Hemorragisk syndrom, hemorragisk diatese hos barn (trombocytopenisk purpura).

 • Hysteri, nevroser, emosjonell uro.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Hypertensjon.
 • Akutt forstyrrelse av hjerne- eller kransløpssirkulasjon.
 • Systemisk lupus erythematosus manifesteres ved langvarig betennelse i vaskulærveggen, noe som fører til skrøpelig skjoldhet.
 • Allergi mot visse medisiner, som provoserer tynningen av kapillærveggene.
 • Akutte infeksjoner svekker de vaskulære veggene, noe som fører til skrøbelighet i karene. Dette observeres i skarlagensfeber, meslinger, influensa, hemorragisk vaskulitt, revmatisme.
 • HIV-infeksjon.
 • Oncopathology.
 • Mangelen på vitaminer C og P, på grunn av mangel på passende produkter i menyen eller forstyrret fordøyelse av mat.
 • Aldersrelatert degenerasjon er preget av tap av elastisitet og tynning av alle kroppsvev.
 • Hvis fartøyet på fingeren har bristet eller det er vaskulære stjerner på underarmen, vent ikke på fortsettelsen. Disse fenomenene er ganske nok for et besøk til en spesialist.

  Eksogene faktorer:

  1. Traumatisk skade.
  2. Peeling, solarium og noen andre kosmetiske manipulasjoner.
  3. Fysisk inaktivitet.
  4. Raser av atmosfærisk lufttrykk og temperaturendringer.
  5. Brann eller frostbit.
  6. Negativ eksponering for direkte sollys.
  7. Langsiktig bruk av antidepressiva, analgetika, antiinflammatoriske eller antiastmatiske midler.
  8. Stress og sterke følelser.
  9. Fysisk overstyring og kraftig trening.
  10. Kjemikalier, substandard husholdning kjemikalier: vaskemidler, flytende såpe, dusj gel, hånd krem.

  symptomatologi

  Sårbarhet og ømhet i blodkar manifesteres klinisk ved dannelse av subkutane hematomer, blåmerker eller utseende av neseblødning.

  I varmt vær, hos pasienter med økt skjørhet i blodårene, blir lemmer kalde og blå. Vaskulær spirer vises på huden, forårsaket av deformasjon av kapillærveggene. Slike pasienter tåler ikke varme, lider av hyppig og urimelig svimmelhet, mørkere i øynene med en kraftig økning, en smertestillende ledd. De svinger i transport, utvikler meteosensitivitet, det oppstår tryksprang, takykardi oppstår, kortsiktige faints er mulige.

  Denne symptomatologien indikerer svakhet og sårbarhet i karene, samt eksisterende sirkulasjonsforstyrrelser.

  diagnostikk

  For å fastslå pasientens økt skjørhet av karene og for å finne ut årsaken til denne patologien, utføres flere diagnostiske tester.

  • Klemme metode: Under krakelbenet blir huden foldet av fingrene og klemmer det smertefritt, snu 90 grader. Normalt er ikke hemorragisk flekk dannet. Hvis det oppstår blåmerker på klyngens sted, foregår fartøyets skjørehet.

  Et eksempel på anvendelsen av sele-metoden ved påvisning av hemorragisk diatese

  Harness metode: en mansjett av en tonometer eller en gummiprofil er plassert på midten av skulderen og igjen i fem minutter. Etter å ha fjernet bunten, undersøk denne delen. Hvis det identifiseres individuelle blødninger eller store hematomer på den, anses brøkhet av karene som viktig og krever adekvat terapi.

 • Metoden for slagverks hammer: På brystet smelter du smekkfritt på hammeren og kontrollerer at det er blåmerker.
 • Til personer med økt ømhet i blodkar anbefaler terapeuter rådgivning med smale spesialister, leverer urin og blod til generell klinisk analyse, blod for koagulogram, elektrokardiografi og kapillaroskopi.

  microangioscopy - Ikke-invasiv metode for å studere bløtvevs kapillærer, slik at man kan bestemme tilstanden for mikrosirkulasjon hos mennesker. Ved hjelp av et stereomikroskop kan du undersøke hver enkelt kapillær individuelt eller hele kapillærnettverket i et gitt område. Hvis de vaskulære veggene er skadet og kapillærens integritet forstyrres, forlater røde blodlegemer interstitialrommet. Ved sammensmeltning av flere småpunktsblødninger dannes store foci. Et annet mikroskopisk tegn på økt skjøthet av karene er en forandring i form av kapillærsløyfen.

  behandling

  Hovedårsaken til utseendet på sprengende fartøy på hendene er skjøtheten og skjørheten i de vaskulære veggene. Behandlingen av dette problemet begynner med å styrke blodkarene etter en omfattende undersøkelse av spesialister i beslektede spesialiteter.

  Kostholdet til personer som briste blodkar på hendene, bør bestå av produkter beriket med vitaminer og angioprotektive stoffer. Pasienter anbefales å inkludere kylling eller kaninekjøtt, kalvekjøtt, biff, fettfett, grønnsaker og frukt, frokostblandinger og pasta, nøtter, bønner, melkesyre, i deres daglige meny. De er forbudt fra stekte retter, boller, røkt og marinader, krydder. I en begrenset mengde bør du spise salte og søte retter. Under strengt forbud er kaffe, karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer.

  1. Hvis fartøyet brister på grunn av skade - dette er ikke en unnskyldning for å ta nødhjelp. En liten blåmerke vil passere seg selv.
  2. Eksponering for kjemikalier fører til rask aldring av huden på hendene og skade på kapillærene på hendene. For å unngå dette, bruk vernehansker.
  3. For å styrke blodkarene er det nyttig å utføre øvelser som aktiverer venøsystemet, utføre massasje, forbedre blodsirkulasjonen, temperament kroppen, slutte å røyke.

  Medisineringsterapi

  • Hvis årsaken til økt skjørhet av karene er aterosklerose, foreskrives pasientene "Atorvastatin", "Lovastatin", "Fenofibrat".
  • I tilfelle hypovitaminose er diett og vitamin-mineralkomplekser indikert - Ascorutin, Rutozid, Kapilar, Multivitaminer Vitrum og Complivit. Det anbefales å spise matvarer som inneholder askorbinsyre: sitrusfrukter, svinbær, chokeberry, aprikoser, bringebær, kirsebær, persille, tomater og dogrose.
  • For å fjerne ødemet og redusere betennelse, er pasientene foreskrevet "Troxevasin". Dette stoffet styrker veggene i blodårene, øker tonen og forhindrer trombose. Den lokale, lokale handlingsgelen vil styrke fartøyene og forhindre skade i fremtiden. Med kapillærens skjøthet, vises også andre flebotonika: Flebodia, Detralex.
  • Angioprotektive midler og venotonikk forbedrer pasientenes tilstand - "Escuzan", "Aescin".
  • Unngå ytterligere skade på vaskulærveggene etter kontakt med allergenet vil hjelpe antihistaminer - Suprastin, Cetrin, Zirtek, Zodak.
  • Et fartøy som har bristet på armen, kan være forbundet med svingninger i blodtrykket og være en harbinger av et slag. Det er nødvendig å overvåke blodtrykksnivået daglig, og ta om nødvendig antihypertensive stoffer - Enalapril, Kapoten, Lorist.

  Blant de instrumentelle behandlingsmetodene er de mest effektive: mikrokleroterapi, laserterapi, intensiv pulserende lysbehandling, fotokoagulasjon. I alvorlige tilfeller, spesialister ty til kirurgisk fjerning av brast blodkar.

  Tradisjonell medisin

  Metoder for tradisjonell medisin er ganske populære blant befolkningen. De betraktes som tidsprøvede og krever ingen spesielle økonomiske kostnader.

  De mest effektive rettsmidler basert på medisinske urter:

  1. Infusjon av valnøttblader eller vannpeper.
  2. Kjøttkraft av sort currant har en styrke effekt på kapillærene og forhindrer skrøbelighet av fartøyene.
  3. Sitronsaft styrker veggene på fartøyene, og gir dem elastisitet. Det anbefales å drikke 2 kopper varmt vann daglig med sitronsaft og honning.
  4. Hvitløk-sitron tinktur renser og styrker fartøyene til hele organismen.
  5. Te med hundrosa styrker veggene til karene og hjertens celler. Rosehip er brygget med furu nåler, tranebær, sitron, honning.
  6. Rowan styrker fartøyene godt. Den samles på høsten og spiser frukt hver dag i seks måneder.
  7. Pasienter anbefales hver dag for å spise 2 fedd hvitløk.

  Terpentinbad er et effektivt folkemiddel som styrker blodårene. Etter å ha tatt et slikt bad, åpnes kapillærene, og blodsirkulasjonen i kroppen forbedres.

  Hvis fartøyene stadig brister på hendene, er dette et alarmerende symptom, som ikke bør ignoreres. Når hematomer, petechias og blødninger opptrer, bør det tas hensyn til tilstanden til sirkulasjonssystemet som helhet. Oppkast av blodårer er bare et symptom på patologi. Hvis det ikke blir behandlet, vil fartøyene fortsette å sprekke. Dette kan resultere i radikale prosedyrer - kirurgisk inngrep.

  Årsaker, diagnose og behandling av vaskulær sprøhet

  Hvorfor brøt blodårene? Dette problemet bekymrer hver andre person - et faktum bekreftet av dataene om medisinsk statistikk. Vascular arteries (telangiectasias) er forstørrede arterier, vener eller kapillærer plassert under huden.

  Skadede fartøy kan ha en blå, rød farge, avvike i form (de er stellate, trelignende, har ofte form av en spot-hemangiomer).

  Risikofaktorer

  Årsakene til oppkastets brøkhet:

  • Svake venervegger og kapillærer, et brudd på permeabiliteten.
  • Skipene er brutt på føttene på grunn av lange belastninger på dem.
  • Vanlige årsaker til utseendet av ødelagte blodkar - graviditet, fødsel, ved bruk av oral prevensjon, svangerskapsavbrudd, cyster på eggstokkene, fibroider, menopause, og andre fenomener som forårsaker hormonell ubalanse.
  • Endokrine sykdommer hos kvinner.
  • Feil mat.
  • Fysisk inaktivitet.
  • Dårlige vaner.
  • Skader på huden forårsaket av kjemiske peeling, regelmessig besøk til solarium, frostbit, brannsår.
  • Hvis venen på beinet går i stykker, er det et tegn på den første fasen av åreknuter.
  • Brennbare kar kan være et resultat av kraftig trening (resultatet av forskjeller i blodtrykk).
  • Infeksjoner og virus svekker veggene i blodkarene. Etter at behandlingen av den underliggende sykdommen er utført, forsvinner de utbrente kapillærene seg selv.
  • Å bidra til skrøbelighet av fartøy på fingre og tær kan systemiske patologier: diabetes, fedme, IHD, angina, aterosklerose, hypertensjon.
  • Årsaken til problemet er og allergi. Så når blodkarene på armene brister, kan dette være en reaksjon på husholdningenes kjemi.
  • For å bestemme økt skjøthet av veggene i kapillærene og årene, kan det være mangel på vitaminer P, C i kroppen. Således er det slike tegn: en chill, en hud på fingre og tær kan bli blå. Hematomer mot bakgrunn av mangel på askorbinsyre og rutine dannes i høst og vinter.

  Fjerning av skrøbelighet av fartøyene er hjulpet av symptomatisk behandling (det utføres på sykehus og hjemme). Men når skipene brister på hendene på grunn av en systemisk sykdom, for eksempel en hormonell svikt, vil de bli skadet igjen.

  Risikogruppen omfatter personer med "stillesittende" arbeid (sjåfører, lærere, ansatte i kontorer). Representanter for disse yrkene anbefales minst hver annen time for å varme opp - gå rundt i rommet, utfør rotasjonsbevegelser med hendene, gjør noen skråninger bakover - fremover og sidelengs.

  Tegn og diagnose

  For å fastslå graden av vaskulær skade, brukes følgende metoder:

  • Klemmetode: brett huden i brystområdet mellom mellom- og indeksfingre. I denne sonen er utilsiktet skade utelukket, og trykk på huden forårsaker ikke smerte. Hvis det etter de utførte manipulasjonene på teststedet ble dannet et hemoragisk punkt, er skjebnets skørhet betydelig.
  • Huden i brystet skal slås med en hammer. Hvis etter det var hematomer, - vegger av fartøyene svekkes.
  • Seleanordning. Den midterste delen av skulderen er rewound med et tau, slik at utløpet av venøst ​​blod er suspendert, og arterielt blod er ikke forstyrret. Hvis etter fjerning av turniquet petechia ble dannet i det undersøkte området, er graden av skjørhet av karene høy, pasienten trenger medisineringsterapi.

  Når du diagnostiserer problemer med blodkar, bør du være oppmerksom på slike symptomer:

  • Svimmelhet.
  • Utseendet til "stjerner" eller svarte prikker foran øynene med en skarp forandring i kroppens stilling.
  • Selv små skader fører til utseende av bristende kapillærer på fingrene, underarmene, anklene, etc.
  • Gjennom en hud sees rutenettet av fartøy gjennom.
  • Følelse av kuldegysninger, selv i et varmt rom.

  Metoder for å løse problemet

  For å styrke veggene i blodkar anbefales det:

  • Å bruke slike vitaminkomplekser: Rutozid, Ascorutinum, Capilar (inneholder rutin og askorbinsyre).
  • Rett kostholdet, berik det med currant, hundrosen, svart chokeberry.
  • Herding: Veksle mellom varmt og kaldt vann.
  • I fravær av vanlig fysisk aktivitet, bør du gjøre minst morgenøvelser.
  • Ved at kapillæren eller venen har bristet, kan røyking være "skyldig". Hvis du ikke utelukker nikotin, som er en vasokonstriktor, er det ubrukelig å utføre en medisinsk eller fysioterapeutisk behandling av brittleness av karene.

  I moderne klinikker foreslås slike prosedyrer for å løse problemet med økt skjørhet av blodkar:

  • Mikroscleroterapi (teknologien brukes når venen har bristet). I karene som ligger under huden, ved hjelp av tynne nåler, innføres en sklerosant (en løsning som fester venene på venene). Varigheten av en økt er 30 til 90 minutter, antall prosedyrer bestemmes av omfanget av problemet.
  • Skadede kapillærene fjernes med en laser.
  • Elos-koagulasjon er innovasjonen av estetisk medisin. Prosedyren er basert på teknologien for å påføre en bipolar elektrisk strøm sammen med laserstråling.

  Alle disse metodene gir bare en kosmetisk effekt. For å sikre at de briste kapillærene (venene) ikke kommer igjen, er det umulig.

  Narkotikabehandling av venøs sårbarhet inkluderer bruk av venotoniske legemidler (vasokonstriktormedikamenter). Legemidler kan være av vegetabilsk opprinnelse eller inkluderer gesperedin, diosmin, rutozid, troxerutin og andre syntetiske komponenter.

  Medikamenter med diosmin er indisert med følelse av tyngde og kramper i området på nedre lemmer.

  Legemidler med tillegg av troxerutin har en anti-inflammatorisk effekt. Vanligvis er disse midlene beregnet for ekstern bruk - geler, salver, kremer.

  Legemidler med rutosid (de kalles bioflavonoider) forbedrer elasticiteten til røde blodlegemer.

  Å takle problemet med økt brittleness av fartøyene hjelp og folkemessige rettsmidler. De mest populære av dem er:

  • Bad med terpentin. Prosedyrene hjelper rydde fartøyene og styrker veggene sine. Over tid vil dilaterte kapillærene forsvinne.
  • Trimming ved hjelp av avkok av gullfisk. 1 kopp tørket blomsterplanter helle samme mengde kokende vann og la i 60 minutter. Tilsett 0,5 kopper medisinsk alkohol til ferdig produkt. Påføringsmetode: Gnidning av problemområder bør gjøres 3 ganger om dagen.
  • 1 ss. l. Seabuckthorn olje blandet med 1 ts. stivelse. Kashitsu satte på det skadede området i 15-20 minutter, skyll med kaldt vann.
  • En teskje honning er kombinert med 2-3 dråper sitronsaft. Masken bidrar til å takle det vaskulære nettverket. Det påføres det berørte området i 10 minutter, etter at det er vasket av med varmt vann.
  • Vibrasjonsbehandling (øvelser) og massasje.

  Forebygging av økt vaskulær sårbarhet innebærer:

  • Regulering av vannbalanse (vannstandard per dag - 2-2,5 liter).
  • Korrigering av dietten. Det bør inkludere ferske grønnsaker, surmelkeprodukter, magert kjøtt, fisk; det er nødvendig å utelukke baking, godteri, karbonatiserte drikker, majones; begrense mengden sterk te og kaffe.
  • Herding (tørke med en fuktig svamp, dousing med kaldt vann).
  • Moderat, men vanlig mosjon (gå, svømme, fitness).
  • Hydroterapi (kontrastdusj, bad, hydromassasje av ekstremiteter).
  • Unngå løftevekter.
  • Utvalg av komfortable sko.

  Det skal huskes at økt skjørhet av fartøyene er et tegn på en systemisk lidelse. Hvis utbrudd av kapillærer (vener) har blitt en vanlig forekomst, er det nødvendig å søke hjelp av en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

  Hvorfor faller blodårene på fingrene dine? Forklar populært

  Det er forskjellige årsaker som forårsaker brittleness og skrøbelighet av fartøyene på armen. En av hovedfaktorene er nedgangen i elasticiteten til veggen i blodkarene. Som et resultat av et lite blåmerke og selv uten det, vises hematomer og blåmerker på hendene - blod samler seg under huden.

  I en sunn person, elastiske kar, tåler en kortsiktig økning i trykk, bare med for mye kraft-sjokk eller trykk-blåmerker vises. Dette er en vanlig situasjon som ikke forårsaker bekymring. Hvis hematomene selv manifesterer seg - en anledning til å gå til legen.

  Når fartøyet brister på håndens finger, skjuler årsakene de lidelsene som er tilstede i kroppen. De krever korreksjon eller alvorlig behandling, avhengig av sykdommens etiologi. Eldre mennesker blir ofte til phlebologist, fordi de ofte brister kapillærene på hendene. Årsaken ligger i aldersendringen - salter og fett blir avsatt på karets indre overflate, kolesterolplakkene forstyrrer blodsirkulasjonen, gjør veggene sprø. Som et resultat slites det vaskulære systemet ut, og kapillærene blir seg skjøte.

  Faktorer som fremkaller bruthet i blodårene

  Det er ikke alltid gode grunner til å rettferdiggjøre utseendet på blåmerker på hendene. Likevel, ikke la situasjonen glide. Hvis det er et problem, må du gå til legen og gjennomgå en test, enkelte faktorer kan føre til alvorligere konsekvenser enn sprengkapillærene. Leger skiller mellom interne og eksterne provokasjonsfaktorer. I medisin kalles de endogene og eksogene.

  De endogene faktorene som er forbundet med sprengning av blodkar på hendene, inkluderer:

  • lever- og nyresykdom i kronisk form;
  • brudd på hormonbalansen under graviditet og overgangsalder, etter abort og langvarig bruk av hormonelle stoffer;
  • diabetes mellitus, skjoldbrusk sykdom;
  • VVD.

  Den som har mange kapillærer på hendene, må du være mer forsiktig - belastninger på hendene vil provosere utseendet på blåmerker.

  Andre grunner for hvilke blodkarene på fingrene briste:

  • hypertensjon og fedme;
  • neuroser, hysteri;
  • lupus erythematosus;
  • krenkelse av hjerte / hjernecirkulasjon;
  • en allergi som forårsaker en nedgang i tykkelsen av veggene i kapillærene;
  • skarlet feber, revmatisme og andre smittsomme sykdommer;
  • HIV;
  • mangel på vitamin P og C;
  • alder degenerasjon av vev.

  Til eksogene faktorer, på grunn av hvilke fartøyene på fingrene er skadet, inkluderer:

  • traumer, lav aktivitet;
  • solarium, peeling og andre prosedyrer;
  • frostbit / brenn;
  • plutselige temperaturendringer;
  • overdreven infatuasjon med solbrenthet;
  • stress og entusiasme for styrketrening;
  • forfalskede husholdnings kjemikalier, forsømmelse av hansker mens du arbeider med kjemikalier.

  Hvordan er problemet bestemt?

  Vanligvis, hvis fartøyet på fingeren bryter, dannes et subkutant hematom / blåmerke på dette stedet. Oftere er problemet åpenbart hos dem som lider av skrekkfeil av fartøy.

  De har vaskulære stjerner på huden. Folk lider av varme, svimmelhet, mørke i øynene fra en skarp stigning fra sengen, vondt i leddene. Andre symptomer som indikerer vaskulær svakhet er bevegelsessykdom i transport, meteosensitivitet, hopp i blodtrykk, takykardi, besvimelse. I nærvær av symptomer med blødninger under huden på hendene og andre deler av kroppen, vil det ikke skade å gjennomgå en undersøkelse.

  Det er mange diagnostiske metoder for å oppdage sprø skjørhet og bestemme årsaken til tilstanden:

  • metode "tourniquet" - på midten av skulderen, sett på og stram gummi tourniquet i 5 minutter. Hvis kapillærene briste på huden mot bakgrunnen av fjerning av tourniquet, oppstod store hematomer, overdreven sårbarhet av karene ble diagnostisert og passende behandling ble foreskrevet;
  • metode "klemme" - huden på krakelbenet brettes, uten å forårsake alvorlig smerte for pasienten, klemme og dreie 90 grader. Ved en sunn person, bør denne effekten ikke forårsake noen hudreaksjoner. Hvis det var et blåmerke, så er fartøyene skjøre;
  • teknikk "percussion malleus" - legen tapper forsiktig på hammeren på pasientens bryst, ikke gir smerte, og undersøker deretter huden for hematom.

  De som ikke først har brutt fartøyet på fingeren, er det ønskelig å passere tester av urin og blod for å passere EKG og kapillaroskopi. Det siste er studiet av kapillærene, hvor tilstanden til mikrosirkulasjon er bestemt. Stereomikroskop gjør det mulig for forskeren å evaluere et enkelt kapillært eller et helt nettverk på en bestemt del av kroppen.

  På grunn av vaskulær skade trenger erytrocyter inn i mellomrommet mellom vevene, og når punktblødninger fusjonerer, dannes et stort fett av hematom. Et annet tegn på skjønnligheten av kapillærene er forandringen i form av kapillærløkken.

  Eliminering av årsakene til sprengningsbeholdere

  Årsaken til blåmerker og blåmerker på hendene er skrøbelighet av fartøyene. Behandlingen er rettet mot å øke fartøyets elastisitet og styrke. Terapi er foreskrevet etter samråd med leger av beslektede spesialiteter.

  Det første du må inspisere dietten for mengden vitaminer, berik det med produkter med angioprotektive egenskaper. Det anbefales å spise kylling og kanin kjøtt, biff og kalvekjøtt daglig, magert fisk, frukt med grønnsaker, pasta og frokostblandinger, surmælkprodukter og belgfrukter. Det er forbudt å lene seg på fettstoffer og bakte bakverk, marinader og røkt produkter, krydder i store mengder. Det er nødvendig å begrense søtsaker og saltinntak, det er bedre å gi opp alkohol, kaffe og karbonatiserte drikker.

  Generelle tips er som følger:

  • dersom blæren på hånden dukker opp fra et blåmerke eller klemmer, så er det ikke nødvendig å panikk, en liten blåmerke vil passere seg selv. Du kan bruke folkemidlene fra hematomer oppført i en annen artikkel;
  • Husholdnings kjemikalier aldrer huden, skader kapillærene. For å unngå problemer, bør du bruke hansker;
  • hvis fartøyene brister over hele kroppen, inkludert slimhinner, må du se en lege, dette er en infeksjon;
  • å styrke blodkarene du trenger for å aktivere blodstrømmen, utføre øvelser, massasje og temperament kroppen, forlate dårlige vaner.

  Hvordan fjerne en blåmerke på fingeren

  Hvis blodårene i hendene og brast på grunn av åreforkalkning, foreskriver legen medisiner - fenofibrat atorvastatin. Med mangel på næringsstoffer i kroppen foreskrives et terapeutisk kosthold og vitamininntak (Rutozid, Ascorutin). Det anbefales å spise mer mat med vitamin C - en rips og rogn, bringebær og aprikoser, tomater, nyper, kirsebær, sitrus og kiwi. Vitaminer i gruppe B normaliserer hemodynamikk, deltar i hemopoiesis. Vitamin A styrker blodkar, vitamin E beskytter cellemembraner.

  For å fjerne den inflammatoriske prosessen og puffiness utpeke Troxevasin. Salve og tabletter styrker blodkarene, forhindrer dannelsen av blodpropper. Du kan bruke andre populære phlebotonics - Detraleks, Flebodia.

  Angioprotektive midler Aescin, Escuzan vil hjelpe. Hvis vaskulær skade skyldes en allergisk reaksjon, ta antihistaminer - Zirtek, Suprastin. Når årsaken til sprengning av kapillærene er trykkprang, må du overvåke nivået og ta om nødvendig medisiner som normaliserer blodtrykket. Slike legemidler som Lorista, Enalaril foreskrevet av en lege.

  Instrumentelt behandles karene med laserterapi, mikrokleroterapi, fotokoagulering. Bare i de mest alvorlige tilfellene fjernes bristebåtene.

  Fysiske øvelser er viktige for behandling av sykdommer forbundet med blodårer. Faktum er at øvelsen skyver blodet gjennom venene, og hvis en person beveger seg litt, stagnerer blodet, noe som truer negative konsekvenser. En enkel måte å forbedre blodsirkulasjonen i hendene - ligge på ryggen, løfte hendene opp og riste dem, hvis du trenger å riste av vannet. Dette er en vibrasjonsteknikk som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen gjennom venene til ikke bare hendene, men også bena. Hver dag å gjenta en enkel rist i 10 minutter, kan du forbedre helsen til vener og redusere sannsynligheten for patologi. Det er godt å legge til en hel kroppsmassasje til risting. Utfør prosedyren hvert halvår. For forebygging kan du massere dine føtter og hender på egen hånd for å stimulere blodstrømmen og styrke blodårene.

  Folk oppskrifter fra hematomer på hendene

  Tradisjonell medisin er populær blant publikum. De er rimelige, rimelige, ganske effektive.

  De som ofte lider av blodårer, må du se en lege og bli testet. Legen vil bestemme tilstanden til kardiovaskulærsystemet, fordi hematomene er en konsekvens av den eksisterende patologien, og det er viktig å identifisere årsaken til å gjennomgå adekvat behandling.

  Hva å gjøre hvis blodårene faller på hendene

  I vanlige tilfeller vises blåmerker på hender og føtter på grunn av blåmerker eller slag. Faktisk er en blåmerke eller synlig blåmerke et blåmerke under huden, et hulrom hvor væske eller koagulert blod har akkumulert. Vel, komme inn i det subkutane fettvevet, blodet kan bare være den eneste måten: hvis blodkaret brister.

  Men blodkarene brister på armer og ben av flere grunner.

  Klinisk bilde

  Med en god vaskulær tilstand forårsaker selv ikke et signifikant slag ikke hematom. Veggene til sunne årer og kapillærer er elastiske og ikke bare i stand til å motstå, men kompenserer også i noen grad for kortsiktig press. Angst er forårsaket av blåmerker som oppstår uten en bestemt årsak.

  Vanligvis er dette ikke den første fasen av sykdommen. Men mens du kan svare, hvorfor det var et blåmerke, prøver plager å ignorere. Faktisk er for rask dannelse av blåmerker fra ubetydelig press, og også uberettiget store størrelser allerede en årsak til alarm.

  Spontant hematom og petekkier - petechial blødninger er dannet ved hjelp av trykk hoppene både blod og lufttrykk, temperatursvingninger, sterke erfaringer tunge laster eller belastninger. Fenomenet er unaturlig og tjener som en anledning til et besøk til legen.

  Det er absolutt ikke verdt å vente på at fartøyet skal sprekke på fingrene eller underarmen. For å søke råd, er det tilstrekkelig å ha vaskulære stjerner på hendene og en følelse av chilliness selv i varmen.

  Symptomer og årsaker

  Blodkar på øvre lemmer er mye mindre stresset enn på nedre ekstremiteter. Selvfølgelig beveger personen seg mye mer aktivt med hendene, men for fartøyene og leddene er muskelarbeidet på hendene en ekstra stimulering, og ikke en last. Derfor er det viktig å skille ut uhelleskader eller er forbundet med eksterne faktorer fra interne endringer.

  • Hvis fartøyet briste på bakgrunn av tungvektstrening, var det mest sannsynlig at det var et trykkprang. Det er nødvendig å endre treningsmodus litt.
  • Smittsomme sykdommer og forverring av kronisk fører nesten alltid til svekkelse av karets vegger og følgelig brittleness. Det er ikke noe spesielt å gjøre her, det er nok vanlig gjenopprettingsterapi.
  • Allergiske sykdommer, uavhengig av kilden, utfordrer også hengende brittleness. Derfor, hvis fartøyet på fingrene eller underarmene har brist, må du være oppmerksom på husholdnings kjemikalier. Det er mulig at et nytt oppvaskmiddel inneholder noe stoff som kan forårsake en allergisk reaksjon.
  • Traumatiske effekter på huden - peeling, langvarig eksponering for sol, frostbit eller brennning fører til vaskulær skade.
  • Vel, hovedårsaken til svekkelsen av kapillærene, årene og arteriene er mangelen på vitamin C og P - askorbinsyre og rutine. I dette tilfellet observeres en rekke tilleggssymptomer, noe som tillater mer nøyaktig diagnose. Med redusert tonus av veggene, er personen stadig kald, temperaturen på underekstremiteter er lav, selv om den blå huden kan observeres. Dannelsen av hematomer forekommer oftere om vinteren og sen høst.

  I seg selv kan mangel på vitaminer dannes av ulike årsaker. For det første er dette fraværet av produkter som inneholder tilstrekkelig antall C og P. For det andre, smittsomme sykdommer, hvor vitamin C brukes på en annen måte, og bare ikke leveres i de riktige mengdene. For det tredje endres alderen når fordøyelsessystemet av mat reduseres.

  Hva å gjøre i disse tilfellene, vet alle: ikke rart det beste middelet for ondt i halsen er et kilo appelsiner. Det er bare nødvendig å øke aktiv bruk av frukt og grønnsaker.

  Diagnose av sykdommen

  Det faktum at fartøyet brister uten synlig fysisk innvirkning er indikativ, men ikke den eneste. For å mer nøyaktig fastslå graden av nederlag, bruk slike teknikker.

  • Klemmetode - Hanskens rynke klemmes med en tommel og pekefinger i brystområdet og flere ganger blir den forskjøvet av fingrene. Her er trykket på huden ikke så smertefullt, og utilsiktet skade er utelukket. Derfor, hvis et hemorragisk sted vises etter klemmen, så er skjørhetens skørhet allerede betydelig.
  • Sele-metoden brukes også til å bestemme en høy grad av brittleness. For dette formål er den midtre del av skulderselen påføres slik at stoppe utstrømningen av veneblod, men ikke å forstyrre innstrømningen av arteriell - en kontroll av pulsen ved den radielle arterie. Hvis petechia ble fjernet på denne siden eller fartøyet briste under, er skjøtheten i leddene svært høy og krever medisinsk behandling.
  • Metoden til malleus - på huden i brystområdet trykk på hammeren. Dannelsen av hematomer tjener som en bekreftelse på diagnosen.

  Økt skjørhet av fartøyene ser sjelden ut på egenhånd og er forbundet med andre lidelser. Derfor, før du ringer behandlingen, blir pasienten undersøkt fra andre spesialister.

  behandling

  • De viktigste stoffene som brukes til å heve tonen på veggene er vitaminkomplekser C og P - ascorutin, rutozid, kapillær.
  • Det er nødvendig å revidere kostholdet og berike menyen med produkter som er rike på disse vitaminene - currant, chokeberry, hofter.
  • Av de fysiologiske prosedyrene som vises herding: Alternativt dousing varmt og kaldt vann. Men hvis graden av brittleness er stor, og selv et slikt trykkfall fremkaller utseende av hematomer, er det bedre å temperere herdingen midlertidig.
  • Fysisk belastning er en utmerket måte å forhindre og behandle brittlenhet på veggene.
  • Røyking bør unngås. På bakgrunn av en så sterk vasokonstrictor er forsøk på å stimulere tonen til veggene dømt til feil.

  Hvis fartøyet brister for første gang i livet, er årsaken til å ta nødhjelp, det ikke ennå. Men hvis utseendet på hematomer og påpeke blødninger ble et permanent fenomen, er det verdt å være oppmerksom på tilstanden til sirkulasjonssystemet. Oppkast av blodårer er ofte bare en konsekvens, og ganske lett herdbar.

  Beholderen på håndens finger har bristet: årsaker og behandling

  En mann i sitt liv gjør aldri uten skader. Kontusjoner, slitasje, blåmerker er en naturlig manifestasjon av kroppen for ulike ytre påvirkninger. Men nå snakker vi ikke bare om sprengning av blodkar på kroppen, men også om blåmerker på hendene. I utgangspunktet forekommer denne typen traumer hos kvinner. De er mer utsatt for hormonelle forandringer og mikrotraumor i hendens hud enn menn. Dette provoserer problemet.

  De fleste jenter er svært følsomme overfor hendene og deres utseende, så du må forstå hvorfor blodkarene på fingrene briste og hvordan man skal håndtere det.

  Hvorfor brenner blodkarene og blåmerker vises

  Før du forstår hva blodårene brister fra, må du forstå hva fartøyene er.

  Sirkulasjonssystemet er veldig sterkt, og når det er sunt, kan ikke hvert slag eller blåmerke føre til hematom, brudd på veggene i kapillærene eller til en blåmerke.

  ellers hyppig forekomst av slike tegn, indikerer et brudd i kroppen, så vel som svakhet i blodkarets vegger, er det nødvendig å konsultere en spesialist.

  Årsakene til det bursted fartøyet på fingeren (se bildet nedenfor) er svært varierte.

  1. Den vanligste årsaken til sprengning av kapillærene er skader og blåmerker. Fra virkningen er det et brudd på fartøyets vegg og indre blødning. I dette tilfellet er det ingen grunn til bekymring, og blæren vil passere seg selv.
  2. Patologien til skjoldbruskkjertelen påvirker også fragiliteten i sirkulasjonssystemet.
  3. Diabetes mellitus.
  4. Nyrepatologi.
  5. Stress.
  6. Brenner, frostbit, hyppige besøk til solarium.
  7. Peeling med grove vaskekluter og hansker kan også føre til ødeleggelse av veggene i kapillærene fra hyppig friksjon.
  8. Vegetabilske sykdommer.
  9. Hypertensiv sykdom.
  10. Sterke fysiske belastninger fører til at trykket stiger, noe som fører til at kapillærveggen bryter. I dette tilfellet må du redusere treningshastigheten
  11. Allergi mot kjemikalier til husholdninger. Hvis du vasket oppvasken med et nytt middel, og et blodår brister og et blåmerke vises, hva skal jeg gjøre? Det er nødvendig å ta et antiallergisk legemiddel og skifte vaskemiddel.
  12. Overvekt fører til ekstra belastning på sirkulasjonssystemet, noe som fører åreknuter kan vises lavere vener, vaskulære bunter med blåmerker og andre interne skader årer.
  13. En stillesittende livsstil fører til stagnasjon av blod, noe som fører til trombogenese.
  14. Brutte vegger i sirkulasjonssystemet som helhet. Denne sykdommen manifesterer seg hovedsakelig hos eldre, på grunn av utviklingen av aterosklerotiske plakk. Disse kroppene samler seg i fartøyene, som forstyrrer deres patency.
  15. Mangelen på vitaminer B, B5, C, P, PP, Rutine og andre, påvirker også styrken på veggene i kapillærene.
  16. Sedentary livsstil.
  17. Krenkelse av hormonell bakgrunn hos kvinner.
  18. Komplikasjoner etter sykdommen og nedsatt immunitet kan også føre til at en finger vil briste på fingeren av hånden og et blåmerke vil dukke opp. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Vi forteller deg senere.

  Symptomer: hva et ødelagt kar ser ut

  I mellomtiden er det verdt å analysere hvilke symptomer som følger med brudd på kapillærene.

  Vanligvis vet alle hva et blåmerke og blåmerke ser ut som - omfattende intern blødning, forårsaket av kapillærbrudd.

  Sprengningsfartøyet, som en slags røde flekker på kroppen, er ikke et sjeldent fenomen.

  Når en flaske brister på fingeren, er det blå øyet synlig synlig for det blotte øye, og berører det som er smertefullt.

  For å identifisere skjøtheten og sårbarheten til veggene i kapillærene, bruk flere metoder:

  1. Klemme metode - velg et hudområde som har den laveste smertetærskelen, knippe folden med fingrene og flytte den flere ganger. På slike steder er utilsiktet skade utelukket, og hvis et blåmerke har dukket opp på pincettstedet, er skjoldets skjørhet bekreftet.
  2. Harness metode - denne turneringen trekker armen over albueforbindelsen, og hvis det er fjernet et blåmerke under forstyrrelsesstedet, er problemene med fartøyene bekreftet.

  Hvordan finne ut den eksakte grunnen

  Hvis venen på armen har bristet, hva skal jeg gjøre? Dette spørsmålet blir spurt av alle som opplevde dette problemet. Bare en spesialist kan svare på det., som har det nødvendige settet av kunnskap, samt utstyr, der du får en nøyaktig diagnose.

  Også denne legen vil fortelle deg hva som er viktig å gjøre i denne situasjonen. Vil vite om venen på armen kan bryte og hva som vil skje hvis venen på armen brister. Etter en komplett diagnose vil du bli gitt et bestemt behandlingsforløp.

  Metoder for behandling

  Hvis briste Wien på fingeren, sprengte blodkar i fingre, årsakene som allerede er kjent, er det en rekke behandlinger som hjelper på denne sykdommen, samt fungere som en ekstra forebygging av blod stagnasjon.

  Hva skal jeg gjøre hvis blodårene faller på hendene? For å lindre smerten av denne sykdommen, skal det skadede området smøres med Troxevasin. Dette stoffet øker tonen i fartøyene, styrker sine vegger, trenger inn i selve epicenteret av rupturen, myker smerten i maritimt område.

  Og nå skal vi analysere generell behandlingskompleks i tilfelle venen på armen (bildet) har brist, hva skal du gjøre eller gjøre i det tilfellet:

  • i begynnelsen av behandlingen, en generell styrking av veggene til fartøyene ved hjelp av ulike medisiner. De bidrar til å restaurere fartøyets elastisitet, som forhindrer deres skjøthet og ytterligere brudd;
  • veldig nyttig fysisk aktivitet, som bidrar til en ytterligere spredning av blod gjennom hele kroppen, noe som bidrar til utvikling og styrking av blodkarets vegger, og også positivt påvirker det generelle velvære;
  • Hvis du har sterk immunitet, kan du ty til metoden herding. En gang i uken svetter vekselvis med kaldt og varmt vann - dette bidrar til en utmerket opprydning av sirkulasjonssystemet, noe som har en positiv effekt på blodstrømmen. En slik metode for vaskulær styrking bør imidlertid kastes for de med en unormal sårbarhet av karene. Denne prosedyren kan bare provosere ytterligere blødninger;
  • Hvis du røyker, trenger du å forlate en skadelig vane, eller maksimalt redusere det daglige inntaket av nikotin;
  • diettendring, Inkluderingen av nyttige produkter i den har også en gunstig effekt på løsningen av dette problemet. Dermed løser du problemet på innsiden hver dag.

  medisiner

  Hvis venen på håndleddet brister og kapillærene brytes på fingrene, og årsakene til dette blir uttalt, så pleier du vanligvis å behandle følgende behandling. Et effektivt middel for å opprettholde og styrke veggene i sirkulasjonssystemet, så vel som ved sprengning av blodkar på hender og føtter, er salven av Troxevasin. Likevel er det effektivt i resorpsjon av blåmerker og små kapillære blødninger.

  Et viktig vitaminkompleks som inneholder elementer av C og P er ascorutin, kapillær, rutozid. Før du bruker disse medisinene, bør du konsultere legen din.

  Å fortynne blodet og forhindre trombose vil hjelpe det vanlige aspirinet. Bare det er viktig å ta det forsiktig, koagulerbarheten av blod når du tar dette stoffet, reduseres kraftig.

  Folkemidlene

  For å sikre at blodårene dine alltid er normale og det ikke er noen uventede blødninger, må du gi dem maksimalt vitaminstøtte. For god blodsirkulasjon, fornyelse og andre nødvendige funksjoner er det viktig å spise mat som:

  • rødbeter;
  • tomater;
  • aprikoser,
  • bær (kirsebær, kirsebær, chokeberry, currant);
  • greener (persille, dill, grønn løk);
  • sitrusfrukter;
  • Du kan også gni vitamin E inn i huden, dette middelet gjenoppretter elastisiteten i huden, noe som reduserer muligheten for brudd på små kapillærer;
  • gni inn i skadet hud av aloe juice, bidrar til å kvitte seg med betennelsene som har oppstått, noe som gunstig påvirker karene.

  viktig, i tillegg til å sjekke spesialistens permeabilitet av årer minst en gang i året, for å utelukke muligheten for forekomst av sykdommer i sirkulasjonssystemet. Hvis fartøyene på beina og armene brister jevnlig, er det ikke normalt.

  konklusjon

  Hvis blodkaret i fingeren først brister, kan de ikke undersøkes - det er ingen sterke grunner til bekymring. Legen må behandles når dette problemet oppstår svært ofte.

  I dette tilfellet kan bare en spesialist finne ut hva blodkarene på fingrene brister med. For å unngå muligheten for utseendet av denne sykdommen, er det nødvendig å sjekke blodårene fra tid til annen. Dette gjelder spesielt for pensjonsalder.

  Les Mer Om Fartøyene