Hvorfor briste kapillærene

Et av de viktigste systemene i menneskekroppen er kapillærsystemet. Takket være det, er hver celle i kroppen forsynt med næringsstoffer og oksygen. Alle viktige organer - hjertet, hjernen, huden, musklene kan ikke fungere uten det vaskulære nettverket. Denne spindelvev av blodårer kan undersøkes ved hjelp av en spesiell enhet - et kapillaroskop. Det er han som lar oss svare på spørsmålet om hvorfor kapillærene briste.

Fra hvordan kapillærene fungerer, er menneskers helse, avhenger hans helse. Små fartøy er i konstant utvikling: hvis folk blir fete, vokser de, og tvert imot blir de mindre hvis en person blir tynn. Kapillærene påvirker blodtrykket: når de ekspanderer, faller det, med sammenblanding - det stiger. Skader på kapillærene fører til en sammenbrudd i næringen av hele soner, som kan fungere som begynnelsen på irreversible prosesser i vevet.

årsaker

Kapillærene kan være i lang tid og ikke briste, men da, under påvirkning av noen grunner, opptrer deres brudd, som kan bestemmes selv visuelt. Forutsetninger kan være forskjellige: det er en overbelastning av nedre ekstremiteter, traumer, hormonell svikt. Hovedårsaken til at fartøyet brister er svakheten til veggene, på grunn av hvilke det ikke tåler enda en liten belastning.

Forhøyet blodtrykk spiller en viktig rolle i dette: det øker automatisk trykket i de minste fartøyene, noe som også får dem til å lide. Hypertensive pasienter bør regelmessig inspisere huden: sprengte blodkar - er alarmerende bjelle som sier at det var uoppdaget trykk løp. Slike mennesker bør strengt følge regimet for å ta foreskrevet medisin og ikke nekte behandling. Fartøyene kan ha patologisk sårbarhet og reagere selv på værforandring.

Tenk på hovedårsakene til brutalitet i kapillærene i henhold til oppfatning av de fleste spesialister:

 • levercirrhose;
 • trombocytopeni;
 • traumer;
 • økt fysisk aktivitet
 • problemer i den endokrine sfæren.

Etter å ha hatt et slag eller hjerteinfarkt, klager folk oftere at deres blodårer brister. Denne tilstanden må rapporteres til behandlingsspesialisten. Dette antyder at et hjerneslag eller et hjerteinfarkt kan komme seg igjen, så det er nødvendig å følge forskriftene fra leger for å unngå tilbakefall.

En svært vanlig tilstand i vår tid - vegetativ vaskulær dystoni - kan forårsake sprøhet i blodårene. Denne patologien er ikke farlig for pasientens liv, men krever at han hele tiden overvåker tilstanden til sine fartøy. Hvis problemer med fartøyene blir observert ofte, bør du kontakte en lege med en bestemt klage. Så du kan identifisere problemet i tide, ikke la det gå i kronisk tilstand.

Hvor ofte blir brettleness av fartøyene observert hos idrettsutøvere? Dette gjelder spesielt for de som bygger muskelmasse. Musklene øker betydelig i volum, og de minste fartøyene har ikke tid til å vokse for å gi dem fullstendig blod. Derfor multipliserer belastningen på kapillærene mange ganger, og de klarer ikke det. I dette tilfellet kan du komme deg ut av situasjonen ved å ta passende medisiner for å opprettholde og styrke blodårene - Ascorutin, vitamin C og vitaminkomplekser.

Hvilke andre årsaker til oppkast? Disse er slike tilstander i reproduktive systemet som cyster, aborter, overgangsalder, arbeid, hormonbehandling. Også påvirket av eksterne faktorer: hyppig adopsjon av ultrafiolette bad i solarium, kjemiske peeling, hypotermi, traumer. Hvis venen på armen har bristet, er det mulig å påta seg allergi mot noen stoffer, spesielt til husholdningenes kjemi. I dette tilfellet er det nødvendig å utelukke kontakt av huden på hender med slike midler for å arbeide utelukkende i hansker.

Kapillær sårbarhet provoserer mangel på visse vitaminer. Så, hvis kroppen mangler vitamin C eller P, fører dette til at kar-veggene mister sine elastiske egenskaper. I tillegg er det symptomer som frysninger og cyanose i huden på beina og hender. Ofte skjer dette på høsten og vinteren.

Hvordan er det diagnostisert?

For å finne ut hvor langt den vaskulære lesjonen har gått, brukes slike diagnostiske metoder. Det er nødvendig å beskytte brettet på huden i brystområdet: dette stedet er valgt fordi det er praktisk talt ingen utilsiktet skade, noe som betyr at klemme-metoden vil være veiledende. Når blåmerke er dannet, er konklusjonen at fartøyene er betydelig påvirket. En spesialist kan utføre en lignende test ved å trykke på samme område med en spesiell hammer.

Metoden for sele er at armen i skulderregionen strammes med en rundkjede for å stoppe utstrømningen av venøst ​​blod uten å forstyrre sirkulasjonen av arterielt blod. Deretter fjernes tourniquet og stedet for overlappingen blir inspisert. Hvis det ble dannet petechiae - er det nødvendig å ta vare på fartøyene.

Ofte er vaskulære problemer ledsaget av visse symptomer: Svimmelhet, svarte flekker i synsfeltet, karet, godt sett gjennom huden, kulderystelser, blåmerker etter svært lite fysiske interaksjoner.

behandling

Først av alt er det nødvendig å finne svar på spørsmålet, hvorfor kapillærene brister på bena, hender, andre deler av kroppen. Det er nødvendig å finne en patologi som provoserer dette problemet, og bare da fortsett å løse det. Praksis viser at det er vanskelig å bli kvitt problemet med sprø fartøy, men du kan ikke ignorere det.

Se nøye på trykket og prøv å holde det innenfor normale grenser. Eksperten kan gi råd om mottak av vitaminpreparater. Vitamin C forbedrer transporten av blod gjennom det vaskulære systemet. Under påvirkning av vitamin P gjenopprettes vaskulær elastisitet raskere.

I lang tid ble det kjent at god påvirkning på fartøyets tilstand gjøres med vibrasjoner. Derfor har vibrasjonsbehandling blitt populær, under påvirkning av hvilken blodsirkulasjonen er forbedret langs blodstrømmen, det venøsystemet styrkes, og atherosklerotiske forekomster reduseres.

Ved behandling av skjøre kapillærer har massasjen vært bra. Det trenger ikke å gjøres av en spesialist: du kan gjøre enkle manipulasjoner selv hjemme. Masser lemmer med hendene, klem dem godt og påfør kraft. Dette bør gjøres regelmessig, og en profesjonell massasje kan holdes to ganger i året på et medisinsk anlegg.

Hvis det er problemer med kapillærene, er det nødvendig å inkludere i ringen ashberry, solbær, dogrose. Gode ​​resultater fører til herding. Fysisk aktivitet i form av fotturer, jogging, svømming, morgenøvelser kan forbedre båtens tilstand betydelig. Røyker påvirker tilstanden til sirkulasjonssystemet aktivt, så det bør bli forlatt. Skadelige vaner kan negere alle resultatene av fysioterapi prosedyrer.

Blant metodene for fysioterapi er utbredt mikroskleroterapi. Det består i introduksjonen direkte inn i burstfartøyet til en spesiell medisinsk sclerosant. Det gjenoppretter fartøyets integritet. Økten holdes i 30 minutter eller mer, avhengig av hvor utbredt problemet er. Blant moderne behandlingsmetoder kan kalles bruk av laser og elos-koagulasjon.

Fartøy er brutt på føttene: årsaker og behandling

Mange mennesker i lang tid kan ikke engang være klar over problemene som er i kroppen, men har ennå ikke vist seg nok. For eksempel er den vanligste situasjonen utseendet på underdelene av et merket mønster i form av et vaskulært nettverk. Fartøy på ben er oftere funnet hos kvinner, selv om et lignende fenomen oppstår i det sterkere kjønn. Men menn pleier å bare ikke bryr seg om ubehagelige flekker, mens for kvinner blir de et ekte estetisk problem.

Det er nødvendig å oppleve situasjonen riktig

Det er kjent at før du tar tak i et problem, er det nødvendig å forstå det. I de fleste tilfeller er årsaken til utseendet på blåmerker og karsenett åreknuter. I lang tid kan det være skjult og forårsaker ikke noe spesielt ubehag. En person begynner å bekymre seg bare når det er blåmerker på bena. Dette skiltet betyr at fartøyet brister på dette stedet. Vaskulær skade kan oppstå i alle deler av underbenet.

Et viktig poeng! Regelmessig utseende av blåmerker (blåmerker) bør være et seriøst argument for å besøke en medisinsk institusjon. Spesielt kan du ikke utsette et besøk til en lege når slike symptomer ledsages av smerte og hevelse i det berørte området.

Under hvilke forhold er vaskulær skade

Huddeksler nærer små kar - kapillærer, og større vener og arterier ligger i vevet. Årsaken til en hvilken som helst type blødning er i de fleste tilfeller skader som kan utvikles i henhold til en av følgende mekanismer:

 • direkte ruptur av fartøyet;
 • koagulopati (blødningsforstyrrelse i blodet);
 • trombocytopeni (en mangel på blodplater i blodet);
 • økning i permeabiliteten av fartøyets vegger.

Når fartøyets integritet er ødelagt, går blod inn i det subkutane rommet. Det impregnerer aktivt mykt vev, noe som resulterer i blåmerker på huden.

Hvorfor fartøyene er skadet

Endogene faktorer

Årsakene til fartøyens skrøbelighet er ganske mye, derfor er de i medisin delt inn i eksterne og interne faktorer. Blant de endogene årsaker:

 • et høyt nivå av insulin, som ofte er årsaken til utseendet på hematomer med nesten svart farge;
 • lavt hemoglobin;
 • leukemi, så vel som andre onkologiske patologier;
 • gynekologiske sykdommer hos kvinner;
 • HIV-infeksjon;
 • autoimmune tilstander (lupus erythematosus);
 • hypertensjon og VSD (vegetativ-vaskulær dystoni);
 • koronar lidelser;
 • noen typer avitaminose (PP, B12, folsyre og C);
 • mottak av antiplatelet midler (blodfortynnende legemidler);
 • arvelig predisposition;
 • fedme på et hvilket som helst stadium (overflødig vekt - dette er en ekstra byrde på fartøyene);
 • metabolske forstyrrelser forårsaket av underernæring;
 • inflammatoriske prosesser (meningitt, sepsis, tonsillitt);
 • allergiske manifestasjoner;
 • bivirkninger av legemiddelbehandling (kjemoterapi medisiner, hypotiazid, sulfonamider og andre).

Eksogene faktorer

I tillegg til interne forhold er det også eksterne årsaker som også kan ha en negativ effekt på karossens struktur. Blant de eksogene provokatørene:

 • langvarig eksponering for ultrafiolett og andre typer stråling;
 • ulike skader (blåmerker, frostbit, brannsår);
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • stressende forhold;
 • Kosmetiske prosedyrer (peeling);
 • hypodynami (stillesittende livsstil)
 • Røyking påvirker negativt arbeidet i hele sirkulasjonssystemet, og en særlig dårlig vane påvirker styrken av vaskulære vegger.

Godt å vite! Den naturlige prosessen med aldring fører ofte til skjørhetene i karene, da hematomene vises på armer, ben og andre deler av kroppen.

I svangerskapet

En egen sak er perioden med å bære et barn hos kvinner. Den fremtidige mors organisme opplever kolossale belastninger: organer og systemer rekonstrueres, hormonelle bakgrunnsendringer. Det er i denne perioden hos kvinner oftest for første gang at varicose sykdommen blir avslørt.

En stor rolle spilles her ledsagerfaktorer:

 • hemorragisk diatese, hvor de minste fartøyene briste;
 • arvelig trombofili er et fenomen ledsaget av utseende av hematomer uten tilsynelatende årsak;
 • Noen typer anemi kan provosere vaskulær skade;
 • leverinsuffisiens;
 • tar noen medisiner.

Nyttig informasjon! Kvinner som bærer barn må følge en diett, spise fullt og ha på seg spesielle undertøy. Disse enkle tiltakene vil bidra til å styrke blodårene og utelukke videre utvikling av varicose-patologi.

karakteristiske symptomer

Hvis fartøyet er skadet, dannes et hematom nesten umiddelbart. Et blåmerke kan ha en størrelse på flere millimeter til titalls centimeter. I andre tilfeller opptar flekkene et imponerende område, noen ganger smelter de sammen og danner et stort hematom. Utdanning kan vare flere uker, etter hvert endres farge, og forsvinner helt.

Ved blødningstypen kan du bestemme integriteten til hvilket fartøy som er ødelagt:

 1. Teleangiectasia er et nettverk av utvidede små kapillærer. Slik sosudiki brister vanligvis ikke. Dette fenomenet har karakteren av en utprøvd kosmetisk defekt. Oftest forekommer telangiektasier på bakgrunn av allerede eksisterende åreknuter.
 2. Lilla er akkumuleringen av noe blod under huden. Utdanning har utseendet på et glatt, glanset flekk.
 3. Ekskymose - stor størrelse på blåmerke, dannet på grunn av skade.
 4. Petechia - et mønster i form av nakkeblødninger, som dannes på overflaten av hudbårne kapillærene.

Et viktig poeng! Hvis blødningen ikke er et resultat av en skade, må du umiddelbart besøke legen.

Flow funksjoner

En spesialist i tegningens størrelse og natur vil kunne bestemme hvilket fartøy som er skadet: jo større blødningsareal og jo klarere mønsteret er, desto større er sprengningsbeholderen. Du kan også bestemme årsaken umiddelbart, eller i det minste ta på seg det. Så, blåmerken i stedet for blæren forårsaker alltid smertefulle opplevelser under palpasjon. Som allerede nevnt ovenfor, opptrer bristende kapillærer ofte på hudoverflaten i form av et maskemønster. Lignende grid vises ofte på bilder av populære kosmetologisider.

Slike tegninger har helt forskjellige former: De ligner ofte tannhjul, tregrener, intrikate mønstre. Når store arterier og årer er skadet, dannes enorme hematomer. Hvis integriteten til de indre fartøyene er forstyrret, så er et stort blodtap mulig, noe som er en trussel mot menneskelivet. Blødningen er som regel ledsaget av slike symptomer:

 • smerte i stedet for vaskulær skade;
 • generell svakhet;
 • frysninger;
 • skinn av huden;

I medisinsk praksis er det tilfeller hvor hematomen brister, og innholdet kommer ut. Hvis kapillærene er skadet, er dette fenomenet lett undertrykt og krever ikke alvorlige tiltak. Men hvis selv en liten vene har bristet, kan det ikke treffes nødtiltak i denne situasjonen, fordi alvorlig blødning kan føre til dødelig utgang.

Nyttig råd! Mulighetene for moderne medisin gjør det mulig å fastslå årsaken til sprø fartøy selv i begynnelsen av sykdommen, noe som i tide bidrar til å blokkere den videre utviklingen av den patologiske prosessen.

Hvordan bestemme arten av nederlag

Før du planlegger behandlingsaktivitetene, er det nødvendig å fastslå nøyaktig hvilken type blødning. Det er flere enkle tester som vil hjelpe deg raskt identifisere årsaken til skade.

 1. Metode for klemming. I det subklaviske området må du samle fingrene med et lite stykke hud inn i krøllet, deretter klemme det lett og slå det. I fravær av vaskulære patologier på manipulasjonsstedet dannes en blåmerke ikke. Hvis hematoma forblir etter testen, er fartøyene skjøre.
 2. Metoden til hammeren. Hvis det kommer et blåmerke etter et lys på brystet med slaghammere, kan det dømmes at blodårene falt på eksponeringsstedet.
 3. Seleanordning. Testing utføres ved hjelp av en gummi sele eller en mansjett fra tonometeren. Tilpasning skal brukes på midten av skulderen og stramme. Den høye brittleness av fartøyene vil bli påvist av spor av pineblødninger som dukket opp etter en fem minutters test.

Konklusjon. Med et positivt resultat av alle tre tester må en person gjennomgå et komplett spekter av diagnostiske prosedyrer, fordi han når som helst kan sprekke kapillærer eller større fartøy.

Viktig! Hyppig utseende på kroppen av petechiae, purpura, blåmerker bør betraktes som et alvorlig problem.

Førstehjelp

I noen situasjoner krever et sprengningsfartøy nødtiltak. Førstehjelpen kan gis av offeret selv eller enhver annen person. Algoritmen er som følger:

 1. På et sted der under huden ble dannet hematom av de store størrelsene, er det nødvendig å pålegge en stiv bandasje.
 2. Ofret skal ta en horisontal posisjon. Samtidig stiger det skadede lemmet over hodet og er løst.
 3. På blødningsstedet blir de kaldt i en kvart time.
 4. Hvis blødningen ikke er stoppet av de oppførte metodene, må du ringe til en ambulanse.

Spesielle instruksjoner! Uten kvalifisert medisinsk behandling kan man ikke unngå slike symptomer:

 • hvis stedet for skade på fartøyet dannet en knute eller mørk hud;
 • Når blødningen er ledsaget av hevelse av foten;
 • med intens nese-, tarmblødning og skade på urinrørets kar.

diagnostikk

Hvis fartøyene er skadet på bena, hender eller til og med på kroppen på et hvilket som helst sted, er det nødvendig å konsultere en lege for å bestemme det optimale behandlingsalternativet. For å identifisere faktorer som bidrar til brudd på blodkarets integritet, blir vanligvis blodprøver utført for å bestemme koagulabilitet, blodplatetall og protrombintid. I spesielle tilfeller bruker legene en metode for beinmargsbiopsi for å bekrefte diagnosen.

Etter en grundig diagnose vil spesialisten kunne etablere den sanne årsaken, noe som provoserte en subkutan blødning. Ofte, for å klargjøre diagnosen, er det behov for en konsultasjon av reumatolog, hematolog og andre smale spesialister.

Behandling av patologi

Alle medisinske tiltak reduseres for å eliminere årsakene til vaskulær sårbarhet. Og dette gjelder hele kroppens legeme, siden fartøyet kan briste ikke bare på foten, men også på finger, lår og på et annet sted. Med tanke på alle forskningsdataene, pasientens tilstand og egne observasjoner velger legen en metode som passer til sykdommen. I medisinsk praksis brukes både medisinske metoder og instrumentteknikker aktivt.

Medisineringsterapi

Egenskapen av denne metoden er at all behandling er rettet mot å eliminere årsakene som følger med skrøpelighetene i fartøyene.

 1. Pasienter som er diagnostisert med åreforkalkning er foreskrevet legemidler som senker kolesterol (statiner).
 2. Med vitaminmangel er et vitaminkompleks og et foreskrevet diett foreskrevet.
 3. Hvis utseendet på hematomer på beinet i en pasient kombineres med ødem, er behandlingsforløpet basert på phleboprotectors og flebotonics (medisiner som reduserer trykket i blodet i beina og forårsaker blodutstrømning).

For ikke å samle blod på innsiden, i komplekset med narkotika kan utnevnes en rekke ekstra stoffer:

 • aminokapronsyre;
 • vitamin "K";
 • effektive hemostatiske stoffer (hemostatika);
 • friskt frosset plasma.

Alt avhenger av alvorlighetsgraden av hvert enkelt tilfelle.

Viktig! Hvis blødningen skyldes å ta medisiner, bør du slutte å ta dem.

Instrumentelle behandlingsmetoder

I en belastet situasjon bruker leger ofte moderne og ganske effektive metoder for maskinvarebehandling:

 1. Mikroscleroterapi - består av subkutan injeksjon av skleroserende preparater som er i stand til å blokkere blødning.
 2. Laserbehandling består i å fjerne de berørte fartøyene ved hjelp av en elektrisk strøm og en laser.
 3. Photocoagulation - denne metoden er basert på en spesiell maskinvare teknologi for cauterizing et skadet kar, som bidrar til å stoppe blødning.
 4. Til den kirurgiske metoden for å løse problemet, fer leger ut om pasienten har en stor vene under kneet, og de oppførte metodene gir ikke det riktige resultatet. Det består i å bandasje bristeskipet eller helt fjerne det.

Viktig! Under ingen omstendigheter kan du bruke medisinering selv, fordi selvmedisinering bare kan forverre situasjonen.

Godt å vite! Spørsmål effekter av behandling og forebygging av reisemålet i lesjoner i nedre ekstremiteter legen løser phlebologist eller traumer etter å identifisere årsakene til sykdom og en detaljert undersøkelse av pasienten.

diett

Riktig ernæring er en av de viktigste komponentene i kompleks behandling. At fartøyene var sterke og ikke briste, må du justere dietten, i henhold til skjemaet nedenfor.

Hvorfor brenner blodkar på kroppen, og hva skal jeg gjøre med det

Når blodkarene på kroppen brister, samler en liten mengde blod under overflaten av huden. Som et resultat vises små røde prikker (petechiae) eller store flate flekker (lilla) på dermis. Årsaken til sprengning av blodkar på hender, ansikt og andre deler av kroppen, samt hvordan man skal håndtere problemet, er beskrevet i artikkelen.

Hvorfor er det et problem?

Mest ofte sprenges blodkar oppdager etter traumer. Et fint blodig utslett kan forbli i stedet for blåmerke eller blåmerke. Men spesielt bør du varsle petechiae som har oppstått spontant, fordi de kan være et tegn på alvorlig sykdom.

De vanligste årsakene til at skipet brast:

 • traumer;
 • en allergisk reaksjon;
 • blodinfeksjoner;
 • autoimmune lidelser;
 • fødsel;
 • bivirkninger ved behandling av hudsykdommer;
 • bivirkninger av kjemoterapi;
 • aldringsprosessen.

I alle fall brister karene når veggene blir mindre elastiske. Noen ganger kan årsaken til forverring av karene være en forandring i hormonell bakgrunn.

I sjeldnere tilfeller kan slike sykdommer provosere ødeleggelsen av små fartøyer:

 • meningitt (betennelse i membranene som dekker hjernen og ryggmargen);
 • leukemi (kreft i blodceller);
 • betennelse i halsen forårsaket av bakterielle infeksjoner;
 • sepsis (kroppssentrisk inflammatorisk respons på bakteriell infeksjon).

Separat, vi må vurdere årsakene til utseendet av briste blodkar i ansiktet. Det særegne er at hvis gitteret av bursted-skåter dukker opp på nesen og kinnene, så er det i 90% av tilfellene årsaken til dette arvelighet. Også årsaken til at fartøyet i ansiktet har bristet kan være:

 • sitter på en diett
 • hyppig bruk av scrubs;
 • hyppig bruk av badstuen;
 • nekte å bruke krem ​​i frostfritt vær.

diagnostikk

For å fastslå årsaken og foreskrive behandling, må dermatologen imidlertid undersøke pasientens medisinske rekord.

I diagnostiseringsprosessen kan følgende spørsmål oppstå, svarene som skal utarbeides på forhånd:

 1. Når merket pasienten først at fartøyet briste?
 2. Blir andre symptomer ledsaget av subkutan blødning?
 3. Har pasienten deltakelse i kontaktsporter, kamper?
 4. Har du vært i vakuummassasje de siste ukene?
 5. Behandlet pasienten kosmetologen (spesielt hvis fartøyet på ansiktet hans briste)?
 6. Er regionen med subkutan blødning smertefull eller kløende?
 7. Har noen av de blodrelaterte familien foci av ødelagte blodårer?

Det er også nødvendig å informere legen din om å ta noen urter, kosttilskudd eller medisiner. Legemidler som aspirin, steroider eller antikoagulantia kan utløse subkutan blødning. Detaljert svar på ovennevnte spørsmål vil gjøre det mulig for legen å få informasjon om hvorfor blodkarene i armene og kroppen som helhet faktisk briste.

En hudlege kan også foreskrive en blod- eller urintest for å sjekke for en infeksjon eller et virus. Om nødvendig kan ultralydsskanning av det berørte området for skjulte frakturer eller unormal vevskader også utføres.

forebygging

Dessverre, hvis fartøyet under øyet brister, ikke forvent at det vil helbrede eller løse seg selv.

For å behandle den skadede kapillæren er det ubrukelig, men det er mulig å forhindre fremveksten av nye foci av subkutan blødning, etter følgende regler:

 • Hvis det allerede er observert sprengningsfartøyer, er det nødvendig å unngå alle prosedyrer som er knyttet til bruk av vakuum, ruller, kraftige lasere i flere måneder.
 • hvis blodkarene på beina brister, må du forlate bruken av grove skrubber, massasjer, wraps. Men bruk av fruktsyrer er ikke forbudt.
 • Ikke gni og trekk den skadede huden;
 • vask kroppen din med bare varmt vann, ikke varmt eller kaldt;
 • unngå å besøke badstuen, solarium;
 • Beskytt huden mot frost med fettete, oljeholdige kremer;
 • holder seg til et balansert kosthold, med spesiell oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av vitamin C;
 • ikke røyk
 • redusere alkoholforbruket til et minimum. Spesielt rødvin provoserer en pause i kapillærene.

Offisielle behandlingsmetoder

Metoder for behandling av subkutan blødning kan deles inn i 3 kategorier.

Utryddelse av årsakene til sprengning av blodkar på hender og kropp som helhet

For dette kan systemiske antivirale antibakterielle legemidler foreskrives. Hvis fartøyene på fingrene brister som følge av å ta medisiner, er prebiotika foreskrevet.

Reduksjon av fokus på subkutan blødning

Kremer og serum for behandling av brutte kapillærer kan egentlig ikke betraktes som medisin. Skadede kar er mest merkbare på blek, tynn og tørr hud, spesielt på ansiktet. Derfor foreskriver dermatologer spesielle fuktighetsgivende kremer som stimulerer fornyelsen av hudceller. Som et resultat blir de ødelagte kapillærene mindre merkbare.

De såkalte anticoutrotiske preparatene inneholder ekstrakter av plantestoffer ekstrahert fra saxaul og celandine. Disse ekstraktene stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde kapillærveggene elastiske og elastiske. Hvis du bruker anticorotiske medikamenter ved de første tegnene på utseende av barberende kapillærer, kan du forhindre ytterligere økning i fokus på subkutan blødning.

Retinoid kremer bidrar til å bli kvitt små sprengende kapillærer ved å øke produksjonen av kollagen i huden. Faktisk vil kapillærene ikke forsvinne hvor som helst, bare på den fornyede huden kan de ikke være synlige.

Anti-inflammatorisk kremer, som inneholder en del av grønn te ekstrakt eller tare, redusere overdreven blodstrømmen til de berørte hudområder, samt bidra til å gjøre ødelagte blodkar usynlig.

Fjerning av allerede bursted blodkar

Elektrokoagulasjon bekjemper med brutte blodkar ved å lede den elektriske puls til det berørte området. Denne metoden kan ikke være egnet for barnet.

Lasebehandling er den mest effektive måten å fjerne bristende kapillærene på. Legen bruker en spesiell enhet for å sende pulser av laserlys til de skadede karene, noe som til slutt ødelegger dem. Midlertidige bivirkninger kan inkludere rødhet, hevelse, peeling eller crusting.

Hjemmebehandlinger

Hvis blodkarene allerede brister, er det helt urealistisk å fjerne dem helt hjemme. Likevel er det flere påvist folkemessige rettsmidler som effektivt bidrar til å redusere rødhet.

Aloe Vera

Du må male aloe-bladet i vassdrag og gni de berørte områdene før du legger deg til sengs. Foreløpig er det nødvendig å vaske huden med grønn eller svart te. Resterne av våpen kan lagres i kjøleskapet i 2 uker.

Grønne tomater

Du trenger bare å kutte tomater i skiver og bruke dem på problemområder. De aktive ingrediensene varer i tre minutter. En grønn tomat inneholder en ideell konsentrasjon av essensielle syrer, som gunstig påvirker reduksjonen av rødhet. Bruk denne metoden for behandling kan ikke være mer enn 10 dager på rad. Etter bruk av tomater må du legge på litt nærende krem.

Persilleblade

Denne effektive ingrediensen ble brukt selv i det gamle Hellas. Det er nødvendig å ta en håndfull persilleblader og hell dem 100 ml kokende vann. Dekk og la i en halv time. Deretter spenne væsken og tilsett 50 ml melk. Damp en liten gasbind i den resulterende væsken, og fest den deretter til ansiktet eller et annet problemområde. La komprimeringen stå i 20 minutter. Utfør prosedyren hver dag i en måned.

salvie

Det er nødvendig å suge 4 ss tørket salvie i 200 ml kokende vann. Dekk og la stå i ti minutter. Drenk og tilsett 200 ml melk. Daglig, rengjør ansiktet grundig med denne væsken. Du kan bruke en komprimering i 10 minutter eller bare vaske med salvemelk. Etter prosedyren må du skylle det behandlede området med kaldt vann. Du kan bruke denne medisinen hver dag til du ser forbedringer.

Til tross for at hjem metoder for å bli kvitt sprengte blodkar vil ikke være i stand til å skade helsen, som brukes lokalt, er det nødvendig å oppsøke en hudlege før søknaden.

Hvorfor kapillærene brister: vi forstår årsakene

En sjelden person har aldri møtt problemet med skjøre kapillærer. Plutselig forekommer mikroskopiske blødninger ikke bare en kosmetisk defekt, men også et signal om helseproblemer.

Kapillærene er de minste karene i kroppen. De er ansvarlige for å levere blod til de mest avanserte delene av kroppen. I kroppen er det ikke noe sted der kapillærmassen trenger inn. Hele sirkulasjonssystemet fungerer bare slik at kapillærene alltid er fylt med blod og kan mate organene. Lær om tilstanden til disse små fartøyene kan undersøkes på et spesielt instrument - et kapillaroskop.

Kapillærruten er ikke konstant, den øker deretter i størrelse og senkes deretter. Slike endringer skjer under innflytelse av interne og eksterne faktorer. Skarpe hopp i kroppsvekt, muskelbygging, alt dette vekker veksten i det vaskulære nettverket.

Men det skjer også at kapillærene ikke klare de funksjonene som er tildelt dem, dette fører til atrofier, allergier og ulike betennelser. Som du ser, er helsen avhengig av tilstanden til de minste blodkarene, og derfor er det nødvendig å overvåke dem, å vite hvorfor kapillærene brister, og om dette er grunnen til å kontakte legen.

Årsakene til utseendet på et synlig vaskulært nettverk kan betinges oppdelt i to kategorier: de som krever behandling til legen og de som kan håndteres uten å involvere spesialister. Så, i hvilke tilfeller viste de sprengende kapillærene betydelige problemer?

Ofte står problemet med mikroblødning overfor hypertensjon. Et plutselig hopp i blodtrykk gir en belastning som blodkarene ikke kan klare. Utseendet til flere foci er en anledning til ytterligere undersøkelse.

Dette betyr at trykkfallet har gått ubemerket, noe som betyr at det ikke er truffet tiltak for å redusere lasten, noe som er veldig farlig. Om regelmessige blødninger skal rapporteres til legen, dette vil hjelpe ham eller henne til å orientere og, om nødvendig, justere doseringen av jevnlig tatt medisiner.

Utseendet på hudens kropp eller hvite i øyet av røde flekker kan også indikere patologisk brutale kar. Dette er ganske farlig, fordi veggene til ikke bare små kapillærer, men også større arterier, svekkes. Og hva en slik patologi kan føre til, er det umulig å forutsi. Denne avviken krever medisinering og vaskulær trening, men en spesialist bør foreskrive prosedyrene eller ta medisiner.

Folk som har lidd et hjerteinfarkt eller hjerneslag, klager også på hyppige blødninger. De trenger å være spesielt oppmerksom på dette fenomenet, fordi utseendet på et vaskulært nettverk indikerer et trykk i press. Det er nødvendig å merke alle endringene og rapportere dem til observatøren, og da vil han kunne finne ut hvorfor kapillærene briste og foreskrive tilstrekkelig behandling.

Også, med skrøbelighet av fartøyene står ofte overfor personer med diagnostisert vegetativ-vaskulær dystoni. Dette fenomenet i seg selv er ikke en sykdom, det er snarere et kompleks av patologier som forstyrrer normal funksjon av alle organer.

VSD må identifisere og foreskrive et vedlikeholdsbehandling, ellers i fremtiden kan enkle trykkfall føre til store helseproblemer. Det er bedre å være årvåken og insistere på en grundig undersøkelse enn å høste fruktene av din egen uaktsomhet i fremtiden.

Den andre gruppen av årsaker til vaskulær retikulær utseende er ganske situasjonell. I slike tilfeller er skjøtheten av fartøyene lett egnet til korreksjon.

Ofte, med problemet med å ofte oppstå minste blødninger, er idrettsutøvere som bygger muskelmassemøte. Årsaken er enkel og forståelig - kroppen øker i størrelse ganske raskt, veksten i det vaskulære nettverket går langsommere.

Som en konsekvens er det lagt ekstra stress på kapillærene. De kan ikke takle det og pauser oppstår. Å akselerere dannelsen av det vaskulære nettverket vil bidra til å ta medisiner som inneholder vitamin C, det kan være multivitaminkomplekser eller den kjente "Ascorutin" fra barndommen.

Også til brudd på kapillærene kan føre til hyppig og overveldende fysisk aktivitet. Sport, selvfølgelig, styrker helsen, men det er verdt å huske at alt er bra i moderasjon. Ved intensiv trening i treningsstudioet akselererer blodstrømmen, til et visst punkt, kapillærene takler lasten, men hvis de i et kritisk øyeblikk ikke hviler, kan de reagere med en pause.

Hvis kapillærene plutselig brister uten tilsynelatende grunn, må du prøve å huske hendelsene de neste dagene. Ofte fører slike konsekvenser til stress. I øyeblikket med økende nervespenning øker blodtrykket plutselig, veggene til fartøyene har ikke tid til å reagere, og en pause forekommer.

Hvis årsaken til fenomenet virkelig har blitt et betydelig stress, krever situasjonen ikke en lege. Det er nok å ta C-vitaminholdige stoffer og prøve å være mindre nervøs, fordi helse er alltid viktigere enn noen prestasjoner.

Også for å forstyrre arbeidet med små fartøyer, fører det til regelmessig mangel på søvn og tretthet. I slike situasjoner fungerer kroppen bokstavelig talt på slitasje. Veggene i kapillærene blir tynnere, og den minste overspenningen fører til brudd. Anbefalingene er de samme - tar vitamin C, nok kvalitet hvile og trygghet.

Også brudd på små kapillærer kan utløses av aggressiv handling, for eksempel hyppig bruk av overdreven aktive vaskemidler. Dette kan være en kontaktallergi. Hvis det vaskulære nettverket ofte oppstår på hendene, er det fornuftig å forandre hele arsenalet av midler for å ta vare på huset.

Regelmessig mikroblødning er en anledning til å ringe en spesialist. Årsaken kan være banal, men det er bedre å være trygg. Arbeidet til hele organismen avhenger av kapillarnettet.

Fartøy er brutt på hendene: mulige årsaker, behandling av skjøthet og skjøthet i kapillærene

Sårbarhet og skrøbelighet i blodkar skyldes tap av elastisitet i vaskulærveggen. Hos pasienter briste blodkar på hendene på grunn av mindre skader eller spontant. Klinisk manifesterer dette seg ved dannelse av blåmerker (blåmerker), petechiae, blåmerker. Blod som følge av traumatisk skade på øvre lemmer trenger inn under huden og akkumuleres der.

Hos friske mennesker er blodkarets vegger sterke og elastiske, de er i stand til å motstå kortsiktig press. Når en bestemt kraft påføres, brer blodkarene på armene og blåmerker vises. Hvis blæren oppstår uten grunn, er det verdt å vurdere og konsultere med en spesialist.

Begravde blodårer på hendene indikerer at kroppen har brudd som krever riktig behandling. Pasienter klager på at fingrene viser kapillærene med jevne mellomrom. Etter en stund brøt de, og under huden dannes et hematom. Lignende fenomen er ledsaget av alvorlig ømhet og krever medisinsk hjelp fra en phlebologist.

De eldre er mer sannsynlig å spre sine blodårer enn de unge. Dette skyldes nedsettelse på veggene av blodkar av salter, lipider, nedsatt blodtilførsel på grunn av kolesterolplakk. Blodkar i eldre mennesker slites ut, blir sprø og sprø.

etiologi

Fartøy kan briste på sine hender uten tilsynelatende grunn. For å forstå hvorfor dette skjer, det er nødvendig å undersøke pasienten og analysere resultatene. Dannelsen av blåmerker og blødninger er en patologisk prosess forårsaket av påvirkning av visse faktorer. Hvis du ikke tar hensyn til dem, kan ubehagelige konsekvenser utvikles.

Hovedårsakene til utseendet på blåmerker på hendene er eksterne og interne faktorer.

Endogene (interne) etiologiske faktorer av patologi:

 • Hormonal ubalanse i en kvinnes kropp under graviditet, i overgangsalderen, etter abort, som følge av langvarig hormonbehandling.
 • Skjoldbrusk dysfunksjon, diabetes mellitus.
 • Kroniske sykdommer i nyrene og leveren.
 • Vegeto-vaskulær dystoni.

en overflod av kapillærer i hånden og vanlige belastninger på hendene - en anledning til deres hyppige skade

Hemorragisk syndrom, hemorragisk diatese hos barn (trombocytopenisk purpura).

 • Hysteri, nevroser, emosjonell uro.
 • Overflødig kroppsvekt.
 • Hypertensjon.
 • Akutt forstyrrelse av hjerne- eller kransløpssirkulasjon.
 • Systemisk lupus erythematosus manifesteres ved langvarig betennelse i vaskulærveggen, noe som fører til skrøpelig skjoldhet.
 • Allergi mot visse medisiner, som provoserer tynningen av kapillærveggene.
 • Akutte infeksjoner svekker de vaskulære veggene, noe som fører til skrøbelighet i karene. Dette observeres i skarlagensfeber, meslinger, influensa, hemorragisk vaskulitt, revmatisme.
 • HIV-infeksjon.
 • Oncopathology.
 • Mangelen på vitaminer C og P, på grunn av mangel på passende produkter i menyen eller forstyrret fordøyelse av mat.
 • Aldersrelatert degenerasjon er preget av tap av elastisitet og tynning av alle kroppsvev.
 • Hvis fartøyet på fingeren har bristet eller det er vaskulære stjerner på underarmen, vent ikke på fortsettelsen. Disse fenomenene er ganske nok for et besøk til en spesialist.

  Eksogene faktorer:

  1. Traumatisk skade.
  2. Peeling, solarium og noen andre kosmetiske manipulasjoner.
  3. Fysisk inaktivitet.
  4. Raser av atmosfærisk lufttrykk og temperaturendringer.
  5. Brann eller frostbit.
  6. Negativ eksponering for direkte sollys.
  7. Langsiktig bruk av antidepressiva, analgetika, antiinflammatoriske eller antiastmatiske midler.
  8. Stress og sterke følelser.
  9. Fysisk overstyring og kraftig trening.
  10. Kjemikalier, substandard husholdning kjemikalier: vaskemidler, flytende såpe, dusj gel, hånd krem.

  symptomatologi

  Sårbarhet og ømhet i blodkar manifesteres klinisk ved dannelse av subkutane hematomer, blåmerker eller utseende av neseblødning.

  I varmt vær, hos pasienter med økt skjørhet i blodårene, blir lemmer kalde og blå. Vaskulær spirer vises på huden, forårsaket av deformasjon av kapillærveggene. Slike pasienter tåler ikke varme, lider av hyppig og urimelig svimmelhet, mørkere i øynene med en kraftig økning, en smertestillende ledd. De svinger i transport, utvikler meteosensitivitet, det oppstår tryksprang, takykardi oppstår, kortsiktige faints er mulige.

  Denne symptomatologien indikerer svakhet og sårbarhet i karene, samt eksisterende sirkulasjonsforstyrrelser.

  diagnostikk

  For å fastslå pasientens økt skjørhet av karene og for å finne ut årsaken til denne patologien, utføres flere diagnostiske tester.

  • Klemme metode: Under krakelbenet blir huden foldet av fingrene og klemmer det smertefritt, snu 90 grader. Normalt er ikke hemorragisk flekk dannet. Hvis det oppstår blåmerker på klyngens sted, foregår fartøyets skjørehet.

  Et eksempel på anvendelsen av sele-metoden ved påvisning av hemorragisk diatese

  Harness metode: en mansjett av en tonometer eller en gummiprofil er plassert på midten av skulderen og igjen i fem minutter. Etter å ha fjernet bunten, undersøk denne delen. Hvis det identifiseres individuelle blødninger eller store hematomer på den, anses brøkhet av karene som viktig og krever adekvat terapi.

 • Metoden for slagverks hammer: På brystet smelter du smekkfritt på hammeren og kontrollerer at det er blåmerker.
 • Til personer med økt ømhet i blodkar anbefaler terapeuter rådgivning med smale spesialister, leverer urin og blod til generell klinisk analyse, blod for koagulogram, elektrokardiografi og kapillaroskopi.

  microangioscopy - Ikke-invasiv metode for å studere bløtvevs kapillærer, slik at man kan bestemme tilstanden for mikrosirkulasjon hos mennesker. Ved hjelp av et stereomikroskop kan du undersøke hver enkelt kapillær individuelt eller hele kapillærnettverket i et gitt område. Hvis de vaskulære veggene er skadet og kapillærens integritet forstyrres, forlater røde blodlegemer interstitialrommet. Ved sammensmeltning av flere småpunktsblødninger dannes store foci. Et annet mikroskopisk tegn på økt skjøthet av karene er en forandring i form av kapillærsløyfen.

  behandling

  Hovedårsaken til utseendet på sprengende fartøy på hendene er skjøtheten og skjørheten i de vaskulære veggene. Behandlingen av dette problemet begynner med å styrke blodkarene etter en omfattende undersøkelse av spesialister i beslektede spesialiteter.

  Kostholdet til personer som briste blodkar på hendene, bør bestå av produkter beriket med vitaminer og angioprotektive stoffer. Pasienter anbefales å inkludere kylling eller kaninekjøtt, kalvekjøtt, biff, fettfett, grønnsaker og frukt, frokostblandinger og pasta, nøtter, bønner, melkesyre, i deres daglige meny. De er forbudt fra stekte retter, boller, røkt og marinader, krydder. I en begrenset mengde bør du spise salte og søte retter. Under strengt forbud er kaffe, karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer.

  1. Hvis fartøyet brister på grunn av skade - dette er ikke en unnskyldning for å ta nødhjelp. En liten blåmerke vil passere seg selv.
  2. Eksponering for kjemikalier fører til rask aldring av huden på hendene og skade på kapillærene på hendene. For å unngå dette, bruk vernehansker.
  3. For å styrke blodkarene er det nyttig å utføre øvelser som aktiverer venøsystemet, utføre massasje, forbedre blodsirkulasjonen, temperament kroppen, slutte å røyke.

  Medisineringsterapi

  • Hvis årsaken til økt skjørhet av karene er aterosklerose, foreskrives pasientene "Atorvastatin", "Lovastatin", "Fenofibrat".
  • I tilfelle hypovitaminose er diett og vitamin-mineralkomplekser indikert - Ascorutin, Rutozid, Kapilar, Multivitaminer Vitrum og Complivit. Det anbefales å spise matvarer som inneholder askorbinsyre: sitrusfrukter, svinbær, chokeberry, aprikoser, bringebær, kirsebær, persille, tomater og dogrose.
  • For å fjerne ødemet og redusere betennelse, er pasientene foreskrevet "Troxevasin". Dette stoffet styrker veggene i blodårene, øker tonen og forhindrer trombose. Den lokale, lokale handlingsgelen vil styrke fartøyene og forhindre skade i fremtiden. Med kapillærens skjøthet, vises også andre flebotonika: Flebodia, Detralex.
  • Angioprotektive midler og venotonikk forbedrer pasientenes tilstand - "Escuzan", "Aescin".
  • Unngå ytterligere skade på vaskulærveggene etter kontakt med allergenet vil hjelpe antihistaminer - Suprastin, Cetrin, Zirtek, Zodak.
  • Et fartøy som har bristet på armen, kan være forbundet med svingninger i blodtrykket og være en harbinger av et slag. Det er nødvendig å overvåke blodtrykksnivået daglig, og ta om nødvendig antihypertensive stoffer - Enalapril, Kapoten, Lorist.

  Blant de instrumentelle behandlingsmetodene er de mest effektive: mikrokleroterapi, laserterapi, intensiv pulserende lysbehandling, fotokoagulasjon. I alvorlige tilfeller, spesialister ty til kirurgisk fjerning av brast blodkar.

  Tradisjonell medisin

  Metoder for tradisjonell medisin er ganske populære blant befolkningen. De betraktes som tidsprøvede og krever ingen spesielle økonomiske kostnader.

  De mest effektive rettsmidler basert på medisinske urter:

  1. Infusjon av valnøttblader eller vannpeper.
  2. Kjøttkraft av sort currant har en styrke effekt på kapillærene og forhindrer skrøbelighet av fartøyene.
  3. Sitronsaft styrker veggene på fartøyene, og gir dem elastisitet. Det anbefales å drikke 2 kopper varmt vann daglig med sitronsaft og honning.
  4. Hvitløk-sitron tinktur renser og styrker fartøyene til hele organismen.
  5. Te med hundrosa styrker veggene til karene og hjertens celler. Rosehip er brygget med furu nåler, tranebær, sitron, honning.
  6. Rowan styrker fartøyene godt. Den samles på høsten og spiser frukt hver dag i seks måneder.
  7. Pasienter anbefales hver dag for å spise 2 fedd hvitløk.

  Terpentinbad er et effektivt folkemiddel som styrker blodårene. Etter å ha tatt et slikt bad, åpnes kapillærene, og blodsirkulasjonen i kroppen forbedres.

  Hvis fartøyene stadig brister på hendene, er dette et alarmerende symptom, som ikke bør ignoreres. Når hematomer, petechias og blødninger opptrer, bør det tas hensyn til tilstanden til sirkulasjonssystemet som helhet. Oppkast av blodårer er bare et symptom på patologi. Hvis det ikke blir behandlet, vil fartøyene fortsette å sprekke. Dette kan resultere i radikale prosedyrer - kirurgisk inngrep.

  Begravd kapillær på kroppen

  Utseendet på rødbrunformasjoner på huden indikerer at kapillærene har brutt ut i denne sonen. De er blodkar med en diameter på 5-10 mikrometer, som har høy permeabilitet, deltar i stoffskiftet og bidrar til anrikning av kroppen med oksygen. Ofte oppstår sprengning av blodkar etter en skade, men deres spontane formasjon skal varsle en person, da dette kan være et tegn på alvorlig sykdom.

  Hovedårsakene til patologi

  Kapillærnettet i sin struktur har arterioler, prekapillarier og venules. Kapillærene kan sprekke på kroppen av følgende grunner:

  • svakhet i kapillærveggen;
  • overdreven belastning på underdelene;
  • trombocytopeni;
  • hypotermi;
  • Overfølsomhet i huden;
  • fedme;
  • levercirrhose;
  • skade;
  • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
  • vegetovaskulær dystoni;
  • eksponering for kjemikalier;
  • forstyrrelser i endokrine kjertler.

  Oftest er årsaken den individuelle disposisjonen av kroppen, samt tynningen av kapillærveggen, på grunn av hvilken den ikke tåler trykk. Folk med høyt blodtrykk bør regelmessig undersøke kroppen for blødninger på huden. Begravde kapillærer vitner om et trykkhopp som gikk ubemerket. Hos slike pasienter har den vaskulære sengen en patologisk sårbarhet som er i stand til å reagere med skiftende vær. Kvinner i barneperioden, fødsel, abort, hormonbehandling beklager at kapillærene brister. I utgangspunktet, når den hormonelle bakgrunnen endres, utgjør denne patologien ikke en stor fare for liv og helse, men det kan forårsake ubehag.

  En person med en infarkt, strekk eller vegetovaskulær dystoni er mer utsatt for bruskhet i vaskulasjonen enn andre.

  Hvordan forstår du?

  Det første symptomet på sprengkapillaret er utseendet til en stjerne eller et vaskulært nettverk på huden. Dette mønsteret har en lys rød eller burgunderfarge. Pasienten opplever ubehag på grunn av utseendet på blåmerker og blåmerker på kroppen. Ofte er det en brennende følelse i kapillærbarsten. Hvis du føler deg svimmel, mørkner for øynene dine når du raskt bytter kroppens stilling, ned til en svak, og det røde nettverket vokser, må du umiddelbart konsultere en lege.

  I tilfelle traumer oppstår blødning innen få minutter. På rammen av følsomhet føles pasienten smertefull og visuelt kan observere nettverket av burstede kapillærer. Hvis det oppstod et brudd i øyet, vises et rødt punkt på den synlige delen av øyebollet. I tilfelle lokalisering av et brastfartøy i hjernen, kan symptomatologien manifestere seg umiddelbart eller gradvis. Pasienten føler et rush av blod i ansiktet, en sterk hodepine, pusten senkes, han ser alle gjenstandene i det røde lyset, kan miste bevisstheten eller falle i koma.

  effekter

  Utfallet avhenger av plasseringen av skaden. Den farligste er rupturen av fartøyet i hjernen. Hvis pasienten ikke er innlagt på tide, er utfallet i de fleste tilfeller dødelig. Årsaken er omfattende hjerneblødning. Når lokalisert i øyebollene, går det ofte selv uten bruk av noen terapi. Hvis årsaken var eksterne faktorer, gjenopprettes fartøyene på hender og føtter innen få dager. Ofte gravid kvinner klager på utseendet på et vaskulært nettverk på brystkjertelen. Denne prosessen provoserer en økt produksjon av hormoner som bidrar til produksjonen av melk. Ofte går symptomene bort uten medisinering.

  Diagnostiske metoder

  For selvtesting av fartøy for brittleness er det nok å gjennomføre slike tester:

  For å sjekke skjørhetene på fartøyene, kan du bruke manometeret på tonometeren.

  • Klemme. Under klavisk bein, ta huden med to fingre og skru den med urviseren. Hvis en blåmerke eller blåmerke dannes, betyr det at veggene på fartøyene tynner.
  • Tug. For å pumpe mansjetten på tonometeren, plasser den på underarmen og la den stå i 10 minutter. Etter at tiden er gått, fjern turtallet, og hvis det opptrer røde prikker på huden, indikerer dette skade på kapillærene. Pasienten bør snarest konsultere lege.
  • Hammer. Pasienten på brystet er forsiktig tappet med en hammer. Hvis blåmerker dannes, bekreftes diagnosen av svakheten i kapillærveggen.

  Laboratoriemetoden for diagnose er studien av fartøy med en spesiell enhet - et kapillaroskop. Det er et mikroskop med et videokamera og en skjerm hvor legen kan oppdage en patologi i veggens integritet og deretter foreskrive en behandling. Pasienten anbefales å passere blod og urintester for å bestemme kroppens generelle tilstand.

  Behandling av bristende kapillærer på kroppen

  Terapi er direkte avhengig av årsaken til patologien. Med interne sykdommer, må behandlingen begynne med eliminering av disse problemene. Ofte fremkaller mangelen på vitaminer i kroppen tynningen av blodkarets vegger. Inntaket av vitaminkomplekser kan eliminere sykdommen. Parallelt ordinerer legen preparater som bidrar til å styrke kapillærmuren: "Ascorutinum", "Pinogeg", "Ginkgo Biloba". Hvis problemet har oppstått på beina, bør behandlingen suppleres med aktuelle salver: "Troxevasin", "Lyoton".

  For å eliminere allerede ødelagte blodårer, brukes laserkoagulasjon, fotokoagulering, skleroterapi, ozonbehandling. For å forhindre dannelsen av kapillarnett, anbefales det å massere på skuldrene. For å forbedre blodsirkulasjonen, bør du hvile mer. Hvis kapillærene har bristet, anbefales det at spesialister regelmessig tar undersøkelser.

  Les Mer Om Fartøyene