På grunn av det som ser ut til å briste kapillærene i ansiktet

Til tross for overflod av medisinsk informasjon på Internett og i medisinske referansebøker, er de ødelagte kapillærene på ansiktet fortsatt et ofte stilt spørsmål om medisinske fora og nettstedene til ulike medisinske klinikker. La oss se hvorfor blodkarene i ansiktet brister og hva de skal gjøre hvis fartøyet brister på ansiktet.

Så, årsakene til at fartøyene på ansiktssprengningen er svært varierte. Tilstandsdyktig kan de deles inn i følgende typer.

 1. Genetisk predisposisjon. Det skjer at de tynne og skjøre veggene i blodkar og kapillærer er et resultat av arvelighet. Sarte ansiktshuden kan reagere på utseendet av vaskulær mesh på nesten alt. Ultrafiolett lys, kaldt, hardt vann, hygiene person, etc. I dette tilfellet, en person bare trenger å beskytte huden mot skadelige ytre faktorer. Det vil også være aktuelt å benytte spesielle geler, kremer og balsamer sensitiv hud, noe som kan bidra til å fukte og mykgjøre huden, og også styrke veggene i blodkar som ligger i nærheten av dens overflate.
 2. Alder endres. Dessverre har karene, som andre organer i menneskekroppen, en tendens til å bære ut med alderen. Den skadelige innflytelsen på det ytre miljøet, dårlige vaner, vanskelige arbeidsforhold, akselererer bare denne prosessen. Derfor, hvis fartøyet på forsiden av en relativt sunn fyrre eller femti år gammel mann brister, krever dette generelt ikke en spesiell behandling. I dette tilfelle kan det være tilrådelig forebyggende kremer og geleer, så vel som vitamin komplekser, inneholdende askorbinsyre, diett og muligens noen av metodene av tradisjonell medisin.
 3. Stressforhold for huden. Blant slike hyppige årsaker til sprengning av kapillærer i ansiktet er plutselige temperaturendringer (kulde). I alvorlig frost har veggene av karene en tendens til å smale, og når de beveger seg til et varmt rom, ekspanderer de kraftig. Slike dråper kan noen ganger ikke motstå enda relativt sterke kar. Burst kapillærer i ansiktet på grunn av arbeid i farlige kjemikalier produksjon under konstant kontakt med giftige damper, bruk av dårlig kvalitet medisinske og dekorative kosmetikk.
 4. Usunn livsstil. Tilstedeværelsen av et stort antall dårlige vaner (røyking, misbruk av alkohol, overspising) fører til negative endringer i strukturen av blodkarets vegger. 60% av de som er overvektige, lider av en persons kupperose. Dette skyldes det økte nivået av kolesterol i slike menneskers blod og tilstedeværelsen av kolesterolplakk, noe som gjør det vanskelig å passere fartøyene. Under påvirkning av blodstrømmen, kan karene ikke tåle trykk og briste.
 5. Hvis blodkarene i ansiktet har brutt, er det ikke alltid årsakene til feilen som ligger på overflaten. Ofte utstrålte kapillærer indikerer tilstedeværelsen av problemer i arbeidet med indre organer, luftveiene, hormonelle svikt. Ofte sprenge blodkar i ansiktet av folk som har hatt hjerteinfarkt eller slag, så vel som lider av vegetative-vaskulære Distanov eller hypertensjon. Noen ganger er vist på forsiden av de røde blodkarene hos pasienter som får langvarig eller ukontrollerte hormonpreparater, noe som resulterer i kroppen er det en endring i hormonnivåene. For å utelukke tilstedeværelse av alvorlige helseproblemer, anbefales det å gjennomgå en fullstendig medisinsk undersøkelse, inkludert laboratorieundersøkelser av ulike vitale tegn, samt en legehøring.
 6. Merkelig som det kan virke, hvis kapillærene er på ansiktet, betyr dette ikke at du har helseproblemer. Lignende symptomer er observert i de naturlige tilstandene i menneskekroppen slik som graviditet, fødsel, overgangsalder.
 7. Noen ganger ser man regelmessig på skjønnheten i huden på en kvinnes ansikt, uten å ha problemer med helsen eller følsom hud før, plutselig lurer på hvorfor kapillærene i ansiktet brister. Ardent fans of salon cosmetology og kan ikke forestille seg at dette fenomenet kan være direkte er forbundet med overdreven entusiasme for solarium eller slike prosedyrer som kjemisk pilling. Men konstant bruk av kjemikalier ved rengjøring person kan ikke bare føre til økt følsomhet i huden, skjørhet av blodkar, men også til å brenne.

Kapillært mesh på ansiktet: Vi fjerner hjemme og i salongen

Problemer med huden hos kvinner er nok i alle aldre. En av dem er et synlig vaskulært mesh på ansiktet. Mange begynner å kjempe med synlige kapillærer i ansiktet er ikke i det hele tatt hvordan man gjør det. I kurset er absolutt ikke de midler som virkelig kan kvitte seg med problemet: tonalkremer, pulver, lagdelte og til og med teatralske sminke.

Alle disse triksene gir bare synlig effekt, ekstern, men de bryr seg ikke av det vaskulære nettet, men forverrer bare situasjonen. Før du starter kampen for en jevn hudtone, må du finne ut hva som kan forårsake et slikt problem på ansiktet. Og først etter det å søke etter effektive midler for behandling av et kapillært rutenett på ansiktet.

Hva forårsaker problemet?

De røde delene av ansiktet (for det meste kinn og nese) er resultatet av de ødelagte blodkarene i ansiktet, ellers kalt kapillærer, som er ganske under huden. Av seg selv kan de ikke briste, det er mange grunner til at dette skjer. Og så kan du se røde, grimme årer som kan føre til mye trøbbel.

På det medisinske språket kalles de brutte kapillærene på ansiktet - kuperoz hud i ansiktet. Siden å bli kvitt et vaskulært nettverk på ansiktet og, viktigst, er det et godt middel for couperose? Er det en kur for denne sykdommen? Kan jeg kvitte seg med stygge røde blodkar i ansiktet mitt?

Det er mange grunner til dette fenomenet. Og den første tingen å gjøre hvis de røde kapillærene i ansiktet begynte å plage, er å planlegge et besøk til legen. Legen vil foreskrive testene og objektivt vurdere hva kapillærene begynte å sprekke fra, og hvorfor det var en vaskulær setochka. Deretter vil han foreskrive effektive stoffer og medisiner for couperose.

Hovedårsakene til utseendet på couperose hud er:

 • Forstyrrelse av blodsirkulasjonen. Dette er en av de hyppigste årsakene til sprengning av kapillærene. Fartøy som følge av innsnevring av lumen på enkelte steder begynner å ekspandere intensivt i andre. På ansiktet er huden den tynneste. Det er derfor det blir merkbar couperose mesh, bli kvitt som du trenger ved hjelp av vaskulære legemidler.
 • Arvelighet. Tynn, gjennomsiktig hud, utsatt for allergi og irritasjon, overføres ofte sammen med gensettet. Og å bli kvitt couperose på ansiktet er ikke et problem av en generasjon i familien.
 • Endokrine sykdommer, hormonelle lidelser - alt dette kan også føre til rødhet av ansiktet og utseendet til et vaskulært nettverk.
 • Problemer med mage, lever, tarmer forårsaker mange mennesker å søke svar på spørsmål: hvordan å fjerne kapillærene, hva betyr couperose eksisterer.
 • Fremkaller rødhet i ansiktet av været: varme, vind, sterk frost. Fra påvirkning av værfenomener er huden tørket, blir tynnere, og rødheten blir mer merkbar.
 • Hvordan bli kvitt kuperoza tenk og de som er på vakt skylder deres ansikt til innflytelse av skyllende luft eller piercing vind: politimenn, byggere, selgere, hawkers, arbeidere med varme butikker og så videre.
 • Stressfulle situasjoner forårsaker en skarp rush av blod, fartøyene merker seg og eksploderer ofte, det er en couperose og begynner å forstyrre spørsmålet - hvordan du fjerner kapillærene fra ansiktet.

Metoder for å kjempe med couperose

Problemet med et vaskulært retikulum er et utbredt fenomen, i dag er det mange forskjellige måter å behandle kupperose på: hjemme, apotek, salong.

Hjemmepotek

Fjern kapillærene i ansiktet, og du kan hjemme, det er bevist folkemessige rettsmidler for couperose:

 • Frosne infusjoner av naturlige antiseptika: Kamille, salvie, ble til isbiter - en av hjemmemetoderne for å fjerne det vaskulære nettverket.
 • Vanlig vasking er ikke varm og ikke kald, men bare varmt vann fjerner rødhet i ansiktet, hvis det ikke er noen alvorlige patologier.
 • Aromatics kan også hjelpe: timian, marjoram, sitronmelisse, rosmarin, oregano. Disse aromatiske oljene anses å være veldig gode fra couperose.
 • Vitaminkomplekset "Akorutin" blir tilsatt til den filtrerte og avkjølte infusjonen av kamille. Ved hjelp av denne blandingen blir de burstatene mindre synlige, i ikke-forsømte tilfeller vil kuperen bli fjernet helt. Tørk ansiktet med en bomullspinne daglig.
 • I stedet for scrubs, peeling og skum med eksfolierende effekt, er det bedre å bruke hvit ler, for å gjøre det til en ansiktsrengjøring.

Apoteksprodukter

Det er forberedelser for å bli kvitt couperose, som kan kjøpes på apoteket:

 • lotioner med en anti-kupperøs effekt;
 • serum;
 • kremer for å redusere irritasjon.

Disse midlene fra couperose er veldig gode, men bare i en omfattende og vanlig mottak. Problemet med couperose krever forsiktig oppmerksomhet og konstant spesiell omsorg for ansiktet.

Salon metoder

Metoder for å bekjempe couperose på ansiktet, tilbys av kosmetikksalonger, har ganske høy effektivitet og gode vurderinger av pasienter. Hvilke prosedyrer brukes av kosmetologer for å kvitte seg med det vaskulære nettverket på ansiktet:

 • Ozonbehandling. Effektiv når kupperosen på ansiktet ennå ikke er uttalt. Beregnet med ozon, injiseres oksygenblandingen i fartøyets lumen, etter hvilket fartøyet smalker, blir mindre merkbart. Hvis du kjører problemet, hjelper det ikke.
 • Electrocoagulation. På de utvidede kapillærene gir ingen effekt, i tillegg til svært sykelig prosedyre. Etter elektrokoagulasjon svulmer ansiktet og arrene kommer på huden fra apparatet.
 • Vaskulær laser (fototermolyse, fototerapi) er en mer effektiv prosedyre. Smerter, hastighet og fravær av spor er de viktigste fordelene ved prosedyrene. Laseren virker på huden slik at hemoglobinet løses, karenees vegger blir smalere, holder seg sammen og gjemmer seg i de dype lagene i huden. Kuperoz blir nesten ikke synlig.

Alle disse prosedyrene brukes best i lavsesongen: på våren og høsten. I sommervarmen og vinterkulden er det bedre å nekte å besøke en medisinsk kosmetolog om fjerning av et vaskulært nettverk.

Vi tilbyr deg å se en video om prosedyren for behandling av kupperose i klinikken:

Tabu med kupperose

Noen ganger tar behandling mye tid og penger, men gir ikke effekt, bare fordi en person fører en livsstil som provoserer vasodilasjon i ansiktet. Når kupperøs er det nødvendig å beskytte huden, beskytte den mot ulike ugunstige faktorer, overgi dårlige vaner, juster kostholdet, arbeidet og hvile. Hva du trenger å gjøre først:

 • Nekter dampbadet eller dramatisk forkort besøket, det samme gjelder solbrann og solarium.
 • Rasparivanie ansikt før rengjøring er bare tillatt for de som ikke har problemer med å sprute blodårene.
 • Langrenn og seiling er ikke for utvidede ansiktsskip.
 • Røyking provoserer couperose. Nikotin og tjære er ødeleggende for kapillærene: de blir sprø og sprø.
 • Alkohol i store mengder forverrer bare problemet.
 • Prøv å være mindre nervøs. Unngå tidevann i blodet i ansiktet i stressende situasjoner.
 • Berik maten med vitaminer, unngå skarpe sauser, stekte matvarer.
 • Kjøp flere vitamintilskudd, ta kursene sine.

En tonalkrem er bedre å kjøpe med et grønt pigment. Han er i stand til å forklare de røde sprengningsfartøyene. Men ikke glem at dette bare er et middel til forklædning. Og selve problemet med kupperose krever ofte ingen komplisert behandling, du kan til og med hjemme, noe som gjør at det er ganske mulig å helt glemme det kapillære nettverket på ansiktet.

Hvorfor kapillærene i ansiktet brister: de viktigste årsakene og metodene for bortskaffelse

Begravde fartøy gir ubehag. Dette er spesielt uttalt når de vises på ansiktet. For å begynne å bli kvitt dette problemet, er det nødvendig å finne ut hvorfor kapillærene i ansiktet briste. Og så må du velge behandlingsmetoden som passer deg.

Sykdommer som fører til vasodilasjon

telangiectasia

Symptomene på sykdommen er et vaskulært nettverk på hele ansiktet. Kan arves. Hvis noen av representanter fra tidligere generasjoner ble kjent for akrodermatitt eller rosacea, bør en dermatolog undersøkes.

Men sykdommen kan kjøpes. Typisk for fagfolk som tilbringer mye tid på gaten, for eksempel arbeidere i markedet eller på en byggeplass. Symptomene forverres av skarpe temperaturendringer, så om sommeren kan det være nei, og om vinteren å manifestere seg med fornyet kraft. Behandling av kupperose utføres ved hjelp av laser koagulasjon.

rosacea

På ansiktet vises betente områder av rødt eller rosa, som er forårsaket av utvidelse av blodkar. Symptomer vises mot en bakgrunn av sterke stressende sjokk (sinne, skrekk, overdreven erfaring). Også manifestasjonen av sykdommen kan føre til forbruk av krydret mat og alkohol. De første tegnene er en spredning av hudormer i pannen, nesen og haken. Da blir de til tette røde knuter, noe som bidrar til det uopprettelige tapet av attraktivitet. Terapi utføres ved hjelp av diode lasere.

hemangiom

En rekke godartede svulster. Kan være medfødt eller ervervet i tidlig barndom med vaskulær skade. Har en tett konveks struktur. Hovedtrekket i sykdommen er dets uforutsigbarhet: det kan være et lite og uklart flekk i mange år, eller det kan vokse flere ganger i flere måneder. Som sådan bærer den oppbyggede kanten ingen spesiell fare, men med overdreven størrelse kan det forstyrre arbeidet med nabofartøy og organer. Hos barn forsvinner den uavhengig til skoleår, og hos voksne blir den fjernet ved hjelp av en argonlaser. Hemangioma i århundreskiftet trenger obligatorisk behandling.

Nevus flammende

Symptom: En stor konsentrasjon av fartøy i ansiktet med rask og stor vekst. Som et resultat dannes en solid rosa flekk. I noen tilfeller oppstår plutselig og også plutselig forsvinner. Men veldig ofte fortsetter den å utvide og endre farge. Den behandles med en gul fargelaser med impulsiv blits.

Årsaker til begravet fartøy

Finn ut hvorfor kapillærene brister i ansiktet er vanskelig. Årsakene til manifestasjonen av couperose er forskjellige. De er delt inn i følgende hovedgrupper:

 1. Genetisk. En av årsakene til brødeligheten til veggene i kapillærene er arvelighet. Hvis du har sensitiv hud, kan den reagere sensitivt for alle stimulanser fra omverdenen: fra ultrafiolett til hudpleieprodukter. I dette tilfellet er det nødvendig å beskytte ansiktets hud mot slike fiender. For mer effektiv beskyttelse, bruk spesielle kremer for sensitiv hud som vil styrke strukturen og gjøre den mykere.

Maskinvare metoder for behandling

Nåværende prestasjoner i kosmetologi bidrar til effektivt å fjerne bristebåtene i ansiktet, uten at det kreves kirurgisk inngrep og uten å forlate arr. For å gjøre dette, bruk maskinvare metoder, for eksempel laser koagulasjon, ozon terapi og andre.

Laser koagulasjon

Denne metoden er mer sparing enn kryo-destruksjon (flytende nitrogen) og elektrokoagulasjon. Etter bruk av laseren er det ingen arr og arr.

Den mest effektive er gulgrønn stråling. Brukes for store flekker av lilla. Det finnes to typer laser med en gul stråle: med kobberdamp (bølgelengde 578 nm), samt med fargestoffer og en blitslampe (Sclero Plus og Vbeam).

Når du fjerner flekker fra et flammende nevus, kan du også bruke en neodym-laser (Palomar, XP Spectro Fotona Technology).

Innholdet i metoden, som bruker farger og blits, inneholder følgende punkter:

 1. Inflammede fartøy oppvarmes til ønsket temperatur for lodding. Til dette formål benyttes en gul pulserende laser. Men samtidig er huden rundt karene ikke oppvarmet og er ikke skadet.
 2. Fjerning utføres i et sjakkbrettmønster ved hjelp av sekvensiell laserhandling på individuelle punkter.
 3. På slutten av prosedyren blir huden lys, og en dag senere overgrever den med en skorpe, hvoretter et nytt sett med kapillærer dannes. Det kan ikke røres og slits av. Hun vil exfoliere seg etter ca 6-7 dager.
 4. Den naturlige fargen på huden vil komme seg etter tre måneder etter prosedyren.

Teleangiectasia fjernes ved laserkoagulasjon med kobberdamp (Yakhroma Med). Fasingen av prosedyren er som følger:

 1. Burstfartøyene oppvarmes av en laserstråle til 70 ° C. I prosessen er veggene limt sammen, noe som ødelegger fartøyene. Men området rundt dem forblir uberørt.
 2. Hvis pasienten har sensitiv hud, blir den først avkjølt.
 3. Etter at du har brukt denne enheten, danner ansiktet ikke skorpe.

Denne teknologien passer også til eliminering av fartøy i nesens vinger. Men du bør være forsiktig og prøv å ikke skade karene i neshulen.

sclerotherapy

Essensen av denne metoden er å fylle fartøyet med et stoff som limer veggene sine. Dermed fjernes fartøyet fra sirkulasjonsprosessen. Det finnes flere typer prosedyrer:

 • Mikroscleroterapi - substans (sklerosant) injiseres med en tynn nål og klienten opplever ikke noe ulempe. Effektiv med telangiektasi.
 • Skum-Form. Preparatet er pisket inn i en skummende tilstand. Hjelper å kvitte seg med tegn på rosacea.
 • Ehosklerozirovanie. Sklerittet blir introdusert i kapillæret ved laserskanning, noe som sikrer den mest nøyaktige introduksjonen. Påfør for å eliminere hemangiomer.

Men det er nødvendig å nevne de mulige konsekvensene av sklerosering: slag og tap av syn. Klinikken må ha tillatelse til å utføre en slik prosedyre.

Ozonbehandling

Området rundt kapillæret er ozonutarmet. Når rosacea injiseres i beholderens hulrom. Ozon provoserer biokjemisk oksidasjon, noe som fører til at den skadede kapillæren forsvinner. Denne prosedyren er trygt og utført i ozonterapi klinikker. En annen fordel ved å bruke ozon er effekten av foryngelse.

Hva skal jeg gjøre etter prosedyren?

For å unngå manifestasjoner av couperose i fremtiden, etter fjerningsprosedyrene, bør alle krefter styres for å hindre tilbakefall. For dette er det tilrådelig å følge alle veiledningene til en lege og en kosmetolog:

 • Unngå skade på det behandlede området av huden.
 • Innen de neste 24 timene, slutte å bruke omsorgsfulle kosmetikk basert på alkohol og sminke.
 • Beskytt ansiktet mot direkte sollys i minst de neste to ukene. Unngå besøk til solarium.
 • For å beskytte det behandlede området fra ultrafiolett lys, bruk et tynt lag solkrem rundt den resulterende skorpeen (SPF 20). Etter at hun har skilt, gjelder krem ​​på hele behandlet område.
 • Ikke rør skorpen med hendene! Også det kan ikke bli revet og dempet. En uke senere vil hun skille seg fra seg selv.

Overholdelse av disse enkle regler vil ikke kreve at du gjør mye, men vil spare mange uønskede problemer i fremtiden.

Ernæringsregler for couperose

Etter koagulasjonsbehandling bør enkelte diettregler følges. Først av alt, gi opp oppvaskene som utfordrer en forverring av couperose:

 • krydret sauser, krydder, krydder
 • pickles og marinader
 • hermetikk
 • kaffe og sjokoladeprodukter
 • alkohol

Begynn å ta multivitaminkomplekser, der det er vitamin K (styrker de vaskulære veggene), vitamin P (reduserer skjøthet i kapillærene) og vitamin C (fremmer dannelsen av kollagen, økt vaskulær tone).

medisiner

Medisinske produkter øker effektiviteten til maskinvarebehandling og er et komplement. Deres innflytelse er fokusert på å styrke ansiktets kapillærer og forhindre gjentatte manifestasjoner av couperose. Slike preparater er:

 • Ascorutin - reduserer nivået av skjørhet av karene og reduserer permeabiliteten, forbindelsen inneholder vitamin P og C
 • Alpha-linolsyre Omega-3 - øker vaskulær elastisitet og reduserer antall aterosklerotiske plakk
 • Pinogen og Gingo-biloba - utlede produktene av metabolisme fra fartøyene

På råd fra en lege kan salver av lokal bruk brukes. Bruk anti-cure krem ​​med en mild lys grønn fargetone. Selges i spesialiserte apotek og kosmetikk sentre. For eksempel merker kremer Tiande, Uriage Roseliane. Vær oppmerksom på Cream Sensibio-merke Bioderma. Også egnet er Alezans Lierak, som inneholder tang.

For å kontrollere om krem ​​er kompatibel med hudtype, bruk probene. Produsenter av kosmetikk av denne typen tar vare på komforten til sine kunder. Dette er veldig praktisk, fordi dette produktet er dyrt nok, og det vil være veldig irriterende hvis den kjøpte kremet ikke passer deg. For å lære å få en sonde, konsultere en konsulent på salgsstedet.

Styrke blodkarene

For å gi styrke og styrke kapillærene i ansiktet, kan du bruke flere oppskrifter for masker:

 • Druefrøolje, sophorekstrakt, marigold og løvetannblanding i like store mengder. Påfør ansiktet i en halv time før du legger deg til sengs. Fjern rester med et vev. Søknadsfrist: 2 måneder.
 • Leire fortynnet med mineralvann, kamilleekstrakt eller melk. Du kan legge til grunn ascorutin. Påfør ansiktet. Med tørr hud, hold 5 minutter, med oljeaktig - 20 minutter. Det er best å bruke rød leire. Men du kan ta og hvitt for en mild og sensitiv hud, og svart - for fettete.

Hemmeligheter for tradisjonell medisin

For å mer effektivt slippe av med couperose, kan du søke og bestemors oppskrifter. Her er noen av dem:

Mask av poteter

 1. Potetmaske. Fra friske poteter klemme ut saften og fukte et serviett i den. Dekk ansiktet ditt i en halv time. Deretter vaskes med varmt vann og skylles med kaldt (du kan bruke brygget kamille eller calendula).
 2. Havregrynsmaske. Ta den tørkede hakkede kamille og havregryn i like store mengder. Rør med vegetabilsk olje til homogen. Påfør ansiktet i 15-20 minutter. Vask av med varmt vann.
 3. Vask eller tørk ansiktet med avkok av kamille om morgenen og kvelden.
 4. Drikk ferskpresset juice. Saften fra kål er best. Legg litt gulrotjuice til den. En slik blanding vil gi huden din rikelig med vitaminer og mineraler.

Men ikke behandle folkemedisiner med et grunnleggende element i terapi. Det er bare bra som en hjelpemetode.

De mest effektive metodene er fjerning av maskinvare av fartøy.

Forebyggende tiltak

Hvis du vet om deres tendens til betennelse i blodårene, deretter umiddelbart gi opp scrubs og skreller, alkohol omsorg, kosmetikk med honning og mentol.

Vask med varmt vann og klapp forsiktig opp med et håndkle. Ikke gni ansiktet ditt!

Når du besøker skjønnhetssalonger, nekter du dyp peeling og damping. Manuell massasje er også kontraindisert. Vær oppmerksom på kollagenmasker, termisk massasje og urtemedisin.

Det viktigste, se på huden og bruk koselige kosmetikk!

Fartøyet på ansiktet eksploderte: hva kan jeg gjøre?

En sunn rødme på kinnene i ung alder taler ofte om kapillærene som ligger nær overflaten av huden. Dessverre truer denne posisjonen til fartøyene dem med hyppig skade - resultatet av dette er utseendet på røde flekker, "stjerner", maske.

Hva skal jeg gjøre hvis et fartøy (kapillær) brister i ansiktet? Først og fremst - ikke panikk, fordi det er et ganske vanlig fenomen, som i en eller annen alder oppstår av nesten alle. Det er derfor i moderne kosmetologi det er flere metoder samtidig, noe som tillater rask gjenoppretting av den opprinnelige hudtilstanden.

Men for å fullstendig kvitte seg med problemet, er ikke estetisk korreksjon alene nok. Det vil ta en integrert tilnærming for å eliminere de faktorene som gjorde kapillærene sårbare og utsatt for skade.

Hovedårsakene til vaskulær skade på ansiktet

Det er ganske mange slike faktorer. Noen skyldes arvelighet, andre skyldes ekstern påvirkning og vår daglige oppførsel. De hyppigste av disse er:

 • Følsom hud, hvis kar ligger nær overflaten og dermed er mer utsatt for den negative påvirkning av ytre stimuli
 • Skarpe temperatursprang: varm luft utvider karene, og forkjølingen demper dem. Tynne vegger av kapillærer tåler ikke en slik belastning, som følge av at de strekker seg og brister
 • Feil hudpleie, dårlig utvalgte kosmetikk, eksponering for solen uten å bruke spesiell beskyttelse, etc.
 • Mangel på hudhydrering - spesielt relevant om vinteren, ettersom varmesystemer i offentlige og arbeidsrom overdriver luften sterkt
 • Forsvinnelsen av blodårene skyldes ofte sykdommer i hjerte- og luftveiene, forstyrrelse av fordøyelsessystemet, hormonelle lidelser, stress, samt alkoholmisbruk, røyking og andre dårlige vaner
 • Overvekt og spesielt den medfølgende tilstedeværelsen av kolesterolplakk fører til overdreven stress på det vaskulære systemet, forstyrrer normal blodsirkulasjon
 • En betydelig byrde ikke bare på kapillærene, men også på alle organers arbeid er graviditet og fødselsprosessen.

I nesten alle tilfeller er et enkelt sprengningsfartøy derfor en følge av et komplekst problem i kroppen og ikke så mye en kosmetisk defekt som et signal om at man seriøst bør tenke på sin helse og muligens gjøre endringer i livsstilen.

Forresten, dette er grunnen til at mange presenteres på internett for vurderinger av pasienter som fjernet de skadede blodkar, er ikke så positiv farge, folk klage om fremveksten av nye "stjerner", knytter dette faktum med prosedyren, når det faktisk årsakene til tilbakefall bør søkes ikke er på kontoret kosmetolog.

Hvordan fjerne spor av en ødelagt kapillær?

Selvfølgelig, rydde opp allerede briste fartøy fortsatt er fornuftig - i hvert fall til den irriterende "stjerne" ikke distrahere fra tanker om hva som bør gjøres for å hindre deres forekomst i fremtiden. Det er flere alternativer:

Hvordan bli kvitt barriere i ansiktet

Når kapillærene i ansiktet brister, faller mange inn i en dumhet og vet ikke hvilke tiltak som skal tas. Faktisk er det veldig vanskelig å forstå årsaken som kan provosere en slik patologisk tilstand. Begravde kapillærer ser ikke ut til å være estetisk tilfredsstillende. Spesielt et slikt problem blir mest synlig i ansiktet.

Hvilken behandling som er angitt i dette tilfellet, avhenger av provokasjonsfaktoren. Årsakene til denne tilstanden kan være:

 • arvelig predisposition;
 • alder etter 40 år;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • skarpe temperatursvingninger;
 • kosmetikk av dårlig kvalitet;
 • et stort antall stressende situasjoner;
 • Konstant besøk til solariumet;
 • forstyrrelser i fordøyelseskanalenes arbeid;
 • problemer med stoffskiftet.

Hvis blodårene er ødelagte, er dette et alarmerende anrop fra kroppen. Det er nødvendig å gjennomgå en omfattende medisinsk undersøkelse. Den viktigste provokatøren er mangelen på stoffer som bidrar til å styrke karveveggen. Ofte blir kapillærene svært skjøre. Veggene deres er lett skadet, selv med en liten ekspansjon. Når den utsettes for ugunstige faktorer, fortiner prosessen med å tynne fartøyet, det brister.

Hvordan bli kvitt problemet

Hvis fartøyet i ansiktet har brist, hva skal man gjøre i dette tilfellet, vil de vite alt. Selvfølgelig bør alle tiltak tas for å sikre at patologi ikke påvirker andre fartøy. Før du tar til radikale metoder, anbefales det å revidere dietten. Det er nødvendig å inkludere det i mat som vil ha en gunstig effekt på tilstanden til vaskemuren. Dette er primært sitrusfrukter, som inneholder tilstrekkelig mengde vitamin C.

Inkluder også i menyen, dampet fisk, nøtter, frisk frukt og grønnsaker. Spesielt nyttig er spinat, kiwi, solbær og hundrosen. En diett for å gjøre opp underskuddet av askorbinsyre og rutin er ganske vanskelig, så mange foretrekker å supplere behandlingen med medikamenter. Den sikreste og mest vanlige er Ascorutin.

Til tross for sin billighet har den en uttalt effekt.

Alle triggere må tas opp for å styrke vaskulær vegg, inkludert røyking og alkoholforbruk, samt langvarig eksponering for solen. Solbrenthet i dette tilfellet bør generelt reduseres til et minimum. I tillegg har en beroligende serie en god terapeutisk effekt. De inkluderer Afobazol - et middel til en ny generasjon som forsiktig fjerner effektene av stress.

Metoder for eliminering av patologi

Hvis kapillærene i ansiktet har bristet, kan dette estetiske problemet elimineres ved å benytte seg av maskinvareteknikker. Samtidig er det ingen arr igjen, og ubehagelige opplevelser er praktisk talt fraværende. For tiden bruker den mest brukte laser. Han forlater ikke arr og forårsaker ikke ubehag.

Når fartøyet i ansiktet har brist, anbefales det å følge følgende taktikk:

 1. Under påvirkning fra laseren blir de skadede kapillærene oppvarmet til de er klare til lodding. I dette tilfellet brukes en gul versjon av strålingen. Driftsprinsippet anses som unikt. Det oppvarmer fartøyene, men påvirker ikke huden.
 2. For å fjerne problemområdet behandler spesialisten hvert nettsted i etapper.
 3. Umiddelbart etter prosedyren blir epidermis lys. Deretter begynner å bli dekket med et keratinisert lag, som er en skorpe. Etter en stund eksfolierer den gradvis, og under den dannes en ny vaskulær.

Den normale fargen på epidermis vil returnere om noen måneder. Ha tålmodighet. Skorpen selv faller av etter omtrent en uke. Hvis kapillæren i ansiktet har brist, blir scleroterapeteknikken ofte brukt.

Essensen av metoden er å introdusere i det skadede området et stoff som utøver en rettet handling på problematisk kapillær. Dens vegger limes sammen, det deltar ikke lenger i blodforsyningsprosessen. For tiden utmerker seg flere typer av denne prosedyren:

 1. Mikroterapiya. Det administreres av et stoff med en veldig tynn nål direkte inn i det skadede karet. Samtidig er det ingen smertefulle opplevelser.
 2. Skum former. Stoffet blir først pisket inn i et skum, og bare da injiseres det. Denne metoden brukes hyppigere i rosacea.
 3. Ehosklerozirovanie. Legemidlet administreres ved bruk av en laserskanner. Dette sikrer nøyaktigheten av effekten.

Når fartøyene i ansiktet briste, oppstår spørsmålet om hvordan man kan bli kvitt slike problemer. Disse metodene er svært effektive, men vi bør ikke glemme forekomsten av kontraindikasjoner. Skleroterapi kan bidra til et slag og føre til tap av syn, så det er svært viktig at prosedyren utføres bare av en erfaren spesialist.

Ytterligere metoder

Hvordan bli kvitt sprengte kapillærer i ansiktet? I tillegg brukes ozonbehandling ofte. Denne teknikken er veldig effektiv og lar deg raskt kvitte seg med problemet. I dette tilfellet er sonen der den skadede kapillæren ligger, avskåret med en spesiell substans (ozon). Biologisk oksidasjon begynner, som et resultat av hvilket kapillæret forsvinner. I tillegg til denne effekten oppstår hudforyngelse, som påvirkes.

Det er nødvendig å vite og tilleggsregler som må følges etter ozonterapi:

 1. Ta vare på huden, prøv å ikke skade den.
 2. I løpet av dagen etter prosedyren kan du ikke bruke alkoholholdig kosmetikk, og det anbefales ikke å bruke sminke.
 3. Ikke vær i den åpne solen i 2 uker. Det er nødvendig å beskytte huden med kremer med spesielle filtre.
 4. Solkrem skal brukes på en spesiell måte. Først påføres sammensetningen et tynt lag på eksponeringsområdet, og bare da på hele gjenværende område av epidermis.
 5. Du kan ikke røre stedet der innføringen av ozon.

Til resten av kapillærene kunne ikke bryte og forverre symptomene, det anbefales å ta omega-3 fettsyrer. De kan kjøpes i tablettform eller inngå i diettprodukter som er rike på et slikt stoff. For dette kan du spise rød fisk.

Ginkgo biloba-anlegget vil også bidra til å forbedre vaskulasjonen og øke blodsirkulasjonen.

Hvis kapillærene brister konstant, er det nødvendig å fjerne den provokerende faktoren, og ikke den kosmetiske feilen. For dette formål må vi kvitte seg med fordøyelsessykdommer, noe som fører til en nedgang i absorpsjon av næringsstoffer inn i kroppen, inkludert askorbinsyre og rutine.

Det er nødvendig å stimulere metabolske prosesser og gi opp mat, noe som øker nivået av kolesterol i blodet. For å gjøre dette er det best å utelukke fett og stekt mat, sjokolade og kaffe. For å bli kvitt problemet for alltid, anbefales det å lede en aktiv livsstil. Sportsarbeidet trener fartøyene og små kapillærene perfekt. God veksling av vask med varmt og kaldt vann.

Hvordan fjerne et bursted på ansiktet med minimal ubehag, vil vite alt. Imidlertid kan bare en lege svare på dette spørsmålet nøyaktig og pålitelig, fordi det noen ganger er svært vanskelig å bestemme utløsningsfaktoren av sykdommen selv.

Vaskulære defekter i ansiktet: Hvorfor vises og hvordan man skal håndtere dem?

En av de vanligste kosmetiske feilene som ødelegger utseendet er de synlige dilaterte karene i ansiktet. De manifesterer seg på forskjellige måter: Noen har et nett eller en liten åre av rød farge, mens andre sprer seg i ansiktene med røde flekker. Mange mennesker som har pimples på ansiktet deres med jevne mellomrom, med purulente topper.

Alle disse er manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Hver av defektene er et symptom på en av hudsykdommene, som er forenet med et felles navn - couperose. Couperose er oftere enn kvinner. Dette skyldes den særegne kvinnelige hormoner (østrogener), som påvirker tonen i karene. Blant den mannlige befolkningen, blir eiere av karetmasker og rødhet i ansiktet tilhengere av sterke ånder.

Couperose utgjør ikke en trussel mot helse og liv. Men det gir mye sorg (spesielt for unge kvinner). Noen prøver å skjule dem med pulver eller fundament. Andre bestemmer seg for å fjerne vaskulære stjerner på deres ansikter, ved hjelp av hekseri-metodene som finnes i motemagasiner eller foreslått av noen de kjenner. men Før du begynner å bekjempe symptomene på couperose, bør du gjøre deg kjent med årsakene til forekomsten. I tillegg må forstørrede kapillærer i ansiktet, som følge av denne sykdommen eller sykdommen, først behandles av en hudlege, og deretter fortsette til kosmetiske prosedyrer.

Sykdommer som forårsaker vasodilasjon på ansiktet

telangiectasia

Den vanligste sykdommen som observeres hos unge kvinner er telangiektasi. Med utviklingen på ansiktet vises et nettverk av skip. Ofte er det arvet hvis en av foreldrene (eller bestemødrene) har hatt en av disse hudsykdommene, som akrodermatitt eller rosacea. I dette tilfellet bør besøket til hudlege ikke utsettes. Imidlertid vil jeg minne deg om at disse ufarlige sykdommene ikke bør forveksles med systemisk lupus erythematosus, selv om mange mennesker har det travelt med å sette seg eller noen som sånn. For SLE er karakteristisk for "sommerfugl", plassert på vingene av nesen og kinnene, og dessverre er dette ikke det eneste symptomet på denne alvorlige patologien. Systemisk lupus erythematosus påvirker hele kroppen.

Ulike manifestasjoner av telangiectasias

Teleangiectasia kan oppkjøpes ved å utvikle seg hos personer i bestemte yrker som må jobbe på gata i alle vær. For eksempel i utsalgssteder i åpne markeder eller på en byggeplass. Svært ofte vises tegnet på ansiktene til vaktmestere og geologer, kokker, etc. Forskjeller i temperatur bidrar til at karene på kinnene utvides. På sommeren våren forsvinner symptomene på sykdommen, og vises igjen med utbruddet av kaldt snap. For å behandle denne sykdommen benyttes laserkoagulering ved bruk av selektiv fototermolyse.

rosacea

Rosacea er en av de mest ubehagelige varianter av couperose. I denne sykdommen på ansiktets hud er det betent områder av røde eller rosa blomster. Utseendet av deres prosess er utvidelsen av kapillærkar. Symptomer på rosacea oppstår med et sterkt følelsesmessig sjokk (frykt, erfaring for nært folk, sinne). Ofte fremkaller deres utseende inntaket av alkohol (selv i små doser), bruk av for krydret mat. Rozetsea - en hyppig følgesvenn av elskere av dampbad.

De første symptomene på rosacea ligner en spredning av akne hos ungdom, som ligger på pannen, kinnene, haken og til og med på nesen. Men over tid (hvis ikke behandlet ordentlig), blir små kviser til store røde noder eller rhinofyma. De kan føre til irretrievable tap av attraktivitet. Behandling av rosacea utføres av diode lasere.

hemangiomer

Denne sykdommen refererer til godartede neoplasmer. Oftest er det medfødt (med unormal utvikling av blodkarets vegger) eller oppstår i tidlig barndom på grunn av vaskulær skade. I motsetning til andre manifestasjoner av couperose er overflaten av hemangioma ganske tett og utstråler litt over huden. Egenheten ved denne feilen er uforutsigbarheten av atferd. Hemangioma kan i flere år forbli en liten flekk, og kan begynne å øke raskt i størrelse.

Hemangioma i seg selv er ikke farlig. Hos barn løses det vanligvis spontant i skolealderen. Men med sterk vekst kan det forstyrre den normale utviklingen av andre fartøy og ulike organer. Krever obligatorisk behandling for hemangiom, plassert på øyelokkene. For å fjerne hemangiomer brukes en argonlaser.

vinflettene (venstre) og kirsebærhemangioma (høyre)

Mange foreldre er bekymret for utseendet av rødhet i barnets øye. Oftest skyldes dette brudd på fartøyets integritet under spillet. Men noen ganger er årsaken til rødhetens utseende i det faktum at på grunn av høyt intraokulært trykk bryter kapillæren. Dette skjer ofte med voksne. I dette tilfellet er det viktigste å konsultere øyeleggen så snart som mulig. Han vil bestemme årsaken til hendelsen og foreskrive den riktige behandlingen, noe som vil bidra til å unngå problemer med øyets fartøy i fremtiden.

Nevus flammende

En rekke av denne sykdommen - nevus flammende. Dens symptomer er klynger på ansiktet av fartøy med unormal utvidelse. I dette tilfellet dannes et kontinuerlig sted (det kalles vin). Det kan oppstå plutselig og forsvinne like raskt. Men oftere øker det, endrer fargen. I den siste tiden ble vinflettene ansett som en uhelbredelig sykdom. Men i dag forlater de ikke spor, takket være behandling med en gul laser på fargestoffer med en flash-flash.

Spideriform Haemangioma

Noen mennesker med jevne mellomrom på ansiktet ser ut som små "edderkopper" med rød farge. Med tett undersøkelse kan du se at dette, som frosne bloddråper, fra hvilke i forskjellige retninger, som edderkoppens poter, sprer små fartøy. Etter en dag eller to forsvinner edderkoppen (spontant løser seg selv). Denne feilen kalles haemangiom edderkopplignende (stellate) eller nevus arachnid. Det oppstår som et resultat av tilstopping av arterioler. Ingen resuscitation av legene er nødvendig for å løse nevus. Oftest settes gangiomer hos gravide kvinner. Dette skyldes nedsatt sirkulasjon, forårsaket av utviklingen av fosteret. Nevus kan vises ikke bare på kinnene, men også på nesens vinger.

Årsaker til Couperose

Basert på symptomene på sykdommen, kan vi konkludere med at karene i ansiktet blir merkbare av følgende grunner:

 1. På grunn av effekten av temperaturendringer om vinteren;
 2. Under påvirkning av sollys for et lengre opphold på stranden eller å gjøre hagearbeid;
 3. Med nervøse overbelastninger;
 4. Fra bruk av akutt og for varm mat, alkohol;
 5. Under påvirkning av høye temperaturer i dampbad eller badstue;
 6. Når hormonet er forstyrret ved å ta hormonbehandlingsterapi;
 7. I nærvær av arvelige faktorer.

Maskinvare metoder for å kvitte seg med vaskulære defekter i ansiktet

I dag er det mange forskjellige måter som raskt og smertefritt kan fjerne det ødeleggende utseendet på fartøyene på ansiktet. Den mest effektive i dag er maskinvaremetodene (ikke forveksles med kirurgiske operasjoner). Essensen av disse metodene er at de alle har som mål å overlappe (forsegle) en sykefartøy som forstyrrer normal blodstrøm i ansiktets kutane epitel. Blodet begynner å bevege seg rundt det. I dette tilfellet dannes et nytt nettverk av små kapillære kar i det subkutane laget, slik at ansiktet ser mye friskere og yngre ut. Blant moderne teknikker, laser fjerning av fartøy på ansiktet; fotokoagulasjon; elektrooptisk synergisme og en rekke andre.

Laser koagulasjon

Gradvis forsvinner i fortiden slike metoder for fjerning av dilaterte kar på ansiktshuden, som kryoforstyring (behandling med flytende nitrogen ved lave temperaturer) og elektrokoagulasjon (elektrisk sperring). De er erstattet av sparsomme metoder, takket være hvilke kosmetiske problemer avtar en gang for alle. Etter fjerning av skadede kar med moderne apparat er det ingen tilbakefall, det er arr og arr igjen på huden. Under prosedyren for å fjerne stjerner med laser, opplever pasienten ikke noe ubehag.

For å fjerne vaskulære nettverk og rødhet på huden, brukes ulike typer laser enheter. Den mest effektive er laserstråling av grønn og gul farge. Den brukes når de røde blodkarene i ansiktet smelter sammen i vinflettene (flammende nevus). Det finnes to typer laser med en gul lysstråle:

 • Arbeider på kobberdamp med en bølgelengde på 578 nm.
 • Pulserende Sclero Plus eller Vbeam (ved hjelp av farger og flashbulbs), dens bølgelengde er 585 nm.

Bredt brukt til fjerning vin flekker Neodym-lasere, for eksempel Palomar (USA), XP Spectro Fotona Technology og andre.

Essensen av metoden ved hjelp av fargestoffer og fakkel er som følger:

 1. Utvidede fartøy skal oppvarmes til den temperaturen de er loddet på. Dette gjøres av en gul, pulserende laser. Samtidig opprettholder huden rundt dem normal temperatur og er ikke skadet.
 2. Fjerning utføres i en metodisk, sekvensiell virkning av laserstrålen ved visse punkter. Plottet er ikke fullstendig behandlet, men i sjakkbrettet rekkefølge.
 3. Etter endt prosedyre blir de behandlede områdene lettere i øynene. På en dag dekkes med en skare som ikke kan røres. Under det dannes et nettverk av nye kapillære fartøyer. Skorpen selv vil falle i løpet av en uke.
 4. Helt normal hudfarge vil bli gjenopprettet tre måneder etter prosedyren.

fjerning telangiectasia kan utføres ved to metoder:

 • Ikke-selektiv (elektrokoagulasjon)
 • Selektiv (laser koagulering ved bruk av selektiv fototermolyse).

Den selektive metoden har enda en navngivning - laser koagulasjon på kobberdamp. I Russland blir det oftest utført med laserenheten "Yakhroma Med" på poliklinisk basis. Ordrenes rekkefølge er som følger:

 1. Under påvirkning av laserstrålen oppvarmes de patologiske blodkarene til en temperatur på ca. 70 ° C. I dette tilfellet er det liming av veggene deres og forårsaker skade på fartøyet. Vevet rundt karet med patologi forblir intakt.
 2. Pasientens overfølsomme hud avkjøles.
 3. Virkemåten til enheten er satt slik at ansiktet etter avslutningen av prosedyren ikke etterlater spor i form av en skare dannet.

Denne metoden brukes til å fjerne foci av betennelse på nesens vinger. Men det er nødvendig å observere ekstrem forsiktighet, slik at karene i neshulen ikke splinter.

rosacea fjernes med en laser med lang puls. For dette blir en quadro diode laser fra det tyske selskapet Asklepion vanligvis brukt. Det skaper kraftig pulserende stråling med en bølgelengde som når 810 og 970 nm. Dette lar deg fjerne store formasjoner i ansiktet.

Video: En historie om prosedyren for å fjerne fartøyene i ansiktet

fotokoagulasjon

Ikke mindre vanlig metode for fjerning av små vaskulære nettverk og andre manifestasjoner av telangiektasi i de tidlige stadier er laserfotokoagulering. Alle manifestasjoner av couperose forsvinner øyeblikkelig. Dette skjer som et resultat av laserstrålens penetrasjon i den forandrede delen av fartøyet med akkumulering av blod og oppvarming. På samme tid oppstår limingen og etterfølgende døden. Photocoagulation kan utføres med laser Eulight, ELLIPSE I2PL og andre.

Skleroserende metode

Essensen av denne metoden er at på grunn av den spesielle substansen som introduseres i det berørte fartøyet, oppstår liming og uttak fra hovedblodstrømmen. Det finnes flere typer av denne prosedyren:

 1. Mikroskleroterapiya. Det utføres med det formål å fjerne det vaskulære nettverket under telangiektasi. Sklerosant injiseres med en veldig tynn nål, slik at pasienten ikke opplever smertefulle opplevelser.
 2. Skrapeskum-form. Tillater å kvitte seg med manifestasjoner rosacea ved å injisere i karet et preparat pisket inn i et skum.
 3. Ehosklerozirovanie. Dette resulterer i den mest nøyaktige innføringen av sklerosant i karet på grunn av deres laserskanning. Gjelder for fjerning hemangiomer.

Det skal bemerkes at i Russland har den juridiske rett til å utføre sklerose av fartøyene i ansiktet en enkelt klinikk. Dette skyldes høy sannsynlighet for komplikasjoner, inkludert slag og tap av syn. Derfor er vårt land den mest tilgjengelige og brukte teknikken laserstråling.

Ozonbehandling

En av de uovertruffen metodene for behandling av manifestasjoner av couperose er ozonbehandling. Under prosedyren blir karene på ansiktshuden skåret av med ozon. I hemangiomer blir rosacea-ozon innført i neoplasmaen ved hjelp av en mikronedel. Det er en biokjemisk oksidasjon som fører til forsvinden (ødeleggelse) av fartøyet med patologi. Dette er den sikreste metoden for å fjerne kapillære kar. Denne prosedyren utføres i spesialiserte sentre og klinikker for ozonterapi. Fordelen med dette er at samtidig med hovedvirkningen er huden fylt med oksygen, noe som gir en anti-aldrende effekt.

Beautek -therapy

Bredt brukt i eliminering av alle former for manifestasjon av couperose (telangiectasia, rosacea, etc.) er den nyeste teknikken, kalt Beautek-terapi, på samme navn-enheten i ITPL-serien. Det er seks typer, og hver av dem er designet for å utføre en viss kosmetisk prosedyre. Utviklerne av denne metoden er spesialister fra Tyskland.

Når prosedyren utføres, behandles områdene der fartøyene er synlige på ansiktet med elektrolyttgel. Datamaskinen viser akupunkturpunkter, som påvirkes av en pulserende mikrostrøm som overføres via en elektrodesensor. Unikt ved denne prosedyren er at datamaskinen er i stand til å gjenkjenne i hvilken tilstand cellene er og sende dem pulser av forskjellig styrke. Etter eksponeringen går cellen tilbake til en normal, sunn tilstand.

Enheten forårsaker aktivering av syntesen av elastin og fremmer produksjonen av kollagen, normaliserer vann-saltbalansen og fettmetabolismen. Strømmen av blod og lymf er betydelig forbedret. Alle disse prosessene passerer ubemerket for pasienten. Han føler ikke noe ubehag. Men dette er en av de dyreste prosedyrene. Minimumskostnaden for en prosedyre er 3000 rubler.

Anbefalinger etter prosedyren

Et viktig poeng etter eliminering av manifestasjoner av en hvilken som helst rekke couperose er forebygging av tilbakefall, det vil si utseendet på nye vaskulære nettverk. For å gjøre dette, er det nødvendig å følge alle anbefalingene og forskriftene til legen i den postoperative perioden, som er som følger:

 • Unngå skader på det behandlede området av huden.
 • På dagtid, ikke bruk for å ta vare på huden alkoholholdige lotioner og andre kosmetikk, gi opp sminke.
 • Innen to uker, dekke ansiktet ditt med hattede felt fra eksponering for sollys. Samme periode er forbudt å besøke solariumet.
 • For beskyttelse, syntes på stedet å bearbeide skare fra ultrafiolett eksponering, behandles området rundt det med en spesiell krem ​​med solbeskyttelse (filter 20). Etter at skorpen forsvinner, fortsetter å bruke denne fløten for hele behandlet overflate.
 • Skorpen kan ikke bli fuktet, rørt, prøv å rive, siden det er dannelsen av nye kapillærer. Hun vil falle av seg selv om noen dager.

Strømforsyning

Folk som har fått koagulasjon, må følge visse restriksjoner i mat. Først bør det være fra alle rettene som bidrar til forverring av couperose. Disse inkluderer:

 1. Spicy sauser og marinader,
 2. Saltet og marinert mat;
 3. Krydret krydder og hermetikk;
 4. Sjokolade og produkter som inneholder koffein.

Det er nødvendig å fullstendig forlate alkoholholdige drikker, inkludert druer. Men legg til kostholdet ditt multivitaminer, som inkluderer:

 • Å styrke karveveggene - K-vitamin;
 • For å redusere sårbarheten i kapillærene - vitamin P;
 • For dannelse av kollagen og øke tonen i karrene - vitamin C.

Medisineringsterapi

Medikamentterapi fungerer som et supplement til maskinvaremetoden for fjerning av det vaskulære nettverket på ansiktet. Det inkluderer stoffer som har som mål å styrke karene i ansiktet og forhindre fremveksten av nye tegn på kupperose. Disse inkluderer:

 1. Ascorutin - et stoff som reduserer vaskulær permeabilitet og reduserer kapillærens skjøthet, på grunn av innholdet av vitamin P og C.
 2. Alpha-linolsyre Omega-3. Det øker fartøyets elastisitet. På grunn av denne fettameterumettet aminosyren reduseres dannelsen av aterosklerotiske plakk.
 3. Alpha-tokoferon eller Pinogen. Disse antioksidanter bidrar til utskillelsen av metabolske produkter fra karene.
 4. En lignende handling er besatt av forberedelsen av Gingo biloba.

Medisinske salver for lokal behandling utnevnes av den behandlende legen. Det anbefales å bruke en spesiell kosmetisk krem ​​til couperose, en mild lysegrønn farge. Det finnes på apotek og i kosmetikk sentre. De mest populære er følgende:

 • Tiande;
 • Uriage Roseliane;
 • Alezans Lierak, med innholdet av tang;
 • Sensibio fra Bioderma, som er en utmerket beskyttelse mot de negative effektene av temperaturendringer;
 • Dr. Taffy med calendula.

Mange produsenter tilbyr samplere av sine produkter. Dette lar deg kontrollere effekten av krem, dens kompatibilitet med pasientens hud. Som er veldig praktisk, fordi dette produktet er dyrt.

Det bør bemerkes at alle disse legemidlene er gode for å hindre utviklingen av sykdommen. Hvis symptomene fremdeles vises, er det bedre å umiddelbart ty til maskinvare metoder for fjerning.

Styrking av blodkar

Evnen til å fjerne laserbeinene i ansiktet lindrer ikke behovet for å styrke dem. Tross alt bidrar bare elastiske kapillærer med en god tone til normal blodstrøm, og forhindrer utseende av retikuler og rødhet på huden. Forsterkning av ansiktsblodkar er lettet av følgende masker, som kan gjøres av seg selv.

Day Mask

Ta ekstrakter av blåbær og mimosa blomster, nåleblader, kalganrødder, cypresfrø og druefrøolje. Alle komponenter, tatt jevnt, grundig blandet. Påfør huden på ansiktet. For å forbedre effekten, dekk med en klut fuktet med varmt vann. Vask masken med varmt vann. Ansikt ditt ansikt med riktig krem. Begge masker blir gjort hver annen dag i to måneder.

Små fartøy på ansiktshuden styrker kompresjonen fra saften med scalded persille, blandet med melk. Våt gaze i denne blandingen påføres ansiktet i 30 minutter. Det anbefales at du gjør dette hver annen dag. Forsterkning av karene blir lettere ved daglig å gni ansiktet med aloe leaf, samt å ta innsiden av følgende infusjon:

Ta en salt skje med bær chokeberry, to spiseskjeer av hagtorn blomster og mistelteblader. Brew dem i en termos med en liter kokende vann og insistere. Drikk tre ganger om dagen for et halvt glass.

Nattmaske

Den inneholder et ekstrakt av sophora, løvetannrøtter, calendula blomster og essensiell olje fra druer. Alle komponenter er tatt like. Masken er jevnt fordelt over ansiktet. Overskuddet fjernes med en myk klut.

Tradisjonell medisin

Tradisjonell medisin tilbyr også verktøy for å bli kvitt feil som ødelegger utseendet.

 1. Den mest effektive er sokoterapiya. For det er ferskpresset hvitkåljuice brukt. Den inneholder det største antallet forskjellige mineraler og vitaminer. Men det har litt bitter, ubehagelig smak. Juice gulrøtter vil bidra til å forbedre den. Vi anbefaler også plommejuice som inneholder en stor mengde vitamin P, så nødvendig for elastisitet av kapillærene og andre kar.
 2. Noen healere anbefaler smøring av berørte områder med eplecider eddik eller fersk tomatjuice. Men dette middelet bør brukes svært nøye, da syre som finnes i dem kan forårsake brenning.
 3. Av medisinske planter med couperose er det best å bruke blomster av kamille og marigold (marigold). Vanninfusjoner av disse plantene kan vaskes. De passer godt til huden, fjerner irritasjon, siden de har en beroligende effekt.

Forebygging av vasodilasjon i ansiktet

En person som jevnlig brister blodårene, er det nødvendig å skikkelig ta vare på huden hjemme. For dem kontraindisert bruk :

 • Scrubs og peelings med et innhold av grove partikler, som kan forårsake irritasjon av huden;
 • Alkoholholdige lotioner og andre hudpleieprodukter;
 • Kremer, geler og andre kosmetiske produkter, som inkluderer mentol eller honning (disse er sterke allergener).

Vann til vask bør være moderat varmt. Varmt vann, samt kaldt vann, forårsaker vasodilasjon. Etter vask anbefales det ikke å tørke ansiktet, du trenger bare å feste et håndkle i noen sekunder for å fjerne overflødig vann.

I kosmetisk salong er det bedre å velge overflate peeling med kjemiske midler. Damp og manuell massasje prosedyrer med couperose er kontraindisert. Men veldig nyttige masker med kollagen, termisk massasje, fytoterapeutiske prosedyrer.

Den grunnleggende regelen - omhyggelig refererer til tilstanden til huden din. Velg milde metoder og ta vare på det. Og så er det ikke nødvendig med cauterization.

Kinesisk gymnastikk

Kinesisk medisin er kjent for sin unike evne til å eliminere ulike lidelser uten bruk av rusmidler. En av de effektive måtene å styrke karene på ansiktet er den terapeutiske gymnastikken, utviklet av kinesiske healere. Utfør det om morgenen, etter morgenøvelsene (eller etter det), gjenta hver øvelse minst 15 ganger. Alle øvelsene utføres i "sittende" stilling (på en stol eller på tyrkisk, med bena gjemt på gulvet).

 1. Tren "Wave". Ryggen er rettet. Hendene er på knærne, øynene er stengt. Ved innånding er det nødvendig, så mye som mulig å holde ut magen. Når du puster ut, trekker du magen tilbake.
 2. Energisk rubbing av ørene med fingrene (pekefinger og stor).
 3. Massasje av auriklene. Håndflatene er over de hørbare åpningene og er trykket mot dem. I denne posisjonen beveger du håndflatene opp og ned. I dette tilfellet oppstår bøyning og forlengelse av auriklene.
 4. Hodemassasje. Det utføres ved å flytte palmen fra frontpartiet mot nakkestøtten og tilbake.
 5. Massasje av øyenbrynene med en falsk tommel (fra baksiden). Bevegelse fra nesebroen mot templet. Så beveger fingeren seg tilbake.
 6. Imitasjon av vasking. Ansiktet er dekket med palmer, en bevegelse som ligner på vask.

Akupunktur i vaskulær styrking

Akupunktur eller handling på biologisk aktive punkter brukes til behandling av mange sykdommer. Tibetansk medisin tilbyr flere enkle øvelser som påvirker de aktive punktene i hendene som tilsvarer gjenopprettelsen av normal blodstrøm. Denne teknikken kalles Kumnyay.

 • Stå opp rett. Plasser hendene foran brystet, håndflatene med sammenflettede fingre vendt mot ansiktet ditt. Det er nødvendig å skille dem sakte å trekke håndflatene i forskjellige retninger.
 • Situasjonen er den samme. Men bare de små fingrene er stengt. Gjenta det forrige trekket, og prøv å skille dem fra.
 • Gjenta øvelsen med hver finger.
 • Kleven på den ene hånden er klemmet mellom langfingeren og pekefingeren. Det må trekkes ut derfra. Etter 10 repetisjoner, utfør øvelsen, klem fingrene først en om gangen, så den andre.

Hver øvelse må utføres minst 10 ganger.

Les Mer Om Fartøyene