Hvorfor brøt skipet i øyet og hva skal jeg gjøre?

Den hvite i øyet ble rød på grunn av blodkarene? Sannsynligvis opplever alle en veldig sterk frykt i en slik situasjon. Noen har hatt en slik ubehag en gang, og noen fartøy i øyet briste jevnlig.

Gitt utbredelsen av dette problemet, vil vi forstå hvorfor fartøyene i øyet kan briste, og hva som skal gjøres i dette tilfellet.

Fartøyet i øyet briste

Vurder de vanligste årsakene til vaskulær ruptur gass.

 • Arteriell hypertensjon. I utgangspunktet brister blodkar i øynene ettersom blodtrykket stiger på grunn av blodoverløp. Oftest er dette problemet konfrontert med pasienter med hypertensiv sykdom, noe som er komplisert av hypertensiv krise. Hjertet, hjernen, leveren og øynene er målorganer, som hovedsakelig lider av hypertensjon. Hypertensiv krise er en kraftig økning i blodtrykket til individuelt høye tall. Det vil si at noen har en krise som kan utvikles ved et trykk på 140/90 mm. Hg. st., og hos noen - ved 200/100 mm. Hg. Art. Fartøy i øynene er sclerosed og mister elastisitet, slik at de ikke kan takle en skarp tilstrømning av blod, og derfor er de revet. Imidlertid kan årene sprekke, ikke bare hos pasienter med hypertensjon som blodtrykk kan stige kraftig på bakgrunn av alkoholmisbruk, overdreven trening, eller psyko-emosjonelle uro.
 • Overdreven fysisk aktivitet. Oftest observeres øye vaskulære brudd når du løfter vekter, intens trening i treningsstudioet og under arbeid under arbeidskraft.
 • Skader på øyebollet. Svært ofte er øyelokkets påvirkning eller blåmerke manifestert av blødning i netthinnen. Dessuten kan årsaken til brutte blodkar i øyet være kirurgi, for eksempel å bytte linsen med grå stær, korrigere strabismus, etc.
 • Diabetes mellitus. For denne patologien er karakterisert ikke bare insulinmangel og økt blodsukker, men også skader på kapillærkar. Dette skyldes at overflødig glukose i blodet påvirker veggene i kapillærene, noe som resulterer i tykkelse i noen områder, og på andre blir tynnere. De beskrevne patologiske prosessene reduserer fartøyens elastisitet, og følgelig deres styrke.
 • Overarbeid av øynene. Økt arbeidsbelastning på visjonen observeres hos de som jobber lange timer på en datamaskin eller leser mye, spesielt i dårlig belysning. Derfor fører slik tretthet til en aktiv tilførsel av blod til øynene, fordi de kan rive.
 • Skarp værbytting. Personer som er svært følsomme for endringer i værforholdene (temperatur, atmosfærisk trykk), ofte sprenger blodkar i øynene, på grunn av det de blir rødt.
 • Betennelse i hornhinnen. Inflammatoriske sykdommer i øyebollet blir også ofte ledsaget av blødning i retina. Den inflammatoriske prosessen i dette tilfellet kan utløses av patogene mikroorganismer, traumer, vi får en fremmedlegeme i øyet, en allergisk reaksjon, kjemiske eller termiske forbrenninger. I tillegg til vaskulære brudd klager pasienter om smerter i øyebollet, spesielt i sterkt lys, tåre.
 • Betennelse i bindehinden. Årsakene til konjunktivitt er de samme som i keratitt. I tillegg oppstår disse sykdommene samtidig. De viktigste symptomene på betennelse i konjunktivene brenner og kløe i øyet, rødhet, utslipp fra øyegapet, ruptured kapillærene.
 • Øyebloppens neoplasmer. Utseendet til svulster av noe slag i øyebollet fører til deformering av kapillærene, som et resultat av hvilke de brister.
 • Mangel på vitamin C og P. Hypovitaminose av askorbinsyre og rutine fører til tynning av vaskemuren, som et resultat av hvilken det blir sårbart og lett revet.
 • Brudd på vaskulære vegger. Tilstanden av blodkar kan påvirkes av noen medisiner eller øyesykdommer, for eksempel glaukom.
 • Craniocerebral skade. Med hodeskader, blir blodsirkulasjonen i hjernen og utstrømningen av cerebrospinalvæsken ofte forstyrret, noe som kan føre til økt arteriell trykk i karene, inkludert øyet.
 • Overoppheting. Å ødelegge øyets fartøy kan resultere i en solskjerm, overoppheting i et rom med høy temperatur eller til og med et besøk til en badstue eller et bad.

Hva er blødninger i øyet?

Vaskulære rupturer i øyet er delt inn i flere arter ved lokalisering, vurder dem.

Ruptur av kapillærene i netthinnen. Denne typen blødning i øyet er den farligste, da det truer med å miste synet. Retina er den delen av øyeklokken der reseptorene som er ansvarlige for visuell oppfatning, befinner seg. Derfor slår brytningen av fartøyet i netthinnen seg av en del av reseptorene. Pasienter kan klage på sløret syn, flimrende fluer for øynene og utseendet på blinde flekker.

Vaskulær ruptur av bane. I dette tilfellet strømmer blodet inn i fettburet, bak øyeboblet. Hos slike pasienter stikker øyeklokken ut av bane, hevelse, blåmerker under øyet, dobbeltsyn og smerte når du beveger deg med øynene.

Vaskulær ruptur i glassplaten. Denne øyedannelsen sikrer passasje av lysstråler og deres oppføring på netthinnen. Blødning bryter gjennomsiktigheten av glassplaten, som manifesteres av et fall i syn.

Vaskulær ruptur i fremre kammer. Denne tilstanden skyldes oftest glaukom og traumer. Ved undersøkelse bestemmes hematom i nedre del av øyebollet.

Vaskulær ruptur i sclera eller konjunktiv. Denne typen blødning i øyet observeres oftest.

Fartøyet i øyet briste: hva skal jeg gjøre?

Oftalmisk lege foreskriver ikke behandlingen i alle tilfeller, da blødning i øyet etter noen dager kan oppløse seg selv.

Den terapeutiske taktikken for vaskulære rupturer i øyet avhenger direkte av årsaken til dette problemet. Derfor er det først og fremst nødvendig å bestemme faktoren som utløste intraokulær blødning. Tross alt, etter eliminering vil årsaken til karene ikke lenger bli revet, og blødningen vil passere med tiden.

I tilfelle at rupturen av fartøyet ble provosert av overarbeid av øynene, bør man hvile, utføre avslappende øvelser for øynene og sørg for å observere hygieniske regler når man arbeider på en datamaskin eller leser.

For eksempel, med hypertensjon, er det nødvendig å konsultere en lege-terapeut eller kardiolog, som vil foreskrive stoffer for å normalisere blodtrykket.

Når den inflammatoriske prosessen i øynene, dråper med antibiotika påføres, og i tilfelle av tørrøysyndrom - kunstige tårer etc.

Det er også en rekke akutte forhold som krever umiddelbare medisinske tiltak. Vurder prinsippene for å behandle slike forhold, som oftest fører til brudd på karene i øyet.

 • Paroksysm av glaukom. Glaukom er en sykdom som er basert på å øke trykket i øyeballet. Den farligste konsekvensen av denne patologien er atrofi av optisk nerve og fullstendig synstap. Sykdommen varer i lang tid med perioder med forverring. Et akutt angrep av glaukom kan utløses ved å ta visse medisiner, stress, overarbeid og andre årsaker. Med paroksysm av glaukom, bør trykket inne i øyeklokken senkes innen 2-3 timer for å unngå død av optisk nerve. Fremstilling i dette tilfellet kan være en 1% oppløsning pilokarpin i form av øyedråper, som er innpodet i øyet to dråper hver kvartals øyne til tilstand bedres. Dessuten blir pasienten gitt diuretika (Lasix, furosemid, torasemid) og smertestillende midler (Nimesil, Diclofenac, Ksefokam) og innlagt i oftalmologi avdeling.
 • Hypertensiv krise. Når denne presserende tilstand til pasienten vedkommende kraftig økning i blodtrykket til høye tall, som er ledsaget av hodepine, svimmelhet, støy i øynene på flakkende fluer foran øynene, vaskulære brudd i øyeeplet, og andre symptomer. Den hypertensive krisen utgjør en formidabel fare for pasientens liv, så behandlingen skal startes umiddelbart, selv før ambulansen kommer. Med alvorlig smerte i hjertet, ta Nitroglycerin pillen og to Aspirin tabletter for å hindre hjerteinfarkt. Legg også en Kapptressa-tablett under tungen eller slipp 2-3 dråper Nifedipin-sukker og suge den.
 • Koagulopati forårsaket av overdosering av medisiner som fortynner blod. Pasienter med koronarsykdom, hjerteklaffesykdom, arytmier eller pasienter som har hatt kirurgi på hjerte eller blodårer har en lang tid til å ta medisiner for å forhindre blodpropp - antikoagulantia. Derfor er slike pasienter blant de personer med økt risiko for brudd på øyets fartøy. Også svært ofte kan pasienter selvstendig øke dosen av legemidlet, forårsaker overdose til dem, noe som manifesteres av blødninger, inkludert øyebollet. Hvis dette skjer, må du kontakte legen din for optimal dose antikoagulant.

Dråper med ruptured fartøy i øyet

I tilfeller der brudd på fartøyet i øyet skyldes en årsak som ikke utgjør en trussel mot helsen og livet, kan du søke øyedråper henholdsvis etter å ha konsultert en spesialist.

De mest effektive øyedråper for blødning i øyet er følgende stoffer:

 • Visine. Dette stoffet akselererer resorpsjonen av blødning, lindrer øyehyperemi, reduserer smerte og brenner, og fukter også konjunktivene. Vizin bør innsettes i det ytre hjørnet av øyet cicle med to dråper hver 12. time;
 • Emoksipin. Dette legemidlet ble utviklet spesielt for å bekjempe blødninger i øyeballet. Bury i øyet tre dråper tre ganger om dagen til rødheten ikke passerer.
 • Defislez. Disse dråpene representerer kunstige tårer og brukes til tørrøysyndrom.
 • Taufon. Dette stoffet fremmer rask oppløsning av blødning i øyebollet og effektivt eliminerer ubehagelige symptomer. Og Taufon er vist med glaukom.

Fartøyet under øyet briste: hva skal jeg gjøre?

Et sprengningsfartøy under øyet kan se ut som en mørk sirkel eller ligner et blåmerke. Men i hvert fall ødelegger dette problemet utseendet. Derfor, til din oppmerksomhet, er de mest effektive måtene å bekjempe sprengning av blodkar under øynene.

 • Påfør korrektor, fundament eller pulver på huden under øynene.
 • Kontrastvask om morgenen vil bidra til å styrke fartøyene.
 • Mesoterapi er en kosmetologisk salongprosedyre, hvis essens er innføringen av en vasokonstriktor i huden under øyet.
 • Laser fjerning av fartøy under øynene, som utføres utelukkende under forholdene til en medisinsk klinikk.

Hvordan forhindre blødning i øyet?

For å redusere risikoen for vaskulær ruptur, vil følgende anbefalinger hjelpe deg:

 • Utfør med langvarig arbeid på datamaskinen eller les avslappende øvelser for øynene.
 • la oss hvile øynene hver halv time ved visuell belastning;
 • velg den sikre avstanden mellom deg og datamaskinen, TVen eller boken;
 • gi tilstrekkelig belysning av arbeidsområdet;
 • Ikke misbruk salt, brennevin og kaffe;
 • luftfuktige luften i rommet hvor du er mesteparten av tiden, og ventilere rommet regelmessig;
 • Bruk solbriller når du bor i solen eller i vinden;
 • grundig tilnærming til valg av kosmetikk;
 • før sengetid, fjern alltid linsen;
 • konsumere en tilstrekkelig mengde vitaminer P og C, som finnes i grønnsaker, frukt, urter, eller ta vitaminkomplekser.

I de fleste tilfeller krever ikke et sprengningsfartøy i øyet noen behandling, men konsultasjonen av en oftalmolog gjør fortsatt ikke vondt for deg. Tross alt kan et lignende problem skjule patologi, som er en trussel mot helse og liv.

Hvorfor fartøyet i øyet briste - grunner og hvordan man skal behandle

Bursting i fartøyets øye er et ganske vanlig fenomen. La oss vurdere årsakene til at kapillærene briste og briste, hva de skulle gjøre i en slik situasjon, hvilken type behandling skal gjøres med dråper og når mer komplisert terapi er nødvendig.

Den okulære retina består av vaskulære elementer som er kapillær-venøst ​​nettverk. På grunn av denne strukturen får den mat og oksygen, som er nødvendig for normal drift. Av ulike grunner er det i enkelte tilfeller en brist på fartøyet i øyet. Den sprengende kapillæren er en blodig flekk av langstrakt eller uregelmessig form.


Bilde 1. Symptomer på at fartøyet briste i øyet

Hvorfor skjer dette? Faktorer som fører til slike symptomer varierer. Ofte er dette bare for tørr luft i rommet, i sjeldnere tilfeller er årsakene mer alvorlige og forårsaket av ulike sykdommer. Ved barn kan fartøyet sprekke på grunn av tårer under gråt, hos en voksen person - på grunn av overdreven fysisk overbelastning. Når fartøyet brister, føler personen ikke smerte, derfor blir mindre lesjoner vanligvis ikke lagt merke til og behandling utføres ikke. Når en enkelt påvisning av komplikasjoner ikke er truet, men å behandle sykdommen er bedre å bli kvitt symptomene så raskt som mulig. Vanligvis blir dråper brukt til terapi.

årsaker

Hvorfor det er et brudd på fartøyet i øyet, og hva det truer, foruten kosmetisk ubehag, vil vi vurdere nedenfor. Øyeblødning møtte hver voksen minst en gang. Det er kjent at smerte symptomer samtidig ikke er tilgjengelig, så hvis fartøyet har sprukket i øyet en gang og senere patologi er ikke gjentatt, da spesielt ikke bekymre deg. Sannsynligvis vil saken i en enkelt ekstern effekt og den røde flekken løse seg uten spor i noen dager.

En annen ting er om vaskulære lesjoner forekommer regelmessig og opptar et stort område. I en slik situasjon er det nødvendig å besøke en oftalmolog for å etablere årsakene og utvikle en metode for behandling av sykdommen.

Eksterne årsaker

Vi lister de engangsfaktorer som kan påvirke øyekarrets integritet:

 • Værforhold: Hold deg i sterk vind, under solen eller under forhold med høyt atmosfærisk trykk.
 • Det er for tørr luft, tilstedeværelse av røyk eller mye støv i rommet der personen er.
 • Lengre opphold i høy temperatur, for eksempel i badstue, badehus eller i et varmt feriested. Denne faktoren forverres med lav luftfuktighet.
 • Traum i øyet, når fartøyet brister på grunn av en fallende mote eller som et resultat av mekanisk handling.

Eksterne faktorer er viktigere hos barn.

Interne årsaker

Effekten av interne faktorer er systemisk i naturen, når de blir identifisert, trenger personen oftest i kvalifisert behandling ikke bare ved hjelp av dråper for direkte å påvirke det brutte fartøyet, men på annen måte, noen ganger ganske alvorlig, for å påvirke initiator sykdommen.

 • Hypertensive og høyt intrakranielt trykk Dette er ganske vanlige årsaker til sprengning av øyekapillærene, som doktoren tenkte på først og fremst. Med disse sykdommene har røde flekker på øynene en tendens til å forekomme periodisk. Når, i løpet av en hypertensiv krise øker kraftig i en pasients blodtrykk over normer, til hvilken ett av de kapillærene er belastningen på det vaskulære system i øyet øker kraftig, på grunn stand svekket briste. Slike lesjoner kan suppleres med neseblødning. En slik patologisk tilstand er bare ved første øyekast virker det ufarlig, siden etter øyet, kan rippe og cerebrale arterier, som er fylt med hemoragisk hjerneslag og dens alvorlige konsekvenser. Derfor, hvis høyt blodtrykk oppdages, må pasienten utvikle en vane med konstant overvåkning og motta nødvendig behandling.
 • Diabetes mellitus - En annen grunn til den raske utviklingen av øynets vaskulære patologi. På grunn av metabolske forstyrrelser blir maskiner i kroppens arterier tynnere og blir skjøre. Ocular fartøy, som den mest små og skjøre, blir det første målet for denne prosessen. Fartøyet kan sprekke på et øyeblikk av ubetydelig belastning, for eksempel i det øyeblikk som hakker eller vipper, og også bare av seg selv. Hva å gjøre under slike forhold? Kommer videre til endokrinologen for å justere nivået av hormoner som ikke er gitt av normal metabolisme i kroppen.
 • Oftalmiske sykdommer også en vanlig årsak til sprengning av kapillærene. Spekteret av lidelser som er ganske bred og omfatter både tegninfeksjons lesjon øyne (konjunktivitt), og utviklingen av ondartede svulster og immunsvikttilstander, for eksempel, blefaritt.
 • sykdomhematologisk karakter, som fører til høy sannsynlighet for blødning i hele kroppen. Blant symptomene på denne typen unormalitet kan det identifiseres akutt følsomhet i huden, når det etter en liten mekanisk effekt på det er spor av hematom.
 • Tilstanden av immundefekt og vitaminmangel, Når de vaskulære veggene mister sin elastisitet.

For nøyaktig diagnose av en øyelege bør ikke bare undersøke pasientens øye med hjelp av spesielle enheter, men også å se hans kort på temaet tidligere øyeskader, samt å finne ut hva som skjedde med pasienten for noen tid før sprengning av fartøyene i øyet. Dette betyr at pasienten skal forberede seg til undersøkelsen og tilbakekalle alle nyanser som kan påvirke diagnosen og utviklingen av hva man skal gjøre og hvordan man skal behandles i et bestemt tilfelle.


Foto 2. Kapillærbrudd

Andre årsaker som påvirker øyets fartøy er:

 1. Tetthetstilstanden, kronisk søvnmangel, økte belastningen på det visuelle apparatet, noe som er mer typisk for voksne travle mennesker
 2. Fysisk overbelastning forbundet med løftevekter. Her i risikosonen, profesjonelle idrettsutøvere i motorsport. I tillegg kan kvinner ledsages av et brudd på fartøyet med fødsel.
 3. Økt kroppstemperatur, som følger med et stort antall sykdommer og patologiske forhold.
 4. Alvorlig allergi
 5. Misbruk av alkohol, når fartøyet først intensivt ekspanderer, og deretter skarper kraftig, noe som skaper forholdene for at det kan briste.
 6. Hos barn oppstår kapillære brudd mot en bakgrunn av voldelig gråtende gråt.

symptomer

De viktigste symptomene på at fartøyet brister i øyet er tilstedeværelsen av et rødt blodflate mot proteinbakgrunnen. Med nederlaget på flere kapillærer er lesjonen signifikant i volum. Noen ganger er et fartøy revet fra baksiden av øyet, i dette tilfellet er det synlige tegn på at den har bristet. Av symptomene er bare nærværet av en liten tyngdekraft isolert, som vanligvis ikke engang blir lagt merke til.

behandling

Hvordan behandle og hva skal jeg gjøre hvis øyekapillaret har bristet? Med en enkelt forekomst er årsaken i de fleste tilfeller i det ytre miljø. Noen spesielle behandlinger er ikke foreskrevet, symptomene på røde flekker selv passerer under 3-5 dager. I løpet av denne perioden er det bedre å redusere belastningen på de visuelle organene.

Hvis du ikke går etter denne perioden symptomer på sykdommen, men snarere forverret av tørrhet, irritasjon, ødem, ekstra blødning, bør du være sikker på å ta kontakt med en øyelege. Legen vil inspisere og foreskrive narkotika som brukes i form av dråper onde å begrave i øynene.

Vanligvis er behandlingen:

 • Viskøs, disse dråpene er gode for å lindre hevelse og rødhet.
 • Taufon, som aktiverer regenereringsprosesser.
 • Emoxipin, som har en løsende effekt på sonene der blodårene brister. I tillegg styrker den vaskulærveggen.
 • Ascorutin, som eliminerer mangelen på essensielle vitaminkomplekser.
 • Diphisez - dråper som har en mykende og smørende effekt, noe som bidrar til å unngå tørrhet og irritasjon.

Disse dråper kan ikke utnevne deg selv, plukke opp et bestemt sett med medisiner kan bare en lege på resultatene av inspeksjon og diagnose.

Periodisk gjentatte blødninger indikerer eksistensen av sterke interne årsaker som forårsaker patologi. Det faktum at fartøyet brister i øyet, vil bare være en refleksjon av den eksisterende patologiske prosessen. For å sikre at symptomene blir eliminert, bør årsaken til kapillærene undersøkes regelmessig. Dette krever ytterligere diagnose av organer og systemer, ofte ikke relatert til syn. Det sender en øyelege eller en terapeut til ledsagende undersøkelser.

Hva skal man gjøre når et brudd på fartøyet ble oppdaget

 1. Med fysisk anstrengelse, gi den opp og hvile godt. Hvis det gjelder amatørsporter, bør treningen avbrytes for behandling og gjenoppretting.
 2. Work. forbundet med syn, bør være begrenset. Det er viktig å ta pause og oppvarming for øynene regelmessig (hvert 30. minutt).
 3. Nekter å drikke alkohol
 4. Å være på gata, beskytt deg mot vind og solskinn best, faller på ansiktet ditt. For dette formål er store solbriller som forsinker ultrafiolett lys godt egnet. Luft i rommet skal fuktes.

Hva kan ikke gjøres med blødning når fartøyet brister

 1. Dropper med vasokonstriktiv effekt er forbudt.
 2. Det anbefales ikke å sette på de lukkede øynene bomullsull gjennomvåt i teblad. Ved hjelp av slike populære teknikker blir situasjonen bare forverret.
 3. Øyne skal være i ro, spesielt for dette må du følge barna som stadig prøver å kamme dem og gni dem.
 4. Utfør selvdiagnose og resept av dråper eller annen medisinering.

forebygging

Et sett med forebyggende tiltak vil bidra til å minimere effekten av interne årsaker og eliminere eksterne faktorer:

 • Naturlig metning med vitaminer på grunn av forbruk av frukt og grønnsaker. Sitrusfrukter og bulgarske paprika er spesielt nyttige for øyefartøy.
 • Det er viktig å forlate dårlige vaner, og også for å minimere kaffedrikk og overdreven sterk te.
 • Arbeid og hvilemodus må alltid opprettholdes.
 • Løfting av vekter og idrett bør ikke skade helsen din.
 • Med et langt arbeid på skjermen må du ikke forsømme brudd på visuell gymnastikk.
 • Med syndromet "tørre øyne" er det viktig å grave regelmessig i de foreskrevne dråpene, og ikke tillate overdreven tørking.
 • Ved solrikt og vindig vær, bruk vernebriller

I tillegg brister ikke fartøyene i øyet på tid behandle eksisterende oftalmiske sykdommer, bruk foreskrevne dråper, monitor helse generelt, unngå økning i interne årsaker som fører til blødninger.

Forfatter: nettstedredaktør, november 09, 2017

Hva skal jeg gjøre hvis fartøyet brister i øyet

Øyne er det vi legger merke til først og fremst når vi ser en person. Derfor blir eventuelle synsfeil i øynene merkbare i utgangspunktet. En av de vanligste problemene er sprengning av blodårer. Folk frykter ofte dette fenomenet, de tror at noe forferdelig har skjedd, de forstår ikke når fartøyet i øyet brister i hva de skal gjøre.

I tillegg ønsker ingen å vises med røde øyne foran venner, kolleger og nærtstående personer.

Men ikke panikk i denne situasjonen. Det er bedre å forstå i rekkefølge, hvorfor slike ting skjer, hva som må gjøres for å eliminere konsekvensene av problemet og hvordan man kan forhindre muligheten for å komme tilbake i fremtiden. Så vil det være om dette.

Hvorfor skjer dette?

Til å begynne med må du forstå at dette fenomenet i de fleste tilfeller faktisk ikke er en bestemt fare for syn, men det kan tjene som en indikator på andre problemer som er forbundet med kroppen. Av de sykdommene som indirekte kan føre til blødning, endokrine sykdommer, diabetes mellitus og hypertensjon kan skilles.

Noen ganger kan et fartøy i øyet sprekke på grunn av relativt ubetydelige grunner, på grunn av en enkelt økt stress på kroppen. Dette kan skje når du går til en badstue eller en badstue, hvor et sterkt trykkfall vil føre til at båten ikke står, det kan være en forandring i været, som har helt samme effekt, det kan være alkoholmisbruk.

I noen av de tre ovennevnte tilfellene er det ingen grunn til bekymring i det hele tatt, vi snakker om et engangs fenomen, som vil finne sted etter en stund, og sannsynligvis ikke vil dukke opp mer, så i slike situasjoner, når fartøyet i øyet briste, hva du skal gjøre, bør du ikke bekymre deg, bare la kroppen håndtere problemet.

Ikke panikk med røde øyne!

Også årsaken kan være problemer med arterielt trykk og økt skjøthet av kar i øyet. Hvis fartøyene er fulle av økt skjøthet, er det ingen garanti for at problemet ikke vil skje igjen, og dette kan ikke være for godt for øynene dine.

handlinger

Handlinger som må utføres, hvis fartøyet brister i øyet, er direkte avhengig av årsaken til problemet. Hvis årsaken er en sykdom, bør du kontakte en kvalifisert lege for å foreskrive et behandlingsforløp. Så snart det opprinnelige problemet forsvinner, stopper blodkarrene og brister.

Hvis problemet er en vanlig økt belastning - for eksempel hvis du jobber på en datamaskin, begynner du gradvis å senke denne belastningen, noe som gjør store pauser, og laster øynene dine på den mest effektive måten. For å en gang "roe" øynene, kan du dryppe dem stoffet "Vizin", eller ligner på ham, for eksempel "DEFISLES." Ulike dråper for å begrense fartøyene vil ikke hjelpe, de vil bare føre til utseende av flekker på øyebollet.

I de fleste tilfeller trenger du ikke å ta noen spesielle tiltak, fordi problemet går uten inngrep, oppløser små blødninger raskt nok, som for eksempel blåmerker på kroppen.

Dessuten er mekanismene i disse to fenomenene omtrent like. Hvis du vil fremskynde prosessen med resorpsjon, kan du begynne å ta helt ufarlig askorbinsyre. Eventuelle mer alvorlige medisiner kan kun tas etter en foreløpig konsultasjon med en erfaren lege.

Folk rettsmidler i teorien kan være effektive, men å bruke dem, er det viktig å forstå hvordan de fungerer, snarere enn å prøve å anta hva du skal gjøre hvis du er i øyet briste fartøy intuitivt. Et eksempel er den populære troen på at det å hjelpe den tidligste resorpsjonen av blødning kan vaske øynene med te fordi det hjelper med konjunktivitt, og folk forventer en lignende effekt med brast blodårer. Men faktisk kan effekten reverseres - vask med te vil bare smitte infeksjonen - og dette vil føre til utseende av konjunktivitt.

forebygging

Utseendet til et slikt hematom på øyet kan forhindres, eller i det minste redusere sannsynligheten for utseendet. En av de enkleste metodene er å endre kostholdet ditt. Forsøk å bruke så mye sitrus som mulig, noe som er bra ved at de inneholder rutin og vitamin C, samt andre produkter med disse ingrediensene, for eksempel bulgarsk pepper. Bruk så lite som mulig kaffe og alkohol, og røyk mindre for å opprettholde blodtrykket.

Dråper i øynene, et utmerket middel for å forhindre rødhet

Normaliser arbeidsformen din på datamaskinen, gjør oppvarming for øynene minst hvert tjuefem minutt. Under turer, prøv å beskytte øynene mot støv, sand og andre fremmedlegemer.

Også, ikke la store skarpe vinder strømme. Prøv å vaske hovedsakelig med kaldt vann, slik at du kan forbedre blodsirkulasjonen i vevet ditt.

Men når skipene brister regelmessig, ikke prøv å fortsette en så enkel profylakse - du må kontakte legen direkte.

En erfaren oftalmolog hjelper deg med å forstå problemet, forstår hva du skal gjøre hvis fartøyene brister i øyet, og forhindrer potensiell skade som kan forårsake øynene dine.

Husk at hvis det oppstår blødninger i øyet på grunn av en sykdom, forhindrer ingenting det i noe annet organ, så vær forsiktig når det gjelder helse.

Bursting fartøy i øyet: årsaker, behandling, problemløsning

Når du våkner om morgenen og ser på deg selv i speilet, kan en person bli redd av forandringene som har skjedd i løpet av natten med øyet, men alt fordi hans fartøy i øyet har bristet. Det kan være en veldig liten blødning i form av en rød flekk, og kanskje vil hele synlig overflate av øyet rundt eleven bli rød.

Et slikt syn om morgenen vil skremme enhver person. Han tenker ikke en gang om årsakene til dette fenomenet og om konsekvensene som dette truer ham. Det estetiske aspektet av problemet vil være av avgjørende betydning i hans tanker. Hvordan kan du gå på jobb eller til og med gå ut på gaten med et slikt øye, selv om de er mest redd for å se på det?

Og først etter at personen slutter å "snike" ved synet av bildet, hvordan fartøyets øye brister, tenker han på hva som kunne ha skjedd.

Årsaker til fenomenet

Det er mange faktorer som kan provosere fenomenet, slik som:

 • For skrøbelige fartøy.
 • Blodtrykk hopper.
 • Sykdommer som påvirker karene, deres elastisitet og styrke. Slike sykdommer inkluderer diabetes mellitus og andre endokrine patologier, samt hypertensjon.
 • Høy øyenbelastning. Dette skjer for eksempel når du jobber på en datamaskin i lang tid.
 • Misbruk av alkohol eller besøk til badstuen. Dette betyr ikke at du ikke kan gå til badstuen i det hele tatt. Bare noen ganger kan det bidra til ruptur av fartøyet i øyet.
 • Skarpe endringer i atmosfærisk trykk. Virkningen av slike endringer er bare mulig dersom personen er for følsom for værendringer og disse endringene påvirker hans helsetilstand negativt.

Hvis årsaken til sprengning av fartøyet er en belastning på øynene, en badstue, alkohol eller en forandring i været, så vær ikke bekymret mye om konsekvensene av fenomenet. Den vil passere seg selv med tiden og kan ikke lenger vises i det hele tatt. Eller vil, men igjen for noen av de frivolous grunnene og i fjern fremtid.

Men hvis fartøyet briste på grunn av noen av sykdommene, Du må alltid søke lege. Det vil ikke skape noen problemer for øyet, men det er blodårer i hele kroppen av en person. Hvis de er så skjøre at de kan briste når som helst, hvor er garantien for at neste gang det vil skje i øyet, og ikke i noe annet organ? Internblødning er langt mer farlig enn en liten blødning i øyelokkets ytre skall.

Hva om skipet brister?

Hvis det brister på grunn av helseproblemer, må man som allerede nevnt nødvendigvis gå til en lege og konsultere ham om nødvendig behandling. Årsaken til blødning vil bli eliminert - karene vil ikke lenger sprekke.

Hvis fartøyet brister på grunn av tretthet, trenger du bare å legge øynene mindre med arbeid på datamaskinen, slik at dette ikke skjer igjen. Behandling her er ikke nødvendig. Vanligvis går blødningen i seg selv i flere dager. Hastigheten av dens forsvunnelse er individuell for hver person og avhenger av hvor raskt hematomer oppløses i kroppen. Hos noen mennesker skjer dette i 3-5 dager, mens det i andre kan vare fra 2 til 3 uker.

Hvilke verktøy hjelper?

Fremskynde prosessen med resorpsjon og styrke blodårene ved å bruke askorbinsyre eller stoffet "Ascorutin", gjenopprette og styrke veggene i blodårene. Disse stoffene er ufarlige og trengs av enhver person, slik at de kan brukes selv uten legenes avtale. Mer alvorlige medisiner kan kun brukes på resept.

Noen anser det for å være riktig, bare behandling ved hjelp av tradisjonelle medisinske metoder. Det kan ikke sies at disse metodene er dårlige og ikke hjelper. Mange av dem har en utmerket effekt på menneskekroppen og bidrar til raskere utvinning hvis disse metodene brukes sammen med medisiner, og noen ganger også uten dem. Men folk vet ikke alltid i hvilke sykdommer det er mulig å anvende denne eller den behandlingen, og under hvilke forhold det er kontraindisert. Derfor, ofte fra slik selvbehandling, får en person bare overflødige problemer.

For eksempel er det antatt at hvis en person har et ømt øye og har blødning, så vil det hjelpe ham øye skyll med te. Så rart som det høres ut, men med konjunktivitt te er veldig bra og bidrar til å lindre betennelser, som er kjent for mange mennesker, men når du prøver å vaske ut øye blødning te eneste årsaken til smitte og utseendet på samme konjunktivitt. I dette tilfellet bidrar te absolutt ikke til tidlig oppløsning av hematom.

Noen ganger ser han en venn med røde øyne, gir hans venner ham en "dårlig service", og anbefaler å bruke dråper for å begrense blodkarene. I dette tilfellet vil dråpene ikke hjelpe, men de vil føre til utseende av flekker på øyebollet.

Sikker profylakse for øynene

Som allerede nevnt, må bruddet av fartøyet som følge av skade på det på grunn av noen sykdom bringe en person til å tenke på å besøke legen, som om en blodåre sprakk en gang, kan det sprekke en gang mer og mer farlige steder. Hvis dette er andre grunner, kan de unngås ved å gjennomføre enkle forebyggende tiltak. Disse tiltakene bør omfatte:

 1. Bruken av en stor mengde sitrus, fordi de inneholder bare en stor mengde vitamin C og rutine. Disse stoffene har en gunstig effekt på vaskemuren. Også veldig nyttig er den bulgarske pepper, så du bør prøve å spise den så mye som mulig.
 2. Begrensning i kostholdet av kaffe, nikotin og alkohol. Hvis en person provoserte rupturen av fartøyet med alkohol og vet hvorfor fartøyet briste, vil dette tjene som en god unnskyldning for å nekte ytterligere bruk av det eller for å redusere alkoholdosene betydelig.
 3. Hvile mens du arbeider på datamaskinen. Spesielt sterkt slitne øyne når du arbeider med dokumenter (skriving). Selv om det tidligere var antatt at 50 minutter arbeid skulle tilbys i hver times arbeid og 10 - i hvilen, men dette gjaldt bare å sitte uten å bevege seg, så det er nyttig for en person å gjøre 10 minutters oppvarming. Men dette er ikke nok for øynene. De trenger hvile hver 15-25 minutter.
 4. Vask med kaldt vann, hvor blodsirkulasjonen i vev er akselerert.
 5. Bruken av frukt og grønnsaker rik på vitaminer. I tillegg til sitrusfrukter er alle grønnsaker med mørkegrønn farger veldig nyttige.
 6. Beskyttelse av øynene fra støv, sand og vind, nødvendig for å forhindre mekanisk skade på slimhinnen og dens uttørking.

Les mer: på kompleks styrking av blodkar og vitaminer som er nyttige for dem.

Tilgrensende problemer

Blødninger er farlige for synet!

Rupturen av fartøyet på overflaten av øyet påvirker ikke personens syn, men blødning i øyet kan føre til en alvorlig nedsatt syn. Og hvis det skjedde, må en person undersøke av en lege og behandles for de identifiserte sykdommene som forårsaker slike brudd.

Begravd kapillær under øyet

Det er også lignende tilfeller når en person om morgenen ser på seg selv i speilet, oppdager plutselig hematom under øyet. Det ser ut til at denne personen ser ut til å ha fått et slag mot øyet under en kamp. For mange mennesker med slik utseende selv på gata er det synd å forlate. Hvis det bare er et rødt øye, så er det i det minste klart hvorfor det skjedde, men "fingeren" under øyet maler ikke noen.

Hvis det var et hematom under øyet, må du sjekke om det ikke biter noe insekt. Tross alt er området under øynene veldig ømt, og en slik bit kan føre til alvorlig hevelse og blødning. Hvis det ikke er noen bit, bør en person sjekke med en lege for muligheten for å utvikle hypertensjon, fordi slike blødninger som regel, vises på grunn av høyt blodtrykk.

Hematom på øyelokk

Det samme kan sies om saken der fartøyet briste på øyelokk og det var et hematom. Mest sannsynlig er dette konsekvensene av økt blodtrykk. I tillegg til å bekjempe presset, kan du bruke resorberbare salver for raskt å forsvinne hematom.

Video: røde øye spesialister

funn

Hvis det oppstår blødninger på øyets ytre skall, skjer dette for første gang og ikke gjentas eller gjentas veldig lenge, er det mulig å ikke være oppmerksom på det.

Når det gjelder vanlige hematomer, må du alltid søke hjelp fra polyklinikken, siden det røde øyet ikke bare er styggt, men også veldig farlig for menneskers helse.

Hvorfor brøt skipet i øyet?

Når fartøyet i konjunktivmembranen i øyet brister, akkumuleres blod mellom det og scleraen. Det kan oppstå spontant eller være et tegn på lav blodpropp, angiopati, økt skjøthet i kapillærene. Flere detaljer om hvor farlig denne tilstanden er, hvor lang tid det tar for behandling, og hvordan å forhindre blødning igjen - les om alt i denne artikkelen.

Les i denne artikkelen

Årsakene til at fartøyet briste i øyet

Øyebollens conjunctiva inneholder mange små kapillærer som er skjøre nok. De kan briste med økende trykk fra innsiden eller fra utsiden av øynene. Blod med en slik blødning akkumulerer mellom de ytre skallene med dannelsen av et lyst rødt hematom (hypofagmus). Årsakene til utseendet er forskjellig hos voksne og barn.

I en nyfødt

Den provokerende faktoren kan være fødselstrauma, kvælning på grunn av ledningsledning, samt medfødte sykdommer:

 • mangel på koagulasjonsfaktorer (fravær eller utilstrekkelig konsentrasjon i blodet);
 • kvantitative eller kvalitative endringer i blodplater;
 • brudd på dannelsen av blodkar;
 • hypovitaminose av vitaminer P og C.

Og her er det mer detaljert om et traume av fartøy.

Barnet

I barndommen ofte årsaken til hypofagien er infeksjon, spesielt influensa, enterovirus, coxsackie virus, kikhoste. Det kan oppstå med alvorlig oppkast, hoste, anstrengelse med forstoppelse. I en tenåring er forholdene for skade på øyets fartøy en langvarig visuell belastning når du arbeider med en datamaskin, dykking eller snorkling.

I en voksen

Årsakene til å briste blodkar i øynene til en voksen er ikke alltid mulig å etablere. Slike blødninger er spontane, eldre pasienter med aldersrelatert skjøthet i kapillærene er spesielt utsatt for dem.

Faktorer som utfordrer hypofagmusen inkluderer:

 • høyt intraokulært trykk;
 • hypertensiv sykdom;
 • økt skjoldbruskfunksjon
 • traume i øyet, fremmedlegeme, intens friksjon med kløe;
 • anemi,
 • reduksjon av koagulasjonsaktivitet av blod, inkludert mot bakgrunn av antikoagulant terapi, aspirin;
 • craniocerebral traumer, øyehalsforvirring;
 • overdreven fysisk stress, tyngdeløftning, idrett;
 • fødsel;
 • diabetes mellitus;
 • innføring av narkotika under øyet, kirurgi (inkludert laserterapi), diagnostisk manipulering i oftalmologi;
 • konjunktivitt, keratitt.

Se på videoen, hvorfor blodkarene brister i øynene:

Hvor lenge går trøbbel når øyet i blodet

Oftest er akkumulering av blod under øyets bindekinne ikke ledsaget av visuelt ubehag eller ubehagelige opplevelser. Det er vanligvis funnet når man ser på en refleksjon i et speil. Pasienter på en hvit bakgrunn av sclera kan se et rødt punkt med uregelmessig form som opptar 1/4 av overflaten (i første grad) til de ytre lagene er fullstendig fylt. I sistnevnte tilfelle er utseendet på en fremmedlegem sensasjon sannsynligvis en svak ømhet i blinkende.

En liten blødning i gjennomsnittet løses spontant i 2 til 7 dager. Ved lesjon av halvparten av sclera, tar denne prosessen 2 uker, og med et stort område av hypofagmusen, utvinnes gjenopprettingstiden i 3 uker eller mer.

Hvis fartøyet i øyet brister med høyt blodtrykk eller en koagulasjonsforstyrrelse, blir sykdommen tilbakevendende dersom bakgrunnspatologien ikke elimineres i tide. Rupturen av øyets kapillærer kan indikere fare for hjerneblødning i malign hypertensjon.

Øye etter uke og måned etter omfattende blødning

Komplikasjoner av subkonjunktivblødning

Konsekvensene av blodtilførsel til de ytre lagene i øyet er sjeldne. Som regel manifesteres de med omfattende skade. Mulige komplikasjoner inkluderer:

 • infeksjon av hematom
 • konjunktivitt, blepharitt, keratitt, suppuration;
 • Overgang av betennelse til dyp vev;
 • brudd på fordelingen av tårer - tørr øye syndrom;
 • gjennombrudd av blod inn i det fremre kammer av øyet, glaslegeme;
 • en økning i tonen i øyeeballet.

diagnostikk

Foreløpig diagnose kan gjøres allerede med ekstern eksamen - lyse rødt conjunctiva, som over tid kjøper en grønn og gulaktig nyanse. For å eliminere komplikasjoner og bakgrunnspatologier, er en omfattende undersøkelse foreskrevet:

 • biomikroskopi for å oppdage blodkilden i øyet, tegn på en inflammatorisk, smittsom prosess;
 • Gonioskopi bidrar til å se blødning i fremre kammer;
 • undersøkelse av fundus for å oppdage forandringer i retina, den optiske nervens plate, tilstanden til den indre membranen;
 • en generell blodprøve og et koagulogram for å studere innholdet av blodplater, hemoglobin og erytrocytter og forstyrrelser av koagulasjonsaktivitet.

Hypotesen må skilles fra hyphema. Sistnevnte er preget av utseendet av blod i iris sonen (bildet nedenfor). Det fører til glaukom og atrofi av optisk nerve med tap av syn. Når hemophthalmos danner blodpropper i glassplaten, forårsaker filmer, tåke, flytende flekker, fotofobi.

Hyphema - synlig blod i irisområdet

Behandling av et burstfartøy

Dersom laboratoriet og instrumental undersøkelse viste ingen komplikasjoner eller sykdom som kan føre til tilbakevendende giposfagmy, da medikamentell behandling ikke er utnevnt.

Når økt tendens til brudd i kapillærene (hematom på huden for mindre skader) eller blødning vist angioprotectors (Troxevasin, Phlebodia), vitaminer (Ascorutin). Med økt visuell belastning anbefales komplekser med lutein og blåbær (Vizivit, Doppelgerz, Meghazir).

Dråper for fjerning av konsekvenser

Dersom blødning forekom på bakgrunn av akutt konjunktivitt, synker den foreskrevne antibakterielle - natrium Sulfatsil, Oftakviks, Floksal. De bidrar også til å forhindre komplikasjoner med den omfattende spredningen av blod. For å akselerere resorpsjonen av hypofagmusen, er slike oftalmiske preparater vist:

 • Kaliumjodid,
 • taufon,
 • emoksipin,
 • Valium,
 • En kunstig tåre,
 • Thiotriazolin.

Endring i livsstil

For å hindre gjentatte blødninger, må pasientene tilpasse seg dagens diett og regime. Forebyggende tiltak inkluderer:

 • inkludering i kosten matvarer rike på vitaminer - sitrus, blåbær, bringebær, chokeberry, blåbær, solbær, aprikos, paprika, grønne blader (persille, koriander, salat), bokhvete, grønn te;
 • Utelukkelse av røyking og alkoholmisbruk;
 • Om morgenen skal vasken være ferdig med kaldt vann;
 • Øyevern med briller i tilfelle fare for skade, fra støv og sol.

Metoder for forebygging

Pasienter som rapporterer et gjentatt utseende av blod i ytre membran i øynene, anbefales:

 • overvåke arteriell og oftalmisk trykk;
 • ta minst 2 ganger i året for å konsultere en økolog og en hematolog
 • når du tar antikoagulantia en gang i måneden for å ta en blodprøve for koagulering, for å justere dosen i tide.

Og her handler det mer om retinal aterosklerose.

Sprengning av fartøyet i øyet kan indikere brudd av intraokulært og det systemiske blodtrykket, en intens visuell belastning, lav aktivitet for blodkoagulering. Slike blødninger er også spontane.

Med en liten mengde blod og en enkelt episode, er ingen spesiell behandling foreskrevet. Omfattende hypofag eller tilbakefall krever en oftalmologisk og hematologisk undersøkelse. Behandlingen er rettet mot å styrke karene og akselerere resorpsjonen av subkonjunktival hematom.

Det oppstår aterosklerose i retina på grunn av kolesterolinnsatser eller andre ugunstige endringer i øyets kar. Behandlingen er kompleks - medisiner, vitaminer, laser koagulasjon. Ikke forstyrre og folkemetoder.

På grunn av fysiske effekter på huden kan det oppstå vaskulær skade. Arterier, vener, blodårer i hode og nakke, nedre og øvre ekstremiteter kan bli skadet. Hva skal jeg gjøre?

Sykdommen angiopati av øyets nese eller begge øyne er en alvorlig patologi som oppstår som et resultat av andre sykdommer. Hyppigst hypertensjon eller diabetes. Hva er symptomene på angiopati i netthinnen, kar, fundus? Hvordan behandle angiopati?

Det er en frigjøring av øyets retina, hovedsakelig hos eldre mennesker. Symptomer - flyr, flekker, tap av deler av arten. Blindens patologi truer, så behandlingen bør startes umiddelbart. Det kan være injeksjoner, salver, kirurgi, så vel som tradisjonell medisin.

Kirurgisk inngrep på underekstremiteter, særlig fjerning av vener, provoserer ofte utseendet av en patologi som tromboflebitt etter kirurgi. Hvordan unngå det? Hvilken type rehabilitering skal utføres av pasienten?

På grunn av diskriminerende seksuelle forhold kan eksperimenter utvikle åreknuter. Hvordan behandle åreknuter på et intimt sted?

Angiopati av øyets retina i barnet blir ofte en konsekvens av en annen underliggende sykdom. Den kan behandles sammen med den underliggende patologien.

En slik sykdom, som hypertensive retinopati, påvirker øyets retina og kan føre til tap av syn. Bare merkede symptomer vil bidra til å starte behandlingen i tide.

Post-trombotisk retinopati oppstår som følge av okklusjon av øyets kar. Det skjer med makulært ødem, noe som forverrer situasjonen. En kompleks behandling er nødvendig.

Kapillær i øyet

Gjennom syn kan vi tenke på skjønnheten i verden rundt oss. Men, dessverre, begynner øynene våre å mislykkes, og vi må umiddelbart begynne å bekjempe problemet som har oppstått.

Det er verdt å huske en viktig ting - grunnen til at kapillær i øyet kan oppstå på grunn av øyesykdom, som kun kan fastslås av en spesialist.

Likevel bør de mest sannsynlige faktorene som bidrar til skrøbelighet av fartøyene og forekomsten av en slik situasjon, bli vurdert.

Hvorfor trenger øynene kapillærene?

Kapillæren er det tynneste blodkaret i menneskekroppen. I kroppen vår, et stort antall kapillærer som forbinder med årer og arterier. Det er også mange av disse små fartøyene i personens øyne, takket være at blodet løper i øyet. På hvor godt kapillærene vil fungere, ser våre syn og øyne veldig mye avhengig.

Blod forsyner hver celle i kroppen vår med oksygen og næringsstoffer. Derfor er det viktig at hvert blodkar er i god stand og utfører sine funksjoner.

Hvorfor kan kapillærene briste og hva slags sykdommer kan det snakke om?

Med så ubehagelig som en brast kapillær i øyet møtt, mest sannsynlig, hver person. La oss finne ut de vanligste årsakene:

 • økt øyetrykk;
 • lang tid foran TV-skjermen eller dataskjermen;
 • overdreven bruk av alkohol;
 • vektløfting;
 • stress,
 • nedosyp, overarbeid.

Heldigvis er denne skaden ikke særlig farlig og går ofte av seg selv hvis årsaken til den negative effekten blir eliminert. Hvis du har briste kapillæren, Ikke gå til legen, men du bør bruke mer tid til øyehelse, vaske og gi dem en ordentlig hvile.

Men dessverre skjer det at sprengende kapillærer, ledsaget av andre symptomer, kan vitne om slike sykdommer:

 • hypertensjon. Dette er en ganske farlig sykdom, da trykket i alle fartøyene øker, noe som kan briste ikke bare i øynene, men også i hjernen og føre til dødelige konsekvenser. I dette tilfellet bør du søke medisinsk hjelp og følge legenes forskrifter;
 • diabetes mellitus;
 • konjunktivitt;
 • sykdommer i synets organer;
 • traumer i øyet eller hodet. I dette tilfellet kan blødning ikke bare være i øyet;
 • en allergisk reaksjon;
 • feber (hypertermi).

Video om hvorfor øynene briste blodkar

Hvordan behandle en sprengning i øyet av en kapillær? Hva dråper å dryppe?

Først av alt er det nødvendig å fastslå hvorfor kapillær i øyet. Hvis du er sikker på at dette skyldes tretthet, langvarig arbeid på datamaskinen og ikke har en dypere grunn, så er det ikke nødvendig å ta noen tiltak, vil tilstanden til øyeskjærene gjenopprette etter en god hvile.

Legene anbefaler på det sterkeste ikke å engasjere seg i selvmedisinering, men å kontakte spesialister som vil bidra til å finne årsaken til skade på øyekarrene.

Men hvis du trenger hjelp raskt, kan du bruke følgende verktøy:

 • Drops of Defisle. Disse dråpene har effekten av "kunstige tårer", de fukter øynene godt og ikke la dem overdrive det;
 • Drops of Vizin. Vel lindrer rødhet, tretthet og overarbeid av øynene;
 • Drops Taufon. Disse dråpene smaler karene. Det er bedre å bruke dem i henhold til legenes forskrifter, fordi ikke alltid innsnevringen av kapillærene påvirker øyets tilstand positivt.

Hvis du vil gjøre uten bruk av medisinske midler, kan du gå til folkemedisin. Det finnes flere enkle måter:

 • eksponering for kaldt. Kaldt er godt for å stoppe blødning. Damp servietet med kaldt vann og påfør det lukkede øyelokket i flere minutter;
 • Kompresser laget av naturlige urter. Veldig bra hjelp slike urter som kamille, calendula, persille. Det er nødvendig å koke en av dem, kjøle buljongen og bruke komprimerer til det lukkede øyelokket;
 • potetkompress. Du bør fukte gasbindet med potet juice og bruke på øyelokk.

Husk at selvmedisinering kan eliminere et symptom, men eliminerer ikke årsaken. Og hvis du briste kapillæren For ingen åpenbar grunn, kontakt legen din for en diagnose.

VIDEO Blødning Beste behandlingsmuligheter

Etter hvor mange passerer den sprengende kapillæren?

Avhengig av årsaken vil legetiden avhenge av. Kapillær i øyet vil gjenopprette raskt, hvis årsaken til dens skade ikke ligger et eller annet sted dypere.

Hvis det brister på grunn av stress, mangel på søvn eller overarbeid, må du ha en god hvile, drikke en myntete, sove og øynene dine kommer tilbake til normalt innen få timer. De samme anbefalingene bør observeres hvis du har jobbet på en datamaskin lenge eller sett på TV.

Hvis du får øyeskade eller mekanisk skade, kan helingen vare flere uker, avhengig av graden av skade.

Også, healing hastigheten vil avhenge av hvor raskt og kompetent hjelpen er gitt. Hvis du bruker komprimering i tid, kan du fjerne rødhet på 15-20 minutter. Stress og nervespenning vil påvirke helbredelseshastigheten negativt, så tilpass deg til et positivt humør og eliminér alle irriterende.

Hvis du bestemmer deg for å bruke dråper, alt avhenger av hastigheten på handlingen. Les bruksanvisningen nøye før bruk!

Hva om jeg ikke passerer?

Hvis du gjorde en stor innsats, tok du hensyn til alle anbefalingene og utbruddet kapillær i øyet passerer ikke, så kan det være flere grunner til dette:

 • På grunn av et traume eller et blåmerke, kan et bristeskip fortsatt føles i lang tid. I dette tilfellet bør behandlingsforløpet være forlenget;
 • feil valgte midler. Kanskje de dråpene du bruker ikke gir den ønskede effekten, eller du ikke passer. I dette tilfellet er det best å konsultere en spesialist og sammen med ham å velge medisin;
 • du har liten hvile og får ikke nok søvn. Syndromet av kronisk tretthet er svært skadelig for kroppens generelle tilstand. Det bør settes et klart regime av dagen, gå til sengs på tid (helst på samme tid) og tildele minst 7 timer for full søvn.

I dette eller tilfellet, hvis fartøyene i øyet brister jevnlig og ikke overgår i lang tid, bør du kontakte legen for å finne årsaken og hensikten med behandlingen.

Er det mulig å miste syn på grunn av sprengning av kapillærene?

Av seg selv, kapillær i øyet (hvis det ikke er noen medfølgende sykdommer) ikke føre til tap av syn. Men hvis dette bare er et symptom på en mer alvorlig sykdom i øyet, bør du være mye mer forsiktig og i tide for å søke medisinsk hjelp.

Handikap i sikte i verden er veldig høy, fordi det er mange farlige sykdommer som må behandles umiddelbart. Disse inkluderer:

 • oftalmisk dermatitt. Hovedsymptomet er øyelokkets rødhet, huden rundt øynene, sprengningen av kapillærene, og også kløen.
 • okulær brokk;
 • allergiske reaksjoner. Hvis du har en allergi, er det ganske mulig at i tilfeller av eksacerbasjoner kan blodkar i øynene briste;
 • katarakt,
 • glaukom;
 • konjunktivitt.

Det skal huskes at enhver øyesykdom trenger umiddelbar medisinsk inngrep. Siden det ikke er farlige og ikke-farlige sykdommer, i en forsømt tilstand, blir noen sykdom truende.

Hvordan behandle kapillærene hos barn?

Vi kan ikke være oppmerksom på sprengningsfartøyet i vårt eget øye, men hvis briste kapillæren i et elsket barns øyne forårsaker dette faktum mange bekymringer blant foreldrene, fordi vi alltid vil se våre barn sunt.

Ikke ta panikk hvis bruddet av fartøyet skjedde av følgende grunner:

 • langvarig gråt av barnet;
 • mangel på søvn, tretthet;
 • irriterende fra omverdenen (støv, smuss fanget i øynene);
 • hoste;
 • lenge foran dataskjermen og en TV-skjerm.

Men også burstede kapillærer kan oppstå som følge av:

 • smittsomme sykdommer (influensa, ARI);
 • mekanisk skade;
 • komme inn i et fremmedlegers øye;
 • sykdommer i synets organer;
 • fysisk overstyring;
 • økt kroppstemperatur;
 • diabetes mellitus;
 • mangel på vitaminer (spesielt om våren).

Ikke umiddelbart gå til legen hvis du merker det ferska en singel kapillær i øyet barnet. Det beste alternativet er å spørre om barnet ditt er plaget av smerte eller ubehag i øyet og observerer babyens oppførsel i flere dager. Midlertidig bør du begrense tilgangen til TVen og datamaskinen.

Hvis du oppdager at tilstrekkelig lang tid er gått og det røde stedet ikke forsvinner, blir barnet trist eller omvendt, overexcited, klager over synsforstyrrelser, det er haster å se lege.

Hvis et fremmedlegeme har kommet inn i øyet, noe som er vanskelig å trekke ut, må du ikke delta i amatørprestasjon. Ufaglærte handlinger av foreldre kan forverre situasjonen og skade sårbart øyevev. Det er best å kontakte en spesialist som under sterile forhold vil redde barnet fra eventuelle problemer som har oppstått.

Forebygging av sprengning av kapillærer

Det menneskelige øyet er et virkelig unikt organ. Det er takket være synet at vi oppfatter 90% av informasjonen, vi kan observere skjønnheten i omverdenen, se øynene til våre slektninger og venner. Også dette er orgelet som ikke kan erstattes. Derfor bør visjonen beskyttes og ikke overses ved enkle regler for forebygging:

 • modus av dagen. Tretthet og konstant søvnmangel påvirker både øynets tilstand og generelle helse generelt. Ta vanen med å gå til sengs på samme tid og tildele den i tilstrekkelig mengde til å sove;
 • Ikke sitte på datamaskinen og TV. Bølgene som utstråler skjermen påvirker øynens helse helse;
 • Spis mye vitaminer. Spesielt bra for syn: blåbær, gulrøtter, solbær;
 • Ikke misbruk alkohol og sigaretter;
 • unngå overdreven fysisk stress, langvarig gråt og stress;
 • Prøv å lede en aktiv livsstil og ofte være ute.

Også, man bør ikke glemme at stress, nervøs spenning og negative følelser kan påvirke tilstanden til helsen vår. Så ikke gi inn på deres innflytelse og sett deg opp på en positiv måte!

Ta vare på helsen til synlighetens organer som det skal, fordi øynene ikke bare er et speil av sjelen, men en indikator på organismens generelle tilstand. Ikke glem at tapte syn er svært vanskelig å gjenopprette. Ikke nekte deg selv gleden av å se denne vakre verden og tenk på all sin skjønnhet.

Les Mer Om Fartøyene