Nasalblødning: typer, risikofaktorer, førstehjelp, behandlingsmetoder

Nesehulen er nesten alle blodårene er svært nær slimhinnene, så for noen mennesker, selv med en liten skade, kan gå en neseblødning. Det kan være mange grunner til dette.

Typer av neseblødning

Neseblødning i medisinsk praksis er delt inn i to typer: for og bak. De adskiller seg fra hverandre, ved at blodblodene med fremre blødning strømmer ut av nesen utover, og i bakre regionen - langs hvelvens bakvegg.

 • Anterior blødning lokalisert i de fremre delene av nesehulen. De er vanligvis ikke veldig sterke og kan gå gjennom med liten intervensjon eller selv for en kort periode.
 • Tilbake blødning lokalisert i det dype nesehulen. I dette tilfellet er de største fartøyene skadet, og uten kvalifisert medisinsk hjelp vil det være praktisk talt umulig å stoppe blodet.

Front (venstre) og bakre (høyre) neseblod

Årsaker til neseblod

Årsakene til blødning kan deles inn i lokal og generell.

Lokale årsaker inkluderer:

 1. Skader på nesen. Dette er de vanligste årsakene. Med skader brøt blodårene i nesen, og som et resultat oppstår blødning;
 2. Skader på fremmedlegemer;
 3. Inflammasjon av adenoider, kronisk (oftest atrofisk) rhinitt, bihulebetennelse;
 4. Krumning av neseseptumet;
 5. Tumor i nesehulen (spesifikke granulomer, ondartede formasjoner, angiomer).

Vanlige årsaker inkluderer:

 • Forhøyet blodtrykk (arteriell hypertensjon) eller visse typer hjertefeil. Folk har flere eldre blødning ofte forårsaket av høyt blodtrykk eller aterosklerose generelt, herunder fartøy av nesen. Også, med alder, blir karetens vegger tynnere og mer skjøre, og det er ikke nok vitaminer i kroppen.
 • Sykdommer ledsaget av blødningsforstyrrelser slik som hemofili, anemi (på grunn av mangel på blodplater forstyrret blodlevring), anemi (lav hemoglobin blod blir mer flytende, og dermed stoppe dårlig);
 • Sterkt overarbeid, stress, søvnmangel;
 • Overoppheting av kroppen, smittsomme sykdommer med høy feber (influensa eller alvorlige former for SARS, forekommer med komplikasjoner);
 • Ofte i byleiligheter med sentralvarme er det tørr luft. Som et resultat tørker neseslimhinnen opp og skorpe vises på den. Hvis de ved et uhell rammer, kan du skade fartøyet. Dette kan også føre til blødning fra nesen;
 • Sykdommer i indre organer (f.eks. Lever, milt);
 • Allergiske sykdommer, spesielt hvis de uttrykkes i allergisk rhinitt. Dette skyldes det faktum at blodkarene er fylt med blod og hovelse med allergier.
 • Omarrangering av hormonell bakgrunn hos ungdom eller kvinner under graviditet).

Ikke glem at neseblødning kan være et indirekte symptom på mer alvorlige sykdommer, som for eksempel en aneurysm i hjernen. Men uansett årsakene, de kan ikke etterlates uten behørig oppmerksomhet, de må bekjempes.

Førstehjelp til neseblødning

Det aller første som må gjøres, er å berolige pasienten, siden med sterkt skrekk eller spenning blir hjertebanken hyppigere og neseblodene kan bli verre. I motsetning til populær mening, Ikke kast personens hode tilbake, siden blødningen fra dette ikke vil stoppe: blodet vil strømme inn i halsen, komme inn i magen eller luftveiene. Tvert imot må du vippe hodet fremover litt. Denne prosedyren vil bidra til å bestemme den mest nøyaktige fra hvilken halvdel av nesen er blodet.

Hvis det oppstod et slikt hinder i bygningen, bør du åpne vinduene, ta personen til det åpne vinduet. Dette er nødvendig for å sikre tilgang til frisk luft. Siden mange mennesker er redd for blod, bør pasienten settes i en bedre stilling, slik at han ikke faller ned og blir skadet. Du kan gi ham en sniff av ammoniakk eller gni sin whisky for å unngå svimmelhet.

Metoder for å stoppe neseblødning:

 1. For å stoppe fremre blødning, Legg en bomullspinne i nesen din, rik fuktet i hydrogenperoksid. Du kan bruke en spesiell hemostatisk svamp eller sterkt presse mot neseseptum den delen av nesen som blodet strømmer fra. Vanligvis er slike blødninger ikke veldig sterke, og en blodpropp blir raskt dannet på stedet for vaskulær skade;
 2. Stopp blødning er mulig på denne måten. I den nedre delen av nesen er et ganske stort fartøy som leverer blod til nesehulen, og det kan være prøv å klemme. Kompresjonspunktet ligger mellom øvre del av leppen og tannkjøttet på siden fra hvilken blodet strømmer. På dette stedet må du tett legge en bomullspinne og presse den sterkt. Blodet slutter å strømme og blødningen skal stoppe;
 3. Noen mennesker har fartøy utvidet. Derfor er det mulig å stoppe blodet fra nesen, hvis prøv å begrense disse fartøyene. Denne metoden er kun egnet for mild blødning. For å begrense karene i nesen, kan du dryppe inn i nesehulen til de vasokonstriktive dråpene, for eksempel nafthysin eller xylener;
 4. I tilfelle skade på nesen, bruk en "kald" (det vil lindre hevelse, begrense blodkarene og bidra til å stoppe blødning), hvis det finnes nærliggende leger - gjør en hemostatisk injeksjon og send pasienten til eksamen. Han må gjennomgå en røntgen av nesenes ben, for å unngå forekomst av brudd eller sprekker;
 5. Den bakre blødningen er mye sterkere enn den fremre, derfor er legenes hjelp nødvendig. Han vil gjøre en bakre tamponade av nesen, og sannsynligvis sette pasienten i avdelingen for videre observasjon og behandling.
 6. Alternativ metode stoppe neseblødning, kom fra kinesisk medisin - stimulering av bioaktive punkter. Associert med fartøyene i nesen til sonen er vist i figuren nedenfor:

Etter at blødningen er stoppet, er det nødvendig å estimere volumet av blodtap og tilstanden til pasienten. Hvis du mister mye blod, kan han trenge en transfusjon. Hvis blodtapet er ubetydelig og pasientens helsetilstand ikke brytes, bør den tas i frisk luft eller gi søt te (det vil bidra til å gjenopprette blodsukkernivået).

Ved alvorlig neseblødning er hemostatiske legemidler foreskrevet. Disse inkluderer natrium- etamzilat, vikasol tabletter eller injeksjoner, kalsiumklorid, som administreres intravenøst ​​sterkt (med intramuskulær vevsnekrose kan forekomme).

Video: Korrekte handlinger for neseblod

Hvordan styrke fartøyene i nesen?

For å redusere blødningsfrekvensen fra nesen og å ekskludere deres forekomst i fremtiden, er det nødvendig å styrke fartøyene. Legene anbefaler:

 • Skyll nesehulen med en svak saltoppløsning. For å gjøre dette må du oppløse en halv teskje marine eller uniodized salt oppløses i et glass vann (varm);
 • Hvis skorpe dannes i nesen, kan de smøres med vaselinolje for å myke dem. Da, når du fjerner skorpe, vil slimhinnen ikke bli skadet, og blodet vil ikke strømme;
 • Ta spesielle medisiner og piller for å styrke nesenes fartøy, oftest - ascorutin. Dette stoffet inneholder vitamin "C" (eller askorbinsyre) og rutin og gjør veggene til fartøyene mer holdbare. Ikke glem inntaket av andre vitaminer, for eksempel, som vitaminene i gruppe "B". I en stor konsentrasjon finnes de i sitroner, appelsiner, sort currant, dogrose;
 • Å drikke grønn te eller tranebærsaft, som inneholder disse drikkevarene store mengder vitamin «C» (og også i tyttebær interferon, økt motstandsdyktighet mot infeksjon);
 • Herdet. Den beste måten er en kontrastdusj, som i løpet av denne prosedyren blir veggen av små fartøyer (de kalles også kapillærer) styrket.

Det er noen folkemessige rettsmidler for å styrke karene i nesen:

For eksempel, buljong fra barken av viburnum, rik med høyt innhold av vitamin "C". For å gjøre det trenger du 10 gram bark og 200 ml kokende vann. Ta kjøttkraft bør være en spiseskje tre ganger om dagen.

En annen populær oppskrift er avkok av nettle. Den inneholder en stor mengde vitamin "K" og "C". Derfor bidrar det ikke bare til å takle blødning, men styrker også vaskulærveggen. For å forberede buljongen må du hælde to spiseskjeer med brennevin med 200 ml kokende vann. Kjøttbøtta er vist å bli tatt 3 ganger om dagen.

Hvem skal jeg kontakte for hjelp?

Siden den største faren for blødning fra nesen er blodtap (som kan føre til hemorragisk sjokk og andre triste konsekvenser), bør hjelpen leveres raskt og faglig. Når neseblødning oppstår, er det nødvendig å umiddelbart Å ta kontakt for hjelpen til eksperten, nemlig - til en ENT-lege (en otolaryngologist).

Den otolaryngologist vil undersøke nesekaviteten, ekskludere neoplasmer og andre alvorlige patologier, foreskrive nødvendig undersøkelse og behandling. Det første du må gjøre er å ta blodprøver (generelt, for koagulasjon og biokjemiske analyser, koagulogram).

Videre er det med disse analysene nødvendig å besøke terapeuten. Han vil måle blodtrykket, nøye studere resultatene, og hvis du oppdager noe unormalt, tilby å gjøre en EKG (elektrokardiogram), X-ray av hodeskallen, cervical spine, bihuler (for å hindre polypper) og muligens en CT scan eller MR av hodet hjernen.

Cauterization av blodkar

Ikke glem at jegBehandlingen bør rettes ikke bare ved å stoppe blod, men også på å eliminere årsakene. Hvis årsaken til hyppig neseblødning er svake blodårer, kan legen brenne dem. Cauterization av fartøy i nesen - prosedyren er nesten smertefri og den går veldig fort. De mest effektive måtene å stoppe blødning er:

 1. Cauterization av fartøy i nesen med sølv. På moxibustionsstedet dannes en skare som vil forsvinne etter noen dager. Det viktigste er ikke å berøre det, ellers, hvis skorpen er hemmet, kan blødningen komme igjen. Og du må sørge for at sølv ikke kommer på huden eller klærne i løpet av denne prosedyren - huden vil forsvinne fra huden, men det er usannsynlig at de kan fjernes fra klærne.
 2. Cauterization av laser. Prosedyren er litt ubehagelig, og etter det kan det være nasal overbelastning og smerte. For å eliminere symptomene, er det nødvendig å konsultere legen som utførte prosedyren. Og i intet tilfelle trenger du å selvmedisinere;
 3. Vaskulær koagulasjon i nesen ved hjelp av en radiokirurgisk kniv. I tillegg er det at det ikke er noen smerte og ødem i slimhinnene etter inngrep (ikke forstyrres nasal puste), siden ingen skade på omgivende vev under prosedyren.

Bare brenn det blødende fartøyet er ikke nok - det må styrkes, ellers etter en stund kan blødningen komme igjen. Det er verdt å huske at koagulasjonsprosedyren bare vil fungere hvis blodet strømmer fra fartøyene som befinner seg i det fremre kammer i nesehulen.

Hvis et barn har et fremmedlegeme i nesen...

Neseblødning hos små barn kan skyldes at de har presset inn i nesen til noe fremmedlegeme (spesielt hvis det har skarpt kanter eller hjørner). Blod kan være, hvis barnet er skadet neseslimhinnen og blodkar, og dermed bør vite at barn ikke alltid anerkjent er at fast til seg selv i nesekanalen. Bestem tilstedeværelsen av et fremmedlegeme i nesen av barnet kan være av følgende grunner:

 • Vanskelighetsgrad å puste inn i en del av nesen (hvis barnet hadde rhinitt, da begge halvdelene ikke ville puste);
 • Det er klager på smerte og ubehag i nesen; tearfulness (hos yngre barn);
 • Hvis objektet er i nesen ikke den første dagen, kan det oppstå en sap eller grønn utslipp. Dette indikerer at infeksjon har begynt å finne sted;
 • Temperaturen økte (det vises ikke alltid).

Foreldre, når en fremmedlegeme er funnet i nesen til en baby, er det verdt å huske at i denne situasjonen Ikke vær redd selv og skrem barnet. Ellers kan han gråte, og under et sterkt pust vil objektet gå dypere inn i neshulen eller til og med komme inn i luftveiene, som er dødelig farlig. Ikke prøv å pakke ut varen selv: det kan gå dypere. Dette vil bare komplisere legenes oppgave, siden fra nesedepartementet er objektet mye lettere å trekke, raskere og smertefritt for babyen.

Ved hyppig blødning er det viktigste å ikke forlate problemet uten oppmerksomhet, men å gjennomgå all nødvendig undersøkelse og om nødvendig behandling som spesialisten skal utnevne. Det skal også huskes at du trenger å styrke karene ikke bare i nesen, men i hele kroppen.

Blod fra nesen. Årsaker og førstehjelp

Blod fra nesen. Sannsynligvis stod hver person i sitt liv overfor et så ubehagelig fenomen. Så hvorfor, faktisk, oppstår neseblod så ofte at de ofte oppfattes av noen mennesker som ganske vanlig problemer? Selvfølgelig er hovedårsaken her bare en-blødning en konsekvens av det faktum at epitelet i neshulen brister blodkarillærene. Men for årsakene som førte til ødeleggelsen av disse blodårene, kan det være mange.

Så, på grunn av hva som kan sprekke blodårene?

For det første, på grunn av mekaniske påvirkninger fra utsiden:

 • blåse til nesen. Blødning i dette tilfellet stammer fra det meget tynne epitelet i neshulen, som ikke klarer å beholde det flytende blodet. I så fall, hvis den skudd treffer, for eksempel til et annet parti er vendt, er det mye tykkere epitel (ca. 20 cellelagene, snarere enn en) ville ikke la blodet ut, og derfor på et sted spark kan dannes hematom, visst allment et blåmerke;
 • overdreven lang blåsing;
 • banal "plukking" i nesen med fingeren.

For det andre kan blodkarene i nesen briste på grunn av det høye trykket som er konsekvensen:

 • økt arteriell eller intrakranielt trykk. Eksperter mener at i dette tilfellet bør neseblod anses som bra, fordi det har langt mindre konsekvenser enn et slag som er fulle av et funksjonshemning eller død. Forresten fjernet middelalderen hele tiden "ekstra" blod ved blødning. Nå er denne ganske barbarøse behandlingen blitt erstattet av hirudoterapi, brukt til medisinsk blodring i flere århundrer ved hjelp av medisinske leeches. Slike dyr reduserer koaguleringen av pasientens blod på grunn av den spesielle substansen av hirudin som finnes i deres spytt;
 • tilstrømningen av blod til neses slimhinne, som er en konsekvens av forkjølelse - betennelse forårsaket av årsaker til smittsom eller allergisk natur.

Tredje hyppig blødning fra nesen kan forklares av økt skjøthet i nesekapillærene, og generelt for alle blodårer. Her kan årsakene også være flere:

 • vaskulær skjørhet - er en av de første manifestasjoner av en mangel på vitamin C. Det er kjent at dette vitamin er viktig for reproduksjon av den såkalte kollagen, som er et spesielt protein som er ansvarlig for den elastisitet av bindevev (inklusive blodkar og vev). Ytterligere reduksjon i nivået av vitamin C i kroppen sammen med hyppige blødninger i huden og blødning fra gummene, som til slutt kan føre til døden av slike sykdommer som skjørbuk. Forresten, denne sykdommen var svøpet av gamle søfarende, i lang tid tvunget til å være i sjøen uten grønnsaker og frukt;
 • permanent opphold for en person i tørr luft. Dette fører også til økt skjøthet av kapillærene i nesepitelet. Som en utgang fra situasjonen i dette tilfellet kan anses frisk luft og fukting av inneluft, som kan brukes for innendørs planter eller spesialapparat som er ment for bekjempelse av lufttørke;
 • krumning av neseseptumet, samt noen typer kronisk rhinitt. I dette tilfellet kan det bare være ett råd - det er nødvendig å søke hjelp av en kvalifisert lege som bestemmer seg på grunnlag av hvert enkelt tilfelle;
 • en rekke arvelige egenskaper av kroppen, for eksempel for tynne kapillærer og (eller) for å lukke deres plassering til overflaten av epitelet. I dette tilfellet er det igjen verdifullt å søke medisinsk hjelp ved hjelp av såkalt koagulasjon eller med andre ord cauterization av disse kapillærene.

video

Så hva skal man gjøre med neseblod i utgangspunktet?

For å begynne med er det verdt å sette seg ned og vippe hodet fremover i noen minutter. Som regel stopper kapillærblødning på egen hånd.

Hvis blodet fortsetter å gå, kan du prøve å sette inn i nesepassene av bomullspinne, fuktet med hydrogenperoksid. Hvis du ikke har noen bomullsull på hånden, ikke peroksid, kan du prøve å bare klemme vingene på nesen med fingrene i 2-3 minutter.

Hva kan ikke gjøres med neseblod?

I motsetning til populær tro, bør du ikke kaste hodet tilbake, for i dette tilfellet er venene som er ansvarlige for utstrømningen av blod fra hodet klemt. Som et resultat, en økning i blodtrykk i hodet med en økning i neseblod.

Av samme grunn (økt blodtrykk i hodet) Du kan ikke sette pasienten på en horisontal overflate. Og i seg selv, i intet tilfelle kan ikke blåse nesen din, fordi i dette tilfellet er tidlig dannelse av en trombose svært lite sannsynlig.

Og til slutt, hvis blødningen fra nesen ikke kunne stoppes innen 15 minutter, bør en ambulans mannskap straks bli ringt opp, så det kan skyldes andre, veldig alvorlige grunner.

Datalife Engine Demo

Blødning fra nesen - til ham er vårt folk ikke seriøse. Tross alt er dette ikke en sykdom - mange tror. Selv om alle er enige om at dette er en veldig ubehagelig ting. Så hvordan har du virkelig å håndtere blødninger fra nesen?

Kandidaten til medisinsk vitenskap, assistent av avdelingen for ENT sykdommer i medisinsk fakultet i Moskva-statens medisinske universitet, besvarte dette spørsmålet "RESSINA-PRIVIV" Dmitry MURATOV. Det viste seg at blodet fra nesen - problemet er noe ganske alvorlig.

Blødning fra nesen alene er ikke farlig, men bare hvis de skjer sjelden. Og når det går, som på en tidsplan, flere ganger i måneden, eller til og med i det hele tatt hver dag, er det allerede en patologi. Og fra det er det nødvendig å kvitte seg.

selvhjelps kronisk blødning er umulig. Dette kan kun gjøres av spesialister. Tross alt, for dette må du eliminere årsakene, på grunn av hvilke veggene i nesens fartøy konstant brister, og du må løpe etter bomullspinnen. Og det er mange slike grunner.

Nemens blod fra nesen strømmer ofte etter behandling av visse sykdommer, for eksempel, atrofisk rhinitt. I dette tilfellet skjer blødning fra tid til annen. Den behandlende legen advarer som regel pasienten om de "blodige konsekvensene".
Oftere går blodet i nesen på grunn av en kronisk sykdom, som personen ikke engang mistenker. Blødning fra sykdom er mye eldre mennesker.

Arterialtrykk (mer presist, problemer med det) påvirker også helsen til nesen vår. Men dette er ikke en unnskyldning for å utsette besøket til legen. Plutselig er ikke den neste forandringen av været skylden, men smertefri form hjerteinfarkt? Dette skjer imidlertid sjelden. Men det skjer. Derfor er det bedre å ikke ta risiko.

Blod kan løsne fra en neoplasma i neshulen, med andre ord fra en svulst. Godartet eller ondartet - det spiller ingen rolle. Jo tidligere leger finner ut svulst, Jo lettere det er å takle det. Og samtidig vil de redde deg fra "flom" i nesen.

Hvis en person snudde nesen i en kamp, ​​så er det ingen måte å gjøre uten blod. Traumer i nesen kan igjen føre til kronisk blødning. Forresten, manifesterer de seg ikke alltid like etter traumer. De kan starte om en uke eller en måned. Og blødning på grunn av traumer er vanligvis den mest omfattende, da store grener av arterier brister. Og sorgslagerne må sette terskler til ENT-skap.

Det skjer at blodet gushing fra nesen og uten kroniske sykdommer. Det skjer for eksempel fra overoppheting til en uhyggelig varme. Deretter sparer is på nesebroen og en kul skygge.

Blødning hos barn er et eget tema for samtale. Det er ikke nødvendig at de har noen form for sykdom. Bare etter ungdommen er noen barn freske slimhinne i nesen og svake vegger av blodkar. Hvis i dette tilfellet legen anbefaler å gjøre barnet moxibustion - ikke haste for å være enig. Prosedyren er ikke trygg: et barn, for eksempel, kan miste sin luktesans. I tillegg, i de fleste tilfeller til ungdomsår, kommer slimhinnen med karene tilbake til normal, og blødningen fortsetter av seg selv. Det er bare nødvendig å lide. Bare med svært sterke og hyppige "flom", når det allerede er et spørsmål om et stort blodtap, er det verdt å gjennomføre en slik prosedyre.

For å håndtere kronisk blødning, må du kontakte en spesialisert ENT klinikk. Spesialister på slike virksomheter vil kunne gjennomføre en omfattende undersøkelse av pasienter og finne ut hvorfor det skyller fra nesen. Og de har mer penger til å koble et "hull" enn vanlige leger. Hvis det ikke er noen spesialisert klinikk i nærheten, og distrikts terapeuten ikke tar hensyn til denne sykdommen og ikke gjør noe med nesen din - se etter lettere ENT i andre institusjoner. Det viktigste er ikke å gå glipp av en farlig sykdom. Det samme kreft, for eksempel. Derfor er det viktig å foreta en diagnose.

Kanskje en spesialist, når du sitter i stolen på ENT-kabinettet, vil begrense seg til en banal bomullspinne. Da er du heldig: Blødning er ikke farlig for deg. Og det er lett å eliminere. I slike tilfeller vil legen sannsynligvis foreskrive midler som forhindrer blødning. For eksempel, kalsiumglucanat, eller kanskje bare vitamin C (han øker også blodkoagulasjon).

Og kanskje med nesen din vil du gjøre noe du ikke engang kunne tenke på. For eksempel vil en gauze tampong, 60-70 cm i lengden, bli introdusert. Overraskende, men sant - dette passer virkelig i nesehulen. Denne prosedyren kalles nesens fremre tampongade. Ofte utføres det i de tilfeller der blødningskilden er dyp i nesen og legen før den bare ikke kan få. Tampongen, smurt med et spesielt hemostatisk middel, presser tett mot veggene på karene og forhindrer at blodet strømmer. Med en slik stopper ved kraftig blødning, kan du ta opptil 3-4 dager. Og hvis et brastfartøy ligger nær inngangen til nesen, vil legen bare brenne den med en spesiell forbindelse. Sannsynligvis sølvnitrat. Det høres skummelt ut. Men tro meg, det er trygt, og ingenting vil skje med nesen din.

Men for å komme til legen må du først stoppe blødningen på en eller annen måte. I denne forbindelse fant ikke medisin noe nytt. Her sparer du bare en bomullspinne i neseboret og kaldt på nesebroen. Forresten, å kaste hodet tilbake - en langt utdatert måte, rettferdiggjorde ikke seg selv. Hele absurditeten i søknaden kan forklares med vanlig logikk. Hvis blodet flød ut av fartøyet - uansett hvordan du kaster hodet ditt tilbake, vil det ikke strømme tilbake i fartøyet uansett. Så du kan ikke lide.

Dette er imidlertid bare pre-medisinsk behandling. Det er umulig å kurere kronisk blødning på egen hånd på denne måten, så du må fortsatt gå til legen nødvendigvis. Tross alt kan konsekvensene av ubehandlet kronisk blødning være svært ubehagelig.

Kroppen selv gjenoppretter bare om en liter blod. Hvis flere flyter - da må du gjøre opp for det som tapt bare ved hjelp av blodtransfusjon. Et stort tap truer med anemi og kan føre til en sjokkstatus, så før det er bedre å ikke ta med kroppen din.

Skipet i nesen brister: årsaker og behandling

Sannsynligvis måtte mange mennesker møte minst én gang med neseblod. Denne situasjonen er veldig ubehagelig, men dessverre er det ganske vanlig i den moderne verden. Blod kan gå på bakgrunn av generell trivsel eller etter noen innvirkning. Og det skjer at problemet vedvarer lenge. Og så oppstår et naturlig spørsmål: Hvorfor i nesen er slike svake kar og hva de skal gjøre for å styrke dem. Men svaret bør søkes fra en kompetent spesialist.

Generell informasjon

Nesehulen er den første delen av luftveiene. Og det har viktige funksjoner. Takket være det cilierte epitelet og slimmen, blir luften fjernet av bakterier, støv, allergener og kjemikalier. I tillegg passerer det gjennom nesepassene, det er fuktet og oppvarmet.

Men ingen av disse funksjonene er mulig uten tilstrekkelig blodtilførsel. Derfor er et tett nettverk av kapillærer plassert i submukosa. De er spesielt mange i den fremre delen av nesen - i den såkalte Kisselbach-sonen. For å sikre maksimal kontakt med innåndingsluften ligger båtene her med en minimumsdybde. Denne overfladiske plasseringen blir ofte en anatomisk forutsetning for neseblødning.

Årsaker og mekanismer

Kapillærer i nesen kan sprekke av ulike årsaker. Svake fartøy er ikke en diagnose, men en konsekvens av lokale eller generelle lidelser i kroppen. Det er ganske mange slike situasjoner, så bare legen vil bidra til å finne ut av neseblods opprinnelse. Blant de lokale prosessene som er ansvarlige for dette symptomet, bør det bemerkes:

 • Skader (direkte slag, faller).
 • Kronisk rhinitt (atrofisk).
 • Utenlandske organer.
 • Deformasjon av neseseptumet.
 • Tumorer (hemangiom, granulom, kreft).

Disse forstyrrelsene fører til skade på slimhinnen og karene som ligger under den. Kapillærveggen er ødelagt på et eller annet sted, og blodet strømmer utover. Men dessuten er det en annen gruppe grunner - en generell. Og det er mye mer omfattende. I listen over mulige kilder til neseblødning kan man se som ganske enkelt, for eksempel tørr luft i rommet, og ganske alvorlig:

 • Dårlig ernæring og mangel på vitamin (mangel på askorbinsyre og rutine).
 • Psykoterapeutisk stress, overarbeid.
 • Overdreven fysisk aktivitet.
 • Respiratoriske sykdommer (influensa, ARVI).
 • Sykdommer i blodet (koagulopati).
 • Kardiovaskulær patologi (hypertensjon, aterosklerose).
 • Leverdysfunksjon (skrumplever).

Svakheten i kapillærene kan også ha en fysiologisk opprinnelse. Endring av hormonell bakgrunn under graviditet, under puberteten eller overgangsalderen er en annen faktor som fremkaller neseblødning. Som du kan se, er det mer enn nok grunner. Og hvis skipet brister i nesen, er det bedre å ikke prøve å finne ut noe på egen hånd - bare legen vil gi et kompetent svar.

Blod fra nesen kan gå på grunn av ulike faktorer - lokalt eller generelt. Men den spesifikke kilden til problemet vil bli bestemt under diagnosen.

symptomer

Svake fartøy i nesen - situasjonen er ikke hyggelig. Og gitt de mange mulige forholdene, krever det en kvalitativ undersøkelse. På primærstadiet vurderer legen anamnestiske opplysninger, inkludert klager, og gjennomfører en undersøkelse. Dermed er ideen om et klinisk bilde av lidelser i kroppen dannet.

Tatt i betraktning det viktigste symptomet på oppkast fra brekninger - neseblod - det er nødvendig å forstå dens egenskaper. Og de inkluderer følgende:

 • Vis (foran eller bak).
 • Intensitet (sterk, moderat, svak).
 • Periodicitet (hyppig, sjelden).
 • Varighet (kortsiktig, langsiktig).
 • Andre punkter: Hva er årsaken til utseendet, hvordan det stopper (alene eller etter visse aktiviteter).

Hvis Kisselbach-sonen er skadet, blir blodet frigitt til utsiden. Som regel går det fra ett nesebor, men det er også en bilateral skade. Svakhet av fartøyene som ligger bak, fører til blodstrømmen gjennom halsens vegger. Pasienten svelger den eller spytter den. Inspeksjon av nesehulen under pågående blødning er ikke ferdig - det må stoppes på forhånd.

Sykdommer i nesen

Hvis fartøyene brister i nesen, så søkes også årsaken her. Svært ofte observeres et slikt symptom etter traumer. Deretter bestemmes bløtvevets bløtvev, blåmerker er synlige. Nesen er noen ganger deformert (med brudd), hans palpasjon er smertefull. Hvis undersøkelsen slimhinner seg med gjennomskinnelige kar, så er det en atrofisk rhinitt. Det vil vise andre tegn:

 • Følelse av tørrhet, brennende.
 • Skorpen formasjon.
 • Vanskelighetsproblemer med nesepusten.
 • Redusert luktesans.

Hindring av luftpassasjen er fremmedlegemer eller krumning i neseseptumet. De presser på slimhinnen og derved ødelegger det. Små fartøy blir også rørt, noe som kan briste. Slike pasienter har ofte rhinitt.

Tumorer med skade på det vaskulære systemet forårsaker også neseblødning. Hemangioma er en bunke av dilaterte kapillærer som kan skaffe seg en cavernøs struktur. Modifiserte fartøy blir lett skadet av en hvilken som helst ekstern handling, inkludert rensing av nesen. Men svulster som ødelegger vev selv skader veggene i kapillærene.

Nesehulenes patologi er nødvendig for å henlede oppmerksomheten til en ENT-lege når blødning oppstår.

Respiratoriske sykdommer

Katarralsykdommer ledsaget av feber ledsages av en utvidelse av kapillærnettet, spesielt i nesen. Situasjonen forverres av betennelse med økt vaskulær permeabilitet. Belastningen øker betydelig med influensa, hvis virus har en tropisme for endotelet. Derfor er et hyppig symptom på sykdommen neseblødning. Og blant annet er det nødvendig å merke seg følgende:

 • Svimmelhet i ansiktet, injeksjon av sclera.
 • Rennende nese, nesestopp.
 • Smerter i halsen.
 • Tørr hoste.
 • Hodepine.
 • Kroppssmerter, ubehag.

Viruset påvirker ikke bare øvre luftveiene, men også de nedre delene. Lungebetennelse med influensa kan ta en hemorragisk nyanse, noen ganger med hevelse i lungen.

koagulopati

Forstyrrelser i systemet med hemostase kan ikke, men påvirke tilstanden til vaskemuren. Blodkoagulasjon skjer ved to mekanismer. Den første er en blodplasmahemostase, hvor endotel og ensartede elementer deltar. Det er raskere, men ikke pålitelig nok. Og den andre er knyttet til inkluderingen av koagulasjonskaskaden (koagulasjonsfaktorer, trombin, fibrinogen, etc.).

Neseblødning kan oppstå hvis begge mekanismer forstyrres. Men dermed blødende skjermer vil være og på andre steder i en kropp:

 • Utslett småpunkt eller "bruised" type.
 • Ekskymose, hematom.
 • Akkumulering av blod i hulrommene (ledd, pleura, perikardium).
 • Menometrorrhagias.
 • Hematuri.
 • Gastrointestinal, pulmonal blødning.

Dette fører naturligvis til forekomst av symptomer på anemi: blekhet, svimmelhet, munntørrhet, generell svakhet, sprøtt hår og negler, kortpustethet, økt hjertefrekvens og redusert trykk. Alvorlige koagulopatier (f.eks. Hemofili) utgjør en reell trussel mot livet.

hypertensjon

Med hypertensjon stiger blodtrykket. Hos pasienter med langvarig patologi er det ofte observert skarpe hopp (kriser). Når denne trykkøkning vaskulære veggen av små kapillærer i nesen ikke kan tåle (spesielt med samtidig aterosklerose), og sprukket fartøyet blir kilde for blødning. Men i tillegg har pasientene andre symptomer:

 • Hodepine.
 • Blinkingen av "flyr", tåken i øynene.
 • Støy i ørene.
 • Økt hjertefrekvens.

Men man bør være så forsiktig som mulig, fordi dette kan skje med fartøy av annen lokalisering. Den mest alvorlige er rupturene av arteriene i hjernen, noe som fører til hemorragiske slag.

Leverbeten

Hemorragisk syndrom i cirrhose er en av manifestasjonene av leverdysfunksjon. Faktum er at i kroppen er det en metabolisme av mange proteiner, inkludert protrombin. Og det er bare nødvendig for blodpropper. Derfor lever cirrhose i leveren med symptomer på forstyrrelse av koagulasjonsenheten til hemostase, spesielt neseblod og utslett. I tillegg er det verdt å ta hensyn til andre egenskaper:

 • Tyngde i riktig hypokondrium.
 • Redusert appetitt.
 • Gulsott.
 • Økt mage (ascites).
 • Utvidelse av subkutane årer.
 • Nedgang i trykk.

Utvikling av leversvikt fører til forgiftning av kroppen ved metabolske produkter. I dette tilfellet lider alle organer og systemer.

Cirrhosis er en farlig sykdom der leveren mister alle sine funksjoner. Dette ledsages delvis av neseblødning.

Ekstra diagnostikk

For å avgjøre hvorfor fartøyene i nesen ble svake, vil flere studier hjelpe. Klager om hyppig blødning vil tvinge legen til å henvise pasienten til laboratorieinstrumentdiagnostikk:

 • Generelle tester av blod og urin.
 • Biokjemisk blodprøve (koagulogram, leverprøver, inflammatoriske markører).
 • En vattpinne fra nasopharynxen (cytologi, kultur, PCR).
 • Elektrokardiogram.
 • Ultralyd av indre organer.
 • Radiografi eller tomografi.

En omfattende undersøkelse kan inkludere andre prosedyrer - alt avhenger av legenes tidligere mening. Og etter å ha fått testresultatene, vil spesialisten sette den endelige diagnosen, ifølge hvilken terapien er foreskrevet.

behandling

Med svake kar i nesen, bør behandlingen differensieres. Dette betyr at hver patologi krever sine egne aktiviteter. Og det er nødvendig å påvirke ikke bare kar-veggen, men også de faktorene som har blitt direkte kilde og mekanisme for brudd.

Generelle anbefalinger

For å styrke fartøyene i nesen, kan du bruke enkle generelle råd. De inkluderer følgende:

 • Full og styrket mat.
 • Luftkondisjonering og befukning.
 • Herding og kontrastdusj.
 • Unngå stress og overarbeid.

Spesiell betydning er gitt til riktig diett. I dietten må du inkludere vegetabilske produkter, rik på vitamin C og rutine (frisk frukt og grønnsaker, greener). Nyttige juice, fruktdrikker, bærkompotter og buljonger (solbær, dogrose). Forholdet mellom grunnleggende næringsstoffer (proteiner, fett og karbohydrater) og kaloriinnhold samsvarer med alder, kjønn og fysisk aktivitet.

Førstehjelp

Ved neseblødning er det viktig å vite hvordan man skal gi førstehjelp. Klar utførte aktiviteter bidrar til hemostase og forbedring av pasientens tilstand. Blant de grunnleggende prinsippene for medisinsk behandling på prehospitalstadiet er det verdt å merke seg følgende:

 • Sitt offeret på en stol med et litt tiltet hode fremover.
 • Introduser i nesepassasjer av bomullspapirer (gauze turundas), fuktet med en løsning av hydrogenperoksid.
 • Klem vingene på nesen.
 • Påfør kulden til nesebroen.

Disse metodene bidrar til anterior blødning, men ryggen krever en obligatorisk doktors innblanding, siden det ikke vil være mulig å komme til det skadede fartøyet. Her trenger du en bakre tamponade av nesen.

Førstehjelpstiltak bidrar til å stoppe blod fra nesen i de fleste tilfeller. Og videre er det nødvendig å behandle den underliggende sykdommen.

medisiner

Forbedre tilstanden til veggene i blodårene vil hjelpe medikamenter. De påvirker forskjellige mekanismer og har flere applikasjonspoeng. Med henvisning til neseblødning kan følgende medisiner anbefales:

 • Vitaminer (Ascorutin).
 • Hemostatika (Etamsilat).
 • Saline-løsninger (Otrivin More, Aqua Maris).
 • Vegetabilske oljer (dogrose, havtorn).

Med hyppige luftveisinfeksjoner brukes immunostimulerende midler (interferoner, polyoksidonium), og influensa krever antiviral behandling. Hvis en annen patologi er funnet, er det behov for spesifikk og syndrombehandling.

drift

Blødende kar kan cauterize (vasotomier). Denne metoden brukes med ineffektivitet av konservativ behandling. Koagulerer slimhinnene og overflatehodene ved hjelp av sølvnitrat-, laser- eller radiokirurgisk metode. Men etter operasjonen må du fortsatt gjennomgå et behandlingsforløp med sikte på å styrke vaskulærveggen.

De som briste blodkar i nesen vet hvor ubehagelig det er. Og hvis blødningen ofte er urolig, er det nødvendig å finne ut årsaken. Men bare en lege kan utføre en full diagnose og foreskrive tilstrekkelig behandling.

Hvordan styrke svake kar i nesen, slik at det ikke er noe blod

I neseslimhinnen er et stort antall kapillærer, de utfører en viktig funksjon for oppvarming av luften. Hvis disse kapillærene er skjøre eller det er blodsykdommer, eller det er andre årsaker som vi skal snakke om, brister disse små vesiklene og neseblodene oppstår. Derfor er det faktiske spørsmålet hvordan man styrker fartøyene i nesen, slik at blodet ikke strømmer.

Oftest forekommer dette fenomenet hos barn og ungdom. Gjennom årene er fartøyene styrkes, men noen "heldige" er med dette problemet i lang tid, med mange av dem ikke gir mye vekt på dette fenomenet, og ikke gjør noe. I mellomtiden kan årsakene til neseblod være livstruende. Avhengig av årsaken, er metoder valgt, hvordan du styrker fartøyene i nesen.

Uavhengig av årsaken til neseblødning, den samme mekanisme - brutt integriteten av karveggen og blodkoaguleringssystemet er ute av stand til å danne en skorpe på den faste overflate av den skadede kar.

Neseblødning kan være fremre og bakre. I det første tilfellet strømmer blodet direkte gjennom neseboret, og i det andre - det går ut gjennom nesopharynxen.

Du kan sette inn en tampong fuktet med hydrogenperoksid eller bare klemme et stort buefartøy ved å trykke på punktet nær nesens vinger. I tilfelle at fartøyene er utvidet, kan blødning stoppes av vasokonstriksdråper. Noen ganger er det nok å bruke "kaldmetoden" - å sette en iskompress på nesen din.

Ved bakre neseblødning brister større fartøy, så det er mulig å stoppe blodet bare i et stasjonært miljø, uten hjelp av en lege, er det uunnværlig. I alle fall, hvis neseblodene ikke stopper lenger enn 15 minutter, må du ringe en ambulanse.

Mulige årsaker til neseblødning

 1. Skader på nesehulen eller craniocerebral, inkl. fremmedlegeme oppføring, på grunn av hvilke kapillærer kan briste.
 2. Egenskaper av den anatomiske strukturen, når kapillærene ligger tett til overflaten av nesekaviteten eller arvelig disposisjon til overdreven tynne kapillærer. I dette tilfellet hjelper metoden for koagulering - hjelp av kapillærene.
 3. Abnormaliteter og patologier av fartøy i aterosklerose eller Marfan syndrom.
 4. Kronisk rhinitt eller infeksjoner i nesehulen. Med en sterk nese kan et nært fartøy briste seg.
 5. Neoplasmer, inkl. polypper, i nesen.
 6. Arteriell hypertensjon, nyresykdom. Med høyt blodtrykk, blod fra nesen er mer sannsynlig enn skade, sparer blødning noen ganger fra et slag. I forbindelse med dette bruker legene metoden for hirudoterapi - blodsletting ved hjelp av blodsugende medisinske leksjer. I dette tilfellet bør neseblod ikke vare for lenge.
 7. I meteozavisimyh mennesker med en reduksjon i atmosfærisk trykk.
 8. Krenkelser av blodkoagulabilitet, mottak av narkotika-koagulanter-antiplatelet-midler.
 9. Blodkreft, trombocytopenisk purpura eller flytende blod, inkludert mot en bakgrunn av lavt hemoglobin.
 10. Mangel på vitaminer C og gruppe B, mikroelement av kalsium. Gode ​​resultater bringer mottak Ascorutinum askorbinsyre eller et preparat inneholdende rutin og vitamin C. Det er kjent at i løpet av akutt mangel på vitamin opphører produsert kollagen, som er nødvendig for styrke fartøy og bindevev. Slike sykdommer som skjørbuk, ledsaget av blødende tannkjøtt, fører også kalt askorbinsyre mangel til døden.
 11. Krumning av nesens septum, hvis den ledsages av hyppige forkjølelser, noe som igjen provoserer blødning. Det er mulig å fjerne krumningen bare kirurgisk.
 12. Tørr luft i rommet blir en særlig hyppig årsak til briste nasale kapillærer hos barn. Fordi lufttørkende toppsjikt neseslim tørker under dannelse av en tørr skorpe, forsøker barnet til å velte den og skade de utvendige små blod ampuller. For å hindre dette, er det nødvendig å ta vare på å fukte luft, eller i tillegg smøre nesehulen oljeløsninger (f.eks vitamin A i en olje eller vaselin enkel). Det er veldig nyttig å holde seg ute i frisk luft og utføre pusteøvelser.
 13. Overdreven fysisk anstrengelse, nervøse sammenbrudd eller generell overeksponering av nervesystemet.
 14. Overoppheting av kroppen.
 15. Økt innhold av kvinnelige hormoner under graviditet eller menstruasjon hos kvinner.

Medikamentell behandling for å stoppe blod, avhengig av den gjen grunn ledes via Hour preparater natrium etamzilata - elle (korrosive), provitamin K (forsterker effekten Dicynonum), kalsiumklorid, epsilon-aminokapronsyre, kalsium dobesilate, vitamin- og mineraltilskudd. I tillegg til hemostatiske legemidler utføres etiologisk terapi for å eliminere årsakene til blødning.

Hva skal jeg gjøre for å styrke fartøyene i nesen?

Lagt til utelukkelse av alvorlige sykdommer, onkologi og noen andre årsaker som kan eliminere den eneste medikament terapi, er det mulig å gjennomføre uavhengig å forhindre blødning fra nesen.

Skylling av nesen

Vask med salter, fysiske eller salt isotoniske løsninger. For et glass varmt vann, ta en halv eller en fjerdedel av en teskje salt, sjøsalt eller vanlig iodisert salt. Løsningen kan tilberedes hjemme, hvis du kjøper Dolphin eller Aqualor. For et glass vann, ta en fjerdedel teskje salt.

vitaminer

Opptak Ascorutinum, B-vitaminer eller sitt høye innhold (sitrus, rose, solbær, buckthorn, kaprifol, kiwi, paprika, persille) eller drikke (grønn te, tranebærjuice). Beregning av Ascorutin har kontraindikasjoner.

herding

Normal herding gjør det mulig å styrke og trene fartøyene. Herding innebærer ikke en engangs dousing med isvann, men daglige prosedyrer, for eksempel en kontrastdusj. Det tar ikke mye tid og kan utføres regelmessig. Redusere temperaturen på vannet bør være gradvis, noe som til slutt fører til forkjølelse, men effekten skal være kortvarig og deretter gni kraftig.

Folkemetoder: avkok av nettle eller kjevebark

Disse urter er rikt på vitaminer C og K, noe som bidrar til å styrke veggene i blodårene. De må ta kurs og i lang tid. I tillegg til disse urter kan du drikke te med St. John's Wort, blader av barbær, en hyrdepose eller avkok av barken av eik. Det er også nyttig å brygge blader av plantain, yarrow, eller spis hakket frukt av chokeberry med sukker.

Av Sophora japonica blomster som inneholder rutin, kan du forberede nesedråper: 30g Tsvetkova eggstokk helle et glass med kokende vann og sette mot i en halv time, kjølig og belastning. Drypp inn i hvert nesebor flere ganger om dagen.

Urteinhalasjoner

For å forbedre nesepusten og tilstanden til karene er det nyttig å gjøre innånding med krem ​​av kamille, calendula, salvie. I tillegg til urteinhalasjoner er et godt resultat innånding av tørt salt, som er spesielt rikelig i saltminer. Denne prosedyren anbefales spesielt for barn og voksne med kronisk betennelse i nesen - rhinitt, bihulebetennelse. Innånding av sjøluft gir også en kurativ effekt.

Riktig ernæring

I tillegg til disse produktene med et høyt innhold av vitamin C i kostholdet bør være tilstede hodekål og blomkål, eventuelle bær, grønn (spinat, persille), reddik. Bær og rose hofter kan tilberedes kompotter, grønnsaker spises fersk i salater.

Fysiske og pusteøvelser

Nyttig for å styrke karene lett fysisk aktivitet: løping, sport eller enkel å gå. Under løp, for eksempel, må du vane deg selv til riktig pust: å puste luft gjennom nesen, og å puste ut gjennom munnen.

I tillegg kan pusteøvelser utføres uten fysisk aktivitet, å være hjemme. For å gjøre dette i 20 minutter for å puste i luften ved hjelp av magemusklene (ikke bryst) til den er helt oppblåst, og puster å frigjøre full, har magen bokstavelig talt å "stick" til ryggraden. Hvis prodelyvat denne øvelsen minst en gang om dagen, vil det forbedre tilstanden av skipene.

Dyp innånd luften med nesen og pust ikke inn i 5 sekunder. Deretter strekker du leppene sine med et rør, tenk at du må blåse brødkrummene av bordet, puster ut, men ikke hele luften, men bare en del av det. Så fyll igjen helt lys og puster opp til 10-15 ganger. Gjenta øvelsen seks ganger.

Åndedrettsøvelsen for halsens kar er også nyttig for hodekarene. I sitteposisjonen trykker du på håndflaten over pannen, prøver å kaste halsen tilbake, og musklene i nakken motstår samtidig trykket på hånden. I denne spenningen, hold på i 10 sekunder, hold pusten, og pust ut og hvil litt. Gjenta øvelsen opptil syv ganger.

Behandling og styrking av veggene i nesens kar

All neseslimhinnen pepret stort antall skip, noe som er nødvendig for å utføre en av flere funksjoner - oppvarming luften inhaleres av mennesker. Med en slik konstruksjon av nesen er fortsatt en av de svakeste av de ansikt organene på grunn av det faktum at alle de beholdere som ligger overflateaktive midler og derved bli skadet ved mekanisk virkning, og når de uttrykkes masser også ved påkjenninger fra omgivelsene. På grunn av denne svekkelsen av den vaskulære sengen sårbarhet blir et stort problem, som er svært ubehagelig for den personen, og å løse det du trenger å forstå hvordan å gjennomføre styrking av neseblodårene og ikke skade deg selv mer.

Årsaker, typer og klinisk bilde av vasokonstriksjon

Svake fartøy kan manifestere seg både fra innsiden og utsiden. I det første tilfellet vil det bløde, som er delt inn i forsiden og baksiden, og i den andre - de vaskulære stjernene på nesens hud.

Anterior blødning utvikler seg som et resultat av traumatisering av kapillærer plassert i de fremre delene av nesehulen i den såkalte Kisselbach-Little-sonen. Hvis dette området er skadet, strømmer blodet raskt og i stort volum fra neseborene, men denne blødningen stopper raskt uten utvendig innblanding. I denne sonen er skaden hovedsakelig påvirket av kapillærene.

Posterior blødning oppstår, henholdsvis når venene og arteriene som befinner seg dypt i nesehulen er skadet. I dette tilfellet drenerer blodet i strupehodet, beveger seg langs bakveggen i form av rikelig strøm, og uten slik hjelp stopper ikke blødningen.

Årsakene til at blodet kan strømme fra nesen er konvensjonelt delt inn i generelle og lokale:

Den eksterne manifestasjonen av svekkede fartøy i nesområdet ser ut som et vaskulært retikulum på huden. De vises som følge av forstyrret mikrosirkulasjon av vaskulærsengen.

I medisinske sirkler er navnet på slik patologi couperose, og årsakene til utseendet kan være:

 • Skarpe endringer i omgivelsestemperatur.
 • Skadelige vaner som røyking og drikking av alkohol.
 • Effekten av ultrafiolett er best.
 • For mye forbruk av drikkevarer som inneholder koffein eller sjokolade.
 • Hyppige stressende situasjoner.
 • Bruk av varme og varme retter.

Symptomatologien til svekkelse av karene inne i nesehulen er ganske enkel, men ikke alltid manifesterer seg i form av blødning. Angi skade på blodårene i nesekanalen og blodårene i nesehulen.

Ofte blir skaden eller innsnevringen av fartøyene ledsaget av ekstra symptomer som ubehag eller ømhet i nesen, og også fordi det blir vanskelig for en person å puste. Disse tegnene kan indikere tilstedeværelsen av et fremmedlegeme i nesen, noe som kan skade sprø fartøy, men overlapper nesepassasjen, tillater ikke at blodet strømmer.

Oppmerksomhet vær så snill! Spesielt ofte er årsaken til neseblod fra nesen fremmedlegemer som barnet kan spille i nesen.

Eksterne manifestasjoner av couperose representerer ikke et rikt klinisk bilde. De inkluderer bare en rød nyanse av huden med et karakteristisk vaskulært mønster og tørr hud.

Medisinering løsning av problemet

En del av terapien, som inkluderer bruk av medisiner, må deles i to deler:

 1. Narkotika brukes raskt for å stoppe blødning.
 2. Legemidler som brukes til å holde blodårene fra blødning i fremtiden.

Den første kategorien inneholder slike populære måter som:

 • Dicykin eller natrium ethamylat. Dette stoffet har en rask hemostatisk effekt. Essensen av handlingen er at den styrker aggregering og vedheft av blodplater, og de danner nødvendig trombi slik at blodkarene igjen er intakte, og skadestedet er stengt av disse blodproppene.
 • Tabletter Vikasol, de er provitamin K. De er nødvendige for å øke effekten av "Dicinon", men deres effekt vises ikke tidligere enn 12 timer etter opptak, noe som må tas i betraktning ved bruk av dem. Virkningen av stoffet er basert på det faktum at det forbedrer syntesen av protrombin som er nødvendig for dannelsen av trombi.
 • Kalsiumklorid, dets tiltak er rettet mot å øke tonen i veggene i blodårene, reduserer dens permeabilitet ved å styrke og normalisere aggregasjonen av blodlegemer i blodet.
 • Aminokapronsyre - dette hemostatet påvirker i første omgang blodets antikoagulantiske system, det kjemper for å sikre at det er en for rask oppløsning av de dannede blodproppene.

I tillegg inkluderer blødningsbehandling etiologisk terapi, hvis formål er å kvitte seg med årsaken, i forbindelse med hvilken blødning har utviklet seg, og fartøyene har svekket seg.

Viktig! Ikke alltid medikamentterapi gir riktig effekt. I så fall kan tamponaden av nesen eller kirurgisk inngrep brukes.

For å forhindre fremtidige tilbakefall av blødning, bruk kursene av slike legemidler som:

 • Ascorutin er et stoff som inkluderer rutin og askorbinsyre. Det er effektivt å styrke de fartøyene som har blitt forstørret og hindre deres skjøthet forbundet med tynning av vaskulærveggen. Bruk den i minst tre uker.
 • Dobesilatkalsium - det er rettet mot normalisering av vaskulær permeabilitet, redusert blodplateaggregering, fortynning av blod og har anti-hemorragisk effekt. Forløpet av søknaden er ikke mindre enn tre uker.

Uten å mislykkes, om problemet med innsnevring eller vasodilasjon er blitt et problem, brukes komplekse multivitaminkomplekser i kombinasjon med sporstoffer.

Hvis de svekkede dilaterte karene manifesterer seg i form av en kupperose, er det nødvendig å ty til slike metoder som er tilgjengelige for moderne kosmetologi som:

 • Elektrokoagulasjon - det er rettet mot å ødelegge det dilaterte fartøyet ved hjelp av en elektrisk impuls, men søknaden er kun mulig på mindre berørte områder.
 • Foto- eller laserterapi - lar deg behandle de utprøvde feilene i et stort område av skade og ikke er begrunnet for små områder av patologi.
 • Ozonbehandling - det er basert på innføring av en blanding av oksygen med ozon for å gjenopprette deformerte vegger av blodkar.

Ikke-medisinering

Behandling av svekkede kar i nesehulen eller på huddekslene er mulig hjemme, i dette tilfellet ty til folkemetoder.

For å styrke nesens fartøy kan du ty til slike oppskrifter av folkemedisin:

 • For å danne en skorpe, og ingen blødning har startet, kan du i hver nesepassasje dråpe 2 dråper havtornolje eller hundrosen. De vil ikke tillate slimete å tørke ut og forhindre skade på kapillærene.
 • Vasking av nesehulen med saltoppløsning. For å klargjøre løsningen, ta en teskje iodisert salt for 200 ml rent kokt vann.
 • Avkok av bark eller bær av viburnum. Produktet er grundig knust, tatt i en mengde på omtrent 2 ss og helles i en beholder. Deretter helles det med kokende vann og kokes i ytterligere 15 minutter på en langsom brann. Etter det vil det være nødvendig å spenne sammensetningen og drikke en skje hver 5. time.
 • Avkok av plantain og yarrow. Begge plantene er finhakket og saften klemmes ut av dem. Den mottatte væsken er innpodet i to dråper i hver nasalgang 4 ganger om dagen.
 • En blanding av sitronsaft, honning og 500 ml kokt vann. Sitronsaft og honning er tatt i like store mengder - 25 gram, blandet med vann og infundert i to timer. Den resulterende sammensetningen er full før du går i seng.

I sin tur, for å bekjempe couperose, kan du være oppmerksom på slike oppskrifter:

 • Kamille wrap. For ham, ta 3 ss kamille blomster og hell dem 200 ml kokende vann, og la deretter avkjøles. Den avkjølte sammensetning filtreres, fuktes med en behagelig myk klut og påføres som en komprimering på det røde hudområdet i 15 minutter.
 • Mask av poteter. Ferske poteter blir renset og gnidd til det blir oppnådd vann, som påføres hudens problemområde i 10 minutter, deretter tørkes det med en bomullsskive fuktet i kamillebuljong eller kalendokokulering.
 • Lotion av eple cider eddik. For ham blande eddik med vann i forholdet 1 til 4, og fukt i denne blandingen bomullsballer, gni dem med berørte områder av ansiktet om morgenen og om kvelden.

Styrking av karene i nesehulen er et faktisk og ganske populært spørsmål. Uten problemer kan du finne mange alternativer, både medisinske og ikke-tradisjonelle, tilgjengelig hjemme. Under alle omstendigheter er det nødvendig å nærme seg behandlingen av den svekkede karet og behandle en medisinsk institusjon i tide for konsultasjon.

Les Mer Om Fartøyene