Hvorfor bryter kapillærene på bena

Kapillærer på bena er en alvorlig forutsetning for å tenke på helsen din. Ofte er slike endringer i fartøyene den første form for åreknuter. Hvis du starter sykdommen, vil det venøse blodet stagnere hele tiden, og etter hvert vil det være stor risiko for inflammatoriske prosesser i blodårene.

Vanskeligheten ved utstrømning av blod fra beina fører til en forstyrrelse i tilførselen av vev, noe som vil resultere i tørking ut av huden, tynning og skade ved mekanisk trykk. Først og fremst må du nøye forstå årsakene som førte til utseendet på et kapillærnett på beina.

årsaker

Den mest sannsynlige årsaken til utseende av kapillærer på bena er svakhet i vaskulærveggene eller vanskeligheten til venene på venene.

Ofte kan slike fenomener provoseres:

 • Forstyrrelse i hormonproduksjonens prosesser;
 • Statiske fysiske belastninger;
 • Fravær av fysisk aktivitet;
 • Fedme og overvekt
 • Arbeid assosiert med stående;
 • graviditet;
 • Stress i leveringsperioden;
 • Osteochondrose;
 • Åreknuter i dypere lag av vev;
 • Irrasjonell ernæring;
 • stress,
 • Reaksjon på eksponering for ultrafiolett stråling;
 • Ukontrollert bruk av hormonelle stoffer (inkludert prevensjonsmidler).

Kapillærer er brutt på bena på grunn av langvarig eksponering for en av faktorene, oftere fysisk anstrengelse eller langvarig stående. Det er vanskelig å tømme blod, karene er fylt med venøst ​​blod, det er en gradvis økning i trykket på veggene og de kan ikke stå.

Som et resultat vises vaskulære stjerner. De kan lokaliseres på et bestemt sted, eller spre seg over overflaten av beina.

Også briste kapillærer på beina på grunn av skader: blåmerker, forstuinger, brudd og andre fysiske effekter kan skade fartøyet. Også provosere denne typen fenomen kan være overdreven infatuation med kosmetiske prosedyrer: peeling med bruk av kjemikalier, besøker solarium. Ofte vises masken i kapillærene på grunn av frostbit.

Ofte, før kapillærene blir synlige, føles personen ubehag i beina. Det kan være hevelse i underekstremiteter om kvelden, en følelse av tyngde eller alvorlig tretthet i beina, en følelse av smerte. Det er mulig på dette tidspunktet å forhindre utseendet på en vaskulær setochki moderat trening.

Det vil forbedre blodsirkulasjonen og omfordele den gjennom hele kroppen. Også før tungt arbeidskraft kan du pakke opp problemområder i bena med elastisk bandasje eller ha spesielle kompresjonstrømper - dette vil bidra til å forhindre utseende av kapillærer på bena.

behandling

I den perioden da enkelte kapillærer skinnet på overflaten av huden, kan bruk av folkemidlene, bruk av spesielle legemidler og den målte fysiske belastningen hjelpe.

På alle stadier av utviklingen av kapillærnettet, er det mulig å kvitte seg med defekten kosmetisk ved hjelp av noen medisinske manipulasjoner, men dette vil ikke lette risikoen for nye sprengende kapillærer på hudoverflaten.

Det er nødvendig å konsultere en lege og foreskrive et sett med prosedyrer for å gjenopprette skumveggenes elastisitet og justere ventilene i venene.

Folkemidlene

Folk oppskrifter er utarbeidet på grunnlag av tilgjengelige improviserte ingredienser. En enkelt bruk av en hvilken som helst teknikk vil ikke gi et riktig resultat - du trenger kontinuerlig prosess.

Grønne tomater

Syr, inneholdt i umodne frukter, kan bidra til å fjerne masken i kapillærene på bena. For å gjøre dette blir tomater kuttet i sirkler og påført problemområder, hvoretter de er bandasjerte i flere minutter (ikke mer enn 3-4). Deretter fjern bandasjen og smør huden på de behandlede områdene med fuktighetskrem. Kurset består av minst 10 prosedyrer.

Blader av kål

Friske kålblader fjernes fra stubben, skylles med kokende vann, innpakket i cellofan og legges i kjøleskapet i 24 timer. Prosedyren utføres umiddelbart før du går til sengs neste dag: Tørk problemområdene på deres føtter cider eddik og vente til fuktighet å fordampe, og deretter de kalde bladene er brukt på de behandlede områdene og bandasje eller slitasje strømper. Komprimer holde på føttene hele natten. Minste antall prosedyrer er 15.

Terpentinbad

Bad med terpentin anbefales på det sterkeste for å håndtere nye kapillærer på føttene.

Først må vi fremstille en emulsjon: en kapasitet på 1,5 liter må helle 250 ml terpentin kamfer og 40 ml alkohol, og deretter bringe volumet til 1 liter varmt vann og blandes grundig (emulsjonen skal være hvit). I badekaret, hell opp halvparten av varmt vann (37 grader). I beholderen blandes 10 ml av den resulterende hvite emulsjonen (tidligere grundig blandet homogen) med en liter vann og helles i vann.

I det følgende øker mengden av emulsjon hver dag til 1-2 ml. Følsomme deler av kroppen skal være dekket med polyetylenfilm eller rikelig smurt med petroleumjell. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.

Du kan også bruke decoctions av urter (melissa, linden blomster, valerian rot, kamille eller eik bark) for å lage bad.

Fysisk belastning

Utmerkede rytmiske øvelser (forming, aerobic, vann aerobic og andre), eller yoga, er perfekte for folk med kapillærer på føttene. Ikke utfør vektløftøvelser eller lange statiske belastninger.

Vibrasjonsøvelsen fungerte bra hos personer med blodstasis: Ta en stående stilling, spre beina sine ca 20 cm fra hverandre, stiger på tærne og setter deres hæl kraftig ned i gulvet. Det anbefales å gjøre 10-15 øvelser på 3-4 tilnærminger i løpet av dagen (kan være oftere). Under denne typen øvelse, kontrakter muskler i bena aktivt, noe som bidrar til økt tone i blodårene og styrking av vaskulære vegger.

medisiner

Det er mulig å bruke to grupper medikamenter:

 1. Lokale medisiner utstedes i form av salver, kremer, geler.
 2. Preparater for oral administrasjon (tabletter og kapsler).

I utgangspunktet er medisiner rettet mot å styrke karveveggene, ha en utbredt antiinflammatorisk effekt og forhindre dannelse av blodpropper. Den største effekten oppnås ved felles bruk av begge grupper av legemidler. Hyppigheten av påføring og den spesifikke formen for legemidlet vil fortelle legen.

Kosmetisk avhending av kapillærene

I medisin brukes flere metoder for å kvitte seg med de fremvoksende kapillærene på beinets hud (inkludert inflammerte områder):

 • Mikroskleroterapiya;
 • Ozon terapi;
 • Laser behandling;
 • Termokoagulering.

Generelt, for å teknikk reduserer virkningene på den kapillære innsiden (ved hjelp av en spesiell nål) kjemisk eller fysisk middel (laserstrålen sclerosant, kulde eller varme) for å tette de skadede fartøy.

Bruken av slike teknikker helbreder ikke kapillærsykdommer og garanterer ikke at nye fremspringende vener, sprengende kapillærer eller inflammerte årer ikke vil vises i nær fremtid.

For forebygging av vaskulær mesh på benene anbefales ikke å sitte i den stilling av "fot i benet," det hindrer blodstrømmen i nedre lemmer (eller stoppe hele) og fører til en strekking av de vaskulære vegger. Også må ta riktig posisjon under søvn: Føttene skal være litt hevet over nivået på resten av kroppen (kan brettes flere ganger et teppe og legg den under madrassen i bunnen av sengen).

Hvorfor bryter kapillærene på bena?

Blærende kapillærer krever forsiktig oppmerksomhet, siden de er forløperne til åreknuter. De vitner om stagnasjon av venøst ​​blod, som i fravær av riktig behandling kan provosere løpet av inflammatoriske prosesser i venene. Kapillærer på bena er en viktig indikator på tilstanden til sirkulasjonssystemet til mennesket.

Hvem kommer i risikosonen

Til utseendet av sprengende kapillærer er mer tilbøyelige kvinnelige ben. Leger forbinder dette med hyppige hormonelle utbrudd, hovedrollen i hvilken østrogen spiller. Menn, som regel, merker sjelden utseende av karetmasker, da deres manifestasjon bare er forbundet med alvorlige problemer som oppstår i venene.

Kapillærer på bena oppstår oftest i nærvær av gynekologiske sykdommer, under graviditet, fødsel eller etter abort. Det er disse tilfellene som er preget av store hormonelle utbrudd, som forårsaker forstyrrelser i funksjonen av sirkulasjonssystemet og svekkelse av de karbulære veggene i kapillærene.

Varianter av vaskulær mesh

Utseendet til stjerner fra bursted blodårer påvirker kroppens nytte. De kan bli representert av:

 • kapillær;
 • venøs;
 • arterielle stjerner.

For å analysere tilstanden av vaskulære plexuser, kan du utføre ultralyddiagnose på de stedene hvor kapillærene er synlige på beina. Det er forskjeller i selve masken, de kan representeres av enkle strimler, stiplede flekker, trelignende eller araknide grener. Det er viktig å merke seg at uavhengig av hvilken type vaskulært nettverk og mangfoldet av forgreningen, er behandlingsprosessen uendret.

Årsaker til kapillær mesh utseende

Kvinner lurer ofte på hvorfor kapillærene brister på bena sine. Hovedårsaken til dette problemet er et brudd i operasjonen av vener ventiler eller utilstrekkelig elastisitet av vaskulærveggene og deres svakhet. Dette kan skyldes følgende fenomener:

 • funksjonshemming hormonell bakgrunn;
 • Tilstedeværelse av overvekt eller fedme;
 • tar hormonelle legemidler med ikke-overholdelse av dosering, noe som vil forårsake forstyrrelser i nivået av hormonell bakgrunn (dette inkluderer bruk av prevensjonsmidler);
 • utilstrekkelig ernæring, der kroppen mangler nødvendige mikronæringsstoffer og vitaminer som påvirker tilstanden til blodårene og funksjonen av sirkulasjonssystemet;
 • osteokondrose - forårsaker vaskulære klemmer på visse steder og kan bidra til deres spasmer, som følge av hvilke kapillærer på beinene brister;
 • med overdreven eksponering for ultrafiolett stråling - spesielt med ukontrollert soling eller hyppige besøk til solariumet;
 • feil fysisk belastning (statisk) eller fullstendig fravær av dem;
 • Arbeid som krever at man finner en person i en statisk stilling i lang tid (for eksempel sittende eller stående arbeid);
 • varicose, som ligger i dyp vev og ikke oppdages under undersøkelsen;
 • vanlig sterk stress;
 • Graviditeten og fødselsperioden, når fartøyene opplever en dobbel belastning.

På grunn av den vanskelige strømmen av blod, brytes veggene i kapillærene under påvirkning av høyt trykk, danner små rister på bena.

Hvordan kan vi gjenkjenne det raske utseendet av sprengende kapillærer

Kapillærene på beina brytes ikke på en gang, først prøver veggene deres å motstå presset og utvides, hvis trykket bare øker, bryter kargen opp. Du kan gjenkjenne dette med følgende faktorer:

 • tyngde i beina, særlig om kvelden;
 • tretthet og smerte i nedre lemmer;
 • ubehagelige opplevelser;
 • hevelse i beina, som manifesterer seg oftere på kvelden.

Hvis når disse symptomene oppdages, er det mulig å gi bena den nødvendige rytmiske fysiske aktiviteten og bruke kremer som forbedrer tilstanden til vaskemuren, det er mulig å forhindre kapillærbrudd.

Kapillærer på bena: behandling med medisiner

Som regel brukes to alternativer for å løse problemet:

 • utnevnelsen av tabletter eller kapsler som innvendig påvirker tilstanden til karene og bidrar til å styrke veggene deres samtidig som de normaliserer utløpet av venøst ​​blod;
 • Bruken av lokale rettsmidler som er representert av kremer eller salver, kan også påvirke tilstanden til vaskulære vegger og tillate eliminering av bursted kapillærene på beina dersom de er til stede i små mengder.

Hovedoppgaven til medisinering styrker ikke bare fartøyene, men gir også antiinflammatorisk virkning, og viktigst av alt - hindrer dannelsen av trombi. Den optimale effekten av bruk av medisiner oppnås ved å kombinere dem, og det er svært viktig å foreskrive riktig dose og varighet av behandlingen. Dette bør gjøres av den behandlende legen, som vil fortelle i detalj hvordan du fjerner kapillærene på beina.

Fysisk belastning med kapillarmask

Den optimale typen last vil være aktiv og rytmiske manifestasjoner av den, for eksempel dans, yoga, aerobic, aqua aerobic. Det er forbudt å løfte vekter og langvarige statiske belastninger, noe som vil forverre problemet og forårsake utseendet til enda mer sprengende kapillærer.

Hovedoppgaven med fysisk trening er å tvinge beinmuskulaturen til å rytmisk trekke seg sammen, noe som vil føre til økning i fartøyets tone og styrking av veggene, samtidig som det forhindrer stagnasjon av blod i blodårene. Kapillærene på føttene under påvirkning av rytmiske muskelkontraksjoner vil også bli styrket.

Ernæring for forebygging av vaskulære stjerner

Det viktigste forebyggende tiltaket er overholdelse av en sunn livsstil, som inkluderer riktig næring og moderat aktivitet. En viktig rolle i kroppens liv spilles av vann, en voksen bør spise minst to liter væske per dag.

Dette vil bidra til å fortynne blod og forbedre blodsirkulasjonen. Derfor, når et spørsmål oppstår om hvordan du fjerner kapillærene på beina, er det først og fremst nødvendig å normalisere ernæringen. Kroppen må få fra mat alle nødvendige makro- og mikroelementer som bidrar til å styrke vaskulasjonen og normalisere sirkulasjonsprosessene.

I kostholdet bør massen bestå av frisk frukt og grønnsaker, spesielt viktig er innholdet av vitamin C og K i dem. Med mangel på vitaminer i dietten kan du få dem fra kremer som er rettet mot å styrke veggene i blodårene.

Sport som forebygging av kapillær ruptur

Når du trener du trenger for å unngå statisk muskelspenninger, men tvert imot bidra til deres rytmiske sammentrekninger som bidrar til å unngå stagnasjon av venøst ​​blod. Å vite hvorfor kapillærene brister på bena, kan du dyktig motstå dette fenomenet.

Hjemme kan du utføre en veldig effektiv øvelse. For å gjøre dette må du legge føttene på skulderbredden, deretter klatre på tærne, så slippe skarpt på dine hæler. Det er nødvendig å utføre 15-20 repetisjoner flere ganger om dagen. Denne øvelsen er svært effektiv og krever ikke mye tid eller krefter, noe som ikke tillater at personen tenker på grunnene til å nekte fysiske øvelser.

Uformelle sko bør ikke skape ekstra stress på beina, det er bedre hvis det er sko på en liten stabil hæl (4-5 cm).

Folk rettsmidler for å fjerne kapillærene

Hvis kapillærene på beina har brutt, kan de elimineres ved hjelp av tradisjonell medisin. I dette tilfellet vil jeg spesielt like bad med urteinfusjoner, kalde fotbad og urtekompresser.

Spesielt populære er:

Det enkleste behandlingsalternativet er utarbeidelse av urteavkok (fra antall 1 spsk tørt gress per 1 kopp kokende vann). Etter at buljongen er infundert, kan den brukes til å motta varme bad (tidligere anstrengt) og for kaldt brett.

Det gjenværende bryggede gresset kan brukes som kremer for natten. Det er nødvendig å distribuere det jevnt på en gasbind eller bandasje og å legge igjen på et sted med sprengende kapillærer.

For å unngå det beskrevne problemet må du regelmessig overvåke helsen din, prøve å spise rasjonelt og aktivt flytte.

Fartøy er brutt på føttene: årsaker og behandling

Mange mennesker i lang tid kan ikke engang være klar over problemene som er i kroppen, men har ennå ikke vist seg nok. For eksempel er den vanligste situasjonen utseendet på underdelene av et merket mønster i form av et vaskulært nettverk. Fartøy på ben er oftere funnet hos kvinner, selv om et lignende fenomen oppstår i det sterkere kjønn. Men menn pleier å bare ikke bryr seg om ubehagelige flekker, mens for kvinner blir de et ekte estetisk problem.

Det er nødvendig å oppleve situasjonen riktig

Det er kjent at før du tar tak i et problem, er det nødvendig å forstå det. I de fleste tilfeller er årsaken til utseendet på blåmerker og karsenett åreknuter. I lang tid kan det være skjult og forårsaker ikke noe spesielt ubehag. En person begynner å bekymre seg bare når det er blåmerker på bena. Dette skiltet betyr at fartøyet brister på dette stedet. Vaskulær skade kan oppstå i alle deler av underbenet.

Et viktig poeng! Regelmessig utseende av blåmerker (blåmerker) bør være et seriøst argument for å besøke en medisinsk institusjon. Spesielt kan du ikke utsette et besøk til en lege når slike symptomer ledsages av smerte og hevelse i det berørte området.

Under hvilke forhold er vaskulær skade

Huddeksler nærer små kar - kapillærer, og større vener og arterier ligger i vevet. Årsaken til en hvilken som helst type blødning er i de fleste tilfeller skader som kan utvikles i henhold til en av følgende mekanismer:

 • direkte ruptur av fartøyet;
 • koagulopati (blødningsforstyrrelse i blodet);
 • trombocytopeni (en mangel på blodplater i blodet);
 • økning i permeabiliteten av fartøyets vegger.

Når fartøyets integritet er ødelagt, går blod inn i det subkutane rommet. Det impregnerer aktivt mykt vev, noe som resulterer i blåmerker på huden.

Hvorfor fartøyene er skadet

Endogene faktorer

Årsakene til fartøyens skrøbelighet er ganske mye, derfor er de i medisin delt inn i eksterne og interne faktorer. Blant de endogene årsaker:

 • et høyt nivå av insulin, som ofte er årsaken til utseendet på hematomer med nesten svart farge;
 • lavt hemoglobin;
 • leukemi, så vel som andre onkologiske patologier;
 • gynekologiske sykdommer hos kvinner;
 • HIV-infeksjon;
 • autoimmune tilstander (lupus erythematosus);
 • hypertensjon og VSD (vegetativ-vaskulær dystoni);
 • koronar lidelser;
 • noen typer avitaminose (PP, B12, folsyre og C);
 • mottak av antiplatelet midler (blodfortynnende legemidler);
 • arvelig predisposition;
 • fedme på et hvilket som helst stadium (overflødig vekt - dette er en ekstra byrde på fartøyene);
 • metabolske forstyrrelser forårsaket av underernæring;
 • inflammatoriske prosesser (meningitt, sepsis, tonsillitt);
 • allergiske manifestasjoner;
 • bivirkninger av legemiddelbehandling (kjemoterapi medisiner, hypotiazid, sulfonamider og andre).

Eksogene faktorer

I tillegg til interne forhold er det også eksterne årsaker som også kan ha en negativ effekt på karossens struktur. Blant de eksogene provokatørene:

 • langvarig eksponering for ultrafiolett og andre typer stråling;
 • ulike skader (blåmerker, frostbit, brannsår);
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • stressende forhold;
 • Kosmetiske prosedyrer (peeling);
 • hypodynami (stillesittende livsstil)
 • Røyking påvirker negativt arbeidet i hele sirkulasjonssystemet, og en særlig dårlig vane påvirker styrken av vaskulære vegger.

Godt å vite! Den naturlige prosessen med aldring fører ofte til skjørhetene i karene, da hematomene vises på armer, ben og andre deler av kroppen.

I svangerskapet

En egen sak er perioden med å bære et barn hos kvinner. Den fremtidige mors organisme opplever kolossale belastninger: organer og systemer rekonstrueres, hormonelle bakgrunnsendringer. Det er i denne perioden hos kvinner oftest for første gang at varicose sykdommen blir avslørt.

En stor rolle spilles her ledsagerfaktorer:

 • hemorragisk diatese, hvor de minste fartøyene briste;
 • arvelig trombofili er et fenomen ledsaget av utseende av hematomer uten tilsynelatende årsak;
 • Noen typer anemi kan provosere vaskulær skade;
 • leverinsuffisiens;
 • tar noen medisiner.

Nyttig informasjon! Kvinner som bærer barn må følge en diett, spise fullt og ha på seg spesielle undertøy. Disse enkle tiltakene vil bidra til å styrke blodårene og utelukke videre utvikling av varicose-patologi.

karakteristiske symptomer

Hvis fartøyet er skadet, dannes et hematom nesten umiddelbart. Et blåmerke kan ha en størrelse på flere millimeter til titalls centimeter. I andre tilfeller opptar flekkene et imponerende område, noen ganger smelter de sammen og danner et stort hematom. Utdanning kan vare flere uker, etter hvert endres farge, og forsvinner helt.

Ved blødningstypen kan du bestemme integriteten til hvilket fartøy som er ødelagt:

 1. Teleangiectasia er et nettverk av utvidede små kapillærer. Slik sosudiki brister vanligvis ikke. Dette fenomenet har karakteren av en utprøvd kosmetisk defekt. Oftest forekommer telangiektasier på bakgrunn av allerede eksisterende åreknuter.
 2. Lilla er akkumuleringen av noe blod under huden. Utdanning har utseendet på et glatt, glanset flekk.
 3. Ekskymose - stor størrelse på blåmerke, dannet på grunn av skade.
 4. Petechia - et mønster i form av nakkeblødninger, som dannes på overflaten av hudbårne kapillærene.

Et viktig poeng! Hvis blødningen ikke er et resultat av en skade, må du umiddelbart besøke legen.

Flow funksjoner

En spesialist i tegningens størrelse og natur vil kunne bestemme hvilket fartøy som er skadet: jo større blødningsareal og jo klarere mønsteret er, desto større er sprengningsbeholderen. Du kan også bestemme årsaken umiddelbart, eller i det minste ta på seg det. Så, blåmerken i stedet for blæren forårsaker alltid smertefulle opplevelser under palpasjon. Som allerede nevnt ovenfor, opptrer bristende kapillærer ofte på hudoverflaten i form av et maskemønster. Lignende grid vises ofte på bilder av populære kosmetologisider.

Slike tegninger har helt forskjellige former: De ligner ofte tannhjul, tregrener, intrikate mønstre. Når store arterier og årer er skadet, dannes enorme hematomer. Hvis integriteten til de indre fartøyene er forstyrret, så er et stort blodtap mulig, noe som er en trussel mot menneskelivet. Blødningen er som regel ledsaget av slike symptomer:

 • smerte i stedet for vaskulær skade;
 • generell svakhet;
 • frysninger;
 • skinn av huden;

I medisinsk praksis er det tilfeller hvor hematomen brister, og innholdet kommer ut. Hvis kapillærene er skadet, er dette fenomenet lett undertrykt og krever ikke alvorlige tiltak. Men hvis selv en liten vene har bristet, kan det ikke treffes nødtiltak i denne situasjonen, fordi alvorlig blødning kan føre til dødelig utgang.

Nyttig råd! Mulighetene for moderne medisin gjør det mulig å fastslå årsaken til sprø fartøy selv i begynnelsen av sykdommen, noe som i tide bidrar til å blokkere den videre utviklingen av den patologiske prosessen.

Hvordan bestemme arten av nederlag

Før du planlegger behandlingsaktivitetene, er det nødvendig å fastslå nøyaktig hvilken type blødning. Det er flere enkle tester som vil hjelpe deg raskt identifisere årsaken til skade.

 1. Metode for klemming. I det subklaviske området må du samle fingrene med et lite stykke hud inn i krøllet, deretter klemme det lett og slå det. I fravær av vaskulære patologier på manipulasjonsstedet dannes en blåmerke ikke. Hvis hematoma forblir etter testen, er fartøyene skjøre.
 2. Metoden til hammeren. Hvis det kommer et blåmerke etter et lys på brystet med slaghammere, kan det dømmes at blodårene falt på eksponeringsstedet.
 3. Seleanordning. Testing utføres ved hjelp av en gummi sele eller en mansjett fra tonometeren. Tilpasning skal brukes på midten av skulderen og stramme. Den høye brittleness av fartøyene vil bli påvist av spor av pineblødninger som dukket opp etter en fem minutters test.

Konklusjon. Med et positivt resultat av alle tre tester må en person gjennomgå et komplett spekter av diagnostiske prosedyrer, fordi han når som helst kan sprekke kapillærer eller større fartøy.

Viktig! Hyppig utseende på kroppen av petechiae, purpura, blåmerker bør betraktes som et alvorlig problem.

Førstehjelp

I noen situasjoner krever et sprengningsfartøy nødtiltak. Førstehjelpen kan gis av offeret selv eller enhver annen person. Algoritmen er som følger:

 1. På et sted der under huden ble dannet hematom av de store størrelsene, er det nødvendig å pålegge en stiv bandasje.
 2. Ofret skal ta en horisontal posisjon. Samtidig stiger det skadede lemmet over hodet og er løst.
 3. På blødningsstedet blir de kaldt i en kvart time.
 4. Hvis blødningen ikke er stoppet av de oppførte metodene, må du ringe til en ambulanse.

Spesielle instruksjoner! Uten kvalifisert medisinsk behandling kan man ikke unngå slike symptomer:

 • hvis stedet for skade på fartøyet dannet en knute eller mørk hud;
 • Når blødningen er ledsaget av hevelse av foten;
 • med intens nese-, tarmblødning og skade på urinrørets kar.

diagnostikk

Hvis fartøyene er skadet på bena, hender eller til og med på kroppen på et hvilket som helst sted, er det nødvendig å konsultere en lege for å bestemme det optimale behandlingsalternativet. For å identifisere faktorer som bidrar til brudd på blodkarets integritet, blir vanligvis blodprøver utført for å bestemme koagulabilitet, blodplatetall og protrombintid. I spesielle tilfeller bruker legene en metode for beinmargsbiopsi for å bekrefte diagnosen.

Etter en grundig diagnose vil spesialisten kunne etablere den sanne årsaken, noe som provoserte en subkutan blødning. Ofte, for å klargjøre diagnosen, er det behov for en konsultasjon av reumatolog, hematolog og andre smale spesialister.

Behandling av patologi

Alle medisinske tiltak reduseres for å eliminere årsakene til vaskulær sårbarhet. Og dette gjelder hele kroppens legeme, siden fartøyet kan briste ikke bare på foten, men også på finger, lår og på et annet sted. Med tanke på alle forskningsdataene, pasientens tilstand og egne observasjoner velger legen en metode som passer til sykdommen. I medisinsk praksis brukes både medisinske metoder og instrumentteknikker aktivt.

Medisineringsterapi

Egenskapen av denne metoden er at all behandling er rettet mot å eliminere årsakene som følger med skrøpelighetene i fartøyene.

 1. Pasienter som er diagnostisert med åreforkalkning er foreskrevet legemidler som senker kolesterol (statiner).
 2. Med vitaminmangel er et vitaminkompleks og et foreskrevet diett foreskrevet.
 3. Hvis utseendet på hematomer på beinet i en pasient kombineres med ødem, er behandlingsforløpet basert på phleboprotectors og flebotonics (medisiner som reduserer trykket i blodet i beina og forårsaker blodutstrømning).

For ikke å samle blod på innsiden, i komplekset med narkotika kan utnevnes en rekke ekstra stoffer:

 • aminokapronsyre;
 • vitamin "K";
 • effektive hemostatiske stoffer (hemostatika);
 • friskt frosset plasma.

Alt avhenger av alvorlighetsgraden av hvert enkelt tilfelle.

Viktig! Hvis blødningen skyldes å ta medisiner, bør du slutte å ta dem.

Instrumentelle behandlingsmetoder

I en belastet situasjon bruker leger ofte moderne og ganske effektive metoder for maskinvarebehandling:

 1. Mikroscleroterapi - består av subkutan injeksjon av skleroserende preparater som er i stand til å blokkere blødning.
 2. Laserbehandling består i å fjerne de berørte fartøyene ved hjelp av en elektrisk strøm og en laser.
 3. Photocoagulation - denne metoden er basert på en spesiell maskinvare teknologi for cauterizing et skadet kar, som bidrar til å stoppe blødning.
 4. Til den kirurgiske metoden for å løse problemet, fer leger ut om pasienten har en stor vene under kneet, og de oppførte metodene gir ikke det riktige resultatet. Det består i å bandasje bristeskipet eller helt fjerne det.

Viktig! Under ingen omstendigheter kan du bruke medisinering selv, fordi selvmedisinering bare kan forverre situasjonen.

Godt å vite! Spørsmål effekter av behandling og forebygging av reisemålet i lesjoner i nedre ekstremiteter legen løser phlebologist eller traumer etter å identifisere årsakene til sykdom og en detaljert undersøkelse av pasienten.

diett

Riktig ernæring er en av de viktigste komponentene i kompleks behandling. At fartøyene var sterke og ikke briste, må du justere dietten, i henhold til skjemaet nedenfor.

Begravd kapillær på bena

Begravde kapillærer (kapillær mesh) - En manifestasjon av sirkulasjonsforstyrrelser i noen kar, deres vegger øker, slik at kapillærene blir merkbare. Er det grunn til utseendet på et kapillærrutenett? Er kapillærene oppdelt i arter? Hvordan bestemme utseendet deres? Er det mulig å kurere dem med medisiner, utføre kosmetiske prosedyrer?

Er det noen nasjonale oppskrifter til disposisjon? Hvilke forebyggende tiltak må tas for ikke å tjene kapillarnett? La oss forstå og svare på spørsmål.

Årsaker til kapillær mesh utseende

 • Forstyrrelser i hormonsystemet;
 • Konsekvenser av overdreven eksponering for solen;
 • hypotermi;
 • Venøs insuffisiens;
 • Konsekvenser av å ta hormonelle stoffer.
 • arvelighet;
 • Overfølsomhet overfor huden;
 • Svake vegger av blodkar.
 • Utilstrekkelig ernæring;
 • Hyppige stressende situasjoner.
 • Overdreven fysisk aktivitet.
 • vektig;
 • graviditet;
 • Osteochondrose.

Varianter av vaskulær mesh

 • Venøst ​​nettverk på bena
 • kapillær
 • arteriell

Takket være tegningene kan kapillarrørene videre deles inn i flere typer:

Hvordan bestemme det raske utseendet til sprengende kapillærer?

 • Hyppig følelse av tyngde i nedre lemmer etter en arbeidsdag.
 • Smerte og tretthet i beina;
 • Ubehagelige følelser.
 • Hevelse av underekstremiteter om kvelden.

Medisineringsterapi

 • Leger, som regel, foreskrive stoffer for å styrke veggene i blodårene. Det kan være Troxevasin i kapsler eller Ascirutin. Bare utnevn deg med kapillærene - Pinogeg eller Alpha-linolsyre Omega 3, og et annet middel - Gingo biloba.
 • Ved de første symptomene kan du gni bena med slike salver som: Troxevasinum, Lyoton.
 • Under behandling er det ønskelig å drikke multivitaminer.

Kosmetiske prosedyrer

 1. elektrokauterisering - En mikroelektrode settes inn i det forstørrede fartøyet. Strømmen under høyt trykk vil begynne å varme opp blodet og vevene ved siden av fartøyet. Blodstrømningen øker, blodproppene oppløses og stjernene forsvinner.
 2. Laser koagulasjon - fartøyets vegger oppvarmes ved bruk av laserstråler.
  Fartøyet er først tilstoppet, og etter en stund løser det. Et godt resultat kan forventes ved denne prosedyren, hvis fartøyets diameter ikke er mer enn 0,5 mm.
  Store områder med bristende kapillærer, laserstrålen fjernes ikke, men det kan gjøre dem mindre merkbare.
  For å fjerne utbrudd av kapillærer, er det nødvendig med flere prosedyrer.
 3. fotokoagulasjon - svært inkonsekvent kosmetikkprosedyre Asteriskene fjernes ved å varme dem med spesialiserte lamper, men det er mulig å skade nærliggende sunne områder.
 4. sclerotherapy - brukes i situasjoner hvor kapillærmassen er ganske stor. Med denne prosedyren er fartøyet forseglet og stjernene slutter å motta asteriskene.
  I fartøyene introduseres en spesiell medisinsk sclerosant. Veggene til fartøyene er skadet og begynner å holde sammen, så begynner de å stramme gradvis. Kapillærene slutter å fylle, og huden blir blekere med tiden.
 5. Ozonbehandling - det er en korreksjon av stjerner. Ved hjelp av en ozon-oksygenblanding og -trykk rettes de kapillære masker ut. Men du må være forsiktig med prosedyren, fordi fartøyene kan endre seg, og etter det kan du ikke fikse det.

Folkemidlene

skuffer

 1. En avkok av gullfisk og kamille er laget, men i utgangspunktet må gresset tørkes. Flores av urter skal helles med kokende vann og insistere i ca 2-3 timer. Den resulterende kjøttkraft blir filtrert.
  Infusjonen oppvarmes og helles i et basseng, hvor fotbad blir tatt. Hvis infusjonen har avkjølt, kan du legge varmt vann til det. For best effekt er servietet fuktet med servietter, og de problematiske stykkene av huden blir tørket.
 2. Hvis det ikke er noen calendula, kan du lage bad med bark av eik og kamille. På samme måte må du først avkjøre urter, varme den spente blandingen og dyppe føttene inn i den i ca. 30 minutter. Prosedyren skal utføres i løpet av uken hver dag.

Fra en annen artikkel på vår nettside finner du ut hva som skal gjøres hvis såret ikke helbreder.

Apple cider eddik

Fjerning av bristende kapillærene med eplecidereddik er veldig effektiv, men du må sørge for at konsentrasjonen ikke er høyere enn 5%. Det blir brukt på et serviett og tørket det med problemområder.

Behandlingsforløpet er en måned. Prosedyren bør gjøres flere ganger om dagen. Denne metoden er egnet for behandling av kapillærer bare på bena, det kan ikke påføres ansiktet.

Komprimering av persille

Ta fersk krøllet persille og klem juice ut av det. De trenger å suge et serviett og bruke det på tannhjul og sprengning av kapillærene. Komprimeringen skal gjøres en gang om dagen. Behandlingsforløpet er 1-2 uker.

Du kan lage komprimerer fra grønne tomater. Tomater kuttes sammen og påføres de skadede stedene, fikser dem med bandasjer.

Kompressen skal holdes i 2-3 minutter. Etter at det er nødvendig å fjerne og fukte huden med krem.

Hvis du overstyrer komprimeringen, kan du få en brenning, fordi grønne tomater inneholder en veldig aktiv syre.

Kompressene er laget av friske kålblad. De er mykere enn grønne tomater. Kålbladet er skyllet med kokende vann slik at det mykner, da må det pakkes inn i en film og legges på et kaldt sted for en dag.

På en dag må du få det og lage en komprimering, men tidligere skadede hudstykker skal tørkes med eplecidereddike. Kompressoren er ferdig om natten. Bladene er påført bristende kapillærene og festet til foten med et bandasje. Hvis prosedyren utføres regelmessig, vil retikulumet reduseres, og smerten vil senke.

Sørg for å inkludere i kostholdet ferskpresset juice: bær, grønnsak og frukt. De inneholder mange mineraler og vitaminer. Fersk juice vil styrke karene og gjøre dem elastiske.

Utmerket hjelp i kampen mot sprengte kapillærer gulrøtter og kåljuice, og til og med fra drenering av mørke nyanser.

Forebygging av sykdom

Fysisk aktivitet

 1. Walking bør inkluderes i ditt regime.
 2. Hvis arbeidet er stillesittende, må du ta en pause og gå, minst i nærheten av kontoret i 5-10 minutter.
 3. Det vil være fint å melde deg inn i bassenget for å forebygge sprengning av kapillærene.
 4. Det bidrar til å unngå utseendet på tannhjul ved å sykle.
 5. Styr blodkarene med en kontrastdusj.

Det finnes en rekke fysiske øvelser for å styrke blodkar:

 • I stående stilling må du rive hælen av gulvet vekselvis.
 • I stående stilling er det nødvendig å klatre til sokkene og sakte falle igjen til gulvet.
 • Stilling - liggende på ryggen. Bena må være bøyd og ubøyelig på ankelleddet.
 • Du må ligge på ryggen og gjøre øvelsen "sykkel".
 • Det er nødvendig å sitte på en stol og i denne posisjonen er det nødvendig å rulle et fast objekt, det kan være en tennisball.

Strømforsyning

 1. Du kan ikke bruke krydrede krydder, alkoholholdige drikker, sterk kaffe, for varm mat.
 2. Inkluder i kosten ferske grønnsaker. Du kan lage vitaminsalater, hvis de inneholder persille og gulrøtter, vil det bare styrke karene og redusere risikoen for å briste kapillærene.
 3. Maten som brukes må inneholde:
 • Vitaminer B5, P og C;
 • Mikroelementer: kalsium, kobber, mangan, sink og natrium;

Vitamin C finnes i store mengder i rowan, jordbær og sitrus. P-vitamin i pepper, grønn te, ashberry og rosen hofter. Vitamin B5 finnes i kli, egg, kylling og jordnøtter.

Hvorfor bryter kapillærene på bena

Sprengningen av kapillærene på bena indikerer at det er nødvendig å konsultere en spesialist. Disse tegnene er den første fasen av åreknuter. Hvis tiden ikke se en lege du kan starte utviklingen av den inflammatoriske prosess, der blodet i venene vil stagnere, og så brast kapillærer på bena til barnet, menn og kvinner.

Med en ikke-stabil utstrømning av blod forstyrres vevernæring. Dette kan føre til tørking av huden. Med dette problemet er det første trinnet å forstå i detalj opprinnelsen til disse endringene i kapillærene.

årsaker

Oftest utseendet sprengte blodkar på bena, sier veggene venøs insuffisiens av nedre ekstremiteter styrke, eller tilstedeværelse av hindringer i ventilene.

Typer av gravede kapillærer

Årsakene til at kapillærene på bena briste:

 • Krenkelsen av hormonelle prosesser;
 • Sterk og alvorlig fysisk anstrengelse eller mangel derav;
 • graviditet;
 • Feil ernæring;
 • Osteokondrose hos mennesker;
 • Bruk av hormonelle stoffer;
 • Konsekvensen etter stråling ved ultrafiolett;
 • Konstant stress.

Oftest brenner kapillærene på beina fra effekten av fysisk anstrengelse, eller når personen bruker mer i oppreist stilling, spesielt hvis dette skjer regelmessig. Utstrømningen av blod er forstyrret, kapillærene er overflødt med venøst ​​blod, noe som fører til en skarp ekspansjon, og fartøyets vegger brister ganske enkelt.

Skader på underekstremiteter: brudd, blåmerker og forstuinger kan også være en konsekvens av vaskulær ruptur. En annen grunn kan virke som en overflødig infatuation med kosmetologiprosedyrer - for eksempel, peeling eller besøke solariumet. Ofte kan et kapillært nett oppstå som følge av frostbit.

symptomer

Når kapillærene brister på føttene, begynner en person å føle noe ubehag i underkroppene. Nemlig: om kvelden kan beina svulme, en følelse av tretthet og smerte, en følelse av tyngde og vridning. Med slike symptomer på sprengning av kapillærene, for forebygging kan du utføre en rekke fysiske øvelser, terapeutisk gymnastikk eller massasje.

Dette stabiliserer blodsirkulasjonen og fordeler jevnt blodstrøm. I tillegg anbefales det å vikle de berørte områdene med et elastisk bandasje, og bruk kompresjonslinne før hardt arbeid. Dermed er det mulig å forhindre utseende av kapillærer på bena.

Hva å gjøre

På et tidlig stadium kan åreknuter i underekstremiteter behandles med folkemidlene. Fremme i dette vil være i stand til noen medisiner: salver, tinkturer, gni. Og også den målte fysiske belastningen - et kompleks av nyttige øvelser ved åreknuter på ben eller føtter.

På et hvilket som helst stadium av inflammasjon av den kapillære nettverket, kan feilen fjernes ved en spesiell kosmetiske manipuleringer, men dessverre er det ikke eliminere gjen utseende av henne. Hva skal jeg gjøre for å oppnå full gjenoppretting av alle funksjoner? Høring av en spesialist er nødvendig.

Hjem Behandling

Enkelte enkle medisiner kan tilberedes hjemme. Vanligvis er de forberedt på improviserte midler. Men for et effektivt resultat er regelmessig bruk av dem nødvendig.

Vasknett kan fjernes ved hjelp av vanlige umodne tomater, takket være tilstedeværelsen av syre. Frukt av tomater må kuttes i ringer, og deretter påføres problemområder i huden. Spol deretter tilbake i fire minutter. Etter at vi fjerner dressingen og påfør det fuktede kremet godt med det berørte området. Det anbefales å gjenta denne prosedyren minst 10 ganger.

Umodne tomater vil bidra til å fjerne kapillærmassen

Friske kålblader blir dampet med kokende vann, innpakket i en cellofanpose og satt i kjøleskap for en dag. For å starte prosedyren, berørte hudområder, pundet med eplecider eddik, til helt absorbert, og deretter påfør kålblad og bandasje. Det vil være mer effektivt hvis det er gjort før sengetid. Kompressen skal opprettholdes til morgen. Gjenta prosedyren minst 15 ganger.

Det første trinnet er å fremstille emulsjonen ifølge denne oppskrift: 250 ml terpentin, kamfer og 40 ml alkohol ble helt over i en halv liters kapasitet, og deretter å tilsette varmt vann til et samlet volum på 1 liter og godt gripe inn. Det skal være en hvit blanding. Fyll badekarets gulv med varmt vann og hell den resulterende løsningen. Behandlingstiden er 15 minutter. Ved hver gjentatt prosedyre skal volumet av emulsjonen økes med 1-2 ml.

Også for å lage bad kan du bruke avkok og tinkturer av forskjellige urter.

Tinktur på Kalanchoe. La planten ligge, tørke og finhakke. Legg deretter i gulvet en liter kapasitet på ikke mer enn halvparten. Hell kokende vann og la det stå i en uke i et mørkt rom. Etter dette, trekk infusjonen gjennom gazetduken og tørk den med problemområder hver dag.

Bad med rugbrød på urter. Skyt kastanje og eik, pre-chop, sett i en krukke og fyll til randen med kaldt vann. Kok og kok i 30 minutter, fjern deretter og legg til urter: St. John's wort, kamille, streng og cassia. Vent en dag, og legg deretter det fuktede, rugbrød. Den resulterende blanding helles i et bad med vann ved en temperatur på 40 grader. Ta hver dag før du går og legger deg.

Under bading anbefales det å drikke denne tinkturen: grønnsaker pil og kastanje bland hurtig eik, hell kokende vann og kok i 30 minutter over moderat varme. Legg St. John's wort, agurk, kamille, blande og dekke. Vent i 12 timer. Hell tinkturen og bland med to teskje honning. Ta infusjon i to uker på denne oppskriften: den første og andre dag - 50 ml 3 ganger daglig.

Flower Bath. For å forberede buljongen trenger du 0,5 kopp kamille og kalendula. Så kobler vi urter og fyller det med kokende vann. Insister den resulterende kjøttkraft til helt avkjølt, deretter belastning. Bruk som komprimering, gjelder for de berørte områdene.

Tinktur av dope på alkohol. 100 gram knuste daturafrø helles 0,6 liter vodka. Smør på et mørkt sted og rist det en gang om dagen. Etter to uker bør infusjonen være klar til bruk. Bruk løsningen er nødvendig, etter 2 timer etter middagen, 15 dråper, forfortynnet i 100 ml vann. Opptakstiden er en måned. Bryt deretter 6 måneder. Deretter, om nødvendig, gjenta kurset.

En veldig effektiv metode for å fjerne kapillærene på beina, var terpentinbad fra åreknuter!

Behandling med terpentinbad

Hvis du fremdeles valgte å behandle kapillære årer hjemme, må du først huske: For gode resultater anbefales det sterkt å gjennomgå en full behandling av åreknuter i beina etter å ha konsultert en lege.

behandling

For å forebygge vaskulære stjerner og under behandling, bør visse regler overholdes:

 • Begrens deg mot eksponering for høye temperaturer;
 • Bruk bare lys, løs klær;
 • På høye hæler og sko er det bedre å glemme en stund;
 • Reduser inntaket av salt, krydret ingredienser og krydder, stekt og fettstoffer;
 • Gjør gymnastikk og ikke glem resten;
 • Det er veldig nyttig å klappe føttene med kaldt vann hele dagen.

For pasienter med tildelte kapillærer på bena, shoeping, aerobic, aqua-aerobic og andre rytmiske øvelser vil være til stor hjelp. Det er forbudt å utføre tung fysisk trening, knyttet til løfting av tyngdekraften.

Det er også svært nyttig for stagnasjon av blod, massasje og vibrasjonseffekter. Det anbefales å utføre følgende handlinger: Det er nødvendig å ta en vertikal stilling, avstanden mellom føttene skal være ca 20 cm. Så står vi på sokkene og faller skarpt på hælene. Denne type trening bidrar til forbedring av aktivitet og styrking av blodkarets vegger. Det anbefales å utføre 10-15 treninger 3-4 ganger om dagen.

medisin

For å behandle kapillærer, kan du bruke rusmidler fra åreknuter. Midler til eksternt forbruk: salver, krem, geler. Og også stoffer for internt forbruk: tabletter og kapsler. Effektene av disse stoffene er rettet mot fornyelse av vaskulære vegger. De er preget av tydelig antiinflammatorisk virkning og forhindrer utseende av blodpropper.

Når du kombinerer begge legemiddelgruppene, kan du oppnå maksimal effekt. Alle detaljer om dosering og forholdet bør konsulteres av en lege.

Preparater for åreknuter

Varicosity fjerning

I moderne medisin brukes noen metoder for å eliminere defekter:

 • Mikroskleroterapiya;
 • Ozon terapi;
 • Laser behandling;
 • Termokoagulering.

I utgangspunktet er essensen av disse metodene effekten på kapillæren fra innsiden ved å forsegle de berørte karene (spesielle nåler, laserstråler, skleroterapi, eksponering for temperaturer).

Bruken av slike metoder som behandling av kapillærer med salver vil ikke løse problemet fullt ut, men bare midlertidig gjemme feilene og vil lette tilstanden. For forebygging er det derfor nødvendig å observere visse bestemmelser: Under søvnen skal bena være i nivå av hodet, i sittestilling, ikke kaste bena, den ene oppå den andre (dette fører til at blodsirkulasjonen forstyrres).

Årsakene til utseende av kapillærer på beina og behandlingsmåter

Utseendet til mange små fartøy på bena i de fleste tilfeller er ikke oppfattet som noe alvorlig, særlig siden denne patologien ikke ledsages av smertefulle opplevelser og er praktisk talt asymptomatisk. Den eneste grunnen til bekymring, spesielt i det rettferdige kjønn, er det uestetiske utseendet på benprofiler dekket med en kapillærbunke.

I mellomtiden kan kapillærer på beina, som er de fineste blodårene, føre til utvikling av åreknuter - og dette er allerede en alvorlig sykdom som ikke kan helbredes av alle og ikke alltid.

Veksten i antall kapillærer skjer vanligvis gradvis, slik at avviket kun kan ses i tid bare av de mest observante. Kapillærnettet vokser, prosessen blir ofte ledsaget av en hevelse i blodårene, pasienten begynner å føle seg tung i bena mens du går, og dette er de første kliniske tegnene på åreknuter. For å unngå slike situasjoner, bør du konsultere en lege så snart du ser at små blodkar begynner å vises på beina.

Årsaker til kapillærmaske manifestasjon

Men ikke betaler for mye oppmerksomhet til føttene, noe som ikke kan sies om kvinner: de har en tendens til å flaunt sine vakre ben, og de tar vare på denne delen av kroppen, ikke mindre enn, si, på hendene.

Men det faktum at kvinner har blå eller røde blodkar på bena vises oftere enn menn skyldes ikke mangel på fotpleie (eller overdreven lidenskap gjør dette), og andre, mer objektive grunner.

Først av alt - en hormonell svikt, som er typisk for perioden med svangerskap og fødsel: dette er den vanligste årsaken til denne patologien. Blant andre faktorer, som fører til en økning i antall overflatefartøyer, inkluderer følgende:

 • venøs insuffisiens
 • trombocytopeni, som følge av økt ømhet i blodårene;
 • hypoksi;
 • påvirkning av ultrafiolett;
 • eksponering for lave temperaturer;
 • ryggsmerter;
 • genetisk predisposisjon.

Sekundære faktorer kan kalles hypodynami, mye tid brukt i stående stilling, hyppig eksponering for stressende situasjoner, ubalansert ernæring.

Når masken i kapillærene begynner å bryte ned - dette er et klart signal sendt av kroppen. Det indikerer utbruddet av irreversible prosesser som forekommer i blodkarene med lokalisering i overflaten av huden (epidermis). Selvfølgelig kan slike prosesser observeres på andre deler av kroppen - ansikt, rygg, hender.

For å begynne å behandle symptomene på kapillærene på bena bør være så tidlig som mulig, uten å vente til de begynner å sprekke, noe som vanligvis blir årsaken til sirkulasjonsfeil i underekstremiteter med alle følgeskader.

Den mest vanlige årsaker distensjon og brudd av små overfladiske blodkar som ligger i bena - problemer med blodsirkulasjonen, forsterket av det faktum at veneblodstrømmen til hjertet utføres mot tyngdekraften. Så hvis du er vant til å sitte på korsbøtten, husk at dette kan provosere utseendet på et kapillært nett.

Utseendet på bena av rosacea (små røde eller blå årer) ofte utløst av aldersrelaterte forandringer i kroppen, alkoholmisbruk og røyking, overdreven og regelmessig fysisk aktivitet.

Klassifisering av vaskulær mesh

For korrekt diagnose av patologi (og synlige kapillærer på beina kan indikere andre smertefulle forhold), er det nødvendig å orientere seg i klassifisering av årer.

Små blodkar kan være:

Type blodårer bestemmer farge: blå er karakteristisk for venøs, mørk rød for arterielle, lyse farger for kapillær. I dette tilfellet kan tegningene av kapillarnettene være forskjellige: lineære, trelignende, spindelvevsmessige, i form av små, ofte spredte punkter. Dette påvirker absolutt ikke behandlingsordningen, slik at du bare dømmer om forsømmelsen av prosessen.

Vanligvis manifesterer ikke vaskulære spirer på bena med ubehagelige eller smertefulle symptomer, med unntak av en sjelden form for patologi som utelukkende opptrer under menstruasjon.

Lokalisering er også tilfeldig, edderkopper kan dukke opp hvor som helst i beina, men oftest ser de ut fra innsiden av kneleddet.

Forekomst av et vaskulært retikulum kan utvikle seg, og etter hvert begynner slike kapillærer å sprekke og danner omfattende hematomer - dette er tegn på vaskulære problemer og en åpenbar grunn til å søke medisinsk rådgivning.

Medisinsk behandling av kapillærer

Som regel vil ønsket om å kvitte seg med kapillærene på beina oppstå på grunn av motviljen mot å vise dette problemet på en generell oversikt, karakterisert ved å si det mildt, uestetisk. Imidlertid bør det bemerkes at mange av årsakene til denne sykdommen ikke utelukke sykdommen fra eskalere til åreknuter, og dette er en vaskulær sykdom med ikke så veldig god prognose. I alle fall, utseendet av små kar masker angir tilstedeværelse av sirkulatoriske forstyrrelser, noe som ofte fører til angrep av alvorlig kardiovaskulær sykdom.

Du bør forberede det faktum at du trenger en grundig undersøkelse av kroppen - behandling av kapillærer på bena uten at det ikke vil utpeke en kvalifisert spesialist på grunn av de mange årsakene som forårsaket utseendet deres.

Avhengig av resultatene av diagnosen, kan legen foreskrive medisiner som involverer bruk av følgende medisiner:

 1. "Ascorutin" er et komplekst middel med rutine og vitamin P og C som de viktigste aktive stoffene. Den har evnen til å styrke blodkarets vegger, reduserer kapillærens skjøthet og permeabilitet. Det er i stand til å forbedre blodets reologiske egenskaper (øke fluiditeten).
 2. "Troxevasin" - et annet stoff basert på rutinemessig (eller rettere, hydroksyetylderivater rutine). Det har kapillyarotonicheskim effekt, reduserer skjørhet og kapillær permeabilitet, reduserer inflammasjon lokalisert i vev okolovenoznyh preget antiblodplate-virkning. Produsert i forskjellige former, det mest effektive mottakssystemet - et kompleks, i form av tabletter og salve påført de berørte delene av beina. "Troxevasin" kan brukes som et forebyggende verktøy, spesielt for kvinner som foretrekker å ha høyhælte sko.
 3. Venotonics - gruppe av naturlegemidler hvis virkning er å øke muskeltone i vaskulære vegger, inkludert kapillærer, som bidrar til å bevare sin elastisitet, slik at det fører til normal blodsirkulasjonen i benene på stedet av rosacea lokalisering.

Det bør bemerkes at den medisinske fjerningen av kapillærene på bena er en ganske konservativ metode. Og hva skal jeg gjøre når kupperosen passerte inn i scenen med sprengende kapillærer? I slike tilfeller brukes kosmetiske prosedyrer med kirurgisk inngrep, noe som gjør at det raskt og effektivt er mulig å kvitte seg med små karsenett.

Kirurgiske metoder

Radikale måter å eliminere kapillærer på bena, anbefales vanligvis i tilfeller av forsømmelse av sykdommen, når store områder av fotoverflaten er utsatt for kupperose.

Kosmetisk korreksjon av kapillærnett involverer bruk av flere maskinvaremetoder:

 1. Med hjelp av en laser. En av de mest effektive måtene å kvitte seg med utstående fartøy. For en rettet stråle med lyse bølger med stort energipotensial, er laget av epidermis ikke et hinder, laseren kan trenge inn i det dypt beliggende subkutane vevet og ødelegge de skadede karene. I løpet av den første uken etter prosedyren kan fargen på de behandlede områdene avvike fra nyanse av frisk hud, men dette er bare en midlertidig effekt. Kortsiktig medisinering er som regel foreskrevet for å akselerere helbredelsen. Den største ulempen ved denne metoden er høy kostnad.
 2. Prinsippet om ozonbehandling er dypfrysing av skadede kar med hjelp av ozon. Denne metoden kan fjerne kapillærene på beina ved hjelp av biokjemiske prosesser som forårsaker ødeleggelse av vaskulære vegger som følge av oksydasjon av medisinsk ozon.
 3. Skleroterapi - en prosedyre som består i introduksjon i små kapillærer av en spesiell substans som forårsaker liming av blodkar. Siden en meget tynn nål brukes til dette, gjelder metoden ikke smertefull, selv om ubehagelige opplevelser fortsatt vil være.
 4. Termokoagulering er en metode for tetting av kapillærvegger ved eksponering for høye temperaturer (høyfrekvente strømmer), den største ulempen er dannelsen av arr. Dette er metoden som brukes hvis det er sprengende kapillærer.

Folkemidlene

Narkotikabehandling vil være mer effektiv hvis den suppleres med behandling ved hjelp av folkemidlene:

 • kapillærer på bena i hjemmet fjernet ved å forsterke bad (skjær lind og sitron balsam, brygget i kokende vann i 10 - 15 minutter etterfulgt av tilsetning av kjøttkraft vendelrot;
 • eple cider eddik er et godt verktøy for å håndtere problemområder, hvis lokaliseringsområdet er lite, er det ingen kontraindikasjoner, slik at du kan bruke gni lenge.
 • blant de effektive folkemetodene for behandling av kapillærer kan kalles og avkok av rosen til persille - dette verktøyet virker ikke verre enn dyre salver.

Uavhengig av typen kapillærbehandling, bør behandlingen ledsages av et saltfritt kosthold som også utelukker bruk av modifiserte fettstoffer.

Vitaminkomplekser kan forbedre immuniteten, så deres inntak er obligatorisk, og helst i form av kosttilskudd.

Kontraindikasjoner i behandlingen av couperose på bena

Kosmetologiske metoder har mange fordeler, men for de fleste er ubetingede kontraindikasjoner perioder med graviditet og amming. Ved bruk av medisinsk terapi er allergiske reaksjoner mulig.

Termokoagulering - fjerning av vaskulære nettverk, som en klar kontraindikasjon er tilstedeværelsen av metalldelene (braketter, skruer, stifter), festing benbrudd.

Laser fjerning av kapillærer er ikke beregnet for pasienter som har swarty (som et alternativ - garvet) hud på grunn av den høye konsentrasjonen av melanin, som absorberer mesteparten av laserstrålens energi, noe som fører til lokal overoppvarming av vev og utseende av brenningen.

En annen kontraindikasjon for medisinsk behandling (som er oppnevnt i tilfeller hvor seriekapillærene på bena) er samtidig mottak av enkelte typer antibiotika (ofte - tetracyklin).

I tilfeller der operasjon av flere grunner ikke er mulig eller ønskelig, og mottak av legemidler ikke er anbefalt eller kontraindisert, den eneste måten å bli kvitt edderkopp årer fortsatt konservativ behandling med kremer, salver, vitaminkomplekser. Deres handling er vanligvis mye mykere, men behandlingen vil ta lengre tid.

Forebygging av couperose på beina

For å hindre utvikling av couperose er mye enklere enn å behandle, noe som i noen tilfeller er kostbart. Hovedmålet med å forebygge utseende av kapillærer er å styrke karene, forbedre deres elastisitet, unntatt provoserende faktorer.

For å gjøre dette må du følge følgende anbefalinger:

 • minimere ultrafiolett eksponering, og hvis det av objektive årsaker ikke kan gjøres - bruk beskyttende salver og kremer;
 • For å sikre en normal vannbalanse, som er en forutsetning for forebygging av noen vaskulær patologi, bør det konsumeres daglig minst 2 liter væske;
 • Morgen og kvelds vannprosedyrer skal fylles ut med en kontrastdusj - et middel til massasje og herding av problemområder i huden;
 • gjør det til en regel før frokost å gjøre en liten trening - et sett med fysiske øvelser som vil øke tonen i kroppen etter oppvåkning;
 • røyking og alkoholmisbruk er faktorer som bidrar til en reduksjon i blodkarets elastisitet, noe som fører til utvikling av aterosklerose med alle følgeskader;
 • forsøk å ekskludere fra hennes garderobe tettsittende klær;
 • fra sko med høye hæler vil også måtte være helt forlatt;
 • stor betydning for å opprettholde et normalt kardiovaskulært system har et balansert kosthold med et begrenset inntak av salte, fete, krydrede og stekte matvarer;
 • vane med å legge seg når du sitter på foten - også en provoserende couperose faktor;
 • Under søvnen bør ikke benene holdes fast;
 • Prøv å ta hver dag i 15 - 30 minutter en pose, hvor beina vil være over hodet ditt.

Les Mer Om Fartøyene