Hvorfor brenner blodkar på kroppen, og hva skal jeg gjøre med det

Når blodkarene på kroppen brister, samler en liten mengde blod under overflaten av huden. Som et resultat vises små røde prikker (petechiae) eller store flate flekker (lilla) på dermis. Årsaken til sprengning av blodkar på hender, ansikt og andre deler av kroppen, samt hvordan man skal håndtere problemet, er beskrevet i artikkelen.

Hvorfor er det et problem?

Mest ofte sprenges blodkar oppdager etter traumer. Et fint blodig utslett kan forbli i stedet for blåmerke eller blåmerke. Men spesielt bør du varsle petechiae som har oppstått spontant, fordi de kan være et tegn på alvorlig sykdom.

De vanligste årsakene til at skipet brast:

 • traumer;
 • en allergisk reaksjon;
 • blodinfeksjoner;
 • autoimmune lidelser;
 • fødsel;
 • bivirkninger ved behandling av hudsykdommer;
 • bivirkninger av kjemoterapi;
 • aldringsprosessen.

I alle fall brister karene når veggene blir mindre elastiske. Noen ganger kan årsaken til forverring av karene være en forandring i hormonell bakgrunn.

I sjeldnere tilfeller kan slike sykdommer provosere ødeleggelsen av små fartøyer:

 • meningitt (betennelse i membranene som dekker hjernen og ryggmargen);
 • leukemi (kreft i blodceller);
 • betennelse i halsen forårsaket av bakterielle infeksjoner;
 • sepsis (kroppssentrisk inflammatorisk respons på bakteriell infeksjon).

Separat, vi må vurdere årsakene til utseendet av briste blodkar i ansiktet. Det særegne er at hvis gitteret av bursted-skåter dukker opp på nesen og kinnene, så er det i 90% av tilfellene årsaken til dette arvelighet. Også årsaken til at fartøyet i ansiktet har bristet kan være:

 • sitter på en diett
 • hyppig bruk av scrubs;
 • hyppig bruk av badstuen;
 • nekte å bruke krem ​​i frostfritt vær.

diagnostikk

For å fastslå årsaken og foreskrive behandling, må dermatologen imidlertid undersøke pasientens medisinske rekord.

I diagnostiseringsprosessen kan følgende spørsmål oppstå, svarene som skal utarbeides på forhånd:

 1. Når merket pasienten først at fartøyet briste?
 2. Blir andre symptomer ledsaget av subkutan blødning?
 3. Har pasienten deltakelse i kontaktsporter, kamper?
 4. Har du vært i vakuummassasje de siste ukene?
 5. Behandlet pasienten kosmetologen (spesielt hvis fartøyet på ansiktet hans briste)?
 6. Er regionen med subkutan blødning smertefull eller kløende?
 7. Har noen av de blodrelaterte familien foci av ødelagte blodårer?

Det er også nødvendig å informere legen din om å ta noen urter, kosttilskudd eller medisiner. Legemidler som aspirin, steroider eller antikoagulantia kan utløse subkutan blødning. Detaljert svar på ovennevnte spørsmål vil gjøre det mulig for legen å få informasjon om hvorfor blodkarene i armene og kroppen som helhet faktisk briste.

En hudlege kan også foreskrive en blod- eller urintest for å sjekke for en infeksjon eller et virus. Om nødvendig kan ultralydsskanning av det berørte området for skjulte frakturer eller unormal vevskader også utføres.

forebygging

Dessverre, hvis fartøyet under øyet brister, ikke forvent at det vil helbrede eller løse seg selv.

For å behandle den skadede kapillæren er det ubrukelig, men det er mulig å forhindre fremveksten av nye foci av subkutan blødning, etter følgende regler:

 • Hvis det allerede er observert sprengningsfartøyer, er det nødvendig å unngå alle prosedyrer som er knyttet til bruk av vakuum, ruller, kraftige lasere i flere måneder.
 • hvis blodkarene på beina brister, må du forlate bruken av grove skrubber, massasjer, wraps. Men bruk av fruktsyrer er ikke forbudt.
 • Ikke gni og trekk den skadede huden;
 • vask kroppen din med bare varmt vann, ikke varmt eller kaldt;
 • unngå å besøke badstuen, solarium;
 • Beskytt huden mot frost med fettete, oljeholdige kremer;
 • holder seg til et balansert kosthold, med spesiell oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av vitamin C;
 • ikke røyk
 • redusere alkoholforbruket til et minimum. Spesielt rødvin provoserer en pause i kapillærene.

Offisielle behandlingsmetoder

Metoder for behandling av subkutan blødning kan deles inn i 3 kategorier.

Utryddelse av årsakene til sprengning av blodkar på hender og kropp som helhet

For dette kan systemiske antivirale antibakterielle legemidler foreskrives. Hvis fartøyene på fingrene brister som følge av å ta medisiner, er prebiotika foreskrevet.

Reduksjon av fokus på subkutan blødning

Kremer og serum for behandling av brutte kapillærer kan egentlig ikke betraktes som medisin. Skadede kar er mest merkbare på blek, tynn og tørr hud, spesielt på ansiktet. Derfor foreskriver dermatologer spesielle fuktighetsgivende kremer som stimulerer fornyelsen av hudceller. Som et resultat blir de ødelagte kapillærene mindre merkbare.

De såkalte anticoutrotiske preparatene inneholder ekstrakter av plantestoffer ekstrahert fra saxaul og celandine. Disse ekstraktene stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde kapillærveggene elastiske og elastiske. Hvis du bruker anticorotiske medikamenter ved de første tegnene på utseende av barberende kapillærer, kan du forhindre ytterligere økning i fokus på subkutan blødning.

Retinoid kremer bidrar til å bli kvitt små sprengende kapillærer ved å øke produksjonen av kollagen i huden. Faktisk vil kapillærene ikke forsvinne hvor som helst, bare på den fornyede huden kan de ikke være synlige.

Anti-inflammatorisk kremer, som inneholder en del av grønn te ekstrakt eller tare, redusere overdreven blodstrømmen til de berørte hudområder, samt bidra til å gjøre ødelagte blodkar usynlig.

Fjerning av allerede bursted blodkar

Elektrokoagulasjon bekjemper med brutte blodkar ved å lede den elektriske puls til det berørte området. Denne metoden kan ikke være egnet for barnet.

Lasebehandling er den mest effektive måten å fjerne bristende kapillærene på. Legen bruker en spesiell enhet for å sende pulser av laserlys til de skadede karene, noe som til slutt ødelegger dem. Midlertidige bivirkninger kan inkludere rødhet, hevelse, peeling eller crusting.

Hjemmebehandlinger

Hvis blodkarene allerede brister, er det helt urealistisk å fjerne dem helt hjemme. Likevel er det flere påvist folkemessige rettsmidler som effektivt bidrar til å redusere rødhet.

Aloe Vera

Du må male aloe-bladet i vassdrag og gni de berørte områdene før du legger deg til sengs. Foreløpig er det nødvendig å vaske huden med grønn eller svart te. Resterne av våpen kan lagres i kjøleskapet i 2 uker.

Grønne tomater

Du trenger bare å kutte tomater i skiver og bruke dem på problemområder. De aktive ingrediensene varer i tre minutter. En grønn tomat inneholder en ideell konsentrasjon av essensielle syrer, som gunstig påvirker reduksjonen av rødhet. Bruk denne metoden for behandling kan ikke være mer enn 10 dager på rad. Etter bruk av tomater må du legge på litt nærende krem.

Persilleblade

Denne effektive ingrediensen ble brukt selv i det gamle Hellas. Det er nødvendig å ta en håndfull persilleblader og hell dem 100 ml kokende vann. Dekk og la i en halv time. Deretter spenne væsken og tilsett 50 ml melk. Damp en liten gasbind i den resulterende væsken, og fest den deretter til ansiktet eller et annet problemområde. La komprimeringen stå i 20 minutter. Utfør prosedyren hver dag i en måned.

salvie

Det er nødvendig å suge 4 ss tørket salvie i 200 ml kokende vann. Dekk og la stå i ti minutter. Drenk og tilsett 200 ml melk. Daglig, rengjør ansiktet grundig med denne væsken. Du kan bruke en komprimering i 10 minutter eller bare vaske med salvemelk. Etter prosedyren må du skylle det behandlede området med kaldt vann. Du kan bruke denne medisinen hver dag til du ser forbedringer.

Til tross for at hjem metoder for å bli kvitt sprengte blodkar vil ikke være i stand til å skade helsen, som brukes lokalt, er det nødvendig å oppsøke en hudlege før søknaden.

Kapillærene på kroppen

Hvorfor briste kapillærene

Kapillærer, de minste blodkarene, gjennom hvilke blodet sirkulerer gjennom kroppen og mate hver side - årsaken kan være i økt trykk. Kapillærer danner mikroskopiske garn, og hvis arterietrykket er høyt, så er det en risiko for at kapillærene vil briste.

Capillaries burst - hva er årsaken?

Så, hvorfor oppstår kapillærbrudd oftest? Ytterligere faktorer inkluderer:

Tynne vegger av blodårer,

· Slagtilfelle og hjerteinfarkt

· Diagnostisert vegetativ-vaskulær dystoni;

· Nervøs sammenbrudd, stress eller langvarig sport eller fysisk aktivitet

• ubehag og dårlig søvn.

Hvorfor briste kapillærene? - Dette skjer i 2 grupper av tilfeller: på grunn av innsnevring og utvidelse av rutenettet. Selvfølgelig styres denne prosessen av generelle indikatorer på blodtrykk i kroppen.

Det kan også være tilfeller når kapillærene på huden brister på grunn av virkningen av kjemikalier, og også av en eller annen grunn og som en manifestasjon av allergier. Kapillærene reagerer aktivt på vaskemidler, for eksempel vaskepulver eller oppvaskmiddel, sjampo eller dusjgeler.

Noen planter forårsaker også utbrudd av kapillærer.

Kapillærene brister - hva skal jeg gjøre?

Så det spiller ingen rolle hvorfor kapillærene brister - i alle fall er det nødvendig:

· Beskytt problemområder fra patogene faktorer;

· Ta antiallergiske stoffer;

Replenish kroppens vannbalanse;

· I tilfelle av brenning på stedet av kapillær lapping er det nødvendig å bruke Vaselin eller Hyparin salve;

· Hvis det røde nettverket bare vokser, spiller det ingen rolle hvorfor kapillærene har bristet, det er nødvendig å ringe en ambulanse.

At kapillærene ikke brister...

For å redusere risikoen for sprengning kapillærene, bør du regelmessig fôrer kroppen del av vitamin C. Dette stoffet finnes ikke bare i form av medisiner, men i mange frukter og grønnsaker, akselererer blodkapillærer og hvorfor bevege seg raskere, ikke stagnere, så vel som betydelig reduserer risikoen for dannelse av trombi og hypertensive kriser.

Kapillærene brister også ofte hos personer som lider av leddgikt, encefalitt, glaukom og til og med magesår. I dette tilfellet, en kompleks behandling av sykdommen med fjerning av røde områder.

Capillaries brister også, hvis en person i lang tid er uten bevegelse eller er involvert i stillesittende arbeid. Denne situasjonen er farlig fordi den kan nekrose noen vev, som blod ikke når. Det er viktig ikke bare å bytte ut en gang i timen, men også kontinuerlig engasjere seg i øvelser eller massasje.

© Terapeut Elena Gabelko

Andre artikler om dette emnet:

Hvorfor brenner blodkar på kroppen, og hva skal jeg gjøre med det

Når blodkarene på kroppen brister, samler en liten mengde blod under overflaten av huden. Som et resultat vises små røde prikker (petechiae) eller store flate flekker (lilla) på dermis. Årsaken til sprengning av blodkar på hender, ansikt og andre deler av kroppen, samt hvordan man skal håndtere problemet, er beskrevet i artikkelen.

Hvorfor er det et problem?

Mest ofte sprenges blodkar oppdager etter traumer. Et fint blodig utslett kan forbli i stedet for blåmerke eller blåmerke. Men spesielt bør du varsle petechiae som har oppstått spontant, fordi de kan være et tegn på alvorlig sykdom.

De vanligste årsakene til at skipet brast:

 • traumer;
 • en allergisk reaksjon;
 • blodinfeksjoner;
 • autoimmune lidelser;
 • fødsel;
 • bivirkninger ved behandling av hudsykdommer;
 • bivirkninger av kjemoterapi;
 • aldringsprosessen.

I alle fall brister karene når veggene blir mindre elastiske. Noen ganger kan årsaken til forverring av karene være en forandring i hormonell bakgrunn.


Sprengningsfartøyet ser uattraktivt ut, men i seg selv bærer det ingen fare

I sjeldnere tilfeller kan slike sykdommer provosere ødeleggelsen av små fartøyer:

 • meningitt (betennelse i membranene som dekker hjernen og ryggmargen);
 • leukemi (kreft i blodceller);
 • betennelse i halsen forårsaket av bakterielle infeksjoner;
 • sepsis (kroppssentrisk inflammatorisk respons på bakteriell infeksjon).

Separat, vi må vurdere årsakene til utseendet av briste blodkar i ansiktet. Det særegne er at hvis gitteret av bursted-skåter dukker opp på nesen og kinnene, så er det i 90% av tilfellene årsaken til dette arvelighet. Også årsaken til at fartøyet i ansiktet har bristet kan være:

 • sitter på en diett
 • hyppig bruk av scrubs;
 • hyppig bruk av badstuen;
 • nekte å bruke krem ​​i frostfritt vær.

diagnostikk

Hvis pasienten merket at blodkarene på hele kroppen har brutt seg ned, og det var ingen åpenbare grunner til dette, er det nødvendig å snarest konsultere en lege. Noen mol kan misforstå for subkutane blødninger. Bare en erfaren hudlege kan skille en fra en annen ved visuell inspeksjon.

For å fastslå årsaken og foreskrive behandling, må dermatologen imidlertid undersøke pasientens medisinske rekord.

I diagnostiseringsprosessen kan følgende spørsmål oppstå, svarene som skal utarbeides på forhånd:

 1. Når merket pasienten først at fartøyet briste?
 2. Blir andre symptomer ledsaget av subkutan blødning?
 3. Har pasienten deltakelse i kontaktsporter, kamper?
 4. Har du vært i vakuummassasje de siste ukene?
 5. Behandlet pasienten kosmetologen (spesielt hvis fartøyet på ansiktet hans briste)?
 6. Er regionen med subkutan blødning smertefull eller kløende?
 7. Har noen av de blodrelaterte familien foci av ødelagte blodårer?


Det er verdt å forberede svar på hudlege spørsmål på forhånd

Det er også nødvendig å informere legen din om å ta noen urter, kosttilskudd eller medisiner. Legemidler som aspirin, steroider eller antikoagulantia kan utløse subkutan blødning. Detaljert svar på ovennevnte spørsmål vil gjøre det mulig for legen å få informasjon om hvorfor blodkarene i armene og kroppen som helhet faktisk briste.

En hudlege kan også foreskrive en blod- eller urintest for å sjekke for en infeksjon eller et virus. Om nødvendig kan ultralydsskanning av det berørte området for skjulte frakturer eller unormal vevskader også utføres.

forebygging

Dessverre, hvis fartøyet under øyet brister, ikke forvent at det vil helbrede eller løse seg selv.

For å behandle den skadede kapillæren er det ubrukelig, men det er mulig å forhindre fremveksten av nye foci av subkutan blødning, etter følgende regler:

Også du kan lese: Midler for å styrke veggene i blodårene

 • Hvis det allerede er observert sprengningsfartøyer, er det nødvendig å unngå alle prosedyrer som er knyttet til bruk av vakuum, ruller, kraftige lasere i flere måneder.
 • hvis blodkarene på beina brister, må du forlate bruken av grove skrubber, massasjer, wraps. Men bruk av fruktsyrer er ikke forbudt.
 • Ikke gni og trekk den skadede huden;
 • vask kroppen din med bare varmt vann, ikke varmt eller kaldt;
 • unngå å besøke badstuen, solarium;
 • Beskytt huden mot frost med fettete, oljeholdige kremer;
 • holder seg til et balansert kosthold, med spesiell oppmerksomhet mot tilstedeværelsen av vitamin C;
 • ikke røyk
 • redusere alkoholforbruket til et minimum. Spesielt rødvin provoserer en pause i kapillærene.

Offisielle behandlingsmetoder

Metoder for behandling av subkutan blødning kan deles inn i 3 kategorier.

Utryddelse av årsakene til sprengning av blodkar på hender og kropp som helhet

For dette kan systemiske antivirale antibakterielle legemidler foreskrives. Hvis fartøyene på fingrene brister som følge av å ta medisiner, er prebiotika foreskrevet.

Reduksjon av fokus på subkutan blødning

Kremer og serum for behandling av brutte kapillærer kan egentlig ikke betraktes som medisin. Skadede kar er mest merkbare på blek, tynn og tørr hud, spesielt på ansiktet. Derfor foreskriver dermatologer spesielle fuktighetsgivende kremer som stimulerer fornyelsen av hudceller. Som et resultat blir de ødelagte kapillærene mindre merkbare.

De såkalte anticoutrotiske preparatene inneholder ekstrakter av plantestoffer ekstrahert fra saxaul og celandine. Disse ekstraktene stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde kapillærveggene elastiske og elastiske. Hvis du bruker anticorotiske medikamenter ved de første tegnene på utseende av barberende kapillærer, kan du forhindre ytterligere økning i fokus på subkutan blødning.


Utdrag celandine i krem ​​vil bidra til å forhindre utvikling av foci av couperose

Retinoid kremer bidrar til å bli kvitt små sprengende kapillærer ved å øke produksjonen av kollagen i huden. Faktisk vil kapillærene ikke forsvinne hvor som helst, bare på den fornyede huden kan de ikke være synlige.

Anti-inflammatorisk kremer, som inneholder en del av grønn te ekstrakt eller tare, redusere overdreven blodstrømmen til de berørte hudområder, samt bidra til å gjøre ødelagte blodkar usynlig.

Alle vet at pasienter utsatt for subkutan blødning bør unngå massasje, men myofascial type er et unntak. Dette er en spesiell dyp vevsmassasje, som utføres med bruk av grønnsaksbaserte kremer og serum. Myofascial massasje stimulerer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde beholderveggene elastiske.

Fjerning av allerede bursted blodkar

Elektrokoagulasjon bekjemper med brutte blodkar ved å lede den elektriske puls til det berørte området. Denne metoden kan ikke være egnet for barnet.


Laser og elektrisk impuls vil bli kvitt problemet

Lasebehandling er den mest effektive måten å fjerne bristende kapillærene på. Legen bruker en spesiell enhet for å sende pulser av laserlys til de skadede karene, noe som til slutt ødelegger dem. Midlertidige bivirkninger kan inkludere rødhet, hevelse, peeling eller crusting.

Hjemmebehandlinger

Hvis blodkarene allerede brister, er det helt urealistisk å fjerne dem helt hjemme. Likevel er det flere påvist folkemessige rettsmidler som effektivt bidrar til å redusere rødhet.

Du må male aloe-bladet i vassdrag og gni de berørte områdene før du legger deg til sengs. Foreløpig er det nødvendig å vaske huden med grønn eller svart te. Resterne av våpen kan lagres i kjøleskapet i 2 uker.


Oppskriften på en maske fra aloe er veldig tilgjengelig og enkel

Grønne tomater

Du trenger bare å kutte tomater i skiver og bruke dem på problemområder. De aktive ingrediensene varer i tre minutter. En grønn tomat inneholder en ideell konsentrasjon av essensielle syrer, som gunstig påvirker reduksjonen av rødhet. Bruk denne metoden for behandling kan ikke være mer enn 10 dager på rad. Etter bruk av tomater må du legge på litt nærende krem.

Persilleblade

Denne effektive ingrediensen ble brukt selv i det gamle Hellas. Det er nødvendig å ta en håndfull persilleblader og hell dem 100 ml kokende vann. Dekk og la i en halv time. Deretter spenne væsken og tilsett 50 ml melk. Damp en liten gasbind i den resulterende væsken, og fest den deretter til ansiktet eller et annet problemområde. La komprimeringen stå i 20 minutter. Utfør prosedyren hver dag i en måned.

Det er nødvendig å suge 4 ss tørket salvie i 200 ml kokende vann. Dekk og la stå i ti minutter. Drenk og tilsett 200 ml melk. Daglig, rengjør ansiktet grundig med denne væsken. Du kan bruke en komprimering i 10 minutter eller bare vaske med salvemelk. Etter prosedyren må du skylle det behandlede området med kaldt vann. Du kan bruke denne medisinen hver dag til du ser forbedringer.

Til tross for at hjem metoder for å bli kvitt sprengte blodkar vil ikke være i stand til å skade helsen, som brukes lokalt, er det nødvendig å oppsøke en hudlege før søknaden.

Hvorfor briste kapillærene?

I denne artikkelen vil vi snakke om årsakene til at kapillærene ikke kan stå og briste. Du vil lære hvorfor kapillærene brister på ulike deler av kroppen. Men først noen få ord om hva disse er de viktigste for kroppens blodårer.

Hva er kapillærene

Kapillærer er de minste blodkarene som leverer ernæring til kroppene i kroppen vår og til muskelfibre. De er så små at det er rett og slett umulig å legge merke til dem med det blotte øye. Men med hjelp av spesielle enheter, er nettverket av kapillærer veldig godt sett. Og jeg må si at det er kapillærene som er hoveddelen av hele sirkulasjonssystemet, siden for hele organismenes liv er det nødvendig å gi ernæring for individuelle celler. Hvis kapillærene brister på kroppen eller på noen av dens deler, må man være våken, siden tale kan gå om noen form for brudd på denne eller den funksjonen til organismen eller til og med sykdom.

Hvorfor briste kapillærene i øynene

Resultatet av bristende kapillærer er rødhet av øyeproteiner og utseendet på røde årer på dem. Hovedårsaken er overarbeidet. Du setter nesten sikkert og lenge på øynene dine. Enten sitter du på datamaskinen i flere timer, eller ser på TV, eller er ivrig etter noe arbeid som krever sterk øye konsentrasjon - spesielt i dårlig belysning. I dette tilfellet må du nødvendigvis redusere arbeidsøktene på datamaskinen eller se på TV. Knuste kapillærer er øynene dine som de trenger for å gi mer hvile, eller i det minste oftere. Også sprengende kapillærer kan snakke om høyt intrakranielt eller intraokulært og jevnt arterielt trykk. I dette tilfellet må du snarest kontakte en lege, spesielt hvis en slik tilstand er ledsaget av nedsatt syn og smerte.

Hvorfor bryter kapillærene på bena

Her kan årsakene være følgende: venøse sykdommer, hormonelle lidelser og osteokondrose. Ofte på bena (spesielt hos kvinner) er det et fenomen som et kapillærnett. Dette indikerer at noe er galt. I dette tilfellet vil bare en appell til en spesialist hjelpe. Det er best å gå til en spesiell lege - phlebologist. Spesielt er det nødvendig å skynde seg ved forekomst av slike tegn, som et blått kapillært rutenett, og også økymoser og blåmerker. Kapillærer på beina kan briste og som følge av forstuinger, blåmerker, brudd og andre skader. Hos kvinner er dette fenomenet observert under graviditet, etter fødsel og etter abort. I tillegg kan de briste kapillærene på bena også indikere tilstedeværelsen av sykdommer som myoma og ovariecyst. Vel selvfølgelig kan årsaken til sprengning av kapillærene være vanlig frostskader og kjemiske forbrenninger (for eksempel som følge av hårfjerning), og til slutt svake karvevegger.

Hvorfor brenner kapillærene i ansiktet?

På ansiktet kan kapillærer briste fordi veggene til fartøyene er for sprø, og også fra økt trykk. I begge tilfeller kan visse stoffer og prosedyrer hjelpe. Spesifikke legemidler og prosedyrer kan kun utpeke en lege, selv om du kan anbefale og spesielle vitaminer som styrker blodkarets vegger - for eksempel askorutin. I tillegg kan kapillærene sprekke og som et resultat av en kraftig temperaturfall - for eksempel frostbit. Svært ofte i dette tilfellet brister kapillærene i et barn, fordi barnas kropp er tradisjonelt mer mottakelig for eksterne faktorer på grunn av utviklingsegenskaper. For øvrig, når det gjelder barn, er det ønskelig å straks kontakte barnelege. Det spiller ingen rolle om du kjenner årsaken til bristende kapillærene eller ikke.

Årsakene til cuperose og kapillær blødning

Bevegelsen av blod i menneskekroppen utføres gjennom et nettverk av blodkar av forskjellige diametre. Hva er kapillærene? Disse er de minste fartøyene som er fortsettelsen av arteriene. Diameteren er 5-10 mikron, dette er litt mer enn diameteren av røde blodlegemer. Kapillærene gir menneskekroppen oksygen, og deltar også i metabolisme av vev og næringsstoffer og fjerning av nedbrytningsprodukter. Veggene i kapillærkarene består av et enkelt lag av endotelet og har ikke muskelvev, noe som sikrer deres høy permeabilitet og tilkobling med vev.

Kapillærnettetes struktur omfatter:

 • arterioles - blodkar som forgrener seg til prekapillarier;
 • prekapillær - overgangsregion mellom kapillærer og arterioler;
 • riktige kapillærer;
 • Venules - stedet for overgangen av kapillær til venen.

Utseendet til et uttalt blå-rødt kapillært nett fra karene på kroppen (ansikt, ben, hender) indikerer svakheten i kapillærmuren, deres skjøthet. Fenomenet kan også indikere kronisk venøs insuffisiens og være en harbinger av åreknuter.

Årsakene til utseendet av sprengende kapillærer

Kapillærene gjennomsyrer hele kroppen av en person, men på grunn av særegenheter i noen tilfeller kan de lokaliseres nær hudens overflate.

Mange mennesker er opptatt av spørsmålet om hvorfor kapillærene briste på føttene. På stedet av rupturen av fartøyet vises en blå-rød blåse, som ikke går forbi av seg selv.

Det kan skje av følgende grunner:

 • svakhet av kapillærvegger;
 • last på bena;
 • trombocytopeni;
 • levercirrhose;
 • skade;
 • forstyrrelse av det endokrine systemet.

Årsakene til at kapillærene brister, er i de fleste tilfeller kroppens individuelle egenskaper og manglende overholdelse av legenes forskrifter. Overfølsomhet for karet og svakheten i karene krever nøye oppmerksomhet til helsen.

For å kvitte seg med et vaskulært nettverk og fra burstedene er det mulig.

Hva om kapillærene brister? I kosmetikksalonger, for å løse dette problemet, tilbys behandlingsalternativer:

 • diatermi;
 • laser koagulasjon;
 • fotokoagulasjon;
 • skleroterapi, etc.

Behandlingsmetoden velges individuelt. I de fleste tilfeller gir det et positivt resultat.

Før du starter behandling, hvis kapillærene går på bena, er det nødvendig å løse problemer med hormoner. Ellers vil resultatet av prosedyrene være av kortsiktig karakter.

Som forebygging av kapillær mesh utseende, spesielt med arvelig disposisjon eller vanlig belastning på beina, foreskrive Ascorutin og multivitamin komplekser, salve Troquesvazin. Disse stoffene bidrar til å styrke veggene i kapillærene og redusere skjørheten i veggene i blodårene. I tillegg anbefales det å bruke komprimeringsstrikk, som velges individuelt, siden graden av kompresjon avhenger av naturen av vaskulære lesjoner på beina. Full søvn, hvile etter en tung belastning, lette fysiske øvelser, gå utendørs, svømme - alt dette er nødvendig hvis kapillærene brister på bena.

For å forbedre blodsirkulasjonen i kapillærene, er det nyttig å gjøre daglige øvelser: Ligge på ryggen, løft armer og ben i 90 graders vinkel og utfør vibrasjonsbevegelser. Dette aktiverer blodstrømmen og vil fremme metning av vev med oksygen og næringsstoffer.

Opphold i solen skal doseres. Du bør holde føttene i den kalde årstiden, dressing i henhold til været.

rosacea

Ofte brister kapillærene ikke bare på beina, men også på ansiktet. Begravde kapillærer vises på ansiktet i form av enkeltstjerner eller et vaskulært nettverk. Sykdommen kalles kupperose. Dens utseende kan skyldes en rekke faktorer. Spesielt omfatter de: hudfølsomhet, svak vaskulær veggen, arvelig disposisjon, feil omsorg, utilstrekkelig fuktighetsgivende.

For å bli kvitt et vaskulært retikulum i ansiktet er det mulig i de fleste kosmetikksalonger og klinikker. Effektiviteten av prosedyrene avhenger av mange faktorer, inkludert hudtype, følsomhet, oppførsel av en sunn livsstil og gjennomføring av terapeutiske og profylaktiske tiltak, samt å følge anbefalingene fra legen.

Kapillærer på nesen kan oppstå på grunn av bruk av aggressive kosmetikk basert på alkohol, vanlig damping, bruk av grove skrubber. Hvis ansiktshuden er følsom, bør du velge riktig kosmetikk.

Kapillærer på nesen er jevnlig utsatt for ytre påvirkninger, så du bør være veldig forsiktig med dette området når du utfører hygieneprosedyrer.

blødning

Kapillær blødning er blodstrømmen fra blodbanen av små kar. Dette skjer når veggene i kapillærene er skadet. Dette utgjør ingen fare for menneskers liv og helse, og som regel går de uten hjelp. Blodtapet er lite.

For å beskytte kroppen mot infeksjon i et åpent sår, får den skadede førstehjelp til kapillær blødning. For disse formål, blir gasbind / bandasje / stoff påført på det skadede området, bomullsull er plassert på toppen og bandasjert. Unngå direkte kontakt av såret med bomullsull eller en klut med haug, da de kan forårsake irritasjon eller infeksjon.

Skader på kapillærene i ansiktet påvirker primært nesen. Dette kan føre til epistaksis.

 • skade;
 • økt arteriell eller intrakranialt trykk;
 • svakhet i fartøyets vegger;
 • rennende nese;
 • solstikk;
 • lenge opphold i kald tørr luft;
 • skade på neseseptumet;
 • beriberi.

Førstehjelp for kapillær blødning fra nesen er som følger:

 • For å vippe hodet ned, er det umulig å vippe hodet tilbake;
 • Vent til blødningen faller ned; Om nødvendig, sett inn i neseborene bomullspinne, fortrinnsvis gjennomvåt i hydrogenperoksid;
 • i fravær av bomullspinner, trykk lett på neseboret til septumet i noen minutter;
 • Påfør kulden til nesebroen.

Blødning skal stoppe etter 5-10 minutter; hvis det varer lenger enn 15 minutter og ikke stopper, kontakt lege omgående.

Problemer med utseende av barberende kapillærer kan løses ved å observere forebyggende tiltak. Sport, frisk luft, avvisning av dårlige vaner, tilstrekkelig hvile og ernæring vil minimere risikoen for et kapillærnett.

Fartøy er brutt på føttene: årsaker og behandling

Mange mennesker i lang tid kan ikke engang være klar over problemene som er i kroppen, men har ennå ikke vist seg nok. For eksempel er den vanligste situasjonen utseendet på underdelene av et merket mønster i form av et vaskulært nettverk. Fartøy på ben er oftere funnet hos kvinner, selv om et lignende fenomen oppstår i det sterkere kjønn. Men menn pleier å bare ikke bryr seg om ubehagelige flekker, mens for kvinner blir de et ekte estetisk problem.

Det er nødvendig å oppleve situasjonen riktig

Det er kjent at før du tar tak i et problem, er det nødvendig å forstå det. I de fleste tilfeller er årsaken til utseendet på blåmerker og karsenett åreknuter. I lang tid kan det være skjult og forårsaker ikke noe spesielt ubehag. En person begynner å bekymre seg bare når det er blåmerker på bena. Dette skiltet betyr at fartøyet brister på dette stedet. Vaskulær skade kan oppstå i alle deler av underbenet.

Et viktig poeng! Regelmessig utseende av blåmerker (blåmerker) bør være et seriøst argument for å besøke en medisinsk institusjon. Spesielt kan du ikke utsette et besøk til en lege når slike symptomer ledsages av smerte og hevelse i det berørte området.

Under hvilke forhold er vaskulær skade

Huddeksler nærer små kar - kapillærer, og større vener og arterier ligger i vevet. Årsaken til en hvilken som helst type blødning er i de fleste tilfeller skader som kan utvikles i henhold til en av følgende mekanismer:

 • direkte ruptur av fartøyet;
 • koagulopati (blødningsforstyrrelse i blodet);
 • trombocytopeni (en mangel på blodplater i blodet);
 • økning i permeabiliteten av fartøyets vegger.

Når fartøyets integritet er ødelagt, går blod inn i det subkutane rommet. Det impregnerer aktivt mykt vev, noe som resulterer i blåmerker på huden.

Hvorfor fartøyene er skadet

Endogene faktorer

Årsakene til fartøyens skrøbelighet er ganske mye, derfor er de i medisin delt inn i eksterne og interne faktorer. Blant de endogene årsaker:

 • et høyt nivå av insulin, som ofte er årsaken til utseendet på hematomer med nesten svart farge;
 • lavt hemoglobin;
 • leukemi, så vel som andre onkologiske patologier;
 • gynekologiske sykdommer hos kvinner;
 • HIV-infeksjon;
 • autoimmune tilstander (lupus erythematosus);
 • hypertensjon og VSD (vegetativ-vaskulær dystoni);
 • koronar lidelser;
 • noen typer avitaminose (PP, B12, folsyre og C);
 • mottak av antiplatelet midler (blodfortynnende legemidler);
 • arvelig predisposition;
 • fedme på et hvilket som helst stadium (overflødig vekt - dette er en ekstra byrde på fartøyene);
 • metabolske forstyrrelser forårsaket av underernæring;
 • inflammatoriske prosesser (meningitt, sepsis, tonsillitt);
 • allergiske manifestasjoner;
 • bivirkninger av legemiddelbehandling (kjemoterapi medisiner, hypotiazid, sulfonamider og andre).

Eksogene faktorer

I tillegg til interne forhold er det også eksterne årsaker som også kan ha en negativ effekt på karossens struktur. Blant de eksogene provokatørene:

 • langvarig eksponering for ultrafiolett og andre typer stråling;
 • ulike skader (blåmerker, frostbit, brannsår);
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • stressende forhold;
 • Kosmetiske prosedyrer (peeling);
 • hypodynami (stillesittende livsstil)
 • Røyking påvirker negativt arbeidet i hele sirkulasjonssystemet, og en særlig dårlig vane påvirker styrken av vaskulære vegger.

Godt å vite! Den naturlige prosessen med aldring fører ofte til skjørhetene i karene, da hematomene vises på armer, ben og andre deler av kroppen.

I svangerskapet

En egen sak er perioden med å bære et barn hos kvinner. Den fremtidige mors organisme opplever kolossale belastninger: organer og systemer rekonstrueres, hormonelle bakgrunnsendringer. Det er i denne perioden hos kvinner oftest for første gang at varicose sykdommen blir avslørt.

En stor rolle spilles her ledsagerfaktorer:

 • hemorragisk diatese, hvor de minste fartøyene briste;
 • arvelig trombofili er et fenomen ledsaget av utseende av hematomer uten tilsynelatende årsak;
 • Noen typer anemi kan provosere vaskulær skade;
 • leverinsuffisiens;
 • tar noen medisiner.

Nyttig informasjon! Kvinner som bærer barn må følge en diett, spise fullt og ha på seg spesielle undertøy. Disse enkle tiltakene vil bidra til å styrke blodårene og utelukke videre utvikling av varicose-patologi.

karakteristiske symptomer

Hvis fartøyet er skadet, dannes et hematom nesten umiddelbart. Et blåmerke kan ha en størrelse på flere millimeter til titalls centimeter. I andre tilfeller opptar flekkene et imponerende område, noen ganger smelter de sammen og danner et stort hematom. Utdanning kan vare flere uker, etter hvert endres farge, og forsvinner helt.

Ved blødningstypen kan du bestemme integriteten til hvilket fartøy som er ødelagt:

 1. Teleangiectasia er et nettverk av utvidede små kapillærer. Slik sosudiki brister vanligvis ikke. Dette fenomenet har karakteren av en utprøvd kosmetisk defekt. Oftest forekommer telangiektasier på bakgrunn av allerede eksisterende åreknuter.
 2. Lilla er akkumuleringen av noe blod under huden. Utdanning har utseendet på et glatt, glanset flekk.
 3. Ekskymose - stor størrelse på blåmerke, dannet på grunn av skade.
 4. Petechia - et mønster i form av nakkeblødninger, som dannes på overflaten av hudbårne kapillærene.

Et viktig poeng! Hvis blødningen ikke er et resultat av en skade, må du umiddelbart besøke legen.

Flow funksjoner

En spesialist i tegningens størrelse og natur vil kunne bestemme hvilket fartøy som er skadet: jo større blødningsareal og jo klarere mønsteret er, desto større er sprengningsbeholderen. Du kan også bestemme årsaken umiddelbart, eller i det minste ta på seg det. Så, blåmerken i stedet for blæren forårsaker alltid smertefulle opplevelser under palpasjon. Som allerede nevnt ovenfor, opptrer bristende kapillærer ofte på hudoverflaten i form av et maskemønster. Lignende grid vises ofte på bilder av populære kosmetologisider.

Slike tegninger har helt forskjellige former: De ligner ofte tannhjul, tregrener, intrikate mønstre. Når store arterier og årer er skadet, dannes enorme hematomer. Hvis integriteten til de indre fartøyene er forstyrret, så er et stort blodtap mulig, noe som er en trussel mot menneskelivet. Blødningen er som regel ledsaget av slike symptomer:

 • smerte i stedet for vaskulær skade;
 • generell svakhet;
 • frysninger;
 • skinn av huden;

I medisinsk praksis er det tilfeller hvor hematomen brister, og innholdet kommer ut. Hvis kapillærene er skadet, er dette fenomenet lett undertrykt og krever ikke alvorlige tiltak. Men hvis selv en liten vene har bristet, kan det ikke treffes nødtiltak i denne situasjonen, fordi alvorlig blødning kan føre til dødelig utgang.

Nyttig råd! Mulighetene for moderne medisin gjør det mulig å fastslå årsaken til sprø fartøy selv i begynnelsen av sykdommen, noe som i tide bidrar til å blokkere den videre utviklingen av den patologiske prosessen.

Hvordan bestemme arten av nederlag

Før du planlegger behandlingsaktivitetene, er det nødvendig å fastslå nøyaktig hvilken type blødning. Det er flere enkle tester som vil hjelpe deg raskt identifisere årsaken til skade.

 1. Metode for klemming. I det subklaviske området må du samle fingrene med et lite stykke hud inn i krøllet, deretter klemme det lett og slå det. I fravær av vaskulære patologier på manipulasjonsstedet dannes en blåmerke ikke. Hvis hematoma forblir etter testen, er fartøyene skjøre.
 2. Metoden til hammeren. Hvis det kommer et blåmerke etter et lys på brystet med slaghammere, kan det dømmes at blodårene falt på eksponeringsstedet.
 3. Seleanordning. Testing utføres ved hjelp av en gummi sele eller en mansjett fra tonometeren. Tilpasning skal brukes på midten av skulderen og stramme. Den høye brittleness av fartøyene vil bli påvist av spor av pineblødninger som dukket opp etter en fem minutters test.

Konklusjon. Med et positivt resultat av alle tre tester må en person gjennomgå et komplett spekter av diagnostiske prosedyrer, fordi han når som helst kan sprekke kapillærer eller større fartøy.

Viktig! Hyppig utseende på kroppen av petechiae, purpura, blåmerker bør betraktes som et alvorlig problem.

Førstehjelp

I noen situasjoner krever et sprengningsfartøy nødtiltak. Førstehjelpen kan gis av offeret selv eller enhver annen person. Algoritmen er som følger:

 1. På et sted der under huden ble dannet hematom av de store størrelsene, er det nødvendig å pålegge en stiv bandasje.
 2. Ofret skal ta en horisontal posisjon. Samtidig stiger det skadede lemmet over hodet og er løst.
 3. På blødningsstedet blir de kaldt i en kvart time.
 4. Hvis blødningen ikke er stoppet av de oppførte metodene, må du ringe til en ambulanse.

Spesielle instruksjoner! Uten kvalifisert medisinsk behandling kan man ikke unngå slike symptomer:

 • hvis stedet for skade på fartøyet dannet en knute eller mørk hud;
 • Når blødningen er ledsaget av hevelse av foten;
 • med intens nese-, tarmblødning og skade på urinrørets kar.

diagnostikk

Hvis fartøyene er skadet på bena, hender eller til og med på kroppen på et hvilket som helst sted, er det nødvendig å konsultere en lege for å bestemme det optimale behandlingsalternativet. For å identifisere faktorer som bidrar til brudd på blodkarets integritet, blir vanligvis blodprøver utført for å bestemme koagulabilitet, blodplatetall og protrombintid. I spesielle tilfeller bruker legene en metode for beinmargsbiopsi for å bekrefte diagnosen.

Etter en grundig diagnose vil spesialisten kunne etablere den sanne årsaken, noe som provoserte en subkutan blødning. Ofte, for å klargjøre diagnosen, er det behov for en konsultasjon av reumatolog, hematolog og andre smale spesialister.

Behandling av patologi

Alle medisinske tiltak reduseres for å eliminere årsakene til vaskulær sårbarhet. Og dette gjelder hele kroppens legeme, siden fartøyet kan briste ikke bare på foten, men også på finger, lår og på et annet sted. Med tanke på alle forskningsdataene, pasientens tilstand og egne observasjoner velger legen en metode som passer til sykdommen. I medisinsk praksis brukes både medisinske metoder og instrumentteknikker aktivt.

Medisineringsterapi

Egenskapen av denne metoden er at all behandling er rettet mot å eliminere årsakene som følger med skrøpelighetene i fartøyene.

 1. Pasienter som er diagnostisert med åreforkalkning er foreskrevet legemidler som senker kolesterol (statiner).
 2. Med vitaminmangel er et vitaminkompleks og et foreskrevet diett foreskrevet.
 3. Hvis utseendet på hematomer på beinet i en pasient kombineres med ødem, er behandlingsforløpet basert på phleboprotectors og flebotonics (medisiner som reduserer trykket i blodet i beina og forårsaker blodutstrømning).

For ikke å samle blod på innsiden, i komplekset med narkotika kan utnevnes en rekke ekstra stoffer:

 • aminokapronsyre;
 • vitamin "K";
 • effektive hemostatiske stoffer (hemostatika);
 • friskt frosset plasma.

Alt avhenger av alvorlighetsgraden av hvert enkelt tilfelle.

Viktig! Hvis blødningen skyldes å ta medisiner, bør du slutte å ta dem.

Instrumentelle behandlingsmetoder

I en belastet situasjon bruker leger ofte moderne og ganske effektive metoder for maskinvarebehandling:

 1. Mikroscleroterapi - består av subkutan injeksjon av skleroserende preparater som er i stand til å blokkere blødning.
 2. Laserbehandling består i å fjerne de berørte fartøyene ved hjelp av en elektrisk strøm og en laser.
 3. Photocoagulation - denne metoden er basert på en spesiell maskinvare teknologi for cauterizing et skadet kar, som bidrar til å stoppe blødning.
 4. Til den kirurgiske metoden for å løse problemet, fer leger ut om pasienten har en stor vene under kneet, og de oppførte metodene gir ikke det riktige resultatet. Det består i å bandasje bristeskipet eller helt fjerne det.

Viktig! Under ingen omstendigheter kan du bruke medisinering selv, fordi selvmedisinering bare kan forverre situasjonen.

Godt å vite! Spørsmål effekter av behandling og forebygging av reisemålet i lesjoner i nedre ekstremiteter legen løser phlebologist eller traumer etter å identifisere årsakene til sykdom og en detaljert undersøkelse av pasienten.

diett

Riktig ernæring er en av de viktigste komponentene i kompleks behandling. At fartøyene var sterke og ikke briste, må du justere dietten, i henhold til skjemaet nedenfor.

Hvorfor briste kapillærene

Et av de viktigste systemene i menneskekroppen er kapillærsystemet. Takket være det, er hver celle i kroppen forsynt med næringsstoffer og oksygen. Alle viktige organer - hjertet, hjernen, huden, musklene kan ikke fungere uten det vaskulære nettverket. Denne spindelvev av blodårer kan undersøkes ved hjelp av en spesiell enhet - et kapillaroskop. Det er han som lar oss svare på spørsmålet om hvorfor kapillærene briste.

Fra hvordan kapillærene fungerer, er menneskers helse, avhenger hans helse. Små fartøy er i konstant utvikling: hvis folk blir fete, vokser de, og tvert imot blir de mindre hvis en person blir tynn. Kapillærene påvirker blodtrykket: når de ekspanderer, faller det, med sammenblanding - det stiger. Skader på kapillærene fører til en sammenbrudd i næringen av hele soner, som kan fungere som begynnelsen på irreversible prosesser i vevet.

årsaker

Kapillærene kan være i lang tid og ikke briste, men da, under påvirkning av noen grunner, opptrer deres brudd, som kan bestemmes selv visuelt. Forutsetninger kan være forskjellige: det er en overbelastning av nedre ekstremiteter, traumer, hormonell svikt. Hovedårsaken til at fartøyet brister er svakheten til veggene, på grunn av hvilke det ikke tåler enda en liten belastning.

Forhøyet blodtrykk spiller en viktig rolle i dette: det øker automatisk trykket i de minste fartøyene, noe som også får dem til å lide. Hypertensive pasienter bør regelmessig inspisere huden: sprengte blodkar - er alarmerende bjelle som sier at det var uoppdaget trykk løp. Slike mennesker bør strengt følge regimet for å ta foreskrevet medisin og ikke nekte behandling. Fartøyene kan ha patologisk sårbarhet og reagere selv på værforandring.

Tenk på hovedårsakene til brutalitet i kapillærene i henhold til oppfatning av de fleste spesialister:

 • levercirrhose;
 • trombocytopeni;
 • traumer;
 • økt fysisk aktivitet
 • problemer i den endokrine sfæren.

Etter å ha hatt et slag eller hjerteinfarkt, klager folk oftere at deres blodårer brister. Denne tilstanden må rapporteres til behandlingsspesialisten. Dette antyder at et hjerneslag eller et hjerteinfarkt kan komme seg igjen, så det er nødvendig å følge forskriftene fra leger for å unngå tilbakefall.

En svært vanlig tilstand i vår tid - vegetativ vaskulær dystoni - kan forårsake sprøhet i blodårene. Denne patologien er ikke farlig for pasientens liv, men krever at han hele tiden overvåker tilstanden til sine fartøy. Hvis problemer med fartøyene blir observert ofte, bør du kontakte en lege med en bestemt klage. Så du kan identifisere problemet i tide, ikke la det gå i kronisk tilstand.

Hvor ofte blir brettleness av fartøyene observert hos idrettsutøvere? Dette gjelder spesielt for de som bygger muskelmasse. Musklene øker betydelig i volum, og de minste fartøyene har ikke tid til å vokse for å gi dem fullstendig blod. Derfor multipliserer belastningen på kapillærene mange ganger, og de klarer ikke det. I dette tilfellet kan du komme deg ut av situasjonen ved å ta passende medisiner for å opprettholde og styrke blodårene - Ascorutin, vitamin C og vitaminkomplekser.

Hvilke andre årsaker til oppkast? Disse er slike tilstander i reproduktive systemet som cyster, aborter, overgangsalder, arbeid, hormonbehandling. Også påvirket av eksterne faktorer: hyppig adopsjon av ultrafiolette bad i solarium, kjemiske peeling, hypotermi, traumer. Hvis venen på armen har bristet, er det mulig å påta seg allergi mot noen stoffer, spesielt til husholdningenes kjemi. I dette tilfellet er det nødvendig å utelukke kontakt av huden på hender med slike midler for å arbeide utelukkende i hansker.

Kapillær sårbarhet provoserer mangel på visse vitaminer. Så, hvis kroppen mangler vitamin C eller P, fører dette til at kar-veggene mister sine elastiske egenskaper. I tillegg er det symptomer som frysninger og cyanose i huden på beina og hender. Ofte skjer dette på høsten og vinteren.

Hvordan er det diagnostisert?

For å finne ut hvor langt den vaskulære lesjonen har gått, brukes slike diagnostiske metoder. Det er nødvendig å beskytte brettet på huden i brystområdet: dette stedet er valgt fordi det er praktisk talt ingen utilsiktet skade, noe som betyr at klemme-metoden vil være veiledende. Når blåmerke er dannet, er konklusjonen at fartøyene er betydelig påvirket. En spesialist kan utføre en lignende test ved å trykke på samme område med en spesiell hammer.

Metoden for sele er at armen i skulderregionen strammes med en rundkjede for å stoppe utstrømningen av venøst ​​blod uten å forstyrre sirkulasjonen av arterielt blod. Deretter fjernes tourniquet og stedet for overlappingen blir inspisert. Hvis det ble dannet petechiae - er det nødvendig å ta vare på fartøyene.

Ofte er vaskulære problemer ledsaget av visse symptomer: Svimmelhet, svarte flekker i synsfeltet, karet, godt sett gjennom huden, kulderystelser, blåmerker etter svært lite fysiske interaksjoner.

behandling

Først av alt er det nødvendig å finne svar på spørsmålet, hvorfor kapillærene brister på bena, hender, andre deler av kroppen. Det er nødvendig å finne en patologi som provoserer dette problemet, og bare da fortsett å løse det. Praksis viser at det er vanskelig å bli kvitt problemet med sprø fartøy, men du kan ikke ignorere det.

Se nøye på trykket og prøv å holde det innenfor normale grenser. Eksperten kan gi råd om mottak av vitaminpreparater. Vitamin C forbedrer transporten av blod gjennom det vaskulære systemet. Under påvirkning av vitamin P gjenopprettes vaskulær elastisitet raskere.

I lang tid ble det kjent at god påvirkning på fartøyets tilstand gjøres med vibrasjoner. Derfor har vibrasjonsbehandling blitt populær, under påvirkning av hvilken blodsirkulasjonen er forbedret langs blodstrømmen, det venøsystemet styrkes, og atherosklerotiske forekomster reduseres.

Ved behandling av skjøre kapillærer har massasjen vært bra. Det trenger ikke å gjøres av en spesialist: du kan gjøre enkle manipulasjoner selv hjemme. Masser lemmer med hendene, klem dem godt og påfør kraft. Dette bør gjøres regelmessig, og en profesjonell massasje kan holdes to ganger i året på et medisinsk anlegg.

Hvis det er problemer med kapillærene, er det nødvendig å inkludere i ringen ashberry, solbær, dogrose. Gode ​​resultater fører til herding. Fysisk aktivitet i form av fotturer, jogging, svømming, morgenøvelser kan forbedre båtens tilstand betydelig. Røyker påvirker tilstanden til sirkulasjonssystemet aktivt, så det bør bli forlatt. Skadelige vaner kan negere alle resultatene av fysioterapi prosedyrer.

Blant metodene for fysioterapi er utbredt mikroskleroterapi. Det består i introduksjonen direkte inn i burstfartøyet til en spesiell medisinsk sclerosant. Det gjenoppretter fartøyets integritet. Økten holdes i 30 minutter eller mer, avhengig av hvor utbredt problemet er. Blant moderne behandlingsmetoder kan kalles bruk av laser og elos-koagulasjon.

Les Mer Om Fartøyene