Hvorfor fartøyet i øyet briste - grunner og hvordan man skal behandle

Bursting i fartøyets øye er et ganske vanlig fenomen. La oss vurdere årsakene til at kapillærene briste og briste, hva de skulle gjøre i en slik situasjon, hvilken type behandling skal gjøres med dråper og når mer komplisert terapi er nødvendig.

Den okulære retina består av vaskulære elementer som er kapillær-venøst ​​nettverk. På grunn av denne strukturen får den mat og oksygen, som er nødvendig for normal drift. Av ulike grunner er det i enkelte tilfeller en brist på fartøyet i øyet. Den sprengende kapillæren er en blodig flekk av langstrakt eller uregelmessig form.


Bilde 1. Symptomer på at fartøyet briste i øyet

Hvorfor skjer dette? Faktorer som fører til slike symptomer varierer. Ofte er dette bare for tørr luft i rommet, i sjeldnere tilfeller er årsakene mer alvorlige og forårsaket av ulike sykdommer. Ved barn kan fartøyet sprekke på grunn av tårer under gråt, hos en voksen person - på grunn av overdreven fysisk overbelastning. Når fartøyet brister, føler personen ikke smerte, derfor blir mindre lesjoner vanligvis ikke lagt merke til og behandling utføres ikke. Når en enkelt påvisning av komplikasjoner ikke er truet, men å behandle sykdommen er bedre å bli kvitt symptomene så raskt som mulig. Vanligvis blir dråper brukt til terapi.

årsaker

Hvorfor det er et brudd på fartøyet i øyet, og hva det truer, foruten kosmetisk ubehag, vil vi vurdere nedenfor. Øyeblødning møtte hver voksen minst en gang. Det er kjent at smerte symptomer samtidig ikke er tilgjengelig, så hvis fartøyet har sprukket i øyet en gang og senere patologi er ikke gjentatt, da spesielt ikke bekymre deg. Sannsynligvis vil saken i en enkelt ekstern effekt og den røde flekken løse seg uten spor i noen dager.

En annen ting er om vaskulære lesjoner forekommer regelmessig og opptar et stort område. I en slik situasjon er det nødvendig å besøke en oftalmolog for å etablere årsakene og utvikle en metode for behandling av sykdommen.

Eksterne årsaker

Vi lister de engangsfaktorer som kan påvirke øyekarrets integritet:

 • Værforhold: Hold deg i sterk vind, under solen eller under forhold med høyt atmosfærisk trykk.
 • Det er for tørr luft, tilstedeværelse av røyk eller mye støv i rommet der personen er.
 • Lengre opphold i høy temperatur, for eksempel i badstue, badehus eller i et varmt feriested. Denne faktoren forverres med lav luftfuktighet.
 • Traum i øyet, når fartøyet brister på grunn av en fallende mote eller som et resultat av mekanisk handling.

Eksterne faktorer er viktigere hos barn.

Interne årsaker

Effekten av interne faktorer er systemisk i naturen, når de blir identifisert, trenger personen oftest i kvalifisert behandling ikke bare ved hjelp av dråper for direkte å påvirke det brutte fartøyet, men på annen måte, noen ganger ganske alvorlig, for å påvirke initiator sykdommen.

 • Hypertensive og høyt intrakranielt trykk Dette er ganske vanlige årsaker til sprengning av øyekapillærene, som doktoren tenkte på først og fremst. Med disse sykdommene har røde flekker på øynene en tendens til å forekomme periodisk. Når, i løpet av en hypertensiv krise øker kraftig i en pasients blodtrykk over normer, til hvilken ett av de kapillærene er belastningen på det vaskulære system i øyet øker kraftig, på grunn stand svekket briste. Slike lesjoner kan suppleres med neseblødning. En slik patologisk tilstand er bare ved første øyekast virker det ufarlig, siden etter øyet, kan rippe og cerebrale arterier, som er fylt med hemoragisk hjerneslag og dens alvorlige konsekvenser. Derfor, hvis høyt blodtrykk oppdages, må pasienten utvikle en vane med konstant overvåkning og motta nødvendig behandling.
 • Diabetes mellitus - En annen grunn til den raske utviklingen av øynets vaskulære patologi. På grunn av metabolske forstyrrelser blir maskiner i kroppens arterier tynnere og blir skjøre. Ocular fartøy, som den mest små og skjøre, blir det første målet for denne prosessen. Fartøyet kan sprekke på et øyeblikk av ubetydelig belastning, for eksempel i det øyeblikk som hakker eller vipper, og også bare av seg selv. Hva å gjøre under slike forhold? Kommer videre til endokrinologen for å justere nivået av hormoner som ikke er gitt av normal metabolisme i kroppen.
 • Oftalmiske sykdommer også en vanlig årsak til sprengning av kapillærene. Spekteret av lidelser som er ganske bred og omfatter både tegninfeksjons lesjon øyne (konjunktivitt), og utviklingen av ondartede svulster og immunsvikttilstander, for eksempel, blefaritt.
 • sykdomhematologisk karakter, som fører til høy sannsynlighet for blødning i hele kroppen. Blant symptomene på denne typen unormalitet kan det identifiseres akutt følsomhet i huden, når det etter en liten mekanisk effekt på det er spor av hematom.
 • Tilstanden av immundefekt og vitaminmangel, Når de vaskulære veggene mister sin elastisitet.

For nøyaktig diagnose av en øyelege bør ikke bare undersøke pasientens øye med hjelp av spesielle enheter, men også å se hans kort på temaet tidligere øyeskader, samt å finne ut hva som skjedde med pasienten for noen tid før sprengning av fartøyene i øyet. Dette betyr at pasienten skal forberede seg til undersøkelsen og tilbakekalle alle nyanser som kan påvirke diagnosen og utviklingen av hva man skal gjøre og hvordan man skal behandles i et bestemt tilfelle.


Foto 2. Kapillærbrudd

Andre årsaker som påvirker øyets fartøy er:

 1. Tetthetstilstanden, kronisk søvnmangel, økte belastningen på det visuelle apparatet, noe som er mer typisk for voksne travle mennesker
 2. Fysisk overbelastning forbundet med løftevekter. Her i risikosonen, profesjonelle idrettsutøvere i motorsport. I tillegg kan kvinner ledsages av et brudd på fartøyet med fødsel.
 3. Økt kroppstemperatur, som følger med et stort antall sykdommer og patologiske forhold.
 4. Alvorlig allergi
 5. Misbruk av alkohol, når fartøyet først intensivt ekspanderer, og deretter skarper kraftig, noe som skaper forholdene for at det kan briste.
 6. Hos barn oppstår kapillære brudd mot en bakgrunn av voldelig gråtende gråt.

symptomer

De viktigste symptomene på at fartøyet brister i øyet er tilstedeværelsen av et rødt blodflate mot proteinbakgrunnen. Med nederlaget på flere kapillærer er lesjonen signifikant i volum. Noen ganger er et fartøy revet fra baksiden av øyet, i dette tilfellet er det synlige tegn på at den har bristet. Av symptomene er bare nærværet av en liten tyngdekraft isolert, som vanligvis ikke engang blir lagt merke til.

behandling

Hvordan behandle og hva skal jeg gjøre hvis øyekapillaret har bristet? Med en enkelt forekomst er årsaken i de fleste tilfeller i det ytre miljø. Noen spesielle behandlinger er ikke foreskrevet, symptomene på røde flekker selv passerer under 3-5 dager. I løpet av denne perioden er det bedre å redusere belastningen på de visuelle organene.

Hvis du ikke går etter denne perioden symptomer på sykdommen, men snarere forverret av tørrhet, irritasjon, ødem, ekstra blødning, bør du være sikker på å ta kontakt med en øyelege. Legen vil inspisere og foreskrive narkotika som brukes i form av dråper onde å begrave i øynene.

Vanligvis er behandlingen:

 • Viskøs, disse dråpene er gode for å lindre hevelse og rødhet.
 • Taufon, som aktiverer regenereringsprosesser.
 • Emoxipin, som har en løsende effekt på sonene der blodårene brister. I tillegg styrker den vaskulærveggen.
 • Ascorutin, som eliminerer mangelen på essensielle vitaminkomplekser.
 • Diphisez - dråper som har en mykende og smørende effekt, noe som bidrar til å unngå tørrhet og irritasjon.

Disse dråper kan ikke utnevne deg selv, plukke opp et bestemt sett med medisiner kan bare en lege på resultatene av inspeksjon og diagnose.

Periodisk gjentatte blødninger indikerer eksistensen av sterke interne årsaker som forårsaker patologi. Det faktum at fartøyet brister i øyet, vil bare være en refleksjon av den eksisterende patologiske prosessen. For å sikre at symptomene blir eliminert, bør årsaken til kapillærene undersøkes regelmessig. Dette krever ytterligere diagnose av organer og systemer, ofte ikke relatert til syn. Det sender en øyelege eller en terapeut til ledsagende undersøkelser.

Hva skal man gjøre når et brudd på fartøyet ble oppdaget

 1. Med fysisk anstrengelse, gi den opp og hvile godt. Hvis det gjelder amatørsporter, bør treningen avbrytes for behandling og gjenoppretting.
 2. Work. forbundet med syn, bør være begrenset. Det er viktig å ta pause og oppvarming for øynene regelmessig (hvert 30. minutt).
 3. Nekter å drikke alkohol
 4. Å være på gata, beskytt deg mot vind og solskinn best, faller på ansiktet ditt. For dette formål er store solbriller som forsinker ultrafiolett lys godt egnet. Luft i rommet skal fuktes.

Hva kan ikke gjøres med blødning når fartøyet brister

 1. Dropper med vasokonstriktiv effekt er forbudt.
 2. Det anbefales ikke å sette på de lukkede øynene bomullsull gjennomvåt i teblad. Ved hjelp av slike populære teknikker blir situasjonen bare forverret.
 3. Øyne skal være i ro, spesielt for dette må du følge barna som stadig prøver å kamme dem og gni dem.
 4. Utfør selvdiagnose og resept av dråper eller annen medisinering.

forebygging

Et sett med forebyggende tiltak vil bidra til å minimere effekten av interne årsaker og eliminere eksterne faktorer:

 • Naturlig metning med vitaminer på grunn av forbruk av frukt og grønnsaker. Sitrusfrukter og bulgarske paprika er spesielt nyttige for øyefartøy.
 • Det er viktig å forlate dårlige vaner, og også for å minimere kaffedrikk og overdreven sterk te.
 • Arbeid og hvilemodus må alltid opprettholdes.
 • Løfting av vekter og idrett bør ikke skade helsen din.
 • Med et langt arbeid på skjermen må du ikke forsømme brudd på visuell gymnastikk.
 • Med syndromet "tørre øyne" er det viktig å grave regelmessig i de foreskrevne dråpene, og ikke tillate overdreven tørking.
 • Ved solrikt og vindig vær, bruk vernebriller

I tillegg brister ikke fartøyene i øyet på tid behandle eksisterende oftalmiske sykdommer, bruk foreskrevne dråper, monitor helse generelt, unngå økning i interne årsaker som fører til blødninger.

Forfatter: nettstedredaktør, november 09, 2017

Behandling av en briste i et øyefartøy, hvordan du fjerner hevelse

Hva skal jeg gjøre hvis fartøyet brister i øyet? Blødning av konjunktivene oppstår på grunn av sprengningsbeholdere. Årsaken til en ubehagelig tilstand kan være traumer eller utviklingen av sykdommen.

Under påvirkning av kroniske patologier overlater venøse kar, som reduserer styrken til veggen. Som et resultat blir væskeprofisme-mekanismen forstyrret. Betingelsen krever akutt behandling på grunn av risikoen for synstap.

Vær oppmerksom! Hvis det er blødning i øyet, er det alltid fare for brudd på fartøyet. Behandling og diagnose bør utføres av lege.

årsaker

Brytningen av kapillærene oppstår med sykdommer i sykeorganet og sykdommer i andre organer og systemer. Vurder de vanligste årsakene til den patologiske prosessen.

Arteriell hypertensjon

Økning i blodtrykk med symptomatisk hypertensjon og hypertensjon øker trykket på karene. De tynne veggene av kapillarene og småkalibrede fartøyer ikke kan motstå trykket av det sirkulerende blod, noe som får dem til å sprekke og lekke blod inn i det omgivende vev.

Den vanligste patologien skyldes et sterkt fall i blodtrykk i hypertensive kriser. Blødning i overflatene av øyet er det første alarmsignalet, noe som indikerer høy risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Transient hypertensjon kan oppstå med endringer i atmosfærisk trykk, overdreven alkoholforbruk, stress.

Hematologiske og vaskulære sykdommer

Krenkelse av blodpropp fører ofte til små og store blødninger, inkludert synorganet. Slike sykdommer som trombocytopeni, koagulopati, leukemi, trombocytopenisk purpura er forbundet med lav blod evne til å danne koagulasjoner.

Dette fører til blødning i hornhinnen i øyet, huden, indre organer og fører til langvarig blødning. Vaskulær patologi i systemisk vaskulitt (Takayasus sykdom, hemoragisk vaskulitt, Wegeners granulomatose) fører til en økt sprøhet av arteriene.

Hypovitaminose av vitamin A og C bidrar til ømhet i vaskulærveggen i øyekapillærene.

Diabetes mellitus

I diabetes mellitus er det en lesjon av kapillærer - mikroangiopati. Samtidig blir fartøyene sprø og utsatt for deformasjon ved lav belastning. Tapet på øyets fartøy kalles diabetisk retinopati, som til slutt fører til forverring av synsstyrke og blindhet.

Intensivt fysisk arbeid

 • Fysisk overstyring fører ofte til brudd på blodkarene i øynene uten patologiske forandringer.
 • Fysisk stress forbundet med belastning fører til en kraftig økning i blodtrykket og skade på kapillærets integritet.
 • Slike situasjoner oppstår når man løfter vekter hos idrettsutøvere, personer med tungt fysisk arbeid, hos kvinner under arbeid, hos nyfødte med lange ømme tårer.

Overarbeid av øyet

Øyekapsler har tynne vegger. Overarbeid av øyet under langvarig arbeid bak dataskjermen og med papirdokumenter, fører til bøker som fører til brudd på karene i de ytre øyens deler.

Oftalmiske sykdommer

Gruppen av oftalmologisk patologi inkluderer sykdommer som er forbundet med nedsatt funksjon av ulike deler av øyet.

Infeksjons inflammatoriske sykdommer (konjunktivitt, blefaritt, Iridosyklitt), godartede svulster og ondartede, økt intraokulært trykk (glaukom), katarakt, øyeeple skader og omgivende mykt vev av blodkar frembringe brudd organ for synet. Sjøgrens syndrom og tørre øyne, som er ledsaget av forstyrrelser av tårekjertlene, bidrar til skjørhet av øyeeplet kapillærer.

Økt intrakranielt trykk

En økning i intrakranielt trykk fører til stagnasjon av blod i øynene i øynene og et brudd på integriteten til deres vegger. Den patologiske tilstanden oppstår med migrene, hjernesvulster, karsirkulatorisk encefalopati, aneurysm i hjernearteriene.

Kliniske egenskaper

Små kapillærer og kar med større kaliber kan eksplodere i øyet. Mengden blod som flyter ut avhenger av dette. Brudd på blodkarets integritet forekommer både i overflaten og i de dype delene av synets organ, som påvirker kliniske tegn og konsekvenser av patologi. Med det blotte øye kan man se flekker i de overfladiske delene av øynene.
Hvis integriteten til en kapillær brytes på øyeproteinet, vises en rød prikkdannelse. Ved skade på flere fartøy kan øyeproteinene bli helt røde.

Rupturen av fartøy som befinner seg i de dype seksjonene av synligheten, kan ikke ses uten spesielt øyelegeutstyr. De forårsaker forskjellige kliniske symptomer.

Tenk på noen typer blødninger av overfladiske og dype oppdelinger av synsorganet.

Ruptur av fartøyene i fremre kammer

 • Blødninger i fremre kammer i øyet eller hyphema utvikler seg ofte med glaukom og traumer mot øyet. Når kapillæren brøt opp, akkumuleres spalt blod i den nedre delen av den fremre delen av synets organ.
 • Hyphema kan spre seg til tredje og halve øyet, i alvorlige tilfeller fyller hele øyet og fører til midlertidig blindhet.
 • Det har form av blødning med et horisontalt nivå, det oppløses vanligvis alene innen 10 dager, noen ganger krever det kirurgisk inngrep.

Vaskulær ruptur av sclera og conjunctiva

Blødning inn i senehinnen fører til lokal eller utbredt rødhet av det hvite i øyet, konjunktiva - konjunktival hyperemi i skallet på den øvre og nedre øyelokk. Sykdommen forårsaker tørre øyne, fotofobi, fremmedlegemer i øyet, lacrimation, sløret syn.

Ruptur av karene i netthinnen

Retina er en anatomisk formasjon på fundus, hvor cellene forvandler visuelle effekter til nerveimpulser som kommer inn i de tilsvarende delene av hjernen.

Blødning i retina fører til en reduksjon av synsstyrken, tap av synsfelt, blinking av "fluer" foran øynene, i alvorlige tilfeller forårsaker blindhet.

Patologi oppstår i diabetes mellitus, hypertensjon, glaukom.

Vaskulær forstyrrelse av glassplaten

Den vitreous humor er midt i øyet og representerer en linse som bryter lysstråler og fokuserer dem på netthinnen. Blødninger i glassplaten oppstår ofte med traumer i øyet eller hodet, forårsaker tap av synsfelt i blodområdet.

Vaskulær ruptur av bane

Hvis bane er skadet, blir blodet fra karrene hellet i retrobulbar (okolaglaznuyu) fettvev. Dette fører til at øyeballet beveger seg utover ("øyenvippe"), smerte i øynene, brudd på øyebevegelser, fordobling av gjenstander. I øyesokkene dannes akupunktur på huden og store blåmerker.

behandling

Hvis det er et brudd på fartøyet i øyet, er det nødvendig å konsultere en terapeut for å diagnostisere årsaken til sykdommen og formålet med behandlingen.

Eliminering av årsaken til patologi vil forhindre øyeblødning i fremtiden og forhindre synshemming. Hvis det oppdages en øyesykdom, er det nødvendig med en øyeskade med en øyeskade - en traumatolog eller kirurg.

Utsette et besøk til en lege og selvmedisinering fører til utviklingen av sykdommen og utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Hvis røret på fartøyet er forbundet med overmåte av øynene eller fysisk overbelastning, er det mulig å selvstendig ta terapeutiske og profylaktiske tiltak som bidrar til å forbedre synetes syn.

Skipet brast, er det farlig?

Med sprengende blodårer i øynene til alle som noen gang har satt i en datamaskin lenge, løftet tyngde eller var veldig nervøs.

Enkelt sagt, dette er en tilstand hvor blåmerker eller et vaskulært nettverk vises på scleraen til ett eller begge øyne. Ofte på ett øye er det mer uttrykt enn på den andre. Selv om blødninger ikke bringer smerte, ser de ubehagelig ut og skremmende. For å forebygge slike problemer, er det nyttig å vite hvorfor blodkarene i øynene brister og hvordan å bli kvitt blåmerker.

Årsaker til øyeblødninger

Hvis fartøyene i øyet hele tiden brister, kan man anta en av følgende sykdommer:

 • hypertensiv sykdom
 • diabetes mellitus
 • avitaminose C
 • craniocerebral trauma
 • inflammatoriske øyesykdommer: keratitt, konjunktivitt

Hos hypertensive kriser med hyppig når blodtrykket øker skarpt, konjunktivale fartøy kan ikke motstå spenning, på grunn av hva som skjer subconjunctival blødning.

I diabetes mellitus brister blodkarrene i øynene ofte på grunn av økt konsentrasjon av glukose i blodet.

I dette tilfellet utvikler systemisk angiopati, som påvirker karene ikke bare av øynene, men også av nyrene, hjertet og andre organer.

Årsaken til oppkast i øynene kan være skjørbuk, en sykdom forårsaket av mangel på ascorbinsyre (vitamin C). Siden dette vitaminet er aktivt involvert i dannelsen av kollagenprotein, fører dens mangel til svakheten i kollagenfibrene i karetveggene. En konsekvens av dette er rupturene i vaskulærvegen og hyppige hematomer i øyet.

Ofte blir blødninger i sclera et av symptomene på øyeinfeksjoner. I dette tilfellet blir øyets bindekinne betent, dets blodårer er fylt med stillestående blod, noe som forårsaker brudd med utseendet på et blåmerke. Øyeblikkelig og åpenbar årsak til øyeskjermer kan være hodeskader, inkl. brudd på overkjeven eller zygomatisk buen.

Begravde fartøy i øyet: normen eller patologi?

Selvfølgelig, den gjentatte økt blødning, som ledsages av andre symptomer, bør varsle og tvinge henvisningen til en oftalmolog eller en lokal terapeut. Men hvis slike forhold bare oppstår fra tid til annen og ikke bringer ubehag, kan de være en variant av normen. For eksempel i en sunn person kan det forekomme vaskulære brudd i øyet når:

 • alkoholmisbruk
 • fremmedlegeme i øyet
 • tyngdekraften
 • besøker badekaret
 • i stressende situasjoner
 • lenge opphold i et rom med røyk
 • langvarig arbeid på datamaskinen
 • mangel på søvn
 • brå endring av været
 • økning i kroppstemperatur på bakgrunn av ARVI
 • hos barn med intens gråt

De fleste av disse faktorene er årsaken til et hopp i blodtrykk eller fører til direkte skade på fartøyet (hvis fremmedlegemer kommer inn). I dette tilfellet oppløses blødningen som regel og gjentar ikke.

Blødning i øyet: hoved manifestasjoner

Ved hypertensiv sykdom, vil blæren i øynene bli observert parallelt med hodepine, kvalme eller til og med oppkast.

I diabetes er øyeblødninger ledsaget av en reduksjon av synsstyrken, konstant tørst, problemer med nyrene og blodsirkulasjon i lemmer.

Med skjørbuk vil slike hematomer ikke bare på konjunktivene, men også i hele kroppen, som skyldes den generelle svakheten i kapillærene. Til gjengjeld vil med craniocerebral traumer i tillegg til blåmerker være svimmelhet, bevissthetstap og oppkast.

Således er et sprengningsfartøy ikke bare en estetisk defekt. Det kan være det første tegn som signalerer alvorlige brudd på kroppens nivå. For eksempel, i hypertensive sykdommer med samme sannsynlighet som i øyet, kan fartøyet briste i hjernen, forårsaker et slag. Derfor må du ikke overse dette ved første øyekast, uskadelig symptom.

diagnostikk

For å fastslå årsakene til hvilke øyeblødninger forekommer, kan bare en lege på grunnlag av en rekke undersøkelser.

For eksempel undersøker en øyelegge øyet for betennelsessykdommer, om nødvendig tar en vattpinne for mikroskopi.

Han tester også visuell skarphet for å utelukke diabetisk retinopati, som det er mulig å redusere. Hvis økologen ikke finner årsaken til hematomdannelse, leder han til terapeuten.

Terapeuten må først og fremst måle blodtrykket for å utelukke hypertensjon. Hvis det er normalt, sender den pasienten til å donere blod til nivået av sukker.

Hvis du mistenker en craniocerebral skade eller en økning i intrakranielt trykk, er CT eller MR i hjernen påkrevd.

Hvis alt er normalt i disse undersøkelsene, bør det foretas en analyse for nivået av vitamin C for å oppdage mangelen.

Behandling av økt blødninger

Hvis øyebrettene brister sjelden, og dette observeres etter et stormfullt parti eller en hard arbeidsdag, vær ikke bekymret og ta spesielle tiltak. Solbriller og høyverdig hvile vil bidra til å raskt eliminere en estetisk defekt. Øyehematomer oppløses raskt nok på grunn av rikelig blodtilførsel til konjunktivene.

Hvis konjunktivalblødninger forekommer konstant på grunn av den daglige tvungen øyenstamme på jobben, kan symptomene lindres ved hjelp av øyedråper. For eksempel er stoffet Vizin mye brukt.

Det har en vasokonstriktiv effekt, slik at hevelse raskt går bort, og størrelsen på hematom minker. Dette verktøyet kan imidlertid ikke brukes permanent, fordi vant til det.

Mer sparing effekt er besatt av dråper Taufon eller Quinaks, som normaliserer blodstrøm og energi metabolisme i øyets vev uten bivirkninger.

Når sprengningsfartøyene i øynene blir bare ett av symptomene på den underliggende patologien, blir de behandlet mot bakgrunnen og samtidig med den underliggende sykdommen.

For eksempel, i hypertensive sykdommer tar pasienten medisiner fra trykket, som samtidig hindrer dannelsen av blåmerker. Når diabetes er foreskrevet medisiner for å styrke blodkar, inkludert. øye kapillærer.

Med konjunktivitt brukes antibiotiske dråper som lindrer betennelse og reduserer blodfylling av kapillærene, noe som også bidrar til resorpsjon av hematom.

Forebyggende tiltak

For å forebygge konjunktivalblødninger bør følgende anbefalinger følges:

Hva er beviset på et sprengningsfartøy i øyet?

Øyne er kanskje det mest verdifulle organet til en person. Som regel husker vi dem bare når de er overeksponerte og begynner å smerte.

Den vanligste årsaken til sprengningsbeholderen i øyet er de skjøre, uelastiske veggene i kapillærene til choroiden.

Dette forenkles av overarbeid av øynene på grunn av lang avlesning i et dårlig opplyst rom, langvarig arbeid på datamaskinen, ser på TV-programmer med lyset slått av.

I dette tilfellet er øyet tvunget til å sterkt strekke musklene, blodet i blodkarene overløper, og i nærvær av visse faktorer, tåler de ikke press og briste.

Predisponerende faktorer for brudd på øyets fartøy er:

 • Nevrologisk dystoni i henhold til den hypertoniske typen;
 • Ulike virus og bakterier kan forårsake skade på øynene i øyet og vaskulære rupturer. Vanligvis forekommer den første infeksjonen andre steder, for eksempel i ENT-organene, og øyeløpelse skjer noen få dager etter dette;
 • Diabetisk og aterosklerotisk angiopati er ofte et tegn på alvorlige former for den underliggende sykdommen. I dette tilfellet er veggene til karrene impregnert med lipidkomponenter og kolesterol, karrene mister deres elastisitet, tykkere og er utsatt for spontane brudd;
 • Hypertensiv sykdom;
 • Ulike typer vaskulitt blir alltid ledsaget av betennelse i vaskulærvegen og hyppige brudd;
 • Systematisk løfting av vekter fører til økning i intraokulært trykk og skrøbelighet av karene;
 • Ulike blodsykdommer forekommer også ofte med blødninger, ikke bare i øynene, men også andre vev og organer;
 • Overdreven røyking og drikking av alkohol, mangel på søvn, langtidsopphold i et rom med klimaanlegg, vifte;
 • Oksulære sykdommer er også ofte ledsaget av brudd og blødninger. For eksempel kan glaukom være ledsaget av sårdannelse av konjunktiv og blødninger. Spesielt ofte skjer dette med et glaucomatøst angrep, når det intraokulære trykket økes kraftig og det utøves for mye trykk på karenees vegger, som et resultat - brutningen av fartøyene. I tillegg kan andre øyesykdommer være ledsaget av et burstfartøy - skleritt, episkleritt, keratitt, iridocyklitis

Hva å gjøre hvis fartøyet i øyet brister

Årsakene til brudd på øyets fartøy er svært mange, blant dem er det også ikke-farlig, men oftere indikerer de en patologi i noen av organene. Hvis en person observerer hyppig rødhet av øynene hans, er dette en åpenbar indikasjon på et besøk til en oftalmolog.

Noen ganger skjer det at fartøyet under øyet brister - om kvelden var alt bra, og om morgenen redigerer en rød flekk ansiktet. Det er ingenting annet enn en vaskulær stjerne.

Oftest forekommer det hos kvinner og har mer kosmetisk betydning enn det indikerer problemer med kroppen.

Men i noen tilfeller kan hun snakke om en hormonell bølge eller ubalanse, venøse sykdommer, nedsatt leverfunksjon, blodsykdommer.

Å provosere utseendet på stjerner kan være en liten overraskelse - overoppheting i solen, overdreven infatuation med peeling av huden, hyppige besøk til solariumet, sterke følelser. Ofte forekommer vaskulære stjerner eller telangiektasier hos gravide, etter fødselen av et barn, de i de fleste tilfeller passerer uavhengig.

Behandling av øyet

Begravde blodårer i øynene er også kjent som subkonjunktivblødninger. Ifølge studier ble det funnet at de vanligvis er ufarlige, siden de ikke forårsaker ubehag og problemer med syn, til tross for eksterne manifestasjoner.

Når blodkarene i øyet brister, fører dette til utseende av blod i konjunktivallaget, noe som resulterer i rødhet av øynene.

Artikkelen presenterer litt informasjon om hva som kan provosere et brudd på integriteten til fartøyene i øyet, samt behandlingsmetoder.

årsaker

Defekt søvn

Med langvarig søvnløshet, bør man forvente rødmen av øynene, da det i de fleste tilfeller er en deformasjon av blodårene på grunn av friksjon av karoten øyne.

Det ytre miljø

Du kan forvente røde øyne, irritasjon og andre symptomer når du blir utsatt for for tørr luft, røyk, støv, sol, etc.

skader

Bruising, slag fører ofte til rødhet, som noen ganger ledsages av blødning i form av subkonjunktiv blødning.

Som en reaksjon på skade utvides blodkarene for å gi mer blodstrøm til skadestedet for raskere helbredelse.

Computer Visual Syndrome

Fortsatt arbeid på datamaskinen forårsaker spenningen i blodkarene, som til slutt kan briste. Brudd på deres integritet oppstår, fordi når du bruker en datamaskin, blinker folk sjeldnere at det tørker overflaten av øyet.

Kontaktlinser

Bruk eller fravær av riktig linsepleie kan føre til opphopning av irriterende overflateavsetninger og mikrober. Dette kan føre til øyeinfeksjoner, som keratitt eller soppinfeksjoner.

I tillegg kan kontaktlinser forverre øye med tørr øye, da de har en tendens til å redusere mengden oksygen som når hornhinnen, og kan begrense den normale lakrimalstrømmen.

allergi

Når kroppens immunsystem reagerer på fremmede stoffer, produserer kroppen histamin som en reaksjon på å bekjempe allergener. Som et resultat forårsaker et fritt histamin en økning i blodkarene i øynene, som da brister, noe som gjør øynene røde og vanne.

tørrhet

Dette skjer når lakrimalkirtlene produserer utilstrekkelig mengde eller kvalitet av tårer for å gi næring og smøre øynene.

Kronisk tørrhet kan føre til irritasjon og betennelse i øyet, noe som resulterer i rødhet.

konjunktivitt

Øyeinfeksjon som oppstår når blodårene blir forstørrede og irritert, med øynene med rød eller rosa nyanse. Faktisk er den rød-rosa fargen et tegn på konjunktivitt.

graviditet

Under graviditeten er det hormonelle forandringer som kan påvirke øynene på ulike måter. Det kan være rødhet og betennelse, så vel som følsomhet overfor lys, tørrhet, kløe.

Andre grunner:

 • Oksulære herpes
 • Korne sår
 • uveitt
 • glaukom
 • Redness-fjerning av øyedråper
 • Influensa og kulde
 • Røyking.

symptomer

 • Blødning mellom sclera og conjunctiva
 • Sying eller kløe sensasjon på overflaten
 • Rødhet.

Smerter med et bristeskip

Ved brudd på blodårene oppstår rødhet, som ledsages av smerte, og andre symptomer, for eksempel nedsatt syn, kan også forekomme.

Skrape på hornhinnen

Hvis små partikler skraper hornhinnen, gir det ubehag. Når virkningen av anestetiske øyedråper slutter, kan det oppstå alvorlig smerte. Det er nødvendig å besøke en spesialist så snart som mulig.

Ulcer på hornhinnen

Det er kjent at det er forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon som kan føre til at øynet blir følsomt for lys og rødt, og det kan være en følelse av nærvær av fremmedlegemer.

Akutt glaukom

Dette er en alvorlig sykdom som oppstår med en plutselig økning i intraokulært trykk. Øye med glaukom vil være rødt og smertefullt, og du kan føle smerte og se haloer rundt lyskildene.

Dette er en alvorlig betennelse i iris. Det kan være følsomhet overfor lys, sløret syn og hodepine.

Det er lite kjent om årsakene til iritis, men noen ganger kan det skyldes en infeksjon eller et problem med immunsystemet.

Bursting fartøy og puffiness av øyelokkene

Ødem i øyelokkene kan oppstå av følgende grunner:

 • Allergisk reaksjon
 • tørrhet
 • Friction eyelids
 • Rosa øye (konjunktivitt).

Alle disse faktorene kan føre til skade på øyet blodkar, og dermed rødhet, da det forårsaker stort press på de tynne karene, noe som øker blodstrømmen til øynene.

behandling

Det briste fartøyet i øyet er restaurert på egen hånd om 10-14 dager. Det er ingen medisiner som trengs for å behandle denne sykdommen, og det er ingen kjent måte å øke hastighetsprosessen.

Ifølge Mayo Clinic inkluderer behandlingsmuligheter for dette problemet bruk av øyedråper, for eksempel kunstig tårer, for å berolige ubehagelige sømmer på overflaten av øyet.

Det er også nødvendig å regelmessig overvåke blodtrykk, i henhold til anbefalingene fra National Institute of Health.

Ved skade anbefales en medisinsk undersøkelse å utelukke tilstedeværelse av andre komplikasjoner.

Hva om fartøyet i øyet briste?

Fartøyet i øyet kan briste under påvirkning av ulike faktorer. Dette inkluderer virkningen og som et resultat øye traumer, fysisk aktivitet, infeksjon, samt mer alvorlige årsaker.

En person ser på seg selv i speilet og ser at en av øynene hans er rødme. Årsaken til denne rødmen er vanligvis et sprengningsbeholder eller en kapillær.

symptomer

Det mest grunnleggende tegn på et sprengningsfartøy er utseendet på et lyst rødt lapp på proteinet.

Det var blodårer i øyet, er det farlig?

Den kapillære kan sprekke på grunn av ulike årsaker. Noen av dem er kanskje ikke farlige, men det er også de som trenger øyeblikkelig behandling. La oss se på begge sakene.

Ikke farlige årsaker

Hvis et fartøy eller en kapillær har eksplodert i øyet, er dette ikke nødvendigvis et symptom på en farlig sykdom.

Av ikke-farlige grunner er følgende faktorer:

 • muskel overbelastning, som følge av sterk fysisk anstrengelse;
 • langvarig øyenstamme (langvarig lesing, arbeid på datamaskinen);
 • gråt gråter på barn;
 • alvorlig oppkast;
 • alvorlig hoste;
 • tar blodfortynnere, for eksempel aspirin;
 • bruke kontaktlinser;
 • lav luftfuktighet i rommet;
 • dårlig søvn;
 • tretthet,
 • Naturlige faktorer (plutselige temperaturendringer, vind, sand og støv);

Vi anbefaler at du ser på en video om hvorfor blodårene briste i øynene:

Farlige årsaker

Nedenfor er en liste over sykdommer som kan føre til at et blodkar eller en kapillær brister:

Topp 16 årsaker, øyedråper

Hei, kjære lesere. Noen ganger ser øyneproteinet seg ut i blodet. Mange avviser dette, sier de, tull - fartøyet briste i øyet. Og de har rett. Men bare hvis dette fenomenet er et isolert fenomen.

Men hvis blåmerker vises gjentatte ganger, bør du ta dette signalet alvorlig. Dette kan være en manifestasjon av en alvorlig patologi som krever akutt behandling. Hvorfor vises det røde stedet på øyet? Tilførsel av blod i øyebollet utføres på bekostning av sin vaskulære membran.

Her er det mange vener, arterier og kapillærer. De gir næring til øyekonstruksjonene og fjerning av desintegrerende forbindelser. Under påvirkning av ulike faktorer kan ett eller flere fartøy brytes samtidig.

Som et resultat av langvarig belastning skjer spastisk i øyemuskulaturstrukturen, opptrer uskarphet av bildet, er vaskulær tone forstyrret.

På grunn av komplekset av disse faktorene er blodkarene fulle av blod og kan sprekke. Samtidig vises et vaskulært nettverk eller flekk på den synlige delen av øyet.

Intensiteten av fargen på blæren er forskjellig, fargen kan variere fra litt rosa til mettet rødt. Men noen ganger brenner et hetteglass på den motsatte siden av øyet, ikke synlig for oss. Da blir flekkene ikke merkbare, og det faktum av vaskulær ruptur vil gå ubemerket.

Hvis fartøyet i øyet brister for første gang, årsakene

Sannsynligvis er det ingen slik person som minst en gang ikke hadde et brudd på øyekapillæret. Hvis dette skjer for første gang, så vær ikke redd og tenk ut utrolig forferdelige diagnoser.

Ingen slike smertefulle opplevelser, forårsaker denne patologien som regel ikke. Du bør roe seg og vente et par dager. En blodflate eller et vaskulært nett kommer av raskt nok.

I de fleste tilfeller vil det etter 5-7 dager, og noen ganger enda tidligere, ikke være spor igjen.

Hvis det etter noen dager ikke har blitt endret mye blåmerker, bør du kontakte en øyelege. Dette er et alarmerende symptom.

Fartøy trenger mye tid til å gjenopprette, men blødningen i seg selv gjelder ikke det. Normalt skjer hans egen eliminering på kort tid.

Blant de mulige årsakene til utseendet på et blodig spor på øyeproteinet, kan følgende omstendigheter utpekes.

Hvilke forberedelser vil styrke øynene i karet (dråper, vitaminer)

Det er øynene i første omgang oppmerksom på alle mennesker i kommunikasjon. Derfor, hvis noe er galt med "sjelens speil", blir det umiddelbart merkbart. Spesielt tiltrukket av oppmerksomheten til røde øyne med sprengning av fremtredende sosudikov.

Et sprengningsfartøy er ikke bare veldig styggt, men også ubehagelig. Men i de fleste tilfeller er det ingenting å bekymre seg for, siden selve problemet forsvinner helt etter noen dager.

Men siden dette allerede har skjedd, er det likevel nødvendig å fastslå årsaken til et slikt fenomen.

Tross alt, viser svakheten til fartøyene utbrudden av utviklingen av en sykdom.

Hvorfor brenner blodårene i øynene - hva er årsakene?

Det er flere grunner til at et fartøy kan briste. De vanligste blant dem er plutselig "hoppet" press.

I dette tilfellet føles pasienten umiddelbart svak, han kan bli svimmel, det vil være kvalme og noen andre ubehagelige symptomer. På dette punktet kan øyet også briste fartøyet.

Forresten blir det samme resultatet ofte forårsaket av svært høy temperatur og en plutselig endring i været.

Noen ganger blir øynene røde etter et slag eller annen penetrasjon. Øynene dine bør være nøye bevart, ellers kan konsekvensene av skader være mye mer alvorlige enn et sprengningsfartøy.

Og selvfølgelig, i noen tilfeller er årsaken til denne endringen ulike sykdommer. Hvis du også har kløende øye, kan du lese en egen artikkel om den.

Hvilke sykdommer kan forårsake slike symptomer?

Årsaken til et bursted kan være en alvorlig sykdom som diabetes mellitus eller annen farlig patologi som fører til mangel på vitamin C i menneskekroppen.

Noen ganger er en vaskulær utbrudd på grunn av keratitt eller konjunktivitt. Hvis det i tillegg til rødhet i øyet er andre symptomer på de listede sykdommene, er det nødvendig å søke hjelp fra en erfaren spesialist så snart som mulig.

Skipet brast og øyet ble rødt - hva kan jeg gjøre?

De første 7-10 dagene bør bare observere tilstanden til øynene deres. Hvis det ikke er smertefulle opplevelser, og rødheten gradvis reduseres, er det ikke nødvendig å søke hjelp fra en lege. Ekspertens anbefalinger og behandling vil bare være nødvendig hvis i tillegg til sprengningsbeholderen er det andre symptomer på sykdommen eller rødheten varer lenger enn to uker.

For eksempel, med konjunktivitt, i tillegg til rødhet, er det også rikelig lakrimation, en følelse av sand i øyet og fotofobi. I dette tilfellet er det nødvendig å vises til legen som vil velge riktig behandling for pasienten.

Blodkar på proteiner i et barns øyne

Når det gjelder de yngste pasientene, vil årsakene til brutningen av fartøyets øye være nøyaktig det samme som for voksne. Noen ganger skjer dette selv fordi krummen gråter for høyt.

For å utelukke muligheten for at rødmen har oppstått på grunn av sykdom eller infeksjon, bør du umiddelbart vise barnet til øyenlægen uten å vente på de angitte 7-10 dagene.

Tross alt kan barnet ikke alltid føle de ekstra symptomene og peke dem til foreldrene.

behandling

Først av alt er det nødvendig å eliminere årsaken til et slikt fenomen. Hvis dette er en sykdom, vil det være nødvendig å følge all legenes instruksjoner for behandling. Som regel utpeker spesialisten i dette tilfellet øyedråper eller i de vanskeligste tilfellene, injeksjoner.

Hvis årsakene er mindre alvorlige, vil det være nok å la øynene hvile. Som en forebygging av dette fenomenet, er det verdt å være oppmerksom på spesielle øvelser for øynene, og fra tid til annen tørk dem med varm svart te.

Legemidler for å styrke øyets, dråper og vitaminer

For å forhindre ulike øye sykdommer i fremtiden, bør du gjøre deres styrke på forhånd. I tillegg til lading og spesiell massasje anbefales å bruke spesielle medisiner - dråper og vitaminer.

For eksempel har vitaminkomplekser, som inneholder ekstraktet av blåbær og beta-karoten, en utmerket styrke effekt. Selvfølgelig kan du bare spise store mengder blåbær og gulrøtter, men det er mye lettere å kjøpe ferdige produkter i apoteket. Videre kan slik forebygging være nødvendig for en person om vinteren, når det er ganske vanskelig å få disse bærene.

B-vitaminer, samt A og C er nødvendige. Etter å ha studert emballasjen med det utvalgte vitaminkomplekset, er det mulig å avklare om disse viktige ingrediensene er inkludert i sammensetningen.

Nyttige og stramme dråper. Dette, for eksempel, "Katachrom" og "Quinaks", som er effektiv forebygging av mange øye sykdommer. Men den velkjente "Vizin" vil bidra til å unngå å spre blodkar, dersom du dråper slike dråper i tide, for eksempel etter en hard arbeidsdag.

For de som stadig bruker linser, er "Natural Tear" -dråpene perfekte. De er spesielt nyttige i tilfeller hvor øynene til en person ikke har nok naturlig fuktighetsgivende.

forebygging

 • årsaker
 • symptomer
 • behandling
 • forebygging

Våre øyne - dette er en av hovedsensene, som vi kan se verden på. Ved å utveksle synspunkter med menneskene rundt oss, kan vi overføre humøret deres.

Derfor, hvis alt ikke stemmer med øynene dine, vil det umiddelbart trekke oppmerksomhet mot deg.

Hvis du merker i speilet at fartøyet i øyet har bristet, ikke bekymre deg bare om den estetiske siden av spørsmålet, er det bedre å besøke en spesialist umiddelbart og finne ut hvorfor dette skjedde med deg.

årsaker

Tenk på mulige årsaker til subkonjunktivblødning.

hypertensjon

Hos pasienter med hypertensjon kan blødninger i øyets retina oppstå, fordi små kar, kapillærer og mikroaneurysmer ødelegger som et resultat av patologiske prosesser.
Disse hullene er forårsaket av tre faktorer: økt trykk, redusert vaskulær elastisitet og økt blodviskositet.

Endokrine sykdommer: diabetes mellitus

Hos diabetikere øker permeabiliteten til retina karene, deres patency er svekket, såkalt retinopati utvikler seg, noe som fører til at kapillærene brister og blødning oppstår.

glaukom

Hos pasienter med glaukom blir sirkulasjonen forstyrret i øynene, opphopning av væske foregår, noe som medfører økning i intraokulært trykk. Brokkede kapillærer og rødhet i øynene - et av symptomene på å utvikle glaukom.

Akutt konjunktivitt og andre betennelsessykdomssykdommer

Ved akutt utvikling av konjunktivit, blant andre symptomer, utvides og brister små blodkar og kapillærer, øynene er fylt med blod og lyse rødt.

 • Neoplasmer (godartede og ondartede svulster).
 • Noen bakterielle og virale infeksjoner (influensa).
 • Fysiologiske prosesser: hoste, sobbing, nysing, oppkast, forsøk på forstoppelse, fødsel.
 • Fysisk trening: løfte vekter.
 • Komplikasjoner av kirurgiske operasjoner på øynene.
 • Traumatiske effekter: støt i øyeområdet, blåmerker i hodet, grovt rubbing av øynene.
 • Overbelastning av syn på grunn av å sitte på datamaskinen, lese og annet omhyggelig visuelt arbeid.
 • Besøk til badstuen og badstuen.
 • Overdreven alkoholholdige libations og sigarettrøyk.
 • Forskjeller i atmosfærisk trykk (fartøy i øynene briste i meteodehengige personer).

Og også et langt opphold i et rom hvor klimaanlegget er slått på, søvnløshet og lyse halogenlampe lys kan skade blodårene i øynene og forårsake blødning.

symptomer

Det viktigste synlige symptomet er øyehals hyperemi (rødhet). Ofte brenner blodkarene på et stort område av øyet, og så rødmer proteinet helt.

Avhengig av årsaken til skjørheten i kapillærene eller samtidig sykdom, vedlegges også andre symptomer, som tørrhet, brennende, ubehag, purulent utslipp, tåre, blinkende smerte etc.

Etter å ha oppdaget at fartøyene i øyet har brist, må følgende tiltak tas:

 • Mål trykket, drikk de nødvendige medisinene for å eliminere årsakene til økt blodtrykk.
 • Gi øynene en lang hvile i tilfelle overarbeidet av synet; gi full søvn.
 • Eliminer virkningen av skadelige faktorer (fysisk aktivitet, alkohol og andre årsaker).
 • For å bli undersøkt hos eksperter (terapeuten, nevrolog, kardiolog, øyelege).

behandling

Behandlingen består i konservativ behandling av en somatisk eller smittsom sykdom som forårsaker skjøthet i øyebollens kar. For eksempel akutt konjunktivitt, keratitt eller andre øyesykdommer og kroppen som helhet.

Ofte ligger årsakene til blødning i skrøbelighet i blodkarets vegger. Hvis du har en lang sprengte blodkar i øynene, og du vet ikke hvorfor dette skjer, så må du bestå eksamen og blodprøver koagulasjon (protrombin test) og for sukker for å utelukke tilstedeværelse av diabetes og høyt blodtrykk.

Det er nødvendig å besøke øyeleggen for å måle intraokulært trykk for å utelukke en så alvorlig sykdom som glaukom.

Uavhengig kan du ta medikamenter som bidrar til å styrke blodkarets vegger: askorbinsyre og rutin (Ascorutin).

Rutin normaliserer kapillærstrukturen, opprettholder elastisiteten, forhindrer brudd på blodsirkulasjonen.

Sammen med askorbinsyre forhindrer ødeleggelsen av hyaluronsyre, som styrker cellene i blodkar og kapillærer, reduserer permeabiliteten og sannsynligheten for dannelse av hematomer.

Vanligvis kan du bruke øyedråper, for eksempel 2% kaliumjodid - et stoff med absorberende virkning. Må zakapyvaniya trenger minst 2-3 ganger om dagen.

forebygging

For å styrke skjøre fartøy er det nyttig å lage kontrastrike øyebad.

Vi tar to beholdere med kaldt og varmt vann (opptil 40 grader), vekselvis senker ansiktet i dem, starter med kulde, mens du blinker øynene; det er nødvendig å gjøre minst 5-6 ganger, fullfør prosedyren med kaldt vann.

Når du arbeider på en datamaskin, spesielt når klimaanlegget er på, må du ta pauser så ofte som mulig, ventilere rommet, gå ofte ut i gaten og hvile øynene dine. Du kan bruke dråper for øynene - "kunstige tårer" som beskytter hornhinnen i øynene fra ytre påvirkninger, har en myknings- og smørende effekt, som naturlige tårer.

I et daglig diett må du legge til mat som inneholder vitamin C og rutin. Rutin (eller vitamin P) som finnes i sitrusfrukter, skog- og hage bær :. bringebær, rips, klungerrose, kirsebær, blåbær, bjørnebær, etc. Også i grønnsaker: kål, tomater, paprika, urter. Røyking bidrar til en reduksjon i nivået av vitamin C og rutinemessig i kroppen.

Nesten hver person engang møtte problemet med røde øyne. Endringer i øyet er alltid merkbare, men ikke alltid trygge. Derfor, hvis du opplever dette problemet, ikke prøv deg å forstå hvorfor det skjedde, og ikke utsette turen til legen, fordi den tilsynelatende enkle rødhet i øyet kan være en advarsel tegn på en alvorlig svikt i kroppen.

Legene anbefales ikke å engasjere seg i selvmedisinering, og enda mer, bare stole på tradisjonell medisin. Ukonvensjonelle behandlingsmetoder kan føre til forverring av tilstanden.

For eksempel, hvorfor skal du ikke lage lotioner med spildt te? Te vil ikke bidra til å eliminere blødning, men det kan fremme conjunctivitt. Av samme grunn må du ikke berøre det berørte øyet med skitne hender.

Prøv å følge forebyggende tiltak og følg alltid råd fra spesialister!

Les Mer Om Fartøyene