Behandling av tromboflebitt med salver, kremer, geler: bruk av antikoagulantia og antiinflammatoriske midler av lokale effekter

Trombotisk lesjon er preget av dannelse av koagulerer i karrets lumen og ledsages av en inflammatorisk prosess. Ulike terapeutiske behandlinger brukes til å behandle sykdommen. I nesten alle tilfeller er geler, kremer og salver indikert for tromboflebitt. Pasienter bør vite hvilke salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter har en positiv effekt og bidrar til en tidlig kur for sykdommen.

Effekter av salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ofte diagnostiseres en patologisk prosess som påvirker benene på beina. Samtidig er det salver som anses å være de mest effektive i den første fasen av sykdomsutviklingen. Deres bruk bør kombineres med andre medisiner foreskrevet av legen. Når du kjøper stoffer, er det viktig å merke seg at noen produkter kan produseres i form av geler.

Tromboflebit på bena behandles effektivt med venotoniske midler, som brukes topisk. Slike medisiner bidrar til å overvinne følgende tegn på lidelse:

 • smerte, følelse av sdavlennosti og hevelse i bena;
 • utilstrekkelig blodsirkulasjon;
 • styrke veggene i blodkanaler.

Det er verdt å merke seg at salver med dyp venetromboflebitt ikke har den riktige terapeutiske effekten, derfor brukes slike doseringsformer hovedsakelig i overfladiske lesjoner.

Salver for åreknuter og tromboflebitt fra gruppen av antikoagulantia

Disse stoffene brukes primært til å eliminere de eksisterende blodproppene og forhindre dannelsen av nye. I de fleste tilfeller foreskrive slike stoffer:

 1. Salve Troxevasin. Tromboflebit i første fase under påvirkning av dette legemidlet elimineres raskt nok. I tillegg hjelper produktet å lindre smerte og hevelse, kan foreskrives under graviditet.
 2. Salve basert på heparin når tromboflebitt brukes ganske aktivt. Legemidlet brukes ofte til forebyggende formål og til behandling av trombose hos gravide kvinner, ammende mødre. Løsningen er helt trygg. Til tross for den relativt lave prisen eliminerer salve fra tromboflebitt effektivt trombose og forhindrer prosessen med dannelse av nye blodpropper.

Regler for bruk av heparinsalve for tromboflebitt

Varicose er en forferdelig "pest i det XXI århundre". 57% av pasientene dør innen 10 år av.

I de fleste tilfeller er rettsmidler foreskrevet for patologien til beinene på bena. Medikamentet lar deg fjerne hevelse og redusere blodets viskositet. I tillegg har legemidlet en anti-inflammatorisk effekt og er ikke ledsaget av allergiske reaksjoner. Hovedprinsippene for å ta stoffet er som følger:

 • Det anbefales å bruke medisinen på ren og tørr hud i området av skadede områder. Produktet gnides med lette massasjebevegelser. Etter bruk, skyll hendene grundig med rennende vann.
 • Heparin salve fra dyp venøs tromboflebitt bør påføres minst 3 ganger om dagen.
 • Varigheten av behandlingen er minst en uke, hvoretter pasienten kan legge merke til den forventede effekten.
 • Til tross for at heparin er en av de beste salver for tromboflebitt, er bruken kontraindisert under slike forhold:
 • overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet;
 • Tilstedeværelse av åpne sår og andre brudd på integriteten av huden på applikasjonsstedet;
 • barns alder.

Bruk av Vishnevsky salve med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Behandling av tromboflebitt med salven av Vishnevsky gir gode resultater. Bruk av stoffet fører ikke til bivirkninger. Effekt av salve med tromboflebitt:

 • Resorptive egenskaper av stoffet gir et utmerket resultat selv ved trombose av dype vener;
 • Løsningen forbedrer blodsirkulasjonen i det berørte området;
 • antiseptiske egenskaper bidrar til fjerning av betennelse.

Medikamentet lar deg effektivt slippe av med tromboflebitt. Vishnevsky salve anbefales å brukes på cheesecloth og utføre wraps av skadede ben seksjoner. Denne metoden bidrar til normalisering av regenerative prosesser på kort tid.

Før du bruker Vishnevsky's salve for å stoppe den patologiske prosessen, bør du være oppmerksom på noen kontraindikasjoner til bruken:

 • graviditet og ammingstiden;
 • individuell intoleranse av legemiddelkomponentene.

Enn til tromboflebitum for fjerning av en betennelse?

I tillegg til antikoagulantia bør du vite hvilke salver som hjelper med tromboflebitt for å fjerne betennelse og eliminere smerte. For resorpsjon av blodpropper er følgende geler og kremer effektive:

 1. Essaven Gel. Dette middelet brukes ofte til en slik sykdom. Gelen bidrar til å eliminere dyp venetrombose, og det er også effektivt i nærvær av hemorroider. Medikamentet toner blodkarene, bekjemper betennelse, bidrar til å eliminere puffiness, gjenoppretter prosessen med mikrosirkulasjon.
 2. ketonal. Denne krem ​​fra tromboflebitt er klassifisert som en gruppe ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Medisinen eliminerer hevelse og reduserer intensiteten av den inflammatoriske prosessen. Det er oftest brukt til å redusere de ytre symptomene på sykdommen. I de første stadiene av patologi har kremet en god effekt, selv med trombusdannelse i dype blodkar. Vanligvis er en to ukers behandling foreskrevet.
 3. Lyoton 1000. Legemidlet har en løsende, smertestillende og beroligende effekt. Gelen har praktisk talt ingen kontraindikasjoner å bruke.
 4. Krem-gel diklofenak når tromboflebitt også brukes ofte. Det tilhører klassen av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Diklofenak kjemper med hevelse i beina og fjerner betennelsen i venøs kar.

I tillegg, med dannelsen av hemorrhoid trombose i endetarm, er Ichthyol salve vellykket brukt. Legemidlet bidrar til å fjerne betennelse, eliminere ubehag i anus. Ichthyol salve eliminerer symptomene på trombose, uavhengig av hvor lesjonene befinner seg.

For å eliminere tegn på trombotiske endringer, brukes en kombinasjon av flere legemiddelgrupper. Noen av dem er utnevnt av en spesialist.

Xenia Strizhenko: "Hvordan ble jeg kvitt åreknuter i 1 uke? Dette rimelige betyr at du gjør underverk, dette er normalt."

Hvilke salver hjelper med tromboflebitt på beina?

Tromboflebitt er en sykdom i underdelene, der det er blokkering av blodkar og forekomsten av betennelse. Når man velger en effektiv behandlingsmetode, blir sykdomsstadiet og -formen tatt i betraktning.

Et spesielt sted i konservativ behandling er opptatt av ulike salver, som er representert i apoteket i et ganske bredt spekter.

Hvilke salver hjelper med tromboflebitt av dype årer?

Midler beregnet på ekstern bruk, gi resultatet bare i begynnelsen av sykdomsutviklingen. De brukes separat og inngår i kompleks behandling for forverring av tromboflebitt. Salver kan kjøpes i forskjellige former, men det beste alternativet er gelen, fordi den raskt absorberes i huden, i motsetning til for eksempel fra krem.

Venotoniserende legemidler hjelper til med å fjerne smerte, hevelse, følelse av tyngde, og de forbedrer også venøs utstrømning, bidrar til å styrke blodkarets vegger og reduserer risikoen for blodpropper.

Avhengig av aktivstoffet tildeles følgende midler fra dyp venøs tromboflebitt:

 • venotoniki. Den viktigste aktive ingrediensen er troxevasin, hestkastanje eller medisinsk søt kløver. Disse komponentene har en løsningsvirkning;
 • heparinpreparater. Denne gruppen er mest effektiv i behandlingen av tromboflebitt i nedre ekstremiteter. Slike geler absorberer blodproppene og reduserer risikoen for ny blodstasis i venene. Heparinmedisiner anbefales ofte som en profylakse. Siden de ikke har kontraindikasjoner og bivirkninger, får de bruke gravide og ammende kvinner;
 • ikke-steroide midler. Preparatet inneholder anti-inflammatoriske stoffer, og slike geler lindrer hevelse og betennelse, som gir smertestillende effekt.

I enkelte tilfeller anbefaler legen at det er hormonal salve fra tromboflebitt på bena. Denne kategorien inkluderer Flucin og Sinaflan. De har en rask og kraftig effekt. Det er viktig å vurdere at slike legemidler har mange kontraindikasjoner og bivirkninger, slik at de kun kan foreskrives av en lege.

Populære salver fra tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Blant det presenterte sortimentet er det virkelig effektive midler som vi skal snakke under. Å velge en egnet forberedelseskost kun sammen med legen.

Heparin salve. Den viktigste aktive substansen er heparin. Dette stoffet kan eliminere betennelse, så vel som det har antitrombotisk effekt. Etter påføring fremmer gelen resorbsjon av blodpropper, samtidig som risikoen for ny stagnasjon reduseres. Sammensetningen bør påføres problemområder med et tynt lag, og deretter gni i et minutt med lette sirkulære bevegelser.

Ikke legg mye innsats, fordi det kan skade selv dype vener. Behandlingstiden er vanligvis omtrent en uke, men de første positive endringene er synlige etter 3-4 dager. Om nødvendig utvider legen tidspunktet for bruk av legemidlet.

Kontraindikasjoner for tromboflebitt i underdelene er for det første den individuelle intoleransen av komponentene i legemidlet. Ikke bruk det hvis det er hudskader, som sår eller sår. Hvis sykdommen er purulent, er bruk av heparinsalve forbudt. Når det gjelder bivirkninger, er det fare for hudhyperemi, så vel som allergier.

Troksevazin. Hvis dette legemidlet brukes til å behandle dyp venøs tromboflebitt, opptrer vene-toning og anti-edema på bena. Nyttige stoffer trer inn i karene i ekstremiteter, og inn i kapillærene. Den viktigste aktive substansen, troxerutin, ble utviklet spesielt for å behandle sykdommer forbundet med venøsystemet.

Troxevasin brukes ikke bare til behandling og forebygging, men også etter en operasjon for å fjerne blodpropper fra venene. Påfør gelen på problemområdene om morgenen og ved sengetid. Hvis det er sår og sår på huden, blir Troxevasin påført rundt lesjonens område.

Hvis dette middelet ble valgt for behandling av dypveinsykdommer, er det nødvendig å ta hensyn til eksisterende kontraindikasjoner. Pass på å sjekke om mulig individuell intoleranse for gelkomponentene. Forbudt er Troxevasin i behandlingen av problemer med dype vener, hvis det er nyresvikt, så vel som magesår og tolvfingre. Når det gjelder bivirkninger, er de ekstremt sjeldne, og de er uttrykt ved utseende av utslett og irritasjon.

Diklofenakol. Denne krem ​​utmerker seg ved tilstedeværelsen av en god analgetisk effekt. Det hjelper ham med å håndtere betennelse. Diklofenakol påføres i små mengder over det berørte området, og gni deretter i et par minutter med lette sirkulære bevegelser.

Hvis nedre ekstremiteter påvirkes av betente vener, gjenta prosedyren 2-3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 2 uker.

Når du bruker diclofenakol, bør du vurdere eksisterende kontraindikasjoner. Noen mennesker viser en individuell intoleranse mot komponentene i kremet, som vil manifestere seg som allergiske reaksjoner. Agenten er forbudt for graviditet i løpet av siste trimester, så vel som under amming. Det er umulig å bruke diclofenacol for årer hvis en person har bronkial astma, mage og tarmssår.

Ikke bruk krem ​​hvis overflaten av huden har sår og tunge. Det er aldersbegrensninger, så dette stoffet er forbudt for barn under 6 år. Også bør man ikke glemme bivirkningene som oppstår i form av utslett, irritasjoner og hevelse.

Liniment av Vishnevsky. Denne salven har vært veldig populær i mange år. Den har antiseptisk og fortynningsvirkning, og renser også sår og akselererer prosessen med regenerering av skadede vev. Hovedkomponentene: bjørktjære, xerogent pulver og ricinusolje. Dette middelet forbedrer blodstrømmen til vevet, fjerner infeksjonen, og det virker selv på dype kar. Bruk det selv i nærvær av pus, men det er viktig å konsultere lege.

Vishnevsky salve har kontraindikasjoner, som inkluderer individuell intoleranse av komponenter, akutte purulente sykdommer, samt fete svulster og paraproktitt. Det er også bivirkninger: utslett, allergiske reaksjoner og puffiness. De oppstår hovedsakelig med langvarig bruk av stoffet. Bruk liniment separat, samt blandet med andre folkemidlene, som gir deg mulighet til å få en effektiv medisin.

La oss vurdere noen varianter

 1. Først av alt vil vi finne ut hvordan du bruker dette stoffet separat. Gjør dette vanligvis i form av komprimerer. Ta et bredt bandasje eller gasbind og brett i flere lag (minimum 4). Størrelsen på justeringen er valgt, og styres av nederlagstedet. En liten penger blir brukt på gazeen. Fest alt til beinet ditt, og legg en plastpose på toppen og fest den med et bandasje. For å få resultatet, må du holde kompresjonen i 6 timer. Gjør denne prosedyren 3-4 dager på rad.
 2. For å forberede medisinen, bland et rør av Vishnevsky salve, 1 ss. en skje med smeltet fett og grindet på en riper husholdnings såpe, og også juice fra 2 pærer. Alt bland og varme på badet, rør til det er glatt. Når blandingen er avkjølt, må den påføres problemområder, tett bandasje. Behandlingsvarighet - 2 uker;
 3. Det neste preparatet er utarbeidet fra slike ingredienser: Bland på røret av Vishnevsky salve og ichthyol, og tilsett 1 ss. skje med aloe juice, bakt fett, løkjuice og vaskesåpe. Kombiner ingrediensene i et emaljert kar, og legg det på ovnen. Rør for å oppnå en homogen masse. Påfør medisinen på problemområder, dekker med bandasje. Hold det for en dag, og gjør deretter samme pause og gjenta til medisinen er over.

Vi har gitt deg en liste over de mest effektive og populære salver som bidrar til behandling av sykdommer forbundet med underekstremiteter.

Husk at hvert middel har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger, så bare en lege bør velge riktig alternativ. Bare i dette tilfellet er det mulig å regne med et positivt resultat av behandling av tromboflebitt i årer.

Salve fra tromboflebitt: typer og deres bruk

Kremer, geler og salver virker lokalt og eliminerer ikke problemet helt, men kan forbedre pasientens velvære betydelig. Vi foreslår å gjøre kjent med preparater for behandling av tromboflebitt og vekstutvikling av vener i bunnekstremiteter, da disse sykdommene er sammenkoblet.

Narkotikagrupper

Salver for tromboflebitt og åreknuter brukes vanligvis som en del av kompleks behandling. De kan virke i flere retninger - eliminere betennelse og lindre smerter, fortynne blod, øke tonen i venøse vegger og styrke dem. Ifølge effekten er tre hovedgrupper av legemidler isolert.

anti-inflammatorisk

Salvene refererte til NSAID-klassen med tromboflebitt i nedre lemmer har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt. De vanligste legemidlene basert på diklofenak, indometacin, ketoprofen.

Behandling med slike legemidler er å foretrekke for bruk av antibiotika, da sistnevnte øker blodkoagulerbarheten. Deres andre fordeler - minimalisering av smerte assosiert med sykdommen, den effekt når de anvendes i komplekset terapi, og separat, muligheten for samtidig å eliminere ubehag av betennelse i leddene.

tynn

Når tromboflebitt brukes til bruk på basis av heparin i form av gel eller salve. De fortynner blod, gjenoppretter mikrocirkulasjon, forhindrer dannelsen av blodpropper. Det er lov å bruke dem for å eliminere couperose og hemorroider.

Salve eller gel med blodfortynnende effekt er ofte foreskrevet for å forhindre komplikasjoner av sykdommen. Legemidlene i denne gruppen inkluderer: Lyoton 1000, Tromblets, Heparinsalve, Heparin-Acrigel og andre.

Flebotoniki

Disse produktene er laget på basis av planteekstrakter. Deres handling er rettet mot å styrke veggene i blodkarene, gjenopprette tonen, normalisere blodsirkulasjonen.

Denne salven med tromboflebitt av overfladiske vener, som er i første fase, viser de beste resultatene. Med avansert sykdom er det behov for sterkere stoffer. Populære middel-phlebotonics - Troxevasin, Aescin, Escuzan, Venoplant, Venitan.

Gjennomgang av de mest populære verktøyene

Forberedelser for lokal applikasjon er etterspurt, på grunn av den hurtige effekten på problemområder og et lite antall kontraindikasjoner. Vurder de beste salver for tromboflebitt.

Salve av Vishnevsky

Et unikt verktøy, tidsprøvet. Sammensetningen inneholder ricinusolje, xerobes og bjørktjære. Salve fungerer som en antiseptisk, gjenoppretter blodsirkulasjonen, lindrer betennelse, har en oppvarmende effekt.

Full liste over indikasjoner for bruk:

 • åreknuter;
 • eksterne hemorroider;
 • tromboflebitt;
 • trofasår;
 • abscesser og furuncles;
 • acne;
 • brenner og frostbit;
 • trykksår;
 • lymfadenitt;
 • psoriasis, leishmaniasis, eksem.

Legemidlet er kontraindisert i overfølsomhet overfor dets komponenter, svulster, nyresvikt, atherom, paraproktitt. Studier som bekrefter sikkerheten for bruk av stoffet hos gravide og ammende kvinner, er ikke utført.

Den største ulempen ved salven er en skarp, ubehagelig lukt. Den gjennomsnittlige kostnaden er 50 rubler. for pakking.

Heparin salve

Legemidlet refererer til antikoagulantene av direkte virkning. Den inneholder benzyl-nikotinat (0,8 mg / 1 g), som strekker seg fartøy, natrium-heparin (100 IU / 1 g) fortynning av blod og trombe fremmer resorpsjon, benzokain (40 mg / 1 g) eliminere smerte.

Gjelder i følgende tilfeller:

 • med trombose av vener;
 • kroniske åreknuter;
 • hemorroider;
 • hematomer;
 • etter operasjoner på venene.

Heparin salve fra dyp venetromboflebitt i underekstremiteter anbefales ikke. Kontra å bruke er som følger: åpne sår, sår og nekrose i området av interesse, redusert blodpropp, barn, amming og graviditet. Prisen på anlegget er 60 rubler. for et rør med en kapasitet på 25 g.

troksevazin

Troxevasin er en gel bestående av bioflavonoider (troxerutin) og hjelpekomponenter. Den har antioksidant og angioprotektiv virkning, fremmer eliminering av ødem, styrker venøs vegger. Legemidlet tilhører gruppen phlebotonics og er også tilgjengelig i form av kapsler.

Indikasjoner for bruk:

 • kronisk venøs insuffisiens
 • åreknuter;
 • kramper i bena på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser;
 • tromboflebitt i begynnelsen;
 • smerte og hevelse forårsaket av trombose;
 • hemorroider.

Kjøring av tromboflebititt med troxerutin heler ikke. Bruk stoffet er ikke mulig med økt følsomhet overfor stoffene i sammensetningen, sårene og eksem på huden på applikasjonsstedet. Kostnaden for Troxevasin er 150 rubler. for 40 g.

Diklofenakol

Diklofenakol er et antiinflammatorisk legemiddel til ekstern bruk. Formutgivelse - gel, krem ​​og salve. Sammensetningen inneholder: diklofenaknatrium, mentol, hjelpestoffer. Det reduserer smerte, hevelse og rødhet på applikasjonsstedet.

Indikasjoner for bruk:

 • betennelse og smerte i tromboflebitt;
 • revmatisme og leddgikt;
 • blåmerker og forstørrelser;
 • smertsyndrom i sykdommer i ryggraden;
 • muskel smerte etter fysisk anstrengelse.

Kontraindikasjoner: gastroøsofageal sår i fasen av eksacerbasjon; intoleranse av komponentene i formuleringen; alder, mindre enn 6 år; åpne sår på de behandlede områdene i huden. Med forsiktighet preparatet påføres i den eldre, ammer og gravid i det tredje trimester, pasienter med nedsatt nyrefunksjon og lever, forstyrrelser i blod levrer seg. Gjennomsnittlig pris for 20 g krem ​​Diclofenacol - 100 rubler.

Programfunksjoner

Hvert av disse legemidlene har sine egne særegenheter ved bruk. La oss bli kjent med dem:

 • Salve av Vishnevsky. Agenten påføres et tynt lag 2 ganger om dagen og dekkes med flere lag av gasbind. Legemidlet brukes ikke på store områder av huden. Eksponeringstiden er 6 timer, behandlingen varer fra 6 til 20 dager. Det anbefales ikke å bruke den på åpne deler av kroppen om sommeren, da dette øker følsomheten til huden til sollys.
 • Heparin salve. Legemidlet gnides i huden med lette klapper. Frekvens ved bruk - 2-3 ganger om dagen. Du kan bruke en komprimering på problemområdene med salve for natten. Kursets varighet er 7-14 dager. Det er forbudt å kombinere bruken av heparinsalve med inntak av kortikosteroider, aspirin, tetracyklinmedikamenter, NSAIDs, alkoholholdige drikkevarer.
 • Troksevazin. Gelen påføres to ganger om dagen med et tynt lag. For å øke effekten anbefales samtidig bruk av kapsler. Behandlingen fortsetter til symptomene forsvinner.
 • Diklofenakol.Agenten påføres gnidningsbevegelser, en enkeltdose på 2-4 g, maksimumsbeløpet per dag er 8 g. Hyppigheten av påføring er 2-4 ganger daglig. Legemidlet brukes fra 7 til 14 dager.

Til tross for mangfoldet av midler fra tromboflebitt, finnes det ikke en panacea som garanterer gjenoppretting. Behandling med geler og kremer reduserer kun manifestasjonene av sykdommen, og med riktig valg av medikamenter, hindrer det sin progresjon.

Søker etter en god salve selv, du kan savne verdifull tid. Den riktige avgjørelsen vil være å konsultere en phlebologist på forhånd, da det i noen tilfeller er mulig å forbedre pasientens tilstand bare ved kirurgiske metoder.

Salve for tromboflebitt på beina

Tromboflebit er en patologi av vener, under utviklingen som det er betennelse og trombose i blodårene. For å bli kvitt sykdommen må du bestemme form, scene og natur - dette avhenger av behandlingen.

Under en forverring av den patologiske prosessen krever pasientene sykehusinnleggelse, og hvis patologi blir kronisk, er det tillatt med ambulant behandling. For å forhindre utvikling av komplikasjoner, bruk antikoagulantia - legemidler som hindrer koagulasjonsprosessen og forhindrer forekomst av blodpropper.

Salver med tromboflebitt i underekstremiteter er et viktig aspekt ved konservativ terapi, bør kombineres med medisiner og kompresjonsmålinger.

Venøs toning salver

Salve med tromboflebitt er et effektivt verktøy. Eventuell salve er nødvendig etter konsultasjon med legen din. Til den medisinske spesialisten for å ta opp de første tegn på sykdommen som oppstår på beina - på grunn av at tromboflebitt er lokalisert på underdelene.

Den største positive effekten av behandling av blodårer på bena er observert med komplisert terapi, som inkluderer bruk av andre medisiner.

Venoniserende salver fra tromboflebitt i nedre ekstremiteter som det eneste preparatet kan gi den nødvendige grad av effektivitet ved de første stadier av patologi. Med salver og geler, hvis du mistenker en sykdom eller når du diagnostiserer det, er det mulig å lindre symptomatiske manifestasjoner. Noen ganger venotonics er foreskrevet som et middel for åreknuter.

Salve fra tromboflebitt venotoniserende karakter letter tilstanden og forhindrer prosessene:

 • lindre smerter fra nedre lemmer;
 • redusere hevelse;
 • fjern følsomhet av bena;
 • øke utstrømningen av blod;
 • styrke de vaskulære veggene;
 • redusere sannsynligheten for blodpropper.

Salver fra tromboflebitt på bena har flere varianter. Hver type er preget av sitt eget handlingsspektrum, derfor er venotoniserende medisiner delt inn i 3 grupper:

 1. Salver-venotonicks, nøkkelen aktiv ingrediens der troxevasin, hestkastanje eller medisinsk søt kløver. De er preget av en løsningsvirkning og viser effekt ved de første stadiene av venerens patologi på bena. Frigivelsesformen kan variere - gel eller kapsler, men gelen avviger intensiv påvirkning.
 2. Heparin salver er et middel som brukes eksternt. Disse gelene kan oppløse tromboser, forhindre fremveksten av nye områder med stillestående blodprosesser i blodårene. Midlene er utpekt av spesialister som et forebyggende tiltak. De kan brukes av kvinner i perioder med svangerskap og amming. Heparinsalve fra trombose har ingen effekt og kontraindikasjoner.
 3. En ikke-steroidal serie applikasjonsmidler er representert av midler som inkluderer antiinflammatoriske komponenter - diklofenak eller indometacin. De kan fungere som et stoff og som hjelpemiddel i løpet av behandlingen. De brukes til å redusere puffiness og nivellering av inflammatorisk foci, karakteriseres av smertestillende effekt.

Salver for behandling av tromboflebitt kan klassifiseres som hormonelle legemidler. Medisinering brukes: Sinaflanc, Flucinar. De er preget av en kraftig effekt. Er i stand til å takle skjermer som ikke gir inn for lokale innflytelser.

Disse medisinene har en liste over kontraindikasjoner, er i stand til å provosere en rekke negative reaksjoner fra kroppen. De kan ikke brukes uten utnevnelse av en spesialist.

Legemidler som brukes i behandlingen

I behandlingen brukes medisiner i kombinasjon med aktuelle midler. Salver fra tromboflebitt er preget av positive effekter:

 • forbedring av hudens tone;
 • økt vaskulær tone;
 • økt vaskulær elastisitet.

For blodårer, anbefales bruk av rusmidler:

 • Heparin salve;
 • Gepatrombin;
 • lioton;
 • salve med butadion;
 • ketoprofenpreparater;
 • Troxevasin, Troxerutin;
 • Venoruton.

Effektene av medisiner er basert på forskjellige prinsipper, og de har forskjellige kontraindikasjoner og negative effekter under bruk. For å fastslå det aktuelle stoffet, som vil vise effektiviteten, bør besøkes av en medisinsk spesialist.

Hvordan påføre heparin salve riktig?

Når dype noder på nedre ekstremiteter er funnet, anbefaler eksperter bruken av heparinsalve. Preparater av denne serien er basert på heparin og anestetika. Narkotika er rettet mot å redusere det totale ødemet i nedre lemmer og fortynne blodet.

Agenten er karakterisert ved resorptive og antiinflammatoriske effekter. Medisiner basert på heparin forårsaker ikke allergiske reaksjoner, og det er mulig å bruke heparinkrem, gel eller salve, selv i fosterstadiet.

Heparin salve fra blodpropper bør brukes i henhold til anbefalingene:

 • Før du bruker stoffet, må du rense huden og sørge for at huden er tørr.
 • Legemidlet bør brukes av forsiktig massasjebevegelser.
 • Når de dype blodårene i underbenene påvirkes, skal legemidlet påføres 3 ganger om dagen.
 • For å oppnå de første resultatene fra bruk av heparinsalve, er det nødvendig å fullføre en ukentlig kurs.

Til tross for graden av positiv effekt har heparinpreparater en rekke kontraindikasjoner. Preparater basert på anestesin og heparin anbefales ikke dersom pasienten observerer manifestasjoner av:

 • overdreven følsomhet overfor stoffene i stoffet;
 • hvis det er åpne sår på applikasjonsstedet;
 • hvis det er ulcerative lesjoner;
 • pasientens alder nå ikke 14 år.

Du bør også sørge for at salven ikke kommer inn i fordøyelsessystemet - før du spiser og etter bruk av stoffet, bør du grundig rengjøre hendene på restene av produktet.

Regler for bruk av Vishnevsky salve

Salve Vishnevsky i nærvær av venøs patologi - et vanlig middel, som kan ha en positiv effekt og lindre pasientens tilstand. Dette middelet brukes til lesjoner av overfladiske årer.
Denne medisinen er populær på grunn av den lave prisen, forutsatt at den brukes som en del av naturlige ingredienser.

Medisinen inneholder slike stoffer:

 • tjære av bjørkebark, som bidrar til å gjenopprette blodsirkulasjonen;
 • pulver xerobe, som er preget av antiseptiske egenskaper;
 • ricinusolje, som mykner huden.

Vishnevskys salve penetrerer huden og påvirker venene på underekstremiteter, styrker blodstrømmen, minimerer betennelse i karene. Eksperter foreslår dette stoffet i kombinasjon med andre - for komplekse effekter og å oppnå det største positive resultatet.
Salve Vishnevsky foreskrevet ikke bare med nederlag av overflatefartøyene, men også med tromboflebitt av dype årer. For å oppnå en positiv effekt, anbefales det at legemidlet brukes på gauze dressing, som ligger i de områdene hvor det er noder på dype årer.

Bruk av stoffet bidrar til å styrke kroppens regenerative evner. Som mange stoffer har Vishnevsky salve en rekke kontraindikasjoner, som består av følgende punkter:

 • bruk av stoffet er forbudt under graviditet;
 • Det anbefales ikke å bruke det under amming.
 • ved intoleranse av noen av bestanddelene av salve Vishnevsky.

Hvis pasientens organisme reagerer negativt på stoffet i stoffets sammensetning, vil spesialisten velge et middel som ikke er mindre effektivt, men forårsaker ikke negative reaksjoner.

Andre stoffer som er effektive for trombose

For behandling av vaskulære patologier, inkludert tromboembolisme, brukes en omfattende liste over medisiner. For å bekjempe inflammatoriske prosesser er følgende eksterne midler effektive:

Ved bruk av spesielle salver er det også mulig å oppnå et stabilt positivt resultat, hvor de venøse noder reduseres til de laveste mulige verdier og ikke vil medføre ulempe for pasienten. Uten kirurgi er det umulig å fullstendig bli kvitt venenees patologi.

Salver for tromboflebitt på beina

Tromboflebitt er en sykdom i venene. Det er en blokkering, utviklingsprosessen utvikler seg. For å kurere sykdommen, må du gjennomgå diagnostikk, for å fastslå årsaken til trombose, for å avklare scenen, for å gjennomgå et behandlingsforløp.

Sykdommen er observert hos mennesker i ulike aldre. Sykdommen rammer 85% av verdens befolkning. Rådfør deg ofte med en lege under en forverring. Da er pasienten viktig å observere fred - behandlingen er på sykehuset. Hvis sykdommen er rolig, blir de behandlet uten pasient.

Når trombose er foreskrevet antikoagulantia, ikke la blodet størkne, ikke dannes blodpropper. Risikogruppen inkluderer personer i ulike aldre som fører en feil livsstil. Et viktig sted i behandling er gitt til salver.

Venotoniserende salver

For ekstern bruk er salver effektive. Oftere strekker sykdommen seg til underdelene, så ved første tegn er det verdt å se lege, start behandling. Effektiv behandling oppnås ved bruk av salver med andre stoffer. De brukes i de milde stadiene av sykdommen, som ekstra midler foreskrevet av en lege.

Å redusere symptomene på venotensive salver. Hjelp til å overvinne symptomene:

 1. Lindre smerte fra nedre ekstremiteter.
 2. Fjern hevelse på beina.
 3. Lindre tyngde i beina.
 4. Forbedre utstrømningen av blod.
 5. Gjør veggene på fartøyene sterke.
 6. Reduser sannsynligheten for blodpropper.

Det er mange salver på apotek, når du kjøper det, er det verdt å studere ulike salver.

Salver med tromboflebitt

Gels, tonic vener, er delt inn i grupper. Hver gruppe har en rettet handling:

 1. Tonic for vener er produsert på grunnlag av troxevasin med tillegg av hestkastanje. De har en løsnings effekt, som er effektive for underkroppene i de tidlige stadier. Presentert av to typer: geler, kapsler.
 2. Heparin salver brukes eksternt. Effekten er rettet mot resorpsjon av trombose, forebygging av ytterligere stagnasjon av blod i blodårene. Preparater er egnet for forebygging under graviditet, ammende mødre. Det er ingen bivirkninger.
 3. Nonsteroid salver er medisiner som forbedrer effekten på hevelse, noe som ikke tillater at den inflammatoriske prosessen utvikler seg ytterligere.
 4. Noen ganger er hormonale salver foreskrevet - i tilfelle at du trenger en resorpsjon av en stor nerveår. Narkotika vil takle steder der andre behandlinger har vært maktesløse.

Narkotika foreskrives av en lege, selvmedisinering med salver er uakseptabelt! Salve forårsaker en allergisk reaksjon, og forverrer pasientens tilstand.

Hvordan brukes heparinsalve riktig?

Ofte på dype knuter på bena foreskriver legene heparinsalve. Legemidlet er basert på heparin og anestesin. Det er rettet mot å fjerne ødemens ødem, fortynning av blod. Produktet har en løst, anti-inflammatorisk egenskaper. Ikke forårsaker allergiske reaksjoner, noe som gjør det mulig å påføre gel under graviditet. Påfør salve med tromboflebitt på beina, således:

 1. Huden på underdelene skal være tørr og ren. Produktet gnides i huden med massasjebevegelser.
 2. For dype årer, bruk gel tre ganger om dagen.
 3. For å se resultatene av behandlingen, er det nødvendig å bestå et ukes kurs.

Det er kontraindikasjoner. Ikke bruk hvis du er overfølsom for stoffet, ikke bruk for åpne sår, sår, gjelder ikke for barn under 14 år. Salve brukes til overfladiske effekter på årer. Når du har påført, vask hendene slik at salven ikke kommer inn i de indre organene gjennom mat - forårsaker blødning.

Hvordan bruke Vishnevsky Salve?

Salve Vishnevsky - et populært, effektivt stoff. Salve Vishnevsky tilgjengelig. Vishnevsky salve inneholder naturlige ingredienser - bruk er trygt for kroppen.

I gelen inneholder Vishnevsky komponenter:

 1. Tjære fra bjørkebarken, gjenopprette blodsirkulasjonen.
 2. Antiseptisk pulver xerobe.
 3. Castor olje myker huden, det regnes som en katalysator.

Vishnevskijs middel har en unik effekt, det absorberes lett inn i huden, trenger inn i venene på underekstremiteter, forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer betennelse i venene. Legene foreskriver ofte Vishnevskys salve i kombinasjon med andre medisiner. Det løser dype venøse steder. For å oppnå større effekt anbefales det å bruke Vishnevsky salve på gasbind, for å vikle på overflatene i huden på underekstremiteter, hvor dype vener er tilstede.

Bruken av Vishnevskys middel bidrar til å raskt gjenopprette regenerative prosesser i kroppen.

Salve Vishnevsky har kontraindikasjoner - ikke bruk under graviditet, under amming. Hvis legen mener at søknaden vil være skadelig for pasientens helse på grunn av intoleranse mot komponentene, er det bedre å erstatte Vishnevskys stoff med et annet middel.

Andre rettsmidler for trombose

For å behandle tromboflebitt brukes andre midler. For å redusere betennelse i venene på nedre ekstremiteter og i anus, er det verdt å bruke overfladiske stoffer som er rettet mot å redusere området i anuset, siden de inneholder stoffer mot hemorroide karakter.

Disse stoffene inkluderer ichthyol salve, med sikte på å lindre tilstanden, egnet for resorpsjon av dype knuter i nedre ekstremiteter, reduksjon av venetene i anus. For å redusere venøs knutepunkt, er medisiner egnede:

 1. Essaven gel er effektiv i tromboflebitt. Den brukes til overfladiske symptomer, det løser dype venøse steder. Medikamentet toner venene, forhindrer utviklingen av ødem. Fosfolipider produserer mikrosirkulasjon, forbedrer blodsirkulasjonen. Gelen brukes til å redusere knutepunktet, når man får sportsskader, muskelkramper, som skyldes tromboflebitt.
 2. Ketonalkrem refererer til preparater mot hemorrhoid natur. Ved bruk av krem, svulmer blodårene i nedre ekstremiteter, den inflammatoriske prosessen minker. Reduserer overfladiske symptomer. Ketonal brukes tre ganger om dagen, effektiv i forekomsten av dype noder. Behandlingsforløpet er to uker.
 3. Lyoton gel behandler trombose, har en beroligende effekt. For underdelene er det viktig å bruke en avslappende effekt, slik at beina kan slappe av, med sikte på å redusere de dype knutepunktene. Legemidlet bør brukes av gravide kvinner - det er ingen strenge kontraindikasjoner.

Mange salver er egnet for behandling av nedre ekstremiteter, med dannelse av dypere noder av hemorrhoid natur. Spesielle salver hjelper med resorption av venøs knutepunkt. Behandling av ekstremiteter, hemorroider utføres i henhold til legenes forskrifter. Hvis behandling av dype noder er nødvendig, behandles pasienten på et sykehus. Hvis venene i ekstremiteter ikke er veldig betent, er behandlingen utført på poliklinisk basis.

De beste salver med tromboflebitt i underekstremiteter

Tromboflebitt er en sykdom i venene, der det er betennelse og trombose (blokkering av blodkar). Måter å bli kvitt sykdommen er avhengig av stadium, form og natur.

Under en forverring trenger pasientene sykehusinnleggelse, i tilfelle kronisk sykdom er det mulig med ambulant behandling.

For å forhindre utvikling av komplikasjoner, brukes antikoagulantia - legemidler som "senker" prosessen med blodpropp og forhindrer utviklingen av trombi.

 • All informasjon på nettstedet er til informasjonsformål og er IKKE en veiledning til handling!
 • Du kan sette PRECISE DIAGNOSEN bare doktoren!
 • Vi ber deg om ikke å ta selvmedisinering, men gjør en avtale med en spesialist!
 • Helse til deg og dine kjære!

Salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter okkuperer et viktig sted i konservativ behandling sammen med kompresjons- og legemiddelbehandling.

Venotoniserende geler

Preparater beregnet for ekstern bruk er effektive i begynnelsen av sykdommen. De brukes i de lette stadier av tromboflebitt som uavhengige midler eller som ekstra komponenter av kompleks behandling i perioden med eksacerbasjon.

Venoniserende salver har følgende egenskaper:

 • eliminere smerte symptom;
 • lindre hevelse, en følelse av tyngde i bena;
 • forbedre venøs utstrømning;
 • styrke blodkarets vegger;
 • redusere blodpropper.

Salver er produsert i forskjellige former, blant hvilke den mest effektive er gelen. Det absorberer mye raskere enn krem, det absorberes lett inn i blodet og forlater ikke en film. Kostnadene ved preparater varierer - prisen på salver av gelformen er høyere.

Venotoniseringsmidlene er delt inn i flere grupper, avhengig av aktiv substans:

 • salver basert på troxevasin, hestkastanje eller medisinske svisker, som har en løsningsvirkning og er effektive i de tidlige stadier av venøs sykdom;
 • Legemidlet er tilgjengelig i form av kapsler og en gel som har en raskere effekt.
 • tilhører den mest effektive måten å utendørs bruk på;
 • geler løser tromboser og forhindrer dannelsen av ny blodstasis i blodårene;
 • Legemidler er ofte foreskrevet for profylaktiske formål;
 • kan brukes av gravide og ammende kvinner, fordi de er trygge, ikke forårsake bivirkninger og ikke har kontraindikasjoner.
 • inneholder slike antiinflammatoriske stoffer som diclofenak og indometacin;
 • brukes til behandling som et eget middel og i tillegg til medisiner som brukes oralt;
 • geler øker anti-ødem og anti-inflammatorisk effekt av legemidler, gir smertestillende effekt.

I noen tilfeller foreskriver legene hormonale salver, som Flucinar, Sinaflan. De handler raskt og kraftig, håndterer hvor andre stoffer til ekstern bruk var maktesløse.

Legemidlene har kontraindikasjoner og kan forårsake bivirkninger, så de er ikke egnet til selvbehandling og foreskrives kun av lege.

Heparin salve med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Et legemiddelpreparat basert på heparinnatrium, benzilnicotinat og anestezin.

De aktive stoffene i salven har en positiv effekt på venenees tilstand:

 • fortynnet blod;
 • bedøvet;
 • hemmer dannelsen av tromboser;
 • utvide fartøyene.

Det har resorptive, anestetiske og antiinflammatoriske egenskaper. Den brukes som terapeutisk og forebyggende tiltak.

Det påføres eksternt for behandling:

 • åreknuter
 • tromboflebitt;
 • hemorroider;
 • blåmerker og skader
 • subkutant hematom.

Heparin salve anses å være den beste måten å eliminere og forebygge inflammatoriske prosesser i årene. Det er lett å bruke, tilgjengelig, forskjellig fra analoger med lav pris.

Aktive komponenter i formuleringen er inneholdt i en liten mengde, så sannsynligheten for en overdose er nesten redusert til null.

Hvordan bruke salve fra tromboflebitt på bena:

 • På tørr, ren hud i området av det berørte området gjelder sammensetningen;
 • bruk produktet 2-3 ganger om dagen
 • Behandlingsforløpet varer til eliminering av inflammatoriske prosesser (3-7 dager).

Aktiv massasjebevegelser ved bruk av produktet kan føre til trombusbrudd. Av denne grunn skal salven brukes svært nøye.

Kontra

Legemidlet er forbudt i følgende tilfeller:

 • følsomhet for komponentene i sammensetningen;
 • åpne sår, slitasje, sår;
 • redusert blodpropp;
 • trombocytopeni;
 • blødning (inkludert intern);
 • alder til 14 år.

Kontraindikasjoner er forbundet med virkningen av heparinsalve, noe som kan forverre de listede forholdene. Det anbefales å bruke legemidlet med forsiktighet ved purulente prosesser, økt blødning.

Legemidlet kan brukes av gravide kvinner til behandling av tromboflebitt og forebygging av åreknuter. I siste trimester skal salve ikke brukes, siden bruken kan forårsake alvorlig blødning under arbeid.

Konsekvenser av den kumulative tromboflebitt er beskrevet nedenfor.

Handlingsmekanisme

Aktive komponenter av heparinsalve har en kompleks effekt, på grunn av hvilken behandlingen av den første fasen av tromboflebitt er ganske effektiv.

Etter påføring av midlet til det berørte området begynner natrium heparin gradvis å frigjøre, som utfører følgende funksjoner:

 • reduserer betennelse
 • løser trombi og forhindrer videre dannelse;
 • reduserer aktiviteten av blodkoagulerbarhet.

Anestezin reduserer smertefulle opplevelser, har smertestillende effekt. Benzylnikotinat fremmer bedre penetrering av natrium heparin, utvide overflatebeholderne.

Bivirkninger

Salve kan forårsake allergiske reaksjoner i form av hudutslett, rødhet, irritasjon og kløe. Før bruk, anbefales det å gjennomføre en test for å bestemme følsomheten for stoffet. For å gjøre dette, bør du gni en liten del av produktet inn i huden og observere reaksjonen i løpet av dagen.

Behandling med stoffet er bare tillatt i fravær av negative manifestasjoner.

Overfølsomhet over for salvets komponenter kan oppstå som følge av langvarig bruk. For å forhindre et slikt fenomen anbefales det å diskutere varigheten av behandlingen med en lege.

Salve av Vishnevsky

Effektivt stoff, hvis popularitet er forklart av dets naturlighet, tilgjengelighet, bredt spekter av effekter og sikkerhet i bruk.

Salvenes sammensetning omfatter slike komponenter som:

 • tarost berestovy (gjenoppretter blodsirkulasjonen);
 • pulver xeroform (antiseptisk);
 • ricinusolje (fungerer som katalysator mellom aktive stoffer).

Legemidlet absorberes raskt og enkelt i vevet, forbedrer blodsirkulasjonen, desinfiserer og reduserer betennelse i venene, så det brukes ofte i kompleks behandling av tromboflebitt i underekstremiteter.

Preparatet brukes i form av innpakning, innpakning av det berørte benet med gasbind impregnert med sammensetningen i 6 timer. For mer effektiv eksponering anbefales det å bytte dressinger med Vishnevsky salve og antibakterielle midler. Gjenoppretting i dette tilfellet er sterkt akselerert på grunn av stimulering av regenereringsprosesser.

Legemidlet er kontraindisert bare med individuell intoleranse mot komponentene, det er tillatt for bruk under graviditet og amming.

Andre midler

For å behandle og lindre tilstanden med tromboflebitt brukes ulike eksterne midler som kan deles inn i grupper:

Den mest effektive er salver som inneholder heparinnatrium. Stoffet er et naturlig antikoagulant og brukes mye til behandling av sykdommer forbundet med årer.

De fleste medisiner med heparin er kjent for pasienter og har stor etterspørsel på grunn av påvist effekt.

Essaven gel

Et effektivt terapeutisk middel med antiinflammatoriske egenskaper. Salve har en kjøleeffekt, slik at det berørte området blir bedøvet. Aktive komponenter av gelen har en kompleks effekt.

Essaven gel brukes til tromboflebitt, sportsskader og nattmuskelkramper. Det fremkaller sjelden en allergi, det har ingen strenge kontraindikasjoner.

Påføringsmetode: Produktet blir forsiktig påført det berørte området 3 ganger daglig. Gnidningsbevegelsene kan skade de betente venene.

Ketonal krem ​​5%

Nonsteroidal preparat basert på ketoprofen:

 • har anti-edematøs og anti-inflammatorisk effekt;
 • bidrar til å eliminere smerte
 • hindrer frigjøring av enzymer som er involvert i den inflammatoriske prosessen.

Påføring: 3 ganger om dagen, blir salven påført på det berørte området, lett gnidd med strekkbevegelser. Behandlingsforløpet bør ikke være mer enn to uker. Kremet har en rekke kontraindikasjoner, kan forårsake bivirkninger.

Lioton gel

Effektivt stoff, som har antitrombotisk og beroligende effekt. Det aktive stoffet er natrium heparin. Gelen kan brukes av gravide og ammende kvinner, har ingen strenge begrensninger for bruk.

Gjelder i følgende tilfeller:

 • subkutane hematomer;
 • ødemer, lokaliserte infiltrater;
 • tromboflebitt;
 • komplikasjoner i årene etter operasjonen.

Søknad: 1-3 ganger om dagen, blir salven forsiktig gnidd inn i det berørte området av huden. Varigheten av behandlingen bestemmes av alvorlighetsgraden av sykdommen. For effektiv behandling av stoffet, anbefales det å bytte bruk av det med Ketonal krem. Midler gnides inn i huden to ganger om dagen.

Tromboflebitt av beina er en konsekvens av avanserte åreknuter. Takket være moderne medisin, kan dette fenomenet behandles, men forebygging av sykdom er den beste måten å bekjempe utviklingen av venøs betennelse.

Men kronisk tromboflebit er farlig - svaret er her.

Årsakene til dyp venetromboflebitt i underbenet er beskrevet i denne artikkelen.

Salve med tromboflebitt

Antibiotika for tromboflebitt

Bruk av antibiotika for tromboflebitt er et kontroversielt problem. Noen leger mener at dette tiltaket ikke er berettiget, og antibiotika kan forverre forverre situasjonen. Andre spesialister i tromboflebitt forskriver for pasienter medikamenter fra denne gruppen fra behandlingsdagen. Er det en midtbane?

Behandling av den første fasen av tromboflebitt med antibiotika

En phlebologist-kirurg kan foreskrive antibiotika for tromboflebitt hvis den underliggende sykdommen er komplisert ved infeksjon eller for behandling av samtidig patologiske forhold.

Oftest er åreknuter trombosed. Koagulering av blod i det berørte karet kan begynne i postpartum eller postoperativ periode, som følge av hypotermi, skade. Tromboflebitt utvikler seg noen ganger som en komplikasjon etter slag, hjerteinfarkt, stort blodtap eller en smittsom sykdom.

Årsakene kan være forskjellige. I hvert fall fortsetter den første fasen av betennelse i venøs veggen aseptisk, det vil si at det ikke finnes patogene mikrober i tromboset kar. Eventuelle antimikrobielle medisiner for tromboflebitt vil være ineffektive. Videre forårsaker noen antibiotika fortykkelse (koagulering) av blodet og kan forårsake trombose i de betente venene.

I første fase vil følgende stoffer bli mer effektive:

 1. Lokalt, hvis akutt tromboflebit er diagnostisert, er salve heparin eller troxevasin. Kan brukes i form av kompresser.
 2. Antikoagulantia. Dette er stoffer som fortynner blodet og forhindrer ytterligere vekst av blodproppen.
 3. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (ketoprofen, diklofenak). Hjelper med å redusere hevelse og ømhet.
 4. Derivative rutiner (troxevasin, troxerutin). Styrke vaskemuren.
 5. Polyenzym (wobenzyme, phlogenzyme). Fjernet ødem og betennelse, har en immunmodulerende effekt og akselererer prosessen med ødeleggelse av trombosen.
 6. Phlebotonics på naturlig basis.
 7. Desaggregants (trental, aspirin i tromboflebitt)
 8. Det anbefales elastisk bandasje av det syke lemmet og påføring av komprimeringsstrikk. Tilrettelegging vil bli lettere ved kurs fysioterapi.
 9. Noen phlebologists foreskriver antibiotika for betennelse i overfladiske ikke-åreknuter, for eksempel salver med erytromycin. Dette er et godt alternativ for pasienter med allergi mot penicilliner. Positiv effekt har en ny-kaine-penicillin blokade.

Behandling av septisk (smittsom) tromboflebitt med antibiotika

I noen tilfeller forekommer septisk tromboflebitt i de subkutane årene. Sepsis utvikler seg, vanligvis i kompliserte åreknuter når patogenene trenge inn i de dypere vev gjennom trofiske sår og andre ujevnheter på huden. Det er en purulent smelting av tromben og penetrasjon av infeksjonen i blodet. Vanlige tabletter fra tromboflebitt vil være ineffektive. Rådgivning av en phlebologist er nødvendig.

Septisk tromboflebit er svært vanskelig. Ofte utvikler komplikasjoner: flegmon lemmer, metastaserende abscesser i nyrene, lungene, hjernen. Pasienten klager over alvorlig smerte, kulderystelser, svette, kroppstemperaturen øker til 39 grader, og på den berørte lemmer er det tydelige tegn på alvorlig betennelse.

Hvis behandlingen er feil eller helt fraværende, blir tromboserte vener reanalisert innen to måneder. Etter det synes fartøyene å være "døde" i den litte cellulose og bli helt uholdbar. Den venøse veggen tykner, og ventilapparatet er fullstendig ødelagt. Behandling her er bare mulig ved kirurgi.

Ved diagnostisering av purulent tromboflebitt kan legen foreskrive bredspektret antibiotika som er skadelig for de fleste mikrobielle arter:

 • penicillin (og dets derivater);
 • augmentin (beskyttet penicillin);
 • doksycyklin;
 • tetracyklin (og dets derivater);
 • amoxicillin.

I dette tilfellet, eksperter overse det faktum at antimikrobielle midler tromboflebitt øker blodlevring. For å undertrykke infeksjonen antibiotika administreres i form av infiltrering eller injisering i okolovenoznuyu fiber i relativt store doser når medisinen lokalt påvirker infeksjonsstedet. Kanskje intramuskulær injeksjon, som ved behandling av inflammatoriske sykdommer.

I de fleste tilfeller er behandling av medisiner ikke nok. Pasienten er innlagt på sykehus, en obduksjon utføres og utsnittet av den berørte venen utføres over fokuset på betennelse. Deretter fortsetter behandlingen med antikoagulantia og antibiotika.

Generelle anbefalinger

Når antibiotika tas, er alkohol strengt forbudt. Antimikrobiell medisinering for tromboflebitt er nøytralisert med etylalkohol, og behandlingsforløpet må starte på nytt.

For å opprettholde årenes helse under rehabilitering er fysisk aktivitet nyttig. Med legenes tillatelse kan pasienten trene i bassenget, gå til fots i komfortable sko, gjør spesiell gymnastikk om morgenen. Tung belastning, som lang sitte, er det bedre å unngå. Det anbefales at du alltid bruker kompresjonslinne. I løpet av søvnen skal lemmerne stå i hevet stilling. Etter å ha fjernet infeksjonen, er det mulig å behandle tromboflebitt i underlivet med leeches i tillegg til behandlingen som foreskrevet av legen.

Pasientens diett under antibiotisk behandling og rehabilitering bør inkludere så mye fiber som mulig: Hele hvetebrød, frokostblandinger, frisk frukt og grønnsaker. Nøtter, hvitløk, linolje, hagtorn, ingefær, capsicum er nyttige. For å styrke venøs veggen kan du ta multivitamin tabletter med tromboflebitt og spise mat rik på kalsium og magnesium.

Organisering av riktig ernæring og nøyaktig gjennomføring av doktors anbefalinger er nøkkelen til vellykket behandling. Bare på denne måten kan du eliminere infeksjonen og forhindre videre utvikling av tromboflebitt.

Salve for behandling av tromboflebitt

RU (11) 2107492 (13) C1

(51) 6 A61K9 / 06, A61K31 / 725

(12) Beskrivelse av oppfinnelsen for Russland patent

Status: per 10.08.2007 - har opphørt driften

(14) Publiseringsdato: 1998.03.27

(21) Registreringsnummer for søknaden: 97100905/14

(22) Søknadsdato: 1997.01.22

(45) Skrevet på: 1998.03.27

(56) Analoger ifølge oppfinnelsen: 1. Konverging av heparinsalven fremstilt av HU, 1970. 2. SU, 1178446 A, cl. En 61 K 9/06, 1985. 3. RU 94017429 AI, kl. En 61 K 9/06, 1996. 4. RU 2001611CI, kl. En 61 K 9/06, 1989. 5. RU 2058775 Cl, cl. En 61 K 9/06, 1996. 6. FR2668705 AI, kl. En 61 K 9/06, 1990. 7. FR 2419070, kl. A 61 K 31/725, 1979. 8. EP 0331948, A2, cl. A 61 K 31/725, 1989. 9. WO 92/02232 AI, cl. En 61 K 31/725, 1992.

(71) Navn på søker: Åpen aksjeselskap Nizhegorod Chemical-Pharmaceutical Plant

(72) Oppfinnerens navn: Nikolayenko NS; M. Elnatanova; Glumova NM; Sokolova LN; Shmeleva VN; Cheburina N.P.

(73) Navn på patenthaveren: Åpen aksjeselskap Nizhegorod Chemical-Pharmaceutical Plant

(54) Salve for behandling av tromboflebitt

Oppfinnelsen er rettet mot medisin, spesielt farmakologi, og kan brukes som en salve for behandling av tromboflebitt lemmer, hovedsakelig overfladiske og trombose hemorrhoidal årer. Oppfinnelsen består i at den foreslåtte salve for behandling av tromboflebitt som omfatter heparin (heparin 120ED aktivitet ved 1 mg), benzokain, benzyl nikotinat og glycerin base som inneholder en emulgator en konservanty- metyl-p-hydroksybenzoat og propyl-para-hydroksybenzoat syrer, stearin, vaselin, glyserin, fettsyreester eller oliven. eller mais, eller solsikkeolje eller isopropylpalmitat ved et visst forhold av komponenter. Den foreslåtte salve har en uttalt analgetisk effekt i fravær av uønskede bivirkninger på pasienten. 1 time. element f-ly.

Tilbudt salve for behandling av tromboflebitt er rettet mot medisin, spesielt farmakologi, og kan anvendes ved behandling av tromboflebitt lemmer, fortrinnsvis på overflaten, og hemorrhoidal venetrombose.

Kjente sammensetninger salver for behandling av tromboflebitt i ekstremiteter.

Den nærmeste sammensetningen for settet av essensielle trekk ved den foreslåtte sammensetning er sammensetningen av salven for behandling av tromboflebit, som er valgt som prototype.

Den kjente komposisjon inneholder en medisinsk substans heparin og hydrokloridsaltet av benzylesteren av nikotinsyre og en base som inneholder en konserveringsmiddel metylester av p-hydroksybenzosyre, stearin, emulgator - stearat ester etylen sorboniokisi og cetyl-alkohol, flytende paraffin, glycerol, destillert vann i de følgende forhold, 25 g av salve, g: heparin 2500 enheter; hydrokloridsalt av benzylnikotinsyre 0,0625; metyleter av paraoksybenzosyre 0,05; stearin 0,625; stearinsyreester av sorbenoksyd av etylen 0,875; cetylalkohol 2,5; parafinvæske 2,5; glycerin 4,0; destillert vann 14,2 [1].

Denne formuleringen, takket være de medisinske stoffene som finnes i den, er et effektivt verktøy for behandling av ekstremiteter i tromboflebitt.

Imidlertid har denne formuleringen ikke en smertestillende effekt, den er ikke stabil nok i lang tid. I tillegg inneholder den foreslåtte sammensetning mangelfulle substanser, så som cetylalkohol.

Oppgavene til den foreslåtte sammensetningen er: utvidelse av spekteret av dets virkning med høy effektivitet, økning av sammensetningens term og økning av stabiliteten.

Disse formål løses med den foreslåtte sammensetning av salve for behandling av tromboflebitt, omfattende medisinske stoffer - heparin og forbindelsen av benzylesteren av nikotinsyre og en base inneholdende et emulgeringsmiddel, et konserveringsmiddel, metyl-p-hydroksybenzosyre, stearin, hydrokarbon, glycerol og destillert vann, i henhold til oppfinnelsen som et medikament substans omfatter videre benzokain, og som legemiddelsubstans - en forbindelse av nikotinsyre benzylester benziltikotinat den inneholder. Base som emulgeringsmiddel omfatter en emulgator N 1 (legering høymolekylære fettalkoholer og natriumsaltet ethersulfates de samme alkoholer i tillegg som et konserveringsmiddel - propyl-ester av para-hydroksybenzosyre som et hydrokarbon - petrolatum, og videre inneholder en fettsyreester, den neste forholdet mellom komponenter, masse-%: 0,070-0,95 heparin (heparin ved 120 IU aktivitet pr mg); 3,6-4,4 benzokain, benzyl nikotinat 0,076-0,084; 14,25-15,75 glycerol; 5.7 vaselin. -6,3, stearin 4,75-5,25, fettsyreester 4,75-5,25, emulsat N 1 (legering høymolekylære fettalkoholer og natriumsaltet av alkoholen ethersulfates) 7,6-8,4, metylester av p-hydroksybenzosyre (Nipagin) 0,142-0,157; ​​propylester av p-hydroksybenzosyre (Nipasol) 0,0475-0,0525; Destillert vann resten.

Som en fettsyreester inneholder sammensetningen enten vegetabilsk olje, slik som fersken, oliven, mais, solsikke, etc. eller isopropylpalmitat.

Analysen av patent- og vitenskapelig og teknisk informasjon har vist at den foreslåtte sammensetningen er ny og tilsvarer kriteriet "oppfinnsomt nivå".

De særtrekk er at som medisinske substans foreslått at sammensetningen videre omfatter benzokain, og som medikamentforbindelsen benzyl-nikotinsyreester den inneholder benzyl nikotinat basis som emulgator inneholder et emulgeringsmiddel N 1 - legering høymolekylære fettalkoholer og natriumsaltet ethersulfates de samme alkoholer videre som et konserveringsmiddel - propyl-ester av para-hydroksybenzosyre som et hydrokarbon - petrolatum, og i tillegg det er innholdet t fettsyreester, med følgende komponentforhold, vekt. %: heparin 0,070-0,095 (med heparinaktivitet på 120 enheter per mg); anestesin 3,6-4,4; Benzylnikotinat 0,076-0,084; glycerol 14,25-15,75; Vaselin 5,7-6,3; stearin 4,75-5,25; fettsyreester 4,75-5,25; emulgator 1 (legering høymolekylære fettalkoholer og natriumsaltet av alkoholen ethersulfates) 7,6-8,4; metylester av para-hydroksybenzosyre (nipagin) 0,142-0,157; propylpar-hydroksybenzosyre (nipazol) 0,0475-0,0525; destillert vann.

Denne sammensetningen er effektiv for behandling av trofiske sår lemmer og trombose hemorrhoidal vene, har en utpreget virkning analgiziruyuschim i fravær av uønskede bivirkninger på pasienten.

Tilsetningen av ytterligere anestetika i mengden 3,6-4,4 mass% har lokalbedøvelsesvirkning.

Innføringen av benzylnikotinat i en mengde på 0,076-0,084 vekt% bidrar til utvidelse av arterioler, og øker dermed absorbsjonen av heparin når den påføres huden.

Innføringen av emulgatoren som emulgator N 1 (legering høymolekylære fettalkoholer og natriumsaltet av alkoholen ethersulfates) i en mengde på 7,6-8,4 vekt-.% Tillate å oppnå en homogen salve sammensetning, en stabil emulsjon som beholder sin kvalitet i 3 år.

Innføringen av ytterligere konserveringsmiddel -. Propyl ester av para-hydroksybenzosyre (Nipasol) i en mengde på 0,0475-0,0525 vekt% Nipagin virkningen øker, noe som gir den mikrobielle renheten av preparatet i løpet av 3 år.

Innledning i sammensetningen som et hydrokarbon-vaselin i en mengde på 5,7-6,3 vekt. % lar deg få en jevn, ikke-glidende og ikke-krympende film når du sprer den foreslåtte sammensetningen på huden.

Innføringen av en fettsyreester, som administreres i form eller vegetabilsk olje så som fersken, eller olivenolje, eller mais, eller solsikke, eller et syntetisert produkt isopropyl palmitat i en mengde av 4,75-5,25 vekt.% For å oppnå høy permeabilitet stoffstoff på det syke stedet, gir en høy spredningsevne av formuleringen.

Anestesin - etylester av para-hydroksybenzosyre

- C8H11NO2, M.V. 165,19

er et hvitt, krystallinsk pulver, svakt bitter smak, meget lite oppløselig i vann, lett oppløselige i alkohol, eter, kloroform, vanskelig oppløselige i fettsyrer.

Benzylnikotinat - benzylnikotinsyre

- C13H11NO2, M.V. 213,22

Benzylnikotinat er en fargeløs eller gul gjennomsiktig væske med en karakteristisk lukt. Nesten nedastvorim i vann, løselig i etyl, metyl, benzylalkoholer, kloroform.

Tettheten på 1,164-1,170 g / cm3.

Emulgator N 1 - fettalkoholer med høy legering (70-73%) og natriumsaltet av alkoholen ethersulfates (30-27%). Det er en solid masse i form av fliser, fettete til berøring av brunaktig gulaktig farge, med lukten av cachetfett. Nesten nedastvorim i vann, oppløselig i eter, lett løselig i kloroform.

Propylpar-hydroksybenzosyre (nipazol)

- C10H12O3, M.V. 180,2

Niposen er et hvitt krystallinsk pulver med en kremaktig fargetone.

Vaselin er en blanding av flytende og fast karbohydrater oppnådd ved fusing ceresin, paraffin, renset petrolatum eller deres blandinger med raffinert olje. Dette er en homogen, trailing, fettstoffer, uten lukten av hvitt eller gult.

Fettsyreester.

1. En glyserolester og monobasiske fettsyrer, strukturen tilsvarer formelen

hvor RI, RII, RIII er radikaler av fettsyrer. Disse inkluderer vegetabilske fettoljer, som fersken, oliven, mais, solsikke, etc. Disse væskene har en merkelig lukt.

2. Isopropylpalmitat er et produkt av esterifisering av isopropylalkohol og palmitinsyre. Det er en klar, fargeløs væske, uten smak, med en svak bestemt lukt. Det er praktisk talt uoppløselig i vann, knapt løselig i alkohol, veldig lett løselig i vegetabilske og mineraloljer.

Som studier har vist, gjør introduksjonen av komponentene i den foreslåtte sammensetningen av disse komponentene innenfor de angitte grenser det mulig å oppnå en sammensetning av et effektivt middel med et bredt spekter av virkning. I dette tilfellet er gyldigheten sin 3 år.

Innføring av anestezina mindre enn 3,6 vekt.% Reduserer effektiviteten av smertestillende effekt, og mer enn 4,4 vekt.% Ikke forbedrer effektiviteten, noe som øker kostnadene.

Innføringen av mindre enn 0,076 vekt% bensylnikotinat reduserer effektiviteten av preparatet, og over 0,084 vekt% fører til ubehagelige opplevelser og kan forårsake irritasjon.

Innføringen av mindre enn 7,6 vekt% i emulgeringsmiddelet N 1 fører til ustabilitet av preparatet, og mer enn 8,4 vekt% fører til en reduksjon av dets kappegenskaper.

Innføring av propylenparoksybenzosyre (nipazal) mindre enn 0,0475 vektprosent. % fører til en reduksjon i virkningen av nipagin, noe som reduserer stoffets mikrobielle renhet, og mer enn 0,0525 vekt% kan føre til en allergisk reaksjon av kroppen når den påføres.

Innføringen av mindre enn 5,7 vekt% vaselin reduserer stabiliteten til preparatet, og mer enn 6,3 vektprosent forverrer salvens struktur.

Innføringen av fettsyre (vegetabilsk olje eller isopropylpalmitat) i esterblandingen er mindre enn 4,75 vektprosent. % fører til en reduksjon av smelteevnenes elastisitet og smøreevne, og mer enn 5,25 vekt% forverrer salvens struktur.

Den foreslåtte formuleringen fremstilles som følger.

Forbered en oppløsning av pulver i basen. For å gjøre dette er reaktoren lastet med vegetabilsk olje eller isopropylpalmitat og injisert med petroleumjell. Deretter blir blandingen innført i porsjoner i nødvendig mengde stearin, emulgator N 1. Den resulterende blanding ble oppvarmet og omrørt inntil fullstendig oppløsning stearin og emulgator N 1. Etter at denne blanding ble langsomt innført i porsjoner Nipagin, Nipasol benzokain og omrøring ved forhøyet temperatur.

Den ferdige blandingen blir matet til salvepreparasjonsreaktoren.

Den nødvendige mengde destillert vann helles i reaktoren for å fremstille en vann-glyceroloppløsning av heparin. Den er fylt med glycerin, blandingen omrøres ved forhøyet temperatur. En del av den resulterende blanding helles i en ren beholder inn i hvilken heparinpulveret er lastet.

Etter oppløsning av heparinet helles den resulterende blanding tilbake i reaktoren og innholdet blandes.

Ved fremstilling av salver reaktor ved en forhøyet temperatur, pumpes gjennom en løsning av pulveret, og det blir innført i vann-glycerol-løsning av heparin, omrøres blandingen ved forhøyet temperatur, som deretter ble administrert benzyl nikotinat. Blandingen emulgeres og sirkuleres deretter gjennom reaktorens volum.

Den ferdige salven analyseres og helles i en oppsamlingsbeholder for oppbevaring av salven.

Salven er hvit med en gulaktig tinge og en ensartet konsistens.

Holdbarhet på oppnådd salve er 3 år.

Den foreslåtte sammensetningen påføres huden med tromboflebitt av lemmer på 0,5-1 g pr. Sted med 3-5 cm i diameter og forsiktig gnidd i huden.

Når trombose av hemorrhoid vener salve blir påført bandasjen, som påføres knuten og fikseres.

Salve er kontraindisert i ulcerative nekrotiske prosesser i tromboflebittssonen, samt med redusert blodpropp.

Den foreslåtte sammensetning ble klinisk testet ved Forskningsinstituttet for klinisk og eksperimentell kirurgi.

Den foreslåtte sammensetning ble påført hos 38 pasienter for følgende sykdommer: akutt tromboflebitt i venene i nedre ekstremiteter (9); kronisk tromboflebitt i venene i nedre ekstremiteter (4); Memfadenitt, tromboflebitt i bekkenårene og ekstremiteter (2); akutt flebitt av ulnarvenen (10); akutt tromboflebitt i venene i de øvre lemmerne (7); annerledes (b).

Salven ble påført et tynt lag på huden på venene. Prosedyren ble gjentatt 2 ganger daglig og fortsatte så lenge fenomenene tromboflebitt vedvarer.

Den foreslåtte sammensetningen var mest effektiv med rettidig lokal anvendelse hos pasienter med akutt tromboflebitt av overfladiske vener i ekstremiteter, ulnar vener. Som regel eliminerte effektiviteten av salven behovet for bruk av antikoagulantia med direkte og indirekte virkning. På 2. og 3. dag forsvant smerter og puffiness i ekstremiteter. Gode ​​resultater ble oppnådd hos 80% av pasientene, i 19% av pasientene var det behov for ytterligere bruk av antikoagulantia og 1% - salven var ineffektiv.

Som et resultat ble det konkludert med at den foreslåtte sammensetningen er et effektivt preparat for akutt, hovedsakelig overfladisk tromboflebitt av ekstremiteter.

1. salve for behandling av tromboflebitt, omfattende en legemiddelsubstans - heparin benzylesterforbindelsen og nikotinsyre og matrise inneholdende et emulgeringsmiddel, et konserveringsmiddel - metyl paroksibenzoynoy syre, stearin, hydrokarbon, glycerol og destillert vann, karakterisert ved at det som medisinske substans det i tillegg inneholder benzokain, og som legemiddelsubstans - benzylesterforbindelsen omfatter nikotinsyre benzyl nikotinat basis som emulgeringsmiddel omfatter en emulgator N 1 (c smelting av fettalkoholer med høy molekylvekt natriumsaltet av alkoholen ethersulfates) videre inneholder et konserveringsmiddel som p-hydroksybenzosyre-propylester som et hydrokarbon - petrolatum, og videre inneholder en fettsyreester med følgende komponent-forhold, vekt-%:.

Heparin - 0,070-0,095 (med aktivitet av heparin 120 enheter pr 1 mg)

Anestezin - 3,6 - 4,4

Benzylnikotinat - 0,076-0,084

Glycerol - 14,25 - 15,85

Methylesteren av para-hydroksybenzosyre (nipagin) 0,142-0,157

Les Mer Om Fartøyene