Salver og geler med tromboflebitt

Metoder for behandling av tromboflebitt - betennelse av venøs sykdom - avhenge av mange faktorer: dens form, scenen karakter, pasientens alder, andre sykdommer og kroppens respons til de tiltak som treffes for å herde.

Mekanismer for tromboflebitt

Mekanismer for utviklingen av sykdommen er beskrevet som en triad av Virchow, oppkalt etter den tyske forskeren Rudolf Virchow, som etablerte forholdet mellom disse fenomenene:

 • skade på endotelet (indre skall av karet) og utvikling av inflammatorisk prosess;
 • tilstanden av høy blodkoagulasjon, hovedsakelig grunnet diett og livsstil hos pasienten;
 • brudd på utstrømningen av venøst ​​blod, dets stagnasjon, en nedgang i tonen i venøse ventiler.

Symptomene kan være like sterke, men også en leder kan skille seg fra dem.

Utseendet til tromboflebitt kan provoseres av andre faktorer:

 • fedme;
 • mangel på mosjon,
 • hormonelle lidelser og oral bruk av p-piller;
 • graviditet;
 • åreknuter
 • nyre- og leversykdommer;
 • onkologiske sykdommer (spesielt Tissot syndromet).

Hvilke midler brukes til å behandle tromboflebitt

Sammen med stoffet terapi tromboflebitt et viktig sted er opptatt av geler og salver.
I de første stadier av sykdommen og i behandlingen av trombofleitt av overfladiske vener, er preparater beregnet for ekstern bruk effektive, enten alene eller i kombinasjon med andre komponenter i kompleks behandling. De eliminerer smerte, letter utstrømningen av venøst ​​blod, senker dannelsen av blodpropper, styrker de vaskulære veggene, fjerner ødem og en følelse av tyngde i beina.

Hva er den eksterne virkningen av tromboflebitt

Avhengig av aktiv substans, er eksterne venotoniske midler for behandling av tromboflebitt delt inn i tre grupper:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • heparin salver;
 • Venotonics basert på urteekstrakter;
 • hormonelle salver.

La oss bo nærmere i hver gruppe.

 • Nimesulid (Nimulid, Nise);
 • Diklofenak (Voltaren);
 • ibuprofen;
 • ortofen;
 • Ketoprofen.

De inneholder stoffer som har smertestillende og antiinflammatoriske egenskaper, og bidrar også til fortynning av blod. Disse stoffene har en terapeutisk effekt på leddene.
Det er ikke tillatt å få dem på den skadede huden. Bruken av diclofenac salve og dens analoger i tromboflebitt i nedre lemmer er å foretrekke for antibiotika, siden sistnevnte, når de fjerner betennelse, forårsaker hyperkoagulering. Under graviditet bør bruk bare foreskrives av en lege.

Heparin salver

 • Heparin salve;
 • Lyoton 1000;
 • Heparin-Akrigel;
 • Viatromb;
 • Trombogel;
 • Gepatrombin;
 • Trombless;
 • Dolobene.

Alle disse stoffene inneholder heparin, et stoff som bidrar til fortynning av blod. Det er akseptabelt å bruke dem under graviditet og i behandling av kupperose (vaskulært nettverk) på ansiktet. Komprimering fra heparinsalven med tromboflebitt kan påføres på de berørte områdene om natten, og om morgenen forandres.

Venotoniki på grunnlag av ekstrakter av urter

 • Troxerutin;
 • troksevazin;
 • Aescusan;
 • venoruton;
 • eskin;
 • Venplant;
 • Syklusen;
 • Dr. Thiess Venen-gel.

Preparatene inneholder naturlige stoffer ekstraheres fra kløver, trillebøtte, vertebra, kastanje og vitamin PP (B3). De hjelper til med å gjenopprette fartøyets elastisitet og styrke. Disse salver fra tromboflebitt anbefales ikke til bruk i tredje trimester av svangerskapet, for ikke å provosere dødelig blødning under fødsel.

Venoruton brukes til å bedøves med akutt tromboflebitt i underekstremiteter, for å lindre ødem og opphøre beslag. Det forbedrer tilstanden til veggene i blodårene og gjenoppretter blodsirkulasjon av blod. Det anbefales til bruk hos pasienter med diabetes mellitus.

Salve av Vishnevsky

Ingredienser: bjørktjære, xerogent pulver, ricinusolje. Med unntak av lukten, kan denne salven anses som den beste for behandling av tromboflebitt. Vishnevsky salve er angitt for bruk i tromboflebitt under graviditet når som helst og til og med på området av trofasår, da det øker regenereringen av vev.

Ichthyol salve

Midler basert på ihtamol, designet for å akselerere regenerering av vev med lesjoner av purulent hud. Ved behandling av tromboflebitt i underekstremiteter er det uunnværlig når prosessen har gått for langt, har huden utviklet trophic ulcers og det er fare for å utvikle gangrene. Det store pluss er at det bare absorberes i det lokale blodet. I noen tilfeller er dets bruk foretrukket for Vishnevsky salver.

Hormonelle salver tromboflebitt brukes når man trenger for å få anti-inflammatorisk og anti-histamin-virkning, bortsett fra at de har en antimikrobiell effekt i området av trofiske forstyrrelser. Bruk dem må være ekstremt forsiktig på grunn av den massive bivirkningen og kun under oppsyn av en lege.

Alle disse eksterne preparatene påføres huden med forsiktig massasjebevegelser fra bunnen. For aktiv massasje er farlig, det kan føre til rive av trombosen. Kommentarer til bruk av salver fra tromboflebitt på beina er alltid positive, siden en konservativ behandling for mange pasienter er det viktigste valget.

Salve fra tromboflebitt av overfladiske årer på beina

Legene foreskriver ofte pasientsalve fra tromboflebitt på bena. Med tromboembolisme ekspanderer de venøse veggene, som forårsaker skade først til overfladiske og dypere årer.

Som et resultat begynner prosesser av en patologisk natur å forekomme:

 1. Venøse ventiler er betydelig svekket.
 2. Brutt blodstrøm i blodårene og blodårene.
 3. Det er stagnasjon av blod.

Kort informasjon

Årsaken til tromboembolisme er at funksjonen av venøse ventiler forstyrres, etterfulgt av en omvendt blodstrøm (reflukseffekt).

For å behandle tromboflebitt av dype vener i underekstremitetene, brukes kompleks terapi ved bruk av slike legemidler:

Ved trombose av dype åre bør virkningen av alle legemidler rettes til følgende:

 1. Korrigere bruddene ved blodsirkulasjonen og lymfene.
 2. Eliminere og forebygge betennelse.
 3. Fjern symptomene og manifestasjonene av sykdommen.
 4. Ikke la komplikasjoner utvikle seg.

Hvilke salver er foreskrevet for tromboflebitt

Fra trombi av blodårer på føttene gjelder phlebotonics, som er utviklet for å forbedre tonen i vaskulære vegger. Blant de mest berømte salver som tilhører denne gruppen er det:

Disse gelene og salver brukes til å eliminere venøs tromboembolisme, puffiness, anfall, brennende i bena.

Blodfortynningsmidler er rettet mot å forbedre blodets reologiske egenskaper, og forhindrer blodpropper i blodårene på bena. I form av kremer og geler produseres:

De har slike egenskaper som fjerning av betennelse i beina, forbedrer blodsirkulasjonen, eliminerer puffiness.

Antiinflammatoriske stoffer er populære, som er produsert i form av ikke-steroide smertestillende midler. Disse inkluderer:

Salve med tromboflebitt skal påføres hud eller slimhinner. Geler og kremer er forskjellige i konsistens, proporsjoner, aktive komponenter.

Salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter, avhengig av effekten, er delt inn i flere grupper.

Legemidler som har en løst effekt, er laget på basis av heparin. Slike geler og kremer lindrer betennelse, ikke gi opphav til blodpropper, forhindrer stillestående væske i blodårene. Den aktive ingrediensen er heparin, som er anerkjent som et antikoagulant av naturlig opprinnelse. Den er produsert av en medisinsk leech. På farmakologisk marked er produktene:

 • Heparin salve;
 • Gepatrombin;
 • Dolobien gel;
 • Tromblessom.

Salver og geler, som styrker fartøyene, lindrer smerte. Medisiner er opprettet på grunnlag av hestkastanje, nål og narkotikaflaskehals. Foreskrevet av leger i de tidlige stadier av tromboflebitt i underekstremitetene, samt i situasjoner der du trenger for å gjennomføre forebyggende tiltak, slik som å lindre trøtthet, som oppstår på en konstant stående arbeid, lange turer, eller hos gravide kvinner. På apotek finner du geler og salver, laget på bakgrunn av hestekastanje. Disse inkluderer:

Nonsteroid medisiner som lindrer betennelse er oftest diklofenak, indometacin, diclaurin, voltaren. De er foreskrevet for å utføre forebyggende tiltak, behandle trombose av overfladiske vener og tromboflebitt. Disse gelene bidrar til å fjerne ømhet og puffiness, slik at betennelse ikke oppstår mot bakgrunnen.

Salver som er laget av glukokortikoider, lindrer betennelse og har antihistaminvirkning. Egnede verktøy er ikke for alle, fordi de har mange kontraindikasjoner. Hvis legen har foreskrevet glukokortikoide salver, bør det tas hensyn til følgende stoffer:

Hvordan velge salve

Venotoniserende kremer er anerkjent av leger som svært effektive i behandlingen av åreknuter. Stoffer er ment å stoppe sykdomsforløpet i begynnelsen. De brukes som en uavhengig agent eller som et tillegg til andre legemidler. Blant de viktigste egenskapene som har venotoniserende medisinske kremer, skiller slik:

 1. Lindre ømhet.
 2. Forbedre blodstrømmen gjennom venene.
 3. Eliminer alvorlighetsgraden av lemmer.
 4. Fjern synlige symptomer.
 5. Styrke veggene i blodårene.
 6. Unngå dannelse av blodpropper.

Det er bedre å bruke Venotonics i form av geler, fordi de absorberes raskere, ikke etterlate en film bak dem, tråkker seg lett inn i blodet. Venotoniserende preparater fremstilles på basis av hestkastanje, søt kløver og troksevasin i form av kapsler og geler.

Med tromboflebitt i dypårene, foreskrives heparinsalver, som bidrar til å oppløse blodpropper, og det er ikke stagnerende blod i blodårene. Heparin medisiner kan brukes til gravide og ammende mødre, fordi de ikke har noen bivirkninger.
Heparin salve er opprettet på basis av heparin natrium, anestezina og benzilnicotinate. Legemidlet bidrar til å takle sykdommen, forteller blod, bedøves, fjerner puffiness og dilaterer blodårene.

Heparin salve eliminerer betennelse i venene. Kjøpe den på apotek er ikke et problem - stoffet er alltid tilgjengelig, det er billig. Sannsynligheten for å få en overdose er fraværende. Nesten alle kategorier av pasienter er tillatt. Påfør heparin salve bare på ren og tørr hud, gjør dette 2-3 ganger om dagen. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen, men vanligvis nok 7 dager for å fjerne betennelsen. Salve skal ikke påføres, ved bruk av massasjebevegelser, for ikke å forårsake separasjon av trombus.

Kontraindikasjoner, på grunn av hvilke bruk av heparinsalve er forbudt, er:

 1. Følsomhet for komponentene i preparatet.
 2. Traumer av huden - tilstedeværelsen på det av slitasje, sår, åpne sår.
 3. Blodpropp
 4. Blødning - internt og eksternt.
 5. Alder på pasienten (barn under 14 år har ikke lov til å bruke salven).
 6. Trombocytopeni.

Hvis du ignorerer kontraindikasjoner, kan sykdomsforløpet forverre. Spesielt øker risikoen for utvikling av purulente prosesser og tung blødning. Gravide kvinner får lov til å bruke salven til siste trimester. Før fødsel, gni gelen inn i huden, slik at under utseendet på babyen begynner ikke tung blødning.

En annen salve fra trombose er populær, som ofte brukes til åreknuter. Denne salven Vishnevsky. Produktet er laget av naturlige ingredienser, har et bredt spekter av handling, det er trygt å bruke. I hjertet av Vishnevskys salve er stoffer som:

 1. Berestovy tjære, som bidrar til å gjenopprette blodsirkulasjonen.
 2. Xerogene pulver, som har antiseptiske egenskaper.
 3. Castorolje, som katalyserer og binder stoffer til hverandre.

Salve Vishnevsky absorberes raskt og penetrerer vevet, har en desinfiserende effekt, reduserer betennelse i venene. Legemidlet kan påføres huden, komprimerer fra det, slikker salven med gasbind og legger den på foten i 6 timer. Du kan ikke bruke dette stoffet til allergi og følsomhet overfor komponentene.

Gravide og ammende kvinner får lov til medisinering.

Essaven gel er foreskrevet for åreknuter for å lindre betennelse og redusere lesjonens størrelse. Salve er i stand til å ha en kjøleeffekt, noe som bidrar til å dumpe det berørte benområdet. Preparatet omfatter heparin (for bekjempelse av tromboser), escin (toner årer og hindrer dannelse av hevelse) nødvendige fosfolipider (nødvendig for mikrosirkulasjonsprosesser i karene og vener). Gel er foreskrevet for å eliminere symptomer og manifestasjoner av tromboflebitt, nattmuskelkramper. Allergi forårsaker ikke, derfor får huden tre ganger om dagen.

Ketonal krem ​​og Lioton gel

Ketonalkrem 5% er en del av en gruppe ikke-steroide legemidler som er i stand til å utøve antiinflammatoriske og anti-edematøse effekter, som eliminerer sårhet.

Lyoton-gel har antitrombotiske og beroligende egenskaper, siden den er basert på natrium heparin. Hjelper med å håndtere subkutane hematomer, ødem, tromboflebitt, infiltrater, årerproblemer forårsaket av kirurgi. Effektiviteten av stoffet øker, hvis du veksler det med Ketonal krem.

Salve fra tromboflebitt: typer og deres bruk

Kremer, geler og salver virker lokalt og eliminerer ikke problemet helt, men kan forbedre pasientens velvære betydelig. Vi foreslår å gjøre kjent med preparater for behandling av tromboflebitt og vekstutvikling av vener i bunnekstremiteter, da disse sykdommene er sammenkoblet.

Narkotikagrupper

Salver for tromboflebitt og åreknuter brukes vanligvis som en del av kompleks behandling. De kan virke i flere retninger - eliminere betennelse og lindre smerter, fortynne blod, øke tonen i venøse vegger og styrke dem. Ifølge effekten er tre hovedgrupper av legemidler isolert.

anti-inflammatorisk

Salvene refererte til NSAID-klassen med tromboflebitt i nedre lemmer har en anti-inflammatorisk og smertestillende effekt. De vanligste legemidlene basert på diklofenak, indometacin, ketoprofen.

Behandling med slike legemidler er å foretrekke for bruk av antibiotika, da sistnevnte øker blodkoagulerbarheten. Deres andre fordeler - minimalisering av smerte assosiert med sykdommen, den effekt når de anvendes i komplekset terapi, og separat, muligheten for samtidig å eliminere ubehag av betennelse i leddene.

tynn

Når tromboflebitt brukes til bruk på basis av heparin i form av gel eller salve. De fortynner blod, gjenoppretter mikrocirkulasjon, forhindrer dannelsen av blodpropper. Det er lov å bruke dem for å eliminere couperose og hemorroider.

Salve eller gel med blodfortynnende effekt er ofte foreskrevet for å forhindre komplikasjoner av sykdommen. Legemidlene i denne gruppen inkluderer: Lyoton 1000, Tromblets, Heparinsalve, Heparin-Acrigel og andre.

Flebotoniki

Disse produktene er laget på basis av planteekstrakter. Deres handling er rettet mot å styrke veggene i blodkarene, gjenopprette tonen, normalisere blodsirkulasjonen.

Denne salven med tromboflebitt av overfladiske vener, som er i første fase, viser de beste resultatene. Med avansert sykdom er det behov for sterkere stoffer. Populære middel-phlebotonics - Troxevasin, Aescin, Escuzan, Venoplant, Venitan.

Gjennomgang av de mest populære verktøyene

Forberedelser for lokal applikasjon er etterspurt, på grunn av den hurtige effekten på problemområder og et lite antall kontraindikasjoner. Vurder de beste salver for tromboflebitt.

Salve av Vishnevsky

Et unikt verktøy, tidsprøvet. Sammensetningen inneholder ricinusolje, xerobes og bjørktjære. Salve fungerer som en antiseptisk, gjenoppretter blodsirkulasjonen, lindrer betennelse, har en oppvarmende effekt.

Full liste over indikasjoner for bruk:

 • åreknuter;
 • eksterne hemorroider;
 • tromboflebitt;
 • trofasår;
 • abscesser og furuncles;
 • acne;
 • brenner og frostbit;
 • trykksår;
 • lymfadenitt;
 • psoriasis, leishmaniasis, eksem.

Legemidlet er kontraindisert i overfølsomhet overfor dets komponenter, svulster, nyresvikt, atherom, paraproktitt. Studier som bekrefter sikkerheten for bruk av stoffet hos gravide og ammende kvinner, er ikke utført.

Den største ulempen ved salven er en skarp, ubehagelig lukt. Den gjennomsnittlige kostnaden er 50 rubler. for pakking.

Heparin salve

Legemidlet refererer til antikoagulantene av direkte virkning. Den inneholder benzyl-nikotinat (0,8 mg / 1 g), som strekker seg fartøy, natrium-heparin (100 IU / 1 g) fortynning av blod og trombe fremmer resorpsjon, benzokain (40 mg / 1 g) eliminere smerte.

Gjelder i følgende tilfeller:

 • med trombose av vener;
 • kroniske åreknuter;
 • hemorroider;
 • hematomer;
 • etter operasjoner på venene.

Heparin salve fra dyp venetromboflebitt i underekstremiteter anbefales ikke. Kontra å bruke er som følger: åpne sår, sår og nekrose i området av interesse, redusert blodpropp, barn, amming og graviditet. Prisen på anlegget er 60 rubler. for et rør med en kapasitet på 25 g.

troksevazin

Troxevasin er en gel bestående av bioflavonoider (troxerutin) og hjelpekomponenter. Den har antioksidant og angioprotektiv virkning, fremmer eliminering av ødem, styrker venøs vegger. Legemidlet tilhører gruppen phlebotonics og er også tilgjengelig i form av kapsler.

Indikasjoner for bruk:

 • kronisk venøs insuffisiens
 • åreknuter;
 • kramper i bena på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser;
 • tromboflebitt i begynnelsen;
 • smerte og hevelse forårsaket av trombose;
 • hemorroider.

Kjøring av tromboflebititt med troxerutin heler ikke. Bruk stoffet er ikke mulig med økt følsomhet overfor stoffene i sammensetningen, sårene og eksem på huden på applikasjonsstedet. Kostnaden for Troxevasin er 150 rubler. for 40 g.

Diklofenakol

Diklofenakol er et antiinflammatorisk legemiddel til ekstern bruk. Formutgivelse - gel, krem ​​og salve. Sammensetningen inneholder: diklofenaknatrium, mentol, hjelpestoffer. Det reduserer smerte, hevelse og rødhet på applikasjonsstedet.

Indikasjoner for bruk:

 • betennelse og smerte i tromboflebitt;
 • revmatisme og leddgikt;
 • blåmerker og forstørrelser;
 • smertsyndrom i sykdommer i ryggraden;
 • muskel smerte etter fysisk anstrengelse.

Kontraindikasjoner: gastroøsofageal sår i fasen av eksacerbasjon; intoleranse av komponentene i formuleringen; alder, mindre enn 6 år; åpne sår på de behandlede områdene i huden. Med forsiktighet preparatet påføres i den eldre, ammer og gravid i det tredje trimester, pasienter med nedsatt nyrefunksjon og lever, forstyrrelser i blod levrer seg. Gjennomsnittlig pris for 20 g krem ​​Diclofenacol - 100 rubler.

Programfunksjoner

Hvert av disse legemidlene har sine egne særegenheter ved bruk. La oss bli kjent med dem:

 • Salve av Vishnevsky. Agenten påføres et tynt lag 2 ganger om dagen og dekkes med flere lag av gasbind. Legemidlet brukes ikke på store områder av huden. Eksponeringstiden er 6 timer, behandlingen varer fra 6 til 20 dager. Det anbefales ikke å bruke den på åpne deler av kroppen om sommeren, da dette øker følsomheten til huden til sollys.
 • Heparin salve. Legemidlet gnides i huden med lette klapper. Frekvens ved bruk - 2-3 ganger om dagen. Du kan bruke en komprimering på problemområdene med salve for natten. Kursets varighet er 7-14 dager. Det er forbudt å kombinere bruken av heparinsalve med inntak av kortikosteroider, aspirin, tetracyklinmedikamenter, NSAIDs, alkoholholdige drikkevarer.
 • Troksevazin. Gelen påføres to ganger om dagen med et tynt lag. For å øke effekten anbefales samtidig bruk av kapsler. Behandlingen fortsetter til symptomene forsvinner.
 • Diklofenakol.Agenten påføres gnidningsbevegelser, en enkeltdose på 2-4 g, maksimumsbeløpet per dag er 8 g. Hyppigheten av påføring er 2-4 ganger daglig. Legemidlet brukes fra 7 til 14 dager.

Til tross for mangfoldet av midler fra tromboflebitt, finnes det ikke en panacea som garanterer gjenoppretting. Behandling med geler og kremer reduserer kun manifestasjonene av sykdommen, og med riktig valg av medikamenter, hindrer det sin progresjon.

Søker etter en god salve selv, du kan savne verdifull tid. Den riktige avgjørelsen vil være å konsultere en phlebologist på forhånd, da det i noen tilfeller er mulig å forbedre pasientens tilstand bare ved kirurgiske metoder.

Behandling av tromboflebitt med salver, kremer, geler: bruk av antikoagulantia og antiinflammatoriske midler av lokale effekter

Trombotisk lesjon er preget av dannelse av koagulerer i karrets lumen og ledsages av en inflammatorisk prosess. Ulike terapeutiske behandlinger brukes til å behandle sykdommen. I nesten alle tilfeller er geler, kremer og salver indikert for tromboflebitt. Pasienter bør vite hvilke salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter har en positiv effekt og bidrar til en tidlig kur for sykdommen.

Effekter av salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ofte diagnostiseres en patologisk prosess som påvirker benene på beina. Samtidig er det salver som anses å være de mest effektive i den første fasen av sykdomsutviklingen. Deres bruk bør kombineres med andre medisiner foreskrevet av legen. Når du kjøper stoffer, er det viktig å merke seg at noen produkter kan produseres i form av geler.

Tromboflebit på bena behandles effektivt med venotoniske midler, som brukes topisk. Slike medisiner bidrar til å overvinne følgende tegn på lidelse:

 • smerte, følelse av sdavlennosti og hevelse i bena;
 • utilstrekkelig blodsirkulasjon;
 • styrke veggene i blodkanaler.

Det er verdt å merke seg at salver med dyp venetromboflebitt ikke har den riktige terapeutiske effekten, derfor brukes slike doseringsformer hovedsakelig i overfladiske lesjoner.

Salver for åreknuter og tromboflebitt fra gruppen av antikoagulantia

Disse stoffene brukes primært til å eliminere de eksisterende blodproppene og forhindre dannelsen av nye. I de fleste tilfeller foreskrive slike stoffer:

 1. Salve Troxevasin. Tromboflebit i første fase under påvirkning av dette legemidlet elimineres raskt nok. I tillegg hjelper produktet å lindre smerte og hevelse, kan foreskrives under graviditet.
 2. Salve basert på heparin når tromboflebitt brukes ganske aktivt. Legemidlet brukes ofte til forebyggende formål og til behandling av trombose hos gravide kvinner, ammende mødre. Løsningen er helt trygg. Til tross for den relativt lave prisen eliminerer salve fra tromboflebitt effektivt trombose og forhindrer prosessen med dannelse av nye blodpropper.

Regler for bruk av heparinsalve for tromboflebitt

Varicose er en forferdelig "pest i det XXI århundre". 57% av pasientene dør innen 10 år av.

I de fleste tilfeller er rettsmidler foreskrevet for patologien til beinene på bena. Medikamentet lar deg fjerne hevelse og redusere blodets viskositet. I tillegg har legemidlet en anti-inflammatorisk effekt og er ikke ledsaget av allergiske reaksjoner. Hovedprinsippene for å ta stoffet er som følger:

 • Det anbefales å bruke medisinen på ren og tørr hud i området av skadede områder. Produktet gnides med lette massasjebevegelser. Etter bruk, skyll hendene grundig med rennende vann.
 • Heparin salve fra dyp venøs tromboflebitt bør påføres minst 3 ganger om dagen.
 • Varigheten av behandlingen er minst en uke, hvoretter pasienten kan legge merke til den forventede effekten.
 • Til tross for at heparin er en av de beste salver for tromboflebitt, er bruken kontraindisert under slike forhold:
 • overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet;
 • Tilstedeværelse av åpne sår og andre brudd på integriteten av huden på applikasjonsstedet;
 • barns alder.

Bruk av Vishnevsky salve med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Behandling av tromboflebitt med salven av Vishnevsky gir gode resultater. Bruk av stoffet fører ikke til bivirkninger. Effekt av salve med tromboflebitt:

 • Resorptive egenskaper av stoffet gir et utmerket resultat selv ved trombose av dype vener;
 • Løsningen forbedrer blodsirkulasjonen i det berørte området;
 • antiseptiske egenskaper bidrar til fjerning av betennelse.

Medikamentet lar deg effektivt slippe av med tromboflebitt. Vishnevsky salve anbefales å brukes på cheesecloth og utføre wraps av skadede ben seksjoner. Denne metoden bidrar til normalisering av regenerative prosesser på kort tid.

Før du bruker Vishnevsky's salve for å stoppe den patologiske prosessen, bør du være oppmerksom på noen kontraindikasjoner til bruken:

 • graviditet og ammingstiden;
 • individuell intoleranse av legemiddelkomponentene.

Enn til tromboflebitum for fjerning av en betennelse?

I tillegg til antikoagulantia bør du vite hvilke salver som hjelper med tromboflebitt for å fjerne betennelse og eliminere smerte. For resorpsjon av blodpropper er følgende geler og kremer effektive:

 1. Essaven Gel. Dette middelet brukes ofte til en slik sykdom. Gelen bidrar til å eliminere dyp venetrombose, og det er også effektivt i nærvær av hemorroider. Medikamentet toner blodkarene, bekjemper betennelse, bidrar til å eliminere puffiness, gjenoppretter prosessen med mikrosirkulasjon.
 2. ketonal. Denne krem ​​fra tromboflebitt er klassifisert som en gruppe ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Medisinen eliminerer hevelse og reduserer intensiteten av den inflammatoriske prosessen. Det er oftest brukt til å redusere de ytre symptomene på sykdommen. I de første stadiene av patologi har kremet en god effekt, selv med trombusdannelse i dype blodkar. Vanligvis er en to ukers behandling foreskrevet.
 3. Lyoton 1000. Legemidlet har en løsende, smertestillende og beroligende effekt. Gelen har praktisk talt ingen kontraindikasjoner å bruke.
 4. Krem-gel diklofenak når tromboflebitt også brukes ofte. Det tilhører klassen av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. Diklofenak kjemper med hevelse i beina og fjerner betennelsen i venøs kar.

I tillegg, med dannelsen av hemorrhoid trombose i endetarm, er Ichthyol salve vellykket brukt. Legemidlet bidrar til å fjerne betennelse, eliminere ubehag i anus. Ichthyol salve eliminerer symptomene på trombose, uavhengig av hvor lesjonene befinner seg.

For å eliminere tegn på trombotiske endringer, brukes en kombinasjon av flere legemiddelgrupper. Noen av dem er utnevnt av en spesialist.

Xenia Strizhenko: "Hvordan ble jeg kvitt åreknuter i 1 uke? Dette rimelige betyr at du gjør underverk, dette er normalt."

Eksterne midler fra tromboflebitt: salver med trombi

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter er dannelsen av blodpropp i benets kar, som er ledsaget av en inflammatorisk prosess av venøs veggen.

For å forhindre de tragiske konsekvensene av sykdommen i form av emboli av viktige arterier, er det nødvendig med haster kompleks behandling.

I løpet av sykdoms akutte sykdomsbehov trenger pasienten akutt sykehusinnleggelse, i kronisk stadium anbefales pasienter med medisinbehandling.

Behandling av trombofleitt med medisiner finner sted i flere retninger:

 • Reduksjon av for høy viskositet av blod.
 • Restaurering av tonen og densiteten av vaskulærveggen.
 • Fjerning av inflammatorisk prosess og smertesyndrom.

Et viktig sted i terapi er opptatt av eksterne midler: krem ​​og salve med tromboflebitt i underekstremiteter, som må brukes i kombinasjon med preparater for inntak.

Vurder de mest populære og effektive legemidler til ekstern bruk.

Heparin salve

En av de mest effektive midler for trombose. Sammensetningen av denne salven fra blodpropper er enkomponent, inkluderer antikoagulant natrium heparin og hjelpestoffer.

Heparin i trombose har en kompleks terapeutisk effekt, som er som følger:

 1. Reduserer overdreven tetthet av blod, det er en resorpsjon av eksisterende blodpropper.
 2. Syntese av hyaluronidase er blokkert, prosessen med klumping av blodceller - erytrocytter er forhindret.
 3. Venøse vegger utvides, blodstrømmen gjenopprettes.
 4. Vevetrofen er normalisert, stagnasjon og lymfatisk stasis.
 5. Smerte er redusert.

Heparin salve fra trombose i de lavere ekstremiteter er utpekt, og blir også brukt ved behandling av åreknuter, traumatiske skader i mykt vev, stagnasjon av annen etiologi: infiltrater, mastitt.

Ikke bruk heparinsalve med tromboflebitt i følgende tilfeller:

 • Ekstern skade på huden.
 • Intoleranser mot heparinnatrium.
 • Predisposisjoner til blødning, brudd på blodproppingsprosesser.
 • Åpne blødning.
 • Trombocytopeni.
 • Under 14 år.

Prisen på stoffet er tilgjengelig for alle, alt fra 40 rubler per rør.

Essaven Gel

Trenger du salve fra tromboflebitt på beina, i stand til å eliminere flere symptomer samtidig?

I landets apotek kan du kjøpe Essaven Gel - en fransk kompleks agent som har en venotonisk, blødning, anti-inflammatorisk effekt.

Sammensetningen av legemidlet omfatter tre viktige komponenter:

 1. Nøtter hest kastanje-ekstrakt - escin, har flebotoniziruyuschy effekt, gjenoppretter tettheten og elastisiteten av den venøse endotelet, normaliserer trofisme vev, reduserer hevelse, stopper den inflammatoriske prosessen.
 2. Heparinnatrium er et antikoagulant med god blødning, antiinflammatorisk, smertestillende effekt.
 3. Fosfolipidkomponent, som bidrar til aktivering av blodstrøm i blodårene og kapillærene.

Påfør denne salve (gel) tromboflebitt i overfladiske vener, åreknuter i nedre ekstremiteter, limficheskih og blod stasis på bakgrunn av kronisk venøs insuffisiens, i behandlingen av traumatiske bløtdelsskader som bruises, store skrubbsår, forstuvninger.

 • Personlig intoleranse av komponentene.
 • Forstyrrelse av kutan epitelets integritet.
 • De første 3 månedene av svangerskapet.

Prisen på gel er bedre å spesifisere i et apotek.

Liniment Balsamico

Salve Vishnevsky med tromboflebitt - en av de mest effektive midler til en rimelig pris. Denne salve har en komplisert effekt i form av blodfortynning, resorpsjon av blodpropper, armering av inflammatorisk prosess. I tillegg har midlet antibakteriell virkning.

Sammensetningen av medikamentet innbefatter:

 1. Tar bjørk, takk til hvilken intensiteten og kontinuiteten i blodstrømmen blir gjenopprettet.
 2. Antiseptisk komponent i form av et xeroboformpulver.
 3. Castorolje, akselerere absorpsjonen og terapeutisk effekt av de aktive komponentene.

Salve Vishnevsky med tromboflebitt i nedre ekstremiteter brukes i form av kompresser: Flere lag av gasbind påføres den nødvendige mengden av legemidlet, doseringen velges basert på lesjonens utbredelse. Forbindingen er tett fast på foten og forlatt i en periode på ikke mindre enn 5-6 timer, og helst om natten.

For å uttrykke en antibakteriell effekt leger råder avvekslende komprimerer applikasjon på grunnlag av balsamic salve eller salve sammen med antimikrobielle, antiinflammatorisk virkning: sink, Ammonium bituminosulfonat. Vær forsiktig, les kontraindikasjonene!

Denne prosedyren øker regenereringsprosessene, vevtrofisme, som et resultat, gjenoppretter pasienten med tromboflebitt mye raskere.

Denne salven med tromboflebitt er tillatt for bruk av gravide og ammende kvinner. I listen over kontraindikasjoner er det bare en predisponering for allergi mot komponenter.

Prisen er lav, ca 65 rubler.

Venolife gel

Formuleringsformelen består av tre effektive komponenter:

 • Heparinnatrium, som forhindrer akselerert fortykkelse av blod, stopper trombose, har en retarderende effekt på utviklingen av den inflammatoriske prosessen.
 • Troxerutin - gjenskaper strukturen av vener og kapillærer på cellenivå, øker venøs tone, kapillær motstand, reduserer intensiteten av betennelse, stopper den prosessen med binding av blodpropper i åreveggen.
 • D-panthenol - sårhelingskomponent aktiverer prosessen med vevregenerering, forlengelse av ikke-helbredende trofasår, eliminerer overdreven tørrhet i huden med tromboflebitt.

Det er foreskrevet for åreknuter, tromboflebitt, inkludert dype vener, i nærvær av trofasår, samt for å gjenopprette vev etter blåmerker og andre skader.

Du kan bruke gelen til alle, inkludert gravide og ammende kvinner. Det eneste unntaket er pasienter som er allergiske mot elementene i sammensetningen.

Kostnaden for 1 gelpakke er 300 rubler.

Lyoton Gel

Moderne midler med antitrombotisk, smertestillende, antiinflammatorisk virkning. Anvendelsesområde:

 1. Åreknuter i underekstremiteter.
 2. Postinjeksjon og postinfusjon infiltrerer.
 3. Tromboflebitt av beinene i beina.
 4. Postoperativ terapi for å forhindre utseende av blodpropper.

Legemidlet inneholder ikke restriksjoner på bruk, det er tillatt under graviditet og amming.

Prisen på tuba vil være 290 rubler.

Ketonal krem ​​og gel

Hovedstoffet er ketoprofen, som har en anti-inflammatorisk, smertestillende, antipyretisk, anti-edematøs effekt.

Det brukes til å lindre alvorlig hevelse med flebitt av vener, lymphangitt, bursitt og andre inflammatorisk-traumatiske dysfunksjoner i bein, ledd og muskelvev.

I listen over kontraindikasjoner - slike plager som lever og nyresvikt, sår og andre forstyrrelser i integriteten til slimhinnen, første trimester av svangerskap, laktasjon.

Når du bruker antikoagulantia, bør det antiinflammatoriske legemidlet brukes med forsiktighet, under oppsyn av behandlende lege.

Prisen på krem ​​og gel Ketonal er liten, alt fra 80 rubler per rør.

Venorothin Gel

Grunnlaget for den sammensatte formel er rutin-venotonisk med vasokonstriktiv virkning.

 • Symptomer på CVI i form av lymf og blodpropper, hevelse.
 • Ulike stadier av åreknuter.
 • Tromboflebit av dype og subkutane årer.
 • Varicose dermatitt.
 • Infiltrerer etter injeksjon og infusjon.
 • Hemorragisk diatese, parestesi symptomer.
 • Kramper i natt.
 1. Restaurering av endotelstrukturen i venene.
 2. Forhøyelse av venøs tone, motstand av kapillærene.
 3. Normalisering av trofisk vev av nedre ekstremiteter, eliminering av blodstasis, lymfatisk stasis, alvorlig ødem.
 4. Reduksjon og forebygging av utviklingen av inflammatorisk prosess.

Agenten er ikke foreskrevet for: ulcerative lesjoner i mage og tarm, gastritt, kolitt, erosjoner i mage-tarmkanalen; galactosemia; dysfunksjoner i leveren og nyrene; glukose-galaktosemalabsorpsjon; individuell intoleranse.

Kostnaden for ett rør av stoffet er ca. 300 rubler.

Viktig! Uavhengig foreskrive behandling, velg en gel, tabletter eller salve fra blodpropp på bena er forbudt!

En slik farlig komplikasjon av varicose, som tromboflebitt, må behandles under tilsyn av en kompetent behandlende lege.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Mange mennesker som har opplevd denne utbredte vaskulære patologien, er interessert i om tromboflebitt behandles uten behandling.

Dannelsen av blodpropper i blodårene, som i mange tilfeller er anomaliene av blodkoagulasjonsprosessene, og brudd på venøs sirkulasjon uten medisinsk inngrep, går ikke forbi. Videre kan overfladisk tromboflebitt omdannes til en patologi av dype årer og føre ikke bare til kronisk venøs insuffisiens, men også til dødelig lungeemboli. Også bør man vurdere den større sannsynligheten for å utvikle en slik komplikasjon av tromboflebitt, som trophic ulcers. Derfor er det nødvendig å utføre behandling for tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Standarden for tromboflebittbehandling

Drogbehandling med hjelp av farmasøytiske farmakologiske midler som forhindrer ytterligere blodpropper er en standard for behandling av tromboflebitt som er anerkjent av europeiske phlebologist-leger. Imidlertid forblir den optimale behandlingen av tromboflebitt (spesielt overfladisk) generelt kontroversiell, som det fremgår av Cochrane vurderinger av kliniske studier innen phlebology.

De viktigste legemidlene som brukes til å redusere blodsirkulasjonsevne - direkte antikoagulantia - kan forhindre dannelsen av blodpropper, men påvirker ikke blodproppene som finnes i blodårene. Preparater av denne farmakologiske gruppen brukes til behandling av akutt tromboflebitt og dyp venetromboflebitt.

Når de subkutane årene påvirkes, administreres injeksjoner alltid med tromboflebitt. Først og fremst injiseres en heparin (unfractionated) i venen i en bolus. Legemidlet virker ved å aktivere antitrombin III, men denne handlingen er svært kort. Videre, blant de hematologiske bivirkninger av heparin bemerkes heparin-indusert trombocytopeni (omtrent 6% av tilfellene), disponerer for trombose på grunn av dannelse av antistoffer mot heparin når det binder til PF4 platefaktor protein. Disse antistoffene aktiverer blodplater, slik at blodets sammensetning skal overvåkes. Og du bør ikke ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer under behandlingen med heparin!

Inntil nå er det en akutt tromboflebitt i underekstremitetene, i lys av den maksimale mulige effektivitet og mindre alvorlige bivirkninger, mer berettiget erkjent bruken av såkalte lav molekylvekt (fraksjonert) heparin - enoksaparin (dp-varebetegnelsene Anfibra, Clexane, Gemapaksan, Lovenox.), Dalteparin (Phragmina) eller Tinzaparin. Disse legemidlene administreres subkutant (i bukhinnen) 1-2 ganger i løpet av dagen.

For derved å redusere syntesen av koagulasjonsfaktor II (trombin) og hindrer dannelse av tromber i tromboflebitt legemiddejinjeksjoner Fondaparinuks (Arikstra), som blir administrert subkutant en gang daglig.

Tidligere enn 72 timer etter å ha stoppet administrasjonen av heparin, foreskrives oral administrering (en gang daglig) av vitamin K-antagonister - antitrombotiske midler av en gruppe indirekte antikoagulantia. Disse stoffene - Warfarin (Varfareks) eller acenokoumarol - blokkerende levringsfaktor, som syntetiseres i leveren med vitamin C. Doseringen bestemmes individuelt på resultater av blodprøver på protrombintiden; standard behandlingsmåte er tre måneder.

Aspirin i tromboflebitt av overfladiske årer kan i noen tilfeller brukes til å fortynne blod (acetylsalisylsyre hemmer blodplateaggregering); sin daglige dose varierer innen området fra 0,125 til 0,3 g K nye stoffer, antikoagulanter vedrører Rivaroxaban (Ksarelto) som er nødvendig for å ta en tablett (0,01 g) en gang om dagen.

Tromboflebitt i dype vener i de nedre ekstremiteter og lungeemboli, og hvis andre legemidler ikke er effektive, er en mer aggressiv terapi med trombolytisk: urokinase eller alteplase. Ved intravenøs administrering eller ved strømning gjennom kateteret direkte inn i blodproppen ble oppløst preparater data dannet blodpropp. Deres bruk er forbundet med alvorlige blødningsrisiko, og som regel brukes de kun i livstruende situasjoner i en klinisk ICU.

Som det fremgår av utenlandske eksperter, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID), ikke bare lindrer smerte og inflammasjon, men også reduserer faren for utvidelse av overfladisk tromboflebitt i dype vener er lik den lavmolekylære hepariner. Oftest anbefales diclofenak eller ketoprofen (to ganger om dagen på en pille).

Antibiotika for tromboflebitt i nedre ekstremiteter

I enkelte medisinske institusjoner er det fortsatt forskrivet antibiotika for tromboflebitt i nedre lemmer, og empirisk behandling er gitt i / m injeksjoner av penicillin.

American Society Infectious Diseases (IDSA), eksperter klargjøre at purulent trombose i perifere vener forekommer oftere hos pasienter som er under intravenøs kateterisering, og tegn på flebitt er lokale reaksjon, snarere enn en systemisk respons på bakteriell infeksjon. Det er derfor antibiotika i overflateform av sykdommen ikke er inkludert i det obligatorisk standard behandling av trombose i vestlig medisin.

Men hvis det er mistanke om infeksjon, og når en blodprøve viste tilstedeværelsen av bakterier (på grunn av utviklingen av streptokokkbetennelse i lymfekarene), blir pasientene straks satt på en dropper med Vancomycin. Enten intravenøst ​​injisert Cephalexin eller Ceftriaxone - antibiotika cephalosporin-serien, som er aktive mot et bredt spekter av gram-negative mikrober.

I de senere årene våre medisinske antibiotika for lavere lem tromboflebitt begynte å gå inn i bildet mindre når pasienter har betennelse i hjertet, åpen traumer, diabetes, revmatiske sykdommer eller HIV.

Salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Når patologien er lokalisert i de subkutane årene, brukes salver med tromboflebitt i nedre ekstremiteter mye, som bør påføres huden over det skadede karet minst to ganger om dagen. Disse er slike verktøy som:

 • salver og geler med heparin: Heparin salve Heparin-Akrigel, Trombogel, Tromboles, lyogel, Gepatrombin, Lioton, gel spray Viatromb. Kontinuerlig bruk av disse salver er tillatt i en uke, da er det nødvendig med konsultasjon med en phlebologist. Heparinholdige salver er ikke foreskrevet for tromboflebitt av dype årer.
 • 5% butadion salve (anesthetiserer og reduserer intensiteten av betennelse).
 • salve diklofenak (og inneholder den Diklak, Diklofenacol, Diklovit et al. lindre smerte og betennelse).
 • Geler med ketoprofen Ketonal eller Febrofid (de virker på samme måte).
 • preparater på basis av rutinemessige, noe som bidrar til å senke blod koagulerbarhet, reduserer hevelse og redusere smerte: 2% gel Venoruton (Rudozid) -geler Troxerutin (Troksegel) og Troxevasin. I de tre første månedene av svangerskapet blir disse midlene ikke brukt.

Men Vishnevsky salve tromboflebitt uten venøse sår er ikke helt nødvendig, fordi det er en antiseptisk brukes kun for utvendig suppurations, foruten bjørk tjære sammensatt MAZ irritert hud.

Også, ikke lage varmt blod eller alkoholholdige kompresser som fremmer hot flushes med tromboflebitt i nedre lemmer; Komprimering kan bare være kaldt (for å redusere sårhet).

Behandling av sår med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Fra teknikkens synspunkt er behandling av sår med tromboflebitt i underdelene lite forskjellig fra behandling av åpne sår og bør gjøres i henhold til reglene.

For det første er det nødvendig å drepe infeksjonens patogener, som doktoren har tildelt passende systemiske antibiotika, for eksempel Clindamycin (150-300 mg 4 ganger daglig).

Land nekrose omhyggelig befridd fra nekrotisk vev sårdannelse furatsilinovoy ved vasking med en løsning av hydrogenperoksyd, chymotrypsin, klorheksidin, etc. decametoxine Bare etter tørking steril duk på sår kan påføres salven :. Levomekol, Dioksikol, Baneotsin, Streptonitol, methyluracil emulsjon sintomitsina etc. Også for rensing påvirkede områder av puss fortsatt bruke salven Wisniewski tromboflebitt. Alle salver antar påføring av et bandasje med deres daglige skift. Det er spesielle ferdige dressinger (Proteox, etc.) som akselererer helbredelsen av sår.

En helbredelse av sår med tromboflebitt begynner med de basale lagene i huden og subkutant vev - ved å danne et granulasjonsvev. Hvis denne fremgangsmåten er for langsom (på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til vev), kan det stimulere en liten - som brukes av båndet Kolotsil og ta et kompleks av vitamin A, B1, B2 og B5.

Med et lite område av sår, vil hun helbrede seg selv. Men med betydelig skade kan det være nødvendig å lukke det med en hudflap under plastisk kirurgi.

Operativ behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Beslutningen om å utføre kirurgisk behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter er kun tatt for slike indikasjoner:

 • når den trombe som dannes i en stor vene hos den ytre skinnebenet, som allerede er detektert i den store saphena vene i låret, og det er en reell fare for å falle gjennom saphenofemoral anastomose dyp vene (såkalt oppover tromboflebitt);
 • når det er en trussel om separasjon av trombus og embolus overføring til lungearterien med høy sannsynlighet for overlapping (tromboembolisme);
 • med suppuration av trombus og smelting av veggen av fartøyet der den fastholder, med utvikling av absessen;
 • hvis flere blodpropper er funnet i dype vene i underbenet eller låret;
 • forutsatt at pasienten ikke oppfatter konservativ behandling med antikoagulantia;
 • hvis utviklingen av tromboflebitt oppstår mot bakgrunnen av onkologi.

I moderne vaskulær kirurgi omfatter kirurgisk behandling av akutt trombofleitt i nedre ekstremiteter:

 • dressing (crossectomy) av den ytre venen eller over trombuset, eller i området med saphenofemoral anastomose;
 • endovaskulær trombektomi (endoskopisk rensing av vener ved et kateter);
 • delvis overlapping av lumen av det berørte fartøy ved fremgangsmåten for innføring eller klemming;
 • flebektomi (fjerning av den berørte venen);
 • endovaskulær implantasjon av et midlertidig eller permanent metall IVC-filter i den nedre vena cava (klemt ved høy risiko for pulmonal tromboembolisme forsinkelse for store klumper før de sprekke eller akutt proksimal DVT).

Sistnevnte metode ble introdusert i USA i 2003. I løpet av denne tiden, ifølge FDA, ble 35,7% av pasientene som ble gjennomgått, ikke holdt på stedet. 7,6% hadde perforering av venen; 15,8% utviklet en pulmonal tromboembolisme (til tross for filteret).

Behandling av tromboflebit med en laser brukes til å lukke lumen i venen (utslettelse) og for å forhindre at blodproppene kommer inn i den systemiske sirkulasjonen. Denne manipulasjonen utføres endoskopisk.

Andre metoder for behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Fartøyskompresjon med strikket bandasje eller spesiell komprimeringsstrikk er standarden for behandling av tromboflebitt i underekstremiteter over hele verden. Slikt eksternt trykk bidrar til normalisering av blodtransporten av venet og forbedrer pasientens helse. Leger velger den nødvendige klassen av komprimering av produkter: Klasse 1 - 18 -22 mm Hg. Artikkel.; 2. klasse - 23-32 mm Hg. Artikkel.; Grad 3 -34-46 mm Hg. Artikkel.; Klasse 4 - mer enn 49 mm Hg. Art. Enhver spetsrikotazh setter på seg umiddelbart etter morgenvakten, i den bakre posisjonen.

Etter en akutt periode med tromboflebitt foreskrives fysioterapeutiske prosedyrer: UHF, elektroforese eller iontoforese (med heparin og andre legemidler), magnetoterapi, etc. En vanlig massasje med tromboflebitt i nedre ekstremiteter er kontraindisert, men for fjerning av alvorlig hevelse i beina, kan økter av apparatur pneumatisk massasje foreskrives.

Hirudoterapi med tromboflebitt brukes lang og vellykket og lindrer smerte og konstant spenning i beina. Og takket være hirudin - antikoagulant enzym spytt av leeches, som gjør det mulig å mate på blod - deres bruk har effekten av trombolyse, det vil si en gradvis resorpsjon av blodpropper. Forresten, kan du bruke en gel basert på hirudin - Girudoven.

Homeopati for behandling av fottromboflebitt tilbyr varipulsumpreparater (med arnica, lycopodium, svovel og sink), Venopulsaninum og Plebohamum. Og for behandling av trophic ulcers, er det slike midler å redusere suppuration, som Arnica, Lachesis og Hepar sulfuris. Fysioterapi, det vil si gymnastikk med tromboflebitt i nedre ekstremiteter (naturlig når akutt stadium passerer), innebærer en lett belastning, for eksempel målt på gange over korte avstander.

Gymnastikk med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Hovedposisjonen for å utføre de anbefalte øvelsene ligger ned. Vanligvis begynner de med "lossing" av beina, som puten er plassert slik at ikke bare føttene, men også skinndelen, er plassert på den.

I denne posisjonen bør man skiftevis gjøre fotbevegelser "i seg selv - fra seg selv" (sakte); deretter bøy og unbend tærne.

Neste øvelse består i vekselvis bøyning av bena i kneleddene. Etter det kompliserer vi oppgaven: kneet bøyd i kneet skal trekkes til brystet (uten å løfte hodet). Hvert ben utøves 5-6 ganger.

Og når du utfører neste øvelse, bøyde benet på kneet og tilnærmet til brystet skal rettes oppover; Deretter bøyes du til brystet og rettes horisontalt (hver fot 5 ganger).

Som en pause kan du ligge et øyeblikk med beina dine rett (føttene og skinnene forblir på dais). Og igjen, øvelsen for føttene: samtidig rotasjonsbevegelse mot, og deretter - i motsatt retning.

Nå må vi ta ut puten under føttene, bøye bena i knærne og hold en pute mellom dem, som må klemmes og løsnes 10-12 ganger, og strekker musklene i lårene. Og den siste øvelsen i utsatt stilling er den berømte "sykkelen".

Vi setter oss ned, senker sakte beina til gulvet, og i denne stillingen er det bare å bøye og bøye bena i fanget (vekselvis med hvert ben).

Like langsomt stå opp, og i stående stilling begynner vi å rulle på sålene fra hælen til tå og tilbake (12-15 ganger).

Tradisjonell behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

For det meste gir folk tromboflebitt behandling midler til å helbrede sår på beina. Så, for å vaske sår er det anbefalt å bruke avkok av blader av plantain eller calendula blomster; for å tørke såringssåret - behandle det med en løsning av brent alum, propolis eller mumie (3 g per halv kopp kokt vann).

Det foreslås og behandles tromboflebitt med brus - i form av komprimerer med revet rå poteter (for å tørke såret). Og for en stram overflate, havtorn olje, blandet med noen dråper essensielle oljer av te tre, geranium eller St. John's wort.

Behandling av tromboflebitt ved hjelp av aloe er vanning av sår med fersk juice av planten, samt påføring av såret av bandasjer fuktet av det.

Når tromboflebitt er mye brukt behandling med urter, bør buljongene brukes i form av komprimerer og lotioner. Denne malurt bitter (inneholder en naturlig antibiotisk chamazulene og antiseptisk cineol) og cikoria vanlig (fjerner purulent foci på grunn av glykosidantibin). Fremmer regenerering av skadet vev kamrottrot (i form av lotioner med avkok - 15 g per 200 ml vann). Røttene til fargestoffet er fargede på fenolkarbon syrer og antracen aglykoner, som også viser antibakterielle egenskaper.

Vannekstrakt av gress kløver healere har lenge anbefalt å bruke innsiden (to ganger daglig i 100-150 ml): Dette anlegget inneholder kumarin lakton og bishydroxycoumarin som hindrer blodlevring.

En åndtinktur fra hagen av hestekastanjefrukt kan redusere aggregeringen av blodplater - på grunn av den tilgjengelige i sammensetningen av esculin og fraktin. Det er nok å ta 15 dråper om dagen to ganger om dagen. Cortex av pilen er hvit, inneholdende fenolglykosider, slik som salicin og salicortin, også har antikoagulerende egenskaper. Faktisk for mer enn 120 år siden var det fra pilens bark at Aspirin ble syntetisert.

Kobber i behandlingen av tromboflebitt

Kobber i behandling av tromboflebitt antas å bli brukt med... et kobbermynt eller en liten tallerken kobber, som skal settes i sko, slik at når metallet går i berøring med hælen. Som dette, forlater alle symptomene på sykdommen. Virkemekanismen for en kobbermynt for å danne blodpropp i benene eller for å øke venøsirkulasjonen er ikke forklart.

Det er kjent at med deltagelse av kobber, oppstår også dannelsen av røde blodlegemer og produksjon av oksygentransporterende hemoglobin. Men med tromboflebitt er den viktige faktoren tilstanden til vaskulære vegger, det vil si den tilstrekkelige produksjonen av det fibrøse elastinvevet (tropoelastin) som danner dem. For å syntetisere dette proteinet er det nødvendig med en "tverrbindende" aminosyre katalysator - et ekstracellulært peptid av lysyloksydase, som i sin komplekse sykliske struktur inneholder et metalloprotein med en aktiv Cu + 2-ion.

Selvfølgelig vil kobber fra en mynt, satt under hælen, ikke komme inn i kroppen! Men fyll på "kobberreserver" vil hjelpe matvarer. Av planteprodukter, sesamfrø, gresskar, solsikke, hør og koriander (koriander) er de rikeste i Cu-innhold; gresk, skog og cedar nøtter; peanøtter og alle belgfrukter; bokhvete, hirse og havre; mushroom og hvitløk (nesten i like store mengder), etc.

Om hvilke andre produkter som anses som nyttige for denne patologien, se nærmere i diettdelen med tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Behandling av tromboflebitt i sanatorier

Nyttig for venøs sirkulasjon og generell helse tromboflebitt fortsette behandlingen i spas: tre måneder etter stabilisering med flate formen av sykdommen og ikke tidligere enn seks måneder - dyp vene tromboflebitt.

Egnet til dette formål er sanatoriuminstitusjoner av den vaskulære og kardiologiske profilen, samt mange tverrfaglige balneologiske helsesteder, hvor det er hydrogensulfid mineralvann og slam, karbon- og radonvann.

Med denne patologien bidrar balneoterapi i form av bad eller vedtak av vannprosedyrer i åpne reservoarer og bassenger til å normalisere hemodynamikk, forbedre vaskulær tone og forbedre ytelsen til hele sirkulasjonssystemet.

Hovedbetingelsen for vellykket behandling av tromboflebitt i sanatorier er helbredelsen av trofasår på beina. Og med purulent tromboflebitt er skianlegg kontraindisert.

Tromboflebit blir behandlet, slik som sanatorier som:

 • "Bruce" (Transcarpathian region, Mukacheve distrikt, Sinyak landsby), kjent utenfor Ukraina for sin unike hydrogensulfid vann.
 • sanatorium dem. Pirogov (Odessa, Limannaya st.), Der behandlingen utføres med terapeutisk gjørme og saltlake av Kuyalnik elvemunning.
 • "Khmilnik" (Vinnitsa-regionen, Khmilnik, Kurortnaya Str., 2), der det finnes mineral radonvann og torvmudder.
 • "Azure" (Zaporozhye-regionen, Berdyansk, Central Boulevard, 4a) tilbyr behandling med klorid-natrium mineralvann og sulfidsiltslam.
 • Klinisk Hotel "Vanguard" (Vinnytska, Nemyriv Str. Shevchenko, 16) som er kjent patenterte fremgangsmåte surround pneumopressing venesystemet, gjennom hvilket gjenopprettet trofiske vaskulært vev.
 • sanatorium "Yeisk" (RF, Krasnodar-regionen, Yeisk, 41, Kommunarov Street) spesialiserer seg på peloidterapi og mineralbad.
 • Sanatorium "Victoria" (Stavropol Territory, Yessentuki, Pushkin Str. 22).
 • "Tarkhany" (Stavropol Territory, Pyatigorsk, K. Marx Street, 14).
 • "Vår" (Stavropol Territory, Pyatigorsk, Gagarin Boulevard, 2).
 • multi-profil sanatorium og feriekompleks "Svetlana" (Krasnodar-regionen, Sochi, Kurortny pr., 75).

Kosthold med tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Et spesielt diett beregnet for pasienter med tromboflebitt eksisterer ikke. Men dette betyr ikke at det ikke finnes produkter som er uønskede i kostholdet for denne sykdommen.

Spesialister fra Akademiet for ernæring og kosthold (USA) bemerker at en diett med tromboflebitt i underekstremiteter er umulig i prinsippet. Denne patologien krever en begrensning av inntaket av det viktigste vitaminet av blodkoagulasjon - vitamin K.

Dette vitalt viktige vitaminet har tre modifikasjoner: K1 (phylloquinon), K2 (menaquinon) og K3 (menadion).

Vår viktigste kilde til vitaminkoagulasjon er blodet av kål (alle typer). Grønne bladgrønnsaker (salat, spinat, persille, basilikum, koriander) er den rikeste kilden til vitamin K1, som gir blodets evne til å krølle seg opp.

Vitamin K2 bidrar til å forhindre herding av arteriene, som er en vanlig faktor i utviklingen av kardiovaskulære sykdommer, og holder også kalsium i våre ben, som beskytter mot osteoporose. Dette vitaminet er rikelig i fisk (sardiner, tunfisk og laks) og reker. Men nærværet i kjøtt, meieriprodukter og egg avhenger av hva kua eller kylling ble matet: bare å spise ferskt gress sikrer nærvær av vitamin K2 i matvarer av animalsk opprinnelse.

I ayurvedisk medisin i tusenvis av år har brukt blodfortynnende gurkemeie, som inneholder curcumin, fungerer som en platehemmer. Og som publiserte European Journal of Nutrition, kan behandling av underekstremitet tromboflebitt utføres og de naturlige antikoagulantia, spise mat, som inkluderer de mange derivater av salisylsyre: ingefær, cayenne pepper, hvitløk, løk, paprika, timian, dill, oregano, drue og kirsebær bringebær og tranebær, jordbær og lingonberries, samt sitrus.

Les Mer Om Fartøyene