MCH i blodet

MCH er en indikator på gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytter. En slik analyse kan gi legen mer presis informasjon om pasienten har anemi (anemi) og hvilken form den har.

Indikasjoner for analyse

Avhengig av hvor mye i blodet av erytrocytter og hva er massen av hemoglobin i dem, vil oksygentilførselen til alle organer og kroppssystemer bli etablert.

Resultatene beregnes med en spesiell formel og viser hvor mye hemoglobin er i en erytrocyt.

Hvis indikasjonene er normale, kan de svinge fra 24 til 34 pg.

Resultatene av analysen kan være ustabile hos barn, mens voksne, uavhengig av kjønn og alder, viser en stabil indeks.

Normal ytelse

Gjennomsnittlig innhold
hemoglobin
i 1 erytrocytt,
MCH, s

MCH over normalt

Mch-nivået er oppblåst hos nyfødte, men det går tilbake til normal med alderen og er endelig etablert i voksen alder.

Hvis voksen er MCH høyere enn normalt, så betraktes dette som et klart tegn på patologi. Sykdommen er diagnostisert etter at legen har etablert årsakene som utløste et slikt hopp. Dette er oftest observert med hyperkromi, en tilstand der en økt mengde hemoglobin er inneholdt i røde blodlegemer. Vanligvis indikerer dette at en person har en bestemt type anemi.

Mch-indeksen kan også økes med:

 • merket leukocytose;
 • overskudd av normen for antall fett i blodet;
 • overskudd av mengden heparin;
 • ødeleggelse av erytrocytceller.

Årsakene til slike avvik kan være mangel på blod i vitamin B12, B9 og effekten av ulike stoffer. Derfor er det nødvendig å fortelle behandlingslegen om hvilke medisiner du tar for øyeblikket. Kanskje påvirket de resultatene av testene. For eksempel kan kvinner på MB-nivå påvirkes av et langt og uavbrutt inntak av prevensjonsmidler.

Andre grunner til å overskride normen for mch er:

 • nedsatt leverfunksjon
 • alkoholmisbruk i lang tid;
 • leukemi;
 • Maligne og godartede svulster i kroppen.

Også økningen i hemoglobin av blodet registreres hos personer som lider av hypotyreose - endokrin patologi, fremkalt av utilstrekkelig produksjon av skjoldbruskhormoner.

Indikasjoner under normen

Lavt hemoglobininnhold i røde blodlegemer indikerer en annen form for anemi - anemi av hypokrom type. Den vanligste er anemi forårsaket av mangel i jernets blod. Dette betyr at jern i kroppen ikke fordøyes i riktig mengde.

Når forholdet mellom jern og hemoglobin reduseres, blir det tydelig fra analysene som fikser nedgangen i hemoglobin og reduserer den under normen. Utilstrekkelige mengder røde blodlegemer i blodet kan indikere:

 • inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • problemer med prosessen med jernutveksling (jernmangelanemi);
 • hypovitaminose, dvs. mangel på vitaminer;
 • forgiftning av kroppen med bly i lang tid.

Nedgangen i MCH-nivå påvirker løpet av biokjemiske prosesser i kroppen, noe som negativt påvirker pasientens generelle tilstand. Det kan manifestere seg i konstant svakhet, tretthet, overdreven blekhet, tørr hud og sprø hår. Andre åpenbare indikasjoner på abnormiteter kan være en følelse av dumhet i hender og føtter, sprekker i hjørnene i munnen, arytmi og problemer med neglene.

Forbedre helsen din og normaliser blodtellingen din uten medisinering. For å gjøre dette må du vurdere din daglige rutine, sove godt og spise, ta med mer matvarer som inneholder jern i dietten. Det vil ikke være overflødig og drikke vitaminkomplekser eller i det minste ta vitamin B12. Sammen med dette er det nødvendig å gjennomgå den terapien som legen har foreskrevet, å donere blod igjen og ikke overse resten.

Det anbefales ikke å få panikk hvis du etter å ha bestått testene ikke samsvarer med normen. Rådfør deg med legen din, diskuter med deg ditt vanlige diett, daglig diett, medisiner og oppførsel på tærskelen før bloddonasjon. Ta analysen igjen for å bekrefte indikatorene.

Vi bør ikke utelukke feilen fra laboratorieassistenten i beregningene, slik at det dessverre finnes i medisinsk praksis. Derfor økte indikatorer i analyseresultatene - dette er ikke en unnskyldning for å stille deg selv til det verste. En kompetent spesialist vil kunne identifisere en feil basert på en visuell undersøkelse av pasienten og resultatet av andre studier. Om nødvendig kan du alltid sende mch-analysen igjen.

Forbereder bloddonasjon til MCH

Spesiell forberedelse til bloddonasjon er ikke nødvendig. Den eneste og obligatoriske tilstanden er innsamling av blod på tom mage. Likevel kan vi sette ut noen enkle regler, hvorav overholdelse garanterer høyt informasjonsinnhold og nøyaktighet av forskningsresultatene.

For det første er det nødvendig å observere kravet "på tom mage". Dette betyr at minst 12 timer må gå fra det siste måltidet til levering av blod. Det er av denne grunn at planlagte blodprøver blir tatt fra veldig morgen til lunsj. Det eneste unntaket er samling av blod ved cito, dvs. i nødstilfeller (med utvikling av haster, livstruende og helsepåvirkende forhold).

For det andre er det verdt å merke seg bruken av alkohol på kvelden før bloddonasjon, samt kaffe og koffeinholdige produkter.

For det tredje er det bedre å beskytte deg mot fysisk og følelsesmessig stress.

Alle foreskrevne tiltak skal tas 12 timer før bloddonasjon, resten av tiden er det ikke nødvendig å følge et spesielt diett og endre livsstilen.

MCH - gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocyt

Størrelsen av MCH, noe som reflekterer den gjennomsnittlige nivået av hemoglobin (Hb) i de enkelte erytrocytt aktivitet karakteriserer hemoglobinproduksjon i legemet er en indikasjon av den absolutte mengde av denne forbindelse i røde blodceller.

Denne erytrocytindeksen brukes sammen med verdiene til MCV og MCHC for diagnose og anerkjennelse av hyperkromisk, hypokromisk, normokromisk anemi.

Beregning av MCH

Størrelsen på MCH - fra engelsk. Gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobin, finne ut hvor mange hemoglobin i gjennomsnitt inneholder erytrocyten (Er, RBC), målt i piktogrammer (1 pg = 10-12 g).

MCH data er hentet fra en blodprøve i en automatisk hematologisk analysator. Med sin verdi for diagnose, er denne indeksen ligner fargeblodindikatoren.

Hb innholdet i erytrocyten beregnes numerisk ved hjelp av indeksene:

 • hemoglobin - Hb, måling i g / l;
 • Antall RBC i 1l blod.

Beregningen er laget av formelen:

Hb (g / l) / overflod av erytrocytter * 10 12 / l.

Normale verdier

Tabell over gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocyt, aldersnorm hos barn og voksne.

Forskjellene i verdiene for denne indeksen for menn og kvinner er svært små, i gjennomsnitt er normen for Hb i Er rekkevidden av verdier på 27 - 34 pg / i cellen.

Ved bruk av en indikator for hemoglobin i Er vurderes tilstanden til hematopoietisk system og helsen til utviklingsfosteret. Blod samles i utero etter den 18. uken av fosterutvikling.

Prøvetaking av blodprøve av fosteret er tatt med en tynn, spesiell nål under kontroll av ultralydsutstyr.

Norm av gjennomsnittlig innhold av Hb i fosteret RBC, tabell.

Forklaring av analysen

Avhengig av graden av avvik fra rekkevidde av normale verdier i erytrocytene av det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet, utmärker anemi:

 • med en økning i MCH over 34 pg - hyperkromisk;
 • hvis MCH senkes og er mindre enn 27 pg - hypokrom form;
 • med MCH innenfor normen - normokromisk.

Navnene "hyperkromisk", "normokromisk", "hypokromisk" er gitt ved navnet på fargeblodindeksen, som tidligere ble brukt til å anslå det gjennomsnittlige innholdet av Hb i Er.

Det gjennomsnittlige innholdet av Hb avhenger av absolutt mengde hemoglobin og antall røde blodceller. Hvis antallet av denne cellepopulasjonen øker, øker antall transformerte celler eller innholdet av hemoglobin reduseres, og deretter øker indeksverdien.

Et eksempel på en reduksjon i testresultatet kan være jernmangelanemi. Denne sykdommen oppstår når det er utilstrekkelig inntak av spor av jern eller høyt forbruk, på grunn av hvilket det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin reduseres i erytrocyten.

Ved å øke Hb i cellen, for eksempel, det som sees med hyperchromic anemi forårsaket av mangel på vitamin B12, øket cellestørrelse, økning av den totale mengde hemoglobin, noe som fører til høyere verdier for MCH.

Til tross for den store mengden Hb i cellen utvikler imidlertid alle symptomene på anemi i kroppen. Dette skyldes det faktum at oksygentransport i små kapillære blodkar på grunn av den store størrelsen på slike transformerte erytrocyter, omdannet til megalocytter, forstyrres.

MCH senket

Redusert i erytrocytter hos voksne og barn, gjennomsnittlig innhold av Hb i hypokrom mikrocytisk anemi. En lignende avvik fra normen er ledsaget av en reduksjon i MCV, og små røde blodlegemer er funnet i blodet. Finn ut hva MCV og mikrocytomer er på nettstedet.

Følgende betingelser for hypokrom anemi er relatert til forholdene som medfører reduksjon i gjennomsnittlig RBC innhold:

 • jernmangel;
 • med kroniske sykdommer;
 • når syntesen av porfyriner er forstyrret;
 • talassemi;
 • gemoglobulinopatiyah;
 • blyforgiftning.

Oftest utvikler jernmangelanemi hos barn og kvinner. Ifølge WHOs statistikk, lider 1,8 milliarder av verdens befolkning av denne sykdommen.

MCH-nivået, som indikerer gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocyt i jernmangelanemi, senkes, og siden mengden av Er ikke øker, betyr dette at mengden Hb er redusert i dem.

Nedgangen i hemoglobin i Er skyldes ikke nødvendigvis bare mangel på jerninntak med mat. Indeksen for gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytt kan senkes på grunn av:

 • brudd på jernabsorpsjon i fordøyelseskanalen - med sykdommer i mage, tarm, spesielt i alderen;
 • økt forbruk av dette mikroelementet under graviditet, som et resultat av økt fysisk anstrengelse;
 • hyppig donasjon.

Manifestasjonen av en senket MCH med jernmangel anemi hos barn kan ha hyppige luftveisinfeksjoner. Hvis det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyt er lavere hos voksne, kan denne tilstanden manifestere:

 • svimmelhet;
 • kortpustethet med moderat og lav fysisk anstrengelse;
 • akselerert hjertefrekvens;
 • besvimelse.

MCH oppgradert

Det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i erytrocyten økes under forhold forårsaket av:

 • hypotyreose;
 • leversykdommer;
 • metastaser av kreft tumorer i beinmargen;
 • tar en rekke stoffer - cytostatika, antikonvulsiva midler, prevensjonshormonale legemidler.

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin øker i erytrocyter ved tilstander av hyperkromi, denne indeksen øker i anemi:

 • megaloblast - i blodet virker transformerte celler av enorm størrelse;
 • Makrocytisk - MCV er over normal;
 • hemolytisk - assosiert med ødeleggelsen av RBC, deformasjon av celleveggene, et brudd på proteinsammensetningen av hemoglobinmolekylet.

Hyperkrom anemi er preget av forhøyet hemoglobin Hb i erytrocytter, er økningen i MCV mer enn 100 fl.

Med hyperkromisk anemi dannes benmargvev megaloblaster. Først og fremst er denne patologien forbundet med vitamin B12-mangel, og i eldre alder er mye mer vanlig enn hos unge mennesker.

Hvis MCH, som viser det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten, er forhøyet, men MCHC er normalt, betyr det at den røde blodcellepopulasjonen i blodet har blitt betydelig redusert. Dimensjonene til RBC selv er økt. Hva betyr MCHC?

Hvis det mangler vitamin B12, blir anisocytose notert, noe som betyr en økning i RDW-indeksen som reflekterer bredden på RBC-fordelingen etter volum. Hvis alvorlighetsgraden av anemi er betydelig, kan ESR øke til 70 mm / time.

konklusjon

Med riktig valgt behandling kan en sykdom forårsaket av for eksempel mangel på vitamin B12, herdes i flere måneder. Men for å velge riktig behandlingsregime, må du vite nøyaktig hvilken type brudd pasienten lider av.

Så jernmangel anemi krever jern forberedelser, og for å behandle en B12-mangel tilstand, er injeksjoner av dette vitaminet nødvendig. MCH-indeksen, sett i sammenheng med verdiene til MCV og MCHC, lar deg nøyaktig fastslå type anemi og velge riktig behandlingsregime.

Hva er MCHC og MCH i blodprøven og årsakene til deres abnormiteter

Ved diagnosen sykdommer spiller en generell blodprøve en viktig rolle. Basert på endringen i indeksene kan man anta hvilken prosess som foregår i kroppen, hvordan den utvikler seg, og hva årsakene er.

MCH og MCHC indikatorer i å analysere blod betegner det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin (Hb), og deres avvik kan indikere en betydelig endring i benmargen struktur og erytrocytter. I dag lærer du hvordan de bestemmes, hva som fører til endring, og hvordan dekoding utføres.

Hva er MCH og MCHC?

MCH (gjennomsnittlig konsentrasjon hemoglobin) er en indikator som viser gjennomsnittlig innhold i en spesifikk erytrocyt Hb. Det kan oppnås ved å dele det totale hemoglobin ved erytrocytindeksen.

Normen for denne indikatoren er 24-35 pg. Hos barn kan den eller hans mengde eller mengde være litt annerledes, og avvike i denne alderen.

Forandringen oppstår som et resultat av virkningen av ulike faktorer, som følge av at middelverdien av blodets fargeindeks endres, på grunnlag av hvilken diagnosen av denne eller den anemi bestemmes.

MCHC (gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon) er en gjennomsnittsverdi som indikerer Hb innholdet i erytrocytter. Det brukes vanligvis til å finjustere MCH, siden hvis det er en endring i MCH i de røde blodcellene, må MCHC også endres proporsjonalt.

Normen for MCHC i erytrocytter er 300-380 g / l.

Begge indikatorene tillater deg å bedømme endringene som forekommer i hver enkelt erytrocyt. Enhver endring i erytrocytter indikerer en patologi i blodsystemet, og følgelig at det er nødvendig å utføre en passende behandling. For å diagnostisere deres endring er det mulig å utføre en vanlig blodprøve (dvs. dens tolkning med indikasjon på alle mulige indikatorer).

Analysen analyseres av en laboratorie lege eller direkte av en ansvarlig lege.

Årsakene til økningen i MCH og MCHC

Hva er årsakene til endringen i disse indikatorene, og hva betyr økningen deres?

MCH økes dersom konsentrasjonen av hemoglobin i en separat rød celle øker (fargeindeksen blir større enn 1,1). En slik forandring kan være med slike sykdommer:

 1. Anemi. Blant dem kommer hyperkromisk (mettet Hb) og megaloblastisk (i tilfelle når store celler dannes) først. I dette tilfellet forstyrres den normale transportfunksjonen av blodet (på grunn av økningen i mengden hemoglobin), blodsirkulasjonen i de små karene i organene forverres, noe som påvirker deres funksjonelle aktivitet. Til tross for at nivået av Hb er økt, er cellene dårligere og raskt dør.
 2. Hypotyreose. Reduserte nivåer av skjoldbruskkjertelhormon bidrar til en reduksjon i beinmargaktivitet. Som et resultat øker konsentrasjonen av hemoglobin, noe som fører til at fargeindeksen øker.
 3. Leversykdommer Som kjent er denne spesifikke kroppen ansvarlig for syntesen av de fleste proteinmolekyler (i dette tilfellet øker antallet deres både i organet selv og i det indre miljø). Dette er spesielt merkbar hvis leveren utvikler hypertrofi eller en onkologisk prosess (nivået av syntese i tumorvev øker). Som et resultat øker konsentrasjonen av røde blodlegemer og deres nivå, de har alle et større volum Hb og tilsvarende en fargeindeks. Kvinner er mindre vanlige enn menn.
 4. Onkologiske sykdommer. Patologien til det røde benmarget, samt magen og lungene, kan føre til signifikante endringer i røde blodlegemer, og som følge av dette vil MCH økes. Hos både barn og voksne observeres avviket fra normen for MCH og MCHC på grunn av onkologi ved leukemi, hvor indeksen for hver indeks er ti ganger høyere enn sin norm.

Faktisk er det ikke så ille om MCH eller MCHC nivået er litt forhøyet. Dette antyder at blodet mer eller mindre klarer sin funksjon. Det er mye verre hvis deres rente senkes.

Årsakene til nedgangen i MCH og MCHC

Reduksjon av MCH og MCHC parametere kan også føre til forskjellige forstyrrelser i stoffskiftet, fordi det reduserer oksygeninnholdet i blodet perfusjon av cellen er redusert og, som et resultat av dette forringes tilstand av indre organer som kan føre til dysfunksjon. Dette er særlig farlig for barn og gravide kvinner, så vel som en liten mengde av hemoglobin vil negativt påvirke både fosteret og tilstanden av prosessen med å legge dens vev, og i den voksende organisme.

Årsakene til dette er at MCH og MCHC senkes:

 • En redusert konsentrasjon av jern i kroppen (dens norm i blodet er ca. 5 mg). Vanligvis reduseres innholdet med intern blødning, sykdommer i mage-tarmkanalen, samt dets utilstrekkelige nivå i innkommende mat. Som en følge av det faktum at jernindeksen senkes, kan et komplett hemoglobin ikke syntetiseres, hvilket manifesterer seg i form av jernmangelanemi. Det observeres hovedsakelig hos kvinner, da kroppens fysiologi påtar seg et månedlig tap av jern (derfor er det nødvendig å opprettholde innholdet i blodet).
 • arvelige blodsykdommer (for eksempel thalassemia) - manifesteres hovedsakelig hos barn. I dem er det en forstyrrelse i produksjonen av strukturelle enheter av hemoglobin-proteinkjeder (hovedsakelig alfa). Hb, som bærer disse kjedene, kan ikke tilstrekkelig gi oksygen til celler og organer. Identifisere en slik sykdom kan være i de første årene av barnets liv og ta passende tiltak for å eliminere dem;
 • mangel på vitamin B6. Dette vitamin, som resten av gruppen B, ansvarlig for strømmen av mange metabolske prosesser (sin norm er omtrent 2 mg, og innholdet i blodet er i stadig endring). Spesielt gjelder dette benmarg, hvor de fleste blodceller dannes, samt hemoglobin. Hvis konsentrasjonen er redusert, forstyrret forbindelse prosess Hb polypeptidkjeder, som fører til det faktum at MCH og MCHC er senket. Hos kvinner er denne tilstanden vanligere enn hos menn.

Alle disse faktorene har en signifikant effekt på tilstanden til blodsystemet og fører til en reduksjon i fargeindeksen og en reduksjon av hemoglobin i erytrocytter. For å hindre endringen, er det nødvendig å vite om mulige forebyggende tiltak.

Normen for indeksene kan gradvis reduseres med alderen, derfor er det ikke nødvendig å panikk sterkt på deres nedgang i eldre.

forebygging

Hva er nødvendig for å hindre endringer i disse indikatorene og hvordan å forebygge hovedårsakene?

Først og fremst er det nødvendig å huske om overholdelse av en sunn livsstil. Daglig trening, riktig og balansert ernæring vil bidra til å sikre at normen for indikatorer vil komme seg. Det er spesielt viktig å være oppmerksom på et riktig valgt diett, der innholdet av essensielle aminosyrer og molekylært jern økes. Disse produktene inkluderer granateple, lever, noen sjømat, samt epler.

Hos gravide skal innholdet av innkommende jern økes (spesielt i løpet av første og halve andre trimesteren), som det også er nødvendig for voksende foster. Også under hele graviditeten er mottak av multivitaminkomplekser (spesielt hos kvinner med trofiske lidelser) indikert. For rettidig diagnose viser han en generell blodprøve (hver måned før graviditet og i 4-5 måneder etter unnfangelsen). Forebyggende vedlikehold av reduksjon i parametre hos barn anbefales å bli brukt allerede fra fødselen (spesielt ved komplisert arvelighet).

Legene må gjennomføre forebyggende arbeid blant befolkningen, spesielt kvinner. Det er ekstremt viktig å eliminere alle de eksogene årsakene til reduksjonen av erytrocytindekser, siden dette ofte gjør at vi raskt kan gjenopprette sin norm.

Normen for MCH og MCHC sier at alt er bra i kroppen, og det er ingen grunn til panikk. I tilfelle at det skiftes i dem, vil nøye etterlevelse av legenes ordinering og riktig ernæring tillate at blodet bringes til ordre.

Mchc og MCH-indeksene i blodprøven

En vanlig blodprøve er studien av blod for en rekke blodkomponenter. Ved en slik analyse er det mulig å bestemme den normale tilstand eller en klump av stoffer som ikke er i samsvar med normal tilstand, noe som indikerer tilstedeværelsen av et antall sykdommer eller patogene forhold hos mennesker. En blodprøve av mchc og mch vil fortelle deg om tilstanden av hemoglobin (Hgb).

Blodtest for mchc-innhold

Blodprøven er mchc, hva er det og hva er de normale indikatorene. MCHC (Meancorpuscularhemoglobinconcentracion) -usrednennoe Hgb konsentrasjonen i erytrocytten - uttrykker fylde erytrocytt hemoglobin. Med verdien av mchc, er ulike typer anemi diagnostisert. Mchc er prosentandelen av fullheten av en erytrocyt med hemoglobin (norm 31-38%).

Over 38% mchc kan ikke være fordi hemoglobin i blodet ikke kan uendelig oppløses og når tetthetgrensen nås, begynner krystallisasjonsprosessen. Hvis indikatoren er høyere enn 38%, bør analysen bli retaken, da dette oftest er tilfelle med feil i studien. Men den reduserte verdien av mchc (under 30%) indikerer mangel på jernnivå i blodet og sykdommer som bidrar til nedbrytning av hemoglobinsyntese.

Normal blodprøve

Metoder for gjennomføring av en generell blodprøve

I dag har diagnostisering av pasienten blitt mye lettere på grunn av automatiseringen av prosessen. Nesten alle dagens laboratorier har en automatisk hematologisk analysator. Denne avanserte utstyr, i motsetning til de manuelle metoder for forskning, bidrar til å samle mer nøyaktig informasjon om status og sammensetningen av blod, tilstedeværelsen av negative endringer i sine ulike data så snart som mulig, er det nødvendig å teste en rekke sykdommer. Den moderne automatiske hematologiske analysatoren bestemmer samtidig opptil 24 etablerte parametere.

Analysatorer, for å oppsummere cellene og egenskapene til slike celler, bruker impedansmetoden (Coulter), og de bruker også flytcytometri. Bruken av strømningscytofluometri i hematologi bidrar til å bestemme graden av patologisk forskjell og heterogenitet i cellepopulasjonen. Culters teknikk er måling av elektro-resistens, som oppstår når blodkomponenter passerer gjennom en liten diameter.

Resultatene av det gjennomsnittlige innholdet av røde blodceller, deres gjennomsnittskonsentrasjon, samt størrelsen på mcv i blodet (gjennomsnittlig røde blodcellevolum) er sammenhengende. De analyseres på en kompleks måte, noe som gir en vurdering av tilstanden til hele sirkulasjonssystemet, og bidrar også til å identifisere brudd på blodets funksjoner og struktur.

Forskning på MCH (meancorpuscularhemoglobin) på hematologimaskin gir et mer korrekt svar enn resultatet av fargen på blodet, som ble brukt før, og ikke gi nøyaktige data om hemoglobin syntese.

Det eliminerer den menneskelige faktoren - en mekanisk feil, og reduserer også tiden for å bestå testen, og minimerer kostnadene for reagenser.

For å bestå slike studier trenger du mindre teststoff, det vil si blod. Imidlertid kan hematologianalysatorer ikke ordentlig sortere og sammenfatte den umoden form av granulocytter umodne celler for å diagnostisere uventede resultater, utelukke bruken av et mikroskop og et blodutstryk for nøyaktigheten av analyse.

Redusert ytelse

I sykdommer som fremkaller en feil reaksjon i syntesen av hemoglobin, i siste sving, når alle andre funksjonelle reaksjoner av organismen allerede har blitt oppbrukt, reduseres mchc-verdiene. Fra cellevolumet er ikke den omtrentlige konsentrasjonen av hemoglobin avhengig av noen gang. Derfor tjener denne parameter som en indikator for alle patologier av hemoglobinsyntese. En analyse av blodet av mchc og mch bidrar til å kjenne en slags anemi.

Mch blodtallet er registrert i piktogrammer (pg eller pg). Blodprøven for mchc og mch er innen 25-36 pg. På grunnlag av disse dataene, kan all anemi deles inn i normokromisk (fargeindeks 0,85-1,05), hypokromisk (fargeindeks under 0,8) og hyperkromisk (fargeindeks over 1,05)

Årsaker når blodprøven for mchc og mch er senket:

 • megaloblastisk anemi - i erytrocytter er volumet større enn metningen med hemoglobin;
 • hemoglobinopati - patologi av hemoglobinsyntese;
 • høye blodnivåer av høy-osmotiske glukose- og natriumforbindelser;
 • thalassemia er en genetisk sykdom;
 • Hypokrom anemi - oppstår med jernmangel anemi, skjoldbruskkjertel hypofunksjon...

Behandling av alle typer anemi, etter en blodprøve for mch og mchc, samt utnevnelse av medisiner og regelmessig overvåkning, er kun den behandlende legen forlovet!

Normale og misfarvede røde blodlegemer

Høye verdier av mch og mchc

Den forbedrede farge av erytrocytter mot bakgrunnen av økt hemoglobin kalles hyperkromi. Hyperkrom anemi kan forårsake mangel på folsyre og mangel på B12, så vel som sfærocytose.

Erythremia - et stort antall erytrocytter dannes i blodet. Under denne sykdommen vises trombi i karene, et magesår kan danne seg. Hvis sykdommen utvikler seg - blodsirkulasjonen i ekstremiteten er forstyrret, begynner beina og hendene å bli såret, ansiktet blir burgunder, huden er riper, øynene blir betent.

Forhøyet mch i blodet skjer i diabetes mellitus. Med diabetes, påvirker et forhøyet glukosenivå tilstanden til blodårene. Deres elastisitet er tapt, og et slag og et hjerteinfarkt skyldes slike patologier.

Årsaker når en blodprøve av mchc og mch er forhøyet:

 • lunge- eller kardiologisk patologi;
 • hjertefeil, inkludert medfødt;
 • nefrit og nephrose, samt en nyre tumor;
 • alvorlig dehydrering.

Under observasjonene ble det notert at økningen i MCH og MCHC på grunn av en mangel på vitamin B12, viser at anemi utvikler seg langsomt, og de røde blodceller og patologisk modne, de er få og de er forstørret.

Rapid forfall av røde blodlegemer oppstår som følge av hemolytisk anemi.

Hvis Rbc er normalt, men bare Hgb er forhøyet og det er unormaliteter i andre blodindikatorer, kan dette indikere normokrom anemi. En slik mangel på jern i blodet kan være en konsekvens av kronisk nyresykdom, legemiddel, strålingscytostatisk sykdom, kreft, kronisk hepatitt.

Dekoding av blodprøven for mchc og mch, hemoglobin og erytrocytindikatorer:

 • Hgb-menn - 129 - 169 g / l, kvinner - 119 - 149 g / l;
 • Rbc - menn - 4,1 - 4,9 mln, kvinner - 3,6 - 4,8 mln
 • mch er 25 til 36 pg;
 • mch - 31 - 38%.

Bruken av disse indikatorene gjør det mulig å vurdere kroppens hematopoietiske system og tilstand. Automatiske analysatorer viser blodprøvedata i form av grafiske tabeller. Etter å ha mottatt dataene i disse analysene, utarbeides en klar behandlingsplan som forhindrer fremdriften av mange sykdommer i det tidlige stadium av deteksjon.

Hvis du i det siste føler deg trøtt og svak, har du redusert ytelse, blir du ofte svimmel, flyr flyr for øynene dine, svak - snakk med legen omgående, fordi disse er tegn på jernmangel.

Når anemi ikke kan drikke te, kaffe, energidrikker.

Gi preferanse til jernholdige matvarer: frukt, fullkornsbrød, bønner, rødt kjøtt, lever, grønnsaker, grønnsaker.

Forhøyet eller redusert MCH i blodprøven - hva betyr det?

informasjon om indikatorer MCH i blodprøver er ansett som spesielt verdifulle og alltid tas hensyn til ved diagnostisering, fordi informasjonen som oppnås ved bestemmelse av røde blodcelleindekser, er en gjenspeiling av viktige fysiologiske prosesser i kroppen.

Essensen og oppgavene til analyse på MCH

MCH (Mean Corpuscular Hemoglobin) er et av erytrocytindeksene som brukes i diagnose for å oppdage patologier. MCH-testen er inkludert i den generelle blodprøven og utføres i konvensjonelle polyklinikker.

Erytrocytindeks i medisin kalles verdiene som karakteriserer tilstanden til erytrocytter.

Som du vet, er røde blodlegemer røde blodlegemer, som sørger for at oksygen leveres til alle kroppens vev.

En viktig komponent i røde blodlegemer er hemoglobin, et rødfarget protein, som blodkroppene skyldes fargen sin.

I sin tur inneholder hemoglobin atomer i kjertelen som binder oksygen. Derfor er nivået av oksygenforsyning i hele kroppen avhengig av antall erytrocytter og massen av hemoglobin i blodet.

Det er en norm som må stemme overens med kvantitative og kvalitative indikatorer for erytrocytter og hemoglobin.

Hvis erytrocyttallet økes, kan det føre til økning i blodtetthet og som følge av trombose.

Hvis indikatoren for røde blodlegemer senkes, snakker det om oksygen sult av organismen og er også full av alvorlige konsekvenser.

Den samme situasjonen er observert med hemoglobin. Hvis hemoglobin blir forhøyet eller senket, betraktes dette som et patologisk symptom, hvor det fremgår av tilleggsdiagnostiske tester.

Beregne den gjennomsnittlige massen av hemoglobin i erytrocytter hjelper en generell blodprøve, spesielt studien av MCH.

Tolkningen av analysen viser ikke bare gjennomsnittsverdien av hemoglobininnholdet i en erytrocyt, men bestemmer også hvor kvalitativt prosessen med assimilering av jern i kroppen passerer.

Erytrocytindeksen for MCH beregnes med to parametere - hemoglobinindeksen (g / l) og indikatoren for antall erytrocytter.

Beregningsformelen - hemoglobinindeksen er delt med antall røde blodlegemer og multiplisert med 10-12. Indeksen for gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten måles i piktogrammer (pg).

Metoden og egenskapene til MCH-analysen

For å tyde analysen av SIT ga den mest pålitelige informasjonen, for å sammenligne indikatorene til det medisinske personalet bruk et spesielt bord, som indikerer normen for erytrocytindeksen for hver aldersgruppe. SIT-frekvensen er hovedreferansepunktet, i henhold til hvilke avvik bestemmes.

Nivået på hemoglobin i blodet endres gjennom hele livet til en person. I tillegg er MCH-indikatorer hos barn og voksne forskjellig, som hos menn og kvinner.

Den høyeste hastigheten er observert hos nyfødte - 30 - 37 m, til et år, er allerede denne verdien 24 - 30 m til 15 år - 26 - 32 m, fra 15 til 18 år, er satsen - 26 - 34 s.

I de påfølgende årene, i fravær av patologier, forblir MCH-nivået uendret, til starten på 65 år. I denne alderen, både hos menn og kvinner, varierer de fleste verdiene i blodprøven, inkludert hemoglobininnholdet i erytrocyten.

Normen for MCH for kvinner og menn i alderen 18 til 45 år er den samme og er 27 - 34 pg. For kvinner i alderen 45 til 65 er normen 27 til 34 pg, mens normen for menn er litt høyere - 27-35 pg.

Normen for kvinner etter 65 år er 27-35 pg, mens for menn tvert imot, reduseres indikatoren - 27-34 pg.

Blodprøven for MCH utføres på samme måte som den generelle - fra fingeren. Denne prosedyren er nesten smertefri, tar et minutt og krever ikke komplisert forberedelse.

Likevel, for en generell blodprøve for å vise reelle resultater, vil det fortsatt være behov for forberedende tiltak.

Hovedregelen: Enhver blodprøve utføres alltid bare på tom mage. Dette betyr at måltidet skal stoppes 8 til 12 timer før prosedyren.

I tillegg, på dagen for dagen da en generell analyse er tildelt, bør du ikke ta alkohol eller misbruke produkter som inneholder koffein.

Umiddelbart før testen er gitt, anbefales ikke fysisk eller emosjonell aktivitet, og denne tilstanden gjelder både for kvinner og menn.

Enhver laboratorieanalyse er utgangspunktet for diagnosen. Derfor, å forsømme disse reglene - å sette i fare ens egen helse.

Dekoding av økte indikatorer

Resultatene av hver blodprøve er oppsummert i analysekonklusjonen. Men for å forstå disse vilkårene, er profesjonell dekoding nødvendig.

En indikator på patologi kan betraktes som indikatorer som er høyere eller lavere enn den aksepterte normen. Av naturen av avviket er årsakene som forårsaket dem, bestemt, og dermed er sykdommen diagnostisert.

Hvis MCH-indeksen økes, anses denne tilstanden vanligvis for å være hyperkromi. Denne termen refererer til den patologiske tilstanden erytrocytter, ledsaget av en økning i hemoglobin.

Samtidig betyr ikke en større hemoglobinindeks at pigmentkonsentrasjonen er blitt høyere, siden årsakene til patologi ligger i økningen i volumet av erytrocytter.

Hyperkromi er et generelt konsept som innebærer flere forskjellige typer anemi, som i seg selv allerede er et tegn på patologi.

Det innebærer at de årsakene som øker mengden av hemoglobin i røde blodceller, er forbundet med et totalt volum av celler i stedet for en pigmentkonsentrasjon i et enkelt blodlegeme.

MCH-indeksen kan økes på grunn av:

 • uttalt leukocytose;
 • kaldt agglutininer;
 • ødeleggelse av erytrocytter
 • monoklonale proteiner i blodet;
 • høy konsentrasjon av heparin;
 • høyt innhold av fett i blodet.

Hyperkrom anemi er som regel forbundet med et overskudd av hemoglobin, hvis nivå øker i megaloblastisk form av anemi. Denne sykdommen er preget av utseendet til megaloblaster.

De viktigste årsakene til megaloblastisk anemi - mangel på vitamin B12, mangel B9, myelodysplastisk syndrom, effektene av forskjellige legemidler er foreskrevet i maligne tumorer, reumatiske og autoimmune sykdommer, epilepsi, HIV-infeksjon.

MCH-indeksen økes hvis leversykdommer, alkoholisme, hypothyroidisme, svulster, leukemi, aplastisk anemi er diagnostisert.

Også indikatoren for hemoglobininnhold kan økes med hypothyroidisme. Ofte øker MCH-indeksen i mennesker som har tatt prevensjonsmidler i lang tid.

I noen tilfeller er en feil beregning mulig i studien av blod. Derfor, hvis den generelle konklusjonen om analysen indikerer at MCH-indeksen er økt, er dette derfor ikke en grunn til å utløse en alarm.

Det er mulig at årsakene til anomali er i feil beregning.

Dekoding av de senkende indikatorene

Reduksjon av hemoglobin i erytrocyt er diagnostisert som hypokrom anemi. Dette konseptet er vanlig for forskjellige former for anemi, forårsaket av forskjellige årsaker.

Den vanligste årsaken til at MCH (hypokromi) kan senkes er jernmangelanemi.

Dette skyldes det faktum at hovedfaktoren som bestemmer mengden hemoglobin, er prosessen med dens syntese.

Når denne prosessen er ødelagt (redusert eller stoppet), reduseres mengden hemoglobin.

Hvis erytrocytindeksen senkes, er dette et symptom:

 • langvarig forgiftning med bly;
 • posthemorrhagisk anemi av kronisk natur;
 • hemoglobinpatier;
 • hypotyreose;
 • mikrocytisk og normocytisk anemi;
 • talassemi;
 • hypovitaminosis;
 • Inflammatoriske prosesser som forstyrrer metabolismen av jern.

En mer detaljert tolkning av analysen innebærer bruk av data oppnådd fra en studie av hemoglobinkonsentrasjon (MCS) og gjennomsnittlig erytrocytvolum (MCV).

Reduksjon av erytrocyt MCH-indeksen påvirker biokjemiske prosesser i kroppen negativt, som manifesterer seg i pasientens generelle tilstand.

I de fleste tilfeller, pasienter klager over generell tretthet, blekhet, tørrhet av hår og hud, sprekker i munnvikene, nummenhet i beina, krumningen av spiker, arytmien.

For å forbedre helsen din må du være oppmerksom på matkvaliteten og dagens regime - for å inkludere fullstendig hvile i kostholdet inneholder mer jernholdige matvarer og vitaminer, spesielt B12.

Sammen med dette er det viktig å sende inn en generell blodprøve og gjennomgå et behandlingsforløp foreskrevet av en lege.

Mean mch innhold i blodprøven

Røde blodlegemer, kalt erythrocytter, er spesielt viktige i blodets sammensetning. Det er i dem er hemoglobin, som er et spesielt protein som er ansvarlig for transport av oksygen i hele kroppen.

Erytrocytter gir blodrød farge, og de er ansvarlige for å opprettholde den riktige syrebasebalansen av denne biologiske væsken.

I denne artikkelen vil du lære om mch i blodprøven hva det er, årsakene og metodene for å senke og øke denne indikatoren.

Hva er mch i en generell blodprøve?

Dersom før blodprøve hadde en veldig smal liste over alternativer, men i dag, takket være utvidelse av mulighetene i moderne medisin, denne studien var mer informativ og gjør at du kan definere mange viktige parametere, hvorav den ene kan kalles erytrocytter indeksen.

Få mennesker vet at mch i gjennomsnittsverdien er lik fargeindeksen for blod (CP). Begge disse verdiene viser i det vesentlige det samme, de er nesten identiske, og forskjellen mellom dem er bare i måleenheten.

Parameteret mch kan beregnes med formelen som representerer hemoglobinnivået, dividert med antall røde blodceller og multiplisert med 10 12. Indikatoren er målt i piktogrammer som representerer en trillionth av et gram. Studien av denne parameteren gjør det mulig å bestemme gjennomsnittlig hemoglobininnhold i en erytrocyt.

Forberedelse og analyse

Selvfølgelig er det ingen slik person som minst en gang i sitt liv ikke tok en blodprøve. Hvordan slike prosedyrer utføres er kjent for alle. Blod trekkes enten fra en vene ved hjelp av en sprøyte, eller fra en finger stikkende enhet ved hjelp av en engangs, fingerpute som er skåret til en dybde på 1-2 mm og den samme bredde. For å studere middelverdien av mch, er kapillærblod nødvendig, så gjerdet er laget av fingeren.

For å oppnå et pålitelig resultat av studien på gjennomsnittlig mch i en blodprøve, er det nødvendig å observere en rekke viktige regler:

 • Ikke utfør fysioterapeutiske prosedyrer, så vel som røntgenundersøkelser i minst 3 dager før du tar blod.
 • Nekte og ta medisiner, helst en uke før klinikkbesøket.
 • I løpet av dagen før prosedyren, avstå fra fysisk anstrengelse.
 • Gi blod på tom mage, det er viktig at mellom siste måltid og prosedyren var minst 8 - 9 timer.

Norm mch hos voksne og barn

Normale verdier av gjennomsnittlig mch for en sunn person varierer fra 24 til 34 pg, men avhengig av alder er det akseptable verdier. Det er også viktig å huske at en persons kjønn ikke påvirker denne parameteren.

Normalt er det vurdert:

Mer om normer for hemoglobin i blod av menn og kvinner du kan finne ut ved å klikke på den aktuelle lenken.

Basert på dette kan det bemerkes at hos barn er denne indikatoren noe ustabil, men etter hvert, med økende alder, kommer alt tilbake til det normale. På voksne, uavhengig av kjønn, er gjennomsnittlig mch nesten i samme rekkevidde, avviker bare av et par enheter.

Selvfølgelig er det situasjoner hvor denne verdien kan avvike både til en mindre og større side, noe som gjør at leger kan bestemme mulige funksjonsfeil i kroppen og de eksisterende sykdommene.

Mchs rolle i diagnosen sykdommer

Denne indikatoren i blodprøven bestemmer hemoglobininnholdet i den første erytrocyten. Gjennom studien av denne parameteren kan legene identifisere pasienten ikke bare forekomsten av anemi, men også å bestemme nivået av absorpsjon av jern av kroppen. Verdien av mch lar deg se blodsystemets patologi, for å bestemme mulig forekomst av jernmangel eller manglende (feil) assimilering.

Det er viktig å korrelere denne verdi med andre blodparametre som definerer ulike egenskaper ved blodmangel, spesielt, med en verdi av gjennomsnittlig cellevolum, så vel som med verdien av den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodcelle.

Bare en integrert tilnærming og inkludering av alle disse indikatorene i blodanalysen kan nøyaktig bestemme arten av den eksisterende lidelsen og velge passende terapi.

Forbedring av indikatorer

Et forhøyet nivå av denne verdien kalles hyperkromi. Slike tilstander er forårsaket av en hvilken som helst patologi av erytrocytter. Samtidig er et viktig poeng at økningen i erytrocytindeks indikerer en økning i volumet av erytrocytceller, i stedet for et høyere innhold av hemoglobinprotein på dem.

Det er denne anomali i blodsystemet som er et viktig tegn på den hyperkromiske typen anemi.

Hovedårsakene til økningen i indikatoren kan bli navngitt:

 • Tilstedeværelsen av leukocytose, når kroppen har for høyt innhold av leukocytter.
 • For rask ødeleggelse av røde blodlegemer.
 • Økning i innholdet av hepariner.
 • Tilstedeværelse av kalde agglutininer.
 • Syntese av proteiner av monoklonal type.
 • Økt nivå av fett i kroppen.

En økning i gjennomsnittlig innhold av hemoglobin i nærvær av leukemi tilfeller abnormiteter i skjoldbruskkjertelen eller lever, tumor prosesser eller alkoholisme. Kvinner som tar orale prevensjonsmidler av hormonplanen opplever ofte en økning i denne indikatoren. I enkelte tilfeller kan det være en upålitelig resultat, noe som kan tyde på at pasienten har noen uregelmessigheter i organer eller systemer.

Nedgang av indikatorer

Et redusert nivå på denne parameteren kalles hypokrom type anemi, mens hemoglobinkonsentrasjon i erytrocytter er utilstrekkelig. For ulike former for anemi i denne kategorien er dette navnet vanlig, men en slik tilstand kan oppstå av ulike årsaker.

En av de mest typiske manifestasjonene av anemi i denne kategorien er dens jernmangel. I dette tilfellet er det alltid en signifikant reduksjon i erytrocytindeksen.

Årsaker til en signifikant reduksjon i erytrocytindeksen:

 • Hemoglobinopatier av arvelig type.
 • Hypotyreose.
 • Forgiftning av kroppen med bly og dets forbindelser.
 • Akutt insuffisiens av vitaminer i kroppen.
 • Tilstedeværelsen av thalassemi, kalt anemi av Cooley.
 • Anemi av posthemorragisk, mikrocytisk eller normocytisk type.
 • Krenkelser av jernutveksling.

Hvis det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten senkes, begynner kroppen å fungere de grunnleggende biokjemiske prosessene, som ikke bare kan påvirke den generelle trivsel hos personen. I dette tilfellet har pasienten følelse av nummenhet i lemmer, samt svakhet i hele kroppen. Huden oppnår en sterk tørrhet og uttalt pallor, den sunne glansen av hår og negler er tapt.

I denne artikkelen du lært om MCH i den generelle analyse av blod og årsakene til at det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin økes eller reduseres, samt om dekoding regler for kvinner, menn og barn.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

Gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocyten (MCH): Hva er det, normen, stigningen og høsten

Utvilsomt er antall røde blodlegemer (erytrocyter, Er, RBC - i testen som utføres i analysatoren) svært viktig for organismens normale liv, men ikke mindre viktig er deres kvalitet. Hva er bruken av blod i blodet tomt, uten innhold av hemoglobin, celler. Tross alt bringer slike erytrocyter ikke med nok vev til å mate og oksygen, og de lider av hypoksi.

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten eller erytrocyt MCH-indeksen, selv om den ikke har en uavhengig diagnostisk verdi, indikerer at røde blodlegemer bærer i deres sammensetning. Erytrocytt MHC-indeksen i en blodprøve kom, da klinisk diagnostisk laboratorium haemogram ikke bare øynene og hendene på en lege, kameraet Goryaeva og mikroskop, men også automatiserte hematologi systemer har i sine oppgaver som å bestemme mengden av dannede elementer og relasjonene mellom de eller andre indikatorer som utgjør en generell blodprøve. Forresten, kamera og mikroskop Goryaeva heller ikke forsvinne med legens tabell for laboratoriediagnostikk, tyde blod formel - de er nødvendige for studiet av de morfologiske egenskapene til cellene, og røde og hvite blodceller.

Hva er forkortelsen MCH i blodprøven

Den gjennomsnittlige innholdet av det røde blodpigment (hemoglobin - Hb, HGB) i erytrocytter uavhengig diagnostisk betydning av sirkulerende blodet har imidlertid får indikatoren en viss betydning i differensialdiagnose av anemi. I tillegg er det MCH rolle i analysen av blodet øker i "firma" av andre røde blodcelleindekser, som sammenligner den beskrevne laboratorieprøver. Dette først og fremst - MCV (gjennomsnittlig cellevolum), fortsetter MCHC (Middelkonsentrasjonen av Hb i Er) og fargeindikator (CPU), som beregnes ved hjelp av en gammel vane, av interesse, eller på grunn av mangel på automatiske innretning, fordi den (MCH), svarer i prinsippet til CPU-en (i denne sammenheng er behovet for å gjenta ikke eksistert).

Selvfølgelig er MCH i blodprøven korrelert med antall røde blodlegemer (erytrocytinnhold i 1 liter) og innholdet av hemoglobin i seg selv, beregnet av formelen ut fra deres numeriske verdier:

MCH = hemoglobin (g / 100 ml) x 10: antall røde blodlegemer (millioner / mikroliter)

Det er åpenbart at den automatiske maskinen, før beregning av gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytt, må håndtere å telle røde blodlegemer og rødt pigment i blodet.

Tilsvar indikator innhold Hb i erytrocytten er SGE (forkortelse eller dekryptert), som er beregnet på samme måte (hemoglobinverdiene dividert på antall røde blodceller) - denne formelen som benyttes når det ikke er noen blodanalysator i laboratoriet.

MCH resulterer i en blodprøve er uttrykt i pikogram (1 / trilliondel av et gram - 10 -12 gram) og er - s. Normen for en voksen er mellom 27 og 31 pg, hos barn øker grensen litt.

Generelt kan du vise data i tabellen, så det blir mer tydelig og tydelig:

Som alltid kan leseren for tidlig bli agitert dersom han selv har donert blod til forskning, før han har studert laboratoriehåndbøkene, og så så han sine resultater, noe utenfor omfanget av den gitte normen. Det er ikke verdt det. Du trenger bare å vite referanseverdier av laboratoriet. Kanskje alt dette burde være i en sunn kropp.

Hvis indikatoren er hevet eller senket?

Før du går videre til overføring av patologiske tilstander, ser vi at mange legemidler øve på den røde blod klar innflytelse forårsaker giftige brudd på DNA og en (blod) begynner å vise økt verdi av erytrocytt indekser. Dette faktum er selvfølgelig tas hensyn til ved utarbeidelse av pasient for analyse og testing, eller dekoding kan føre til en lege forvirring, og resultatene er trukket og støpt "på hånden", vil gjøre en person tåle ubegrunnet bekymringer om hans helse. Selv om det er velbegrunnet... Bruk av medisiner er berettiget når det er umulig å unngå dem (da blir mindre valgt fra to onde).

I denne forbindelse er det nødvendig å vite og huske det MCH i blodprøven kan økes på grunn av følgende medisiner:

 • Cytotoksiske stoffer;
 • Orale prevensiver (oppmerksomhet, kvinner!);
 • Antiepileptiske legemidler.

Forhøyede gjennomsnittlige hemoglobinnivåer i erytrocytt vil være naturlig i tilfeller av visse sykdommer (i første omgang - hyperkromisk anemi):

 • Makrocytisk (megaloblastisk og ikke-glanset) anemi;
 • Individuell hemolytisk anemi
 • Akutt blodtap (kompensasjonsmekanisme);
 • Lesjoner av leverparenchyma (levercirrhose).

Reduserte verdier av MCH er spesielt karakteristisk for hypokrom anemi. Således senkes dette kriteriet for metning av røde blodceller med hemoglobin når:

 • IDA (jernmangel anemi);
 • Sideroblastisk anemi;
 • Et anemisk syndrom som følger med kronisk patologi;
 • Forstyrrelser av porfyrinmetabolisme (de brukes i syntese av hemoglobinhem);
 • Forgiftning av tungmetallsalter (bly);
 • Individuelle former for hemoglobinopati;
 • Anemi forårsaket av neoplastisk prosess.

Dekryptering av den generelle blodprøven, inkludert alle erytrocyt- og blodplateindeksene, utføres av en laboratoriediagnostiserende lege. Likevel vil mange mennesker selv forstå hva som er, så de vender seg til ulike kilder til informasjon. Jeg vil gjerne tenke at denne publikasjonen var nyttig for leserne på nettstedet vårt.

Les Mer Om Fartøyene