Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Når du mottar resultatene av diagnosen, er det ofte i sluttrapporten at du kan se MCHC i blodprøven. Å forstå hva det er, samt dechifisere denne indikatoren, lar deg utelukke forekomst av visse patologier.

Hva betyr indikatoren

MCHC, eller gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon, er en av de 24 parametrene som er bestemt i studien av humant blod. Denne indikatoren refererer til den såkalte erytrocytindeksen. Sistnevnte angir mengden hemoglobin i humant blod og deciphers som den gjennomsnittlige proteinkonsentrasjonen i den totale massen av røde blodlegemer. For analyse av erytrocytindeksen brukes spesialutstyr.

Hemoglobin er ansvarlig for transport av karbondioksid og oksygen gjennom blodbanen. Følgelig viser MCHC volumet av elementene som kan flyttes.

Denne indikatoren rapporterer imidlertid ikke om mengden hemoglobin i blodet. For dette utføres andre tester. MCHC demonstrerer tettheten av hemoglobinfordeling i erytrocytceller.

Alle indekser som er beregnet i løpet av en blodprøve, tillater en å bestemme aktiviteten til erytrocytter og deres funksjonelle anvendelighet.

Essensen av studien

En studie på ICSU, eller en hematologisk koeffisient, er nødvendigvis foreskrevet dersom en lege mistenker å ha en pasient:

 • anemi,
 • patologier på grunn av den genetiske faktoren;
 • luftveissykdom, etc.

For å forstå essensen av denne studien kan være, hvis du forstår hvilken funksjon de røde blodlegemer utfører. Hver av disse cellene inneholder hemoglobin (et pigment som har en rød farge), innenfor som det er et jernatom. Det er på grunn av tilstedeværelsen av sistnevnte at røde blodlegemer har evne til å binde oksygen.

På grunn av blodstrømmen, så vel som den konkave formen til denne cellen, strømmer næringsstoffer regelmessig til vev og organer. Oksygenmetningen av blod avhenger direkte av volumet av hemoglobin, hvor reduksjonen fører til utvikling av patologier (primært anemi).

Blant studiene som ble brukt for å bestemme hematologisk koeffisient, er den vanligste blodprøven den vanligste. Det gir pålitelig informasjon om forekomsten av abnormiteter. Endringen i ICSU skjer bare på bakgrunn av patologiske prosesser.

Dette skyldes nettopp det som ble sagt ovenfor: Denne indeksen er ikke avhengig av antall erytrocytter i blodet. Ved beregning av ICSU tas kun to parametere i betraktning:

 • hemoglobin (beregnet i g / dl);
 • hematokrit (beregnet som prosentandel).

Normal ytelse

Etter å ha forstått hva denne indeksen betyr, bør du referere til hvilken MCHC-indikator i blodprøven anses som normal. Det er viktig å merke seg at det varierer etter hvert som personen vokser opp, og avhengig av pasientens tilhørighet til kvinnelig og mannlig kjønn.

Normal for menn

Erytrocytindeksen hos menn er vanligvis 32-36 g / dl. Denne indikatoren gjelder kun personer i alderen 15-65 år. Hos mennesker som er eldre enn normen, anses indeksen å være 31-36 g / dl.

Normal for kvinner

Erytrocytindeksen hos kvinner mellom 15 og 45 år regnes som normal hvis den viser 32-36 g / dl. Fra 45 til 65 år er MNSN i en sunn person 31-36 g / dl. Etter 65 år går indeksen tilbake til sine tidligere verdier og er 32-36 g / dL.

Normen i barnet

Før pubertet begynner, varierer gutter og jenter ikke i ICSU. Avhengig av barnets alder, er denne indeksen innenfor ulike grenser for normen. Alt er normalt hvis følgende indikatorer blir avslørt under forskningen:

 • mindre enn 2 uker - 28-35;
 • opptil 1 måned - 28-36;
 • 1-2 måneder - 28-35;
 • 2-4 måneder - 29-37;
 • 4-12 måneder - 32-37;
 • 1-3 år - 32-38;
 • 3-12 år gammel - 32-37.

I perioden fra 12 til 15 år er normen hos kvinner og normen hos menn noe annerledes: henholdsvis 32-38 og 32-37.

Som det fremgår av de presenterte dataene, endres ikke ICSU praktisk talt i løpet av livet. Bare normen hos barn under ett år er forskjellig fra lignende indikatorer som finnes hos voksne.

Grunner til å endre de normale indikatorene

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter i forhold til blodvolumet hos voksne i normal tilstand (i fravær av patologier) er 35-54%. Ulike årsaker fører til endringer i erytrocytindeksen. Blant dem er den vanligste feilen gjort under blodprøven. Det oppstår hvis:

 • betingelsene for blodprøvetaking ble ikke oppfylt;
 • betingelsene for blodlagring brytes;
 • Feil beregning av hemoglobin og hematokrit.

I andre tilfeller indikerer endringer i ICSU-indikatorene patologiske prosesser som finner sted i kroppen.

Årsaker til overkant av normen

ICSU i blodanalysen er forhøyet i nærvær av forskjellige patologier i begynnelsen av utviklingen. Definisjonen av denne indikatoren spiller en viktig rolle, siden det tillater å ta nødvendige tiltak før sykdommen forårsaket alvorlige komplikasjoner.

Overskridelse av de tillatte verdiene observeres i følgende situasjoner:

 • mangel på B-vitaminer;
 • aktiv bruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • hyppig inntak av visse stoffer (beroligende, hormonell).

En annen vanlig årsak, karakterisert ved å overstige ICSU-frekvensen, er sferocytose. Sistnevnte er en sykdom forårsaket av en genetisk predisposisjon. Det er preget av en medfødt anomali i strukturen av erytrocytceller.

Økningen i ICSU kan også indikere forekomsten av en annen ganske alvorlig sykdom, kjent som erythremi. Det er ledsaget av signifikante forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, som følge av at nivået av røde blodlegemer i blodet stiger kraftig. På bakgrunn av erythremi har pasientene ofte trombose og 12 duodenale sår.

Tilstedeværelsen av denne patologien fremgår av:

 • alvorlig kløe;
 • smerter i lemmer;
 • hudrøde og andre.

Erytemi refererer til en rekke ugjennomtrengelige patologier.

Overskridelse av de tillatte verdiene til ICSU skjer mot bakgrunnen for ødeleggelse av en del av røde blodceller. Lignende fenomener observeres hos pasienter med rikelig blodtap og hos kvinner etter fødsel.

Forskning på erytrocytindeksen utføres også med mistanke om følgende sykdommer:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertepatologier;
 • diabetes mellitus;
 • neoplasmer i nyrene av noe slag;
 • alvorlig dehydrering.

Det er viktig å forstå at denne studien ikke tillater deg å nøyaktig diagnostisere. Det utføres for å skille en sykdom fra en annen, preget av et lignende klinisk bilde. Dette betyr at i tillegg til en blodprøve for ICSU gjennomføres andre studier.

Årsakene til nedgangen i indikatoren

MCHS senkes når mengden hemoglobin er utilstrekkelig for metning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kalles "hypokromi". Tilstedeværelsen av denne patologien indikerer at prosessen med hemoglobingenerering har blitt forstyrret i pasientens kropp.

Hypokromi utvikler seg som følge av en rekke sykdommer:

 1. Anemi, eller jernmangel anemi. Anemi utvikles som følge av utilstrekkelig inntak av jern i kroppen. Dette skjer mot bakgrunnen av forbruk av et lite antall produkter som inneholder dette elementet. Også, jernmangel anemi kan oppstå på grunn av andre patologier som forstyrrer prosessen med normal assimilering av jern av kroppen. Spesielt kan det være helminthiske invasjoner. I tillegg er anemi en komplikasjon av flere kroniske sykdommer og kraftig blødning.
 2. Talassemi. Det er en arvelig sykdom. Den er preget av en forstyrrelse i syntesen av hemoglobinkjeder forårsaket av visse mutasjoner.
 3. Hemoglobinpatier. Som thalassemia, er det preget av en sammenbrudd av hemoglobinkjedene. Hemoglobinopati oppstår som en komplikasjon av visse patologier.

En lavere ICSU-poengsum kan også indikere:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • unormal økning i størrelsen på erytrocytceller;
 • blyforgiftning;
 • Benmargens lave evne til å produsere hemoglobin (som observeres hos prematur spedbarn);
 • hemolytisk sykdom;
 • intrauterin infeksjon;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • posthemorrhagisk anemi.

Uavhengig av ICSU-poengsummen som ble funnet i blodprøven, bør denne studien suppleres med andre diagnostiske tiltak for å identifisere den sanne sykdommen.

Arrangementer for normalisering av ICSU

Behandlingsregimet med sikte på å normalisere ICSU-indeksen bestemmes av typen sykdom som forårsaket endringer i konsentrasjonen av blodceller. I flere tilfeller, når det er fastslått at patologiske prosesser var forårsaket av stress, foreskrives hvile og beroligende midler.

I lys av at anemi er den vanligste årsaken til endringer i nivået av hemoglobinkonsentrasjon, avhengig av type, er følgende behandlingsregimer foreskrevet:

 • Jernmangel anemi. Det tas tiltak for å undertrykke den patologiske prosessen som forårsaket anemi (livmodermomenter, tarmtumor, fordøyelsessystemet sykdommer). For å gjenopprette nivået av hemoglobin, er jernholdige preparater og vitamin C foreskrevet.
 • B12-mangelanemi. I løpet av året gjennomføres flere behandlingskurer, som involverer inntak av vitamin B12 og enzympreparater.
 • Posthemorrhagisk anemi. En operasjon er foreskrevet for å eliminere rikelig blodtap. Videre utføres en lang løpet av behandlingen, der pasienten må ta jernholdige preparater.
 • Folic deficiency anemia. Ved alvorlig sykdomsforløp er en kompleks av preparater foreskrevet, inkludert vitamin B12 og folsyre.

Ved anemi må en pasient følge et bestemt diett, som må inneholde de ovennevnte elementene.

Ved behandling av thalassemi, så vel som med tungt blodtap, er blodtransfusjon foreskrevet. I det første tilfellet holdes denne hendelsen hver 6. måned. Transfusjon kan regelmessig gjenopprette den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. I tillegg er stoffet Desferal.

For å gjenopprette vann-saltbalansen må du drikke minst to liter vann hver dag og supplere den daglige rasjonen med stein og / eller havsalt.

Tiltak for normalisering av erytrocytindeksen foreskrives kun etter tilleggsstudier og en nøyaktig diagnose. Det er umulig å gjenopprette hemoglobinkonsentrasjonen uavhengig.

På konsekvensene

Konsekvensene av endringer i indikatorene for erytrocytindeksen er direkte avhengige av årsakene som forårsaket dem. Forhøyet ICSU angir i de fleste tilfeller en medisinsk feil, så en annen blodprøve utføres.

Med et lavt innhold av hemoglobin og hematokrit, er døden ikke utelukket. Det er også en mulighet for dysfunksjon av en rekke indre organer og utviklingen av samtidige sykdommer forårsaket av mangel på jern i blodet.

Hvis pasienten undersøker en endring i nivået av hemoglobin- og hematokritkonsentrasjon under pasientens undersøkelse, er det nødvendig med flere blodprøver for å finne den sanne årsaken som forårsaket den patologiske tilstanden.

ICSU-indeksen kan gjenopprettes hvis det er mulig å helbrede den underliggende sykdommen som forårsaket dette bruddet.

Hva er MCHC og MCH i blodprøven og årsakene til deres abnormiteter

Ved diagnosen sykdommer spiller en generell blodprøve en viktig rolle. Basert på endringen i indeksene kan man anta hvilken prosess som foregår i kroppen, hvordan den utvikler seg, og hva årsakene er.

MCH og MCHC indikatorer i å analysere blod betegner det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin (Hb), og deres avvik kan indikere en betydelig endring i benmargen struktur og erytrocytter. I dag lærer du hvordan de bestemmes, hva som fører til endring, og hvordan dekoding utføres.

Hva er MCH og MCHC?

MCH (gjennomsnittlig konsentrasjon hemoglobin) er en indikator som viser gjennomsnittlig innhold i en spesifikk erytrocyt Hb. Det kan oppnås ved å dele det totale hemoglobin ved erytrocytindeksen.

Normen for denne indikatoren er 24-35 pg. Hos barn kan den eller hans mengde eller mengde være litt annerledes, og avvike i denne alderen.

Forandringen oppstår som et resultat av virkningen av ulike faktorer, som følge av at middelverdien av blodets fargeindeks endres, på grunnlag av hvilken diagnosen av denne eller den anemi bestemmes.

MCHC (gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon) er en gjennomsnittsverdi som indikerer Hb innholdet i erytrocytter. Det brukes vanligvis til å finjustere MCH, siden hvis det er en endring i MCH i de røde blodcellene, må MCHC også endres proporsjonalt.

Normen for MCHC i erytrocytter er 300-380 g / l.

Begge indikatorene tillater deg å bedømme endringene som forekommer i hver enkelt erytrocyt. Enhver endring i erytrocytter indikerer en patologi i blodsystemet, og følgelig at det er nødvendig å utføre en passende behandling. For å diagnostisere deres endring er det mulig å utføre en vanlig blodprøve (dvs. dens tolkning med indikasjon på alle mulige indikatorer).

Analysen analyseres av en laboratorie lege eller direkte av en ansvarlig lege.

Årsakene til økningen i MCH og MCHC

Hva er årsakene til endringen i disse indikatorene, og hva betyr økningen deres?

MCH økes dersom konsentrasjonen av hemoglobin i en separat rød celle øker (fargeindeksen blir større enn 1,1). En slik forandring kan være med slike sykdommer:

 1. Anemi. Blant dem kommer hyperkromisk (mettet Hb) og megaloblastisk (i tilfelle når store celler dannes) først. I dette tilfellet forstyrres den normale transportfunksjonen av blodet (på grunn av økningen i mengden hemoglobin), blodsirkulasjonen i de små karene i organene forverres, noe som påvirker deres funksjonelle aktivitet. Til tross for at nivået av Hb er økt, er cellene dårligere og raskt dør.
 2. Hypotyreose. Reduserte nivåer av skjoldbruskkjertelhormon bidrar til en reduksjon i beinmargaktivitet. Som et resultat øker konsentrasjonen av hemoglobin, noe som fører til at fargeindeksen øker.
 3. Leversykdommer Som kjent er denne spesifikke kroppen ansvarlig for syntesen av de fleste proteinmolekyler (i dette tilfellet øker antallet deres både i organet selv og i det indre miljø). Dette er spesielt merkbar hvis leveren utvikler hypertrofi eller en onkologisk prosess (nivået av syntese i tumorvev øker). Som et resultat øker konsentrasjonen av røde blodlegemer og deres nivå, de har alle et større volum Hb og tilsvarende en fargeindeks. Kvinner er mindre vanlige enn menn.
 4. Onkologiske sykdommer. Patologien til det røde benmarget, samt magen og lungene, kan føre til signifikante endringer i røde blodlegemer, og som følge av dette vil MCH økes. Hos både barn og voksne observeres avviket fra normen for MCH og MCHC på grunn av onkologi ved leukemi, hvor indeksen for hver indeks er ti ganger høyere enn sin norm.

Faktisk er det ikke så ille om MCH eller MCHC nivået er litt forhøyet. Dette antyder at blodet mer eller mindre klarer sin funksjon. Det er mye verre hvis deres rente senkes.

Årsakene til nedgangen i MCH og MCHC

Reduksjon av MCH og MCHC parametere kan også føre til forskjellige forstyrrelser i stoffskiftet, fordi det reduserer oksygeninnholdet i blodet perfusjon av cellen er redusert og, som et resultat av dette forringes tilstand av indre organer som kan føre til dysfunksjon. Dette er særlig farlig for barn og gravide kvinner, så vel som en liten mengde av hemoglobin vil negativt påvirke både fosteret og tilstanden av prosessen med å legge dens vev, og i den voksende organisme.

Årsakene til dette er at MCH og MCHC senkes:

 • En redusert konsentrasjon av jern i kroppen (dens norm i blodet er ca. 5 mg). Vanligvis reduseres innholdet med intern blødning, sykdommer i mage-tarmkanalen, samt dets utilstrekkelige nivå i innkommende mat. Som en følge av det faktum at jernindeksen senkes, kan et komplett hemoglobin ikke syntetiseres, hvilket manifesterer seg i form av jernmangelanemi. Det observeres hovedsakelig hos kvinner, da kroppens fysiologi påtar seg et månedlig tap av jern (derfor er det nødvendig å opprettholde innholdet i blodet).
 • arvelige blodsykdommer (for eksempel thalassemia) - manifesteres hovedsakelig hos barn. I dem er det en forstyrrelse i produksjonen av strukturelle enheter av hemoglobin-proteinkjeder (hovedsakelig alfa). Hb, som bærer disse kjedene, kan ikke tilstrekkelig gi oksygen til celler og organer. Identifisere en slik sykdom kan være i de første årene av barnets liv og ta passende tiltak for å eliminere dem;
 • mangel på vitamin B6. Dette vitamin, som resten av gruppen B, ansvarlig for strømmen av mange metabolske prosesser (sin norm er omtrent 2 mg, og innholdet i blodet er i stadig endring). Spesielt gjelder dette benmarg, hvor de fleste blodceller dannes, samt hemoglobin. Hvis konsentrasjonen er redusert, forstyrret forbindelse prosess Hb polypeptidkjeder, som fører til det faktum at MCH og MCHC er senket. Hos kvinner er denne tilstanden vanligere enn hos menn.

Alle disse faktorene har en signifikant effekt på tilstanden til blodsystemet og fører til en reduksjon i fargeindeksen og en reduksjon av hemoglobin i erytrocytter. For å hindre endringen, er det nødvendig å vite om mulige forebyggende tiltak.

Normen for indeksene kan gradvis reduseres med alderen, derfor er det ikke nødvendig å panikk sterkt på deres nedgang i eldre.

forebygging

Hva er nødvendig for å hindre endringer i disse indikatorene og hvordan å forebygge hovedårsakene?

Først og fremst er det nødvendig å huske om overholdelse av en sunn livsstil. Daglig trening, riktig og balansert ernæring vil bidra til å sikre at normen for indikatorer vil komme seg. Det er spesielt viktig å være oppmerksom på et riktig valgt diett, der innholdet av essensielle aminosyrer og molekylært jern økes. Disse produktene inkluderer granateple, lever, noen sjømat, samt epler.

Hos gravide skal innholdet av innkommende jern økes (spesielt i løpet av første og halve andre trimesteren), som det også er nødvendig for voksende foster. Også under hele graviditeten er mottak av multivitaminkomplekser (spesielt hos kvinner med trofiske lidelser) indikert. For rettidig diagnose viser han en generell blodprøve (hver måned før graviditet og i 4-5 måneder etter unnfangelsen). Forebyggende vedlikehold av reduksjon i parametre hos barn anbefales å bli brukt allerede fra fødselen (spesielt ved komplisert arvelighet).

Legene må gjennomføre forebyggende arbeid blant befolkningen, spesielt kvinner. Det er ekstremt viktig å eliminere alle de eksogene årsakene til reduksjonen av erytrocytindekser, siden dette ofte gjør at vi raskt kan gjenopprette sin norm.

Normen for MCH og MCHC sier at alt er bra i kroppen, og det er ingen grunn til panikk. I tilfelle at det skiftes i dem, vil nøye etterlevelse av legenes ordinering og riktig ernæring tillate at blodet bringes til ordre.

Dekoding av mchc i en blodprøve

Har du opplevd svakhet siden morgenen? Hodet er tungt, alt flyter for øynene mine, tankene mine er forvirrede. Sannsynligvis, på tvers av din utålmodige søvnløshet. Speil viser upartisk en unaturlig blek hudfarge. Den kommende virksomheten snakker ikke i det hele tatt, fordi de er forbundet med utilsiktet tretthet. Dessverre, i denne eller den grad er hele befolkningen i storbyen påvirket i denne grad. Som du sannsynligvis allerede gjettet, handler det om anemi.

Anemi - en tilstand karakterisert ved lav hemoglobin eller røde blodceller (RBC-er) av blod. Den vanligste årsaken til anemi er en mangel i kroppen av jern og folsyre. Svært typisk situasjon, fordi å gi en organisme med et balansert kosthold er svært vanskelig. Videre kan mangel på jern være forårsaket av inntak av bestemte medikamenter (for eksempel acetylsalisylsyre eller ibuprofen), og i de verste tilfeller være et symptom på kreft.

Som en funksjonsforstyrrelse kan anemi skyldes overdreven blodtap. Anemiske tilstander kan følge tung menstruasjon, så vel som en rekke alvorlige sykdommer, slik som magesår, hemorroider, kreft i mage og tykktarm.

Anemi er diagnostisert av resultatene av en blodprøve for mchc og andre erytrocytindekser.

Blodtest for mchc og andre erytrocytindekser

For å kvantifisere tilstands erytrocytter blir brukt såkalte erytrocytt indekser, inkludert gjennomsnittlig cellevolum (MCV), det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin (MCH) og midlere blodlegemehemoglobinkonsentrasjon (MCHC). Analysen av erytrocytindeksene gjør det mulig å bestemme en type anemi. Fordi erytrocytindeksene er følsomme for terapeutiske effekter, blir de også brukt til å evaluere effektiviteten av behandlingen.

Definisjonen av erytrocytindekser er en del av en generell blodprøve, som foreskrives både profylaktisk og i løpet av sykdommen eller før kirurgiske inngrep.

Tolkning av blodprøven for mchc og andre erytrocytindekser

Mcv-indeksen i blodprøveresultater brukes til å diagnostisere mikrocytisk, normocytisk og makrocytisk anemi. Denne indeksen er kun informativ i fravær eller ubetydelig mengde i blodet av unormale erytrocytter. Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter er målt i fl (femtolitra). Den normale verdien er i området fra 80 til 100 fl. Ved mcv 100 fl - som en makrocytisk.

Mch-indeksen er i hovedsak lik fargeindeksen, men den reflekterer syntesen av hemoglobin og dets nivå i erytrocyten mer pålitelig. Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten er målt i pg (piktogrammer). Den normale verdien er fra 25 til 36 pg. Basert på analysen av denne indeksen skiller mellom normo-, hypo- eller hyperkromisk anemi.

MKC-indeksen i blodprøveresultater karakteriserer graden av metning av erytrocytter med hemoglobin. Dette er den mest pålitelige av alle erytrocytindeksene. Enhver unøyaktighet i bestemmelse av hemoglobin, hematokrit, eller MCV MCHC fører til en økning i en blodprøve, slik at i henhold til verdiene av denne parameteren er det mulig å bedømme kvaliteten på forskningen.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten måles i g / l. Den totale normen for mchc i blodprøven ligger i området fra 310 til 370 g / l. En reduksjon i verdien av mchc-indeksen indikerer et brudd på hemoglobinsyntese.

En økning i mkc i en blodprøve er ikke mulig på grunn av fysiologiske begrensninger på hemoglobinkonsentrasjonen. Derfor, hvis det i dekoding av blodprøven for mchc er en overestimert verdi angitt, er undersøkelsen feil.

Men redusert i forhold til normen mchc i blodanalysen kan være et symptom på jernmangelanemi, hemoglobinopati eller thalassemi.

Normene for erytrocytindeksene varierer avhengig av kjønn og alder hos pasienten.

Priser for mcv i blodanalyse

Nivåene til denne indikatoren i blodanalysen varierer i følgende verdier:

 • barn i alderen 4 måneder til 4 år: 72-115 fl;
 • fra 5 til 7 år: 77-108 fl;
 • 8-14 år: 76-96 fl;
 • jenter 15-18 år: 78-98 fl, gutter 15-18 år: 79-95 fl;
 • kvinner 19-45 år: 81-100 fl, mann 19-45 år: 80-99 fl;
 • kvinner og menn 46-65 år: 81-101 fl;
 • kvinner og menn fra 65 år: 81-103 fl.

Normer for mch i en blodprøve

Nivåene til denne indikatoren i blodanalysen varierer i følgende verdier:

 • barn under 2 uker i alderen - 30-37 pg;
 • 2-4,3 uker - 29-36 pg;
 • 4,3-8,6 uker - 27-34 pg;
 • 8,6 uker-4 måneder - 25-32 pg;
 • 4-12 måneder - 24-30 pg;
 • 1-3 år - 22-30 pg;
 • 3-12 år - 25-31 pg;
 • 12-15 år: jenter - 26-32 pg, gutter - 26-32 pg;
 • 15-18 år: jenter - 26-34 pg, unge menn - 27-32 pg;
 • 18-45 år: kvinner - 27-34 pg, menn - 27-34 pg;
 • 45-65 år: kvinner - 27-34 pg, menn - 27-34 pg;
 • fra 65 år: kvinner - 27-35 pg, menn - 27-34 pg.

Norm for mchc i en blodprøve

Nivåene til denne indikatoren i blodanalysen varierer i følgende verdier:

 • barn under 2 uker - 280-350 g / l;
 • 2-4,3 uker - 280-360 g / l;
 • 4,3-8,6 uker - 280-350 g / l;
 • 8,6 uker-4 måneder - 290-370 g / l;
 • 4-12 måneder - 320-370 g / l;
 • 1-3 år - 320-380 g / l;
 • 3-12 år - 320-370 g / l;
 • 12-15 år: jenter - 320-360 g / l, gutter - 320-370 g / l;
 • 15-18 år: jenter - 320-360 g / l, unge menn - 320-360 g / l;
 • 18-45 år: kvinner - 320-360 g / l, menn - 320-360 g / l;
 • 45-65 år: kvinner - 310-360 g / l, menn - 320-360 g / l;
 • fra 65 år: kvinner - 320-360 g / l, menn - 310-360 g / l.

For normocytisk anemi er følgende verdier av erytrocytindekser karakteristiske: mcv - 84-90 fl, mch - 26-32 pg, mchc - 300-360 g / l. I mikrocytisk anemi vil de endre seg som følger: mcv - 60-80 fl, mch - 5-25 pg, mchc - 200-300 g / l. Og til slutt med makrocytisk anemi vil resultatene av blodprøven vise: mcv - 96-150 fl, mch - 33-53 pg, mchc - 330-380 g / l.

La oss oppsummere. Hvis du opplever symptomer på anemi, sørg for å se legen. Til tross for at anemi ikke er en sykdom som sådan, støtter staten den immuniteten og generell vitalitet. I tillegg kan anemi være et symptom på alvorlig sykdom.

For diagnose vil legen foreskrive deg en blodprøve for mchc, for eksempel. Forsiktig studer transkripsjonen av mchc i blodprøven. Etter å ha lest denne artikkelen kan du vurdere din egen tilstand. Husk at en økning i mcc i en blodprøve indikerer feil begått under studien.

Og siden det alltid er lettere å ta forebyggende tiltak enn å bli behandlet, prøv å forhindre anemi med et sunt kosthold. Spis grønne grønnsaker for å gi kroppen en tilstrekkelig mengde folsyre. I tillegg bør på bordet ditt alltid være næringsrik mat: frukt, belgfrukter, helhvedebrød, bokhvete, biff og lever. Kvinner med tung menstruasjon, samt forventede mødre, kan trenge ekstra jerninntak i doseringsformer. Begrens deg selv med drikkevarer som inneholder mye koffein (te, kaffe, tonic drinks), da de forstyrrer absorpsjonen av jern, spesielt under måltider.

Mchc blodprøveavkodningshastighet hos kvinner

Hva er nivået av mcc i blodet og hvorfor endres det?

En blodprøve er den vanligste typen laboratorieforskning. Resultatet av det inneholder viktig informasjon om pasientens tilstand av helse, de kvalitative og kvantitative indikatorene for blodelementer. Når en person går inn i et medisinsk anlegg for behandling, er han pålagt å foreskrive en blodprøve.

Ofte inneholder tolkningen av blodprøven mange uforståelige vilkår og indikatorer for pasienten. Hva betyr mchc for eksempel i en blodprøve? Hvorfor måles denne indikatoren?

For hvilken hensikt er mchc-nivået målt?

Når det utføres studier i laboratoriet, bestemmes mengden og kvaliteten av det aktuelle blodet. Disse inkluderer:

Så, ved bruk av indikatoren mchc, bestemmes strukturen av erytrocyter i pasientens blod. Denne indikatoren lar deg bestemme hvor mange hemoglobinceller som kan undersøke de røde blodcellene fra pasienten.

Utvetydig er mchc-indikatoren veldig viktig. Tross alt er transport av hemoglobin i kroppen en av de viktigste funksjonene i røde blodlegemer. På riktigheten av deres arbeid avhenger av tilstanden til kroppen.

Bestem indikatoren mchc kan kun utføres ved hjelp av en blodprøve. Analysen av analysen viser mengden hemoglobin inneholdt i pasientens blod.

Ofte, sammen med en blodprøve for mchc, undersøkes volumet av erytrocytter. En studie kan også utføres som viser hvor mye hemoglobin transporteres av hver celle individuelt.

Disse studiene gir et komplett bilde av røde blodcellers funksjon.

Mchc-frekvensen for ulike pasientgrupper

Pasientens blodprøve for mchc utføres i henhold til legenes resept. Dette måles i gram pr. Liter. Varianten av frekvensen av denne indikatoren avhenger av pasientens alder og kjønn.

Hos barn under 12 år er den vanlige mchc i blod det samme for både gutter og jenter. I nyfødte barn og opptil flere uker i livet regnes prisene til å være fra 280 til 350 gram pr. Liter.

Hos barn fra flere ukers levetid og opptil 4 måneder øker normen litt og er ca 370 gram pr. Liter. En tilsvarende figur regnes som normal opp til 12 år.

Hos barn over 12 år er mchc-prisen forskjellig avhengig av barnets kjønn. Så for jenter er normen ikke høyere enn 360 gram per liter, og for gutter - ikke høyere enn 380 gram pr. Liter.

Årsakene til forskjellen i indikatorer er relatert til endringen i hormonbalansen hos jenter, samt i forbindelse med blodtap under menstruasjon. Herfra kan indikatoren reduseres.

For alderskategorien fra 18 til 45 år blir rateindikatoren gradvis utlignet. Normen for begge sekskategorier er tallene fra 320 til 360 gram pr. Liter.

Hos mennesker over 45 år kan indikatoren reduseres. Årsakene til dette er relatert til aldring av hele organismen, og også til det faktum at veksten av celler og deres deling avtar. Hos kvinner er dette fenomenet vanligere.

Årsaker til økt og redusert mchc

Hvis studien viser et nedsatt eller forhøyet blod erytrocytnivå, bør det utføres ytterligere tester for å fastslå årsaken til dette resultatet. Noen ganger kan slike indikatorer indikere utviklingen av en sykdom.

Reduserte nivåer av erytrocytter i blodet kan tyde på slike problemer:

 1. Tilstedeværelsen av anemi.
 2. Mangel på væske i kroppen.
 3. Utvikling i kroppen av den inflammatoriske prosessen.
 4. Den genetiske faktoren der røde blodlegemer er små.

Forhøyede nivåer av røde blodlegemer i blodet kan indikere tilstedeværelsen av slike faktorer:

 1. Mangel på vitamin B i kroppen.
 2. Pernicious vaner.
 3. Hormonal terapi.

I tillegg kan antall røde blodlegemer øke med utvikling av kreft og myxedem. Ofte vil pasienten ved en ytterligere undersøkelse identifisere årsakene til en slik økning: abnormiteter i leveren eller et problem med beinmargen.

En økning i mchc-nivå kan også være forbundet med et lengre inntak av beroligende midler. Noen ganger faller en del av de røde blodcellene i pasientens blod plutselig sammen. Vanligvis er denne tilstanden ledsaget av betydelig blodtap og anemi.

I resultatene av analysen er det mulig at det er feil. Analysens pålitelighet kan påvirkes av:

 1. Sterilitet ved blodprøvetaking for studien.
 2. Kvalitet og holdbarhet av reagenser.
 3. Overtredelse av analysatorinnstillinger.

Et viktig punkt her er også metoden for blodprøvetaking. I enkelte tilfeller oppsamles blod ved hjelp av en vanlig medisinsk sprøyte. I dette tilfellet kan cellestrukturen bli forstyrret, noe som kan påvirke resultatet.

Anemi påvirker mchc-poengsummen

Anemi er en patologi som oftest forårsaker effekten på nivået av røde blodlegemer i blodet og derfor på mchc-poengsummen.

Denne typen inkluderer anemi assosiert med lidelser i erytrocytspiret. Vanligvis oppstår en lignende patologi hos pasienter utsatt for bestråling av ulike arter. Også dette fenomenet forekommer hos personer med gastritt eller som har kroniske lungesykdommer.

Også denne indikatoren kan påvirkes av anemi assosiert med nedsatt funksjon av milten, da det er ansvarlig for fornyelse av utslitte celler av røde blodlegemer. I den blir de resirkulert. Det var tilfeller av hyperaktivitet av miltceller, i forbindelse med hvilken hypersplenisme dukket opp. I nærvær av denne patologien begynner røde blodlegemer å dø før forfallsdatoen, og nye celler har ikke tid til å danne seg fullstendig. Det er naturlig at med denne typen anemi reduseres nivået av mkc.

Den neste typen anemi er mest vanlig hos kvinner av reproduktiv alder. Det er hovedsakelig forbundet med tilstedeværelsen av tung menstrual flyt. Slike anemi kan også utvikle seg som resultat av blødning med magesår eller tarmsykdom.

Å øke nivået av røde blodlegemer i blodet bør være en sunn livsstil, spise riktig, fullstendig hvile. Det er nødvendig å bruke flere slike produkter:

Etter justering av diett og diett, etter en stund, må du gjøre en andre analyse for å avsløre tilstedeværelsen av positiv dynamikk i mchc.

Tegn på et lavere nivå av mchc

Med utviklingen av anemi kan pasienten ha slike symptomer:

 • svakhet og tretthet;
 • et konstant ønske om å sove
 • trist tilstand.

Hvis du har disse symptomene i en periode, bør du kontakte legen din. Spesialisten vil sende deg for levering av de nødvendige testene, og også om nødvendig foreskrive en behandling. Dermed kan du unngå utviklingen av sykdommen og helseproblemer.

Avslutningsvis skal det sies at hvis tegn på anemi utvikler seg, bør du kontakte en spesialist. Denne situasjonen har en dårlig effekt på helsen og reduserer kroppens beskyttelsesevne. I tillegg kan det indikere tilstedeværelsen av andre farligere sykdommer.

For å identifisere anemi, må du donere blod for analyse. Legg merke til mchc-poengsummen i studien. Etter å ha lest denne artikkelen, vil du kunne vurdere uavhengig tilstand av kroppen din. Det skal huskes at et økt nivå av mchc kan indikere feil i analysen.

Ikke glem at det er bedre å forhindre sykdomsutbrudd enn å behandle det senere. Derfor bør man i forebyggende tiltak revidere dagens kosthold og regime. Spis mer grønne grønnsaker som øker nivået av folsyre.

Du bør også spise matvarer som inneholder jern: Hele hvetebrød, belgfrukter, frukt, bokhvete, biff og lever. Kvinner som har rikelig menstrual utslipp, og gravide kvinner kan i tillegg være foreskrevet preparater som inneholder jern. Unngå også unødvendig bruk av tonic drinker, kaffe og te. De har en dårlig effekt på assimilering av jern.

Hva er meningen med MCHC-innholdet i en blodprøve?

I hovedsak karakteriserer MCHC i blodprøven hemoglobinindeksen, nemlig erytrocytmetningsstandarden med dette fargestoffet, det vil si den gjennomsnittlige erytrocytkonsentrasjonen av hemoglobin, for eksempel hos barn. Denne verdien kan økes eller reduseres. I dag er ICSU- og MHC-indeksene to lignende metoder. Spesielt avslører sistnevnte metode det gjennomsnittlige antall erytrocytter i sammensetningen av hemoglobin selv og bestemmes i fraksjoner av et gram. Formålet med ICSU bestemmer mengden hemoglobin til cellevolumet. I tillegg til å oppleve ulike patologier i kroppen, når indeksen referert til, ikke samsvarer med normen, kan verdien av ICSU si om studien feil, for eksempel hvis indeksene er redusert, og mengden hemoglobin og erytrocytter er normalt. Også senking av MCHC forekommer i siste sving, når responsene til organismen har uttømt seg selv.

Hvilke elementer er tilstede i blodet

Målinger av den generelle blodanalysen gir legen dynamikken til de grunnleggende prosessene i kroppen. Spesielt om normen eller forholdet mellom cellulære elementer er bekreftet, innholdet av visse arter: leukocytter, erytrocytter, hemoglobin. Klinisk analyse refererer til grunnleggende medisinske tester. I dette tilfellet bidrar hvite blodlegemer, leukocytter, til å styrke immuniteten og nøytraliserende inflammatoriske reaksjoner. De er dannet i lymfesystemet, det røde benmarg og er transformert for antimikrobiell beskyttelse.

Tilstedeværelsen av leukocytter i blodet, deres funksjoner og arter er ikke det samme. Årsakene til å studere antall leukocytter praktiseres i overvåking og diagnose ved påvisning av ulike patologier. Hemoglobin er det viktigste blodpigmentet og finnes i røde blodlegemer. Deler i tilførsel av karbondioksid og oksygen. Hvis hans norm, for eksempel, blir økt eller redusert, som i leukocytter - kan det si at det er tegn på alvorlige sykdommer.

Normen er ikke den samme blant menn og kvinner. Ved et sterkere sex, deklarerer en blodprøve, vil et jernholdig protein vise en større verdi. Når hemoglobin heves - det indikerer ikke alltid forekomsten av sykdommen. Denne funksjonen er typisk for folk som bor i høye fjell eller aktivt engasjert i sport. Hvis hemoglobinet blir hevet, blir blodet viskøst, og kurset gjennom venene er langsommere.

Dermed risikoen for blodpropper. Det kan også være et tegn på kreft, medfødt hjertesykdom, hjerte- og lungesvikt. Hvis den tillatte norm for hemoglobin økes, kan det bety blodsykdommer. På svakere kjønn forekommer dette faktum praktisk talt ikke. Oftere i medisinsk praksis, er det omvendte tilfeller. Det er imidlertid fornuftig å gjenta at hvis hemoglobinnivået i blodet er hevet, indikerer dette en alvorlig årsak.

Hva er MCHC i blodet?

Graden av studier av ICSU refererer til studien når en generell blodprøve er foreskrevet, og mengden leukocytter og andre hjelpeelementer som er tilstede i blodet, observeres på nivå med hemoglobin. Det er vanligvis foreskrevet i løpet av sykdommen, før kirurgi eller som et forebyggende tiltak.

I laboratorieundersøkelsen bestemmes den kvalitative sammensetningen av ICSU hos barn eller voksne:

MCHC-faktoren taler volumer. Spesielt bidrar det til å se antall celler av jernholdig protein i kombinasjon med røde blodlegemer. Overføringen av hemoglobin med blod er en nødvendig funksjon for kroppen. Det vil si at tolkningen av ICS vil fortelle om dens tilstedeværelse i sirkulasjonssystemet.

Det er en rekke tester når man studerer toleransen for hemoglobin av en enkelt celle eller volumet av erytrocytter. Separat eller sammen dokumenterer de indikatoren for fullstendig funksjon av erytrocytiske celler.

En slik analyse er foreskrevet i sykdomsperioden av en lege som utfører en anamnese. Han gjennomførte også og dekryptering. Det er derfor fastslått om nivået av jernholdig protein økes eller senkes. Som en måleenhet, ta gram per liter. Under måling blir alder tatt i betraktning, som hos barn og voksne er verdiene ikke de samme.

Generelt er erythrocenterindeksene forskjellig i kjønn og alder.

 • Totalt opptil to uker for barn av begge kjønn er 30-37 g / l;
 • 2-4 uker - 280-360 g / l;
 • 4-8 uker - 280-350 g / l;
 • En og en halv uke, fire måneder - 290-370 g / l;
 • Fire, tolv måneder - 320-370 g / l;
 • 12 måneder, tre år - 320-380 g / l;
 • 3-12-3 320-370 g / l;

Videre divergeres det totale hemoglobin hos barn, det vil si at dannelsen av elementet fortsetter i henhold til kjønn.

 • Gutter på 12-15 år har en norm på 320-370. Jenter har en norm på 12-15 år 320-360 g / l.
 • På de unge mennene i 15-18 år 320-360 g / l. Hos jenter 15-18 år 320-360 g / l.
 • Hos menn 18-45 år 320-360 g / l. Hos kvinner 18-45 år 320-360 g / l.
 • Hos menn på 45-65 år 320-360 g / l. Hos kvinner 45-65 år 310-360 g / l.
 • Hos eldre blir proteinmålinger også utført. Hos menn på 65 år og over er normen 310-360 g / l. Hos kvinner 320-360 g / l.

Det er, ifølge tabellen, gutter og jenter under 12 år, observeres ikke årsakene til divergensen av stoffet som er tilstede. Normen for begge kjønn er bevart. Videre, med utvikling, vil tallene variere.

Som indikert ved den svekkede indeksen for hemoglobin

Måling av antall leukocytter og hemoglobin i en blodprøve er ofte diagnostisert med høy MCHS til 38 g / dL. Over denne verdien eksisterer tallene ikke. Dette skyldes menneskelig fysiologi, siden det er visse grenser for løseligheten av dette proteinet i vann. Men når nivået er hevet - dette fenomenet er ekstremt sjeldent. Uansett kan abnormiteter være tegn på sykdom.

Hvis denne indeksen øker indeksen for ICSU - dette indikerer den mulige forekomsten av folisk defektanemi, mangelanemi, medfødt sfærocytose, andre typer sfærocytisk anemi. I tilfelle av en senket verdi, vil denne faktoren si at kroppen også ikke er i orden. For eksempel er det en mulighet for thalassemi, jernmangelanemi, hemoglobinopati, kronisk posthemorrhagisk anemi. ICSU-indeksen er ganske klar, gjennom en generell blodprøve og antall hvite blodlegemer vil signalere om utseendet av sykdommer.

Hvis tolkningen av den kliniske analysen indikerer tegn på et lavt nivå av hemoglobin - dette kan være en harbinger eller et åpenbart løpet av negative prosesser. Med den endelige konklusjonen kan pasienten hjelpe når han forteller legen om dårlig tilstand. Måling av hemoglobin, dets mangel på blod er ledsaget av svakhet, svimmelhet, lavt blodtrykk, besvimelse, hjertebank.

En mangel på protein kan indikere mangel på jern i vevet. Dette er ledsaget av sprø negler, sprekker i munnens hjørner, tørr hud, et brudd på smak, hårtap. Pasienten, med mangel på hemoglobin, ser tilsvarende ut: en blek hudtekstur, en forandring i munnens slimhinne og fargen. Reduksjon av jernholdig protein kan forekomme med kroniske smittsomme sykdommer, inkludert hepatitt "C", "B", og også indikere ødeleggelse av erytrocytter.

Mchc i en blodprøve senket årsaken

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Innholdsfortegnelse:

Når du mottar resultatene av diagnosen, er det ofte i sluttrapporten at du kan se MCHC i blodprøven. Å forstå hva det er, samt dechifisere denne indikatoren, lar deg utelukke forekomst av visse patologier.

Hva betyr indikatoren

MCHC, eller gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon, er en av de 24 parametrene som er bestemt i studien av humant blod. Denne indikatoren refererer til den såkalte erytrocytindeksen. Sistnevnte angir mengden hemoglobin i humant blod og deciphers som den gjennomsnittlige proteinkonsentrasjonen i den totale massen av røde blodlegemer. For analyse av erytrocytindeksen brukes spesialutstyr.

Hemoglobin er ansvarlig for transport av karbondioksid og oksygen gjennom blodbanen. Følgelig viser MCHC volumet av elementene som kan flyttes.

Denne indikatoren rapporterer imidlertid ikke om mengden hemoglobin i blodet. For dette utføres andre tester. MCHC demonstrerer tettheten av hemoglobinfordeling i erytrocytceller.

Alle indekser som er beregnet i løpet av en blodprøve, tillater en å bestemme aktiviteten til erytrocytter og deres funksjonelle anvendelighet.

Essensen av studien

En studie på ICSU, eller en hematologisk koeffisient, er nødvendigvis foreskrevet dersom en lege mistenker å ha en pasient:

 • anemi,
 • patologier på grunn av den genetiske faktoren;
 • luftveissykdom, etc.

For å forstå essensen av denne studien kan være, hvis du forstår hvilken funksjon de røde blodlegemer utfører. Hver av disse cellene inneholder hemoglobin (et pigment som har en rød farge), innenfor som det er et jernatom. Det er på grunn av tilstedeværelsen av sistnevnte at røde blodlegemer har evne til å binde oksygen.

På grunn av blodstrømmen, så vel som den konkave formen til denne cellen, strømmer næringsstoffer regelmessig til vev og organer. Oksygenmetningen av blod avhenger direkte av volumet av hemoglobin, hvor reduksjonen fører til utvikling av patologier (primært anemi).

Blant studiene som ble brukt for å bestemme hematologisk koeffisient, er den vanligste blodprøven den vanligste. Det gir pålitelig informasjon om forekomsten av abnormiteter. Endringen i ICSU skjer bare på bakgrunn av patologiske prosesser.

Dette skyldes nettopp det som ble sagt ovenfor: Denne indeksen er ikke avhengig av antall erytrocytter i blodet. Ved beregning av ICSU tas kun to parametere i betraktning:

 • hemoglobin (beregnet i g / dl);
 • hematokrit (beregnet som prosentandel).

Normal ytelse

Etter å ha forstått hva denne indeksen betyr, bør du referere til hvilken MCHC-indikator i blodprøven anses som normal. Det er viktig å merke seg at det varierer etter hvert som personen vokser opp, og avhengig av pasientens tilhørighet til kvinnelig og mannlig kjønn.

Normal for menn

Erytrocytindeksen hos menn er vanligvis 32-36 g / dl. Denne indikatoren gjelder kun personer i alderen 15-65 år. Hos mennesker som er eldre enn normen, anses indeksen å være 31-36 g / dl.

Normal for kvinner

Erytrocytindeksen hos kvinner mellom 15 og 45 år regnes som normal hvis den viser 32-36 g / dl. Fra 45 til 65 år er MNSN i en sunn person 31-36 g / dl. Etter 65 år går indeksen tilbake til sine tidligere verdier og er 32-36 g / dL.

Normen i barnet

Før pubertet begynner, varierer gutter og jenter ikke i ICSU. Avhengig av barnets alder, er denne indeksen innenfor ulike grenser for normen. Alt er normalt hvis følgende indikatorer blir avslørt under forskningen:

 • mindre enn 2 uker - 28-35;
 • opptil 1 måned - 28-36;
 • 1-2 måneder - 28-35;
 • 2-4 måneder - 29-37;
 • 4-12 måneder - 32-37;
 • 1-3 år - 32-38;
 • 3-12 år gammel - 32-37.

I perioden fra 12 til 15 år er normen hos kvinner og normen hos menn noe annerledes: henholdsvis 32-38 og 32-37.

Som det fremgår av de presenterte dataene, endres ikke ICSU praktisk talt i løpet av livet. Bare normen hos barn under ett år er forskjellig fra lignende indikatorer som finnes hos voksne.

Grunner til å endre de normale indikatorene

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter i forhold til blodvolumet hos voksne i normal tilstand (i fravær av patologier) er 35-54%. Ulike årsaker fører til endringer i erytrocytindeksen. Blant dem er den vanligste feilen gjort under blodprøven. Det oppstår hvis:

 • betingelsene for blodprøvetaking ble ikke oppfylt;
 • betingelsene for blodlagring brytes;
 • Feil beregning av hemoglobin og hematokrit.

I andre tilfeller indikerer endringer i ICSU-indikatorene patologiske prosesser som finner sted i kroppen.

Årsaker til overkant av normen

ICSU i blodanalysen er forhøyet i nærvær av forskjellige patologier i begynnelsen av utviklingen. Definisjonen av denne indikatoren spiller en viktig rolle, siden det tillater å ta nødvendige tiltak før sykdommen forårsaket alvorlige komplikasjoner.

Overskridelse av de tillatte verdiene observeres i følgende situasjoner:

 • mangel på B-vitaminer;
 • aktiv bruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • hyppig inntak av visse stoffer (beroligende, hormonell).

En annen vanlig årsak, karakterisert ved å overstige ICSU-frekvensen, er sferocytose. Sistnevnte er en sykdom forårsaket av en genetisk predisposisjon. Det er preget av en medfødt anomali i strukturen av erytrocytceller.

Økningen i ICSU kan også indikere forekomsten av en annen ganske alvorlig sykdom, kjent som erythremi. Det er ledsaget av signifikante forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, som følge av at nivået av røde blodlegemer i blodet stiger kraftig. På bakgrunn av erythremi har pasientene ofte trombose og 12 duodenale sår.

Tilstedeværelsen av denne patologien fremgår av:

 • alvorlig kløe;
 • smerter i lemmer;
 • hudrøde og andre.

Erytemi refererer til en rekke ugjennomtrengelige patologier.

Overskridelse av de tillatte verdiene til ICSU skjer mot bakgrunnen for ødeleggelse av en del av røde blodceller. Lignende fenomener observeres hos pasienter med rikelig blodtap og hos kvinner etter fødsel.

Forskning på erytrocytindeksen utføres også med mistanke om følgende sykdommer:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertepatologier;
 • diabetes mellitus;
 • neoplasmer i nyrene av noe slag;
 • alvorlig dehydrering.

Det er viktig å forstå at denne studien ikke tillater deg å nøyaktig diagnostisere. Det utføres for å skille en sykdom fra en annen, preget av et lignende klinisk bilde. Dette betyr at i tillegg til en blodprøve for ICSU gjennomføres andre studier.

Årsakene til nedgangen i indikatoren

MCHS senkes når mengden hemoglobin er utilstrekkelig for metning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kalles "hypokromi". Tilstedeværelsen av denne patologien indikerer at prosessen med hemoglobingenerering har blitt forstyrret i pasientens kropp.

Hypokromi utvikler seg som følge av en rekke sykdommer:

 1. Anemi, eller jernmangel anemi. Anemi utvikles som følge av utilstrekkelig inntak av jern i kroppen. Dette skjer mot bakgrunnen av forbruk av et lite antall produkter som inneholder dette elementet. Også, jernmangel anemi kan oppstå på grunn av andre patologier som forstyrrer prosessen med normal assimilering av jern av kroppen. Spesielt kan det være helminthiske invasjoner. I tillegg er anemi en komplikasjon av flere kroniske sykdommer og kraftig blødning.
 2. Talassemi. Det er en arvelig sykdom. Den er preget av en forstyrrelse i syntesen av hemoglobinkjeder forårsaket av visse mutasjoner.
 3. Hemoglobinpatier. Som thalassemia, er det preget av en sammenbrudd av hemoglobinkjedene. Hemoglobinopati oppstår som en komplikasjon av visse patologier.

En lavere ICSU-poengsum kan også indikere:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • unormal økning i størrelsen på erytrocytceller;
 • blyforgiftning;
 • Benmargens lave evne til å produsere hemoglobin (som observeres hos prematur spedbarn);
 • hemolytisk sykdom;
 • intrauterin infeksjon;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • posthemorrhagisk anemi.

Uavhengig av ICSU-poengsummen som ble funnet i blodprøven, bør denne studien suppleres med andre diagnostiske tiltak for å identifisere den sanne sykdommen.

Arrangementer for normalisering av ICSU

Behandlingsregimet med sikte på å normalisere ICSU-indeksen bestemmes av typen sykdom som forårsaket endringer i konsentrasjonen av blodceller. I flere tilfeller, når det er fastslått at patologiske prosesser var forårsaket av stress, foreskrives hvile og beroligende midler.

I lys av at anemi er den vanligste årsaken til endringer i nivået av hemoglobinkonsentrasjon, avhengig av type, er følgende behandlingsregimer foreskrevet:

 • Jernmangel anemi. Det tas tiltak for å undertrykke den patologiske prosessen som forårsaket anemi (livmodermomenter, tarmtumor, fordøyelsessystemet sykdommer). For å gjenopprette nivået av hemoglobin, er jernholdige preparater og vitamin C foreskrevet.
 • B12-mangelanemi. I løpet av året gjennomføres flere behandlingskurer, som involverer inntak av vitamin B12 og enzympreparater.
 • Posthemorrhagisk anemi. En operasjon er foreskrevet for å eliminere rikelig blodtap. Videre utføres en lang løpet av behandlingen, der pasienten må ta jernholdige preparater.
 • Folic deficiency anemia. Ved alvorlig sykdomsforløp er en kompleks av preparater foreskrevet, inkludert vitamin B12 og folsyre.

Ved anemi må en pasient følge et bestemt diett, som må inneholde de ovennevnte elementene.

Ved behandling av thalassemi, så vel som med tungt blodtap, er blodtransfusjon foreskrevet. I det første tilfellet holdes denne hendelsen hver 6. måned. Transfusjon kan regelmessig gjenopprette den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. I tillegg er stoffet Desferal.

For å gjenopprette vann-saltbalansen må du drikke minst to liter vann hver dag og supplere den daglige rasjonen med stein og / eller havsalt.

Tiltak for normalisering av erytrocytindeksen foreskrives kun etter tilleggsstudier og en nøyaktig diagnose. Det er umulig å gjenopprette hemoglobinkonsentrasjonen uavhengig.

På konsekvensene

Konsekvensene av endringer i indikatorene for erytrocytindeksen er direkte avhengige av årsakene som forårsaket dem. Forhøyet ICSU angir i de fleste tilfeller en medisinsk feil, så en annen blodprøve utføres.

Med et lavt innhold av hemoglobin og hematokrit, er døden ikke utelukket. Det er også en mulighet for dysfunksjon av en rekke indre organer og utviklingen av samtidige sykdommer forårsaket av mangel på jern i blodet.

Hvis pasienten undersøker en endring i nivået av hemoglobin- og hematokritkonsentrasjon under pasientens undersøkelse, er det nødvendig med flere blodprøver for å finne den sanne årsaken som forårsaket den patologiske tilstanden.

ICSU-indeksen kan gjenopprettes hvis det er mulig å helbrede den underliggende sykdommen som forårsaket dette bruddet.

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyt (ICSU)

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten i blodprøver er betegnet som MCHC. Denne indikatoren indikerer hvor mye røde blodceller er mettede med dette komplekse jernholdige proteinet. Med andre ord er dette forholdet mellom mengden hemoglobin og cellevolumet. Det beregnes med en bestemt formel, som tar hensyn til hematokriten og nivået av jernholdig protein. Konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytt fra volumet av celler er ikke avhengig og viser ikke det absolutte nivået av jernholdig protein i erytrocyten. Målt i gram pr. Liter eller i gram pr. Deciliter.

Du bør vite forskjellen mellom MCHC og MCH indekser for røde blodlegemer. Den andre indikatoren er gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten. Det viser mengden (masse) av jernholdig protein i en rød celle og måles i fraksjoner av et gram. MCHC reflekterer ikke mengden hemoglobin, men fyllingstettheten av den røde blodcellen. MCH er en indikator på spesifisiteten av dannelsen av jernholdig protein.

Hvordan definere?

For å bestemme den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter, er en generell analyse foreskrevet. Blod tas om morgenen på tom mage, gjerdet er laget av en finger i et laboratorium. Minst 8 timer før testen, bør du ikke spise, drikke alkohol eller drikke annet enn vann. Resultatet er oppnådd ved hjelp av en hematologisk analysator.

MCHC-norm

Den normale verdien er i gjennomsnitt fra 300 g / liter til 380 g / liter. Det er forskjellig, avhengig av alder og kjønn. For voksne er normen verdien fra 323 til 365 gram per liter, for voksne kvinner fra 322 til 355. Reglene for barn er som følger:

 • opptil 4 år - fra 280 til 380;
 • 5-14 år - fra 322 til 368.

Hva er det brukt til?

Denne indikatoren er en av de mest konstante i analysen av blod. I denne forbindelse er det vant til å oppdage feil under laboratorieundersøkelser. Erytrocyt MCHC-indeks brukes i følgende tilfeller:

 • når man vurderer effekten av anemi-terapi
 • i differensial diagnose av anemi;
 • ved diagnostisering av hypokromi.

Tegn på jernmangelanemi

Jernmangel anemi er en vanlig patologi i vår tid. Det er forårsaket av utilstrekkelig inntak av jern med mat eller dets vanskelige assimilering i mage-tarmkanalen, og kan også være forbundet med visse kroniske sykdommer og blodtap. Det er preget av et senket nivå av erytrocytter, oppstår på grunn av alvorlig blødning, med økt ødeleggelse av røde blodlegemer eller forstyrrelse av dannelsen av blodceller. Hos mennesker kalles anemi anemi. For diagnosen er det vanligvis ikke nok til å analysere nivået av erytrocytter og hemoglobin. Vanligvis undersøkes følgende blodparametere, som sammen gir et mer komplett bilde:

 • gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i den røde cellen (MCHC);
 • gjennomsnittlig hemoglobininnhold i en erytrocyt (MCH);
 • Bredde på distribusjon av erytrocytter etter volum (RDW);
 • gjennomsnittlig erytrocytvolum (MCV);
 • fargeindeks (CPU).

MCHC oppgradert

Konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter kan økes i følgende tilfeller:

 • anemi hyperkromisk (ovalocytose, folio-mangel, B12-mangel, sfærocytose, inkludert medfødt);
 • forstyrret vannelektrolyttutveksling;
 • kan være høy hos nyfødte, som regnes som normen.

Økt verdi av konsentrasjonen av jernholdig protein er sjelden. Hvis MCHC økte til 380 gram per liter og fortsetter å vokse, kan hemoglobinkrystallisering begynne.

Resultatet er oppnådd ved hjelp av moderne hematologiske analysatorer

Oftest er en betydelig økning i MCHC ikke forbundet med noen sykdom, og sier feil under laboratorieundersøkelser, siden en høy konsentrasjon av hemoglobin i de røde blodcellene føre til morfologiske endringer av røde blodceller og deres fullstendig ødeleggelse. Det er bare en sykdom der denne indikatoren øker. Dette er en arvelig patologi - sfærocytose. Betegner hemolytisk anemi og er preget av en defekt i cellemembranen hos røde blodlegemer.

I de fleste tilfeller er grunnlaget for økt MCHM følgende tekniske feil:

 • Feil bestemmelse av hematokrit og hemoglobin;
 • brudd på betingelsene for blodprøvetaking og lagring, i forbindelse med hvilken en delvis oppløsning av røde blodlegemer oppstod.

MCHC nedgradert

Hvis syntesen av hemoglobin er ødelagt, senkes MCHC sist. Derfor indikerer en reduksjon i konsentrasjonen av jernholdig protein ved normale verdier av andre blodparametere (erytrocyt og hemoglobininnhold) utstedelsen av et feilt resultat av laboratorietesting.

konklusjon

MCHC-verdien vurderes aldri separat fra andre indikatorer. Vanligvis blir blod undersøkt i mange parametere, inkludert flere erytrocytindekser, MCH, RDW, MCV. Bare alle indikatorene i aggregatet gjør det mulig å bedømme bruddene i kroppen og utviklingen av visse patologier. MCHC- og MCH-indikatorene er viktige i diagnosen, fordi de gir mulighet til å få den mest omfattende informasjonen om hemoglobin.

MCHC i blodprøven - betyr hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt

MCHC er en av 24 parametere målt av en spesiell enhet designet for å gjennomføre blodcellestudier. Indikatoren er tilordnet erytrocytindekser (MCV, MCH, RDW) og tolkes som den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i massen av røde blodlegemer.

Han demonstrerer i hvilken grad røde blodceller er mettet med hemoglobin. Dette handler ikke om mengden transportprotein, men om densiteten som det fyller erytrocytceller. I denne artikkelen lærer du hvordan du bestemmer settindeksen, og vi vil prøve å forstå årsakene til reduksjonen og økningen av MCHC.

Hvordan er MCHC bestemt i en blodprøve?

Blant alle de hematologiske koeffisientene forblir MCHC på et av de første stedene for konstantitet. Den brukes som en markør for feil, er mest utsatt i tilfeller av forstyrrelse av hemoglobinsyntese. Denne indeksen måles i gram per deciliter og beregnes med formelen:

Ettersom beregningen av MCHC i analysen av blod er forbundet med flere variabler som karakteriserer de røde blodlegemer, visse feil i deres diagnose føre til feil i den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i røde blodceller.

MCHC i blod

Normalt har den nåværende erytrocytindeksen slike figurer:

 • for hannen: 32,3 - 36,5 g / dL;
 • for kvinner: 32,2 - 35,5 g / dl.

Jeg foreslår at du også gjør deg kjent med tabellen over standarder som brukes i et av de kjente laboratoriene. Denne tabellen gir en mulighet til å få en mer omfattende ide om indeksraten avhengig av alder (data er gitt i g / l).

Basert på ovenstående fakta kan vi konkludere med at det ikke er noen signifikante forskjeller i prisene mellom menn og kvinner, men med alder øker MCHC litt i representanter for begge kjønn.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytt økes - årsakene

I en klinisk blodprøve kan en økning i ICSU til 38 g / dL grensen bli diagnostisert - dette er grensen. Dette fenomenet observeres ganske sjelden. Å øke indikatoren over denne figuren er ikke mulig på grunn av fysiologiske begrensninger, da det er grenser for løseligheten av hemoglobin i vann. Meget høy tetthet fremkaller krystallisering eller slutter med hemolyse av røde blodlegemer.

I lys av dette, hvis den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten økes, er det mest sannsynlig at studien ble utført på feil måte. Et slikt resultat kan føre til oversikter ved beregning av hemoglobin eller hematokrit. Falske oppblåste tall kan være en konsekvens av hyperlipidemi.

Unntak fra økt ICSU er hyperkromisk anemi og vannelektrolyttutvekslingsforstyrrelse.

Følgende er grunnårsakene, ifølge hvilke MCHC i blodet kan senkes.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten er lavere - årsakene

ICSU-indeksen i terapeutisk praksis er en av de viktigste i differensialdiagnosen av anemi. Den numeriske verdien vil bli senket når:

 • jernmangel anemi;
 • hypo-osmolar svikt av vann-elektrolyt metabolisme;
 • talassemi;
 • sideroblastisk anemi
 • makrocyklinformer av anemi;
 • med hemoglobinopati.

Dermed fra dagens artikkel lærte du om tolkningen av ICSU i blodanalysen, normen for denne erytrocytindeksen, faktorene for økning og reduksjon. Og i denne artikkelen foreslår jeg at du leser materialet på normen for røde blodlegemer. Du kan også få informasjon om hvorfor røde blodlegemer er forhøyet eller senket. Kom, spør, finn svar på spørsmålene du trenger, bla gjennom sidene på bloggen min.

Årsaker til forhøyet ICSU i en blodprøve

innhold

En blodprøve kan fortelle mye om tilstanden til menneskers helse hvis den er riktig dekodet: hvis blodprøven er forhøyet, kan årsakene dekkes av alvorlige sykdommer. Svaret kan hentes fra en lege som vil kunne dechiffrere de oppnådde resultatene riktig: det vil være ganske vanskelig å forstå selvstendig til en uinitiert person i indekser og forkortelser.

For å forstå hvorfor konsentrasjonen av hb øker, må vi først avklare hva mchc er i blodprøven og hvorfor det måles i det hele tatt.

Hvorfor er en slik måling

Så hvorfor må vi vite verdien av mch i blodprøven og hvorfor indikatoren kan være høy? Det menneskelige blod består av ulike elementer. I alt analyseres 24 komponenter av det fysiologiske væsken ved blodprøvetaking. Når en analyse er gjort, måler laboratorietekniker deres kvalitet og kvantitet - det kan være forskjellig hos barn og voksne, kvinner og menn, friske og syke mennesker.

Først og fremst er det økte eller normale nivået i menneskets blod av hovedkomponentene etablert:

Mchc i analysen av blod - dette betyr at røde blodlegemer kan overføre til vev hemoglobin, nærmere bestemt mengden.

Mch er gjennomsnittsverdien av mengden hemoglobin i erytrocyten. Og mcv er en indikator på gjennomsnittlig volum av erytrocyten.

Alle disse erytrocytindeksene brukes til å bestemme kvaliteten og tilstanden til røde blodlegemer, er ekstremt viktige indikatorer i enhver blodprøve.

En økning i hemoglobin i erytrocytter er en svært viktig indeks, som kan fortelle mye. Transport av hemoglobin med blod er hovedfunksjonen til røde blodlegemer. Hvor godt de takler det, bestemmer hvor mye kvalitativt hemoglobin i blodet, det vil si tilstanden til en person, tilstedeværelsen eller fraværet av anemi og andre alvorlige patologier. Derfor bestemmer leger primært om mchc er forhøyet eller normalt, og om hemoglobininnholdet i erytrocyten er økt eller ikke.

Du bør forstå forskjellen mellom denne indikatoren og hemoglobinkonsentrasjonen. MCHC indikerer ikke antall erytrocytter selv, det bestemmer bare deres grad av fylde med hemoglobin. Hvis indikatoren "gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytt" økes, er dette ikke alltid et tegn på patologi.

Hvis den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten økes, utføres ytterligere studier alltid. Vanligvis diskuteres denne bestemmelsen av volumet av erytrocyten og mengden hemoglobin, som transporteres av hver celle separat, om disse erytrocytbestanddelene i indeksen.

Hva skal være indikatorene i normen

Mengden hemoglobin i erytrocytter hos alle mennesker er forskjellig.

Representanter for hver kjønn og aldersgruppe har ulike priser, som alltid tas i betraktning.

På erytrocytindekser er det mulig å bestemme alder og kjønn hos en person, normer er etablert som følger:

 1. Barn under tolv år, uavhengig av kjønn, avviger ikke. MCHC måles i gram pr. 1 liter blod, bare slike enheter er angitt i analysen av analysene. I nyfødte barn er normen fra 280 til 350 g / liter. Deretter stiger det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten til 370 g / liter. Og dette forblir normen for alle barn under tolv.
 2. Hos ungdom opp til en alder av atten, vil erytrocytaktivitetsindeksen være forskjellig for jenter og gutter. Jenter i normen bør ikke overstige 370 g / liter, og hos unge - 380 g / liter. Tallene for kvinnelige representanter er lavere på grunn av tap av blod i løpet av menstruasjonen.
 3. I voksne menn og kvinner av reproduktiv alder - opp til 45-50 år - er indeksene ikke mye forskjellige. Både hos kvinner og menn kan de variere fra 320 til 380 g / liter.

I eldre faller indeksen gradvis enda mer, noe som forklares av en nedgang i cellefordelingen og aktiviteten.

Hvorfor indeksen kan gå opp

Hvis mns i en blodprøve økes, kan årsakene være i en rekke patologier i de tidlige utviklingsstadiene. Derfor er denne indikatoren så viktig. Noen ganger kan du bare ved hjelp av en slik blodprøve identifisere sykdommen helt i begynnelsen, når du kan gjøre med sparsomme behandlingsmetoder.

Hvis MCH er hevet, så står det:

 • om mangel på vitaminer i gruppe B;
 • om avhengighet av alkohol eller røyking
 • på vanlig inntak av visse medisiner, for eksempel hormonell eller beroligende.

Ofte observeres forbedrede mns i alvorlige og farlige brudd på funksjonen av beinmarg eller lever.

Erythremia er en annen grunn til en sterk økning i priser. Dette er en ekstremt farlig og ugjennomtrengelig sykdom, der det oppstår en alvorlig forstyrrelse i sirkulasjonssystemet. I blodet er det et veldig stort antall blodceller og hemoglobin. Av denne grunn utvikler pasienten ofte trombose av arteriene eller duodenal patologi.

Kjenne til sykdommen kan være av smertefull rødhet i huden og uutholdelig kløe, pasienter har en tendens til å klage på smerter i leddene i øvre og nedre ekstremiteter. For å bekrefte eller motbevise onkologi, er selvfølgelig ikke begrenset til denne studien, gjennomføre først en fullstendig undersøkelse.

Hvis en pasient begynner å bryte ned en del av blodcellene, vil erytrocytaktivitetsindeksen også være høyere enn vanlig. Dette fenomenet blir vanligvis observert etter traumer med stort blodtap eller hos kvinner etter fødsel.

I tillegg kan mchc indikasjoner variere med slike sykdommer og lidelser som:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertefeil;
 • diabetes mellitus;
 • noen nyreformasjon;
 • dehydrering av kroppen.

Situasjoner der erytrocytindekser kan variere i en eller annen retning er tilstrekkelig. Og dette er ikke alltid et symptom på sykdommen. Derfor er det ikke verdt å trekke konklusjoner i alle fall.

Selv en lege på denne indikatoren kan ikke umiddelbart diagnostisere - han kan bare anta det.

Andre årsaker til endringer i mns i en blodprøve

Anemi er en vanlig sykdom, og det blir oftest årsaken til endringer i mengden av mns. Men det er verdt å forstå at dette er et kollektivt medisinsk begrep, anemi er av forskjellige typer, som hver har sine egne særegenheter og påvirker blodsammensetningen på forskjellige måter. For eksempel observeres erytrocyt anemi hos de personer som har gjennomgått bestråling. Og også patologier av erytrocytspire er observert hos pasienter som lider av obstruktiv lungesykdom eller gastritt.

I tillegg er sammensetningen av blod sterkt påvirket av miltens arbeid. Når erytrocytene slites ut (levetiden er omtrent 160 dager), blir de behandlet av milten. Hvis arbeidet til cellene i dette organet ikke er tilstrekkelig aktivt, er innholdet høyere. Og derimot, hvis arbeidsmengden i milten økes, blir indeksen av msss redusert.

Dessverre, til tross for den moderne medisinens progressive karakter, kan det gjøres feil i en rekke studier. Hvis mns er forhøyet, kan du ikke få panikk på forhånd og se etter tegn på utvikling av en onkologisk sykdom. Kanskje årsaken til den vanlige feilen, den økende faktoren kan være alt.

Indikatorer kan endres i slike tilfeller:

 1. Overholdelse av sterilitet under analysen.
 2. Nivået på kvaliteten på reagensene som injiseres i blodet når det undersøkes.
 3. Ugyldig analysatorinnstilling.

Selvfølgelig er leserne selvsagt og nøyaktighet viktig. Noen ganger er det grunnen til at laboratorietekniker tok blodet fra et vanlig rør med en sprøyte eller feilaktig dechifrerte resultatene.

Derfor anbefales det alltid å gjennomføre to eller tre analyser, helst i ulike medisinske institusjoner, sammenligne analysene.

Til nå, i gode klinikker, brukes automatiske og raske analysatorer, noe som sjelden gjør feil. Resultatet er gitt i form av et histogram, som deretter deklareres av en spesialist. Hvis i begge tilfeller MCSS faktisk økes, er det verdt å starte en ekstra undersøkelse med en god spesialist.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten (MCHC): hva er det, normen, oppgang og fall

Alle materialer på nettstedet er publisert under forfatterskapet, eller redaktørskapet til profesjonelle medikamenter, men er ikke reseptbelagt for behandling. Adresse til eksperter!

Hvis til notasjonen og den kvantitative verdi av blodceller, bestemt ved en automatisk hematologianalysator, mennesker er mer eller mindre vant til de andre parametere (røde blodceller og blodplater indeksene) fremdeles stille spørsmål. For eksempel, det som er MCHC blodanalyse, og det betyr at den gjennomsnittlige konsentrasjon av hemoglobin, dersom det er en annen plate med lignende egenskaper - MCH, som representerer det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin. Generelt ser alle indeksene ut seg hverandre og er uforståelige for en sirkel av mennesker langt fra medisinske problemer.

MCHC (midlere blodlegemehemoglobin) - gjennomsnittlig konsentrasjon av en rød blodcelle - erytrocytt (Er eller RBC - en test utført analysator) røde blod pigment - hemoglobin (HGB eller Hb), som består av hem-bærende toverdig jern (Fe2 + ) og globinprotein. I detalj, men enda mer uforståelig. Så hva er en parameter av erytrocytt og hva er dens betydning for diagnostiske prosedyrer - liker å tenke at leseren vil lære av denne publikasjonen.

Fire bokstaver i erythrogrammet

MCHC (gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin), i motsetning til det gjennomsnittlige innholdet av det røde pigmentet i den samme cellen (MCH), viser ikke mengden av hemoglobin i røde blodceller i seg selv, men snarere med en tetthet på røde blodceller pigment fylt.

MCHC i analysen av blod først med hematologiske automatiske systemer (analysatorer), evnen til raskt og effektivt å behandle et stort antall av parametre i en kort tid. Denne indikatoren - en av de som tidligere (manuelt) ikke ble beregnet, som imidlertid ikke benekter dens betydning.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i en erytrocytanalysator beregnes ved hjelp av formelen som er innebygd i maskinens program:

MCHC = [Hb (hemoglobin), g / dl x 100] / [Ht (hematokrit),%]

Den beregner indeksen for erytrocytt i automatiske analyseapparat, sammen med andre laboratorieparametre, basert på resultatene oppnådd ved behandling av blodprøven: hematokrittverdi (Ht eller HCT) - volum som er okkupert av røde blodceller i blodet, og den totale hemoglobininnhold.

Korrelert indikator for den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i en rød blodcelle med andre erytrocytt indekser, spesielt: med MSV, er den gjennomsnittlige cellevolum, og den MCH, noe som indikerer at innholdet av hemoglobin. Målt MCHC i gram pr. Liter (g / l) eller i gram per deciliter (g / dl).

MCHC-normen ligger i området fra 32,0 til 36, g / dl (eller 320 til 360 g / l). Hos barn er normrammen noe bredere og MCHC ligger innenfor (i gjennomsnitt) 28,0-36,0 g / dl (eller 280-360 g / l).

Men det finnes også varianter av normen, avhengig av kjønn og alder, så hvis leseren er interessert og ønsker å gjøre sin egen dekoding, kan det slå opp bordet og prøve laboratorieparametre til deres alder og kjønn parametre:

Alder (uker, måneder, år)

I mellomtiden, som ved andre laboratorietester, når dechifrerer resultatene, bør man stole på referanseverdiene som ble vedtatt i det kliniske diagnostiske laboratoriet som utførte blodprøven. Så det vil være mer pålitelig.

Økt og redusert verdi av MCHC-indeksen

Laboratoriekriteriet MCHC brukes til differensial diagnose av anemi av forskjellig opprinnelse. Men før du inkluderer økt og redusert verdi av MCHC til patologi, bør det tas i betraktning at i noen stater, er erytrocytt indeksen gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i en rød blodcelle, fremmet ikke på grunn av anemi, og i andre tilfeller:

 • Hyperlipoproteinemi (skift i lipidspektrum ved å øke fraksjonen av lipoproteiner med lav og svært lav tetthet);
 • Tilstedeværelsen av kalde agglutinerende antistoffer i pasientens blod (det optimale av reaksjonen er under 18 ° C) i høy titre.

Og selvfølgelig er MCHC-indeksen forhøyet for visse patologiske forhold, for eksempel:

 • Hyperkrom anemi med poikilocytose (sfærocytose eller ovalocytose);
 • Hyperosmolar forstyrrelser av vann-salt metabolisme.

Omvendt blir MCHC senket når:

Denne erytrocytindeksen (i tillegg til andre parametere av denne typen som inngår i den generelle blodprøven) foreskrives på en planlagt måte, etter sykdommen, før operasjonen eller hvis det er mistanke om utviklingen av noen patologi. Imidlertid, uavhengig av anledningen, er MCHC ikke tildelt eller produsert uavhengig (isolert fra andre indikatorer).

Som regel, med en planlagt menneskelig undersøkelse, viser MCHC ikke økte eller reduserte verdier hvis analysatoren virker riktig (mer om dette senere). Lignende (MCHC - det er et høyt eller lavt nivå) oppstår hos pasienter som lider av noen form for blodmangel, så deres blod ble undersøkt oftere enn andres blod, tilsynelatende frisk.

MCHC - indikator for hemoglobinsyntese og indikator for analysatorfeil

Indikerer således erytrocytt MCHC indeks hvor tett molekyl hemoglobin i en erytrocytt eller konsentrerte røde blodlegemer som mettet viktige chromoproteins som er i konstant interaksjon med oksygen og karbondioksyd. Vurderer slike egenskaper MCHC, dekryptere blod formel det begynte å referere kanskje til de mest sensitive indikatorer for forstyrrelser syntese av røde blodpigment.

Imidlertid viste MCHC-indekset uventet andre fordeler. Å være en relativt stabil hematologisk indikator, tar MCHC ofte funksjonen til en indikator for utilstrekkelige resultater, utstedt av et automatisk analysesystem. MCHC trives godt og kommuniserer dem til laboratoriepersonalet gjennom dens betydning.

materialer på emnet:

Gjennomsnittlig hemoglobininnholdet i en rød blodcelle (MCH): det vil si, den norm, stige og falle fargeindikatoren: beregningen, frekvensen av barn og voksne, grunnene for de lave og høye Røde blodlegemer: funksjon, antallet regler i blodet, fører til avvik

Hva er MCHC og MCH i blodprøven og årsakene til deres abnormiteter

Ved diagnosen sykdommer spiller en generell blodprøve en viktig rolle. Basert på endringen i indeksene kan man anta hvilken prosess som foregår i kroppen, hvordan den utvikler seg, og hva årsakene er.

MCH og MCHC indikatorer i å analysere blod betegner det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin (Hb), og deres avvik kan indikere en betydelig endring i benmargen struktur og erytrocytter. I dag lærer du hvordan de bestemmes, hva som fører til endring, og hvordan dekoding utføres.

Hva er MCH og MCHC?

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet

MCH (gjennomsnittlig konsentrasjon hemoglobin) er en indikator som viser gjennomsnittlig innhold i en spesifikk erytrocyt Hb. Det kan oppnås ved å dele det totale hemoglobin ved erytrocytindeksen.

Normen for denne indikatoren er s. Hos barn kan den eller hans mengde eller mengde være litt annerledes, og avvike i denne alderen.

Forandringen oppstår som et resultat av virkningen av ulike faktorer, som følge av at middelverdien av blodets fargeindeks endres, på grunnlag av hvilken diagnosen av denne eller den anemi bestemmes.

MCHC (gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon) er en gjennomsnittsverdi som indikerer Hb innholdet i erytrocytter. Det brukes vanligvis til å finjustere MCH, siden hvis det er en endring i MCH i de røde blodcellene, må MCHC også endres proporsjonalt.

Normen for MCHC i erytrocytter er / g.

Begge indikatorene tillater deg å bedømme endringene som forekommer i hver enkelt erytrocyt. Enhver endring i erytrocytter indikerer en patologi i blodsystemet, og følgelig at det er nødvendig å utføre en passende behandling. For å diagnostisere deres endring er det mulig å utføre en vanlig blodprøve (dvs. dens tolkning med indikasjon på alle mulige indikatorer).

Analysen analyseres av en laboratorie lege eller direkte av en ansvarlig lege.

Årsakene til økningen i MCH og MCHC

Hypothyroidism - en av grunnene til å forbedre fargeindeksen

Hva er årsakene til endringen i disse indikatorene, og hva betyr økningen deres?

MCH økes dersom konsentrasjonen av hemoglobin i en separat rød celle øker (fargeindeksen blir større enn 1,1). En slik forandring kan være med slike sykdommer:

 1. Anemi. Blant dem kommer hyperkromisk (mettet Hb) og megaloblastisk (i tilfelle når store celler dannes) først. I dette tilfellet forstyrres den normale transportfunksjonen av blodet (på grunn av økningen i mengden hemoglobin), blodsirkulasjonen i de små karene i organene forverres, noe som påvirker deres funksjonelle aktivitet. Til tross for at nivået av Hb er økt, er cellene dårligere og raskt dør.
 2. Hypotyreose. Reduserte nivåer av skjoldbruskkjertelhormon bidrar til en reduksjon i beinmargaktivitet. Som et resultat øker konsentrasjonen av hemoglobin, noe som fører til at fargeindeksen øker.
 3. Leversykdommer Som kjent er denne spesifikke kroppen ansvarlig for syntesen av de fleste proteinmolekyler (i dette tilfellet øker antallet deres både i organet selv og i det indre miljø). Dette er spesielt merkbar hvis leveren utvikler hypertrofi eller en onkologisk prosess (nivået av syntese i tumorvev øker). Som et resultat øker konsentrasjonen av røde blodlegemer og deres nivå, de har alle et større volum Hb og tilsvarende en fargeindeks. Kvinner er mindre vanlige enn menn.
 4. Onkologiske sykdommer. Patologien til det røde benmarget, samt magen og lungene, kan føre til signifikante endringer i røde blodlegemer, og som følge av dette vil MCH økes. Hos både barn og voksne observeres avviket fra normen for MCH og MCHC på grunn av onkologi ved leukemi, hvor indeksen for hver indeks er ti ganger høyere enn sin norm.

Faktisk er det ikke så ille om MCH eller MCHC nivået er litt forhøyet. Dette antyder at blodet mer eller mindre klarer sin funksjon. Det er mye verre hvis deres rente senkes.

Årsakene til nedgangen i MCH og MCHC

Arvelighet er en av årsakene til utviklingen av hemoglobin

Reduksjon av MCH og MCHC parametere kan også føre til forskjellige forstyrrelser i stoffskiftet, fordi det reduserer oksygeninnholdet i blodet perfusjon av cellen er redusert og, som et resultat av dette forringes tilstand av indre organer som kan føre til dysfunksjon. Dette er særlig farlig for barn og gravide kvinner, så vel som en liten mengde av hemoglobin vil negativt påvirke både fosteret og tilstanden av prosessen med å legge dens vev, og i den voksende organisme.

Årsakene til dette er at MCH og MCHC senkes:

 • En redusert konsentrasjon av jern i kroppen (dens norm i blodet er ca. 5 mg). Vanligvis reduseres innholdet med intern blødning, sykdommer i mage-tarmkanalen, samt dets utilstrekkelige nivå i innkommende mat. Som en følge av det faktum at jernindeksen senkes, kan et komplett hemoglobin ikke syntetiseres, hvilket manifesterer seg i form av jernmangelanemi. Det observeres hovedsakelig hos kvinner, da kroppens fysiologi påtar seg et månedlig tap av jern (derfor er det nødvendig å opprettholde innholdet i blodet).
 • arvelige blodsykdommer (for eksempel thalassemia) - manifesteres hovedsakelig hos barn. I dem er det en forstyrrelse i produksjonen av strukturelle enheter av hemoglobin-proteinkjeder (hovedsakelig alfa). Hb, som bærer disse kjedene, kan ikke tilstrekkelig gi oksygen til celler og organer. Identifisere en slik sykdom kan være i de første årene av barnets liv og ta passende tiltak for å eliminere dem;
 • mangel på vitamin B6. Dette vitamin, som resten av gruppen B, ansvarlig for strømmen av mange metabolske prosesser (sin norm er omtrent 2 mg, og innholdet i blodet er i stadig endring). Spesielt gjelder dette benmarg, hvor de fleste blodceller dannes, samt hemoglobin. Hvis konsentrasjonen er redusert, forstyrret forbindelse prosess Hb polypeptidkjeder, som fører til det faktum at MCH og MCHC er senket. Hos kvinner er denne tilstanden vanligere enn hos menn.

Alle disse faktorene har en signifikant effekt på tilstanden til blodsystemet og fører til en reduksjon i fargeindeksen og en reduksjon av hemoglobin i erytrocytter. For å hindre endringen, er det nødvendig å vite om mulige forebyggende tiltak.

Normen for indeksene kan gradvis reduseres med alderen, derfor er det ikke nødvendig å panikk sterkt på deres nedgang i eldre.

forebygging

En sunn livsstil bidrar til å gjenopprette normen for indikatorer

Hva er nødvendig for å hindre endringer i disse indikatorene og hvordan å forebygge hovedårsakene?

Først og fremst er det nødvendig å huske om overholdelse av en sunn livsstil. Daglig trening, riktig og balansert ernæring vil bidra til å sikre at normen for indikatorer vil komme seg. Det er spesielt viktig å være oppmerksom på et riktig valgt diett, der innholdet av essensielle aminosyrer og molekylært jern økes. Disse produktene inkluderer granateple, lever, noen sjømat, samt epler.

Hos gravide skal innholdet av innkommende jern økes (spesielt i løpet av første og halve andre trimesteren), som det også er nødvendig for voksende foster. Også under hele graviditeten er mottak av multivitaminkomplekser (spesielt hos kvinner med trofiske lidelser) indikert. For rettidig diagnose viser han en generell blodprøve (hver måned før graviditet og i 4-5 måneder etter unnfangelsen). Forebyggende vedlikehold av reduksjon i parametre hos barn anbefales å bli brukt allerede fra fødselen (spesielt ved komplisert arvelighet).

Legene må gjennomføre forebyggende arbeid blant befolkningen, spesielt kvinner. Det er ekstremt viktig å eliminere alle de eksogene årsakene til reduksjonen av erytrocytindekser, siden dette ofte gjør at vi raskt kan gjenopprette sin norm.

Normen for MCH og MCHC sier at alt er bra i kroppen, og det er ingen grunn til panikk. I tilfelle at det skiftes i dem, vil nøye etterlevelse av legenes ordinering og riktig ernæring tillate at blodet bringes til ordre.

Del med venner:

Vi forstår hva mchc blodprøven er og hvordan dechifiseres det

Når en person søker medisinsk hjelp for noen plager, er det første som anbefaler at han er å gi blod til analysen. Denne metoden for laboratorieforskning er den vanligste og hjelper legen å bestemme tilstanden til pasientens helse, for å finne ut om kvaliteten og mengden av visse blodelementer.

Men etter å ha fått resultatene av denne testen, blir pasienten konfrontert med uforståelige ord og begreper for ham. For eksempel blir han forvirret av en slik indikator som MCHC i blodanalysen. Hva er det og hva viser denne indikatoren?

Hva snakker det om?

MCHC er den omtrentlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. Denne indikatoren lar deg bestemme graden av metning av dette elementet av røde blodlegemer - erytrocyter, hovedrolle som er transport av oksygen i kroppens vev og organer.

Det skal bemerkes at MCHC indikerer forholdet mellom mengden hemoglobin og volumet av en spesifikk blodcelle, og er ikke avhengig av mengden blod i selve erytrocytene.

Hvilken analyse bestemmer

Bestem mengden MCHC i studiematerialet kan gjøres ved hjelp av en klinisk analyse (generell blodprøve), som anbefales både for forebyggende tiltak og for påvisning av sykdommer. Fortolkningen av resultatene av denne analysen kan vise mengden og kvaliteten på hemoglobin i det menneskelige sirkulasjonssystemet.

La oss vurdere analysen mer detaljert

Forberedelse for analyse

For å utføre denne analysen blir kapillært blod tatt fra fingerens myke vev (vanligvis fra en ikke-navngitt) ved å punktere en spesiell engangsutstyr. Før prosedyren behandles overflaten med alkohol. Etter punkteringen fjernes det første blodet med en bomullspinne, og den neste brukes direkte til testen.

Det er flere tips som eksperter gir før analysen utføres:

 1. Blodprøvetaking for generell analyse gjøres om morgenen, på tom mage. Som regel må minst 8 timer passere mellom det siste måltidet og prosedyren.
 2. På kvelden for å gi blod bør avstå fra en rikelig middag og 1-2 dager før prosedyren for å utelukke matfett, stekt mat og alkohol.
 3. En time før bloddonasjon for analyse, bør man avstå fra å bruke nikotin (ikke røyk, fjern nikotinplastret).
 4. Materialet til analyse er ikke tatt etter fysiske prosedyrer og radiografi.
 5. Noen dager før testing, må du redusere stressnivået, både fysisk og følelsesmessig (spesielt for kvinner i perioden før menstruasjonstiden begynner).
 6. Gitt det faktum at resultatene av analysen kan forvrides med effekten av visse stoffer, er det verdt å konsultere en spesialist om mulig begrensning eller fullstendig kansellering av medisiner i løpet av studien. Hvis dette ikke er mulig, ta medisinen etter testen.

I forbindelse med daglige svingninger i blodnivåer må en annen analyse tas samtidig med den første.

Det er viktig: vannforbruket påvirker ikke indikatorene i analysen, noe som betyr at du ikke bør forlate det.

Etter å ha tatt materialet til analyse, er dekoding av indikatorene laget, som vanligvis gjøres av laboratorieassistenten.

Forklaring, norm

Den gjennomsnittlige MCHC i en persons blod forandrer seg gjennom hele livet. Hos barn ved fødsel er de givne verdier mye lavere enn hos flere voksne voksne. Økningen i indikatoren skjer som en vokser opp, og når allerede normen i en alder av en.

Norm for barn fra 0 til 15 år

Hva betyr det om blodnivået senkes, og hva er årsakene?

Når normen av mchc i blodet senkes, kan analysen indikere en tilstand som hypokromi. Med andre ord, hvis nivået senkes, indikerer dette utilstrekkelig hemoglobinmetning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kan skyldes patologiske prosesser i kroppen, der produksjonen av hemoglobin forstyrres. Senking av mchc er en følge av en (eller flere) grunner, nemlig:

 • anemi (hypokromisk jernmangel og sideroblastisk);
 • kronisk posthemorrhagisk anemi
 • megaloblastisk anemi
 • hemoglobinpatier;
 • bytte ut vannelektrolyttforstyrrelser;
 • en rekke sykdommer overført av arv og medfødte patologier.

Viktig: Hvis hemoglobinsyntese (hemoglobinopati) brytes, går MCHC-priser ned i det minste. Hvis, sammen med dataene som er oppnådd, er de totale verdiene for jernholdig protein og erytrocytter normalt, bør det vurderes en feil i studien.

Hva er et forhøyet nivå og hva er årsakene?

Hvis blodprøven bestemmer et forhøyet nivå av mchc, blir denne tilstanden vanligvis dannet av følgende grunner:

 • elliptocytose;
 • sfærocytose (også en medfødt form);
 • folikkvann-mangelfull anemi
 • B12-mangel anemi;
 • bytte ut vannelektrolyttforstyrrelser;
 • pasientens alder er opptil 2 uker (norm).

En økning i MCHC blod er et sjeldent fenomen, men veldig farlig. Med en økning i konsentrasjon over 380 g / l, er utviklingen av krystallisering av hemoglobin mulig.

Viktig: Hvis utskrift av testen viser et økt nivå av mchc, bør en annen analyse utføres. Svært ofte indikerer slike data slet ikke forekomsten av sykdommen, men bare en konsekvens av en feil i laboratorieforskningen.

Hvis nivået senkes?

En tilstand basert på en utilstrekkelig konsentrasjon av hemoglobin i erytrocytter behandles som regel med stoffer som er i stand til å øke nivået av dette elementet. Etter at årsakene til sykdommen er identifisert, vil spesialisten utvikle en behandlingsplan.

Ofte omfatter komplekset av behandling vitamin-mineralkomplekser og preparater av folsyre. Et viktig element i valget av vitaminer er tilstedeværelsen hos dem av alle representanter for gruppe B.

Når hemoglobinmangel i erytrocytter er diagnostisert hos barn, anbefales det å ta spesielle medisiner allerede fra tidlig alder:

Når han når et barn på 3 år, er han foreskrevet av slike legemidler som:

Disse medisinene inneholder naturlige ingredienser, slik at de er egnet til behandling av små barn.

Pasienter med voksent alder kan også foreskrives ovenfor nevnte legemidler, men ved høyere doser. Gjennomsnittlig behandlingstid er fra 1 til 3 måneder. Hyppigheten av opptak og behandlingsvarighet avhenger av de enkelte pasientens egenskaper, formen av anemi, samt årsaken som forårsaket denne tilstanden.

Som alle medisiner, har narkotika for å øke nivået av mchc kontraindikasjoner, hvis du ikke finner riktig stoff, trenger pasienten sykehusinnleggelse for sykehusbruk av ulike intravenøse injeksjoner.

I tillegg til medisinsk behandling for tilstander hvor mchc-nivået senkes, anbefales pasienten å spise jernholdig mat:

Det vil også være nødvendig å spise mat som inneholder folsyre. Den største mengden av dette stoffet inneholder:

 • greener;
 • sitrusfrukter;
 • gulrøtter, kål, rogn, rødbeter, gresskar, tomater;
 • aprikos, pære, eple;
 • bringebær, jordbær, druer, vannmelon;
 • nøtter av alle slag;
 • frokostblandinger og mais.

Hvis nivået er hevet?

Ved dekoding av blodprøver viste at frekvensen av MCHC økes, for å redusere konsentrasjonen av pasienten anbefales for å sikre overdreven drikking og forbruk av salt mat. Vel hjelper å takle sykdomsmottaket.

Ved høye priser MCHC bør være helt utelukket fra kostholdet noen form for frukt og røde bær, lever, rødt kjøtt, korn. Eksperter anbefaler deg å ta med i mat:

 • bønner;
 • kylling kjøtt;
 • kefir og andre meieriprodukter;
 • grønnsaker (i rå eller kokt form);
 • sjømat.

Hvis MCHC nivået er forhøyet, så å redusere det nødvendig å forlate bruken av alkogolesoderzhaschih drikker, stekt og fet mat. Tillatt mottak multivitaminpreparater, spesielt de hvor det er folsyre og vitaminer fra gruppe B.

Legemiddelmedisinering kan reduseres ved hjelp av mchc

Blant ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder er hirudoterapi utbredt. Igler anvendes i terapi, ikke bare suger blod av overskudd og bidrar til dens fortynning, men også til aktivt å rense blodet, normalisering av nivået av den jerninneholdende protein.

forebygging

For forebyggende formål anbefaler eksperter:

 • holder seg til en sunn livsstil;
 • holder seg til et sunt kosthold;
 • overgi dårlige vaner (røyking, alkohol og narkotika);
 • Regelmessig gjennomgå en undersøkelse av en spesialist med obligatorisk bloddonasjon for generell analyse.

MCHC i blodprøven - betyr hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt

MCHC er en av 24 parametere målt av en spesiell enhet designet for å gjennomføre blodcellestudier. Indikator rangert som erytrocytt indekser (MCV, MCH, RDW) og står for den midlere konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter vekt.

Han demonstrerer i hvilken grad røde blodceller er mettet med hemoglobin. Dette handler ikke om mengden transportprotein, men om densiteten som det fyller erytrocytceller. I denne artikkelen lærer du hvordan du bestemmer settindeksen, og vi vil prøve å forstå årsakene til reduksjonen og økningen av MCHC.

Hvordan er MCHC bestemt i en blodprøve?

Blant alle de hematologiske koeffisientene forblir MCHC på et av de første stedene for konstantitet. Den brukes som en markør for feil, er mest utsatt i tilfeller av forstyrrelse av hemoglobinsyntese. Denne indeksen måles i gram per deciliter og beregnes med formelen:

MCHC = (Hb (g / dl) / hematokrit (%)) * 100 (g / dl)

Ettersom beregningen av MCHC i analysen av blod er forbundet med flere variabler som karakteriserer de røde blodlegemer, visse feil i deres diagnose føre til feil i den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i røde blodceller.

MCHC i blod

Normalt har den nåværende erytrocytindeksen slike figurer:

 • for hannen: 32,3 - 36,5 g / dL;
 • for kvinner: 32,2 - 35,5 g / dl.

Jeg foreslår at du også gjør deg kjent med tabellen over standarder som brukes i et av de kjente laboratoriene. Denne tabellen gir en mulighet til å få en mer omfattende ide om indeksraten avhengig av alder (data er gitt i g / l).

Basert på ovenstående fakta kan vi konkludere med at det ikke er noen signifikante forskjeller i prisene mellom menn og kvinner, men med alder øker MCHC litt i representanter for begge kjønn.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytt økes - årsakene

I en klinisk blodprøve kan en økning i ICSU til 38 g / dL grensen bli diagnostisert - dette er grensen. Dette fenomenet observeres ganske sjelden. Å øke indikatoren over denne figuren er ikke mulig på grunn av fysiologiske begrensninger, da det er grenser for løseligheten av hemoglobin i vann. Meget høy tetthet fremkaller krystallisering eller slutter med hemolyse av røde blodlegemer.

I lys av dette, hvis den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten økes, er det mest sannsynlig at studien ble utført på feil måte. Et slikt resultat kan føre til oversikter ved beregning av hemoglobin eller hematokrit. Falske oppblåste tall kan være en konsekvens av hyperlipidemi.

Unntak fra økt ICSU er hyperkromisk anemi og vannelektrolyttutvekslingsforstyrrelse.

Følgende er grunnårsakene, ifølge hvilke MCHC i blodet kan senkes.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten er lavere - årsakene

ICSU-indeksen i terapeutisk praksis er en av de viktigste i differensialdiagnosen av anemi. Den numeriske verdien vil bli senket når:

 • jernmangel anemi;
 • hypo-osmolar svikt av vann-elektrolyt metabolisme;
 • talassemi;
 • sideroblastisk anemi
 • makrocyklinformer av anemi;
 • med hemoglobinopati.

Dermed fra dagens artikkel lærte du om tolkningen av ICSU i blodanalysen, normen for denne erytrocytindeksen, faktorene for økning og reduksjon. Og i denne artikkelen foreslår jeg at du leser materialet på normen for røde blodlegemer. Du kan også få informasjon om hvorfor røde blodlegemer er forhøyet eller senket. Kom, spør, finn svar på spørsmålene du trenger, bla gjennom sidene på bloggen min.

Les Mer Om Fartøyene