Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Når du mottar resultatene av diagnosen, er det ofte i sluttrapporten at du kan se MCHC i blodprøven. Å forstå hva det er, samt dechifisere denne indikatoren, lar deg utelukke forekomst av visse patologier.

Hva betyr indikatoren

MCHC, eller gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon, er en av de 24 parametrene som er bestemt i studien av humant blod. Denne indikatoren refererer til den såkalte erytrocytindeksen. Sistnevnte angir mengden hemoglobin i humant blod og deciphers som den gjennomsnittlige proteinkonsentrasjonen i den totale massen av røde blodlegemer. For analyse av erytrocytindeksen brukes spesialutstyr.

Hemoglobin er ansvarlig for transport av karbondioksid og oksygen gjennom blodbanen. Følgelig viser MCHC volumet av elementene som kan flyttes.

Denne indikatoren rapporterer imidlertid ikke om mengden hemoglobin i blodet. For dette utføres andre tester. MCHC demonstrerer tettheten av hemoglobinfordeling i erytrocytceller.

Alle indekser som er beregnet i løpet av en blodprøve, tillater en å bestemme aktiviteten til erytrocytter og deres funksjonelle anvendelighet.

Essensen av studien

En studie på ICSU, eller en hematologisk koeffisient, er nødvendigvis foreskrevet dersom en lege mistenker å ha en pasient:

 • anemi,
 • patologier på grunn av den genetiske faktoren;
 • luftveissykdom, etc.

For å forstå essensen av denne studien kan være, hvis du forstår hvilken funksjon de røde blodlegemer utfører. Hver av disse cellene inneholder hemoglobin (et pigment som har en rød farge), innenfor som det er et jernatom. Det er på grunn av tilstedeværelsen av sistnevnte at røde blodlegemer har evne til å binde oksygen.

På grunn av blodstrømmen, så vel som den konkave formen til denne cellen, strømmer næringsstoffer regelmessig til vev og organer. Oksygenmetningen av blod avhenger direkte av volumet av hemoglobin, hvor reduksjonen fører til utvikling av patologier (primært anemi).

Blant studiene som ble brukt for å bestemme hematologisk koeffisient, er den vanligste blodprøven den vanligste. Det gir pålitelig informasjon om forekomsten av abnormiteter. Endringen i ICSU skjer bare på bakgrunn av patologiske prosesser.

Dette skyldes nettopp det som ble sagt ovenfor: Denne indeksen er ikke avhengig av antall erytrocytter i blodet. Ved beregning av ICSU tas kun to parametere i betraktning:

 • hemoglobin (beregnet i g / dl);
 • hematokrit (beregnet som prosentandel).

Normal ytelse

Etter å ha forstått hva denne indeksen betyr, bør du referere til hvilken MCHC-indikator i blodprøven anses som normal. Det er viktig å merke seg at det varierer etter hvert som personen vokser opp, og avhengig av pasientens tilhørighet til kvinnelig og mannlig kjønn.

Normal for menn

Erytrocytindeksen hos menn er vanligvis 32-36 g / dl. Denne indikatoren gjelder kun personer i alderen 15-65 år. Hos mennesker som er eldre enn normen, anses indeksen å være 31-36 g / dl.

Normal for kvinner

Erytrocytindeksen hos kvinner mellom 15 og 45 år regnes som normal hvis den viser 32-36 g / dl. Fra 45 til 65 år er MNSN i en sunn person 31-36 g / dl. Etter 65 år går indeksen tilbake til sine tidligere verdier og er 32-36 g / dL.

Normen i barnet

Før pubertet begynner, varierer gutter og jenter ikke i ICSU. Avhengig av barnets alder, er denne indeksen innenfor ulike grenser for normen. Alt er normalt hvis følgende indikatorer blir avslørt under forskningen:

 • mindre enn 2 uker - 28-35;
 • opptil 1 måned - 28-36;
 • 1-2 måneder - 28-35;
 • 2-4 måneder - 29-37;
 • 4-12 måneder - 32-37;
 • 1-3 år - 32-38;
 • 3-12 år gammel - 32-37.

I perioden fra 12 til 15 år er normen hos kvinner og normen hos menn noe annerledes: henholdsvis 32-38 og 32-37.

Som det fremgår av de presenterte dataene, endres ikke ICSU praktisk talt i løpet av livet. Bare normen hos barn under ett år er forskjellig fra lignende indikatorer som finnes hos voksne.

Grunner til å endre de normale indikatorene

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter i forhold til blodvolumet hos voksne i normal tilstand (i fravær av patologier) er 35-54%. Ulike årsaker fører til endringer i erytrocytindeksen. Blant dem er den vanligste feilen gjort under blodprøven. Det oppstår hvis:

 • betingelsene for blodprøvetaking ble ikke oppfylt;
 • betingelsene for blodlagring brytes;
 • Feil beregning av hemoglobin og hematokrit.

I andre tilfeller indikerer endringer i ICSU-indikatorene patologiske prosesser som finner sted i kroppen.

Årsaker til overkant av normen

ICSU i blodanalysen er forhøyet i nærvær av forskjellige patologier i begynnelsen av utviklingen. Definisjonen av denne indikatoren spiller en viktig rolle, siden det tillater å ta nødvendige tiltak før sykdommen forårsaket alvorlige komplikasjoner.

Overskridelse av de tillatte verdiene observeres i følgende situasjoner:

 • mangel på B-vitaminer;
 • aktiv bruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • hyppig inntak av visse stoffer (beroligende, hormonell).

En annen vanlig årsak, karakterisert ved å overstige ICSU-frekvensen, er sferocytose. Sistnevnte er en sykdom forårsaket av en genetisk predisposisjon. Det er preget av en medfødt anomali i strukturen av erytrocytceller.

Økningen i ICSU kan også indikere forekomsten av en annen ganske alvorlig sykdom, kjent som erythremi. Det er ledsaget av signifikante forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, som følge av at nivået av røde blodlegemer i blodet stiger kraftig. På bakgrunn av erythremi har pasientene ofte trombose og 12 duodenale sår.

Tilstedeværelsen av denne patologien fremgår av:

 • alvorlig kløe;
 • smerter i lemmer;
 • hudrøde og andre.

Erytemi refererer til en rekke ugjennomtrengelige patologier.

Overskridelse av de tillatte verdiene til ICSU skjer mot bakgrunnen for ødeleggelse av en del av røde blodceller. Lignende fenomener observeres hos pasienter med rikelig blodtap og hos kvinner etter fødsel.

Forskning på erytrocytindeksen utføres også med mistanke om følgende sykdommer:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertepatologier;
 • diabetes mellitus;
 • neoplasmer i nyrene av noe slag;
 • alvorlig dehydrering.

Det er viktig å forstå at denne studien ikke tillater deg å nøyaktig diagnostisere. Det utføres for å skille en sykdom fra en annen, preget av et lignende klinisk bilde. Dette betyr at i tillegg til en blodprøve for ICSU gjennomføres andre studier.

Årsakene til nedgangen i indikatoren

MCHS senkes når mengden hemoglobin er utilstrekkelig for metning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kalles "hypokromi". Tilstedeværelsen av denne patologien indikerer at prosessen med hemoglobingenerering har blitt forstyrret i pasientens kropp.

Hypokromi utvikler seg som følge av en rekke sykdommer:

 1. Anemi, eller jernmangel anemi. Anemi utvikles som følge av utilstrekkelig inntak av jern i kroppen. Dette skjer mot bakgrunnen av forbruk av et lite antall produkter som inneholder dette elementet. Også, jernmangel anemi kan oppstå på grunn av andre patologier som forstyrrer prosessen med normal assimilering av jern av kroppen. Spesielt kan det være helminthiske invasjoner. I tillegg er anemi en komplikasjon av flere kroniske sykdommer og kraftig blødning.
 2. Talassemi. Det er en arvelig sykdom. Den er preget av en forstyrrelse i syntesen av hemoglobinkjeder forårsaket av visse mutasjoner.
 3. Hemoglobinpatier. Som thalassemia, er det preget av en sammenbrudd av hemoglobinkjedene. Hemoglobinopati oppstår som en komplikasjon av visse patologier.

En lavere ICSU-poengsum kan også indikere:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • unormal økning i størrelsen på erytrocytceller;
 • blyforgiftning;
 • Benmargens lave evne til å produsere hemoglobin (som observeres hos prematur spedbarn);
 • hemolytisk sykdom;
 • intrauterin infeksjon;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • posthemorrhagisk anemi.

Uavhengig av ICSU-poengsummen som ble funnet i blodprøven, bør denne studien suppleres med andre diagnostiske tiltak for å identifisere den sanne sykdommen.

Arrangementer for normalisering av ICSU

Behandlingsregimet med sikte på å normalisere ICSU-indeksen bestemmes av typen sykdom som forårsaket endringer i konsentrasjonen av blodceller. I flere tilfeller, når det er fastslått at patologiske prosesser var forårsaket av stress, foreskrives hvile og beroligende midler.

I lys av at anemi er den vanligste årsaken til endringer i nivået av hemoglobinkonsentrasjon, avhengig av type, er følgende behandlingsregimer foreskrevet:

 • Jernmangel anemi. Det tas tiltak for å undertrykke den patologiske prosessen som forårsaket anemi (livmodermomenter, tarmtumor, fordøyelsessystemet sykdommer). For å gjenopprette nivået av hemoglobin, er jernholdige preparater og vitamin C foreskrevet.
 • B12-mangelanemi. I løpet av året gjennomføres flere behandlingskurer, som involverer inntak av vitamin B12 og enzympreparater.
 • Posthemorrhagisk anemi. En operasjon er foreskrevet for å eliminere rikelig blodtap. Videre utføres en lang løpet av behandlingen, der pasienten må ta jernholdige preparater.
 • Folic deficiency anemia. Ved alvorlig sykdomsforløp er en kompleks av preparater foreskrevet, inkludert vitamin B12 og folsyre.

Ved anemi må en pasient følge et bestemt diett, som må inneholde de ovennevnte elementene.

Ved behandling av thalassemi, så vel som med tungt blodtap, er blodtransfusjon foreskrevet. I det første tilfellet holdes denne hendelsen hver 6. måned. Transfusjon kan regelmessig gjenopprette den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. I tillegg er stoffet Desferal.

For å gjenopprette vann-saltbalansen må du drikke minst to liter vann hver dag og supplere den daglige rasjonen med stein og / eller havsalt.

Tiltak for normalisering av erytrocytindeksen foreskrives kun etter tilleggsstudier og en nøyaktig diagnose. Det er umulig å gjenopprette hemoglobinkonsentrasjonen uavhengig.

På konsekvensene

Konsekvensene av endringer i indikatorene for erytrocytindeksen er direkte avhengige av årsakene som forårsaket dem. Forhøyet ICSU angir i de fleste tilfeller en medisinsk feil, så en annen blodprøve utføres.

Med et lavt innhold av hemoglobin og hematokrit, er døden ikke utelukket. Det er også en mulighet for dysfunksjon av en rekke indre organer og utviklingen av samtidige sykdommer forårsaket av mangel på jern i blodet.

Hvis pasienten undersøker en endring i nivået av hemoglobin- og hematokritkonsentrasjon under pasientens undersøkelse, er det nødvendig med flere blodprøver for å finne den sanne årsaken som forårsaket den patologiske tilstanden.

ICSU-indeksen kan gjenopprettes hvis det er mulig å helbrede den underliggende sykdommen som forårsaket dette bruddet.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten (MCHC): hva er det, normen, oppgang og fall

Hvis til notasjonen og den kvantitative verdi av blodceller, bestemt ved en automatisk hematologianalysator, mennesker er mer eller mindre vant til de andre parametere (røde blodceller og blodplater indeksene) fremdeles stille spørsmål. For eksempel, det som er MCHC blodanalyse, og det betyr at den gjennomsnittlige konsentrasjon av hemoglobin, dersom det er en annen plate med lignende egenskaper - MCH, som representerer det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin. Generelt ser alle indeksene ut seg hverandre og er uforståelige for en sirkel av mennesker langt fra medisinske problemer.

MCHC (midlere blodlegemehemoglobin) - gjennomsnittlig konsentrasjon av en rød blodcelle - erytrocytt (Er eller RBC - en test utført analysator) røde blod pigment - hemoglobin (HGB eller Hb), som består av hem-bærende toverdig jern (Fe2 + ) og globinprotein. I detalj, men enda mer uforståelig. Så hva er en parameter av erytrocytt og hva er dens betydning for diagnostiske prosedyrer - liker å tenke at leseren vil lære av denne publikasjonen.

Fire bokstaver i erythrogrammet

MCHC (gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin), i motsetning til det gjennomsnittlige innholdet av det røde pigmentet i den samme cellen (MCH), viser ikke det store antallet av hemoglobin, og deretter, med hvilken tetthet det røde blodpigmentet fylte cellen.

MCHC i analysen av blod først med hematologiske automatiske systemer (analysatorer), evnen til raskt og effektivt å behandle et stort antall av parametre i en kort tid. Denne indikatoren - en av de som tidligere (manuelt) ikke ble beregnet, som imidlertid ikke benekter dens betydning.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i en erytrocytanalysator beregnes ved hjelp av formelen som er innebygd i maskinens program:

MCHC = [Hb (hemoglobin), g / dl x 100] / [Ht (hematokrit),%]

Den beregner indeksen for erytrocytt i automatiske analyseapparat, sammen med andre laboratorieparametre, basert på resultatene oppnådd ved behandling av blodprøven: hematokrittverdi (Ht eller HCT) - volum som er okkupert av røde blodceller i blodet, og den totale hemoglobininnhold.

Korrelert indikator for den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i en rød blodcelle med andre erytrocytt indekser, spesielt: med MSV, er den gjennomsnittlige cellevolum, og den MCH, noe som indikerer at innholdet av hemoglobin. Målt MCHC i gram pr. Liter (g / l) eller i gram per deciliter (g / dl).

MCHC-normen ligger i området fra 32,0 til 36 g / dL (eller 320 - 360 g / l). Hos barn er normrammen noe bredere og MCHC ligger innenfor (i gjennomsnitt) 28,0-36,0 g / dl (eller 280-360 g / l).

Men det finnes også varianter av normen, avhengig av kjønn og alder, så hvis leseren er interessert og ønsker å gjøre sin egen dekoding, kan det slå opp bordet og prøve laboratorieparametre til deres alder og kjønn parametre:

I mellomtiden, som ved andre laboratorietester, når dechifrerer resultatene, bør man stole på referanseverdiene som ble vedtatt i det kliniske diagnostiske laboratoriet som utførte blodprøven. Så det vil være mer pålitelig.

Økt og redusert verdi av MCHC-indeksen

Laboratoriekriteriet MCHC brukes til differensial diagnose av anemi av forskjellig opprinnelse. Men før du inkluderer økt og redusert verdiene av MCHC til patologi, bør det tas i betraktning at i noen stater, er erytrocytt indeksen gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i en rød blodcelle, økt ikke på grunn av anemisk syndrom, men på grunn av andre forhold:

 • Hyperlipoproteinemi (skift i lipidspektrum ved å øke fraksjonen av lipoproteiner med lav og svært lav tetthet);
 • Tilstedeværelsen av kalde agglutinerende antistoffer i pasientens blod (det optimale av reaksjonen er under 18 ° C) i høy titre.

Og selvfølgelig er MCHC-indeksen forhøyet for visse patologiske forhold, for eksempel:

 • Hyperkrom anemi med poikilocytose (sfærocytose eller ovalocytose);
 • Hyperosmolar forstyrrelser av vann-salt metabolisme.

Omvendt blir MCHC senket når:

 • Hypokromisk anemi (IDA, sideroblastisk, thalassemia);
 • Hypoosmolære tilstander av vann-elektrolyt metabolisme.

Denne erytrocytindeksen (i tillegg til andre parametere av denne typen som inngår i den generelle blodprøven) foreskrives på en planlagt måte, etter sykdommen, før operasjonen eller hvis det er mistanke om utviklingen av noen patologi. Imidlertid, uavhengig av anledningen, er MCHC ikke tildelt eller produsert uavhengig (isolert fra andre indikatorer).

Som regel, med en planlagt menneskelig undersøkelse, viser MCHC ikke økte eller reduserte verdier hvis analysatoren virker riktig (mer om dette senere). Lignende (MCHC - merket høyt eller lavt nivå) er observert hos pasienter som lider av en form for anemi, derfor blir blodet undersøkt oftere enn blodet fra andre mennesker som er praktisk sunne.

MCHC - indikator for hemoglobinsyntese og indikator for analysatorfeil

Indikerer således erytrocytt MCHC indeks hvor tett molekyl hemoglobin i en erytrocytt eller konsentrerte røde blodlegemer som mettet viktige chromoproteins som er i konstant interaksjon med oksygen og karbondioksyd. Vurderer slike egenskaper MCHC, dekryptere blod formel det begynte å referere kanskje til de mest sensitive indikatorer for forstyrrelser syntese av røde blodpigment.

Imidlertid viste MCHC-indekset uventet andre fordeler. Å være en relativt stabil hematologisk indikator, tar MCHC ofte funksjonen til en indikator for utilstrekkelige resultater, utstedt av et automatisk analysesystem. MCHC trives godt og kommuniserer dem til laboratoriepersonalet gjennom dens betydning.

Mchc og MCH-indeksene i blodprøven

En vanlig blodprøve er studien av blod for en rekke blodkomponenter. Ved en slik analyse er det mulig å bestemme den normale tilstand eller en klump av stoffer som ikke er i samsvar med normal tilstand, noe som indikerer tilstedeværelsen av et antall sykdommer eller patogene forhold hos mennesker. En blodprøve av mchc og mch vil fortelle deg om tilstanden av hemoglobin (Hgb).

Blodtest for mchc-innhold

Blodprøven er mchc, hva er det og hva er de normale indikatorene. MCHC (Meancorpuscularhemoglobinconcentracion) -usrednennoe Hgb konsentrasjonen i erytrocytten - uttrykker fylde erytrocytt hemoglobin. Med verdien av mchc, er ulike typer anemi diagnostisert. Mchc er prosentandelen av fullheten av en erytrocyt med hemoglobin (norm 31-38%).

Over 38% mchc kan ikke være fordi hemoglobin i blodet ikke kan uendelig oppløses og når tetthetgrensen nås, begynner krystallisasjonsprosessen. Hvis indikatoren er høyere enn 38%, bør analysen bli retaken, da dette oftest er tilfelle med feil i studien. Men den reduserte verdien av mchc (under 30%) indikerer mangel på jernnivå i blodet og sykdommer som bidrar til nedbrytning av hemoglobinsyntese.

Normal blodprøve

Metoder for gjennomføring av en generell blodprøve

I dag har diagnostisering av pasienten blitt mye lettere på grunn av automatiseringen av prosessen. Nesten alle dagens laboratorier har en automatisk hematologisk analysator. Denne avanserte utstyr, i motsetning til de manuelle metoder for forskning, bidrar til å samle mer nøyaktig informasjon om status og sammensetningen av blod, tilstedeværelsen av negative endringer i sine ulike data så snart som mulig, er det nødvendig å teste en rekke sykdommer. Den moderne automatiske hematologiske analysatoren bestemmer samtidig opptil 24 etablerte parametere.

Analysatorer, for å oppsummere cellene og egenskapene til slike celler, bruker impedansmetoden (Coulter), og de bruker også flytcytometri. Bruken av strømningscytofluometri i hematologi bidrar til å bestemme graden av patologisk forskjell og heterogenitet i cellepopulasjonen. Culters teknikk er måling av elektro-resistens, som oppstår når blodkomponenter passerer gjennom en liten diameter.

Resultatene av det gjennomsnittlige innholdet av røde blodceller, deres gjennomsnittskonsentrasjon, samt størrelsen på mcv i blodet (gjennomsnittlig røde blodcellevolum) er sammenhengende. De analyseres på en kompleks måte, noe som gir en vurdering av tilstanden til hele sirkulasjonssystemet, og bidrar også til å identifisere brudd på blodets funksjoner og struktur.

Forskning på MCH (meancorpuscularhemoglobin) på hematologimaskin gir et mer korrekt svar enn resultatet av fargen på blodet, som ble brukt før, og ikke gi nøyaktige data om hemoglobin syntese.

Det eliminerer den menneskelige faktoren - en mekanisk feil, og reduserer også tiden for å bestå testen, og minimerer kostnadene for reagenser.

For å bestå slike studier trenger du mindre teststoff, det vil si blod. Imidlertid kan hematologianalysatorer ikke ordentlig sortere og sammenfatte den umoden form av granulocytter umodne celler for å diagnostisere uventede resultater, utelukke bruken av et mikroskop og et blodutstryk for nøyaktigheten av analyse.

Redusert ytelse

I sykdommer som fremkaller en feil reaksjon i syntesen av hemoglobin, i siste sving, når alle andre funksjonelle reaksjoner av organismen allerede har blitt oppbrukt, reduseres mchc-verdiene. Fra cellevolumet er ikke den omtrentlige konsentrasjonen av hemoglobin avhengig av noen gang. Derfor tjener denne parameter som en indikator for alle patologier av hemoglobinsyntese. En analyse av blodet av mchc og mch bidrar til å kjenne en slags anemi.

Mch blodtallet er registrert i piktogrammer (pg eller pg). Blodprøven for mchc og mch er innen 25-36 pg. På grunnlag av disse dataene, kan all anemi deles inn i normokromisk (fargeindeks 0,85-1,05), hypokromisk (fargeindeks under 0,8) og hyperkromisk (fargeindeks over 1,05)

Årsaker når blodprøven for mchc og mch er senket:

 • megaloblastisk anemi - i erytrocytter er volumet større enn metningen med hemoglobin;
 • hemoglobinopati - patologi av hemoglobinsyntese;
 • høye blodnivåer av høy-osmotiske glukose- og natriumforbindelser;
 • thalassemia er en genetisk sykdom;
 • Hypokrom anemi - oppstår med jernmangel anemi, skjoldbruskkjertel hypofunksjon...

Behandling av alle typer anemi, etter en blodprøve for mch og mchc, samt utnevnelse av medisiner og regelmessig overvåkning, er kun den behandlende legen forlovet!

Normale og misfarvede røde blodlegemer

Høye verdier av mch og mchc

Den forbedrede farge av erytrocytter mot bakgrunnen av økt hemoglobin kalles hyperkromi. Hyperkrom anemi kan forårsake mangel på folsyre og mangel på B12, så vel som sfærocytose.

Erythremia - et stort antall erytrocytter dannes i blodet. Under denne sykdommen vises trombi i karene, et magesår kan danne seg. Hvis sykdommen utvikler seg - blodsirkulasjonen i ekstremiteten er forstyrret, begynner beina og hendene å bli såret, ansiktet blir burgunder, huden er riper, øynene blir betent.

Forhøyet mch i blodet skjer i diabetes mellitus. Med diabetes, påvirker et forhøyet glukosenivå tilstanden til blodårene. Deres elastisitet er tapt, og et slag og et hjerteinfarkt skyldes slike patologier.

Årsaker når en blodprøve av mchc og mch er forhøyet:

 • lunge- eller kardiologisk patologi;
 • hjertefeil, inkludert medfødt;
 • nefrit og nephrose, samt en nyre tumor;
 • alvorlig dehydrering.

Under observasjonene ble det notert at økningen i MCH og MCHC på grunn av en mangel på vitamin B12, viser at anemi utvikler seg langsomt, og de røde blodceller og patologisk modne, de er få og de er forstørret.

Rapid forfall av røde blodlegemer oppstår som følge av hemolytisk anemi.

Hvis Rbc er normalt, men bare Hgb er forhøyet og det er unormaliteter i andre blodindikatorer, kan dette indikere normokrom anemi. En slik mangel på jern i blodet kan være en konsekvens av kronisk nyresykdom, legemiddel, strålingscytostatisk sykdom, kreft, kronisk hepatitt.

Dekoding av blodprøven for mchc og mch, hemoglobin og erytrocytindikatorer:

 • Hgb-menn - 129 - 169 g / l, kvinner - 119 - 149 g / l;
 • Rbc - menn - 4,1 - 4,9 mln, kvinner - 3,6 - 4,8 mln
 • mch er 25 til 36 pg;
 • mch - 31 - 38%.

Bruken av disse indikatorene gjør det mulig å vurdere kroppens hematopoietiske system og tilstand. Automatiske analysatorer viser blodprøvedata i form av grafiske tabeller. Etter å ha mottatt dataene i disse analysene, utarbeides en klar behandlingsplan som forhindrer fremdriften av mange sykdommer i det tidlige stadium av deteksjon.

Hvis du i det siste føler deg trøtt og svak, har du redusert ytelse, blir du ofte svimmel, flyr flyr for øynene dine, svak - snakk med legen omgående, fordi disse er tegn på jernmangel.

Når anemi ikke kan drikke te, kaffe, energidrikker.

Gi preferanse til jernholdige matvarer: frukt, fullkornsbrød, bønner, rødt kjøtt, lever, grønnsaker, grønnsaker.

Hvorfor øker MCHC i blodprøven? Grunner og hva du skal gjøre

Når det utføres en generell blodprøve, bruker moderne laboratorier et automatisk system for å telle ensartede elementer og ulike cellulære indekser. Dette gjør at du kan gjøre studien mer nøyaktig, og resultatet oppnås brukes til å etablere en bestemt diagnose. Denne muligheten dukket opp ikke så lenge siden: i utlandet ble enheten brukt fra slutten av 50-årene, i CIS-landene ikke mer enn 20 år.

Blodplater, leukocytter og røde blodlegemer har spesifikke indekser. Røde blodlegemer, som de røde blodcellene også ringer, har fire. En av dem er MCHC, på engelsk oversettelse "gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt". Indikatoren er spesifikk, det tillater å mistenke en rekke sykdommer. Hvorfor den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten økes, vil vi fortelle i denne artikkelen.

Hva er MCHC, som bestemt, normale verdier

MCHC er den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hb i erytrocytter. Det reflekterer graden av metning av alle røde blodlegemer i kroppen med hemoglobin. Hemoglobins molekyl er en kompleks substans, den består av proteindelen og jern. Hovedfunksjonen er transport, den bærer oksygen, metter organer og vev.

Når jernmangel i kroppen utvikler hypoksi - oksygen sult. I en sunn voksen kropp er den beskrevne indeksen stabil og har en konstant verdi. Spekteret i blodet av mchc hos barn er bredere, som er forbundet med dannelsen av hemopoietisk systemet.

For å studere mchc i en blodprøve, utføres en kapillær blodprøve, det vil si en finger. For å få det riktige resultatet må du følge noen få enkle regler:

 1. Analysen er gitt på tom mage, minimumspausen mellom måltider skal være 8-10 timer.
 2. Før testen kan du drikke vanlig vann.
 3. Avvis fra røyking, drikking, aktiv sport bør være minst en dag før analysen.

Indikatoren beregnes med en spesiell formel. Det er nødvendig å skille hemoglobin (g / l) * 100 til en hematokrit. Måling utføres i gram / liter (g / l). Verdiene av normen er:

 • 320-365 g / l for menn;
 • 320-355 g / l hos kvinner;
 • opptil 380 g / l hos barn under 5 år.
MCHC: beregningsmetode, blodstandard

Laboratorier bruker ofte en gjennomsnittlig verdi for mennesker av begge kjønn, det er 320-380 g / l. I tillegg til barn varierer indikatoren noe blant eldre. De er preget av en reduksjon i den, noe som er forbundet med en reduksjon av benmargaktiviteten. Dette betyr en nedgang i antall erytrocytter og deres indekser.

For å lære mer om MCHC, se videoen nedenfor:

Årsaker til en økning i MCHC i en blodprøve

Årsaker som kan øke verdien av MCHC, mye. Men ikke glem det såkalte falske positive høye nivået. Det kan provosere:

 • brudd på regler for blodprøvetaking;
 • brudd på materiell transport;
 • feil blodlagring (høy eller lav temperatur, fri oksygen tilgang);
 • brudd på reglene for å forberede analysen (de er omtalt ovenfor).

Husk! En enkelt økning i den gjennomsnittlige konsentrasjonen av HB i erytrocyter krever en gjentatt analyse i dynamikk og kan ikke være bevis på løpet av patologiske prosesser i kroppen.

Hvis likevel MCHC i analysen av et blod heves flere ganger, er det nødvendig å anta:

 • Arvelig hemolytisk anemi: spherocytose (Minkowski-Schoffar's sykdom), ovalocytose. Det er med denne patologien at MCHC kan maksimeres. På grunn av en forstyrrelse i strukturen av cellemembranen, har underskuddet av spesifikke proteiner i "skjelettet" av cellen (spektrin og ankirin), funksjonen av erytrocytten. Passasje gjennom milten forårsaker en intensivert ødeleggelse (forfall) av cellen, dramatisk forkorte levetiden.
 • Den utprøvde mangelen på vitaminer, nemlig B-12 og folsyre.
 • Kronisk hypoksi (som et alternativ - bor i høylandet).
 • Onkologisk patologi, spesielt hematopoiesis. Benmargen er involvert i den patologiske prosessen. Det er en undertrykkelse av syntesen av normale celler og en økt dannelse av celler fra den patologiske klonen.
 • Vannelektrolytt ubalanse. Det er provosert av forgiftning, tarminfeksjoner. Rikelig oppkast og hyppige løse avføring er årsakene, på grunn av hvilke MCHC i blodprøven stiger.
 • Sykdommer i det endokrine systemet (type 2 diabetes, redusert skjoldbruskfunksjon).
 • Sklerotiske prosesser i lungene, der det er en oksygenmangel.
 • Kronisk nyresvikt.
Minkowski-Schoffars sykdom, sfærocytter

En økning i gjennomsnittskonsentrasjonen av hemoglobin i blodet kan være midlertidig. For å ha en økende effekt, er det nødvendig å bære antikonceptive, hormonelle, enkelte beroligende og vasokonstriktive preparater. I alle fall, hvis mchc er forhøyet, bør du konsultere en lege og gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Husk! Tobaksrøyking fører også til en økning i denne indeksen.

Forskjellene mellom MCHC og MCH

MCH er gjennomsnittlig innhold av hb i erytrocyten. Denne indeksen gjenspeiler gjennomsnittlig mengde hemoglobin i en bestemt celle. Det oppnås ved å dele hemoglobin med antall erytrocytter. Telling er gjort i piktogrammer (pg). Den gjennomsnittlige normale verdien av mch i en blodprøve er 24-34 pg. Ved diagnosen av barn bruker aldersstandard. Hvis det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i erytrocyten økes, bør en proporsjonal økning i mchc forventes. Disse to verdiene er sammenhengende og utfyller hverandre i blodanalysen.

De normale verdiene for MCH

Tolkning av analysen, tilleggsstudier, prinsipper for behandling og forebygging

Vurdere analysen skal være en spesialist. Det kan være en lege-hematolog som arbeider spesielt med blodsykdommer, eller en terapeut. Hvis diagnosen bør avklares til barnet, må du kontakte barnelege. For å etablere en diagnose, vil en spesialist trenge:

 • Samle klager.
 • Vurder kliniske symptomer på sykdommen.
 • Undersøke både de ulike erytrocytt-indeksene, som fullstendig detaljert analyse av blod, som omfatter telle erytrocytter, leukocytter, plater, ESR, retikulocytt indeksene til disse cellene.
 • Utfør en biokjemisk blodprøve. Det er nødvendig å evaluere funksjonene i leveren, nyrene, bukspyttkjertelen. Analysen vil tillate å lære om det er inflammatoriske prosesser i en organisme.
 • Tilordne instrumentell diagnose, om nødvendig (ultralyd i bukhulen og nyrene, brystradiografi).

Etter å ha opprettet den riktige diagnosen, vil en terapi bli foreskrevet. Bare en lege skal ordinere medisiner og gi råd om behandling. Tilførbare stoffer kan tilhøre helt forskjellige grupper, avhengig av årsakene som forårsaket den patologiske prosessen.

Oppmerksomhet vær så snill! En ekte økning i MCHC er ekstremt sjelden. Eventuell selvbehandling kan forårsake alvorlig helseskade!

Pasienten kan uavhengig forhindre blodsykdommer og andre systemer. For å gjøre dette, anbefales det å følge prinsippene om riktig ernæring, trene regelmessig, tilbringe tid utendørs, begrense forbruket av alkoholholdige drikker og redusere antall sigaretter. Disse tiltakene vil forbedre utvekslingen av oksygen og forhindre utvikling av sykdommer.

Mchc i blodprøven senkes

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten (MCHC)

I den generelle analysen av blod er det fire indikatorer som bestemmer kvantitative indikatorer for røde blodlegemer. En slik indikator er den gjennomsnittlige hemoglobinkonsentrasjonen i MCHC-røde blodlegemer. Det gjenspeiler graden av metning av røde blodlegemer med hemoglobin. Som måleenhet brukes MCHC-blodverdien, avhengig av laboratoriet, i g / l eller g / dL.

Minimums- og maksimumsverdiene for hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt er notert i tidlig barndom. Med alderen blir denne indikatoren stabilere.

Økt MCHC

MCHC-poengsummet i et barn kan økes til 380 g / l blod. Dette er den høyeste verdien av tetthet av hemoglobin i røde blodlegemer i en persons liv. For et barns organisme er en så høy konsentrasjon av hemoglobin i erytrocyten en av varianter av normen og krever ikke medisinsk inngrep uten negative endringer i verdiene til andre erytrocytindekser.

Dersom, i henhold til analyseresultatene, øker den gjennomsnittlige hemoglobinkonsentrasjonen i erytrocyten og fortsetter å vokse, truer denne tilstanden krystalliseringen av hemoglobin og død av røde blodlegemer. En lignende situasjon kan oppstå med medfødt hemolytisk anemi (ovalocetose, sfærocytose), når det ytre skallet av erytrocytter er uregelmessig i form.

Vesentlige mangel på vitamin B12 og folinsyre, sterk dehydrering fører også til en situasjon hvor den gjennomsnittlige Hb-konsentrasjon i erytrocytter (MCHC) økes.

Imidlertid øker MCHC-verdien i de fleste tilfeller i transkripsjonene til den generelle blodprøven ved feil i laboratoriet som gjennomførte studien:

 • blodprøvetaking ble gjort feil
 • lagring og transport av en del av blod ble utført i strid;
 • Den hematologiske analysatoren, som utførte kvantitative beregninger, var defekt.

Redusert MCHC

Utilstrekkelig metning av røde blodlegemer med hemoglobin gjenspeiles i en reduksjon i verdien av MCHC i forhold til aldersnormer.

Årsakene til en reduksjon av den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter:

 • uttalt leukocytose;
 • blyforgiftning;
 • langvarig uforinflukt blodtap
 • en kraftig økning i volumet av erytrocytter;
 • svekket hemoglobinproduksjon;
 • vitaminmangel;
 • jernmangel anemi.

Ganske ofte er det en situasjon hvor i beregningen av erytrocytten hemoglobin metning hematologianalysator, er dens verdi som er lagt inn i standarder diagnostisert med anemi forårsaket av jernmangel.

Derfor kan MCHC ikke brukes som en uavhengig indikator for å identifisere årsaken til redusert hemoglobin.

Reduksjon av hemoglobinsyntese i kroppen reflekteres i sin gjennomsnittlige konsentrasjon i erytrocyter i siste omgang. Normale verdier for de andre erytrocytt-indekser (bety legemevolum, midlere hemoglobin-innhold, erytrocytt fordelingsbredde efter volum) ved en redusert gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i erytrocytter indikerer at blodanalyse utføres korrekt.

Ved nivået av den gjennomsnittlige konsentrasjonen i erytrocyten, er det umulig å bestemme hemoglobinvolumet i blodet. Evaluering av denne indikatoren skal utføres i sammenheng med andre kvantitative indekser for erytrocytter. Bare en kombinasjon av verdiene av individuelle indikatorer gjør det mulig for oss å fullt ut vurdere nivået av hemoglobin, i tide for å gjenkjenne begynnelsen av anemi og å identifisere individuelle genetiske forstyrrelser i blodsammensetningen.

Det gjennomsnittlige innholdet og konsentrasjonen av hb i erytrocytt er redusert: behandlingsmetoder

En generell blodprøve bidrar til å bestemme et sett med parametere angående sammensetningen. En slik er verdien av gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytter. I medisinsk praksis er denne betegnelsen betegnet med forkortelsen til SIT. Bestemmelsen av denne indikatoren er nødvendig for påvisning av jernmangelanemi.

Hva er det

Hemoglobin er en sammensatt substans av blodet som gir det i rødt. Det har egenskapen til bindende karbonmonoksid, oksygen og karbondioksid. Hovedfunksjonen til hemoglobin er å flytte vitale stoffer gjennom sirkulasjonssystemet. Ved hjelp av en generell blodprøve er det mulig å oppnå data om hemoglobinkonsentrasjon i enkelte områder.

For å bestemme gjennomsnittlig volum av hemoglobin i cellene av erytrocytter, tilsvarer grafen for den generelle blodprøven med merket MCH. Du kan også finne betegnelsen MCHC.

Måleenheten for denne indikatoren er g / l eller g / dL. Det antas at enkelte svingninger i gjennomsnittlig hemoglobininnhold er karakteristiske for barndommen.

Med tidenes gang blir parametrene mer konstante. Etter dette betraktes avvik som en patologi. I enkelte tilfeller kan resultatet av analysen være feil. Den vanligste årsaken til dette fenomenet er manglende overholdelse av regler for forberedelse til analyse.

Metode for å bestemme indikatoren

Bestemmelsen av nivået av gjennomsnittskonsentrasjonen av hemoglobin utføres ved hjelp av spesialmedisinsk utstyr. Kapillærblod brukes til forskning. En forutsetning er å ta blod bare på tom mage, helst om morgenen.

For at analysen skal vise et pålitelig resultat, bør du utelukke bruk av medisiner lenge før du besøker behandlingsrommet. Sammen med deteksjonen av det gjennomsnittlige volumet av hemoglobin utføres også andre blodprøver.

Resultatene er som regel klar allerede i 3-5 dager etter blodprøveprosedyren. Etter å ha mottatt resultatene, blir de evaluert av den behandlende legen. Først etter dette er riktig behandling foreskrevet.

årsaker

Senking av MCHC-indeksen forårsaker utilstrekkelig metning av de røde blodlegemer med hemoglobin. Det er imidlertid ikke nødvendig å trekke konklusjoner om diagnosen på grunnlag av et enkelt resultat av analysen. Faktum er at den gjennomsnittlige hemoglobintallet i erytrocyten vil være innenfor normal rekkevidde i nærvær av jernmangelanemi.

Et lavt nivå av resultat indikerer i hvert fall utviklingen av en sykdom. De vanligste årsakene til å redusere MCHC inkluderer:

 • vitaminmangel;
 • Giftig blyforgiftning;
 • Problemer med hemoglobinproduksjon;
 • Økning i antall røde blodceller;
 • Langsiktig blødning;
 • Leukocytose.

norm

De generelle etablerte verdiene for MCHC-hastigheten avhenger av alderen på personen og kjønn. Det antas at denne indikatoren øker over tid.

Fra 4 måneder og opp til 4 år, er resultatet av resultatene i størrelsesorden 280 til 380 g / l. For alderen fra 5 til 14 år er den øvre normen 368 g / l, og den nedre verdien er 322 g / l. For eldre alder er andre normer karakteristiske. De er imidlertid avhengige av kjønn. Hos menn er den normale verdien et resultat av 323 til 365 g / l, og hos kvinner - fra 322 til 355 g / l.

Barnet

Årsakene til å senke MCHC-indeksen i et barn kan være mange. Den vanligste inkluderer jernmangel anemi. I tillegg til resultatet av analysen, kan tilstedeværelsen av symptomer indikere utviklingen av sykdommen. Barnets tilstand av helse forverres, stemningen forverres. Karakteren av hjerteslaget endres, utseendet blir smertefullt, den karakteristiske plassen av ansiktet vises.

Behandling av denne sykdommen hos barn inkluderer et sett med tiltak. Først og fremst er en forandring av diett foreskrevet. Det trenger å introdusere flere produkter rik på jern. Også, vanlig massasje og terapeutisk gymnastikk utføres.

Anemi hos barn er en ganske vanlig sykdom. Årsaken til utseendet kan være den aktive veksten av barnet, noe som resulterer i en kraftig økning i antall røde blodceller. Dessuten kan sykdommen utvikle seg mot en bakgrunn av dårlig absorpsjon eller metabolisme av jern. Barn opptil et år er mest utsatt for utviklingen av anemi. Ofte trekker anemi utbruddet av kroniske sykdommer.

Økning i

Patologi er ikke bare en reduksjon i gjennomsnittlig volum av hemoglobin, men også økningen. Dette fenomenet er i de fleste tilfeller forårsaket av utviklingen av visse plager. Årsaker til avvisning kan være problemer med hjertet eller lungene. Den samme effekten kan gi forskjellige nephroser og nefrit.

En økning i indikatoren kan også indikere hjertefeil. I tillegg kan et overvurdert resultat indikere en nylig overført sykdom, som et resultat av hvilken en person har dehydrert kroppen.

Hvordan behandles?

Settet med tiltak som tar sikte på å bringe indikatorene tilbake til normal, avhenger av hva som forårsaket dette fenomenet. Symptomer på anemi elimineres ved å ta med jernholdige rettsmidler, opprettholde en sunn livsstil og massasje.

Produkter som har mye jern i sammensetningen er artisjokker, eggeplommer, sjømat, fullkornsbrød, fjærfe kjøtt, belgfrukter, nøtter etc. I visse tilfeller vil terapi med innføring av jern i kostholdet være upassende. Deretter foreskrives mer effektive medisiner rettet mot en bestemt sykdom.

I behandlingsprosessen vises pasienten maksimal fred og positive følelser. I løpet av behandlingsperioden bør du også slutte å røyke og drikke alkoholholdige drikker. Faktum er at mange sterke medisiner reduserer deres effekt under påvirkning av alkohol.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i den røde blodlegemet senkes eller økes

Røde blodceller blir presentert i form av røde blodceller, fylle det hematopoetiske systemet, er sammensatt av hemoglobin - pigment ansvarlig for levering og oksygenmetning av vev og organer i menneskekroppen, så vel som den normale syre-base-balansen i blodet, og å male i rød farge. En ICSU (indeks erytrocytter) som den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter betegner en såkalt stilling av de samme partikler - det viktigste humane blodceller. Det vil si at den nevnte forkortelsen etter å ha gitt en blodprøve indikerer til en person mengden av pigment som er tilstede i de røde blodceller.

Derfor studerer blodet basert på en slik indeks og gir mulighet for leger å etablere ikke bare en korrekt og rettidig diagnose til pasienten, men også for å bekrefte den sunne tilstanden til organismen til personen som vender seg til legen.

Indeks av gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt

ICSU er en indikator som angir omtrentlig innhold av et pigment, for eksempel hemoglobin, i et humant hemopoietisk system.

Viktig! Dataene (Mchc) skyldes nettopp det kvantitative forholdet av det beskrevne innholdet til volumet av en celle i det hematopoietiske systemet, uavhengig av antallet av røde blodceller tilstede.

Og hvis det er nødvendig å bestemme konsentrasjonen av cellulær hemoglobin i erytrocyter, for å oppdage denne eller den aktuelle sykdommen, undersøker legehjelpen til hematologisk utstyr til spesielle formål. En lignende testanalyse gis om morgenen på tom mage fra en finger i laboratoriet.

For større pålitelighet av analysen er det mer hensiktsmessig å nekte å spise mat og alkohol minst 10 timer før selve undersøkelsen begynner.

Gjennom hele løpet av livet endres den gjennomsnittlige ICSU i blodet til en person. I en nyfødt baby, for eksempel, er den beskrevne indeksen mye lavere i sammenligning med verdien av MKC av en voksen mann eller kvinne. I løpet av tiden når nivået av pigmentinnhold i blodceller den tilsvarende normen hos en person som har nådd ungdomsårene. Og for å være i stand til å tolke resultatene over en blodprøve levert er nødvendig for å forstå de vanlige parameterne for en bestemt alder periode, nødvendigvis tar hensyn til kjønn på personen.

Hva er ICSU-prisen

For personer under 15 år er pigmentinnholdet i blodet:

 • Fra fødsel til 2 uker - 280-350 g / liter;
 • Fra 14 dager til en måned - 280-360 g / l;
 • Fra 1 til 2 måneder - 280-350 g / l;
 • Fra 2 til 4 måneder - 290-370 g / l;
 • Fra 4 måneder til år - 320-370 gr. / L;
 • Fra år til 3 år - 320-380 g / l;
 • Fra 3 til 13 år - 320-370 g / l;
 • Fra 13 år til 15 år: For menn er innholdet 320-370 gram pr. Liter, og for det rettferdige kjønet - 320-360 g / l.

Indikatorer for normen for den voksne generasjonen av mennesker som overstyrer ungdomsårene er:

 • I alderen fra 15 til 45 år - 320-360 gram / liter;
 • Fra 45 til 60 år: For menn - 320-360 gram / liter, og for rett kjønn - 310-360 g / liter;
 • For pasienter over 65 år: normen for menn er 310-360 gram per liter, for kvinner 320-360 gram / liter.

Årsaker til nedsatt gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt

I tilfelle av eksisterende indikatorer fra normen (med en signifikant reduksjon i hennes) kan vi si, for eksempel, en sykdom som hypokromi, som utvikler seg som et resultat av utilstrekkelig tar i celler, blodceller slik innhold som hemoglobin.

En lignende tilstand er ofte forårsaket av en rekke patologier som finnes i det menneskelige legemet på grunn av hvilket produksjonen avbrytes og blodceller som kalles hemoglobin.

Det lavere nivået av ICSU blir lettere av grunner som:

 • Hypokromisk anemi av sideroblastisk og jernmangel;
 • Posthemorrhagisk anemi med det eksisterende kroniske sykdomsforløpet;
 • Hemoglobinopatier - svekket syntese av de beskrevne partikler;
 • Krenkelser knyttet til mangel på utveksling av vannelektrolyttprosesser;
 • Patologiske forhold med genetisk orientering.

For eventuelle lidelser assosiert med hemoglobinsyntese, bestemmes den reduserte ICSU i hematopoiesis-systemet i enden. Og hvis resultatene av indeksen (MCHC) senkes ved undersøkelsen, mens blodkroppene og jernholdige elementet er i normal tilstand, er det tillatt å snakke om feilaktig oppførsel av den aktuelle studien.

Mulige konsekvenser

Konsekvensene av disse eller andre anemier kan påvirke kroppens aktivitet negativt. I utgangspunktet kan fordøyelsessystemet, den hormonelle bakgrunnen til organismen forstyrres, noe som vil påvirke utseendet til den syke personen i form av hudpall, håravfall, sprø spikerplater.

I tillegg patologiske forhold som:

 • Endringer i hjernens struktur;
 • Kardiovaskulære sykdommer;
 • Lavt blodtrykk;
 • Smak, taktile og olfaktoriske lidelser;
 • Overtredelse av vestibulære apparater;
 • Sårhet og kramper i ett eller annet område av kroppen.

Den nødvendige terapi med en senket MNSN-indeks

Hvis et redusert nivå av jernholdig proteinkonsentrasjon i slike elementer oppdages av medisinske arbeidere, foreskrives terapeutisk behandling med bruk av medisiner som kan øke nivået av MNSN.

Etter å ha bestemt årsakene til nedgangen i nivået av MNSN, utvikler leger en individuell plan for terapeutisk behandling. Grunnlaget for slik behandling er:

 • Kompleks vitamin med dets bestanddel i gruppe "B";
 • Mineralske komponenter og tilsetningsstoffer;
 • Preparater mettet med en komponent som folsyre og jern.

I den beskrevne mangel i pigment cellene, pasienter er under 3 anbefalte administrering av medikamenter i form Ferum, Leca, Aktifferina, de eldre barn mottakerorganer som er vist i form av en totem Ferropleksa, tardiferon. Tilsettingen av disse stoffene på grunn av innholdet i sin sammensetning av naturlige elementer, som er i ferd med å behandle en bestemt måte ikke vil skade barn er flankert av en umoden legeme ennå.

Terapeutisk prosess, den voksne generasjonen er basert på de samme stoffene, men i en mye høyere dosering. Tid som er tildelt behandling varierer fra 1 til 3 måneder, og hyppigheten av mottaket og individuell doserings behandlende lege beregnet å ta hensyn til alle egenskapene til kroppen til en pasient, og av de grunner som førte til denne tilstand.

Ovennevnte behandling er supplert med inkludering i den daglige menyen med dårlig mat rik på elementer i form av jern og folsyre.

Årsakene til at ICSU-indeksen ble reist

Økningen i gjennomsnittskonsentrasjonen av det beskrevne jernholdige proteinet i elementene skyldes:

 • Krenkelse av vannbalanse i menneskekroppen;
 • Hyperkrom anemi;
 • Et normalt fenomen hos spedbarn.

Viktig! En økt MKC til 380 g / l eller mer kan krystallisere det jernholdige proteinet (selv om dette skjer sjeldent) og som en konsekvens forandre eller ødelegge kroppens nåværende hematopoiesis.

Men med en høy grad av sannsynlighet er den økte indeksen nettopp den feilaktige uaktsomheten til leger innrømmet i løpet av laboratorieforskningen:

 • Feil bestemmelse av jernholdig protein og hematokrit;
 • Feil analysegjerde, lagring.

Andre årsaker til økt proteinkonsentrasjon er forårsaket av tilstander i form av:

 • elliptocytose;
 • Medfødt eller oppkjøpt sfærocytose.

Spherocytose er en arvelig patologi som er relatert til hemolytisk anemi, manifestert av mangelfullheten av cellevegger i blodceller. Det vil si at når cellene beskrives, er den vitale aktiviteten som er utpekt 120 dager, av en eller annen grunn begynner å kollapse, og ikke når sin fulle modenhet. En redusert produksjon av cellene beskrevet av benmargen fører til en reduksjon i det tilgjengelige jernholdige protein.

Nødvendig behandling med en forhøyet MNSN-indeks

Ikke bli panikk hvis resultatene av laboratorietester indikerer en pasients økte Mchc. Det første trinnet er å lytte til råd fra en lege, som sannsynligvis vil foreskrive drikke rikelig med væske og inkludere i det daglige kostholdet av matvarer med et høyt innhold av salt.

Også fra sin vanlige meny vil det være nødvendig å utelukke frukt av frukt og bær av rød farge, så vel som leveren, denne eller den rumpen og røde kjøttingredienser. I tillegg med en slik diagnose vil det være nødvendig å fullstendig forlate bruken av alkoholholdige drikkevarer, stekt og fettstoffer i dette eller det samme måltidet.

Reduser MNSN vil hjelpe medikamenter i form av: Kurantila, Cardiomagnola, Trental og andre midler.

Også, hvis konsentrasjonen av jernholdig protein i celler økes, bør alle vitaminer i gruppe "B", så vel som folsyre, forbydes.

Derfor, med generell svakhet og rask tretthet, er det nødvendig å konsultere en lege for anbefalinger og ta en analyse for å utelukke mulig anemi, og dens konsekvenser.

Les Mer Om Fartøyene