Dekoding av mchc i en blodprøve

Har du opplevd svakhet siden morgenen? Hodet er tungt, alt flyter for øynene mine, tankene mine er forvirrede. Sannsynligvis, på tvers av din utålmodige søvnløshet. Speil viser upartisk en unaturlig blek hudfarge. Den kommende virksomheten snakker ikke i det hele tatt, fordi de er forbundet med utilsiktet tretthet. Dessverre, i denne eller den grad er hele befolkningen i storbyen påvirket i denne grad. Som du sannsynligvis allerede gjettet, handler det om anemi.

Anemi - en tilstand karakterisert ved lav hemoglobin eller røde blodceller (RBC-er) av blod. Den vanligste årsaken til anemi er en mangel i kroppen av jern og folsyre. Svært typisk situasjon, fordi å gi en organisme med et balansert kosthold er svært vanskelig. Videre kan mangel på jern være forårsaket av inntak av bestemte medikamenter (for eksempel acetylsalisylsyre eller ibuprofen), og i de verste tilfeller være et symptom på kreft.

Som en funksjonsforstyrrelse kan anemi skyldes overdreven blodtap. Anemiske tilstander kan følge tung menstruasjon, så vel som en rekke alvorlige sykdommer, slik som magesår, hemorroider, kreft i mage og tykktarm.

Anemi er diagnostisert av resultatene av en blodprøve for mchc og andre erytrocytindekser.

Blodtest for mchc og andre erytrocytindekser

For å kvantifisere tilstands erytrocytter blir brukt såkalte erytrocytt indekser, inkludert gjennomsnittlig cellevolum (MCV), det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin (MCH) og midlere blodlegemehemoglobinkonsentrasjon (MCHC). Analysen av erytrocytindeksene gjør det mulig å bestemme en type anemi. Fordi erytrocytindeksene er følsomme for terapeutiske effekter, blir de også brukt til å evaluere effektiviteten av behandlingen.

Definisjonen av erytrocytindekser er en del av en generell blodprøve, som foreskrives både profylaktisk og i løpet av sykdommen eller før kirurgiske inngrep.

Tolkning av blodprøven for mchc og andre erytrocytindekser

Mcv-indeksen i blodprøveresultater brukes til å diagnostisere mikrocytisk, normocytisk og makrocytisk anemi. Denne indeksen er kun informativ i fravær eller ubetydelig mengde i blodet av unormale erytrocytter. Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter er målt i fl (femtolitra). Den normale verdien er i området fra 80 til 100 fl. Ved mcv 100 fl - som en makrocytisk.

Mch-indeksen er i hovedsak lik fargeindeksen, men den reflekterer syntesen av hemoglobin og dets nivå i erytrocyten mer pålitelig. Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten er målt i pg (piktogrammer). Den normale verdien er fra 25 til 36 pg. Basert på analysen av denne indeksen skiller mellom normo-, hypo- eller hyperkromisk anemi.

MKC-indeksen i blodprøveresultater karakteriserer graden av metning av erytrocytter med hemoglobin. Dette er den mest pålitelige av alle erytrocytindeksene. Enhver unøyaktighet i bestemmelse av hemoglobin, hematokrit, eller MCV MCHC fører til en økning i en blodprøve, slik at i henhold til verdiene av denne parameteren er det mulig å bedømme kvaliteten på forskningen.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten måles i g / l. Den totale normen for mchc i blodprøven ligger i området fra 310 til 370 g / l. En reduksjon i verdien av mchc-indeksen indikerer et brudd på hemoglobinsyntese.

En økning i mkc i en blodprøve er ikke mulig på grunn av fysiologiske begrensninger på hemoglobinkonsentrasjonen. Derfor, hvis det i dekoding av blodprøven for mchc er en overestimert verdi angitt, er undersøkelsen feil.

Men redusert i forhold til normen mchc i blodanalysen kan være et symptom på jernmangelanemi, hemoglobinopati eller thalassemi.

Normene for erytrocytindeksene varierer avhengig av kjønn og alder hos pasienten.

Priser for mcv i blodanalyse

Nivåene til denne indikatoren i blodanalysen varierer i følgende verdier:

 • barn i alderen 4 måneder til 4 år: 72-115 fl;
 • fra 5 til 7 år: 77-108 fl;
 • 8-14 år: 76-96 fl;
 • jenter 15-18 år: 78-98 fl, gutter 15-18 år: 79-95 fl;
 • kvinner 19-45 år: 81-100 fl, mann 19-45 år: 80-99 fl;
 • kvinner og menn 46-65 år: 81-101 fl;
 • kvinner og menn fra 65 år: 81-103 fl.

Normer for mch i en blodprøve

Nivåene til denne indikatoren i blodanalysen varierer i følgende verdier:

 • barn under 2 uker i alderen - 30-37 pg;
 • 2-4,3 uker - 29-36 pg;
 • 4,3-8,6 uker - 27-34 pg;
 • 8,6 uker-4 måneder - 25-32 pg;
 • 4-12 måneder - 24-30 pg;
 • 1-3 år - 22-30 pg;
 • 3-12 år - 25-31 pg;
 • 12-15 år: jenter - 26-32 pg, gutter - 26-32 pg;
 • 15-18 år: jenter - 26-34 pg, unge menn - 27-32 pg;
 • 18-45 år: kvinner - 27-34 pg, menn - 27-34 pg;
 • 45-65 år: kvinner - 27-34 pg, menn - 27-34 pg;
 • fra 65 år: kvinner - 27-35 pg, menn - 27-34 pg.

Norm for mchc i en blodprøve

Nivåene til denne indikatoren i blodanalysen varierer i følgende verdier:

 • barn under 2 uker - 280-350 g / l;
 • 2-4,3 uker - 280-360 g / l;
 • 4,3-8,6 uker - 280-350 g / l;
 • 8,6 uker-4 måneder - 290-370 g / l;
 • 4-12 måneder - 320-370 g / l;
 • 1-3 år - 320-380 g / l;
 • 3-12 år - 320-370 g / l;
 • 12-15 år: jenter - 320-360 g / l, gutter - 320-370 g / l;
 • 15-18 år: jenter - 320-360 g / l, unge menn - 320-360 g / l;
 • 18-45 år: kvinner - 320-360 g / l, menn - 320-360 g / l;
 • 45-65 år: kvinner - 310-360 g / l, menn - 320-360 g / l;
 • fra 65 år: kvinner - 320-360 g / l, menn - 310-360 g / l.

For normocytisk anemi er følgende verdier av erytrocytindekser karakteristiske: mcv - 84-90 fl, mch - 26-32 pg, mchc - 300-360 g / l. I mikrocytisk anemi vil de endre seg som følger: mcv - 60-80 fl, mch - 5-25 pg, mchc - 200-300 g / l. Og til slutt med makrocytisk anemi vil resultatene av blodprøven vise: mcv - 96-150 fl, mch - 33-53 pg, mchc - 330-380 g / l.

La oss oppsummere. Hvis du opplever symptomer på anemi, sørg for å se legen. Til tross for at anemi ikke er en sykdom som sådan, støtter staten den immuniteten og generell vitalitet. I tillegg kan anemi være et symptom på alvorlig sykdom.

For diagnose vil legen foreskrive deg en blodprøve for mchc, for eksempel. Forsiktig studer transkripsjonen av mchc i blodprøven. Etter å ha lest denne artikkelen kan du vurdere din egen tilstand. Husk at en økning i mcc i en blodprøve indikerer feil begått under studien.

Og siden det alltid er lettere å ta forebyggende tiltak enn å bli behandlet, prøv å forhindre anemi med et sunt kosthold. Spis grønne grønnsaker for å gi kroppen en tilstrekkelig mengde folsyre. I tillegg bør på bordet ditt alltid være næringsrik mat: frukt, belgfrukter, helhvedebrød, bokhvete, biff og lever. Kvinner med tung menstruasjon, samt forventede mødre, kan trenge ekstra jerninntak i doseringsformer. Begrens deg selv med drikkevarer som inneholder mye koffein (te, kaffe, tonic drinks), da de forstyrrer absorpsjonen av jern, spesielt under måltider.

Den gjennomsnittlige hemoglobinkonsentrasjonen i erytrocytter (MCHC)

En av de 24 grunnleggende parametrene som studeres i studien av blod er mchc, som tilhører kategorien erytrocytindekser. Identifikasjon av denne verdien er nødvendig for å avklare kategorien og egenskapene til anemi, som i dag blir observert nesten alle innbyggere i større byer og megasiteter. Mange mennesker er kjent med den konstante følelsen av tretthet, svakhet, svimmelhet, en følelse av tyngde i hode og kropp, men svært få mennesker vet at dette er hvordan anemi manifesterer seg.

Hva er mchc i en blodprøve?

Mchc-verdien i blodprøven indikerer den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten. Faktisk indikerer denne verdien hvor rødt blodcellene er mettet med hemoglobin, som er et protein av kompleks struktur, dannet rundt jernatomer. Mchc beregnes som forholdet mellom mengden protein og volumet av erytrocyten.

Det bør bemerkes at konsentrasjonen av dette proteinet i blodcellene ikke er avhengig av volumet og kan ikke vise det eksakte nivået av proteinet med jernatomet i erytrocyten. Måling av dataene registreres enten i gram per deciliter, eller i gram pr. Liter.

Forberedelse og analyse

Definisjonen av denne indikatoren er inkludert i den generelle blodprøven, så denne prosedyren er tildelt pasienten. Blodprøvetaking utføres om morgenen, alltid i tom mage, det vil si at pasienten skal komme til behandlingsrommet på tom mage, idet det har opprettholdt intervallet mellom prosedyretid og det siste måltidet av mat ikke mindre enn 8-9 timer.

Det er viktig å forberede riktig bloddonasjon. Omtrent en dag før dette punktet, bør du avstå fra fysisk stress og unngå stressende situasjoner.

På dagen etter 3 er det nødvendig å nekte forbruk av krydret, for fet, stekt, røkt mat, samt pickles og marinader, karbonholdige og alkoholholdige drikkevarer. Ikke drikk kaffe og svart te minst 8 til 10 timer før prosedyren. Det er bedre å drikke rent vann.

Å komme til behandlingsrommet bør være på forhånd, omtrent en halv time før den angitte tiden, i tide for å få kroppen tilbake til normal etter turgåing eller klatring trappene og roen ned. Røykere bør avstå fra å røyke ca. 2 timer før de tar blod.

Normen for mchc hos voksne og barn

Måling utføres enten i gram pr. Liter, eller i gram per deciliter, avhengig av det spesifikke laboratoriet. Normen for denne indikatoren er i stor grad avhengig av laboratoriet, siden det finnes ulike medisinske apparater i hvert medisinsk senter. Verdien avhenger vanligvis avhengig av pasientens alder, og ikke på kjønn, slik at standardene i hvert laboratorium utvikles etter aldersgruppe.

De omtrentlige normer av mchc er:

Det er tabeller med normer i gram per deciliter:

MKCs rolle i diagnostisering av sykdommer

MCHC verdi i studiet av blod er en av de mest konsistent ytelse, så veldig ofte det er basert leger for å unngå mulige medisinske feil i forskningslaboratorier og diagnostisering av sykdommer. Ofte brukes mchc til:

 • Evalueringer av korrekthet og effektivitet av behandlingen for anemi av ulike kategorier.
 • Diagnose av mulig hypokromi.
 • Med differensial diagnose av anemi.

I dagens verden, er jernmangel en svært vanlig type patologi som er forårsaket av tilstedeværelsen av mange kroniske sykdommer hos mennesker i alle aldre, samt utilstrekkelig mengde jern inntak.

I noen tilfeller oppstår problemet også med et fullstendig balansert kosthold beriket med jernholdige produkter, hvis det er feilaktig assimilering av elementer i tarmene. Anemi kan oppstå av mange grunner, men i diagnosen av denne sykdommen og dens særegenheter spiller betydningen av mchc en viktig rolle.

Om normer for røde blodlegemer kan leses her: hos kvinner, hos menn.

Økt mchc i blodprøve

Årsakene til at mns (gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i erytrocyt) i blodprøven kan økes:

 • Anemi av hyperkromisk type, spesielt med sfærocytose, ovalocytose, mangel på folsyre og vitamin B12.
 • Forstyrrelse av metabolisme og balanse mellom vann og elektrolytter i kroppen.

Hos voksne øker den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hb i erytrocytter (mchc), det er ganske sjelden. Imidlertid bør det tas hensyn til at hvis mchc er sterkt forhøyet, hvis nivået er over 380 g / l og fortsetter å øke, er det stor risiko for krystallisering av proteinet med jernatomet.

I de fleste tilfeller tillater høye nivåer av denne parameteren ikke indikere tilstedeværelse av en hvilken som helst sykdom, og rapportere en feil i å gjennomføre undersøkelser i laboratoriet, fordi den økte konsentrasjonen av proteinet i røde blodceller 1 bevirker dets morfologiske endringer og fører til ødeleggelse.

En sykdom der konstant høye mchc-verdier observeres, er det bare en-sfærocytose, som er arvelig patologi. Sykdommen tilhører kategorien hemolytisk anemi, og dens hovedtrekk er mangelen på membranene av røde blodlegemer.

Oftest, når mchc er forhøyet i en blodprøve, observeres dette på grunn av laboratorie tekniske feil forårsaket av:

 • Feil bestemmelse av parametere for hemoglobin, samt hematokrit.
 • Brudd på prosedyren for blodoppsamling for videre studier.
 • Krenkelsen av lagring av det oppsamlede materialet, som følge av at en delvis nedbrytning av røde celler begynte.

Senket mchc i blodprøve

La oss vurdere årsakene til at gjennomsnittskonsentrasjonen av hb (hemoglobin) i erytrocytter (msn) senkes. En reduksjon i indikatoren indikerer tilstedeværelsen av hypokromi hos pasienten, karakterisert ved mangel på metning av erytrocytter med hemoglobin. Vanligvis er denne tilstanden assosiert med visse patologier, når den naturlige produksjonen av protein forstyrres.

Grunnen for å redusere MCHC ligger ofte i de forskjellige typer av blodmangel, men tilstanden kan også være forårsaket av blyforgiftning og dets derivater, hypovitaminosis, og noen arvelige sykdommer hvor mye forstyrret jernmetabolismen.

Årsakene til å senke nivået av mchc kan vurderes:

 • Jernmangelanemi av hypokromisk og sideroblastisk natur.
 • Anemi av post-hemorragisk natur av kronisk type.
 • Forstyrrelse av metabolisme og balanse mellom vann og elektrolytter.
 • Hemoglobinopati, der utviklingen av røde blodceller blir forstyrret, mens det i visse kjeder er visse aminosyrer erstattet.
 • Anemi av megaloblastisk type, hvor volumet av erytrocytter øker, på grunn av hvilket det ikke er fullstendig metning med hemoglobin.
 • Noen kategorier av thalassemia, som er arvelige sykdommer forbundet med visse genetiske mutasjoner.

Hvis den naturlige syntesen av hemoglobin blir brutt i kroppen, så reduseres MKC-indeksen nesten i siste omgang. Av den grunn, hvis de resterende indikatorene og verdiene for blodprøven er normale, men det er en nedgang i mchc, kan vi konkludere med at det er en feil og et upålitelig resultat. I dette tilfellet skal analysen i et annet laboratorium gjenopprettes.

Liker du artikkelen? Del det med vennene dine på sosiale nettverk:

Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Når du mottar resultatene av diagnosen, er det ofte i sluttrapporten at du kan se MCHC i blodprøven. Å forstå hva det er, samt dechifisere denne indikatoren, lar deg utelukke forekomst av visse patologier.

Hva betyr indikatoren

MCHC, eller gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon, er en av de 24 parametrene som er bestemt i studien av humant blod. Denne indikatoren refererer til den såkalte erytrocytindeksen. Sistnevnte angir mengden hemoglobin i humant blod og deciphers som den gjennomsnittlige proteinkonsentrasjonen i den totale massen av røde blodlegemer. For analyse av erytrocytindeksen brukes spesialutstyr.

Hemoglobin er ansvarlig for transport av karbondioksid og oksygen gjennom blodbanen. Følgelig viser MCHC volumet av elementene som kan flyttes.

Denne indikatoren rapporterer imidlertid ikke om mengden hemoglobin i blodet. For dette utføres andre tester. MCHC demonstrerer tettheten av hemoglobinfordeling i erytrocytceller.

Alle indekser som er beregnet i løpet av en blodprøve, tillater en å bestemme aktiviteten til erytrocytter og deres funksjonelle anvendelighet.

Essensen av studien

En studie på ICSU, eller en hematologisk koeffisient, er nødvendigvis foreskrevet dersom en lege mistenker å ha en pasient:

 • anemi,
 • patologier på grunn av den genetiske faktoren;
 • luftveissykdom, etc.

For å forstå essensen av denne studien kan være, hvis du forstår hvilken funksjon de røde blodlegemer utfører. Hver av disse cellene inneholder hemoglobin (et pigment som har en rød farge), innenfor som det er et jernatom. Det er på grunn av tilstedeværelsen av sistnevnte at røde blodlegemer har evne til å binde oksygen.

På grunn av blodstrømmen, så vel som den konkave formen til denne cellen, strømmer næringsstoffer regelmessig til vev og organer. Oksygenmetningen av blod avhenger direkte av volumet av hemoglobin, hvor reduksjonen fører til utvikling av patologier (primært anemi).

Blant studiene som ble brukt for å bestemme hematologisk koeffisient, er den vanligste blodprøven den vanligste. Det gir pålitelig informasjon om forekomsten av abnormiteter. Endringen i ICSU skjer bare på bakgrunn av patologiske prosesser.

Dette skyldes nettopp det som ble sagt ovenfor: Denne indeksen er ikke avhengig av antall erytrocytter i blodet. Ved beregning av ICSU tas kun to parametere i betraktning:

 • hemoglobin (beregnet i g / dl);
 • hematokrit (beregnet som prosentandel).

Normal ytelse

Etter å ha forstått hva denne indeksen betyr, bør du referere til hvilken MCHC-indikator i blodprøven anses som normal. Det er viktig å merke seg at det varierer etter hvert som personen vokser opp, og avhengig av pasientens tilhørighet til kvinnelig og mannlig kjønn.

Normal for menn

Erytrocytindeksen hos menn er vanligvis 32-36 g / dl. Denne indikatoren gjelder kun personer i alderen 15-65 år. Hos mennesker som er eldre enn normen, anses indeksen å være 31-36 g / dl.

Normal for kvinner

Erytrocytindeksen hos kvinner mellom 15 og 45 år regnes som normal hvis den viser 32-36 g / dl. Fra 45 til 65 år er MNSN i en sunn person 31-36 g / dl. Etter 65 år går indeksen tilbake til sine tidligere verdier og er 32-36 g / dL.

Normen i barnet

Før pubertet begynner, varierer gutter og jenter ikke i ICSU. Avhengig av barnets alder, er denne indeksen innenfor ulike grenser for normen. Alt er normalt hvis følgende indikatorer blir avslørt under forskningen:

 • mindre enn 2 uker - 28-35;
 • opptil 1 måned - 28-36;
 • 1-2 måneder - 28-35;
 • 2-4 måneder - 29-37;
 • 4-12 måneder - 32-37;
 • 1-3 år - 32-38;
 • 3-12 år gammel - 32-37.

I perioden fra 12 til 15 år er normen hos kvinner og normen hos menn noe annerledes: henholdsvis 32-38 og 32-37.

Som det fremgår av de presenterte dataene, endres ikke ICSU praktisk talt i løpet av livet. Bare normen hos barn under ett år er forskjellig fra lignende indikatorer som finnes hos voksne.

Grunner til å endre de normale indikatorene

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter i forhold til blodvolumet hos voksne i normal tilstand (i fravær av patologier) er 35-54%. Ulike årsaker fører til endringer i erytrocytindeksen. Blant dem er den vanligste feilen gjort under blodprøven. Det oppstår hvis:

 • betingelsene for blodprøvetaking ble ikke oppfylt;
 • betingelsene for blodlagring brytes;
 • Feil beregning av hemoglobin og hematokrit.

I andre tilfeller indikerer endringer i ICSU-indikatorene patologiske prosesser som finner sted i kroppen.

Årsaker til overkant av normen

ICSU i blodanalysen er forhøyet i nærvær av forskjellige patologier i begynnelsen av utviklingen. Definisjonen av denne indikatoren spiller en viktig rolle, siden det tillater å ta nødvendige tiltak før sykdommen forårsaket alvorlige komplikasjoner.

Overskridelse av de tillatte verdiene observeres i følgende situasjoner:

 • mangel på B-vitaminer;
 • aktiv bruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • hyppig inntak av visse stoffer (beroligende, hormonell).

En annen vanlig årsak, karakterisert ved å overstige ICSU-frekvensen, er sferocytose. Sistnevnte er en sykdom forårsaket av en genetisk predisposisjon. Det er preget av en medfødt anomali i strukturen av erytrocytceller.

Økningen i ICSU kan også indikere forekomsten av en annen ganske alvorlig sykdom, kjent som erythremi. Det er ledsaget av signifikante forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, som følge av at nivået av røde blodlegemer i blodet stiger kraftig. På bakgrunn av erythremi har pasientene ofte trombose og 12 duodenale sår.

Tilstedeværelsen av denne patologien fremgår av:

 • alvorlig kløe;
 • smerter i lemmer;
 • hudrøde og andre.

Erytemi refererer til en rekke ugjennomtrengelige patologier.

Overskridelse av de tillatte verdiene til ICSU skjer mot bakgrunnen for ødeleggelse av en del av røde blodceller. Lignende fenomener observeres hos pasienter med rikelig blodtap og hos kvinner etter fødsel.

Forskning på erytrocytindeksen utføres også med mistanke om følgende sykdommer:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertepatologier;
 • diabetes mellitus;
 • neoplasmer i nyrene av noe slag;
 • alvorlig dehydrering.

Det er viktig å forstå at denne studien ikke tillater deg å nøyaktig diagnostisere. Det utføres for å skille en sykdom fra en annen, preget av et lignende klinisk bilde. Dette betyr at i tillegg til en blodprøve for ICSU gjennomføres andre studier.

Årsakene til nedgangen i indikatoren

MCHS senkes når mengden hemoglobin er utilstrekkelig for metning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kalles "hypokromi". Tilstedeværelsen av denne patologien indikerer at prosessen med hemoglobingenerering har blitt forstyrret i pasientens kropp.

Hypokromi utvikler seg som følge av en rekke sykdommer:

 1. Anemi, eller jernmangel anemi. Anemi utvikles som følge av utilstrekkelig inntak av jern i kroppen. Dette skjer mot bakgrunnen av forbruk av et lite antall produkter som inneholder dette elementet. Også, jernmangel anemi kan oppstå på grunn av andre patologier som forstyrrer prosessen med normal assimilering av jern av kroppen. Spesielt kan det være helminthiske invasjoner. I tillegg er anemi en komplikasjon av flere kroniske sykdommer og kraftig blødning.
 2. Talassemi. Det er en arvelig sykdom. Den er preget av en forstyrrelse i syntesen av hemoglobinkjeder forårsaket av visse mutasjoner.
 3. Hemoglobinpatier. Som thalassemia, er det preget av en sammenbrudd av hemoglobinkjedene. Hemoglobinopati oppstår som en komplikasjon av visse patologier.

En lavere ICSU-poengsum kan også indikere:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • unormal økning i størrelsen på erytrocytceller;
 • blyforgiftning;
 • Benmargens lave evne til å produsere hemoglobin (som observeres hos prematur spedbarn);
 • hemolytisk sykdom;
 • intrauterin infeksjon;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • posthemorrhagisk anemi.

Uavhengig av ICSU-poengsummen som ble funnet i blodprøven, bør denne studien suppleres med andre diagnostiske tiltak for å identifisere den sanne sykdommen.

Arrangementer for normalisering av ICSU

Behandlingsregimet med sikte på å normalisere ICSU-indeksen bestemmes av typen sykdom som forårsaket endringer i konsentrasjonen av blodceller. I flere tilfeller, når det er fastslått at patologiske prosesser var forårsaket av stress, foreskrives hvile og beroligende midler.

I lys av at anemi er den vanligste årsaken til endringer i nivået av hemoglobinkonsentrasjon, avhengig av type, er følgende behandlingsregimer foreskrevet:

 • Jernmangel anemi. Det tas tiltak for å undertrykke den patologiske prosessen som forårsaket anemi (livmodermomenter, tarmtumor, fordøyelsessystemet sykdommer). For å gjenopprette nivået av hemoglobin, er jernholdige preparater og vitamin C foreskrevet.
 • B12-mangelanemi. I løpet av året gjennomføres flere behandlingskurer, som involverer inntak av vitamin B12 og enzympreparater.
 • Posthemorrhagisk anemi. En operasjon er foreskrevet for å eliminere rikelig blodtap. Videre utføres en lang løpet av behandlingen, der pasienten må ta jernholdige preparater.
 • Folic deficiency anemia. Ved alvorlig sykdomsforløp er en kompleks av preparater foreskrevet, inkludert vitamin B12 og folsyre.

Ved anemi må en pasient følge et bestemt diett, som må inneholde de ovennevnte elementene.

Ved behandling av thalassemi, så vel som med tungt blodtap, er blodtransfusjon foreskrevet. I det første tilfellet holdes denne hendelsen hver 6. måned. Transfusjon kan regelmessig gjenopprette den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. I tillegg er stoffet Desferal.

For å gjenopprette vann-saltbalansen må du drikke minst to liter vann hver dag og supplere den daglige rasjonen med stein og / eller havsalt.

Tiltak for normalisering av erytrocytindeksen foreskrives kun etter tilleggsstudier og en nøyaktig diagnose. Det er umulig å gjenopprette hemoglobinkonsentrasjonen uavhengig.

På konsekvensene

Konsekvensene av endringer i indikatorene for erytrocytindeksen er direkte avhengige av årsakene som forårsaket dem. Forhøyet ICSU angir i de fleste tilfeller en medisinsk feil, så en annen blodprøve utføres.

Med et lavt innhold av hemoglobin og hematokrit, er døden ikke utelukket. Det er også en mulighet for dysfunksjon av en rekke indre organer og utviklingen av samtidige sykdommer forårsaket av mangel på jern i blodet.

Hvis pasienten undersøker en endring i nivået av hemoglobin- og hematokritkonsentrasjon under pasientens undersøkelse, er det nødvendig med flere blodprøver for å finne den sanne årsaken som forårsaket den patologiske tilstanden.

ICSU-indeksen kan gjenopprettes hvis det er mulig å helbrede den underliggende sykdommen som forårsaket dette bruddet.

Egenskaper av erytrocytter i MCHC-studien i en blodprøve

Naturen og årsakene til mange funksjonelle abnormiteter i kroppen blir klare bare etter bestemmelsen av MCHC-indeksen i blodprøven, fordi tolkningen av resultatene av en slik undersøkelse inneholder nok informasjon som er nødvendig for å stille en foreløpig diagnose.

Essensen og målene for studien ved MCHC

Analyse på MCHC kalles studiet av blod, ved å blir bestemt ved kvalitative og kvantitative indikatorer på røde blodceller - nemlig metningsnivået av hemoglobin i røde blodceller som en prosentandel av deres antall.

Erytrocytter er blodceller (røde blodlegemer) som gir oksygen til alle strukturer i menneskekroppen. Dette skjer som følger.

Hver erytrocytt er fylt med hemoglobin, et rødt pigment, som inneholder et jernatom som er i stand til å binde oksygen.

Bevegelsen av blodstrømmen bærer røde blodlegemer gjennom hele kroppen, og gir den nødvendige mengden oksygen, noe som i liten grad bidrar til den konkave form av røde blodlegemer.

Tilstedeværelsen av hemoglobin forklarer den røde farge av røde blodlegemer, og nivået indikerer oksygenreserven i blodet.

Mangel på hemoglobin i erytrocytter reduserer deres funksjonelle potensial og fører til utvikling av patologier, i første omgang - til anemi.

For å bestemme hvor tett hemoglobin fyller erytrocytcellene, brukes en MCHC (Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration) test.

I medisin er denne studien også kalt definisjonen av erytrocytindeks.

MCHC er en hematologisk koeffisient, hvor beregningen som tillater en å trekke konklusjoner om intensiteten av hemoglobinsynteseprosessen i pasientens blod.

For å lære om bruddene i prosessen med hemoglobinsyntese, er det mest hensiktsmessig ved standardanalyser, siden lignende studier gir informasjon om de kvantitative indikatorene på blodbestanddelene.

Den mest effektive av disse er en generell blodprøve. Informasjonen gitt av denne studien vurderes av leger å være tilstrekkelig pålitelig for foreløpig diagnose.

Faktum er at konsentrasjonen av hemoglobin ikke er avhengig av antall røde blodlegemer. MCHC-indeksen er en stabil indikator og kan bare endres dersom kroppens beskyttelsesressurser minker.

Følgelig indikerer endringen i MCHC klare patologier som forstyrrer dannelsen av hemoglobin.

For å beregne MCHC-indeksen brukes to parametere: hemoglobin (g / dL) og hematokrit (%). Konseptet med hematokrit betyr prosentandelen mellom volumet av røde blodlegemer (erytrocytter) og volumet av blod.

Formelen for beregning av MCHC-indeksen er hemoglobin / hematokritindeksen multiplisert med 100. Målt i gram delt med deciliter.

Metode og egenskaper ved analysen

Størrelsen på MCHC-indeksen hos friske mennesker varierer avhengig av kjønn og alder.

Hos barn øker disse indikatorene etter hvert som de blir eldre og blir mer eller mindre stabile etter å ha nådd 12-15 år.

Hos voksne menn og kvinner er nivået av hemoglobinkonsentrasjon også forskjellig og kan variere gjennom livet.

Hos kvinner etter 45 år reduseres erytrocytindeksen, mens hos menn forblir det på samme nivå.

I kvinner etter 65 år, går MCHC-indeksen tilbake til sine tidligere indekser, mens hos menn i denne alderen endres indeksene mot en nedgang.

Mellom 18 og 45 er normen for MCHC hos menn og kvinner den samme og er 32-36 g / dL.

I perioden 45 til 65 år er normen for indeksen hos kvinner 31 - 36 g / dL, og hos menn - 32 - 36 g / dl. Normen for kvinner som har fylt 65 år er 32-36,0 g / dl, og for menn 31-36 g / dl.

De fleste patologiske prosesser i syntese av hemoglobin hos pasienter diagnostiseres dersom indikatoren oppnådd ved analyse er lavere enn den etablerte normen for MCHC.

I sjeldne tilfeller er verdien indikert ved transkripsjonen av studien høyere enn normen for MCHC-indeksen. Hos friske mennesker observeres dette dersom de bor i et fjellområde.

Luft i fjellet er preget av et lavere oksygeninnhold, slik at kroppen kompenserer for mangelen ved egen styrke.

Alle andre grunner for hvilke nivået av hemoglobinkonsentrasjon kan økes betraktes som patologier.

Evnen til å bestemme MCHC-poengsum gir en samlet blodprøve. Denne typen forskning utføres i ordinære klinikker om morgenen.

Den generelle analysen innebærer å ta materialet ut av punkteringen i fingeren. Videre tillater moderne evner å bestemme opptil 24 forskjellige indekser ved hjelp av en blodprøve.

Dekryptering av analysen gjør det mulig å fastslå tilstedeværelsen av patologier og deres mulige årsaker. For dette er normen etablert for denne studien sammenlignet med de oppnådde resultatene.

For å finne ut de eksakte årsakene til patologiske prosesser i kroppen, er det nødvendig at en generell blodprøve utføres på tom mage.

Ellers kan stoffer som kommer inn i blodet fra de spiste produktene, forvride resultatene av studien.

Det er også verdt å være oppmerksom på produktene som brukes på dagen før prosedyren. Alkohol, kaffe og sigaretter kan påvirke blodsammensetningen.

Dekoding av økte indikatorer

Tolkningen av analysene bestemmer tilstedeværelsen av patologiske prosesser og bidrar til å spore årsakene til utseendet deres.

Normen for hemoglobinkonsentrasjon er 36 g / dl, mens maksimalt mulig nivå er 38 g / dl. En slik indikator anses som uregelmessig og er ekstremt sjelden.

Dette er den ultimate funksjonen i den naturlige hemoglobinkonsentrasjonen i blodet. Hvis analysen avsluttes, er denne indikatoren hevet, mest sannsynlig under studien, ble det gjort en feil.

Det fysiologisk forhøyede hemoglobinnivået uttrykkes ikke bare i sin høye konsentrasjon i erytrocyten, men også i grad av dets oppløselighet.

Et økt nivå av hemoglobinkonsentrasjon betyr en økning i dens tetthet, opp til krystallisering, som igjen fører til hemolyse - patologisk ødeleggelse av røde blodlegemer.

Således, hvis indikatoren for hemoglobinkonsentrasjonen er økt, det vil si høyere enn den etablerte normen, er det fornuftig å foreta en andre analyse.

Hvis nivået på MCHC-indeksen økes og etter en andre analyse, skal pasienten gjennomgå en test for hyperkromisk anemi og en vannelektrolytutvekslingsforstyrrelse.

Forhøyet komponent indeks MCHC kalt hyperchromia og kan indikere utvikling av hypochromic anemi - en sykdom som samtidig reduserer ikke bare antallet røde blodlegemer, men også konsentrasjonen av hemoglobin, noe som fører til avbrytelse av funksjonaliteten til det hematopoetiske systemet.

Også forhøyede nivåer kan være en indikasjon MCHC eritremii - farlig sykdom, karakterisert ved at mengden av blodceller erytrocytter øker med konsentrasjonen av hemoglobin.

Hvis normen for MCHC-indeksen blir brutt, og analysen viser at denne indikatoren økes, kan konsekvensen av patologien være:

 • hemolytisk anemi, hvor erytrocytter er ødelagt;
 • diabetes mellitus, hvor veggene av karene tykkere, og mengden oksygen i vevet avtar, noe som fører til hjerteinfarkt eller slagtilfelle;
 • leukemi, årsakene til hvilke ligger i brudd på funksjonen av beinmarg, som fører til nederlag av blodceller;
 • arteriell trombose;
 • forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet;
 • nyrepatologi.

Økning av konsentrasjonen av hemoglobin kan forekomme etter lengre tids bruk av beroligende midler, hormoner, piller eller karforsnevrende stoffer med genetisk disposisjon, mangel på vitamin B, og også som følge av dårlige vaner.

Dekoding av de senkende indikatorene

Hvis MCHC-indeksen senkes, kalles dette hypokromi. For å forstå dataene som er angitt i resultatene av analysen, er det nødvendig å dekode spesialisten.

Bare en lege kan avgjøre hvorfor MCHC-indeksraten er krenket og hvilke årsaker som bidro til det.

Vanligvis, hvis indikatoren for hemoglobinkonsentrasjon senkes, diagnostiserer legene jernmangelanemi.

Fordi når MCHC-indeksen senkes, indikerer det at prosessen med fordøyelighet av jern i kroppen blir brutt.

Likevel kan MCHC-nivået senkes på grunn av andre sykdommer:

 • hypo-osmolar feil i vann-elektrolyt metabolisme;
 • hemoglobinpatier;
 • sideroblastisk anemi
 • talassemi;
 • makrocytisk form for anemi.

Også, MCHC-indeksen senkes med mangel på væske, inflammatoriske prosesser som forekommer i menneskekroppen, forgiftnings bly, genetiske og autoimmune forstyrrelser, hypovitaminose.

Avviket fra MCHC-indeksen i hvilken som helst retning er en indikasjon på at uønskede prosesser forekommer i kroppen.

Objektivt vurdere tilstanden til kroppen og utnevne riktig behandling legen kan kun etter en omfattende blodprøve.

Hva er MCHC og MCH i blodprøven og årsakene til deres abnormiteter

Ved diagnosen sykdommer spiller en generell blodprøve en viktig rolle. Basert på endringen i indeksene kan man anta hvilken prosess som foregår i kroppen, hvordan den utvikler seg, og hva årsakene er.

MCH og MCHC indikatorer i å analysere blod betegner det gjennomsnittlige innhold av hemoglobin (Hb), og deres avvik kan indikere en betydelig endring i benmargen struktur og erytrocytter. I dag lærer du hvordan de bestemmes, hva som fører til endring, og hvordan dekoding utføres.

Hva er MCH og MCHC?

MCH (gjennomsnittlig konsentrasjon hemoglobin) er en indikator som viser gjennomsnittlig innhold i en spesifikk erytrocyt Hb. Det kan oppnås ved å dele det totale hemoglobin ved erytrocytindeksen.

Normen for denne indikatoren er 24-35 pg. Hos barn kan den eller hans mengde eller mengde være litt annerledes, og avvike i denne alderen.

Forandringen oppstår som et resultat av virkningen av ulike faktorer, som følge av at middelverdien av blodets fargeindeks endres, på grunnlag av hvilken diagnosen av denne eller den anemi bestemmes.

MCHC (gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon) er en gjennomsnittsverdi som indikerer Hb innholdet i erytrocytter. Det brukes vanligvis til å finjustere MCH, siden hvis det er en endring i MCH i de røde blodcellene, må MCHC også endres proporsjonalt.

Normen for MCHC i erytrocytter er 300-380 g / l.

Begge indikatorene tillater deg å bedømme endringene som forekommer i hver enkelt erytrocyt. Enhver endring i erytrocytter indikerer en patologi i blodsystemet, og følgelig at det er nødvendig å utføre en passende behandling. For å diagnostisere deres endring er det mulig å utføre en vanlig blodprøve (dvs. dens tolkning med indikasjon på alle mulige indikatorer).

Analysen analyseres av en laboratorie lege eller direkte av en ansvarlig lege.

Årsakene til økningen i MCH og MCHC

Hva er årsakene til endringen i disse indikatorene, og hva betyr økningen deres?

MCH økes dersom konsentrasjonen av hemoglobin i en separat rød celle øker (fargeindeksen blir større enn 1,1). En slik forandring kan være med slike sykdommer:

 1. Anemi. Blant dem kommer hyperkromisk (mettet Hb) og megaloblastisk (i tilfelle når store celler dannes) først. I dette tilfellet forstyrres den normale transportfunksjonen av blodet (på grunn av økningen i mengden hemoglobin), blodsirkulasjonen i de små karene i organene forverres, noe som påvirker deres funksjonelle aktivitet. Til tross for at nivået av Hb er økt, er cellene dårligere og raskt dør.
 2. Hypotyreose. Reduserte nivåer av skjoldbruskkjertelhormon bidrar til en reduksjon i beinmargaktivitet. Som et resultat øker konsentrasjonen av hemoglobin, noe som fører til at fargeindeksen øker.
 3. Leversykdommer Som kjent er denne spesifikke kroppen ansvarlig for syntesen av de fleste proteinmolekyler (i dette tilfellet øker antallet deres både i organet selv og i det indre miljø). Dette er spesielt merkbar hvis leveren utvikler hypertrofi eller en onkologisk prosess (nivået av syntese i tumorvev øker). Som et resultat øker konsentrasjonen av røde blodlegemer og deres nivå, de har alle et større volum Hb og tilsvarende en fargeindeks. Kvinner er mindre vanlige enn menn.
 4. Onkologiske sykdommer. Patologien til det røde benmarget, samt magen og lungene, kan føre til signifikante endringer i røde blodlegemer, og som følge av dette vil MCH økes. Hos både barn og voksne observeres avviket fra normen for MCH og MCHC på grunn av onkologi ved leukemi, hvor indeksen for hver indeks er ti ganger høyere enn sin norm.

Faktisk er det ikke så ille om MCH eller MCHC nivået er litt forhøyet. Dette antyder at blodet mer eller mindre klarer sin funksjon. Det er mye verre hvis deres rente senkes.

Årsakene til nedgangen i MCH og MCHC

Reduksjon av MCH og MCHC parametere kan også føre til forskjellige forstyrrelser i stoffskiftet, fordi det reduserer oksygeninnholdet i blodet perfusjon av cellen er redusert og, som et resultat av dette forringes tilstand av indre organer som kan føre til dysfunksjon. Dette er særlig farlig for barn og gravide kvinner, så vel som en liten mengde av hemoglobin vil negativt påvirke både fosteret og tilstanden av prosessen med å legge dens vev, og i den voksende organisme.

Årsakene til dette er at MCH og MCHC senkes:

 • En redusert konsentrasjon av jern i kroppen (dens norm i blodet er ca. 5 mg). Vanligvis reduseres innholdet med intern blødning, sykdommer i mage-tarmkanalen, samt dets utilstrekkelige nivå i innkommende mat. Som en følge av det faktum at jernindeksen senkes, kan et komplett hemoglobin ikke syntetiseres, hvilket manifesterer seg i form av jernmangelanemi. Det observeres hovedsakelig hos kvinner, da kroppens fysiologi påtar seg et månedlig tap av jern (derfor er det nødvendig å opprettholde innholdet i blodet).
 • arvelige blodsykdommer (for eksempel thalassemia) - manifesteres hovedsakelig hos barn. I dem er det en forstyrrelse i produksjonen av strukturelle enheter av hemoglobin-proteinkjeder (hovedsakelig alfa). Hb, som bærer disse kjedene, kan ikke tilstrekkelig gi oksygen til celler og organer. Identifisere en slik sykdom kan være i de første årene av barnets liv og ta passende tiltak for å eliminere dem;
 • mangel på vitamin B6. Dette vitamin, som resten av gruppen B, ansvarlig for strømmen av mange metabolske prosesser (sin norm er omtrent 2 mg, og innholdet i blodet er i stadig endring). Spesielt gjelder dette benmarg, hvor de fleste blodceller dannes, samt hemoglobin. Hvis konsentrasjonen er redusert, forstyrret forbindelse prosess Hb polypeptidkjeder, som fører til det faktum at MCH og MCHC er senket. Hos kvinner er denne tilstanden vanligere enn hos menn.

Alle disse faktorene har en signifikant effekt på tilstanden til blodsystemet og fører til en reduksjon i fargeindeksen og en reduksjon av hemoglobin i erytrocytter. For å hindre endringen, er det nødvendig å vite om mulige forebyggende tiltak.

Normen for indeksene kan gradvis reduseres med alderen, derfor er det ikke nødvendig å panikk sterkt på deres nedgang i eldre.

forebygging

Hva er nødvendig for å hindre endringer i disse indikatorene og hvordan å forebygge hovedårsakene?

Først og fremst er det nødvendig å huske om overholdelse av en sunn livsstil. Daglig trening, riktig og balansert ernæring vil bidra til å sikre at normen for indikatorer vil komme seg. Det er spesielt viktig å være oppmerksom på et riktig valgt diett, der innholdet av essensielle aminosyrer og molekylært jern økes. Disse produktene inkluderer granateple, lever, noen sjømat, samt epler.

Hos gravide skal innholdet av innkommende jern økes (spesielt i løpet av første og halve andre trimesteren), som det også er nødvendig for voksende foster. Også under hele graviditeten er mottak av multivitaminkomplekser (spesielt hos kvinner med trofiske lidelser) indikert. For rettidig diagnose viser han en generell blodprøve (hver måned før graviditet og i 4-5 måneder etter unnfangelsen). Forebyggende vedlikehold av reduksjon i parametre hos barn anbefales å bli brukt allerede fra fødselen (spesielt ved komplisert arvelighet).

Legene må gjennomføre forebyggende arbeid blant befolkningen, spesielt kvinner. Det er ekstremt viktig å eliminere alle de eksogene årsakene til reduksjonen av erytrocytindekser, siden dette ofte gjør at vi raskt kan gjenopprette sin norm.

Normen for MCH og MCHC sier at alt er bra i kroppen, og det er ingen grunn til panikk. I tilfelle at det skiftes i dem, vil nøye etterlevelse av legenes ordinering og riktig ernæring tillate at blodet bringes til ordre.

Mchc og MCH-indeksene i blodprøven

En vanlig blodprøve er studien av blod for en rekke blodkomponenter. Ved en slik analyse er det mulig å bestemme den normale tilstand eller en klump av stoffer som ikke er i samsvar med normal tilstand, noe som indikerer tilstedeværelsen av et antall sykdommer eller patogene forhold hos mennesker. En blodprøve av mchc og mch vil fortelle deg om tilstanden av hemoglobin (Hgb).

Blodtest for mchc-innhold

Blodprøven er mchc, hva er det og hva er de normale indikatorene. MCHC (Meancorpuscularhemoglobinconcentracion) -usrednennoe Hgb konsentrasjonen i erytrocytten - uttrykker fylde erytrocytt hemoglobin. Med verdien av mchc, er ulike typer anemi diagnostisert. Mchc er prosentandelen av fullheten av en erytrocyt med hemoglobin (norm 31-38%).

Over 38% mchc kan ikke være fordi hemoglobin i blodet ikke kan uendelig oppløses og når tetthetgrensen nås, begynner krystallisasjonsprosessen. Hvis indikatoren er høyere enn 38%, bør analysen bli retaken, da dette oftest er tilfelle med feil i studien. Men den reduserte verdien av mchc (under 30%) indikerer mangel på jernnivå i blodet og sykdommer som bidrar til nedbrytning av hemoglobinsyntese.

Normal blodprøve

Metoder for gjennomføring av en generell blodprøve

I dag har diagnostisering av pasienten blitt mye lettere på grunn av automatiseringen av prosessen. Nesten alle dagens laboratorier har en automatisk hematologisk analysator. Denne avanserte utstyr, i motsetning til de manuelle metoder for forskning, bidrar til å samle mer nøyaktig informasjon om status og sammensetningen av blod, tilstedeværelsen av negative endringer i sine ulike data så snart som mulig, er det nødvendig å teste en rekke sykdommer. Den moderne automatiske hematologiske analysatoren bestemmer samtidig opptil 24 etablerte parametere.

Analysatorer, for å oppsummere cellene og egenskapene til slike celler, bruker impedansmetoden (Coulter), og de bruker også flytcytometri. Bruken av strømningscytofluometri i hematologi bidrar til å bestemme graden av patologisk forskjell og heterogenitet i cellepopulasjonen. Culters teknikk er måling av elektro-resistens, som oppstår når blodkomponenter passerer gjennom en liten diameter.

Resultatene av det gjennomsnittlige innholdet av røde blodceller, deres gjennomsnittskonsentrasjon, samt størrelsen på mcv i blodet (gjennomsnittlig røde blodcellevolum) er sammenhengende. De analyseres på en kompleks måte, noe som gir en vurdering av tilstanden til hele sirkulasjonssystemet, og bidrar også til å identifisere brudd på blodets funksjoner og struktur.

Forskning på MCH (meancorpuscularhemoglobin) på hematologimaskin gir et mer korrekt svar enn resultatet av fargen på blodet, som ble brukt før, og ikke gi nøyaktige data om hemoglobin syntese.

Det eliminerer den menneskelige faktoren - en mekanisk feil, og reduserer også tiden for å bestå testen, og minimerer kostnadene for reagenser.

For å bestå slike studier trenger du mindre teststoff, det vil si blod. Imidlertid kan hematologianalysatorer ikke ordentlig sortere og sammenfatte den umoden form av granulocytter umodne celler for å diagnostisere uventede resultater, utelukke bruken av et mikroskop og et blodutstryk for nøyaktigheten av analyse.

Redusert ytelse

I sykdommer som fremkaller en feil reaksjon i syntesen av hemoglobin, i siste sving, når alle andre funksjonelle reaksjoner av organismen allerede har blitt oppbrukt, reduseres mchc-verdiene. Fra cellevolumet er ikke den omtrentlige konsentrasjonen av hemoglobin avhengig av noen gang. Derfor tjener denne parameter som en indikator for alle patologier av hemoglobinsyntese. En analyse av blodet av mchc og mch bidrar til å kjenne en slags anemi.

Mch blodtallet er registrert i piktogrammer (pg eller pg). Blodprøven for mchc og mch er innen 25-36 pg. På grunnlag av disse dataene, kan all anemi deles inn i normokromisk (fargeindeks 0,85-1,05), hypokromisk (fargeindeks under 0,8) og hyperkromisk (fargeindeks over 1,05)

Årsaker når blodprøven for mchc og mch er senket:

 • megaloblastisk anemi - i erytrocytter er volumet større enn metningen med hemoglobin;
 • hemoglobinopati - patologi av hemoglobinsyntese;
 • høye blodnivåer av høy-osmotiske glukose- og natriumforbindelser;
 • thalassemia er en genetisk sykdom;
 • Hypokrom anemi - oppstår med jernmangel anemi, skjoldbruskkjertel hypofunksjon...

Behandling av alle typer anemi, etter en blodprøve for mch og mchc, samt utnevnelse av medisiner og regelmessig overvåkning, er kun den behandlende legen forlovet!

Normale og misfarvede røde blodlegemer

Høye verdier av mch og mchc

Den forbedrede farge av erytrocytter mot bakgrunnen av økt hemoglobin kalles hyperkromi. Hyperkrom anemi kan forårsake mangel på folsyre og mangel på B12, så vel som sfærocytose.

Erythremia - et stort antall erytrocytter dannes i blodet. Under denne sykdommen vises trombi i karene, et magesår kan danne seg. Hvis sykdommen utvikler seg - blodsirkulasjonen i ekstremiteten er forstyrret, begynner beina og hendene å bli såret, ansiktet blir burgunder, huden er riper, øynene blir betent.

Forhøyet mch i blodet skjer i diabetes mellitus. Med diabetes, påvirker et forhøyet glukosenivå tilstanden til blodårene. Deres elastisitet er tapt, og et slag og et hjerteinfarkt skyldes slike patologier.

Årsaker når en blodprøve av mchc og mch er forhøyet:

 • lunge- eller kardiologisk patologi;
 • hjertefeil, inkludert medfødt;
 • nefrit og nephrose, samt en nyre tumor;
 • alvorlig dehydrering.

Under observasjonene ble det notert at økningen i MCH og MCHC på grunn av en mangel på vitamin B12, viser at anemi utvikler seg langsomt, og de røde blodceller og patologisk modne, de er få og de er forstørret.

Rapid forfall av røde blodlegemer oppstår som følge av hemolytisk anemi.

Hvis Rbc er normalt, men bare Hgb er forhøyet og det er unormaliteter i andre blodindikatorer, kan dette indikere normokrom anemi. En slik mangel på jern i blodet kan være en konsekvens av kronisk nyresykdom, legemiddel, strålingscytostatisk sykdom, kreft, kronisk hepatitt.

Dekoding av blodprøven for mchc og mch, hemoglobin og erytrocytindikatorer:

 • Hgb-menn - 129 - 169 g / l, kvinner - 119 - 149 g / l;
 • Rbc - menn - 4,1 - 4,9 mln, kvinner - 3,6 - 4,8 mln
 • mch er 25 til 36 pg;
 • mch - 31 - 38%.

Bruken av disse indikatorene gjør det mulig å vurdere kroppens hematopoietiske system og tilstand. Automatiske analysatorer viser blodprøvedata i form av grafiske tabeller. Etter å ha mottatt dataene i disse analysene, utarbeides en klar behandlingsplan som forhindrer fremdriften av mange sykdommer i det tidlige stadium av deteksjon.

Hvis du i det siste føler deg trøtt og svak, har du redusert ytelse, blir du ofte svimmel, flyr flyr for øynene dine, svak - snakk med legen omgående, fordi disse er tegn på jernmangel.

Når anemi ikke kan drikke te, kaffe, energidrikker.

Gi preferanse til jernholdige matvarer: frukt, fullkornsbrød, bønner, rødt kjøtt, lever, grønnsaker, grønnsaker.

Les Mer Om Fartøyene