Dødsårsak storfokal kardiosklerose

Dannelsen av små knuter av bindevev er diffus liten-fokal kardiosklerose. Slike endringer påvirker umiddelbart hjertets ytelse. Lesjonen er jevn, fokuserer ikke på et bestemt område i myokardiet, så noen leger vurderer prosessen en gradvis dø av organet. Hvis det ikke blir behandlet, blir resultatet et dødelig utfall.

årsaker

Småfokuskardiosklerose oppstår nesten aldri som en uavhengig sykdom, oftere er prosessen sekundær, forårsaket av iskemisk hjertesykdom.

Årsaken til iskemi er problemene i blodsirkulasjonen, noe som provoserer kardiosklerose. Koblingsfibrene som erstatter det normale hjertevevet, kompliserer videre blodstrømmen, og dette kan resultere i nekrose av delene av fibrene.

Årsaken til småfokale lesjoner kan ikke bare være iskemi, men også myokarditt, infeksjoner og traumer. Provoke deres utseende er i stand til arytmier, aterosklerose, hypertensjon og andre hjertesykdommer. Koronar sirkulasjon forverres i generelle sykdommer (diabetes, hypothyroidisme, fedme, etc.).

symptomatologi

En liten ild, selv om det er flere, gir mindre symptomatologi enn en stor lesjon. På grunn av dette er det vanskelig for en person å føle noen signifikante tegn, de er alle smurt. De blir mer uttalt når et stort antall diffuse endringer vises på hjertet. Patologien kan angis med følgende symptomer:

 • utvidelse i størrelsen på hjertet;
 • ulike arytmier;
 • problemer med blodsirkulasjon;
 • muffled puste (bemerket under lytting).

Alt dette kliniske bildet kan noteres med hjelp av diagnostiske teknikker, selv en mann, hvis han ikke er en profesjonell i det medisinske feltet, kan ikke sammenlignes helt med symptomer cardiosclerosis fordi de er iboende og andre hjertesykdommer. Vær oppmerksom på følgende fenomener:

 1. Kortpustethet.
 2. Trofiske forandringer påvirker negler, hud.
 3. Hevelse av føttene.
 4. Hoste etter trening.
 5. Svakhet og tretthet.

behandling

Melkoochagovyj skriver Cardiosclerosis behandle komplekse medisinske utstyr som man trenger for samtidig å behandle andre sykdommer (iskemisk hjertesykdom, arytmi, kronisk insuffisiens) og symptomer og til og med forhindre progresjon av sykdommen og fremvekst av nye komplikasjoner. Siden iskemi er hovedårsaken til bindevev på myokardiet, blir det behandlet med slike legemidler:

 1. Betablokkere. På bakgrunn av deres inntak av muskel krever mindre oksygen, noe som gjør at du kan overføre masse bedre.
 2. Antianginale midler. Legen ordinerer vanligvis dem for å eliminere anfall, men de brukes til å forhindre dem (Nitrosorbid, Nitroglycerin). De hjelper lindre myokardial spenning.
 3. Kalsiumantagonister. Blokkerer kalsiumkanaler, de utvider karene og forhindrer deres spasmer. Sammen med senking av blodtrykk, forbedrer agens blodtilførselen til de iskemiske sonene.

Behandling ved hjelp av folkemetoder er uakseptabel, så vel som selvmedisinering. Bare en lege er i stand til å velge egnede legemidler og foreskrive doseringen, ellers vil terapien være ineffektiv, og i tillegg kan bivirkninger oppstå.

Listen over legemidler som er beskrevet ovenfor, suppleres av en rekke andre legemidler - vitaminer, diuretika, antiaggreganter, statiner, etc.

Hva er viktig å endre?

Korrigering av rasjonen er et obligatorisk kriterium for fullverdig behandling, siden kolesterolnivået alltid er forhøyet ved kardiosklerose. Ekskluder alle produkter som kan forbedre den (stekt, røkt mat, etc.), kaffe. Det er nødvendig å slutte å forgifte kroppen med alkohol og sigaretter. Det er tilrådelig å ekskludere salt fra kostholdet.
Fordelaktig på fartøyets tilstand påvirker fysioterapi og treningsterapi, så hver dag bør i det minste gå for å opprettholde effektivitet. Opprettholde de vanlige prinsippene for sunn livsstil bidrar sterkt til å forbedre den generelle tilstanden.

Fare for diffus kardiosklerose

Hjertesykdommer er svært farlige for menneskers helse og liv. Sykdommer i hjertemuskelen og blodkarene krever rask, kvalifisert behandling. Forsinkelse i behandlingen av en slik sykdom truer med alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Småfokuskardiosklerose er dødsårsaken til et betydelig antall pasienter i post-infarktperioden.

Hva er sykdommen?

Diffus kardiosklerose er en hjertesykdom som førte til hjerteinfarkt. Kardiosklerose er definert som nedbrytning og ytterligere døende av hjertevævet ved små transplantater og er en langsiktig sykdom som dekker hele orgelet. Dødt vev i et hjerteinfarkt, forvandles til bindevev, noe som fører til en forverring i sammentrekning og klemming av muskelen, samt deformasjon av hjerteventiler.

Diffus kardiosklerose er delt inn i to typer:

Hovedforskjellen er i området av det berørte området av hjertet. Småfokuskardiosklerose dekker opptil 2 mm. Utviklingen av storfokal diffus kardiosklerose er preget av et stort område av hjertet.

Avhengig av sykdommens type oppstår kardiosklerose:

 • myokardial;
 • aterosklerotisk;
 • myocardio.

Kardioklerose etter infarkt er preget av arrdannelse på hjertekardens nekrotiske vev. De kan være av ulike omfang. Ved neste infarkt kan nyformede sår kombineres med eksisterende arrdannelse. Det forstørrede hulrommet ekspanderer, pasienten øker blodtrykket.

Aterosklerotisk kardiosklerose fremkommer etter kronisk iskemisk hjertesykdom. Hjertefibrene blir dystrofiske. Muskler reagerer mindre sensitivt på endringer i mengden oksygen, noe som fører til hypoksi og metabolske forstyrrelser. Pasienten har symptomer som er forbundet med diffus kardiosklerose.

Myokardiell cardiosklerose utvikler seg under spredning av betent hjertevev. Emu foregått av kroniske og allergiske sykdommer. Pasienten har forstørret hjertet, tonene er dårlig tappet.

Sykdom i symptomer

Å erkjenne de tidlige stadiene av sykdomsutbruddet vil ikke være lett, fordi det oppstår uten åpenbare kliniske symptomer. Diffus litenbrusk kardiosklerose er preget av de samme symptomene som i hjertesvikt. De inkluderer:

 • Sterk kortpustethet, som følge av enkle fysiske øvelser, for eksempel, går trappene. Kan fortsette selv i ro.
 • Causeless hoste, som kan utvikle seg i hemodynamikken i blodsirkulasjonen. Tørr hoste kan oppstå under fysisk anstrengelse og i liggende stilling. Den såkalte hjertehosten kan utvikle astma.
 • Hevelse av føttene i kveldstid. I begynnelsen av hevelse i anklene, og med utviklingen av sykdommen, brenner hevelsen til hele overflaten av bena.
 • Misfarging av huden og svakhet i musklene skyldes utilstrekkelig tilførsel av blod til vevet, noe som skyldes manglende evne til det syke hjertet til å arbeide med full styrke. Dårlig blodtilførsel fører til hårtap, sprø negler og utseendet på pigmentflettene på pasientens kropp.
 • Smerter i ribbenene på venstre side oppstår på grunn av stagnasjon av blod i blodårene og deres hevelse.

Det er tegn på sykdommen med varierende intensitetsnivåer. Du må lytte nøye til kroppen, hvis det er enda noen få tegn på diffus kardiosklerose, må du kontakte kardiologen for å finne ut diagnosen. For å starte sykdommen er uakseptabelt - hjertesykdom fører til døden.

Årsaker til hjertesykdom

Diffus liten-fokal kardiosklerose dannes i stedet for døde celler i hjernens vev. Årsakene til deres død kan være mange mangler i hjertemuskelen. Årsakene til sykdommen er preget av typen sykdom. Den viktigste er iskemisk hjertesykdom, og også:

 • Hjertesykdom er en medfødt eller oppnådd forandring av strukturen i hjertesegmentene (skillevegger, vegger, ventiler og kar) hvor blodsirkulasjonen forstyrres.
 • Arrytmi er en tilstand der det oppstår forstyrrelser i rytmiciteten, frekvensen og sekvensen av sammentrekninger av hjertet.
 • Angina pectoris er en smertefull følelse i brystet.
 • Myokarditt er en inflammatorisk prosess i vevsfibre som påvirker myokardiet.
 • Hypertrofi av myokardiet - en økning i masse og volum i hjertet, noe som øker dødshastigheten.
 • Dystrofi av myokardiet - betennelse i hjertet, forårsaket av feil metabolisme.
 • Reumatisme - en systematisk betennelse i bindevev i hjertet.
 • Aterosklerose i karene - dannelsen av kolesterolplakk inne i hjertets arterier.
 • Forgiftning av tungmetallforbindelser.

For mindre farlige grunner kan tilskrives:

 • diabetes mellitus:
 • fedme;
 • alkoholavhengighet;
 • hjerteoperasjon;
 • stressende situasjoner;
 • Uautorisert bruk av medisiner uten å ordinere en lege.
 • alderdom.

Diagnostiske metoder

Det finnes flere typer kardiologisk undersøkelse som kan avsløre pasientens diffuse kardiosklerose:

 • Studerer anamnesen til emnet.
 • Biokjemisk blodprøve og undersøkelse av avvik fra indikatorene.
 • Lytte til rytmer og lyder i hjertet.
 • Et elektrokardiogram (EKG) er en metode for registrering og undersøkelse av hjertemuskulaturens funksjon.
 • Ekkokardiografi er rettet mot å studere endringer i hjertet og dets ventiler ved hjelp av ultralydssignaler.
 • Magnetic resonance imaging (MRI) gjør det mulig å bestemme hvor lesjonen befinner seg og å undersøke den i alle fly.

For å etablere riktig diagnose er det nødvendig å bruke en kombinasjon av flere måter å studere pasienten på. Hvis sykdommen er i forsømt tilstand, er det tilrådelig å bruke alle undersøkelsesmetoder. Kardiologen studerer resultatene av studien og gjør en nøyaktig diagnose for videre behandling.

Behandling av sykdommen

Den behandlende legen foreskriver en omfattende behandling av diffus cardiosklerose, det bør være aktuelt. Dette er nøkkelen til en rask gjenoppretting. Den første oppgaven til en lege som har som mål å forbedre pasientens livskvalitet er å eliminere symptomer på iskemi, stabilisere hjerterytmer og opprettholde normalt blodtrykk. Dessuten er et spesialdesignet kosthold designet for å redusere mengden fett og sukker i blodet.

Kostholdet utelukker forbruket av stekt mat (kjøtt, fisk, egg). Drikke alkohol og røyking er strengt forbudt. Det er heller ikke anbefalt å drikke sterk te, kaffe. Kostholdsmat er nesten ikke saltet. Røkt produkter, hvitløk, reddiker og løk i rå form er utelukket fra kostholdet.

Behandling av iskemisk hjertesykdom innebærer bruk av medisiner. Den består av flere grupper av stoffer:

 • antianginal handling;
 • -blokkere;
 • kalsiumkanalblokkere;
 • antiblodplatemidler.

medisinering

Antianginal medisiner fjerner symptomene på iskemi. Ved bruk av et slikt middel, reduseres hjertebelastningen, blodtilførselen økes, koronarkarene utvides og kaliumkanalene aktiveres. Effekten av stoffet reduserer venøs tilstrømning, vaskulær motstand, samt trykk i atrielle og pulmonale arterier.

Det er en rekke krav til disse stoffene:

 • de bør redusere blodplater og andre blodelementers evne til å danne blodpropper i karene (antiaggregasjonseffekt);
 • fremme dannelsen av ytterligere laterale blodkar for å oppnå bypass-veier i hovedsirkulasjonen;
 • Ikke endre metabolismen av karbohydrater og lipider.

Nitrater som forårsaker systemisk vasodilasjon brukes til både profylakse og angrep av kardiosklerose. De hjelper med å mette hjertet med oksygen og lindre myokardial spenning.

Medikamentkalsiumantagonisten blokkerer kalsiumkanalene. I dette tilfellet manifesterer vasodilatoreffekten, spasmen elimineres.

Dette stoffet øker blodstrømmen, senker blodtrykket. Bruken av β-blokkere forbedrer trivsel ved fysisk anstrengelse, reduserer behovet for hjerte i oksygen.

Koronar dilatasjonsmedikamenter brukes til å lindre spasmolytisk effekt, utvide hjernens venøse arterier, forbedre tilførsel av hjertevev med oksygen.

Om nødvendig, foreskriver kardiologen narkotikahemmere eller såkalte satiner - redusere produksjonen av kolesterol i leveren, som en konsekvens av å senke nivået i blodet. Disse stoffene reduserer forekomsten av hjerteinfarkt, forlenger livet for mennesker med høy risiko for et annet tilfelle av et hjerteinfarkt.

Diuretika (diuretika) bidrar til å redusere blodtrykket, lindre kroppen av overflødig vann og salt. Forbedring av pasientens trivsel skyldes reduksjon av ødem.

Antiaggreganter blokkerer muligheten for blodplater å holde seg sammen med erytrocyter og vaskulære vegger. De brukes til å forhindre komplikasjoner i hjertesykdom og hjerteinfarkt, sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.

Tilordne antiaggreganter i postoperativ periode, så vel som med tromboflebitt.

Forberedelser for behandling av hjertesykdommer har en rekke kontraindikasjoner, ordningen for deres administrasjon og dosering velges individuelt.

Kirurgisk behandling

Det er tilfeller der pillene ikke lenger kan hjelpe til med behandlingen, og pasientens liv avhenger av operasjonens hastighet. Kirurgisk inngrep anbefales.

Iskemi fører til en innsnevring av fartøyets lumen, smerte kommer fra venstre side av brystet, den såkalte angina. Etter diagnostiske studier foreskrives aortokoronær bypassoperasjon - en operasjonsintervensjon der en shunt (protese) er plassert på steder for innsnevring av koronarfartøyet, en omveierbane er opprettet for bevegelse av blod. Tidlig kirurgi forbedrer kvaliteten og forventet levetid, og forhindrer endringer i hjertemuskelen.

Hvis det forekommer en spredning av bindevev i diffus aterosklerose, oppstår deformasjon av karene etter hvert. I noen tilfeller er det en innsnevring av det vaskulære tverrsnittet, lukking av arteriene. Denne patologien fører til kronisk mangel på blodtilførsel.

For behandling av det berørte området benyttes stenting, operasjonen er rettet mot å installere en spesiell stald i det skadede blodkaret. Kirurgisk er stenten plassert i det berørte området, presset inn i veggene, oppblåst med en spesiell ballong, og øker delen av fartøyet.

I de mest forsømte tilfellene av kardiosklerose, når han truer pasientens liv, bruker legen ECS-metoden. Det er indikert for en pasient hvis hjerte ikke slår regelmessig. Implantering av pacemakere er en metode hvor eksterne elektriske impulser påføres det berørte området av pasientens vev. De sender små kostnader til hjertet, noe som fører til at det blir kontrakt. Pulsens periode og varighet settes individuelt for å opprettholde riktig rytme i hjertet.

Forebygging av sykdomsutbrudd

Den viktigste metoden for å forebygge diffus cardiosklerose er å forbedre pasientens livskvalitet. Økt oppmerksomhet til manifestasjonene av sykdommen skal utsettes av pasienter som er predisponert for iskemi. Slike pasienter må gjennomgå en årlig planlagt undersøkelse.

Hittil har hjertesykdom den høyeste dødeligheten blant befolkningen. Utviklingen av patologiske forandringer i hjertet fortsetter sakte med ubetydelige manifestasjoner. Derfor må du nøye overvåke helsen din og øyeblikkelig kontakte en lege.

Diffus kardiosklerose: Definisjon, årsaker og behandling

Diffus kardiosklerose er tilstanden til hjertevevet som skyldes visse sykdommer. Det er diagnostisert med omfattende og jevn arrdannelse av myokardfibre. Utvide, arrvev fører til deformasjon av ventiler og en reduksjon i muskelområdet.

klassifisering

Utviklingen av sykdommen skjer på steder der myokardiet vev dør. Hvis først lårvævet erstatter de manglende fibre, noe som kompenserer noe for fraværet, utvikler det til slutt en ventilfeil.

Moderne medisiner skiller typene av denne sykdommen med hensyn til to kriterier:

 1. Spredningen preges av kardiosklerose av fokal og diffus type.
 2. Av grunnlag for dannelse kan sykdommen være postinfarkt, aterosklerotisk og postmyokarditt.

Årsaker til sykdommen

Det andre navnet på småfokal diffus cardiosklerose er iskemisk. Denne sykdommen oppstår på grunn av oksygen sult av hjertemusklene, som foregår av kranspulsårene.

I tillegg kan sykdommen utvikle seg mot en bakgrunn av stenotisk aterosklerose, på grunn av spredning til koronararteriene. For å bestemme de eksakte årsakene til sykdommen, er det nødvendig å huske de faktorene som fører til utvikling av iskemi:

 • aterosklerose;
 • hyppige hjerteinfarkt;
 • alkoholmisbruk;
 • hjerte og hjerneoperasjon;
 • en stillesittende livsstil, i henhold til hvilken salter er avsatt i kroppen;
 • ubalansert ernæring;
 • diabetes mellitus;
 • hypertensjon;
 • fedme;
 • nervøse lidelser.

Hovedfaktoren fra listen er aterosklerose. Forårsaker en innsnevring av fartøyene med 50% eller mer, fører denne sykdommen til iskemi og videre til diffus cardiosklerose. For å forhindre utviklingen av denne sykdommen, er det svært viktig å oppdage koronar hjertesykdom i tide.

symptomatologi

Det er en rekke symptomer som gjør det mulig for en lege å forstå at dette er en diffus kardiosklerose. Vanligvis er de typiske for sykdommer forbundet med hjerteslagsforstyrrelser:

 1. I de første stadiene av sykdommen kan pasienten føle seg ubehag i hjerteområdet bare etter betydelig fysisk stress. Over tid begynner denne funksjonen å manifestere seg selv i hvilemodus.
 2. Hoste. Utbruddet av dette symptomet er forbundet med lungeødem, forårsaket av hjertesvikt og hemodynamiske lidelser. Ofte er det en tørr hoste som opptrer hos en pasient i liggende stilling og som følge av alvorlig fysisk anstrengelse.
 3. Smerte i hjertet, observert mot bakgrunnen av arytmi, akselerert eller forsinket hjerterytme, oppstår ved en feil funksjon av myokardiet. I utgangspunktet er de preget av milde manifestasjoner, men i fremtiden blir symptomene forverret og vises selv i ro.
 4. Smerte i leveren. Et svært sjeldent symptom, som forårsaker dannelsen av stillestående fenomener i blodsirkulasjonen. Dette skyldes et brudd på hemodynamikk. Smerte i dette området forekommer mot ascites, ødem i bena, og herding av jugular vener.
 5. Svimmelhet, som oppstår som følge av visse typer arytmi.
 6. Lav utholdenhet, merket mot en bakgrunn av generell muskel svakhet. Det oppstår på grunn av mangel på muskel blodtilførsel, observert under fysisk anstrengelse eller etter en viss tid etter avslutningen.
 7. Hevelse i nedre ekstremiteter. Ofte er det første ødemet dannet rundt anklene, men med sykdomsprogresjonen kan det påvirke lårområdets og underbenets områder. Vanligvis oppstår slike symptomer om kvelden, forsvinner om morgenen.
 8. Krenkelser av trofismen i huden. I lys av utilstrekkelig blodtilførsel til huden, endrer pigmenteringen. Pasienten kan deformere neglene og slippe ut håret.

Hvor mye de ovenfor beskrevne tegn på diffus kardiosklerose vil bli uttrykt direkte avhenger av sykdomsstadiet. Hvis du identifiserer flere symptomer fra listen, bør du umiddelbart ringe legen din for en kontroll.

Diagnostiske funksjoner

Hvis det er mistanke om storfokal diffus cardiosklerose, bør legen henvise pasienten til følgende prosedyrer:

 1. USA. Det gjør det mulig å måle størrelsen på et organ, evaluere dens kontraktile funksjon, og bestemme også typen og kvantiteten av arrvev.
 2. MR. Prosedyren er nødvendig for å identifisere lesjoner og bestemme hjertets tilstand.
 3. EKG. En tradisjonell teknikk som gjør det mulig å bestemme kvaliteten og mengden av bindevev, for å avdekke avvik fra normal hjertefunksjon.
 4. Elektrokardiografi, som identifiserer områder som er påvirket av kardiosklerose, hjerterytmefeil.
 5. Lytte til hjertet for tilstedeværelse av støy, arytmi, takykardi, etc.

I noen tilfeller er det endelig diagnose er nødvendig for å konsultere eksperter fra forskjellige områder: kirurg, gastroenterolog, indre, etc. Videre blir behandlingsplan som bestemmes...

behandling

For å fullstendig kvitte seg med sykdommen, blir en integrert tilnærming anvendt. De viktigste målene med terapi er:

 • Behandling av iskemi, som forårsaket veksten av arrvæv;
 • forebygging av arytmi;
 • bevaring av sunne fibre i myokardiet;
 • fjerning av symptomer på hjertesvikt.

Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, kan pasienten bli tilbudt både ambulant og ambulant behandling. Det er ønskelig samtidig å redusere fysisk aktivitet, forlate dårlige vaner og følge en diett som involverer utelukkelse av følgende produkter:

 • stekt mat;
 • sterk te og kaffe;
 • hvitløk og løk;
 • roser og radiser;
 • produkter som inneholder store mengder kolesterol.

Det er ønskelig å begrense bruken av vann i fri form, samt bordssalt. Maten er best tilberedt, dampet, stuvet, bakt eller kokt. Det bør være små porsjoner (minst fem ganger om dagen).

Konservativ behandling avhenger direkte av sykdomsstadiet. Svært ofte involverer terapi bruk av narkotika som normaliserer kransløpssirkulasjonen:

 1. Nitrater. Tillat å "losse" veggen i hjertet, forbedre koronar blodstrøm og redusere behovet for oksygen til myokardiet. De mest populære stoffene i denne gruppen er Nitrosorbide og Nitroglycerin.
 2. Betablokkere. Opptaksprogrammet bestemmes individuelt. Når du bruker disse medisinene, trenger du en laboratorieblodprøve. De tillater å eliminere feilene i hjerterytmen. De mest populære stoffene er Anaprilin, Nebivolol, Inderal.
 3. Kalsiumantagonister. Brukes til å senke blodtrykket og redusere stresset som oppleves av hjertemuskelen. Gjennom deres mottak elimineres spasmodiske fenomener i koronarbeinene. Ofte for dette formålet foreskriver legene "Nifedipin" eller "Veroshpiron".

I noen tilfeller er pasienten tildelt ytterligere midler:

 • ACE-hemmere (Captopril, Enalapril);
 • diuretika ("Trifas", "Britomar") og noen tradisjonell medisin;
 • antiaggreganter ("Aspirin", "Cardiomagnum").
 • Hvis konsekvensene av iskemi ikke kan elimineres ved medisinsk behandling, anbefales pasienten til kirurgisk inngrep. Ellers er døden mulig, årsaken til hvilken vil være diffus kardiosklerose. Avhengig av graden av hjerteskader kan følgende moderne teknikker brukes:

  • stenting;
  • aorto-coronary bypass;
  • installasjon av en pacemaker.

  I avansert form kan diffus type kardiosklerose føre til utvikling av en aneurysm. En slik patologi vil utgjøre en alvorlig trussel mot pasientens liv, derfor er det nødvendig med en presserende operasjon for å eliminere den. Målet er å aksessere det berørte området av vaskemuren med erstatning av en plastprotes. I stedet kan et segment av fartøyet tatt fra pasientens kropp brukes.

  Prognosen for utvinning avhenger av sykdomsstadiet. Pasienten kan dø i løpet av operasjonen, i lys av kompleksiteten og risikoen for å utføre den. Men døden fra denne sykdommen er bare mulig i de mest forsømte tilfellene. Med riktig og rettidig utført kirurgisk inngrep vil pasienten leve i mange år.

  Forebyggende tiltak

  For å forhindre utvikling av diffus atherosklerotisk kardiosklerose, er det nødvendig å følge slike anbefalinger:

  • spis riktig;
  • å lede en sunn livsstil;
  • unngå stressende situasjoner;
  • besøke legen i tide når de minste symptomene på denne sykdommen vises;
  • bli kvitt dårlige vaner.

  Diffus litenbrent kardiosklerose kan ikke bare redusere pasientens livskvalitet betydelig. I forsømte former kan det føre til alvorlige komplikasjoner, som til slutt fører til et dødelig utfall. Derfor, når tegn på sykdommen dukker opp, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp, som forhindrer at den patologiske prosessen starter.

  Å behandle denne sykdommen i begynnelsen er mye lettere, du kan gjøre med bruk av visse medisiner. I avanserte tilfeller er kirurgisk inngrep nødvendig. Hvis du overser symptomene på sykdommen, er død fra aterosklerotisk kardiosklerose mulig.

  Storskala kardiosklerose dødsårsak

  Årsaker til døden.

  Kronisk iskemisk hjertesykdom

  Komplikasjoner av hjerteinfarkt og dødsårsak.

  Akutt hjertesvikt.

  · Myomalakia og ruptur av hjertet.

  · Pristenochny trombose med tromboemboliske komplikasjoner.

  · Arrytmier er den hyppigste dødsårsaken de første få timene etter et hjerteinfarkt.

  Død fra hjertebrudd (ofte i akutt aneurisme) og tamponade av herdeskjoldet skjer ofte på 4. - 10. dag.

  1. Storskala kardiosklerose utvikler seg i utfallet av et tidligere infarkt, preget av arrdannelse. Noen ganger er det komplisert av utvikling kronisk hjerte aneurisme, i hulrommet som det er parietal trombi.

  2. Diffus liten fokal kardiosklerose.

  Den utvikler seg på grunn av relativ koronarinsuffisiens med utvikling av små foki av iskemi. Klinisk ledsaget av angina angrep. Ofte oppstår med rytmeforstyrrelser.

  Kronisk hjertesvikt.

  CERBROVASCULAR SYSTEM (DVB)

  DVB isolert i en uavhengig gruppe i 1977. De er preget av akutte forstyrrelser i hjernecirkulasjon, hvor bakgrunnen er aterosklerose og hypertensjon.

  Klassifisering.

  1. Sykdommer i hjernen som er assosiert med ischemiske skaden: ischemisk encefalopati, iskemisk og hemoragisk cerebrale infarkter.

  2. Intrakraniale blødninger.

  3. Hypertensive cerebrovaskulære sykdommer.

  Klinikken bruker begrepene "slag", eller "hjerneslag".

  fornærmelse Er en akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon med skade på hjernevæv. skille:

  1. Hemoragisk slag (hjerneblødning etter type hematom eller ved type hemorragisk infiltrasjon).

  2. Iskemisk berøring er et hjerneinfarkt, oftest et hvitt hjerteinfarkt eller et grått mykningssted.

  Hemorragisk slag etter type hematom lokalisert i regionen av de subkortiske kjernene og ser ut som et varmt sted for mykgjøring. hematom - Dette er en blødning med ødeleggelse av hjernevæv. Store hematomer resulterer i døden. Hvis pasienten overlever, dannes på siden av hematom en cyste med rustne vegger, og hos pasienter - lammelser.

  Hemorragisk slag etter type hemorragisk infiltrasjon det er blødning, men uten å ødelegge vevet. Lokalisering - visuelle støt, hjernens bro.

  Iskemisk slag. det vil si at hvitt hjerneinfarkt dannes med trombose av hjernearteriene som har aterosklerotiske plakk. Makroskopisk - dette er kilden til grå mykning. Exodus er en cyste med grå vegger. Det finnes hos pasienter med lammelse.

  Iskemisk encefalopati er forbundet med kronisk iskemi som fører til dystrofi og atrofi av nevrocyter med dannelse av små cyster og proliferasjon av glia. Med langvarig eksistens kan det utvikles atrofi av cortex.

  Din mening er viktig for oss! Var det publiserte materialet nyttig? Ja | ikke

  Spørsmål om klinisk patologisk anatomi: lærebok. side 6

  - Tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av bakgrunnssykdommer (hypertensjon, diabetes, etc.)

  Morphogenesis MI består av to påfølgende trinn: nekrotiske når det er faktisk observert nekrose og mest slående kliniske manifestasjoner av mange timer, intensiv ikke fjernet nitroglyserin, og noen ganger gjentatt administrasjon av narkotika for smerte sternum og tvers foran på brystet. Allerede 4-8 timer etter at symptomene vises EKG MI som endringer i R-bølgen og den ST-intervall forskjøvet, blir forekomsten av patologisk Q. Ved slutten av den første dagen merket første parakliniske tegn (leukocytose, forandrer aminotransferase, etc.). Utgangspunkt enzymfrigjøring sammenfaller med tidspunktet for dannelsen av utpreget del den bestemmer i en grå-gul porsjon med blødende kant (påvisbar ved autopsi i tilfelle av død). Neste stadium - organisasjonen, begynner umiddelbart etter utseendet av nekrose. På stedet av infarkt dannede granulasjonsvev, som deretter modnes i arr grov-fibered. Således, når hans organisasjon i stedet en tett arr (fjerde form av iskemisk hjertesykdom - kardiosklerose med storfokusering ). Komplikasjonene av hjerteinfarkt er mange og ofte er årsakene til døden. Det er ikke hensiktsmessig å dvele nærmere på dette spørsmålet, siden det er godt beskrevet i mange monografier. Nevne bare det faktum at de mest hyppige komplikasjoner (og dødsårsaker) av pasientene i den akutte fasen er ventrikulær fibrillasjon og kardiogent sjokk, og subakutt - diskontinuiteter hjertemuskler etterfulgt hemotamponade perikardium.

  MI, som utvikler seg senere enn 8 uker fra begynnelsen av første MI, anses å gjentas. Som regel er endringene lokalisert rundt periferien av det dannede arret. På mange måter, og det er derfor diagnostisering av reinfarkt er ekstremt vanskelig, for det kreves nøye vurdering av klinisk, dynamisk EKG og biokjemiske studier. Imidlertid er prosentandelen fremdeles høy nok diagnostiske feil har vært EKG-data i 30% av tilfellene inkonsekvent og klinisk reinfarkt atypisk kan strømme (såkalt stille, astma og cerebrovaskulære gastralgichesky varianter av infarkt).

  Storskala postinfarktkardiosklerose - gunstig utfall av hjerteinfarkt, morfologisk substrat av kronisk progressiv sirkulasjonsfeil. I de fleste tilfeller, dannelse av store arr macrofocal (transmurale) infarkter subcompensated sirkulasjonssvikt til tross for justering av dosen til de neste fem år etter myokardinfarkt blir stadig tegn til dekompensasjon. I tillegg er situasjonen forverret av arytmiske forstyrrelser med plassering av infarkt i ledende veier. Markøren for overgangen til subkompensert sirkulasjonsfeil til dekompensering er oftest akkumulering av væske (transudat) i kroppshulrom. Hydropericarditis, hydrothorax, gidroperitoneum, inspiratorisk dyspné og blandet natur, cyanose - illevarslende bud om uønskede utfall. Alle disse endringene, som regel, er godt oppdaget klinisk. Venøs stasis forekommer først og fremst i de indre organer, og åpenbare: forstørrelse av leveren ( "septer" lever), med en mulig påfølgende reduksjon i den terminale fasen (stillestående fibrose); Venøs fylde av nyrene og milten (cyanotisk indurasjon av nyrene og milten); stillestående fenomener i lungene i form av stille, våte wheezes ved auskultasjon og noen ganger hemoptysis (brun lunginduksjon). Perifert ødem på underbena er også karakteristisk. Perkutan og radiologisk bestemmelse av væske i hulrommene forårsaker ikke vanskeligheter. Pasientens død kommer fra kronisk progressiv sirkulasjonsfeil på bakgrunn av anasarca og umuligheten av hjertet til å utføre sin funksjon. Mindre ofte er den direkte dødsårsaken et brudd på ledelse og rytmen av hjerteaktivitet. Som en uavhengig skjema for koronarsykdom kan betraktes som omfattende arr etter transmural myokardinfarkt, forårsaker tynning og utbuling av veggen av hjertet i stedet erstattet med fibrøst vev - kronisk hjerte- aneurisme. Kronisk aneurisme er preget av alle de ovennevnte tegnene på storhjertet kardiosklerose i sine ekstreme manifestasjoner.

  arytmier (I tillegg til angina) ofte observert i aterosklerotisk eller postinfarction cardiosclerosis resulterende foci plassering av arrvev på de stedene der bunten av hans og dets grener. Følgelig bestemmes arten av arytmi ved lokalisering av cicatricial endringer. De mest formidable former for arytmi er fibrillering og fibrillering av hjerteets ventrikler.

  Akutt hjertesvikt utvikler seg, som en regel, etter en relativt kort episoder med koronar krise, forårsaker ischemisk myokardium dystrofi som resulterer i frigjøring av katekolaminer, tap av magnesium, kalium og fosfor akkumulering natrium, kalsium og vann myokardial ultrastruktur. I avdøde pasienter på seksjonen, er hjertet ujevnt. nekrose er ikke definert, men i områder av myokard iskemi spraglete ødematøs. Ofte finnes en fersk blodpropp i koronararterien.

  Korte kliniske og morfologiske kjennetegn ved koronar hjertesykdom bidrar til å forstå tolkningen av prinsippene for nosology og ICD formulering diagnostikk av koronarsykdom. Den enorme samfunnsmessige betydningen av denne patologien forårsaker i de fleste tilfeller akutt, og ofte kronisk, iskemisk hjertesykdom for å behandle den som en stor sykdom. Bare i sjeldne tilfeller av kronisk ischemisk hjertesykdom, vanligvis i form av diffuse melkoochagovogo Cardiosclerosis (arytmi, angina), er det satt som en ledsagende smerter.

  GRUNNLEGGENDE: Adenokarsinom i antraldelen av magen med flere metastaser i leveren.

  Kardiosklerose: typer, symptomer, behandling

  Hvor mye i det siste høres vi om en slik lumsk sykdom som fører en person til et hjerteinfarkt, og så til døden som aterosklerotisk kardiosklerose. Hva er denne sykdommen? Og hvorfor tillater vi sin utvikling?

  Årsaker og symptomer

  Hvis hjertets muskellag av ulike grunner erstattes av et arr eller bindevev, utvikler kardiosklerose. Graden av sykdomsutvikling er avhengig av hvor mye denne muskelen er påvirket av arrdannelse, og jo mer det er, jo mer hjertesvikt blir tydelig.

  Slike endringer i hjertet kan diagnostiseres etter elektrokardiografi. Symptomer på kardiosklerose er tilstedeværelse av dyspné, arytmi (ekstrasystol) og ødem (spesielt underekstremiteter).

  Det kan være kardiosklerose i etterkant eller konsekvens av aterosklerose, utvikling av myokarditt og ulike typer myokardiostrofi. Sykdommen oppstår alltid med stillesittende livsstil, feil kosthold, konstant stress, røyking og overdreven forbruk av alkoholholdige drikkevarer.

  Typer og egenskaper av sykdommen

  Avhengig av årsakene til disse variasjonene og skille hjerte form Cardiosclerosis som aterosklerose og myokardial postmiokardichesky og fra området av lesjoner - diffus og fokal.

  Symptomer Cardiosclerosis aterosklerose (eller koronar arteriesykdom) vises etter år med dannelsen og utviklingen av sykdommen, når prosessen for arrdannelse miokardovogo lag i kombinasjon med oksygenmangel forstyrrer en fullstendig hjerte. Over tid, kortpustethet, takykardi, hevelse, arytmi.

  Etter et akutt myokardinfarkt, på stedet for det nekrotiske vev i hjertet, blir arr dannet, som etter flere og flere tilbakefall. Hvis arrdannelse gikk galt, i stedet for tynning muskelvev vises aneurisme, som er på neste last kan sprekke, noe som er en vanlig årsak til død i post-infarkt cardiosclerosis.

  Når betennelse i hjertemuskelen (myokarditt, revmatisme), noe som kan føre til kronisk betennelse i mandlene, sinusitt og andre suppurative infeksjoner (som kan påvirke både barn og voksne), på bakgrunn av disse patologiene utvikle myocardio cardio.

  Hvis du gjør en koronar angiografi, som viste at aterosklerotiske forandringer i fartøyene ble funnet, i tillegg er blod kjemi normal, diagnostisert postmiokardichesky cardio.

  I tilfelle av en maskinvarediagnose av ensartet skade på hele overflaten av hjertemuskelen, er det observert nærvær av diffus cardiosklerose. I dette tilfellet dør kroppens myokardi gradvis bort. Hvis størrelsen på de skadede områdene med en diameter på ikke mer enn 2 mm, er det en litenfokalform, men hvis mer - diagnostiserer storskleroid kardiosklerose.

  Den vanligste formen av sykdommen er myocardio med cardio arytmi, noe som fører til at pasienten hele tiden overvåke puls, og svakhet og svimmelhet, tretthet og kortpustethet selv i ro - de konstante følges til pasienten.

  Metoder for behandling av kardiosklerose

  Dessverre er det umulig å gjenopprette den skadede hjertemuskelen, derfor er hele behandlingen rettet mot å forebygge ytterligere myokardiedød, samt lindring av symptomatiske manifestasjoner av sykdommen og forebygging av tilbakefall.

  Medisinsk behandling av kardiosklerose er identisk med behandling av koronar sykdom og hjerteinsuffisiens.

  For å lette arbeidet med sirkulasjonssystemet og belastningen på hovedorganet, foreskrives diuretika (diuretika), som forhindrer opphopning av væske i kroppen.

  Som stoffer som langsomme reguleringsprosesser i myokard, foreskriver legen ACE-inhibitorer i kombinasjon med veroshpironom, og for å hindre dannelsen av tromber hos hjerte hulrom utvidet fra gruppen anvendt warfarin antikoagulanter.

  I tillegg til å gjennomføre meskikorom terapi ATP akselerere og forsterke de metabolske prosesser i cellen ernæring og for å forhindre arytmi som benyttes midler fra betablokker gruppe, som er oppnevnt av legen individuelt.

  Behandlingen av aterosklerotisk kardiosklerose består av symptomatisk behandling av hjertesvikt, arytmieforebygging, behandling rettet mot å redusere blodkolesterolnivået.

  Hvis det er en aneurisme i en hvilken som helst del av myokardiet, utføres en kirurgisk operasjon for å fjerne den og aortokoronary shunting utføres parallelt.

  Cardiosclerosis lidelser av alle slag og form er nødvendig for livet, og jevnlig ta foreskrevet medisiner kardiolog, uten å endre sine doser, og uten mangler en mottakelse på fastsatt tid.

  Pasienter bør unngå fysisk aktivitet, kaste dårlige vaner. Daglig gå 2-3 timer i flere mottakelser, fordi hjertemuskelen har et konstant oksygenunderskudd.

  Kostholdet skal være mettet med produkter som er rike på mikroelementer, mineraler og vitaminer: alle slags grønnsaker, grønnsaker, frukt, frokostblandinger, meieriprodukter. Kategorisk utelukke fra diettpipler, krydder, marinader, røkt produkter, kaker.

  Anbefalt spa behandling og balneologiske prosedyrer, velvære programmer. Og konstant tilsyn av en kardiolog.

  Diffus kardiosklerose

  Moderne medisin definerer et stort antall av patologier i hjertemuskelen og blodkar, som, når den forblir ubehandlet kan utvikle seg til alvorlige komplikasjoner og føre til død. En av dem er diffus cardiosklerose. Hva er denne sykdommen? Denne type Cardiosclerosis oppstår som et resultat av hjertesykdom overgrodd av bindevev, som er fordelt over hele overflaten av hjertet, og erstatte muskelfibrene og forårsaker alvorlige forstyrrelser i hjertemuskelen. Fra det greske språket kan patologienes navn oversettes som et brudd på hjertets arr (bindevev).

  Hjertefeil er ofte en forutsetning for utseendet av kardiosklerose

  Hvis sykdommen ikke oppdages i tide og den aktuelle behandlingen ikke er startet, kan konsekvensene være svært farlige for menneskers liv og helse. Komplikasjoner av sykdommen er forekomst av hjertesvikt i det kroniske form, som følge av reduksjon i hjertets kontraksjonskraft funksjon og kardial arytmi - atrieflimmer, myokardialt arrythmia eller blokade. Men en særlig alvorlig konsekvens av diffus kardiosklerose, som kan forårsake pasientens død, er en hjertes hjertesorg. Denne sykdommen er preget av fremspring av en av hjertets vegger med dannelsen av en såkalt "pose" der blod akkumuleres. Hvis denne "pose" er revet, er hjertet så fullt av blod at det bare koker i det, noe som forårsaker lynnedslag.

  årsaker til

  Det er mange faktorer som påvirker sykdommens utseende. En av hovedårsakene er atherosklerose, noe som reduserer lumen av blodårer med mer enn halvparten. Ofte utvikler patologien seg mot en bakgrunn av ulike kardiovaskulære sykdommer. I alle tilfeller av utseendet av en sykdom anses en nøkkelfaktor å være utilstrekkelig oksygen i myokardiet. Derfor omfatter risikogruppen i første omgang de personer som har hatt et hjerteinfarkt. Også årsakene til sykdommen kan være:

  • Smittsomme og inflammatoriske sykdommer (hepatitt, bihulebetennelse, tonsillitt, karies og andre), som kompliserer hjertet;
  • Vaskulær sykdom;
  • operasjoner på hjernen eller myokardiet;
  • Tilstedeværelse av diabetes mellitus og avsetning av salter;
  • hypertensjon;
  • konstant stress og uro
  • røyking og alkoholmisbruk;
  • feilaktig inntak av en rekke medisiner;
  • Overvekt og en rekke andre faktorer.

  Typer og symptomer

  I sine patologiske egenskaper kan sykdommen være storskala og småfokale. Stor-scleral cardiosklerose forekommer oftest som følge av koronararteriesykdom. Dens særegne egenskaper er ganske store lesjoner, som ligger på hele overflaten av hjertet. Diffus liten-fokal kardiosklerose er forårsaket av langvarig koronarinsuffisiens. Som et resultat av patologi har de berørte områdene i lang tid hatt dårlig blodtilførsel på grunn av en nedgang i blodstrømmen eller fullstendig opphør. Som et resultat dør en bestemt del av muskelcellene, og manglene vises på arr eller bindevev.

  Mange lesjoner som er bundet i denne patologien, er mindre enn i storfokalform, men dette gjør det ikke mindre farlig. I noen tilfeller, spesielt når en aneurisme blir dannet, og så brister den, er sannsynligheten for død i diffus liten fokal kardiosklerose høy. Denne sykdommen utvikles oftest på grunn av ikke bare koronar insuffisiens, men også en rekke inflammatoriske foci i myokardiet, som fører til hjerte-og karsykdommer. Småskanninger inkluderer postkardisk cardiosklerose, som er en komplikasjon etter infarkt eller myokarditt.

  Dyspné kan være et symptom på en sykdom

  Ofte går diffus kardiosklerose uten synlige eller oppfattede tegn. En person lever et vanlig liv og mistenker ikke hvilke negative prosesser som allerede skjer i hans hjerte. Ganske skillbare symptomer vises når hjertesvikt oppstår og hjertets kontraktile funksjoner er signifikant svekket. Slike manifestasjoner inkluderer:

  1. Kortpustethet, som først opptrer først etter fysisk aktivitet, og med sykdomsforløpet, oppstår og i fullstendig hvile eller til og med ligger ned.
  2. Angrep av tørr hoste som oppstår som følge av hevelse i lungevevvet, og kalles "hjertehoste". Angrep forekommer både i fysisk anstrengelse og i hvilestilling, og kan føre til hjertestimme.
  3. Generell svakhet og rask tretthet. Deres utseende skyldes redusert blodtilførsel til musklene, noe som forårsaker diffus atherosklerose.
  4. Hevelse av beina, fra deres nedre deler og gradvis stigende i skinn og lår.
  5. Forandringer i pigmentering og hudfarge, merket deformering av neglene og mulig tap av hår.
  6. Brystsmerter og høyre fremre margin. Dets utseende forårsaker stagnasjon av blod, og følger med ascites, hevelse i jugular vener og enda mer alvorlig hevelse.

  Metoder for diagnose og behandling

  For å identifisere tilstedeværelsen av kardiosklerose og dens diffuse form, brukes elektrokardiografi primært. Med denne metoden er det mulig å se utseende av arr og deres endringer, hjerterytmeproblemer, tilstedeværelse av myokardial hypertrofi av venstre ventrikkel og aneurysmidannelse.

  Også indikativ er studien ved hjelp av MR (magnetisk resonansbilder). Det avslører plasseringen av lesjoner og gir en mulighet til å vurdere hjertets tilstand i form av stratifiserte seksjoner. Det er nødvendig å passere og ultralyd i hjertet. Denne metoden for diagnose viser statusen for kontraktile funksjoner, forekomsten av arr og mulige forandringer i form, myokardets størrelse.

  Medisinering kan brukes i kombinasjon med andre metoder

  Det primære målet for behandling av sykdommen er behandlingen av den underliggende sykdommen som forårsaker patologi. For dette formål nitrater, redusere hjerteveggen stress og stabilisere dets oksygenforbruk blokkere andrenoretseptorov forbedring av myokardial arbeid under trening, og kalsiumantagonister redusere oksygenbehovet og blodtrykk. Det er også nødvendig å ta medikamenter som senker metabolske prosesser, eliminerer tegn på hjertesvikt, og er rettet mot arytmierapi.

  Av stor betydning er lange turer, fysiske øvelser anbefalt av legen din og slanking. Svare på spørsmålet om hvorvidt omfattende diffus kardio herdbare, bør det legges merke til viktigheten av riktig behandling, pasientens alder, stadium av sykdommen, og tilstedeværelse eller fravær av andre sykdommer som kan ramme pasientens tilstand.

  Les Mer Om Fartøyene