Vitaminer for hjertet

Pasienter med hjertekirurger er yngre, det er mange grunner til dette fenomenet. Stressfulle situasjoner, søvnmangel, dårlig ernæring - alt dette sammen eller individuelt fører til skremmende konklusjoner: Antall hjertesykdommer øker. Resist forebygging er i stand til å motstå vekst, en av de mest effektive måtene er å ta vitaminer.

Metoder for å helbrede hjertet

Populariteten til en sunn livsstil er et viktig poeng. Listen over metoder som brukes til å minimere problemer med hjerte- og vaskulære sykdommer inkluderer riktig ernæring, hvile, vanlig fysisk aktivitet (aerobic) og et besøk til legen. Forsterkning av hjertemuskelen fremmes av vitaminer for hjerte og blodkar, som også vil øke utholdenhet, forbedre tilstanden til blodkar, normalisere metabolske prosesser og langsom aldring.

Vitaminer for vaskulær styrke

Støtte "blodlinjene" i god stand bidrar til å korrigere ernæring og vitaminer for blodårer. Få alt du trenger bare fra produkter - la det ideelle, men nesten uoppnåelige alternativet. For å styrke fartøyene må du fylle lageret daglig med et kompleks av vitaminer, og det er svært vanskelig å gjøre dette bare ved å spise mat. For å opprettholde vaskulær tone og styrke veggene, bør følgende nyttige stoffer tas:

vitamin

navn

egenskaper

Forhinder dannelsen av kolesterol, fremskynder metabolske prosesser, gjør vaskulære vegger sterke.

Antioxidant, øker beskyttelsesfunksjonen til vev, reduserer kapillærens skjøthet.

Hjelper med å redusere blodtrykket, gjør arteriene vegger faste.

Forbedrer metabolske prosesser, forhindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk på veggene i blodårene.

Vitaminer for hjertet med arytmi

Hjertebank, svimmelhet, tretthet, skjelving i hendene er de viktigste symptomene på patologi. Hvordan styrke hjertemuskelen for å forhindre utviklingen av arytmi? For å hjelpe kroppen å opprettholde kardiovaskulærsystemet i en normal tilstand, kalles multivitaminer, hvis sykdommen utvikler seg, kan legen ordinere beroligende midler, beroligende midler eller homøopatiske midler.

For ikke å møte problemet med arytmi, anbefales det å ta følgende vitaminer:

 • Koenzym Q 10 (ubiquinon) er en nyttig substans som hjelper til med å gjenopprette metabolsk prosessen i myokardiet. Utviklingen av denne naturlige antioksidanten i kroppen er regulert av enzymsystemer, og mangelen på denne fordelaktige substansen er merkbar for å redusere energi, noe som påvirker arbeidet i hjertemuskelen.
 • Megapolien - en kilde til fettsyrer for å redusere kolesterol i blodet. Omega-3 syrer er en kilde til ungdom, sammensetningen av legendariske stoff basert på fiskeolje regnes som den beste profylaktiske mot hjerteinfarkt og bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom betydelig.

Produkter som er nyttige for hjerte og blodårer

Et obligatorisk element blant listen over forebyggende tiltak. Bruk av visse typer matvarer bidrar til å opprettholde eller gjenopprette normal funksjon av hjertemuskelen. Den generelle styrke effekten av produkter som er gunstige for blodkar og hjerte har en positiv effekt på tilstanden til kapillærene, blodårene og karenees vegger. For å forlenge livet og opprettholde energibalansen som er nødvendig for hjerte- og hjernens arbeid, kan du hjelpe produkter som:

 1. Fisk - en uunnværlig kilde til næringsstoffer for å styrke veggene i blodårene.
 2. Olivenolje - produktet av den første pressingen er rik på polyfenoler og enumettede fettstoffer, derfor vil det vaskulære systemet bli beskyttet mot dannelsen av kolesterolplakk.
 3. Nøtter - tilstedeværelsen av arginin i dem kan halve redusere risikoen for hjertesykdom hvis du spiser disse fruktene, minst tre ganger i uken.
 4. Tørkede aprikoser - tørkede aprikoser regnes som kraftige naturlige antioksidanter og den rikeste kaliumkilden.
 5. Druer - Friske frukter, som vin, er rike på innholdet av polyfenoler, i tillegg er det en frukt som inneholder det største naturlige komplekset av vitaminer for hjertet.
 6. Mørk sjokolade er en godbit med nyttige flavonoider som fremmer vasodilatasjon, bidrar til å redusere blodtrykket, støtte hjernen.

De mest effektive vitaminkompleksene

Det er mange slike legemidler, noen er for forebygging av hjertesykdom, andre er foreskrevet med kombinert terapi. Å velge nyttige komplekser av vitaminer for hjerte er det nødvendig sammen med legen, fordi bare med hensyn til anamnese vil det vise seg å hente den mest effektive. For å bli guidet følger sammensetningen av multivitaminkomplekser, hovedvirkningen, form for frigjøring (tabletter, kapsler, sirup eller injeksjonsvæsker). Listen over de mest populære vitaminkompleksene ser slik ut: Ascorutin, Vitrum Cardio, Doppelgerz, Napravit, Synchron-7.

askorutin

Nyttige vitaminer for blodårer, hjerte muskel basert på ascorbinsyre og rutine. Listen over egenskaper som dette multivitaminkomplekset har, inneholder evnen til å redusere permillabiliteten til kapillærene, for å akselerere regenerering av vev og for å normalisere karbohydratmetabolismen. Ascorutin vil bidra til å gjøre karossens vegger sterke, eliminere hevelse og øke kroppens beskyttende funksjoner.

Vitaminer for hjertet

Multivitaminkomplekser inkluderer innholdet av mineraler, sporstoffer. Slike forberedelser til hjertet, hvordan å lede, fremme restaurering av hjertemuskelen, bidrar til å forbedre sine kutt. Mate legemet av biologisk aktive stoffer (vitaminer, magnesium, kalium, ginkgo biloba-ekstrakt, nype), kan denne blanding bremse utviklingen av aterosklerose, er det ofte foreskrevet for kombinasjonsterapi eller har risiko for å utvikle kardiovaskulær sykdom.

Kalium og magnesium i tabletter

Disse er to mineraler som er relatert til hverandre og ekstremt nødvendig for kroppen å beskytte mot hjerteinfarkt. Hvis fallet under det normale kaliumnivået, vil det bli en nedgang i magnesium, og innrømme at dette ikke anbefales. Mangel på kalium kan utløse et hjerteinfarkt, da mangel på dette mineral i blodet kan påvirke hjerterytmen. Med lavt magnesiumnivå øker risikoen for hjertearytmi hos en voksen med 75%. Raskt å gjenopprette balansehjelp med injeksjoner, og for å opprettholde det nødvendige nivået av hjelpepiller for hjertet: Panangin, Aspartkam, Magneroth.

Hawthorn forte

Kosttilskudd basert på frukt og blomster av denne planten inneholder andre nyttige stoffer: aspartat av kalium, magnesium. Denne kombinasjonen av komponenter bidrar til å normalisere hjertefrekvensen, senke blodtrykket, beskytte blodårene, eliminere spasmer. Forbedring av kapillærene gjøres lettere ved vedlikeholdet i Hawthorn forte quercetin, rutine, hyperosid, disse stoffene hjelper stoffet til å eliminere betennelsen i veggene til karene.

Doppellers for hjertet

Det foreskrives når det blir nødvendig å normalisere blodtrykket. På hjernen virker dette vitaminkomplekset basert på hagtornekstrakt selektivt. Ved behandling av hjertesvikt brukes Doppelgertz oftere enn andre preparater for vaskulær styrking, fordi den preges av en kombinasjon av beroligende, kardiotoniske og spasmolytiske effekter.

mexicor

Beskrivelsen er aktuell på 08/12/2014

 • Latinsk navn: Mexicor
 • ATX-kode: C01EB
 • Aktiv ingrediens: Etylmetylhydroksypyridinsuccinat (etylmetylhydroksypyridinsuccinat)
 • produsent: EcoFarmInvest (Russland)

struktur

En kapsel inneholder det aktive stoffet: oksymetyletylpyridinsuccinat - 0, 1 g, samt tilleggsstoffer - sur amber, melkesukker, potetstivelse og magnesiumstearat.

I ampuller på 2 ml inneholder oksymetyletylpyridinsuccinat - 100 mg, Trilon B og vann til injeksjon.

Skjema for utstedelse

Legemidlet frigjøres i kapsler med 0,1 g aktiv substans og ampuller på 2 ml, som inneholder 50 mg / ml av hovedkomponenten.

Farmakologisk virkning

Mexicore besitter antihypoksisk, nevrotoksisk, nootropisk, anxiolytisk og antioksidant virkning.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

Når behandling med dette legemidlet reduserer manifestasjonen av oksidativt stress, hemmer frie radikalperoksydoksydasjon av lipider og øker aktiviteten i antioxidantsystemet av enzymer. Cellenergimetabolisme forbedres også, energiproduserende funksjoner av mitokondrier aktiveres og kompensatorisk aktivering av aerob glykolyse aktiveres, og graden av undertrykkelse av oksidative prosesser reduseres.

I tillegg var det en forbedring i cerebral metabolisme og blodtilførsel til hjernen, mikrosirkulasjon og reologiske egenskaper av blod, en reduksjon i blodplateaggregasjon og så videre.

Absorpsjon av det aktive stoffet i kroppen kommer raskt og fullt fra mage-tarmkanalen. Maksimal konsentrasjon i blodplasma er nådd innen en time. I dette tilfellet blir preparatet raskt fordelt i vev og organer.

Utskilt Mexecor, hovedsakelig i form av glukuronokonjugat, med urin. Den mest aktive prosessen ble observert innen de første 4 timene fra det øyeblikk som tok legemidlet.

Indikasjoner for bruk av Mexico

Legemidlet i kapsler foreskrives i en kompleks terapi med:

 • iskemisk hjertesykdom;
 • iskemisk slag;
 • lett og moderat kognitive forstyrrelser uavhengig av opprinnelse;
 • dyscirculatory encephalopathy.

Når Meksikor injeksjoner er foreskrevet, kan indikasjonene for bruk være lik, så vel som den akutte perioden hjerteinfarkt.

Kontraindikasjoner for bruk

 • akutte brudd på lever og nyrer;
 • alder av pasienter under 18 år, siden effekten av stoffet ikke er etablert;
 • amming, graviditet;
 • følsomhet eller intoleranse av legemiddelkomponentene.

Bivirkninger

Når det behandles med Mexicom, kan fordøyelsessystemet påvirkes, som er ledsaget av dyspepsi, tørr munn, kvalme, diaré. Vanligvis går disse symptomene på egenhånd etter at stoffet er avsluttet. Langsiktig bruk av stoffet fører ofte til flatulens.

Også, problemer med søvn og utvikling er ikke utelukket allergiske reaksjoner.

Mexicor - bruksanvisning (metode og dosering)

Medisinering i ampuller er beregnet til intravenøs drypp eller intramuskulær injeksjon. Behandlingsforløpet på bakgrunn av den viktigste medisinterapien av akutt myokardinfarkt er 14 dager. For å få en rask terapeutisk effekt i de første 5 dagene, anbefales det å administrere legemidlet intravenøst ​​og deretter bytte til intramuskulær applikasjon.

For å utføre intravenøs dryppsinnledning bør inntaket være sakte nok ved bruk av saltoppløsning av natriumklorid eller 5% glukoseoppløsning i volum. For eksempel skal 100-150 ml av oppløsningen administreres innen 30-90 minutter. Du kan også sette injeksjoner, mens en langsomt intravenøs injeksjon er tillatt, som utføres i minst 5 minutter.

Som instruksjonen på søknaden informerer Mexicor i tabletter, de må tas 8 timer senere 3 ganger om dagen. Den gjennomsnittlige enkeltdosen er 2-3 mg pr. Kg kroppsvekt, og den daglige dosen er 6-9 mg pr. Kg kroppsvekt. Maksimal tillatt enkeltdose på 0,25 gram og en daglig dose på 0,8 g. Vanligvis foreskrives kapsler internt som en del av en kompleks terapi.

For hver sykdom bestemmes behandlingsregimet og den nødvendige dosen av legemidlet av legen. Dette tar hensyn til sykdommens nosologiske form og den individuelle sensitiviteten til pasienten til stoffet. Varigheten av behandlingen med Mexico kan også være forskjellig, for eksempel i iskemisk hjertesykdom og hjernesirkulasjonsforstyrrelser, det er 1,5-2 måneder.

Behandling av Mexicort bør gjennomføres gradvis, og reduserer den daglige dosen med 0,1 g.

overdose

Når en overdose av dette stoffet kan manifestere symptomer på søvnløshet, døsighet, en liten økning i blodtrykket. Slike tilfeller krever ikke spesiell terapi, siden de vanligvis sender seg selv.

Hvis det er en signifikant økning i blodtrykket, så utnevne en pille for å redusere den, i tillegg til antianginale legemidler.

interaksjon

Mottakelsen av kapsler og injeksjoner av Mexicor intensiverer virkningen av antiparkinsonske og antikonvulsive midler, samt anxiolytiske midler av benzodiazepin-serien. I tillegg øker aktiviteten til antianginal medisiner, den antihypertensive effekten av beta-blokkere, ACE-hemmere og effekten av antiarytmiske legemidler øker.

Salgsbetingelser

Legemidlet er utgitt på resept.

Lagringsforhold

Oppbevaringsstedet må være tørt, mørkt og beskyttet mot barn, med en temperatur på opptil 25 ° C.

Vitaminer for hjerte og blodårer - Liste over legemidler, beskrivelse, priser

Kardiovaskulære patologier er på første plass blant årsakene til reduksjonen i forventet levealder. Overholdelse av en sunn livsstil, regelmessige undersøkelser hos legen, vil bidra til å forhindre utseendet deres, men for at hele kroppen skal fungere optimalt, må vitaminer for hjerte og blodkar tas i tillegg.

Regelmessige undersøkelser hos legen, en sunn livsstil, vil bidra til å forhindre forekomst av kardiovaskulære patologier

Å velge det nødvendige vitaminkomplekset vil hjelpe legen med å ta hensyn til vekt, alder, helsetilstand, pasientens yrke. Det anbefales ikke å velge slike preparater alene; i beste fall vil effekten av behandlingen være lav, og i verste fall kan det være skadelig for helsen og forårsake forgiftning av kroppen.

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer

For normal drift av kroppen er det nødvendig at blodet strømmer til organene i tilstrekkelig volum, dvs. flyttet med den nødvendige hastigheten i blodårene og arteriene, som på biokjemisk nivå reguleres ved hjelp av mineraler, vitaminer og mikroelementer. Det vil si at vitaminkomplekser ikke bare styrker blodkar og hjerte, men også normaliserer blodsirkulasjonen og motstår kolesterol-akkumulering. Mangel på vitaminer og mikroelementer fører til dannelsen av patologier av blodkar og hjerte.

Hvilke vitaminer er nødvendig for hjerte og blodårer:

 • Vitamin A (retinol). Regulerer metabolske prosesser, forhindrer utviklingen av aterosklerose. På apotek kan du kjøpe en oljeaktig løsning av retinolacetat til oral administrasjon.
 • Vitamin B11. Stimulerer nedbrytningen av fett, noe som gjør det mulig å frigjøre energien som trengs for å redusere hjertemuskelen.
 • Vitamin C (askorbinsyre). Forhindrer dannelsen av kolesterolplakk, styrker hjertemuskelen, øker stoffskiftet, reduserer skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene. Det er inkludert i de fleste vitamin- og mineralkomplekser. Separat er det utstedt i form av tabletter, ampuller, drageer.
 • Vitamin P (rutin). Reduser permeabiliteten av kapillærene, styrker arterieveggene. Det er en del av Ascorutin.
 • E-vitamin (tokoferol). Forhindrer dannelsen av frie radikaler som ødelegger myokard og blodårer, forhindrer dannelsen av trombi, reduserer blodpropp, fremmer normalisering av blodtrykket. Du kan kjøpe kapsler og oljeløsning.
 • Vitamin B1 (tiamin). Dette vitaminet omdannes i kroppen til kokarboksylase, som har en stimulerende effekt på myokardiske sammentrekninger. Solgt i form av ampuller til injeksjon.
 • Vitamin B6 (pyridoksin). Stimulerer nedbrytningen av overdreven kolesterol og normaliserer utvekslingen av fett. Det er en del av vitaminkompleksene for hjerte og blodårer, det oppnås separat i ampuller (pyridoksinhydroklorid).
 • Vitaminer i gruppe F. Fet flerumettede syrer som forhindrer dannelse av plaques på arteriene.
 • Koenzym Q Forhindrer arytmi, hjerteinfarkt, forhindrer for tidlig aldring.
 • Vitamin B12 (cyanokobalamin). Bringer tilbake den biokjemiske sammensetningen av blodet.
 • Vitamin B (folsyre). Forhindrer forekomst av infarktforhold.

Vær oppmerksom! Mange av disse vitaminene kan hentes fra mat med riktig balansert kosthold, men med alderen blir det nødvendig å ta ekstra medisiner for å sikre normal kroppsfunksjon.

Vitaminkomplekser normaliserer blodsirkulasjonen, styrker blodkar og hjerte, motstår kolesterol akkumulering

Kardiovaskulærsystemet styrkes også med ulike sporstoffer, blant annet kalsium, magnesium, fosfor, selen og kalium er spesielt viktige:

 • Kalsium bidrar til korrigerende myokardiske sammentrekninger, styrker på veggene i blodårene. Apotek alternativ - Calcemin.
 • Magnesium. Forbedrer metabolismenes prosesser i myokardiet, hemmer trombusdannelse. På apotek kan du kjøpe kardiomagnesium-tabletter (til behandling av angina og myokard).
 • Kalium. Fremmer å utføre en nerveimpuls langs nervefibrene, noe som bidrar til å korrigere myokardiekontraksjon. Er i sammensetningen av tabletter og Asparcum-oppløsning.
 • Fosfor. Dette er byggematerialet som kreves av cellemembranene for kvalitativ muskelkontraksjon. Apotek alternativ - saltløsning med fosfater.

Vitaminer og mineraler er representert i apoteket, både i form av monopreparasjoner (oppført ovenfor), og som en del av komplekse vitamintilskudd. Bruken av sistnevnte er mest rimelig, siden de har en balansert sammensetning, og det er mulig å få en daglig dose av de nødvendige mineraler og vitaminer for hjertet i en kapsel.

Hvem må ta vitaminer

Vanligvis begynner folk å tenke på sin egen helse bare når de allerede har denne eller den patologien. Vitaminkomplekser for blodkar og hjerte brukes ikke bare til å behandle plager, men også for å forhindre utseende.

Vitaminkomplekser er tatt ikke bare for behandling, men også for å forhindre utseende av vaskulære og hjertesykdommer

For å forebygge vaskulære og hjertesykdommer, bør vitaminkomplekser tas til følgende pasientkategorier:

 • Personer med patologier av underekstremiteter og sykdommer i hodeskårene;
 • Mennesker eldre enn 35-40 år;
 • Personer som har hatt alvorlige former for vaskulær og hjertesykdom;
 • Idrettsutøvere som regelmessig blir utsatt for sterk fysisk stress;
 • Folk engasjert i tung fysisk arbeidskraft og arbeider i farlige næringer.

Viktig! Barn opp til 14 år og ungdom, vitaminpreparater for blodårer og hjerter er foreskrevet i henhold til indikasjonene.

Alle de ovennevnte personer bør konsultere en kardiolog eller en terapeut som velger det nødvendige stoffet, med hensyn til pasientens individuelle egenskaper, bestemme hyppigheten og varigheten av vitaminterapien.

Populære og effektive vitaminer: en liste over stoffer

Det er mange preparater med vitaminsammensetning for blodkar og hjerte, som hver er unikt og tas i henhold til individuelle indikasjoner. De mest populære produktene er oppført i tabellen.

Vitaminer for hjertet og blodkarene: En liste over stoffer

En stillesittende livsstil, hyppige belastninger, dårlige vaner, underernæring, en uregelmessig arbeidsdag - dette er hvor mange mennesker bor nå. Slike påkjenninger kan ikke bare påvirke helsen til kardiovaskulærsystemet, og antall pasienter i kardiologer vokser jevnt. Det er også bemerket at det triste faktum er at blant dem blir ungdommer, tenåringer og barn i stigende grad funnet.

For å takle dette problem og for å minimalisere den negative virkningen på hjerte og blodkar kan ikke bare ved å overholde reglene for en sunn livsstil og regelmessig overvåkning av en lege, men også ved hjelp av DRX vitaminer og sporelementer, som er i stand til tungtveiende støtte det kardiovaskulære systemet. For å plukke opp slik vitamin-mineralsk kompleks, vil terapeuten eller kardiologen som vurderer dine individuelle egenskaper, hjelpe deg: alder, vekt og helsetilstand. I denne artikkelen vil vi introdusere deg vitaminer, mineraler og preparater basert på dem, som er i stand til å gjenopprette og støtte hjertet og blodårene.

Hvilke vitaminer er gode for hjertet og blodårene?

Listen over vitaminer som styrker hjertet og blodårene inkluderer:

 1. Vitamin C (eller askorbinsyre) - er i stand til å akselerere alle metabolske prosesser, styrker myokard og vaskulære vegger, forhindrer overdreven dannelse av kolesterol.
 2. Vitamin A (eller retinol) - forhindrer utviklingen av aterosklerotiske prosesser på blodkarets vegger og forbedrer metabolske prosesser.
 3. Vitamin E (tokoferol) - er en antioksidant og forhindrer oksidasjon av fett. Denne effekten beskytter vevene til karene og hjertet mot skade.
 4. vitaminP (rutin) - styrker veggene i arteriene og forhindrer overdreven blødning.
 5. vitaminF (Gruppen av flerumettede fettsyrer: linolsyre, linolensyre og arakidonsyre) - styrke det kardiale vev, hindrer dannelsen av kolesterol plaques og blodpropper på det indre laget av arteriene.
 6. Koenzym Q10 - Dette vitaminlignende stoffet er syntetisert i leveren, det er nødvendig å skaffe energi, det forhindrer hjerteinfarkt, arytmier og tidlig aldring.
 7. Vitamin B1 (tiamin) - etter å ha kommet inn i kroppen, blir den til kokarboksylase, noe som er nødvendig for stimulering av kardiale sammentrekninger.
 8. Vitamin B6 (pyridoksin) - normaliserer lipidmetabolismen og fremmer desintegrasjon og utskillelse av overskytende kolesterol.

Hvilke sporstoffer er nyttige for hjerte og blodårer?

Listen over mikroelementer som styrker hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. magnesium - sørger for en balanse mellom kalium og natrium, stabiliserer blodtrykket, forbedrer metabolismen i myokardiet og forhindrer dannelsen av blodpropp.
 2. kalsium - Styrker veggene i blodkarene og normaliserer sammentrekninger av hjertemuskelen. For bedre absorpsjon tas med vitamin D.
 3. kalium - gir en kvalitativ beholdning av nerveimpulsen som kreves for sammentrekning av myokardiet langs nervefiberen.
 4. fosfor - er et byggemateriale for cellemembraner og gir overføring av nerveimpulser og sammentrekning av myokardiet.
 5. selen - ødelegger frie radikaler som ødelegger veggene i blodkar og hjertevev, og fremmer bedre absorpsjon av andre vitaminer og mineraler.

Hvem bør ta vitaminer og mineraler først for hjertet og blodårene?

De fleste begynner å tenke på helsen til hjertet og blodkarene og deres støtte bare når de oppdager en sykdom. Det er kjent at forebygging av kardiovaskulære patologier ikke bare kan beskytte mot sykdomsprogresjonen, men hindrer også utseendet.

Kardiologer identifiserer slike grupper av mennesker som er vist å ta vitamin-mineralkomplekser for hjerte og blodårer:

 • pasienter med patologier av karene i hode eller nedre lemmer;
 • pasienter som fikk alvorlig kardiovaskulær sykdom
 • folk over 35;
 • idrettsutøvere;
 • personer som arbeider i farlige næringer eller engasjert i tung fysisk arbeidskraft;
 • barn og ungdom (ifølge indikasjoner).

Hvis du tilhører en av de ovennevnte gruppene, bør du kontakte en terapeut eller kardiolog som henter produktet du trenger. Gitt dine individuelle egenskaper, vil legen være i stand til å foreskrive en dose, gi råd om hvilken tid på året for å ta et kurs av vitaminterapi, avgjøre varigheten og hyppigheten av opptaket.

De mest effektive og populære vitamin- og mineralkompleksene for hjertet og blodkarene

I dag på apotekets hyller finner du mange vitaminpreparater for kardiovaskulærsystemet. Noen av dem inkluderer mineraler og ulike naturlige komponenter (hunderose, ingefær, hagtorn, ginkgo biloba, mynte, L-cystein, etc.). Vurder de mest effektive og populære.

askorutin

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter vitamin C og rutinemessig. Mottaket bidrar til å redusere skjøtheten og permeabiliteten til kapillærene, styrker de vaskulære veggene, eliminerer betennelsen og hevelsen. Ascorutin har antioksidant og radiobeskyttende virkning, fremmer normalisering av karbohydratmetabolismen, akselererer regenerering av vev og øker motstanden mot ytre ugunstige faktorer.

Asparkam

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter kalium aspartat og magnesium aspartat, som støtter hjertearbeidet, gjenoppretter elektrolyttbalansen og har antiarytmisk effekt. Den kan brukes ikke bare som et vitamintilskudd, men også som en komplett middel for arytmi, hjerteinfarkt, digitalisintoksikasjon, og hjertesvikt. I tillegg til en gunstig effekt på hjertet, forbedrer Asparks fordøyelsen og øker kontraktiliteten til skjelettmuskler.

BAD Hawthorn forte

I blandingen av tilsetnings maten er inkludert hagtorn (frukt og blomster ekstrakt), magnesium aspartat, og kalium aspartat, noe som bidrar til normalisering av hjertefrekvensen, lavere blodtrykk, og utøver en avstivning og mild sedativ virkning. Inneholdt i Hawthorn rutin, quercetin, hyperoside og helbreder kapillærer eliminere vaskulære veggen inflammasjon, bekjempe virus og beskytte blodkar fra virkningen av negative faktorer. Den vitexin, som er en del av stoffet, eliminerer spasmer og normaliserer arbeidet i myokardiet, aktiverer dets enzymer.

Vitrum Cardio

Dette vitamin-mineralkompleks omfatter et kompleks av vitamin A, E, D3, C, B1, B12, B6, B2, pantotensyre og folsyre, nikotinamid, selen, krom, soyalecitin, beta sil sterol, sink, psylliumfrø, havrekli og fiskeolje. Legemidlet er brukt til å forhindre utvikling av IHD og aterosklerose, foreskrives under rehabilitering etter et hjerneslag og hjerteinfarkt. Vitrum Cardio normaliserer lipidmetabolismen og hjelper til med å normalisere nivået av triglyserider og kolesterol i blodet.

Vil sende

Sammensetningen av denne formulering inkluderer vitaminene B1, B2 og B6, magnesium og kalium-asparginat, hofter, blomster og hagtorn ekstrakt av ginkgo biloba. Disse komponentene styrker de vaskulære veggene, normaliserer blodsirkulasjonen, gjenoppretter myokardiet og forbedrer kontraktiliteten. Legemidlet er i stand til å redusere aterosklerotiske prosesser i koronarbeinene og forhindrer utviklingen av hjerteinfarkt.

Cardio Forte

Sammensetningen av vitamin-mineralkompleks inneholder vitaminene C, B6, B12, E, folinsyre, beta-karoten, magnesium, lykopen, vendelrot og hagtorn ekstrakter, flerumettede fettsyrer, L-arginin, L-taurin, kalium og kanel. Cardio Forte brukes til å behandle og forhindre nevrokirkulatorisk dystonium hjerte- eller hypertonisk type, arteriell hypertensjon og andre patologier i hjertet og blodårene. Legemiddelet kan også administreres til personer som er i fare for å utvikle hjerte og karsykdommer.

Doppelgerz kardiovaskulær

Sammensetningen av dette stoffet inkluderer et ekstrakt av hagtorns blader og blomster, som har spasmolytiske, kardiotoniske og beroligende effekter. Mottak Doppellerts kardiovaskulær gir selektiv utvidelse av blodkarene i hodet og hjertet, hjelper til med å normalisere blodtrykket og normaliserer venetrykk. Legemidlet brukes i den komplekse behandlingen av hjertesvikt i I-II-grad.

CoQ10 (koenzym Q10)

Sammensetningen av dette unike preparatet inkluderer koenzym Q10, som bidrar til generering og opphopning av energi i celler. Opptak CoQ10 gir økt immunitet og normalisering av hjertet og karene. Legemidlet brukes til å behandle og forhindre hypertensjon, hjertesvikt, myokarditt og myokardiodystrofi. Koenzym Q10 bidrar til å senke blodtrykket, normaliserer blodsirkulasjonen, påvirker hjernens arbeid positivt og gir den nødvendige energien til hele kroppen.

Kardiohels

Sammensetningen av dette preparatet inkluderer vitaminene A, C (fire former), E, ​​B12, folinsyre, kalium, selen, sink, magnesium, niacin, koenzym Q10, L-karnitin, hvitløk, ginkgo biloba, hvit pil og hagtorn. Motta Kardiohelsa bidrar til å stabilisere forbrenningen, redusere kolesterolnivået og protrombin, styrke karvegger, restaurering av sin elastisitet, forebygging av aterosklerotiske lesjoner formasjon, forbedring av nervesystemet og det sirkulatoriske normalisering. Legemidlet har antiinflammatorisk, immunostimulerende, hypotensiv og koleretisk effekt.

Synkron-7

Sammensetningen av dette legemidlet omfatter syv naturlige former for vitamin C, grapefruktpektin, bioflavonoider og diettindoler. Synkron-7 er vellykket brukt av kardiologer til å behandle alvorlig aterosklerose, visse hjertefeil og myokarditt. Dessuten kan medikamentet bli administrert for å normalisere blodkolesterolnivået, opprettholde immunitet eliminere hormonell ubalanse, akselererende vev regenerering og for å opprettholde den mental og fysisk aktivitet i løpet av intensive belastninger.

Det er mange andre multivitaminpreparater for hjerte og blodårer. I denne artikkelen har vi kun kjent deg med noen av dem og beskrevet deres hovedegenskaper. Hvilken vil være best for deg? Svaret på dette spørsmålet kan fåes ved å konsultere en lege, siden hvert legemiddel har sitt eget sett med indikasjoner og kontraindikasjoner. Husk dette og vær sunn!

Mexicor - instruksjoner for bruk, karakterer, analoger og frigjøringsformer (tabletter eller kapsler på 100 mg, injeksjoner i ampuller for injeksjon) av et medikament for behandling av koronar arteriesykdom, slag og encefalopati hos voksne, barn og i svangerskapet. struktur

I denne artikkelen kan du lese instruksjonene for bruk av stoffet mexicor. Presentert er vurderinger av besøkende til nettstedet - forbrukere av denne medisinen, samt meninger fra leger av spesialister på bruken av Mexicor i deres praksis. En stor forespørsel er å aktivt legge til tilbakemelding på stoffet. Legemidlet hjalp eller hjalp ikke med å kvitte seg med sykdommen, som observerte komplikasjoner og bivirkninger, muligens ikke erklært av produsenten i merknaden. Analoger av Mexico i nærvær av eksisterende strukturelle analoger. Bruk til behandling av hjertesykdom (CHD), hjerneslag og encefalopati hos voksne, barn, samt under graviditet og amming. Preparatets sammensetning.

mexicor - antioksidant stoff.

Mexicor reduserer manifestasjoner av oksidativt stress, inhibere lipidperoksydering og øke aktiviteten av antioksidanten enzymsystemet. Mexicor forbedrer celleenergiutveksling energosinteziruyuschie aktivering mitokondriell funksjon, aktivering av kompenserende forsterkende aerob glykolyse og redusere graden av inhibering av oksidative prosesser i Krebs-syklusen.

Energosinteziruyuschee virkning av stoffet er forbundet med en økning i levering og forbruk celler suksinat-, gjennomføre hurtig oksydasjon fenomen ravsyre suksinat-dehydrogenase, samt med aktiveringen av den mitokondrielle respiratoriske kjeden. Når dissosiasjon Mexicor medikament i cellen, og på suksinat derivat av 3-hydroksypyridin (base), basen oppviser en sterk antioksidanteffekt, å stabilisere cellemembraner og gjenoppretter funksjonell aktivitet i celler. Reduserer viskositeten av cellemembranen øker sin fluiditet og gir en modulerende virkning på de membran-bundne enzymer (kalsium-uavhengig fosfodiesterase, adenylatsyklase, acetylcholinesterase), ionekanaler og reseptor-kompleksene, noe som bidrar til bevaring av strukturell og funksjonell integritet av biomembraner, forbedrer transporten av nevrotransmittere og synaptisk transmisjon.

Legemidlet forbedrer cerebral metabolisme og blodtilførsel til hjernen, forbedrer mikrosirkulasjonen og reologiske egenskaper av blod, reduserer blodplateaggregasjon.

Det forbedrer den funksjonelle tilstand av ischemisk myokardium, kontraktile funksjon av hjertet og reduserer synligheten av systolisk og diastolisk venstre ventrikkel dysfunksjon. I sammenheng med koronar insuffisiens øker sikkerhet blodstrømmen til ischemisk myokardium og aktiverer energosinteziruyuschie prosesser i det ischemiske område, for derved å bevare integriteten av kardiomyocytter og opprettholde sin funksjonell aktivitet. Effektivt gjenoppretter myokardial kontraktilitet med reversibel kardial dysfunksjon, som er en betydelig reserve for økning av hjertekontraktilitet hos pasienter med koronar arteriesykdom komplisert med hjertesvikt.

Hos pasienter med stabil angina øker stress økt toleranse for fysisk aktivitet og nitangaktivitet, forbedrer blodets reologiske egenskaper. Ved å legge til Mexicor til standard CHD-terapi, forbedres pasientens kliniske tilstand, øker toleransen mot fysisk aktivitet og forbedrer livskvaliteten.

Mexicor membranstruktur stabiliserer beholderveggen hemmer blodplateaggregasjonen normalisere mikrosirkulasjonsforstyrrelser i de tidlige stadier av aterogenese har hypolipidemisk virkning, reduserer total kolesterol og LDL.

Mexicor utøver nevrobeskyttende virkninger på metabolismen og funksjonell aktivitet av cerebral ischemisk, øker motstanden mot cerebrale sirkulatoriske hypoperfusjon forhold, forhindrer reduksjon i cerebral blodstrøm etter iskemi reperfusjonsperioden. Preparatet fremmer tilpasning til den ødeleggende effekt av ischemi, uttømming av karbohydratreservene inhibering, blokkerer postischemisk fall i glukoseutnyttelse og oksygen hjerne og forhindrer progressiv akkumulering av laktat. Dette forbedrer ytelsen til autoregulerende responser av cerebrale kar.

Mexicor besitter nootrope egenskaper, hindrer og reduserer forstyrrelser av lærings- og hukommelsesprosesser som forekommer i løpet av akutte og kroniske vaskulære sykdommer i hjernen, med mild til moderat kognitiv svekkelse av forskjellig opprinnelse, har en antioksidant virkning, forbedrer konsentrasjon og effektivitet.

Inkluderingen av Mexicor i kompleks behandling av pasienter med akutt nedsatt hjernesirkulasjon reduserer alvorlighetsgraden av kliniske manifestasjoner av hjerneslag og forbedrer løpet av rehabiliteringsperioden.

Mexicor har en selektiv, ikke ledsaget av sedasjon og muskelavslapning, angstdempende effekt, eliminerer angst, frykt, stress, angst, øker tilpasning og emosjonelle status.

struktur

Etylmetylhydroksypyridinsuccinat + hjelpestoffer.

farmakokinetikk

Etter inntak blir den aktive substansen i Mexicor-preparatet raskt og fullstendig absorbert fra fordøyelseskanalen. Raskt fordelt i organer og vev. Den gjennomsnittlige tiden for distribusjon av legemidlet i kroppen er 4,9-5,2 timer.

Metabolisert i leveren ved glukuronering. 5 metabolitter er blitt identifisert: 3-hydroksypyridin-fosfat - er produsert i leveren og involvering av alkalisk fosfatase dekomponeres til fosforsyre, og 3-hydroksypyridin; 2-nd metabolitt - farmakologisk aktiv, dannes i store mengder og finnes i urinen i 1-2 dager etter å ha tatt stoffet; 3. - utskilles i store mengder av nyrene; 4-th og 5-th-glukuronkonjugater. Det mest aktive stoffet og dets glukuronokonjugater utskilles i de første 4 timene etter å ha tatt stoffet. Indikatorene for utskillelse av uendret stoff og metabolitter av nyrene har en betydelig individuell variabilitet.

vitnesbyrd

 • IHD (som en del av kompleks terapi);
 • i den komplekse behandlingen av akutt myokardinfarkt (fra første dag);
 • iskemisk slag (som en del av komplisert terapi);
 • disirkulatorisk encefalopati;
 • mild til moderat kognitiv svekkelse.

Skjema for utgivelse

Kapsler 100 mg (noen ganger feilaktig kalt piller).

Løsning for intravenøs og intramuskulær injeksjon (injeksjoner i ampuller til injeksjon).

Instruksjoner for bruk og dosering

Mexicore er foreskrevet inne. Startdosen er 100 mg (1 kapsel) 3 ganger daglig. Deretter bør du gradvis øke dosen avhengig av sykdomsforløpet og toleransen av behandlingen. Maksimal daglig dose bør ikke overstige 800 mg, enkeltdose - 200 mg. Den daglige dosen av legemidlet fordeles fortrinnsvis i flere doser i løpet av dagen. Behandlingsforløpet med Mexico gjennomføres gradvis, og reduserer den daglige dosen av stoffet med 100 mg.

Varigheten av behandlingstiden ved Mexico ved bruk av den i kompleks terapi av IHD og sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, bør være minst 1,5-2 måneder. Gjentatte kurs (på anbefaling av lege), helst i vårhøstperioder.

I behandling av vaskulær encefalopati, lunge og mild kognitiv svekkelse uten begrensning Mexicor tilordnet for varigheten av behandlingen ved en dose på 100 mg 3-4 ganger daglig.

Ved behandling av akutt hjerteinfarkt Mexicor administrert intravenøst ​​eller intramuskulært i 14 dager på bakgrunn av konvensjonell terapi, omfattende nitrater, beta-blokkere, ACE-inhibitorer, trombolytiske midler, antikoagulanter og antiplatemidler, så vel som symptomatiske midler er angitt.

I de første 5 dagene for å oppnå maksimal effekt, bør legemidlet administreres iv, i de neste 9 dagene - legemidlet kan injiseres / m.

B / i et Fremstillingen skjer ved infusjon langsomt (for å unngå bivirkninger) i fysiologisk saltoppløsning eller 5% dekstrose (glukose) i et volum på 100-150 ml i 30 til 90 min. Hvis det er nødvendig, kan en sakte jetinjeksjon av et preparat som varer minst 5 minutter, være mulig.

Parenteral administrering av preparatet (vekt / eller w / o) blir utført 3 ganger i døgnet, hver 8. time daglig terapeutisk dose er 6-9 mg / kg enkeltdose kroppsvekt -. 2,3 mg / kg kroppsvekt. Maksimal daglig dose bør ikke overstige 800 mg, enkeltdose - 250 mg.

I akutt slag (hjerneinfarkt) Mexicor anvendes i komplekset terapi av dagen i løpet av 2-4 / dryppe 200-300 mg 2-3 ganger om dagen, deretter v / m fra 100 mg 3 ganger daglig. Varigheten av behandlingen er 10-14 dager. I fremtiden administreres stoffet oralt i form av kapsler på 100 mg to ganger daglig i 14 dager og 100 mg 3 ganger daglig i de neste 7 dagene. Hyppigheten og varigheten av gjentatte behandlingsformer bestemmes av legen.

I dyscirculatory encefalopati i dekompensasjonsfasen bør Mexicor brukes iv / drypp eller drypp i en dose på 100 mg 2-3 ganger per dag i 14 dager. Deretter blir legemidlet gitt i / m ved 100 mg per dag i de neste 2 ukene. I fremtiden er legemidlet foreskrevet i form av kapsler på 100 mg 2-4 ganger daglig, hyppigheten og varigheten av behandlingen bestemmes av legen.

I løpet av profylakse av karsirkulatorisk encefalopati, blir Mexicor gitt intravenøst ​​i en dose på 100 mg to ganger daglig i 10-14 dager.

For behandling av milde og moderate kognitive sykdommer, får Meksiko en dose på 100-300 mg per dag i 14 dager. Om nødvendig, i fremtiden, brukes legemidlet i kapsform for 100 mg 2-4 ganger daglig (på anbefaling av lege) uten å begrense behandlingsforløpet for varigheten.

Bivirkning

 • tørrhet og metallisk smak i munnen;
 • Forfølgelse i halsen;
 • følelse av ubehag i brystet og mangel på luft;
 • følelse av "spilling" varme gjennom hele kroppen;
 • dyspepsi;
 • kvalme;
 • diaré;
 • flatulens;
 • allergiske reaksjoner;
 • søvnforstyrrelser (døsighet eller sovner).

Kontra

 • nedsatt leverfunksjon
 • nedsatt nyrefunksjon
 • barn og ungdom under 18 år (effekt og sikkerhet ikke etablert);
 • graviditet;
 • amming (amming);
 • overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Søknad under graviditet og amming

Kontraindikert bruk av stoffet under graviditet og amming.

Bruk til barn

Kontraindisert hos barn og ungdom under 18 år. Effektiviteten og sikkerheten ved å utnevne Mexico til barn og ungdom under 18 år er ikke etablert.

Spesielle instruksjoner

Ved akutt hjerteinfarkt, akutt (hjerneinfarkt) og kronisk (encefalopati), cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser etter fullføring av parenteral administrering, for å opprettholde den oppnådde terapeutiske virkning, er det anbefalt å fortsette å anvende Mexicor medikament i doseringsform av en kapsel (100 mg 3 ganger daglig). Varigheten av behandlingen bestemmes av legen.

Påvirkning på evnen til å kjøre biler og styre mekanismer

I løpet av perioden med narkotikabehandling, bør det tas hensyn når du kjører biler og engasjerer seg i andre potensielt farlige aktiviteter som krever økt konsentrasjon av oppmerksomhet og hastighet av psykomotoriske reaksjoner.

Drug Interaksjoner

Mexicor forbedrer virkningen av antikonvulsiva midler (carbamazepin), antiparkinsonics (levodopa) og benzodiazepin-anxiolytika.

Meksiko reduserer giftige virkninger av etanol (alkohol).

Mexicor forsterker effekten av nitrater.

Analoger av Mexicor drug

Strukturelle analoger for det aktive stoffet:

 • 2-etyl-6-metyl-3-hydroksypyridinsuccinat;
 • 3-hydroksy-6-metyl-2-etylpyridinsuccinat;
 • Medomeksi;
 • Meksidant;
 • meksidol;
 • Meksipridol;
 • Meksiprim;
 • Meksifin;
 • Metostabil;
 • Neurox;
 • Tserekard;
 • Etylmetylhydroksypyridinsuccinat.

mexicor

Mexicor: instruksjoner for bruk og omtaler

Latin navn: Mexicor

Aktiv ingrediens: Etylmetylhydroksypyridinsuccinat (Etylmetylhydroksypyridinsuccinat)

Produsent: EcoFarmInvest (Russland)

Oppdater beskrivelse og bilde: 05/13/2018

Prisene på apotek: fra 128 rubler.

Mexicor er en antioksidant.

Form for utstedelse og sammensetning

 • Kapsler: størrelse 2, hard gelatin, gul; inne i kapslene - en blanding av granulater og hvitt pulver med en gulaktig nyanse eller hvit (10 stk i en plan cellepakke, i en papppakke med 2, 3 eller 6 pakker);
 • En løsning for intravenøs (i / v) og intramuskulær (I / m) administrering: i form av et fargeløst eller svakt farget gjennomsiktig væske (2 ml glassampuller mørk farge i blisterpakninger til 5 ampuller, i en pappbunt 1, 2 eller 4 pakker).

Aktivt stoff - etylmetylhydroksypyridinsuccinat:

 • 1 kapsel - 100 mg;
 • 1 ml oppløsning - 50 mg.
 • Kapsler: laktose (melkesukker), mikrokrystallinsk cellulose, potetstivelse, magnesiumstearat, povidon (lavmolekylær polyvinylpyrrolidon 12600 ± 2700);
 • Løsning: ravsyre, dinatriumedetat, vann til injeksjon.

I tillegg i kapslene: gelatin, fargestoff kinolengult (E104), titandioksid (E171), farvestrålende solgul (E110).

Farmakologiske egenskaper

farmakodynamikk

Mexicor forbedrer kontraktile funksjon av hjertemuskelen og den funksjonelle tilstand av ischemisk myokardium i løpet av hjerteinfarkt, så vel som reduserer symptomene på diastolisk og systolisk venstre ventrikkel dysfunksjon. Legemidlet har antioksidant aktivitet og evnen til å hemme prosesser som involverer frie radikaler (sistnevnte blir mer intens i koronar hjertesykdom og myokardisk nekrose, spesielt under reperfusjon). Det minimerer også den skadelige effekten av frie radikale partikler på kardiomyocytter.

På en kritisk reduksjon i koronar blodstrøm Mexicor opprettholder stabiliteten av strukturelle og funksjonelle organiseringen av membraner av kardiomyocytter, øker aktiviteten av membranen enzym - acetylkolinesterase, adenylatcyklase, fosfodiesterase. Stoffet forsterker aktiveringen av aerob glykolyse utvikles med akutt iskemi, utvinning av mitokondrielle redoks prosessen under de betingelser som hypoksi øker kreatin og ATP-produksjon. Alt dette sikrer integriteten til de morfologiske strukturene og normaliseringen av de fysiologiske funksjonene til det iskemiske myokardiet.

Emoxypine letter det kliniske forløpet av hjerteinfarkt, noe som gjør behandlingen mer effektiv, fremmer tidlig gjenopprettelse av den funksjonelle aktiviteten til den venstre ventrikkel, og reduserer risikoen for forstyrrelser i intrakardiell konduksjon og arten av arytmiske komplikasjoner. Medikamentet normaliserer stoffskifteprosesser i det ischemiske myokardium reduserer nekrose region, forbedres og / eller gjenoppretting av myokardial kontraktilitet og elektrisk aktivitet, men øker også koronar blodstrøm i området som påvirkes av ischemi, forbedrer de reologiske egenskapene til blodet øker antianginal nitropreparatov minimerer konsekvensene reperfusjonssyndrom, karakteristisk for akutt hjertesvikt.

Mexicor karakterisert neurobeskyttende virkningen stabiliserer blodsirkulasjonen i hjernen hypoperfusjon betingelser, hindrer reduksjon i cerebral blodstrømning postiskemiske reperfusjonsperioden. Stoffet gjør det mulig å tilpasse seg de skadelige effektene av ischemisk sykdom ved å bremse ned karbohydratreservene strømningsblokkerings postiskemiske redusere oksygen utnyttelsesgrad og hjerne glukose og hemming av progressiv akkumulering av laktat.

Mexicor forbedrer og normaliserer blodtilførselen til hjernen, og metabolske prosesser finner sted i den. Mottaket har en positiv effekt på de reologiske egenskapene til blod og mikrosirkulasjon. Legemidlet er i stand til å opprettholde hjernens funksjonelle aktivitet både under IHD og i postkemisk perioden. Legemidlet er preget av selektiv anxiolytisk virkning, ikke ledsaget av muskelavslapping og sedering. Det eliminerer også angst, angst, frykt, en følelse av konstant spenning.

Emoxypine har nootrope egenskaper og kan forhindre eller redusere alvorlighetsgraden av lære- og hukommelsesforstyrrelser som skyldes cerebrale vaskulære sykdommer (encefalopati, iskemisk slag) og kognitive lidelser, for mild til moderat grad. Legemidlet har antihypoksisk effekt, forbedrer effektiviteten og konsentrasjonen av oppmerksomheten.

Mexicor er inkludert i den komplekse behandlingen av pasienter med akutt hjernesirkulasjonsforstyrrelse, noe som reduserer alvorlighetsgraden av kliniske symptomer på slag og letter løpet av rehabiliteringsperioden.

farmakokinetikk

Ved intravenøs administrering går stoffet raskt (i løpet av 0,5-1,5 timer) fra blodet i vev og organer, noe som medfører en rask reduksjon i konsentrasjonen i uendret form. Når det administreres intramuskulært ved anbefalte doser, oppnås maksimalt nivå av aktiv substans i Mexicor i blodet etter 30-40 minutter og er 2,5-3 μg / ml. Samtidig finnes metabolitter i blodplasmaet i 7-9 timer.

Legemidlet skilles ut fra kroppen med urin i glukuronokonjugatform, så vel som i ubetydelige konsentrasjoner uendret.

Indikasjoner for bruk

 • Iskemisk slag;
 • Lette og moderate kognitive forstyrrelser i ulike etiologier;
 • Dysirkirkulatorisk encefalopati.

I tillegg er bruken av Mexico vist i den komplekse terapien:

 • Kapsler: iskemisk hjertesykdom;
 • Løsning: Fra den første dagen med akutt myokardinfarkt.

Kontra

 • Uttales nedsatt nyre- og / eller leverfunksjon;
 • Graviditetsperioden og amming;
 • Alder til 18 år;
 • Overfølsomhet overfor stoffene i legemidlet.

Instruksjoner for bruk av Mexico: metode og dosering

kapsler:
Kapsler tas oralt. Den anbefalte dosen ved begynnelsen av behandlingen er 1 kapsel 3 ganger daglig. Avhengig av pasientens tolerabilitet og kliniske tilstand, bør dosen av legemidlet gradvis økes, mens en enkelt dose ikke overstiger 2 kapsler, og det daglige inntaket - 8 kapsler.

Brukstid i den komplekse behandlingen av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen og hjertesykdom bør være 1,5-2 måneder eller mer. Legemidlet trekkes gradvis, ved daglig reduksjon av dosen av Mexico per 1 kapsel. Det anbefales å planlegge de gjentatte kursene som legen anbefaler for vårhøstperioden.

I den komplekse behandlingen av lunge- eller moderate kognitive sykdommer og dyscirculatory encefalopati, foreskrives legemidlet 1 kapsel 3-4 ganger om dagen, uten begrensning av anvendelsesperioden.

Løsning for intravenøs og intramuskulær administrering:
Intravenøst ​​kan legemidlet injiseres sakte av struyno (5 eller flere minutter) eller drypp. Til infusjonsinnledning blandes preparatet med 100-150 ml fysiologisk oppløsning eller 5% oppløsning av dextrose (glukose). For å forhindre utvikling av bivirkninger, bør infusjonsvarigheten være 0,5-1,5 timer. Den anbefalte daglige doseringen bestemmes ut fra beregningen av 6-9 mg per 1 kg av pasientens vekt, men ikke mer enn 800 mg per dag. Den mottatte dosen er delt inn i 3 (IV eller IM) administrasjon per dag, hver 8. time, med en enkelt dose i Mexico skal ikke overstige 250 mg.

Siden de tidlige dager av akutt hjerteinfarkt, bruk av stoffet vist i 14 dager i en konvensjonell terapi som består av den samtidige administrering av betablokkere, nitrater, antikoagulanter og antiplatemidler, angiotensin-konverterende enzym (ACE) inhibitorer, trombolytiske og beslektede symptomatiske medikamenter. For å oppnå den kliniske effekten av den første 5 dager anbefales / introduksjon, så er det mulig å flytte / m administrasjon løsning.

Den anbefalte doseringen for iskemisk beredskap (som en del av en kompleks behandling): 200-300 mg 2-3 ganger daglig i form av IV-dråp i løpet av de første 2-4 dagene av behandlingen, deretter - 100 mg 3 ganger daglig i / m. Behandlingsforløpet er 10-14 dager med den påfølgende overføring av pasienten til oral inntak av legemidlet 1 kapsel 2 ganger daglig for de første 14 dagene og 1 kapsel 3 ganger daglig for de neste 7 dagene. Varigheten av gjentatte kurs og hyppigheten av utnevnelsen bestemmes av legen på grunnlag av kliniske indikasjoner.

For behandling av vaskulær encefalopati i dekompensasjon fase som er vist på / dryppe eller jet Mexicor 100 mg 2-3 ganger om dagen i 14 dager, etterfulgt av 100 mg en gang per dag / m for de neste 14 dager. Fortsett behandling anbefales å ta stoffet inne i en dose på 1 kapsel 2-4 ganger daglig. Varighet og frekvens av gjentatte kurs bestemmes av den behandlende legen. For forebygging av vaskulær encefalopati pasient er foreskrevet en / m innføre en løsning av 100 mg to ganger om dagen, med varighet i løpet av 10-14 dager.

Den anbefalte dosen for milde og moderate kognitive sykdommer er 100-300 mg daglig IM i 14 dager. Om nødvendig kan terapien fortsette å ta legemidlet inne med 1 kapsel 2-4 ganger om dagen. Multiplikasjon av opptak anbefales av lege, mens behandlingsforløpet ikke har tidsbegrensninger.

Bivirkninger

Langvarig bruk av Mexico kan forårsake bivirkninger:

 • Nervesystemet - søvnforstyrrelser i form av døsighet eller som sovner;
 • Fordøyelsessystemet - flatulens; når du bruker en løsning for intravenøs og / eller injeksjon - kvalme.

Mottak av kapsler tolereres vanligvis godt, sjelden kan deres handling føre til følgende forhold:

 • Fordøyelsessystemet: tørr munn, fordøyelsesbesvær, kvalme, diaré (bivirkninger er forbigående);
 • Andre: allergiske reaksjoner.

Den høye frekvensen av IV-administrasjon av stoffet, spesielt strålen, kan forårsake følgende bivirkninger av forbigående karakter:

 • Åndedrettssystem: følelse av mangel på luft og ubehag i brystet, ondt i halsen;
 • Fordøyelsessystemet: metallisk smak og tørr munn;
 • Annet: En følelse av å spyle varme i hele kroppen.

overdose

Ifølge instruksjonen forårsaker Mexicor under en overdose følgende symptomer: søvnforstyrrelser (søvnløshet), noen ganger - døsighet; av og til en ubetydelig og kort (opptil 1,5-2 timer) økning i arterielt trykk ved intravenøs administrering.

Denne tilstanden krever vanligvis ikke bruk av propper, de ovennevnte tegnene på søvnforstyrrelser går uavhengig om dagen. Ved mottak Mexicor spesielt i høye doser for å bli tatt inn i en av de følgende anxiolytiske og hypnotiske stoffer: diazepam i en dose på 5 mg oksazepam 10 mg, nitrazepam 10 mg. Overdreven økning i blodtrykket krever utnevnelse av antihypertensive stoffer.

Spesielle instruksjoner

Parenteral administrering Mexicor ved behandling av akutt myokardialt infarkt og hjerneinfarkt, bør kroniske former for cerebrovaskulære hendelser (encefalopati) alltid fortsette inntak av medikamentet (1 kapsel 3 ganger daglig), lar det konservering oppnådd klinisk effekt. Varigheten av kapslene bestemmes av legen.

I løpet av perioden med å ta kapsler, må pasienten være forsiktig når du kjører biler og engasjerer seg i potensielt farlige aktiviteter, hvis ytelse krever en økt hastighet på psykomotoriske reaksjoner og oppmerksomhetskonsentrasjon.

Drug Interaksjoner

Samtidig bruk av Mexico fremmer forbedringen av virkningen av benzodiazepin-anxiolytika, antiparkinsoniske midler (inkludert levodopa), karbamazepin og andre antikonvulsiva midler.

Legemidlet forsterker den antihypertensive aktiviteten til beta-adrenoblokker og ACE-hemmere, den antianginale effekten av nitrater.

Antioxidantvirkningen av stoffet fører til en reduksjon i den toksiske effekten av etanol.

analoger

Analoger av Mexico er: Medomexi, Mexident, Mexidol, Mexipridol.

Vilkår for lagring

Hold unna barn.

Må ikke utsettes for sollys, oppbevares på et tørt sted ved en temperatur på opptil 25 ° C.

Holdbarhet - 3 år.

Forutsetninger for permisjon fra apotek

Det er utgitt på resept.

Anmeldelser av Mexico

Vurderinger om Mexico er ganske forskjellige. Noen leger hevder at stoffbehandling er ineffektiv og tviler på effektiviteten av sammensetningen av stoffet og dets metabolitter, dannet som følge av nedbrytning av det aktive stoffet i kroppen. Derfor tror eksperter ofte at monoterapi med stoffet ikke fører til en betydelig forbedring i helsetilstanden.

Mange pasienter er også enige med dem og sier at behandlingsforløpet med Mexico ikke hadde en signifikant effekt på kroppen.

Pris for Mexicore på apotek

Gjennomsnittlig pris på Mexicor kapsler er ca. 140-160 rubler (for pakking 20 enheter). Løsning for intramuskulær og intravenøs administrering koster rundt 360-410 rubler for en pakke med 10 ampuller i volum 2 ml eller 890-990 rubler for en pakning med 20 ampuller på 5 ml.

Les Mer Om Fartøyene