Atrieflimmer - Årsaker, symptomer og behandling

Atrieflimmer er vist fragmentert, kaotisk kontraksjon av muskelvevet (myokardium) ytterøret med en hastighet på 350 til 600 per minutt pulsbølger. Som et resultat, atriene kontraherer ikke fullt, svekker blodstrømmen til ventrikkene. En del av blodet beholdes i atria, noe som øker risikoen for blodpropper.

Tilstedeværelsen av atrieflimmer flash i mer enn 48 timer fører til en høyere risiko for iskemisk hjerneslag, hjerteinfarkt, tromboembolisme, forskjellige organer og perifer vaskulær sykdom, alvorlig kardiovaskulær sykdom.

Hva er det

Atriell fibrillasjon, oversatt fra latin, betyr "galskap i hjertet". Det er synonymt med betegnelsen "fibrillering", og definisjonen av sykdommen omfatter atrieflimmer - en type av supraventrikulær takykardi, atrial karakterisert kaotisk aktivitet sammen med deres reduksjon med en frekvens på 350-700 per minutt.

Denne hjerterytmeforstyrrelsen er ganske vanlig og kan observeres i alle aldre - hos barn, eldre, menn og kvinner av mellom og ung alder. Opptil 30% av nødsituasjonen og sykehusinnleggelsen i tilfelle rytmeforstyrrelser skyldes nettopp konsekvensene av atrieflimmer. Med alderen øker frekvensen av sykdommen: hvis opptil 60 år blir observert hos 1% av pasientene, er sykdommen allerede registrert hos 6-10% av mennesker.

I atrieflimmer, oppstår atriekontraksjonen i form av apnea, atrieflutter, så å si, for ham er skimrende krusninger, med separate grupper av fibre som kjører ukoordinert i forhold til hverandre. Sykdommen fører til en vanlig forstyrrelse av høyre og venstre ventrikel, som ikke kan kaste nok blod inn i aorta. Derfor, med atrieflimmer, har pasienten ofte et pulsfeil i store kar og en uregelmessig hjertefrekvens. Den endelige diagnose kan stilles på EKG, som gjenspeiler den unormale elektriske aktivitet av atriene og identifiserer tilfeldige, utilstrekkelige hjertesykluser.

årsaker til

Gi et brudd på hjertets rytme i henhold til type atrieflimmer kan være forskjellige akutte og kroniske lidelser.

Akutte årsaker er:

 • påvirkning av temperaturfaktorer - hyper- eller hypotermi;
 • operasjoner;
 • hjerteinfarkt;
 • overdreven bruk av koffein, alkohol, nikotin;
 • inflammatoriske sykdommer i hjertet - perikarditt, myokarditt;
 • tar narkotika med arytmogen effekt
 • mekaniske effekter på kroppen - skader, vibrasjon;
 • noen andre typer arytmi (WPW-syndrom).

Virkningen av faktorene nevnt ovenfor, i et sunt hjerte, mest sannsynlig atrieflimmer ikke provosere - det bidrar til fremveksten av strukturelle og metabolske forandringer i hjertemuskelen, samt noen typer ikke-hjertepatologi:

 • kardiomyopati;
 • hjerte svulster;
 • konsentrerende perikarditt;
 • endokrin patologi, spesielt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • anskaffet og noen medfødte hjertefeil;
 • arteriell hypertensjon;
 • hypertyreose;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen (kalkholdig cholecystitis, membranhernia);
 • patologi av sentralnervesystemet;
 • rus.

Symptomer på atrieflimmer

Det skal huskes at atrialfibrillering i 20-30% av tilfellene fortsetter uten symptomer uten å forårsake noen følelser. Påvisning av dette skjemaet skjer vanligvis ved et uhell.

Hovedklager hos pasienter med atrieflimmer inkluderer:

 • Hovedklagen er plutselige angrep av rask uregelmessig hjerterytme eller en følelse av konstant uregelmessig hjerterytme, en rippel av vener på nakken.
 • komprimerende smerter i hjerteområdet av typen angina pectoris;
 • generell svakhet, økt tretthet;
 • pusteproblemer (dyspné), spesielt med fysisk anstrengelse;
 • svimmelhet, ustabilitet i gang
 • besvimelse, besvimelse
 • økt svette;
 • sjelden en økning i urin (polyuria) med isolering av natriuretisk hormon.

Med utviklingen av en permanent sykdomsform, opphører pasientene ubehag eller uregelmessigheter i hjertearbeidet og tilpasser seg til å leve med denne sykdommen.

komplikasjoner

De farligste komplikasjonene med MA:

 1. Utviklingen av tromboemboli på grunn av trombose i hjertets kamre.
 2. Hjertesvikt.
 3. Utbruddet av en plutselig død på grunn av hjertestans forårsaket av okklusjon av dens indre åpninger.
 4. Utviklingen av kardioembolisk slag, som oppstår ved stagnasjon av blod i atriene.
 5. Kardiogent sjokk, som forårsaker en signifikant reduksjon i blodtrykket, som følge av at organene og vevene i menneskekroppen slutter å motta den nødvendige ernæringen, og irreversible prosesser begynner i dem.
 6. Dannelsen av trombi, som med blodstrømmen kan komme inn i et hvilket som helst organ, inkludert hjernen, provokerer hjernens vev (slag).

Atrieflimmer synes ved første øyekast å være en enkel sykdom. Pasienter med denne diagnosen Man må huske at den blafrende arytmi - en patologi, er risikoen for hvilken forbundet med komplikasjoner som følge av mangel på adekvat behandling rettidig eller overgangen av sykdommen seg til en kronisk form.

diagnostikk

Er diagnostisert med atrieflimmer på grunnlag av:

 • innsamling og analyse av anamnese;
 • påvisning av karakteristiske klager av pasienten;
 • påvisning av bestemte spesifikke endringer i postene til standard elektrokardiogrammet.

De elektrokardiografiske tegnene på denne patologien er som følger:

 • Flere bølger f, som bekrefter atriell fibrillasjon (fibrillering), oppdages. Denne typen bølge kan variere i amplitude, form og andre egenskaper;
 • På opptak er det helt fraværende denticles P, som nødvendigvis finnes ved en normal sinusrytme av hjertekontraksjoner;
 • mens vedlikehold av kompleksene QRS, er det et kaotisk brudd på intervaller RR.

I tillegg, når de utfører standard elektrokardiografi, er leger i stand til å bestemme pasientens tilknyttede hjertepatologi, noe som forårsaker rytmeforstyrrelser. Også for å etablere en nøyaktig diagnose og oppdage alle tilknyttede patologier, kan leger bruke diagnostiske teknikker som Holter-overvåkning, ekkokardiografi, ultralyd i hjertet,

Et eksempel på paroksysmal atrieflimmer på et EKG

Behandling av atrieflimmer

Til dato, med atriell fibrillering, brukes flere behandlingsmetoder, med sikte på å gjenopprette en tilstrekkelig rytme i hjertet og forhindre nye anfall. Medisiner, elektrisk kardioversjon brukes. Med den svake effekten av disse metodene, brukes kirurgiske behandlingsmetoder - kateterablation eller implantering av en pacemaker -. En omfattende tilnærming til terapi kan forhindre nye angrep.

Følgende legemidler brukes til atrieflimmer:

 1. Forhindre dannelsen av trombi-blodfortyndingsmidler - disaggregeringsmidler.
 2. Betablokkere (Betaxolol, karvedilol nebivalol, metoprolol, pindolol, propraolol, Celiprolol, esmolol) og kalsiumblokkere (verapamil, diltiazem) - de tregere hjertefrekvensen. Disse stoffene for atrieflimmer av hjertet hindre for rask sammentrekning av ventriklene, men ikke regulere hjerterytmen.
 3. For antiblodplateterapi, blir antikoagulasjon utnevnt, ikke utelukker dannelsen av blodpropper, men reduserer risikoen for denne, og følgelig forekomsten av slag (heparin, fondaparinuks, enoksaparin).
 4. Ved diagnose av atrieflimmer brukes også medisiner som forhindrer dannelse av blodpropper og forekomst av slag (warfarin, pradax).
 5. Antiaritmichnye midler (amiodaron, dronedaron, ibutilid, prokainamid, propafenon, sotalol, flekainid).

For å overvåke effekten av medisiner, er det nødvendig med vanlige blodprøver. Bare en lege vil kunne velge riktig pille for atrieflimmer, fordi mange av dem har alvorlige kontraindikasjoner, samt proarytmisk aktivitet når han narkotika resepsjonen kan plutselig utløse atrieflimmer.

Før behandling av atriell fibrillering i hjertet, er det nødvendig å ta hensyn til eksisterende sykdommer som er tilstede hos pasienten. Noen ganger begynner medisinen på sykehuset, hvor det er lettere for leger å kontrollere kroppens respons og hjertefrekvens. Med denne terapien i 30-60% av tilfellene, forbedrer pasientens tilstand, men over tid kan effekten av medisiner reduseres. I dette henseende foreskriver legene ofte flere antiarytmiske legemidler.

Behandling av en konstant form for atrieflimmer

I dette skjemaet foreskrives pasienten tabletter som reduserer hjerterytmen. De viktigste her er en gruppe betablokkere og hjerteglykosider, for eksempel concor 5 mg x 1 ganger daglig, coronale 5 mg x 1 ganger daglig, egilok 25 mg x 2 ganger daglig, betacok 25-25 mg x 1 ganger daglig og andre. Fra hjerte glykosider brukes digoksin 0,025 mg, 1/2 tablett x 2 ganger daglig - 5 dager, pause - 2 dager (lørdag, sol).

Ønsket program antikoagulanter og antiplatemidler, f.eks cardiomagnyl 100 mg pr måltid, eller 75 mg klopidogrel til lunsj, eller warfarin 2,5-5 mg x 1 pr dag (INR nøye kontrollert - parameteren av blodkoagulasjonen, anbefales vanligvis 2,0-2,5). Disse stoffene forstyrrer økt trombose og reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slag.

Kronisk hjertesvikt som skal behandles, diuretika (1,5 mg indapamid morgen veroshpiron 25 mg om morgenen) og ACE-hemmere (prestarium 5 mg om morgenen, enalapril 5 mg x 2 ganger om dagen, lisinopril 5 mg om morgenen), som gir organo virkning på blodkar og hjerte.

Kirurgisk behandling av sykdommen

På grunn av den aktive utviklingen av vitenskap og medisin, er den kirurgiske metoden for arytmi behandling veldig lovende. Det er flere forskjellige tilnærminger:

 1. Implantering av mini defibrillator-cardioverter. Dette behandlingsalternativet er mer egnet for personer som har paroxysmer av atrieflimmer sjeldent. En slik enhet oppdager automatisk en rytmeforstyrrelse og gir en elektrisk impuls som kan gjenopprette normal hjerteaktivitet.
 2. Fysisk ødeleggelse av elementet i det atrioventrikulære knutepunktet eller det patologiske buntet av ledelse av en nerveimpuls til ventriklene fra atriumet. Dette alternativet brukes i fravær av effekten av narkotikabehandling. Som et resultat av operasjonen oppnås en reduksjon i hjertefrekvens ved å normalisere antall signaler til ventrikkene. Ved at ganske ofte er den atrioventrikulære tilkoblingen helt blokkert, og for en normal sammentrekning av ventriklene blir en pacemaker implantert i dem (IWR er en kunstig pacemaker).

Livsstil med atrieflimmer

Alle hjertesykdommer antar en livsstil som tradisjonelt er karakterisert som sunn. Atrieflimmer er ikke noe unntak.

Standard anbefalinger inkluderer lys fysisk anstrengelse ved atriell fibrillering av hjertet: morgenøvelse, går daglig i frisk luft. En person bør opprettholde naturlig mobilitet, ikke lyve hele tiden (unntatt perioder med arytmisk angrep).

Et eget problem er kombinasjonen av diagnosen atrieflimmer og alkohol. Folk med et sykt hjerte bør ikke misbruke alkohol.

Samtidig er det kjent at alkohol i små mengder kan ha en positiv effekt, spesielt på nervesystemet (beroligende effekt), på fordøyelsessystemet (stimulerer fordøyelsen), på karene (dilaterer karene). I unntakstilfeller kan en person som lider av atrieflimmer, drikke en dag ikke mer enn 50 g av en drink med 40% alkohol og ikke mer enn 150 g drikke med 12% alkohol.

diett

I hjertet av ernæring av slike pasienter bør være vegetativ, matfattig mat, samt korn fra hele korn, supper på vannet. Vegetabilsk ragout og gryteretter, ferske salater fylt med en liten mengde raffinert olje, kokt eller dampet havfisk, vises.

Det er et behov i små porsjoner: overoppheting forårsaker irritasjon av vagusnerven, som virker deprimerende på sinusvinkelen, hvor de patologiske impulser oppstår.

Separat, jeg vil si om noen alkohol: den bør helt utelukkes fra matssystemet. Selv i relativt sunne mennesker kan alkohol fremkalle et angrep av arytmi, noe som kan være vanskelig å stoppe på grunn av degenerative forandringer i hjertet.

Hvilken prognose?

Prognosen for livet med atrieflimmer er først og fremst bestemt av årsakene til sykdommen. For eksempel kan overlevende av akutt hjerteinfarkt, og med sterk cardiosclerosis korttidslivsprognose være fordelaktig, og helse og på mellom sikt ugunstig, ettersom en liten mengde av den tiden pasienten utvikler kronisk hjertesvikt, forverring av livskvalitet og forkorte dens varighet.

Likevel, med en regelmessig inntak av medisiner foreskrevet av en lege, er prognosen for liv og helse sikkert bedre. Og pasienter med permanent form av MA registrert i ung alder, med tilstrekkelig kompensasjon, lever med det selv i 20-40 år.

Beskrivelse av atrieflimmer

Blant alle hjerteslag uregelmessigheter, atriell fibrillering eller atrieflimmer - opptar førsteplassen i utbredelse. Av det totale antallet av alle sykehusinnleggelser knyttet til ulike takyarytmier, står det for flertallet og er ca 30%.

Ifølge forskningen lider fra 0,3% til 0,6% av den totale befolkningen på vår planet av denne sykdommen. Og med alderen øker dette tallet betydelig. Så, i folk som har fylt 60 år, er dette tallet 1%, og senioren - 6%.

Atrieflimmer (flimrende) er en sykdom hvor ikke-systematisk og kaotisk atrielt arbeid oppstår. Samtidig er en enkelt rytme av sammentrekninger tapt, og de slutter å fungere som en helhet. Faren for slike forstyrrelser er at de to overkamrene i hjertet slutter å fungere normalt og flimmer. Det faktum at blodet i dette tilfellet ikke pumper nok, fører til fortykning, og i fravær av rettidig behandling og til dannelse av blodpropper. Hva forårsaker ofte et slag.

Typer av atrieflimmer

Det er viktig å vite! Legene er sjokkerte: "En effektiv måte å behandle HYPERTENSION og rense blodårene fra Malysheva er like før senga." Les mer.

 1. Paroksysmal. Dette er et angrep som oppstår første gang. Vanligvis går paroksysmer innen 24 timer, men det er tilfeller når det kan vare opptil 5 dager. Den vanligste provokeren av et slikt angrep er reduksjonen i nivået av elektrolytter i blodet. For eksempel er hypokalemi en dråpe i kaliumnivået.
 2. Persisitiruyuschaya. Det manifesterer seg i gjentatte episoder av fibrillering. Med rettidig medisinsk behandling - kan alle manifestasjoner av sykdommen elimineres innen 5 timer. Vanligvis opplever pasienter ikke paroksysmer lenger enn 7 dager.
 3. Kronisk.I dette tilfellet tar sykdommen en permanent karakter.

Anfallene - økt angrepet av sykdommen i størst grad, noen ganger dette begrepet er også referert til periodiske repetisjon angrep.
Risikogrupper

 • Age. Atrial fibrillering er diagnostisert hos 10% av befolkningen hvis alder overstiger 60 år. Først av alt er det forbundet med kroppens naturlige aldring, noe som medfører strukturelle og elektriske forandringer i atria. Også med alderen utvikler mange andre sykdommer som påvirker hjertearbeidet.
 • Sykdommer i hjertet. For eksempel operasjoner på det eller vice.
 • Ulike kroniske sykdommer. Faktisk kan nesten hvilken som helst patologi være inkludert her. For eksempel hypertensjon eller skjoldbrusk sykdom.
 • Alkohol. Det er ingen hemmelighet at overdreven alkoholforbruk skader kroppen. Behandlingen av hjertesykdom innebærer en fullstendig nektelse av å drikke alkohol.

Gitt den økte sannsynligheten for å utvikle hjertesykdom hos personer eldre enn 60 år, anbefales det sterkt ikke å forsinke med behandling.

Årsaker til sykdommen

Dette er oftest en rekke patologier forbundet med arbeidet i kardiovaskulærsystemet, for eksempel:

 • Iskemisk hjertesykdom.
 • Cardio.
 • Reumatisme i hjertet.
 • Hjertesvikt.
 • Myokarditt.
 • hypertensjon
 • Myokardinfarkt.

I tillegg til sykdommer knyttet til hjertet, er det mange andre årsaker som påvirker utviklingen av atrieflimmer:

 • Alkoholisme i kronisk form.
 • Nervøs stress.
 • Intoxicering av kroppen forårsaket av overdosering av stoffer, overdreven bruk av narkotika eller alkohol.
 • Hypokalemi, som kan skyldes alvorlig dehydrering, overdreven bruk av diuretika og matforgiftning.

Trykket kommer tilbake til normal! Bare ikke glem en gang om dagen.

Hvis du merker noen symptomer og mistanke om atrieflimmer i første omgang anbefales det å sjekke blod nivåer av elektrolytter (kalium og magnesium), fordi det ofte er mangel på dem fører til utseendet arytmi, samt mange andre hjertesykdommer. Tidlig behandling kan spare deg for ubehagelige konsekvenser.

Symptomer på atrieflimmer

Klager hos personer med diagnostisert sykdom kan variere sterkt. De fleste tilfellene oppstår uten signifikante symptomer, men det er også de der manifestasjonen av arytmi påvirker en persons tilstand sterkt. Først av alt skyldes dette at arytmi fortsatt er en konsekvens av en annen sykdom enn en egen. Manifestasjonen av ulike symptomer er sterkt avhengig av sykdomsgraden og individets individuelle fysiologiske egenskaper. Ofte finnes atriell fibrillering i pasienten under forebyggende undersøkelser, eller i behandling av andre sykdommer.

Imidlertid er det en rekke tegn på arytmi, den mest liknende for personer som lider av en slik sykdom:

 • Hyppige hjertebank. (Det viktigste tegnet, sammen med en blinkende puls)
 • Uregelmessig puls.
 • Kortpustethet, mangel på luft.
 • Økt tretthet, svakhet.
 • svette
 • Føler seg engstelig.
 • En vanskelig palpabel puls, kanskje ikke hver tone høres.


Ofte er alle symptomer ikke uttalt, og få mennesker kan bestemme når de begynte atrieflimmer. Imidlertid, uten rettidig diagnose og riktig behandling, blir sjeldne anfall en kronisk sykdom, hvis behandling er naturligvis mye vanskeligere.

komplikasjoner

Tromboemboliske komplikasjoner. Den alvorligste konsekvensen av sykdommen er dannelsen av trombi i atriene. Det kan provosere et slag. Derfor er rettidig diagnose og bruk av rusmidler som fortynnet blod svært viktig.

Kronisk hjertesvikt. Som et resultat av funksjonsfeil i hjertet, virker det i regimet med konstant overbelastning, som følge av at veggene er strukket, noe som fører til sirkulasjonsfeil.

Normalisering av hjertebanken

Den vanligste metoden for å behandle sykdommen er medisinering. For det meste administreres antiarytmiske legemidler intravenøst. I tilfelle av akutt nødvendighet kan tabletter tas, men dette har bare en midlertidig effekt. Sykdommens spesifisering er slik at stoffene selges for hver person, og det er nødvendig å prøve forskjellige alternativer for å bestemme de mest effektive behandlingsmidlene.

Det er tider når medisiner ikke kan stoppe anfall, eller det er en trussel mot pasientens liv. Deretter brukes elektrisk kardioversjon. Det vesentlige ved denne fremgangsmåte ligger i det faktum at pasienten i en kort tid (2 minutter) ble neddykket i søvn, og deretter en spesiell elektrisk utladning som påtrykkes en bestemt fase av hjertesyklusen, blir hjerterytmen redusert.

Ulempen med behandling ved bruk av kardioversjon er at det først krever kliniske forhold, for det andre erfarne personell og for det tredje spesialutstyr. Men det har sterke fordeler. Kardioversjon gjenoppretter hjertets rytme i nesten alle tilfeller (mer enn 90%), mens narkotika bare er i 60-80%. Også denne prosedyren har ingen bivirkninger.

Med tanke på fordelene med kardioversjon og hastigheten med hvilken arytmi ble eliminert, ble det utviklet spesielle enheter - cardiovertere. De er sydd under huden og hvis det er symptomer på arytmi - eliminere det. Men til dags dato har cardiovertere ikke blitt utbredt. I utgangspunktet cardioverter brukes i hypertrofisk kardiomyopati, når det gjelder hyppige brudd på hjertet er svært høy risiko for plutselig hjertestans.

Gitt at atrieflimmer vanligvis skyldes andre sykdommer, er generell profylakse av kroppen nødvendig. Det inkluderer behandling av hjertesvikt og skjoldbrusk. Også, pasienter trenger et spesielt regime som tar sikte på å redusere fysisk og følelsesmessig stress, og normalisere innholdet av magnesium og kalium i blodet.

De fleste med hjerneslag, tidligere diagnostisert med atrieflimmer.

Hvor lenge kan sykdommen vare?

Faktisk er det delt inn i to typer: permanent, når det kan vare i år og tiår og paroksysmal, når det er anfall av sykdommen forbundet med en betydelig forverring av velvære.

Med konstant arytmi er det mer korrekt å ikke forsøke å gjenopprette hjertets normale rytme, fordi feil i hans arbeid kan være relatert til organismens individuelle egenskaper. I slike tilfeller er det mye viktigere å fokusere på mulige konsekvenser og komplikasjoner for å kunne utføre forebyggende behandling til rett tid, og opprettholde kroppen din i god stand.

Mange av våre lesere til behandling av hypertensjon bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Forebygging av sykdom

Atriell fibrillering er en veldig lumsk ting. Dens fare ligger i dannelsen av trombi i atriene. Trombien begynner å danne den andre dagen etter angrepet. Og fravær av de uttrykte symptomene, kan føre til at personen rett og slett ikke vil gjøre oppmerksom på et angrep.

Hvis et arytmieangrep varer mer enn 24 timer, foreskrive først og fremst medisiner som fortynner blod for å unngå tilstopping av blodårer. Restaurering av den samme rytmen, i dette tilfellet, er mulig bare etter 6-7 dager med tromboembolisme.

Så omfatter forebyggingen av sykdommen:

 • Svært seriøs holdning til helsen. (Hvis det var et angrep, men raskt gått, må du fortsatt gå til legen)
 • Periodisk diagnose av kardiovaskulærsystemet.
 • Reduksjon av fysisk aktivitet.
 • Redusert følelsesmessig stress, stress.
 • Allokering av tid for hvile.
 • Oppgivelse av dårlige vaner (alkohol i store doser kan forårsake paroksysm)

Således, hvis du nøye overvåker tilstanden til kroppen din og noen ganger gjennomgår forebyggende undersøkelser og behandling, kan du redde helsen din i mange år.

DU FØLGER DU AT DU KAN IKKE RETURERE FRA HYPERTENSION. ?

Har du noen gang prøvd å få trykket tilbake til det normale? Dømme av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren var ikke på din side. Og selvfølgelig er du ikke kjent med symptomene:

 • Har du ofte ubehag i hodet (smerte, svimmelhet)?
 • Plutselig kan du føle deg svak og trøtt...
 • Stadig er det et økt press...
 • Om dyspnø etter den minste fysiske anstrengelsen, og det er ingenting å si...
 • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og ser på vekten...

Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi at du gjør deg kjent med en ny teknikk som er egnet for behandling av hypertensjon og vaskulær rensing. Les intervjuet.

Atrieflimmer: sykdomsegenskaper, symptomer, årsaker, typer og behandlingsmetoder

Antall pasienter med atrieflimmer vokser fra år til år, og våre leger gjør sitt beste for å løse dette problemet. Denne diagnosen oppdages oftere hos menn, men i svakere kjønn er denne sykdommen mye mer komplisert og smertefull.

Hvis du oppdager en sammenbrudd i hjertet, bør du gjennomgå en kontroll. En erfaren spesialist vil foreskrive den nødvendige behandlingen, som vil tillate deg å fortsette å glede seg over hvert minutt av livet. Hver av oss må kjenne fienden personlig, så vi forteller deg hva slags lidelse og hvordan du skal håndtere det.

Kjennetegn ved sykdommen

Atrieflimmer (fibrillering) er et brudd på rytmen i hjertet, noe som fører til utvikling av anomalier av atria, ettersom blodpåfyllingen av deler av orgelet oppstår ujevnt. Patologi kan være farlig for menneskelivet, det kan provosere et slag og andre plager.

Atriene med atrieflimmer kan normalt ikke kontrakt, det er fibrillering av individuelle grupper av muskelfibre. Frekvensen av hjertesammensetninger øker (350-600 per minutt), dette negativt påvirker blodsirkulasjonen av en person, blodproppene dannes, hvorav separasjonen fører til dødelig utgang.

I motsetning til sinusarytmi er ciliary farligere for pasientens kropp, det forårsaker ubehag og har alvorlige komplikasjoner. Kilde: "prezident-med.ru"

Under atriell fibrillasjon (eller atrieflimmering) menes en uregelmessig hjerterytme som forårsaker nedsatt blodstrøm til forskjellige organer. Med denne sykdommen i atriene, dvs. hjertets øvre hulrom, slår kaotisk og ukoordinert med det nedre hulrom av dette organet, dvs. ventriklene.

For å forstå hva som skjer under denne sykdommen og hvilken trussel den kan bære, må du kaste inn i menneskets anatomi mer detaljert. Så, vårt hjerte er et muskulært organ, en slags "pumpe", den viktigste oppgaven er å pumpe blod gjennom karene.

Det menneskelige hjerte er dannet fra 4 kamre (eller hulrom) - to ventrikler (nedre kamre) og to atria (øvre). Reduksjon av disse kameraene (første atriene og deretter i ventriklene) forekommer i koordinasjon på grunn av den koordinerte driften av spesielle celler, produserer og som fører til hjertemuskelen (dvs. myokard) elektrisk puls.

Disse cellene og danner den såkalte. ledende system av hjertet. Når vår viktigste "pumpe" er sunt og føles bra, impulsen til å redusere først vises i høyre atrium, som også kalles sinusknuten (såkalt normal rytme sinus).

Deretter sprer impulsen til begge atriumene (høyre og venstre), og provoserer deres sammentrekning, så vel som frigjøring av blod inn i ventriklene. Videre er det en reduksjon av ventriklene og utkastning av blod inn i lungearterien og aorta.

Sinusrytme regnes som riktig når frekvensen i hvile er 60-80 slag per minutt. Ved fysisk aktivitet øker hjertefrekvensen betydelig, og går deretter tilbake til normal etter slutten av treningen.

Dette er hjertets mekanisme når det er bra. Hvis "kjærlighetsorganet" lider av atrieflimmer, blir atriell sammentrekning kaotisk: flere fine eksitasjonsbølger løper igjennom den samtidig, hele tiden endrer hastigheten og retningen av bevegelsen.

Som et resultat, alt av muskelfibre (såkalte fibriller) i forkammer begynner å trekke seg sammen til forskjellige tider, uten å provosere en eneste atriekontraksjonen og således utstøting av blod inn i ventriklene (hvorfor atrieflimmer også kalles atrieflimmer).

I denne sykdommen atrial ekssitasjonsfrekvensen er høy nok, men den ventriklene tilfeldig sirkulerer bare et lite antall av eksitasjoner - og av denne grunn er det en unormal rytme av hjerte sammentrekninger, den frekvens ved hvilken de fleste av pasientene som er større enn 80 slag per minutt. Kilde: «hnb.com.ua»

Hva er typene atriell fibrillasjon?

Patologi varierer etter hyppigheten av sammentrekninger:

 • Bradisystolisk form utvikles når et utilstrekkelig antall impulser passerer til ventrikkene. Da er frekvensen av sammentrekninger av ventriklene mindre enn 60 minutter;
 • normosystolisk - fra 60 til 90 kutt i minuttet;
 • tahisystolisk form - den vanligste; Det er en høy forekomst av sammentrekninger av hjertets ventrikler (over 90 minutter).

MA er også delt opp etter arten og varigheten av anfall:

 • Paroksysmal (paroksysmal) form - spontant avslutende. Angrepet varer mindre enn 7 dager (vanligvis mindre enn 24 timer).
 • Vedvarende form - ikke å stoppe spontant. Arytmieangrepet varer mer enn 7 dager. I dette tilfellet påvirker ikke arrestasjonen av et angrep med medisinering eller elektrisk kardioversettelse diagnosen (skjemaet). Den vedvarende form kan være den første manifestasjonen av arytmi eller resultatet av gjentatte paroksysmale angrep.
 • Den permanente formen - medisinering, elektrisk kardioversjon er ineffektiv (eller ikke utført).

Paroksysmale samt vedvarende former kan være tilbakevendende, det vil si gjentatt. Kilde: "zdravoe.com"

Bestem type atrieflimmer, for å måle hjertefrekvensen, vil legen kunne etter resultatene av undersøkelse og undersøkelse av pasienten.

Brudd på aktiviteten til atriene kan klassifiseres i henhold til forskjellige tegn. Avhengig av det kliniske bildet av sykdommen, er det mulig å skille atriell fibrillering i paroksysmal form, hvorav det er ment for første gang det diagnostiserte angrep av takyarytmi.

Vanligvis er varigheten ikke mer enn en dag, men i enkelte tilfeller varer paroksysmen opptil 5 dager. Paroksysmal form for arytmi forekommer ofte med hypokalemi (en reduksjon i nivået av kalium i blodet).

Den vedvarende skjemaet involverer periodiske angrep av atrieflimmer, hver av dem varer ikke mer enn syv dager. Varigheten av paroksysm er i mange henseender avhengig av aktualiteten til å motta medisinsk behandling - med rask og effektiv behandling er det mulig å stoppe et angrep innen fem timer.

Under den kroniske formen av sykdommen forstås en konstant brudd på hjerterytmen i form av kaotiske sammentrekninger i lang tid. Avhengig av graden og intensiteten av atriale kontraksjon av muskelfibre avgir normosistolicheskuyu atrieflimmer, blir den rytme uttrykt i strid med en normal puls (fra 60 til 90 slag per minutt).

Bradisystolisk takyarytmi antyder å bremse rytmen til hjerterytmen - mindre enn 60 slag per minutt, mens tahisystolsk - tvert imot øker den fra 90 og over.

Avhengig av arten av aktiviteten til atriene, er det atrieflimmer som atrieflimmer og den såkalte "atrielle fladder". I vestlig medisin skiller den siste gruppen av patologier seg ut som en egen type takyarytmi.

Atriell fibrillering er en patologi der partiell atriell sammentrekning oppstår, som et resultat av hvilken prosessen med normal overføring av impuls til hjertets ventrikler forstyrres. På grunn av utilstrekkelig reduksjon av ventriklene, kan hjertet ikke skyve blodet ut i normal modus.

En variant i form av atrieflimmer atrieflutter uttrykt i intense sammentrekninger som oppstår ved høy hastighet - hvert minutt opp til 400 bevegelser.

Som et resultat blir atria utsatt for overdreven belastning, aktivt helling av blod, som ikke har tid til å pumpe til hjertets ventrikler. Mangel på blod i ventriklene fører til en generell sirkulasjonsmangel. Kilde: "panangin.ru"

Hvordan forekommer atriell fibrillasjon?

Atrieflimmer påvirker omtrent 1% av de voksne over hele verden. Frekvensen av denne patologien blant den voksne befolkningen fordobles med hvert tiår av livet.

I tillegg til de eldre, til AF risikofaktorer innbefatter organiske sykdommer i det kardiovaskulære system: arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk), koronar hjertesykdom (CHD), mitral ventil (stenose, insuffisiens) vanligvis revmatisk natur, så vel som den økte funksjon av skjoldbrusk (hypertyroidisme).

Imidlertid er mindre enn en tiendedel av pasientene med denne patologien ingen organiske hjertesykdommer. Atrial fibrillasjon kan også bestemme den tilstand som ikke følges av strukturelle endringer atrial: rus, hypoksi (oksygenmangel) infarkt).

Av noen av de ovennevnte årsaker begynner elektriske impulser å virke kaotisk i atriene. Unormal elektrisk aktivitet fører til en forstyrret sammentrekning av muskelfibrene i atria, kalt fibrillering.

Atriell fibrillasjon ser ut som å trekke på bjelkene i atria musklene separat, "i uenighet". På grunn av dette krymper atriumet ikke helt. Av denne grunn blir fasen av aktiv utladning av blod ved atria brutt (hjertemessig utgang er redusert).

Som følge av disse forstyrrelsene, reduseres toleransen av belastningen, symptomene på hjertesvikt øker (dyspné, hevelse i bena, etc.)

I utvidede kamre i hjertet stagnerer blodet, noe som tykner, og danner dermed trombi, livstruende. Blodpropper kan komme inn i arteriene til vitale organer, for eksempel hjernen og tette dem - risikoen for tromboemboli øker. Kilde: "zdravoe.com"

årsaker

Ikke alle årsakene til sykdommen skyldes hjertepatologier og andre alvorlige lidelser. Opptil 10% av alle tilfeller av atrieflimmer i form av periodiske anfall forårsaket i en scene årsaker, og den ledende av dem for dem som foretrekker å drikke alkohol i store mengder.

Vin, brennevin, kaffe - drikker som forstyrret elektrolyttbalanse og metabolisme, noe som fører til en rekke sykdommer - "arytmi ferie" såkalte

I tillegg auricular flimmer oppstår ofte etter en sterk bølge og på bakgrunn av kronisk stress, postoperativ slag, mens for fet, rik ernæring og overspising natten, ved langvarig forstoppelse, insektbitt, iført altfor trange klær, tung og regelmessig fysisk aktivitet.

Fans av slanking, og tar diuretisk medisiner i overskudd, risikerer også å få atrieflimmer. I et barn og en ungdom oppstår sykdommen ofte i hemmelighet, smøres og provoseres ved at myralventilen forløper eller andre medfødte hjertefeil.

Og i de fleste tilfeller er atrieflimmer forårsaket av kardiogene årsaker og sykdommer i det vaskulære systemet. Disse inkluderer:

 • kardiosklerose av forskjellig etiologi;
 • akutt myokarditt;
 • myokarddystrofi;
 • revmatisk hjertesykdom;
 • Ventilsvikt (ventilfeil);
 • koronar arteriesykdom;
 • kardiomyopati;
 • noen ganger - hjerteinfarkt;
 • kronisk lungehjerte;
 • arteriell hypertensjon;
 • koronararteriesykdom med aterosklerose;
 • perikarditt;
 • nederlag sinus node - pacemaker;
 • hjertesvikt;
 • hjertevulster - angiosarcoma, myxom.

Ikke-hjerteårsaker til flimmer og atriell fladder kan være:

 • thyrotoxicose (hypertyreose);
 • feokromocytom;
 • andre hormonelle lidelser;
 • forgiftning med giftstoffer, giftige stoffer, karbonmonoksid og andre giftgasser;
 • overdose av rusmidler - antiarytmika, hjerteglykosider;
 • VSD (sjelden);
 • alvorlige nevropsykiske belastninger;
 • obstruktiv lungesykdom;
 • alvorlige virus-, bakterielle infeksjoner;
 • elektrisk støt.

Risikofaktorer for utvikling av atrieflimmer er fedme, diabetes, høyt blodtrykk, kronisk nyresykdom, spesielt når de kombineres.

Ofte under dekke av atrieflimmer utfører andre patologi - SSS - sick sinus syndrom, når det slutter å fullt ut gjennomføre sitt arbeid. Opptil 30% av personer med atrieflimmer og atrieflutter har en familie historie av sykdommen, det vil si, det er i teorien kan være arvelig.

I noen tilfeller er det ikke mulig å fastslå årsaken til sykdommen, så arytmen betraktes som idiopatisk. Kilde: "proevents.com.ua"

Komplikasjoner av sykdommen

Patologi forhindrer normal drift av kardiovaskulærsystemet, som ofte provoserer alvorlige komplikasjoner:

 • hjertesvikt;
 • lungeødem;
 • kardiogent sjokk;
 • hjerteinfarkt;
 • slag;
 • tromboembolisme av organer, vev.

Ifølge David Luria, leder av Senter for Behandling av Atrieflimmer i Israel, langvarig overseelse av symptomer, mangel på rettidig behandling fører til at sykdommen over tid nesten ikke gir seg til terapeutiske effekter. For å unngå komplikasjoner, bør du søke kvalifisert hjelp når de første tegnene vises. Kilde: «hadassah.ru»

Symptomatologi av sykdommen

Svært ofte har atrieflimmer ikke uttalt symptomer. Det kan bare manifesteres av hjertebanken. På kardiogrammet har pasienten en pulsarytmi og hjertetonevariabilitet.

Hvis det er økt ventrikulær rytme ved atrieflimmer, er det verdt å snakke om risikoen for økt symptomer på kardiomyopati, samt tromboemboliske komplikasjoner. Samtidig kan man observere:

En nøyaktig diagnose tillater elektrokardiografi eller elektrofysiologisk undersøkelse. Kilde: »nmedicine.net»

Symptomatiske manifestasjoner av sykdommen hos alle pasienter er forskjellige, avhenger av kroppens egenskaper og graden av arytmi. I noen tilfeller kan sykdommen være asymptomatisk, ødelegge livet til en person fra innsiden.

Derfor anbefales det at en kardiolog undersøkes årlig, spesielt hvis det er en disposisjon for kardiovaskulær sykdom. Tegn på atrieflimmer:

 • Ubehagelige følelser i hjerteområdet - det kan føles vondt eller alvorlig smerte av paroksysmal natur. Noen mennesker tar ikke hensyn til et slikt symptom, fordi de tror at dette skyldes tretthet, stress eller bare en nerveblokk.
 • Økt svette, kortpustethet og rask hjerterytme - det er tegn selv etter mindre fysisk anstrengelse.
 • Hyppig vannlating er vanligvis diagnostisert hos personer i pensjonsalderen.
 • Svimmelhet, besvimelse.
 • Panikk og frykt.
 • Svakhet i musklene og andre.

Etter restaureringen av hjernens rytme, forsvinner symptomene på atrieflimmer umiddelbart. Mange pasienter med kronisk form for atrieflimmer, over tid, tar ikke lenger hensyn til de plager som forårsaker sykdommen. Kilde: »prezident-med.ru»

diagnostikk

For å diagnostisere atrieflimmer, brukes et elektrokardiogram som utføres under et angrep. På EKG manifesterer atrieflimmer seg:

 • arytmisk sammentrekning av hjertet;
 • ujevne mellomrom mellom ventrikulære komplekser;
 • fraværet av normale tenner P med utseendet i stedet for grunne bølger f.

For å bestemme typen atrieflimmer, utføres flere studier:

 • daglig EKG-overvåking bidrar til å bestemme varigheten av angrepet, form av arytmi;
 • EKG med fysisk aktivitet utføres for å bestemme kroppens utholdenhet, utvinningstid og latente endringer i hjertefrekvensen;
 • Ekkokardiografi (ultralyd-studien) og magnetisk resonansavbildning blir brukt til å bestemme myokardial kontraktilitet, hjertesykdom, blodpropp i atriene;
 • Brystrøntgen gir en mulighet til å oppdage økning i hjertestørrelse, hjertesvikt og lungesykdommer. Kilde: "ladyzhitya.xyz"

I den første fasen av det diagnostiske søket:

 1. Med permanent MA-skjema kan du ikke identifisere klager eller klager på grunn av:
  • utilstrekkelig blodsirkulasjon;
  • Den viktigste sykdommen (hjertesykdom, iskemisk hjertesykdom, diffus giftig goiter, myokarditt, idiopatisk kardiomyopati);
  • arytmisk arbeid i hjertet (en følelse av uregelmessig hjerteslag).

I anamnesen viser det seg at alt relatert til den underliggende sykdommen, samt fakta forårsaket av MA selv (resept og omstendigheter ved fremkomst av MA, endrer tilstanden til pasienten når et AI forekommer).

Nødvendig for etterfølgende behandling er avklaringen av forsøk på å eliminere AI tidligere (med medisiner eller EIT), hvis vellykket varigheten av oppbevaring av en normal sinusrytme.

 • Når paroksysmal form av MA:

  Pasientene klager over hjertebank uordentlig (MA angrep eller flutter med en feil holde forhold), men i noen pasienter være mo¬zhet rytmisk hjerterytme, som er en manifestasjon av den korrekte atrieflutter gjennomføre koeffisient.

  Under angrepet, kan du få en rekke klager: tungpustethet, tyngde i øvre høyre kvadrant (tegn på sirkulasjonssvikt), trykksmerter bak grudi¬noy (angina angrep), hodepine og svimmelhet (en konsekvens av forstyrrelser i cerebral blodstrøm), tremor, polyuri, svette (sim Symptomer på vegetativ dysfunksjon).

 • På II-stadiet av det diagnostiske søket, bør følgende avsløres:

  1. symptomer på den underliggende sykdommen som forårsaket MA;
  2. symptomer på MA selv (uregelmessig hjertearbeid, endring av høyhet av toner, ujevn puls, mangel på det).

  I tredje fase er det absolutt nødvendig å utføre et EKG som oppdager MA og naturen til ff bølgene: Når en storbølgeflimmer er mer sannsynlig, er hjertefeilen mer sannsynlig, med grunne bølgekardiosklerose. Det anbefales å foreta daglig overvåkning av EKG, noe som avslører:

  • diurnal (sirkadian) rytmefunksjoner, inkludert fysisk aktivitet;
  • hyppig tilstedeværelse av en samtidig ventrikulær ekstrasistolii;
  • pauser (perioder med asystole) i hjertets arbeid;
  • frekvensavhengig depresjon av ST-segmentet (indikasjon på myokardisk iskemi).

  Hos pasienter med eller elektro bevist MA (med paroksysmal form) EKG-overvåkning gjør det mulig å feste de korte episoder av AF i løpet av dagen, så vel som tegn på syk sinus-syndrom, som kan otsut¬stvovat på normal EKG.

  Noen ganger pasienter klager av vilkårlige angrep serdtsebie¬niya, men i fravær av AF i EKG, også under Holter-overvåkning, utført med sikte på å indusere CHPESS MA. Voz¬mozhnost seg selv og sin induksjon er spesielt følte samtidig en følelse av det kjente hjertet pasienten bekrefter hypotesen om tilstedeværelse av bolno¬go paroksysmal skjema MA. Metoden for CHPSS kan brukes i fremtiden ved valg av antiarytmisk terapi.

  Ulempen podob¬nogo testing hos pasienter med AF er den manglende evne til å heve AF ved hjelp av pacing - noen ganger induserte anfall MA er forsinket, og bare re-innføring antiaritmiticheskih prepara¬tov det er mulig å stoppe.

  Videre er det nødvendig med studier for å bekrefte naturen til den underliggende sykdommen og for å avklare egenskapene. Meget viktig er ultralydundersøkelsen av hjertet (dimensjonene av atriene, spesielt den venstre). Spesielt er det hensiktsmessig å trans-esophageal ekkokardiografi, som avslører trombose i atriene (tromboembolisrisiko). Kilde: »doctor-v.ru»

  Førstehjelp

  Metodene for behandling av den permanente og paroksysmale form av sykdommen er seriøst forskjellige. Når angrepet utvikler, bør nødhjelp av paroksysmer gjøres for å gjenopprette hjerterytmen.

  Gjenopprett rytmen til hjertet bør være så tidlig som mulig fra begynnelsen, fordi ethvert angrep er potensielt farlig utvikling av alvorlige komplikasjoner og død.

  Førstehjelp hjemme bør inkludere anrop av et ambulanseteam, før du ankommer, skal personen plasseres i en horisontal stilling. Om nødvendig må du gjøre en indirekte hjertemassasje.

  Inntak av foreskrevne anti-arytmiske legemidler i en vanlig dosering er akseptabelt. Behandlingsstandardene for alle pasienter med atrieflimmer antyder at de blir innlagt på sykehus for å finne årsaken til patologi og differensiering med en kronisk form for arytmi.

  Du kan stoppe et angrep med slike stoffer:

  • Quinidin (det er mange kontraindikasjoner for stoffet, derfor er det ikke brukt i alle tilfeller og bare under EKG-kontroll);
  • Dizopiramid (ikke gi det med adenom i prostata, glaukom);
  • prokainamid;
  • bancor;
  • Alapinin;
  • Etatsizin.

  For å forhindre akutt hjertesvikt er pasienten vanligvis foreskrevet hjerteglykosider (Korglikon). Behandlingsprotokollen for et angrep av atrieflimmer involverer intravenøs administrering av Finoptin, Isoptin, men med flimmer vil dette ikke være en effektiv behandling.

  Andre antiarytmiske legemidler kan ikke normalisere hjertefrekvensen, så ikke bruk. En smertefull, men mye mer effektiv prosedyre for å gjenopprette sinusrytmen er elektrisk kardioversjon.

  Det brukes vanligvis hvis arytmen ikke går bort etter å ha tatt medisiner, så vel som for å arrestere parfyme av arytmi med akutt venstre ventrikulær svikt. Før slik behandling blir sedativer administrert eller generell anestesi utføres i kort tid.

  Utslipp begynner med 100 J, øker hver med 50 J. Kardioversjon hjelper med å starte hjertet på nytt og eliminere begynnelsen av atrieflimmer. Kilde: »proevents.com.ua»

  Metoder for behandling av atrieflimmer

  For behandling er det først nødvendig å finne ut hovedårsaken til atriell fibrillasjon, og hvis det er forårsaket av en systemisk sykdom eller før en annen hjertearytmi, er det nødvendig å starte med behandlingen. Det er mulig at ved denne prosedyren for behandling vil atrieflimmer passere uten intensiv målrettet behandling.

  Og, avhengig av hvilken type sykdom som forårsaket arytmi, foreskrives et klart behandlingsforløp, noen ganger til og med på et sykehus. Som med enhver kardiovaskulær sykdom, er det nødvendig å beskytte pasienten mot stress og stress, tungt fysisk arbeid og for å sikre fred, spesielt i den akutte fasen.

  Hvis du trenger å ta beroligende beroligende midler - må du velge dem kompetent for å stoppe panikkanfall og angst og samtidig ikke forverre hjerteproblemer. Også, terapi og diett med høyt innhold av kalium og magnesium er foreskrevet, og indikasjoner på legemiddelintervensjon er mulige.

  Kirurgisk inngrep i arytmi er vanligvis ikke brukt i medisinsk praksis og har ingen betydelige fordeler i forhold til medisinering (i denne sammenheng). Det er ønskelig å fullstendig gi opp røyking, fett, koffeinholdig og alkoholholdig matinntak.

  Hvis sykdommen allerede er kronisk, vil det ta en levetid å ta passende medisiner - sikkert under oppsyn av en lege. Avbryt uten anbefaling fra en lege, behandling er ikke engang om det er forbedringer og signifikant justering av hjertefrekvensen.

  Spesialisten må fullstendig kontrollere sykdomsforløpet og behandlingen ved hjelp av passende diagnostikk. Husk at alle sykdommer er fra nerver og feil livsstil. Se diett, aktivitet, mindre bekymring, og du trenger ikke å kurere sykdommer og deres komplikasjoner. Kilde: "kakzdravie.com"

  Sinus rytme restaurering

  Restaurering av sinusrytmen kan være:

  Skjematisk R-synkronisert kardio vist i ustabile pasienter (med pågå myokardiskemi og angina, klinisk signifikant hypotensjon, hjertesvikt forverring). I tillegg utføres elektrisk rytmeoppretting hos pasienter med syndrom av for tidlig ventrikulær opphisselse og en svært høy forekomst av ventrikulær kontraksjon.

  Elektrisk kardioversjon anbefales også hos hemodynamisk stabile pasienter med uakseptable symptomer på atrieflimmer for dem. Sannsynligvis er elektroimpulserapi egnet som en komponent i realiseringen av det langsiktige målet med atrieflimmer etter å ha oppnådd frekvenskontroll og tilstrekkelig antikoagulasjon.

  Når man velger en metode for å gjenopprette rytmen, bør pasientens ønsker tas i betraktning. Som nevnt ovenfor genererer atrial fibrillering atrieflimmer. "

  Behandling av atrieflimmer i de tidlige stadier av sykdommen (f.eks nye tilfeller av atrieflimmer ri) antyder mulig hurtig sinusrytme og atrieflimmer, noe som reduserer tiden ved elektrisk kardioversjon.

  Det er ikke nødvendig å utføre elektrisk kardioversjon hos pasienter med hyppige "brudd" av rytmen og relativt korte episoder av sinusrytme. Kardioversjon hos stabile pasienter med permanent atrieflimmer er upraktisk; I denne gruppen er formålet med terapi frekvenskontroll. Elektrisk kardioversjon er kontraindisert i toksisiteten til digitalispreparater og hypokalemi.

  Anordningen av elektrodene ( "skjeer"), - det anterolaterale (på spissen av den venstre ventrikkel, og den høyre subclavia området) eller anteroposteriøre (over sternum og over venstre skulderblad i pasientens stilling på høyre side). Ifølge noen studier er tre ganger elektrodens posisjon mer effektiv.

  Data er oppnådd at en tofase-kardioversjon gjør det mulig å gjenopprette sinusrytmen til en utladning med lavere energi og preges av større effekt.

  utladning seleksjonsstrategier gjelder økning av doser (70 til 120 - 150 til 170 J for tofaset konvertering og 100-200 - 300-360 J for monophasic) eller anvendelse av en utladning med høy energi (det antas at den andre strategien er mer effektivt).

  Gjennomføring av kardioversjon hos stabile pasienter innebærer bruk av intravenøs anestesi (midazolam, propofol eller thiopental).

  Kardioversjon hos pasienter med implanterte pacemakere (ECS) kan være trygt hvis visse betingelser er oppfylt: hos pasienter i denne gruppen skal elektroder brukes i en anteroposterior stilling.

  Fare for elektrisk kardioversjon:

  • Risikoen forbundet med intravenøs anestesi.
  • Risikoen for tromboembolisme (

  Man bør huske på farene ved medisin-indusert kardioversjon assosiert med den pro-arytmogene effekten av legemidler. Studier har vist at effektiviteten av medikamentinducert kardioversjon er lavere enn elektrisk (ved bruk av tofasede defibrillatorer).

  Det antas at legemiddelgjenvinning og elektriske rytme kjennetegnes ved den samme risiko for tromboemboliske hendelser, så anbefalinger for dosering og antikoagulerende for elektrokardio samme.

  Ved antiarytmiske medikamenter som brukes for lindring av atrieflimmer omfatter prokainamid (prokainamid), propafenon, sotalol, flecainid, amiodaron, ibutilid, og dronedaron. Effektiviteten av spesifikke legemidler avhenger av varigheten av parfyme av atrieflimmer.

  Anbefalingene fra American College of Cardiology, American Association of Cardiology og European Society of Cardiology (AAS / AHA / ESC) inneholder følgende data om effekten av antiarytmiske stoffer:

  • Med varigheten av parofysmer av atrieflimmer ikke mer enn 7 dager har dofetilid, flekainid, ibutilid og propafenon vist seg å være effektive; i mindre grad - amiodaron og kinidin. Enda mindre effektive eller helt ineffektive var narkotika som prokainamid, digoksin og sotalol.
  • Dersom varigheten av paroksysmal atrieflimmer i mer enn 7 dager har bevist effektiviteten av dofetilid, amiodaron, flekainid, ibutilid, propafenon og kinidin. Mindre effektive eller helt ineffektive var novokainamid, sotalol og digoksin.
  • Med varigheten av parofysmer av atrieflimmer i mer enn 90 dager har de orale formene av propafenon, amiodaron og dofetilid vist seg å være effektive.

  Inntak av de fleste av disse legemidlene krever nøye overvåkning av hjertefrekvensen. Kilde: "cardiolog.org"

  Elektrisk kardioversjon

  Ved angrep av en ciliary arytmi som truer personens liv og liten følsomhet for medisinske produkter som terapi, gjelder en elektrisk kardioversjon. Essensen av metoden er som følger: pasienten er nedsenket i en kortvarig søvn i flere minutter og virker på den ved elektrisk utladning i en bestemt fase av kardiale sammentrekninger.

  Denne metoden hjelper i nesten 100% av tilfellene og krever ikke langvarig bruk av rusmidler. Negative parter til slik behandling er kompleksiteten av betingelsene for det - du trenger spesialutstyr og trent medisinsk personell.

  Det er bare mulig å gjennomføre elektrisk kardioversjon på poliklinisk basis, derfor er det umulig å stoppe et angrep alene. Likevel brukes moderne metoder for behandling av atrieflimmer ved hjelp av kardiovertere - enheter som er sydd under pasientens hud og bidrar til å normalisere hjerterytmen så snart den er forstyrret. Kilde: "tvojajbolit.ru"

  Behandling med tabletter

  I de fleste tilfeller oppnås anfall og forhindring av paroksysmer av atrieflimmer ved å ta tabletter.

  Utvalget av legemidler som brukes til å behandle MA er stort nok. Disse er:

  • antikoagulanter;
  • tabletter som blokkerer raske natriumkanaler;
  • tabletter som blokkerer kaliumkanaler
  • piller blokkerer langsomme kalsiumkanaler;
  • piller som blokkerer beta-adrenerge reseptorer;
  • hjerte glykosider;
  • metabolske legemidler.

  Legemidlet, doseringen og mangfoldet av inntaket skal etableres av legen, da det med hensyn til behandlingen er nødvendig å ta hensyn til en rekke faktorer: egenskapene i sykdomsforløpet, pasientens alder, resultatene av testene, samtidige sykdommer. Kilde: "cardiolog.online"

  Operasjoner og andre typer behandling

  Etter gjenopprettelse av sinusrytmen anbefales det at mange pasienter utfører respiratorisk gymnastikk, noe som vil bidra til å forbedre hjerteslag og normalisering av konduktivitet.

  Også, spesiell terapeutisk gymnastikk anbefales, og du kan bare spille sport hvis det er langt fravær av tilbakefall av sykdommen.

  Kirurgisk behandling er planlagt i fravær av resultater fra konservativ terapi, det vil si når det er ineffektivt å drikke tabletter. Følgende typer kirurgiske inngrep brukes:

  1. Radiofrekvens kateter ablation. Denne metoden er en cauterization av det patologiske stedet i myokardiet, som er kilden til arytmi. Under behandlingen bringer doktoren føreren gjennom lårben arterien direkte til hjertet, gir en elektrisk impuls, noe som eliminerer alle forstyrrelser.
  2. Ablation med installasjon av en pacemaker. Det kreves for alvorlige typer arytmi, hvor sinusrytmen er ødelagt. Før du syr en pacemaker, blir fasciculus eller atrioventrikulær knutepunkt ødelagt, noe som forårsaker en fullstendig blokkering, og bare da blir en kunstig pacemaker implantert. Kilde: "proevents.com.ua"
  3. Installasjon av en cardioverter-defibrillator. Denne enheten er sydd inn i brystets øvre del, subkutant og brukes til å straks stoppe arytmiangrepet.
  4. Operasjon "labyrint". Denne inngripen utføres på det åpne hjertet. Atriumer er laget i form av en labyrint, som vil omdirigere elektriske impulser, og kroppen vil fortsette å fungere normalt.

  Kateterablation refererer til lavtraumatiske metoder for intervensjon, da det ikke krever disseksjon av thoraxen. Kateterablation kalles også ødeleggelse, siden essensen av dens effekt er i ødeleggelsen av patologiske måter å gjennomføre elektriske impulser.

  For en start blir fokiene av patologiske veier detektert ved hjelp av diagnostiske metoder - en elektrofysiologisk undersøkelse utføres.

  Under operasjonen åpnes de kondenserte fibrene i vevet, langs hvilket signalet passerer. Det finnes flere typer kateterablation, avhengig av metoden for ødeleggelse av patologiske veier:

  • ultralyd;
  • kjemisk;
  • elektrisk ødeleggelse;
  • Laser behandling;
  • cryodestruction;
  • Radioforringelse.

  Radiofrekvens ablation er den vanligste metoden for ødeleggelse av patologiske foci, siden det antas at det påvirker det nærliggende myokard-vevet minst av alt.

  Hvis kateterablation ikke bidro til å kvitte seg med anfall helt, kan dette være følgende forklaring:

  • Fokus på patologi i hjertet var flere, men bare en ble ødelagt;
  • Skadeområdet er for stort, ettersom det skjer etter hjerteinfarkt, og det er umulig å fjerne det uten alvorlige konsekvenser;
  • Frekvensen for bestråling med radio-depletion var ikke tilstrekkelig til å ødelegge patologiske veier. Kilde: "tvojajbolit.ru"

  Den neste metoden for behandling av kronisk arytmi er implantasjonen av en pacemaker eller en pacemaker. Denne enheten er sydd under huden i hjertet, det gir elektriske impulser som gjenoppretter normal hjerterytme. Operasjonen er ikke svært traumatisk, da bare huden blir dissekert, og bryståpning og ribbeskadigelse oppstår ikke.

  Behandling av atrieflimmer utføres operativt i en kronisk form av sykdommen, når legemidler er ineffektive. Fordelen med operasjonelle metoder er deres høye effektivitet, mangelen på behovet for store doser medikamenter.

  Antiarrhythmic drugs over lang tid blir utskilt fra kroppen og kan påvirke vitale systemer i høye konsentrasjoner negativt. Kilde: "tvojajbolit.ru"

  Folk oppskrifter

  Tradisjonell medisin har lenge funnet svar på spørsmålet om hvordan å behandle atrieflimmer i hjertet. Du kan bruke noen av de enkle oppskrifter for å kvitte seg med denne sykdommen uten å bruke homøopati eller supplere det:

  1. Alkoholløsning av hagtorn, i like store mengder blandet med valerian og morwort, hjelper perfekt pasienter med arytmi. Blandingen bør insisteres for en dag, og deretter ta tre ganger om dagen for 1 teskje før du spiser.
  2. Yarrow er et annet effektivt middel. Det friske knust gresset i denne planten, fortynnet med alkohol i en andel av 1 til 2, blir infundert i 10 dager på et mørkt sted. Det viser seg tinktur, som også skal tas på en teskje tre ganger daglig før måltider.
  3. Tørket bær av viburnum hjelper også med å gjenopprette hjertet. De må helles med kokende vann og kokes i omtrent fem minutter (et halvt glass bær for et glass kokende vann). Ta en tredjedel av hvert glass før måltider.
  4. En blanding av sitronskall med honning (andel 1 til 1) er en annen nyttig folkemåte. Det er nødvendig å spise på en tom mage 1 spiseskje av blandingen to ganger om dagen.

  Noen av disse midlene kan lett tilberedes hjemme og senere brukes til å behandle atrieflimmer. Kilde: "lechenie-narodom.ru"

  En av de mest effektive metodene er behandling av hjertearytmier med folkemessige rettsmidler. Dette kan forklares ganske enkelt: naturlige ingredienser (ingen kjemiske syntese produkter) er strukturert på samme måte som våre kropper, og derfor er de til ham så mye som mulig "rezonansiruyut", og som, uten noen negative konsekvenser for ham.

  Her ønsker vi å gi noen av de enkleste og samtidig effektive oppskrifter for folkebehandling av hjertearytmi:

  1. Folk behandling av hjertearytmi ved hjelp av helbredende te.

  • Det er nødvendig å ta 1 ss hakket stilk med lyngblomster og hell en halv liters kokende vann, kok på lav varme i 15 minutter og la den brygge i 2 timer. Te er klar.
  • For denne oppskriften trenger: 10 gr. sitronmelisse, 10 gr. St. John's wort, 10 gr. Hver. blader av bjørk og morwort og urteaktig gress - 30 gr. En spiseskje av denne samlingen, hell kokende vann (300 ml.) Og la den brygge i 20 minutter.
  • En annen oppskrift: Ta finmalte tørre hofter og de samme løkskallene til 2 ss, 5 spiseskjeer med pinje nåler finhakket (bare fra unge grener).

  Alt dette må helles med kokende vann og kokes i 15 minutter. Etter alt dette, la det brygge i 2 timer. Drikk denne teen anbefales for 200 mg. tre ganger om dagen for en måned (og lengre).

  Disse teene normaliserer arbeidet i kardiovaskulærsystemet og beroliger nervesystemet. Blant annet styrker de menneskets immunitet.

  2. Folk behandling av hjertearytmi ved hjelp av en gylden bart og lofant.

  • Det er nødvendig å ta 2-3 blader av en gylden bart og klemme ut saften fra dem. Bland denne saften med 300 g honning og 10. spiseskje med sitronsaft. Drikk denne blandingen anbefales to ganger om dagen etter måltider.
  • Infusjon lofanta godt til å takle høyt blodtrykk, er det flott å gjenopprette immunforsvaret, hjelper på normalisering av hjertet, det er derfor det er et ordtak: lofant i hagen - hjertet i orden.

  Forbered infusjonen er veldig enkel: 2 teskefler lofant hell bratt kokende vann (1 liter). Drikk med honning og sitron.

  3. Folk behandling av hjertearytmi ved hjelp av viburnum.

  Tre glass viburnum bærene helles i en krukke (3 liter), helle kokende vann (2 liter), lukke lokket tett, forskjellige vikle brønn filler og la stå i 6 timer. Etter dette må infusjonen omhyggelig filtreres, og vinene i Kalina tørkes godt gjennom en sigte og blandes deretter med infusjon.

  I den resulterende kjøttkraft med kjøttet av bær av viburnum, må du legge til honning (etter smak). Hold denne avkoket informert i kjøleskapet. Drikker er det nødvendig før du spiser tre ganger om dagen for 1/3 kopp. Kurs - en måned. Etter en ti-dagers pause kan du gjenta til tiden til du blir kvitt sykdommen.

  4. Folk behandling av hjertearytmi ved hjelp av ulike urter.

  • 20-30 dråper fersk yarrowjuice per 1/4 kopp vann.
  • To spiseskjeer av knust tørre blad og jordbærfrukt for 200 ml. kokende vann.
  • To spiseskjeer hakket, tørt urtefilver for 200 ml. kokende vann.

  Som folkemedisin fra hjerte arytmi bruk: calendula, motherwort, peppermynte, fiken, rødbeter, nype, rogn, tyttebær, rips, geiterams, kløver, hagtorn, immortelle, mais silke, grønn te. Alt dette kan bli funnet i et apotek eller samlet av deg selv.

  Atriell fibrillering av hjertet, behandling av folkemidlene som vi nå har vurdert, er egentlig ikke slik en forferdelig sykdom.

  I dette tilfellet er det best å ikke panikk og forstå at det kan håndteres ganske enkelt, men du kan ikke dramatisere situasjonen, fordi tilstanden i nervesystemet, i dette tilfellet, er spesielt viktig for deg. Kilde: »ru-transferfactor.ru»

  Kosthold med arytmi

  Ved behandling av en ciliary arytmi er det nødvendig å holde på en diett. Her er de grunnleggende regler for ernæring:

  • Du bør spise regelmessig, men ikke overmål, gjør små porsjoner.
  • Det er ønskelig å unngå tung, krydret mat.
  • Det er noen ganger nyttig å gjøre avlasting dager.
  • Det er nødvendig å supplere dietten med verdifulle mikronæringsstoffer, vitaminer.
  • Det er nødvendig å inkludere i menyen fettfattig kjøtt og fisk, friske grønnsaker med frukt.
  • Positivt påvirke arbeidet i hjertet tørket frukt med nøtter, greener. Kilde: »cardiolog.online»

  Med denne sykdommen er dietten ikke mindre viktig enn selve behandlingen. Det er i stand til både å stoppe utviklingen av sykdommen og bidra til utvinning. For en person som ikke forstår at en diett virkelig kan hjelpe eller ikke betaler grundig oppmerksomhet til sin sykdom, forsømmer næringsreglene, er veien til sykehuset sengen forkortet.

  Hjertet og hele kardiovaskulærsystemet, for å fungere normalt, krever inntak av magnesium, kalium og kalsium i kroppen. Hvis disse elementene er mangelfulle, så kan det normale arbeidet i hjertet glemmes og en sunn person. Kosthold er ikke bare nødvendig for fullverdig behandling, men også for forebygging av sykdommer.

  En annen viktig faktor som bekrefter at en diett er en integrert del av å bygge en sunn kropp er beskyttelse mot fedme og overholdelse av riktig vekt. Det er ikke en hemmelighet at overvekt kan provosere ikke bare en arytmi, men også en rekke andre sykdommer.

  Dessuten kan ikke-overholdelse av næringsreglene provosere utseendet av sykdommer i mage og tarm. Derfor er en diett veldig viktig for alle.

  Det er viktig å forstå at dette ikke er en begrensning i produkter. Enhver diett krever at du spiser matvarer som tilsetter kroppen med næringsstoffer, observerer riktig diett, ikke overmål og begrenser deg i mengden mat. Kilde: »cardio-pulse.ru»

  Siden i de fleste tilfeller personer som lider av atrieflimmer har andre kardiovaskulære patologier (spesielt hypertensjon), bør dietten baseres på utelukkelse av produkter som påvirker fartøyets tilstand negativt. Dette gjelder først og fremst:

  • sukker og alt som inneholder det i en stor konsentrasjon, inkludert søt frukt;
  • salt og ferdige produkter med høyt saltinnhold (vegetabilske pickles, pølser og andre kjøttprodukter, over-salt oster);
  • noe fett kjøtt og fett bouillon (inkludert kylling);
  • smør, margarin, brød og kulinariske produkter som inneholder dem.

  Atriell fibrillering innebærer å øke inntaket av grønnsaker i rå og termisk behandlet form. Grønnsaker inneholder praktisk talt ikke sukker (i motsetning til frukt), inneholder vanligvis få syrer (i motsetning til bær), samtidig er det en pålitelig kilde til vitaminer og antioksidanter. Grønnsaker bør være til stede i kostholdet hele året. Kilde: »cardiolog.online»

  Behandling hos eldre

  Behandling av atrieflimmer hos eldre har sine egne særegenheter, forklart av økt fare for atrieflimmer: risikoen for trombose.

  Ofte vises ikke restaurering av sinusrytmen til eldre pasienter. Hovedarbeidet er rettet mot å redusere frekvensen av ventrikulære sammentrekninger. Eldre pasienter får rutinemottak av antikoagulantia.

  I dette henseende bør pasienter kontinuerlig overvåke koagulasjonsfaktoren, som kalles "internasjonalt normalisert forhold" (INR).

  I en person som ikke får antikoagulerende legemidler, er INR 1. Normen for INR med atrieflimmer er i grensen på 2-3 enheter. Med en økning i INR over 4 enheter, øker risikoen for hemorragisk hjerneslag med atrieflimmer. Kilde: »cardiolog.online»

  Prognose av liv med atrieflimmer

  Mange spør spørsmålet, hvor mange lever med atrieflimmer? Faktisk er prognosen for livet med atrieflimmer avhengig av årsakene til rytmeforstyrrelser og komplikasjoner derfra.

  Forårsaket av alvorlige myokardiske lesjoner (brennvidreinfarkt, utvidet kardiomyopati, diffus eller omfattende kardiosklerose) fører atrieflimmer til en rask utvikling av hjertesvikt. Når man snakker om hvor mange som lever med atrieflimmer, gir de resulterende tromboemboliske komplikasjonene ugunstige spådommer.

  Dødelighet fra hjertesykdommer komplisert ved atrieflimmer øker med 1,7 ganger. Men med en tilfredsstillende tilstand av ventriklene og fravær av alvorlige patologier, blir prognosen gunstigere, men samtidig reduserer den hyppige forekomsten av paroksysmer signifikant pasientens livskvalitet.

  Idiopatisk atrieflimmer forstyrrer vanligvis ikke trivsel hos pasienter som kan engasjere seg i noen jobb, føler seg sunn. Kilde: »beregi-serdce.com»

  Generelle anbefalinger

  For å vurdere alvorlighetsgraden av atrieflimmer, bidrar effektiviteten av behandlingen til å bestemme pulsunderskuddet. Denne metoden er basert på det faktum at med atriell fibrillasjon, er ikke alle sammentringene i hjertet følt på håndleddet i form av en pulsbølge. Jo mer dårligere kutt, jo mindre blir de på håndleddet.

  For å vurdere alvorlighetsgraden av atrieflimmer, hjelper det med å bestemme pulsunderskuddet. For å bestemme hjertefrekvensunderskuddet, er det nødvendig å telle antall hjertekontraksjoner i ett minutt ved auskultasjon ved hjelp av et fonendoskop og pulsfrekvensen på den perifere arterien.

  Hjertefrekvensen subtraheres fra antall kardiale sammentrekninger på armen. Hvis det ikke er noen forskjell (et pulsunderskudd), fortsetter sykdommen gunstigere, og terapien velges vel.

  Hvis forskjellen er stor, betyr det at hjertet krymper ineffektivt, og behandlingen krever korreksjon. Anbefalinger for selvhjelp:

  1. For å forhindre et angrep.
   • Ikke slut på å ta dine egne medisiner som er foreskrevet av legen din. Ikke prøv å redusere dosen selv, selv om du føler deg bra i svært lang tid.
   • Husk, og bedre skrive ned hvilke antiarytmiske stoffer, og med hvilket resultat du ble utnevnt og utnevnt. Dette vil hjelpe legen til å velge den mest passende behandlingen for deg og vil være nyttig i tilfelle nødhjelp. Det er tilrådelig å ha på plass elektrokardiogrammer registrert ved normal rytme og under et arytmiangrep, samt annen medisinsk dokumentasjon.
   • Spør legen din på forhånd når du har et oppfølgingsbesøk, etter hvilken tid og til hvem du skal søke medisinsk hjelp, dersom arytmen ikke går bort.
  2. Under et angrep.
   • Gi tilgang til frisk luft (åpne vinduet, vinduet, unbutton klær).
   • Komfortabelt, sitte uten spenning. Hvis det er skarp svakhet eller svimmelhet, er det bedre å legge seg ned.
   • Ta ikke antiarytmiske medisiner selv om legen har anbefalt dem til deg.
   • Ta om nødvendig Corvalolum (Valocordinum) eller et annet beroligende middel, som du foreskrev lege.
   • Hvis arytmen ledsages av en kraftig forverring i helsetilstanden, utseendet av smerte bak brystbenet, en skarp svakhet, kvelning, så er det nødvendig å søke medisinsk hjelp umiddelbart.

  Du må gjøre deg kjent med disse aktivitetene til din familie og venner. Det blir bedre hvis de ikke går seg vill og i tide kan hjelpe deg. Kilde: "cardioschool.ru"

  Forebygging av sykdom

  Forebygging av sykdommen avhenger av hvilken form for atrieflimmer som er tilstede i pasienten. Hvis det er paroksysmal atrieflimmer, brukes antiarytmika - legemidler som normaliserer hjertefrekvensen. Noen ganger tar de seg til elektrisk cardioversion.

  Med konstant atrieflimmer brukes hjerteglykosider og antikoagulantia. Som et resultat av atrieflimmer, blir kardiale sammentrekninger svekket. Det virker i en anspent rytme, i ro er den praktisk talt ikke lokalisert og blir derfor sliten. Hjelpen kommer glykosider.

  • Først, styrk sammentringene av det svekkede hjertet og la det pumpe store mengder blod;
  • For det andre, øke diastolen (hviletid eller resten av hjertet);
  • For det tredje hemmer glykosider hjertets ledningssystem og gjenoppretter hyppigheten av sammentrekninger;
  • For det fjerde reduserer disse stoffene excitasjonen av sinuskoden, noe som reduserer frekvensen av pulsgenerering.

  En annen gruppe medikamenter er antikoagulantia, som brukes til å forhindre stroke. De fortynner blodet slik at blodpropper ikke dannes.

  Det viktigste er at en person bør huske at etter gjenopprettelse av hjerterytmen, er det nødvendig å konstant overvåke hjertearbeidet ved hjelp av moderne teknologi, overvåking av hjertearbeidet, samråd med lege, spesielt siden i dag kan det gjøres eksternt. Kilde: »kardi.ru»

  Et slikt brudd på menn og moderne kvinner oppstår samtidig etter hjertesvikt. Opprettholde en sunn livsstil er en uunnværlig del av terapeutisk terapi i nærvær av et problem som arytmi. Det er nødvendig å følge kostholdet nøye.

  Mat bør være basert på produkter med lavt fettinnhold og på mat av vegetabilsk opprinnelse. Overvekt overbelaster det syke hjertet veldig mye, så lavt kalori dietten er så viktig.

  Mat bør tas i små porsjoner, siden en tungt overfylt mage irriterer alvorlig reseptorer som senker funksjonene til sinusnoden. Det er veldig viktig å unngå overeating om natten. Det er verdt å vite at forstyrrelser i hjertets arbeid kan provosere slike drikker som sterk te, kaffe og alkohol.

  Det er ønskelig å fylle dietten med produkter som er rik på magnesium, kalium, som eliminerer elektrolyttbørser. Dette er slike produkter som nøtter, honning, tørkede aprikoser og gresskar.

  Det er viktig å gjøre treningen av dagenøvelsen. På grunn av at et slikt brudd på menn og kvinner skjer på grunnlag av hjertesvikt, er det verdt å gjøre alle mulige typer fysisk aktivitet morgenøvelser, svømming, å gå i frisk luft.

  Om vinteren kan du inkludere turgåing på ski. Fra røyking og alkoholholdige drikkevarer må kasseres uten feil. Pasienter med aterosklerose og diabetes er pålagt å overvåke normalt blodsukker og kolesterolnivå, og gjennomgå behandling i tide.

  Et like viktig aspekt ved forebygging av atrieflimmer er fjerning av alvorlig følelsesmessig stress. Det er nødvendig å forsøke å holde en rolig følelsesmessig og følelsesmessig tilstand.

  For å oppnå ønsket resultat kan du ta beroligende midler, infusjoner av urter, bruk automatisk trening. Det er viktig å følge søvn, om natten må du sove minst 8 timer, og også prøve å hvile på ettermiddagen.

  Les Mer Om Fartøyene