Alle metoder for behandling av åreknuter: folkemetoder, ikke-invasiv, kirurgi

Effektive metoder for behandling av varicose sikrer eliminering av kliniske tegn på åreknuter, forhindrer forekomsten av komplikasjoner, samt tilbakefall av sykdommen. En integrert tilnærming til behandling, bruk av minimalt invasive teknikker som utfyller hverandre, medikamentell behandling, kompresjonsstrømper, sunn mat, gymnastikkøvelser er nøkkelen til vellykket behandling av åreknuter.

Bruk av angioprotektorer og venotonikk

Ubehagelige symptomer på sykdommen er tvunget til å fungere uavhengig. Som regel følte vekten og varmen i føttene, merke kvelden hevelse i anklene, en person går ikke til legen, og sendt til apoteket der du kjøpte en salve eller gel, lindre smertefulle symptomer på åreknuter. Først vil hjelp bli følt med en gang. Inneholdt i salver venotonics, normalisering av strukturen av blodkarets vegg, økende tone og forbedring av mikrocirkulasjon, første hjelp. Godt fjernede manifestasjoner av åreknuter:

Ved minus behandling med salver og geler er det at effekten av medisiner er begrenset til overfladiske blodkar, for å behandle indre årer du må ta piller. Avtalen kan kun utføres av en phlebologist. På dette stadiet prøver pasienten å komme seg med egne midler, og neste trinn i behandlingen er kjøp av kompresjonslinne.

Kompresjonstrømper eller støvler

Som salver, kompresjonstrømper, støvler eller strømpebukser løser ikke problemet og behandler ikke åreknuter. Det er veldig vanskelig å selv velge graden av kompresjon. Kompresjonen foreskrives av legen etter behandling eller i spesielt vanskelige tilfeller i sene stadier av sykdommen. Likevel, bruk av kompresjon linjer bidrar til å stoppe åreknuter, for å redusere smertefulle manifestasjoner, følelse av raspryaniya, vekt i beina på slutten av arbeidsdagen. Bruk av slike klær er nyttig for stillesittende arbeid, med et langt opphold på føttene, folk som er engasjert i tung fysisk arbeidskraft.

Det er begrensninger i bruk av strømper: de kan ikke brukes hele dagen, fordi benmuskler skal fungere. Svekkelsen av muskelmasse som fører til økt manifestasjoner av venøs insuffisiens i de ventiler av åreknuter behandlet med kompresjon alene er umulig, og sykdommen fortsetter å vokse. Pasienten står overfor behovet for å ty til effektiv behandling, men siden å gå til legen er fortsatt skremmende, folk ty til folke behandlinger.

Folkemidlene

På grunn av sykdommens utbredelse, finnes det endeløs rekke måter å behandle avanserte åreknuter. Av tilgjengelighet og effektivitet er tildelt:

 • Hestekastanje - frukt, bark, blader, blomster brukes. Fra medisinske råvarer gjør du komprimering, tinktur, varm omslag;
 • eple cider eddik - det anbefales å gjøre det selv, bruk det til oral administrasjon, gni, komprimerer på dilaterte årer;
 • yoghurt, infundert i malurt - lage lotioner, wraps;
 • blå leire - lotions, wraps, varme bad for føttene;
 • Daglig inntak av druesaft eller små mengder naturlig rød drue vin anbefales.

Alle disse metodene for tradisjonell medisin bidrar til å redusere manifestasjoner av åreknuter, men kan ikke kurere det. I arsenalet av ikke-tradisjonelle metoder for behandling av åreknuter er det mange teknikker, blant annet som det er nødvendig å fremheve hirudoterapi.

Hirudotherapy

Metoden er rettet mot å redusere manifestasjon av åreknuter og kan ikke fungere som et middel for behandling. Ifølge tilhengere av girudoterapii som finnes i spyttet til blodigler hirudin med en bit kommer inn i pasientens blod reduserer dens viskositet, noe som reduserer risikoen for trombose i utvidede deformerte varikøse fartøy.

Beslutningen om hensiktsmessigheten av prosedyren er laget av den behandlende legen, da det er kontraindikasjoner:

 • graviditet;
 • blodsykdommer - anemi, hemofili;
 • allergi mot leech-hemmeligheten;
 • utmattelse av kroppen;
 • lavt blodtrykk;
 • inflammatoriske hudsykdommer;
 • pasientens eldre alder.

Minimalt invasive prosedyrer for behandling av åreknuter

Behandling av åreknuter er oppnådd ved bruk av minimalt invasive teknikker, minimalt invasive prosedyrer som ikke krever sykehusinnleggelse, administrering av anestesi, en lang rehabilitering etter operasjonen. Du kan utføre ikke-kirurgisk inngrep i behandlingsrommet uten behov for spesiell behandling og forberedelse av operasjonen. Minimalt invasive prosedyrer har mindre traumatisk effekt enn kirurgiske operasjoner på forstørrede årer.

I alle ikke-kirurgiske teknikker er virkningen på pasientens kropp begrenset til en nålpinne eller et lite snitt. I 95% av alle tilfeller av åreknuter brukes ikke-kirurgiske inngrep, og bare 5% av pasientene tilbys phlebectomy kirurgi. Minimalt invasive prosedyrer inkluderer:

 1. sclerotherapy;
 2. laser ablation;
 3. radiofrekvens ablation;
 4. microphlebectomy.

sclerotherapy

Essensen av denne minimalt invasive metoden for bekjempelse av åreknuter er transformasjonen av en deformert ven i en fibrøs ledning. Metoden er kjent siden XVII århundre, som en sclerosant injisert i en blodåre, brukt syre, jod, perklor, tannin. Reagensene produserte mange bivirkninger. Med advent av sklerosant fibrovaine i det 20. århundre, har denne metoden for behandling blitt utbredt. Beslutningen om bruk av skleroterapi er laget av en lege basert på resultatene av en ultralydsundersøkelse.

Skleroterapi brukes som hovedbehandling for subkutane årer av åreknuter, utført under konstant overvåking av ultralyd. Den nyutviklede metoden for "skumskleroterapi" forbedrer effektiviteten av prosedyren ytterligere. Denne metoden brukes med en diameter på vener ikke mer enn 10 mm. I disse tilfellene har inngrepet praktisk talt ingen komplikasjoner. For å konsolidere suksess for prosedyren, anbefales det pasienten umiddelbart etter inngrep på 30-40 minutter å gå og ha på kompresjonstrømmer innen en måned.

Laserablation

Prosedyren utføres uten pasient, tar fra 30 minutter til 2 timer, pasienten etter manipulering kan selvstendig gå hjem. Intervensjon utføres under lokalbedøvelse. En optisk fiber settes inn i den berørte venen og drives langs venen. Deretter slår du på laseren og styrer lysføreren tilbake. Under påvirkning av stråling, er blodet curdled, veggene av fartøyene brennes og stikker sammen, danner en streng, som til slutt oppløses. Tillat bruk av lyskaster:

 • ansikt - brukes til å behandle blodårer ikke mer enn 1 cm over;
 • Radial - jevn scatter stråling med en breddegrad på 360 grader, injisert i blodårer av en hvilken som helst tykkelse.

Etter prosedyren skal pasienten ha på seg kompresjonstrømper som foreskrevet av legen og gjennomgå undersøkelser med en phlebologist.

Radiofrekvens ablation (RFA)

Prosedyren for radiofrekvensablation betraktes som en av de minst traumatiske, er en effektiv måte å bekjempe åreknuter på. Metoden brukes på blodårer av hvilken som helst diameter, kontraindikasjon er tromboflebit, trofiske hudendringer. Intervensjon under lokalbedøvelse, under ultralydskontroll.

Gjennom en punktering i venen settes et radiofrekvenskateter inn. Etter at kateteret er satt inn i ønsket lengde, injiseres et bedøvelsesmiddel i vevene rundt karet. Han lager rundt det berørte fartøyet en "vannfjær", som beskytter det omkringliggende vevet fra virkningen av radiobølger. Metoden lar deg trene på bare 15 dager, denne metoden er foretrukket av de fleste spesialister.

microphlebectomy

Under intervensjonen fjernes pasientens vene ved hjelp av spesielle kroker, som settes inn i venen under lokalbedøvelse gjennom et kutt på huden (opp til 1 mm). Pasienten kan begynne å jobbe 3-5 dager etter prosedyren, små blåmerker, dannet med ikke-kirurgisk inngrep, løses innen 3-4 uker. 1-2 uker etter prosedyren skal pasienten ha på seg kompresjonstrømper. Fordelene ved teknikken inkluderer fjerning av den deformerte venen og anvendeligheten av denne metoden til venene med hvilken som helst diameter.

phlebectomy

I en rekke tilfeller er den eneste måten å behandle åreknuter på nedre ekstremiteter, den klassiske operasjonen for å fjerne de berørte årene - phlebectomy. Anestesi: Spinalbedøvelse eller endotracheal anestesi. På sykehuset skal pasienten være innen 1-2 dager etter operasjonen. Indikasjoner for kirurgisk inngrep er:

 1. omfattende åreknuter i subkutane årer;
 2. markert brudd på utstrømning av blod;
 3. akutte komplikasjoner av åreknuter - tromboflebitt, trofasår.

Til phlebectomy tyktes i de tilfellene når alle andre metoder ikke er effektive. Faren for operasjonen i dag er minimert. Det er et begrenset antall kontraindikasjoner:

 1. trombose av indre dype åre;
 2. hypertensjon, hjertesykdom;
 3. inflammatoriske hudsykdommer;
 4. smittsomme sykdommer.

Operasjonen utføres ved hjelp av en spesiell sonde, som settes inn i lumen i venen gjennom skåret av huden. Den utvidede delen fjernes ved mekanisk trekking. Etter at venen er fjernet siktes innsnittene. Operasjonen varer vanligvis ikke mer enn to timer.

I den første dagen etter operasjonen anbefales sengestøtte, med doktors tillatelse, er det lov å gå litt på sykehuset. Etter 2-3 dager blir pasienten tømt hjem. I den postoperative periode, bør pasienten ta venotoniki og midler for å redusere blod viskositet, må det benyttes en komprimering plagg i 1, 5 måneder, utføre gymnastikk, vandring.

Video om metoder for behandling av åreknuter:

Valget av behandlingsmetode avhenger av resultatene av en omfattende undersøkelse av pasienten, ofte phlebologist refererer til kombinerte behandlingsmetoder for pasienten. Moderne, milde metoder for ikke-kirurgiske prosedyrer for behandling i tidlige stadier av sykdommen gir gode resultater. Det er viktig å ikke engasjere seg i selvmedisinering, ikke la varicose forstyrre livet ditt.

Årsakene og metodene for behandling av benvarikose

Åreknuter (varicer og, varikøsitetsinduserende) innebærer en patologisk prosess som er beskrevet venøs lesjon ofte nedre ekstremiteter er ledsaget av fortynning av veggene, diameteren av hulrommet øker, og dannelsen av såkalte "noder". Startet behandling av varicose i begynnelsen av sykdommen lar deg unngå kirurgi, og forebygging forhindrer utviklingen av komplikasjoner.

Årsaker til utvikling av åreknuter

Vanligvis påvirker varicosity underkroppene, kan utvikle seg i mange år og til og med flere tiår. Åreknuter (varicosity) på beina - det er alltid et brudd på ventiler i blodårene og blodstrømmen. Den riktige blodstrømmen er preget av bevegelse av blod gjennom benene på bena i retning fra under til topp (den inverse tiltrekningskraften). På mange måter er denne prosessen mulig på grunn av arbeidet med venøse ventiler, som forhindrer revers blodstrømmen. Forstyrrelser i driften av disse ventiler fører til brudd på venøs blodstrøm og som en følge av dilatasjon av venene. For slike årer begynner blod å flyte på en kaotisk måte, ofte stagnerende i benene på bena. På grunn av det store trykket som oppstår mot denne bakgrunnen, kan de vaskulære veggene ikke stå, utvide og tynne ut. Samtidig er forstørrede vener med det blotte øye synlige under huden i form av noder. Ofte på grunn av senking av blodstrømmen i de forstørrede årene, opptrer trombusdannelse. Brudd på hudens ernæringsprosesser fører til utseende av trofasår.

Årsakene til utviklingen av varicose sykdom på føttene er ganske mye:

 1. Genetisk predisponering (ved arvelighet, predisponerende faktorer for sykdom er medfødt svakhet i venøse vegger og valvulære apparater, tap av elastisitet).
 2. Brudd på blodsirkulasjonen mot bakgrunnen av forstoppelse, bruk av smale sko, røyking, mangel på fysisk aktivitet.
 3. Inntak av hormonelle stoffer (monofasisk pille med høy dose østrogen fører til fortykning av blodet).
 4. Økt venetrykk, provosert av fedme, graviditet, stillesittende livsstil (stillesittende arbeid), konstant vertikal belastning (arbeidere som står hele dagen på føttene).
 5. Hormonelle endringer i alderen.

Disse årsakene kan også føre til unormal blodgjennomstrømning gjennom blodårene i de nedre lemmer-reflukser eller omvendt blodstrøm fra dypere vener til overfladene. Disse samme årsakene bidrar til sykdomsforværring i fremtiden.

Video: Årsakene til utviklingen av åreknuter i programmet Malysheva "Live healthy!"

Symptomer på åreknuter

 • utvidelse av subkutane årer;
 • følelse av brenning eller varme langs venene i underdelene;
 • Følelse av tyngde i bena;
 • hevelse i det myke vevet i underekstremiteter om kvelden (føtter, ankler, ben);
 • nattkramper i kalvemuskler;
 • mørkere og fortykkelse av underbenets hud;
 • smerte langs blodårene;
 • trophic ulcers.

I hver pasient kan symptomene på varicose være forskjellige, men ett punkt forblir uendret - en følelse av tyngde i beina, som også kalles "tungt legesyndrom". Ofte er det symptomatiske komplekset mest uttalt om kvelden, så vel som under intens varme.

Hvis sykdommen startet, huden på føttene blir et blålig skjær, og pasienten på dette stadiet ikke får noen behandling, ikke sjelden observert hyperpigmentering Lipodermatosclerosis, og i mer alvorlige tilfeller utvikle sår.

Faren er ikke selve varicosen, men komplikasjonen utvikler seg på bakgrunnen - tromboflebitt (betennelse i indre vegveen), som fører til dannelse av trombi. Trombi overlapper ofte lumen i venen (flebotrombose), og kan også komme ut og komme inn i lungene. Som følge av alvorlige komplikasjoner av åreknuter, observeres et dødelig utfall blant pasientene.

Diagnose av åreknuter

Hvis du finner de ovennevnte symptomene, eller til og med noen av dem, trenger du raskt å se en phlebologist eller en vaskulær kirurg. Aktualiteten av sykdomsdeteksjon bestemmer behandlingsens art, samt forebygging av komplikasjoner.

For diagnose av varicose, er følgende studier foreskrevet.

 1. Ultralydsskanning eller tosidig skanning - vurdering av patensen og dilatasjonen av venene, retningen av blodstrømmen, samt tilstedeværelsen av trombi i venene.
 2. Kontrast venografi - vurdering av tilstanden til vener, påvisning av tilstedeværelsen av tumorer og blodpropper ved å gjenskape det nøyaktige "inntrykk" av pasientårene på en røntgenstråle. Vanligvis er denne metoden erstattet av ultralyd, siden sistnevnte anses å være enklere i implementering.

Når du trenger å se en lege uten forsinkelse

Hvis du har følgende symptomer, bør du umiddelbart gå til legen:

 1. Utbruddet av akutt smerte i underdelene med bevegelse. Foten er hovent og veldig tett, huden ser ut til å brenne.
 2. En følelse av svakhet, ledsaget av kortpustethet, en følelse av mangel på oksygen.
 3. Fra de berørte av årenes sykdom, begynte blodet å ose.

Behandling av åreknuter

Metoden for behandling av åreknuter er valgt med tanke på pasientens alder, forsømmelse av sykdommen, tilstedeværelse av komplikasjoner. Metoder for behandling kan være konservative eller medisinske.

Konservative metoder for behandling av åreknuter.

Den ikke-kirurgiske behandlingsmetoden brukes i begynnelsen av sykdomsutviklingen når det ikke er noen komplikasjoner. Konservative fremgangsmåter omfatter å motta et spesialisert medikament (angioprotectors, antikoagulanter, venotonics, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler i form av tabletter, salver og geler), for å bidra til å fjerne smerte, og er også forebygging av komplikasjoner.

Stor verdi i terapi av åreknuter har restaurering av vaskulær tone. Dette kan gjøres ved hjelp av spesielle midler, blant annet det moderne høyrensingspreparatet Flebofa er isolert. Betyr innenlands produsent ikke inneholder fargestoffer, har ingen film belegg, uten konserveringsmidler, som er grunnen til den aktive ingrediensen diosmin absorberes raskere ved å minimere sannsynligheten for manifestasjon av allergiske reaksjoner.

Ikke-kirurgisk terapi for varicose innebærer i tillegg å ha på seg kompresjonsundertøy, overholdelse av et spesielt diett, systematisk trening (et sett med terapeutiske øvelser).

Disse tiltakene reduserer venøs insuffisiens, og forhindrer utviklingen av tromboflebitt. Videre kan legen i tillegg til de ovenfor beskrevne tiltakene for behandling av åreknuter foreskrive et kurs av manuell eller instrumentell lymfedrenering, prosedyrer forbedrer utstrømningen av blod fra nedre ekstremiteter og reduserer hevelse. Effekten av prosedyren er ikke langsiktig.

Behandling av åreknuter med leeches.

Behandling med leeches er en ganske effektiv metode for å bekjempe åreknuter. Trenger inn i det syke vene, spytt fra igler, på grunn av innholdet deri hirudin (naturlig heparin), fremmer flytendegjøring blod og hindrer dannelse av tromber. I dag, basert på hirudin, har legemidler blitt opprettet, slik at "kontakt med leeches" kan unngås.

Moderne ikke-kirurgiske metoder for behandling av åreknuter.

Sclerotherapy.

Skleroterapi er den mest effektive, ikke-kirurgiske metoden for behandling av åreknuter. Under prosedyren legger legen et spesielt stoff inn i det syke fartøyets lumen og forårsaker liming av veggene og i fremtiden (innen 1,5 år) deres resorpsjon. Det vanlige terapeutiske kurset i fase av vaskulære stjerner innebærer 3 til 6 prosedyrer per fot. Resultatet vil bli synlig etter 2-8 uker, der det kan være smerte, hematomer liten prikkende, som gradvis vil passere. Det injiserte legemidlet i hvert tilfelle er valgt individuelt, slik at risikoen for komplikasjoner er minimal. I løpet av behandlingsperioden skal pasienten ha på seg et komprimeringsstrikk.

Effektiviteten av sklerose i behandling av åreknuter kan sammenlignes med klassisk kirurgi, gir det bare de mest moderne teknikker - endovenøs laser koagulering, på grunn av bruk av «form av skum» (skum) sklerose, såvel som å utføre fremgangsmåten i henhold til ultralyd eller translyuministsentnoy lampe. Alt dette til tider reduserte antall bivirkninger.

Skleroterapi kan utføres ved hjelp av en ultralydsskanner, og prosedyren kalles ekkoskleroterapi. Den ekstra bruk av skanneren gjør det mulig for legen å fullstendig kontrollere bevegelsens nål i blodåren og fordelingen av legemidlet.

Hvis legemidlet injiseres i en modifisert blodåre som mikroskum, kalles prosedyren skum-form skleroterapi. På grunn av den nærmere kontakt av mikroårene med venøse vegger, er metoden meget effektiv. Ved å forskyve blodet fra fartøyet, fremmer mikroskummet raskere liming og blokkering av funksjonen.

Endovasal eller endovenøs laser koagulasjon.

En av de moderne og lavtraumatiske metoder for behandling av åreknuter. Effekten av laserstrålen på den skadede venen utføres under lokalbedøvelse. Resultatene er merkbare en måned etter prosedyren. Metoden er ganske dyr.

Medikamentell behandling av åreknuter på benene er godt supplert av folk rettsmidler som ikke bare vil forbedre tone og elastisitet av venen vegger, men også for å forhindre ytterligere progresjon av sykdommen. Oppskrifter av tradisjonell medisin med vanlig bruk bidrar til å kurere sterkt forsømte tilfeller av sykdommen (sår i huden, trombose).

Før du deltar i behandling, er det viktig å finne årsaken til sykdommen, se en lege, ikke forsinke og ikke vent for komplikasjoner (sår hud, trombose), starte behandling så tidlig som mulig, mens på overflaten av venen tykkelse ikke overstiger 5 mm, og nodene er ikke mer enn 7 mm. Under terapeutisk kurs anbefales det å bruke klær og sko som ikke begrenser bevegelse, å nekte tung fysisk anstrengelse og vane å kaste et ben over ens ben.

Moderne metoder for operativ (kirurgisk) behandling av åreknuter

I fravær av det ønskede resultatet krever konservativ behandling av åreknuter kirurgisk inngrep. Operasjon er en radikal metode for å behandle sykdommen, der fjerningen av den forandrede venen utføres. I dag er dette gjort under tumescent anestesi (lokalbedøvelse fra en blanding av naturlige bedøvelser). Fordelene ved fremgangsmåten er at pasienten kan forlate klinikken i to timer etter operasjonen, er det ingen post-operative hematomas lettere tolereres, ingen toksisitet som under kirurgi under generell anestesi.

Phlebektomi - gjennom spesielle punkteringer, blir fjerning av venene endret av sykdommen utført med det formål å normalisere blodstrømmen gjennom dype vener. I noen tilfeller er kirurgi å foretrekke for skleroterapi. Blant fordelene er en rask gjenoppretting av pasienten, små arr, og den samme effekten varer i mange år.

Kort stripping er fjerning av kun det modifiserte stedet av venen gjennom to små snitt. Bestemmer på forhånd plasseringen og omfanget av den berørte venen. Med denne metoden, lider ikke det myke vevet av pasienten, det er en rask gjenoppretting, ingen smerte etter operasjonen.

Endoskopisk disseksjon av venen - med denne metoden, en lege med en liten mengde på den berørte vein inngår det et endoskop, som gjør det mulig å få data om den interne tilstanden til åreknuter, omfanget av det berørte området, samt presisjon kontroll over sine handlinger i løpet av vein delen klipping, minimere skade.

Forebygging av åreknuter på bena

 1. Begrensning på bruk av badstuen, ta et varmt bad, langvarig eksponering for solen (alt dette fører til en reduksjon i venøs tone og blod stagnasjon).
 2. Mer motoraktivitet (moderat løp, svømming, turgåing, aqua aerobic, sykling, ski).
 3. Kontroller vekten din.
 4. Avslag fra tette, tette klær og smale og tette sko.
 5. Bli kvitt vana med å sitte "fot til fots".
 6. Unngå forstoppelse (spis riktig, hold drikkregimet).
 7. Fordel belastningen på bena jevnt (ikke sitte eller stå lenge i en posisjon).
 8. Kontrast dusj og kald føtter helles.
 9. Iført komprimering undertøy for folk som er i risikosonen (gravide kvinner med arvelig disposisjon, arbeidstakere som har stillesittende arbeid, eller hvis arbeid er forbundet med alvorlige fysiske belastninger eller behov for å tilbringe hele dagen på føttene).
 10. Terapeutisk fysisk trening.

Under behandling av åreknuter er enhver fysisk trening forbudt, bare med det formål å forebygge.

Video: Forebyggende øvelser for åreknuter.

Kosthold for åreknuter

 1. Begrensning av salt, krydret og røkt mat.
 2. Avslag på alkohol.
 3. Begrensning av kjøttprodukter.
 4. Anrikning diett av frisk frukt og vegetabilske produkter, som bidrar til å styrke den vaskulære vegg (gulrøtter, olivenolje, valnøtter, rose, grønn te, spiret hvete, bønner, grønn løk).
 5. Daglig inntak av eple cider eddik (et glass vann 2 ts).

Hvis du finner de første tegn på åreknuter, kontakt en spesialist umiddelbart. Personer med risiko (de med predisponerende faktorer), og har en familiehistorie med åreknuter anbefales hvert år for å besøke phlebologist med obligatorisk ultralyd.

Moderne metoder for å bli kvitt åreknuter

Selv gamle leger (Hippocrates, Paracelsus, Galen) prøvde å kurere åreknuter. Gjennom årene har legene vært på jakt etter måter å bekjempe denne sykdommen. Nå anbefaler leger at moderne metoder for behandling av åreknuter som bidrar til å forbedre pasientens tilstand.

Moderne metoder for behandling av åreknuter

Hver generasjon leger prøvde å anvende nye behandlingsmetoder. Noen leger foretrekker kirurgisk inngrep, noen - medisinsk. Nylig har spesialister i økende grad brukt nye behandlingsmetoder som er mer effektive og effektive enn tradisjonelle. Slike metoder for å bekjempe sykdommen inkluderer:

 1. Sclerotherapy.
 2. Laserbehandling.
 3. Radiofrekvens ablasjon av vener i underbenet.
 4. Microphlebectomy.

Prosedyre for skleroterapi

Du kan bli kvitt åreknuter på ulike måter. Og en av dem er metoden for kompresjonsflebosklerose.

Denne metoden har fungert bra i lang tid. Den er basert på bruk av medikamenter som når den administreres intravenøst ​​"gummi" er det fra innsiden ved vekselvirkning mellom komponentene med de vaskulære vegginnretninger. Som et resultat er venen slått av fra blodet, fordi blodstrømmen er helt stoppet på den. Legemidlene som brukes i skleroterapi er svært effektive og har lav toksisitet.

Prosedyren for skleroterapi tar fra 30 til 40 minutter. I åreknusene utfører doktoren flere injeksjoner av skleroserende middel. Antall utførte prosedyrer bestemmes individuelt. I noen tilfeller er det nødvendig med mer enn 3 prosedyrer, og tidsintervallet mellom dem må være minst en uke.

Umiddelbart etter skleroterapi anbefales det å gå rundt 30 minutter. En elastisk bandasje påføres foten, som fjernes ikke tidligere enn 7 dager etter prosedyren. Av hygieniske rutiner bandasjen kan fjernes ved forsiktig vask foten i dusjen, etter som det bør være vått håndkle, bruke en nærende krem ​​og deretter vikle en elastisk bandasje. Før du kommer til neste økt scleroterapi, bør bandasjen fjernes om 1,5 timer.

Gitt at noen tid etter denne prosedyren krever slitasje bandasjer, er det noen nyanser i rehabiliteringsperioden. Først, på dette tidspunktet bør hentes så mye som mulig, var romslige sko og klær til beinet behagelig. For det andre skal skleroterapi utføres i løpet av den kalde årstiden, da det å være ubehagelig å bære elastiske bandasjer i varmen.

Det er også medisinske begrensninger som må tas i betraktning i denne perioden. Spesielt innen 2 måneder etter skleroterapi er det nødvendig å avstå fra å besøke badstuen, badet og ta varme bad.

Komplikasjoner etter denne prosedyren forekommer sjelden. Blant dem kan man skille dannelsen av pigmentflettene på injeksjonsstedet, som passerer uavhengig uten ytterligere behandling. Det kan også forekomme vaskulære stjerner, noe som betyr at gjentatt behandling er nødvendig.

Til slutt er det verdt å merke kontraindikasjoner til denne prosedyren. Det kan ikke utføres med tromboflebitt, så vel som i nærvær av koagulasjonsforstyrrelser.

Forløpet av sclerotherapy gir ofte et vedvarende positivt resultat, som kan vare i mange år. Indikasjon for denne prosedyren bestemmes av legen etter undersøkelse og detaljert undersøkelse.

Behandling av åreknuter med laser

Ved å bruke laserteknologi kan behandling av åreknuter ikke bare være rask, effektiv, men også smertefri.

fordeler:

 1. For det første er det verdt å merke seg minimal invasiv av denne metoden for behandling. Når laser eksponering ikke utfører noen kutt, noe som betyr at det er arr og arr igjen.
 2. For det andre opplever en person ikke smertefulle opplevelser, og selve prosedyren tolereres godt av pasienter, i mange tilfeller nok lokal anestesi. Også verdt å merke seg er kort varighet, for laser eksponering er tilstrekkelig i flere minutter.
 3. Umiddelbart etter at prosedyren ikke forblir blåst, så du kan snakke om en god kosmetisk effekt.
 4. Endelig tar gjenoppretting fra laserbehandling lite tid.

Operasjonsprinsipp

Laseren som brukes til behandlingen, genererer lys av en viss bølgelengde. blodceller (eller rettere sagt, den tilstedeværende hemoglobin i røde blodceller) på ulike måter for å absorbere denne lysspekteret, avhenger mye av graden av metning av oksygen. Når en lysbølge passerer gjennom venøst ​​blod (dårlig i oksygen), frigjøres varme, noe som fører til at blodkarene er loddet innvendig. Dette fører til å stoppe blodstrømmen gjennom den beskadigede venen, og blodtilførselen til det omkringliggende vevet fortsetter på grunn av tilstedeværelsen av sikkerhetsfartøy og dypere årer.

Hvordan er det

Prosedyren består i å utføre laserkoagulasjon av vener, som skal utføres under overvåkning av ultralyd. Dette vil bidra til å identifisere årene som trengs for behandling, og også å velge riktig type laserbehandling.

Før du utfører en slik behandling av åreknuter, er det ikke nødvendig med spesialopplæring. Først gjøres en lokalbedøvelse, hvoretter legen utfører en liten punktering under kneet. Gjennom det er en laser miniatyr lysguide satt inn i venen. Når denne fiberen beveger seg langs venen koagulerer den. På toppen av laserlampestyringen er det en miniatyr spredningsobjektiv, på grunn av hvilken vevets vegger behandles jevnt.

Vanligvis tar denne prosedyren ikke mer enn 30 minutter. Og nesten umiddelbart etter det, kan en person komme tilbake til sitt vanlige liv.

Kontra

Laserkoagulasjon kan ikke utføres i alle tilfeller. Det er en rekke kontraindikasjoner for denne prosedyren, de kan deles inn i generelle og lokale.

 • Tilstedeværelsen av samtidige sykdommer i den akutte fasen;
 • Trombofili (når det er en tendens til å danne blodpropper);
 • kroniske lidelser i blodtilførselen av beina.
 • - hvis det er betennelse i området med direkte lasereksponering
 • - De subkutane årene er sterkt utvidet.

Bestem indikasjoner og kontraindikasjoner til denne prosedyren vil hjelpe legen etter undersøkelsen og foreløpig undersøkelse.

Radiofrekvens ablasjon av vener i underbenet

En av de mest effektive moderne kontrollmetodene er radiofrekvens ablation. Dens essens ligger i bruk av radiofrekvensbølger. De særegne "lim" de patologisk endrede og dilaterte årene av beina.

Denne teknikken er relativt "ung". Det har nylig blitt brukt til å behandle mennesker som lider av åreknuter. Oftest brukes den til åreknuter i øvre lemmer.

Med profesjonell bruk av ablation hos pasienter, er det en signifikant forbedring i tilstanden til blodårene, og risikoen for forverring av sykdommen avtar til tider.

Denne metoden ble utviklet for 10 år siden. I dag i mange land har det blitt den viktigste metoden for behandling av åreknuter. Den mest brukte ablationen i USA og Vest-Europa. I CIS-landene brukes denne metoden ikke mer enn tre år i store klinikker. Dette skyldes det faktum at ablation krever kostbart diagnostisk og driftsutstyr, er designet spesielt for radiofrekvensablation. Problemet ligger i det faktum at ikke alle leger, men en utdannet spesialist, vil kunne gjennomføre prosedyren.

De fleste forskere hevder at radiofrekvensablation av vener er en av de mest effektive måtene å bekjempe åreknuter. Denne oppfatningen er uttrykt av pasientene selv. I tillegg er denne prosedyren tillatt for nesten alle mennesker som lider av sykdommen.

I tillegg til de ovennevnte fordelene har prosedyren en rekke positive punkter:

 1. Gjennomføring av ablation krever ingen innlegging av sykehus.
 2. Utført under lokalbedøvelse.
 3. Prosessen er praktisk talt smertefri og blodløs.
 4. Ablation er egnet for folk i alle aldre.
 5. Den kan holdes når som helst.
 6. Den postoperative perioden forårsaker ikke pasientens ubehag og avrer ikke ham fra det vanlige livet.
 7. Effekten er merkbar nesten umiddelbart.

Som enhver annen medisinsk prosedyre har radiofrekvensablation en rekke kontraindikasjoner:

 1. Ikke anbefalt for graviditet og amming.
 2. Kan ikke brukes til åreforkalkning av beina.
 3. Det er ikke ønskelig ablation ved akutt venøs trombose.
 4. Legene anbefaler ikke å utføre prosedyren for betennelsessykdommer eller infeksjonssykdommer i beinets hud.
 5. Ikke bruk hvis du har alvorlig fedme.

Microflebectomy er et nytt skritt i behandlingen av åreknuter

Ikke mindre effektiv måte å bekjempe åreknuter er mikroflebektomi (miniflebektomi). Dette er en operasjonstiltak, hvor leger fjerner venen påvirket av åreknuter. For dette, eksperter gjør en liten punktering i huden på lemmen. Denne operasjonen refereres til en rekke minimalt invasive inngrep.

For å utføre en mini-bectomy bruker jeg en spesiell krok. Det injiseres under føttens hud. For dette er et veldig lite snitt laget. Det er mer som en slags punktering. Og gjennom den er en krok satt inn, hvorved en åre som er skadet av varicose blir trukket utover. Videre krysser eksperter, og sunn del av venen sys og returneres tilbake. Den samme prosedyren brukes til å fjerne alle skadede årer.

Spesialister merker at denne metoden for fjerning kan føre til utseende av blåmerker på stedet der åreknuter var plassert.

Men innen to uker begynner de å forsvinne. For å øke hastigheten på denne prosessen, bruk spesielle salver. Etter rehabilitering er punkteringsstedet nesten umerkelig. Det kan være svært små arr som er vanskelig å se med det blotte øye.

Den største fordelen med miniflebektomi er høy effektivitet. Også operasjonen har et lavt nivå av skade. Etter prosedyren har pasienten ingen restriksjoner, så han kan føre til en vanlig livsstil (med tung belastning som antidiende).

Etter en slik operasjon er rehabilitering nødvendig. En spesiell restorative strikkevarer er slitt på det syke lemmet. Perioden av sokkene avhenger av nivået av sykdommen og antall opererte årer. Alt dette avgjøres av legen etter forsiktig diagnose.

Moderne metoder for behandling av åreknuter

Moderne metoder tillater deg å behandle åreknuter uten kirurgi. Konservativ behandling øker vaskulær elastisitet, fortynner det blod og fjerner blodpropper, mens invasive metoder korket og spaltet skadet blodåre partier, for derved maksimalt eliminere problemet. Disse metodene for å behandle åreknuter er ikke bare effektive, men også trygge.

Medisineringsterapi

I de tidlige stadiene av sykdommen er det ikke alltid tilrådelig å benytte seg av minimalt invasive behandlingsmetoder, og grunnlaget for vedlikeholdsbehandling består av medisiner. Å normalisere tilstanden til venene i åreknuter benytter legemidler fra gruppen angioprotektorer og venotonika.

Medikamenter lindre ubehagelige symptomer på åreknuter - hevelse, smerte, inflammasjon, tretthet i benene. De kan også øke elastisiteten av blodkar, tynne blodet og forhindre dannelse av tromber, og deres anvendelse ved behandling av topiske og tilstøtende den åreknuter sykdommen - tromboflebitt.

Legemidler til terapi av åreknuter:

Bruken av geler og salver bidrar til effektivt å eliminere symptomene på sykdommen ved å utøve en effekt på overfladiske blodkar. For at handlingen skal nå de indre årene, er det nødvendig å ta tabletter.

Ved den første fasen av åreknuter, kan metoden for konservativ terapi suppleres med bruk av kompresjonslinne.

Vær oppmerksom! Medikament medisiner kan bare foreskrives av en phlebologist, samt kompresjon undertøy. Selvbehandling og valg av medisiner kan ikke bare forbedre tilstanden til vener, men forverre også helsetilstanden. Legen velger medisiner og komprimeringsstrikk individuelt for hver pasient.

Hirudotherapy

Å eliminere sykdommen uten kirurgi hjelper hirudoterapi eller terapi med leeches. I spytt av leeches inneholder hirudin, etter å ha bitt den inn i pasientens blod, reduseres viskositeten og forhindrer utviklingen av trombose i de forstørrede årene.

Hirudoterapi kan kun ordineres av en lege, prosedyren har kontraindikasjoner:

 • barneperioden for barnet
 • allergi mot leech-hemmeligheten;
 • blodsykdommer - anemi, hemofili;
 • utmattelse av kroppen;
 • lavt blodtrykk;
 • inflammatoriske hudsykdommer;
 • pasientens eldre alder.

Minimalt invasive prosedyrer

Minimalt invasive metoder for behandling av åreknuter er effektive prosedyrer som ikke krever kirurgisk inngrep, sykehusopphold og langsiktig rehabilitering. Disse metodene for å behandle åreknuter i nedre ekstremiteter er ikke veldig traumatiske og helt smertefrie, de administreres under lokalbedøvelse. Utfør en ikke-kirurgisk inngrep i prosedyren, på samme dag kan pasienten gå hjem.

Alle ikke-kirurgiske metoder for behandling av varicose antyder virkningen på pasientens kropp gjennom en prikk med en tynn nål eller et lite snitt. I 95% av alle tilfeller av varicose behandling, bruker leger absolutt ikke-kirurgisk inngrep, bare 5% av pasientene foreskriver phlebectomy kirurgi.

 • sclerotherapy;
 • laser ablation;
 • radiofrekvens ablation;
 • microphlebectomy.

sclerotherapy

sklerose metode omfatter administrering ved injeksjon inn i en vene sclerosant, karakterisert ved at den aktive substansen begynner å blokkering av den skadede delen, var blod beveger seg gjennom sirkulasjonssystemet uten å trenge gjennom det okkluderte område. Over tid løser den ødelagte venen seg selv.

Skleroterapi brukes som hovedmetode for behandling av åreknuter, metoden utføres under konstant ultralydskontroll. Moderne teknologier har forbedret metoden for skleroterapi, omdannet til skumsterapi - en enda mer effektiv metode for behandling av åreknuter. Skumskleroterapi utføres med en diameter på vener som ikke overstiger 10 mm, intervensjonen har praktisk talt ingen komplikasjoner.

Etter skleroterapi anbefales pasienten å gå i 30-40 minutter i kompresjons undertøy. For å fikse den positive effekten, må kompresjonslinne brukes i en måned.

Laserablation

Laserablation utføres på poliklinisk basis, prosedyren varer fra 30 minutter til 2 timer. Etter laserterapien er pasienten i stand til å gå hjem alene. Laser terapi utføres under lokalbedøvelse.

Metoden består i å innføre en lys guide i den berørte venen, der den ligger langs den. Deretter blir laserstrålen slått på og ledet tilbake, under påvirkning av stråling, blodet er utjevnet, laseren brenner veggene på fartøyene og de holder seg sammen, slik at blokkering av det berørte stedet av venen oppstår. Over tid løser den laserbehandlede venen.

Lyskaster som brukes til laserablation:

 • ansikt - i behandling av blodårer, når i diameter på ikke mer enn 1 centimeter;
 • radiell - injiseres i blodårer med en hvilken som helst diameter, slik lysstyrker jevnt spredningsstråling (breddegrad 360 grader).

Vær oppmerksom! Etter behandlingen med laserterapi bør pasienten bruke kompresjonslinne for forebyggende formål. Typen undertøy og varigheten av søknaden vil bli foreskrevet av en phlebologist.

Radiofrekvens ablation

Prosedyren for radiofrekvens ablation er en av de minst traumatiske metodene, det gjør det mulig å effektivt eliminere åreknuter. Utførelse av radiofrekvensablering er mulig på årer av hvilken som helst diameter. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse, under konstant overvåking av ultralyd.

I venen gjøres en punktering, gjennom hvilken et radiofrekvenskateter settes inn. Kateteret settes inn i ønsket lengde i vevene plassert rundt venen, deretter administreres en bedøvelse. Anestesien skaper rundt den skadede venen en "vannfjær", som beskytter omgivende vev fra virkningen av radiobølger. Radiofrekvensbehandling krever ikke langsiktig rehabilitering, 15 dager etter prosedyren kan pasienten gå inn for sport.

Kontraindikasjoner til radiofrekvensablation:

 • tromboflebitt;
 • trofiske hudendringer.

microphlebectomy

Under prosedyren for mikroflebektomi, fjerner legen den berørte venen ved hjelp av spesielle kroker. Slike kroker settes inn i venen under lokalbedøvelse gjennom et lite snitt opp til 1 millimeter.

Rehabilitering etter behandling tar 3-5 dager, etter dette kan pasienten begynne å jobbe. Blæren som dannes under prosedyren, løser seg selv i 3-4 uker. De første to ukene etter mikroflebektomi, må en pasient ha på seg et komprimeringsstrikk.

Fordeler ved prosedyren for mikroflebektomi er fullstendig fjerning av den berørte venen og evnen til å bruke teknikken til vener med hvilken som helst diameter.

phlebectomy

Når ikke-kirurgisk behandling av åreknuter ikke gir en positiv effekt, foreskriver legen pasienten en operasjon for å fjerne de beskadigede venene - phlebectomy. Bare kirurgi kan eliminere åreknuter i forsømte tilfeller.

Phlebektomi utføres under spinalbedøvelse eller endotracheal anestesi. Etter operasjonen er pasienten på sykehuset i 1-2 dager.

Indikasjoner for kirurgisk operasjon:

 • omfattende åreknuter i subkutane årer;
 • markert brudd på utstrømning av blod;
 • akutte komplikasjoner av åreknuter - trofasår, tromboflebitt.

En phlebektomi administreres til pasienter når andre metoder er ineffektive. Faren for kirurgisk inngrep er minimal, men det er kontraindikasjoner for phlebectomy:

 • trombose av indre dype åre;
 • inflammatoriske sykdommer i huden;
 • hypertensjon;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • smittsomme sykdommer.

Flebektomi utføres ved hjelp av en sonde, den injiseres i venen gjennom et lite snitt av huden. Det utvidede området av venen fjernes ved å strekke det mekanisk. Så, etter at venen er fjernet, er snittet suturert. Operasjonen tar ikke mer enn 2 timer.

I de første 24 timene etter operasjonen trenger pasienten en sengestøtte, ved legenes tillatelse kan du gå til sykehuset. Etter to til tre dager blir pasienten tømt. I den postoperative perioden er pasienten foreskrevet venotonikk og midler for å redusere blodviskositeten, iført kompresjonsundertøy i to måneder, spesiell gymnastikk og gå på friluft, svømming og sykling er nyttige.

Moderne metoder for behandling av åreknuter på bena

Varicer ben kjent for mennesker i lang tid: denne diagnosen sette sine pasienter mer "fedre" av moderne medisin: Hippokrates, Galen og Paracelsus. Men den mest utbredte sykdommen mottatt i det tjuende århundre, og det tjueførste, fortsetter hun å få nye stillinger: ifølge Verdens helseorganisasjon, dagens tegn på patologi i varierende grad er til stede i 66% av menn og mer enn 80% av kvinner, bor i utviklede land. Overvekt av den kvinnelige befolkningen over den mannlige grunn av det faktum at naturen har tildelt det svake kjønn plikt til graviditet og fødsel av barn, samt lidenskapen til den vakre halvparten av menneskeheten til et elegant høy hæl sko. Moderne metoder for behandling av åreknuter i underkroppene kan lindre tilstanden uten å benytte seg av komplisert kirurgisk inngrep.

Hvorfor du trenger å behandle åreknuter

Åreknuter er en sykdom hos folk i "stående" yrker: selgere, frisører, maskinoperatører, kirurger og alle som har yrkesoppgaver som krever langvarig statisk belastning på underdelene. Det er i en statisk belastning at venøse ventiler som regulerer strømmen og utstrømningen av blod i dette området av kroppen, forringes. Som et resultat stagnerer blod i blodårene og tykner, strekker og deformerer veggene til fartøyene - skaper forutsetningene for utseende av åreknuter.

Prosessen er langsom, og først den syke mener at han ikke har åreknuter i bena, hvis han ikke la merke til den sterke hevelse og stikker under huden humpete blålige band. Men et slikt bilde er typisk bare for et forsømt scenen, når den eneste måten å gjenopprette det normale utseendet til underekstremiteter er kirurgisk skalpell. Imidlertid er den største fare for åreknuter ikke at beina sår, hovne og miste attraktivitet, dekket med knobbyfartøy som rager over overflaten av huden.

Forårsaker stagnasjon av blodstrømmen i den åreknuter provoserer ben fartøy tromber - viskøse tette bunter bestående av røde blodlegemer (blodceller). blodpropper enn spredt over hele kroppen, inn i lungene, hjertet, hjernen, å blokkere blodkarene dem med blod, og forårsaker tromboembolisme - blokkering av de vaskulære hulrommet, og resultatet av dette kan være alvorlig patologi:

 • Myokardinfarkt - hjertesviktens dødsfall på grunn av mangel på blodtilførsel;
 • Stroke - akutt forstyrrelse av hjernecirkulasjon, forårsaker død av hjerneceller;
 • Gangren - vevnekrose.

Enhver av de ovenfor beskrevne plager har som et resultat minst en alvorlig funksjonshemning, og som et maksimum - et dødelig utfall. Derfor kan du ikke løpe åreknuter i alle fall.

Henvis til en lege pasient bør de første tegn på sykdommen:

 • Rask tretthet av føttene;
 • Tegn smerte i beina, spesielt på slutten av dagen, eller etter fysisk anstrengelse;
 • Murashk - beinet syntes å "bli";
 • Liten vaskulær mesh og "stjerner", utstikkende på overflaten av huden på beina;
 • Legekramper (vanligvis om natten);
 • Ødem av føttene.

Med tidlige tiltak som er tatt, forhindrer moderne metoder for behandling av åreknuter sykdommen fra å utvikle seg og reversere prosessen. Nå kan det gjøres uten å benytte seg av svært traumatiske kirurgiske operasjoner, som tidligere var den eneste måten å løse problemet på. Leger kjenner mange prosedyrer for behandling av åreknuter, som kan gi pasienten muligheten til å gå tilbake til sin vanlige livsstil.

Metoder for behandling av åreknuter

Ofte pasienter som lider av avansert form av benskjærer, spesielt kvinner, fryktende kirurgi og arr som forblir etter det, forsinker besøket til legen til siste mulige mulighet, noe som fører til ekstrem situasjon. Men medisinen, som alle andre grener av kunnskap, er i stadig utvikling, og døtre og barnebarn har ingen grunn til å frykte at de vil behandle åreknuter samt mødre og bestemødre. Spesialister oppfunnet mange effektive terapeutiske metoder - ikke-kirurgiske eller såkalte minimalt invasive metoder, dvs. ikke krever dyp kirurgisk inngrep. Blant dem var de mest populære prosedyrene:

 1. sclerotherapy;
 2. Laser behandling;
 3. Radiofrekvens ablasjon av venøse fartøyer;
 4. Mikrofleboektomiya.

Om hver av disse metodene for behandling av åreknuter ved moderne metoder bør bli fortalt nærmere.

sclerotherapy

For fremgangsmåten, utføres ved trinnet av åreknuter, når det treffes av overfladiske vener, men ikke påvirkes av en dyp, medikament, kalt sclerosant, blir injisert inn i de berørte årer er åreknuter. Dette gjøres ved hjelp av en sprøyte eller et mikrokateter - et tynt rør med en diameter som er mindre enn den fra et humant hår, som legen punkterer huden på det sted hvor, under det synlige åreknuter fartøyet. Gjennomføring av manipulasjon forårsaker ikke ubehagelige opplevelser, bare noen ganger ledsaget av en følelse av svakt brenning. Sclerosant fester seg inne i veneveggen, og bringer den fra sirkulasjonen, noe som resulterer i det tørker avtar og opphører å forstyrre pasienten, forsvinner fra huden. Ved anvendelse av metoden blir således ikke bare den terapeutiske, men også den kosmetiske effekt oppnådd.

Prosedyren varer omtrent en halv time, hvor legen gjør flere injeksjoner i spiserøret gjennom punkteringer på huden. Vanligvis er behandlingsmetoden ved hjelp av skleroterapi-metoden ikke mer enn tre slike prosedyrer, men noen ganger, basert på pasientens tilstand, bestemmer legen å øke antallet. Fra en til en annen besøk til legen bør ta minst en uke.

Før du besøker en lege, trenger en pasient å ta en dusj og innen 2 dager før og 2 dager etter å ha fulgt visse restriksjoner for garantert vellykket behandling ved denne metoden:

 • Ikke røyk eller drikk alkohol;
 • Nekter å ta blodfortyndende medisiner;
 • Ikke gjør hårfjerning og ikke bruk kosmetiske produkter på huden;
 • Ikke kom til kontoret sulten - du bør spise for en og en halv time før prosedyren.

Komplikasjoner som følge av sclerotherapy-metoden forekommer vanligvis ikke, men noen ganger observeres det:

 1. Kløe på injeksjonsstedet, som senker 2 timer etter injeksjonen;
 2. Smerter kan vare opptil tre dager;
 3. Hud peeling - stopper etter 10-12 dager.

Svært sjelden (1 tilfelle per tusen), det kan være betennelse i venene - tromboflebitt.

Ved slutten av behandlingsforløpet krever denne metoden:

 • I løpet av uken unngå store belastninger på beina.
 • To uker ikke å ta et varmt bad og en varm dusj;
 • En og en halv til to måneder går ikke til badet;
 • Ikke sitte og ikke stå lenge.

Prosedyren for skleroterapi bør utføres av en profesjonell lege, så du må søke hjelp bare i spesialiserte medisinske institusjoner. På slutten av kurset er medisinsk tilsyn nødvendig i en måned.

laser

Laser terapi er en annen moderne metode for behandling av åreknuter uten kirurgi. Blant fordelene er følgende:

 1. Behandling av vener med laserstråle krever ikke snitt og etterlater ingen spor på overflaten av benets hud.
 2. Prosessen er praktisk talt smertefri - nok grunne lokalbedøvelse;
 3. Prosedyren tar bare noen få minutter;
 4. Gjenoppretting av en pasient etter en slik blodløs operasjon er veldig rask.

Laserenheten genererer en bølge av en viss lengde som, som passerer gjennom det venøse blodet, genererer varme og "forsegler" sykefartøyet fra innsiden. Som et resultat er det utelukket fra blodet, og blodtilførselen av vevet fortsetter langs dype årer og collaterals - laterale små fartøy. Ta på byrden, de begynner å utvikle seg og innen noen få dager når størrelsen på fjernskipet.

Fremgangsmåten utføres under lokal anestesi ved administrering inn i en vene gjennom en punktering i huden av benene til laser lysføringen, hvis spiss har en mikroskopisk linse, som sørger for jevn fordeling av strålen koagulasjon (forsegling, forsegling) vene. Manipulering finner sted innen 30 minutter, hvoretter pasienten umiddelbart kan vende tilbake til den vanlige livsstilen.

Kontraindikasjoner for bruk av varicose behandling ved laser metode er graviditet og amming. Også prosedyren er kontraindisert ved forverring av samtidige sykdommer, tilbøyelighet til å danne blodpropper, betennelse i huden i laserapplikasjonsområdet, lavt blodkoagulerbarhet.

Radiofrekvens ablation

Denne metoden for ikke-kirurgisk behandling av varmen fra underbenet begynte å bli brukt relativt nylig - bare om ti år siden. Det ble mye brukt i USA og Vest-Europa, metoden ble introdusert til Russland for tre år siden, og så langt er det sjelden brukt. Hovedårsaken til dette er den høye prisen på utstyret som er nødvendig for undersøkelsen og terapien.

Denne prosedyren gir en utmerket effekt i behandlingen av åreknuter på bena. Det er høyt verdsatt av både leger og pasienter. Metoden ligner på mange måter lasermetoden - gjennom snittet på huden innfører legen en radiofrekvensbølgeleder til pasienten i fartøyets lumen, som forsegler fartøyet ved stråling av radiobølger. Utelukkes fra blodet, blir venen erstattet med bindevev over tid. Kontraindikasjon, i tillegg til de som er indikert for laserbehandling, er pasientens aterosklerose og alvorlig grad av fedme.

De positive aspektene ved bruk av metoden i forhold til den vanlige operasjonen for benvarikose er som følger:

 • Signifikant mindre negative følelser for pasienten.
 • Sterk ytelse - den positive effekten av metoden opprettholdes i flere år.
 • Lav sannsynlighet for komplikasjoner - Ifølge statistikk forekommer de bare i tre pasienter ut av hundre som har gjennomgått prosedyren.

Meget viktig er opplevelsen av legen som utfører manipuleringen av denne metoden. Pasienten anbefales å være spesielt oppmerksom på dette aspektet av problemet før behandlingsforløpet.

microphlebectomy

Dette er en annen moderne minimal invasiv prosedyre, som er en mikrokirurgisk operasjon, hvor legen fjerner det syke fartøyet fra under huden gjennom et mikroskopisk snitt ved hjelp av en spesiell krok. Deretter blir området som er rammet av varicose skåret ut, og de sunne delene av fartøyet sys sammen.

Etter operasjonen forblir svært små arr på pasientens hud, som ikke kan ses med det blotte øye. Noen ganger vises et hematom på snittet, forsvinner innen to uker. Under rehabiliteringsperioden (1-2 måneder - bestemte datoer avhenger av antall opererte årer), må pasienten ha på seg kompresjons undertøy, og i fremtiden unngå stor fysisk anstrengelse. I resten, pasienten som gjennomgikk kirurgi kan føre til en vanlig livsstil.

Med rettidig tilgang til hjelp, tilbyr moderne medisin mange måter å behandle åreknuter på bena, slik at du kan løse dette problemet med minimal skade på pasienten. For å gjøre det riktige valget av en metode til pasienten, hjelper den behandlende legen etter å ha utført tilsvarende inspeksjoner.

Les Mer Om Fartøyene