Migrene symptomer og behandling hjemme. Hvordan lindre et migreneangrep folkemidlene.

Gyldigheten av store mengder: tretthet, mangel på søvn, overdreven søvn, overdreven reaksjons til en flimring av fjernsynsapparater og dataskjermer, fysisk overbelastning og mangel på fysisk aktivitet, følsomhet for alkohol og nikotin, utbrudd av sinne og sinne, variasjoner i atmosfærisk trykk, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, gi slike komplikasjoner og mye mer. 1. Lindre angrepet vil bidra til å isolere - et mørkt stille rom og hvile vil gjøre.
 2. En rikelig drikke og en kald komprimering på hodet.
 3. Legemidler som reduserer hyppigheten av angrep: beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere, antihypertensiva, antikonvulsiva, sirotonina selektiv absorpsjon inhibitorer, antihistaminer.
 4. Legemidler som forhindrer sykdomsavbrudd eller bidrar til å kvitte seg med det: ergotalkaloider, isomethepten, triptaner.

Tradisjonell medisin har også midler som gjør det mulig å behandle migrene: 1. Bruk av koffein i form av sterk kaffe eller grønn eller svart te 2-3 ganger om dagen.
 2. Broth Cornel.
 3. Massasje i hodet (retning fra panne til nakkepute).
 4. Pust ut en blanding av kamfer og ammoniakk (1: 1).
 5. Å drikke på en tom mage et glass myse eller kjernemelk.
 6. Decoction av blomster av eng kløver, linden hjerteformet, kamille kamille, valerian officinalis, melissa.
 7. Drikk vanlig potet juice (¼ kopp 2 ganger om dagen).
 8. Ta saften av guelderrosa, solbær.
 9. Ta et bad med avkok av valerianen.
 10. Infusjon av fennikelfrø (1 ts for 1 kopp kokende vann, 2 timer for infusjon, drikke om dagen), og så videre.

Hvordan behandle en migrene - en gjennomgang av effektive stoffer

Migrene er ikke en vanlig hodepine, men en alvorlig sykdom. Migreneangrep kan bokstavelig talt gjøre folk galne, og tvinge pasienten til å ta smertestillende medisiner som følger med dem. Men de, for det meste, gir for det meste ikke den forventede effekten - intensiteten i hodepinen minker ikke, pasientens tilstand normaliserer ikke. Skyldes feil behandling av migrene kan bli nervøse, psykiske lidelser, og selv hvordan føles syk etter et anfall av sykdommen i spørsmålet er bedre å ikke nevne - en komplett "svakhet", alvorlig svakhet i "vakuum" head, generelt, å gjenopprette vil ha nok lang.

Hvordan riktig å behandle migrene? Hvilke medisiner vil få effekt? Dette vil bli diskutert i den presenterte versjonen.

Triptans - antimigrene preparater

De mest populære og effektive stoffene som er effektive mot migreneangrep er triptaner. Det er bemerkelsesverdig at absolutt alle stoffene som er relatert til denne legemiddelgruppen, opererer på samme biokjemiske prinsipp, men vanligvis hjelper bare en eller to av hele listen en migrene pasient. Derfor anbefaler leger ikke å velge en bestemt medisin - selv om triptaner selges på apotek uten resept, er spesialrådgivning ekstremt nødvendig for individuelle valg.

Vennligst merk: utførte kliniske studier bekrefter at typen av antimigraine medisiner er 60% av tiden har positiv effekt. Dette er betydelig høyere sammenlignet med anestetika, antispasmodik.

Forberedelser fra gruppen av triptaner:

 • tabletter - sumatriptan, sumamigren, rapimed, zomig, naramig, amigrenin, imigran;
 • sprøyter - innvandrere;
 • suppositorier - trimigren.

Vennligst merk: hvis migrene er ledsaget av angrep av kvalme og spesielt oppkast, så tar det medisiner fra gruppen av triptaner bedre i form av en spray. Hvis pasienten tar pillen og straks kaster opp, kan du ikke forvente lettelse.

Triptans bør tas senest 2 timer etter angrepet - denne perioden regnes fra øyeblikket på slutten av aura-fasen. Hvis det smertefulle angrepet oppnår intensitet sakte, kan det ikke differensieres som migrene, det er tilrådelig for pasienten å bruke medisiner med vanlig analgetisk effekt. Og i tilfelle en nøyaktig forståelse for at et migreneangrep er påbegynt, bør medisiner fra gruppen triptaner tas samtidig med prokinetikk (for eksempel metoklopramid).

Triptans kan forårsake bivirkninger:

 • vedvarende svimmelhet;
 • følelse av tyngde og følelsesløshet i underkroppene;
 • en gjentakende følelse av feber i underdelene;
 • Uregulerte angrep av takykardi;
 • utviklingen av angina pectoris;
 • umotiverte økt blodtrykk;
 • spontant oppstod hjerterytmeforstyrrelser;
 • gastritt;
 • tørr munn;
 • Sporadisk kvalme og oppkast;
 • kolitt iskemisk;
 • økt hyppighet av urinering;
 • svakhet i muskler uten tilsynelatende grunn
 • polyuri;
 • diaré;
 • myalgi.

Ikke glem at stoffer fra kategorien triptaner kan forårsake en sterk allergisk reaksjon - utslett på huden, kløe, feber og hevelse Quincke (sjelden).

Det er strengt forbudt å bruke triptaner når:

 • graviditet og under amming;
 • hypertensiv sykdom;
 • angina pectoris;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • sykdommer i hjernecirkulasjonen;
 • patologi av nyre og lever i historie og utvikling på tidspunktet for et migreneangrep.

Hvorfor anbefales det at medisiner fra gruppen triptaner ikke anbefales uten forutgående konsultasjon med legen? Først vil det være nødvendig å velge et bestemt verktøy individuelt. Og for det andre er det nødvendig å vurdere med hvilke medisinske preparater det er umulig å kombinere triptaner:

Regler for å ta smertestillende midler under et migreneangrep

Det faktum at noen medisiner, inkludert med en bedøvelsesvirkning, må tas strengt i henhold til instruksjonene, er kjent for alle. Men spesielt for pasienter med diagnostisert migrene, må du også vite nøyaktig tidspunktet for å ta medisiner - så passer uttrykket "hvert minutt på kontoen" perfekt.

Så, ifølge vitenskapelig forskning, kan medisiner fra gruppen av smertestillende midler avlaste et hodepineanfall, som skjedde av helt forskjellige grunner. Og selv med migrene, slike stoffer som analgin, kan baralgin ha den ønskede effekten! Den eneste tilstanden - de må ha tid til å ta innen 40-120 minutter fra angrepet av et angrep (jo mer presis avhenger av intensiteten som smertsyndromet utvikler). Det er i løpet av denne perioden med migreneangrep at årsaken til hodepine bare er deres betennelse og utvidelse.

Dersom hodepinen pulserende karakter blir kvalme og oppkast, intoleranse overfor høye lyder og en utilstrekkelig respons på et sterkt lys, betyr det bare en ting - gikk til aktivering av smertemekanismer, som vil være umulig å stoppe de konvensjonelle analgetika. Spesielt gikk smerteimpulser langs trigeminusnerven og "nådde" hjernebarken.

Vennligst merk: tar smertestillende midler og antimigraine medisiner senere enn perioden som er angitt ovenfor, vil ikke føre til lindring, men til en forverring av pasientens tilstand. I intet tilfelle bør du ta disse legemidlene hver time for å styrke effekten og oppnå ønsket effekt - du kan bare gi pasienten bivirkninger.

Separat er det verdt å nevne de kombinerte analgetika - de inneholder fenobarbital og kodein. Legene anbefaler at kombinert analgetika skal tas bare hvis den optimale tiden for konvensjonelle analgetika blir savnet. På grunn av fenobarbital og kodein har de også en beroligende effekt, noe som duller følsomheten i hjernebarken. Absolutt stoppe utviklingen av et migreneangrep kombinert analgetika kan ikke, men redusere intensiteten vil være.

Vennligst merk: fenobarbital og kodein i kombinert smertestillende midler finnes i svake mengder og derfor ingen garanti for at effekten blir oppnådd, nei. Men hvis du tar disse stoffene ukontrollert, vil avhengighet utvikles. Leger kategorisk forbyr bruken av kombinert analgetika for migreneanfall mer enn 2 ganger i måneden.

Hvordan redusere antall migreneangrep

Naturligvis vil alle migrene pasienter i hvert fall redusere antall angrep - hver av dem forårsaker ikke bare alvorlig smerte, men også ubehag i livet. Det er visse regler utviklet av leger og forskere som vil bidra til å redusere antall migreneangrep - de må bare respekteres! Disse inkluderer:

 1. Obligatorisk kontroll av forekomsten av migreneangrep - identifisere utløsere som provoserer disse angrepene, du kan trygt utelukke dem fra hverdagen. Dessverre er dette råd fra leger som pasienter ignorerer - den vanlige årsaken til at de indikerer når de besøker en spesialist: "var nervøs (eller) sliten". Du må glemme denne frivolity og ta vare på helsen din ved å identifisere eksterne og / eller interne provokere av migreneangrep.
 1. Minst 2 ganger i året med diagnosen migrene, må du ta forebyggende kurs for å ta bestemte medisiner - de reduserer følsomheten i hjerneskapene.
 2. Leger kan utnevne følgende rettsmidler:
 • antiepileptisk - de virker på spenningen i hjernen, reduserer den, noe som fører til et sjeldent respons på utløsere (irriterende);
 • antidepressiva - øke nivået av serotoninhormon i blodet, noe som reduserer antall migreneangrep og reduserer intensiteten deres;
 • beta-blokkere - disse stoffene kan redusere blodtrykket, senke hjertefrekvensen;
 • kalsiumkanalblokkere - regelmessig bruk av dem bidrar til å stabilisere og øke tonen i hjernens kar
 • Preparater med magnesiuminnhold er nødvendige for å stabilisere hjertearbeidet og styrke hjernens kar
 • narkotika som forbedrer hjernesirkulasjonen.

Vennligst merk: Ingen av disse legemidlene kan ikke tas uten å ordinere en lege! Antidepressiva bør benyttes i minimale terapeutiske doser, er beta-blokkere lov til å akseptere kun pasienter med en normal puls, men litt høyt blodtrykk, men kalsiumkanalblokkere tas i høye doser.

Sørg for å besøke legen hvis mer enn 2 migreneangrep forekommer innen 30 dager, oppstår hodepine mellom pasientens angrep, og doser av smertestillende midler og tryptaner foreskrevet av en spesialist bør økes for å oppnå effekt.

Samtalen av "førstehjelp" - når det er hensiktsmessig

Migrene er i prinsippet ikke en farlig sykdom - dette er bekreftet av forskningsfakta. Men i noen tilfeller kan kraftige angrep av den aktuelle sykdommen føre til alvorlige konsekvenser. Det er nødvendig å vite i hvilke tilfeller det er hensiktsmessig å ringe ambulanseteamet:

 • et migreneangrep varer mer enn 72 timer - denne tilstanden er klassifisert av leger som migrene status, noe som kan utløse et slag,
 • aura-perioden varer mer enn 60 minutter, men utbruddet av smerte utvikler seg ikke;
 • oppkast og diaré under angrepet blir gjentatt mange ganger - det kan føre til dehydrering av kroppen, forstyrrelse av fordøyelsessystemet og / eller urinveiene.
 • Tidligere migreneangrep hadde aldri startet med aura-perioden, og forrige gang oppsto han plutselig;
 • Alvorlige synshemming (bifurcation av objekter, uskarpe egenskaper av det synlige bildet, plutselig reduksjon av synsstyrken) begynte;
 • Det var et kortsiktig tap av bevissthet, desorientering i rommet;
 • for den siste uken opplever pasienten en andre eller tredje episode på rad;
 • arten av løpet av migreneangrepet har endret seg;
 • en pasient eldre enn 55 år tidligere hadde hyppige migreneangrep, men flere år har gått, og plutselig er det en identisk hodepine.

Migrene er en sykdom som bringer ubehag til pasientens liv. Hvordan behandle migrene, når du skal begynne å ta bestemte medisiner, hvordan å redusere antall anfall - dette er alt det som finnes i materialet som presenteres. Men denne informasjonen er kun rådgivende, alle undersøkelser og avtaler skal kun utføres av legen, med direkte kontakt med pasienten.

Tsygankova Yana Aleksandrovna, medisinsk gransker, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien

5 409 visninger totalt, 1 visninger i dag

Hvordan behandle migrene hos kvinner

Migrene hos kvinner observeres flere ganger oftere enn hos menn. Spesielt tydelig manifesterer sykdommen seg i den reproduktive alderen, da den hormonelle bakgrunnen mot bakgrunnen av eggløsning endres. Men det er andre grunner for utviklingen av pulserende, kraftig uttalt hodepine, som ved manifestasjon, reduserer signifikant mental og fysisk aktivitet. De er arvelige eller patologiske, og krever utnevnelse av behandling av spesialiserte spesialister.

Hva er årsakene til en kvinnes migrene?

Spesialister er sjelden nok til å identifisere den sanne årsaken til migrene. Opptil 70% av kvinnene lider av det fra en arvelig disposisjon, og i de resterende 30% er utviklingen av sykdommen forbundet med patologiske forandringer i hjernens strukturer og det vaskulære systemet.

I de fleste tilfeller er årsakene til migrene nevrologiske og kan forekomme under påvirkning av følgende sykdommer og tilstander:

 • ustabiliteten av hormonell bakgrunn forårsaket av menstruasjon, overgangsalder, graviditet eller amming;
 • ryggsmerter;
 • hypertensiv sykdom;
 • økt excitability av nervesystemet;
 • psykiatriske lidelser;
 • høy serotonin produksjon;
 • feil arbeid av hypothalamus - regulator for nevendokrine aktivitet;
 • glaukom;
 • forstyrrelse av blodsirkulasjonen langs arterielle kar
 • intrakranial hypertensjon;
 • metabolske forstyrrelser;
 • hjernesvulster;
 • traumer og hematom i hodet;
 • dehydrering
 • mangel i kroppen av jern, magnesium.

Hos kvinner som er utsatt for migrene smerter, kan et angrep forekomme under påvirkning av mange irriterende faktorer. De vanligste av disse er:

 1. mat - Kakao, koffein, matvarer som er høyt i natriumglutamat og nitritt, moldy oster, eksotisk sjømat, sitrusfrukter, nøtter og soyabønner kan utløse et migreneangrep. En viktig faktor i dette tilfellet er antallet og frekvensen av matinntaket. For eksempel kan et angrep utvikles på grunn av fasting, kosthold eller overspising.
 2. Inntak av hormonelle stoffer - Trene å gjenopprette reproduktive funksjoner eller omvendt forhindre unnfangelse. Endring av hormonell bakgrunn ved å ta kjemiske medisiner kan forårsake migrene smerter.
 3. Opptak av bestemte grupper av narkotika - migrene som bivirkning kan provosere medisiner med et av de aktive ingrediensene i sammensetningen - nitroglycyrin, histamin, ranitidin.
 4. Værforholdene - Skiftende vær, temperatur eller atmosfærisk trykk, klimaendringer er ganske ofte årsaken til hodepine.
 5. Dårlige vaner - røyking, drikking av alkohol.
 6. Miljøfaktorer - Forurenset luft og vann, som bor nær industrielle soner.
 7. Psyko-emosjonelle faktorer - Konstant tilstedeværelse i stressende situasjoner, tilstander av nervesjokk, frykt og opplevelser slutter ganske ofte med et migreneangrep.
 8. Feil drøm - ubehagelig stilling under søvn, søvnløshet eller omvendt, overdosering, mangel på oksygen i rommet.
 9. Langvarig fysisk aktivitet, som forårsaker kronisk tretthet og tretthet.

For å bestemme den sanne årsaken til migrene smerter, trenger en kvinne å starte en notatbok og registrere hendelser som gikk foran angrepet.

Dette vil identifisere provokerende faktorer og ta tiltak for å redusere deres innflytelse.

Symptomer på migrene hos kvinner

Egenheten ved migreneangrep er spontan utseende, mens hodepine kan fange en kvinne i transport, på jobb, på ferie, i en drøm.

Avhengig av type migrene, er utviklingen av smertsyndromet forutført av visse symptomer. Således, med migrene med aura noen få timer før angrepet, har harbinger av hodepine et antall nevrologiske tegn:

 • Utseendet til blinker, lyse zigzag linjer, reflekser, "blinde flekker" i øynene, samt en følelse av visuell forvrengning av objekter (størrelser, former, farger);
 • forstyrrelser i hørselsorganene (støy, følelse av ørene);
 • reduksjon i hudfølsomhet til kortvarig nummenhet i hudområder;
 • svakhet i musklene, kramper, delvis lammelse av fingrene på bena og hendene;
 • brudd på tale og oppfatning.

Ved begynnelsen av normal migrene er nevrologiske symptomer fraværende, men en kvinne kan oppleve ubehagelige følelser av følgende karakter:

 • svakhet, svakhet og som et resultat en nedgang i mental og fysisk aktivitet;
 • tap av interesse for hva som skjer (apati) eller omvendt utbrudd av irritabilitet og sinne;
 • føler seg trøtt, døsig;
 • ubehag i fordøyelsessystemet (en følelse av sult eller kvalme, trang til å kaste opp);
 • følsomhet for lukt, provoserende kvalme.

I neste stadium utvikler kvinnen en sterk ensidig pulsering i enkelte deler av hodet - templene, nakken, frontpartiet. Når migrene med en aura, går neurologiske symptomer bort med utviklingen av hodepine. Innen 2-2,5 timer vokser smerten, når en topp, forblir stabil i en viss tid, så går sakte sakte. Slike angrep kan forstyrre en kvinne i 3 dager.

Et migreneangrep kan ledsages av andre symptomer:

 • svimmelhet;
 • frykt for lyder, lys og lukter;
 • nasal tretthet;
 • smerte i magen, kortsiktige lidelser i fordøyelsessystemet;
 • hyppig vannlating
 • svetting.

I de fleste tilfeller, med en reduksjon i smertsyndromet, blir en kvinne overvunnet av en drøm, hvoretter ubehagelige opplevelser forsvinner, men en følelse av svakhet og svakhet forblir. Det er også motsatte situasjoner, når en kvinne etter et migreneangrep opplever en bølge av emosjonell og fysisk aktivitet.

Hvordan behandle migrene hos kvinner

Migrene er nesten umulig å kurere som en sykdom. Smertefulle angrep kan stoppes, samt redusere intensitet og frekvens. For å gjøre dette er det mange tradisjonelle og ikke-tradisjonelle metoder, hvor effektiviteten avhenger av arten av opprinnelsen til angrepet, alvorlighetsgraden av smerte og alvorlighetsgraden av de medfølgende symptomene.

Hvis en kvinne er diagnostisert med "migrene", bør det sammen med en nevrolog bestemme et sett med tiltak for å redusere virkningen av faktorer som fremkaller sykdommen. Først av alt, trenger du:

 • endre den vanlige dietten
 • endre regimet av våkenhet og hvile
 • overgi dårlige vaner;
 • å starte regelmessige øvelser i terapeutisk gymnastikk;
 • unngå steder der det er for mye støy, høy musikkopptak, lysbelysning jobber;
 • hvis det er mulig, å begrense seg fra stress og angst, og hvis det er umulig å takle følelser, ta så beroligende stoffer i tide for å normalisere sinnstilstanden;
 • Oftere gå i naturen, langt fra byens forfengelighet;
 • Ta alltid med deg en smertestillende eller anti-migrene behandling, slik at i begynnelsen av utviklingen av et angrep kan du stoppe smerte.

To typer medisiner brukes til å lindre et migreneangrep: Vanlige smertestillende midler og spesifikke anti-migrene stoffer. I begge tilfeller er et anfall nødvendig i begynnelsen av utviklingen, ellers vil stoffinntaket ikke ha den rette effekten.

Til vanlig bedøvelse, som lindrer migronsmerter ved begynnelsen av utviklingen, inkluderer:

 • smertestillende midler (aspirin, pentalgin, paracetamol, sedalgin);
 • ikke-steroide smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler (Ibuprofen, Imet, Diklofenak, Indomethacin).

Spesifikke anti-migrene medisiner inkluderer:

 • Preparater basert på ergot (Dihydroergotamine, Ergotamin, Nomigren, Migrex);
 • triptaner (Sumatriptan, Zomig, Elethriptan).

Med forverring av angrep med kvalme og trang til å kaste opp, er pasienten også tilskrevet antiemetika - Cerucal, Domperidone. Antiemetiske og anti-migrene midler frigis også i form av rektal suppositorier eller sprayer, slik at bruk av tabletter ikke fremkaller brekninger.

Mellom anfall i profylaktiske formål kan en nevrolog foreskrive en rekke stoffer som forhindrer utbruddet av migrene smerter mot bakgrunnen av sykdommer. De inkluderer:

 • betyr normaliserende trykk (anaprilin, atenolol);
 • beroligende midler (amitriptylin, paroksetin);
 • antikonvulsiva midler (Gabapentin, Finplepsin);
 • NSAIDs (Indomethacin, Nimesil).

De beskrevne legemidlene har en kumulativ effekt, så de må tas i lang tid. Resultatet i form av en økning i perioden mellom angrep og nedsatt smerte, føltes etter flere måneders behandling. Sammen med medisinene er det tilrådelig for en pasient å vende seg til ikke-tradisjonelle metoder: økter av psykoterapi, akupunktur, akupressur, auto-treningsteknikker, folkemidlene.

Ikke glem at medisiner og teknikker må velges for hver pasient individuelt, med tanke på kroppens funksjonelle egenskaper og eksisterende sykdommer. Dette bør gjøres av en spesialisert nevrolog, basert på data fra diagnostiske studier, symptomer, klager og relaterte symptomer.

Migrene i graviditet

Under graviditet kan migreneangrep manifestere oftere og intensivt, eller slutte å bekymre deg i det hele tatt. Utviklingen av situasjonen avhenger av årsakene som utløser migrene før graviditeten begynner, samt endringer i hormonbakgrunnen når babyen bærer.

Mange gravide begynner å oppleve migrene hodepine på grunn av naturlige forandringer i arbeidet med de grunnleggende vitale systemene. I tidlige termer provoserer anfallene en økning av hormoner, innsnevring av blodkar og nedsatt blodgass gjennom dem som en konsekvens, vasodilasjon og trykk på nærliggende nerve reseptorer, dehydrering. I de siste månedene forbereder kroppen seg på fødsel, med ryggraden og de viktigste arterielle fartøyene som passerer gjennom ryggraden, opplever en bestemt belastning.

Migreneangrep er spesielt smertefullt for gravide, spesielt fordi valg av medisiner for fjerning av smerte er svært begrenset. I løpet av denne perioden er en kvinne forbudt å ta spesielle anti-migrene stoffer, så vel som de fleste analgetika. Ved akutt smerte kan en gynekolog foreskrive Ibuprofen, Panadol eller Paracetamol i liten dosering, men det er også svært motet til å misbruke dem. Angrep kan forsøke å fjerne folkemidlene, men deres bruk må også samordnes med legen.

Menstrual migrene

Symptomer på menstrual migrene handler om 50% av kvinnene i fertil alder som lider av denne sykdommen. Ofte manifesterer sykdommen seg i den første menstruasjonen hos jenter, mens angrepene, som den opprinnelige syklusen, er uregelmessige. Som syklusen utvikler, har en kvinne som er utsatt for sykdommen konstante og intense migreneangrep, som kan redusere under graviditet og etter overgangsalderen.

Utviklingen av menstrual migrene forekommer på grunn av svingninger i nivået av kvinnelige hormoner. Ved menstruasjonens begynnelse (2-3 dager før syklusen) observeres en økning av progesteron og østrogen i kvinnens kropp, i sluttfasen - deres nivå faller. Skarpe endringer i hormonell bakgrunn i disse dager kan føre til alvorlige migreneangrep. I de fleste tilfeller blir smertsyndromet spilt ut de to siste dagene av premenstruasjonsperioden og de tre første dagene av syklusen. Mindre ofte manifesterer migrene seg i de siste dagene av menstruasjonen.

Smertefulle opplevelser i menstrual migrene varierer i intensitet og alvorlighetsgrad av samtidige symptomer, mens den fysiske og følelsesmessige tilstanden til en kvinne er merkbart verre. I dette tilfellet er smertestillende medisiner ineffektive og en kvinne er foreskrevet triptaner, ergotalkaloider for smertelindring.

Eventuelle manifestasjoner av migrene smerter gi en kvinne mye ubehag og ubehagelige opplevelser. For å forhindre dem må du på forhånd bestemme effektive metoder for å arrestere anfall og anvende dem i den innledende fasen uten å vente på utseende av smertefull hodepine.

Hvordan behandle migrene hos kvinner

Migrene forekommer hos mer enn 20% av verdens befolkning. Kvinner er mer utsatt for denne sykdommen enn menn. Fra hodepine, er denne tilstanden preget av det viktigste symptomet - med migrene, gjør bare en del av hodet vondt.

Hva er en migrene?

Migrene er preget av smerte bare i en del av hodet. Migrene er som regel paroksysmal. Hvert angrep kan vare fra noen timer til flere dager.

Angrepet etterlater et avtrykk på en persons ytelse. Av og til er det et fenomen som "aura" - dette medfører visuelle forstyrrelser, for eksempel hallusinasjoner, flicking i øynene eller fuzziness av objekter.

Folk som lider av hyppige anfall merker at en "aura" først vises, og etter en stund begynner smerten.

Angrepet av smerte er ledsaget av ytterligere symptomer på en nevrologisk natur. Noen føler seg kvalme og svimmel, noen klager over plutselig fotofobi og intoleranse av høye lyder. Ofte angis angrep av et angrep ved en plutselig forverring av humør eller apati.

Årsaker til sykdommen

Årsakene til hyppig migrene hodepine har ikke blitt pålitelig studert så langt. Årsakene til migrene hos kvinner kan være som følger:

 • genetisk predisposisjon;
 • dårlige vaner;
 • alvorlig stress;
 • emosjonell overstyring;
 • overdreven fysisk aktivitet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • innsnevring av cerebral fartøy;
 • forstyrrelse av sentralnervesystemet.

Under et angrep samler meningeal-fartøyene seg og utvider seg i et bestemt område av hjernen. Som et resultat avbrytes lokal blodsirkulasjon. Hvorfor fartøyene er komprimert ujevnt er fortsatt ukjent, men dette fenomenet skyldes smerte syndrom bare på den ene siden av hodet.

Genetisk predisposisjon spiller en viktig rolle. Det er bevist at tendensen til hyppige migrene blir overført fra foreldre til barn.

Risikogruppen består av personer som bor i store byer. Den raske rytmen i livet gir et preg på menneskelig aktivitet. Den overflod av stressende situasjoner, metabolske forstyrrelser på grunn av mangel på tid, søvnforstyrrelser - alle disse forholdene er til en viss grad funnet i alle beboere i store byer. Innbyggerne i landdistrikter lider migrene omtrent tre ganger mindre. Dette skyldes den rolige rytmen i livet og fraværet av nervøs overbelastning.

Migrene forekommer hos personer som er altfor besatt av sitt eget arbeid. Også, apati og deprimerte mennesker har en tendens til å være syk.

Skadelige vaner, som for eksempel røyking, legger ikke til helse og forårsaker ofte migrene. Også sykdommen kan provosere en metabolsk lidelse og noen endokrine sykdommer, for eksempel diabetes mellitus.

Hva skjer under et angrep

Det er to teorier om arten av migrene. Ifølge en av dem økte skylden for alt plutselig nivået av serotonin. Med en rask økning i serotonin, er det en spasme av cerebral fartøy. Dette stedet føles senere å trykke smerte. Smerte syndrom manifesterer seg på grunn av frigjøring av kroppsstoffene for spalting av overskytende serotonin. Dette normaliserer fartøyens tone, men forårsaker forstørrelsen av de tidsmessige arteriene.

Smerten går etter en stund etter normaliseringen av serotoninnivået.

Den andre versjonen antyder at under et angrep av migrene, blir økt aktivitet av hypothalamus observert, noe som provoserer et sterkt smertesyndrom.

Symptomer på migrene

Karakteristiske symptomer på migrene hos kvinner:

 • før en pasform, tretthet, døsighet eller irritabilitet føltes;
 • smerte begynner fra templet, som gradvis sprer seg til pannen og baksiden av hodet;
 • i nærvær av eksterne stimuli, intensiverer smerten;
 • Angrepet er ledsaget av flere symptomer: kvalme, svimmelhet, lysfølsomhet.

Hvis migrene med "aura", i tillegg er det visuelle hallusinasjoner eller smeltesår før øynene. Angrepet kan intensiveres under påvirkning av irriterende faktorer - gå, sterkt lys, høye lyder, ekstreme lukt. Derfor foretrekker pasienter å vente en sykdom i sengen.

Funksjoner og frekvens av angrep

Ofte kommer migrene hos kvinner ikke alene. Angrepet er ledsaget av ekstra tegn på migrene i en kvinne, som kvalme og oppkast, svimmelhet, svakhet i musklene, intoleranse av sterkt lys og høye lyder.

Pasienter merker at over tid har de lært å gjenkjenne angrepet av et angrep. Som regel, før smerten starter, føler kvinner seg svake eller endrer sin følelsesmessige tilstand.

Angrep skjer mange ganger. Det er den konstante avkastningen til en migrene som lar deg diagnostisere en sykdom ved å skille den fra hodepine som kan skyldes ulike sykdommer.

Vanligvis er det minst to anfall per måned. De kan variere i varighet og intensitet av manifestasjon. Migrene hos kvinner skjer ofte før menstruasjon eller i de tidlige dager.

Smerten har en pulserende natur. Ved begynnelsen av angrepet påvirker smertsyndromet bare templet, men sprer seg gradvis til hele hodet, og får et presserende tegn.

Angrepet med "aura" består av fire faser:

Prodromet eller forløperen er scenen hvor symptomene som foreskygger et tidlig angrep utvikler seg. Som regel er dette kvalme, tap av styrke, brudd på oppmerksomhet. Noen pasienter forstår den forestående ulempen på grunn av plutselig irritabilitet.

"Aura" er et sjeldent kompleks av symptomer som følger med migrene. De er en visuell, olfaktorisk eller auditiv visning av endringer i tilstanden til fartøyene før angrepet begynner. Denne tilstanden er preget av:

 • hallusinasjoner (visuell, lyktig, auditiv);
 • meshteshenie "flyr" foran øynene;
 • sløret syn
 • nummenhet av lemmer;
 • problemer med tale.

Dette stadiet varer ikke lenge, til en halv time. Deretter utvikler smerten. Smerten kan øke dramatisk, men i noen pasienter varer smertesyndromet i lang tid, opptil 15-20 timer. I dette tilfellet blir pasienten smurt hele dagen med bankende smerte i templet, og om kvelden vil den helles inn i den fremre delen av hodet og skaffe seg en pressende nyanse.

Oppløsningsperioden er en lang periode med gjenoppretting (opp til en dag) etter at smerten faller. På denne tiden føles pasienten den samme som før angrepet - det er en nedgang i styrke og døsighet.

Hva forårsaker ubehag?

Migrene hos kvinner utsatt for denne sykdommen utvikler seg i nærvær av noen provokerende faktor, som er:

 • alkoholholdige drikkevarer;
 • litt mat;
 • søvnforstyrrelser;
 • stressende situasjoner;
 • fysisk og følelsesmessig overstyring;
 • en tilstand av hormonell bakgrunn.

Alkohol fremmer vasodilasjon, noe som kan forårsake hodepine. Provoke malaise kan også mat - røkt kjøtt, ost, sjokolade og noen ganger sitrus. Du bør også passe på å drikke sterk kaffe og te ofte.

Søvnløshet, søvnmangel, stress - alt dette påvirker tilstanden til blodkar og kan provosere en annen ulempe. Også migrene kan være en konsekvens av overbelastning, både følelsesmessig og fysisk.

Kramper forekommer ofte mot hormonelle forandringer. Dermed registrerer kvinner økt frekvens i puberteten og i de tidlige menstruasjonstidene. Overraskende er det ikke at migrene nesten bryr gravide kvinner, og avtar når overgangsalderen oppstår.

Behandling av migrene

Behandling av migrene hos kvinner med piller er vanskelig og avhenger stort sett av smertestillende syndrom. Med moderat smerte kan du bruke konvensjonelle analgetika og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer.

Koffeinholdige tabletter hjelper godt, takket være deres evne til å utvide blodårene.

De mest effektive stoffene for migrene er triptaner. Disse stoffene påvirker meningeal-karene. Triptans - dette er ikke en bedøvelse, så med vanlig hodepine, er pillene ineffektive. For å oppnå en terapeutisk effekt, bør du ta medisinen riktig. I motsetning til smertestillende midler, som bør tas med den første manifestasjonen av smerte, bør tryptaner bare være full når smerten får maksimal styrke. I begynnelsen av migrene er disse stoffene ineffektive. Dette skyldes virkningsmekanismen av triptaner, som normaliserer nivået av serotonin og påvirker reseptorene til trigeminusnerven.

Det anbefales ikke å velge medisiner for migrene alene. Det er nødvendig å konsultere en lege og en detaljert undersøkelse. Ellers kan ukontrollert bruk av smertestillende midler skade din egen helse. Den behandlende legen velger den optimale medisinen for hver pasient.

Tradisjonell medisin mot migrene

Tradisjonell medisin vet hvordan å behandle migrene hos kvinner. Den første og mest effektive måten er en kul komprimering på hodet, som påføres umiddelbart, da de første symptomene på migrene oppstod. Det anbefales også å gå til sengs, slå av lysene og dra gardinene. Den dystre og kule komprimeringen vil raskt gjøre sine ting og kjedelig smerten.

En annen måte er temperaturkontrast, noe som bidrar til å bringe fartøyene i tone. For å gjøre dette må du sette en kald komprimering på hodet, og legg føttene i et bad med varmt vann. Temperaturforskjellen påvirker positivt fartøyene, som følge av at smerten blir mindre. Minus denne metoden - det hjelper ikke med alvorlig smerte med kvalme og svimmelhet, så det er tilrådelig å bruke det i begynnelsen av et angrep eller med et moderat smertsyndrom.

En annen versjon av kjølekompressen er bladene av hvitkål. Bladene vaskes og dekkes i kjøleskap i 20 minutter. Deretter skal det kule bladet påføres den syke delen av hodet i en time.

Behandling med folkemetoder innebærer også behandling med medisinske urter.

 1. En kopp grønn te bidrar til å bli kvitt smerten hvis du drikker den i begynnelsen av utviklingen av en ulempe. Grønn te normaliserer trykket og får fartøyene til å tone.
 2. Med mye smerte, vil neste buljong hjelpe. Bland i like store mengder mynte, sitronmelisse og oregano. Ta 30 g av den resulterende blandingen og hell 300 ml kokende vann. Infusjonen skal stå til den er helt avkjølt, og deretter drikke den ett glass i en smertefase.
 3. Dekoksel av sitronmelisse (to spiseskjeer per kopp kokende vann) kan tas i et halvt glass når uendret utvikler seg. Plantet lindrer godt smerte.
 4. Brew en spiseskje med valerianrot og hell kokende vann. Etter avkjøling, ta medisinen på en stor skje hver fjerde time under et angrep.

Hvor effektive er menneskers måte å dømme vanskelig på. Noen medisinske infusjoner bidrar til å stoppe angrepet, mens mange kvinner ikke finner en slik behandling effektiv.

Hvordan unngå et angrep

Sammen med behandlingsalternativer forblir spørsmålet hvordan å redusere forekomsten av plager. For dette er det nødvendig å konsultere en lege som vil foreskrive følgende stoffer:

 • antidepressiva;
 • legemidler for å redusere blodtrykket (kalsiumkanalblokkere);
 • tabletter for å forbedre blodtilførselen til hjernen;
 • vitaminer.

Antidepressiva vil bidra til å fjerne intern overstyring, unngå stress og normalisere søvn. For å stabilisere den vaskulære tonen viser inntaket av spesielle legemidler som kalles kalsiumkanalblokkere. For å oppnå effekten av disse stoffene må drikke en lang kurs.

Forbedring av cerebral sirkulasjon bidrar til å opprettholde tonus, noe som betyr at det reduserer frekvensen av anfall. I tillegg er vitamin B- og magnesiumpreparater vist for vaskulær helse og hele nervesystemet, som styrker blodkarene, forbedrer blodsirkulasjonen og positivt påvirker hjernens aktivitet.

Ethvert legemiddel skal bare foreskrives av en lege. Selvmedisinering kan ha negative konsekvenser for helse.

Les Mer Om Fartøyene