Hva er hjernens mikroangiopati?

Menneskekroppen er organisert på en slik måte at de indre organer og vevene som gjør dem konstant, trenger oksygen og andre nyttige stoffer. Alle disse stoffene faller på rett sted takket være blodstrømmen gjennom små og store blodårer.

Hovedprosessene for oksygenutveksling forekommer i hjerte og hjerne, det er i disse organene det mest utviklede sirkulasjonssystemet. Det er grunner til at endringer forekommer i de små fartøyene, noe som gir dårlig patency og forverrer oksygentilførselen til organene.

Denne tilstanden av kapillærene kalles "Mikroangiopati". Navnet ble dannet av slike ord: små, fartøy, patologi. I denne artikkelen vil vi vurdere et mer spesifikt tilfelle av denne sykdommen - mikroangiopati i hjernen.

Hva er hjernens mikroangiopati?

Mikroangiopati av hjernen - En patologisk lesjon av små kapillærer, som leverer til oksygen og glukose i hjernen. Som et resultat av slik skade blir blodstrømmen utilstrekkelig eller helt stopper.

Neurons i hjernen begynner å dø og erstattes av gialceller, som vokser til pigger og arr. En slik stat kan føre til døden i tide.

Former av sykdommen

Forstyrrelser i driften av de minste kapillærene som karakteriserer mikroangiopati er i utgangspunktet umerkelig selv til spesialister. Dette gjør det vanskelig å diagnostisere patologi i de tidlige stadier.

I mikroangiopati utmerker seg følgende former:

 • Serebral amyloid angiopati er vanlig blant folk i avansert alder. De mest utsatt for cerebral mikroangiopati er personer med Alzheimers syndrom. I prosessen med denne sykdomsformen på de tynne veggene i blodårene dannes amyloid.
  amyloid - Et stoff dannet av deres protein- og polysakkaridavsetninger. Cerebral mikroangiopati er dårlig diagnostisert og enda verre er herdbar.
 • Lentikulostriell angiopati forekommer hos barn og faktisk er ikke engang en sykdom, men en spesiell egenskap ved strukturen i blodforsyningssystemet. Krever observasjon av barnet fra legen, men hvis utviklingen og veksten av barnet ikke brytes, er behandling av denne form for mikroangiopati ikke nødvendig.
 • Diabetisk mikroangiopati. Denne sykdomsformen forekommer hos personer med diabetes, som en av dens konsekvenser.
 • Hypertensiv eller vaskulær mikroangiopati. Det oppstår på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser forårsaket av høyt blodtrykk. Slike pasienter må kontrollere trykket og ikke la det gå for høyt.

Årsaker til sykdommen

Til å begynne med, la oss undersøke nærmere hvilke forandringer som skjer i veggene til små kapillærer:

 1. Trombose. Mange kapillærer i hjernen er så tynne at blodcellene langs dem passerer i en rad. Trombier er limte røde blodlegemer. Forekomst av trombi fører til tilstopping av kapillærene.
 2. nekrose - død av vaskulære celler på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser eller tilstedeværelse av toksiner i blodet.
 3. hyalinosis - akkumulering av hyalinprotein på veggene i kapillærene. Hyaline oppstår på grunn av et brudd i metabolismen, deponert i kapillærene, begynner det gradvis å ødelegge dem. Hyalinose er mest utsatt for pasienter med hypertensjon, diabetes, aterosklerose og lider av autoimmune sykdommer.
 4. fibrose - erstatning av kapillær struktur med fibrøst vev. Oppstår under inflammatoriske prosesser.

Årsakene til slike endringer er:

 • anomalier av kapillærveggkonstruksjoner forårsaket av genetiske årsaker;
 • røyking og beruselse;
 • forstyrrelser i blodkoagulasjonssystemet;
 • traumer;
 • Smittsomme sykdommer som påvirker kapillærene;
 • endokrine sykdommer, som for eksempel diabetes mellitus;
 • hypertensjon og andre kardiovaskulære lidelser;
 • skade på kroppen av giftstoffer;
 • alder.

symptomer

I de første stadiene signalerer ikke sykdommen symptomer. Når mikroangiopati bare begynner å påvirke de første kapillærene, blir områdene av hjernen som blir levert gjennom dem med blod, byttet til ernæring fra nærliggende kapillærer. Utseendet av symptomer på sykdommen vil derfor være bevis på patologien til et betydelig antall kar.

Symptomer på sykdommen:

 • Hodepine. Det er ganske intens og blir sjelden druknet ut ved å ta smertestillende midler.
 • Vestibulære lidelser. Det kan være svimmelhet, problemer med koordinering av bevegelse og forvirring.
 • Asthenoneurotisk syndrom. Det manifesterer seg i økt irritabilitet og depresjon. Det kan være problemer med å sove.
 • Om natten kan en pasient lider av søvnløshet, og om ettermiddagen, tvert imot, vil alltid sove. Det er en global nedgang i styrke.
 • Fokale manifestasjoner av mikroangiopati. Forårsaget av en rekke symptomer, avhengig av stedet der mikroangiopatiens fokus stammer fra. Sannsynlige endringer i smerte og temperaturfølelse.
 • encefalopati - forstyrrelser i hjernens vev. Manifestasjonen av encefalopati kan være forskjellig. Her kan du lese om kredsløpsvitenskapelig encefalopati av 2. grad.

Syndromet av mikroangiopati har tilsynelatende ikke spesifikke symptomer. De samme symptomene kan oppstå med mange andre hjerneproblemer. Dette betyr at rettidig og nøyaktig diagnose er viktig for å bekjempe sykdommen.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Diagnose av mikroangiopati

For å samle en anamnese og foreta en nøyaktig diagnose, utføres en rekke aktiviteter:

 1. ulike blodprøver, den viktigste informasjonen som er oppnådd fra dem, gjelder koagulabilitet og lipidspektret;
 2. elektrokardiogram (EKG);
 3. et elektroensfalogram (EEG);
 4. Dopplerografi av kapillærene for å bestemme vanskelige å nå steder og andre uoverensstemmelser med normen;

I tillegg vil pasienten trenge en tur til øyeleggen, for å sjekke fundus for vasokonstriksjon og andre abnormiteter.

I tillegg er fokiene for mikroangiopati og alvorlighetsgraden av lesjonen identifisert gjennom følgende aktiviteter:

 • Magnetic resonance imaging;
 • Beregnet tomografi;
 • Metode for magnetisk atomresonans.

Kanskje vil du også være interessert i å vite hva som er forskjellen mellom MR og SCT,

Disse typer undersøkelser bidrar til å studere kapillærnettverket på:

 • mangel på tynne vaskulære vegger;
 • bestemmelse av steder med nedsatt blodsirkulasjon;
 • gliosefokus
 • mikroskopiske blødninger;
 • utvidelsen av det perivaskulære rommet.

behandling

 • Tiltak for behandling av mikroangiopati bør utføres med en helhetlig tilnærming. Alle behandlingsstadier må overvåkes av legen. Først av alt bestemmer legen graden av vaskulær skade, og foreskriver deretter medisiner. For alderspasienter bør overvåking overvåkes enda mer. Hos pasienter som har overgått grensen på 50 år, utvikler mikroangiopati raskt.
 • Den første og viktigste oppgaven, når det er en mikroangiopati, en reduksjon i trykk. Tilstedeværelsen av hypertensjon i pasienten forverrer svært tilstanden i kroppen. På apotek er det et stort utvalg av legemidler for å redusere blodtrykket, men i tilfelle av mikroangiopati bør pasienten kontakte legen og ikke ta uavhengig handling.
 • Med denne sykdommen, sørg for å du må forbedre cerebral ernæring. For denne oppgaven er neotropiske stoffer egnet: Nootropil, Cerebrosilin, etc. Gode stoffer kan gis av narkotika med nikotinsyre i sammensetningen. Et slikt stoff er Pikamilon.
 • Også en viktig oppgave i behandlingsprosessen er reduksjonen av mengden lipider. Fibrer og statiner bidrar til å nå dette målet. Kanskje legen vil foreskrive stoffet Simvastatin.
 • Reduksjon av oksygen i hjerne nevroner vil bidra til sykdomsprogresjonen. For å mette cerebralsystemet med oksygenblod, foreskrives antihypoksanter.
 • I tillegg behandlingsregime vil inkludere blodtykkende legemidler. Aspirin og Trenal påvirker godt blodstrømmen og forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • Under behandling av narkotika, En gunstig effekt på kroppen har også fysioterapi, massasje og et svømmebasseng.
 • Det er sjeldne tilfeller, når medisinbehandling ikke gir mulighet til å gjenopprette blodkarens patenter, kompensere for sirkulasjonsunderskuddet. I slike tilfeller trenger pasienten kirurgisk inngrep.

Sannsynligvis er det ingen som ikke kommer over folkemedisin. Bruk av behandling med folkemidlene i de tidlige stadiene av sykdommen, er det ganske mulig å få et positivt resultat.

Folkemidlene inkluderer:

 1. Urter som forbedrer metabolisme, normaliserer blodforsyningssystemet. Vanligvis utnevnt: eng kløver, diskoreim, hemlock, samt ferdige urtepreparater, solgt på apotek
 2. Medisinsk sult, lossing dager, rå mat. Kampen mot overvekt forbedrer pasientens velvære betydelig.

Hvis du blir behandlet for mikroangiopati eller er redd for forekomsten, vil det være nyttig å håndtere forebyggingen av denne sykdommen.

Forebyggende tiltak inkluderer:

 • Sunn livsstil;
 • Overholdelse av et saltfritt kosthold
 • Prøv å unngå stress og betydelig fysisk anstrengelse;
 • Avslag fra pernistiske predileksjoner.

Disse enkle, men effektive metoder for forebygging, vil bidra til å unngå ikke bare mikroangiopati, men også mange andre sykdommer forbundet med blodårer.

Fare for sykdom

Den farligste delen av denne sykdommen er gliosis foci. Det er de berørte områdene der cellene i glia ødela hjernens nevroner.

På steder med kapillærforbindelser med gliosis foci, er det en mulighet for fartøyets frigjøring, som vil føre til blødning til hjernens overflate, eller direkte til hjernens substans. I en slik situasjon er konsekvensene forferdelige. En person dør eller blir deaktivert. Dette stadiet av sykdommen kalles disirkulerende mikroangiopati.

På dette stadiet er den mest alvorlige symptomatologien:

 • Forstyrrelser i kognitive funksjoner (minnefall, tap av oppmerksomhet, problemer med å tenke, til og med nå demens);
 • Affektive lidelser;
 • Bevegelsesforstyrrelser;
 • Pseudobulbar lidelser (problemer med å spise, grov stemme, treg tale, voldelig latter og gråt);
 • Cerebellar lidelser (problemer med gang og fasthet, ujevn bevegelser, intermitterende tale);
 • Vestibulære og vegetative lidelser (kvalme, svimmelhet, hyppige trykkprang);
 • På de siste stadiene forekommer bekkenforstyrrelser (inkontinens av urin og avføring).

I tillegg er pasientens liv, selv i de tidlige stadiene, mye mer komplisert. Det er vanskelig å lede en fullverdig livsstil, når du stadig har hodepine, svimmelhet, kroppen er svak, det er forskjellige depressioner og ting.

En slik fysisk tilstand kan bare være farlig på grunn av den høye sannsynligheten for skade. Derfor, ikke bekymre deg, hvis du har lignende symptomer, må du kontakte en lege.

Prognose for sykdommen

Degenerativ mikroangiopati i hjernen varierer fra svake lesjoner, som avtar etter behandlingsforløpet, til alvorlig cerebral insuffisiens med dødelig utgang.

Dessverre, mikroangiopati, en uhelbredelig sykdom. Ingen tilfelle av utvinning av en slik pasient har blitt registrert. Hos unge pasienter er suspensjonen av sykdommen enklere enn hos eldre. Tidlig påvisning av sykdommen bidrar også til lokalisering av gliosisfoci.

Mikroangiopati av hjernen

Mikroangiopati er en patologisk tilstand hvor kapillærer, små kar som er ansvarlige for utførelsen av metabolske prosesser, påvirkes. I utgangspunktet er denne tilstanden forbundet med noen sykdommer, som diabetes, infeksjoner og svulster. Til varianter av denne tilstanden kan tilskrives sykdommen av nyretapillærene og karene i netthinnen.

Begrepet mikroangiopati kommer fra ordene "mikro" - liten, "angio" - fartøy og "patia" - patologi. Med andre ord er mikroangiopati en sykdom som påvirker små kar og kapillærer. Mikroangiopati i hjernen fører til mangel på blodsirkulasjon i hjernen, som har en kronisk form. For normal hjerneblodstrøm møtes oksygen og glukose. Når mikroangiopati kan sees forlenget mangelen av disse stoffer, dette fører til ødeleggelse av strukturen og driften av de små kar i hjernen, og som en konsekvens - hvit substans lesjon.

Tilstandslig denne tilstanden kan deles inn i to typer:

 • med utvidelse av venules og fortykkelse av kapillærveggene;
 • med en fortykning av veggene av arterier av en hyalin karakter.

Til mikroangiopati refererer spesialistene nøyaktig den tilstanden, som er preget av endringer i kapillærene.

Årsaker til sykdommen

I det vaskulære systemet utvikler mikroangiopati mot andre sykdommer. Det kan være onkologi, diabetes, infeksjon, leversykdom eller hemolyse - en tilstand der ødeleggelsen av røde blodlegemer og fjerning av hemoglobin fra dem. I utgangspunktet er denne tilstanden tilskrevet konsekvensene av slike sykdommer og kroppsforhold:

 • trombose - et brudd på normal blodstrøm som følge av dannelse av blodpropper som forstyrrer blodstrømmen;
 • nekrose - død av celler og vev i kroppen;
 • hyalinose - deponering i vevet i kroppen hyalin - en av proteindystrofi typer;
 • fibrinoid hevelse - økt vaskulær permeabilitet og som en konsekvens - irreversibel ødeleggelse av bindevev.

Oftere enn ikke å snakke om mikroangiopati, betyr det komplikasjonen til en langsiktig nåværende diabetes mellitus. I denne tilstanden påvirker blodkar i nyrene (nefropati), nerver (polynevropati) og øyet (retinopati). De følgende endringer skjer i skip: fortykkede basalmembran kapillarer oppstår trombe i mikrovaskulaturen, poliferatsiya peritel og endotelial hyalinosis vegger av arterioler, kapillærer vises aneurisme, ekspandert og underkastet trombose venyler.

Årsakene til angiopati er brudd på metabolske prosesser, hovedrolle blant dem spilles av:

 • glykosylering av proteiner og som en følge av hypoksi av vev forbundet med overskudd av glykosylert hemoglobin;
 • dysfunksjon av endotelet, nedsatt produksjon av nitrogenoksid, antitrombin, prostacyklin, økt endotelin og tromboxan. Som et resultat er fartøyene spasmodiske og blodplateaggregasjon økes;
 • redusert proteinsyntese;
 • renin-angiotensinsystemet er aktivert;
 • Øker oksidasjonen av glukose med sorbitol;
 • lipidperoksydasjon er aktivert;

Med økt endotelial sekresjon av vekstfaktorer er overdreven syntese av glykoproteiner, kollagen og en økning i tykkelsen av den basale membran av kapillærene forbundet.
Årsaken kan også være mikroangiopati røde hunder, meslinger, traumer, intoksikasjon, røyking og alkoholavhengighet, tungt arbeid, noe som svekker kroppens, forhøyet blodtrykk, så vel som alder.

Hva er manifestasjonen av sykdommen

Mikroangiopati i hjernen har en rekke symptomer: Pasienten registrerer oftere hukommelsesforstyrrelser, bevissthetsklarhet, ofte viser svakhet uten årsak og hodepine. Dette skjer som et resultat av et brudd på blodsirkulasjonen i kapillærene i hjernegionen. Som et resultat av skade på veggene i små fartøyer, aktiveres oksidative prosesser av lipider i dem, opptrer frie radikaler som utøver en ødeleggende effekt på hjerneceller.

Siden utviklingen av symptomer er svært langsom, kan pasienten ikke alltid reagere i tide og gå til legen. For det første er det svakhet, en person blir fort trøtt med sitt vanlige arbeid. Et karakteristisk symptom på denne sykdommen er hyppig hodepine, som er praktisk talt umulig å ta med konvensjonell smertestillende behandling. Over tid er søvn forstyrret: om natten lider pasienten av søvnløshet, og i løpet av dagen oppstår døsighet.

Med videre utvikling av sykdommen, oppstår fraværende, blir pasienten glemsom og uoppmerksom. Typisk stivhet av tenkning og svak evne til å fikse. Disse symptomene er forbundet med fokal symptomer. For det er det mulig å bære rystende gangarter, andre forstyrrelser i koordinering av bevegelser, en forstyrrelse av konvergens, en annen diameter av elever, andre patologiske reflekser.

Også mikroangiopati symptomer er: forverring av synsfunksjon, en aneurisme i øynene, hyppige neseblod, mageblødning, smerter når han går i området av kalven, ubehagelig følelse i bena i ro, hud peeling føtter, tørr, blodpropp i urinen.

diagnostikk

I diagnosen mikroangiopati i hjernen har metoden for magneto-nukleær resonans vist seg bra. Denne metoden lar deg utforske hjernevævet selv, så vel som vaskulaturen. Med denne sykdommen er tegn på arteriell hypoplasi sett. God Visualized infarkt (såkalt mute), noe som resulterer i okklusjon av blodkar, samt mikroskopisk blødning, cerebral hypoperfusjon.

Brainmikroangiopati av moderne spesialister er definert som karsirkulatorisk encefalopati. I studiet av hjernen ved MRI slike åpenbare tegn på sykdom: cerebral atrofi, mikroskopisk blødning leykoareoz, lakunære infarkt, utvidelse perivaskulære mellomrom.

For å oppdage abnormiteter i karene, innsnevring av lumen eller blokkering, brukes metoden for ultralyd Doppler-ultralyd. For å få et generelt bilde av sykdommen, er det også gjort en blodprøve for å bestemme endringen i dets reologiske egenskaper, forandre seg i form av blodceller, kolesterolnivå og andre viktige indikatorer.

behandling

Behandling av mikroangiopati i hjernen er kompleks. Først av alt må legen velge passende stoffer for å normalisere blodtrykket. For å eliminere tegn på mangel på oksygen i hjernen, tar vev antihypoksanter, for eksempel Emoxipin. En viktig rolle er spilt av lipid nivå korreksjon. Som legemidler for å senke lipidnivåene er statiner, sekvestranter av gallsyrer, fibrater. Blant dem er de vanligste Atorvastatin, Rosuvastatin, Simvastatin.

For å forbedre hjernens ernæring, brukes nootropics: Piracetam, Cerebrolysin, Nootropil, Encephabol. Ved hjelp av nikotinsyrepreparater, er blodsirkulasjonen forbedret: Pikamilon, Xanthinal nikotinat.

Prognosen av sykdommen forverres i nærvær av hypertensjon hos pasienten, i hvilket tilfelle symptomene utvikler seg ganske raskt. Alder er også viktig: hos eldre mennesker utvikler sykdommen raskere.

Cerebral mikroangiopati i hjernen: former og behandling

1. En liten patomorfologi 2. Predisponerende faktorer 3. Former for sykdom 4. Klinisk bilde 5. Diagnose 6. Behandling 7. Prognose

I kroppen vår er det ikke et eneste organ eller vev som kan gjøre uten oksygen og næringsstoffer som bærer blod. Dette gjelder spesielt for vitale organer - hjertet og hjernen, fordi det er i dem at metabolske prosesser skjer raskest. Men hva skjer hvis levering av næringsstoffer med blod forstyrres? Hva om små fartøy og kapillærer forsyner blodet til kroppens vev?

Denne patologien kan påvirke ethvert organ, men den farligste er cerebral mikroangiopati.

Litt av patomorfologi

Mikroangiopati i hjernen oppstår ikke fra ingensteds. Krenkelser i vaskemuren kan forekomme av 4 grunner:

 1. Trombose - tilstopping av karetets lumen med blodpropp.
 2. Nekrose - død av celler og vev.
 3. Hyalinose - innskudd på veggene av proteinets kar - hyalin.
 4. Fibrose - en irreversibel økning i vev permeabilitet, som fører til ødeleggelsen.

Avhengig av form for mikroangiopati, kan patologi ha de mest negative konsekvensene, så det er svært viktig å overvåke tilstanden din og søke hjelp ved de første symptomene.

Predisponerende faktorer

Fokus på iskemisk skade forårsaket av mikroangiopati forekommer ikke innen noen få timer. De er foran en lang prosess, som som regel er knyttet til følgende faktorer:

 • en genetisk anomali som forårsaker vaskulær toneforstyrrelse;
 • røyking og alkoholmisbruk;
 • sykdommer forbundet med blødningsforstyrrelser;
 • traumer;
 • smittsomme sykdommer;
 • endokrine sykdommer, særlig diabetes mellitus;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet, spesielt hypertensjon;
 • tung fysisk arbeidskraft og skadelige arbeidsforhold;
 • alder etter 50 år.

Former av sykdommen

Avhengig av et antall tegn er cerebral mikroangiopati delt inn i 4 typer:

 1. Serebral amyloid mikroangiopati er en eldre sykdom. Det er forårsaket av patologisk avsetning av proteiner. Det er praktisk talt ikke diagnostisert og reagerer dårlig på medisinsk terapi.
 2. Lentikulostriell angiopati påvirker barn. Det er nødvendig å observere barnet i dynamikk.
 3. Diabetisk mikroangiopati påvirker hele kroppen av en pasient med diabetes mellitus. Når pasienten forverres, blir cerebral manifestasjoner mer uttalt. Krever behandling av den underliggende sykdommen.
 4. Hypertensiv mikroangiopati utvikles hos pasienter med arteriell hypertensjon. Det er nødvendig å overvåke trykket og ikke tillate skarpe endringer.

På nåværende stadium er det en oppfatning at lentikulostriell angiopati ikke er en sykdom, men en spesiell type blodtilførsel. Hvis han ikke fører til avvik i barnets fysiske og psykomotoriske utvikling, krever korreksjon ikke korreksjon.

Klinisk bilde

Pasientens tilstand er preget av tilstedeværelsen og aggregatet av de viktigste syndromene. Pasienter klager ofte på alvorlig hodepine, som er dårlig fjernet av medisinering, ledsaget av vestibulært syndrom. Bare i disse pasientene uttalt asthenic-nevrotisk syndrom: de er i dårlig humør, irritabel, utsatt for depresjon og dermed fort blir lei, sover dårlig, stadig føler seg overveldet, sliten. De merker en betydelig reduksjon i effektiviteten. Avhengig av plasseringen av foci med gliosis og deres volum, kan pasienten oppleve vegetative polyneuritt syndrome: nedsatt smerte og temperatursensitiviteten til huden på forskjellige steder. Et annet karakteristisk og farlig syndrom er hemorragisk. Det kan manifestere seg i form av blåmerker og blåmerker, og i form av neseblødning. Faren er intern blødning i rommet mellom hjerneskjellene eller direkte inn i hjernens substans.

Mikroangiopati i hjernen forårsaker encefalopati av varierende alvorlighetsgrad. Hvis sykdommen er startet og ikke behandles skikkelig, vil tilstanden i de første stadiene bare forverres, noe som fører til funksjonshemning, og til slutt pasientens død.

diagnostikk

Alle de ovennevnte syndromene kan være tegn på andre sykdommer, så det er svært viktig å samle inn en anamnese av sykdommen, undersøke og undersøke pasienten. I tillegg til kliniske og biokjemiske blodprøver blir pasienten tildelt en koagulasjonsanalyse, et encefalogram. Den mest informative studien i dette tilfellet er CT eller MR i hjernen, fordi det bare er mulig å gjenkjenne gliose. På grunn av disse studiene er det mulig å skille mellom gliosisfoci, deres størrelse, lokalisering, som er viktig for å velge behandlingstaktikk og prognose for pasientens liv og helse. Obligatorisk er også en undersøkelse av øyeleggen og undersøkelse av fondets fartøy.

behandling

Behandling av cerebral mikroangiopati er delt inn i to vektorer:

 1. Kirurgisk behandling.
 2. Konservativ terapi.

Kirurgi for cerebral mikroangiopati utføres sjelden, bare i tilfeller der collaterals kanskje ikke fullt ut kompensere for mangelen på blodsirkulasjonen og gjenopprette patency av fartøyet medisinering er ikke mulig.

Preference er gitt i behandlingen av medisinering. Behandling er først og fremst rettet mot å bekjempe den underliggende sykdommen, det være seg diabetes eller hypertensjon. Doser av rusmidler velges individuelt for hver pasient, basert på alvorlighetsgraden av hans sykdom, generell tilstand og tar hensyn til tidligere behandlingsforløp.

Hvis mikroangiopati skyldes diabetes, velges pasienten den nødvendige dosen insulin, justerer dietten og regimet for arbeid og hvile.

Pasienter med arteriell hypertensjon, særlig foreskrive statiner, antihypertensive medikamenter, medikamenter som reduserer lipidnivået i blodet, som de er tildelt en diett med lave nivåer av lipoproteiner som er rik på fibre, hvis det er mulig å plukke opp de komplekse fysioterapi øvelser.

Hvis pasienten har cerebral amyloid encefalopati, er han foreskrevet nikotinsyre, nootropics, vitaminer og sporstoffer. Disse stoffene har også gunstige effekter i mikroangiopatier av en annen etiologi.

Fysioterapi, massasje, svømmebasseng i kombinasjon med kompetent utvalgte medisiner forbedrer pasientens tilstand betydelig, til tross for at gliosis foci blir bevart, øker deres ledningsevne.

Mikroangiopati: årsaker, tegn, behandling, former

Mikroangiopati er en sykdom i det vaskulære systemet preget av nederlaget i kapillærene og utviklingen av patologiske endringer i deres struktur. Dette er manifestasjonen av enkelte uavhengige patologier av indre organer, som fører til nekrose i vev, trombose og hyalinose.

Betegnelsen "mikroangiopati" på latin betyr "liten båt patologi" forekommer på bakgrunn av kroniske infeksjonssykdommer, endocrinopathies, kreft patologi, systemiske bindevevssykdommer, utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen, nyredysfunksjon eller retina. Slike alvorlige tilstander som nyresvikt, purpura og hemolyse, manifestert mikroangiopati.

Mikroangiopati i hjernen er forårsaket av utilstrekkelig inntak av oksygen og glukose til de grunnleggende cellulære strukturer, som er manifestert av dysfunksjon og skade på hjernehullene. I dette tilfellet fortykkes veggene i basalmembranen og intima av kapillærene. Forstyrrelse av cerebral mikrosirkulasjon over tid fører til skade på hvitt stoff og resulterer i utvikling av hjerneslag eller encefalopati.

venstre - normal blodtilførsel til hjernen, høyre - oksygen sult

Diabetisk mikroangiopati utvikles som følge av økte blodsukkernivåer og fører til ødelagte kapillærer, arterioler og venules. Hypoksi og vaskulær spasme bidrar til utviklingen av betennelse og utseende av ødem. Diabetisk mikroangiopati avsluttes med nephropati, nyresvikt, proteinuri. Når fartøyene som mager øyens nese er berørt, løsner det og retinopati utvikler seg.

etiologi

Hovedårsaken mikroangiopati - metabolsk forstyrrelse hvor der er vevshypoksi, vaskulær endotelial dysfunksjon, vaskulære spasmer, blodplateadhesjon, aktivering av renin-angiotensin-systemet.

Sykdommer der mikroangiopati utvikler seg:

 • Akutt infeksjon - rubella, meslinger,
 • Traumatiske skader,
 • Ondartede neoplasmer,
 • Endokrinopati er diabetes mellitus,
 • Hepatisk nyrepatologi,
 • rus
 • Ervervet Immundefektssyndrom,
 • Genetisk bestemt dystoni,
 • Hematologiske sykdommer.

Faktorer som bidrar til utviklingen av patologi inkluderer: røyking og alkoholisme, generell kroppsutmattelse, hypertensjon, alderdom, produksjonsfarer.

cerebral mikroangiopati er en følge av trombose, nekrose, endotelcelleproliferasjon, hyalinosis, fibrinoid aneurisme kapillærene, venuler utvidelse og andre patologiske prosesser i kroppen ved en bestemt sykdom.

symptomatologi

Med mikroangiopati blir kapillærmurens integritet forstyrret, og dysfunksjonen av blodkoaguleringssystemet utvikles.

Avhengig av lokaliseringen av den patologiske prosessen manifesteres mikroangiopati av følgende kliniske tegn:

 1. Synshemming,
 2. Sårhet, følelsesløshet, ubehag i beina,
 3. Syndrom av "intermitterende" lameness,
 4. Blødning fra nesen eller mage-tarmkanalen,
 5. hematuri,
 6. Blod i sputum,
 7. Subkutane blødninger,
 8. Peeling og tørr hud på føttene.

Mikroangiopati av hjernen manifesterte en konstant hodepine, blodtrykksendringer, svimmelhet, generell svakhet, overdreven tretthet, nedsatt koordinering av bevegelser, hukommelsessvikt, reduserte mnestiske funksjoner, krampeanfall.

Trombotisk mikroangiopati har en sporadisk karakter. Sykdommen begynner med en intestinal prodrom, som fortsetter som diarré eller post-diarrésyndrom. Trombotisk mikroangiopati er årsaken til akutt nyresvikt hos barn, som preges av sesongmessige svingninger i sommermånedene. I de fleste pasienter manifesterer trombocytopenisk purpura som typiske symptomer på en patologi med hyppige eksacerbasjoner. Manifestasjoner av trombotisk mikroangiopati observeres hos gravide, hos personer som lider av hypertensjon, onkopatologi og systemiske sykdommer.

form

Mikroangiopati av hjernen (cerebral)

Cerebral mikroangiopati utvikler seg med skade på kapillærene i hjernen og manifesteres ved fortykning av deres vegger. Dette er en kronisk prosess, vanligvis forårsaket av en langvarig forstyrrelse av cerebral blodtilførsel, som oppstår mot bakgrunnen av aterosklerose eller hypertensjon.

Serebral mikroangiopati manifesteres av symptomer på encefalopati, iskemi og lacunarinfarkt, noe som fører til diffus eller fokal skade på hjernemateriell. Symptomatisk av mikroangiopati i hjernen vises ikke umiddelbart. Pasienter er forstyrret av minne, det er årsakssvikt, trøtthet, svimmelhet og hodepine, dårlig forankret ved mottak av bedøvelse. Som et resultat av kropsirkulasjonsprosesser i hjernen er kapillærvegger skadet, oksidative fosforyleringsprosesser påbegynnes.

i bildet: et eksempel på mikroangiopati av amyloid etiologi (i strid med proteinmetabolisme), direkte relatert til vaskulær demens / Alzheimers sykdom

Så blir søvnen forstyrret: om natten sover pasienten ikke, og om dagen blir døsig, trist og fraværende. Over tid er de vanlige symptomene brennvidde: rystende gang, nedsatt koordinering av bevegelser, patologiske reflekser. De visuelle funksjonene forverres, aneurysmer vises i øynene, blodet strømmer ofte fra nesen, det er smerter i bena når du går og legger ubehag i ro, føttens hud flager og tørker.

Diabetisk mikroangiopati

Diabetisk mikroangiopati utvikles som en følge av en vedvarende økning i blodglukosenivå. Små fartøy, blod som leverer indre organer, er skadet.

De viktigste kliniske former for diabetisk mikroangiopati:

 • nefropati preget av skade på nyrestrukturer og blodårer som spiser dem. I alvorlige tilfeller kan diabetisk nephropati føre til utvikling av dekompensert nyresvikt som krever hemodialyse eller transplantasjon. De metabolske produktene i diabetes mellitus akkumuleres i blodet og forgift kroppen. De berørte nyrene klarte ikke å håndtere filtreringen. I begynnelsen av patologien øker blodtrykket hos pasientene regelmessig, den generelle tilstanden av helse forverres, det nefrotiske syndromet utvikler, utvikler ødem. I terminalen av nefropati når blodtrykket høye tall, dyspepsi, uremi, utvikler kronisk nyresvikt. Som et resultat av selvforgiftning av kroppen, påvirkes indre organer og systemer.

diabetisk mikroangiopati - en konsekvens av vaskulær skade på grunn av overflødig glukose, øyne og nedre lemmer påvirkes mest

retinopati - Skader på netthinnen, som fører i alvorlige tilfeller til blindhet. Hos pasienter reduseres kjøttets synsevne gradvis til fullstendig tap. Med et diagnostisk formål får de oftalmokopi, biomikroskopi, visometri, angiografi av retinalfartøyene. For å bli kvitt patologien må du justere blodsukkernivået og eliminere metabolske sykdommer.

 • polynevropati - Komplikasjon av diabetes, påvirker nervesystemet og manifesterte et bestemt symptomkompleks. Pasienter tapt arbeidsevne, økt følsomhet for alle typer, inkludert smerte, underekstremitetene gå nummen og sår, ganglag blir ustabil og ustø, det er erektil dysfunksjon, enurese, forverret tilstanden til hår og hud. I alvorlige tilfeller, krenket svelger refleks og tale, er det kramper, svimmelhet, tap av bevissthet. Hvis blodsukkernivået er normalt, vil symptomene forsvinne.
 • Mikroangiopati av nedre ekstremiteter

  Mikroangiopati av nedre ekstremiteter manifesteres av kapillærene. Samtidig vil blodstrømmen i kapillærene og arteriene bremse, væskens ernæring forstyrres, og noen områder av føttene påvirkes. Med en nedgang i immunforsvaret begynner sykdommen å utvikle seg.

  angiopati av NK på grunn av diabetes

  "Diabetisk fot" er en klinisk form for utvikling av fotmikroangiopati i diabetes mellitus. Kapillærkapasiteten minker, hypoksi og dystrofi av fotvevet utvikler seg og til slutt fullfører atrofi. Fingrene på føttene, føttene, skinnene og hele lemmen påvirkes vanligvis på hoften.

  Sykdommen i lang tid er skjult og forårsaker ikke pasientens angst. Pasienter klager over smerte og tretthet i beina. Smertsyndromet er moderat uttalt og har en nikkende, lomiting eller stitching karakter. Over tid blir smerten konstant og intens. Pasienter føler seg stivhet og økt tretthet i beina, som oppstår i ro. Periodisk oppstår nummenhet og brennende følelse av beina, ømhet av varierende grad intensitet, en følelse av "krypende krypende". Volumet av muskler i føttene og skinnene øker, tærne blir cyanotiske, neglene er skjøre og strivert, beina blir bleke, prosessene for keratinisering av huden blir mer aktive. På huden på skinnene og føttene vises ikke-helbredende sår. Mulig utvikling av gangrene.

  Mikroangiopati av leveren

  Mikroangiopati i leveren er preget av en forandring i karets vegger, et brudd på blodkoagulasjon, en senking av blodstrømningshastigheten. Disse faktorene bidrar til aktivering av blodplater, økt blodviskositet, vasodilasjon, trombose.

  diagnostikk

  Metoder for diagnose av mikroangiopati:

  1. Magnetisk resonans billeddannelse kan oppdage tegn på hypoplastisk arterier og cerebral atrofi, visualisere myokardiale lesjoner, petekkier, enkelt supratentorial foci av gliosis.

  Et eksempel på et bilde av MR med angiopati i hjernen, piler indikerer et gliosefokus

  behandling

  Behandling av mikroangiopati i hjernen er kompleks, inkludert Overholdelse av diett og forskrivning til pasientene Hovedgruppene av legemidler:

  • Antihypoxants eliminerer tegn på hypoksi i hjernevævet - "Emoxipin."
  • Statiner og fibrater korrigerer nivået av lipider i blodet - "Fluvastatin", "Lovastatin", "Fenofibrat".
  • Nootropics forbedre trofismen i hjernen - Pantogam, Nootropilum, Fenibut.
  • Hypotensive stoffer er foreskrevet for pasienter med arteriell hypertensjon - "Kapoten", "Tenorik".
  • Legemidler som forbedrer mikrosirkulasjonen - Pentoxifylline, Xanthinol.
  • Angioprotektorer forbedrer tilstanden til vaskemuren og reduserer dens patologiske permeabilitet - "Dicinon", "Complamine".
  • Antioksidanter - vitamin E, gruppe B, selen, liposyre.
  • Disaggreganter og antiaggreganter - "Trombo ACC", "Cardiomagnolo", "Trental", "Curantil".
  • Coenzymer normaliserer alle typer metabolisme i diabetes mellitus - "Cocarboxylase", "Flavinate", "Pyridoxalphosphate".

  Fysioterapi kompletterer vanligvis medisinsk behandling og forbedrer blodmikrocirkulasjon i vev. Pasientene gjennomgikk gytjeterapi, elektrisk stimulering, plasmaferese, elektro, thermo, balneotherapy, mikrobølgeresonans terapi, massasje, akupunktur.

  For å behandle diabetisk mikroangiopati er det nødvendig å normalisere blodsukkernivået.

  Foreløpig produserer farmasøytisk industri en enorm mengde hypoglykemiske stoffer, som endokrinologen velger individuelt for hver pasient. Om nødvendig er de foreskrevet insulin. Parallelt med behandlingen av hovedpatologien utføres symptomatisk og patogenetisk terapi som er rettet mot å forhindre utvikling av komplikasjoner av mikroangiopati. For å gjenopprette patency av fartøyene ty til kirurgisk inngrep: kryokirurgi eller laser koagulasjon. I forsømte tilfeller er det nødvendig med amputasjon av lemmen eller dens elementer, og senere - protesen til den amputerte delen av benet.

  Hva er mikroangiopati i hjernen og hvordan behandles det?

  Hva er hjernens mikroangiopati? Menneskekroppen er utformet slik at oksygen og næringsstoffer er nødvendige for normal drift av alle organer og systemer. Alt dette leveres til vevet sammen med blod på små og store fartøy. Det største antallet metabolske prosesser skjer i hjernen, dette organet er preget av det mest utviklede nettverket av blodkar.

  Av en eller annen grunn forekommer endringer i de små fartøyene som fører til blokkering av lumenene. Denne tilstanden kalles mikroangiopati.

  Denne patologiske prosessen kan utvikles i et hvilket som helst organ, men den farligste er sin cerebrale form. Normal funksjon av hjernevævet er umulig uten inntak av oksygen og glukose. Med mikroangiopati er det en uttalt mangel på disse stoffene, noe som bidrar til utseendet på tegn på hypoksi. Brudd på patency av små fartøy fører til en nedgang i volumet av blod som strømmer til hjernens celler eller fullstendig stopp av blodtilførselen. Som et resultat dannes områder av gliose hvor pigger dannes av raskt delende glialceller. I senere stadier blir denne tilstanden farlig for menneskelivet.

  Årsakene til mikroangiopati

  Å utvikle fokus på gliose og fullstendig lukning av lumen av fartøyene tar mye tid, så vi kan anta at sykdommen er preget av langsom utvikling. Lanseringen av den patologiske prosessen tilrettelegges av følgende faktorer:

  • alkoholisme og røyking;
  • craniocerebral trauma;
  • sykdommer i sirkulasjonssystemet, som fører til en økning i blodproppene;
  • kroniske infeksjoner;
  • endokrine sykdommer, spesielt diabetes mellitus;
  • nedsatt lever- og nyrefunksjon;
  • onkologiske sykdommer;
  • genetiske abnormiteter av strukturen av veggene i blodkarene;
  • alderdom;
  • utmattelse av kroppen.

  Tapet på små fartøy kan forekomme med nekrose av vev, proteinmangel, økt permeabilitet av vaskulære vegger, brudd på integriteten til de beskyttende skjellene i blodårene. Iskemisk mikroangiopati utvikler seg når blodkarets lumen er klumpet sammen med trombi. Sykdommen er delt inn i 4 typer. Amyloid cerebral form oppstår når protein settes på vegger av blodkar. Det er karakteristisk for eldre. Lentikulostriarny type, tværtimot, påvirker oftest barn. Spesialister anser en slik stat som en variant av normen, men barnet bør være under konstant kontroll av den behandlende legen.

  Diabetisk mikroangiopati utvikler seg i dekompensert form av diabetes mellitus. Symptomene på sykdommen vokser. Den hypertoniske typen er typisk for pasienter som lider av høyt blodtrykk i lang tid. Enhver form for sykdommen er preget av produksjon av en økt mengde glykoproteiner og kollagen, noe som fører til en fortykning av veggene i kapillærene. Dette bidrar til en reduksjon i mengden av metabolske prosesser, opphør av næring av vev i visse områder av hjernen, dannelsen av gliosisfoci.

  Klinisk bilde av sykdommen

  De viktigste tegnene på mikroangiopati er hodepine, hukommelsessvikt, generell svakhet og bevissthetsklarhet.

  Utseendet til slike symptomer er forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i små fartøy, og derfor produseres stoffer som ødelegger hjernevæv. På grunn av den langsomme utviklingen av mikroangiopati, vet pasienten i lang tid ikke om sykdommens tilstedeværelse. Derfor møter leger ofte de forsømte formene for patologi. I de tidlige stadier av en person begynner å bli fort lei når du gjør det vanlige arbeidet. Dette symptomet er ledsaget av alvorlig hodepine, som ikke kan undertrykkes ved hjelp av standard smertestillende midler.

  Over tid utvikler astheno-neurotisk syndrom, preget av hyppige stemningsendringer, søvnløshet, kronisk tretthet, redusert ytelse. Sykdommen fører ofte til dannelsen av depressive lidelser. I de senere stadier av mikroangiopati blir en person glemsom, distrahert, og intellektuelle evner lider. Arten av de samtidige symptomene avhenger av lokalisering av lesjoner. Dette kan være et brudd på koordinasjonen av bevegelse, en reduksjon av synsstyrken, en endring i elevers størrelse. Et syndrom av vegetativ polyneuritt kan utvikle seg, der termoregulering er forstyrret, det er ingen reaksjon på smerte.

  Mikroangiopati er ledsaget av et brudd på blodkoagulerbarhet, som ofte forårsaker nese- og gastrointestinal blødning, hematuri og subkutan blødning i de sene stadiene av sykdommen. Den farligste tilstanden er hemorragisk slag - en blødning i hjernevevet.

  Diagnose og behandling av sykdommen

  Før den endelige diagnosen er gjort, er det nødvendig å utelukke andre sykdommer som har lignende symptomer.

  Undersøkelsen begynner med innsamling av anamnese og gjennomføring av laboratorietester: generell og biokjemisk blodanalyse, bestemmelse av lipidsammensetningen, koagulogrammet. Dopplerografi gjør det mulig å vurdere tilstanden til blodkar, for å oppdage tilstedeværelse av trombi og andre abnormiteter. Elektroencefalografi brukes til å oppdage abnormiteter i hjernens funksjon. Ved oftalmologisk undersøkelse oppdages endringer i statusen til fundus. Mikroangiopati i hjernen er en indikasjon på MR og CT. Disse diagnostiske prosedyrene tillater å studere graden av patologiske forandringer i hjernevæv og karvevegger, for å oppdage foki av gliose og utvidelse av store arterier. De er vant til å oppdage hemorragisk slag.

  Behandling av sykdommen innebærer en helhetlig tilnærming, konservativ terapi er rettet mot å eliminere årsaken til mikroangiopati og fjerne hovedsymptomene. Når diabetes er foreskrevet legemidler som normaliserer nivået av glukose i blodet. Det er nødvendig å ta medisiner som bidrar til å redusere blodtrykket og holde det innenfor normale grenser. Antihypoksanter er foreskrevet i nærvær av markerte tegn på oksygen sult.

  Behandlingsforløpet inkluderer bruk av legemidler som reduserer lipidnivået, forbedrer blodtilførselen av hjernevæv, styrker veggene i blodårene. Antiaggreganter og antioksidanter er også foreskrevet. Medisinering kan kombineres med fysioterapi, akupunktur, spesielle øvelser, massasje og svømming. Kompleks behandling forbedrer kroppens generelle tilstand, øker ledningen i de berørte områdene av hjernen, eliminerer symptomene på sykdommen.

  Lanserte former av sykdommen behandles kirurgisk. Selvmedikasjon med mikroangiopati i hjernen er strengt forbudt. Utvelgelse av typer og doser av legemidler er bare mulig på grunnlag av analysens resultater. Denne sykdommen anses å være farlig for menneskers helse og liv. I fravær av behandling kan det føre til uførhet og død. Tidlig diagnose av patologiske forandringer i hjernens kar og gjenkjenning av gliosisfoci tillater å unngå utvikling av alvorlige komplikasjoner. Fullstendig utvinning med mikroangiopati forekommer ikke, men det er mulig å suspendere utviklingen av sykdommen. Det er nødvendig å ta alle medisiner foreskrevet av lege, følge alle anbefalinger, gjennomgå regelmessig undersøkelse og behandle kroniske sykdommer.

  Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

  Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

  Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

  Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

  mikroangiopati

  Mikroangiopati (mikroangiopati) er en patologi som er preget av nederlag av små blodkar (primært kapillærer). Ofte er det et symptom på andre uavhengige sykdommer. En av dens varianter er patologien til karene i øyets nese og kapillærene i nyrene. Sykdommen utvikler seg i de vaskulære systemer og organer på bakgrunn av forskjellige typer infeksjonssykdommer eller kreft, diabetes, leversykdommer, så vel som hemolyse (patologiske tilstander som ledsages av ødeleggelse av røde blodceller og frigjøring av deres hemoglobin).

  I de fleste tilfeller er mikroangiopati en konsekvens av:

  • Nekrose og død av vev og celler i kroppen (nekrose);
  • Trombose er en prosess som ledsages av dannelse av blodpropp i blodkarene som forstyrrer normal blodstrømning;
  • Hyalinosis (eller hyaline degenerasjon) - tilstand utgjør en av de varianter av proteinet dystrofi og er kjennetegnet ved avsetning i vev hyaline;
  • Fibrinoid (eller fibrinoid hevelse) - irreversibel tilstand karakterisert ved en kraftig økning i vaskulær permeabilitet og viser dyptgripende ødeleggelse av bindevev, som er basert på ødeleggelse av dens viktigste konstruksjonsmateriale og fibre.

  Det kliniske bildet mikroangiopati kommer helt an på detaljene i de berørte vev fra anatomiske og morfologiske egenskapene til berørte organer, samt effekter på de enkelte eksterne faktorer. Dens viktigste manifestasjoner er: skade på integriteten til små blodkares vegger og brudd på funksjonen av blodkoagulasjonssystemet (hemostase).

  Sykdom ofte følger nyresvikt, purpura (subkutan blødning - medisinsk symptom, som er et karakteristisk trekk ved patologien til et hvilket som helst av hemostase-enheter) og skade røde blodlegemer.

  Årsaker til utvikling av mikroangiopati

  Utviklingen av mikroangiopati fører til:

  • På grunn av arvelig-genetisk faktor patologi, som er ledsaget av et brudd på tonen i veggene i blodårene;
  • Visse sykdommer som påvirker blod og plasma;
  • Intoxicering av kroppen;
  • Ulike typer fysisk traumer.

  Det antas at provosere mikroangiopati i stand til å overdreven røyk, og alkoholavhengighet, så vel som hypertensjon, generell svakhet, som er forårsaket, for eksempel, arbeid i farlige miljøer eller visse alder endringer.

  Former for mikroangiopati

  Moderne medisin skiller to varianter av sykdommen:

  1. Cerebral mikroangiopati (eller mikroangiopati i hjernen);
  2. Diabetisk mikroangiopati.

  Et karakteristisk trekk ved cerebral mikroangiopati er skaden på mikroskopiske blodkar i hjernen. Det utvikler oftere mot bakgrunnen av et brudd på normal blodsirkulasjon i hjernen, aterosklerose og jevnt økt blodtrykk (hypertensjon).

  Diabetisk mikroangiopati er en av de symptomer relatert diabetes, og er årsaken til vev (eller Vevstoksiske) hypoksi - tilstand, noe som er en konsekvens av redusert bruk av vev oksygen som strømmer deri.

  Mikroangiopati av hjernen

  Cerebral mikroangiopati, fulgt av skade på de små blodkarene og armene i hjernen er delt inn i to typer, hvorav den ene er kjennetegnet ved fortykning av arterieveggene hyaline karakter, og den annen - en fortykkelse av de kapillære vegg. Både i den første og i det andre tilfellet cerebral mikroangiopati betraktes som et resultat av kronisk insuffisiens av cerebral blodstrøm og fører til alvorlige skader på hans hvit substans - lunger som strekker seg fra neuronale nervefibre som danner den ledende banen. I sin tur fremmer dysfunksjonen i hjernen utvikling:

  • Lacunarinfarkt (eller hjerneslag) - en tilstand som oppstår mot bakgrunnen av okklusjon av en av de gjennomtrengende grenene i hjernekarene;
  • Ikke-inflammatoriske sykdommer i hjernen (encefalopati), preget av diffus hjerneskade.

  Diabetisk mikroangiopati

  Denne form for mikroangiopati utvikler seg på grunn av økning i blodsukkernivået over normale nivåer. På bakgrunn av dette, lider pasientene på vegger av små kaliber (venules, kapillærer og arterioler) i nærheten av kroppens vev. I dette tilfellet er det kliniske bildet helt avhengig av lokaliseringen av lesjonen.

  Diabetisk type mikroangiopati er en av de farligste manifestasjonene av diabetes mellitus. Dette skyldes at patologi provoserer et brudd på prosessene med å fôre vev og uttak av ulike metabolitter fra dem. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir karene smale, tegnene på oksygen sult av vev blir mer uttalt, og sykdomsforløpet er betydelig forverret.

  Den irreversible innsnevring av fartøyets vegger er en konsekvens:

  • Skader på membraner av små arterier;
  • Spredning av endotelet;
  • Tykkelse av basale membraner;
  • Klynger av mukopolysakkarider i veggene i arteriene.

  Således ved å øke det osmotiske trykk på grunn av en økning i nivået av fruktose som finnes i blodet og overdreven vannstrøm, pasienter markert økning i ødem i celler, og fordi feil i metabolismen av proteiner og fett lider vaskulære tilstand.

  De mest karakteristiske manifestasjoner av denne typen mikroangiopati er:

  • Diabetisk nefropati (observert hos omtrent en tredjedel av pasientene og preget av nedsatt nyrefunksjon, nyresødem og tilstedeværelse av en stor mengde protein i urinen);
  • Diabetisk angioretinopati (skade på øyene i øyets nese);
  • Mikroangiopati av fartøy i nedre ekstremiteter.

  Diagnose og behandling av mikroangiopati

  For diagnostisering av mikroangiopati er det nødvendig å:

  • Ultralyd undersøkelse av blodkar;
  • Ultrasound av fundus;
  • Magnetic resonance imaging;
  • Røntgenstudie;
  • Datatomografi.

  Når det gjelder behandling av mikroangiopati, avhenger det av lokaliseringen av den patologiske prosessen og dens etiologi. I de fleste tilfeller er pasienter vist medikamentbehandling, som har som mål å forbedre effektiviteten av mikrosirkulasjonen i vevet. I tillegg til det kan fysioterapi også bli foreskrevet.

  Kirurgisk inngrep er bare nødvendig når det er nødvendig å gjenopprette patency av fartøyene. Det utføres ved hjelp av kryokirurgi eller laser koagulasjon teknikker.

  Les Mer Om Fartøyene