Egenskaper for mikroinfarkt: symptomer, diagnose, behandling og prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en mikroinfarkt, og hvordan den adskiller seg fra et klassisk hjerteinfarkt. Årsaker, typiske symptomer. Behandling og prognose.

Myokardets nederlag (hjertemuskulatur) med hjerteinfarkt kan være annerledes. Mikroinfarkt er et lite volum av nekrose av hjertemuskelen som har oppstått som følge av utilstrekkelig blodtilførsel. Symptomer på en mikroinfarkt ligner på mange måter en klinikk av et typisk hjerteinfarkt, men de går litt lettere, og i noen tilfeller kan det passere generelt asymptomatisk.

Men enhver infarkt, selv om den er liten, representerer alltid en alvorlig trussel mot helsen og til og med pasientens liv. Derfor krever tegnene på akutt mangel på hjerteblod alltid krevende undersøkelse, og i tilfelle bekreftelse av hjerteslagets diagnose, er sykehusinnleggelse nødvendig for behandling på sykehus og påfølgende langsiktig rehabilitering.

Det er nødvendig å unngå frivoløs holdning til diagnosen, siden prefiks "Micro-" betyr bare lesjonsområdet, men langt fra alltid å indikere den samme "lyse" tilstandstilstanden. Fokuset på nekrose kan lokaliseres innenfor viktige strukturer i hjertemuskelen, og et infarkt er veldig farlig og krever nøye undersøkelse, behandling av en kardiolog og observasjon.

Men generelt er kurset av mikroinfarkt mye lettere, og prognosen er relativt gunstig. Etter ferdigstillelse av behandling og rehabilitering er det mulig å returnere pasienten til arbeid og en aktiv livsstil (med noen anbefalinger og noen få restriksjoner).

Årsaker til en mikroinfarkt

Mikroinfarkt oppstår som et resultat av iskemi eller mangel på blodgass (i forhold til normen) i hjertet av muskelen.

Iskemi kan utvikle seg med:

blokkering av koronarbeholderen (passerer i tykkelsen av myokardiet) med en trombose eller et atherosklerotisk plakk;

akutt spasme av koronarbeholdere.

Risikofaktorer for myokardisk iskemi og forekomst av hjerteinfarkt (både små og store)

Angina pectoris (dette er en av formene for kronisk iskemisk hjertesykdom), som tidligere hadde hjerteinfarkt.

Arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk).

Aterosklerose og fedme effekter som blir fettbalanse - økning i blodkonsentrasjonen av mettede fettsyrer og flerumettede mangel (omega-3 og omega-6-fettsyrer). Ved aterosklerose og overvekt forutsetninger også finnes for okklusjon av koronararteriene lumen frittliggende aterosklerotisk plakk eller fett embolus (fett stykke fritt sirkulerende vev).

Røyking, inkludert passiv, forårsaker ofte en spasme av koronarbeinene.

Mannlig kjønn (etter 50 år øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos kvinner også). Hos menn av alle aldre og kvinner i postmenopausal perioden fører hormonelle bakgrunnsfunksjoner (lave mengder østrogen) til økt koagulering og risiko for trombose.

Lav trening og lav aktivitet livsstil.

Psykoterapeutisk stress - kan forårsake krampe i koronarbeinene.

En betydelig fysisk belastning - kan provosere løsningen av en plakk, en trombose eller fettembol, forverrer krampen i koronarbeinene.

Noen kroniske sykdommer, for eksempel diabetes mellitus, der vaskulærvegen lider.

karakteristiske symptomer

De viktigste tegnene på en mikroinfarkt i de fleste tilfeller er ikke forskjellig fra symptomene på et stort hjerteinfarkt. Alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, de umiddelbare og separerte konsekvensene bestemmes, hovedsakelig av mengden skade på hjertemuskelen.

Småbrent nekrose av myokardiet kan forekomme i fire versjoner:

Smerte (typisk) form - symptomene ligner anginaanfall: brennende smerte bak brystbenet eller i den venstre halvdel av brystkassen, smekk (av henvist) i venstre arm, skulder og under venstre skulder, hals. Imidlertid, i motsetning til angina, kan nitroglyserin ikke helt stoppe smerter og brenne bak brystbenet. I fremtiden, senker blodtrykket, er det svakhet, en "kald" svette.

Den astmatiske form - fortsetter i form av et angrep av bronkial astma og er ledsaget av en følelse av mangel på luft, kortpustethet, smerte i hjertet er moderat eller fraværende.

Abdominal skjema - med symptomer på "akutt abdomen": magesmerter, ofte uutholdelig og smertefull, kvalme, oppkast, på grunn som pasientene blir ofte feilaktig innlagt på kirurgisk og gastroenterologisk avdeling.

Den arytmiske formen, hvor forstyrrelser av rytme og hjerteledning forekommer i forgrunnen - i form av for tidlig kollisjoner i hjertet, en følelse av forstyrrelser, hjertebanken.

Asymptomatisk form for mikroinfarkt

Symptomer microinfarction kan uttrykkes meget svakt (i form av en liten, kort tyngdekraft bak brystbenet eller dyspné) - en sykdom som kalles asymptomatisk. Et slikt sykdomsforløp er mulig hos personer med nedsatt smertegrense, og også med en svært liten lesjon. Men, til tross for at tegn på en mindre hjerteinfarkt, i dette tilfellet ikke forårsaker pasientens angst, kan denne formen være mer farlig enn symptomatisk - fordi pasienten er klar over tilstedeværelsen av hans hjerteproblemer, så - ikke gå til legen og ikke behandlet.

En mikroinfarkt med et asymptomatisk kurs registreres ofte ved et uhell, måneder og år etter forekomsten - med rutinemessig klinisk undersøkelse eller EKG-passasje ved en annen anledning. En slik "finne" bør være en anledning til umiddelbar appell til kardiologen - for en fullstendig undersøkelse av kardiovaskulærsystemet og utvikling av et pasientrehabiliteringsprogram som vil forhindre tilbakefall av myokardisk iskemi og andre ubehagelige konsekvenser. Ikke glem at et hjerteinfarkt som en gang lider, øker risikoen for et annet hjerteinfarkt, noe som kan bli dødelig for deg.

diagnostikk

Den viktigste metoden for diagnose av en mikroinfarkt er elektrokardiografi (EKG).

I tillegg brukes en biokjemisk blodprøve (bestemmer markørene for skade på hjertemuskulaturen - kreatinfosfokinase, troponin, laktatdehydrogenase).

Ultralydet i hjertet (doppler ekkokardiografi) gjør det mulig å spesifisere lokalisering og størrelsen på nekrose.

Behandling av mikroinfarkt

Hvis microinfarction fortsatte med typiske symptomer og diagnostiseres i tid (i den akutte eller akutte fase, dvs. i fra 2 timer til 10 dager fra dens opprinnelse), behandlingen må utføres i et sykehus, er det ønskelig - i kardiologi avdeling hvor det er forhold for fullstendig undersøkelse og døgnkontroll av pasienten.

Når de klassiske tegnene på et hjerteinfarkt - i form av en brennende følelse i brystet som stråler ut i venstre arm - må straks ringe "fast", for å legge seg ned og ta en nitroglyserin tablett under tungen, kan du også drikke 1-2 aspirin tabletter. Ved bekreftelse av diagnosen legen vil tilby sykehusinnleggelse og utføre andre nødvendige aktiviteter (innføring av smertestillende midler, inkludert narkotiske stoffer, som begynner trombolizisnoy terapi, blodtrykk korreksjon, hjertefrekvens, og D. osv.).

Hvis det er tegn på en mikroinfarkt, bør du ta nitroglyserin og aspirin

På sykehuset fortsetter administrering av smertestillende midler, nitroglyserin, heparin og streptokinase (for å oppløse trombi og forhindre trombose), bruk andre medisiner i henhold til indikasjoner.

I tilfelle at mikroinfarkt var asymptomatisk og ble funnet ved et uhell, bør man starte rehabiliterende tiltak.

Rehabilitering etter overført mikroinfarkt

Gjennomføring av rehabiliteringstiltak etter overføring av hjerteinfarkt gjør det mulig å unngå utvikling av negative konsekvenser, for å øke utvinningsperioden og å gjenopprette aktiviteten og arbeidskapasiteten til pasientene.

Narkotikabehandling og behandling av den underliggende sykdommen, mot hvilken en mikroinfarkt oppsto, samt narkotikaforebygging av komplikasjoner - å ta aspirin, nitroglyserin forlenget virkning og andre legemidler.

Restorative prosedyrer - en gradvis økning i fysisk aktivitet gjennom treningsbehandling med spesielle treningsøvelser, massasje, fysioterapi, psykoterapi.

Riktig ernæring med anrikning av diettprodukter rik på vitaminer, vegetabilsk fiber, flerumettede fettsyrer (fisk, grønnsaker og frukt, vegetabilsk olje). Samtidig anbefales det å begrense bruken av ildfaste fettstoffer (smør, lard, animalsk fett) og salt.

Lære pasienten dagens regime, hvile, avslapningsteknikker og måter å avlaste stress på.

Konsekvenser og prognoser

En mikroinfarkt med en rettidig diagnose og full behandling har en relativt gunstig prognose. Den dannede kjernen av nekrose undergår ikke omvendt utvikling: etter et hjerteinfarkt forblir et arr på myokardvevet. Men et balansert kosthold, tilstrekkelig medisinering og målerøvelse tillater pasienten å raskt gjenopprette og gå tilbake til en aktiv livsstil.

Vesentlige begrensninger etter at en mikroinfarkt på pasienten ikke pålegger - overdreven fysisk anstrengelse, nervøse påkjenninger er forbudt, og leger anbefaler sterkt å slutte å røyke. Regelmessige undersøkelser hos kardiologen og konstant eller kursmedisinsk terapi er nødvendig.

Mikroinfarkt symptomer, tegn og konsekvenser

Mikroinfarkt er et uvitende begrep som vi kan møte i hverdagen. I medisin, tilsvarer det konseptet av et brennvidreinfarkt eller et hjerteinfarkt uten en ST-segmentløft. Hva han forteller oss - la oss se på det sammen.

Statistikk viser at myokardinfarkt forekommer 4-5 ganger oftere hos menn enn hos kvinner. Dette mønsteret observeres i ung og middelalderen. Denne prevalensen blant kvinner kan forklares av den beskyttende effekten av hormonell bakgrunn, som er opprettet av østrogener.

Etter 50 år i middelalderen eller i tidlig overgangsalder, endres disse indikatorene i motsatt retning. Etter 50 år har kvinner større risiko for å få et hjerteinfarkt.

1 Hva er årsaken eller hvorfor er det et hjerteinfarkt?

Kardiovaskulær aterosklerose

Siden mikroinfarkt er en form for koronar hjertesykdom, er årsaken som fører til den lik.

 1. Den hyppigste årsaken til utviklingen av mikroinfarkt er aterosklerose i hjertekarene. Med denne sykdommen dannes plakk i karene, som under visse forhold kan bli skadet til brudd. Det er disse "ustabile" plakkene som forårsaker mange problemer, inkludert en mikroinfarkt eller et fokalt hjerteinfarkt.
 2. Opptil 7% av tilfeller av hjerteinfarkt forekommer av en annen årsak, når aterosklerose forblir på sidelinjen - vasospasme, emboli, ulike autoimmune og andre sykdommer i hjertekarene.

Så, en ustabil plaque er stedet for dannelse av en trombus.

2 Ved hvilke tegn kan vi skille mellom en mikroinfarkt

Nøyaktig og 100% for å etablere - hva er dette hjerteinfarkt, dessverre, kan bare patolog ved obduksjon. Men dette alternativet passer ikke til noen, bortsett fra patologen. Faktisk er det en vanskelig oppgave å skille mellom småfokalinfarkt fra et stort hjerteinfarkt.

Det eneste indikative indirekte tegn er elektrokardiogrammet. Tilstedeværelsen av en patologisk økning i ST-segmentet indikerer omfattende skade. Reduksjon av ST-segmentet og negativ T-bølge - indirekte elektrokardiografiske tegn på mikroinfarkt.

I motsetning til det omfattende MI, med mikroinfarkt, er fartøyets lumen ikke helt blokkert.

3 Under hvilke forhold gjør en mikroinfarkt

Forhøyet kolesterol

Det er umulig å si nøyaktig hvor i hjertemuskelen pasienten kan ha et hjerteinfarkt. Det er også umulig å si om det vil være omfattende eller grundig fokus - dette er ikke en lett oppgave for en kliniker. Selv med et hjerteinfarkt, er forskjellen mellom småfokal og omfattende basert på resultatene av EKG. Hvis det er risiko - pasienten er ikke forsikret mot hjerteinfarkt.

Hvilke faktorer kan utløse utviklingen av et hjerteinfarkt?

Psyko-emosjonell eller fysisk overbelastning, kirurgi, traumer, overspising, alvorlig kjøling eller overoppheting kan utløse utviklingen av et hjerteinfarkt. I større grad påvirkes pasienter i fare. De viktigste risikofaktorene for utviklingen av hjerteinfarkt er:

 • økt kolesterol,
 • arteriell hypertensjon,
 • røyke.

Denne gruppen suppleres med mindre, men også viktige faktorer:

 • diabetes mellitus,
 • overvekt og fedme,
 • sykdommer i slektninger under 65 år,
 • lav fysisk aktivitet,
 • kvinner over 50 år og menn over 40 år.

4 Tegn på en mikroinfarkt

Smerte er et av de viktigste symptomene på sykdommen

Symptomer og tegn på en mikroinfarkt ligner de i et stort hjerteinfarkt.

 1. Smerte er et av de viktigste symptomene på sykdommen. Det varer i mer enn 15-20 minutter, og fjernes ikke ved å ta nitroglyserin. Smerte kan være av varierende grad av alvorlighetsgrad - fra uutholdelig til veldig svak. Den særegne er at den slutter å ligne et typisk angrep med angina pectoris. Smertefulle opplevelser er mer uttalt, og deres bestråling (prevalens) er mye bredere. Hos eldre mennesker, så vel som personer som lider av diabetes, kan smerten være uuttrykt eller fraværende helt.

Følelse av frykt for døden

Følelsesproblemer eller vegetative symptomer kan være svært forskjellige og avhenge av alvorlighetsgraden av smertsyndromet. Pasienten kan bli ledsaget av en følelse av frykt for død, død. Uttrykt smerte kan være ledsaget av angst, mental agitasjon. I noen tilfeller, men oftere er dette et mildt smerte syndrom, pasienten kan roe seg og gå til sengs. Imidlertid, etter hvert som smerten vokser, begynner han å lete etter en komfortabel posisjon, der det blir lettere.

 • Tilhørende symptomer som ofte følger smerte - en følelse av falming og forstyrrelser i hjertet, hjertebank, svetting, svakhet, svimmelhet og kvalme.
 • Bør være klar over atypiske former av myokardinfarkt, da de første symptomene til pasienten kan bli kvalt, hodepine, kvalme og oppkast, abdominal smerte eller øvre ekstremiteter. I enkelte tilfeller kan det bare være symptomer som generell svakhet og svimmelhet.

  5 Hvordan diagnostisere en mikroinfarkt

  Mikroinfarkt diagnostiseres på samme måte som alle andre infarkt.

  1. Diagnosen er basert på karakteristiske klager og anamneser av pasientens sykdom.
  2. Også en viktig og obligatorisk metode er elektrokardiogrammet. Reduksjon av ST-segmentet eller tilstedeværelse av negativt tenn T-indirekte tegn, som indikerer en mikroinfarkt eller liten fokallesjon av myokardiet.
  3. Ved inntak til sykehuset blir pasienten undersøkt for blod på innholdet av markører for hjerteinfarkt. Som regel, med et liten-fokalt hjerteinfarkt, er nivået noe lavere enn med stor skade.
  4. Pasientene gjennomgikk ekkokardiografi, eller ultralyd av hjertet, og resultatene av disse du kan angi plasseringen av patologisk fokus, vurdere tilstanden til hjertemuskelen, for å identifisere komplikasjoner.
  5. Ifølge indikasjonene utføres en kontraststudie av blodkarene - koronar angiografi.

  6 Behandling av mikroinfarkt

  Etter den etablerte diagnosen begynner en ny fase - behandling. Korrekt diagnose er nøkkelen til et vellykket resultat i behandlingen av sykdommen. Det bør begynne så tidlig som mulig etter diagnosen, da det er fare for økning i skadeområdet og overgang av mikroinfarkt til det omfattende. Og dette fører igjen til negative konsekvenser for pasientens helse og liv. Terapeutisk taktikk er rettet mot å forhindre vekst av blodpropp.

  • Ved behandling av mikroinfarkt, brukes antiaggreganter, antiplatelet narkotika, nitrater og betablokkere.
  • Hvis medisinebehandlingen av mikroinfarkt ikke fører til positive resultater - smertesyndromet er bevart eller fornyet, er valget av metode perkutan koronarintervensjon. Nylig er preferanse gitt til koronar stenting.
  • Dessuten utføres operasjonen av omkjøring av hjerteskarene.

  7 Konsekvenser av en mikroinfarkt

  Selvfølgelig er konsekvensene av en mikroinfarkt ikke så traumatisk som etter et stort hjerteinfarkt. Tross alt er hjertemuskelen ikke påvirket av hele tykkelsen. Dette gjelder i tilfelle at hjerteinfarkt har utviklet seg primært. De hyppigste komplikasjoner med småfokalinfarkt er rytmeforstyrrelser.

  Men hvis sykdommen oppstod etter omfattende MI, er dens konsekvenser ugunstige. I slike tilfeller er mikroinfarkt alvorlig og kan bli komplisert ved rytmeforstyrrelser, sirkulasjonsfeil og sjokk.

  8 Forebygging av mikroinfarkt

  Forebygging av sykdommen har et viktig sted i pasientens liv. Forsiktig holdning til deres helse, overholdelse av behandling - muligheten til å redusere risikoen for bivirkninger i "post-infarkt" -livet. Ellers kan mikroinfarkt bli en forløper for omfattende myokardskader. Først og fremst må du huske hva legen anbefalte, den andre - å implementere disse anbefalingene. For det tredje, ta hensyn til risikofaktorene som du kan eliminere eller begrense deres innvirkning på kroppen din:

  • Gi opp røyking
  • Behandle høyt blodtrykk
  • Normaliser nivået av kolesterol i blodet - ta medikamentene du foreskrev, observere en diett
  • Gi opp fett, stekt, høyt kalori mat, glem fastmat. Inkluder i kostholdet grønnsaker og frukt, magert kjøtt og fisk.
  • Bli kvitt ekstra pounds
  • Flytt mer: 4x engang å gå en uke er en god måte å støtte deg selv i aktiv modus
  • Overvåk blodsukkernivået
  • Unngå fysisk og følelsesmessig overanstrengelse

  Mikroinfarkt: symptomer og tegn på menn og kvinner

  Mikroinfarkt - mange mennesker, etter å ha hørt denne diagnosen, merker seg rolig. Til tross for det uskyldige navnet og prefikset "mikro" er sykdommen ganske alvorlig, og krever nøye analyse og konstant overvåkning av spesialister.

  Som regel bruker ikke leger et slikt begrep som angir en hendelse som påvirket pasientens hjertemuskulatur.

  Vanligvis mener leger at det er et liten-fokalt myokardinfarkt eller en annen mindre forstyrrelse i menneskets hjerte.

  I alle fall betyr dette at en katastrofe har skjedd i hjertet av en person, noe som betyr at den må være riktig kvalifisert og nødvendig behandling er utført. Hva er en mikroinfarkt, er ikke kjent for alle.

  Så, mikroinfarkt er nekrose av en liten del av myokardets celler, som oppstår ved mangel på blodtilførsel i dette området.

  Det er en "klokke" i menneskekroppen, at hjertet er i fare og dets arbeidsevne er truet.

  Det er viktig å vite årsakene til denne tilstanden. Å ha informasjon om at en person er i fare, er lettere å velge metoder for forebygging og om nødvendig behandling.

  Egenheten ved denne tilstanden er at en person ikke kan føle eller merke noen uttalt symptomer i det hele tatt. For eksempel kan han kun lære om tilstanden sin på den årlige planlagte undersøkelsen, når mikroinfargasjen allerede har skjedd.

  Anerkle denne tilstanden er også vanskelig fordi symptomene er svært lik manifestasjonene av konvensjonelle SARS:

  • svakhet i kroppen;
  • temperaturøkning i kort tid;
  • svimmel,
  • kortpustethet;
  • smerte bak brystet.

  Angrepet varer bare om en time, i hvilken tid en person har tid til å ligge og føler seg bedre, anser det ikke for viktig å besøke en lege for en slik "bagatell". Derfor er det vanskelig å fastslå denne tilstanden og begynne rettidig behandling.

  Det er også små symptomer, som ved første øyekast er helt ufarlige, men er også tegn på alvorlig menneskelig sykdom:

  • kalde ekstremiteter (dette skyldes et brudd på sirkulasjonssystemet);
  • hyppig smerte i hodet (symptomet kan bli et symptom på de startede problemene med sirkulasjonssystemet);
  • økt svette;
  • hevelse av føttene om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning;
  • plutselig smerte på venstre side av brystet, noe som gir sterk smerte i skulderen eller i skulderbladene;
  • blåser av huden på den nasolabiale triangelen (dette symptomet antyder at et mini hjerteinfarkt utvikles på et gitt tidspunkt).

  Ofte er tilstanden til mikroinfarkt helt asymptomatisk. Noen ganger kan en person føle en skarp smerte bak brystbenet, som går fort, og gir bare en følelse av mildt ubehag og angst.

  Eldre mennesker og personer med diabetes kan ofte ikke føle symptomene på mikroinfarkt på grunn av lav smertegrense. Slike pasienter diagnostiseres på grunnlag av komplikasjoner.

  Både menn og kvinner er like utsatt for utseendet av en mikroinfarkt.

  Blant de viktigste årsakene er feil livsstil for personen:

  • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
  • stress,
  • underernæring, diett;
  • fedme;
  • mangel på motoraktivitet.

  I dette tilfellet kan enhver fysisk aktivitet utløse en mikroinfarkt.

  De andre grunnene er relatert til egenskapene til organismenes funksjon eller alvorlige helseproblemer:

  1. Åreforkalkning. Beslag arteriene. Forstyrrelse av protein- og lipidmetabolisme, noe som fører til økning i kolesterol, dannelse av plakk og fullstendig blokkering av blodkar.
  2. Diabetes mellitus. Feil metabolisme, ufullstendig absorpsjon av glukose av kroppen.
  3. Arteriell hypertensjon, vegetativ-vaskulær dystoni. Hyppige endringer i blodtrykk.

  Også viktig er alderen. Menn fra 40 år er mer sannsynlig å manifestere mikroinfarkt. Mindre ofte blir det observert etter 30 år.

  I kardiologi er det mange tilfeller hvor pasienter gjentatte ganger har hatt symptomer som er karakteristiske for hjertesykdom. Men da de raskt passerte, tilskrives alle dem andre, mindre alvorlige brudd. Når det gjelder mikroinfarkt, manifesterer den seg tvetydig og ligner ARVI, slik at folk ikke skynder seg for å hjelpe leger.

  Og hvis du ikke ber om hjelp i tide, kan en mikroinfarkt på bena føre til et massivt hjerteinfarkt og til og med et dødelig utfall. Hver gang det er en skade på hjertemuskelen, blir arr.

  Symptomer og tegn på en mikroinfarkt hos kvinner

  Symptomer og tegn på en mikroinfarkt hos kvinner er mye svakere enn hos menn. Statistikk viser at kvinnelige representanter er dobbelt så sannsynlig å lide av denne tilstanden enn den mannlige befolkningen.

  Dette er ganske forståelig forekomsten av et hormon - østrogen i kroppen, noe som bidrar til utvidelsen av blodårene. Men dette gjelder ikke for kvinner som overlevde overgangsalder.

  I løpet av denne perioden blir hormonet i kroppen til en kvinne mange ganger mindre og denne funksjonen går tapt.

  Mer enn 250 kvinner dør av denne smittsomme sykdommen hver dag.

  Symptomene på en mikroinfarkt hos kvinner må være kjent for alle, spesielt for det rettferdige kjønn, spesielt i en alder av 50 år. Ingen er immun mot manifestasjonen av patologi, og det kan manifestere seg når som helst.

  Den svake manifestasjonen av symptomene på en mikroinfarkt gjør noen ganger en kvinne avskrevet alt for stress og tretthet. Og dette er veldig farlig, siden tegn på en mikroinfarkt hos kvinner som overføres til føttene, er svært lik ARVI.

  Du bør nøye overvåke manifestasjoner av kroppen din og ikke gå glipp av de første tegnene på en mikroinfarkt hos kvinner, noe som burde være en anledning til å besøke en kardiolog:

  1. stadig kalde fingre og tær;
  2. alvorlig svette;
  3. utseendet på foten hevelse i morgen timer umiddelbart etter oppvåkning;
  4. smerter i leddene
  5. angstlidelse;
  6. hyppig kvalme og magesmerter
  7. svimmelhet og hyppig hodepine, ledsaget av høyt blodtrykk.

  Kvinner har oftest en atypisk mikroinfarkt.

  Det finnes flere typer atypisk form for mikroinfarkt:

  1. Astmaanfall. For denne form for patologi er preget av manifestert kortpustethet, utvikling av hjerteastma og ødem i lungene. Det er ofte diagnostisert hos eldre som tidligere hadde blitt diagnostisert med hjerteinfarkt, hjertesvikt eller hypertensjon. Som regel er manifestasjonen av denne form for patologi ikke ledsaget av et uttalt smertesyndrom.
  2. Abdominal. For denne formelen er preget av skarp og sterkt betraktelig smerte i den epigastriske regionen. Ofte ledsaget av kvalme og oppkast, noe som kan være misvisende når du setter riktig diagnose.
  3. Arytmi. Karakterisert av moderat smerte bak brystbenet, ledsaget av et brudd på normal hjerterytme. Arteriell hypotensjon kan oppstå.
  4. Cerebrovaskulær. Pasienter i dette tilfellet merker ofte tap av koordinering, følelsesløshet i ansiktsområdet, svimmelhet, synshemmede, taleforstyrrelser. Og også ikke sjelden - kvalme og oppkast.

  Under graviditeten i en fremtidig mor, produseres østrogener i en styrket modus. I tillegg øker minuttvolumet av perfusjon av hjertemuskelen betydelig i denne perioden. Derfor er manifestasjonen av patologi i en graviditetstilstand ganske sjelden. Men tilfeller i praksis av leger har fortsatt et sted å være. Den største risikoen under graviditeten er kvinner som har tatt orale prevensjonsmidler i lang tid, noe som har en svært negativ effekt på tilstanden til fartøyets vegger.

  Tegn og symptomer på en mikroinfarkt hos en mann

  Symptomer og tegn på en mikroinfarkt hos menn fremstår som en standard katarralsykdom. Småfokalnekrose av hjertemuskelen og en mikroinfarkt, som fører til alvorligere konsekvenser, som et omfattende myokardinfarkt. Dens hovedårsak bør betraktes som et brudd på den naturlige sirkulasjonen, feil blodsirkulasjon gjennom fartøyene.

  Tidligere ble det antatt at risikogruppen hovedsakelig omfatter den mannlige halvdelen av befolkningen, og en tilstrekkelig mengde av hormonet østrogen i den kvinnelige kroppen beskytter mot sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Men dette er ikke slik.

  De første tegn på en mikroinfarkt hos menn ligner en katarralsykdom. Varigheten er fra 40 til 60 minutter.

  Menn legger ikke stor vekt på tegn og symptomer på en begynnende mikroinfarkt:

  • generell svakhet;
  • Smerter i muskler, ledd;
  • økning i kroppstemperatur til 37,5 ° C, sjeldnere - 38 ° C;
  • smertefulle kompressive følelser i brystet, områder av hjertet, skiftende til venstre arm, skulder;
  • migrene, svimmelhet;
  • blå lepper og nese;
  • kvalme;
  • hevelse av nedre ekstremiteter om morgenen;
  • kalde fingre og tær.

  Alle disse symptomene på en mikroinfarkt hos menn kan ledsages av angrep av panikkanfall, noe som fører til mangel på luft, dyspnø. Umiddelbart før mikroinfarkt, kan man observere et raskt hjerterytme, et raskt hjerterytme.

  Hvordan diagnostisere en mikroinfarkt

  Hvordan å diagnostisere en mikroinfarkt er kjent for erfarne leger.

  Men dessverre er menn mindre sannsynlig å søke medisinsk hjelp med en liten forverring i helse enn kvinner. Og så, ofte, lærer pasientene om at mikroinfarken ble overført på en årlig undersøkelse.

  For dette er noen tester gjort.

  EKG ved bruk av en kaliumprøve. Først blir indikatorene tatt i ro, og de gir deg kaliumklorid. Og etter 2 timer blir testen gjentatt. Identifiser tilstedeværelsen av en Q-bølge.

  Blodprøve. Med et økt antall hvite blodlegemer, mistenkes legene for sirkulasjonsforstyrrelser og hjerteinfarkt.

  Fermentodiagnostika. Bestemmelse i blodplasma av skadede celler, fibre, tap av cytoplasma.

  Høyfrekvente ultralyd i hjertet. Bruke et fargebilde som lar deg spore bevegelsen av blod i hjerteventriklene, atriene, identifisere brudd og lokalisering.

  Etter den bekreftede diagnosen er det nødvendig med akutt obligatorisk sykehusinnleggelse. Oppfølgingsbehandling bør kun utføres under tilsyn og i samsvar med legenes forskrifter. Når det gjelder å diagnostisere en mikroinfarkt, er det bare mulig ved levering ved spesiell analyse, ved de første symptomene er det nødvendig å henvende seg til legen for inspeksjon.

  Hvis symptomer eller anfall viser problemer med kardiovaskulærsystemet, bør akuttmedisinsk behandling straks sønderrettes.

  Før du kommer til en spesialist, kan du selvstendig lindre pasientens tilstand:

  • legg i seng og prøv å roe;
  • ventilere rommet;
  • å måle blodtrykket
  • gi en drink av stoffet "Aspirin" - 1 tablett, "Nitroglycerin" - 1 tablett for resorpsjon under tungen.

  All etterfølgende behandling vil bli gjennomført innen spesialisert kardiologiafdeling i klinikken under tilsyn av spesialister og medisinsk personell.

  I utgangspunktet er pasienter foreskrevet medisinering:

  • smertestillende midler;
  • vanndrivende - lavere blodtrykk;
  • vasodilaterende koronarolytika og preparater for normalisering av blodsirkulasjon;
  • antikoagulanter;
  • medisiner for å forbedre rytmen i hjertet;
  • "Aspirin Cardio" - tas under og etter behandling.

  All denne gangen skal pasienten være i en tilstand av fullstendig hvile. Tilordne sengetid, kosthold. Menn under 35 år kan også tilby en kirurgisk løsning på problemet: operasjon av koronarangiografi.

  Husk at tidlig oppdagelse av noen sykdom, spesielt kardiovaskulærsystemet, er farlig på grunn av samtidige symptomer og påfølgende komplikasjoner. Gradvis forverring av blodsirkulasjonen kan forårsake mange sykdommer, som arytmi, blodpropper, hjerteinfarkt, perikarditt.

  For å unngå hjerteproblemer må du gi opp skadelige skadelige vaner, begynne å spise riktig, lede en aktiv livsstil og gi mer oppmerksomhet til helsen din.

  Hva er en mikroinfarkt. Symptomer, konsekvenser og behandling

  Mikroinfarkt som en sykdom er ikke registrert i den internasjonale klassifiseringen. Ikke bruk dette begrepet i offisiell medisin. Mer presist, prøv å ikke bruke. Ikke desto mindre er patologien, der det er en liten fokal lesjon av myokardiet (denne situasjonen kalles et fokalinfarkt), og pasientene selv kaller mikroinfarkt.

  Det er ikke verdt illusjonen at mikroinfarkt er tilsynelatende omgått av det medisinske samfunnet. Ja, det er mulig å savne manifestasjoner av problemer med myokardiet, siden symptomene på mikroinfarkt ikke alltid kan oppdages. Dette skyldes det begrensede området myokardisk skade. Vel, mitt hjerte gjorde vondt litt, og det virket ikke som en forferdelig ting.

  Ikke fortell meg. En gang det skjedde, to (en del av myokardiet ble skadet, den andre), og den tredje kan få et stort nederlag, som allerede er et fullverdig hjerteinfarkt med ukjente konsekvenser.

  Hva er en mikroinfarkt

  Hovedkarakteristikken for småfokale lesjoner er fraværet av en Q-bølge, som indikerer fraværet av skade på veggen av hjertemusklen i full dybde. Som regel påvirker mikroinfarkt det subendokardiale laget.

  Mange kilder sier at en mikroinfarkt er en preinfarktstilstand. Dette er ikke helt riktig, når og hvis mikroporazhenii, og stor-fokal myokardnekrose av hjertemuskelen er dannet, som er kjennetegnet ved den dybden og omfanget av dekningen.

  epidemiologi

  Sykdommen er mer typisk for menn. Denne trenden er observert opptil 50 - 60 år. Etter denne alderen oppstår en litenfokalinfarkt hos menn og kvinner med samme frekvens på grunn av inntreden av en kvinne i overgangsalderen.

  Videre har det i de senere årene vært en økning i tilfeller av småfokalinfarkt hos pasienter under 30 år, hovedsakelig hos menn. Dette fører til en moderne rytme av livet, som ikke tillater deg å se de alvorlige konsekvensene som ser ut som å være en fungerende ulempe.

  etiologi

  • Narrowing (stenose) av kranspulsårene.
  • Trombose av hjertets kar.

  Til fremveksten av slike prosesser fører:

  • Aterosklerose i kranspulsårene.
  • Tromboser.
  • Inflammatoriske sykdommer i arteriene.
  • Stratisering av aorta.
  • Emboli.
  • Medfødte og anskaffe vaskulære anomalier.
  • Hjertefeil.
  • Utilstrekkelig oksygenforsyning til myokardiet.
  • Økt koagulerbarhet av blod.
  • Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
  • Neuropsykiatrisk belastning.
  • Fedme.
  • Ubalansert ernæring.
  • Røyking.
  • Avhengighet.
  • Overdreven inntak av alkohol.
  • Diabetes mellitus.
  • Arteriell hypertensjon.
  • DIC er et syndrom.
  • Primære hjerte svulster.
  • Metastase av neoplasmer av ekstrakardiell lokalisering.
  • Mekaniske og elektriske skader.

  For hver av disse grunnene utvikler nekrotiske foci for hjerte muskelskade.

  patogenesen

  Følgende patogenetiske faktorer for småfokal myokardinfarkt er følgende situasjoner:

  • En hvilken som helst av de ovennevnte patologiske prosessene fører til en innsnevring av lumen av koronararteriene og / eller trombosen, det vil si en feilmatch i behovet og mottak av oksygen ved myokardiet.
  • Brudd på en aterosklerotisk plakk eller trombus av en annen genese fører til interaksjonen av det sentrale innholdet i plakk / trombus med subendokardiet.
  • Aktivering av adhesjonsproteiner med blodplater fører til dannelsen av et blodplate i lesjonen, ytterligere forverrende iskemi.
  • blodplater, som allerede er på vegger av fartøyet på lesjonsstedet, begynner aktivt å produsere komponenter som aktiverer blodkoagulasjonssystemet, forårsaker en enda større vaskulær spasme og økning i tromben.
  • Videre utvikles vevsfaktorer, som fullfører dannelsen av en full thrombus som blokkerer fartøyets lumen.
  • I fravær av blodpropp, plakk og andre formasjoner, reduserer vaskulær permeabilitet, på grunn av en mindre hjerteinfarkt utvikler arterie kramper som oppstår som et resultat av frigjøring av endotelin. Denne prosessen fører til reaksjon av vasokonstriktorstoffer, som også manifesteres av en skarp forskjell i behovet og den faktiske oksygenproduksjonen av myokardiet.

  Under dannelsen av et hjerteinfarkt i hjertet, oppstår anatomiske endringer som ikke bare endrer strukturen, men også fysiologi.

  Anatomiske og fysiologiske endringer

  Til tross for at mikroinfargingen er preget av relativt små lesjoner, mister de likevel sine funksjoner, noe som fører til en reduksjon i myokardets totale arbeidsområde.

  Følgende prosesser oppstår:

  • Med et småfokalt infarkt lokaliseres de berørte områdene hovedsakelig i subendokardialt lag.
  • En del av myokardiet som gjennomgår oksygenmangel utløser beskyttende mekanismer i form av en anaerob glykolyse for å generere energi.
  • På grunn av et bredt nettverk av anastomoser og tilstedeværelsen av sikkerhetssirkulasjon er fokuset på nekrose begrenset.
  • Under gjenoppretting og gjenoppretting erstattes foci av nekrose med et arrvev som ikke utfører hjerte muskelfunksjonene.
  • Det er viktig å vite at med den første mikroinfarkt bevares myokardets funksjon, fordi ved hjelp av hjertemuskelens viktige (erstatning) funksjoner kompenseres kontraktile kapasiteten av andre steder. Med etterfølgende hjerteinfarkt, med økende vevsnekrose, reduseres kontraktiliteten betydelig.
  • I tilfelle nekrose på vei av ledersystemet er det mulig å utvikle blokkeringer, angrep av rytmeforstyrrelser.

  I motsetning til den omfattende, storfokale lesjonen, for småfokalprosessen, er deres karakteristiske egenskaper karakteristiske:

  • Lumen av fartøyet er aldri tilstoppet helt.
  • Nettverket av anastomose og collaterals gir forskjellig grad av blodsirkulasjon i det skadede området.
  • Fartøy som er berørt, vedrører arter av liten kaliber.

  klassifisering

  • Umiddelbart subendokardiale lesjoner ligger over endokardiallaget.
  • Subepicardial - sonen av skade er lokalisert under epikardiet - det ytre skallet i hjertet.
  • Intramural - nekrose utvikler seg i tykkelsen av myokardiet.

  Hyppigheten av forekomst hos pasienter er:

  • Primær.
  • Tilbakevendende - forekommer opptil 8 måneder fra primæren.
  • Gjentatt - utvikler seg etter 8 måneder fra den primære.

  Lokalisering av infarkt er preget av lesjoner:

  • Venstre ventrikkel.
  • Høyre ventrikel.
  • Interventrikulær septum.

  Etter aldersgrense:

  • Et infarkt av ung alder.
  • Fare for eldre og senile alder.

  Avhengig av sykdomsperioden, skiller du ut:

  • Akutt - opp til 7 dager - nekrosisonen dannes, sværhetsgraden av smertsyndromet reduseres, tegn på betennelse detekteres i blodet.
  • Subakutt - opp til 20 dager - den generelle tilstanden forbedres, nekroseområdene i myokardiet erstattes av bindevev med dannelse av arr.
  • Åretiden - opptil 45 dager - kliniske tester i en normal tilstand. I løpet av denne perioden kan komplikasjoner utvikles.

  Avhengig av varianten av infarktforløpet, skilles følgende kliniske former (de kliniske manifestasjonene til hver art vil bli indikert i den tilsvarende delen):

  • Angina.
  • Arytmisk.
  • Cerebrovaskulær.
  • Astmatisk.
  • Abdominal.
  • Bezboleva (malosimptomny).

  Microinfarction. symptomer

  Faren for små fokale lesjoner er først og fremst at symptomene på mikroinfarkt kan bli savnet. Det kan oppstå med dårlige symptomer eller generelt asymptomatisk. Slike situasjoner, uten skikkelig behandling, er farlige ved utviklingen av et stort hjerteinfarkt, omfattende hjerteinfarkt.

  De vanligste tegnene på patologi er:

  • Svakhet.
  • Økning i kroppstemperatur i korte perioder.
  • Hodepine, svimmelhet.
  • Kvalme, oppkast er mulig.
  • I noen tilfeller, bevissthetstap hos pasienter.
  • Ubehag i brystet, ledsaget av noen ganger kortpustethet, kortpustethet.
  • Smerter bak brystbenet, ikke å stoppe med nitroglyserin.
  • Smerter i venstre side av brystet med mulig bestråling i venstre arm, skulderblad, skulder, underkjeven. Noen ganger er det smertefulle opplevelser i venstre side av nakken.
  • Kaldhet i hender og føtter.
  • Blåser av den nasolabiale trekant.
  • Økning i blodtrykk.
  • Svak eller ikke lytter i det hele tatt.
  • Svetting.
  • Hevelse av underekstremiteter om morgenen.
  • Angst, angst.

  Som nevnt ovenfor kan infarkt utvikles i ulike kliniske former, noen ganger sløyfet slik at kun EKG vil bekrefte sin tilstedeværelse:

  1. angina Er den hyppigste typen mikroinfarkt. Påminnelse om smerte i angina angrep. Det smertefulle syndromet er bølgende, av varierende grad av alvorlighetsgrad, med mulig bestråling. Bestråling på begge sider av interstitialrommet er ofte notert, så vel som samtidig i begge abapulære områder. Det er viktig at symptomatologien er den lyseste i ung alder, og hos eldre, tvert imot.
  2. arytmisk - sykdommen starter med hjerterytmeforstyrrelser med fravær av smertesyndrom. Oftest blir det forvandlet til ventrikulær fibrillasjon, sjelden sjelden - til arytmogent sjokk. Ofte er det ledsaget av bevissthetstap.
  3. cerebrovaskulær - mer typisk for pasienter med nevrologiske sykdommer. Alle symptomer avhenger av graden av forstyrrelser i hjernens blodsirkulasjon og blodtrykksnivåer. Kan manifestere brudd på sin vaghet, ustøhet av gangart, ledsaget av kvalme før oppkast, sløvhet, eller vice versa, spenning, fokale nevrologiske symptomer. Synkope kan utvikles i smertehøyde eller markert brudd på hjerterytmen.
  4. astma - mer iboende av gjentatte infarksjoner, samt med allerede utviklet kardiovaskulær insuffisiens. Utvikling av lungeødem indikerer ofte involvering av små fokalinfarkt av papillære muskler i prosessen. Hvis det er en plutselig dyspnø, indikerer dette ofte en høyre ventrikulær lesjon. Med denne typen mikroinfarkt er forekomsten av astmaanfall ofte indikert, opptil astmatisk status eller lungeødem ved begynnelsen av infarkt.
  5. abdominal - iboende av lesjonen av den nedre veggen til venstre ventrikel. Smerten er lokalisert i den epigastriske regionen, noen ganger i høyre øvre kvadrant. Samtidig kan oppblåsthet, kvalme, oppkast, diaré, trange tarminnhold følge. Bildet ligner en skarp mage, men symptomene på irritasjon av bukhinnen blir ikke observert, mens palpasjon av magen er mild.
  6. smertefri (malosimptomnaya) - preget av bare svakhet, ubehag i brystet, søvnforstyrrelser, humør, nedsatt appetitt. Det er vanligere hos eldre, spesielt i diabetes mellitus. Dette skjemaet indikerer ikke et mildt sykdomsforløp og en gunstig prognose for pasienter.
  7. atypisk - svarer nesten helt til klinikken til et hjerteinfarkt hos en pasient, men med mindre alvorlighetsgrader av symptomer.

  Videre utvikles nye soner av nekrose ganske ofte i den første sonen av infarkt og i nærheten, selv før slutten av arrdannelsesprosessen. Dette fører til en økning i det berørte området, som erstattes av bindevev med tap av dets funksjoner, som etterfølgende fører til utviklingen av et stort hjerteinfarkt.

  Microinfarction. Symptomer, de første tegn på menn

  • Som forløpere kan det være langvarig tretthet, tretthet, hodepine.
  • Plutselig start med akutt smerte med bestråling i venstre halvdel av kofferten. Det kan være magesmerter.
  • Cyanose av nasolabial trekant.
  • Frykt, panikkanfall.
  • Pulsen er vanskelig å føle.
  • Hypertermi.
  • Kaldsvette.
  • Koldhet i øvre, nedre ekstremiteter.

  Microinfarction. Symptomer, de første tegnene hos kvinner

  For kvinnelige representanter er følgende karakteristikker mer typiske:

  • Mindre alvorlighetsgrad av smerte.
  • Utvikling av ødem i øvre og nedre ekstremiteter.
  • Nesten konstant kvalme.
  • Smerter i epigastrium.
  • Hodepine med høyt blodtrykk.

  Siden smittfrekvensen er rik på sine symptomer og former, er det ekstremt viktig å diagnostisere sykdommen i tide for å starte behandlingen uten forsinkelse.

  diagnostikk

  For riktig diagnose brukes følgende algoritme:

  1. Forsiktig samling av pasientens anamnese.
  2. Gjennomføring av EKG, der det bestemmes:
   • Fravær av Q-bølgen under EKG, siden små foci av nekrose ikke forstyrrer impulser.
   • Ingen endringer i QRS-komplekset.
   • Senker amplituden til tennene R.
   • Tine T kan være negativ, bicephalic, med barbs.
   • ST-intervallet fordeles fortrinnsvis under isolinet.
  3. Laboratoriestudier i hvilken CK bestemmes (kretinfosfokinaza), myoglobin, troponin T, og LDH (laktat dehydrogenase) - myokardiale markører som er økt i en kort tid. Andre laboratorieindikatorer, for eksempel ESR, leukocytter og så videre, ikke bære en diagnostisk verdi med en mikroinfarkt.
  4. Ekkokardiografi - ved hjelp av denne studien registreres foci der sammentrekningen er ødelagt eller fraværende.
  5. Koronar angiografi - definerer den berørte arterien.

  Først etter diagnose og etablering av en nøyaktig diagnose må behandlingen påbegynnes.

  Førstehjelp

  Selv før diagnostisk manipulering og begynnelsen av pasientbehandling, må pasienten gi førstehjelp.

  De viktigste metodene er:

  • Nødanrop.
  • Sikre en horisontal posisjon, i tilfelle dyspné - sitte.
  • Åpen tilgang til frisk luft.
  • Motta nitroglyserin under tungen.
  • Ringer ambulansen til pasienten.
  • Hvis du mister bevisstheten, aldri slå kinnene dine, ikke sprut vann i ansiktet, ikke forstyrr personen.
  • Hvis andre har ferdigheter til å bistå i form av kunstig åndedrett og hjertemassasje, bør denne hjelpen gis.

  Hovedbehandlingen for liten brennpunktsinfarkt krever umiddelbar sykehusinnleggelse.

  behandling

  Hovedprinsippene for behandling er:

  • Strenge sengestil.
  • Diet.
  • Analgetikk av forskjellige grupper avhengig av smertefrekvensen.
  • Nitrater.
  • Antiarytmiske legemidler.
  • Betablokkere.
  • Kalsiumantagonister.
  • Antiaggreganter, fibrinolytika.
  • Spasmolytika.
  • Preparater av kalium.
  • Legemidler for å forbedre myokardtrofisme.
  • Statiner.
  • stenting.
  • Bypass operasjon.

  Tidlig og korrekt behandling kan minimere komplikasjonene ved liten brennpunktsinfarkt.

  komplikasjoner

  Med småfokale lesjoner utvikles komplikasjoner mye sjeldnere. Likevel er de mulige i form av:

  • Aorta aneurysmer.
  • Hjertesvikt.
  • Trombose, emboli.
  • Krenkelser av rytme og ledningsevne.
  • Gjentatte hjerteinfarkt som fører til dannelsen av storfokalprosesser.
  • Perikarditt.
  • Lungeødem.

  Forløpet av sykdommen, rehabilitering og utvikling / fravær av komplikasjoner, bestemmer forutgående pasientens tilstand.

  outlook

  Fordelaktig, med en mikroinfarkt, er prognosen for pasienter gunstig, spesielt i primære prosesser som ikke er preget av tilbakefall og repetisjoner. Jo hyppigere de tilbakevendende og tilbakevendende former, jo verre prognosen.

  Mikroinfarkt: symptomer og behandling

  Mikroinfarkt - de viktigste symptomene:

  • svakhet
  • svimmelhet
  • Brystsmerter
  • Kortpustethet
  • Pusteproblemer
  • Bevisstap
  • angst
  • Blåser av den nasolabiale trekant

  Mikroinfarkt (en slags iskemisk hjertesykdom) er en liten fokal myokardiell lesjon som utvikler seg mot bakgrunnen av utilstrekkelig blodsirkulasjon og er preget av nekrose av små områder i hjertemuskelen. Dette er en av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som tjener som en harbinger av utviklingen av en mer alvorlig hjertepatologi - et hjerteinfarkt.

  I lang tid har forskere trodd at et mindre hjerteinfarkt finnes bare hos menn, forklarer at før utbruddet av overgangsalder i en kvinnes kropp produserer østrogen, som hindrer utviklingen av eventuelle brudd på hjertet, og dette er intet unntak. Men dagens statistikk viser at verdens 200-300 kvinnelige dødsfall registrert på en daglig basis, utvikle på bakgrunn av liten eller stor brennvidde hjerteinfarkt.

  Etiologi og patogenese

  Årsaker som kan forårsake en mikroinfarkt kan være veldig mye, og de kan være både eksterne og interne, men de viktigste faktorene i utviklingen av sykdommen er:

  • lav aktivitet livsstil (fører til en gradvis atrofi av hjertemuskelen, som et resultat av hvilken overdreven belastning kan utgjøre en trussel mot menneskers helse);
  • Underernæring (å spise mat som er rik på lavdensitetslipoproteiner, forårsaker dannelsen av aterosklerotiske plakk som forstyrrer blodstrømmen gjennom karene);
  • røyking (den vanligste årsaken til myokardskade små områder hos kvinner, til og med østrogen kan ikke håndtere de skadelige effekter av nikotin på menneskekroppen);
  • arteriell hypertensjon;
  • hyppig stress og kronisk utmattelsessyndrom.

  Mekanismen for utviklingen av sykdommen er enkel nok, gitt at den er basert på en sirkulasjonsforstyrrelse, begynner mikroinfarkt med utviklingen av langvarig iskemi forårsaket av en delvis innsnevring av lumen i hjertearterien. Etter det begynner prosessen med nekrobiose i den komprimerte beholderen (irreversible forandringer og forstyrrelser i hjertecellens arbeid, som senere fører til deres død), deretter nekrose, og disse endringene blir fullført ved dannelsen av et lite arr.

  Symptomer på sykdommen

  Et særtrekk ved denne sykdommen er at i de fleste tilfeller, en person lærer om hendelsen microinfarction ved en tilfeldighet (på den årlige legeundersøkelse, for eksempel). De viktigste symptomer på mindre slag, som for øvrig, varer i ca 40-60 minutter, kan lett forveksles med utviklingen av vanlig forkjølelse - svakhet i hele kroppen, en forbigående økning i kroppstemperatur (opptrer som reaksjon på microregion nekrose av hjertemuskelen), svimmelhet (noen ganger tap av bevissthet), kortpustethet og smerte bak brystbenet, slik at startbehandling under et angrep vil være ekstremt problematisk. I tillegg er det store symptomer mer og mer tegn på et mindre hjerteinfarkt, at det første hensynet utgjør ingen trussel mot menneskers liv og helse, men faktisk krever mer oppmerksomhet:

  • stadig kalde fingre og tær (bevis på brudd på perifer sirkulasjonssystem, som senere kan forårsake en mikroinfarkt);
  • hyppig hodepine som er ledsaget av alvorlig hypertensjon (man kan ikke si nøyaktig hva en hodepine indikerer utviklingen av en mindre hjerteinfarkt, symptomene av disse er beskrevet ovenfor, men det kan indikere begynnelsen forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet, søker behandling som kan forhindre utviklingen av alvorlige sykdommer);
  • hevelse i underekstremiteter om morgenen og økt svetting;
  • plutselig smerte på venstre side av brystbenet som utstråler skulder- eller skulderbladene;
  • kortvarig blåsing av nasolabialtrekanten, ledsaget av et pusteutbrudd (dette symptomet indikerer at mikroinfarkt utvikler seg på dette tidspunktet).

  Noen ganger er mikroinfarkt praktisk talt asymptomatisk. På tidspunktet for angrepet, kan en person oppleve kortvarige smerter i brystet, som senere ble erstattet av en følelse av angst og ubehag lunge. På grunn av den lave smerteterskelen hos eldre og diabetikere praktisk talt ikke føler noen mindre hjerteinfarkt symptomer, er konsekvensene av hvilke de kan være svært forskjellige (siden arytmier og slutter med et hjerteinfarkt), diagnostisering av disse pasientene er benyttet i ettertid (basert på komplikasjoner).

  diagnostikk

  Noen tegn til et mindre hjerteinfarkt bør ta med en person tenker om behandling på sykehuset, fordi egenbehandling av denne tilstanden, ikke bare vil ikke gi noen resultater, og kan føre til forverring av hjertemuskelen. Legene diagnostisere på grunnlag av et elektrokardiogram (EKG), som ikke er observert vekst av Q bølge (på grunn av dette, er et mindre hjerteinfarkt noen ganger kalt "hjerteinfarkt uten tann Q»), blodprøver og en ultralyd av hjertet farget studie (bidrar til å identifisere lesjon).

  Grunnleggende prinsipper for mikroinfarktbehandling

  Behandlingen av sykdommen skjer i en sykehusstilling, fordi uansett når det var et angrep, er det alltid en risiko for å utvikle et mer omfattende nederlag i hjertemuskelen. Legene foreskriver pasientens hvilerom, foreskriver legemidler som utvider hjertekarene, forbedrer viskositeten og fluiditeten i blodet, i tillegg tildelt invasiv terapi (droppere, som gjenoppretter elektrolyttbalansen). Om nødvendig utfører legen behandling av komplikasjoner ved hjelp av kirurgisk inngrep eller medisinbehandling (avhengig av alvorlighetsgraden av konsekvensene).

  Det skal huskes at behandlingen av denne sykdommen fortsetter hjemme, og det vil kun virke dersom pasienten vil følge doktors anbefalinger nøye, spise riktig, ha mye hvile og være mindre nervøs.

  Hvis du tror at du har det microinfarction og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

  Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

  Hjertehud er en spesiell type manifestasjon, som er dannet av et brudd på synkronisitet av ventrikulær sammentrekning. Mange har blitt vant til det faktum at et slikt fenomen som hoste kun kan manifestere seg med en kald eller allergisk reaksjon, men ikke med hjertepatologier. Fenomenet blir provosert fordi høyre hjertekammer fyller lungevæv med blodet, og den venstre legger seg litt bak. Av denne grunn blir blodsirkulasjonen forstyrret og trykket i lungene øker. Det er denne prosessen som forårsaker hypoksi. Pasienten har hele tiden et ønske om å tømme halsen, og pusten blir tyngre.

  Som et begrep som takykardi er det vanlig å oppleve en rask hjerterytme med en hvilken som helst spesifisitet av opprinnelsen. Gjennomsnittstallene for dette er i størrelsesorden over 100 slag per minutt. Takykardi, hvis symptomer, selv om de består i rask hjerterytme, karakteriseres, henholdsvis, med henholdsvis korrektheten av hjerteslagets rytme, er varigheten av intervaller som oppstår mellom hjertekontraksjonene også konstant. Den samme tilstanden som preges av en uventet forekomst av takykardi og dens plutselige fullføring er definert som paroksysmal takykardi.

  Essensiell hypertensjon er en patologisk prosess preget av kronisk økning i blodtrykket. Det skal bemerkes at med en slik sykdom er samtidig økning av både systolisk og diastolisk indeks mulig.

  Betennelse i lungene (offisielt - lungebetennelse) er en inflammatorisk prosess i ett eller begge respiratoriske organer, som vanligvis er av smittsom natur og skyldes ulike virus, bakterier og sopp. I gamle tider ble denne sykdommen ansett som en av de farligste, og selv om moderne behandlingsverktøy tillater raskt og uten konsekvenser å bli kvitt infeksjonen, har sykdommen ikke mistet sin relevans. Ifølge offisielle data lider i vårt land hvert år om en million mennesker av lungebetennelse i en eller annen form.

  Myokarditt er et vanlig navn på inflammatoriske prosesser i hjertemuskelen eller myokardiet. Sykdommen kan vises mot en bakgrunn av ulike infeksjoner og autoimmune lesjoner, eksponering for toksiner eller allergener. Det er primær betennelse i myokardiet, som utvikler seg som en uavhengig sykdom, og sekundær, når hjertepatologi er en av de viktigste manifestasjonene av en systemisk sykdom. Med rettidig diagnose og omfattende behandling av myokarditt og årsakene er prognosen for utvinning den mest vellykkede.

  Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

  Les Mer Om Fartøyene