Egenskaper for mikroinfarkt: symptomer, diagnose, behandling og prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en mikroinfarkt, og hvordan den adskiller seg fra et klassisk hjerteinfarkt. Årsaker, typiske symptomer. Behandling og prognose.

Myokardets nederlag (hjertemuskulatur) med hjerteinfarkt kan være annerledes. Mikroinfarkt er et lite volum av nekrose av hjertemuskelen som har oppstått som følge av utilstrekkelig blodtilførsel. Symptomer på en mikroinfarkt ligner på mange måter en klinikk av et typisk hjerteinfarkt, men de går litt lettere, og i noen tilfeller kan det passere generelt asymptomatisk.

Men enhver infarkt, selv om den er liten, representerer alltid en alvorlig trussel mot helsen og til og med pasientens liv. Derfor krever tegnene på akutt mangel på hjerteblod alltid krevende undersøkelse, og i tilfelle bekreftelse av hjerteslagets diagnose, er sykehusinnleggelse nødvendig for behandling på sykehus og påfølgende langsiktig rehabilitering.

Det er nødvendig å unngå frivoløs holdning til diagnosen, siden prefiks "Micro-" betyr bare lesjonsområdet, men langt fra alltid å indikere den samme "lyse" tilstandstilstanden. Fokuset på nekrose kan lokaliseres innenfor viktige strukturer i hjertemuskelen, og et infarkt er veldig farlig og krever nøye undersøkelse, behandling av en kardiolog og observasjon.

Men generelt er kurset av mikroinfarkt mye lettere, og prognosen er relativt gunstig. Etter ferdigstillelse av behandling og rehabilitering er det mulig å returnere pasienten til arbeid og en aktiv livsstil (med noen anbefalinger og noen få restriksjoner).

Årsaker til en mikroinfarkt

Mikroinfarkt oppstår som et resultat av iskemi eller mangel på blodgass (i forhold til normen) i hjertet av muskelen.

Iskemi kan utvikle seg med:

blokkering av koronarbeholderen (passerer i tykkelsen av myokardiet) med en trombose eller et atherosklerotisk plakk;

akutt spasme av koronarbeholdere.

Risikofaktorer for myokardisk iskemi og forekomst av hjerteinfarkt (både små og store)

Angina pectoris (dette er en av formene for kronisk iskemisk hjertesykdom), som tidligere hadde hjerteinfarkt.

Arteriell hypertensjon (høyt blodtrykk).

Aterosklerose og fedme effekter som blir fettbalanse - økning i blodkonsentrasjonen av mettede fettsyrer og flerumettede mangel (omega-3 og omega-6-fettsyrer). Ved aterosklerose og overvekt forutsetninger også finnes for okklusjon av koronararteriene lumen frittliggende aterosklerotisk plakk eller fett embolus (fett stykke fritt sirkulerende vev).

Røyking, inkludert passiv, forårsaker ofte en spasme av koronarbeinene.

Mannlig kjønn (etter 50 år øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos kvinner også). Hos menn av alle aldre og kvinner i postmenopausal perioden fører hormonelle bakgrunnsfunksjoner (lave mengder østrogen) til økt koagulering og risiko for trombose.

Lav trening og lav aktivitet livsstil.

Psykoterapeutisk stress - kan forårsake krampe i koronarbeinene.

En betydelig fysisk belastning - kan provosere løsningen av en plakk, en trombose eller fettembol, forverrer krampen i koronarbeinene.

Noen kroniske sykdommer, for eksempel diabetes mellitus, der vaskulærvegen lider.

karakteristiske symptomer

De viktigste tegnene på en mikroinfarkt i de fleste tilfeller er ikke forskjellig fra symptomene på et stort hjerteinfarkt. Alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, de umiddelbare og separerte konsekvensene bestemmes, hovedsakelig av mengden skade på hjertemuskelen.

Småbrent nekrose av myokardiet kan forekomme i fire versjoner:

Smerte (typisk) form - symptomene ligner anginaanfall: brennende smerte bak brystbenet eller i den venstre halvdel av brystkassen, smekk (av henvist) i venstre arm, skulder og under venstre skulder, hals. Imidlertid, i motsetning til angina, kan nitroglyserin ikke helt stoppe smerter og brenne bak brystbenet. I fremtiden, senker blodtrykket, er det svakhet, en "kald" svette.

Den astmatiske form - fortsetter i form av et angrep av bronkial astma og er ledsaget av en følelse av mangel på luft, kortpustethet, smerte i hjertet er moderat eller fraværende.

Abdominal skjema - med symptomer på "akutt abdomen": magesmerter, ofte uutholdelig og smertefull, kvalme, oppkast, på grunn som pasientene blir ofte feilaktig innlagt på kirurgisk og gastroenterologisk avdeling.

Den arytmiske formen, hvor forstyrrelser av rytme og hjerteledning forekommer i forgrunnen - i form av for tidlig kollisjoner i hjertet, en følelse av forstyrrelser, hjertebanken.

Asymptomatisk form for mikroinfarkt

Symptomer microinfarction kan uttrykkes meget svakt (i form av en liten, kort tyngdekraft bak brystbenet eller dyspné) - en sykdom som kalles asymptomatisk. Et slikt sykdomsforløp er mulig hos personer med nedsatt smertegrense, og også med en svært liten lesjon. Men, til tross for at tegn på en mindre hjerteinfarkt, i dette tilfellet ikke forårsaker pasientens angst, kan denne formen være mer farlig enn symptomatisk - fordi pasienten er klar over tilstedeværelsen av hans hjerteproblemer, så - ikke gå til legen og ikke behandlet.

En mikroinfarkt med et asymptomatisk kurs registreres ofte ved et uhell, måneder og år etter forekomsten - med rutinemessig klinisk undersøkelse eller EKG-passasje ved en annen anledning. En slik "finne" bør være en anledning til umiddelbar appell til kardiologen - for en fullstendig undersøkelse av kardiovaskulærsystemet og utvikling av et pasientrehabiliteringsprogram som vil forhindre tilbakefall av myokardisk iskemi og andre ubehagelige konsekvenser. Ikke glem at et hjerteinfarkt som en gang lider, øker risikoen for et annet hjerteinfarkt, noe som kan bli dødelig for deg.

diagnostikk

Den viktigste metoden for diagnose av en mikroinfarkt er elektrokardiografi (EKG).

I tillegg brukes en biokjemisk blodprøve (bestemmer markørene for skade på hjertemuskulaturen - kreatinfosfokinase, troponin, laktatdehydrogenase).

Ultralydet i hjertet (doppler ekkokardiografi) gjør det mulig å spesifisere lokalisering og størrelsen på nekrose.

Behandling av mikroinfarkt

Hvis microinfarction fortsatte med typiske symptomer og diagnostiseres i tid (i den akutte eller akutte fase, dvs. i fra 2 timer til 10 dager fra dens opprinnelse), behandlingen må utføres i et sykehus, er det ønskelig - i kardiologi avdeling hvor det er forhold for fullstendig undersøkelse og døgnkontroll av pasienten.

Når de klassiske tegnene på et hjerteinfarkt - i form av en brennende følelse i brystet som stråler ut i venstre arm - må straks ringe "fast", for å legge seg ned og ta en nitroglyserin tablett under tungen, kan du også drikke 1-2 aspirin tabletter. Ved bekreftelse av diagnosen legen vil tilby sykehusinnleggelse og utføre andre nødvendige aktiviteter (innføring av smertestillende midler, inkludert narkotiske stoffer, som begynner trombolizisnoy terapi, blodtrykk korreksjon, hjertefrekvens, og D. osv.).

Hvis det er tegn på en mikroinfarkt, bør du ta nitroglyserin og aspirin

På sykehuset fortsetter administrering av smertestillende midler, nitroglyserin, heparin og streptokinase (for å oppløse trombi og forhindre trombose), bruk andre medisiner i henhold til indikasjoner.

I tilfelle at mikroinfarkt var asymptomatisk og ble funnet ved et uhell, bør man starte rehabiliterende tiltak.

Rehabilitering etter overført mikroinfarkt

Gjennomføring av rehabiliteringstiltak etter overføring av hjerteinfarkt gjør det mulig å unngå utvikling av negative konsekvenser, for å øke utvinningsperioden og å gjenopprette aktiviteten og arbeidskapasiteten til pasientene.

Narkotikabehandling og behandling av den underliggende sykdommen, mot hvilken en mikroinfarkt oppsto, samt narkotikaforebygging av komplikasjoner - å ta aspirin, nitroglyserin forlenget virkning og andre legemidler.

Restorative prosedyrer - en gradvis økning i fysisk aktivitet gjennom treningsbehandling med spesielle treningsøvelser, massasje, fysioterapi, psykoterapi.

Riktig ernæring med anrikning av diettprodukter rik på vitaminer, vegetabilsk fiber, flerumettede fettsyrer (fisk, grønnsaker og frukt, vegetabilsk olje). Samtidig anbefales det å begrense bruken av ildfaste fettstoffer (smør, lard, animalsk fett) og salt.

Lære pasienten dagens regime, hvile, avslapningsteknikker og måter å avlaste stress på.

Konsekvenser og prognoser

En mikroinfarkt med en rettidig diagnose og full behandling har en relativt gunstig prognose. Den dannede kjernen av nekrose undergår ikke omvendt utvikling: etter et hjerteinfarkt forblir et arr på myokardvevet. Men et balansert kosthold, tilstrekkelig medisinering og målerøvelse tillater pasienten å raskt gjenopprette og gå tilbake til en aktiv livsstil.

Vesentlige begrensninger etter at en mikroinfarkt på pasienten ikke pålegger - overdreven fysisk anstrengelse, nervøse påkjenninger er forbudt, og leger anbefaler sterkt å slutte å røyke. Regelmessige undersøkelser hos kardiologen og konstant eller kursmedisinsk terapi er nødvendig.

Microinfarction: hvordan å gjenkjenne, årsaker, hjelp, hvordan å behandle

Mikroinfarkt av mange roer ved navn, men i dette tilfellet vil det umiddelbart opprøre de selvsikkerste pasientene: tilstanden er farlig, krever nøye oppmerksomhet. Generelt er denne terminologien ikke i bruk i medisinske sirkler. Det brukes ofte av pasientene selv istedenfor epitheter ved å beskrive hendelsene som påvirket hjertemuskelen. Legene refererer til dette som småfokalt myokardinfarkt eller noe mindre, men det faktum at en katastrofe har skjedd i myokardiet, blir ikke nektet, og ut fra dette utvikler behandlingstaktikken.

Det viktigste er ikke å gå glipp av

De første tegnene på den såkalte mikroinfarkt i andre tilfeller er virkelig knappe. Folk som lider av angina pectoris og er vant til hyppig smerte i hjertet, kan ikke legge merke til og oppleve manifestasjonen av småfokalt myokardinfarkt, som et annet angrep av den gamle sykdommen. I tillegg bør det tas i betraktning at noen ganger en slik tilstand ikke kan gi symptomer eller forekomme atypisk. I slike tilfeller er det veldig vanskelig for pasienten og hans slektninger å umiddelbart mistenke tilstedeværelsen av en mikroinfarkt.

I mellomtiden er det sannsynligvis verdt å gjenta igjen hva som kan forventes fra denne patologien, og hvordan et angrep, kalt mini eller mikroinfarkt, kan manifestere seg:

 • Smerte av varierende intensitet. Skarp "dagger" smerte er ikke bare et tegn på et stort hjerteinfarkt, men også et symptom på en mikroinfarkt, men de er ikke alltid tilstede. Typiske smerter er uutholdelige, brenner, presser, de kan vasse fra brystet mellom scapula til mage, gi i hånd, nakke, nå ansiktet og holde seg i underkjeven. Med en atypisk variant av et mini-myokardinfarkt er sværhetsgraden av smerteopplevelsene ikke så stor eller kan være helt fraværende. I tillegg er det noen ganger mulig og generelt et asymptomatisk forløb av et angrep, og et erfarent hjerteinfarkt registreres på EKG etter en stund, da blir pasienten informert om at han overførte meldingen til bena.
 • Tatt straks under tungen av en tablett nitroglyserin og ikke har den riktige effekten, Det er også i noen grad et symptom på en mikroinfarkt eller et hjerteinfarkt generelt.
 • Kaldsvette, en utbredt organisme, svakhet i hele kroppen, pasienten er syk, han forstår at noe alvorlig har skjedd i kroppen.
 • Stigningen i temperatur (vanligvis ikke høyere enn 38 ° C), noe som indikerer at nekrose (nekrose) i myokardiet indikerer en senere periode med MI.
 • En mann blir overvunnet av frykt for død, angst, som ligner på et panikkanfall, men dette er ikke hennes sak. Her er forstyrrelsen forårsaket av objektive årsaker, pasienten ser ikke ut til å ha hjerteinfarkt, det gjør virkelig vondt, og kroppen gir et signal om hva som skjedde.

De første tegnene og deres varianter, i prinsippet, kan ikke avvike fra de med dypere lesjoner, men i andre tilfeller er atypiske manifestasjoner mer typiske for småfokalinfarkt enn i storfokus MI.

Symptomer som gjør deg oppmerksom

Som allerede nevnt, sammen med en typisk manifestasjon av hjerteinfarkt, ledsaget av symptomene ovenfor, er det noen ganger et angrep som ingen tar for MI. Dette er ikke overraskende, fordi svakhet, trøtthet, mild svimmelhet, litt hjertebank, redusert trykk og en kortvarig økning i temperatur er mer som en lett ulempe og har ingenting å gjøre med en forferdelig diagnose.

Enda flere feil oppstår på grunn av det asymptomatiske løpet av myokardinfarkt. Vanligvis er dette alternativet hva pasientene mener når de diskuterer mikroinfarkt, som de overførte på føttene og ved et uhell lært om det, etter å ha fått en dekodering av elektrokardiogrammet med konsekvensene som er registrert der (arr i hjertemuskelen).

I tillegg er en atypisk variant av sykdommen mulig, noe som ofte vil vildle pasienten, hans slektninger og det medisinske personalet. Symptomer på en mikroinfarkt i slike tilfeller kan ligne en annen, noen ganger ikke relatert patologi:

 1. Astmatisk form, som er mer typisk for eldre pasienter som allerede har koronararteriesykdom (iskemisk hjertesykdom), arteriell hypertensjon, tegn på hjertesvikt. I de fleste tilfeller gir dette alternativet ikke smerte syndrom, men er ledsaget av kortpustethet, tegn på hjerteastma eller lungeødem. Selvfølgelig, i en slik situasjon, hvor det viktigste symptomet på mikroinfarkt - astma, det er vanskelig å vurdere nederlaget i hjertemuskelen.
 2. Abdominal eller gastralgisk form, som regel foregår med et membranfarkament. Alt begynner med intens smerte i epigastrium, ledsaget av alvorlige dyspeptiske fenomener: kvalme, oppkast, flatulens, som er forvirrende, simulerer klinikken i "akutt underliv". Den mest forferdelige tingen er at pasienten i slike tilfeller begynner å intensivt behandle sykdommer i fordøyelsessystemet: vaske magen, forberede seg på kirurgi, og noen ganger produsere den. Selvfølgelig kan en feil i å diagnostisere en dårlig pasient være kostbar.
 3. Arrhythmic variant er preget av et moderat smertesyndrom, noen ganger er smerte helt fraværende. Måldata gjenspeiler tegnene på et åpenbart brudd på rytmen. Noen av arytmier kan mistenkes, noe som ofte skjer i diagnosen.
 4. Cerebral (apoplektiform), cerebrovaskulær form dets manifestasjoner er svært lik symptomene på en dynamisk (forbigående) lidelse i hjernens sirkulasjon eller et forbigående iskemisk angrep. De første tegn på problemer er hodepine, svimmelhet, motorisk og sensorisk nedsatthet, og også milde forstyrrelser.

Atypiske former for MI inkluderer varianter av sykdommen som oppstår med utseende av smerte på uvanlige steder (rygg, armer, høyre halvdel av kroppen etc.), men de kan også være symptomer på en mikroinfarkt.

Hvorfor gjør en mikroinfarkt?

Årsakene til mikroinfarkt faller helt sammen med de med en stor fokallesjon. Den viktigste skyldige i hjerteinfarkt kalles alltid den aterosklerotiske lesjonen av kranspulsårene og den etterfølgende trombosen av kranspulsårene som gir blod til stedet. Trombuset dannet inne i kranspulsåren regnes som den viktigste forløperen for påfølgende myokardinfarkt. Det selv er dannet på grunn av en atherosklerotisk plakk som har oppstått på den forandrede intima, eller er et resultat av blødning i selve plakken.

I tillegg, blant årsakene til mikroinfarkt bemerket:

 • Lokale endringer i blodkar;
 • hyperkolesterolemi;
 • Diabetes mellitus;
 • Økt vedheft og aggregering av blodplater blodceller;
 • Arteriell hypertensjon;
 • Overdreven masse ulike typer (fysisk og mental), noe som øker behovet for hjerte muskel i oksygen;
 • røyking,
 • Spasme av uendret (sunn) kranspulsårer, forårsaket av skrekk, spenning eller på grunn av andre forhold.

Forholdet mellom disse årsakene er tydelig, bortsett fra de skarpe krampene i sunne kar, påvirker alle andre faktorer og forverrer hverandre.

Det skal bemerkes at menn er mer sannsynlig å ha en mikroinfarkt og et hjerteinfarkt med dype lesjoner. De har lignende situasjoner som skjer oftere og tidligere. For kvinner er de lenge beskyttet av hormoner, så det "unge" hjerteinfarkt for kvinnene er ikke typisk.

Hvor enn anfallet er funnet

Å forutse overhengende problemer er vanskelig, og i de fleste tilfeller er det helt umulig. Men siden dette skjedde hjemme, er det bra hvis noen er der, hvem som helst den minste mistanke om et hjerteinfarkt kan få dem til å ta avgjørende og rette handlinger:

 1. Pasient å legge, gi tilgang til frisk luft;
 2. For å tygge aspirintabletten og sette 1-2 tabletter nitroglyserin under den reddede personens tunge, har tidligere målt blodtrykk, fordi Den første hypotensjonen er en kontraindikasjon for å ta nitroglyserin. I mangel av en enhet for måling av blodtrykk, bør ikke mer enn 1 tablett plasseres;
 3. Gi umiddelbar oppringning til ambulansen, fornuftig å forklare kjernen til anropet (hjerteinfarkt) til dispatcheren, slik at en spesialisert cardiobrigada om mulig kom til pasienten.

Hver person bør forstå for seg selv hvor viktig det er å kjenne de første symptomene på hjerteinfarkt, ikke bli forvirret hvis dette skjer med ham eller i hans nærvær, for noen ganger slutter livet bare fordi hjelp ikke er kommet i tide.

Viktig: utvikling av iskemi i mikroinfarkt og infarkt i mangel av hjelp

Livet etter en mikroinfarkt

Behandling av en mikroinfarkt er absolutt skiller seg ikke fra et hjerteinfarkt med dype lesjoner. Her er det bare om pasienten har blitt behandlet eller behandlet på bena. Spørsmål om behandlingstaktikk bestemmes av legen og foreskriver medisiner i samsvar med pasientens tilstand. Men folk som har hatt enda en mindre hjerteinfarkt, bør være klar over at antikoagulasjon og / eller platehemmere som aspirin eller cardiomagnyl cardio, må de ta for livet for å hindre en ny hjerteinfarkt, som kanskje ikke er forstavelsen "micro".

I tillegg, med tanke på sammenhengende sykdommer, kan andre legemidler foreskrives for en person:

 • statiner når lipidspektret brytes og for å bekjempe aterosklerose;
 • Antiarrhythmic drugs;
 • Midler som reduserer blodtrykket, inkludert og diuretika;
 • Andre stoffer avhengig av konsekvensene og sammenhengende sykdommer.

Oftere har pasienter med hjerteinfarkt historie et stort antall forskjellige medisiner og vet at nødhjelp alltid skal være hos dem i tilfelle uforutsette omstendigheter på veien, i en kafé, i et teater.

Konsekvensene av en mikroinfarkt er i de fleste tilfeller avhengige av pasientens eksisterende sykdommer. Imidlertid, i lys av at lesjonene er små, akkurat som arret som et resultat av hjerteinfarkt, kan kroppen likevel kompensere for hendelsene som oppstod og noen ganger ikke redusere livskvaliteten i lang tid (noen ganger i mange år). De vanligste konsekvensene av en mikroinfarkt er utviklingen av arytmier og kronisk hjertesvikt, som pasienten må kjempe for, oppfyller alle anbefalingene fra legen.

Hvordan å vite at det var en mikroinfarkt. Asymptomatisk form for mikroinfarkt. Den består av et sett med handlinger.

microinfarction, mini hjerteinfarkt - Ord som ofte brukes av pasienter, men som ikke er medisinske navn på sykdommen. Leger i slike tilfeller bruker begrepet "småfokalt myokardinfarkt", eller "infarkt uten Q-bølge".

De viktigste symptomene på en mikroinfarkt ligner på manifestasjoner med storfokal eller transmural (dyp) myokardinfarkt. Denne intense trykke eller klemme smerter i brystet eller i hjertet, som kan bli gitt under venstre skulderblad, nakke og venstre skulder. Smerter varer minst 10 minutter og fjernes ikke med nitroglyserin.

nettverks leger "Capital" klinikker vil hjelpe avgjøre om en pasient har symptomer på en hjertesykdom, inkludert lider et mindre hjerteinfarkt, trusselen om et hjerteinfarkt, og om han trenger en spesialisert hjertebehandling og tilsyn av en kardiolog. Online "Capital" Clinic tilbyr et program der du kan få en fullstendig evaluering av hjertet på bare to dager.

Årsaker og symptomer

Årsaker til en mindre hjerteinfarkt er nesten det samme som årsak til vanlig hjerteinfarkt: neuropsykologisk overbelastning, fysisk utmattelse på bakgrunn av merket aterosklerose, fedme, diabetes, hyperkolesterolemi, røyking, høyt blodtrykk og andre hjertesykdommer.

Symptomer typisk mindre hjerteinfarkt er de samme som i de bredere og dypere former av hjerteinfarkt: brenning intens smerte i brystet, i den venstre halvdel av magen, som strekker seg til skulderen, interscapular region, nakke, kjeve, ikke er skåret eller avkuttet ufullstendig, for ikke å slutten av å ta en tablett nitroglyserin. Smerte ledsaget av generell svakhet, angst, svette, og økning i kroppstemperaturen til 38 ° C, noe som indikerer opptreden av nekrose i hjertemuskelen.

Når atypisk myokardinfarkt kan utvikle astmaanfall lignende, det vil si, manifestert ved kortpustethet (astmaanfall form), svimmelhet, tap av bevissthet (cerebral form). Når myokardiale lesjonssetene lokalisert nærmere membranen microinfarction kan manifestere seg som magesmerter, fortrinnsvis i den øvre halvdel, smerter i solar plexus, kvalme, oppkast, generell svakhet.

På EKG-endringer i hjertekomplekset uten Q-bølgen bestemmes, og lokaliseringen av lesjonen etableres ved å analysere de forskjellige elektrokardiogramleddene.

Behandling av mikroinfarkt

Hvis du utvikler et mindre hjerteinfarkt, er behandlingen utføres på sykehuset på de samme prinsippene som mer omfattende hjerteinfarkt. Det er alltid en trussel om utvidelse av hjerteinfarktssonen. Pasienter som trengs sengeleie, medikament terapi koronarolitikami (utvider blodkar i hjertet), medikamenter, å oppløse koagelen, smertestillende, stoffer som forbedrer reologi (flow) av blod, infusjonsterapi (dropper) med korreksjon av elektrolyttforstyrrelser. Om nødvendig behandling microinfarction komplikasjoner (antiarytmika, kirurgi).

Førstehjelp i utviklingen av mikroinfarkt er å umiddelbart ringe til ambulanse og skape forhold som gir maksimal lindring av hjerteaktivitet:

gi en stabil stilling av kroppen til pasienten (liggende eller sittende)

fullføre fysisk og emosjonell hvile,

tilførsel av frisk luft,

 • resorpsjonstabletter nitroglycerin hvert 15.-20. minutt (opptil 3 stk.) og ta en tablett aspirin.
 • Symptomer på mikroinfarkt kan være uklare, men dette betyr ikke at sykdommen ikke skal behandles. En ubehandlet mikroinfarkt kan føre til de samme komplikasjonene som et fokalt eller transmittalt myokardinfarkt. Noen ganger er komplikasjonene ved en mikroinfarkt mer alvorlig og alvorlig enn konsekvensene av et hjerteinfarkt, og kan utgjøre en trussel mot pasientens helse og liv.

  Konsekvenser og forebygging av et mini-infarkt

  Hvis mikroinfarkt utvikler seg, kan konsekvensene være følgende:

  forverring av hjertesvikt (hjerteastma)

  forskjellig i form av arytmi (rytme og ledningsforstyrrelse),

 • gjentatt og gjentatt myokardinfarkt.
 • For å minimere risikoen for komplikasjoner av en mindre hjerteinfarkt, bør man ikke nøle ved første tegn på akutt hjertesykdom og inntrengende ringe en ambulanse, og kontroll av kardiolog i nærvær av koronar hjertesykdom, diabetes, hypertensjon, hyperkolesterolemi.

  Programmet "kardiofon" tilgjengelig for våre pasienter, slik at pasientene ved første tegn på et hjerteinfarkt på egen hånd å ta opp et elektrokardiogram og sende den eksternt via telefonnettet til våre kardiologer raskt dechiffrere og vurdere EKG og gi nødvendige anbefalinger til pasienten over telefon.

  Betimelig (ved første tegn på brystsmerter) og profylaktisk passere inspeksjon ved kardiolog nettverk av klinikker "hovedstad", følger legens råd, og du vil spare deg selv fra alvorlig hjertesykdom og dens alvorlige komplikasjoner.

  Meget ubehagelig, men den logiske konsekvens av problemer med hjertet blir en mindre hjerteinfarkt, symptomer som manifesterer seg til tider ikke er så tydelig som ved omfattende myokardial skade, noe som i betydelig grad kompliserer diagnose. Til tross for at denne sykdommen forårsaker død av pasienten er ikke alltid, kan konsekvensene av et mindre hjerteinfarkt være alvorlig og føre til en betydelig forverring i livskvalitet. Dette skyldes det faktum at ved liten fokal nekrose av vev kan bli påvirket av en av de områdene på som direkte avhenger av funksjonaliteten av de viktigste musklene i kroppen. I tillegg, hvis ikke raskt behandlet for å holde et mindre hjerteinfarkt, er det fare for overfylte i sin omfattende form som tar mye hardere og setter pasientens liv i fare.

  Hvis du tror statistikken, er angrepene knyttet til nekrose av hjertecellene mer typiske for menn i alderen 40 til 60 år. Men de siste årene har det vært en tendens til å "forynge" sykdommen, og menn som ikke har fylt 30 år, er også i fare. Imidlertid kan representanter for den vakre halvdelen av menneskeheten også møte en mikroinfarkt. Hva er det, hvordan identifiserer du problemet og hva du skal gjøre? For både kvinner og menn er det viktig å vite svarene på disse spørsmålene, da de en dag kan redde deg fra døden eller gi rask hjelp til de omkringliggende menneskene.

  Interessant! Forstyrrelser forbundet med nekrose av hjertevevet, er ansett å være "male" fordi den kvinnelige kroppen produserer en spesiell hormonet østrogen, som er en av funksjonene - for å beskytte den "indre motor" av disse patologiene.

  Harbinger av sykdom

  Generelt er symptomene og de første tegnene på mikroinfarkt veldig lik forkjølelsen, så mange betaler ikke mye oppmerksomhet mot sykdommen og er uvitende om alvorlige hjertesvikt. I tilfelle det nærmer seg et angrep, hvis varighet er fra førti minutter til en time, føles en person som regel:

  • generell svakhet;
  • smerte i bein;
  • liten avvik fra normen for temperaturindekser
  • ubehag i brystet.

  Viktig! Kvinner i de aller fleste tilfeller opplever en mikroinfarkt på bena - symptomene er så utrykksfulle at diagnosen er satt allerede etter det faktum når det er mer alvorlige kardiovaskulære sykdommer.

  Det er det enkleste, merkelig nok, folket i pensjonsalderen og de som lider av diabetes mellitus bærer sykdommen. De har en mye høyere evne til å tolerere smerte, slik at de kan utholde et karakteristisk ubehag i en lengre periode, for eksempel:

  • plutselig smerte i venstre del av brystet, som gir kjeve og skulderbladene til skulderssonen;
  • blå lepper og områder rundt nesen;
  • lys og alvorlig svimmelhet (mulig besvimelse);
  • kortpustethet.

  Måten mikroinfarkt fortsetter (symptomer, de første tegnene, varighet og konsekvenser) avhenger i stor grad av hva som ble årsaken, og også i hvilken tilstand organismen som helhet og spesielt hjertet er. Generelt er sykdommen forårsaket av mangel på motorisk aktivitet, underernæring og alle slags skadelige hobbyer som alkohol og røyking. På grunn av alle disse faktorene, reduseres utholdenheten til myokardet gradvis, som et resultat av hvilke atherosklerotiske plakk dannes, og blodet får en mer tett konsistens. Også utviklingen av sykdommen påvirkes av hyppige spenninger, medfødte og oppkjøpte patologier, på grunn av hvilke muskelvev blir avhengige av brudd.

  For å unngå irreversible endringer er det svært viktig å tydeliggjøre at dette er en "mikroinfarkt" og av hvilke eksterne manifestasjoner og indre følelser det kan gjenkjennes. I praksis er rettidig diagnose og førstehjelp nøkkelen til å redde pasienten, så alle bør vite om denne sykdommen.

  Typiske tegn på patologi i sterkere kjønn

  Som allerede nevnt er det mye lettere for menn å oppdage en mikroinfarkt - tegnene manifesterer seg tilstrekkelig at en person føler behovet for å konsultere en lege. Angrepet begynner med en plutselig akutt smerte i brystet, som utstråler i venstre arm eller i magen, mens mange merker at det er en følelse av noe fremmed i brystet.

  Samtidige symptomer på hjerteinfarkt kan være:

  • cyanose (cyanose) av nasolabial trekant;
  • umulighet å føle puls på venerens vener;
  • urimelig panikk og frykt;
  • økning i temperatur til 38 grader;
  • kald svette;
  • kjøling av ekstremiteter.

  Oppmerksomhet vær så snill! For det sterkere kjønn er det asymptomatiske løpet av sykdommen et svært sjeldent fenomen, mens det eneste som en person føler er uventet smerte og klemming. Deretter forsvinner ubehag (etter 2-3 timer).

  Symptomer og konsekvenser av en mikroinfarkt har et visst forhold, og med latent form er sannsynligheten for komplikasjoner mye høyere, fordi en pasient bare ikke kan få medisinsk hjelp til tiden. Hvis en mann føler seg kronisk tretthet, blir raskt sliten og føles hodepine - dette er en anledning til å besøke sykehuset og se en lege!

  Hvordan diagnostisere en sykdom hos kvinner?

  På grunn av det mindre livlige kliniske bildet med småfokal nekrose i hjertevev, må kvinner ta en mye mer forsiktig tilnærming til tilstanden til kroppen. Å vite hva en mikroinfarkt er og dens konsekvenser, er det mulig å forhindre nekrose av en omfattende sone og gjenopprette helse, tilbake til en normal livsstil. De mest åpenbare forløpene i dette tilfellet er problemene med blodtilførselen til bein og hender, hevelse, årsakssykdom og smerte i epigastrisk sone. Umiddelbart å komme på mottak til kardiologen følger de som parallelt føler hodepine og lider av det forhøyede arterietrykket. Å vite alt om symptomene, de første tegnene og behandlingen av en mikroinfarkt, vil en erfaren lege raskt diagnostisere og foreslå det optimale behandlingsalternativet.

  Hva er fulle av småfokale nekrose av hjertevevet?

  Garanterer at medisiner for behandling av en mikroinfarkt vil bidra til å gjenopprette myokardets funksjonalitet, er ikke engang om en person umiddelbart mottok medisinsk behandling. Dette skyldes at graden av effektivitet av terapi også avhenger av aldersindeksene, det berørte området og tilstedeværelsen av samtidige patologier. Imidlertid er det mye verre om pasienten ikke får noen behandling i det hele tatt, som følge av at han vil utvikle følgende komplikasjoner:

  • hjertefrekvens abnormiteter;
  • omfattende hjerteinfarkt;
  • hjertesvikt.

  Sykdommer i kardiovaskulærsystemet finnes oftere. Samtidig blir aldersgrensen mindre, de første tegnene på en mikroinfarkt kan ses selv hos personer under 30 år. Det er nødvendig å forstå at problemene knyttet til hjertet krever umiddelbar handling for å unngå utvikling av en rekke alvorlige komplikasjoner. Derfor er det nødvendig å forstå klart hva en mikroinfarkt er og hvordan å gjenkjenne en sykdom for å kunne hjelpe seg i tide til seg selv og sine kjære.

  Viktigste manifestasjoner

  Det er ofte vanskelig å fastslå forskjellene mellom mikroinfarkt og infarkt. Årsaken til likheten av mange symptomer. I tillegg manifesterer andre hjertesykdommer også lignende tegn. Derfor kan selv en erfaren lege diagnostisere først etter å ha gjennomført de nødvendige studiene. Av denne grunn er det viktig å forstå hvilke manifestasjoner som er kritiske og ved første forekomst søke medisinsk hjelp umiddelbart.

  definisjon

  Med tanke på en slik sykdom som en mikroinfarkt, bemerker vi en tilstrekkelig likhet med det vanlige infarkt. Grensene mellom disse plager er ganske uskarpe, og det er ofte svært problematisk å lage en nøyaktig diagnose, fordi alt avhenger utelukkende av graden av vevskader.

  Mikroinfarkt er preget av nekrose av myokardceller. Samtidig dør et lite antall celler, noe som ikke fører til omfattende skade på hjertemuskelen. Ofte skjer dette mot bakgrunnen av utilstrekkelig blodtilførsel til vev.

  Uansett hvor ubetydelig vevnekrose var, er det fortsatt nødvendig å gjennomgå en omfattende behandling, ellers kan det provosere utviklingen av mange alvorlige komplikasjoner.

  Det bør noteres en interessant funksjon: Symptomene på en mikroinfarkt hos en mann er mye mer vanlig enn hos kvinner, som skyldes kroppens fysiologiske egenskaper, samt livsstilen.

  årsaker til

  Definere hovedårsakene til fremveksten av patologi, er det nødvendig å skille mellom disse forutsetningene:

  • høyt blodtrykk;
  • tilstedeværelse av aterosklerotiske plaketter;
  • innsnevring av koronararterien;
  • vektig;
  • arvelige hjertesykdommer;
  • røyking,
  • diabetes.

  Når det gjelder dette, er det nødvendig å forstå at det er en viss potensiell risikogruppe. Hvis en person har en sykdom som kan være årsaken til mikroinfarkt, er det viktig å ta godt vare på helsen din.

  symptomer

  Umiddelbart bør det bemerkes at symptomene på sykdommen kan variere avhengig av om en kvinne eller en mann oppstår. Selv om det i en tilfelle er mindre vanlig, er det mulig å skille slike tegn på en mikroinfarkt hos kvinner:

  • hevelse, mens det kan forekomme i nedre eller øvre lemmer, samt på ansiktet;
  • kvalme eller oppkast
  • brenner i magen.

  Siden mikroinfarkt symptomene i dette tilfellet ikke er for spesifikt, så ofte denne patologien lett kan forveksles med en annen lidelse.

  I dette tilfellet er tegn på en mikroinfarkt hos menn klart uttalt. Disse inkluderer:

  • kolde ekstremiteter, alvorlige kulderystelser;
  • puls er dårlig palpated, kanskje ikke i det hele tatt merkbar;
  • blå av den nasolabiale trekant.

  Også et vanlig symptom for alle kan være: brystsmerter, kortpustethet, panikkfrykt. Ved de første symptomene må du så snart som mulig ta 2 tabletter Nitroglycerin (legg under tungen), gi tilgang til frisk luft og ring en ambulanse.

  behandling

  En slik sykdom som en mikroinfarktbehandling krever en omfattende og umiddelbar. Ved første behandlingsfase må pasienten innlegges på et sykehus, en omfattende undersøkelse, og deretter bestemmes med hvordan man skal behandle.

  I utgangspunktet behandles disse pasientene på sykehuset, og deretter med en liste over anbefalinger, blir de utgitt hjemme, hvor de kan gå gjennom gjenværende kurs og rehabilitering.

  En slik pasient og kan i det hele tatt slippes ut for å bli behandlet hjemme, dersom skjemaet er lett i sykdommen. Men bare legen kan avgjøre om det skal bli innlagt på sykehus, basert på pasientens tilstand, tegn og resultater av undersøkelsen.

  Når man velger behandling, må man ta hensyn til det faktum at det må være omfattende: uten narkotika, er det uunnværlig, men bare medisinering vil ikke gi de ønskede resultatene uten å justere livsstilen og kostholdet. Derfor kan vi ikke overse noen av legenes anbefalinger, noe som begrenser oss til en liste over tabletter.

  Medisinsk behandling

  Med tanke på mikroinfarkt av symptomer og behandling, er det vanlig å identifisere flere hovedområder av terapi. Først av alt, kan du navngi tabletten Nitroglycerin som et nødhjelp. Hvis hun ikke hjalp, så ta en annen på 15 minutter.

  Alle andre metoder vil kun bli bestemt av den behandlende legen. Faktum er at det i utgangspunktet er viktig å fastslå faktoren som utløste utviklingen av denne tilstanden. Hvis dette ikke er gjort, vil terapien ikke gi noen resultater. Det er derfor det er så viktig ved de første symptomene å konsultere en lege. I visse tilfeller kan det hende at akutt sykehusinnleggelse er nødvendig.

  Hvis vi snakker om en pille, er det viktig å skille mellom følgende grupper av legemidler, som nødvendigvis må foreskrives for pasienten:

  • vanndrivende, de er nødvendige for å redusere trykket;
  • ulike legemidler som trengs for å behandle samtidige patologier;
  • statin, er de påkrevd dersom det er en av hovedårsakene til manifestasjonen av aterosklerose.

  Dermed er mikroinfarkt symptomene de første tegnene på kvinner og menn absolutt hver person burde vite. Selv om behandling kun kan foreskrives av en lege, men hver person skal kunne gi førstehjelp.

  rehabilitering

  Først av alt, for å gjenopprette hjertet, bør du være oppmerksom på rehabiliteringsregler for pasienten etter en mikroinfarkt. Denne faktoren er ikke mindre viktig enn tabletter. Mikroinfarkt kan gjentas, noe som gradvis provoserer utviklingen av alvorlige sykdommer og hjerteinfarkt i alvorlig form. Derfor, for å unngå dette, er det derfor viktig å ta hensyn til rehabiliteringsperioden etter at mikroinfarkt ble gjenkjent.

  • Overholdelse av søvn og hvile. En pasient med en lignende sykdom bør ha nok tid til å hvile, ikke overarbeid, ikke løfte tungt, og også gå og legge seg og våkne på samme tid. Men i dette tilfellet, med en mikroinfarkt, kan fysisk anstrengelse ikke helt utelukkes: pasienten skal allerede etter noen dager gå opp, gå ut på gården, gjøre korte turer og puste luft.
  • Pasienter med mikroinfarkt bør unngå stress. Positive følelser er vist, men selv deres overbevisning kan påvirke hjerteets arbeid negativt.
  • Det er viktig å være oppmerksom på kostholdet. Maten skal være balansert, men det bør utelukkes stekt, saltet, røkt, fettstoffer. Grunnlaget for menyen skal være nøytrale produkter som er rettet mot å normalisere arbeidet i hjertet (først og fremst er det tørket frukt).

  Hvis forekomsten av symptomer var ledsaget av noen ekstra patologier, var sykdommer som ble den viktigste årsaken til utviklingen av denne sykdommen, i dette tilfellet er det først og fremst nødvendig å sørge for at riktig behandling av den underliggende sykdommen er gitt. Først når vi klarer å takle det, kan vi si at faren har gått. I andre situasjoner vil pasienten ikke være immun mot gjentatte manifestasjoner, inkludert forverring av hjertet.

  Men samtidig er hjertesykdommer ifølge statistiske data oftere manifestert mot bakgrunnen for en feil livsstil, hyppig stress, spesielt når det gjelder mennesker under 55 år.

  Derfor innebærer ofte behandling av mikroinfarkt med det første elementet dets forebygging. Hvis du fører en riktig livsstil, ikke røyk, ikke misbruker alkohol, fører en aktiv livsstil, så vil en slik sykdom helt sikkert unngås. Hvis denne sykdommen likevel ikke kunne unngås, er det nødvendig å følge legenes anbefalinger, og følg deretter din livsstil for å unngå tilbakefall. Konsekvensene av en mikroinfarkt kan være alvorlige. Også i dette tilfellet bør man aldri engasjere seg i selvmedisinering - for å bestemme omfanget av skade på hjertemuskelen og utnevne riktig behandling kan bare være en lege på et sykehus. Dette bør ikke overses, for å unngå alvorlige konsekvenser.

  Smalfokal nekrose av myokardiet kalles i medisin som en mikroinfarkt. Tidligere ble denne patologien hovedsakelig registrert blant menn. Hittil er en stadig større diagnose blant kvinner. Denne artikkelen beskriver hva det er, hvorfor det oppstår, og hvordan det manifesterer seg klinisk.

  Generell karakteristikk. etiologi

  Med en mikroinfarkt dør cellene i et lite område i hjertet. Dette registreres i ca 20% av alle kliniske tilfeller av myokardinfarkt. Småfokalinfarkt er i stand til å bevege seg inn i en omfattende form, derfor betraktes det som en preinfarktstilstand.

  Noen ganger kan de kliniske manifestasjonene av denne patologien være ganske ubetydelig. Det skjer imidlertid også at med nederlag av sonene som er ansvarlige for hjerterytmen, blir arytmier som utgjør en fare for livet registrert. Særlig ugunstig prognose for en mikroinfarkt blant eldre, der på grunn av aterosklerose eller andre patologier, er sirkulasjonen i hjertet allerede betydelig svekket.

  I noen tilfeller lider pasienten i en lignende skade på myokardiet på bena og vet ikke selv om det. Endringer i hjertet oppdages senere, når pasienten undersøkes for en annen, mer kompleks kardiovaskulær sykdom. Årsakene til mikroinfarkt er ikke forskjellig fra de som er i stand til å provosere omfattende myokardiebeskadigelse. Blant dem er:

  Hvordan manifesterer mikroinfarkt? Dens diagnostikk

  Generelt ser de første manifestasjonene av sykdommen ut som en forkjølelse, slik at folk ikke alltid tar hensyn til endringer i helsetilstanden til tiden. Før angrepet begynner, kan pasientene oppleve generell smerte og kroppssmerter, et visst ubehag i brystet og små temperaturavvik fra normale indekser.

  Deretter manifesterer mikroinfarkt seg ved klager som kortpustethet, plutselig smerte i venstre brystområde med overgangen til scapula og skulder. Også folk som utvikler en liten fokal lesjon av myokardiet, registrerer svimmelhet og tap av bevissthet, blå lepper og hud rundt nesen. Takykardi kan noteres, som har en refleks karakter.

  Typiske symptomer på mikroinfarkt blant menn inkluderer også manglende evne til å palpere pulsen på hendene. Pasienten føler frykt og angrep av en urimelig panikk. Kolde ekstremiteter og kald svette er notert. Som regel er det klart uttrykt i menn manifestasjoner av mikroinfarkt (asymptomatisk kurs er ikke typisk). Med en slitt klinikk, oppstår brystsmerter, sammentrekning eller en fremmedlegemefølelse i brystet, som forsvinner om 2 til 3 timer.

  Hos kvinner er kurset av mikroinfarkt noe annerledes. Så har de smertefulle opplevelser i den epigastriske regionen, forårsaket kvalme og hevelse i øvre og nedre ekstremiteter som oppstår på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Karakteristisk er også en følelse av frysing av fingrene og tærne, en smerte i leddene, overdreven svette. Det er viktig å vite at med tilhørende hodepine og hypertensjon, bør en kvinne umiddelbart konsultere en lege.

  Det kliniske løpet av mikroinfarkt avhenger av pasientens alder. Hos unger er symptomer, samt laboratorieparametere og endringer i EKG det samme som ved et stort hjerteinfarkt, men mindre. Hemodynamiske lidelser er også ubetydelige, så alvorlige komplikasjoner er for det meste ikke karakteristiske.

  Eldre pasienter microfocal hjerteinfarkt skader oppstår vanligvis på bakgrunn av aterosklerose i koronarkarene, og aldersrelaterte endringer som bestemmer muligheten for et hjerteinfarkt under handlingen av den lille faktoren. De første tegnene på mikroinfarkt inkluderer de tradisjonelle symptomene på nekrose i hjertet, men senere er en karakteristisk egenskap det lange løpet av lesjonen. Så, selv før slutten av den patologiske prosessen, opptrer nye områder av nekrose i den primære lesjonssonen, noe som signifikant forverrer prognosen av sykdommen.

  Det er verdt å merke seg at formene for mikroinfarkt, som er preget av symptomene på et atypisk omfattende infarkt, sjelden registreres.

  For å bekrefte utviklingen av en mikroinfarkt utføres laboratoriediagnostikk også. Når man vurderer resultatene av en detaljert blodprøve, blir det oppmerksom på nivået av leukocytter. Noen få timer etter smertestart, observeres leukocytose, men det overstiger ikke 15.000.

  Hvis nivået av leukocytter er høyere, betraktes dette som et ugunstig prognostisk tegn, da det indikerer en mer omfattende myokardieskade. Gjør også fermentodiagnostikk, som innebærer bestemmelse av nivået av myoglobin, troponin og kreatinfosfokinase. Den økte konsentrasjonen av disse forbindelsene indikerer skade på kardiomyocytter og nekrose av hjertefibrene.

  Hva er konsekvensene av en mikroinfarkt?

  Komplikasjoner etter melkoochagovogo nekrose i hjertet avhenger av lokalisering av patologisk området, pasientens alder, hans allmenntilstand, samt andre sykdommer. Den farligste av dem er gjentatt angrep, utvikling av utstrakt nekrose og emboli, så vel som reduksjon av arytmier og ledning i hjertet (atrieflimmer anses særlig farlig eller fullstendig atrioventrikulær blokkering). I alvorlige tilfeller utvikler hjertesvikt. Den akutte formen utvikler seg innen få minutter eller timer, og manifesteres ved utvikling av hjerteastma og lungeødem.

  Mulig kardiogent sjokk, noe som dramatisk forverrer hjertets arbeid. Dermed blir personen skarp, blir til og med blå og mister bevisstheten. Hans systoliske trykk faller kraftig, puls er svak, lemmer er kalde, og døvetoner blir notert under auskultasjon. Med utviklingen av patologiske forandringer i lungeødem utvikler seg på grunn av endringer i blodstrømmen i nyrer avtar urinproduksjon, og hemodynamiske unormaliteter i hjernen fører til sløvhetstilstand og fullstendig tap av bevissthet.

  Som det fremgår av komplikasjonene beskrevet ovenfor, med den minste mistanke om utviklingen av en mikroinfarkt, skal pasienten straks transporteres til kardiologienheten for å klargjøre diagnosen og gi den nødvendige forsiktighet.

  Ved infarkt forstås nekrose av vev i et hvilket som helst organ - ikke bare i hjertet, på grunn av mangel på blodtilførsel. Årsakene kan være forskjellige: trombose, spasmer i blodkar, overbelastning av kroppen med generell mangel på oksygen og så videre.

  Mikroinfarkt påvirker små områder og er en av de vanligste plager.

  Sykdomssykdom

  Mikroinfarkt er ikke en sykdom som kan oppstå på bakgrunn av et sunt hjerte eller nyrer. Det begynner med iskemi, og langvarig, forårsaket av innsnevring av blodårene. Årsaken til innsnevring er sekundær - det kan være diabetes, eller atherosklerotisk plakk.

  I alle fall, på stedet der kompresjon oppstår, begynner nekrobiose - irreversible endringer i cellene, noe som fører til deres død. Nettstedet "dør", og på sitt sted blir deretter dannet et arr.

  Sykdommen kan helbredes uavhengig. Men konsekvensene vil påvirke resten av livet.

  Symptomer på sykdommen

  I lang tid ble det antatt at kvinner er mye mindre utsatt for mikroinfarkt, siden hormonet østrogen produsert av den kvinnelige kroppen beskytter det kardiovaskulære systemet.

  Imidlertid er virkeligheten i dag at hormonets beskyttende egenskaper ikke er nok: Ifølge statistikken er rundt 300 dødsfall per år blant kvinner "på samvittigheten" av småfokale myokardinfarkt.

  Tegn på hjerteinfarkt hos kvinner er det samme som hos menn. Men dessverre er de preget av lav spesifisitet. Symptomer på en mikroinfarkt er vanskelig å skille fra forkjølelse. Angrepet varer 40-60 minutter og i løpet av denne tiden for å hjelpe pasienten er ganske vanskelig.

  • Svakhet, svimmelhet - noen ganger til besvimelse, kortpustethet, er typisk for et stort antall forskjellige plager.
  • Smerten bak sternum er heller ikke så spesifikk som å tjene som et sant symptom for menn og kvinner. Det kan være skarpt skarpt, kan presse og spre seg mellom scapula og mage. Men kanskje ikke i det hele tatt.
  • Tablet nitroglycerin - det vanlige stoffet med utseende av hjertesmerter, virker ikke.
  • Utseendet til frykt for ens liv, angst er et symptom, både hos kvinner og menn. I dette tilfellet er dette ikke et panikkanfall, men en frykt forårsaket av helt objektive grunner. Til tross for dette blir dette tegnet ofte ignorert av andre.
  • Økningen i temperaturen er innenfor 38 C, men rikelig kald svette er mer spesifikke tegn på mikroinfarkt. Denne kombinasjonen indikerer en alvorlig ulikhet i kroppens arbeid.
  • Et klart første tegn på kvinner og menn er kortvarig blåsing av nasolabialtrekanten og brudd på pusten. Dette symptomet indikerer at mikroinfarkt skjer akkurat nå.

  Ofte passerer sykdommen asymptomatisk, og personen som har lidd en mikroinfarkt, finner ut i løpet av årsrapporten. Dette er ikke grunn til å tro at kroppen vil fortsette å takle slike lesjoner - det er et signal om at kardiovaskulærsystemet er i alvorlig tilstand.

  Symptomer på ledsager

  Til tross for "foryngelsen" av sykdommen skjer oftest mikroinfarkt hos eldre. I dette tilfellet blir diagnosen vanskeligere av det faktum at pasienten som regel har ganske alvorlige sykdommer, utover hvilke mikroinfarkt kan være ubemerket.

  • Det første tegn på en mikroinfarkt hos menn og kvinner som lider av hjertestimme, vil være kvelning. Som regel er smerten fraværende, og kortpustethet og svakhet er ikke forskjellig fra det vanlige angrepet av hjerteastma.
  • Gastralgisk form, som er innebygd i membranmarginfargingen, er skiller seg fra gastritt: kvalme, alvorlig oppkast, smerte i magen. Symptomene er så like at pasienter sendes til gastroenterologiavdelingen, og bare EKG kan etablere den sanne årsaken.
  • Mikroinfarkt på bakgrunn av arytmi har nøyaktig de samme symptomene som henne. Smerte syndrom, som regel, oppstår ikke.
  • Symptomer på en mikroinfarkt i cerebral form er ikke forskjellig fra en sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen: svimmelhet, hodepine, kortsiktig hukommelsessvikt og så videre.

  I tillegg kan smertsyndromet ha en helt uavhengig, uventet lokalisering - tilbake, arm, høyre side av kroppen.

  Konsekvenser av småfokalinfarkt

  Arr på hjertemuskelen er tegn på det mest gunstige sykdomsforløpet. Konsekvensene av en mikroinfarkt er imidlertid mye mer varierte og vanskelige:

  • utvikling av hjerteastma
  • hjertesvikt;
  • perikarditt - betennelse i hjertets serosa;
  • tromboembolisme;
  • forekomsten av forskjellige arytmier av en natur;
  • gjentatt infarkt.

  årsaker

  Den viktigste "skyldige", men rent mekanisk, vil produsere aterosklerose av arterielle kar og den etterfølgende trombose av kranspulsårene.

  En trombose oppstår vanligvis på grunn av blødning i en aterosklerotisk plakk. Den blokkerer delvis fartøyet og provoserer starten av nekrobiose.

  Det er en slik tilstand mot bakgrunnen av et bredt spekter av sykdommer:

  • Faktisk er aterosklerose en kronisk sykdom forårsaket av forstyrrelser i lipid og protein metabolisme. Det er ledsaget av kolesterol på veggene på fartøyene og til slutt utfordrer dannelsen av en aterosklerotisk plakk.
  • Hypercholesterolemi - økt kolesterol av ulike årsaker. Det er ganske en tilstand, ikke en sykdom selv.
  • Arteriell hypertensjon - et konstant høytrykk ødelegger veggene i blodårene, inkludert koronararterier.
  • Diabetes mellitus er en systemisk sykdom som fremkaller et brudd på karbohydrat og lipid metabolisme.
  • Røyking - er en alvorlig fare for fartøyene, som blant annet forårsaker en vedvarende innsnevring av fartøyene og dermed langvarig iskemi av hjertet.
  • Spasme av helt friske sauser kan oppstå mot en bakgrunn av alvorlig skremsel eller overdreven fysisk og nervøs stress. De øker behovet for hjertemuskel i oksygen, og det er ikke mulig å tilfredsstille kroppen sin.

  Når man ser på hovedårsakene til sykdomsdannelsen, er det ikke vanskelig å fastslå hvem som er i fare. Selvfølgelig er fans av fettig mat og røykere de "første" pasientene. Den andre svingen består av ansatte i stillinger knyttet til stort ansvar, samt personer utsatt for overdreven nervesprøver.

  Diagnose av sykdommen

  På grunn av sykdommens asymptomatiske natur er det ekstremt vanskelig å diagnostisere det, og uten maskinvare er det umulig. Mikroinfarkt utvikler seg innen en time, og på denne tiden kan diagnosen ikke opprettes ved hjelp av instrumenter. Som regel er sykdommen bestemt etter utviklingen.

  • EKG - analyse viser patologiske forandringer assosiert med iskemi, men fanger ikke økning i tann Q. Siste macrofocal karakteristisk for et hjerteinfarkt.
  • En blodprøve - oppdager såkalte hjerteinfarktmarkører, men i en liten mengde.
  • Ultralyd i hjertet - lar deg bestemme størrelsen på kjelen og klargjøre lokaliseringen.

  Behandling av sykdommen

  En stor hjelp i videre behandling er å gi kompetent førstehjelp. Reseptene er de samme for alle kardiovaskulære skader og er rettet mot å lette hjertearbeidet:

  • Pasienten er lagt eller sittende slik at kroppen har en pålitelig støtte;
  • gi fullstendig immobilitet og følelsesmessig fred;
  • sørg for frisk luft og fri pust: åpne vinduet, ta av halsen på skjorten;
  • gi pasienten svelge en aspirin, og hver 15-20 minutter før ambulanse gitt nitroglycerin for å oppløse tabletten. Sistnevnte metode er ikke egnet for hypotensjon, så det er ønskelig å måle trykket før nitroglyserin tas i bruk.

  I alle fall er sykehusinnleggelse og alle nødvendige tiltak nødvendig.

  • Seng hviler - i liten del letter arbeidet i hjertet fred, både fysisk og følelsesmessig. I noen tilfeller forby eller begrense varigheten av besøk til pasienten.
  • Først og fremst blir smertestillende medisiner administrert, spesielt hvis mikroinfarkt ledsages av akutt smerte. Deretter blir det tatt skritt for å normalisere trykket.
  • Behandlings nødvendigvis microinfarcts som omfatter administrering av midler som har utstrekning beholdere - koronarolitikov og stoffer Uluchay blod flytevne. Dermed forhindrer risikoen for trombose.
  • Som regel behandles eldre pasienter medisinsk. Behandling er lang og vanskelig på grunn av samtidige sykdommer. Det er risiko for tilbakefall.

  I en yngre alder blir kirurgisk inngrep tatt til oftere: etablere vegger som hindrer innsnevring, injiser narkotika i karene, oppløs trombi og så videre.

  Kirurgisk inngrep kan redusere den akutte perioden. Arr i dette tilfellet dannes allerede på dag 35 etter en mikroinfarkt. Prognosene er mest gunstige.

  Gjenopprettingstid

  Som etter et stort hjerteinfarkt, er det nødvendig med en betydelig tidsperiode for gjenoppretting. Anbefalingene er svært enkle og i større grad angår organisering av riktig regime enn noen spesielle tiltak.

  I rehabiliteringsperioden foreskriver legen på grunnlag av tilstanden til hver pasient administrasjonen av legemidler som forbedrer blodtilførselen og oksygenoverføringen til hjertemuskelen.

  For denne perioden er ernæring og oksygenering av det de viktigste faktorene for utvinning.

  • Fysiske øvelser er nødvendige, ellers vil hjertet ikke kunne gjenopprette. Begynn med rolig spaserturer. Denne aktiviteten er veldig praktisk ved at den lar deg enkelt justere tempoet avhengig av tilstanden. Ikke skynd deg, men du kan ikke begrense mobiliteten. Pulsen kan økes til 120 min etter 2 timers gange. En klar indikator på utvinning er en reduksjon i hjertefrekvensen til 90-100 slag.
  • Det er obligatorisk å overvåke trykket. Pasienten bør regelmessig ta et EKG og besøke en lege.

  Det er nødvendig å utelukke dårlige vaner - røyking og avhengighet av drikking.

  Hvis årsaken til mikroinfarkt var stress eller intens spenning, er det nødvendig med konsultasjoner med terapeuten. En rolig psyko-statisk tilstand er den samme "medisinen" som medisinene tatt. I en ustabil følelsesmessig tilstand, er beroligende urter foreskrevet.

  Profilakse av sykdom

  Trening av hjertemuskelen og mangel på dårlige vaner - hvis du ikke løfte fravær av sykdom, deretter en solid ressurs for utvinning fra enhver motgang. Mikroinfarkt er et resultat av innsnevring av fartøyene, og for å unngå en slik sykdom er det nødvendig å utelukke risikofaktorer.

  De er ganske standard:

  • røyking - provoserer en vedvarende innsnevring av karene, og følgelig iskemi;
  • mangel på mosjon svekker hjertet. Tross alt, som alle andre muskler i menneskekroppen, trengs det trening;
  • emosjonelle stress - hjertet reagerer på dem umiddelbart, men i motsetning til fysisk aktivitet er det ikke i stand til å tilpasse seg;
  • Kolesterol er en viktig faktor i utseendet av aterosklerotiske plakk. En direkte konsekvens av en ubalansert meny med en overflod av fettsyredyr. Det er verdt å begrense.

  Mikroinfarkt er langt fra en enkel sykdom, som det ser ut til. I de fleste tilfeller er dette et alarmsignal sendt av et slitt hjerte-systemet.

  Dette er mer enn en god grunn til å revidere livsstilen din.

  Jern: Atomets struktur, spredningen i naturen. Fysiske og kjemiske egenskaper av jern. Påføring av jern Ferrum - et metallelement i den sekundære undergruppe VIII gruppe 4 periode av periodisk.
  Jernstruktur av atomet mulig oksidasjonstilstander

  Les Mer Om Fartøyene