Hva er et microstroke, dets årsaker, symptomer, behandling og utvinning

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er et microinsult, hvordan er det forskjellig fra et stort slag, hvordan å forhindre det, i tide for å bestemme de første tegnene og starte den nødvendige behandlingen.

Et mikroinsult er en ganske konvensjonell betegnelse, som kalles en akutt forstyrrelse i hjernens sirkulasjon, hvor deler av hjernen opplever oksygen sult og dør eller er nekrotisk. Prinsippet for en hvilken som helst slag eller cerebrovaskulære hendelser er enkel - det er en blokkering eller krampe i blodkar som mater hjernevev, hjerneceller dør, og mister personen funksjonene under ansvar av offeret delen av hjernen (tale, hørsel, syn, styrt muskelbevegelse).

Hovedforskjellen mellom mikroslaget kan ses allerede fra begrepet "mikro" eller lite. Med denne typen hjerne-sirkulasjonsforstyrrelse, påvirkes små arterier som føder hjernevev, og derfor dør et mye mindre volum hjernevev i forhold til et omfattende slag.

Konsekvensene av slike mikroskopiske lesjoner er mye mindre, en person kan nesten helt gjenopprette tapt funksjon av tale, hørsel eller bevegelse, men dette krever gode kroppsreserver og vedvarende arbeid over seg selv.

Mikroslagets viktigste insidthet er det slettede kliniske bildet - de første tegnene på et mikroslag forekommer senere og langsommere, så utbruddet av diagnostiske og terapeutiske tiltak er betydelig forsinket. Og senere blir den spesialiserte behandlingen av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser påbegynt, jo verre er resultatene og prognosene.

Vanligvis er en nevrolog involvert i diagnose og behandling av noen slag. Men den første legen til hvem en pasient påklages med mini-slag, kan bli den legen for noen spesialitet, avhengig av arten av pasientens klager - hodepine, synsforstyrrelser, forstyrrelser i hjerte, og så videre.

Årsaker til mikroslag

Som vi allerede har nevnt, er hovedårsaken til enhver form for hjerneslag noen hindring for blodstrømmen, som leverer hjerneceller med næringsstoffer og oksygen. Betingelsene for slike hindringer kan deles opp i tre grupper:

 1. Spasm av blodkar. Dette mønsteret observeres oftest hos personer med stadig høyt blodtrykk - arteriell hypertensjon. Imidlertid kan et slag også forekomme hos en helt sunn person med konstant normalt trykk mot bakgrunnen av stress, tar visse stoffer, dehydrering, sjokk og så videre. Et skarp trykkpres i slike pasienter kan forårsake både et mikroslag og andre typer forstyrrelser i hjernens sirkulasjon.
 2. Blokkering av blodkar. Krenkelse av fartøyets lumen gjør blodstrømmen vanskelig - det er oksygen sult av vev. Blokkering av fartøyet kan forekomme aterosklerotisk eller kolesterisk plakk, trombus, gassboble, mindre ofte - bakteriell screening, metastase eller fremmedlegeme.
 3. Rupturen av fôringsfartøyet. Stroker, dannet på denne måten, kalles hemorragisk. Blodet som har strømmet fra fartøyet, når ikke bare "destinasjonen", men impregnerer også de omkringliggende vevene, og forverrer nederlaget. Årsaken til brudd på fartøyet kan være et hopp i trykk, arteriosklerose av fartøyene, hovedtrauma, et brudd på venøs utstrømning fra hodet - for eksempel et forsøk på strangulasjon.

Risikogrupper for utvikling av sykdommen

Moderne medisiner identifiserer tydelig pasienter hvis helse og livsstil øker risikoen for å utvikle hjernesykdommer:

 • Personer med sykdommer i kardiovaskulærsystemet, spesielt de med hjerterytmeforstyrrelser og arteriell hypertensjon.
 • Aterosklerose av kar - deponering av salter av kolesterol på indre indre av blodkar - dannelse av plaques.
 • Arvelige og kjøpte blodkoagulasjonsforstyrrelser - antiphospholipidsyndrom, polycytemi, defektfaktor Leiden og så videre.
 • Fedme og forbruk av store mengder fett og søtt mat.
 • Diabetes mellitus.
 • Røyking og drikking av alkohol i store doser.
 • Mottak av kombinert orale prevensjonsmidler av kvinner.
 • Tidsperioden for overgangsalder hos kvinner, spesielt mot en bakgrunn av alvorlig climacteric syndrom.
 • Stroker og hjerteinfarkt i det siste.
 • Arvelig disposisjon og familiehistorie.
 • En stillesittende livsstil - spesielt bedridden pasienter.
 • Kronisk tretthet, stress, følelsesmessig nød.

Symptomer på et mikroslag

I denne seksjonen vil vi forsøke å beskrive mer detaljert de første tegnene på mikrotakts manifestasjon, slik at leseren kan påta seg utviklingen av sykdommen i seg selv eller andre.

Jeg vil gjerne notere på en gang at mikroslagets symptomer er direkte avhengig av lokalisering av fokus og kaliber av det infiserte fartøyet som mate det. Enkelt sagt, jo mindre fartøy, jo mindre pålitelige de første symptomene på sykdommen.

 • Alvorlig hodepine. Slike hodepine oppstår eller intensiverer ganske skarpt, det fjernes ikke av vanlige tabletter og går ikke bort etter søvn eller hvile.
 • Nummenhet i ansikt, lemmer, tunge. I tilfelle av et slag, er det ofte merkbart at pasienten kommer ned i hjørnet av munnen, leppen henger og øyet lukkes.
 • Krenkelser av følsomme analysatorers funksjoner - hørsel, lukt og syn. Pasienten kan klage over et blinkende "kretser" eller "flyr", er vage av strukturene, de hvite og sorte flekker, tinnitus, forvrengning eller tap av luktesansen.
 • Taleforstyrrelser - pasienten "snubler rundt tungen", talen blir uklar. Dessverre blir slike pasienter ofte referert til som "drunkards", så hjelp dem begynner å vise seg mye senere.
 • Nummenhet eller fullstendig "feil" av hender eller føtter. For mikroslag er nummenhet av fingre og hender, muskel svakhet, ustansighet og ganggang i gangen mer typisk.
 • Vanlige symptomer kan legges til disse typiske symptomene: angst, svette, hjertebank, kortpustethet, svimmelhet, en følelse av panikk og frykt.

Disse symptomene kan være til stede i like stor grad, eller vil bli allokert til noen. Hos hodepine, som ikke fjernes ved konvensjonelle medisiner, følelsesløshet og avvisning av lemmer eller tunge, spesielt mot bakgrunnen av høyt blodtrykk, er det i hvert fall en anledning til å besøke en nevrolog umiddelbart.

Det er viktig å forstå noe kompleksitet i å definere konsepter. Micro-stroke disse symptomene har rett til å bli kalt hvis slike nevrologiske symptomer vedvarer for en dag eller mer. Alt som går før 24 timer refereres til som akut forbigående forstyrrelser av cerebral sirkulasjon eller TIA-forbigående iskemisk angrep. Faktisk er linjen mellom alle disse konseptene veldig subtil og bygger mer på langsiktige konsekvenser - det vil si en eller annen nevrologisk symptomatologi vil vedvare etter 24 timer eller ikke.

diagnostikk

Den "gullstandard" for enhver sykdom i hjernecirkulasjonen er magnetisk resonansbilder, eller MR, av hjernen. På bildet kan du i detalj undersøke alle strukturer i hjernen og se den minste - til brøkdeler av en millimeter - lesjoner. Med hjelp av MR kan du også overvåke dynamikken til regresjon eller "resorpsjon" av patologiske foci.

Men MR er en sjelden, utilgjengelig og ekstremt dyr metode for forskning, og det er ekstremt vanskelig og upraktisk å utføre det under nødindikasjoner til enhver pasient med hodepine. Det er derfor en rekke indikative tester, hvor resultatene kan vurdere behovet for denne forskningsmetoden for en bestemt pasient:

 1. Undersøkelse av nevrolog med spesifikke nevrologiske tester for å vurdere pasientens stabilitet, tilstanden til musklene, reflekser, elever.
 2. Måling av trykk og kolesterolnivåer - jo høyere disse verdiene, jo høyere er risikoen for slag.
 3. Bestemmelse av blodkoagulasjon - i nærvær av visse trender for å øke koagulabiliteten - hyperkoagulerbarhet - høyere risiko for blodpropp i hjernens kar.

Innledende diagnose av hjerneslag hjemme

Jeg vil gjerne være særlig oppmerksom på den pre-medisinske diagnosen av iskemisk hjerneskade. De første tegnene på et mikroslag viser ikke alltid i medisinsk institusjon, oftere skjer det på jobb, på gaten eller i familiekredsen. Det er viktig å vite hvilke orienteringstester som kan utføres før kontakt med lege.

 • Smile. Hvis du spør pasienten til å smile, vil asymmetrien av munnen bli merkbar - ett hjørne vil bli lavere.
 • Tale - det er verdt å be patienten å si noen få enkle uttrykk - for eksempel et ordsprog eller et ordsprog. Talen vil bli mer treg og uklar.
 • Movement. Det er nødvendig å be patienten å heve armer eller ben. Hvis det er brudd på hjernens sirkulasjon - vil en av lemmerene ligge bakover eller ikke overholde mesteren i det hele tatt.

Med disse tilsynelatende enkle testene, er disse testerne svært effektive og reddet liv og helse for mange mennesker.

Metoder for behandling

Ideelt sett, hvis årsaken til begynnelsen av behandlingen allerede er de aller første tegnene på hjernens sirkulasjonsforstyrrelser, men dette skjer svært sjelden. I nærvær av uklare symptomer på et mikroslag, begynner behandling sjelden tidligere enn en dag fra begynnelsen.

De viktigste stoffene for behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser er:

 • Trombolytiske - av disse legemidler har i sentrum av blodpropp - oppløser blodproppen og gjenoppretter blodstrøm i karet (streptokinase, urokinase, alteplase, og andre). Men effekten av trombolytisk terapi kan bare oppnås innen 72 timer etter trombosestart, men med hemorragiske slag vil slike stoffer drepe pasienten. Det er viktig å tydelig vite hva slags slag du må kjempe for.
 • Antikoagulanter - en gruppe av medikamenter for å hindre blodlevring og trombedannelse - lavmolekylært heparin og dets analoger (Fragmin, fraxiparine og annet tilbehør).
 • Dezagreganty - betyr at forhindre "banking" av blodceller: aspirin, klopidogrel, dipyridamol og så videre.
 • Diuretika, spesielt mannitol - fjerner hevelse fra hjernevevet selektivt, forhindrer mer alvorlige komplikasjoner - kile av hovent hjernevev inn i oksipitalåpningen.
 • Antihypertensive stoffer - bruk både "nødsykdommer" og permanent, spesielt utvalgt terapi i gjenopprettingsperioden.
 • Neuroprotektorer - En bred gruppe medikamenter og vitaminer for å opprettholde hjerneceller under gjenopprettingsfasen - antioksidantkompleks, B-vitaminer, magnesium, nootropics og så videre.

Typer av rusmidler, kombinasjoner og behandling er kun foreskrevet av en lege.

På rehabiliteringsstadiet er rehabiliteringsforanstaltninger ekstremt viktige - fysioterapi, vannprosedyrer, fysioterapi, øvelser med taleterapeut og rehabilitolog, terapeutisk kosthold, sanatoriumbehandling. Jo mer utholdende og hardt arbeidende pasienten vil være, desto raskere vil de tapte funksjonene i hjernen komme tilbake til ham, og tale, hørsel, syn og muskelstyrke vil bli gjenopprettet.

Det er veldig viktig å gjennomgå en legeutnevnt behandling, ta medisiner fra trykk, antiaggreganter. Det er nødvendig å følge en diett, gi opp alkohol og røyking, lek sport, sov godt og gå mye.

Prognose for sykdommen

Mikroslag-konsekvensene avhenger av pasientens alder, hans opprinnelige tilstand, diameteren av det berørte fartøyet og volumet av dødt hjernevev, samt hastigheten på behandlingstiltak og kvaliteten på rehabilitering.

Mikroslaget innebærer oftest en fullstendig gjenoppretting av pasientens helse og livskvalitet, men øker risikoen for tilbakefall av en episode av sirkulasjonsforstyrrelser i fremtiden. Ifølge statistikken kommer om lag 60% av tilfellene etter et mikroslag i løpet av et år et gjentatt iskemisk angrep.

Derfor er løftet om helse og livskvalitet et vanskelig mål for sykdomsforebygging, siden hver etterfølgende episode er vanskeligere.

Microinsult - symptomer og de første tegnene, årsakene, konsekvensene, behandling og forebygging

Microinsult er en hjerneskade som ikke bare skjer hos eldre, men også hos unge mennesker. I offisiell medisin er det ikke noe slikt konsept. På annen måte kan det bli kalt "forbigående hjerneblodstrømningsforstyrrelse (PNMK)."

Som et resultat av det såkalte mikroslaget forekommer små (prikk) lesjoner i hjernestrukturen. Siden disse lesjonene er svært små, blir de bruddene som er karakteristiske for et slag, ikke bevart. Faktum av en liten punktblødning i hjernen kan kun opprettes som følge av patoanatomisk forskning.

Hva er denne sykdommen, som manifestert hos voksne, de første tegn og behandlingsmetoder - senere i artikkelen.

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Hva er et microinsult?

Mikroinsult er en nekrose av hjernevævet på grunn av en trombus eller en skarpt innsnevring (iskemisk) av en liten beholder. På grunn av brudd på blodtilførselen i hjernevævet utvikles punktskader. Siden den patologiske prosessen påvirker svært små områder av strukturen, er det ingen abnormiteter som er karakteristiske for det "klassiske" slag.

En mikrosirkel kan ikke behandles som et lite slag. Dette konseptet i medisin er det en diagnose for sending av cerebral blodstrøm (TIA), noe som betyr at problemer i hjerne funksjon av vaskulær opprinnelse, som oppsto plutselig og ledsaget av cerebral eller fokale nevrologiske symptomer (slag), men er i seg selv enten under innflytelse av behandling i løpet av første 24 timer.

Mekanismen for mikroslag er:

 1. Det er en kraftig økning i trykket i karene i en av hjerneområdene, eller fartøyet er tilstoppet med en trombose.
 2. Den normale blodsirkulasjonen er ødelagt, cellene i det berørte området begynner å oppleve mangel på oksygen og næringsstoffer.
 3. En slik tilstand kan vare om lag seks timer, hvis blodsirkulasjonen i løpet av denne perioden gjenopprettes til sitt tidligere volum, kan hjernevæv gjenopprettes.
 4. Hvis den patologiske tilstanden varer lengre, dør cellene dør, nekrose utvikler seg, og regionen berørt av slag blir større.

Mikroslagets viktigste insidthet er det slettede kliniske bildet - de første tegnene på et mikroslag forekommer senere og langsommere, så utbruddet av diagnostiske og terapeutiske tiltak er betydelig forsinket. Og senere blir den spesialiserte behandlingen av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser påbegynt, jo verre er resultatene og prognosene.

årsaker til

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

Listen over fenomener som forårsaker forekomst av et mikroslag er ganske "standard", som gjelder for mange sykdommer i kardiovaskulærsystemet:

 • overspising;
 • fedme;
 • alkoholmisbruk;
 • stillesittende arbeid og konstant hypodynami;
 • hyppig overarbeid, stress;
 • røyking,
 • overdreven fysisk aktivitet;
 • dårlig økologi;
 • overført hjerteoperasjon (for eksempel å erstatte ventiler);
 • overdreven mengder animalsk fett i det daglige dietten
 • konstant kalde klimatiske forhold (provosere en økning i blodtrykket);
 • en skarp forandring i de vanlige klima- og værforholdene.

Provoke en mikrostroke og noen sykdommer:

 • Ukompensert diabetes mellitus (med glukoseendringer);
 • Aterosklerose i utviklingsstadiet (reduserer diameteren av blodkarets lumen);
 • Forstyrrelse av cerebral blodstrøm, passerer inn i hjertet;
 • Skader på hjerteventiler av smittsom eller revmatisk natur (bidra til ødeleggelsen);
 • Medfødt hjertesykdom;
 • Myokardinfarkt er årsaken til at TIA kompliserer diagnosen sin;
 • Arteritt (en betennelsesprosess som påvirker indre blodvegger);
 • trombose;
 • Arrhythmias - i tilfelle hjerteslag oppstår mikrothrombi, tette blodkarrene i hjernen (arytmi reduserer blodtrykket, forverrer cerebral blodstrøm);
 • Onkologiske problemer;
 • Hypertoniske sykdommer med sine lyse symptomer overskrider alle tegn på et mikroslag;
 • Apné (stopper pust under søvn i 10 sekunder eller mer).

Risikofaktorer

Risikofaktorene inkluderer personer med:

 • konstant nervøsitet i yrker som krever økt oppmerksomhet;
 • aterosklerotiske lesjoner av cerebral kar, karotid og vertebral arterier;
 • hjertesykdommer, spesielt ledsaget av arytmier, ventilfeil;
 • hypertensiv sykdom og symptomatisk hypertensjon;
 • diabetes mellitus;
 • allergisk vaskulitt av en autoimmun natur;
 • uttalt osteokondrose, brokk i cervical ryggraden med kompresjon av fartøyene;
 • spirende tumor, hematogene små metastaser;
 • traumas av skallen, led av hjernerystelse i hjernen;
 • medfødt vaskulær patologi.

Symptomer på et mikroslag i voksne

Jeg vil gjerne notere på en gang at mikroslagets symptomer er direkte avhengig av lokalisering av fokus og kaliber av det infiserte fartøyet som mate det. Enkelt sagt, jo mindre fartøy, jo mindre pålitelige de første symptomene på sykdommen.

Med et mikroslag er symptomene ikke alltid preget av spesifisitet. Mange pasienter avskriver dem for forskjeller i atmosfærisk trykk, værforandring, fysisk eller psyko-nomjonell stress og kronisk tretthet. De første tegnene på et mikroslag er:

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

 • svimmelhet;
 • Utseendet til "flyr" foran øynene;
 • hodepine av forskjellig intensitet;
 • generell svakhet og ubehag
 • kvalme.

De viktigste symptomene er:

 • Nummenhet i ansikt og lemmer;
 • Svimmelhet og plutselig intens hodepine;
 • En kraftig økning i blodtrykket;
 • Krenkelse av koordinering av bevegelser, problemer oppstår når du går eller opprettholder balanse;
 • Overfølsomhet for sterkt lys og høye lyder.

Det kan også være flere symptomer:

 • Generell svakhet er en følelse av dumhet, svakhet, døsighet;
 • Kanskje, men ikke nødvendigvis, et kortsiktig tap av bevissthet;
 • Kortsiktig synshemming
 • Problemer med tale, problemer med uttale og forståelse av tale.

En rekke tegn på et mikroslag (asymmetri, nedsatt syn...) vil avhenge av det berørte området av hjernen. Hvis venstre halvkule er påvirket, vises symptomene på høyre side av kroppen. Og omvendt.

Tap av minne er et av de mest åpenbare symptomene på et mikroslag. Det lar deg bestemme alvorlighetsgraden av hjerneskade. Hvis en person ikke har et komplett iskemisk eller hemorragisk slag, så gjenopprettes minnet innen 5-6 timer.

Hvordan gjenkjenne de første tegnene på en mikroslag i en person?

Første tegn og symptomer microstroke varierer over et vidt område, som avhenger av diameteren og lokalisering av den angrepne blodkar, så vel som utvikling mekanisme lidelser (trombe embolus, spasme, kompresjon, forstyrrelser i autoregulering av cerebral blodsirkulasjon osv.).

I noen tilfeller kan folk ikke engang mistenker at han led et mindre slag, for eksempel den vanlige svimmelhet, hodepine, nummenhet og prikking i hånden i noen få sekunder, tåkesyn, kan muskelsvakhet være tegn på en TIA.

Symptomene på slag og mikroslag er ganske liknende, men angrepet av et mikroslag går fra 5 minutter til en dag, det er mindre uttalt.

Det er viktig å vite hvilke orienteringstester som kan utføres før kontakt med lege.

 • Smile. Hvis du spør pasienten til å smile, vil asymmetrien av munnen bli merkbar - ett hjørne vil bli lavere.
 • Tale - det er verdt å be patienten å si noen få enkle uttrykk - for eksempel et ordsprog eller et ordsprog. Talen vil bli mer treg og uklar.
 • Movement. Det er nødvendig å be patienten å heve armer eller ben. Hvis det er brudd på hjernens sirkulasjon - vil en av lemmerene ligge bakover eller ikke overholde mesteren i det hele tatt.

Selv om pasienten bare viser noen av symptomene på mikroslaget som er nevnt ovenfor, er det presserende å ringe en ambulanse. Riktig behandling i løpet av de første 24 timene øker sjansen for fullstendig gjenoppretting.

Førstehjelp

En rask forbedring i tilstanden til et mikroslag bør ikke være villedende for de tilstedeværende.

 • Prøv å plante eller ligge i en komfortabel posisjon.
 • Finn ut slektningens telefonnummer og ring dem.
 • Hvis mulig, bruk kald til hodet.
 • Løsne tett krage, slips, belte, belte.
 • Ved oppkast, vri offerets hode til siden.
 • Pass på å ringe en ambulanse.

effekter

Svært ofte, etter forbigående forstyrrelser av cerebral sirkulasjon, observeres ingen merkbare effekter. Men noen mennesker har følgende effekter av et mikroslag:

 • minneverdighet,
 • redusert oppmerksomhetskonsentrasjon,
 • glemsomhet,
 • økt irritabilitet,
 • depressiv tilstand,
 • tearfulness eller vice versa.

diagnostikk

Etter at du har blitt besøkt av alle symptomene på mikroslaget som er presentert ovenfor, bør du gå til legekontoret, som skal sende deg til undersøkelse for å fastslå tilstanden til hjertet og blodårene. For slike undersøkelser er det nødvendig å bære:

 • Magnetisk resonansdiagnostikk,
 • Beregnet tomografi,
 • Angiografi.
 • Doppler.
 • Ekkokardiogram.
 • Elektrokardiogram (EKG).
 • En detaljert blodprøve.

Når symptomer på et mikroslag ser ut, er det nødvendig å ringe til en lege. Det skal huskes at disse tegnene kan indikere et stort slag eller hjerteinfarkt. Hovedbehandlingen vil bli rettet mot den underliggende sykdommen. Noen ganger er det nødvendig med en fullstendig undersøkelse (spesielt hos unge) for å finne ut hva som nettopp forårsaket kortsiktig forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen.

Behandling og gjenoppretting

Ved ankomsten av offeret på sykehuset foreskriver legen en rekke laboratorie- og radiografiske studier for å bekrefte den foreløpige diagnosen. Som regel oppdages en mikro-fornærmelse på MR, hvor de mørkede områdene av ødelagte hjernevev er tydelig synlige.

medisiner

Videre behandlingsregime:

 • midler for å forbedre blodmikrocirkulasjon og metabolske prosesser i blodkar (angioprotektorer): Nimopidine, Tanakan, Bilobil;
 • vasodilatormedisiner: Instenon, Xanthinal nikotinat, Pentoxifyllin;
 • narkotika for å forbedre metabolisme: Mexicor, Actovegin;
 • betyr for å redusere erythrocytternes evne til å danne blodpropper i blodkar (antiaggreganter): Ticlopidin, Aspirin, Dipyridamole;
 • medisiner for å forbedre hjernens aktivitet (nootropics): Cinnarizine, Vinpocetine, Cerebrolysin, Pyracetam.
 • Vitaminfond (quadevit, decamewith, corvitol) styrker kroppens immunsystem, og bidrar også til å forbedre hjernens arbeid. Disse medisinene skal tas regelmessig 1 t. 2 - 3 ganger daglig etter måltid, i 1 måned, da må du ta en kort pause i 1 - 2 uker, og gjenoppta mottaket igjen.

For å behandle en microstroke er det nødvendig utelukkende under tilsyn av en medisinsk spesialist. Behandlingen hjemme er å gi førstehjelp før ankomsten av spesialister. Pasienten skal legges, løft litt på hodet, for å roe, da panikk bare forverrer angrepet, for å gi oksygen tilgang.

Rehabilitering etter et mikroslag

Det er bedre å gjenopprette pasienten etter et mikroslag i hjemmet. Rehabiliteringskomplekset ikke-medisin-minimumsprogram består av:

 • eliminering av stressende situasjoner;
 • slutte å røyke og drikke alkohol
 • diett terapi, ernæring korreksjon, anti-fedme;
 • urte medisin;
 • terapeutisk fysisk trening og massasje, vanlig fysisk aktivitet;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer, vann- og varmebehandling, klimatoterapi;
 • andre ikke-tradisjonelle metoder for behandling og rehabilitering (akupunktur, yoga, hirudoterapi, etc.).

Etter å ha hatt et mikroslag, er pasienter strengt forbudt å spise salt, fettaktig, krydret mat, noe som bare forverrer sykdommens generelle løpetyklus. Ernæring av pasienter bør være høyt kalori, som inneholder et stort antall vitaminer (kalium og magnesium), som er nødvendig for normalisering av kardiovaskulærsystemet.

Prognosen for utvinning etter et mikroslag beror på årsakene:

 • Hvis det er på overflaten (overflødig vekt, stress), vil eliminering av provokatører være den beste forebyggingen av tilbakefall og komplikasjoner;
 • Hvis årsaken var en spesifikk sykdom, er en ordning utviklet for behandling.

forebygging

Metoder for forebygging av mikroslag i alle aldre inkluderer:

 1. Kontroll av blodtrykk er det viktigste av en rekke forebyggende tiltak. Hovedårsaken til et mikroslag er høyt blodtrykk, eller dets skarpe hopp;
 2. Oppgivelse av dårlige vaner bidrar til å redusere risikoen for sykdommen betydelig;
 3. Riktig ernæring, som ikke bidrar til fedme, inngår også i antall forebyggende tiltak;
 4. Konstant moderat trening vil ikke bare bidra til å gjøre kroppen sterk og passe, men også for å bevare helsen til hjernens fartøyer;
 5. Redusere de faktorer som forårsaker stress, og en sunn søvn - en annen nøkkel til suksess i forebygging av mikroslag.

Et microinsult er en veldig farlig sykdom som forstyrrer hjernen, forårsaker ubehagelige og livstruende symptomer. Behandle den angitte sykdommen umiddelbart, slik at du ikke utsetter kroppen for ulike komplikasjoner.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Microinsult: "yngre" bror av et slag med farlige konsekvenser

Til tross for det uberørte prefikset "mikro", er en sykdom som en mikrostrek fortsatt en alvorlig nok grunn til å revurdere livsstilen din og ta tak i din egen helse. Mange mener at denne sykdommen er hovedsakelig eksponert for eldre mennesker, hvis skipene er allerede utslitt, men som legene sier, microstroke raskt blir yngre, og i den moderne verden ofte fanger ved overraskelse selv de som ennå ikke har nådd tretti år. Bare ikke alle er i stand til å gjenkjenne de viktigste symptomene på mindre slag - hodepine, blinkende foran øynene på de hvite flekkene, kvalme, fordi de ikke er spesifikke for denne sykdommen. Og mange rett og slett ikke legge vekt på dem og bære sykdommen på sine føtter, som generelt er veldig, veldig dårlig, fordi slik oppførsel skaper en høy sannsynlighet for tilbakefall av mindre slag i fremtiden.

Hva er et mikroinsult, hvordan er det manifestert, og hvilke konsekvenser har det for pasienter? Alt dette skal fortelles nærmere, siden sykdommen er alvorlig nok og representerer en betydelig trussel mot menneskelivet.

Microinsult og forskjellen fra et slag

En slik sykdom i kardiovaskulærsystemet, som et slag, er kjent for alle. Det carotis har en svært ødeleggende for menneskekroppen, før kroppen lammelse, tap av talefunksjoner, visjon, og utbruddet av døden.

faktum: Årlig i Russland diagnostiserer mer enn 400 000 tilfeller av et slag. Av disse er 35% dødelige.

Mikroinsult er et spesielt tilfelle av manifestasjon av cerebrale vaskulære lesjoner. Prefikset "mikro" angir i dette tilfellet at små fartøy ble ødelagt, eller områder av akkumulering av liten størrelse. Hovedforskjellen mellom et mikroslag og et slag er at det varer ganske kort tid, fra noen få minutter til en dag. Etter dette er det fullstendig eller delvis restaurering av alle hjernefunksjoner. Det er ikke uvanlig at en person har en mikrostroke, men forblir ubemerket og udiagnostisert til tiden. Men samtidig, siden mikroskader er ikke så omfattende, er sjansene for full gjenoppretting og gjenoppretting med rettidig behandling svært høy.

De viktigste symptomene på mikroslag

Som de sier, må fienden kjenne personlig. Derfor er det absolutt overflødig for deg selv å huske de grunnleggende symptomene på mikroslag, fordi denne sykdommen ikke er uvanlig blant innbyggerne i storbyene.

 1. Nummen av lemmer og ansiktsmuskler, opp til et plutselig totalt tap av følsomhet, manglende evne til å kontrollere ansiktsuttrykk.
 2. Svakhet i lemmer, spesielt hvis det er mer uttalt på den ene siden av kroppen.
 3. Tap av koordinering av bevegelser, vanskeligheter med å gå eller leve bevegelse.
 4. Manglende evne til å se objektet med begge øynene på en gang. Defokusering av visjon.
 5. En skarp hodepine, som ikke har noen åpenbar grunn.
 6. Problemer med tale, tap av evne til å snakke artikulere, bygge komplekse setninger.
 7. Irritasjon fra lyse, sterke lyder.
 8. Det kan være oppkast.
 9. Følelse av "gåshud" uten økende temperatur eller frysing.

Tegn på et mikroslag forekommer om gangen, oftest mot en bakgrunn av sterkt hoppet blodtrykk. De kan vises på en gang, eller bare noen av dem, men hvis det var en kombinasjon av minst 2-3 av disse symptomene, tjener det allerede som en anledning ikke bare for å se en lege, men kaller "ambulanse" umiddelbart.

Evnen til å nøyaktig bestemme en microstroke i en person øker sjansene for full gjenoppretting. Men for dette er det nødvendig at det mellom tiden som var påvirket av de første tegn på sykdommen, og inntreden av terapeutisk virkning var ikke mer enn 3-6 timer - i løpet av denne tiden, vil dårlig sirkulasjon i hjernen ikke medføre fatale konsekvenser, og gjenopprette alle kroppsfunksjoner mulig full.

Hvem er berørt av mikroslaget: i fare

Alder er ikke i det hele tatt en indikator på å tilhøre en risikogruppe, som i det moderne samfunnet blir denne sykdommen raskt "yngre". Hittil er en slik sykdom ikke uvanlig, selv blant elevene, spesielt under forberedelsen av øktene, når kroppen opplever økt belastning på hjernen.

Hvem er i fare:

 • Først av alt, dette er mennesker som lider av høyt blodtrykk og angina. Høyt blodtrykk som helhet er den viktigste provokeren av et mikroslag,
 • Microstroke - en arvelig sykdom, men på grunn av den høye risiko trekk, en person som har slektninger har et slag eller myokardialt infarkt;
 • Personer som lider av vaskulær sykdom, og er utsatt for økt blodkoagulasjon, trombose og trombose;
 • Skarpe svingninger i nivået av glukose i blodet kan provosere et microinsult i hjernen, og derfor bør spesielt akutt være personer som lider av diabetes;
 • Personer med overvekt er utsatt for denne sykdommen på grunn av at fedme ofte ledsages av hypertensjon;
 • Hvis pasientens historie var en forstyrrelse av cerebral sirkulasjon, hypertensiv krise eller iskemisk angrep, faller han også inn i risikosonen for å overføre mikroinsultet;
 • Skadelige vaner, som bruk av alkohol, narkotiske stoffer og tobakk, er provokatorer av denne sykdommen, selv i tidlig alder.

faktum: Mikroslaget hos kvinner i alderen 18 til 40 forekommer oftere enn hos menn. Men etter 60 år blir sjansene for å overføre denne sykdommen blitt like. I tillegg er kvinner mer sannsynlig å lide stroke og microinsult enn det sterkere kjønn. Provoke en mikrostroke hos kvinner kan også ta orale prevensjonsmidler, graviditetspatologier, migrene.

Effekter av hjerneskade

Microinsultet passerer ofte ubemerket for en person. Hans symptomer skyldes ofte tretthet, overbelastning på jobb, depresjon. Men dessverre, ikke alltid konsekvensene av et mikroslag er så ufarlig. Noen mennesker etter overføring av sykdommen kan ha problemer med minne, brudd på konsentrasjon, fravær. Dessuten kan en micro-fornærmelse provosere en økning i aggressivitetsnivået, eller omvendt, forårsake at pasienten har depresjon, økt tearfulness og irritabilitet.

Det skjer også at det i løpet av en periode på tre dager etter et mikroslag kan forekomme et slag i en person. Også i 60% av tilfellene etter et mikroslag hos pasienter er det et iskemisk angrep av hjernen. Og konsekvensene av disse sykdommene er mye vanskeligere enn konsekvensene av et mikroslag.

De viktigste behandlingsmetodene

For å fullt ut gjenopprette hjernens funksjon, bør behandling av et mikroslag begynne senest 3 timer etter angrepet. Allerede 6 timer senere, vil noen terapi dessverre være ineffektiv.

De viktigste metodene for behandling av mikroslag er rettet mot å gjenopprette blodstrømmen i det berørte området av hjernen. For dette er pasienten foreskrevet:

 1. Vasodilatormidler for å forbedre blodstrømmen ( uten avtale av lege for å akseptere dem er uakseptabelt! );
 2. Preparater som fremmer forbedring av metabolisme og mikrosirkulasjon i fartøy;
 3. Legemidler som forhindrer trombocytter og deres vedlegg til blodkarets vegger;
 4. Metabolske legemidler som fremmer bedre oksygenering av blodet;
 5. Nootropics, det vil si narkotika som er rettet mot å forbedre hjernens aktivitet.

For å behandle en microstroke er det nødvendig utelukkende under tilsyn av en medisinsk spesialist. Behandlingen hjemme er å gi førstehjelp før ankomsten av spesialister. Pasienten skal legges, løft litt på hodet, for å roe, da panikk bare forverrer angrepet, for å gi oksygen tilgang.

Video: Førstehjelp for slag

Under gjenopprettingsperioden anbefales pasienten fysioterapi, terapeutisk gymnastikk, massasje. Det er også nødvendig å observere en sunn livsstil og å etablere riktig ernæring etter et mikroslag. Det ville være overflødig å være under medisinsk tilsyn for å redusere risikoen for en gjentakelse av sykdommen.

faktum: Vitenskapsmenn fra USA gjennomførte studier der de viste at pine cones er et effektivt verktøy for å gjenopprette hjernefunksjonen.

Forebygging av mikroslag

Den beste måten å forsvare er et angrep. For å redusere risikoen for denne forferdelige sykdommen, er det nødvendig å gjennomføre en rekke forebyggende tiltak i tide:

 • Kontroll av blodtrykk er det viktigste av en rekke forebyggende tiltak. Hovedårsaken til mikroslag er høyt blodtrykk, eller dets skarpe hopp. Derfor er det nødvendig å overvåke nivået av trykk, for ikke å provosere negative konsekvenser;
 • Oppgivelse av dårlige vaner bidrar til å redusere risikoen for sykdommen betydelig;
 • Riktig ernæring, som ikke bidrar til fedme, inngår også i antall forebyggende tiltak;
 • Konstant moderat trening vil ikke bare bidra til å gjøre kroppen sterk og passe, men også for å bevare helsen til hjernens fartøyer;
 • Redusere de faktorer som forårsaker stress, og en sunn søvn - en annen nøkkel til suksess i forebygging av mikroslag.

Microinsult er en moderne sykdom. Dette punktet lesjon av cerebral fartøy har ikke en klar aldersgrense for i dag. Det kan like oppstå hos unge mennesker som er utsatt for dårlige vaner, diabetikere, de som er overvektige og folk som har en track record av en slik diagnose som hypertensjon. Til tross for at microstroke overføres lettere enn en vanlig slag, må det behandles i tide, unngå forsinkelser og bare etter opptak til en spesialisert medisinsk institusjon. Hjemmemetoder ved hjerneskader kan ikke bare være ineffektive, men også katastrofale.

For å beskytte deg selv bør du bare holde fast i den rette livsstilen. Dette er spesielt viktig for folk som viste førti år, tross alt, med forfall risiko overføring microstroke fortsatt økende og på grunn av forverring av blodkar.

Oppfyller alle regler for forebygging, å vite hva et microinsult er, hvordan denne sykdommen manifesterer seg og hvilke symptomer som er nødvendige for det, uten å feile. Det er mulig at en dag vil denne kunnskapen redde en persons liv.

Microinsult: symptomer, tegn, behandling

Microinsult er en forbigående forstyrrelse av blodtilførselen til hjernen forårsaket av trombose eller en skarp spasme i et lite fartøy. Konsekvensene av mikroslag i form av begrensninger av livsstøttefunksjoner er ubetydelige, da skaden på hjernevæv er av et punktskarakter. Dette faktum gir ikke alltid rettidig diagnose av et angrep, noe som resulterer i at en person kan utvikle et stort slag.

Mikroslag og slag: hva er forskjellene deres

De viktigste forskjellene mellom et mikroslag og en full slag er som følger:

 • mikro-fornærmelsen påvirker de små karene i hjernen, noe som resulterer i et mindre volum av nervevev;
 • Symptomene på mikroslag er smurt og slettet, slik at de lett forveksles med tegn på mild utilsiktethet;
 • Varigheten av et angrep av forbigående iskemisk angrep i de fleste tilfeller ikke overstiger 1 time - etter denne tiden øker tilstanden til offeret;
 • Konsekvensene av et mikroslag er ikke like alvorlige som i et stort slag, etter et angrep kan offeret nesten fullstendig gjenopprette og ikke oppleve restriksjoner i selvbetjening og samfunn.

På grunn av den mindre skade på hjernevævet og dårlig uttrykte symptomer, er det ganske vanskelig å diagnostisere en mikro-fornærmelse av visuelle tegn. Dette fører til at offeret ikke mottar rettidig medisinering, og sjansene for å utvikle et omfattende angrep øker betydelig.

Hvem er i fare?

Uansett alder er folk som er mest utsatt for mikroslag, de som:

 • lider av hypertensjon i kronisk form, stenokardi, aterosklerose, arteritt og andre vaskulære sykdommer;
 • har økt blodkoagulasjon og tendens til trombose;
 • lider av overvekt og fedme;
 • har en historie med sirkulasjonsforstyrrelser og manifestasjoner av iskemiske angrep
 • lider av diabetes mellitus og er utsatt for skarpe endringer i nivået av glukose i blodets struktur;
 • ha en arvelig disposisjon til utvikling av et angrep av hjerneslag eller hjerteinfarkt;
 • misbruk av alkohol, røyking eller bruk av rusmidler;
 • lider av kompresjon av karene ved intervertebrale brok eller deformerte plater;
 • led intrakraniell skader;
 • har medfødte vaskulære sykdommer;
 • er syk med onkologi, mens karene kan påvirkes ikke bare av svulsten lokalisert i hjernestrukturene, men også ved metastaser som vokser i vevet;
 • er utsatt for regelmessig nervøsitet og stress;
 • lever i ugunstige miljøforhold.

Også i risikoen for utvikling av mikroslag er kvinner med ustabil hormonell bakgrunn forårsaket av å ta orale prevensjonsmidler, graviditet, ovarie dysfunksjon og overgangsalder.

Symptomer og de første tegnene på et mikroslag

Forverring av velvære forårsaket av et anfall av et mikroslag, mange skriver av for tretthet eller dårlige værforhold. Årsaken til dette er likheten til mange av dens tegn med symptomene på nevrologiske og vegetatoriske lidelser. Generelle tegn som angir tilnærming til et forbigående iskemisk angrep er:

 • en hodepine som oppstår plutselig;
 • en kraftig økning i blodtrykket;
 • svimmelhet;
 • svakhet;
 • "Mørke prikker" og "flyr" i øynene;
 • kvalme.

Deretter legges symptomer som indikerer hjerneskade:

 • nummenhet i lemmer, ansikt;
 • tap av hudfølsomhet;
 • kortvarig nedsatt bevissthet;
 • Vanskelighetsgrad (inkonsekvens av ord og uttrykk) og dens oppfatning;
 • tap av orientering;
 • et vridd smil;
 • kortsiktig amnesi;
 • tap av koordinering.

De beskrevne symptomene har svak og kortsiktig karakter. På slutten av en time kan offeret for et forbigående iskemisk angrep føles bra, og på grunn av dette tar ikke alvorlighetsgraden av situasjonen.

Førstehjelp for mikroslag

En egenart av symptomatologien til mikroslaget er det moderate uttrykket av tegn på cerebral insuffisiens og deres raske forsvunnelse. Til tross for forbedring av trivsel, bør personen ved siden av den skadde umiddelbart ringe til en ambulanse og gi ham nødhjelp:

 • Til sete eller legge en person som har blitt syk, i en praktisk posisjon;
 • Fjern knekk som kan forstyrre pusten og normal blodstrøm (slips, belte, knapper på skjorten);
 • Snu offerets hode i siden, hvis han er syk og kan oppleve brekningsangrep;
 • måle blodtrykket kontinuerlig for å spore dynamikken til endringer i indikatorer og deretter rapportere denne informasjonen til paramedikeren;
 • å roe offeret i en rolig stemme, hvis han er nervøs eller i panikk, snakker hele tiden med ham;
 • Hvis offeret hevder at han føler seg bra, er det viktig å ikke tillate ham å gjøre plutselige bevegelser og for å forsikre seg om at medisinsk hjelp er nødvendig.

Det er ikke mulig å gi primær hjelp til uprøvde metoder hvis du mistenkes for å angripe et mikroslag - for å gi den berørte personen medisiner for hånden, ta kaldt på hodet og mate dem. Paramedikeren trenger å gi opplysninger om angrepet og dens varighet, alvorlighetsgraden av symptomer og blodtrykk.

diagnostikk

En person som har hatt et angrep av et forbigående iskemisk angrep, bør gjennomgå en test, selv om de ubehagelige symptomene har gått og helsetilstanden har blitt bedre. For å studere tilstanden til karene i hjernen og diagnostisere mikroslaget, bruk følgende metoder:

 • konsultasjon med en nevrolog, oftalmolog og kardiolog for å vurdere visuelle tegn på et mikroslag;
 • passasje av MR og CT - for å studere tilstanden av vev og kar i hjernen, for å identifisere lokalisering av lesjoner, vurdere deres alvorlighetsgraden og dynamikken i deres resorpsjon, om noen;
 • dynamisk måling av blodtrykk for å vurdere kritikken av endringer i sine indekser;
 • en blodprøve for kolesterol, mengden glukose i sammensetningen og graden av koagulasjon;
 • Utførelsen av et elektrokardiogram for å vurdere hjertets ytelse og frekvensen av sammentrekning av musklene;
 • angiografi - utføres for å bestemme den eksakte plasseringen av det iskemiske fokuset eller mikroskraken i fartøyet, samt å vurdere omfanget av dets skade.

I diagnoseprosessen er det også viktig å identifisere sykdommer og patologiske forhold som kan provosere et angrep av et mikroslag. Dette vil tillate dem å starte behandlingen og dermed redusere risikoen for å utvikle ikke bare et gjentatt forbigående iskemisk angrep, men også et fullverdig omfattende slag.

Behandling og gjenoppretting

For å gjenopprette hjernecirkulasjon etter et angrep av et slag, er offeret plassert på sykehuset, der, avhengig av graden av fartøyets skade og forekomsten av sykdommer som forverrer tilstanden, foreskrives han følgende stoffer:

 • Angioprotektorer - legemidler som forbedrer blodmikrocirkulasjon og metabolske prosesser i hjernevevet;
 • vasodilatorpreparater;
 • antiplatelet midler - legemidler som reduserer blodviskositeten og forhindrer utvikling av trombose;
 • vitaminer som bidrar til å forbedre hjernens funksjon og styrke immunitet
 • nootropics - narkotika som forbedrer hjernens aktivitet;
 • legemidler for å opprettholde metabolske systemet.

Etter å ha eliminert risikoen for å få full slag, foreskrives pasienten vedlikeholds- og rehabiliteringsbehandling:

 • fysioterapi;
 • massasje;
 • treningsbehandling;
 • Helseforbedrende behandling i et sanatorium;
 • diettoverholdelse
 • ikke-tradisjonelle metoder - manuell terapi, akupunktur, fytoterapi, yoga, behandling med leeches.

Behandlingen av et mikroslag bør ikke bare bestå i fjerning av et angrep og gjenopprettelse av hjerneaktivitet. Det bør tas hensyn til sykdommer som kan bli en katalysator for et forbigående iskemisk angrep og provosere et fullt slag.

Konsekvenser av mikroslag

En enkelt forbigående forringelse av blodtilførselen til hjernen forårsaket av et slag av et mikroslag, ganske ofte, forutsatt at primærbehandling og etterfølgende behandling ikke gir konsekvenser. I noen tilfeller kan en person som har hatt et angrep oppleve følgende lidelser i hjernefunksjonene:

 • redusert minne;
 • fravær og uoppmerksomhet;
 • forverringskonsentrasjon av oppmerksomhet;
 • deprimert humør;
 • utbrudd av irritabilitet og aggresjon eller omvendt tearfulness.

Vanligvis, etter at pasienten har bestått, passerer disse sykdommene, og pasienten slutter å oppleve ubehag.

En farlig konsekvens av angrep av et mikroslag, etter hverandre, er utviklingen av et fullskala iskemisk angrep. I slike tilfeller fører akutt forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen til alvorlige konsekvenser:

 • lammelse av kroppsdeler - armer, ben, deler av ansiktet;
 • psykiske lidelser;
 • taleforstyrrelser eller mangel derav;
 • redusert syn fra hjerneslaget;
 • epileptiske anfall
 • umuligheten av uavhengig matinntak på grunn av forstyrret svelging refleks;
 • delvis hukommelsestap, når pasienten glemmer individuelle hendelser eller mister tidligere kunnskap;
 • redusert intellekt og tenkning;
 • koma;
 • døden.

Forebygging av mikroslag

Den beste måten å håndtere konsekvensene av et mikroslag er å hindre utviklingen. For å gjøre dette, i hverdagen, må folk som er i risikosonen, følge følgende regler:

 • hindre overgangen av kroniske sykdommer til et forsømt eller akutt stadium, for hvilket de regelmessig skal gjennomgå undersøkelse og forebyggende behandling;
 • avstå fra røyking, alkohol og annen avhengighet;
 • å spise riktig - å holde seg til diettmenyen som fremmer vaskulær helse og forhindre dannelsen av kolesterolplakk på veggene deres;
 • overvåke blodtrykket og forhindre at det øker dramatisk
 • forhindre eller tilstrekkelig reagere på situasjoner som kan forårsake nervøs overbelastning og stress;
 • normalisere våkenhet, hvile og sove
 • følg egen vekt, forhindrer utvikling av fedme;
 • Gå regelmessig ut på friluft, gå til fots;
 • utvikle fysisk - utfør daglig gymnastikk, svøm i bassenget, spill sportspill;
 • å utelukke mental overbelastning.

En sunn livsstil og periodisk undersøkelse vil bidra til å redusere risikoen for mikroslag, uavhengig av aldersfaktor.

Les Mer Om Fartøyene