Når miniflebektomi utføres, hvilke resultater oppnår det?

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er miniflebektomi, under hvilke sykdommer er denne operasjonen utført, hvordan å forberede seg på dens gjennomføring. Teknikk for minflebektomi og postoperativ periode.

Miniflebektomiey kalt minimal invasiv kirurgi, som kirurger fjerne åreknuter gjennom små snitt eller punkterer huden.

Klikk på bildet for å forstørre

I sammenligning med tradisjonell flebektomi er dette kirurgiske inngrep preget av bedre kosmetisk effekt og mangel på store arr, muligheten for å utføre i ambulant tilstand og under lokalbedøvelse. Noen ganger kalles denne operasjonen ambulatory phlebectomy.

Miniflebektomi utføres av vaskulære og generelle kirurger.

Indikasjoner for ambulatorisk flebektomi

Miniflebektomi utføres for å eliminere åreknuter. Denne operasjonen brukes til å fjerne de fleste varicose nodules, og ikke å fjerne alle subkutane årer.

Kontraindikasjoner og begrensninger av ambulatorisk flebektomi

Miniflebektomi utføres for å fjerne åreknuter, med hjelp for å eliminere årsaken til denne sykdommen - venøs insuffisiens og økt trykk i de overfladiske subkutane årene - er umulig. Derfor er ofte miniblebectomy kombinert med andre metoder for behandling av åreknuter - med radiofrekvens eller laserablation, skleroterapi av subkutane årer.

Med forsiktighet utføres denne operasjonen med lokalisering av varicose nodules på baksiden av foten, ankelen og i poplitealområdet. Disse stedene er mer følsomme for traumatisering, venene som er plassert i dem er vanskeligere å fjerne.

Kontraindikasjoner til miniblektomi inkluderer:

 • Smittsom prosess på operasjonsstedet.
 • Uttalt perifert ødem.
 • Alvorlig generell helse hos pasienten, for eksempel dekompensering av sykdommer i kardiovaskulære eller respiratoriske systemer.
 • Pasienter som har dårlig blodkoagulasjon, for eksempel på grunn av bruk av antikoagulantia (warfarin, xarelto) eller tilstedeværelse av visse sykdommer (hemofili).
 • Pasienter med økt blodkoagulasjon, som har økt risiko for å utvikle venøs trombose.
 • Dyp venetrombose.
 • Graviditet.

Forbereder for en operasjon

Før det utføres ambulatorisk flebektomi, bør en detaljert undersøkelse av venøsystemet utføres ved bruk av ultralydsteknikker. Dessuten utføres en minimal laboratorie- og instrumentundersøkelse for å vurdere pasientens generelle helse. Til hyppig anbefalte tester hører legene til:

 • en generell blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • koagulogram (koagulasjonsanalyse);
 • EKG.

Instruksjoner for riktig forberedelse for miniblektomi:

 1. Hvis du tar krovorazzhizhayuschie legemidler (warfarin, Plavix, ksarelto, brilinta, aspirin), legen din. Du må kanskje slutte å ta dem 5-7 dager før operasjonen.
 2. Hvis du er allergisk mot noen medisiner (spesielt lokalbedøvelse), må du fortelle legene om det.
 3. Siden denne operasjonen ikke utføres under generell anestesi, er det lett å spise frokost før operasjonen om morgenen.
 4. Sett på dagen for bruk løs tøy og komfortable sko.
 5. Noen ganger gir leger spesielle anbefalinger - for eksempel bruk av salver eller tabletter før kirurgi. Du må følge disse instruksjonene tydelig.
 6. Enig med en slektning eller venn at han vil ta deg hjem etter operasjonen. Selv om smertsyndromet etter miniblebektomi ikke uttrykkes sterkt, kan det lett forstyrre fri bevegelse og kjøring.
 7. Barbere området for kirurgisk inngrep på kvelden dagen før mini-bektomi.
 8. På morgenen før operasjonen, ta en hygienisk dusj.
 9. På operasjonsdagen må du ikke bruke oljer, kremer, kremer eller salver til operasjonsområdet.

Utførelsesteknikk

Miniflebektomi utføres ofte på poliklinisk basis. Til tross for lav invasivitet utføres dette kirurgiske inngrep i operasjonene, utstyrt med alle instrumenter som er nødvendige for å gi nødhjelp i tilfelle komplikasjoner.

Umiddelbart før kirurgi markerer kirurger ofte med en grønn eller markør alle varicose nodules som må fjernes. Dermed skal pasienten stå, at den var bedre synlig.

Huden på operasjonsstedet behandles med antiseptiske løsninger, deretter dekket med sterilt undertøy. Deretter en lokal bedøvelse, og deretter en liten skalpell eller en tykk nål, kirurger gjøre kutt eller punkteringer huden over varicose noder. Med hjelp av spesielle kirurgiske kroker, separerer legene venen fra de omkringliggende vevene og utover gjennom snittet. Ved hjelp av tang, en kirurg "slynger" det blodåre langsomt å trekke den ut av det subkutane vev, etter som skjærer begge ender av fartøyet. Med miniblebectomy blir ikke endene av venen fjernet, blødning stoppet ved klemming under og etter operasjonen. Etter fjerning av en varicose node, fortsett til neste.

Vanligvis kan små snitt eller hudpekturer, som kirurger fjerner åreknuter, ikke sys.

En erfaren vaskulær kirurg utfører miniflebektomi på de to nedre lemmer om 1-2 timer. På slutten av operasjonen vaskes beinet fra restene av blod, en steril bandasje påføres steder av snitt eller punkteringer. Deretter er den nedre delen forbundet med et elastisk bandasje, som sikrer tilstrekkelig kompresjon av vevet og forhindrer mulig blødning.

Prosessen med å utføre minibelektomi

Postoperativ periode

Selv om miniflebektomiya utført på poliklinisk basis, har du å bo på sykehuset i ca 2 timer, etter som du kan gå hjem. I den postoperative perioden bør legenes anbefalinger og tidsplan for besøk til klinikken følges nøye.

Fysisk aktivitet etter operasjon:

 • På operasjonsdagen er det viktig å begynne å gå litt. For dette, hver time må du stå opp minst 5 minutter. På den andre dagen, ta korte turer i 15 minutter 2-3 ganger. Dette vil bidra til å redusere risikoen for dyp venetrombose og forbedre blodstrømmen i bena.
 • I de første 48 timene, mens bandasjen er på føttene, løft bena i en sittende eller liggende stilling minst 3-4 ganger om dagen. Hvis du står lenge i de første dagene etter operasjonen, kan det føre til hevelse og ubehag.
 • I løpet av de neste dagene kommer du tilbake til daglig aktivitet.
 • På 4.-5. Dagen etter operasjonen kan du gjenoppta aerobic øvelser med moderat intensitet (gå, jogge, yoga, pilates), hvis du føler deg komfortabel samtidig.
 • Flyv med fly eller gjør lange turer (mer enn 2 timer) kan være i 1 uke.

Ta vare på bandasjer og sår etter operasjonen:

 • I løpet av de første 48 timene skal bandasjen ikke fjernes og fuktes. Hvis det virker for å klemme, løft foten for å redusere hevelse. Hvis ubehag ikke går bort - kontakt lege.
 • Etter 48 timer skal bandasjen fjernes, hvoretter du kan vaske deg selv i dusjen.
 • Innen 2 uker etter operasjonen må du bruke kompresjonstrømper, fjerne dem like før sengetid.
 • Innen 2 uker etter operasjonen er det umulig å fordype det opererte benet i vann - det vil si ingen bad, svømmebassenger, etc. Du kan bare ta en dusj.

Mulige postoperative problemer:

 1. Dannelsen av blåmerker og en følelse av ubehag er normalt etter miniblebektomi. De forsvinner 3-4 uker etter operasjonen.
 2. For å eliminere ubehag eller smerte, kan du ta et bedøvelsesmiddel, for eksempel ibuprofen. Fortsett å ta denne medisinen i 5-7 dager etter operasjonen for å redusere betennelse.
 3. Vanligvis, med miniblebectomy, blir ingen sømmer påført huden, små snitt eller punkteringer i huden heler helt innen 2 uker.
 4. Etter prosedyren kan du merke flere forseglinger som kan være følsomme når du blir rørt. Ikke bekymre deg, de forekommer hos en tredjedel av pasientene etter miniblebektomi. Disse segmentene er resterende vener med overfladisk trombi, som ikke er farlige og til slutt forsvinner. Masser dem og bruk varme komprimerer til dem flere ganger om dagen. Hvis disse selene er skadet, ta ibuprofen i 1-2 uker.
 5. Hvis du oppdager at blodet avtar under bandasjen, trykker du ned på dette stedet med to fingre og ligger med benet hevet. Hvis blødningen fortsetter, ring en lege eller ring en ambulanse.
 6. Hvis det er betydelig blødning, feber, tegn på infeksjon eller andre problemer, kontakt legen din eller nærmeste beredskapsavdeling.

Prognose og resultater av mini-flebitomi

Hvis miniblebektomi ble utført i henhold til de riktige indikasjonene, er de langsiktige resultatene av denne operasjonen perfekte. Suksessratene for denne kirurgiske inngrep når 90% eller mer. Slike gode resultater er vanligvis forbundet med eliminering av venøs insuffisiens før man utfører miniblektomi. Det er utbredt å utføre første radiofrekvens eller laserablation av store overfladiske subkutane årer, og bare da for å utføre mini-flebektomi.

Som med hvilken som helst metode for behandling, kan det oppstå nye varicose nodules over tid, spesielt hos pasienter med genetisk predisponering for denne sykdommen.

Hva er miniblectomy?

Med en diagnose som åreknuter, står et stort antall mennesker. Blant behandlingsmetodene er en prosedyre kalt "miniblebectomy" vanlig. Denne prosedyren er en minimal kirurgisk inngrep som ikke utgjør en fare for pasienten og har ingen alvorlige konsekvenser.

La oss se hva det er og hvor farlig.

Grunnleggende informasjon

Miniflebektomi refererer til kategorien av minimalt invasiv intervensjon, hvor fjerning av den berørte venen uten kirurgiske inngrep utføres. Tilnærming til den berørte venen er gitt av mikro-punkteringer eller innsnitt som utføres på huden av spesielle medisinske instrumenter.

Denne teknikken for å eliminere åreknuter er ganske vanlig og har blitt brukt i ca 40 år. Denne prosedyren er utformet for å normalisere blodsirkulasjonen i lemmer, samt å kvitte seg med symptomene på åreknuter og forstørrede blåår som er godt synlige under huden og skamme mange mennesker, særlig kvinnelige representanter.

Gjennomsnittlig transaksjonspris

Ved beregning av kostnaden ved operasjonen tas hensyn til omfanget av sykdommen og omfanget av den berørte venen. Kostnaden for kirurgisk inngrep avhenger også av klinikken, kirurgens kvalifikasjon. I tillegg spiller regionen og byen en viktig rolle. I Moskva vil en slik operasjon til en pris variere fra 10 til 25 tusen rubler.

Indikasjon for operasjonen

De viktigste indikasjonene for å utføre miniblektomi er følgende:

 • Tilstedeværelsen av åreknuter.
 • Trombose.
 • Tilstedeværelsen av vaskulære vener på huden.
 • Behovet for å fjerne et lite fartøy i diameter opp til 1 cm.

Denne kirurgiske inngrep kan brukes som en selvstendig behandling eller brukes i kombinasjon med andre metoder.

Ofte inkluderer den komplekse behandlingen skleroterapi. Som regel, uten ytterligere behandlingsmetoder, brukes miniblebektomi i de første stadier av varicose sykdom, i fravær av store endringer.

Metoder for å utføre minibelektomi

I moderne medisin vises nye teknikker som gjør at du kan bli kvitt den patologiske tilstanden til venene, akselerere prosessen med utvinning og kreve minst inngrep i det vaskulære systemets funksjon.

Legene Müller og Varadi har forandret situasjonen i forbindelse med de uønskede konsekvensene av veneoperasjoner, nemlig med postoperative arr og et brudd på hudfølsomhet. Deres metoder tyder på kirurgisk inngrep uten snitt, generell anestesi og sykehusinnstilling av pasienten.

Miniflebektomi kan utføres på følgende måter:

 • Miniflebektomi av Varadi. Ifølge teknikken til den berømte tyske legen Zoltan Varadi, blir fjerningen av åreknuter utført gjennom små snitt på huden ved hjelp av spesielle kroker designet for ham for miniblebektomi.
 • Müller's mini-flebektomi. Ifølge den effektive metoden til den sveitsiske legen Robert Mueller, blir fjerningen av åreknuter utført ved hjelp av mikroskopiske punkteringer. I løpet av operasjonen brukes spesielle vener for å fjerne venen gjennom punkteringer. Suturene er ikke overlappende, punkteringskantene trekkes sammen med en spesiell lapp, og perforerte vener er bandasjert i skinnområdet. Takket være denne metoden for å utføre mini-flebektomi, kan pasienten si farvel til åreknuter, siden det ikke er noen videreutvikling av denne patologien etter operasjonen av Muller-metoden.

Varighet og prinsipp for drift

Operasjonen utføres i et daghospital, uten full sykehusinnstilling av pasienten. Pasienten må gjennomgå en liten undersøkelse, ta tester for å vurdere tilstanden til venene og plasseringen av det skadede karet.

Ved hjelp av ultralyddiagnose bestemmer kirurgen stedet for den skadede venen, som må elimineres under operasjonen. På et bestemt sted er et snitt eller en punktering laget ved hjelp av en skalpell. Ved hjelp av spesielle phlebectomic mini kroker gjennom hullet spesialist fjerner venen utover, kutter i deler og fjerner.

Deretter limes innsnittene. Små punkteringer gjøres gjennom hele den angripne venen, i en avstand på 2-3 cm fra hverandre.

Operasjonen varer ikke mer enn 40 minutter. For å stå opp etter at det er over, er pasienten bare tillatt etter 1 time, i 2-3 timer pasienten er på sykehuset, da blir han utgitt hjemme.

Derfor krever denne teknologien for behandling av åreknuter bare 1 dag. Midlertidig funksjonshemning er vanligvis ikke mer enn en uke.

Det er situasjoner når subkutane årer påvirkes i store mengder og i store områder. I slike tilfeller er operasjonen delt inn i flere korte økter, i to eller tre prosedyrer. Hvis det forventes flere prosedyrer, vil de bli utført i 2-3 dager. Mellom operasjonen av sykehusinnleggelse er ikke nødvendig, fører pasienten et vanlig liv.

Mer komplekse og forsømte tilfeller opereres ved hjelp av kombinerte metoder og metoder.

Fordelene og ulempene ved en slik operasjon

Denne fremgangsmåten for behandling av varicose-tilstanden i det vaskulære systemet har mange fordeler over andre metoder, for eksempel EVLK eller skleroterapi, nemlig:

 • Effektivt resultat: venen fjernes permanent. Det bør imidlertid huskes at dette ikke garanterer forsikringen mot åreknuter i andre årer.
 • Kort varighet av operasjonen.
 • Bruken av lokalbedøvelse gir pasienten god toleranse og ingen smerte under prosedyren.
 • Lav risiko for traumatisk prosedyre på grunn av minste skade på huden.
 • Etter operasjonen er det ingen kosmetiske arr eller andre lignende feil på huden, siden snittet er grunt og har en svært liten størrelse.
 • Pasienten trenger ikke å bli innlagt på sykehus.
 • Tillater deg å fjerne den berørte venen helt.
 • Det er ingen streng aldersgrense for operasjonen.
 • Det krever ikke suturing og veining.
 • Rask utvinningstid.
 • Det er mulig å utføre kirurgi på begge sider av lemmen.

Operasjonen er som regel lett tolerert av pasienter, praktisk talt uten å gi dem smertefulle opplevelser.

mangler

Til tross for det tilstrekkelige antall fordeler har miniblebectomy sine egne ulemper:

 • På stedet av den fjernede venen kan det oppstå mørk pigmentering på huden. Som regel går det uavhengig etter en stund.
 • Sidereaksjoner kan utvikle seg.

Hvilke resultater er verdt å vente på

Denne operasjonen er effektiv og gir gode resultater - både i henhold til eksperter, og i henhold til pasientens tilbakemelding. Miniflebektomi har hjulpet mange til å unngå uønskede symptomer på åreknuter, og dessuten:

 • Forbedre den generelle tilstanden.
 • Lindre smerte og hevelse fra åreknuter.
 • Forbedre utseendet på huden.

Hvordan komme seg raskere etter operasjonen

For å unngå utvikling av komplikasjoner etter operasjonen anbefales det:

 • Begrens aktivitet.
 • Vær oppmerksom på sengen hvile.
 • Bruk kompresjonsstrikk eller bruk en elastisk bandasje i en måned.
 • Ikke besøk badstuen og badstuen.

Etter en stund etter operasjonen ble en ultralydsundersøkelse av stedet der den berørte venen ble fjernet krevd. I tillegg er en slik undersøkelse gjentatt omtrent seks måneder senere.

For å gjenopprette prosessen raskere, anbefales det å utføre et sett med terapeutiske øvelser. Noen ganger er en lett massasje av lemmer foreskrevet.

Etter miniblebektomi fortsetter pasienten å bli registrert hos en phlebologist i et år.

Hvilke konsekvenser kan det være?

Eventuelle uønskede resultater og komplikasjoner kan oppstå etter noen kirurgisk inngrep, hvis sterilitetsforhold, medisinske anbefalinger eller som følge av å ta farmakologiske preparater ikke ble observert.

Som regel med komplikasjoner som er riktig utført, er komplikasjoner svært sjeldne, men sannsynligheten for deres forekomst bør tas i betraktning. Etter miniblektomi kan følgende komplikasjoner forekomme:

 • Utseende av blåmerker og suppuration.
 • Mulighet for blødning.
 • Dyp venetrombose.
 • Tap av følsomhet i det berørte området.
 • Det er mulig å danne et arr på innsnittet av snittet.

Utseende av et arr i form av et arr eller komprimering etter operasjon, er vanligvis knyttet til kvalifikasjoner, erfaring fra legen og implementeringsmetoden. Det vil si, det avhenger av hvordan punkteringen eller snittet ble gjort.

Graden av sikt av arr er avhengig av pasientens hudtilstand. I tillegg er det viktig å følge anbefalingene fra legen nøye under rehabiliteringsperioden etter operasjonen. På grunn av manglende overholdelse av hygieneregler etter operasjonen i punkteringsstedet, kan en inflammatorisk prosess begynne. Smertefulle opplevelser kan elimineres ved å ta smertestillende midler.

For å unngå utvikling av ubehagelige konsekvenser, er det nødvendig å følge legenes anbefalinger i den postoperative perioden.

For å unngå forekomst av tilbakefall og å opprettholde resultatet av behandlingen, er det nødvendig å identifisere årsakene som provoserte åreknuter og eliminere dem.

I tillegg er det viktig å observere restriksjoner etter operasjonen og ta forebyggende tiltak som vil fremme full og regelmessig blodsirkulasjon, forbedre tilstanden til veggene i det vaskulære systemet. krav:

 1. Å lede en sunn og aktiv livsstil.
 2. Avvise dårlige vaner.
 3. Hold deg til riktig diett: å eliminere fett og røkt mat, noe som øker kolesterolet i blodet.

Siden miniflebektomi har minimal traumer, skjer komplikasjoner som regel ikke i praksis.

Kontraindikasjoner til operasjonen

Miniflebektomi er forbudt i følgende tilfeller:

 • Under graviditet og amming.
 • I tilfelle av høyt blodtrykk.
 • Med lungesvikt.
 • Ved betennelse eller skade på huden på operasjonsstedet.
 • Ved kardiovaskulær svikt.
 • Med hudsykdommer.
 • Med smittsomme sykdommer.

Å forlate problemet med årer er absolutt ikke verdt det. Bestem den riktige metoden for behandling kan bare være den behandlende legen, vurdere tilstanden til venene og pasientens medisinske historie.

Miniflebektomi er den mest populære, nye og lavtraumatiske metoden for å utføre kirurgi for å bli kvitt åreknuter.

Drift med minimal risiko og rask effekt: miniblebectomy

Åreknuter er en svært populær sykdom hos eldre. Derfor oppdager spesialister hele tiden nye metoder for å bedre takle sykdommen og forkorte gjenopprettingstiden etter terapi til et minimum. Arbeide med vaskulærsystemet innebærer forstyrrelser i sine aktiviteter.

Legene prøver å gjøre dette så lite som mulig kirurgisk. Hva er miniflebektomi (det andre navnet heter microflebectomy), hva er dens fordel, i hvilke tilfeller er det egnet til å behandle en pasient?

Hva er miniflebektomi?


Dette er en minimal invasiv intervensjon, ved hjelp av hvilken den syke venen er fjernet fra det vaskulære systemet. Både lokal og generell bedøvelse brukes, etter legens skjønn.

Før miniblectomy ble åreknuter fjernet ved bruk av Narat-metoden. Men han var uæstetisk fordi i løpet av operasjonen ble det gjort store snitt, hvor det var arr igjen på huden. For tiden bruker legerne metodene til Mueller og Varadi. Deres beskrivelse vil være i ett av følgende avsnitt.

Formål med operasjonen

Denne typen operasjon normaliserer blodstrømmen i dype årer. Derfor, når phlebectomy er foreskrevet av en lege, bør man ikke nøl med å ta en beslutning. Jo før en operasjon utføres, jo raskere pasientens trivsel vil bli bedre, og komplikasjoner av åreknuter vil forsvinne.

vitnesbyrd


Miniflebektomi er foreskrevet når pasienten observeres:

 • åreknuter: det vil si at dets årer og noder blir unormalt utvidet;
 • koagulering av blodkar med trombose
 • skade på fartøyet, i diameter over 1 cm.

Metoden brukes alene eller i forbindelse med andre kirurgiske metoder, for eksempel laserkoagulasjon, radiofrekvensutslettelse, skleroterapi. I det første tilfellet brukes minimalt invasiv intervensjon når åreknuter ikke har gått i alvorlig fase.

Kontra

Prosedyren er nyttig for pasienten, men bruken anbefales ikke når:

 • det er en inflammatorisk prosess på stedet der det er planlagt å gjøre miniblebektomi;
 • det er en iskemisk hjerte muskel sykdom;
 • pasienten har lungesvikt
 • det er sykdommer av smittsom natur;
 • individet lider av økt trykk;
 • pasienten har hudsykdommer, for eksempel dermatitt;
 • en kvinne er i graviditet, eller har en ammingstid.

Goodies


For å godta eller nekte en operasjon, er det nødvendig å kjenne fordelene og ulemperne med minimal invasiv inngrep. La oss starte med plussene. Det er mange av dem, slik at prosedyren under vurdering skiller seg ut fra den gode siden i forhold til det som var før.

 • de snittene legen gjør gjør ikke etterlate arr på kroppen hans;
 • Når du utfører mini-flebektomi, bruk lokalbedøvelse, som utelukker skade på nervestammer;
 • god toleranse for kirurgi av pasienter;
 • En person trenger ikke å gå til en sykehusavdeling;
 • operasjonen er praktisk talt smertefri;
 • Legen fjerner den skadede venen helt;
 • etter utførelsen er det ikke nødvendig å bruke sømmer eller bandasjeskip;
 • miniflebektomi kan fjerne karene, uansett hvor de er
 • Anestesi injiseres med en veldig tynn nål.

cons

Uten feil oppstår det aldri. Men den positive siden av operasjonen er mye mer enn negativ:

 • Etter operasjonen, er det noen ganger mørke flekker som står igjen på huden.
 • På stedet på den fjerne venen kan hyperpigmentering oppstå;
 • Det er fare for bivirkninger på grunn av legemidler som brukes under miniblebektomi. Og fra bruk av ikke-sterile instrumenter er det komplikasjoner.

Mulige komplikasjoner


For det første pasienten som gjennomgikk kirurgi, kan klage på dårlig helse. Dette er naturlig, etter å ha forstyrret kroppens funksjon. Det kan være bivirkninger ved bruk av farmakologiske legemidler.

Også etter miniblebektomi oppstår komplikasjoner av en estetisk natur ofte:

Dette skyldes det faktum at legene ikke legger sømmer på såret, men en limplaster. Komplikasjoner er ingen fare for at individet ikke representerer, og overfører seg etter tidens gang.

I sjeldne tilfeller kan dyp venetrombose forekomme, som tilfører og infiserer operasjonsstedet. Noen ganger er det et brudd på blodsirkulasjonen i fartøyene.

sel

Risikoen for komplikasjoner etter operasjonen er ekstremt lav, men noen ganger oppstår det. Tetninger etter å ha fjernet den "syke" venen, dette er en komplikasjon som kunne unngås dersom pasienten fulgte alle doktorsforskriftene.

Årsaker til komprimering:

 • utilstrekkelig motoraktivitet etter operasjon. Etter et par timer får personen til å utføre minimal motorøvelser. Han kan gå i avdelingen eller i en medisinsk institusjon i 2-3 timer. Dette forhindrer ikke bare seler, men aktiverer også blodstrømmen og forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • I prosessen med postoperativ rehabilitering tilordner legen kalde kompresser til pasienten, som skal brukes på stedet hvor venene ble fjernet. Hvis personen ikke gjør dette, vises selene.

Ikke bekymre deg om utseendet på sel, De vil forsvinne seg etter en måned. Ved hjelp av fysioterapi prosedyrer, kan du øke hastigheten på prosessen med å fjerne dem. Også egnet er salver som løser opp blåmerker.

Typer av denne operasjonen


Eliminering av skadede områder av fartøy kan utføres ved to metoder:

 1. Miniflebektomi ifølge Varadi oppkalt etter den tyske legen Zoltan Varadi, som kom opp med denne metoden for å gjennomføre operasjonen. I motsetning til de gamle metodene, må du ikke gjøre store hudinnsnitt (små nok). Og en spesiell krok eliminerer varicose nodules. Postoperativ rehabilitering gir ingen ubehagelige følelser til pasienten, og gir en positiv effekt i mange år. Noen ganger utføres miniflebektomi for Varadi ved hjelp av radiofrekvensutslettelse. Etter utførelsen limes stedet for anfall av vener med lim.
 2. Müllers Miniflebektomi brukes oftest enn forrige metode. Innsnittene gjøres veldig små, og gjennom dem blir også fartøyene, hvis arbeid er ødelagt, fjernet. Etter operasjonen er stedet for utførelsen forseglet med en spesiell gips. Denne metoden er mer foretrukket for pasienter, siden det ikke er behov for tidligere sykehusinnleggelse og utskriving av sykefraværet. Metoden for Mueller frigjør permanent individet fra åreknuter. I fremtiden vil sykdommen ikke vises. Ingen spor etter henrettelsen på menneskekroppen forblir ikke, dette er den mest estetiske teknikken, den mest etterspurte i verden.

Forberedelse for


Til tross for at pasienten kan tolerere kirurgi, og under kjøring er ikke nødvendig å innføre en narkose, noen forberedelser til miniflebektomii fortsatt nødvendig.

Pasienten bør gjennomgå følgende handlinger:

 • en generell blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • blodprøve for HIV og syfilis;
 • uzi av fartøy ved metoden for dopplerografi eller angiografi;
 • også lage en bryst røntgen.

Når pasientens alder overstiger 40 år, er han i tillegg tildelt EKG-overføring. Ifølge indikasjonene på et kardiogram bestemmes blodets koagulerbarhet. Dette er nødvendig ved blødning under og etter operasjonen. Hvis en person tar medisiner som gjør blodet mer væske, noen dager før miniflebektomi, må han slutte å gjøre det.

Allerede på stedet blir pasienten fjernet fra hodebunnen på utførelsesstedet. Deretter gjør legen en vaskulær skanning for å markere de mest passende stedene for punkteringer og snitt.

Kurset av


Etter at nødvendig vene er merket, begynn å fortsette til fjerning:

 • på en avstand av flere centimeter fra hverandre blir kutt / punkteringer påført;
 • ved hjelp av en krok strekker venen seg ut under huden og blir avskåret;
 • Legen gjør kompresjon, og de steder gjennom hvilke fjerningen ble gjort, limes med lim lim;
 • Lemmet er viklet med et bandasje.

Hele operasjonen varer ikke mer enn 40-50 minutter, men legen fortsetter å overvåke pasientens velvære etter 2-3 timer. Rehabilitering varer tre uker. Under det er personen plikt til å bruke kompresjonsklær for å unngå overflødighet.

Rehabiliteringsperiode


Arr blir dannet innen få måneder, derfor er det nødvendig å observere følgende anbefalinger i den postoperative perioden:

 • Ikke spill sport for de første 10 dagene etter operasjonen, og gå også til badstuen og badet;
 • Det er forbudt å berøre skorpen på sømmen, for ikke å forstyrre sømmenes integritet;
 • Smør sammen leddene med mikrobielle midler regelmessig for å unngå infeksjon av såret.
 • Det er nødvendig hver dag å bruke kompresjonsklær eller påfør et strekkbandasje;
 • Det skal huskes at neste dag etter operasjonen utføres en dressing. Gjentatte ganger er det gjort på den femte eller sjette dagen.

Når pasienten kommer til den første dressingen, sammen med henne, er han ferdig Ultralydsundersøkelse av hudområdet gjennom hvilket venene ble fjernet. Gjentatt er en slik prosedyre utnevnt eller nominert i et halvt år etter skjønn fra legen. Noen ganger er det nødvendig med en undersøkelse av kirurgen.

For at gjenopprettingsperioden skal fullføres raskere, du må øve terapeutisk gymnastikk. Legen foreskriver også massasje av nedre ekstremiteter.

Pasienten er registrert hos phlebologisten innen ett år etter utførelsen, og hans observasjon gjennomføres i dispensariet.

Forventede resultater

Dette er en veldig effektiv operasjon, tilfredsstillende pasienter med gode resultater.

 • flere forbedringer av trivsel;
 • fjerning av ødem, som førte til åreknuter, og fjerning av smerte i bena;
 • forbedrer utseendet på dermis: huddekslene får sin naturlige farge.

Eksperter i en stemme anbefaler å bestemme seg for å gjøre phlebectomy, for raskt å kvitte seg med de ubehagelige symptomene på åreknuter.

Når kan jeg vaske meg selv etter operasjonen?

Mange mennesker er interessert i spørsmålet om når det er mulig å vaske etter miniflebektomi. Som nevnt ovenfor, går det til badstuen og besøker badstuen svært motløs. Det samme gjelder for å ta et varmt bad. Vask er tillatt bare litt varmt vann, noe som ikke fører til utvidelse av fartøyene, og som følge av brudd på sømmen. Det er forbudt å bruke grove vaskekluter og spesifikke vaskemidler, for eksempel vaskesåpe.

Bilder før og etter

Ikke alle vil ha råd til en operasjon for å fjerne åreknuter. Men prisen på tjenesten, selv i Moskva, er ganske rimelig for alle borgere. Prisen svinger mellom 10-15 tusen rubler. Det kan variere noe avhengig av syklusens forsømmelse og lengden på det berørte området.

I hver medisinsk institusjon er kostnaden for tjenesten forskjellig, den endres hvert år.

Nyttig video

Bli kjent med metoden for mini-flebektomi:

Det viktigste er ikke å tenke at etter operasjonen kan du ikke se deg selv. For å unngå komplikasjoner, er det nødvendig å følge alle doktorsforskriftene før utførelsen. Og følg anbefalingene etter operasjonen.

Miniflebektomi: essensen og mulighetene til kirurgi, ledelse, postoperativ periode

Phlebectomy er en kirurgisk fjerning av åreknuter med terapeutisk og kosmetisk formål.

Det venøse systemet på beina er representert av dype åre, subkutane årer, og også perforering av vener som forbinder de subkutane og dype venene. Åreknuter vi kaller utvidelsen og inkonsekvensen av subkutane årer. På beinet er det to av dem - en stor og liten saphenøs vener med bifloder.

Eliminer venøs refluks (det vil si omvendt blodstrøm) i dag kan bare fjerne sengen for ham. Derfor forblir hovedmetoden for å behandle åreknuter i nedre ekstremiteter fjerning av subkutane årer.

Blodstrømmen utføres hovedsakelig gjennom dype vener. Bare 10% av det totale blodvolumet passerer gjennom subkutane årer. Derfor fjerner disse venene ikke vesentlig venøs utstrømning.

Det er mange måter å flebektomi. Frem til slutten av forrige århundre var hovedmetoden fjerning av åreknuter gjennom flere snitt av en ganske stor størrelse (ca. 6 cm), eller å trekke venen med en spesiell sonde satt over hele lengden av venen fra ankelen til lysken.

Disse operasjonene utføres nå, disse er de grunnleggende operasjonene på årer, som kostnadsfritt utføres under MHI-politikken. De administreres enten under generell anestesi eller under epidural anestesi.

Siden 60-tallet av 1900-tallet har metodene for minimal invasiv venekirurgi - liten traumatisk, uten store snitt og uten generell anestesi - blitt innført i kirurgenes praksis.

Små invasive metoder erstattet raskt klassisk flebektomi. Hovedårsaken til at pasienter opererer årer (spesielt kvinner) er en kosmetisk defekt. Derfor er operasjoner som etterlater store arr, blitt uattraktivt.

I tillegg til kosmetisk effekt er minimal invasiv kirurgi bra fordi det ofte ikke krever generell anestesi, og kan til og med utføres på en poliklinisk basis.

Hva er miniblectomy?

Miniflebektomi er en metode for å fjerne åreknuter uten snitt, gjennom små punkteringer i huden. Det utføres under lokalbedøvelse, under forhold til et daghospital, det vil si noen timer etter operasjonen kan pasienten gå hjem.

Miniflebektomiya kan være uavhengig operasjon, men oftere det er kombinert med andre behandlinger for åreknuter: crossectomy, ligering for perforering årer, laser koagulasjon, sclerotherapy og andre.

Miniflebektomii første metode foreslått i 1960, Swiss dermatolog Mueller. Litt senere ble det endret og modifisert av forskjellige kirurger. Den mest kjente i dag er den modifikasjon på Varadi (tysk kirurg Zoltan Varadi har utviklet spesialverktøy for det).

De viktigste fordelene med miniblectomy

 • Generell anestesi er ikke nødvendig.
 • Det er mulig å gjennomføre på en poliklinisk basis.
 • Mindre traumatisering av vev.
 • Det tar ikke tid å gjenopprette og rehabilitere. Etter 2 timer kan pasienten gå hjem.
 • Operasjonen er nesten smertefri.
 • Muligheten for operasjon hos eldre og pasienter med samtidig kroniske sykdommer.
 • God kosmetisk effekt på grunn av mangel på arr.

Som en uavhengig operasjon brukes miniblebectomy:

 1. I de første stadier av åreknuter.
 2. Å fjerne varicose dilated innstrømning av BPV eller MPV i fravær av tilbakeløp langs hovedstammen.
 3. Med begrensede åreknuter.
 4. For fjerning av dilaterte vener på atypiske områder av kroppen (ansikt, føtter, labia).
 5. Å fjerne venen etter hovedbehandling av tromboflebitt.
 6. Med stigende tromboflebitt i saphenøsvenen.

Som en ekstra operasjon brukes miniblebectomy:

 • Fjerning elver etter fjerning av vena saphena magna hovedstamme av crossectomy (skjæringspunkt med BPV anastomose lårvenen) og stripping (fjerning BPV ved hjelp av en sonde).
 • Etter endovasal laser koagulasjon.
 • I kombinasjon med et bandasje av perforerende vener.

Forbereder for en operasjon

For å avklare metoden for kirurgisk behandling og operasjonsvolumet, er pasienter med åreknuter tildelt ultralydsskanning. Denne undersøkelsen lar deg identifisere nivået av svikt i ventiler, permeabiliteten til dype og perforerende vener, tilstedeværelsen av blodpropper.

Umiddelbart før operasjonen (i 10 dager), foreskrives standard preoperative tester:

 1. Den generelle utviklede eller uåpnede analysen av et blod.
 2. Urinalysis.
 3. Blod på markørene av viral hepatitt, HIV, syfilis.
 4. Koagulasjons- og koagulasjonskomponenter av blod.
 5. Biokjemisk blodprøve.
 6. EKG.
 7. Bryst røntgen.
 8. Undersøkelse av terapeuten.

Pasienten blir advart mot å avskaffe et par dager før kirurgi blod tynner (aspirin og andre anti-inflammatoriske medikamenter).

Før kirurgi, må du kjøpe kompresjonstrømper av riktig størrelse med to graders kompresjon. Det anbefales å bruke komprimeringsstrikk 1-2 uker før operasjonen, noe som gjør det lettere å sette på etter kirurgi (det nye strikketøyet er stramt nok).

Før operasjonen må du barbere bena.

Grunnleggende kontraindikasjoner for miniblektomi

 • Kraftig generell tilstand.
 • Akutte smittsomme sykdommer.
 • Kroniske sykdommer i dekompensasjonsstadiet (hjertesvikt, dekompensering av diabetes mellitus, nyre- og leverinsuffisiens, alvorlig arteriell hypertensjon).
 • Graviditet og amming.
 • Infeksjon av huden i beina.
 • Aktiv tromboflebitt (relativ kontraindikasjon).
 • Krenkelse av blodpropp.
 • Andre sykdommer som begrenser mobiliteten til pasienten i den postoperative perioden (lammelse, brudd på å gå på grunn av artikulær patologi, etc.).

Fremdrift av operasjonen

Direkte i operasjonsrommet, utføres en ultralydsskanning igjen, venen er merket. Lokal infiltreringsbedøvelse utføres.

I løpet av den forandrede venen blir mikroprojektjoner laget med en nål eller en skalpell med et meget smalt blad. Gjennom en punktering i såret blir en spesiell hekle kuttet ut, klemmet og krysset. I stedet for den største spenningen i huden, når venen er trukket ut, blir neste punktering laget. Siden av venen er viklet på klemmen og fjernes. Dermed kan du fjerne venen på et ganske stort område. Noen kirurger fjerner hovedstammen til den store saphenøsvenen av miniblebectomy.

fjer fjerning

Årene er ikke bandasje, sømene er ikke overlappede. Ved punkteringsstedene stikker gips. Kan påføres ruller langs venene. Umiddelbart etter prosedyren, bæres en kompresjonsstrikk på foten.

Etter operasjonen

Operasjonen varer fra 40 minutter til 1 time. Etter operasjonen skal pasienten ligge i en time, så kan han gå hjem. Tidlig aktivering anbefales (gå, terapeutisk gymnastikk for føttene).

Kompresjonsundertøy skal brukes uten å ta av, 2-3 dager. Deretter blir pasienten invitert til bandasje. Etter det anbefales kompresjon i 3-4 uker bare på dagtid, om natten blir strømper fjernet.

I 3-4 uker er det tilrådelig å unngå å løfte vekter, samt eksponering for varme (bad, badstuer, boblebad). Det er ingen andre restriksjoner, som regel. Hvis arbeidet ikke er forbundet med tungt fysisk arbeid, kan pasienten gå tilbake til sin vanlige arbeidsaktivitet om 2-3 dager.

På steder av fjerne vener, vil små hematomer dukke opp, som foregår om noen dager. Noen ganger på stedet kan hematom være hyperpigmentering i en periode på 1-2 måneder.

Mulige komplikasjoner

Til tross for prefikset "mini", er det fortsatt en operasjon. I tillegg til før en operasjon skal pasienten bli advart om mulige konsekvenser og komplikasjoner, selv om de er ganske sjeldne.

 1. Blødning.
 2. Infeksjon.
 3. Trombose, tromboflebitt.
 4. Langvarig, ikke-vedvarende hyperpigmentering (mørkgjøring av huden).
 5. Utseende av arr.

Miniflebektomi garanterer ikke utseende av nye åreknuter på andre steder.

Generelt er anmeldelsene om denne operasjonen bare positive: uten snitt, uten anestesi, med nesten ingen smerte, bokstavelig talt innen en time blir pasienten av med åreknuter. Dessuten er det ikke nødvendig med spesiell rehabilitering.

Kostnad for drift

Det må sies at nesten alle phlebology er konsentrert i betalt medisin. Kostnaden for driften av miniblebectomy varierer fra 15.000 til 35.000 rubler. Prisen avhenger av operasjonsvolum, rangering av klinikken, kirurgens kategori, instrumentene som brukes.

Miniflebektomi av Varadie og Mueller: postoperativ periode

For tiden forårsaker åreknuter mange mennesker. For å finne måter å eliminere denne sykdommen, er leger konstant på jakt etter nye måter og teknikker som kan gjøre gjenopprettingsprosessen så rask som mulig. Miniflebektomi av Varadie og Müller er en type inngrep av minimal invasiv natur. Under slike prosedyrer blir den syke venen fjernet. La oss snakke i detalj om denne metoden for behandling og prøve å finne ut alle nyanser og finesser.

Oppmerksomhet vær så snill! For å kvitte seg med åreknuter og gjenopprette den første helsen til fartøyene, bruk den påviste metoden: 7 dager på rad, drikk et halvt glass. Les mer »

Hva er miniblebectomy?

En phlebektomi kalles en operasjon for å fjerne syke vener fra sirkulasjonen.

Miniflebektomi er en metode for å eliminere usunne vener uten et snitt av huden, fjerning utføres gjennom små punkteringer. Operasjonen ledsages av innføring av lokalbedøvelse i et daghospital. Dette antyder at et par timer etter prosedyren kan pasienten gå hjem.

Fremgangsmåten utføres på forskjellige måter: noen ganger er det en uavhengig hendelse, men i de fleste tilfeller er det utført i forbindelse med andre metoder for behandling av åreknuter:

 • cross -ectomy;
 • bandasje av perforering type årer;
 • laser koagulasjon (EVLK) og mange andre.

Denne metoden for å eliminere sykdommen ble oppfunnet av en dermatolog fra Sverige som heter Müller på 1960-tallet. Videre ble prosedyren oppdatert og oppdatert av ulike spesialister på dette feltet. Foreløpig er det mest populære og effektive variasjonen av miniflebektomi, Varadi variasjon. Det er oppkalt etter kirurgens navn fra Tyskland Zlotan Varadi.

Indikasjoner for prosedyren

Miniflebektomi er indikert for bruk i nærvær av slike forhold som:

 • Åreknuter og knuter.
 • Trombose.
 • Det nødvendige tiltak for å fjerne fartøyet, opptil en centimeter.

Denne teknikken brukes både alene og i kombinasjon med andre typer operasjoner. I en enkelt tilstand utføres prosedyren i begynnelsen av sykdommen, da karene ikke forandret seg veldig mye.

Kontraindikasjoner til prosedyren

Denne teknikken er ganske høy effektiv, men dessverre kan den ikke brukes i slike tilfeller som:

 • Hvis det er betennelse i området for den foreslåtte operasjonen.
 • Kardiovaskulære sykdommer.
 • Problemer med lungene.
 • Infeksjon.
 • Hypertensjon.
 • Sykdommer i huden.
 • Graviditet og amming.

Typer av prosedyre

Som vi nevnte tidligere, kan denne teknikken for å fjerne sel og utvidede kar utføres på to måter.

Av Varadi

Denne metoden ble oppfunnet av en lege fra Tyskland Zoltan Varadi. Det innebærer eliminering av trofiske knuter eller deler av venene gjennom små snitt på huden. Operasjonen av mini-flebektomi utføres ved hjelp av en liten spesialkrok.

I de fleste tilfeller er prosedyren suppleret med hjelpeprosedyrer. For eksempel radiofrekvens vaskulær utslettelse. Etter miniflebektomi er sårene forseglet med en spesiell gips.

Ifølge Mueller

Müllers mini-flebektomi brukes universelt. Teknikken er fjerning av smertefulle deler av karene gjennom små punkteringer, som kun er synlige gjennom et mikroskop. Prosedyren utføres ved hjelp av en medisinsk spesialkrok. Fartøy av perforeringstype er bandasjert rundt skinnen.

Punkteringspunkter er festet med et spesialdesignet lim. Prosedyren tolereres veldig positivt av ulike kategorier av mennesker. Det er denne faktoren som bestemmer fraværet av akutt behov for innlagt behandling.

I moderne medisin brukes Mueller-teknikken oftest. Det gir en mulighet til å kvitte seg med åreknuter i nedre ekstremiteter uopprettelig. I tillegg reduseres sannsynligheten for utseendet av sykdommen igjen til null. En annen viktig fordel er den estetiske faktoren - det er ingen sår, riper og andre feil på huden.

Goodies

 • For å avgjøre om det skal gå gjennom en slik prosedyre eller ikke, er det nødvendig å bli kjent med listen over positive øyeblikk som spør det:
 • Kutt på huden er minimal. Benene vil ikke bli disfigured av arr og annen ubehagelig skade på huden.
 • Prosedyren utføres under lokalbedøvelse. Nervebukser er ikke skadet.
 • Det er ikke behov for sykehusinnleggelse.
 • Patologien i venen fjernes helt.
 • Det er ikke behov for suturering og bandasje av fartøyene.
 • Kan brukes på ethvert område av sykdoms manifestasjon.
 • Innføring av anestesi utføres ved å bruke de tynneste nåler.

cons

Til tross for at miniflebektomi har et stort antall positive øyeblikk, har det en rekke negative egenskaper:

 • På huden kan forbli mørk.
 • I noen tilfeller vises et pigmentert flekk langs retningen av den eliminerte beholderen.
 • Som etter andre kirurgiske operasjoner, er det risiko for bivirkninger på medisiner som brukes.
 • Hvis operasjonen ble utført i en tvilsom klinikk eller av en ukvalifisert spesialist, ser det ut til en mulighet for brudd på sterilitet og konsekvensene som dette bruddet fører til.

Forbereder for en operasjon

For å bestemme hvilken type operasjon og hvor mye den skal brukes, blir pasienter henvist til ultralyd. Slike tilleggsdiagnostikk vil tillate å bestemme nivået av problemventiler og åndenes åpenhet.

To uker før operasjonen, må du gjennomgå en serie standardtest:

 1. Generell blodprøve.
 2. Urinalysis.
 3. Blodtest for virus.
 4. Blodtest for koagulering.
 5. Biokjemi.
 6. Cardiogram.
 7. Fluorography.
 8. Eksamen på terapeutens kontor.

Noen dager før operasjonen kan du ikke ta midler som gjør blodlysere: aspirin og andre midler for betennelse.

Før operasjonen er det nødvendig å få elastisk bandasje eller kompresjonstrømper.

Før prosedyren må du barbere bena.

operasjonen

Når pasienten er i operasjonen, gjør legen igjen ultralyd og markerer årene. Deretter er lokalbedøvelse gjort.

Lengden på det berørte fartøyet gjør små punkteringer med en mikroskopisk nål eller snitt med en skalpell med et ekstremt tynt punkt. Ved hjelp av en krok blir venen plukket opp og krysset. Hvor huden er strukket den vanskeligste, gjør en annen piercing. Venen er såret og fjernet.

Denne teknikken lar deg fjerne tilstrekkelig lange deler av blodårene. Profesjonelle leger kan eliminere hovedstammen til en blodår av den subkutane typen.

Åre trenger ikke å bli bandasje. Sting vil ikke bli pålagt. Steder punkterer gips lim. Etter operasjonen er benet plassert i kompresjonsstrømpen.

Postoperativ periode

I den postoperative perioden er det viktig å følge visse regler for å unngå komplikasjoner.

Varigheten av operasjonen er omtrent en time. Etter at den er fullført, skal pasienten tilbringe en time i liggende stilling. Så kan han gå hjem. Det er veldig nyttig å aktivere bevegelsesprosessene umiddelbart: gå, fotgymnastikk.

Den elastiske bandasjen eller kompresjonstrømpen er slitt i tre dager og fjernes ikke. Etter dette går pasienten tilbake til legen for en omklæring. Etterpå kan du fjerne strømpe om natten. Men på dagtid må de bli brukt i en måned.

Noen leger anbefaler å slutte å bruke alkohol og tobakk, men denne anbefalingen er egnet for en postoperativ periode i prinsippet. Dette skyldes at dårlige vaner har en skadelig effekt på tilstanden til blodårene og kroppen som helhet.

I rehabiliteringstiden må du ikke løfte tunge gjenstander, besøke badstuen, ta et varmt bad. Det er ingen andre begrensninger. Hvis arbeidet ditt innebærer alvorlig fysisk arbeid, må du ta sykefravær i to uker. Etter denne perioden, med godkjenning fra legen, kan du gå tilbake til arbeid.

Mulige komplikasjoner

Etter prosedyren kan det forekomme komplikasjoner av forskjellig art. Blant dem er følgende:

 • Arrdannelse.
 • Pigmentering.
 • Alle komplikasjoner som er forbundet med enhver standard kirurgisk operasjon.
 • Utseende av pus.
 • Blødning.

Sannsynligheten for utseende av arr eller ikke, avhenger av kompetansen til spesialisten og kvaliteten på punkteringen eller snittet. Men nivået av lysstyrke og synlighet av arret avhenger av de individuelle egenskapene til pasientens hud. Hvis du vet at huden din er utsatt for utseende av keloid arr, er det bedre å avstå fra slik behandling.

Kostnad for drift

Før du bestemmer deg for å operere, viser pasientene interesse for kostnaden.

I hovedstadsregionen varierer prisen fra 7 tusen til 20 tusen rubler. Dette gapet skyldes at den endelige kostnaden avhenger av sykdomsgraden og lengden av det berørte området. I tillegg avhenger prisen av nivået på institusjonen hvor miniflebektomi vil bli gjennomført.

Pass på å studere anmeldelser om klinikken og spesialistene som jobber der. Operasjonen er veldig alvorlig, og negative konsekvenser vil ikke være lett å eliminere. Forfølg ikke billighet, fordi vi alle vet at miser betaler to ganger.

Utvilsomt er miniflebektomi ansett som en av de mest foretrukne metoder for å eliminere de patologiske stedene av venøse kar i åreknuter i underbenene og andre sykdommer forbundet med forringelse av karene.

Effektiviteten av prosedyren er bekreftet av mange pasient vurderinger, som er ledsaget av fotografier av hva deres ben etter det ble. Forsiktig velg klinikken og gjennomgå en full undersøkelse før operasjonen. Vær sunn!

Symptomer på utseende av varicose kan være:

 • kramper i bena;
 • utseendet av tyngdekraften og sprekker;
 • det var hevelse og tetninger på beinets hud;
 • smerte, brenner i beina etter slutten av dagen.

Hvis du har disse symptomene, må du vite at dette er den første fasen av åreknuter. Hvordan leserne løser problemer med føttene deres.

Les Mer Om Fartøyene