Hva er miniblectomy?

Med en diagnose som åreknuter, står et stort antall mennesker. Blant behandlingsmetodene er en prosedyre kalt "miniblebectomy" vanlig. Denne prosedyren er en minimal kirurgisk inngrep som ikke utgjør en fare for pasienten og har ingen alvorlige konsekvenser.

La oss se hva det er og hvor farlig.

Grunnleggende informasjon

Miniflebektomi refererer til kategorien av minimalt invasiv intervensjon, hvor fjerning av den berørte venen uten kirurgiske inngrep utføres. Tilnærming til den berørte venen er gitt av mikro-punkteringer eller innsnitt som utføres på huden av spesielle medisinske instrumenter.

Denne teknikken for å eliminere åreknuter er ganske vanlig og har blitt brukt i ca 40 år. Denne prosedyren er utformet for å normalisere blodsirkulasjonen i lemmer, samt å kvitte seg med symptomene på åreknuter og forstørrede blåår som er godt synlige under huden og skamme mange mennesker, særlig kvinnelige representanter.

Gjennomsnittlig transaksjonspris

Ved beregning av kostnaden ved operasjonen tas hensyn til omfanget av sykdommen og omfanget av den berørte venen. Kostnaden for kirurgisk inngrep avhenger også av klinikken, kirurgens kvalifikasjon. I tillegg spiller regionen og byen en viktig rolle. I Moskva vil en slik operasjon til en pris variere fra 10 til 25 tusen rubler.

Indikasjon for operasjonen

De viktigste indikasjonene for å utføre miniblektomi er følgende:

 • Tilstedeværelsen av åreknuter.
 • Trombose.
 • Tilstedeværelsen av vaskulære vener på huden.
 • Behovet for å fjerne et lite fartøy i diameter opp til 1 cm.

Denne kirurgiske inngrep kan brukes som en selvstendig behandling eller brukes i kombinasjon med andre metoder.

Ofte inkluderer den komplekse behandlingen skleroterapi. Som regel, uten ytterligere behandlingsmetoder, brukes miniblebektomi i de første stadier av varicose sykdom, i fravær av store endringer.

Metoder for å utføre minibelektomi

I moderne medisin vises nye teknikker som gjør at du kan bli kvitt den patologiske tilstanden til venene, akselerere prosessen med utvinning og kreve minst inngrep i det vaskulære systemets funksjon.

Legene Müller og Varadi har forandret situasjonen i forbindelse med de uønskede konsekvensene av veneoperasjoner, nemlig med postoperative arr og et brudd på hudfølsomhet. Deres metoder tyder på kirurgisk inngrep uten snitt, generell anestesi og sykehusinnstilling av pasienten.

Miniflebektomi kan utføres på følgende måter:

 • Miniflebektomi av Varadi. Ifølge teknikken til den berømte tyske legen Zoltan Varadi, blir fjerningen av åreknuter utført gjennom små snitt på huden ved hjelp av spesielle kroker designet for ham for miniblebektomi.
 • Müller's mini-flebektomi. Ifølge den effektive metoden til den sveitsiske legen Robert Mueller, blir fjerningen av åreknuter utført ved hjelp av mikroskopiske punkteringer. I løpet av operasjonen brukes spesielle vener for å fjerne venen gjennom punkteringer. Suturene er ikke overlappende, punkteringskantene trekkes sammen med en spesiell lapp, og perforerte vener er bandasjert i skinnområdet. Takket være denne metoden for å utføre mini-flebektomi, kan pasienten si farvel til åreknuter, siden det ikke er noen videreutvikling av denne patologien etter operasjonen av Muller-metoden.

Varighet og prinsipp for drift

Operasjonen utføres i et daghospital, uten full sykehusinnstilling av pasienten. Pasienten må gjennomgå en liten undersøkelse, ta tester for å vurdere tilstanden til venene og plasseringen av det skadede karet.

Ved hjelp av ultralyddiagnose bestemmer kirurgen stedet for den skadede venen, som må elimineres under operasjonen. På et bestemt sted er et snitt eller en punktering laget ved hjelp av en skalpell. Ved hjelp av spesielle phlebectomic mini kroker gjennom hullet spesialist fjerner venen utover, kutter i deler og fjerner.

Deretter limes innsnittene. Små punkteringer gjøres gjennom hele den angripne venen, i en avstand på 2-3 cm fra hverandre.

Operasjonen varer ikke mer enn 40 minutter. For å stå opp etter at det er over, er pasienten bare tillatt etter 1 time, i 2-3 timer pasienten er på sykehuset, da blir han utgitt hjemme.

Derfor krever denne teknologien for behandling av åreknuter bare 1 dag. Midlertidig funksjonshemning er vanligvis ikke mer enn en uke.

Det er situasjoner når subkutane årer påvirkes i store mengder og i store områder. I slike tilfeller er operasjonen delt inn i flere korte økter, i to eller tre prosedyrer. Hvis det forventes flere prosedyrer, vil de bli utført i 2-3 dager. Mellom operasjonen av sykehusinnleggelse er ikke nødvendig, fører pasienten et vanlig liv.

Mer komplekse og forsømte tilfeller opereres ved hjelp av kombinerte metoder og metoder.

Fordelene og ulempene ved en slik operasjon

Denne fremgangsmåten for behandling av varicose-tilstanden i det vaskulære systemet har mange fordeler over andre metoder, for eksempel EVLK eller skleroterapi, nemlig:

 • Effektivt resultat: venen fjernes permanent. Det bør imidlertid huskes at dette ikke garanterer forsikringen mot åreknuter i andre årer.
 • Kort varighet av operasjonen.
 • Bruken av lokalbedøvelse gir pasienten god toleranse og ingen smerte under prosedyren.
 • Lav risiko for traumatisk prosedyre på grunn av minste skade på huden.
 • Etter operasjonen er det ingen kosmetiske arr eller andre lignende feil på huden, siden snittet er grunt og har en svært liten størrelse.
 • Pasienten trenger ikke å bli innlagt på sykehus.
 • Tillater deg å fjerne den berørte venen helt.
 • Det er ingen streng aldersgrense for operasjonen.
 • Det krever ikke suturing og veining.
 • Rask utvinningstid.
 • Det er mulig å utføre kirurgi på begge sider av lemmen.

Operasjonen er som regel lett tolerert av pasienter, praktisk talt uten å gi dem smertefulle opplevelser.

mangler

Til tross for det tilstrekkelige antall fordeler har miniblebectomy sine egne ulemper:

 • På stedet av den fjernede venen kan det oppstå mørk pigmentering på huden. Som regel går det uavhengig etter en stund.
 • Sidereaksjoner kan utvikle seg.

Hvilke resultater er verdt å vente på

Denne operasjonen er effektiv og gir gode resultater - både i henhold til eksperter, og i henhold til pasientens tilbakemelding. Miniflebektomi har hjulpet mange til å unngå uønskede symptomer på åreknuter, og dessuten:

 • Forbedre den generelle tilstanden.
 • Lindre smerte og hevelse fra åreknuter.
 • Forbedre utseendet på huden.

Hvordan komme seg raskere etter operasjonen

For å unngå utvikling av komplikasjoner etter operasjonen anbefales det:

 • Begrens aktivitet.
 • Vær oppmerksom på sengen hvile.
 • Bruk kompresjonsstrikk eller bruk en elastisk bandasje i en måned.
 • Ikke besøk badstuen og badstuen.

Etter en stund etter operasjonen ble en ultralydsundersøkelse av stedet der den berørte venen ble fjernet krevd. I tillegg er en slik undersøkelse gjentatt omtrent seks måneder senere.

For å gjenopprette prosessen raskere, anbefales det å utføre et sett med terapeutiske øvelser. Noen ganger er en lett massasje av lemmer foreskrevet.

Etter miniblebektomi fortsetter pasienten å bli registrert hos en phlebologist i et år.

Hvilke konsekvenser kan det være?

Eventuelle uønskede resultater og komplikasjoner kan oppstå etter noen kirurgisk inngrep, hvis sterilitetsforhold, medisinske anbefalinger eller som følge av å ta farmakologiske preparater ikke ble observert.

Som regel med komplikasjoner som er riktig utført, er komplikasjoner svært sjeldne, men sannsynligheten for deres forekomst bør tas i betraktning. Etter miniblektomi kan følgende komplikasjoner forekomme:

 • Utseende av blåmerker og suppuration.
 • Mulighet for blødning.
 • Dyp venetrombose.
 • Tap av følsomhet i det berørte området.
 • Det er mulig å danne et arr på innsnittet av snittet.

Utseende av et arr i form av et arr eller komprimering etter operasjon, er vanligvis knyttet til kvalifikasjoner, erfaring fra legen og implementeringsmetoden. Det vil si, det avhenger av hvordan punkteringen eller snittet ble gjort.

Graden av sikt av arr er avhengig av pasientens hudtilstand. I tillegg er det viktig å følge anbefalingene fra legen nøye under rehabiliteringsperioden etter operasjonen. På grunn av manglende overholdelse av hygieneregler etter operasjonen i punkteringsstedet, kan en inflammatorisk prosess begynne. Smertefulle opplevelser kan elimineres ved å ta smertestillende midler.

For å unngå utvikling av ubehagelige konsekvenser, er det nødvendig å følge legenes anbefalinger i den postoperative perioden.

For å unngå forekomst av tilbakefall og å opprettholde resultatet av behandlingen, er det nødvendig å identifisere årsakene som provoserte åreknuter og eliminere dem.

I tillegg er det viktig å observere restriksjoner etter operasjonen og ta forebyggende tiltak som vil fremme full og regelmessig blodsirkulasjon, forbedre tilstanden til veggene i det vaskulære systemet. krav:

 1. Å lede en sunn og aktiv livsstil.
 2. Avvise dårlige vaner.
 3. Hold deg til riktig diett: å eliminere fett og røkt mat, noe som øker kolesterolet i blodet.

Siden miniflebektomi har minimal traumer, skjer komplikasjoner som regel ikke i praksis.

Kontraindikasjoner til operasjonen

Miniflebektomi er forbudt i følgende tilfeller:

 • Under graviditet og amming.
 • I tilfelle av høyt blodtrykk.
 • Med lungesvikt.
 • Ved betennelse eller skade på huden på operasjonsstedet.
 • Ved kardiovaskulær svikt.
 • Med hudsykdommer.
 • Med smittsomme sykdommer.

Å forlate problemet med årer er absolutt ikke verdt det. Bestem den riktige metoden for behandling kan bare være den behandlende legen, vurdere tilstanden til venene og pasientens medisinske historie.

Miniflebektomi er den mest populære, nye og lavtraumatiske metoden for å utføre kirurgi for å bli kvitt åreknuter.

Malotravmatisk måte å fjerne dilatert vene - operasjon miniblebectomy

Ekstraksjon av den forstørrede venen gjennom punkteringene (mini-kuttene) av huden kalles miniflebektomi. Denne operasjonen er egnet for fjerning av venøse kar med lokalisering. Det foreskrives som en selvstendig type behandling for åreknuter, og i kombinasjon med andre metoder. Etter operasjonen kan det oppstå anfall og blåmerker, og arr blir nesten usynlig etter en måned.

Les i denne artikkelen

Litt historie

Den tradisjonelle måten å fjerne de dilaterte venene var å fjerne det utvidede fartøyet gjennom snittene over 5 cm i lengden. Dette skjedde etter ligering av deres terminalsegmenter. Fartøyet ble fjernet ved hjelp av en spesiell dirigent, som ble satt inn i lysken og nådd foten. En viktig begrensning for disse tiltakene er behovet for å bruke generell anestesi.

Slike klassiske teknikker brukes for tiden bare når det ikke er mulighet for en mer estetisk og lavt traumatisk prosedyre for miniblebektomi.

Den ble utviklet og først utført på 60-tallet av forrige århundre av en sveitsisk lege Müller. Det ble senere gradvis endret av ulike phlebologist spesialister. Den vanligste metoden for i dag er metoden til Varadi. Den tyske kirurgen brukte for sine spesialverktøy - kroker og dissekatorer til å isolere fartøyet.

Og her er det mer detaljert om operasjon ved varicose utvidelse av vener på ben eller føtter.

Når du trenger kirurgi miniblebectomy

Denne typen kirurgisk inngrep kan være den viktigste metoden for behandling av åreknuter. I dette tilfellet er det tildelt når:

 • den første fasen av utvidelsen av vener;
 • for fjerning av grener av subkutane årer i fravær av utslipp av blod inn i det dype nettverket;
 • hvis det er varicose noduler på den lokale delen av underbenet;
 • med arrangementet av de endrede fartøyene på ansiktet, foten, i inngangssonen;
 • etter behandling av tromboflebitt eller med en stigende kronisk inflammatorisk prosess i venen.

Miniflebektomi kan også utføres for å fjerne venene i saphenøsvenen etter å ha separert den fra lårbenet (kryssektomi) eller komplett vaskulær ekstraksjon (stripping). Denne metoden kombinerer ofte kirurger med skleroterapi, laserkoagulasjon, dressing av bindende (perforerende) vener.

Fordelene ved fremgangs

Denne typen operasjon ble raskt populær blant pasienter og spesialister. De viktigste fordelene med miniblebectomy er:

 • trenger ikke å bli på sykehuset etter prosedyren;
 • lokalbedøvelse er brukt;
 • Punkter eller mikroseksjoner brukes i stedet for lange snitt;
 • det er ingen sterk ømhet;
 • etter operasjonen er en god kosmetisk effekt notert;
 • kort rehabiliteringstid uten betydelige restriksjoner;
 • Det er mulig å utføre prosedyren i alle aldre og med samtidige kroniske sykdommer.

Kontra

Til tross for den lave traumatismen og rask gjenoppretting av pasienter etter mini-flebektomi, det er også begrensninger i sin oppførsel:

 • forverring av sykdommer i indre organer;
 • alvorlig tilstand av pasienten;
 • smittsomme prosesser;
 • Dekompensert kurs av diabetes mellitus;
 • merket hjerte, nyresvikt;
 • redusert leverfunksjon;
 • ondartet arteriell hypertensjon
 • hevelse;
 • graviditet;
 • amming;
 • akutt tromboflebitt;
 • betennelse i huden, bakteriell infeksjon i operasjonsområdet;
 • lavt blod koagulasjon;
 • lammelse;
 • umuligheten av aktive bevegelser i lemmen på grunn av patologi i leddene, polyneuropati, traumer.

Forbereder for en operasjon

For å bestemme tilstanden til ventilapparatet i en åreknute, er permeabiliteten av dype og forbindende kar, tilstedeværelsen av hindringer for utstrømning av blod, forpliktet til å utføre ultralyd med dopplerografi.

Dette bidrar til å avklare omfanget av operasjonen og velge utførelsesmetode - om det bare er nødvendig for miniblebektomi, eller det vil være en del av en integrert intervensjon.

I løpet av uken må pasienten gjennomgå en blodprøve (generell analyse, biokjemi, koagulogram, virusinfeksjoner, gruppe og Rh-faktor), urin, elektrokardiografi og fluorografi. Legemidlet er godkjent av kirurgen.

Samtidig anbefales det å kjøpe og regelmessig bruke spesielle strømper med en annen klasse komprimering. Før selve prosedyren er det nødvendig å fjerne hårdekket fra det opererte feltet.

Hvordan gjenopprettes kanaler?

Etter å ha kommet inn i pasienten i operasjonen, utføres ultralyd med tosidig skanning og lokalbedøvelse. Ånene som skal fjernes, er merket med en bomullspinne fuktet i en oppløsning av briljantgrønn. Etter dette går de videre til den kirurgiske prosedyren.

Av Varadi

I utgangspunktet bestemmer kirurgen stedet for den første punkteringen av huden - hvor venen trekkes utover. Etter å ha strammet fartøyet, vises en del av maksimal spenning på huden. I disse sonene blir følgende punkteringer gjennomført konsekvent. Segmentet av den dilaterte venen ekstraheres med en spesiell Varadi-krok og bandasjeres i dens ender.

Hvis venen er tykk, kan kuttene påføres med et tynt blad av skalpellet, da blir de automatisk strammet uten å danne et arr. En stor sammenstilling er ferdigfylt med en skleroserende forbindelse for å lette fjerningen.

Plugger er plassert på punkteringene, på steder av de ekstraherte store steder, legges ytterligere gazeruller for god kompresjon. Deretter setter pasienten på medisinske strømper, etter to timer med god helse, la de ham hjem.

Ifølge Mueller

Denne operasjonen er praktisk talt den samme som Varadis teknikk. Det følger de samme prinsippene og i samme rekkefølge. Kun andre kirurgiske instrumenter kan brukes til det - spesielle spatler, kroker av forskjellige konfigurasjoner, nåler for perforering av huden. De er designet for å minimere skade på huden og oppnå størst mulig kosmetisk effekt.

Nøklene til Ash for drift av miniblectomy

Postoperativ periode

Varigheten av mini-flebektomi bestemmes av forekomsten av åreknuter, vanligvis varer den ikke mer enn 1 time. Etter det blir pasienten i observasjon i ca 2 timer og kan slippes ut. Et viktig stadium i å gjenopprette blodsirkulasjonen i underkroppene er tidlig å gå og trene.

Bruk av kompresjonsstrikkede stoffer bør være kontinuerlig i 3 - 5 dager. Det er nødvendig å gjenopprette skadede vev og forhindre hevelse, komplikasjoner etter fjerning av venen. Etter undersøkelsen kan kirurgen anbefale å ta av strømper under en natts søvn. Obligatorisk bruk av medisinsk strikkevarer varer ikke mindre enn en måned.

Pasienten bør unngå å løfte alvorlighetsgraden i minst en måned etter operasjonen. Det er også ekstremt uønsket å holde varme bad, dusjer, besøk badstuen. Å ta medisiner med venotonisk effekt anbefales med forebyggende formål. Ofte utnevnes pasientene to ukers kurs Detraleksa, Flebodii og Cyclo-3-Fort.

Mulige komplikasjoner: kjegler, seler

Siden venen er helt fjernet under operasjonen, er tilbakefall av trombose eller forverring av venøs insuffisiens i dette området utelukket. Ikke desto mindre forblir hele venesystemet i sin opprinnelige tilstand, som ikke garanterer mangel på utseende av dilaterte vener, kegler og seler på det andre benet eller i nabosonen.

Etter å ha punktert huden, forekommer subkutane hematomer på den, noe som gir det flekkete utseende. Etter 15-20 dager løser de vanligvis, og sporene av operasjonen forsvinner til slutt etter en halv time. En god kosmetisk effekt blir observert hos pasienter med mangel på tilbøyelighet til å danne keloid arr og i samsvar med elastisk kompresjonsregime.

Hvis de fjernede blodårene var store nok, og åreknuter utviklet i lang tid, så kunne utseendet på økt hudpigmentering og tetninger skje langs karene. Dette skyldes det vanskelige forfallet av hulrommene hvor venen tidligere var lokalisert, tilstedeværelsen av blodrester i dem, samt avsetningen av pigmentet fra erytrocytene i huden.

Mindre hyppige komplikasjoner av miniblebektomi, som blødning, dannelse av omfattende hematomer med etterfølgende suppurasjon, trombose eller tromboflebitt. Alle pasienter som gjennomgikk kirurgi, bør observeres hos phlebologist i minst ett år.

Og her er det mer detaljert om metoder for behandling av åreknuter i underekstremiteter.

Miniflebektomi anses som en lavtraumatisk metode for fjerning av den dilaterte venen i åreknuter. Det utføres under lokalbedøvelse, krever ikke sykehusinnleggelse og langsiktig rehabilitering. Den første operasjonen ble utviklet av Müller, deretter perfeksjonert av Varadi. Disse metodene innebærer utvinning av venen gjennom hudpikturer eller små snitt. Etter operasjonen er det nødvendig å ha målt fysisk aktivitet og bruk av kompresjonsstrikk.

Nyttig video

Se på videoen om prosedyren og anbefalingene fra legen:

Operasjonen av korsektomi er ofte kun foreskrevet for beredskapsangivelser for tromboflebitt og andre komplikasjoner med vener. Teknikken for implementering innebærer utvinning av en problematisk vene. Den postoperative perioden tar opptil en uke.

Kirurgisk inngrep på underekstremiteter, særlig fjerning av vener, provoserer ofte utseendet av en patologi som tromboflebitt etter kirurgi. Hvordan unngå det? Hvilken type rehabilitering skal utføres av pasienten?

Åreknuter viser endovasal laser koagulasjon. Det er utført for dilaterte åreknuter i underdelene, forutsatt at de ikke utvider mer enn 1,5 cm. EVLK har mange fordeler i forhold til de andre.

Ved tilstopping av forskjellige kar med trombose utføres trombektomi. Det kan være aspirasjon, pulmonal, også utført med hemorroider. Imidlertid administreres først medisinering. Gjenoppretting etter trombektomi er kort.

For noen pasienter blir operativ behandling av benkjøttet den eneste veien ut. Hvordan utføres operasjonen med åreknuter?

Kirurgi utføres på femoral arterien i tilfelle en livstruende grunn av en trombose, embolus, plakk. Prosedyren med profundoplastikk kan utføres på forskjellige måter. Etter innblandingen forblir personen på sykehuset.

Carotid endarterektomi utføres som en metode for å forhindre slag. Operasjonen kan utføres på halspulsårene. Det regnes som ganske sparsomt. Gjenoppretting etter en eversion endarterektomi er rask.

Farlig ventilventilfeil fører til deres patologiske endringer. Subkutane, primitive og dype vener kan påvirkes. Funksjonsprøver vil bidra til å identifisere. Behandling av nedre ekstremiteter er lang, noen ganger operativ.

Selv med en slik ubehagelig patologi som atrieflimmer, blir operasjonen et utløp for pasienten. Det finnes flere typer kirurgisk behandling: labyrint, moxibustion, MAZE. Hva skjer før, under og etter?

Drift med minimal risiko og rask effekt: miniblebectomy

Åreknuter er en svært populær sykdom hos eldre. Derfor oppdager spesialister hele tiden nye metoder for å bedre takle sykdommen og forkorte gjenopprettingstiden etter terapi til et minimum. Arbeide med vaskulærsystemet innebærer forstyrrelser i sine aktiviteter.

Legene prøver å gjøre dette så lite som mulig kirurgisk. Hva er miniflebektomi (det andre navnet heter microflebectomy), hva er dens fordel, i hvilke tilfeller er det egnet til å behandle en pasient?

Hva er miniflebektomi?


Dette er en minimal invasiv intervensjon, ved hjelp av hvilken den syke venen er fjernet fra det vaskulære systemet. Både lokal og generell bedøvelse brukes, etter legens skjønn.

Før miniblectomy ble åreknuter fjernet ved bruk av Narat-metoden. Men han var uæstetisk fordi i løpet av operasjonen ble det gjort store snitt, hvor det var arr igjen på huden. For tiden bruker legerne metodene til Mueller og Varadi. Deres beskrivelse vil være i ett av følgende avsnitt.

Formål med operasjonen

Denne typen operasjon normaliserer blodstrømmen i dype årer. Derfor, når phlebectomy er foreskrevet av en lege, bør man ikke nøl med å ta en beslutning. Jo før en operasjon utføres, jo raskere pasientens trivsel vil bli bedre, og komplikasjoner av åreknuter vil forsvinne.

vitnesbyrd


Miniflebektomi er foreskrevet når pasienten observeres:

 • åreknuter: det vil si at dets årer og noder blir unormalt utvidet;
 • koagulering av blodkar med trombose
 • skade på fartøyet, i diameter over 1 cm.

Metoden brukes alene eller i forbindelse med andre kirurgiske metoder, for eksempel laserkoagulasjon, radiofrekvensutslettelse, skleroterapi. I det første tilfellet brukes minimalt invasiv intervensjon når åreknuter ikke har gått i alvorlig fase.

Kontra

Prosedyren er nyttig for pasienten, men bruken anbefales ikke når:

 • det er en inflammatorisk prosess på stedet der det er planlagt å gjøre miniblebektomi;
 • det er en iskemisk hjerte muskel sykdom;
 • pasienten har lungesvikt
 • det er sykdommer av smittsom natur;
 • individet lider av økt trykk;
 • pasienten har hudsykdommer, for eksempel dermatitt;
 • en kvinne er i graviditet, eller har en ammingstid.

Goodies


For å godta eller nekte en operasjon, er det nødvendig å kjenne fordelene og ulemperne med minimal invasiv inngrep. La oss starte med plussene. Det er mange av dem, slik at prosedyren under vurdering skiller seg ut fra den gode siden i forhold til det som var før.

 • de snittene legen gjør gjør ikke etterlate arr på kroppen hans;
 • Når du utfører mini-flebektomi, bruk lokalbedøvelse, som utelukker skade på nervestammer;
 • god toleranse for kirurgi av pasienter;
 • En person trenger ikke å gå til en sykehusavdeling;
 • operasjonen er praktisk talt smertefri;
 • Legen fjerner den skadede venen helt;
 • etter utførelsen er det ikke nødvendig å bruke sømmer eller bandasjeskip;
 • miniflebektomi kan fjerne karene, uansett hvor de er
 • Anestesi injiseres med en veldig tynn nål.

cons

Uten feil oppstår det aldri. Men den positive siden av operasjonen er mye mer enn negativ:

 • Etter operasjonen, er det noen ganger mørke flekker som står igjen på huden.
 • På stedet på den fjerne venen kan hyperpigmentering oppstå;
 • Det er fare for bivirkninger på grunn av legemidler som brukes under miniblebektomi. Og fra bruk av ikke-sterile instrumenter er det komplikasjoner.

Mulige komplikasjoner


For det første pasienten som gjennomgikk kirurgi, kan klage på dårlig helse. Dette er naturlig, etter å ha forstyrret kroppens funksjon. Det kan være bivirkninger ved bruk av farmakologiske legemidler.

Også etter miniblebektomi oppstår komplikasjoner av en estetisk natur ofte:

Dette skyldes det faktum at legene ikke legger sømmer på såret, men en limplaster. Komplikasjoner er ingen fare for at individet ikke representerer, og overfører seg etter tidens gang.

I sjeldne tilfeller kan dyp venetrombose forekomme, som tilfører og infiserer operasjonsstedet. Noen ganger er det et brudd på blodsirkulasjonen i fartøyene.

sel

Risikoen for komplikasjoner etter operasjonen er ekstremt lav, men noen ganger oppstår det. Tetninger etter å ha fjernet den "syke" venen, dette er en komplikasjon som kunne unngås dersom pasienten fulgte alle doktorsforskriftene.

Årsaker til komprimering:

 • utilstrekkelig motoraktivitet etter operasjon. Etter et par timer får personen til å utføre minimal motorøvelser. Han kan gå i avdelingen eller i en medisinsk institusjon i 2-3 timer. Dette forhindrer ikke bare seler, men aktiverer også blodstrømmen og forhindrer dannelsen av blodpropper.
 • I prosessen med postoperativ rehabilitering tilordner legen kalde kompresser til pasienten, som skal brukes på stedet hvor venene ble fjernet. Hvis personen ikke gjør dette, vises selene.

Ikke bekymre deg om utseendet på sel, De vil forsvinne seg etter en måned. Ved hjelp av fysioterapi prosedyrer, kan du øke hastigheten på prosessen med å fjerne dem. Også egnet er salver som løser opp blåmerker.

Typer av denne operasjonen


Eliminering av skadede områder av fartøy kan utføres ved to metoder:

 1. Miniflebektomi ifølge Varadi oppkalt etter den tyske legen Zoltan Varadi, som kom opp med denne metoden for å gjennomføre operasjonen. I motsetning til de gamle metodene, må du ikke gjøre store hudinnsnitt (små nok). Og en spesiell krok eliminerer varicose nodules. Postoperativ rehabilitering gir ingen ubehagelige følelser til pasienten, og gir en positiv effekt i mange år. Noen ganger utføres miniflebektomi for Varadi ved hjelp av radiofrekvensutslettelse. Etter utførelsen limes stedet for anfall av vener med lim.
 2. Müllers Miniflebektomi brukes oftest enn forrige metode. Innsnittene gjøres veldig små, og gjennom dem blir også fartøyene, hvis arbeid er ødelagt, fjernet. Etter operasjonen er stedet for utførelsen forseglet med en spesiell gips. Denne metoden er mer foretrukket for pasienter, siden det ikke er behov for tidligere sykehusinnleggelse og utskriving av sykefraværet. Metoden for Mueller frigjør permanent individet fra åreknuter. I fremtiden vil sykdommen ikke vises. Ingen spor etter henrettelsen på menneskekroppen forblir ikke, dette er den mest estetiske teknikken, den mest etterspurte i verden.

Forberedelse for


Til tross for at pasienten kan tolerere kirurgi, og under kjøring er ikke nødvendig å innføre en narkose, noen forberedelser til miniflebektomii fortsatt nødvendig.

Pasienten bør gjennomgå følgende handlinger:

 • en generell blodprøve;
 • generell analyse av urin;
 • blodprøve for HIV og syfilis;
 • uzi av fartøy ved metoden for dopplerografi eller angiografi;
 • også lage en bryst røntgen.

Når pasientens alder overstiger 40 år, er han i tillegg tildelt EKG-overføring. Ifølge indikasjonene på et kardiogram bestemmes blodets koagulerbarhet. Dette er nødvendig ved blødning under og etter operasjonen. Hvis en person tar medisiner som gjør blodet mer væske, noen dager før miniflebektomi, må han slutte å gjøre det.

Allerede på stedet blir pasienten fjernet fra hodebunnen på utførelsesstedet. Deretter gjør legen en vaskulær skanning for å markere de mest passende stedene for punkteringer og snitt.

Kurset av


Etter at nødvendig vene er merket, begynn å fortsette til fjerning:

 • på en avstand av flere centimeter fra hverandre blir kutt / punkteringer påført;
 • ved hjelp av en krok strekker venen seg ut under huden og blir avskåret;
 • Legen gjør kompresjon, og de steder gjennom hvilke fjerningen ble gjort, limes med lim lim;
 • Lemmet er viklet med et bandasje.

Hele operasjonen varer ikke mer enn 40-50 minutter, men legen fortsetter å overvåke pasientens velvære etter 2-3 timer. Rehabilitering varer tre uker. Under det er personen plikt til å bruke kompresjonsklær for å unngå overflødighet.

Rehabiliteringsperiode


Arr blir dannet innen få måneder, derfor er det nødvendig å observere følgende anbefalinger i den postoperative perioden:

 • Ikke spill sport for de første 10 dagene etter operasjonen, og gå også til badstuen og badet;
 • Det er forbudt å berøre skorpen på sømmen, for ikke å forstyrre sømmenes integritet;
 • Smør sammen leddene med mikrobielle midler regelmessig for å unngå infeksjon av såret.
 • Det er nødvendig hver dag å bruke kompresjonsklær eller påfør et strekkbandasje;
 • Det skal huskes at neste dag etter operasjonen utføres en dressing. Gjentatte ganger er det gjort på den femte eller sjette dagen.

Når pasienten kommer til den første dressingen, sammen med henne, er han ferdig Ultralydsundersøkelse av hudområdet gjennom hvilket venene ble fjernet. Gjentatt er en slik prosedyre utnevnt eller nominert i et halvt år etter skjønn fra legen. Noen ganger er det nødvendig med en undersøkelse av kirurgen.

For at gjenopprettingsperioden skal fullføres raskere, du må øve terapeutisk gymnastikk. Legen foreskriver også massasje av nedre ekstremiteter.

Pasienten er registrert hos phlebologisten innen ett år etter utførelsen, og hans observasjon gjennomføres i dispensariet.

Forventede resultater

Dette er en veldig effektiv operasjon, tilfredsstillende pasienter med gode resultater.

 • flere forbedringer av trivsel;
 • fjerning av ødem, som førte til åreknuter, og fjerning av smerte i bena;
 • forbedrer utseendet på dermis: huddekslene får sin naturlige farge.

Eksperter i en stemme anbefaler å bestemme seg for å gjøre phlebectomy, for raskt å kvitte seg med de ubehagelige symptomene på åreknuter.

Når kan jeg vaske meg selv etter operasjonen?

Mange mennesker er interessert i spørsmålet om når det er mulig å vaske etter miniflebektomi. Som nevnt ovenfor, går det til badstuen og besøker badstuen svært motløs. Det samme gjelder for å ta et varmt bad. Vask er tillatt bare litt varmt vann, noe som ikke fører til utvidelse av fartøyene, og som følge av brudd på sømmen. Det er forbudt å bruke grove vaskekluter og spesifikke vaskemidler, for eksempel vaskesåpe.

Bilder før og etter

Ikke alle vil ha råd til en operasjon for å fjerne åreknuter. Men prisen på tjenesten, selv i Moskva, er ganske rimelig for alle borgere. Prisen svinger mellom 10-15 tusen rubler. Det kan variere noe avhengig av syklusens forsømmelse og lengden på det berørte området.

I hver medisinsk institusjon er kostnaden for tjenesten forskjellig, den endres hvert år.

Nyttig video

Bli kjent med metoden for mini-flebektomi:

Det viktigste er ikke å tenke at etter operasjonen kan du ikke se deg selv. For å unngå komplikasjoner, er det nødvendig å følge alle doktorsforskriftene før utførelsen. Og følg anbefalingene etter operasjonen.

Miniflebektomi av Varadie og Mueller: postoperativ periode

For tiden forårsaker åreknuter mange mennesker. For å finne måter å eliminere denne sykdommen, er leger konstant på jakt etter nye måter og teknikker som kan gjøre gjenopprettingsprosessen så rask som mulig. Miniflebektomi av Varadie og Müller er en type inngrep av minimal invasiv natur. Under slike prosedyrer blir den syke venen fjernet. La oss snakke i detalj om denne metoden for behandling og prøve å finne ut alle nyanser og finesser.

Hva er miniblebectomy?

En phlebektomi kalles en operasjon for å fjerne syke vener fra sirkulasjonen.

Miniflebektomi er en metode for å eliminere usunne vener uten et snitt av huden, fjerning utføres gjennom små punkteringer. Operasjonen ledsages av innføring av lokalbedøvelse i et daghospital. Dette antyder at et par timer etter prosedyren kan pasienten gå hjem.

Fremgangsmåten utføres på forskjellige måter: noen ganger er det en uavhengig hendelse, men i de fleste tilfeller er det utført i forbindelse med andre metoder for behandling av åreknuter:

 • cross -ectomy;
 • bandasje av perforering type årer;
 • laser koagulasjon (EVLK) og mange andre.

Denne metoden for å eliminere sykdommen ble oppfunnet av en dermatolog fra Sverige som heter Müller på 1960-tallet. Videre ble prosedyren oppdatert og oppdatert av ulike spesialister på dette feltet. Foreløpig er det mest populære og effektive variasjonen av miniflebektomi, Varadi variasjon. Det er oppkalt etter kirurgens navn fra Tyskland Zlotan Varadi.

Indikasjoner for prosedyren

Miniflebektomi er indikert for bruk i nærvær av slike forhold som:

 • Åreknuter og knuter.
 • Trombose.
 • Det nødvendige tiltak for å fjerne fartøyet, opptil en centimeter.

Denne teknikken brukes både alene og i kombinasjon med andre typer operasjoner. I en enkelt tilstand utføres prosedyren i begynnelsen av sykdommen, da karene ikke forandret seg veldig mye.

Kontraindikasjoner til prosedyren

Denne teknikken er ganske høy effektiv, men dessverre kan den ikke brukes i slike tilfeller som:

 • Hvis det er betennelse i området for den foreslåtte operasjonen.
 • Kardiovaskulære sykdommer.
 • Problemer med lungene.
 • Infeksjon.
 • Hypertensjon.
 • Sykdommer i huden.
 • Graviditet og amming.

Typer av prosedyre

Som vi nevnte tidligere, kan denne teknikken for å fjerne sel og utvidede kar utføres på to måter.

Av Varadi

Denne metoden ble oppfunnet av en lege fra Tyskland Zoltan Varadi. Det innebærer eliminering av trofiske knuter eller deler av venene gjennom små snitt på huden. Operasjonen av mini-flebektomi utføres ved hjelp av en liten spesialkrok.

I de fleste tilfeller er prosedyren suppleret med hjelpeprosedyrer. For eksempel radiofrekvens vaskulær utslettelse. Etter miniflebektomi er sårene forseglet med en spesiell gips.

Ifølge Mueller

Müllers mini-flebektomi brukes universelt. Teknikken er fjerning av smertefulle deler av karene gjennom små punkteringer, som kun er synlige gjennom et mikroskop. Prosedyren utføres ved hjelp av en medisinsk spesialkrok. Fartøy av perforeringstype er bandasjert rundt skinnen.

Punkteringspunkter er festet med et spesialdesignet lim. Prosedyren tolereres veldig positivt av ulike kategorier av mennesker. Det er denne faktoren som bestemmer fraværet av akutt behov for innlagt behandling.

I moderne medisin brukes Mueller-teknikken oftest. Det gir en mulighet til å kvitte seg med åreknuter i nedre ekstremiteter uopprettelig. I tillegg reduseres sannsynligheten for utseendet av sykdommen igjen til null. En annen viktig fordel er den estetiske faktoren - det er ingen sår, riper og andre feil på huden.

Goodies

 • For å avgjøre om det skal gå gjennom en slik prosedyre eller ikke, er det nødvendig å bli kjent med listen over positive øyeblikk som spør det:
 • Kutt på huden er minimal. Benene vil ikke bli disfigured av arr og annen ubehagelig skade på huden.
 • Prosedyren utføres under lokalbedøvelse. Nervebukser er ikke skadet.
 • Det er ikke behov for sykehusinnleggelse.
 • Patologien i venen fjernes helt.
 • Det er ikke behov for suturering og bandasje av fartøyene.
 • Kan brukes på ethvert område av sykdoms manifestasjon.
 • Innføring av anestesi utføres ved å bruke de tynneste nåler.

cons

Til tross for at miniflebektomi har et stort antall positive øyeblikk, har det en rekke negative egenskaper:

 • På huden kan forbli mørk.
 • I noen tilfeller vises et pigmentert flekk langs retningen av den eliminerte beholderen.
 • Som etter andre kirurgiske operasjoner, er det risiko for bivirkninger på medisiner som brukes.
 • Hvis operasjonen ble utført i en tvilsom klinikk eller av en ukvalifisert spesialist, ser det ut til en mulighet for brudd på sterilitet og konsekvensene som dette bruddet fører til.

Forbereder for en operasjon

For å bestemme hvilken type operasjon og hvor mye den skal brukes, blir pasienter henvist til ultralyd. Slike tilleggsdiagnostikk vil tillate å bestemme nivået av problemventiler og åndenes åpenhet.

To uker før operasjonen, må du gjennomgå en serie standardtest:

 1. Generell blodprøve.
 2. Urinalysis.
 3. Blodtest for virus.
 4. Blodtest for koagulering.
 5. Biokjemi.
 6. Cardiogram.
 7. Fluorography.
 8. Eksamen på terapeutens kontor.

Noen dager før operasjonen kan du ikke ta midler som gjør blodlysere: aspirin og andre midler for betennelse.

Før operasjonen er det nødvendig å få elastisk bandasje eller kompresjonstrømper.

Før prosedyren må du barbere bena.

operasjonen

Når pasienten er i operasjonen, gjør legen igjen ultralyd og markerer årene. Deretter er lokalbedøvelse gjort.

Lengden på det berørte fartøyet gjør små punkteringer med en mikroskopisk nål eller snitt med en skalpell med et ekstremt tynt punkt. Ved hjelp av en krok blir venen plukket opp og krysset. Hvor huden er strukket den vanskeligste, gjør en annen piercing. Venen er såret og fjernet.

Denne teknikken lar deg fjerne tilstrekkelig lange deler av blodårene. Profesjonelle leger kan eliminere hovedstammen til en blodår av den subkutane typen.

Åre trenger ikke å bli bandasje. Sting vil ikke bli pålagt. Steder punkterer gips lim. Etter operasjonen er benet plassert i kompresjonsstrømpen.

Postoperativ periode

I den postoperative perioden er det viktig å følge visse regler for å unngå komplikasjoner.

Varigheten av operasjonen er omtrent en time. Etter at den er fullført, skal pasienten tilbringe en time i liggende stilling. Så kan han gå hjem. Det er veldig nyttig å aktivere bevegelsesprosessene umiddelbart: gå, fotgymnastikk.

Den elastiske bandasjen eller kompresjonstrømpen er slitt i tre dager og fjernes ikke. Etter dette går pasienten tilbake til legen for en omklæring. Etterpå kan du fjerne strømpe om natten. Men på dagtid må de bli brukt i en måned.

Noen leger anbefaler å slutte å bruke alkohol og tobakk, men denne anbefalingen er egnet for en postoperativ periode i prinsippet. Dette skyldes at dårlige vaner har en skadelig effekt på tilstanden til blodårene og kroppen som helhet.

I rehabiliteringstiden må du ikke løfte tunge gjenstander, besøke badstuen, ta et varmt bad. Det er ingen andre begrensninger. Hvis arbeidet ditt innebærer alvorlig fysisk arbeid, må du ta sykefravær i to uker. Etter denne perioden, med godkjenning fra legen, kan du gå tilbake til arbeid.

Mulige komplikasjoner

Etter prosedyren kan det forekomme komplikasjoner av forskjellig art. Blant dem er følgende:

 • Arrdannelse.
 • Pigmentering.
 • Alle komplikasjoner som er forbundet med enhver standard kirurgisk operasjon.
 • Utseende av pus.
 • Blødning.

Sannsynligheten for utseende av arr eller ikke, avhenger av kompetansen til spesialisten og kvaliteten på punkteringen eller snittet. Men nivået av lysstyrke og synlighet av arret avhenger av de individuelle egenskapene til pasientens hud. Hvis du vet at huden din er utsatt for utseende av keloid arr, er det bedre å avstå fra slik behandling.

Kostnad for drift

Før du bestemmer deg for å operere, viser pasientene interesse for kostnaden.

I hovedstadsregionen varierer prisen fra 7 tusen til 20 tusen rubler. Dette gapet skyldes at den endelige kostnaden avhenger av sykdomsgraden og lengden av det berørte området. I tillegg avhenger prisen av nivået på institusjonen hvor miniflebektomi vil bli gjennomført.

Pass på å studere anmeldelser om klinikken og spesialistene som jobber der. Operasjonen er veldig alvorlig, og negative konsekvenser vil ikke være lett å eliminere. Forfølg ikke billighet, fordi vi alle vet at miser betaler to ganger.

Utvilsomt er miniflebektomi ansett som en av de mest foretrukne metoder for å eliminere de patologiske stedene av venøse kar i åreknuter i underbenene og andre sykdommer forbundet med forringelse av karene.

Effektiviteten av prosedyren er bekreftet av mange pasient vurderinger, som er ledsaget av fotografier av hva deres ben etter det ble. Forsiktig velg klinikken og gjennomgå en full undersøkelse før operasjonen. Vær sunn!

Indikasjoner og forberedelser for miniblektomi: videoprosedyrer, anmeldelser og priser

Miniflebektomi refererer til kategorien minimalt invasive prosedyrer og lar deg behandle vener berørt av åreknuter, en operativ metode under generell eller lokalbedøvelse.

Operasjonen er en minimal kirurgisk inngrep som ikke utgjør en fare for en person og har ingen alvorlige konsekvenser.

Historien om utseendet til miniblektomi

Bekjempelse av en slik sykdom som åreknuter, har blitt ganske lang tid. Allerede i 100 år forsøker å finne måter å håndtere dette problemet helt.

Resultatet av mange års forsøk var en mini-bectomy for Muller, som var en hudlege i Sveits. Hun erstattet og forbedret teknikken for å fjerne vener av Narat.

Hvis tidligere ble snittene gjort ganske omfattende, for øyeblikket bare en punktering er utført.

Forresten ble tidligere operasjoner utført ved hjelp av selvlagde eller dental kroker. Samtidig har flere av deres typer blitt utviklet, noe som tillater individuelt utvalg av nødvendige størrelser og modifikasjoner. Alle postulatene av miniblebectomy utføres til denne dagen.

Fordeler med metoden

Drift miniblebectomy har en rekke positive egenskaper, sammenlignet med noen andre operasjoner:

 • høy kosmetisk effekt;
 • subkutane nervestrukturer er ikke skadet, siden lokalbedøvelse er brukt;
 • evnen til å gripe inn på hver side av lemmen;
 • operasjonen lindrer venen helt;
 • fravær av smerte;
 • Intervensjonen gjelder for et stort antall mennesker, som det er godt tolerert;
 • Spesielle ankelnåler brukes til anestetisk injeksjon;
 • sykehusinnleggelse er ikke nødvendig.

Ha en mini-flekkektomi og de negative sidene. Så, etter det kirurgiske inngrep kan forbli i lang tid spor. Det er også mulig utseendet av hyperpigmentering i den tidligere venen.

Enn dyp venetrombose i underekstremiteter er farlig og hvilke behandlingsmetoder sykdommen tilbyr moderne medisin, les mer i vår artikkel.

Her er en komplett og grundig instruksjon om hvordan du velger strømper fra åreknuter. Regler for å transportere og lagre produkter.

Indikasjoner for bruk

Hovedindikasjonen for kirurgisk inngrep vil selvsagt være åreknuter.

Self-miniblebectomy brukes kun i den første fasen av venøse forandringer.

drift

Et særegent trekk ved denne typen inngrep er at pasienten selvstendig kan nå hjemme

Generelle bestemmelser i operasjonen

Miniflebektomi er en av de raskeste operasjonene, som er i stand til å gi et høyt resultat med samme høye kosmetiske effekt. Arr kan løses raskt nok, selv om de i noen tilfeller forblir lenge.

Det vil bare avhenge av tilstanden til huden.

Så, vi kan skille mellom følgende karakteristiske trekk ved miniblebectomy:

 • fjerning av den berørte delen av venen utføres rett utenfor såret;
 • prosedyren for venbinding er ikke anvendt;
 • hud punkteringer er maksimalt 2 millimeter;
 • muligheten for bruk av lokalbedøvelse
 • Rask utvinningstid.

Det har imidlertid en mini-flebitomi og noen kontraindikasjoner. Så det er forbudt å utføre denne typen inngrep med følgende sykdommer:

 1. pulmonal insuffisiens;
 2. graviditet og amming
 3. stadiet av dekompensasjon i hypertensiv sykdom;
 4. iskemisk hjertesykdom;
 5. betennelse eller hudlesjoner på operasjonsstedet;
 6. trofiske lidelser;
 7. smittsomme sykdommer;
 8. dermatitt.

Forbereder for en operasjon

Tror ikke at hvis det kirurgiske inngrepet er så liten, så er det ikke nødvendig å foreta ytterligere undersøkelser på forberedelsesstadiet for kirurgi. Tidligere, følgende helse data:

 • markører av hepatitt C og B;
 • en generell blodprøve;
 • røntgen;
 • analyse på RW og HIV;
 • urinanalyse;
 • konklusjonen av terapeuten;
 • EKG.

De to siste undersøkelsene vil bare være nødvendig for pasienter over 40 år.

På råd fra legen, blir det noen ganger lagt til analyser som tillater karakteriserer blodkoagulasjon eller varigheten av mulig blødning.

På scenen av foreløpige forberedelse til operasjonen bør unngå medisiner som inneholder acetylsalisylsyre og fjerne arena miniflebektomii alt håret.

Før operasjonen er ultralydet plassert for inkonsekvente perforatorer, noe som bidrar til å nøyaktig markere årene som skal fjernes.

Hvordan utføres kirurgi?

Foreløpig er det laget en spesiell diagnose, slik at leger kan bestemme hvor venen er deformert. etter området der det skal slettes er merket.

Videre med hjelp av en skalpell på dette stedet en punktering er laget, hvorav venen fjernes til overflaten ved hjelp av en spesiell krok. På et sted hvor huden trekkes inn ved å strekke den berørte venen, produseres en annen punktering.

Denne handlingen gjentas så mange ganger som nødvendig for å fullstendig fjerne den. Årene blir ikke ligert under operasjonen. I stedet bruker lokal komprimering på ønsket sted i omtrent en halv time.

På siste stadium Punkter er forseglet med et konvensjonelt klebemiddel.

Allerede etter to timer kan pasienten gå hjem alene. Smerten er ubetydelig etter operasjonen og stoppes lett av paracetamol. Innen få uker vil hematomet helt forsvinne.

I den postoperative perioden er det ingen strenge begrensninger. Hyperpigmentering kan gå av etter to måneder. Også i løpet av året er det anbefalt å bli observert hos en phlebologist.

Komplikasjoner etter operasjon

Ben før og etter operasjonen

Umiddelbart etter miniblebektomi kan det oppstå noen komplikasjoner. Her, i første omgang, inkluderer alle vanlige sykdommer som kan utvikle seg etter operasjonen.

Som mulig, de som vil være er iboende miniblebektomi. Så, for eksempel, siden på steder hvor blodkarene kuttes av, påføres pleisterte suturer, i stedet for det vanlige, muligens blåmerker eller blødninger. Imidlertid er de ikke farlige og gradvis løst.

Den mest sjeldne komplikasjonen - Dette er en trombose som ligger på en dybde. Det kan bli ledsaget av sårinfeksjon, et brudd på blodsirkulasjonen, samt en rekke andre ubehagelige symptomer.

For å unngå så alvorlig komplikasjon, er det nødvendig å begrense aktiviteten i de første dagene etter mini-oleoblectomy, tilbringe mer tid i sengen, og bruk en spesiell kompresjonstrøye.

Anmeldelser av pasienter og leger om operasjonen

Nesten alle pasienter som gjennomgikk miniblebektomi, er fornøyd med resultatet. Den gunstige effekten på den generelle tilstanden til vener er også hevdet av leger. Dette bekreftes av en rekke positive svar om miniblebektomi.

Alla, Velikie Luki:

Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre! Smerten plaget meg i lang tid, og venene på beina mine førte så mye ubehag at jeg ikke ville leve. Jeg kunne ikke bare gjøre sport, men til og med gå.

Enhver tur umiddelbart påvirket min tilstand og fikk meg til å lide lenge. Langt lest om miniflebektomi, og deretter bestemt. Nå kan jeg gå, øve fitness, ha høye hæler - og alt dette med glede.

Victor, Kostroma:

Årene ble plaget på baksiden av foten. Mit arbeid er forbundet med alvorlige belastninger, så hver dag følte jeg meg verre og verre. Miniflebektomi ble anbefalt av en lege, og jeg regnet ikke med at jeg kunne leve et fullt liv. Nå er tuberkulene i venene ikke bare synlige, men selv smertene er borte.

Valeria, doktor, Omsk:

Miniflebektomi er faktisk tillater pasienten å føle seg bra, fjerner de berørte årene. Imidlertid bør alle huske at operasjonen ikke løser problemet i det hele tatt, og snart kan forstørrelsesforstørrelsen vises igjen, hvis ikke fortsett å behandle det fullt ut.

Nikolay, lege, Ryazan:

Jeg vil anbefale å se etter en klinikk med en rekke profesjonelle leger. Selvfølgelig er operasjonen som påvirker fartøyene seriøse, og for å unngå ulike konsekvenser bør det utføres kvalitativt og nøye.

Miniflebektomi er ikke farlig, og for ekstreme farer bærer ikke. For øvrig kan alle negative konsekvenser unngås, dersom alle anbefalingene fra leger i utgangspunktet blir oppfylt i løpet av flere uker.

Driftspriser

I ulike klinikker er prisene for miniflebektomi satt på forskjellige nivåer, men de har ingen alvorlige forskjeller. Vanligvis er kostnaden av det innenfor 8-15 tusen rubler. Prisnivået avhenger av byen, så vel som på graden av lesjon av åreknuter.

Les Mer Om Fartøyene