Gjennomgang av mitralregurgitasjon av 1. grad og andre: årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære hva som er mitralregurgitasjon, hvorfor det oppstår, og hvilke funksjoner i hjertet det bryter med. Også du vil bli kjent med kliniske manifestasjoner og metoder for behandling av denne sykdommen.

Med mitral regurgitasjon oppstår omvendt blodgennemstrømning gjennom den toverdige (mitral) hjerteventilen.

Møter i gjennomsnitt 5 personer ut av 10 000, denne valvulære hjertesykdommen rangerer andre i frekvens, andre bare til aortastensose.

Normalt blir blodstrømmen alltid beveger seg i en retning: fra atria gjennom åpningene avgrenset av tett bindevev, strekker seg inn i ventriklene, og strømmer ut gjennom hovedpulsåren. Den venstre halvdel av hjertet, som ligger i Mitralklaff, mottar oksygenrikt blod fra lungene til aorta og fremover, slik at ved mindre fartøy tilføre blod til vevet, forsyne dem med oksygen og næringsstoffer. Når ventrikelen trekker seg, lukker det hydrostatiske trykket ventilklaffene. Amplituden av bevegelsen av klaffene er begrenset av bindefilamenter - besifring - som forbinder ventilklaffen med papillære eller papillarmuskler. Oppblåsning oppstår hvis ventilene på ventilen slutter å lukke, og passerer en del av blodet tilbake til atriumet.

Klikk på bildet for å forstørre

Mitralinsuffisiens kan være asymptomatisk i lang tid før den økte belastningen på hjertet vil manifestere seg først til å klage over tretthet, kortpustethet, hjertebank. Fremgang, prosessen fører til kronisk hjertesvikt.

Bare operasjonen kan eliminere skruen. Kardiosurgen gjenoppretter formen og funksjonen til ventilklaffene, eller erstatter den med en protese.

Endringer i hemodynamikk (blodstrøm) i patologi

På grunn av det faktum at en del av blodet, kommer inn i venstre hjertekammer tilbake inn i atriet i blodårene tar mindre volum - redusert blodsirkulasjon. For å opprettholde normalt blodtrykk, reduserer blodkarene, noe som øker motstanden mot blodstrømmen i perifert vev. I henhold til lovene hydrodynamikk i blod, samt eventuelle fluidet beveger seg til hvor strømningsmotstanden er mindre på grunn av det som regurgitant volumet øker og minuttvolumet faller, til tross for det faktum at det faktiske volum av blod i atrium og ventrikkel økes, overbelastning hjertemuskelen.

Hvis atriumets elastisitet er lav, øker trykket i det relativt raskt, noe som igjen øker trykket i lungevenen, deretter arteriene og forårsaker manifestasjoner av hjertesvikt.

Dersom atrievevet smibar - det ofte er tilfelle i den post-infarkt cardiosclerosis - venstre atrium begynner å strekke seg for å kompensere for overskytende trykk og volum, etterfulgt av strekninger og ventrikkel. Hjemmekamrene kan fordoble volumet før de første symptomene på sykdommen vises.

Årsaker til patologi

Funksjonen til tobladet ventilen er ødelagt:

 • med direkte lesjon av ventiler (primær mitral regurgitasjon);
 • med nederlag av akkorder, papillære muskler eller overstretch av mitralringen (sekundær, relativ).

I løpet av tiden kan sykdommen være:

 1. Akutt. Oppstår plutselig, årsaken er betennelse i hjertets indre skall (endokarditt), akutt myokardinfarkt, stumt trauma i hjertet. Slitte akkorder, papillære muskler eller selve ventilbladene. Dødligheten når 90%.
 2. Kronisk. Utvikler sakte under påvirkning av en langsom prosess:
 • medfødte utviklingsavvik eller genetisk bestemte patologier av bindevev;
 • betennelse i endokardial ikke-infeksiøs (revmatisk feber, systemisk lupus erythematosus) eller infeksiøs (bakteriell, soppendokarditt) av naturen;
 • strukturelle forandringer: brudd av papillær muskelfunksjon, revner eller sprekker akkord forlengelse mitralannulus kardiomyopati som forekommer når venstre ventrikulær hypertrofi.
Klikk på bildet for å forstørre

Symptomer og diagnose

Mitral regurgitation av 1. grad manifesterer seg ikke i det hele tatt, og personen forblir praktisk talt sunn. Så, denne patologien er funnet i 1,8% av friske barn 3-18 år, som ikke forstyrrer deres videre liv.

De viktigste symptomene på patologi:

 • rask tretthet;
 • hjertebank;
 • kortpustethet, først med trening, deretter i ro
 • hvis impulsen fra pacemakeren forstyrres - forekommer atrieflimmer;
 • manifestasjoner av kronisk hjertesvikt: ødem, tyngde i riktig hypokondrium og forstørrelse av leveren, ascites, hemoptysis.

Lytting til toner (høres) av hjertet legen oppdager at en tone (som normalt oppstår ved lukking av ventilklaffene mellom ventrikkelen og atrium) er svekket eller fraværende, 2-tone (normalt opptrer som følge av den samtidige lukking av ventilene i aorta og lunge stammen) deler seg aorta og lungekomponenter (det vil si at disse ventiler er lukket asynkront), og mellom dem høres den såkalte systoliske støyen. Det er den systoliske murmur som oppstår fra den omvendte strømmen av blod som gir opphav til en mistanke om mitralregurgitasjon, som fortsetter asymptomatisk. I alvorlige tilfeller er 3 hjerter festet, noe som oppstår når veggene i ventrikkelen raskt fyller et stort volum blod og forårsaker vibrasjon.

Den endelige diagnosen er laget med Doppler ekkokardiografi. Bestem omtrentlig volum regurgitasjon, hjertekammers størrelse og sikkerheten til funksjonene deres, trykk i lungearterien. Med ekkokardiografi kan man også se mitralventilens prolapse (sagging), men graden påvirker ikke volumet av regurgitasjon, så det er ikke viktig for videre prognose.

Grader av mitral regurgitation

Ofte er sværhetsgraden av mitralregurgitasjon bestemt av området for reversflow sett i ekkokardiografi:

 1. Mitral regurgitation av 1 grad - området av returflyten er mindre enn 4 cm 2, eller går inn i venstre atrium mer enn 2 cm.
 2. Ved 2 grader er returflatenes område 4-8 cm 2, eller kommer til halvparten av atriumet.
 3. På en grad - området av en strøm mer enn 8 sm 2 eller kommer videre halvparten av lengden, men når ikke motsatt til ventilen til en vegg av en auricle.
 4. Ved 4 grader når strømmen den bakre atriumveggen, auricleen eller kommer inn i lungevenen.

Behandling av mitral regurgitasjon

Mitral regurgitation behandles raskt: enten ved å lage en ventilplast eller erstatte den med en protese, bestemmer hjertekirurgen teknikken.

Pasienten er forberedt for kirurgi eller etter at det symptomer eller hvis undersøkelse oppdager at forstyrret venstre ventrikkel funksjon, atrieflimmer oppstått eller økt trykk i lungearterien.

Hvis den generelle tilstanden til pasienten ikke tillater at operasjonen skal utføres, startes behandlingen av legemidler:

 • Nitrater - for å forbedre blodstrømmen i hjertemuskelen;
 • vanndrivende - for å fjerne hevelse;
 • ACE-hemmere - for å kompensere for hjertesvikt og normalisere blodtrykket;
 • hjerte glykosider - brukt ved atrieflimmer til selv hjerterytmen;
 • antikoagulantia - forebygging av trombose ved atrieflimmer.

Ideelt sett er målet med konservativ terapi å forbedre pasientens tilstand slik at den kan drives på.

Hvis patologien har utviklet seg sterkt, utføres en nødoperasjon.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis mitralinsuffisiens oppdaget under rutinemessig inspeksjon, er volumet lite, og pasienten uansett hva som klager ikke - kardiolog setter ham under oppsikt, re-undersøker hvert år. En person blir advart om at hvis hans tilstand av helse endres, må du besøke en lege utenfor tidsplanen.

På samme måte blir de observert for "asymptomatiske" pasienter som venter på enten symptomer eller de ovennevnte funksjonsforstyrrelsene - indikasjoner på kirurgi.

outlook

Kronisk mitralregurgitasjon utvikler sakte og forblir kompensert i lang tid. Prognosen forverres sterkt med utviklingen av kronisk hjertesvikt. Uten operasjon er seks års overlevelsesrate for menn 37,4%, for kvinner - 44,9%. Generelt er prognosen gunstigere for mitralinsuffisiens av revmatisk opprinnelse i sammenligning med iskemisk.

Hvis mitralinsuffisiens dukket opp kraftig, er prognosen ekstremt ugunstig.

Regurgitation av hjerteventiler: symptomer, grader, diagnose, behandling

Begrepet "regurgitation" finnes ofte i praksis av leger av ulike spesialiteter - kardiologer, terapeuter, funksjonelle diagnostikere. Mange pasienter har hørt det mer enn en gang, men de vet ikke hva det betyr og hva det truer. Er det verdt å frykte forekomsten av oppblåsthet og hvordan å behandle det, hvilke konsekvenser kan man forvente og hvordan man identifiserer det? Disse og mange andre spørsmål vil vi prøve å finne ut.

Regurgitation er ikke noe mer enn a omvendt blodstrøm fra ett kammer i hjertet til et annet. Med andre ord, i løpet av sammentrekningen av hjertemuskelen, går et visst volum blod av forskjellige grunner tilbake til hjertehulen som den kom fra. Regurgitasjon er ikke en uavhengig sykdom og betraktes derfor ikke som en diagnose, men den karakteriserer andre patologiske forhold og endringer (for eksempel hjertefeil).

Siden blodet strømmer kontinuerlig fra den ene delen av hjertet til det andre, kommer fra lungens fartøy og forlater i en stor blodsirkulasjonssirkel, gjelder uttrykket "regurgitation" for alle fire ventiler som en revers strøm er mulig på. Avhengig av volumet av blod som vender tilbake, er det vanlig å isolere graden av regurgitasjon som bestemmer de kliniske manifestasjonene av dette fenomenet.

En detaljert beskrivelse av regurgitation, isolering av grader og gjenkjenning hos et stort antall mennesker ble mulig ved bruk av ultralydsundersøkelse av hjertet (ekkokardiografi), Selv om konseptet selv er kjent i lang tid. Lytting til hjertet gir subjektiv informasjon, og det er derfor umulig å bedømme graden av blodets retur, mens forekomsten av oppkast ikke gir tvil, bortsett fra i alvorlige tilfeller. Bruken av ultralyd med doppler gjør det mulig å se i hjertets sammentrekning i realtid, mens ventiler på ventiler beveger seg og hvor blodstrålen rushes.

Kort om anatomi...

For å bedre forstå arten av regurgitation, er det nødvendig å huske noen øyeblikk i hjertets struktur, som de fleste av oss sikkert glemte, en gang studert i skolen i biologi leksjoner.

Hjertet er et hult muskelorgan som har fire kamre (to aurikler og to ventrikler). Mellom hjertekamrene og karet ligger ventiler som utfører funksjonen som "gateway", slik at blodet kan strømme i bare én retning. Denne mekanismen gir tilstrekkelig blodstrøm fra en sirkel til en annen på grunn av en rytmisk sammentrekning av hjertemuskelen som skyver blodet inne i hjertet og inn i karene.

Mitralventilen er lokalisert mellom venstre atrium og ventrikel og består av to ventiler. Siden venstre halvdel av hjertet er tungest belastet, arbeider med høy belastning og under høyt trykk, er det ofte her at det oppstår ulike funksjonsfeil og patologiske forandringer, og mitralventilen er ofte involvert i denne prosessen.

Tricuspid, eller tricuspid, ventil ligger på banen fra høyre atrium til høyre ventrikel. Det er allerede klart fra navnet at det er anatomisk tre sammenleggbare skodder. Oftest er hans nederlag sekundær i den eksisterende patologien til venstre hjerte.

Ventiler av lungearterien og aortaen bærer tre vinger i seg selv og befinner seg ved krysset mellom disse karene og hjertehulene. Aortaklappen er plassert i blodstrømmen fra venstre ventrikel til aorta, lungearterien fra høyre ventrikel til lungekroppen.

I normal tilstand av valvulærapparatet og myokardiet, i øyeblikket av sammentrekning av et eller annet hulrom, klapper ventilen tett tett og forhindrer strømmen av blod tilbake. Med en rekke nederlag i hjertet, kan denne mekanismen bli brutt.

Noen ganger i litteraturen og i konklusjoner fra leger, kan man finne en referanse til den såkalte fysiologiske opphissingen, som medfører en liten forandring i blodstrømmen i ventilflikene. Faktisk er det således en "virvel" av blod ved ventilåpningen, og ventiler og myokardium er ganske sunne på samme tid. Denne endringen har ingen effekt på blodsirkulasjonen som helhet og forårsaker ikke kliniske manifestasjoner.

Fysiologisk kan betraktes som en regurgitasjon på 0-1 grader På tricuspidventilen, ved ventiler på mitralventilen, som ofte diagnostiseres i magre, høye personer, og ifølge noen data, har 70% av friske mennesker det. Denne egenskapen av blodstrømmen i hjertet påvirker ikke trivselet på noen måte og kan bli registrert ved en tilfeldighet under undersøkelse for andre sykdommer.

Som regel oppstår den patologiske omvendte strømmen av blod gjennom ventilene når deres ventiler ikke lukker tett på tidspunktet for sammentrekning av myokardiet. Årsakene kan ikke bare skade selve ventiler, men også papillære muskler, sene akkorder involvert i ventilasjonsbevegelsens mekanisme, dilatasjon av ventilringen, myokardiums patologi.

Mitral regurgitation

Mitral regurgitasjon observeres tydelig ved ventilsvikt eller prolaps. På tidspunktet for sammentrekning av venstre ventrikkelmuskel vender et visst volum blod tilbake til venstre atrium gjennom en utilstrekkelig lukket mitralventil (MK). Samtidig er venstre atrium fylt med blod som strømmer fra lungene gjennom lungene. Dette overløpet av atria med overskytende blod fører til overtraining og økt trykk (overbelastningsvolum). Overskudd av blod med sammentrekning av atria trer inn i venstre ventrikel, som blir tvunget med mer kraft til å presse mer blod inn i aorta, som et resultat av hvilket det tykner og deretter dilaterer (dilatert).

For en stund kan brudd på intrakardiell hemodynamikk forbli ubemerket for pasienten, siden hjertet kan kompensere for blodstrømmen på grunn av utvidelse og hypertrofi av hulrommene.

Med mitral regurgitation av 1 grad, er dets kliniske tegn fraværende i mange år, og med et betydelig volum av retur av blod til atriumet, ekspanderer det, lungeårene er overfylt med overskytende blod og tegn på lungehypertensjon vises.

Blant årsakene til mitralinsuffisiens, som er hyppigheten av den andre ervervede hjertesykdommen etter endringer i aortaklappen, kan vi skille mellom:

 • revmatisme;
 • prolaps;
 • Aterosklerose, avsetning av kalsiumsalter på bladene av MC;
 • Noen bindevevssykdommer, autoimmune prosesser, metabolske forstyrrelser (Marfan syndrom, reumatoid artritt, amyloidose);
 • Koronar hjertesykdom (spesielt infarkt med lesjon av papillære muskler og sene akkorder).

Med mitral regurgitation av 1 grad, kan det eneste tegn være tilstedeværelse av støy i hjertepunktet, oppdaget auskultatorisk, mens pasienten ikke klager, og det er ingen manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Ekkokardiografi (US) gjør det mulig å oppdage en liten forskjell mellom ventiler med minimal blodstrømforstyrrelser.

Regurgitation av mitralventilen i 2. grad følger med en mer uttalt grad av insuffisiens, og strømmen av blod som vender tilbake til atriumet, kommer til midten. Hvis blodets returverdi overstiger en fjerdedel av den totale mengden i venstre ventrikulær hulrom, så er det tegn på stagnasjon langs en liten sirkel og karakteristiske symptomer.

Når det gjelder graden av oppblåsning, sies det, når det er betydelige feil i mitralventilen, når blodet som strømmer tilbake, kommer den bakre veggen til venstre atrium.

Når hjertemuskelen er i stand til å håndtere en overdreven mengde av innholdet i hulrommene, pulmonal hypertensjon, som igjen fører til en overbelastning av det høyre hjerte, noe som resulterer i mangel på blodstrøm og blir en stor sirkel.

Med den fjerde graden av regurgitasjon er de karakteristiske symptomene på alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i hjertet og økende trykk i den lille sirkulasjonssirkelen kortpustethet, arytmier, muligens forekomsten av hjerteastma og til og med lungeødem. I avanserte tilfeller av hjertesvikt for tegn på tap av lungeblodstrømmen sluttet ødem, cyanose av huden, svakhet, tretthet, mottakelighet for arytmier (atrial fibrillering), hjerte smerte. I mange henseender er manifestasjonene av mitralregurgitasjon av en uttalt grad bestemt av sykdommen som førte til nederlaget til ventilen eller myokardiet.

Separat bør det sies om prolaps av mitralventilen (PMC) ganske ofte ledsaget av regurgitation av varierende grad. Prolaps de siste årene begynte å vises i diagnoser, selv om tidligere et slikt konsept var sjeldent. I mange henseender er denne situasjonen forbundet med utseendet på visualiseringsmetoder - ultralydsundersøkelse av hjertet, som gjør det mulig å spore bevegelsen av brosjyrene i MC med hjertekontraksjoner. Ved bruk av Doppler ble det mulig å etablere en nøyaktig grad av retur av blod til venstre atrium.

PMC er typisk for folk høye, magre, ofte funnet hos ungdom ved et uhell når de ble undersøkt før de ble skrevet inn i hæren eller bestått andre medisinske undersøkelser. Ofte er dette fenomenet ikke ledsaget av brudd og påvirker ikke livsstil og velvære, så du bør ikke være skremt samtidig.

Det er ikke alltid detekteres mitralklaffprolaps med oppstøt, dens grad i de fleste tilfeller begrenset av den første eller til og med null, men imidlertid denne funksjonen kan være ledsaget av hjertefunksjon arrythmia og nedsatt overføring av nerveimpulser langs myokardium.

Ved deteksjon av PMC av små grader, kan man begrense seg til observasjon av en kardiolog, og behandling er ikke nødvendig i det hele tatt.

Aortisk regurgitasjon

Den omvendte strømmen av blod til aortaklaven oppstår når den er mangelfull eller påvirker den opprinnelige aorta, når den, i nærvær av en inflammatorisk prosess, dens lumen og diameteren av ventilringen utvides. De hyppigste årsakene til slike endringer er:

 • Revmatiske følelser;
 • Infeksiøs endokarditt med betennelse i ventiler, perforering;
 • Medfødte misdannelser;
 • Inflammatoriske prosesser av den stigende aorta (syfilis, aortitis i revmatoid artritt, Bechterew sykdom, etc.).

Slike vanlige og velkjente sykdommer som arteriell hypertensjon og atherosklerose kan også føre til endringer i ventilflikter, aorta og venstre ventrikel i hjertet.

Aortisk regurgitasjon er ledsaget av en retur av blod til venstre ventrikel, som overløper med overdreven volum, mens mengden blod som kommer inn i aorta og videre inn i den store sirkulasjonen av blodsirkulasjonen, kan reduseres. Hjertet, prøver å kompensere for mangel på blodstrøm og skyve overskytende blod inn i aorta, økning i volum. I lang tid, spesielt med opphiss av 1, tillater en slik adaptiv mekanisme å opprettholde normal hemodynamikk, og symptomene på forstyrrelser forekommer ikke i mange år.

Etter hvert som massen av venstre ventrikel øker, gjør også hans behov for oksygen og næringsstoffer som kranspulsårene ikke kan gi. I tillegg blir mengden av arterielt blod som skyves inn i aorta, mindre, og derfor vil det ikke komme nok i hjertets kar. Alt dette skaper forutsetninger for hypoksi og iskemi, noe som resulterer i kardiosklerose (spredning av bindevev).

Med progresjonen av aortisk oppblåsthet når lasten på venstre halvdel av hjertet en maksimal grad, kan myokardets vegg ikke bli hypertrofiert til uendelig, og dens strekk forekommer. Til slutt utvikler hendelsene på en lignende måte som i tilfelle av mitralventil involvering (pulmonal hypertensjon, stagnasjon i små og store sirkler, hjertesvikt).

Pasienter kan klage over hjertebank, dyspné, svakhet, lunger. Et karakteristisk trekk ved denne feilen er utseendet på angina angrep i forbindelse med utilstrekkelig koronar sirkulasjon.

Tricuspid regurgitasjon

Tapet i tricuspidventilen (TK) i isolert form er sjelden. Vanligvis er den manglende evne til dens regurgitasjon er en konsekvens av større endringer i den venstre hjertehalvdel (relativ insuffisiens TC) når det høye trykk i lungekretsløpet hindrer tilstrekkelig blodsirkulasjon i lungearterien som bærer blodoksygenering i lungene.

Tricuspid regurgitasjon fører til brudd på fullstendig tømming av høyre side av hjertet, tilstrekkelig venøs retur gjennom de hule venene, og derfor oppstår stagnasjon i den venøse delen av den store sirkel av blodsirkulasjon.

For Trikuspidalklaff oppstøt ganske typisk forekomst av atrieflimmer blåhet av huden, ødem syndrom, halsvene-distensjon, forstørret lever og andre tegn på kronisk sirkulatorisk insuffisiens.

Oppblåsthet av lungearterieventilen

Det tap av ventilene i lunge- ventilen kan være medfødt i naturen, manifestert i barndom, eller ervervet som et resultat av aterosklerose, de syphilitic lesjoner klaffer endringer i septisk endokarditt. Ofte vinne pulmonal ventil insuffisiens og oppstøt forekommer i den allerede eksisterende pulmonal hypertensjon, lungesykdommer, lesjoner av andre hjerteklaffer (mitral stenose).

Minimal oppblåsthet av lungearterieventilen fører ikke til signifikante hemodynamiske lidelser, mens det er betydelig retur av blod til høyre ventrikel, og deretter til atriumet, forårsaker hypertrofi og påfølgende dilatasjon (ekspansjon) av hulrommene på høyre side av hjertet. Slike endringer manifesteres ved alvorlig hjertesvikt i en stor sirkel og venøs stasis.

Pulmonal regurgitasjon manifesteres av alle slags arytmier, dyspné, cyanose, merket hevelse, opphopning av væske i bukhulen, endringer i leveren opp til skrumplever og andre tegn. Med medfødt patologi av ventiler forekommer symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser allerede i tidlig barndom og er ofte irreversible og alvorlige.

Funksjoner av oppblåsthet hos barn

I barndommen er riktig utvikling og funksjon av hjerte og sirkulasjonssystem svært viktig, men brudd er dessverre ikke uvanlig. Oftest defekter ventilsvikt og blod tilbake i barn forårsaket av medfødte misdannelser (tetralogy tetrade, lungearterien hypoplasi ventil defekter skillevegger mellom atriene og ventriklene et al.).

Alvorlig oppstøt på feil strukturen i hjertet manifesterer seg nesten umiddelbart etter fødsel symptomer på åndenød, cyanose, høyre ventrikkel svikt. Ofte ender skjebnesvangert betydelige brudd, så hver forventningsfull mor må ikke bare ta vare på helsen din før forventet graviditet, men også betimelig å delta spesialist ultralyd diagnostikk i løpet av svangerskapet.

Muligheter for moderne diagnostikk

Medisin står ikke stille, og diagnosen av sykdommer blir mer og mer pålitelig og kvalitativ. Bruken av ultralyd har gjort betydelige fremskritt i påvisning av en rekke sykdommer. Tilsetning av ultralyd hjerte undersøkelse (ekkokardiografi) Doppler gjør det mulig å evaluere naturen av blodstrøm gjennom blodkarene og hulrom i hjertet, bevegelsen av ventilklaffer på tidspunktet for myokardiale sammentrekninger, for å etablere graden av regurgitasjon, etc. Kanskje den Echo -.. er den mest pålitelige og informative hjertesykdom diagnose metode modus sanntid og samtidig rimelig og rimelig.

mitral regurgitasjon på ekkokardiografi

I tillegg til ultralyd, kan indirekte tegn på regurgitering bli funnet på EKG, med forsiktig auskultasjon av hjertet og evaluering av symptomer.

Det er ekstremt viktig å identifisere brudd på hjerteapparatet med regurgitasjon, ikke bare hos voksne, men også under intrauterin utvikling. Praksisen med ultralydundersøkelse av gravide kvinner på ulike stadier kan detektere tilstedeværelsen av feil, sikkert allerede i den første evaluering og diagnose av oppkast, noe som er en indirekte indikasjon på mulige kromosomale abnormaliteter eller mangler vekst ventiler. Dynamisk overvåking av risiko grupper av kvinner gjør betimelig å etablere eksistensen av alvorlig sykdom hos fosteret og for å bestemme om du vil holde svangerskapet.

behandling

Taktikken for å behandle regurgitation bestemmes av årsaken, det fremkalles, graden av alvorlighetsgrad, tilstedeværelsen av hjertesvikt og samtidig patologi.

Det er mulig som en kirurgisk korreksjon av bruddene på strukturen til ventiler (ulike typer plast, proteser) og medisinsk konservativ terapi, med sikte på å normalisere blodstrømmen i organene, kjempe med arytmi og sirkulasjonsfeil. De fleste pasienter med alvorlig oppstøt og mister både opplag sirkler trenger konstant overvåking av kardiolog oppnevning av diuretika, betablokkere, antihypertensive og antiarytmika, som vil velge en spesialist.

Med mitral prolaps i en liten grad, er prilkupannoy regurgitation av en annen lokalisering nok dynamisk observasjon av legen og rettidig undersøkelse ved forverring av tilstanden.

Varsel regurgitasjon avhenger av mange faktorer:.. Dens omfang, årsaker, er pasientens alder, tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, etc. Når omsorg mot deres helse og regelmessige besøk til legen mindre oppstøt ikke truet komplikasjoner, og med uttalt endrer sin korreksjon, inkludert Antall kirurgiske, gjør det mulig å forlenge pasientens liv.

Minimal mitral regurgitasjon er hva det er

Regurgitering av mitralventilen (mangel på mitralventilen) er en prosess hvor blodet strømmer tilbake gjennom mitralventilen fra hjertets ventrikler. En svak oppgang trenger ikke behandling, men med en mer intens form av sykdommen trenger pasienten kirurgi.

Utviklingen av mitralventilen og dens konsekvenser

Hjertet er sentrum av menneskets sirkulasjonssystem - det består av fire kamre. De to overkamrene (atria) mottar blod. De to nedre kamrene (ventrikler) pumper blod inn i atria. Ventilene til hjertekamrene åpner og lukker på en slik måte at blodstrømmen bare finner sted i en retning. Mitralventilen er lokalisert mellom to kamre i venstre del av hjertet og består av to "brosjyrer" eller "blader". Ventilen åpnes når blodet strømmer fra venstre atrium til venstre ventrikel. Deretter lukkes ventiler for å hindre retur av blod som nettopp har kommet inn i venstre ventrikel, fra å strømme i motsatt retning.

Med opphiss av mitralventilen lukkes den ikke tett. Med hvert slag i hjertet, kommer en del av blodet fra venstre ventrikel tilbake til atriumet, og beveger seg ikke frem mot aorta. Dette betyr at hjertet skyver blodet i retning motsatt den vanlige.

Oppfylling av mitralventilen kan være primær og sekundær. Primær regurgitasjon er forårsaket av en anomali av mitralventilen selv og sekundær - av en anomali i hjertets venstre hjertekammer.

Når venstre ventrikel pumper blod inn i aorta, oppstår en lekkasje av blod inn i venstre atrium, derved en økning i blodvolum og trykk. Økningen i arteriell trykk i venstre atrium øker blodtrykket i venene som fører fra lungene til hjerte-lårene, og forårsaker en økning i venstre atrium. Denne kompenserende reaksjonen på plassering av ytterligere blodvolum.

Det overdrevent forstørrede atriumet samler seg raskt og uregelmessig, noe som fører til fibrillering og utseendet av atrieflimmer. Således strømmer ikke blod gjennom atriumet som det er nødvendig for kroppen, trombiformen inne i hjertekammeret.

Hvis en trombus beveger seg, blir den presset ut av blodets blod fra hjertet og kan blokkere arterien, som en konsekvens, et slag og andre konsekvenser for kroppen. Den beskrevne prosessen fører ofte til hjertesvikt, hvor trykket i atriumet stiger, væske akkumuleres i lungene. Venstre ventrikel svekkes gradvis, og uten å kontrollere denne tilstanden og de riktige tiltakene, kan pasienten dø av hjertesvikt.

Årsakene til opphisselse av mitralventilen

En vanlig årsak til oppkast er revmatisme, inkludert barns, som utvikler seg hos en pasient etter streptokokkinfeksjon eller skarlagensfeber. Foreløpig er imidlertid i land der antibiotika er bredt distribuert, og brukes til behandling av streptokokkinfeksjoner, er revmatisk feber årsaken mitralklaffen bare eldre mennesker som ikke hadde noen tilgang til antibiotika, og blant innbyggerne i de regionene der antibiotika er sjelden brukt. I slike land er reumatisme fortsatt vanlig, og fører ofte til stenose og oppblåsthet av hjerteventilene. Sykdommen utvikler seg 10 år eller mer etter den primære infeksjonen.

I Nord-Amerika, Vest-Europa, Australia og Asia er en mer vanlig årsak til opphisselse av mitralventilen et hjerteinfarkt. Et hjerteinfarkt kan skade vevene som støtter mitralventilen. En annen vanlig årsak er den arvelige svakheten i ventilvevene (myxomatøs lesjon). Med en slik defekt lukkes ikke ventilen riktig og stikker ut i det venstre atrium. En annen vanlig årsak til sykdommen er infeksiv endokarditt.

Symptomer på mitral regurgitasjon

Hvis regurgitasjonen er på et tidlig stadium, kan symptomene være fraværende. Jo raskere sykdommen utvikler seg, desto raskere oppstår de første symptomene. Disse inkluderer:

 • hjertemormer forårsaket av abnorm blodstrøm;
 • kortpustethet, spesielt når du trener eller legger deg ned
 • tretthet i alle typer fysisk aktivitet;
 • følelse av rask, "flatterende" hjerterytme;
 • hevelse i bena, ankler, hevelse;
 • arytmi;
 • inkonsekvent puste;
 • lettelse i pusteprosessen når vi vippes fremover;
 • symptomer på hjertesvikt;
 • tegn på iskemisk hjertesykdom.

Regurgitering av mitralventilen kan begynne gradvis og utvikle seg i mange år, så selv i flere tiår kan symptomene på sykdommen bli dårlig uttrykt. Noen ganger kommer symptomene plutselig og blir intense om noen dager.

Metoder for behandling av mitral insuffisiens

Behandling av kronisk oppblåsthet av mitralventilen innebærer overvåkning av hjertefunksjonene og symptomene på sykdommen. Symptomer kan elimineres etter hvert som de oppstår. Hvis problemet forverres, må ventilen repareres eller byttes ut.

Behandling av akutt oppblåsthet utføres umiddelbart - ved hjelp av kirurgi og bruk av medisiner.

1. Statusovervåking og overvåking.

Kun med moderate eller milde symptomer, i tilfeller der operasjonen forstyrrer pasientens liv (på grunn av alder, generell helse, etc.).

2. tar medisiner

Narkotika - diuretika - redusere mengden væske i lungene og eliminere puffiness som følge av ventrikulær regurgitasjon. Antikoagulantia (blodfortynningsmidler) forhindrer blodpropp og kan brukes dersom pasienten lider av atrieflimmer.

3. Kirurgisk inngrep.

Reparér eller erstatt mitralventilen.

Ventilreparasjon er en operasjon som involverer bevaring av humane ventilvev uten bruk av implantater. For de fleste pasienter med mitral regurgitering av ventilen, er reparasjonen foretrukket å erstatte. Kirurger kan reparere ventilen ved å fjerne overflødig vev, så ventilklaffen vil lukke tett og holde blodet. Reparasjon av ventilen betyr også å styrke ventilringen. Denne prosedyren kalles annuloplasty.

Ventilen skiftes ut hvis det ikke er mulig å reparere den. Ventilen i dette tilfellet erstattes av en mekanisk protese eller biologisk vev (bioprostese). Mekaniske ventiler laget av metall er holdbare, men øker sannsynligheten for blodpropper og forplikter pasienten til å ta livslang antikoagulantia, for eksempel warfarin og dets analoger.

Biologiske vev av ventiler etter en viss servicetid må byttes, særlig hos unge pasienter.

Ivan Hanson, MD; Sjefredaktør: Richard A Lange, MD, MBA - © 1994-2016 av WebMD LLC.

© 2016 American Heart Association, Inc.

Guy P. Armstrong, MD - © 2015 Merck Sharp Dohme Corp., et datterselskap av Merck Co., Inc., Kenilworth, NJ., USA.

WebMD medisinsk referanse fra Healthwise.

© 1998-2016 Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning.

William H Gaasch, MD, Catherine M Otto, MD, Susan B Yeon, MD, JD, FACC - © 2016 UpToDate, Inc.

Janet Barwell og Matthew Solan, George Krucik, MD - © 2005 - 2016 Healthline Networks, Inc.

 • Kombinert lesjoner i hjerteventiler - typer hjerteventiler, deres funksjoner, mulige defekter. Kombinert lesjoner av aorta, mitral og tricuspid ventil. Symptomer og behandling av hjerteventilskader
 • Defekter av mitral, aorta ventil - spørsmål og svar i avsnittet "Cardiology 9quot;
 • Mitralventil prolapse - spørsmål og svar i avsnittet "Cardiology 9quot;
 • Kroniske reumatiske hjertesykdommer. Revmatisk insuffisiens av mitralventilen (regurgitasjon) - hvordan hjertet fungerer. Hva er mitralventilinsuffisiens (oppkast). Årsaker og symptomer på mitralventil regurgitasjon, mulige komplikasjoner. Behandling av mitral insuffisiens
 • Mitralventil prolapse - kort og tilgjengelig om denne patologien

Vi leser også:

  - Urologist Iskander Abdullin - Prostatakreft. Diagnose og behandling av prostatakreft - urolog Iskander Abdullin, urolog, snakker om prostatakreft. Diagnose av prostatakreft, behandling av prostatakreft, prostatafjerning - prostatektomi.

- Den konstitusjonelle supranozologiske tilnærmingen i medisin - hva er grunnloven, funksjonene i denne tilnærmingen, historiske data om søknaden

- «Doctor Life. Et år senere ": Er det nok tid til transformasjon? - TV-prosjektets endelige serie vil svare på mange spørsmål: vil helter motstå trykket i det sosiale miljøet etter at de er kommet hjem, og vil de hjelpe behandlingen til å motstå det? Hvordan vil deres skjebne?

- Bokhvete såing - beskrivelse, medisinske råvarer, anvendelse

Gjennomgang av mitralregurgitasjon av 1. grad og andre: årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære hva som er mitralregurgitasjon, hvorfor det oppstår, og hvilke funksjoner i hjertet det bryter med. Også du vil bli kjent med kliniske manifestasjoner og metoder for behandling av denne sykdommen.

Med mitral regurgitasjon oppstår omvendt blodgennemstrømning gjennom den toverdige (mitral) hjerteventilen.

Møter i gjennomsnitt 5 personer ut av 10 000, denne valvulære hjertesykdommen rangerer andre i frekvens, andre bare til aortastensose.

Normalt blir blodstrømmen alltid beveger seg i en retning: fra atria gjennom åpningene avgrenset av tett bindevev, strekker seg inn i ventriklene, og strømmer ut gjennom hovedpulsåren. Den venstre halvdel av hjertet, som ligger i Mitralklaff, mottar oksygenrikt blod fra lungene til aorta og fremover, slik at ved mindre fartøy tilføre blod til vevet, forsyne dem med oksygen og næringsstoffer. Når ventrikelen trekker seg, lukker det hydrostatiske trykket ventilklaffene. Amplituden av bevegelsen av klaffene er begrenset av bindefilamenter - besifring - som forbinder ventilklaffen med papillære eller papillarmuskler. Oppblåsning oppstår hvis ventilene på ventilen slutter å lukke, og passerer en del av blodet tilbake til atriumet.

Klikk på bildet for å forstørre

Mitralinsuffisiens kan være asymptomatisk i lang tid før den økte belastningen på hjertet vil manifestere seg først til å klage over tretthet, kortpustethet, hjertebank. Fremgang, prosessen fører til kronisk hjertesvikt.

Bare operasjonen kan eliminere skruen. Kardiosurgen gjenoppretter formen og funksjonen til ventilklaffene, eller erstatter den med en protese.

Endringer i hemodynamikk (blodstrøm) i patologi

På grunn av det faktum at en del av blodet, kommer inn i venstre hjertekammer tilbake inn i atriet i blodårene tar mindre volum - redusert blodsirkulasjon. For å opprettholde normalt blodtrykk, reduserer blodkarene, noe som øker motstanden mot blodstrømmen i perifert vev. I henhold til lovene hydrodynamikk i blod, samt eventuelle fluidet beveger seg til hvor strømningsmotstanden er mindre på grunn av det som regurgitant volumet øker og minuttvolumet faller, til tross for det faktum at det faktiske volum av blod i atrium og ventrikkel økes, overbelastning hjertemuskelen.

Hvis atriumets elastisitet er lav, øker trykket i det relativt raskt, noe som igjen øker trykket i lungevenen, deretter arteriene og forårsaker manifestasjoner av hjertesvikt.

Dersom atrievevet smibar - det ofte er tilfelle i den post-infarkt cardiosclerosis - venstre atrium begynner å strekke seg for å kompensere for overskytende trykk og volum, etterfulgt av strekninger og ventrikkel. Hjemmekamrene kan fordoble volumet før de første symptomene på sykdommen vises.

Funksjonen til tobladet ventilen er ødelagt:

 • med direkte lesjon av ventiler (primær mitral regurgitasjon);
 • med nederlag av akkorder, papillære muskler eller overstretch av mitralringen (sekundær, relativ).

I løpet av tiden kan sykdommen være:

 1. Akutt. Oppstår plutselig, årsaken er betennelse i hjertets indre skall (endokarditt), akutt myokardinfarkt, stumt trauma i hjertet. Slitte akkorder, papillære muskler eller selve ventilbladene. Dødligheten når 90%.
 2. Kronisk. Utvikler sakte under påvirkning av en langsom prosess:
 • medfødte utviklingsavvik eller genetisk bestemte patologier av bindevev;
 • betennelse i endokardial ikke-infeksiøs (revmatisk feber, systemisk lupus erythematosus) eller infeksiøs (bakteriell, soppendokarditt) av naturen;
 • strukturelle forandringer: brudd av papillær muskelfunksjon, revner eller sprekker akkord forlengelse mitralannulus kardiomyopati som forekommer når venstre ventrikulær hypertrofi.

Klikk på bildet for å forstørre

Mitral regurgitation av 1. grad manifesterer seg ikke i det hele tatt, og personen forblir praktisk talt sunn. Så, denne patologien er funnet i 1,8% av friske barn 3-18 år, som ikke forstyrrer deres videre liv.

De viktigste symptomene på patologi:

 • rask tretthet;
 • hjertebank;
 • kortpustethet, først med trening, deretter i ro
 • hvis impulsen fra pacemakeren forstyrres - forekommer atrieflimmer;
 • manifestasjoner av kronisk hjertesvikt: ødem, tyngde i riktig hypokondrium og forstørrelse av leveren, ascites, hemoptysis.

Lytting til toner (høres) av hjertet legen oppdager at en tone (som normalt oppstår ved lukking av ventilklaffene mellom ventrikkelen og atrium) er svekket eller fraværende, 2-tone (normalt opptrer som følge av den samtidige lukking av ventilene i aorta og lunge stammen) deler seg aorta og lungekomponenter (det vil si at disse ventiler er lukket asynkront), og mellom dem høres den såkalte systoliske støyen. Det er den systoliske murmur som oppstår fra den omvendte strømmen av blod som gir opphav til en mistanke om mitralregurgitasjon, som fortsetter asymptomatisk. I alvorlige tilfeller er 3 hjerter festet, noe som oppstår når veggene i ventrikkelen raskt fyller et stort volum blod og forårsaker vibrasjon.

Den endelige diagnosen er laget med Doppler ekkokardiografi. Bestem omtrentlig volum regurgitasjon, hjertekammers størrelse og sikkerheten til funksjonene deres, trykk i lungearterien. Med ekkokardiografi kan man også se mitralventilens prolapse (sagging), men graden påvirker ikke volumet av regurgitasjon, så det er ikke viktig for videre prognose.

Grader av mitral regurgitation

Ofte er sværhetsgraden av mitralregurgitasjon bestemt av området for reversflow sett i ekkokardiografi:

 1. Mitral regurgitation av 1 grad - området av returflyten er mindre enn 4 cm 2, eller går inn i venstre atrium mer enn 2 cm.
 2. Ved 2 grader er returflatenes område 4-8 cm 2, eller kommer til halvparten av atriumet.
 3. På en grad - området av en strøm mer enn 8 sm 2 eller kommer videre halvparten av lengden, men når ikke motsatt til ventilen til en vegg av en auricle.
 4. Ved 4 grader når strømmen den bakre atriumveggen, auricleen eller kommer inn i lungevenen.

Behandling av mitral regurgitasjon

Mitral regurgitation behandles raskt: enten ved å lage en ventilplast eller erstatte den med en protese, bestemmer hjertekirurgen teknikken.

Pasienten er forberedt for kirurgi eller etter at det symptomer eller hvis undersøkelse oppdager at forstyrret venstre ventrikkel funksjon, atrieflimmer oppstått eller økt trykk i lungearterien.

Hvis den generelle tilstanden til pasienten ikke tillater at operasjonen skal utføres, startes behandlingen av legemidler:

 • Nitrater - for å forbedre blodstrømmen i hjertemuskelen;
 • vanndrivende - for å fjerne hevelse;
 • ACE-hemmere - for å kompensere for hjertesvikt og normalisere blodtrykket;
 • hjerte glykosider - brukt ved atrieflimmer til selv hjerterytmen;
 • antikoagulantia - forebygging av trombose ved atrieflimmer.

Ideelt sett er målet med konservativ terapi å forbedre pasientens tilstand slik at den kan drives på.

Hvis patologien har utviklet seg sterkt, utføres en nødoperasjon.

Klikk på bildet for å forstørre

Hvis mitralinsuffisiens oppdaget under rutinemessig inspeksjon, er volumet lite, og pasienten uansett hva som klager ikke - kardiolog setter ham under oppsikt, re-undersøker hvert år. En person blir advart om at hvis hans tilstand av helse endres, må du besøke en lege utenfor tidsplanen.

På samme måte blir de observert for "asymptomatiske" pasienter som venter på enten symptomer eller de ovennevnte funksjonsforstyrrelsene - indikasjoner på kirurgi.

Kronisk mitralregurgitasjon utvikler sakte og forblir kompensert i lang tid. Prognosen forverres sterkt med utviklingen av kronisk hjertesvikt. Uten operasjon er seks års overlevelsesrate for menn 37,4%, for kvinner - 44,9%. Generelt er prognosen gunstigere for mitralinsuffisiens av revmatisk opprinnelse i sammenligning med iskemisk.

Hvis mitralinsuffisiens dukket opp kraftig, er prognosen ekstremt ugunstig.

Behandling av hjerte og blodårer © 2016 | Nettstedskart | Kontakt oss | Personvernregler | Vilkår for bruk | Når du citerer et dokument, kreves en lenke til nettstedet som angir kilden.

Hva er opphissingen av mitralventilen?

Mitralventilen er representert ved ventiler som adskiller venstre atrium fra venstre ventrikel. Kutting, det venstre atrium skyver blodet inn i venstre ventrikel, og etter å ha inngått sistnevnte, er det i aorta. Mitral regurgitation er preget av en omvendt strøm, hvor retningen av blodstrømmen endres radikalt.

Til utvikling av slik patologi fører til dannelsen av et gap mellom venstre ventrikel og venstre atrium. I dette tilfellet faller ventiler av mitralventilen i venstre atriell region, noe som fremkaller risikoen for prolaps. Det skal bemerkes at begrepet "regurgitation" er aktuelt for alle fire ventiler som er tilgjengelige i hjertet.

Om mitralet er allerede sagt, men tricuspidet er allerede påvirket for en gang med den eksisterende patologien til venstre hjerte. Ventiler i aorta og lungearteri er utstyrt med tre ventiler og er lokalisert ved sammenfelling av disse karene med hjertehulene.

Aortaklappen stiger i blodstrømmen som beveger seg fra venstre ventrikel til aorta, lungens arterier - fra høyre hjertekammer inn i lungetrakten. Forutsatt at ventilapparatet og myokardiet er i normal tilstand, med sammentrekning av bestemte deler av hjertet, lukkes ventilene tett og forhindrer blodstrømmen. Men hvis det er forskjellige nederlag, blir denne prosessen brutt.

Denne patologien er også funnet i ubetydelig grad hos helt friske mennesker. Men det utprøvde, fra moderat til alvorlig, er allerede et sjeldent fenomen og er provosert av følgende årsaker:

 • medfødte og anskaffe mangler av organismenes viktigste "motor"
 • mitral ventil prolapse;
 • overført endokarditt av smittsom natur;
 • en historie med hjerteinfarkt;
 • skader.

I dette tilfellet utmerker man flere grader av patologi. Mitral regurgitation av første grad, hvor returflyten har form av en hvirvel på ventilen. I medisin anses det å være normen og krever ikke korreksjon av medisinske produkter, men bare observasjoner.

Med patologi i andre grad trer strømmen inn i atriet i en avstand som ikke overstiger halvparten av lengden. I tredje grad øker denne avstanden mer enn halvparten, og i fjerde del når strømmen den bakre veggen, trenger etter øret eller inn i lårens vener.

I tillegg kan opphissingen av mitralventilen være akutt og kronisk. Til akutt fører dysfunksjon av papillære muskler eller deres brudd, akutt revmatisk feber, etc. Kronisk sykdom utvikler av samme grunner. Mindre ofte skyldes det myxoma atrium, forkalkning av mitralringen, karakteristisk for eldre kvinner, etc.

De fleste pasienter med denne patologien føler ikke noe ubehag og ubehagelige opplevelser, men etter hvert som volumet i venstre atrium øker, øker både lungetrykk og remodeling av venstre ventrikkel. Pasienten begynner å lide kortpustethet og tretthet, økt hjertebank, det vil si tegn på hjertesvikt, viser seg selv.

Mitral regurgitation av 1 grad har ingen lignende tegn, men med moderat og alvorlig form viser palpasjon en økning i venstre atrium. Venstre ventrikel er hypertrofisk. I tillegg er lyder hørbar mens du lytter.

Sistnevnte vokser med knep og håndtrykk. Det vil si at det allerede er en komplikasjon av mitral regurgitasjon assosiert med de ovenfor beskrevne symptomene på hjertesvikt og atrieflimmer.

Graden av denne patologien bestemmes av Doppler-ekkokardiografi. I tillegg kan legen i tillegg anbefale Holter-overvåkning, røntgenstråler, blodprøver og en stresstest, for eksempel gjennomgå en prosedyre som sykkel ergometri. Først etter dette tar doktoren en beslutning om rimelig behandling.

Ved akutt mitralregurgitering utføres en nødmonteringsventil eller erstattes. Med en ideell tid for kirurgi, kan kirurger ikke bestemmes, men hvis det gjøres før utviklingen av ventrikulær dekompensering, inkludert hos barn, øker sjansene for å forhindre forverring av venstre ventrikkel.

Jeg må si at patologi i første og andre grad ikke er kontraindikasjon for graviditet og fødsel, men i alvorligere tilfeller er det nødvendig å først vurdere alle risikoer og bare ta en beslutning.

Prognosen er i stor grad bestemt av funksjonene til venstre ventrikel, graden og varigheten av denne patologien, dens alvor og årsaker. Når sykdommen manifesterer seg først i første omgang, og etter og uttalt symptomer, går hvert år ca. 10% av pasientene inn på sykehuset med kliniske manifestasjoner av mitralregurgitasjon. Ca 10% av pasientene med kronisk patologi krever kirurgisk inngrep.

Informasjon på nettstedet er kun til informasjonsformål og er ikke en veiledning for handling. Ikke medisinske. Kontakt legen din. oblivki

Hva er regurgitation og hva er prognosen av livet i denne patologien?

Regurgitation er bevegelsen av væsker eller gasser i motsatt retning, det vil si i retning motsatt den naturlige. Det observeres i de hule organene med muskelsammensetninger.

Fenomenet oppstår på grunn av et delvis tap av funksjonen til prekestolen eller et brudd på strukturen til partisjonene.

I artikkelen vil vi snakke om oppfølging av 1 grad, hva er det og årsakene til deres forekomst. Vi skal berøre både 2 og andre grader av en patologi.

Utbredelsen av oppblåsthet

Regnskap for utbredelsen av patologi utføres utelukkende i miljøet av profesjonelle funksjonelle diagnostiske spesialister. Graden kan ikke bedømmes i forhold til totalt antall befolkninger. Bare graden av spredning tas i betraktning i antall pasienter som gjennomgått Doppler-screening.

Tegn på omvendt blodstrøm gjennom hjertet, nemlig gjennom aorta, har vist seg å være noe mindre enn 9% av kvinnene og 13% av mannlige pasienter. Blant alle varianter av patologi er den vanligste aortaen. Det forekommer i ett av ti fag.

Det handler om kronisk patologi. Konsekvensene er mest merkbare hos eldre menn. Konsekvensene av opphissingen kan påvirke den store (CCB) og små sirkulasjonen (ICC).

Kort informasjon om anatomi

Inne i hjertet er ventiler av følgende type:

 • mitral;
 • trikuspidalklaff;
 • aortic;
 • Lungearterieventil.
Anatomisk er venstre side av hjertet under mer belastning enn høyre side, siden det virker under et tilstrekkelig høyt trykk

Mitralventilen er plassert mellom venstre ventrikel og atrium. MK refererer til bicuspid ventil typen. På venstre side er det ofte observert ulike funksjonsfeil. Venstre side er mer sannsynlig å utvikle patologier.

Tricuspidventilen har tre ventiler. Den ligger mellom høyre ventrikel og atrium. Nederlag utvikler seg vanligvis allerede i nærvær av patologi på venstre side.

Ventilen i lungearterien har også en tricuspidstruktur. Dens posisjon er hvor hjertehulene er forbundet med aorta og lungens arterie.

Posisjonen til aortaklappen er banen til blodstrømmen til aorta fra venstre ventrikel. Lungeventilen er plassert i blodstrømmen, når den sistnevnte sendes fra ventrikkelen inn i lungekroppen.

I normal tilstand av elementene i hjertekonstruksjonen, med en kontraksjon av ventilen, oppstår en naturlig lukning. Blodstrømmen i feil retning i denne tilstanden er umulig.

I spesiallitteraturen eller i medisinske diagnoser oppstår begrepet "fysiologisk opphisselse". Ved dette forstås det at patologien er minimal. Følgelig er graden av omvendt blodstrøm ubetydelig.

Det er en slik oppblåsning, som en liten vridning av blodstrømmen i en av ventilene. Hverken ventiler eller myokard er patologiske. Kliniske manifestasjoner gjør det heller ikke, eller de er minimal. Blodsirkulasjonen er ikke forstyrret.

Fysiologisk oppstyr betyr at patologien er preget av en 0-1 grad på tricuspidventilen. Ifølge studier, observeres en lignende diagnose hos mer enn to tredjedeler av friske mennesker. En slik oppblåsning er hemodynamisk ubetydelig på ventilene.

Totalt diagnostiseres fire typer oppstyr. Hver av dem tilsvarer en ventil, hvis nederlag er etablert. Hver type patologi, vi vil tilegne vår egen del, som vil beskrive i detalj arten av overtredelsen.

Mitral variant av regurgitation

Mitral regurgitasjon observeres oftest hos pasienter med hjertesykdom, uttrykt ved ventil prolaps. En annen grunn er mangelen på MK. Det ser ut som følger: MK, eller rettere sagt, dets ventiler er ikke stengt til slutten. Samtidig fortsetter atriumet å fylle med blod som strømmer gjennom venene fra lungene.

Resultatet av overfylling er overdreven strekking og økt trykk på ventrikkelen. Det er ekspansjon og fortykkelse. Denne prosessen kalles dilatasjon.

I begynnelsen vil et brudd på funksjonaliteten ikke være merkbar for pasienten. Hjertemekanismen kompenserer blodstrømmen. Hjertehulen er hypertrofisk.

Hvis en diagnose av oppblåsning på 1 grad, som vedrører mitralventilskade, vil dets kliniske manifestasjoner og konsekvenser ikke bli manifestert i mange år. Hvis patologien ikke elimineres, vil det sannsynlige utfallet være lungehypertensjon.

Årsakene til opphissingen av denne arten er som følger:

 • Prolapse MK;
 • Revmatiske abnormiteter;
 • Avsetningen av kalsiumsalter på ventilflapper;
 • Aterosklerotiske lesjoner;
 • Hjertets iskemi;
 • Autoimmune prosesser.

2 grad av patologi er uttrykt ved større mangel på MC. Strømmen kan nå midten av auricleen. Mulig stagnasjon av ICC og en rekke andre symptomer.

3 grad av skade betyr at blodstrålen på bakstrømmen trer inn i bakveggen til venstreatrium. Pulmonal hypertensjon kan oppstå, men bare hvis myokardiet ikke kan fungere normalt. Det fører til en overdreven belastning på høyre halvdel. Det er mangel på BPC.

Hvis graden av regurgitasjon er diagnostisert, vil symptomatologien ha følgende karakter:

 • Endringer i blodstrømmen;
 • Økning i trykket fra ICC;
 • Kortpustethet
 • Arrhythmia of a shimmering type;
 • Astma av hjerte type;
 • Puffiness i lungene.

Ofte opplever pasienter hjertesykdommer. Det er svakhet, merkbar cyanose av huden. Symptomer på mitral regurgitasjon er forårsaket av en sykdom som forårsaket patologi.

Ved 1 eller 2 grader er behandling ikke nødvendig. Det er nok å observere regelmessig hos kardiologen.

Årsaker til mitralinsuffisiens til ↑

Aortisk regurgitasjon

Valverdig patologi av aorta kan manifesteres på grunn av mangel på aortaklappen. Et annet alternativ er en endring i funksjonaliteten til den første aortaavdelingen, som forekommer i nærvær av en av de mulige inflammatoriske prosessene.

Oppstår på grunn av:

 • Reumatiske skader
 • Perforering av aorta ventiler;
 • Vices tilhørende den medfødte;
 • Inflammasjon av ventiler som følge av infeksjon.

En annen grunn kan være hypertensjon eller aterosklerose. Med oppblåsning strømmer blodet tilbake til ventrikkelen til venstre. Konsekvensen er overskudd av blodvolum. Samtidig reduseres blodet som strømmer gjennom CCB.

Mekanismen vil forsøke å kompensere for denne mangelen på volum, og overskytende blod vil uunngåelig komme inn i aorta. Med en lesjon på 1 grad, vil normal hemodynamikk opprettholdes i ganske lang tid. Symptom vises ikke i mange år.

Følgende symptomer forårsaket av aortisk oppkastning observeres hos pasienter:

 • svakhet;
 • Kortpustethet
 • blekhet;
 • Forbedret hjertebank
 • Angrep av angina pectoris.

Hvis patologien begynner å utvikle seg, vil det være en belastning på venstre side av hjertet.

Det forekommer i maksimal grad, noe som fører til strekk av veggen av myokardiet, som ganske enkelt ikke kan hypertrophied kontinuerlig og uten konsekvenser.

Det er hjertesvikt, pulmonal hypertensjon, blodstasis i CCB og IWC

Aortisk oppblåsthet til innholdet ↑

Tricuspid variant av regurgitation

Patologien til tricuspideventilen er et sjeldent fenomen hvis vi vurderer isolerte lesjoner. Vanligvis er den subvalvulære regurgitasjonen av tricuspidventilen resultatet av tidlige endringer i strukturen til venstre del. Karakteristisk for patologi forteller oss at lungene begynner å unike blodet med oksygen.

På grunn av brudd på normal strøm gjennom hule vener, oppstår stagnasjon i den venøse delen av CCB.

Når tricuspid-ventilen påvirkes, vises følgende symptomer:

 • Atrieflimmer;
 • Cyanose på huden;
 • hevelse;
 • Hevelse av årer på nakken;
 • Økt levervolum.
til innholdet ↑

Regurgitation av lungeventilen

Patologi manifesterer seg ofte i barndommen, fordi den er medfødt.

Den oppnådde lesjon utvikler seg vanligvis på grunn av følgende faktorer:

 • aterosklerose;
 • Endring på grunn av septisk endokarditt;
 • Lesjoner av en syfilistisk natur.

Patologi oppstår som følge av allerede eksisterende:

 • Mitral stenose;
 • Pulmonal hypertensjon;
 • Sykdommer i lungene.

Skader på andre hjerteventiler kan også være årsak til forstyrrelsen av ventilfunksjonaliteten.

Minimal eller fysiologisk oppstyr vil ikke føre til alvorlige hemodynamiske abnormiteter. Vesentlige konsekvenser manifesteres først når blodstrømmen returneres i store mengder.

Pasienten utvikler alvorlig hjertesvikt, karakteristisk for CCB, samt dyp venestasis.

Pulmonal patologi fører til kortpustethet, cyanose, stagnasjon av væske i bukhulen. Leverskader er mindre vanlige. Imidlertid kan effekten av leverskader i noen tilfeller være skrumplever.

Med medfødt oppblåsning av lungeventilen begynner symptomene i de tidlige årene. Hvis patologien ikke diagnostiseres i tide, kan konsekvensene ikke bare være tunge, men irreversible.

Tricuspid variant av regurgitation til innholdet ↑

Hva er funksjonene i patologi hos barn?

Regurgitation hos barn er vanligvis medfødt. Brudd på hjertefunksjonen er ganske vanlig.

Medfødte hjerteventilfeil, som resulterer i oppblåsthet, skyldes følgende anomalier:

 • Hypoplasia i lungeventilen;
 • Defekter av partisjoner;
 • Fallotens tetrad.

Hvis hjertekonstruksjonen er feil, er symptomene på oppblåsthet synlig kort tid etter fødselen. Hovedsakelig respekterte luftveissykdommer, cyanose i huden, mangel på høyre ventrikel. Vesentlige brudd fører ofte til døden.

Eksperter anbefaler at fremtidige foreldre, spesielt mødre, nøye overvåker sin egen helse før de forsøker å bli gravide. Under graviditet er det nødvendig å observere med den behandlende legen. Obligatorisk regelmessig gjennomgang av ultralyd.

Diagnostikk av oppblåsthet av hjerteventiler

Moderne diagnostisering av blodstrømssykdommer i hjertet gjør det mulig å fastslå patologienes natur ekstremt nøyaktig. Teknologiske metoder avslører ikke bare kurset, men også graden av regurgitasjon.

Diagnostiske metoder brukt:

 • Bryst røntgen;
 • elektrokardiogram;
 • Ekkokardiografi.

I tabellen nedenfor er hver av teknikkene beskrevet mer detaljert.

Les Mer Om Fartøyene