Myocardiodystrophy. Symptomer på sykdommen

Myokarddystrofi er en sykdom forårsaket av nederlaget i hjertemuskelen, for hvilken den inflammatoriske prosessen ikke er karakteristisk. Denne sykdommen er forårsaket av spiseforstyrrelser i hjertemuskelen. På grunn av senking av muskeltonen dannes hjertesvikt.

Myokarddystrofi er delt inn i tre faser:

 1. den første myokardiale hyperfunksjonen, det er ledsaget av hjertesmerter under enhver belastning, lav arbeidsevne, tyngde under inspirasjon;
 2. den andre - nedgangen i mekanismer med mangel på kortpustethet, forstyrrelse av hjertet, hevelse i beina, særlig om kvelden. Et elektrokardiogram vil vise atypiske abnormiteter;
 3. Den tredje er global insuffisiens med konstant hjertesmerte, kortpustethet under bevegelse. Avvik på elektrokardiogrammet er tydelig sett.

Årsaker til sykdommen

Sykdommer er delt inn i to undergrupper basert på årsakene til myokarddystrofi.

Den første gruppen inkluderer hjertesykdom: kardiomyopati, myokarditt. Til den andre - sykdommer som ikke er forbundet med problemer med hjertet. nemlig:

 • forgiftninger av forskjellig natur, inkludert kronisk;
 • forstyrrelser i det endokrine systemet;
 • anemi,
 • fysisk overarbeid;
 • akkumulering i kroppen av ulike legemidler med langvarig behandling;
 • ulike infeksjoner;
 • negativ påvirkning av stråling, overoppheting og andre fysiske faktorer.

Tegn på sykdommen

Myokarddystrofi har følgende symptomer:

 • lett tretthet, ubehag
 • astmatiske manifestasjoner selv med små belastninger;
 • hyppig hjerte smerte, uregelmessig hjerterytme rytme, uregelmessig hjerterytme;
 • manifestasjon av atypiske endringer på EKG.

Ofte er de vanlige manifestasjonene av myokarddystrofi skjult bak manifestasjonene til den underliggende sykdommen, og det ble konsekvensen av denne patologien. Så etter tyrotoksikose, arytmi, høyt blodtrykk og takykardi vises. På grunn av anemi, kan det høres støy over lungene. Etter mexidemi, kortpustethet, en reduksjon i pulsfrekvensen, hypotensjon.

Myokarddystrofi med de beskrevne symptomene trenger full behandling under tilsyn av en kardiolog.

Dismetabolisk myokarddystoni

Denne sykdommen mange leger vurderer en individuell type myokarddystrofi. Sykdommen skyldes svikt i balansen mellom protein og karbohydratformuleringer. Som et resultat avbrytes stoffskiftet.

Viktig! Dismetabolisk myokarddystrofi er ikke offisielt anerkjent, selv om det høres ganske paradoksalt ut.

Forløpet av sykdommen skyldes en metabolsk svikt i myokardiet. Det er viktig å bestemme symptomene på sykdommen i første fase i tid:

 • astma, mild tretthet, takykardi;
 • smerte i brystet (hjerte);
 • kontraktil støy over lungearterien;
 • økt hjerte størrelse;
 • hjertesvikt;
 • hypotensjon.

Unngå negative konsekvenser kan være med riktig behandling, som ikke bare er ved bruk av medisiner. For å gjøre dette trenger du:

 • holder seg til regimet;
 • Tilstedeværelsen av moderat fysisk arbeid;
 • ta et kompleks av vitaminer;
 • å overstay et sunt kosthold;
 • forebygging av virale og smittsomme sykdommer.

For å gjenopprette en sunn metabolisme er det ofte nødvendig å bruke medisiner. Utnevner ofte methandrostenolon, kokarboksylase. Avtaler kan kun gis av lege. Pasienter er også tildelt et antall vitaminkomplekser, et protein-karbohydrat diett. Anabole legemidler er nødvendig for å normalisere metabolismen i myokardiet.

Dyshormonal myokarddystrofi

Sykdommen er hovedsakelig manifestert hos kvinner i 50 år på grunn av en svikt i østrogenfunksjonen av eggstokkene. Hos menn, sykdommen manifesterer seg mye mindre ofte med brudd på testosteron produksjon. Dyshormonal myokarddystrofi har følgende symptomer:

 • nervøsitet, irritabilitet, emosjonell ubalanse;
 • svimmelhet, følelse av kvelning;
 • søvnløshet;
 • hjertesorg med dyp pusting, sport og spenning.

Myokarddystrofi av blandet opprinnelse

Sykdommen er preget av en reduksjon i myokardets systoliske funksjon, svikt i muskelfibrens funksjon. Har en betydelig effekt på hjertets muskel, noe som fører til gradvis deformasjon. Denne sykdommen kan oppstå hvis det er en forstyrrelse i det endokrine systemet og metabolisme. For å bestemme årsaken til utvikling og fullstendig behandling av sykdommen, er det nødvendig å gjennomføre en grundig diagnose. Til dags dato er den mest optimale løsningen for hjertebehandling bruk av stamceller.

Myokarddystrofi av en kompleks genese

Denne sykdommen er ikke inflammatorisk. Spørsmålet om "myokarddystrofi av en kompleks genese hva er det?" Ofte forblir lukket for de fleste pasienter på grunn av forvirringen av manifestasjonene av denne sykdommen. Men i generalisert forstand - disse er endringer i hjerteets metabolisme under påvirkning av eksterne faktorer. Årsakene til sykdommen inkluderer: alkoholisk, narkotisk beruselse, metabolsk abnormitet og disorganisering av det endokrine systemet. Myokarddystrofi skyldes også forgiftning, diabetes mellitus, overarbeid, avitaminose.

 • pasient lett trøtt
 • har kortpustethet selv under små belastninger;
 • takykardi (spesielt ved forgiftning med alkohol eller giftstoffer);
 • alvorlig hjertesmerte;
 • Svært høyt blodtrykk.

Basis for terapi er eliminering av årsaken til sykdommen. Pass på at du foreskriver stoffer som hjelper til med å gjenopprette normal metabolisme. Også pasienten bør følge en sunn livsstil med moderat trening for å opprettholde en tone. Med rettidig og riktig behandling er sykdommen helt herdbar. Det viktigste i tide å søke hjelp fra en spesialist, vil en kardiolog gi en nøyaktig diagnose og foreskrive et behandlingssystem.

Myokarddystrofi (myokarddystrofi): årsaker, tegn og behandling av ulike typer

Hvis du leser navnet på denne sykdommen i journal i en legens konklusjon, er det ikke engang å ha en dyp kunnskap om de medisinske aspekter av saksforholdet, kan det bli forstått at det er en sykdom forbundet med hjertet. Nesten alle som besøkte klinikken eller sykehuset, og at 99% av befolkningen er kjent med grunnlaget for ord som "cardio" (fra gresk. Kardia-hjerte), som forekommer i navn på yrker og prosedyrer (kardiologer, hjerte, cardiogram) og i diagnoser.

Generelle konsepter

Sykdom av myokarddystrofi er et nederlag i hjertemuskelen, som dukket opp som følge av en metabolsk lidelse i den. Denne forstyrrelsen av metabolske prosesser (bytte) fører til strukturelle skader og forstyrrelser i muskelcellene, da det sprer seg til hele overflaten av muskelen. Som et resultat er kontraktiliteten i hjertet betydelig redusert.

Det andre navnet på sykdommen - myokarddystrofi (samme hjerte muskel). På grunn av det faktum at den degenerering av cellene synes - muskelceller - og strukturene i ledningssystemet, forstyrre funksjonen som utfører myokardium. I tillegg til kontraktilitet er det spenning, ledningsevne og automatisme. Generelt er sykdommen karakterisert som sekundær, det vil si som følge av forstyrrelser. Sykdommen krever ikke bare behandling, men også oppmerksom behandling av kroppen for forebyggende formål. Det skal bemerkes at denne sykdommen ikke kan stoppe ved å fjerne inflammasjon, fordi sykdommen er ikke-inflammatorisk natur, og på overflaten med hensyn til løsningen, og kan føre til uførhet i det hele tatt.

struktur av hjertet og muskellaget

Betingede stadier av sykdommen

Det besluttet å bevilge 3 hovedfaser myokarddystrofi, hvor prosessen er utbredt eller brennvidde:

 1. Økt "slitasje" av hjertemuskelen - dens hyperfunksjon. Pasienten har langvarige smerter i hjertet og et tungt åndedrag, til og med til tross for mangel på fysisk anstrengelse. Fysisk utholdenhet er redusert. Objektive endringer (for eksempel på et elektrokardiogram) er ikke synlige.
 2. Mekanismene for kompensering av myokardiet er utarmet. Hjertets myokarddystrofi manifesteres i dyspné med fysisk anstrengelse, brudd på hjerterytmen, det er liten hevelse i beina. EKG demonstrerer atypiske endringer der forverring av kontraktil funksjonen er i begynnelsestrinnet.
 3. Signifikant reduksjon i kontraksjonsfunksjonen, en reduksjon i muskeltonen, noe som fører til total hjertesvikt. Pasienten har vedvarende smerte i hjertet, hevelse i beina, kortpustethet under fysisk anstrengelse passerer ikke selv i ro. På EKG-atypiske endringer er tydelig manifestert.

Første årsaker

Myokarddystrofi, som er klassifisert som en sykdom i en kompleks genese, er hovedsakelig en konsekvens, eller rettere, en komplikasjon av ulike sykdommer, som faktisk fører til forstyrrelse i tilførsel av myokardceller på det biokjemiske nivå. Slike brudd på grunn av en slik sekundær prosess kan være vegetativ, elektrolytt, dysmetabolisk, neurohumoral.

Alle årsakene før myokarddystrofi kan deles inn i 2 grupper:

 • Hjertesykdom;
 • Sykdommer som ikke er forbundet med forverring av hjertet.

Den vanligste for utvikling av muskulær dystrofi hjertesykdom - det kardiomyopati (myokardskade som ikke er forbundet med den typiske genesis) og myokarditt (betennelse i hjertemuskelen).

Til den andre gruppen av innledende sykdommer, i tillegg til fysisk overbelastning, inkluderer:

 1. anemi,
 2. Infeksjons og virale sykdommer, inflammasjon (for eksempel betennelse i mandlene som kronisk betennelse i mandlene, noe som svekker kroppens hele tiden, og som en konsekvens - tonzillogennaya myocardial) og også ha en negativ innvirkning på miljøet (stråling, vektløshet, overoppheting);
 3. Intoxikering (ulike forgiftninger, inkludert alkohol);
 4. Endokrine, hormonelle og metabolske lidelser (tyrotoksikose, fedme, sult, myxedem);
 5. Konsekvensene av langvarig bruk av visse stoffer (hormonelle stoffer, antibiotika, cytotoksiske stoffer).

Uansett årsak til myokarddystrofi, fører sykdommen til forstyrrelse i cellene i myokardiet og protein og energi metabolisme. Det påvirker funksjonene til elektrolytter, som deltar i sammentrekninger av hjertemusklene, og frigjør energien som er nødvendig for en slik prosess.

Dyshormonal dystrofi

I medisin, et begrep som etiologi, som generelt betyr årsakene og betingelsene for sykdomsutbruddet. Så, tilbake i 1960 akademiker G.F. Lang foreslo å klassifisere myokarddystrofi i henhold til dette etiologiske tegn. Definisjonen av denne eller den typen sykdom eksisterer selv nå.

Sykdom i "digormonal" -kursen kan være et sekundært fenomen av hormonell eller skjoldbrusk dysfunksjon.

1. Tilknyttet forringet hormonproduksjon, dyshormonal myokarddystrofi oftest forekommer hos kvinner 45-50 år eller hos menn 50-55 år. Sykdommen diagnostisert hos menn er forbundet med funksjonsfeil i testosteronproduksjon. Hos kvinner er årsaken et brudd på østrogenfunksjonen til eggstokkene som oppstår i løpet av perioden menopause, mindre vanlig er premenstruelt syndrom, sykdomsforstyrrelse med gynekologiske abnormiteter.

Det hormoner, østrogener påvirke protein og elektrolyttmetabolismen i kroppen og direkte til myokardet: takket være deres virkning å øke mengden av jern, kobber, fosfor og glukose i blod og muskler. Østrogener bidrar til akkumulering av nødvendig muskelvevsenergi, stimulerer syntese av fettsyrer. Feil i metabolisme er preget av metabolisk myokarddystrofi, som vil bli diskutert videre.

Fordi kvinner med lidelser i overgangsalderen myocardiodystrophy kan utvikle seg raskt nok, tror jeg at selv i fravær av tydelige tegn på sykdom til kvinner i en tilsvarende periode med nødvendige undersøkelser med sikte på å forebygge. Det er bedre å hindre sykdommen enn å starte.

2. Hormonale lidelser i skjoldbruskkjertelen uttrykt i en økning (tyrotoksikose) eller en reduksjon (hypotyreose) av dens funksjoner. Hyper- eller hypofunksjon fører til dystrofiske prosesser med metabolisme i myokardiet.

Behandling myocardiodystrophy dishormonal typen sendes på det første sted, for å normalisere skjoldbruskkjertelen og opprettholde en balanse i kroppen. Slike legemidler som panangin, kaliumklorid bør bare foreskrives av en lege og for den raskeste effekten av effekten - intravenøst. Hvis sykdommen har en innledende fase, er legemidlene foreskrevet for oral (ved inntak) bruk. Som et resultat, slike fenomen som:

 • Masker i hjertet, som strekker seg til venstre, forstyrrelser i hjerterytmen (takykardi, arytmi), hyppig tørste, økt nervøsitet, irritabilitet, søvnløshet, svimmelhet, alvorlig vekttap på grunn av økt metabolisme i thyreotoksikose;
 • Verk utstrålende til venstre arm av hjerte smerte, lyder dempet hjerte, hevelse, hyppige følelse av kulde, trykkreduksjon på grunn av den langsommere strømning av utskiftningsprosessen i hypotyroidisme.

I lys av det faktum at myokardialt første leveår i kroppen kan passere uten symptomer, smerter i brystet i hjertet som forårsaker kramper eller verkende smerte i venstre hånd, krever umiddelbar adgang til spesialister, som gjenspeiles av ikke lenger på det innledende stadium av sykdommen. Symptomer snakker om hjerterytme og nervesystemforstyrrelser, og vil ikke av seg selv passere.

Ved behandling av hvilken som helst form av myokard dystrofi etter bli diagnostisert, er det lagt vekt på fjerning av de underliggende årsakene til sykdommen, stimulering av de metabolske prosesser i hjertemuskelen, som oppnås ved å anvende kalium-orotat, riboksina, anabole steroider, vitamin B. Dersom det er klart uttrykk hjertesvikt, så er hjerteglykosider foreskrevet. Kompleks behandling til slutt skal føre til stabilisering av rytmen til pasientens hjerte, som i ro er lik 70 slag per minutt, ikke mer.

Prinsipper for behandling av myokarddystrofi

Dismetabolic type

En egen type myokarddystrofi, som Offisielt ikke anerkjent av leger, er en dismetabolic sykdom. Vanligvis er det en følge av ubalansen mellom karbohydrat og proteinfôr som brukes av en person som søker til leger. Navnet på den "uskrevne" diagnosen indikerer direkte at de eksisterende forstyrrelsene er forbundet med metabolisme, det vil si utveksling av stoffer, de funksjonsfeil som fremgang i myokardiet.

Slike metabolske forstyrrelser observeres som følge av mangel på vitaminer, proteiner, jern (spiserutarm), diabetes mellitus (ofte myokarddystrofi, som av denne grunn kalles diabetiker), amyloidose (et brudd på proteinmetabolismen med avsetning i vevet av produktet av transformasjonen av amyloidproteinet).

Symptomer på dysmetabolisk dystrofi

Med myokardisk dysmetabolsk dystrofi er det ekstremt viktig å reagere på symptomer, selv om de er karakteristiske for begynnelsen av sykdommen. Utviklingen av sykdommen er ledsaget av:

 • Kortpustethet, takykardi;
 • Hjertesmertsyndrom;
 • Økt tretthet;
 • Sjeldne puls, redusert trykk;
 • Tilstedeværelsen av støy over lungearterien;

Et påfølgende tegn på langvarig og progressiv myokarddystrofi kan være hjertesvikt.

Sykdom og alder

Myokarddystrofi kan oppdages hos barn i alle aldre, begynner med nyfødtex. Årsakene kan tjene som en utsatt intrauterin inflammasjon, infeksjon, og rakitt, perinatal encefalopati (lidelser i nervesystemet hos barn under ett leveår), hypervitaminose, kronisk underernæring.

Hvis et barn fra barndommen er utsatt for sterk fysisk stress eller omvendt, inaktiv og ikke tilstrekkelig aktiv, kan dette også være årsaken til myokarddystrofi senere.

Siden små barn ikke er i stand til å forklare tydelig din medisinske tilstand og symptomene er ikke så uttalt, bør foreldrene bli henvist til en kardiolog for mistanke om hjertesykdom: utmattelse av barnet, dyspné ved lave belastninger. En ultralyd av hjertet, en grundig undersøkelse og et elektrokardiogram vil kunne oppdage abnormiteter i hjertet.

Når det gjelder behandling av myokarddystrofi i svangerskapet, er det vanligvis ingen grunn til å avslutte graviditeten. Det er viktig å eliminere årsaken og forhindre komplikasjoner som påvirker utviklingen av fosteret. Nøyaktig og nøye bør behandles med de foreskrevne vitaminkompleksene for å unngå allergiske reaksjoner. I nærvær av en slik sykdom avgjøres spørsmålet om den naturlige fødselsprosessen individuelt etter levering av alle analyser.

Dystrofi av blandet genese

anemi utseende (lave nivåer av hemoglobin, de røde blodlegemer), spesielt i tidlig barndom, samt endokrine forstyrrelser, mangel på vitaminer, sykdommer i metabolismen på grunn av økt skjoldbruskkjertelen hos voksne og i fremtiden for barn kan føre til myocardialt dystrofi blandet genesis. Dømme årsaker og symptomer på sykdommen kan være basert på navnet på diagnosen: sykdommen oppstår under påvirkning av flere faktorer. Med denne typen dystrofi påvirkes myokardiet, som kan deformere med tiden. Cellvev strekker seg, svekkes, tykkelsen på partisjonene minker.

En effektiv metode for å bekjempe en slik sykdom er behandling med stamceller. Pasienten samples slike celler, blant hvilke de mest livsfarlige er valgt og introdusert i kroppen. Sunn celler festes til de berørte i hjertet, erstatning av syke celler finner sted. Etter slike prosedyrer forbedrer den vaskulære tilstanden, blodsirkulasjonen og oksygenstrømmen til cellene forbedres.

Det er ikke tillatt å behandle folkemidlene for myokarddyskopi av noe slag. Det eneste som kreves, og avhenger av personen som har en slik diagnose, er å følge visse livsregler, Ikke relatert til rusmiddelbehandling:

 1. Gi moderat trening på kroppen.
 2. Hold balanse mellom hvile og arbeid.
 3. Holde seg til et rasjonelt kosthold.
 4. Negate dårlige vaner.
 5. Prøv å unngå stress, nervøsitet, hypotermi og forkjølelse.

Skadelige vaner som årsak til sykdom

En konsekvens av hyppig alkoholbruk er utviklingen av alkoholisk myokarddystrofi, relatert til kategorien giftig. Gift legeme permanent plassert deri i etanol (alkoholholdig drikk-komponent) fører for myokardielle lidelser der cellemembraner ødelegges og mengden av fettsyre og kalium er drastisk redusert. Deretter alkoholholdig dystrofi manifestert arytmi, alvorlig pustebesvær, kortpustethet, og ødem. Som en konsekvens - hjertesvikt. I denne hjerte smerte er vanligvis fraværende, selv om, etter min mening, hvis i tillegg til alkohol myocardiodystrophy det er andre underliggende årsaker til sykdom (diabetes, stress), det er ganske tydelig smerter i hjertet.

EKG i alkoholisk myokarddystrofi:

Grunnlaget for sykdommen er nerver

Det bør nevnes og om et slikt skjema som neuroendokrin myokarddystrofi. Til sitt utseende fører hyppige sterke neuroser, angst. Spenningen i nervesystemet, som i lang tid er i en tilstand av økt spenning, bidrar til overdreven frigjøring av adrenalin i blodet. Dette bryter mot den naturlige balansen mellom kroppens forbruk, noe som øker belastningen på hjertemuskelen. Som et resultat oppstår myokarddystrofi.

Det skal bemerkes at det moderne livet er ganske "disponibelt" til forekomsten av slike sykdommer, siden folk i flertallet er utsatt for stress og belastninger på nervesystemet. Derfor er det obligatorisk å sjekke med en kardiolog og nevrolog for forebyggende formål.

Bare hjertet er i stand til å sikre en konstant blodsirkulasjon i kroppen vår. Som hovedkroppen er det den mest sårbare. Brudd på noen av dens funksjoner er fulle av negative konsekvenser for hele organismen. Derfor må du behandle ham med forsiktighet og oppmerksomhet: I det minste ubehag i brystet, smerter eller endringer i rytmen, og enda mer hvis du har kortpustethet, hevelse og økt tretthet, bør du umiddelbart vende deg til spesialister. Det er bedre å ta forebyggende tiltak enn å angre på myokarddystrofi som ikke er avslørt i begynnelsen, og ikke å kaste bort tid og energi ved behandling.

Symptomatisk myokarddystrofi, effektive metoder for diagnose og behandling

Myocardiodystrophy (MCD) - er et uttrykk som anvendes på en gruppe av hjertesykdommer som ikke er forårsaket dårlig oksygen (iskemi), hjertemuskel, i motsetning til sykdommer som hjerteinfarkt og angina pectoris, og blir registrert, særlig hjertesvikt. Myokarddystrofi av en kompleks genese er et slag av begrepet "myokarddystrofi".

Årsakene og risikofaktorene til MCD

Eventuelle endringer og patologier som forekommer i kroppen har sine egne grunner. MKD er en av disse patologiene. Hovedårsakene og følgelig risikofaktorer for sykdommen er:

 • hypoksemi (lavt oksygen i blodet);
 • giftig forgiftning (inkludert narkotikamisbruk og alkoholisme);
 • beriberi (fullstendig mangel på vitaminer) og hypovitaminose (mangel på vitaminer);
 • generell dystrofi, cachexia (ekstrem tretthet);
 • endokrine lidelser (hypothyroidism, hypertyreose);
 • brudd på elektrolytt-, lipid-, protein- og karbohydratmetabolismen;
 • myopati, myasthenia gravis (nevromuskulære lidelser);
 • brudd på hormonell bakgrunn (for eksempel i overgangsalder) - i dette tilfellet er det en dyshormonal myokarddystrofi;
 • fasting og noen feil dietter.

En rekke virussykdommer betraktes som en hyppig risikofaktor i utviklingen av myokarddystrofi (MCD). Kroppen, i tilfelle av virusangrep, er i stand til å takle de vanligste patogener, men det trenger ro for dette.

I kampen mot virus på grunn av ikke-spesifikke immuntilnærminger, blir vev skadet rundt lokalisering av virusmultiplikasjon. Dette skader selvfølgelig kroppen. Det er mot bakgrunnen av virusinfeksjoner, spesielt kronisk tonsillitt, at tonsillogen myokarddystrofi kan forekomme.

Forebygging av myokarddystrofi (MCD) er basert på forebygging og rettidig behandling av alvorlige sykdommer, som koronar hjertesykdom, diabetes mellitus, hypertensjon og andre. Overholdelse av visse prinsipper for atferd og driftsmåten også redusere risikoen for hjertemuskelen dystrofi -.. R e MCD sykdom (unngåelse av dårlige vaner, et sunt kosthold, alderstilpasset fysisk aktivitet, etc...).

Tegn og symptomer på ICD

Symptomer og behandling av myokarddystrofi er nært beslektet. Gitt det faktum at ICD oppstår på grunn av visse sykdommer og effektene av ulike patogener, er det nødvendig å være oppmerksom på tilsynelatende atypiske skilt og behandle nøyaktig den underliggende sykdommen.

Med myokarddystrofi (MCD) manifesteres et bredt spekter av symptomer, så la oss fokusere på de som kan indikere et mer alvorlig og alvorlig brudd på hjerteaktiviteten, noe som kan ha tragiske konsekvenser.

Myokarddystrofi (MCD), begynner vanligvis med uspesifikke symptomer, i forgrunnen som er manifestasjoner av den underliggende sykdommen. Det kan være influensa, tonsillitt, diabetes mellitus.

 • økt tretthet;
 • generell svakhet;
 • økt temperatur;
 • ofte er det muskel- og ledsmerter.

Et varselsignal av sykdommen er en tilstand der andre symptomer legges til de ovennevnte karakteristika. Tilstedeværelsen av disse symptomene kan vare i flere dager (eller uker) etter infeksjon. I dette tilfellet bør du søke medisinsk hjelp, og umiddelbart.

Først og fremst snakker vi om vegetative sympatiske tegn, for eksempel brystsmerter. Sårhet kan ha en brennende følelse som ligner smerte i angina pectoris:

 • smerte bak sternum, kjedelig, astringent;
 • Det er en følelse av press eller tyngde i brystet.

Brystsmerter kan imidlertid ha en helt annen karakter.

I tillegg kan myokarddystrofi (MCD) en følelse av hjertebanken (høy risiko for arytmi). Når hjertet er svekket så mye at dets pumpefunksjon er forstyrret, vises kortpustethet og hevelse. Ødem forekommer hovedsakelig på anklene, men kan påvirke hele nedre lemmer. I sengete pasienter, i sin tur, hevelse opptrer i lumbal regionen.

Viktig! Hvis hevelsen er omfattende, kan den påvirke hele kroppen.

Klassifisering av MCD

Sekundær myokarddystrofi (sekundær kardiomyopati) oppstår på grunn av noen systemiske sykdommer, i henhold til hva som er klassifisert. De viktigste årsakssykdommene:

 • infeksjoner av viral etiologi, samt rickettsia, bakterier, sopp, protozoer, etc.;
 • metabolske, ernærings, endokrine sykdommer og forstyrrelser i glykogen akkumulering, mucopolysaccharidoses, kronisk idiopatisk xantom og andre metabolske sykdommer, metabolske forstyrrelser, kalium- og magnesiummangel, anemi, avitaminosis, hypotyroidisme eller hypertyreoidisme, adrenal funksjon er utilstrekkelig, akromegali;
 • systemisk lupus erythematosus, reumatoid artritt, sklerodermi, dermatomyositis og andre sykdommer;
 • granulomatøse infiltrater forårsaket av sarkoidose eller leukemi;
 • arvelig muskeldystrofi, arvelig ataksi og andre nevromuskulære sykdommer;
 • allergiske og giftige reaksjoner: lidelser og sykdommer forårsaket av forbruk av alkohol og / eller medisiner.

Fortyndet myokarddystrofi er en sykdom i hjertemuskelen med et brudd på systolisk funksjon og dilatasjon av venstre ventrikel eller begge ventrikler. Etiologien til sykdommen er mangfoldig. Det kliniske bildet er oftest representert ved symptomer på hjertesvikt eller hjerterytmeforstyrrelser.

Hypertrofisk myokarddystrofi er preget av hypertrofi til venstre (i de fleste tilfeller) eller høyre ventrikel. Diastolisk dysfunksjon manifesterer seg med normal eller økt kontraktilitet. Dette er en karakteristisk arvelig sykdom.

Begrensende myokarddystrofi er svært sjelden. Det er hovedsakelig i diastolisk, så vel som i systolisk dysfunksjon. Typisk reduseres det diastoliske volumet til venstre eller begge kamrene.

Den arytmogene myokarddystrofi i høyre ventrikel er karakterisert ved en progressiv erstatning av det høyre ventrikulære myokardium med et fettbindende vev. Denne sykdommen er ofte arvelig, den første av manifestasjoner er ventrikulære arytmier.

Spesifikke og uklassifiserte typer MDC

Uklassifisert myokarddystrofi (MCD) inkluderer sykdommer som klart går utover de tidligere gruppene. Disse inkluderer:

 • fibroelastose;
 • mitokondrialt MCD;
 • systolisk dysfunksjon med minimal dilatasjon.

Spesiell myokarddystrofi er en gruppe sykdommer som er forbundet med spesifikke hjerte- eller systemiske lidelser. Denne gruppen inneholder følgende undergrupper:

 • iskemisk ICD - manifestert som utvidet MKD med koronararteriesykdom;
 • valvular MKD - et brudd på funksjonen til ventriklene, uforklarlig av graden av hemodynamikk;
 • hypertonisk MCD - utvidet eller restriktiv MKD med hypertensjon assosiert med hypertensjon;
 • inflammatorisk MKD - myokarditt, assosiert med myokarddysfunksjon;
 • dysmetabolic myokardial manifestert endokrine forstyrrelser (hypertyreoidisme, hypotyroidisme, diabetes mellitus), mangelfulle mineraler (K, Mg, Se), næringsmangel (anemi, vitaminmangel, senil amyloidose), infiltrasjons sykdommer;
 • myokarddystrofi av ICD på grunn av giftig skade og overfølsomhet (alkohol, katekolaminer, tetracyklin-antibiotika);
 • systemiske sykdommer - systemisk lupus erythematosus, revmatoid artritt, sarkoidose, leukemi;
 • muskeldystrofi - det kliniske bildet ligner en utvidet MCD;
 • myokarddystrofi MFD i svangerskapet - oftest utvikler seg i den siste trimesteren av svangerskapet eller etter fødsel, noen ganger - til og med 5 måneder før og etter fødselen;
 • dyshormonal myokarddystrofi - i de fleste tilfeller manifesterer seg i klimakterien, under pubertet, kan årsaken være Cushings sykdom eller tyrotoksikose.

Diagnose av MCD

Klinisk undersøkelse ved hjerte-dystrofi kan vise:

 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • systolisk murmur på grunn av mitral regurgitation;
 • uregelmessig hjerterytme med atrieflimmer;
 • kongestiv auskultasjon av lungene i venstre sidet hjerte dekompensasjon;
 • hevelse i jugularvenen;
 • hepatomegali og ødem i underdelene med høyre dekompensering.

EKG-funn er ikke spesifikke. EKG i myokarddystrofi kan være nesten normalt, men det er mange endringer i ST-segment-anomalier og T-bølgeinversjon, opp til forekomsten av patologiske Q-bølger eller en bunke av Hans. I tillegg er hjertearytmier identifisert, slik som:

 • sinus eller supraventrikulær takykardi;
 • atrieflimmer;
 • forstyrrelser av systemet eller ventrikulære arytmier.

Laboratorietester for myokarddystrofi (MCD) viser også ikke konkrete resultater. I de avanserte stadier av sykdommen er det hyponatremi, hyperurikemi, og nyresvikt er ofte bestemt. I tillegg er det forhøyede nivåer av norepinefrin og natriuretiske peptider.

På røntgen bilde når myocardiodystrophy (MCD) er synlig utvidelse av hjerte skygge, kan lunger indikasjoner i lungekretsløpet, eventuelt med et bilde av lungeødem være tilstede flyuidotoraks.

En grunnleggende undersøkelse for diagnostisering av myokarddystrofi (MCD) er en ekkokardiografisk undersøkelse. Ekkokardiografi med MKD viser dilatasjon av hjertets kamre, spesielt venstre ventrikkel på grunn av en reduksjon i dens kontraktilitet og en lav utkastningsfraksjon.

Behandling av MCD

Spesiell behandling av myokarddystrofi (MCD) er ikke tilgjengelig, og derfor er egnet behandling for hjertesvikt foreskrevet.

Ved behandling av MCD brukes ulike metoder og medikamenter avhengig av etiologien.

Hos personer med hjertesymptomer i myokarddystrofi utføres behandling som en del av sykehusinnleggelsen. Av grunnleggende betydning er sengelast, som må observeres i minst 2 uker. I tillegg er legemiddelbehandling foreskrevet.

Obligatorisk i myokarddystrofi (MCD) er absolutt utelukkelse av alkohol i løpet av og i 6 måneder etter sykdomsreduksjon. I tillegg, i løpet av denne perioden, bør fysisk aktivitet, sport være begrenset. Det anbefales også å begrense saltinntaket, slutte å røyke. Alle disse faktorene byr på hjertet, som trenger tilstrekkelig hvile for fullstendig gjenoppretting.

Viktig! Ved komplikasjoner med forekomsten av arytmier med ICD, anbefales elektrokardiostimulering.

Terapeutiske baser av myokarddystrofi (MCD):

 • behandling utføres som i tilfelle hjertesvikt;
 • fysisk ro, reduksjon av salt i kostholdet;
 • ACE-hemmere (i tilfelle intoleranse administreres angiotensin II antagonister);
 • beta-blokkere;
 • diuretika ved overbelastning;
 • antikoagulantia (Warfarin) for å forhindre trombose;
 • støtte av blodsirkulasjon;
 • biventrikulær stimulering, avhengig av resultatene av EKG.

Inhibitorer av enzymet som omdanner angiotensin

Angiotensin-konverteringsenzym-hemmere (ACE-hemmere) tilhører gruppen av kardiopreparasjoner. Dens administrasjon fører til en reduksjon i dannelsen av angiotensin II og akkumulering av bradykinin. Resultatet er utvidelsen av arterioler og venules. Utløpet av Na + og vann øker i nyrene, og utskillelsen av K + reduseres.

Hittil har mekanismen ved hvilken ACE-hemmere er i stand til å forhindre myokard remodeling etter akutt hjerteinfarkt, ikke blitt fullstendig forklart. I tillegg fører langvarig bruk til regress av allerede utviklede hypertrofiske forandringer i blodårene og hjertet.

Fra mage-tarmkanalen er legemidler absorbert godt, og med unntak av Captopril er deres absorpsjon ikke avhengig av samtidig spising. Legemidler i denne gruppen er anvendt enten i den aktive form (captopril, lisinopril), eller - i de fleste tilfeller - i form av prodroger og metaboliseres i leveren og det aktive middel (f.eks, enalapril, perindopril, spirapril).

ACE-hemmere skilles ut fra kroppen, hovedsakelig gjennom nyrene. Derfor, i tilfelle av brudd på nyrefunksjon, er det nødvendig å redusere dosen.

Betablokkere

Betablokkere er rusmidler som blokkerer beta-adrenerge reaksjoner.

Den mest signifikante effekten av beta-blokkere er manifestert i kardiovaskulærsystemet. Svaret er en negativ inotropisk, dromotropisk og kronotropisk effekt på hjertet. Med andre ord, beta-blokkere:

 • redusere hjertefrekvensen;
 • redusere kraften av sammentrekninger;
 • redusere ledningsevnen til det ledende systemet;
 • redusere myokardets excitabilitet.

Med bremsning av hjertefrekvensen minker hjertekonsentrasjonen mens det reduserer reninsekresjonen i nyrene. Hvis betablokkere administreres kortsiktige, forårsaker de en reduksjon i hjerteutgangen og en økning i perifer motstand. På den annen side er effekten av langvarig opptak å redusere perifer motstand.

Komplikasjoner av sykdommen

Komplikasjoner i tilfelle MCD er representert ved risikoen for skade på størstedelen av hjertet, som kan manifesteres ved et bilde av akutt hjertesvikt, når hjertet ikke klarer å utføre sin pumpefunksjon riktig og fullt ut.

I tillegg er det med MCD risiko for ondartede arytmier, noe som kan føre til døden. De oppstår som et resultat av feilaktig opprettelse og overføring av impulser i hjertet, som skyldes nekrotiske lokaliseringer i hjertemuskulaturen.

Komplikasjoner av MCD inkluderer risikoen for emboli enten i lungene eller inn i systemiske arterier, vanligvis basert på arytmier. I dette tilfellet er det mulig å blokkere blodkar med etterfølgende forstyrrelser av blodtilførselen (iskemi) av stedene som gir dette blodkaret og dør (nekrose).

Også som en komplikasjon av ICD kan det forekomme effusjoner av berørte områder av myokardiet, som er i det ytre skallet i hjertet (kongestiv perikarditt), samt betennelse i perikardiet (perikarditt). Exsudasjon, avhengig av mengden, kan forhindre tilstrekkelig fylling av hjertet med blod.

Komplikasjonen til MCD kan være plutselig død, hovedsakelig på grunn av arytmier; ifølge noen eksperter, forekommer denne komplikasjonen i MCD i 15% av tilfellene.

Noen med ICD etterlater alvorlige konsekvenser for hjertet, noen etter at behandlingen ikke har noen spor av sykdommens tilstedeværelse. Derfor er det svært vanskelig å forutsi prognosen.

Behandling av myokarddystrofi

Myokard er muskellaget i hjertet, som er ansvarlig for kontraktil aktivitet. Når stoffskiftet i celler (kardiomyocytter) er feil, gjennomgår de dystrofiske forandringer. Hva er myokarddystrofi? I følge den internasjonale klassifikasjonen av sykdommer, har en slik myokardiell lesjon sin egen ICD-10-kode (142).

Årsaker til myokarddegenerasjon

Denne patologien er ikke relatert til inflammatoriske prosesser eller hjertesykdom. Forstyrrelsen av metabolisme i muskelvev oppstår under den negative påvirkning av eksterne og interne faktorer. Myokarddystrofi er en sekundær lidelse, det er alltid en konsekvens av en annen anomali som utvikler seg i kroppen. Dystrofiske forandringer over tid fører til en forringelse i "pumpe" -funksjonen av hjertets muskelvev. Symptomer og behandling av myokarddystrofi er gjenstand for denne artikkelen.

I sjeldne tilfeller kan man høre om identifisering av ideopatisk myokarddystrofi - patologi, hvis pålitelige opprinnelse ikke er etablert. De fleste bruddene kan fortsatt bli klassifisert, avhengig av årsaken som forårsaket det.

 1. Giftig.

Årsaken til denne typen patologi er den negative virkningen av giftige elementer på myokardceller. Som slike giftige kilder kan fungere alkoholholdige drikkevarer, tobakk, medikamenter, gift, enkelte grupper av legemidler (cytostatika, antibakterielle midler, hjerteglykosider, NSAIDs) anvendes i store doser. Alkohol og andre dystrofi ledsaget av tremor i de øvre ekstremiteter, sterk svetting, irriterende oppførsel, anstrengt pusting, hevelse, atrieflimmer, svak puls, hjerteastma. Hjertestørrelsen øker.

MCD (hjerteinfarkt) i dette tilfellet omfatter lidelser som skyldes hormonelle eller endokrine forstyrrelser. For eksempel, diabetisk form (diabetes), thyrotoxic (hypotyroidisme, hypertyroidisme - dysfunksjonell tilstand skjoldbruskkjertel), oppvekst. Årsaken kan være dannelsen av feokromocytom (svulster i binyrene). Avhengig av den spesifikke prosess eller metabolske dyshormonal myocardiodystrophy forskjellige ytterligere symptomer på lem ødem, kardial smerte, forskjellige typer av arytmier med en økning i myokardial kontraktilitet eller bradykardi, avtar stoffskiftet.

Årsaken til de dystrofiske endringene i myokardittstrukturen er den klimakteriske perioden, premenstruelt syndrom, livmorfibroider, ovarie dysfunksjon. Den hormonelle bakgrunnen til organismen under disse forholdene varierer betydelig, noe som fører til utvikling av dismetabolske fenomener i myokardiet. De viktigste symptomene på overgangsalderen er hetetall, takykardi, svette, ømhet i hjertet, humørsvingninger.

Typen av dystrofi, som er basert på de uttrykte forstyrrelsene i nervesystemet (for eksempel VSD). For slike patologier er preget av økt frigivelse av adrenalin, skaper det i sin tur forutsetningene for myokardets arbeid i en styrket modus. En person opplever konstant angst, frykt, fortvilelse, faller i en deprimert tilstand. Hjertet er ustabilt samtidig, rytmen går tapt, pusten blir hyppigere, blodtrykket stiger.

Oftest forekommer denne form for patologi mot bakgrunnen av kroniske smittsomme sykdommer (tonsillitt, tonsillitt). Utsatt for dystrofiske lidelser, hovedsakelig unge mennesker. Immunantistoffer "angriper" kardiomyocytter, oppfatter dem som fiendtlige elementer sammen med patogen flora (streptokokker). Typiske manifestasjoner: Rapid hjerterytme, kortpustethet under trening, generell forgiftning av kroppen forverres av kvelden.

Det er forbundet med økt fysisk stress under intens trening. Problemer med myokardets arbeid oppstår i forberedelsesfasen før neste konkurranse. Følgende patologiske tegn er notert: merket hjertebank, sømmer i brystet, senking av arterielt trykk og bradykardi.

MKD utvikler seg med jernmangel, tung blødning, hemolytisk anemi. Resultatet av slike forhold er hypoksi. Mangel på oksygen påvirker de metabolske prosessene negativt, cellens struktur av myokardiet gjennomgår patologiske forandringer. Hva føler en person mens han gjør dette? Hud dekker blø og blek, hjertet slår ofte, dyspnø oppstår, karotisarterier intensivt pulserer, støy vises under lytting.

I tillegg til det ovenstående kan du spesifisere andre forutsetninger for myokardiodystrofe sykdommer:

 • Nephrogen glomerulonefritis (patologisk rekonstruksjon av nyrevev), komprimering av nyrene ved tumorblinder.
 • Sykdommer med akkumulativt syndrom (mukopolysakkaridose, amyloidose, glykogenose, Wilson-Konovalov syndrom).
 • Dysfunksjon i mage-tarmkanalen (hepatitt, leverfeil, gastritt).
 • Virkningen av fysiske gjenstander eller andre eksterne påvirkninger (traumer i brystområdet, vektløshet, langvarig vibrasjon, overoppheting, stråling).
 • Overvektig kroppsvekt eller plutselig vekttap på kort tid.
 • Mangel på vitaminer og sporstoffer forbundet med dårlig ernæring, langvarig fasting, bruk av ubalansert mono-diett med det formål å miste vekt.
 • Hypokalemi, saltoppløsninger i hjertevev.
 • Graviditet, spesielt med utvikling av sen toksisose.
 • Allergiske reaksjoner.

Det er diffuse dystrofiske og fokale lesjoner av myokardiet.

Diffuse forandringer påvirker hele hjertets muskellag, sprer jevnt i alle retninger. Mens fokal dystrofi av hjerte-myokardiet gjelder bare enkelte deler av vevet.

Hva er myokarddystrofi av en kompleks genese?

Separat kan du identifisere slike former for MZD som et brudd på blandet eller komplekst genesis. I dette tilfellet er opprinnelsen til patologiske fenomener i kardiomyocytter forbundet med flere årsaker, for eksempel skjoldbruskdysfunksjon, avitaminose, en dråpe i hemoglobinnivå i blodet og smittsomme lesjoner.

Bestem nøyaktig hvilken av grunnene som har større effekt på endringene som foregår, er ganske vanskelig. Behandlingen av slike pasienter medfører også noen vanskeligheter, da det er nødvendig å ta hensyn til ulike faktorer ved valg av medisiner. I tilstanden av myokardiet, reflekterer denne patologien mer merkbart: under påvirkning av flere negative fenomener, trer hjerte muskler ut raskere, deformerer, cellene strekker seg, mister sin styrke, septum blir tynnere.

Funksjoner MCD hos barn

Myokarddystrofi hos barn utvikler ofte i prosessen med intrauterin utvikling. Under en dysfunksjonell graviditet kan et fremtidig barn av ulike årsaker oppleve akutt eller kronisk oksygen sult. En annen grunn til fremveksten av degenerative prosesser er infeksjonen av fosteret i morens livmor. Det er mulig å spesifisere noen andre vanlige årsaker til utviklingen av KOL i barndommen:

 • følsomhet for hyppige katarrale og virus sykdommer;
 • påvisning av perinatal encefalopati;
 • anemi,
 • stillesittende livsstil;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • overdreven fullstendighet;
 • dysfunksjon av det endokrine systemet;
 • rusmiddelforgiftning.

Ofte er denne typen patologi diagnostisert, som venstre ventrikulær dystrofi. Dette forklares av det faktum at det meste av arbeidsbelastningen i prosessen med kontraktil aktivitet faller på denne avdelingen av hjertet. Spesielt utsatt for lesjoner i myokardiet, partisjonering av bakre del av venstre ventrikel og atrium, samt avgrensning av begge ventrikler mellom seg selv.

Må jeg bli innlagt på sykehus for behandling?

Som regel er det ikke nødvendig med sykehusinnleggelse av pasienter med diagnose av myokarddystrofi. Løpet av medisinering kan pasienten ganske enkelt passere uavhengig hjemme. Legen foreskriver nødvendige stoffer og kontrollerer behandlingsprosessen. Unntaket er den forsømte form av sykdommen. I slike tilfeller opplever en person karakteristiske symptomer:

 • kortpustethet i rolig tilstand;
 • utviklingen av alvorlige hjerterytmeforstyrrelser;
 • permanent puffiness i lemmer.

Alle disse tegnene indikerer en hjertesvikt. Endringer i myokardiet blir irreversible, slik at behandlingsprosessen for en pasient med en slik diagnose skal organiseres på et sykehus.

Stadier av myokarddystrofi

Forstyrrelser i strukturen av myokardceller gjennomgår flere stadier i utviklingen.

 1. Den første fasen kalles kompenserende.

Den innledende perioden for endringer under påvirkning av dismetabolism er preget av lesjon av brennstofftype. I dette tilfellet fungerer kompensasjonsmekanismen: Nye celler vises rundt skadede områder, størrelsen på hjertevevet øker. Prosessene som forekommer anses å være reversible. Symptomatik i første fase: smerter i thoracic region av komprimerende karakter i ro, kortpustethet med moderat fysisk anstrengelse, rask tretthet.

 1. Den andre fasen er kjent som subkompensator.

Mangelen på næringsstoffer i myokardiet forverres. Berørte foci vokser i størrelse og forener med hverandre. Sunt vev oversvokses med nye celler i store mengder, og prøver å erstatte grupperinger av endrede kardiomyocytter. Som et resultat, hjerteveggene tykkere, kontraktile funksjonen forverres. Krenkelser kan fortsatt reverseres med rettidig og riktig organisert behandling. Symptomatik i andre fase: arytmi utvikler, konstant dyspné, ødem i nedre ekstremiteter i nærheten av kvelden.

 1. Den tredje fasen er dekompenserende.

Strukturelle modifikasjoner av myokardceller er uttalt og skaffer seg en diffus karakter. Overtredelser blir anerkjent som irreversible. Sammentringene i hjertet blir dårligere. Hjertefeil utvikler seg. Symptomatologi av det tredje trinn: alvorlig pustebesvær, selv i fravær av fysisk anstrengelse, er nesten fullstendig tap av arbeidskapasitet, forverring svikt av sinusrytme, blir leveren forstørret i størrelse, ikke passerer hevelse, blir huden blek nyanse, stagnerer blod i lungene, EKG reflekterer betydelige endringer i hjertet.

symptomer

Hjerte dystrofi er ledsaget av karakteristiske symptomer:

Uttrykt i form av dyspnø. Svake kontraktile bevegelser i myokardiet fører til utilstrekkelig blodtilførsel og oksygenmangel. Avdelingen for medulla oblongata, ansvarlig for åndedrettsfunksjonen, løser dette problemet med en rask pustrytme, med ubehag i malmcelleområdet.

 • Brudd på rytmen av sammentrekninger.

Dysmetabolisk myokarddystrofi er ledsaget av skader på kanalene for gjennomføring av natrium og kalium. Disse elementene bidrar til riktig drift av ledende baner. Når de er skadet, klipper det syndoatriale senteret dårlig med sine funksjoner, det setter en forvrengt hjerterytme. De gjenværende partier av ledningssystemet, henholdsvis i tilstrekkelig grad å fordele eksitasjonsbølgelengde til at atriene og ventriklene som provoserer ukoordinerte arbeidskammere. Mulige typer rytmeforstyrrelser: takykardi, atrieflimmer, ekstrasystol, blokkering av ulike deler av myokardiet.

 • Forverring av blodsirkulasjonen.

Blodsirkulasjonen er forstyrret på grunn av progressiv hjertesvikt. Som et resultat reagerer de fjerneste delene av kroppen med utseende av ødem.

Feil forekommende metabolske reaksjoner fremmer akkumulering av henfallsprodukter og melkesyre. De navngitte elementene påvirker nerve reseptorene, personen føler smerte som kommer fra den øvre delen av hjertet. Smertefulle opplevelser i lang tid passerer ikke, de kan ikke elimineres av "Nitroglycerin". Syndromet forekommer selv i fravær av fysisk aktivitet.

 • Tilstedeværelsen av støy når du lytter.

Trange sammentrekninger av myokardiet manifesteres av nedsatte hjertetoner, utseendet av støy. De er produsert av strakte ventrikulære kamre, i tillegg til mitralventilen, hvis ventiler ikke lukkes helt, slik at blodlekkasje går tilbake til venstre atrium.

 • Økt hjerte størrelse.

Dette skyldes strekking av hjerteceller og konsolidering av muskellaget.

diagnostikk

Diagnostiske tiltak er rettet mot å bestemme arten av de endringer, sykdomsårsaker og differensiering av degenerative forstyrrelser fra andre betingelser med lignende symptomer. For eksempel, thoracic radiculopathy. Det er smerte i brystet, tap av følsomhet i dette området, rask hjertefrekvens, økt angst, ømhet kan spre seg til venstre arm.

For å fastslå riktig diagnose, bruk følgende metoder:

Denne studien gjør det mulig å identifisere kroppens økte størrelse, edematøse fenomener, avvik i ventrikels arbeid i forskjellige faser av sammentrekning, nivået av komprimering av hjerteveggene, forringelse av kontraktil aktivitet.

Registrerer symptomer på hjertefeil, kronisk myokardial insuffisiens, akselerert blodstrøm og dens økte volum, lavt trykk i ventriklene og atria, og i løpet av fartøyene.

 1. EKG i hjertet (elektrokardiografi).


På den kardiogrammet kan ses: En flat T-bølger, som reflekterer svake ventrikulære kontraksjoner, reduksjon av amplituden av alle tennene på grunn av defekte hjertefunksjon, tegn på partielle blokkering i grenene gren blokk, uregelmessige kontraktile systemer.

 1. Av en nukleær magnetisk resonansavbildning kan festes følgende endringer: nærvær av fokal eller diffus forstyrrelser i hjertet økt, ubalansert tetning infarkt i et tidlig stadium av tynning muskelen laget i et sent stadium av MCD.
 2. Røntgenundersøkelse.

Viser lav puls, hypertrofi til venstre eller høyre ventrikel, stagnasjon av blod i lungene.

En biopsi av myokardvev kan også brukes. Analysen gir mulighet til å identifisere patologiske forstyrrelser av enzymmetabolisme, graden av ødeleggelse av muskelfibre, strukturelle modifikasjoner av kardiomyocytter.

For å bestemme avvikene forbundet med penetrering av kalium- og natriumpartikler gjennom cellemembranen, utføres scintigrafi.

Blodprøven viser ingen abnormiteter.

behandling

Hovedmålene med behandlingsaktiviteter er:

 • eliminering av dismetabolism;
 • etterfylling av manglende næringsstoffer;
 • påvirkning på årsaken til dystrofi.

Egenskaper ved behandling av noen typer MZD:

 1. Vellykket behandlet dyshormonal dystrofi. Vanskeligheter oppstår når man eliminerer endringer som har oppstått på bakgrunn av arvelige sykdommer.
 2. Patologier av smittsom natur trenger antibiotika.
 3. Sportsdystrofi bør bare elimineres når man optimaliserer fysisk anstrengelse.
 4. Nevrogen myokarddystrofi krever bruk av beroligende midler, rådgivere psykolog.
 5. Alkoholiske dystrofiske forstyrrelser er vanskelige. Rehabiliteringsprosessen varer i årevis. Samtidig vil vellykket behandling ikke oppnås hvis en person fortsetter å være avhengig av alkoholholdige drikkevarer.

Drug therapy er grunnlaget for kampen mot ICD.

For å gjenopprette elektrolyttbalansen i myokardets vev, må du ta:

 • "Retabolil";
 • "Asparkama";
 • "Panangin";
 • folsyre;
 • Kalium Orotate;
 • vitaminkomplekser (spesielt med gruppe B og askorbinsyre).

For å støtte hjertet i forhold til næringsdefekt og i nærvær av hypoksi, vil det hjelpe:

Preparater fra gruppen av beta-blokkere ( "Anaprilin ') bidrar til reduksjon av sympatisk nervesystemaktivitet i forhold til hjertemuskelen, takykardi eliminere.

"Mildronate" -effekt

Interessant faktum: fra 1. januar 2016 meldoniy - aktivt aktivt element av "Mildronata", som finnes i blodet av utøvere, vil føre til diskvalifisering. Dette har allerede skjedd med den berømte tennisspilleren Maria Sharapova, som brukte stoffet i lang tid. Atleten mistenkte ikke at meldonia har blitt utestengt nylig.

Dette er en billig, men nyttig medisin likestilles med hjerte-vitaminer, er det mye brukt i profesjonell idrett for å styrke hjertet og tilpasse den til den økte intensiteten i treningen. Legemidlet ble oppfunnet på 1980-tallet i vitenskapelige latviske laboratorier. Siden da har den vært mye brukt i behandlingen av hjertesykdommer. Dens handling er å gjenopprette de skadede strukturer av kardiomyocytter på grunn av oksygen sult. Men nå er "Mildronate" -effekten anerkjent som dopingstimulering, og selve stoffet er oppført i listen over stoffer som er utestengt for utøvere.

Stembehandling

Stembehandling av myokarddystrofi av blandet eller kompleks genese: hva er det? En av de mest effektive behandlingsmetodene til dags dato anerkjente virkemåten til stamceller. De er i formasjonsstadiet på grunn av deres umodenhet og kan derfor modifiseres til en hvilken som helst annen cellulær struktur. Å komme inn i den berørte heden, disse elementene er i stand til å erstatte sidene av bindevev, som sprer seg i muskellaget, forverrer sitt arbeid.

Stamceller provoserer utseendet av nye kapillærer, aktiverer veksten av sunne kardiomyocytter, effektivt gjenoppretter hjertevævet etter et hjerteinfarkt. Som et resultat blir organets funksjon normalisert, karrene får elastisitet, blir ryddet fra aterosklerotiske formasjoner, blodstrømmen forbedres.

Tradisjonell medisin

Når det gjelder metodene for tradisjonell medisin, anbefales det å brukes som et supplement til å styrke hjertemuskelen og etter å ha konsultert en lege. Følgende er eksempler på testede medisiner.

Sammensetning: goldenrod, valerian rot, calyx bark, rhizome av motherwort.

 • ta alle ingrediensene like
 • å male
 • å blande;
 • kok med vannbad i 10-15 minutter;
 • la stå i en time;
 • avløp.

Hvordan søke: en spiseskje kort før måltider, antall mottakelser - 3-4 ganger om dagen.

Ingredienser: lavendel (blomsterstand), duftende rue, gorisvet, hummer, rosmarinblad.

 • bringe til knust tilstand;
 • bruk flere spiseskjeer av hver komponent for å oppnå en homogen blanding;
 • Ta 1 ss. l. samling for 300 ml vann (det skal koke);
 • Kok stoffet i et vannbad i 15 minutter;
 • kult, insister 30-40 minutter.

Hvordan søke: En filtrert og presset drikke er full ett glass om gangen før hvert måltid.

Salat til hjertet. Forbered gruel fra løk og epler med et rifler. Ta ingrediensene i like deler. Bruke tre ganger om dagen kan du bidra til å gjenopprette metabolisme i kardiomyocytter.

Sprouted korn for behandling av forskjellige typer myokarddystrofi

Hell et halvt glass hvetekorn med vann. Vent på fremveksten av bakterier. Når de vokser til 1-2 mm, skyll kornene, gni dem. Legg til honning (1 ss), rosiner, svisker. Fyll fatet med vegetabilsk olje. Spis en sunn blanding om morgenen før du spiser hver dag. Behandle sykdommen på denne måten før fullstendig eliminering av hjertesykdommer.

Hvis sykdommen er fanget i første fase, er det nok å revidere livsstilen, normalisere ernæring, eliminere nervøse overbelastninger, bli kvitt dårlige vaner. For å forhindre fremdrift av ICD, er det nyttig å besøke et kursted eller ta et kurs med helseforbedrende aktiviteter i et sanatorium som spesialiserer seg på hjertesykdommer.

outlook

Myokarddystrofi av hjertevævet regnes som herdbar i første og andre stadier av utviklingen av patologiske forandringer. Når de farlige bruddene blir irreversible og fører til en slik konsekvens som hjertesvikt, vil prognosen for pasientene være ugunstig. Progressiv sykdom fører til funksjonshemming, og den alvorlige formen av sykdommen er preget av høy dødelighet. Folk lever ikke mer enn to år, selv under betingelse av riktig valgt behandling.

Akutt hjertesvikt kan føre til plutselig hjertestans. Spesielt farlig er idrettsutøvere som overskrider terskelen av deres evner i treningsprosessen.

Dystrofiske prosesser i myokardiet trenger en rettidig respons. Eventuelle mistenkelige symptomer på tilstanden til hjertemuskelen bør ikke ignoreres. Denne kroppen spiller en viktig rolle for gjennomføringen av alle livsprosesser, og derfor bør den være spesielt beskyttet. Mye avhenger av personen selv, han kan forhindre utvikling av patologi eller minimere risikoen for ytterligere komplikasjoner. Kun gjennom felles innsats kan legen og pasienten lykkes i behandlingen av noen sykdom.

Les Mer Om Fartøyene