Mitral hjertesvikt: årsaker, manifestasjoner og behandling

Mitralventilen blokkerer oppblåsing av blod, det vil si hindre reversstrømmen. For å gjøre dette, lukk hullet mellom venstre ventrikel og atriumet, som skjer når ventilflappene er stengt. Mangel på mitralventilen manifesteres når ventilene ikke kan lukkes helt, og lumen i åpningen forblir, og omvendt bevegelse av blod blir mulig.

Nesten halvparten av personer med hjertesykdom har et slikt brudd. I dette tilfellet er mitral insuffisiens vanligvis ledsaget av andre problemer, det kan være forskjellige stenoser, patologier av store fartøy.

Hvorfor utvikler patologien?

Mangel på mitralventilen er resultatet av skade på selve ventilen eller på hjertets strukturer. Årsakene til dette kan være ganske mye. Videre kan det være akutt og kronisk og skyldes ulike problemer og sykdommer.

Som et resultat av skade på ulike hjertekonstruksjoner, gjør ventilen en verre jobb med sin funksjon. Ventilene selv kan lide, så vel som musklene som gir sitt arbeid, eller sener som styrer ventilflappene.

Årsaker til akutt insuffisiens

 • Endringer og ødeleggelse i vevet i mitralringen
 • Perforering av brosjyrer,
 • Ruptured akkorder,
 • Svakhet og ødeleggelse av papillære muskler.

Årsaken til alle disse skadene er som regel sykdommer. Den viktigste og vanligste årsaken til dato er infeksiv endokarditt. Den inflammatoriske prosessen i denne sykdommen kan negativt påvirke tilstanden til mitralringvævene, ventilflikene eller føre til ødeleggelse av senekordene.

Noen systemiske sykdommer, spesielt lupus erythematosus, kan føre til samme skade på hjertestrukturene. Degenerative prosesser, som strekker seg til kardiovaskulærsystemet, påvirker negativt tilstanden til alle vev i hjertet.

Som et resultat av alle disse sykdommer oppstår skader som forstyrrer normal ventilklaffen klemme på grunn av sin perforering, eller sprekker som følge av det faktum at de skadede muskler og akkorder ikke lenger kan effektivt kontrollere driften av mitral ventil.

Den samme skaden kan oppstå som følge av en skade som kan oppstå under en operasjon på hjertet.

Andre årsaker til akutt insuffisiens.

 • Tumorprosesser i atria;
 • Revmatiske prosesser;
 • koronar arteriesykdom;
 • Venstre ventrikelfeil.

Årsaker til kronisk insuffisiens

 • Endringer i vev på grunn av inflammatoriske prosesser;
 • Degenerative prosesser;
 • infeksjon;
 • Strukturelle endringer;
 • Arvelige faktorer.

Inflammatorisk prosess forårsaker ikke alltid skarpe endringer, det er mulig at det strømmer tregt, og vevskader vokser sakte, ofte ubemerket for pasienten. Kronisk form av sykdommen kan forårsake de samme sykdommene som akutte. Denne revmatisme, infeksiøs endokarditt, lupus erythematosus.

Blant degenerative prosesser som fører til denne patologien, oppdages oftest myxomatøs degenerasjon, bindevevssykdommer, kalsiumavsetninger i mitralventilområdet.

Noen hjertesykdommer fører til strukturelle endringer som forstyrrer den normale driften av ventilapparatet. For eksempel, som følge av infarkt, kardiomyopati, endokarditt, akkorder eller papillære muskler er skadet, som blir den direkte årsaken til utviklingen av kronisk insuffisiens. Til de samme konsekvensene kan det føre til prolaps av ventilen.

Arvelige patologier dannes under intrauterin utvikling på grunn av negative påvirkninger på mors kropp. De kan også være forårsaket av genetiske lidelser. Ofte er det dannet med defekter i ventilfliker og patologi av store fartøy.

funksjoner

Hemodynamikk i mitral insuffisiens, det vil si blodstrømmen, avhenger av alvorlighetsgraden av patologien.

Grad av mangel

 1. En mindre;
 2. moderat;
 3. uttrykt;
 4. Tung.

I ubetydelig grad observeres oppblåsning direkte ved ventiler på mitralventilen. Det forekommer også hos friske mennesker. Moderat grad betyr oppblåsing som forekommer i en og en og en halv centimeter fra ventilen.

I tredje grad kommer den omvendte bevegelsen av blodet til midten av atriumet. Dette resulterer i en utvidelse av atriet. Alvorlig insuffisiens fører til det faktum at oppstyret opptar hele det venstre atrium.

Hvordan manifesterer problemet

Den karakteristiske støyen, som legen noterer seg når han lytter til hjertet, er hovedsymptomet. Det er forårsaket av retur av blod fra venstre ventrikel til venstre atrium.

Diagnosen begynner med dette symptomet. Selv med mild svikt kan det ikke være noen symptomer.

Med mer alvorlig utvikling av blemish, er venstre ventrikkel tvunget til å pumpe mer blod for å ta også den som vender tilbake til atriumet. Som et resultat øker det gradvis, er hypertrofiert. Samtidig øker dens sammentrekninger, noe som føltes av en person som et intensivert hjerteslag. Spesielt merkbar er disse symptomene, når pasienten ligger på venstre side.

Som et resultat av regurgitation, går blodet tilbake til atriumet, det bør inneholde et større volum blod, og det øker også gradvis. Med en betydelig grad av økning i atriumet klarte ikke å fungere, fordi det er fibrillering og hyppige ikke-rytmiske sammentrekninger. Pumpefunksjonen til hjertet faller derfor.

Videreutvikling av graden av patologi fører til det faktum at atriene ikke normalt trekker sammen, men bare skjelver. Disse problemene kan være belagt med mer alvorlige lidelser, for eksempel dannelsen av trombi, fordi det ikke er normal blodstrøm. Trombi dannet i hjertet er veldig farlig, fordi de kan blokkere store fartøy, og dette fører til skade på ulike organer, slag.

Ved 3 og 4 grader oppblåsning er svært uttalt, noe som gir en ekstra byrde på hjertet. En person risikerer å få hjertesvikt, som har slike symptomer som kortpustethet, hevelse, hoste. Skadet hjertevev blir mer sårbart, mindre resistent mot infeksjoner, slik at risikoen for infeksiv endokarditt øker.

En person med moderat og alvorlig grad har ikke full blodtilførsel til organene, siden et slikt brudd fører til en reduksjon av hjertepumpens funksjon. Som kroppene ikke mottar normal ernæring, lider hele kroppen, og dette kan påvirke hans generelle tilstand og pasientens velvære.

symptomer

 • Forbedret hjertebank,
 • arytmi,
 • Økt tretthet,
 • ødem,
 • Kortpustethet
 • hoste
 • cyanose,
 • Mitral rødme.

Symptomer kan manifestere seg i ulike kombinasjoner. Med en viss grad av alvorlighetsgrad kan det ikke være noen åpenbare manifestasjoner. En person kan føle at han har blitt sliten raskere, mindre tid til å gjøre det på en dag, verre endrer fysisk aktivitet.

Alt dette blir vanligvis ikke oppfattet for symptomene på hjerteproblemet, slik at den patologiske prosessen fortsetter å utvikle seg.

diagnostikk

 • ettersyn;
 • Analyse av urin og blod (generelt, biokjemisk, immunologisk);
 • ECG;
 • DopplerEhoKG;
 • Ultralyd av hjertet.

Andre metoder kan brukes til å gjøre en diagnose, men disse er grunnleggende, og oftere enn ikke, de er nok.

Undersøkelse og samtale med pasienten tillater oss å isolere symptomene og anta tilstedeværelse av patologi. Det er nødvendig å finne ut hva personen var syk med, hva er hans arvelighet. Analyser tillater å bestemme tilstedeværelsen av den inflammatoriske prosessen, nivået av kolesterol, sukker, protein i blodet og andre viktige indikatorer. Ved oppdagelse av antistoffer kan man anta tilstedeværelse av betennelse eller infeksjon i hjertemuskelen.

For diagnosen: Det er nødvendig å lage et EKG som viser hjertets rytme, bidrar til å oppdage arytmi og andre funksjonsfeil, for å vurdere om det er en overbelastning av hjertet og om dens avdelinger er forstørret. Hovedmetoden er ultralyd eller ekkokardiografi.

Hvorfor gjør ultralyd i hjertet

 • Vurder tilstanden til ventilflapper;
 • Se hvordan sashene lukker;
 • Forstå størrelsen på ventriklene og atriene;
 • Mål tykkelsen på hjerteveggene;
 • Oppdag fortykkelsen av hjertets indre skall.

Doppler EchoCG er en studie som viser hvordan blodet beveger seg. Denne metoden for diagnose gjør det mulig å identifisere den omvendte strømmen av blod, som er karakteristisk for en slik defekt.

Hvordan behandle sykdommen

Hvis symptomene er identifisert og diagnostisert, må du finne ut årsaken til hjerteventilfeilen. Først og fremst må du behandle sykdommen som førte til en slik tilstand. Hvis problemet er mildt eller moderat, er det som regel ikke nødvendig med ekstra behandling.

Hvis graden av skade er mer alvorlig eller hvis det oppstår komplikasjoner (hjertesvikt, arytmi), vil det være nødvendig med medisiner.

Ved alvorlig svikt bør behandlingen være omfattende, kanskje en kirurgisk operasjon vil være nødvendig.

Kirurgisk behandlet ved hjelp av operasjoner utført med kunstig sirkulasjon.

Når plastikkirurgi, som utføres ved 2-3 grader av sykdommen, kan det opprettes en spesiell støttering nær ventiler, akkordene og vingen forkortes. Etter operasjonen blir blodstrømmen normalisert, og den egne ventilen forblir.

Hvis plastikkirurgi ikke gir resultater eller vevene er skadet, er det nødvendig med proteser. Biologiske eller mekaniske proteser brukes. For produksjon av biologiske dyr vev er brukt, er de mekaniske laget av spesielle legeringer.

Funksjoner av den postoperative perioden

 • Etter plastikkirurgi er ikke antikoagulant terapi nødvendig.
 • Etter implantasjon av en biologisk protese er bruk av antikoagulantia nødvendig i 2-3 måneder.
 • Etter installasjon av en kunstig protese, foreskrives antikoagulantia for permanent administrasjon.

Suksessen med behandling og hvordan en person vil føle seg etter operasjonen avhenger av graden av manifestasjon av mangel og oppkast, på sykdommens dynamikk og individuelle egenskaper. Det er viktig å ikke utsette diagnosen og behandlingen.

Mitralventilinsuffisiens

Mitralventilen er en ventil mellom venstre atrium og hjerteets venstre hjerte, som forhindrer oppblåsting av blod i venstre atrium under systolen.

Mitralventilinsuffisiens eller mitralfeil er ventilens svikt for å hindre oppblåsthet av blod fra venstre ventrikel inn i venstre atrium.

Regurgitation er en rask strøm av blod i retning motsatt til normal bevegelse som oppstår under systole.

Mitralinsuffisiens er sjelden isolert (ca. 2% av det totale antall hjertesykdommer). Det er ledsaget av defekter av aorta ventiler, stenose av mitral åpningen.

Skelne mellom funksjonell (relativ) og organisk mitral insuffisiens.

Funksjonell mitralinsuffisiens er på grunn av akselerasjonen av blodstrøm i dystoni, en endring i tonen av den papillære muskelfibre, dilatasjon (utvidelse) av venstre ventrikkel, som gir hemodynamiske overbelastning av hjertet avdeling.

Organisk mitral insuffisiens utvikles som et resultat av anatomisk skade på bindevevsplater av selve ventilen, samt senetråder som fester ventilen.

Hemodynamiske lidelser av disse typer av mitral insuffisiens har samme karakter.

Brudd på hemodynamikk med ulike former for mitral insuffisiens

Systole - en serie sammenhengende sammentrekninger av myokardiet i ventriklene og atriene i en bestemt fase av hjertesyklusen.

Aorta-trykket overstiger signifikant trykket fra venstre atrium, noe som bidrar til opphissning. Under systolen er det en omvendt strøm av blod i venstre atrium på grunn av den ufullstendige omslaget til atrioventrikulæråpningen med ventilfliker. Som et resultat kommer en ekstra del av blod inn i diastolen. Under ventrikulær diastol strømmer et betydelig volum blod fra atriumet inn i venstre ventrikel. Som et resultat av denne forstyrrelsen, er det en overbelastning av venstre hjerte, som øker styrken av sammentrekninger av hjertemuskelen. Det er hyperfunksjon av myokardiet. I begynnelsen av utviklingen av mitral insuffisiens er det god kompensasjon.

Mitral insuffisiens fører til venstre ventrikulær og venstre atriell hypertrofi, noe som resulterer i økt trykk i lungekarrene. Spasm i lungernes arterioler forårsaker lungehypertensjon, noe som resulterer i hypertrofi i høyre ventrikel, insuffisiens av tricuspidventilen.

Mitralventilinsuffisiens: symptomer, diagnose

Med god kompensasjon for mitralventilinsuffisiens, oppstår symptomer ikke. Den uttrykte mitral insuffisiens er karakterisert ved følgende symptomatologi:

 • Kortpustethet og hjerterytmeforstyrrelser under fysisk aktivitet (da i ro.);
 • cardialgia;
 • Økt tretthet;
 • Kardial astma (angrep av alvorlig kortpustethet);
 • Smerte, hevelse i høyre øvre kvadrant, på grunn av leverforstørrelse;
 • Hevelse i nedre ekstremiteter;
 • Tørr hoste med liten sputum, i sjeldne tilfeller med urenheter i blodet;
 • Smerte i hjertet av en piercing, presserende, vondt natur, ikke forbundet med fysisk aktivitet.

Med kompensert mitralventilinsuffisiens, kan symptomene ikke vises i flere år. Alvorlighetsgraden av symptomer skyldes kraften av oppblåsthet.

For diagnostisering av mitral insuffisiens, brukes følgende metoder:

 • EKG avslører tegn på hypertrofi og hypertrofi i venstre ventrikel og atrium, i tredje fase - det rette hjertet;
 • EchoCG - Definisjon av hypertrofi og dilatasjon av venstre hjerte;
 • Radiografisk undersøkelse av brystorganer - Bestemmelse av graden av pulmonal venøs hypertensjon, utstrekningsgrad av bøyene i atriaen;
 • Ventrikulografi - bestemmelse av forekomsten og omfanget av oppblåsthet;
 • Ventrikulær kateterisering - bestemmelse av trykkdynamikk i hjertets ventrikler.

Foreløpig er det en hyperdiagnose av mitralinsuffisiens. Moderne forskningsmetoder har vist at en minimal grad av regurgitasjon kan være tilstede i en sunn kropp.

Mitralventil mangel 1 grad: klinisk bilde

Mangel på mitralventilen i 1. grad er preget av kompensasjon av hemodynamikk og svikt i ventilen for å hindre revers blodstrøm, som oppnås ved hyperfunksjon av venstre ventrikel og atrium. Denne fasen av sykdommen er preget av fraværet av symptomer på sirkulasjonsmangel, pasientens velvære under fysisk stress. Ved diagnosering av mangel på mitralventilen på 1 grad, oppdages en ubetydelig utvidelse av hjertet til venstre, tilstedeværelsen av systoliske lyder. På elektrokardiogrammet er det ingen tegn på nedsatt ventilfunksjon.

Mitral ventil insuffisiens grad 2: klinisk bilde

Mangel på mitralventilen i 2. grad er preget av utvikling av den passive formen for venøs pulmonal hypertensjon. Denne fasen er karakterisert ved en rekke symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser: kortpustethet og hjertebank under fysisk aktivitet og i ro, hoste, hjerteastma, hemoptyse. I diagnostisering av mitralinsuffisiens 2 grader detekterte utvidelse av hjertet til venstre for grensen (1 - 2 cm) til høyre (til 0,5 cm), og opp systolisk støy. Et elektrokardiogram viser endringer i atriell komponent.

Mitralventilinsuffisiens grad 3: klinisk bilde

Med mangel på mitralventilen i tredje grad utvikler hypertrofi i høyre ventrikel, som er ledsaget av karakteristiske symptomer: en økning i leveren, utvikling av puffiness, en økning i venetrykk.

Diagnose av mangel på mitralventilen i tredje grad avslører en betydelig utvidelse av hjertemuskulaturgrensene, intensive systoliske lyder. Elektrokardiogrammet viser tilstedeværelsen av mitraltanden, tegn på venstre ventrikulær hypertrofi.

Behandling av mitralventilinsuffisiens, spådommer

Behandling av mangel på mitralventilen reguleres av en enkelt regel: En pasient med diagnostisert mitral insuffisiens er en kirurgisk pasient. Denne patologien er ikke gjenstand for medisinsk korreksjon. Kardiologens oppgave er å ordne pasienten riktig for operasjonen.

Konservativ behandling av mitralinsuffisiens er rettet mot kontroll av hjertefrekvensen, så vel som forebyggelse av tromboemboliske hendelser, å redusere graden av oppgulp. Symptomatisk behandling er også brukt.

I løpet av operasjonen blir implantering av mitralventilen utført.

Prognoser for mitral insuffisiens er helt avhengig av graden av opphiss, alvorlighetsgraden av valvulærdefekten og sykdommens dynamikk.

YouTube-video om emnet til artikkelen:

Informasjonen er generalisert og er kun gitt til informasjonsformål. Ved første tegn på sykdom, kontakt lege. Selvbehandling er farlig for helsen!

Mitralventilinsuffisiens: behandling ved 1, 2 og 3 grader av sykdom og utvinningsprognose

Mitralfeil er en type hjertehinnebetennelse. Patogenesen er forårsaket av ufullstendig lukking av mitralåpningen, som foregår av strukturelle forstyrrelser i ventiler, vev under ventilene.

Patologi er preget av oppblåsthet av blod inn i venstre atrium fra venstre ventrikel. La oss se nærmere på hva det er, utviklingens art og det kliniske bildet av mitralventilinsuffisiens i nivå 1, 2 og 3, behandlingsmetodene og prognosen for en retur til det normale livet.

Beskrivelse av sykdommen

NMC (mitralventilinsuffisiens) er den mest populære hjerteavviken. Av alle tilfellene 70% lider av en isolert form av NMC. Vanligvis er reumatisk endokarditt hovedårsaken til utviklingen av sykdommen. Ofte et år etter det første angrepet, fører hjertets tilstand til kronisk mangel, hvis kur er ganske vanskelig.

Den høyeste risikogruppen inkluderer personer som har blitt syk med valvulitt. Denne sykdommen skader ventilflappene, slik at de gjennomgår krusning, ødeleggelse, som gradvis blir kortere enn den opprinnelige lengden. Hvis valvulitt er på et sent stadium, utvikler kalsifisering.

Septisk endokarditt fører til ødeleggelse av mange hjertestrukturer, så NMC har de sterkeste manifestasjonene. Ventilflapper er ikke nært forbundet med hverandre. Med deres ufullstendige lukking gjennom ventilen oppstår for mye blod, som provoserer sin reloading og dannelsen av stillestående prosesser, en økning i trykk. Alle tegn fører til økende mangel på MC.

Årsaker og risikofaktorer

Folk som lider av NMI lider av en eller flere av følgende patologier:

 1. Medfødt predisposisjon.
 2. Syndrom av bindevev dysplasi.
 3. Mitral ventil prolapse, preget av regurgitation av 2 og 3 grader.
 4. Ødeleggelse og ødeleggelse av akkorder, brudd på brosjyrer av MC på grunn av skade i brystet.
 5. Brytningen av ventiler og akkorder i utviklingen av endokarditt er en smittsom natur.
 6. Destruksjon av apparatet, forening av ventiler, med endokarditt, som oppstod som følge av bindevevssykdommer.
 7. Et infarkt av en del av mitralventilen, etterfulgt av dannelsen av et arr i den subvalvulære regionen.
 8. Endring i form av ventiler og vev under ventilene, med revmatisme.
 9. Økningen i mitralringen under dilatasjon kardiomyopati.
 10. Mangelfull ventilfunksjon i utviklingen av hypertrofisk kardiomyopati.
 11. Mangel på MC på grunn av operasjonen.

Mitralfeil er ofte ledsaget av en annen defekt - stenose av mitralventilen.

Typer, former, stadier

Med NMC det totale slagvolumet til venstre ventrikulær. Avhengig av mengden er sykdommen delt inn i 4 alvorlighetsgrader (prosentandelen av blodet som er omfordelt feil er angitt):

 • Jeg (den mest myke) - opp til 20%.
 • II (moderat) - 20-40%.
 • III (medium form) - 40-60%.
 • IV (den tyngste) - over 60%.

I følge sykdomsformene kan sykdommen deles inn i akutt og kronisk:

Når man bestemmer funksjonene ved bevegelsen av mitralventiler, 3 typer klassifikasjonspatologi:

 • 1 - Ventilens standardnivå for mobilitet (med smertefulle manifestasjoner i dilatasjonen av fiberringen, perforering av ventiler).
 • 2 - ødeleggelsen av brosjyrene (den største skaden er tatt av akkordene, ettersom de blir trukket eller revet, og integriteten til papillære muskler er også manifestert.
 • 3 - redusert mobilitet av brosjyrene (tvungen kommissurforbindelse, forkortelse av akkordlengden og også spleising).

Farer og komplikasjoner

Med den gradvise utviklingen av NMC, opptrer slike brudd:

 1. Utviklingen av tromboembolisme på grunnlag av konstant stagnasjon av en stor del av blodet.
 2. Trombose av ventilen.
 3. Hjerneslag. Stor betydning i risikofaktorene for utviklingen av hjerneslag foregår tidligere trombose i ventilen.
 4. Atrieflimmer.
 5. Symptomer på kronisk hjertesvikt.
 6. Mitral regurgitation (delvis avslag på å utføre mitralventilfunksjoner).

Symptomer og tegn

Alvorlighetsgraden og alvorlighetsgraden av MCT avhenger av graden av utvikling i kroppen:

 • 1. trinn sykdommen har ingen spesifikke symptomer.
 • 2 trinn tillater ikke pasienter å trene i en akselerert modus, som kortpustethet, takykardi, brystsmerter, banker ned hjerterytmen, ubehagelige opplevelser manifesterer seg umiddelbart. Auskultasjon med mitral insuffisiens bestemmer økt intensitet av tonen, tilstedeværelsen av en støybakgrunn.
 • 3 trinn preget av mangel på venstre ventrikel, patologi av hemodynamikk. Pasienter lider konstant kortpustethet, ortopedi, akselerasjon av hjerterytmen, føler ubehag i brystet, huden er blekere enn i en sunn tilstand.

Lær mer om mitralinsuffisiens og hemodynamikk med henne fra videoen:

Når skal du se en lege og hva slags

Når det identifiseres symptomer som er karakteristiske for MKT, er det nødvendig umiddelbart konsultere en kardiolog, å stoppe sykdommen i de tidlige stadiene. I dette tilfellet kan du unngå behov for konsultasjon med andre leger.

Noen ganger er det mistanke om en revmatoid etiologi av sykdomsbegyndelsen. Deretter bør du besøke en reumatolog for å diagnostisere og foreskrive riktig behandling. Hvis det er behov for kirurgi, behandling og oppfølging kardiosurgen reparerer problemet.

diagnostikk

Vanlige metoder for å identifisere NMC:

 • Fysisk. Pulsens hastighet og ensartethet, egenskapene til endringer i blodtrykk, alvorlighetsgraden av støy i lunger av systolisk natur, blir vurdert.

Leger ved undersøkelsen er oppmerksom på arten av pasientens puste. Når sykdomsdyspenet ikke stopper selv når pasienten beveger seg til en horisontal stilling, manifestert når man unngår distraksjoner, fysiske og mentale stimuli. Ved undersøkelse er det oppdaget et ufattelig utseende på føttene og bena, en reduksjon i diuresen.

 • EKG. Bestemmer intensiteten av hjerteets bioelektriske potensial under funksjonen. Hvis patologien går til terminaltrinnet, er det kjent en arytmi.
 • Phonocardiography. Det lar deg visualisere støy når hjertet fungerer, samt endre toner. Auscultation viser:

 • Apekskardiografiya. Det lar deg se svingningene i den øvre brystet, som forekommer ved lav frekvens.
 • Ekkokardiografi. Ultralyd diagnose, avslørende alle funksjonene i arbeid og hjerte bevegelser. Krever omsorg og ferdigheter fra en spesialist som utfører den.
 • X-ray. Bildet viser et bilde av lesjoner i hjertemuskler, ventiler og bindevev. Det er mulig ikke bare å identifisere de sykeområdene, men også å bestemme helt friske områder. Denne metoden brukes kun med den andre fasen av patologisk utvikling.
 • Les mer om symptomene og diagnosen fra videoen:

  Det er nødvendig å skille NMC fra andre hjertesykdommer:

  1. Myokarditt i alvorlig form.
  2. Medfødte og anskaffe hjertefeil hos tilstøtende etiologi.
  3. Kardiomyopati.
  4. Prolapse MK.

  Om symptomene på aortaventilinsuffisiens og forskjellene i denne hjertesvikt fra beskrevet i denne artikkelen kan du lese i et annet materiale.

  Se også informasjonen om hvordan Behcets sykdom ser ut og hva som er farlig, med metoder for behandling av denne komplekse vaskulære patologien.

  Metoder for terapi

  Med alvorlige symptomer på NIC, er pasienten vist kirurgisk inngrep. Umiddelbart operasjonen utføres av følgende grunner:

  1. I andre og senere stadier, mens volumet av blodutløpet er fra 40% av dets totale mengde.
  2. I fravær av effekten av antibakteriell terapi og eksacerbasjon av endokarditt av en smittsom natur.
  3. Forsterkede deformasjoner, sklerose av ventiler og vev plassert i subvalvulært rom.
  4. I nærvær av tegn på progressiv venstre ventrikulær dysfunksjon i forbindelse med generell hjertesvikt, som strømmer til 3-4 grader.
  5. Hjertefeil i de tidlige stadier kan også være en grunn til operasjonen, men for dannelse av indikasjoner bør tromboembolisme av store kar som ligger i den store sirkel av blodsirkulasjon, avsløres.

  Slike operasjoner praktiseres:

  • Ventilbevarende rekonstruksjonsoperasjoner er nødvendige for korreksjon av NMC i barndommen.
  • Komissuroplastikk og avkalkning av ventiler er vist med alvorlig MK-insuffisiens.
  • Chondoplasty er utviklet for å normalisere ventilasjonens mobilitet.
  • Omstillingen av ledningen vises når de faller av.
  • Fiksering av deler av papillarmuskulaturen utføres ved bruk av teflonputer. Dette er nødvendig når du deler muskelhode med resten av komponentene.
  • Akkordproteser er nødvendige ved fullstendig ødeleggelse.
  • Valvuloplasty unngår stivheten av ventiler.
  • Anuloplasti er utformet for å befri pasienten av oppblåsthet.
  • Prothese av ventilen utføres med sin alvorlige deformasjon eller utviklingen av uopprettelig og forstyrrende normal levetid for fibrosclerose. Mekaniske og biologiske proteser brukes.

  Lær om den minimalt invasive operasjonen for denne sykdommen fra et videoklipp:

  Hva du kan forvente og forebyggende tiltak

  Med utviklingen av NMC, bestemmer prognosen alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, det vil si nivået av regurgitasjon, utseendet på komplikasjoner og irreversible forandringer i hjertestrukturer. Overlevelse i 10 år etter at diagnosen er høyere enn med lignende alvorlige patologier.

  Hvis ventilfeilen er moderat eller moderat, har kvinner evnen til å bære og bære barn. Når sykdommen blir kronisk, bør alle pasienter ha en ultralydsskanning hvert år og besøke en kardiolog. Hvis det oppstår forringelser, besøk sykehuset oftere.

  Forebygging av NSC er i forebygging eller tidlig behandling av sykdommer som forårsaker denne patologien. Alle sykdommer eller manifestasjoner av mitralventilinsuffisiens på grunn av feil eller redusert ventil bør raskt diagnostiseres og behandles raskt.

  NMC er en farlig patologi som fører til alvorlige destruktive prosesser i hjertevevet, så det trenger riktig behandling. Pasienter som følger anbefalingene fra en lege kan, noen tid etter starten av behandlingen gå tilbake til normalt liv og helbrede lidelsen.

  Mangel på mitralventilen i hjertet hos barn og voksne er en vanlig mangel

  Hjertehelsen er avhengig av om det er medfødte, uregelmessige endringer i strukturen. Men ikke alle vet at smolderingfoci av infeksjon kan også provosere hjertesykdom. Det er andre sykdommer som kan utløse dette.

  Kunnskap om hva som påvirker hjertet, hvilke tegn på utbruddet av den patologiske prosessen vil hjelpe i tide til å søke hjelp fra en lege og unngå en forverring av situasjonen.

  Egenskaper av sykdommen

  Naturen la at blodstrømmen fra venstre atrium gjennom ventilen inn i den tilsvarende ventrikelen ikke har noen retur. Overtredelser av ulike slag gjør det mulig, med et trykk på blodet (systole), å gå en del av volumet tilbake til atriumet. Anomali av denne typen kan oppdages i alle aldre. For alle aldersgrupper har patologi de samme årsakene og manifestasjonene. Brudd refererer til hjertefeil, som forekommer svært ofte.

  Mitral insuffisiens er med andre ord en ventil som er utformet for å tillate at blod fra venstre atrium kommer inn i riktig ventrikel og hindrer det i å reversere, klarer ikke fullt ut oppgaven. Årsakene til at dette skjer er variert.

  Vesken kan være medfødt eller vises som et resultat av negative endringer. Deretter klassifiseres den som oppkjøpssjef.

  Det vanligste sammenhengende problemet er aorta hjertefeil og innsnevring av mitralventilen. Disse komplementære lidelsene kan være pasienten på en gang eller en av alternativene.

  Patologi kan utvikle seg til forskjellige priser.

  Mitral insuffisiens (skjema)

  form

  Den kroniske formen avsløres over en periode som følge av:

  • forandringer i hjertestrukturens vev som følge av sykdommer,
  • utviklingen av patologi på grunn av unormale egenskaper av en medfødt karakter,
  • hvis ventilen ble erstattet - en mulig forstyrrelse av implantatets struktur.

  Den akutte form for patologi manifesterer seg på kort tid. Krisesituasjoner fører til en slik situasjon:

  • hjerteinfarkt,
  • ruptur av ventiler på grunn av infektiv endokarditt,
  • andre akutte forhold.

  Følgende video inneholder detaljert informasjon om mitral insuffisiens, arkivert i en tilgjengelig form:

  grader

  Uorden er klassifisert i henhold til nivået for retur av blod. grader:

  • Første. Problemet er ikke veldig uttalt. Volumet av blod i det motsatte slaget med ventrikelens strekk (systole) når ventilens overflate. Situasjonen forårsaker ikke funksjonsfeil i hjertet og refererer til normen.
  • Andre. Progresjonen av blod til atriumet med hensyn til mitralventilen er omtrent en og en halv centimeter. Overtredelse regnes som en moderat avvik fra normen.
  • Tredje. Retur av blod når midtlinjen i atriumet. Denne unormale bevegelsen av blod tilskrives en uttalt uorden.
  • Fjerde. Når blodet i sin omvendte bevegelse når øvre del av atriumet. Situasjonen er relatert til et alvorlig hjerteinfarkt.

  Årsaker til mitralventilinsuffisiens

  Regurgitation (retur av blod) er forårsaket av årsaker inne i kroppen:

  1. Problemet kan være forbundet med slike funksjonsforstyrrelser:
   • Tendon tråder, som tjener som en kobling mellom muskel i hjertet og papillary muskler, er kuttet av eller strukket.
   • Musklene som er ansvarlige for bevegelsen av ventilflapper (papillær) har endret sin tone, og nå svarer det ikke til normen.
   • Ringen som ventilflappene er tilkoblet, ble strakt.
   • Ventrikkelen i venstre halvdel økte i volum.
  2. Returen av blod kan skyldes den funksjonelle inferioriteten til selve ventilen. Bicuspid design ved lukking gir ikke en tett lukking av brosjyrene.

  Medfødt sykdom

  I tilfelle av en variant av mitral insuffisiens fra fødselen, kan faktorene som kan påvirke utviklingen av fosteret under graviditeten være:

   • stressende situasjoner,
   • negativ økologi av miljøet,
   • kontakt med stoffer hvis handlinger er skadelige for kroppen
   • påvirkning av ioniserende stråling,
   • bruk av piller uten å konsultere en spesialist.

  Konsekvens av overførte sykdommer

  Mitral insuffisiens skjer som følge av overførte sykdommer:

  • Tumorprosess, som forhindrer frigjøring av ventrikkelen.
  • Skade eller patologisk forandring av elementer i hjertets struktur som konsekvens:
   • hjerteinfarkt,
   • myokarditt,
   • dilatert kardiomyopati,
   • revmatisme,
   • infeksiøs endokarditt,
   • av lupus erythematosus.

  Deretter vil vi fortelle deg om tegn og symptomer på mitralventilinsuffisiens.

  symptomer

  • I kroppen er den riktige fordeling av blod forstyrret, slik at pasienten føler seg svak ytelse, en nedgang i styrke.
  • Stagnerende fenomener i blodtilførselen til lungene manifesteres av kortpustethet.
  • Prosessen som bidro til skade på ventilen kan forstyrre tilstanden til hjertemuskelen. Som et resultat oppstår arytmi.
  • Stagnasjon av blod i lungene initierer hosting. Ved sykdommen er den tørr. Senere er det sputum med tilstedeværelse av blodårer.

  Deretter vil vi vurdere metoder for å diagnostisere mitralventilinsuffisiens.

  diagnostikk

  Legen analyserer pasientens symptomer, spør om sykdommens historie og eksistensen av slike problemer med slektninger. Deretter velger han metodene for å undersøke pasienten.

  • Ekkokardiografi er en metode som bestemmer muligheten for å returnere volumet av blod til atriumet ved tilstanden av funksjonelle strukturer. Når du gjennomfører Doppler ekkokardiografi, kan man se om det er oppblåsthet under systolen.
  • Magnetic resonance imaging lar deg se bilde av hjertet med alle strukturelle detaljer.
  • Kateterisering - det er mulig å måle trykket i hjertets individuelle kamre. Disse indikatorene gjør det mulig å etablere mitral insuffisiens.
  • Fonokardiogrammet kompletterer og spesifiserer pasientens undersøkelse ved å lytte med et stetoskop. Det gjør det mulig å bestemme støyen i mitralventilområdet under sending av ventrikel til aorta (systole).
  • Elektrokardiogram - gir mulighet til å studere brudd på hjerterytmer.
  • En blodprøve - viser om det er en inflammatorisk prosess i kroppen.
  • Koronar kardiografi er en metode for å spore tilstanden til blodkar ved hjelp av et fargestoff. Det skildrer bevegelsen av blod i hjertet og blodårene i bildet.
  • Radiografi er et bilde av brystområdet. Bestem endringen i hjerteets størrelse og form.

  behandling

  Hvis mitral insuffisiens er opp til annen grad, så ofte krever denne situasjonen ikke hjelp. Det er viktig å kurere sykdommen som utløste lidelsen, noe som førte til mitral insuffisiens.

  terapeutisk

  • Prescribe behandlingskurs for å forhindre utvikling av smittsomme prosesser.
  • Anbefalte herdingsprosedyrer.
  • Fysioterapi behandling.
  • Hjelpens retning er valgt for å undertrykke patologien som forårsaket negative forandringer i hjertet.
  • Legen sender til sanatorium-resort behandling, der det er en nødvendig spesialisering.

  medisinering

  Hvis det er komplikasjoner forbundet med retur av blod til atriumet, så brukes medisiner for å opprettholde pasientens tilstand.

  • preparater av kalium - opprettholde tilstanden til myokardiet,
  • diuretika - for å unngå ødem,
  • nitrater - for å forbedre blodtilførselen,
  • hjerte glykosider - lindre tilstanden i tilfelle hjertesvikt.

  drift

  Ved utvikling av patologi til tredje og fjerde grad anbefales kirurgisk inngrep. Ved hjelp av en radikal operasjon i henhold til indikasjonene i et bestemt tilfelle,

  • korrigering av strukturelle mangler gjennom plast,
  • erstatning av ventilen.

  Hvis patologien er alvorlig og pasientens tilstand ikke er mulig for kirurgisk inngrep, opprettholdes helsen ved hjelp av narkotika og terapeutiske prosedyrer.

  Flere detaljer om hvordan operasjonen oppstår i mitral hjertesvikt, forteller videoen nedenfor:

  Forebygging av sykdom

  Hvis vi snakker om forebygging av medfødt insuffisiens i mitralventilen, er det under barnets svangerskap nødvendig å utelukke skadelig påvirkning på det:

  • Ikke vær i et område der det kan være ioniserende stråling;
  • Ikke kom i kontakt med skadelige kjemikalier,
  • Bo på et sted med god økologisk situasjon.

  For å utelukke utseendet på oppkjøpt sykdom, observere:

  • rettidig behandling av smittsomme sykdommer; ikke la smoldering foci av infeksjon;
  • forhindre utseendet av andre patologier som kan forårsake mitral insuffisiens;
  • føre en sunn livsstil,
  • unngår akutt stressende situasjoner,
  • gi kroppen en mulig systematisk belastning, for eksempel: gå, svømme.

  komplikasjoner

  • pulmonal hypertensjon,
  • den elektriske impulsen mellom hjertets deler kan forstyrres,
  • atrieflimmer, så vel som andre unormaliteter av rytmer;
  • inflammatoriske prosesser i hjertets indre muskler,
  • hjertesvikt.

  På prognosene for riktig behandling av mitralventilinsuffisiens 1, 2, 3 grader, beskriver vi i konklusjonen av artikkelen.

  outlook

  Perspektivet avhenger av flere komponenter:

  • tilstanden til hjertemuskulaturen,
  • hvor realistisk er det å helbrede sykdommen som forårsaket patologien? dens vekt;
  • graden av unormal forstyrrelse i ventilens drift.

  Med mitralinsuffisiens i tredje grad kan hjertesvikt utvikles. Siden innføringen av diagnosen har nesten alle pasienter levd mer enn fem år. Ti år og mer enn 4/5 av det totale antallet pasienter med et slikt problem lever.

  Med den andre graden av patologisk utvikling kan pasienter ikke føle helseproblemer i flere år.

  Følgende video presenterer råd fra en kjent lege angående mitral insuffisiens:

  Mitral insuffisiens

  Mitral insuffisiens - Valvulær hjertesykdom preget av ufullstendig lukking eller prolaps av venstre atrioventrikulære ventilfliker under systolen, som er ledsaget av revers patologisk blodstrøm fra venstre ventrikel til venstre atrium. Mitral insuffisiens fører til utseende av dyspné, tretthet, hjertebank, hoste, hemoptysis, ødem på bena, ascites. Diagnostisk algoritme for å oppdage mitral insuffisiens innebærer en sammenligning av auskultasjon, EKG, FCG, radiografi, ekkokardiografi, kardial kateterisering, ventrikulografi. Med mitral insuffisiens utføres medikamentbehandling og kardiologisk kirurgisk behandling (protetikk eller mitralventil plast).

  Mitral insuffisiens

  Mitralventilinsuffisiens er en medfødt eller ervervet hjertesykdom på grunn av lesjon av ventilerte klaffer, subvalvulære strukturer, akkorder eller overstretch av ventilringen som fører til mitralregurgitasjon. Isolert mitral insuffisiens i kardiologi er sjelden diagnostisert, men i strukturen av kombinert og comorbid hjertefeil forekommer det i halvparten av observasjonene.

  I de fleste tilfeller kombineres den overførte mitralinsuffisienten med mitralstenose (kombinert mitral hjertesykdom) og aorta misdannelser. Isolert medfødt mitral insuffisiens står for 0,6% av alle medfødte hjertefeil; i komplekse vices vanligvis kombinert med ASD, VSD, åpen arteriell kanal, coarctation av aorta. I 5-6% av friske individer ved hjelp av ekkokardiografi, avsløres denne eller den grad av mitralregurgitasjon.

  Årsaker til mitralinsuffisiens

  Akutt mitral insuffisiens kan utvikles på grunn av diskontinuiteter papillære muskler, sene akkorder separasjon mitralklappen i akutt myokardinfarkt, hjerte trauma, infeksiøs endokarditt. Papillær muskel som et resultat av myokardial infarkt ledsaget av fatal i 80-90% av tilfellene.

  Utviklingen av kronisk mitral insuffisiens kan skyldes nederlaget i ventilen i systemiske sykdommer: revmatisme, sklerodermi, systemisk lupus erythematosus, eosinofil endokarditt Leffler. Revmatisk hjertesykdom står for ca 14% av alle tilfeller av isolert mitral insuffisiens.

  Iskemisk dysfunksjon av mitralkomplekset er observert hos 10% av pasientene med kardiosklerose etter infarkt. Mitralfeil kan resultere i prolaps av mitralventilen, tåre, forkorte eller forlengelse av senk akkorder og papillære muskler. I noen tilfeller er mitral insuffisiens en konsekvens av systemiske defekter av bindevev i syndromene til Marfan og Ehlers-Danlos.

  Relativ mitral insuffisiens utvikles i fravær av skade på valvulærapparatet under dilatasjon av venstre ventrikulær hulrom og ekspansjon av fiberringen. Slike endringer forekommer i utvidet kardiomyopati, progressiv forløb av arteriell hypertensjon og iskemisk hjertesykdom, myokarditt, aorta hjertesykdom. Til de mer sjeldne årsakene til utviklingen av mitral insuffisiens inkluderer kalsifisering av ventiler, hypertrofisk kardiomyopati, etc.

  Medfødt mitral insuffisiens oppstår under fenestrasjon, splittelse av mitralventiler, fallskjermdeformitet av ventilen.

  Klassifisering av mitralinsuffisiens

  Med løpet av mitral insuffisiens er akutt og kronisk; på etiologi - iskemisk og ikke-iskemisk.

  Skal også skille mellom organisk og funksjonell (relativ) mitral insuffisiens. Organisk insuffisiens utvikler seg med en strukturell forandring i selve mitralventilen eller i de trange trådene som holder den. Funksjonell mitral insuffisiens er vanligvis en konsekvens av utvidelsen (mitralisering) av venstre ventrikelhulen under sin hemodynamiske overbelastning forårsaket av hjerteinfarkt.

  På grunn av alvorlighetsgraden av regurgitasjon utmerker man 4 grader av mitral insuffisiens: med mindre mitral regurgitasjon, moderat, alvorlig og alvorlig mitral regurgitasjon.

  I det kliniske løpet av mitralinsuffisiens er tre stadier skilt ut:

  Jeg (kompensert stadium) - ubetydelig myralventilinsuffisiens; mitral regurgitasjon er 20-25% av det systoliske blodvolumet. Mitralmangel kompenseres av hyperfunksjon av venstre hjerte.

  II (subkompensert stadium) - mitral regurgitasjon er 25-50% av det systoliske blodvolumet. Stagnasjon av blod i lungene og en langsom økning i biventrikulær overbelastning utvikles.

  III (dekompensert stadium) - uttalt mangel på mitralventilen. Returen av blod til venstre atrium i systole er 50-90% av systolisk volum. Utviklingen av total hjertesvikt.

  Egenskaper av hemodynamikk i mitral insuffisiens

  På grunn av den ufullstendige nedlukningen av ventiler på mitralventilen under systolen, oppstår en regurgitasjonsbølge fra venstre ventrikel til venstre atrium. Hvis reversblodstrømmen er ubetydelig, kompenseres mitralfeil med økt hjertefunksjon med utvikling av adaptiv dilatasjon og venstre ventrikulær og venstre atrial hypertensjon isotonisk type. Denne mekanismen kan tåle lenge nok til å øke trykket i en liten sirkel av blodsirkulasjon.

  Kompensert hemodynamikk i mitral insuffisiens er uttrykt ved en tilstrekkelig økning i effekt og minuttvolum, en reduksjon i det endelige systoliske volumet og fraværet av lunghypertensjon.

  I alvorlig form for mitral insuffisiens dominerer volumet av regurgitasjon over slagvolumet, hjertets minuttvolum reduseres kraftig. Høyre ventrikel, opplever økt last, raskt hypertrofier og dilaterer, noe som resulterer i alvorlig høyre ventrikulær svikt.

  Med akutt myral insuffisiens kan det ikke utvikles tilstrekkelig kompenserende dilatasjon av venstre hjerte. I dette tilfellet er en rask og signifikant økning i trykk i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen ofte ledsaget av dødelig hevelse i lungene.

  Symptomer på mitral insuffisiens

  I perioden med kompensasjon, noe som kan ta flere år, kanskje asymptomatisk mitralinsuffisiens. I subcompensation stadiet er det subjektive symptomer, manifestert av kortpustethet, tretthet, takykardi, anginasmerter, hoste, hemoptyse. Med veksten av venøs stasis i en liten sirkel, kan det forekomme angrep av nattlig astma.

  Utviklingen av høyre ventrikulær svikt ledsages av utseendet av akrocyanose, perifert ødem, utvidelse av leveren, hevelse i livmorhalsårene, ascites. Ved komprimering av den tilbakevendende larynx-nerve med et forstørret venstre atrium eller lungestamme, oppstår heshet eller aphoni (Ortner syndrom). På dekompensasjonsstadiet i mer enn halvparten av pasienter med mitral insuffisiens, opptrer atrieflimmer.

  Diagnose av mitral insuffisiens

  Grunnleggende diagnostisk bevis for mitral insuffisiens, er produsert i en grundig fysisk undersøkelse, bekreftet ved elektrokardiografi, phonocardiography, radiografi og røntgenundersøkelse, ekkokardiografi og Doppler av hjertet.

  På grunn av hypertrofi og utvidelse av den venstre ventrikkel hos pasienter med mitral mangel utvikles hjerte pukkel vises amplifisert sølt apikale impuls i V-VI i interkostalrom medioklavikularlinje pulsering i magesekken. Perkusjon skjøte definerte grenser hjerte sløvhet venstre, opp og til høyre (med total hjertesvikt). Auskultatoriske funksjoner i mitral insuffisiens er svekket, og noen ganger fullstendig mangel jeg tonen på toppen, systolisk hjertelyd over toppen, fokus og spalting II tonen i lungearterien, og andre.

  Fonokardiogrammets informative natur er evnen til å karakterisere i detalj systolisk murmur. EKG-endringer i mitral insuffisiens indikerer hypertrofi i venstre atrium og ventrikel, med lungehypertensjon - på høyre ventrikulær hypertrofi. På radiografer er det en økning i hjerteets venstre konturer, noe som resulterer i at skyggen av hjertet får en trekantet form, stagnerende røtter av lungene.

  Ekkokardiografi gir deg mulighet til å bestemme mitralinsuffisiens etiologi, vurdere alvorlighetsgrad, tilstedeværelse av komplikasjoner. Ved hjelp av Doppler ekkokardiografi, oppdages regurgitasjon gjennom mitralåpningen, intensiteten og størrelsen bestemmes, som sammen tillater en å dømme graden av mitral insuffisiens. I nærvær av atrieflimmer brukes transesofageal ekkokardiografi til å detektere trombi i venstre atrium. For å vurdere alvorlighetsgraden av mitral insuffisiens, brukes hjertehulssonder og venstre ventrikulografi.

  Behandling av mitral insuffisiens

  Ved akutt mitral insuffisiens krever innføring av diuretika og perifere vasodilatatorer. Intra-aorta ballong motpulsering kan utføres for å stabilisere hemodynamikken. Spesiell behandling av mild asymptomatisk kronisk mitral insuffisiens er ikke nødvendig. I subkompensert stadium foreskrives ACE-hemmere, beta-adrenoblokere, vasodilatorer, hjerteglykosider, diuretika. Ved utvikling av atrieflimmer brukes indirekte antikoagulantia.

  Når mitral insuffisiens moderat og alvorlig alvorlighetsgrad, samt tilstedeværelse av klager viser hjertekirurgi. Fraværet av forkalkning av klaffene og lagrer den bevegelige ventilanordningen gjør det mulig for anlegget til ventil intervensjoner -. Plast Mitralklaff annuloplasty, korte plastbåndene, etc. Til tross for den lave risiko for å utvikle infeksiøs endokarditt og trombose, ventil sparing operasjoner er ofte ledsaget av tilbakevendende mitralinsuffisiens, noe som begrenser deres ytelse ganske smal en rekke indikasjoner (prolaps av mitralventilen, brudd på ventilkonstruksjoner, relativ svikt i ventilen, dilatasjon av ventilringen, planlagt graviditet).

  I nærvær av ventilen forkalkning, akkorder vist uttalt jevning Mitralklaff biologisk eller mekanisk protese. Spesifikke postoperative komplikasjoner i disse tilfellene kan tjene som tromboemboli, atrioventrikulær blokkering, sekundære infeksiøs endokarditt proteser, bioproteser degenerative forandringer.

  Prognose og forebygging av mitral insuffisiens

  Progresjon av opphiss i mitralinsuffisiens er observert hos 5-10% av pasientene. Overlevelsesfrekvensen på fem år er 80%, den tiårige overlevelse er 60%. Den iskemiske karakteren av mitralinsuffisiens fører raskt til alvorlig forstyrrelse av blodsirkulasjonen, forverrer prognosen og overlevelse. Postoperative tilbakefall av mitral insuffisiens er mulig.

  Mitral insuffisiens av mild til moderat grad er ikke en kontraindikasjon for graviditet og fødsel. Hvis graden av insuffisiens er høy, er det nødvendig med en ytterligere undersøkelse med en omfattende risikovurdering. Pasienter med mitral insuffisiens bør observeres hos hjertekirurgen, kardiolog og reumatolog. Forebygging av oppnådd mitralventilinsuffisiens er forebygging av sykdommer som fører til utvikling av misdannelse, hovedsakelig reumatisme.

  Les Mer Om Fartøyene