Gjennomgang av mitral insuffisiens, 1, 2 og resten av sykdommen

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er mitralventilinsuffisiens, hvorfor det utvikler seg, hvordan det manifesterer seg. Grad av sykdom og deres egenskaper. Hvordan bli kvitt mitralventilinsuffisiens.

Mangel på mitralventilen er dens vice, hvor ventilene ikke er i stand til å lukke helt. På grunn av dette opptrer opphissingen (revers blodstrøm) fra venstre ventrikel til venstre atrium.

Sykdommen er farlig fordi den fører til hjertesvikt, blodsirkulasjonsforstyrrelser og relaterte forstyrrelser i indre organer.

Ventilfeil kan fullstendig heltes ved kirurgi. Konservativ behandling er mer symptomatisk.

Kardiologen, kardiosurgen, reumatologen er engasjert i behandling.

årsaker

Det er en ervervet visum, ikke medfødt. Dets årsaker kan være sykdommer som ødelegger kroppens bindevev (fordi ventilene består av bindevev), hjertesykdom og uregelmessigheter i selve ventilen.

Mulige årsaker til mitralventilfeil:

Symptomer, grader og stadier

Sykdommen kan forekomme i akutte og kroniske former.

Akutt mitral insuffisiens oppstår når sene akkorder eller papillære muskler brister under et infarkt eller med infektiv endokarditt, så vel som i hjerte traumer.

Kronisk utvikler seg gradvis (i 5 trinn) som et resultat av kroniske sykdommer slik som reumatisme, systemisk lupus erythematosus, ischemisk hjertesykdom, så vel som på grunn av patologier i mitral ventil (dens prolaps, degenerasjon).

Symptomer på akutt bikuspideventil insuffisiens:

 • En kraftig nedgang i blodtrykket til kardiogent sjokk.
 • Insuffisient i venstre ventrikel.
 • Lungødem (manifestert av kvelning, hoste, hvesning, sputumsekresjon).
 • Atrielle ekstrasystoler.
 • Atrieflimmer.

Grader av mitral insuffisiens

For å bestemme graden av alvorlighetsgraden av defekten er mulig ved ekkokardiografi (ultralyd i hjertet). Det avhenger av mengden blod som kommer tilbake i venstre atrium, og på størrelsen på hullet som gjenstår når ventilklaffene lukkes.

Gravitasjonsgrader:

Stages av sykdommen: egenskaper og symptomer

Avhengig av graden av feil, alvorlighetsgraden av sirkulasjonsforstyrrelsen og symptomene som angår pasienten, er det fem trinn:

 1. Kompensasjonstrinn. Det er preget av mangel på mitralventilen i 1. grad (volumet av oppblåsning er mindre enn 30 ml). Sirkulasjonsforstyrrelser i små og store sirkler er fraværende. Pasienten er ikke plaget av noen symptomer. Sykdommen kan oppdages ved et uhell under en rutinemessig fysisk undersøkelse.
 2. Fase av subkompensasjon. Alvorlighetsgraden av ekkokardiografi er moderat. Den omvendte strømmen av blod inn i venstre atrium fører til dilatasjon (dilatasjon). For å kompensere for sirkulasjonsforstyrrelser, blir venstre ventrikkel tvunget til å trekke seg sammen mer intensivt, noe som fører til økning - hypertrofi. Med intens fysisk anstrengelse, oppstår dyspnø og økt hjertefrekvens, noe som indikerer at det fortsatt er en liten forstyrrelse av sirkulasjonen i lungesirkelen. Liten hevelse på føttene (føtter og skinner) er mulig.
 3. Dekompensasjonsstadiet. Sværheten av oppstyr er 2-3. På dette stadiet er blodsirkulasjonen forstyrret i både små og store sirkler. Det uttrykkes dyspné ved en hvilken som helst fysisk trening, en betydelig økning i den venstre ventrikkel, pressing, stikkende eller verkende smerte i venstre bryst (vanligvis etter trening), periodiske forstyrrelser av hjerterytmen.
 4. Dystrophic stadium. Graden av alvorlighetsgrad er den tredje (regurgitasjon er mer enn 60 ml eller 50%). Funksjonen til ikke bare venstre men også høyre ventrikler ble forstyrret. Ekkokardiografi eller brystrøntgen kan detektere hypertrofi hos begge ventrikkene. Signifikant forverret blodsirkulasjon i begge sirkler. På grunn av dette, er det markert hevelse i ben, smerte både venstre og høyre øvre kvadrant (og kan forekomme i ro), dyspné etter svak fysisk anstrengelse eller i ro, hjerteinfarkt av astma (dyspné, hoste). Det er nyre- og leverforstyrrelser. På dette stadiet kan insuffisiens av tricuspidventilen også legge til mangel på mitralventilen.
 5. Terminal scenen. Tilsvarer de 3 stadiene av kronisk hjertesvikt. Funksjonen av alle deler av hjertet er ødelagt. Hjertet er ikke lenger i stand til å levere blod riktig til alle organer. Pasient opptatt dyspné ved hvile, hyppige anfall av kardial astma, forstyrrelser i hjerte, intoleranse overfor en hvilken som helst fysisk anstrengelse, hevelse av lemmer og underliv, smerter i hjertet, arytmier (atrial fibrillering, atrial arytmi). Utvikle irreversible dystrophic endringer i indre organer (primært - nyre og lever). Prognosen er ekstremt ugunstig. Behandlingen er allerede ineffektiv.

diagnostikk

For å identifisere sykdommen, brukes en eller flere prosedyrer:

 • Konvensjonell ekkokardiografi;
 • transesofageal ekkokardiografi;
 • Røntgen av thoracic hule organer;
 • EKG.

behandling

Det kan være kirurgisk eller medisinsk. Imidlertid kan behandling ikke helt eliminere patologi. Helt helbredet mitral insuffisiens er bare mulig gjennom kirurgi.

Taktikk for behandling av sykdom

I akutt form av mitral insuffisiens, medisiner er raskt administrert for å lindre symptomer, og deretter operasjonen utføres.

I kronisk form er behandlingstaktene avhengig av scenen.

medisinering

I den akutte sykdomsformen mottar pasienten nitrater (Nitroglycerin) og ikke-glykosidiske inotropiske stoffer (f.eks. Dobutamine) som førstehjelp. Etter dette utføres en nødoperasjon.

I kronisk form bør behandlingen rettes både på å forbedre hjerte- og sirkulasjonsarbeidet og på å bli kvitt den underliggende sykdommen.

For å korrigere sirkulasjonsforstyrrelser, brukes diuretika, beta-adrenoblokere, aldosteronantagonister, nitrater, antiarytmika, ACE-hemmere. Hvis risikoen for trombose økes - antiaggreganter.

Behandling av den underliggende sykdommen som forårsaket mitralventilens patologi:

Kirurgisk behandling

Det er foreskrevet i akutt form av sykdommen, så vel som i andre og høyere stadium av kronisk form.

I moderne kirurgisk praksis brukes to typer operasjoner:

 1. Plastens ventil. Dette er rekonstruksjonen av sin egen ventil (lining sine ventiler, sene akkorder).
 2. Prothese av ventilen. Dette er hans erstatning for kunstig eller biologisk protese.

Etter å ha fullført operasjonen i tide, er det mulig å forhindre videre progresjon av defekten og tilhørende hjertesvikt.

forebygging

Forebyggende tiltak inkluderer behandling av den underliggende sykdommen selv før utbruddet av mitral insuffisiens (rettidig behandling av endokarditt med antibiotika, korrekt inntak av medisinering foreskrevet av legen for revmatisme, etc.).

Eliminere de faktorene som øker risikoen for hjertesykdom: røyking, alkoholisme, hyppig inntak av fet, salt og krydret mat, drikke feil modus, mangel på søvn, dårlig mobilitet, fedme, stress, feil fordeling av arbeid og hvile tid.

Liv med mitral insuffisiens

Hvis feilen er den første graden av alvorlighetsgrad og er i kompensasjonsfasen, kan du bare gjøre det ved å se en lege og ta minimum medisiner. Besøk kardiologen og gjør ekkokardiografi hvert sjette år.

Fysisk aktivitet innenfor rimelige grenser er ikke kontraindisert, men sportsbelastninger av konkurransedyktig karakter utelukkes i et hvilket som helst stadium av defekten.

Med hensyn til graviditet er det mulig i et tidlig stadium av et blemish uten alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser, men leveransen vil foregå gjennom keisersnitt. Ved sykdom 2 og over et stadium er vellykket graviditet bare mulig etter eliminering av en defekt.

Etter en ventilutskifting, følg reglene for en sunn livsstil for å forebygge hjerte-og karsykdommer. Hvis man trenger noen videre drift (også tann) eller invasive diagnostiske prosedyrer, leger advarer på forhånd om nærvær av en ventilprotese, som man vil tildele et spesielt medikamenter for å forebygge inflammasjon og trombedannelse i hjertet.

outlook

Prognosen avhenger av årsaken til feilen.

 • I de fleste tilfeller er det ugunstig, siden de underliggende sykdommene (revmatisme, lupus, Marfan's syndrom, iskemisk hjertesykdom) er vanskelige å behandle og ikke kan stoppes helt. Dermed kan sykdommen føre til andre lesjoner i hjertet, kar og indre organer.
 • Hvis styrken forårsaket av endokarditt eller degenerative endringer i selve ventilen, er prognosen mer trøstende. Cure er mulig i tilfelle av rettidig plastikkirurgi eller protesventil. Den faste protesen varer fra 8 til 20 år og mer, avhengig av sorten.
 • Prognosen for en defekt med 1 grad av alvorlighetsgrad, som ikke er ledsaget av sirkulasjonsforstyrrelser, kan være gunstig. Med riktig observasjon taktikk, og også i behandlingen av den underliggende sykdommen, kan mitral insuffisiens ikke utvikles i mange år.

Mitral insuffisiens

Mitral insuffisiens - Valvulær hjertesykdom preget av ufullstendig lukking eller prolaps av venstre atrioventrikulære ventilfliker under systolen, som er ledsaget av revers patologisk blodstrøm fra venstre ventrikel til venstre atrium. Mitral insuffisiens fører til utseende av dyspné, tretthet, hjertebank, hoste, hemoptysis, ødem på bena, ascites. Diagnostisk algoritme for å oppdage mitral insuffisiens innebærer en sammenligning av auskultasjon, EKG, FCG, radiografi, ekkokardiografi, kardial kateterisering, ventrikulografi. Med mitral insuffisiens utføres medikamentbehandling og kardiologisk kirurgisk behandling (protetikk eller mitralventil plast).

Mitral insuffisiens

Mitralventilinsuffisiens er en medfødt eller ervervet hjertesykdom på grunn av lesjon av ventilerte klaffer, subvalvulære strukturer, akkorder eller overstretch av ventilringen som fører til mitralregurgitasjon. Isolert mitral insuffisiens i kardiologi er sjelden diagnostisert, men i strukturen av kombinert og comorbid hjertefeil forekommer det i halvparten av observasjonene.

I de fleste tilfeller kombineres den overførte mitralinsuffisienten med mitralstenose (kombinert mitral hjertesykdom) og aorta misdannelser. Isolert medfødt mitral insuffisiens står for 0,6% av alle medfødte hjertefeil; i komplekse vices vanligvis kombinert med ASD, VSD, åpen arteriell kanal, coarctation av aorta. I 5-6% av friske individer ved hjelp av ekkokardiografi, avsløres denne eller den grad av mitralregurgitasjon.

Årsaker til mitralinsuffisiens

Akutt mitral insuffisiens kan utvikles på grunn av diskontinuiteter papillære muskler, sene akkorder separasjon mitralklappen i akutt myokardinfarkt, hjerte trauma, infeksiøs endokarditt. Papillær muskel som et resultat av myokardial infarkt ledsaget av fatal i 80-90% av tilfellene.

Utviklingen av kronisk mitral insuffisiens kan skyldes nederlaget i ventilen i systemiske sykdommer: revmatisme, sklerodermi, systemisk lupus erythematosus, eosinofil endokarditt Leffler. Revmatisk hjertesykdom står for ca 14% av alle tilfeller av isolert mitral insuffisiens.

Iskemisk dysfunksjon av mitralkomplekset er observert hos 10% av pasientene med kardiosklerose etter infarkt. Mitralfeil kan resultere i prolaps av mitralventilen, tåre, forkorte eller forlengelse av senk akkorder og papillære muskler. I noen tilfeller er mitral insuffisiens en konsekvens av systemiske defekter av bindevev i syndromene til Marfan og Ehlers-Danlos.

Relativ mitral insuffisiens utvikles i fravær av skade på valvulærapparatet under dilatasjon av venstre ventrikulær hulrom og ekspansjon av fiberringen. Slike endringer forekommer i utvidet kardiomyopati, progressiv forløb av arteriell hypertensjon og iskemisk hjertesykdom, myokarditt, aorta hjertesykdom. Til de mer sjeldne årsakene til utviklingen av mitral insuffisiens inkluderer kalsifisering av ventiler, hypertrofisk kardiomyopati, etc.

Medfødt mitral insuffisiens oppstår under fenestrasjon, splittelse av mitralventiler, fallskjermdeformitet av ventilen.

Klassifisering av mitralinsuffisiens

Med løpet av mitral insuffisiens er akutt og kronisk; på etiologi - iskemisk og ikke-iskemisk.

Skal også skille mellom organisk og funksjonell (relativ) mitral insuffisiens. Organisk insuffisiens utvikler seg med en strukturell forandring i selve mitralventilen eller i de trange trådene som holder den. Funksjonell mitral insuffisiens er vanligvis en konsekvens av utvidelsen (mitralisering) av venstre ventrikelhulen under sin hemodynamiske overbelastning forårsaket av hjerteinfarkt.

På grunn av alvorlighetsgraden av regurgitasjon utmerker man 4 grader av mitral insuffisiens: med mindre mitral regurgitasjon, moderat, alvorlig og alvorlig mitral regurgitasjon.

I det kliniske løpet av mitralinsuffisiens er tre stadier skilt ut:

Jeg (kompensert stadium) - ubetydelig myralventilinsuffisiens; mitral regurgitasjon er 20-25% av det systoliske blodvolumet. Mitralmangel kompenseres av hyperfunksjon av venstre hjerte.

II (subkompensert stadium) - mitral regurgitasjon er 25-50% av det systoliske blodvolumet. Stagnasjon av blod i lungene og en langsom økning i biventrikulær overbelastning utvikles.

III (dekompensert stadium) - uttalt mangel på mitralventilen. Returen av blod til venstre atrium i systole er 50-90% av systolisk volum. Utviklingen av total hjertesvikt.

Egenskaper av hemodynamikk i mitral insuffisiens

På grunn av den ufullstendige nedlukningen av ventiler på mitralventilen under systolen, oppstår en regurgitasjonsbølge fra venstre ventrikel til venstre atrium. Hvis reversblodstrømmen er ubetydelig, kompenseres mitralfeil med økt hjertefunksjon med utvikling av adaptiv dilatasjon og venstre ventrikulær og venstre atrial hypertensjon isotonisk type. Denne mekanismen kan tåle lenge nok til å øke trykket i en liten sirkel av blodsirkulasjon.

Kompensert hemodynamikk i mitral insuffisiens er uttrykt ved en tilstrekkelig økning i effekt og minuttvolum, en reduksjon i det endelige systoliske volumet og fraværet av lunghypertensjon.

I alvorlig form for mitral insuffisiens dominerer volumet av regurgitasjon over slagvolumet, hjertets minuttvolum reduseres kraftig. Høyre ventrikel, opplever økt last, raskt hypertrofier og dilaterer, noe som resulterer i alvorlig høyre ventrikulær svikt.

Med akutt myral insuffisiens kan det ikke utvikles tilstrekkelig kompenserende dilatasjon av venstre hjerte. I dette tilfellet er en rask og signifikant økning i trykk i en liten sirkulasjon av blodsirkulasjonen ofte ledsaget av dødelig hevelse i lungene.

Symptomer på mitral insuffisiens

I perioden med kompensasjon, noe som kan ta flere år, kanskje asymptomatisk mitralinsuffisiens. I subcompensation stadiet er det subjektive symptomer, manifestert av kortpustethet, tretthet, takykardi, anginasmerter, hoste, hemoptyse. Med veksten av venøs stasis i en liten sirkel, kan det forekomme angrep av nattlig astma.

Utviklingen av høyre ventrikulær svikt ledsages av utseendet av akrocyanose, perifert ødem, utvidelse av leveren, hevelse i livmorhalsårene, ascites. Ved komprimering av den tilbakevendende larynx-nerve med et forstørret venstre atrium eller lungestamme, oppstår heshet eller aphoni (Ortner syndrom). På dekompensasjonsstadiet i mer enn halvparten av pasienter med mitral insuffisiens, opptrer atrieflimmer.

Diagnose av mitral insuffisiens

Grunnleggende diagnostisk bevis for mitral insuffisiens, er produsert i en grundig fysisk undersøkelse, bekreftet ved elektrokardiografi, phonocardiography, radiografi og røntgenundersøkelse, ekkokardiografi og Doppler av hjertet.

På grunn av hypertrofi og utvidelse av den venstre ventrikkel hos pasienter med mitral mangel utvikles hjerte pukkel vises amplifisert sølt apikale impuls i V-VI i interkostalrom medioklavikularlinje pulsering i magesekken. Perkusjon skjøte definerte grenser hjerte sløvhet venstre, opp og til høyre (med total hjertesvikt). Auskultatoriske funksjoner i mitral insuffisiens er svekket, og noen ganger fullstendig mangel jeg tonen på toppen, systolisk hjertelyd over toppen, fokus og spalting II tonen i lungearterien, og andre.

Fonokardiogrammets informative natur er evnen til å karakterisere i detalj systolisk murmur. EKG-endringer i mitral insuffisiens indikerer hypertrofi i venstre atrium og ventrikel, med lungehypertensjon - på høyre ventrikulær hypertrofi. På radiografer er det en økning i hjerteets venstre konturer, noe som resulterer i at skyggen av hjertet får en trekantet form, stagnerende røtter av lungene.

Ekkokardiografi gir deg mulighet til å bestemme mitralinsuffisiens etiologi, vurdere alvorlighetsgrad, tilstedeværelse av komplikasjoner. Ved hjelp av Doppler ekkokardiografi, oppdages regurgitasjon gjennom mitralåpningen, intensiteten og størrelsen bestemmes, som sammen tillater en å dømme graden av mitral insuffisiens. I nærvær av atrieflimmer brukes transesofageal ekkokardiografi til å detektere trombi i venstre atrium. For å vurdere alvorlighetsgraden av mitral insuffisiens, brukes hjertehulssonder og venstre ventrikulografi.

Behandling av mitral insuffisiens

Ved akutt mitral insuffisiens krever innføring av diuretika og perifere vasodilatatorer. Intra-aorta ballong motpulsering kan utføres for å stabilisere hemodynamikken. Spesiell behandling av mild asymptomatisk kronisk mitral insuffisiens er ikke nødvendig. I subkompensert stadium foreskrives ACE-hemmere, beta-adrenoblokere, vasodilatorer, hjerteglykosider, diuretika. Ved utvikling av atrieflimmer brukes indirekte antikoagulantia.

Når mitral insuffisiens moderat og alvorlig alvorlighetsgrad, samt tilstedeværelse av klager viser hjertekirurgi. Fraværet av forkalkning av klaffene og lagrer den bevegelige ventilanordningen gjør det mulig for anlegget til ventil intervensjoner -. Plast Mitralklaff annuloplasty, korte plastbåndene, etc. Til tross for den lave risiko for å utvikle infeksiøs endokarditt og trombose, ventil sparing operasjoner er ofte ledsaget av tilbakevendende mitralinsuffisiens, noe som begrenser deres ytelse ganske smal en rekke indikasjoner (prolaps av mitralventilen, brudd på ventilkonstruksjoner, relativ svikt i ventilen, dilatasjon av ventilringen, planlagt graviditet).

I nærvær av ventilen forkalkning, akkorder vist uttalt jevning Mitralklaff biologisk eller mekanisk protese. Spesifikke postoperative komplikasjoner i disse tilfellene kan tjene som tromboemboli, atrioventrikulær blokkering, sekundære infeksiøs endokarditt proteser, bioproteser degenerative forandringer.

Prognose og forebygging av mitral insuffisiens

Progresjon av opphiss i mitralinsuffisiens er observert hos 5-10% av pasientene. Overlevelsesfrekvensen på fem år er 80%, den tiårige overlevelse er 60%. Den iskemiske karakteren av mitralinsuffisiens fører raskt til alvorlig forstyrrelse av blodsirkulasjonen, forverrer prognosen og overlevelse. Postoperative tilbakefall av mitral insuffisiens er mulig.

Mitral insuffisiens av mild til moderat grad er ikke en kontraindikasjon for graviditet og fødsel. Hvis graden av insuffisiens er høy, er det nødvendig med en ytterligere undersøkelse med en omfattende risikovurdering. Pasienter med mitral insuffisiens bør observeres hos hjertekirurgen, kardiolog og reumatolog. Forebygging av oppnådd mitralventilinsuffisiens er forebygging av sykdommer som fører til utvikling av misdannelse, hovedsakelig reumatisme.

Mitral insuffisiens

Mitral insuffisiens er en sykdom fra en gruppe hjertefeil. I det overveldende flertallet av tilfellene har en slik lesjon fått karakter, med andre ord oppstår det som en komplikasjon av andre patologier, ofte ikke forbundet med kardiovaskulærsystemet.

Medikamentsterapi er ikke i stand til å løse situasjonen radikalt, narkotika stopper bare symptomene på mangel og stenose. Men i noen tilfeller er konservativ behandling nesten ufattelig, slik at pasienten tilbys en kirurgisk prosedyre. Med introduksjonen av ny teknologi er operasjonen vellykket, ikke forårsake alvorlige komplikasjoner, redusere risikoen for plutselig hjertedød og sannsynligheten for en ugunstig prognose.

Anatomi av mitralventilen og dens rolle i reguleringen av blodstrømmen

Alle vet at hjertet vårt har fire kamre - to atria og to ventrikler. Mitralventilen fungerer som en slags barriere mellom venstre ventrikel, hvorfra det systemiske sirkulasjonssystemet stammer, og venstre atrium, hvor den lille (eller lunge) sirkelen avsluttes. Hovedfunksjonen er å sende blod fra venstre atrium inn i ventrikkelen og forhindre regulering, det vil si dens returbevegelse. Mitral (eller bicuspid) ventilen er festet til muskelveggene ved hjelp av en fibrøs ring som er forbundet med andre lignende strukturer som omgir aorta- og tricuspidventilen. Hele systemet kalles hjertets fibrene skjelett.

Normalt har mitralventilen to ventiler: den fremre og bakre, den første større i størrelse. I klinisk medisin beskrevne tilfeller, når pasienten viste 3 og noen ganger 4 og 5 spisser, og er klinisk tilsvarende avvik ikke utad manifestert, slik at det er ansett som en variant av det normale. Lukking og åpning av mitralventilen er gitt av spesielle akkorder, ifølge arrangementet, noe som ligner fingre. Disse senetrådene er forbundet med den indre muskulærveggen til ventrikkene.

I et nøtteskall, fra blodsirkulasjonen i blodet, kommer oksygenberiget blod inn i det venstre atrium. Da, med systolisk sammentrekning av hjertets muskelvegg, åpner ventilen seg og det går fritt inn i venstre ventrikel. Skilleveggen mellom de to strukturene tett lukkes, og blod fritt skyves inn i aorta, og derfra med forgrenet vaskulære system til organer og vev. Derfor påvirker reguleringen av mitralinsuffisiens hele organismen til en viss grad.

Årsaker til mitralventilinsuffisiens

Mitral insuffisiens av medfødt genese utvikler vanligvis en negativ effekt på infeksjonens foster eller viruset som moderen eller andre ugunstige faktorer fører til. I dette tilfellet, etter fødselen av barnet, kan studien oppdage avvik i strukturen av ventralene til mitralventilen, stenose. I noen tilfeller skyldes forstyrrelsen av arbeidet for lenge eller omvendt korte akkorder som styrer lukking og åpning av septum mellom venstre atrium og ventrikel. Ervervet mitral insuffisiens kan være et resultat av slike sykdommer:

 • revmatisme utvikler denne systemiske patologien vanligvis mot en bakgrunn av streptokokkinfeksjon og påvirker aorta-mitralventilapparatet i 75% tilfeller;
 • infeksiøs endokarditt, sykdomsfremkallende middel er vanligvis streptokokker, mindre ofte - stafylokokker eller enterokokker;
 • hjerteoperasjon, som regel, forårsaker ikke mitral insuffisiens, men kan forverre sin latente kurs;
 • en relativt alvorlig skade på hjertet som forårsaket mekanisk skade på ventilene til mitralventilen eller muskelbåndene som regulerte den
 • nederlag av sener i bakgrunnen av hjerteinfarkt (postinfarction cardiosclerosis);
 • systemiske sykdommer, ledsaget av dysplasi av bindevev, som er hovedkomponenten i ventilflapper;
 • autoimmune patologier, spesielt systemisk lupus erythematosus, multippel sklerose.

Ofte årsaken til mitral insuffisiens er nederlaget for den fibrøse ringen. Et lignende mønster observeres ved endring av størrelsen av de indre strukturer av hjertet og myokardium tykkelse under innflytelse av vedvarende og langvarig hypertensjon, aneurismer, inflammatoriske prosesser. I tillegg anbefales det at pasienter med aortisk mitral insuffisiens undersøkes for tilstedeværelse av godartede svulster eller ondartede neoplasmer av primær eller sekundær natur. Hypertrofi av venstre ventrikel og ventilskade forekommer når aorta lumen er innsnevret, for eksempel på grunn av aterosklerose.

Klassifisering av sykdommen

Avhengig av patogenesen av mitral insuffisiens, klassifiseringen av organiske og relative former av sykdommen. Organisk forbindelse med direkte lesjon skilleveggklaffer relativ type patologi utvikles strekk annulus, ligamenter eller muskel hypertrofi av venstre ventrikkel. Det kliniske kurset skiller mellom akutte og kroniske typer av mitralinsuffisiens.

Den akutte sykdomsformen er preget av en markert brudd på hemodynamikk og generelle symptomer på stagnasjon i den lille sirkulasjonen. Effektiv hjerteutgang forekommer ikke, siden en betydelig del av blodet i stedet for aorta kommer inn i atriumet. Denne tilstanden er veldig farlig, prognosen er ugunstig. Men selv om en person kan stabilisere, utvikler en kronisk form for mitral insuffisiens.

Det kan ta lang tid uten klager. Men på grunn av brudd på sekvensen av sammentrekning av hjertekonstruksjonene øker hypertrofi i venstre ventrikel. Inntil en viss tid kompenseres slike patologiske forandringer, men før eller senere får blodstrømningsforstyrrelser klart uttrykte kliniske tegn. Dessverre skjer dette noen ganger når pasienten kun kan bli hjulpet av kirurgisk inngrep.

Grader av mitral insuffisiens

Avhengig av utviklingen av symptomene på mitral insuffisiens, skilles fire sykdomsgrader. Klinisk vurderes dette av reguleringsnivået fra venstre ventrikel til atriumet og andre fysiologiske endringer, inkludert hypertrofi av myokardiet. Den første graden av sykdommen er vanligvis ikke diagnostisert, ingen klager, venstre ventrikulær hypertrofi er ikke uttrykt, bildet på elektrokardiogrammet blir ikke endret. Reguleringsnivået overstiger ikke 20% av den totale hjerteutgangen.

Den andre, moderate grad av mitral insuffisiens manifesterer seg med ganske uttalt tegn. De er merkbare ikke bare eksternt, men også under diagnostiske prosedyrer. Nivået på motstrømmen i atriumet når en gjennomsnittsverdi (opptil 40%). På den tredje graden av mitral insuffisiens er hypertrofi av venstre ventrikel uttalt. Kliniske symptomer øker, pasientens tilstand forverres kraftig, ettersom reguleringsvolumet øker til 60%. Den fjerde graden av sykdommen korrigeres kun ved kirurgisk inngrep.

Klinisk bilde av sykdommen

Den letteste mitralstenose og insuffisiens forekommer mot bakgrunnen av ikke-uttrykkede aterosklerotiske lesjoner av aorta. Videre utvikling av sykdommen er ledsaget av økende kliniske symptomer. Så i løpet av mitralinsuffisiens er det flere perioder som utmerker seg:

 • Den første fasen (kompensasjon) kan vare i mange år, pasienten klager over en følelse av konstant utmattelse, svakhet, kaldhet og chilliness i fingrene;
 • Den andre fasen (subkompensasjon) er preget av klassiske symptomer for enhver kardiovaskulær patologi. På bakgrunn av fysisk aktivitet, som tidligere ble overført på vanlig måte, det er kortpustethet, takykardi, og avbrudd i rytmen av hjertefrekvensen, brystsmerte på venstre side;
 • De tredje og påfølgende stadier (dekompensering, uttalt dekompensasjon og terminal), oppnår symptomene beskrevet ovenfor en permanent karakter og oppstår uansett fysisk belastning.

I de siste stadier av patologi øker de kliniske tegnene på aortic-mitral insufficiens og lungeødem. Dette er en intens dyspné og hoste, som øker i en horisontal posisjon opp til kvelning. Ofte går sputum av med en blanding av blod. Stagnasjon fører til forsterkning av leveren og samtidige symptomer: smerte og tyngde i høyre øvre kvadrant, ødem i øynene og væskeopphopning i bukhinnen. Jo lenger sykdommen utvikler seg, jo mer krenkede hemodynamikk, og som følge derav, lider alle indre organer av hypoksi (med andre ord oksygen sult).

Under undersøkelsen av pasienten, legger legen oppmerksomhet på cyanose (cyanose) av fingrene, nasolabial trekant. Hevelse pulserende årer på nakken er også tydelig synlig. Størrelsen på hjertet er forstørret, og i noen tilfeller er fremspringet tydelig synlig på venstre side av brystbenet, spesialister kaller det "hjertebukk". Utseendet til systolisk støy i kombinasjon med noen av de oppførte symptomene er årsaken til videre undersøkelse.

Diagnostiske metoder

Den enkleste og sikreste måten å diagnostisere patologi er den auskultative teknikken til undersøkelse eller lytting. Merk økningen i hjertestørrelsen i venstre del til 2 cm, og i høyre - til 0,5 cm. Systoliske murmurer er også tydelig hørbar med mitralinsuffisiens. Dette skyldes gjennombrudd av blod inn i atriumet med en sammentrekning av ventrikulens muskelvegg.

Samtidig høres lyden av den lukkende to-bladventilen tydelig. Radiografisk undersøkelse av thorax forskyver markør esophagus på grunn av hypertrofi i venstre ventrikel. I noen tilfeller er det registrert en økning i størrelsen på høyre ventrikel. Lungeårene og arteriene er ikke tydelige, kantene på veggene deres er uskarpe.

Mitral insuffisiens (mitral ventil insuffisiens)

Mitral insuffisiens refererer til kjøpte hjertefeil og er preget av lesjon av ventiler i mitral (bivalvia) ventilen.

Mitralventilen består av bindevev og befinner seg i fiberringen, som dekker den atrioventrikulære åpningen mellom venstre atrium og ventrikkel. Normalt når blodet slippes fra venstre ventrikel inn i aorta, lukkes dets ventiler helt, og forhindrer omvendt blodstrøm inn i atriumet. Ventilens mobilitet og fleksibilitet er gitt av sene akkorder - strenge som kommer fra ventrikelens indre vegg fra papillære (papillære) muskler og festes til ventiler som støtter dem.

Når et organisk (inflammatorisk, traumatisk, nekrotisk) lesjon forbindelses spisser vev, sene akkord eller papillarmuskel er en forandring deres form og struktur, slik at rammen ikke er i nær kontakt med hverandre, og mellom dem dannes et mellomrom, blodstrømmen tilbake til atrium ( oppblåsthet - en tilstand som har en negativ effekt på væsken til auricleen). En slik patologi i ventilen kalles mangel.

Mitralventilinsuffisiens er en sykdom som oppstår som et resultat av et organisk hjerteinfarkt, under hvilke hemodynamiske lidelser forekommer (blodstrøm i hjertet og i andre organer) og alvorlig hjertesvikt utvikler seg. Denne sykdommen i kombinasjon med stenose i mitralventilen er den vanligste blant de tilegnede hjertefeilene. Samtidig er isolert, såkalt "ren" mitral insuffisiens sjelden - bare 2% av alle oppkjøpte vices.

Årsaker til mitralinsuffisiens

I 75% av tilfellene er årsaken til insuffisiens revmatisme, spesielt gjentatt revmatiske anfall, i andre tilfeller fører til bakteriell endokarditt, aterosklerose. Ekstremt sjelden akutt mitral insuffisiens kan forårsake akutt hjerteinfarkt, traumas i hjertet med lesjon av papillære muskler og brudd på sene akkorder.

Symptomer på mitral insuffisiens

Graden av manifestasjon av symptomer på en defekt avhenger av klinisk stadium av sykdommen.

I kompensasjonsfasen, som kan vare flere år, og noen ganger i flere tiår, er symptomene vanligvis fraværende. Pasienten kan bli forstyrret av økt tretthet, svakhet, chilliness og kalde ekstremiteter.

Etter hvert som utviklingen av endringer i ventil spisser, og også ved gjentatte angrep revmatisk hjerte kompenserende mekanismer er ikke tilstrekkelig, kommer imidlertid subcompensation trinn. Under trening, for eksempel lang og rask gange for lange avstander, aktive trapper vises kortpustethet, smerte i venstre side av brystkassen, hjertebank (takykardi), uregelmessig hjerterytmeforstyrrelser i hjertet (vanligvis atrieflimmer). I samme periode merker pasienten hevelse av føttene og bena.

I de sene stadiene (stadier av dekompensering, uttalt dekompensasjon og terminal), tar klager karakteren av konstanter og forstyrrer pasienten, ikke bare med vanlig husholdningsaktivitet, men også i ro. Kortpustethet kan være en manifestasjon av "hjerte" astma og lungeødem - en pasient i utsatt stilling kan ikke puste, står i en halv sitter Det er angrep av kvelende hoste med mulig hemoptyse; ødem observeres ikke bare på lemmer, men også i hele kroppen; Pasienten er plaget av tyngde i høyre hypokondrium og økningen i buken i volum på grunn av den markante stagnasjonen av blod i leveren. Utvikle dystrofiske forandringer i indre organer, ettersom hjertemuskelen er så utarmet at den ikke er i stand til å gi blod til vev og organer i kroppen.

Diagnose av mitral insuffisiens

I tilfeller hvor pasienten ikke merker tilstedeværelsen av klager fra kardiovaskulærsystemet, kan diagnosen bli etablert ved et uhell under en planlagt medisinsk undersøkelse. Hvis pasienten søker en lege i forbindelse med ovennevnte klager, fastslås diagnosen i samsvar med pasientens undersøkelsesdata.

Foreslå tilstedeværelse av revmatiske prosessen med hjertesykdom allerede tillate kliniske eksamensresultater - vurdert klagen og historien til pasientens sykdom; Ved undersøkelse avslørte cyanose (blålig spiker phalanxer, ører, nese, lepper, i de senere stadier av hele ansiktet, ekstremiteter), lem hevelse, abdominal utvidelse; på auskultasjon av brystet auscultated svekke en tonehøyde systolisk bilyd ved spissen av hjertet - til et punkt av projeksjonen av mitral ventil og stillestående eller bobling (lungeødem) rales i lungene. I laboratorieprøver (generell blod og urin, blod biokjemiske analyser, immunologiske analyser av blod) inflammatoriske markører er bestemt, indikatorer for nedsatt lever- og nyrefunksjon, indikatorer spesifikk for revmatisme.

Pasienten er også tilordnet instrumentelle forskningsmetoder: EKG og 24-timers EKG-overvåking oppdager rytmeforstyrrelser, øker (hypertrofi) i begynnelsen av venstre hjerte, og deretter til høyre; Radiografi er foreskrevet for å identifisere en utvidet skygge av hjertet og stagnasjon av blod i lungevævets kar, spesielt med lungeødem.

Visualisering av anatomiske strukturer i hjertet og bekreftelse av diagnosen blir lettere ved ekkokardiografi (ultralyd i hjertet). Denne metoden gjør det mulig å vurdere bevegeligheten av ventilklaffene, for å vurdere forstyrrelser av intrablodstrøm oppstøt, er regurgitant fraksjon måles, til trykket i lungearterien for å bestemme ejeksjonsfraksjon av blodet inn i aorta, måle den effektive åpningsområde oppgulp. Avhengig av disse indikatorene er mitralventilinsuffisienten delt inn i følgende nivåer:

- ubetydelig insuffisiens: regurgitasjonsfraksjonen er mindre enn 30% (prosentandelen blod som kastes inn i venstre atrium fra blodvolumet i venstre ventrikel ved sammentrekningstidspunktet); området av hullet gjennom hvilket blodet blir kastet i atriumet mindre enn 0,2 kvadratmeter. cm; Den inverse strålen av blod i atriumet ligger ved ventilens ventiler og når ikke halvparten av atriumet.
- alvorlig mangel: Fraksjonen av oppblåsthet er 30-50%, området for oppblåsingsåpningen er 0,2 - 0,4 kvadratkilometer. cm fyller en blod av blod halvparten av auricleen.
- alvorlig mangel: Fraksjonen av oppblåsning er over 50%, hullets areal er mer enn 0,4 kvm. cm fyller en blod av blod hele det venstre atrium.

I uklare tilfeller, og også på grunn av umuligheten av å gjennomføre en ultralyd av hjertet gjennom den fremre brystveggen, kan esophageal ekkokardiografi foreskrives. For å bestemme toleransen for trening, utføres stress-ekkokardiografi - utfører ultralyd i hjertet før og etter prøver med fysisk anstrengelse.

Ekkokardiografi med Doppler. I figuren til høyre angir pilen overføring av blod inn i venstre atrium gjennom mitralventilen (MK).

Akkurat som mitralstenose i komplekse kliniske situasjoner med kontroversielle resultatene av inspeksjon eller før kirurgi kan være hjertekateterisering tildelt hulrom å presse forskjell måling i sine kamre. Hvis pasienten er til stede med en gitt defekt koronar hjertesykdom, kan legen finner det nødvendig å gjennomføre koronar angiografi (CAG) med innføringen av røntgentett stoff inn i de koronare (hjerte) fartøyer og vurdering av åpenhet.

Behandling av mitral insuffisiens

Behandlingen av denne hjertesykdommen innebærer utnevnelse av medisiner og en radikal måte å kurere ventilens kirurgiske korreksjon på.

Ved medisinsk behandling brukes følgende grupper av legemidler:

- for å redusere den totale perifere motstand i hvilken det forstørrede venstre ventrikkel vil løses blodstille ACE-hemmere og betablokkere -: perindopril 2 - 4 mg en gang daglig, fosinopril mellom 10 - 40 mg en gang om dagen; Carvedilol 12,5 - 25 mg en gang daglig, bisoprolol 5 - 10 mg en gang daglig.
- for å redusere blodstrømning til det strukkede høyre atrium er tilordnet nitrater - preparater av nitroglyserin og dens analoger: nitrosprey sublingualt 1 - 3 doser ved angrep av dyspné eller brystsmerter, kardiket 20 - 40 mg per 20 minutter før trening i tidlige stadier, og daglig fra ett til Fem ganger om dagen i sena stadier (med alvorlig dyspnø og hyppige episoder av lungeødem).
- for å redusere totalvolumet av sirkulerende blod, og som et resultat for å utelukke volumoverbelastning av hjertet, foreskrives diuretika (diuretika): indapamid 2,5 mg om morgenen, veroshpiron 100-200 mg i morgen, etc.
- anti-aggregater og antikoagulanter er foreskrevet for å redusere trombusdannelse og økt blodkoagulasjon: trombo Ass 50-100 mg til lunsj etter måltider; Warfarin 2. 5 mg, Plavix 75 mg - dosen beregnes individuelt under streng kontroll av blodkoagulasjon.
- i nærvær av atrieflimmer antiarytmiske legemidler som er brukt for å bidra til å gjenopprette normal rytme (paroksysmal form) - polariserende blanding intravenøs amiodaron, prokainamid / O. Når en permanent form av atrieflimmer, blir hjerteglykosider utnevnt (Korglikon, strofantin) og betablokkere -.
- For å forebygge gjentatte revmatiske angrep, så vel som for invasiv (med innføring av vev i kroppen), blir det brukt antibiotika (bicillin, amoxicillin med klavulansyre, etc.).

Behandlingsregimet settes individuelt for hver pasient av den behandlende legen.

Fra kirurgiske behandlingsmetoder, bruk av ventilplastikk (foringsventilflapper, senekorder) og dens proteser.

Figuren viser protesen til ventilen med en mekanisk protese.

Operasjonen vises i den andre graden av defekten (uttalt mangel) og i den andre - tredje fase av prosessen (sub- og dekompensering). I stadium av uttalt dekompensasjon forblir bruken av den kirurgiske behandlingsmetoden kontroversiell på grunn av den alvorlige generelle tilstanden, og i terminalstadiet er operasjonen strengt kontraindisert.

Livsstil med mitral insuffisiens

Pasienten må følge de generelle prinsippene for sunn livsstil, samt følge legenes anbefalinger, som brukes i mange kardiologiske sykdommer - unntatt alkohol, røyking, fett, stekt, krydret mat; begrense mengden væske og salt som forbrukes; sov mye og gå oftere utendørs.

Ved graviditet skal en kvinne observeres av en kardiurgirurg sammen med en fødselslege og kardiolog. I tidlige stadier og med en alvorlig grad av svikt, kan graviditet opprettholdes, og med alvorlige hemodynamiske lidelser er det strengt kontraindisert. Leveransen er mest sannsynlig å bli gjort av keisersnitt.

Komplikasjoner av mitral insuffisiens

Komplikasjoner uten behandling

I tilfeller der pasienten ikke er bekymret for klagen, og graden av vice, som bestemmes av ultralyd av hjertet er ikke tung, betyr ingen som tar narkotika eller kirurgisk behandling ikke påvirke staten hemodynamikken. Hvis en pasient viser aktive klager og diagnose av mitralinsuffisiens bekreftes eller diagnostiseres ham alvorlig grad, den manglende behandling fører til forstyrrelser i blodsirkulasjonen i kroppen, og det kardiovaskulære systemet. Uten korrigering av hjertemuskelen kan utvikle komplikasjoner, inkludert livstruende - kardiogent sjokk, lungeødem, systemisk tromboembolisme, anfall av atrieflimmer og risiko for blodpropp og settling dem i årene i hjernen, lunger, tarmer, hjerte, i femoral arterien. Komplikasjoner er mer sjeldne enn med mitral stenose.

Komplikasjoner av operasjonen

Som med enhver operasjon, med proteser eller mitralventilplast, er det en viss operasjonell risiko. Dødelighet etter slike operasjoner, ifølge forskjellige forfattere, når 8 - 20%. Dessuten kan pasienten utvikle postoperative komplikasjoner, såsom blodpropp i hulrommene i hjertet, forårsaket av arbeidet til mekaniske proteser, utvikling av bakteriell betennelse av ventilklaffene, inkludert biologiske og kunstige, dannelsen av adhesjoner mellom dørene til utviklingen av ventilhullet innsnevring (stenose). Forebygging av komplikasjoner er tilstrekkelig tildelings antikoagulerende medikamenter, antibiotikabehandling i den tidlige postoperative perioden, og i løpet av forskjellige diagnostiske og terapeutiske intervensjoner i andre medisinske områder (blære kateterisering, ekstraksjon - fjerning av tannen og andre dentale prosedyrer, gynekologisk kirurgi, etc.)..

outlook

Selv med ingen klager fra sentrum av pasientens livsprognose ugunstig, noe som skjer ved utviklingen av sykdomsprogresjon hemodynamisk som uten behandling fører til alvorlig svekkelse av kroppsfunksjoner og død.

Med en rettidig operasjon og riktig bruk av rusmidler øker forventet levealder, slik som livskvaliteten.

Mitral insuffisiens

Mitral insuffisiens er en type myokard misdannelse. Kjennetegn ved sykdommen:

 • prosess med ufullstendig prolaps;
 • ventil lukking

Gastrisk sammentrekning fremmer reverseringsprosessen. Mangel på mitral karakter er en slags hjertesykdom. Patologi er funnet i halvparten av befolkningen.

Sykdommen er forbundet med stenose av mitral typen. Ofte er sykdommen kombinert med mitral insuffisiens. Klinikken er forskjellig fra patofysiologisk patologi. Grunnlaget for hemodynamikken til uorden er opphisselse.

Den første manifestasjonen av sykdommen er en kronisk prosess.

Etiologi av mitral insuffisiens

Former for mitral insuffisiens:

 • akutt forløb av den patologiske prosessen;
 • kronisk forløb av patologisk prosess

Dannelse av akutt sykdomssykdom:

 • noen få minutter;
 • et par timer

Tegn på en akutt sykdomssykdom:

 • Wing separasjon;
 • et brudd på mitral karakteren;
 • nederlag av papillære muskler;
 • utvidelse av fiberringen;
 • bryter av akkordet;
 • traumatiske lesjoner

Tegn på kronisk sykdom av sykdommen:

 • medfødte lesjoner;
 • infeksjon;
 • degenerative lidelser;
 • inflammatoriske fenomener

Inflammatoriske sykdommer inkluderer:

 • immunforstyrrelser;
 • tegn på sklerodermi;
 • tegn på lupus erythematosus

Tegn på degenerativ lesjon:

Infeksjonsskade er knyttet til følgende prosesser:

 • betennelse i endokardiet;
 • strukturelle lesjoner

Former for mitral insuffisiens:

 • ervervet sykdom;
 • medfødt sykdom

Hos gravide forekommer sykdommen på grunn av påvirkning av følgende faktorer:

 • infeksjon;
 • X-stråler;
 • stråling stråling;
 • onkologiske lidelser;
 • traumatiske faktorer

Sykdommen er delt inn i følgende former:

 • organisk type skade;
 • den relative typen skade;
 • prosessen med å strekke ventrikkelen;
 • endring i muskel tone;
 • akkordpause

Ofte har sykdommen et medfødt kurs.

Den patologi som provoserer sykdommen:

 • cardio;
 • funksjonsfeil i mitralventilen
 • en defekt i bindevevet;
 • Marfan syndrom

Endringer i den patologiske prosessen gjelder følgende sykdommer:

Sjeldne årsaker til sykdommen:

Årsaken til den medfødte sykdomsforløpet:

 • Ventil deformasjon;
 • spaltning av mitralventiler
gå opp

Symptomer på mitral insuffisiens

Klinikken vises ikke alltid. Symptomer på en subjektiv natur:

 • Tilstedeværelse av blod i sputumet;
 • tretthet,
 • rask hjertefrekvens;
 • overbelastning av venøs natur;
 • astma i hjertet;
 • forstyrret respirasjon i ro

Følgende symptomer kan være tilstede:

 • tørr hoste;
 • slim med blod;
 • overbelastning i lungene;
 • stagnasjon av blod

Tegn på feil i høyre ventrikkel:

 • hevelse;
 • forstørret lever;
 • hevelse i venene;
 • opphopning av væske i peritoneum

Med mitral insuffisiens oppstår en atriell fibrillasjon. Følgende funksjoner er også typiske:

 • nedsatt blodfordeling;
 • reduksjon i effektivitet;
 • asteni

Symptomer med nedsatt hemoglobin:

Ytterligere tegn på sykdommen:

Sykdommen er forbundet med utbredelsen av en doktors fravær. Årsaken er fraværet av ubehag. Men venstre ventrikkel er forstørret.

Resultatet av denne prosessen er takykardi. Parameteren til venstreatrium øker. Funksjonen til myokardiet er også forstyrret. Trombusdannelse oppstår når blodstrømmen er forstyrret.

Kanskje manifestasjonen av puffiness. Symptomer på lesjon spiller ingen rolle når de blir diagnostisert.

Grad av mitral insuffisiens

Det er en grad av sykdom:

 • den første graden av nederlag;
 • andre grad av skade;
 • tredje grad av skade

Tegn på innledende nederlag:

 • støy av systole;
 • intercostal patologi;
 • hjertefrekvens økning;
 • skjelving av systolen;
 • vektøkning;
 • hevelse;

Tegn på den andre graden av nederlag:

 • økt trykk i lungene;
 • nedsatt blodsirkulasjon;
 • hoste opp blod;
 • nærvær av hoste;
 • pusteforstyrrelse

Diagnose av grader inkluderer bruk av elektrokardiografi. Manifestasjonen av den tredje graden er som følger:

 • leverforstørrelse;
 • hevelse;
 • venøs forstørrelse
 • venstre ventrikkel forstørret;
 • mitral prong stede

Prediktive data er avhengig av følgende faktorer:

 • dynamikk av patologi;
 • alvorlighetsgrad av valvulær defekt

Prognosen forverres ved kronisk insuffisiens. Et dødelig utfall er mulig hvis sykdommens art er uttrykt. Arbeidskapasiteten opprettholdes med en moderat type sykdom.

Behandling av mitral insuffisiens

Patologiens etiologi er avslørt. Hvis den underliggende årsaken er eliminert, er utvinning mulig. Moderat karakter av sykdommen krever ikke behandling. Arrytmi dikterer bruk av narkotika.

Begrens denne sykdommen som følger:

 • røyking av tobakk;
 • usunn livsstil

Når akutt sykdom brukes:

 • diuretika;
 • bruk av vasodilatatorer

Når subkompensasjonsfenomener blir brukt:

 • diuretika;
 • betyr glykosider;
 • midler adrenoblokere;
 • agenter inhibitorer;
 • antikoagulanter;

I nærvær av infeksjon brukes følgende stoffer:

Behandling av stoffbehandling:

 • økt hjerteutgang;
 • redusert trykk

Bruk følgende diuretika:

 • preparater av spironolaktoner;
 • et furosemidpreparat;

Fokuset på terapi er vanndrivende:

 • redusert belastning;
 • senker stagnasjon;
 • redusert trykk
 • diltiazem;
 • nifedipin;
 • natriumnitroprussid

Målet med konservativ behandling er forebygging av tromboembolisme. Når sykdommens art er uttrykt, brukes kirurgisk inngrep. Den inkluderer:

 • plast ventil;
 • metode for annuloplastikk

Kirurgisk behandling utføres i tide. Indikasjon for operasjonen er en endring i hjerteventilen. Kirurgisk tiltak:

 • erstatning vinger;
 • ringen er innsnevret;
 • bruk av plast
 • tungt nederlag
 • utilstrekkelig blodsirkulasjon;
 • mangel på mitral karakter

Døden kommer umiddelbart. Kontraindikasjoner for kirurgi:

 • irreversibel karakter av lesjonen;
 • Det er ingen trussel om progressivt nederlag;
 • reumatiske lidelser
 • plast type intervensjon;
 • prosess med annuloplastikk;
 • forkortelse av akkordet;
 • fjerning av den bakre delen av ventilen;
 • protetikk;
 • biologisk type inngrep;
 • produksjon av mekanisk ventil

Ytterligere kirurgiske metoder:

 • substitusjonsprosess;
 • plast brosjyrer;
 • Ventilen ringer
 • bruk plastringer

Komplikasjoner av kirurgisk inngrep:

 • utvikling av thrombus;
 • infeksjon;
 • blokade;
 • trombose;
 • forkalkninger

Les Mer Om Fartøyene