Behandling av fokal hjernevævsendringer av disirkulatorisk natur

På bakgrunn av sirkulasjonssykdom utvikles brennpunktsendringer i hjernens substans av disirkulatorisk natur. Det cerebrale blodet leveres fra 4 vaskulære bassenger - to karotider og to vertebrobasilar. Disse bassengene knytter vanligvis til hverandre i hulen i hodeskallen, og danner en anastomose. Disse forbindelsene gjør det mulig for menneskekroppen å kompensere for lenge nok for mangel på blodstrøm og oksygen sult. I områdene som opplever mangel på blod, strømmer blod fra andre bassenger gjennom en strøm. Hvis disse anastomotiske karene ikke er utviklet, så snakk om en åpen vilizian sirkel. Med denne strukturen av blodkar fører sirkulasjonsmangel til utseendet av fokale hjerneendringer, kliniske symptomer.

Klinisk bilde

Den hyppigste diagnosen hos eldre, utelukkende utelukkende på grunnlag av klager, er disirkulatorisk encefalopati. Imidlertid må det huskes - dette er en kronisk, stadig utviklet sirkulasjonsforstyrrelse som utvikler seg som følge av lidelsen til hjernehullene, som er forbundet med utviklingen av et stort antall mikroslag. Fokal hjerneskade kan kun diagnostiseres hvis det er visse kriterier:

 • Det er tegn på hjerneskade, som kan bekreftes objektivt;
 • stadig stadig utvikler kliniske symptomer;
 • Tilstedeværelsen av et direkte forhold mellom det kliniske og instrumentelle bildet når man utfører ytterligere undersøkelsesmetoder;
 • Tilstedeværelse av cerebrovaskulær sykdom hos pasienten, som refererer til risikofaktorene for utviklingen av fokal hjerneskader
 • fraværet av andre sykdommer som opprinnelsen til det kliniske bildet kunne være relatert til.

Fokale endringer i hjernens materie av den diskirkulatoriske naturen manifesteres av nedsatt hukommelse, oppmerksomhet, bevegelse, følelsesmessig-volusjonell sfære.

Hovedinnflytelsen på funksjonell tilstand og sosial tilpasning av pasienten er gitt av kognitive forstyrrelser. Når det er et samlings sykdom i hjernen saken i frontal og temporallappene til den dominerende halvkule, så er det en nedgang minne oppmerksomhet, bremse av tankeprosesser, svekket planlegging og konsekvent gjennomføring av den daglige grind. Kognitiv svekkelse skyldes cerebral dystrofi av vaskulær genese. Med utviklingen av nevrodegenerative forandringer i hjernen av fokus person slutter å gjenkjenne kjente objekter, er det lidelse, bli følelsesmessige og personlighetsforstyrrelser. Først er det et asthenisk syndrom og depressive tilstander som reagerer dårlig på behandling med antidepressiva.

Progressive dystrofiske, degenerative forstyrrelser fører til forekomsten av egocentrisme, det er ingen kontroll over følelser, en utilstrekkelig reaksjon på situasjonen utvikler seg.

Bevegelsesforstyrrelser manifesteres ved svimlende under gang, koordinasjonsforstyrrelser, sentral parese av varierende alvorlighetsgrad, skjelving av hode, børster, følelsesmessig sløvhet og amyem. De stadig utviklede brennpunktene i hjernen fører til den siste fasen av sykdommen, når pasienten ikke kan spise på grunn av konstant kvoking. Det er voldelige følelser, for eksempel latter eller gråt ut av sted, stemmen blir nasal.

Predisponerende faktorer

Sykdommene som fører til små fokalforandringer i hjernesaken, inkluderer arteriell hypertensjon, stenosering og okklusiv vaskulær lesjon, og lipid- og karbohydratmetabolismeforstyrrelser.

Hovedmekanismen for utvikling av karsirkulatorisk encefalopati er manifestert i det faktum at foki av iskemi og infarkt dannes. Dette er en tilstand hvor dystrofiske endringer begynner å utvikle seg mot bakgrunnen av oksygen sult, redusert blodstrøm, reduserer metabolisme. I hjernen er det områder av demyelinisering, ødem, gliotisk degenerasjon, utvidelse av circumvascular mellomrom. Ovennevnte faktorer er grunnleggende. De forklarer de eksisterende lesjonene og hjernens opprinnelse.

Ytterligere undersøkelsesmetoder

Den viktigste metoden for diagnose av denne patologien er MR i hjernen, hvor hyperintensive foci, små infarkter, postiskemisk degenerasjon, utvidelse av ventrikulærsystemet er bestemt. Antall hjerteinfarkt kan være fra enkelt til flere tilfeller, diameteren er opptil 2,5 cm. Småskalaendringer indikerer at dette er en alvorlig lesjon som kan føre til funksjonshemming hos pasienten. Det er på dette stedet at blodsirkulasjonen lider.

Anvendelig Doppler-ultralyd, tosidig skanning, noe som kan indikere en forstyrrelse i sin strømnings asymmetri, stenose, okklusjon av større kar, øker venøse sirkulasjon, aterosklerotisk plakk.

Datatomografi vil tillate å se bare spor av overførte infarkter i form av lacunae fylt med cerebrospinalvæske, dvs. cyster. Det bestemmer også tynning - atrofi av hjernebarken, ekspansjon av ventriklene, kommunisering av hydrocephalus.

Moderne tilnærminger til terapi

Behandling bør rettes mot den underliggende sykdommen som førte til hjernesykdommer. I tillegg er det nødvendig å bruke midler for å forhindre sykdomsprogresjon.

Vaskulære legemidler som pentoksifyllin, vinpocetin, cinnarizin, dihydroergocryptin er foreskrevet uten feil. De har en positiv effekt på cerebral sirkulasjon, normaliserer mikrosirkulasjonen, øker plastisiteten til erytrocyter, reduserer viskositeten til blodet og gjenoppretter dens fluiditet. Disse stoffene fjerner vaskulær spasme, gjenoppretter vævsbestandighet mot hypoksi.

Som antioksidant, nootropisk, antihypoksisk behandling anvendes cytoflavin, aktovegin, tioktinsyre, piracetam, Ginkgo biloba.

Behandling med vestibulotrofiske stoffer reduserer svimmelhet, eliminerer rystelser når de går, forbedrer pasientens livskvalitet. Det rettferdiggjør seg med behandling med betagistin, vertegohel, dimenhydrinat, meclosin, diazepam.

Ved høyt blodtrykk er regelmessig overvåking av blodtrykk og hjertefrekvens nødvendig og normalisering indikeres av indikasjoner. For å fortynne blodet som brukes aspirin, dipyridamol, klopidogrel, warfarin, dabigatran. Når nivået av kolesterol i blodet økes, brukes statiner.

For tiden er det gitt spesiell oppmerksomhet til kalsiumkanalblokkere, som sammen med funksjonen til normaliserende blodtrykk har en nevrobeskyttende effekt. Cerebrolysin, cerebrolysat, gliatilin, meksidol gjenoppretter kognitive funksjoner godt.

Neurotransmittere, slik som citikolin og psyko besitter nootropisk virkning, normaliserer hukommelse, oppmerksomhet, forbedrer helsen, gjenoppretter evnen til pasientens selv. Virkningsmekanismen er basert på det faktum at stoffet reduserer ødemet i hjernen, stabiliserer cellemembranen,

L-lysin escinate har antiinflammatorisk, anti-ødem og nevrobeskyttende egenskaper. Stimulerer sekresjonen av glukokortikoider, gjenoppretter vaskulær permeabilitet, tonerår og normaliserer venøs utstrømning.

Valgfri terapi av kognitive sykdommer

For å gjenopprette minne, oppmerksomhet, arbeidskapasitet, donepezil - et stoff som normaliserer utvekslingen av nevrotransmittere, gjenoppretter hastighet, kvaliteten på overføringen av nerveimpulser som beregnet. Den gjenoppretter daglig aktivitet hos pasienter, korrigerer apati, meningsløse obsessive tiltak, eliminerer hallusinasjoner.

Galantamin normaliserer nevromuskulær overføring, stimulerer produksjonen av fordøyelsesenzymer, utskiller svettekjertler, senker det intraokulære trykket. Legemidlet er brukt for demens, dyscirculatory encefalopati, glaukom.

Rivastigmin er et effektivt middel. Men hans teknikk er begrenset ved tilstedeværelsen av gastrisk ulcus, duodenal ulcus, ledningsforstyrrelser, arytmier, astma, urinveisobstruksjon, epilepsi.

Med alvorlige psyko-emosjonelle forstyrrelser, brukes antidepressiva. Selektive serotoninopptakshemmere viste seg å lykkes i denne patologien. Disse legemidlene inkluderer venlafaxin, milnacipran, duloksetin, sertralin. Preparater fra denne gruppen på apotek selges kun på resept. Foreskrivende lege foreskriver disse medisinene, med tanke på alvorlighetsgraden av intellektuelle og familiære lidelser, fenomenene depresjon, vrangforestillinger.

forebygging

Forebygging av karsirkulatorisk encefalopati - Dette er primært en behandling av årsaker som fører til hypertensjon, stress, diabetes, fedme. I tillegg til å opprettholde en sunn livsstil, normalisere søvn, hviler arbeidsregimet, er det nødvendig å unngå manuell terapi på livmoderhalsen. Unsuccessful head and neck tilt kan føre til irreversibel forstyrrelse av blodstrømmen i vertebrobasilar bassenget og føre til invalidiserende eller dødelige komplikasjoner.

I nærvær av tegn på økt tretthet, minnetap, oppmerksomhet til effektivitet, må du se en lege og utføre tester som utelukker brudd på blodstrømmen gjennom fartøyene som leverer hjernen. Å avsløre hjerte-, lunge-, endokrine patologi og rettidig startbehandling er veien til suksess i kampen mot karsirkulatorisk encefalopati.

Diskusjonsforandringer i hjernen

Foreløpig er nevrologiske sykdommer forbundet med nedsatt blodtilførsel til sentralnervesystemet blitt vanligere. Utilstrekkelig blodsirkulasjon fører til alvorlige konsekvenser og påvirker normal vitale aktivitet.

Tendensen til å øke antallet pasienter en nerve, som diagnostisert dyscirculatory endringer i hjernen, har en tendens til å øke forekomsten og fornyelse.

Hva er det

Dyscirculatory endringer i hjernen som det er - det er en rekke av fokal sykdom i sentralnervesystemet som påvirker hjernesubstans, karakterisert ved en kronisk forløp med langsom utvikling og påfølgende alvorlige sykdom.

Blodsirkulasjonen av hjernens vevsområder er brutt i form av små foci; i henhold til nivået på slike endringer utmerker seg tre stadier av diskusjonsendringer:

 • Den første fasen er prosessen med vevsmodifisering, assosiert med en liten patologi av det cerebrale vaskulære systemet, som dukket opp på grunn av sykdommer i sirkulasjonssystemet. Symptomatikk er dårlig uttrykt, det er usannsynlig å diagnostisere disirkulasjonsforstyrrelser;
 • Den andre fasen er prosessen med død av nerveceller og vev i det berørte området av hjernen, forbundet med en betydelig forringelse av blodtilførselen til hodet. Det symptomatiske bildet har et levende uttrykk, pasientens tilstand forverres betydelig;
 • Den tredje fasen - den siste fasen, hvor en stor del av cellene i det berørte området i hjernen går tapt, i hjernens arbeid, begynner patologiske endringer med et brudd på mange viktige funksjoner. Symptomatisk er alvorlig: Fra komplett tap av koordinering av bevegelser til en signifikant reduksjon i mental aktivitet.

Årsaker til utseende

Diskutasjonsendringer i hjernen er hovedsakelig forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i hjernen. Derfor er årsakene til utseendet av fokale lesjoner av hjernesubstansen:

 • Brudd på blodstrømmenes funksjoner ved osteokondrose eller traumer av livmorhalsen;
 • Hypertensiv sykdom;
 • diabetes;
 • Vegeta-vaskulær dystoni;
 • Krenkelse av hormonell bakgrunn;
 • encefalopati;
 • Aterosklerotiske endringer i sirkulasjonssystemet;
 • Sykdommer av kardiovaskulær natur;
 • Feil livsstil: røyking, drikking av alkohol, mangel på mobilitet;
 • Overvekt
 • Onkologiske sykdommer;
 • Inflammatoriske, smittsomme sykdommer i hjernen;
 • Arvelige sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 • Depressive tilstander;
 • Traum av skallen og hjernen i forskjellige grader;
 • Alderskategori av personer i femti år.

Symptomer på disirkulerende anomalier

Det symptomatiske bildet av denne nevrologiske sykdommen manifesteres allerede i første fase. Det er ikke særlig merkbart, da det er små forstyrrelser i hverdagen, som ofte koker ned til:

 • tretthet,
 • Mangel på søvn;
 • apati;
 • Sjeldne hodepine ledsaget av svimmelhet;
 • Opplevelser og stress.

I den andre fasen av sykdommen kan identifiseres som tegn:

 • Mindre psykosomatiske lidelser;
 • Følelse av støy, fløyte, tøffhet i ørene;
 • Temporal nedgang i hørsel, syn;
 • Redusert intellektuell aktivitet;
 • Kognitiv svekkelse;
 • Høyt blodtrykk;
 • Stroker av forskjellig alvorlighetsgrad og etiologi;
 • Dystrofi av hjernens kar
 • Epileptiske anfall
 • Iskemisk vevskader;
 • Smerte i hodet blir kronisk;
 • Reduksjon av muskelvev skjer ufrivillig, det er et brudd på koordinering av bevegelser, stivhet i muskelfibre;
 • Andre tegn på sykdom i det vaskulære system i hjernen: en følelse av slør foran øynene, er ustabilitet i området, overveldende, svaiende i den ene eller begge sider av kroppen, svimmelhet, kroppsbevegelse eller ved å øke dens legeme i en horisontal stilling.

diagnostikk

Patologien til hjernevevet er dårlig diagnostisert i de første stadiene, da pasienten med sine klager sjelden kommer til å se en lege.

Ved åpenbare symptomer viser pasienten seg av terapeuten etter samråd med nevropatologen.

Nevrologgen samler en anamnese, en ekstern undersøkelse for tilstedeværelsen av nevropsykologiske abnormiteter, en undersøkelse av refleksfunksjonen. På grunnlag av klager og undersøkelser bestemmer legen hvordan undersøkelsen skal utføres:

 • Biokjemisk blodprøve, koagulogram, sukker, kolesterol;
 • Analyse av tilstanden av fettmetabolismen;
 • Måling av blodtrykk, dens daglige overvåking;
 • Verifikasjon av doppler i det vaskulære systemet i hodet og livmorhalsområdet;
 • Magnetic resonance imaging;
 • EKG;
 • Om nødvendig, rådgivning av leger: en kardiolog, en nephrologist, en økolog.

behandling

Basert på analysen og diagnosen foreskriver nevropatologen behandlingen. En individuell terapipakke er utviklet, basert på den generelle tilstanden til pasienten, forekomsten av allergier, toleransen av disse eller andre legemidler.

Hovedvekten i terapi handler om behandling av en sammenhengende sykdom som forårsaket utseendet av patologiske forandringer i hjernen.

 • Restaurering og forbedring av sirkulasjonssystemet i sirkulasjonssystemet;
 • Støt funksjonen til friske nerveceller;
 • Tilførsel av hjernevev med nok oksygen og næringsstoffer;
 • Restaurering av det normale nivået av hemodynamikk: antagonister, kalsiumblokkere, inhibitorer av fosfodiesterase;
 • Suspensjon av kognitive patologiske prosesser;
 • Forbedringer i funksjonene til det vestibulære apparatet;
 • Hvis det er et klart brudd på patency i arteriene på grunn av atherosklerotiske prosesser, iskemi eller slag, er det besluttet på kirurgisk inngrep;
 • Sedativ beroligende effekt;
 • Vaskulær ekspansjon;
 • Forbedring av vaskulær tone;
 • Styrking av nervesystemet som inneholder phytoextracts;
 • Berikning av hjernen med essensielle mineraler og vitaminer.

diett

Med disirkulasjonspatologier anbefales en diett som anbefales for behandling av vaskulære sykdommer. Maten bør inkludere:

 • Friske grønnsaker og frukt rik på vitaminer: C, Gruppe B, PP, samt mineraler: magnesium, kalium;
 • Løk, hvitløk for spalting av overflødig fett;
 • Korn for å styrke arteriene;
 • Hvis det ikke er allergi, er et middelhavsdyp mulig.

forebygging

Forebyggende tiltak bør brukes av helt friske mennesker og med utseendet på de første tegnene på disirkulerende anomalier:

 • Overholdelse av den daglige rutinen;
 • Tilstrekkelig fysisk aktivitet;
 • Full hvile;
 • Sunn livsstil;
 • Gymnastikk, sport;
 • Korrekt, balansert ernæring;
 • En profesjonell eksamen med en nevrolog en gang i året.

Fokale endringer i den hvite substansen i hjernen

Menneskekroppen er ikke evig og med alderen utvikler ulike patologiske prosesser i den. De farligste blant dem er fokale endringer i hjernemateriell av en sirkulasjons natur. De oppstår på grunn av cerebrale blodstrømssykdommer. Denne patologiske prosessen manifesteres av en rekke nevrologiske symptomer og det preges av progressive strømmer. Tilbake til livet vil tapt nerveceller ikke fungere, men du kan sakte sykdomsforløpet eller helt forhindre dets utvikling.

Årsaker og tegn på patologi

Hva å gjøre med fokale forandringer i hjernens substans, bør fortelle legen, men pasienten selv kan mistenke tilstedeværelsen av patologi. Sykdommen har ofte en postiskemisk opprinnelse. Det er preget av et brudd på blodstrømmen i en av halvdelene (halvkule). Noen mennesker synes det er vanskelig å forstå hva det er, så for enkelhets skyld er utviklingen av endringer i hjernesubstansen delt inn i 3 faser:

 • Den første fasen. På dette stadiet vises ikke tegn på fokale lesjoner i hjernens substans. Pasienten kan bare føle seg svak, svimmelhet og apati. Av og til er søvn forstyrret og hodepine forstyrres. Fokusene på vaskulær genese er bare spirende og det er små forstyrrelser i blodet;
 • Den andre fasen. Etter hvert som patologien utvikler seg, øker sykdomsforløpet. Det manifesterer seg i form av migrene, reduksjon av mentale evner, ringe i ørene, følelsesmessige utbrudd og uorden av koordinering av bevegelser;
 • Den tredje fasen. Hvis sykdommen har nådd dette stadiet, har fokalendringene i den hvite saken i hjernen irreversible konsekvenser. De fleste neuroner dør og pasienten reduserer raskt muskeltonen. Over tid er det symptomer på demens (demens), sansene slutter å utføre sine funksjoner og personen taper full kontroll over bevegelsene sine.

Subcortical foci i hvitt materiale, lokalisert under cerebral cortex, kan ikke vises overhodet i lang tid. Diagnostiser slike feil i hovedsak ved et uhell.

Endringer i den hvite saken på de frontale lobber manifesterer seg betydelig mer aktivt, og hovedsakelig i form av en reduksjon i mentale evner.

Risikogrupper

Hvis det ikke er tegn på sykdommen, er det tilrådelig å finne ut hva som er risikogruppene for denne sykdommen. Ifølge statistikk forekommer fokal lesjon oftere i nærvær av slike patologier:

 • aterosklerose;
 • Høyt trykk;
 • VSD (vegetovaskulær dystoni);
 • diabetes;
 • Patologier i hjertemuskelen;
 • Konstant stress;
 • Sittende arbeid;
 • Misbruk av dårlige vaner
 • Ekstra kilo.

Skader på hvitt stoff i hjernen i vaskulær genese kan skyldes aldersrelaterte endringer. Vanligvis er det små individuelle foci hos mennesker etter 60 år.

Dystrofisk natur av lesjoner

I tillegg til skader forårsaket av vaskulær genese finnes det andre typer sykdommer, for eksempel enkeltfokalforandringer i hjernemateriell av en dystrofisk natur. Denne typen patologi stammer fra mangel på ernæring. Årsakene til dette fenomenet er som følger:

 • Svekket blodtilførsel;
 • Osteokondrose av cervikal del i akutt stadium;
 • Onkologiske sykdommer;
 • Hodeskader.

Skader på hjernestoff i en dystrofisk natur skyldes vanligvis mangel på tilførsel av hjernevev. På pasienten er det derfor tegn:

 • Redusert hjerneaktivitet;
 • demens;
 • hodepine;
 • Svakhet i muskelvev (parese);
 • Lammelse av visse muskelgrupper;
 • Svimmelhet.

diagnostikk

De fleste med alder, det er fokale endringer i stoffet, som skyldes vevdystrofi eller på grunn av feil i blodet. Du kan se dem ved hjelp av magnetisk resonans imaging (MR):

 • Endringer i hjernens hjernebarken. Et slikt fokus oppstår hovedsakelig på grunn av blokkering eller klemming av vertebralarterien. Vanligvis skyldes dette medfødte anomalier eller utvikling av aterosklerose. I sjeldne tilfeller oppstår en vertebral brokk sammen med utseendet av fokuset i hjernebarken i hjernehalvfrekvensen;
 • Flere brennvidder. Deres tilstedeværelse indikerer vanligvis en pre-kulturell tilstand. I noen tilfeller kan de forhindre demens, epilepsi og andre patologiske prosesser assosiert med vaskulær atrofi. Dersom slike endringer er funnet, bør behandlingsforløpet raskt startes for å forhindre irreversible konsekvenser;
 • Mikrofokale endringer. Slike skader er funnet i nesten alle personer etter 50-55 år. Du kan se dem bare ved bruk av kontrastmedium hvis de har en patologisk art av forekomst. Småskalaendringer manifesterer seg ikke spesielt, men når de utvikler seg, kan de føre til et slag.
 • Endringer i den hvite saken av frontal og parietal lobe subcortically og periventricularly. Denne typen skade oppstår på grunn av stadig høyt blodtrykk, spesielt hvis en person har en hypertensive krise. Noen ganger er små enkle foci medfødte. Faren oppstår ved spredning av lesjoner i den hvite saken av frontale og parietale lobes subcortically. I denne situasjonen utvikles symptomene gradvis.

Hvis en person er i fare, skal MR-en av hjernen (hjernen) utføres en gang i året. Ellers bør det gjøres hvert 2-3 år for forebygging. Hvis MR viser høy ekkogenitet av fokuset i en sirkulasjonsgenesis, kan dette indikere tilstedeværelsen av en onkologisk sykdom i hjernen.

Metoder for å kjempe med patologi

Gradvis påvirker menneskelig hjernevev, kan sykdommen forårsake irreversible effekter. For å hindre endringer i den hvite substansen i hjernen i vaskulær natur, er det nødvendig å stoppe de fremvoksende symptomene og forbedre blodstrømmen ved hjelp av medisiner og fysioterapi. Behandlingen bør være omfattende, og må derfor endre livsstilen. For å gjøre dette må du følge disse reglene:

 • Aktiv livsstil. Pasienten bør bevege seg mer og spille sport. Etter et måltid er det tilrådelig å gå en tur, og det samme gjør det ikke vondt å gjøre før sengetid. Godt påvirket av vannprosedyrer, ski og løp. Behandling av en aktiv livsstil forbedrer den generelle tilstanden, og styrker også kardiovaskulærsystemet.
 • Korrekt sammensatt diett. For vellykket behandling må du gi opp alkohol og redusere forbruket av søtsaker, konserver og røkt og stekt mat. Du kan erstatte dem med kokt mat eller damping. I stedet for å kjøpe søtsaker, kan du lage en hjemmelaget kake eller spise frukt;
 • Unngå stress. Konstant mental stress er en av årsakene til mange sykdommer, så det er bedre å slappe av og ikke overarbeidet;
 • Sunn søvn. En person bør sove minst 6-8 timer om dagen. I nærvær av patologi er det ønskelig å øke sovetiden med 1-2 timer;
 • Årlig inspeksjon. Hvis en forandring i den hvite saken av hjernen blir diagnostisert, skal pasienten gjennomgå en MR 2 ganger i året. Det er nødvendig å følge alle anbefalinger fra legen og ta nødvendige tester i tide.

Behandling av fokale endringer består vanligvis i å endre livsstilen og eliminere årsaken til utviklingen. Det er ønskelig å oppdage problemet umiddelbart, for å kunne senke det. For dette, bør en full undersøkelse utføres årlig.

Typer, årsaker, behandling av fokale hjerneforandringer i vaskulær natur

Hver del av hjernen utfører visse funksjoner - regulerer tale, tenkning, balanse, oppmerksomhet, styrer arbeidet med indre organer. En utrolig mengde informasjon lagres og behandles i hjernen; Sammen med dette finner mange prosesser sted i ham, noe som gir et normalt liv for en person. Funksjonen til dette komplekse systemet er direkte avhengig av blodtilførselen. Selv liten skade på blodårene fører til alvorlige konsekvenser. En av manifestasjonene i denne patologien er fokale forandringer i hjernen.

Hvilke patologier eksisterer

På grunn av mangel på oksygen i hjernen begynner sulten av celler (i medisin kalles en prosess som iskemi), noe som forårsaker dystrofiske lidelser. I fremtiden påvirker disse lidelsene deler av hjernen som delvis eller helt mister sine naturlige funksjoner. To typer dystrofiske lidelser er delt:

 1. Diffus, som dekker hele hjernevævet jevnt, uten utseende av patologiske områder. De oppstår på grunn av nedsatt blodsirkulasjon, hjerneskade, hjernerystelse, betennelser forårsaket av infeksjoner. Symptomer på diffuse patologier inkluderer ofte nedsatt arbeidsevne, uutholdelig konstant smerte i hodet, apati, sløvhet, søvnløshet.
 2. Fokale endringer i hjernens materiale er disirkulerende, som dekker et eget område hvor blodbevegelsen er forstyrret. Fokusene er enkle eller talrige, kaotisk spredt over hjernevevene. I utgangspunktet er dette en treg gjeldende kronisk sykdom som utvikler seg gjennom årene.

Blant fokale patologier forekommer ofte:

 • cyste - et lite hulrom fylt med væske. Ofte forårsaker ikke pasient ubehag og smerte, men det forårsaker klemming av blodårer og nærliggende områder av hjernen.
 • Nekrotisk nekrose, Skadelige områder av hjernen på grunn av nedsatt transport av næringsstoffer. Døde celler som danner døde soner, oppfyller ikke deres funksjoner og blir ikke gjenopprettet i fremtiden.
 • Hjernesår og hematom som oppstår etter alvorlig traumer eller hjernerystelse. Disse forandringene i hjernen fører til liten strukturell skade.

Utviklingsstadier av diskusjonsendringer

Det er tre stadier av denne patologien:

 1. I begynnelsen kjennetegnes diskusjonsendringer ved en liten forstyrrelse i blodbevegelsen i individuelle hjerneområder. På grunn av dette blir pasienten raskt sliten, opplever ofte spasmer og hodepine.
 2. Når sykdommen utvikler seg og strømmer inn i andre etappe, blir skadene forverret. Minne forverres, intellektuelle evner reduseres. En person blir ekstremt irritabel, emosjonell. Forverring av koordinering av bevegelser, det er lyder i ørene.
 3. I tredje fase dør en betydelig del av nevronene. Samtidig lider musklene betydelig, klare tegn på demens opptrer, og organene av berøring og følelser kan mislykkes.

Fra hvor fokalforskjellige forandringer av vaskulær karakter i hjernen og ryggmargen er lokalisert, avhenger det av hvordan funksjonaliteten til organene som reagerer på slike forstyrrelser, vil endre seg.

Symptomer på fokale lesjoner

Fokale lesjoner i hjernen er forårsaket av nederlaget av blodårer som mister elastisiteten deres med alderen. I noen, dette manifesterer seg minimalt, mens i andre, forstyrrelsen strømmer inn i en patologisk form. Det kan vises:

 • Høyt blodtrykk, provosert av mangel på oksygen på grunn av den dystrofiske tilstanden i hjernen.
 • Epileptiske anfall, hvor en person ikke kan sette metallobjekter i munnen, vann ham, slå kinnene sine, etc.
 • Psykiske lidelser, hukommelsessvikt, forvrengt oppfatning av virkelighet, atypisk oppførsel.
 • Stroke eller pre-kulturell tilstand, som kan bestemmes av CT eller MR.
 • Vokserende bankende hodepine i baksiden av nakke, øyekontakter og superciliary soner, avgir over overflaten av hele skallen.
 • Ukontrollerte muskelkontraksjoner, tremor i lemmer, hake, øyne, nakke.
 • Øre støy, ringing, stuffiness, som fører til nervøsitet.
 • Vanlige anfall av hodet, som fører til kvalme og oppkast.
 • Fotofobi, en reduksjon i alvorlighetsgraden av hørsel, sløret syn, dobbeltsyn, en merkbar nedsatt syn.
 • Konstant tretthet, apati.
 • Slurred tale.
 • Svangerskade.
 • Parese av muskler, patologisk refleksreaksjon av ekstremiteter.

Mange stiller spørsmålet, hvilke sykdommer som utfordrer en hjerneinfarkt, hva det er, og hvorfor det oppstår. Det er kjent at årsakene til denne lidelsen kan dekkes av:

 • Vaskulære lidelser assosiert med naturlig aldring, kolesterol akkumulering i veggene i blodårene.
 • Osteokondrose i nakken.
 • Oksygen sult.
 • Svulster.
 • Skader, åpne og lukkede hodeskader (her er alder ikke viktig).

Hvem er i fare?

Enhver sykdom har sine egne risikogrupper. Personer som er relatert til slike grupper, bør nøye overvåke helsen og ved de første mistenkelige symptomene, kontakt lege umiddelbart. Med fokale patologier omfatter denne gruppen pasienter:

 • Hypertensiv, hypotonisk sykdom.
 • Diabetes.
 • Åreforkalkning.
 • Revmatisme.
 • Fedme.
 • Følsomme, følelsesmessige mennesker som lever i konstant stress.
 • Ledende et stillesittende liv.
 • Folk i avansert alder, uansett kjønn (fra 55-60 år).

Også provosere utviklingen av vaskulære patologier:

diagnostikk

Fokale lesjoner i hjernen oppstår ofte asymptomatisk. Selv om det er lite symptomatologi, pleier pasienter sjelden å konsultere en lege. Identifisere patologi er vanskelig. Dette kan gjøres ved å ta en MR-studie. Det gir deg mulighet til å vurdere selv små degenerative foci som kan føre til et slag eller til onkologi.

MR kan indikere slike lidelser:

 • Med endringer i hemisfærene, er det mulig å tette arteriene på grunn av ryggmargens brokk, unormal intrauterin utvikling, aterosklerotiske plakk.
 • Forstyrrelser i den hvite delen av frontalavdelingen er karakteristiske for hypertensive sykdommer (spesielt etter eksacerbasjon), medfødte utviklingsavvik, da liv truer med å utvikle seg.
 • Flere foci innebærer en pre-kulturell tilstand, senil demens, episyndrom.

Mange små foci truer livet, forårsaker mange alvorlige sykdommer. De er for det meste funnet hos eldre mennesker.

behandling

Legen forklarer pasientene hva som er farlig for hjernens dystrofi, hva det er og hvordan man skal håndtere sykdommen. Bestemt av behandlingens taktikk, samler nevrologeren en generell anamnese av pasienten. Siden den eneste og sanne årsaken til patologi ikke kan bli funnet, er det nødvendig å forbedre hjernens sirkulasjon på noen måte. Terapi, både for single foci og for multiple er basert på flere spesifikke postulater:

 • Overholdelse av riktig regime og overholdelse av diett nummer 10. Hver dag anbefales pasienten å gi nok tid til hvile. Ikke overbelast deg selv med fysisk arbeid, spis riktig. I dietten bør være tilstede organiske syrer (rå eller bakt frukt, kompotter, juice, fruktdrikker, mandler). Pasienter som er i fare eller som har blitt diagnostisert med "fokal hjernens endringer" etter undersøkelsen, bør utelukke kalsiumberikte produkter. Det forverrer blodstrømmen, noe som fører til oksygen sult og enkeltfokal endringer i hjernestrukturene.
 • Utfør medisiner med narkotika som har en positiv effekt på blodtilførselen til hjernen. Slike rusmidler stimulerer blodstrømmen, utvider blodårene, reduserer viskositeten, forhindrer trombogenese.
 • Pasienten er foreskrevet analgetika, lindrer smertesyndrom, beroligende midler, vitaminterapi.
 • Med hypo- eller hypertensjon - tar medisiner som normaliserer blodtrykket, som er nødvendig for riktig hjernefunksjon.

Hvis fokale lesjoner i hjernen ikke begynner å behandle og starte sykdommen, utvikler alvorlige lidelser, som moderne medisin ikke kan bekjempe. Disse er:

 • Alzheimers sykdom - En av de vanligste former for degenerasjon av nerveceller og strukturer.
 • Toppsyndrom - en sjelden progressiv sykdom som rammer mennesker fra 50 år.
 • Huntingtons sykdom - en genetisk lidelse som manifesterer seg i 30-50 år.
 • Kardiovaskulært syndrom, hvor hjernens funksjoner brytes på grunn av alvorlige sykdommer i hjertesystemet.
 • Arteriell hypertensjon, Forverringen som kan føre til alvorlige problemer med pasientens helse.

Det er mulig å utvikle en onkologisk prosess.

forebygging

Konsekvensene av alvorlig kraniocerebral skade, tegn på alderdom, provoserende fokalforandringer i hjernen - dette er ikke en unnskyldning for fortvilelse og slippe hendene dine. Du kan overvinne og forebygge sykdommen ved å følge enkle anbefalinger:

 • Gå oftere, gå, gå og svømme. Spill i lagspill, 2-3 ganger i uka for å delta på en treningsstudio, engasjere seg i alle tilfeller som krever fysisk aktivitet.
 • For å utelukke eller begrense bruken av alkohol, ikke bli borte med fete, skarpe, salte, røyke produkter. Om mulig, bytt søtsaker med frisk frukt og grønnsaker. Men ikke gi opp dine favorittretter. Hvis det er et ønske om å spise pølse, er det bedre å koke det, og ikke å steke.
 • Stress og angst bør unngås. Den mentale tilstanden påvirker ikke bare hjernen, men også de andre organene. Behandling av sykdommer forbundet med depresjon er svært vanskelig, og ikke alltid er resultatet positivt.
 • Med de første symptomene må du se en lege. For å overvåke helsetilstanden trenger du 1-2 ganger i året for å gjennomgå en undersøkelse.
 • Uavhengig avskriv deg selv en medisinsk behandling, drikk medisin eller bruk reseptene for tradisjonell medisin er strengt forbudt. Det er bedre å konsultere en spesialist på forhånd og følge alle prosedyrene som han anbefaler.

For å gi en prognose om hvordan brennpunktet forandrer seg i hjernens materiell av en kropsirkulasjon og diffus forstyrrelse vil fortsette i fremtiden, kan ikke den mest kvalifiserte legen heller. Tilstanden til pasienten avhenger i stor grad av alder, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer, størrelsen på lokaliseringen av fokuset, graden og dynamikken i utviklingen. Det er viktig å hele tiden overvåke pasienten, for å utføre forebyggende tiltak for å unngå vekst av det berørte området.

Fokal forandring av hjernen substans av disirkulatorisk natur

Nervøs vev er ekstremt sårbart: Selv med mangel på oksygen og næringsstoffer, forstyrrer sin struktur dessverre, uheldigvis - neuroner dannes ikke igjen. Problemer med mikrosirkulasjon medfører fokal endringer i hjernemateriell av en sirkulasjons natur.

Dette er farlige brudd som ikke bare forverrer helse, men kan helt forandre livsstilen. De kan provosere tapet av de fysiologiske funksjonene som ble utført under kontroll av døde nevroner. Hva er det, og er denne tilstanden kurativ?

Kjernen i problemet

Naturen har sørget for at hver celle i nervesystemet mottar blod i overflod: intensiteten av blodtilførselen her er veldig høy. I tillegg i hodet er det spesielle broer mellom delene av karet, som med et sirkulasjonsunderskudd i ett område kan gi det blod fra et annet fartøy.

Men selv slike forholdsregler gjorde ikke det nervøse vevet uskadelig, og hun lider fortsatt av mangel på blodtilførsel hos mange mennesker.

På de områder hvor tilgang til gassutveksling og utveksling av næringsstoffer var vanskelig selv midlertidig, dør nevroner ekstremt raskt, og sammen med dem mister pasienten motoriske evner, følsomhet, tale og til og med intellekt.

Avhengig av hvor mange og omfattende ødeleggelse, skiller enkeltfokalforandringer i hjernen saken, disirkulatorisk natur, eller flere fokale endringer i hjernematerialet.

Denne eller den grad av fokal hjerneskade på karet karakter forekommer, ifølge noen data, hos 4 av 5 personer av moden eller avansert alder.

Årsaker til patologi kan være forskjellige:

 1. Dystrofiske fokalforandringer i hjernen, kombinert med mangel på cellulær ernæring.
 2. Postischemiske endringer, provosert av problemer med blodtilførsel til arteriene.
 3. Fokal endrer disirkulatorisk natur, på grunn av ufullkommen mikrocirkulasjon på grunn av blodstrømningsdefekter, inkludert cerebrospinalvæske.
 4. Endrer dyscirculatory-dystrophic natur.

Viktig er det faktum at enkelte brennpunktsendringer i hjernemateriell av en dystrofisk natur, så vel som multifokal hjerneskade, ikke er klinisk uttrykt i sine innledende stadier. Eksterne tegn som kan følge med på patologiske prosesser, ligner symptomene på mange andre plager.

Denne skadelige egenskapen er ugunstig for en person, fordi i mangel av en diagnose, følgelig, behandling ikke er foreskrevet, og i mellomtiden fortsetter ytterligere skade på nevroner og hvitt stoff i hjernen.

Mulige årsaker til patologi

Blant årsakene til patologi kan du angi individuelle faktorer, så vel som sykdommer og forhold:

 • traumer til skallen;
 • VVD;
 • forverring av cervikal osteokondrose;
 • onkologiske neoplasmer;
 • fedme;
 • aterosklerose;
 • diabetes;
 • hjerteproblemer;
 • langvarig og hyppig stress;
 • mangel på motoraktivitet;
 • avhengighet;
 • patologiske prosesser assosiert med aldring.

symptomatologi

Klinisk kan fokal hjerneskader manifestere seg ved slike tegn:

 • økt trykk;
 • anfall av epilepsi;
 • unormaliteter i psyken;
 • svimmelhet;
 • stagnasjon i vaskulærsengen av fundus;
 • hyppig smerte i hodet;
 • plutselige muskelsammensetninger;
 • lammelse.

Det er mulig å utrede de viktigste stadiene av fremdriften av cerebrale vaskulære sykdommer:

 1. I første omgang merker personen og menneskene rundt ham nesten ikke avvik. Det er bare mulig å angripe hodepine, som vanligvis er forbundet med overbelastning, tretthet. Noen pasienter utvikler apati. På dette tidspunktet begynner fociene først, ikke fører til alvorlige problemer med nervøs regulering.
 2. I andre etappe blir avvik i psyke og bevegelser mer merkbare, smerte øker. De som er rundt, kan legge merke til brudd på følelser i pasienten.
 3. Den tredje fasen er preget av massedød av nevroner, tap av kontroll over nervesystemet over bevegelser. Slike patologier er irreversible, de forandrer i stor grad livsstilen til pasienten og hans personlighet. Behandlingen kan ikke lenger gjenopprette tapte funksjoner.

Det er ikke uvanlig for situasjoner når endringer i cerebral fartøyene oppdages helt ved en tilfeldighet, i tilfelle diagnostikk foreskrevet av en annen grunn. Noen deler av vevet dør asymptomatisk, uten uttalt funksjonsfeil i nervesystemet.

diagnostikk

Den mest informative, omfattende undersøkelsen, som objektivt kan vurdere funksjonene til nevroner og cerebrale fartøy, deres ødeleggelse er en MR.

Avhengig av hvor på MR ble funnet foci av ødeleggelse av hjernemateriell av en dystrophic natur, er det mulig å anta slike funksjoner av sykdommen:

 1. Patologier i de store hemisfærene kan følge blokkering av vertebrale arterier (på grunn av medfødte defekter eller aterosklerose). Det er en slik avvik og med intervertebral brokk.
 2. Fokale endringer i den hvite substansen i hjernen i panneområdet er forbundet med hypertensjon og erfarne hypertensive kriser. Småpunktsendringene funnet her kan være medfødte, de er ikke farlige for livet dersom de ikke øker med tiden.
 3. Flere foci funnet på MR-bildet indikerer en alvorlig patologi. Slike resultater skjer hvis dystrofi utvikles i hjernens substans, som er typisk for predindsultnyh-stater, epilepsi, utviklingen av senil demens.

Hvis en MR avslører en slik hjernepatologi, må en person regelmessig gjenta undersøkelsen i fremtiden, omtrent en gang i året. På denne måten er det mulig å fastslå graden av progresjon av destruktive forandringer, den optimale handlingsplanen for å forhindre en forbigående forverring av pasientens tilstand. Andre metoder, spesielt CT, kan kun gi informasjon om sporene av erfarne hjerteinfarkt, tynning av cortex eller akkumulering av væske (CSF).

Metoder for behandling

Etter å ha identifisert MR-brennvidden i hjernens substans, bør du umiddelbart begynne å behandle manifestasjoner, slik at sykdommen ikke utvikler seg raskt. Behandling av slike patologier bør alltid inkludere ikke bare å ta medisiner, men også rette livsstilen, fordi mange faktorer i dagliglivet kompliserer aktivitetene i hjerneskip.

Så pasienten trenger:

 • Mindre røyking, men det er bedre å kvitte seg med avhengighet helt.
 • Ikke drikk alkohol, og enda mer - narkotika.
 • Flytt mer, utfør øvelsene anbefalt av legen for denne sykdommen.
 • Sove nok tid: når du oppdager slike sykdommer, anbefaler leger en litt lengre søvn.
 • Spis balansert, det er ønskelig å utvikle en diett med legen for å ta hensyn til alle nødvendige bestanddeler av ernæring. I dystrofiske prosesser er det svært viktig å forsyne nevronene med vitaminer og mikroelementer.
 • Å revurdere holdningen til noen nyanser i livet ditt som forårsaker stress. Hvis arbeidet er for spent, må det kanskje endres.
 • Bestem deg selv de beste måtene å slappe av.
 • Ikke ignorere vanlige undersøkelser - de vil hjelpe i tide til å fange disse eller andre endringer i den patologiske prosessen og svare på dem i tide.

Narkotikabehandling er nødvendig for:

 1. Redusere viskositeten til blodet - overdreven dens tetthet forhindrer blodstrømmen i hulrommene i hjernens kar.
 2. Optimalisering av gassutveksling mellom nevroner og sirkulasjonssystemet.
 3. Replenishment av kroppsaksjer viktige elementer og vitaminer.
 4. Redusere smerte.
 5. Redusert blodtrykk.
 6. Reduksjon av irritabilitet hos pasienten, eliminering av hans depressive tilstander.
 7. Stimulering av blodsirkulasjonen.
 8. Støt livene til nevroner og deres stressmotstand.
 9. Nedsatt kolesterolnivå.
 10. Kontroll over nivået av sukker (med diabetes).
 11. Rehabilitering av pasienter etter hodeskader (hvis nødvendig).

Dermed bør behandling omfatte alle nødvendige tiltak for å eliminere eventuelle faktorer som bidrar til sykdomsprogresjonen i fremtiden og forhindre normal mental aktivitet og nervøs regulering.

Naturligvis er fullverdig terapi ikke mulig dersom legenes avtaler blir ignorert.

Pasienten bør være forberedt på en lang og mulig vanskelig kamp med ytterligere ødeleggelse av hjernestrukturer.

Men rettidig terapeutisk tiltak kan pause i tide de negative irreversible prosessene som kompliserer livet til en person og hans kjære.

For sin del bør andre med forståelse behandle noen ubehagelige endringer i pasientens personlighet, fordi de er helt forårsaket av en sykdom.

Et gunstig miljø og et minimum av stress hindrer ødeleggelsen av psyken, og noen ganger gir muligheten til å etablere implementeringen av fading vitale funksjoner.

Les Mer Om Fartøyene