Behandling av cerebrovaskulær ulykke

En tilstand som kalles nedsatt cerebral sirkulasjon i akutt form er en av de viktigste årsakene til dødelighet i utviklede land. Ifølge statistikken har over 6 millioner mennesker et slag hvert år, hvorav en tredjedel dør som følge av sykdommen.

Årsaker til hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Leger kaller brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, sværheten i blodbevegelsen gjennom sine kar. Nedfallet av vener eller arterier, som er ansvarlig for blodtilførsel, forårsaker vaskulær insuffisiens.

Patologien til fartøyene som fremkaller en forstyrrelse av hjernens sirkulasjon kan være svært forskjellig:

 • blodpropper
 • dannelsen av looper, kinks;
 • innsnevring;
 • emboli;
 • aneurisme.

Å snakke om cerebral vaskulær insuffisiens kan gjøres i alle tilfeller når mengden blod som faktisk transporteres til hjernen, ikke sammenfaller med det nødvendige.

Statistisk, forårsaker problemet med blodtilførsel sklerotiske vaskulære lesjoner. Formasjon i form av en plakk hindrer normal gjennomføring av blod gjennom fartøyet, forverrer dens gjennomstrømning.

Hvis behandlingen ikke er planlagt i tide, vil plakkene uunngåelig akkumulere blodplater, og dermed øke i størrelse, og til slutt dannes en trombose. Han lukker enten fartøyet, forhindrer bevegelse av blod gjennom det eller tårer av med en blodstrøm, hvorpå den blir levert til hjernen arterier. Der vil det tette fartøyet, forårsaker en akutt sykdom i hjernecirkulasjonen, kalt et slag.

Hypertensjon anses også som en av hovedårsakene til sykdommen. For pasienter som lider av hypertensjon, er en frivoløs holdning til ens eget trykk, inkludert måter å normalisere seg på, notert.

I tilfelle at behandlingen foreskrives, og doktorsforskriftene blir observert, reduseres sannsynligheten for vaskulær insuffisiens.

Osteochondrose i livmoderhalsen kan også forårsake vanskeligheter med blodstrøm, da den klemmer arterier som fôrer hjernen. Behandling av osteokondrose er derfor ikke bare et spørsmål om å bli kvitt smerte, men mer et forsøk på å unngå alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall.

Kronisk tretthet anses også som en av årsakene til utviklingen av sirkulasjonsproblemer i hjernen.

Hodeskader kan også være en direkte årsak til sykdommen. Hjerterusjoner, blødninger eller blåmerker forårsaker klemming av hjernens sentre, og som en konsekvens - sykdomsproblemer.

Typer av brudd

Legene snakker om to typer problemer med cerebral blodstrøm: akutt og kronisk. For akutt er preget av rask utvikling, siden det kan gå ikke bare om dagene, men til og med om minuttene av sykdomsforløpet.

Akutte brudd

Alle tilfeller av cerebral sirkulasjonsproblemer med akutt kurs kan deles inn i to grupper:

 1. hjerneslag. I sin tur er alle slag delte inn i hemorragisk, der det er blødning i hjernevævet på grunn av ruptur av fartøyet og iskemisk. Med sistnevnte er blodkaret blokkert av en eller annen grunn, noe som forårsaker hypoksi i hjernen;
 2. forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon. Denne tilstanden er preget av lokale vaskulære problemer som ikke påvirker vitale steder. De er ikke i stand til å forårsake ekte komplikasjoner. Forsinket forstyrrelse fra akutt utmerker seg ved varigheten: Hvis symptomer blir observert i mindre enn en dag, anses prosessen for forbigående, ellers - slag.

Kroniske lidelser

Vanskeligheter med cerebral blodstrøm, som har kronisk karakter, utvikler seg i lang tid. Symptomer som er karakteristiske for denne tilstanden er i utgangspunktet svært svakt uttrykt. Bare med tidenes gang, når sykdommen er merkbart fremgang, blir følelsene sterkere.

Symptomer på cerebral blodstrømningsobstruksjon

Det kliniske bildet for hver av de typer vaskulære problemer kan ha et annet utseende. Men for alle er det vanlige tegn på tap av hjernens funksjonalitet.

For at behandlingen skal være mest effektiv, er det nødvendig å identifisere alle de signifikante symptomene, selv om pasienten er trygg på subjektiviteten.

For forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon er følgende symptomer typiske:

 • hodepine av ukjent opprinnelse, svimmelhet, følelse av skumle, prikkende, ikke forårsaket av fysiske årsaker;
 • immobilisering: Som delvis, når motorfunksjonene delvis mister en lem, og lammelse, forårsaker en fullstendig immobilisering av en del av kroppen;
 • kraftig reduksjon i synsstyrken eller hørselen;
 • symptomer som indikerer problemer med hjernebarken: vanskeligheter med å snakke, skrive, tap av evnen til å lese;
 • anfall som minner om epileptisk
 • kraftig forverring av minne, intellekt, mentale evner;
 • plutselig utviklet fravær, manglende evne til å konsentrere seg.

Hvert av problemene med cerebral blodstrøm har sin egen symptomatologi, hvor behandlingen avhenger av det kliniske bildet.

Således, med iskemisk slag er alle symptomer svært akutte. Pasienten vil nødvendigvis ha klager over subjektive egenskaper, inkludert alvorlig kvalme, oppkast eller fokal symptomer, signalering brudd på de organene eller systemene som det berørte området av hjernen er ansvarlig for.

Hemoragisk berøring observeres når blod fra en skadet kar går inn i hjernen. Da kan væsken klemme hjernehulen, noe som forårsaker ulike skader på det, noe som ofte fører til et dødelig utfall.

Transiente iskemiske anfall, kjent som forbigående iskemiske anfall kan være ledsaget av et delvis tap av motorisk aktivitet, søvnighet, svekket syn, tale ferdigheter, samt forvirring.

For kroniske problemer med cerebral blodtilførsel er preget av uhyggelig utvikling i mange år. Derfor er pasienter oftest eldre, og behandling av tilstanden tar nødvendigvis hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer. Hyppige symptomer er en nedgang i intellektuelle evner, minne, evne til å fokusere. Slike pasienter kan være mer aggressive.

diagnostikk

Diagnosen og påfølgende behandling av tilstanden er basert på følgende parametere:

 • samling av anamnese, inkludert klager fra pasienten;
 • samtidige sykdommer hos pasienten. Diabetes mellitus, aterosklerose, økt blodtrykk kan indirekte indikere sirkulasjonsproblemer;
 • skanning, signalering av skadede fartøy. Det lar deg tildele sin behandling;
 • magnetisk resonans avbildning, som er den mest pålitelige måten å visualisere det berørte området av hjernen. Moderne behandling av cerebral sirkulasjon er umulig uten MR.

Behandling av cerebrale sirkulasjonsproblemer

Krenkelser av cerebral sirkulasjon, som er akutte, krever en umiddelbar forespørsel til lege. I tilfelle streker er beredskapssorgen rettet mot å opprettholde vitale menneskelige organer og systemer.

Behandling av vaskulære hjerneproblemer er å gi pasienten normal pust, sirkulasjon, fjerning av cerebralt ødem, korrigering av blodtrykk, normalisering av vann-elektrolyttbalansen. For alle disse prosedyrene må pasienten være på sykehuset.

Videre behandling av stroke vil bestå i å eliminere årsaken til sirkulasjonsproblemer. I tillegg vil den generelle blodstrømmen i hjernen og restaureringen av de berørte områdene bli korrigert.

I henhold til medisinsk statistikk øker korrekt behandling i tide riktig sjansene for fullstendig gjenoppretting av de berørte berørte funksjonene. Om lag en tredjedel av pasientene etter rehabilitering kan komme tilbake til sitt arbeid.

Kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon behandles med medisiner som forbedrer arteriell blodstrøm. Parallel foreskrive en behandling som normaliserer blodtrykket, kolesterolnivået i blodet. I tilfelle av kroniske lidelser er det også vist uavhengig trening av minne, konsentrasjon og intelligens. Blant slike aktiviteter kan kalles lese, memorere tekster av hjerte og annen intellektuell opplæring. Det er umulig å reversere prosessen, men pasienten kan ikke tillate situasjonen å forverres.

Kanskje det vil være interessant for deg. En meget liknende sykdom kalles: cerebral angioødem i hjerneskader.

Forberedelser for forbedring av hjernecirkulasjon

Ved cerebral sirkulasjon kan føre til en rekke funksjonelle og organiske lesjoner i blodkar, som er forårsaket av skade eller systemisk sykdom organisme. Blodpropp, aterosklerose, forgiftninger, infeksjonssykdommer, hypertensjon, stress, ryggsmerter, vasospasme og mekanisk kompresjons - alle disse sykdommer kan betydelig destabilisere blodtilførsel til hjernen og føre til en svikt i dens normale funksjon, som styrer alle livsprosesser av mannen.

Farmasøytisk industri tilbyr et bredt spekter av rusmidler for å forbedre hjernens sirkulasjon. Hvordan ikke gå seg vill i dem og vet hva slags medisin legen foreskrev for deg? Denne artikkelen handler om dette.

De viktigste typene medisiner

Forebygging og behandling av cerebrovaskulær forstyrrelse ikke bør utsettes utseendet av de første symptomene, t. K. progresjon av disse sykdommer kan føre til alvorlige konsekvenser (hjerneslag, senil demens, etc.), og til og med død. For disse formål brukes et bredt spekter av medisiner:

Utarbeidelse av et behandlingssystem og forebygging av hjernesirkulasjonsforstyrrelser er mulig etter en detaljert undersøkelse av pasienten og kan kun utføres av en lege. Selvmedisinering i slike situasjoner er uakseptabelt og kan føre til ulike alvorlige konsekvenser. I denne artikkelen vil vi bare kunngjøre deg med de mest populære måtene for å normalisere hjernens sirkulasjon og systematisere dem.

Narkotika for vasodilasjon

Virkningen av vasodilatormedikamenter er rettet mot å øke blodstrømmen til hjernens celler og forbedre blodtilførselen. En slik farmakologisk virkning bidrar til å forhindre oksygen sult og mangel på næringsstoffer. Også disse stoffene bidrar til å forbedre energi metabolisme i hjerneceller og normalisere sine funksjoner.

Kalsiumantagonister

Forberedelser av denne gruppen har lenge blitt brukt til å forbedre cerebral sirkulasjon, og den moderne farmakologiske industrien utvikler allerede den tredje generasjonen av disse legemidlene. Kalsiumantagonister bidrar til utvidelse av arterien (ved å slappe av muskelvegget) og påvirker ikke tonen i venøse kar. Etter utbruddet øker hjerneblodstrømmen og en tilstrekkelig mengde oksygen og næringsstoffer leveres til hjernen.

Disse legemidlene kan ha en systemisk effekt på kroppen og bør kun tas etter en undersøkelse som bestemmer hensiktsmessigheten av bruken. Dosering og opptakstid er strengt individuelle og kan kun forskrives av lege.

Kalsiumantagonister av første generasjon:

 • dihydropyridiner - Nifedipin, Odalat, Cardafen, Cordipin;
 • fenylalkylaminer - finoptin, verapamil, kalan, isoptin;
 • Benzotiazapiner - Diazem, Diltiazem, Dylacor.

Etter fremveksten av kalsiumantagonister av andre generasjon, utvidet deres spekter betydelig:

 • dihydropyridiner - Nifedipin GITS, nikardipin SR, felodipin SR, isradipin, felodipin, Plendil, nimodipin, Nasoldipin;
 • fenylalkylaminer - Verapamil SR, anipamil, halopamin, tiapamil;
 • Benzotiazapiner - Diltiazem SR, Clentiazem.

Kalsiumantagonister av tredje generasjon:

 • dihydropyridiner - Norvasc, Amlodipin, Stamlo.

Forberedelser basert på plantekomponenter

Disse legemidlene brukes til å behandle og forebygge hjernecirkulasjon og ha et minimum antall kontraindikasjoner. Noen av dem er dispensert uten lege resept og kan tas uavhengig etter en nøye lesning av instruksjonene som er vedlagt stoffet.

Den viktigste aktive komponenten av disse legemidlene er alkaloider av medisinske planter som periwinkle og ginkgo biloba.

Preparater basert på vinca alkaloider

Vinkristin kan utøve antispasmodisk effekt på blodkar, for å normalisere forbrenningen i hjerneceller, forhindre dannelse av blodpropper og forbedre cerebral sirkulasjon.

De mest populære slike legemidler basert på vinca:

Self-administrasjon av Cavinton Vinpocetin og uten samråd med lege er ikke tillatt, altså. A. For å finne varigheten av deres opptak og optimal svei er bare mulig etter undersøkelse av pasienten.

Preparater basert på ekstrakt av ginkgo biloba

Disse stoffene har en kompleks effekt på det cerebrale kretsløp: eliminere vasospasme, forbedre mikrosirkulasjonen, forbedre vaskulær permeabilitet, eliminere svelling av hjernevevet, for å beskytte beholderveggene mot frie radikaler og styrke dem.

De mest populære er disse forberedelsene basert på ginkgo biloba:

 • Gingium;
 • Vobilon;
 • tanakan;
 • Ginkor Fort;
 • biloba;
 • Ginkgo Biloba S;
 • Doppelgerz Ginkgo Biloba +;
 • Ginkoum;
 • Memori et al.

Behandlingsforløpet med slike legemidler basert på ginkgo biloba alkaloider er langt og er minst tre måneder. Under mottak av en av disse stoffene bør ikke ta blod fortynniningsmidler (aspirin, etc.), T. K. En kombinasjon kan i betydelig grad øke risikoen for blødning i hjernevev. De første tegn på forbedring av cerebral sirkulasjon begynner å vises bare en måned etter starten av behandlingen.

Preparater basert på nikotinsyre

I noen tilfeller, for å forbedre cerebral sirkulasjon, kan legen anbefale å ta medikamenter basert på nikotinsyre. De har ingen effekt på store fartøy, men de kan ha en vasodilaterende effekt på kapillærnivået. I tillegg bidrar nikotinsyre til å styrke kargen og lar deg redusere nivået av "skadelig" kolesterol i blodet.

Preparater basert på nikotinsyre:

 • Enduratin;
 • nikoshpan;
 • Nikotinsyre;
 • Nikofuranoza;
 • Acipimox.

Medisinering slike kurs av injeksjoner er utført, utføres under medisinsk overvåkning, dvs.. K. En nikotinsyre-derivat selv uakseptabelt og kan føre til alvorlige komplikasjoner. Videre kan pasienten gis tablettformer av nikotinsyre.

Legemidler for å styrke veggene i blodårene

Hensikten med å ordinere slike legemidler og kosttilskudd for å forbedre hjernens sirkulasjon er å opprettholde elastisiteten til blodkarets vegger.

En slik effekt er i stand til å gi medisiner basert på vitaminer og visse mineraler:

 • vitamin P - Ascorutin, Bilberry Forte, etc.;
 • selen, kalium, silisium - forskjellige vitamin- og mineraltilskudd og kosttilskudd (Greenway, lecitin formel for fartøy, nootropika, Microhydrin);
 • Dihydroquercetin - Flavit, Flaol, Flukol, Dihydroquercetin NTG, etc.

Vitaminer og mineraler kan ikke bare brukes til å behandle hjernesirkulasjonsforstyrrelser, men også for å forhindre deres forekomst. Disse legemidlene og kosttilskudd kan tas uten legenes avtale, men tatt hensyn til alle anbefalinger som er angitt i instruksjonene.

Nootropiske stoffer

Disse stoffene bidrar til å stimulere stoffskiftet i nervesystemet, øke motstanden i hjernen til mangel på oksygen, forbedre mentale evner og minne. Noen av dem er laget av animalsk hjernevev og inneholder naturlige aminosyrer.

Til nootropics inkluderer slike stoffer:

 • Cere;
 • Pantogamum;
 • Microhydrin;
 • Glutamat syre;
 • glycin;
 • piracetam;
 • Cortexin;
 • fenotropil;
 • Actovegin et al.

Disse stoffene kan brukes til å behandle en rekke forskjellige tilstander forbundet med nedsatt cerebral blodstrøm :. vaskulær demens, koma, kronisk cerebral ischemi eller asteniske syndrom, vegetativ dystoni, akutt cerebrovaskulær sykdom, mental retardasjon etc. Valg av nootropika kan kun utføres av en lege etter en detaljert undersøkelse pasient.

Antikoagulantia og antiplatelet midler

Hovedformålet med utnevnelsen av antikoagulantia og antiaggreganter er å redusere viskositeten til blodet og forbedre dets fluiditet. Denne effekten og normaliseringen av hjernesirkulasjonen oppnås.

Disse legemidlene er foreskrevet i nærvær av risikoen for forbigående iskemiske angrep og forbigående sykdommer i cerebral sirkulasjon. Antiaggreganter forhindrer dannelse av trombi og utvikling av tromboembolisme.

Med slike formål kan pasienten foreskrives slike legemidler:

 • Aspirin, Ekotrin, Aspilat, TromboAss, Akuprin, Aspo, etc.;
 • tiklopidin;
 • Curantyl (Dipyridamole);
 • Clopidogrel (Plavix);
 • Pentoxifylline (Trental).

Utnevnelsen av antiplatelet-midler kan bare utføres av en lege etter å ha studert dataene fra laboratorietester og identifisere mulige kontraindikasjoner til deres bruk. Varigheten av opptaket avgjøres individuelt.

Formålet med antikoagulantia er å redusere blodkoagulasjon og forbedre mikrosirkulasjonen i kapillærene. Avhengig av indikasjonene, kan slike legemidler brukes:

 • warfarin;
 • Clexane;
 • Unfraksjonert heparin;
 • fraxiparine;
 • Fragmin.

Ved mottak av preparater av disse gruppene, for å unngå komplikasjoner, anbefales pasienten til periodisk å ta blodkjemi og gemokoagulogrammu. Når det er økt blødning, blåmerker, oppkast med blod eller svart avføring, skal pasienten umiddelbart søke medisinsk hjelp.

Homøopatiske midler

Gull jod (1 g granulat omfatter Aurum iodatum C6, Barium carbonicum C6), anbefales når det første tegn på symptomer på cerebral sirkulatorisk insuffisiens (tinnitus, hodepine, ustø gange, hukommelsessvikt, etc.).

Narkotika for å forbedre cerebral sirkulasjon er svært variert i samsvar med prinsippet om deres tiltak og velg det rette som er nødvendig for deg, bare legen din kan. Husk: Selvmedisinering med disse legemidlene kan være livstruende og føre til irreversible konsekvenser!

Til hvilken lege å søke

Forberedelser for forebygging av hjernesirkulasjonsforstyrrelser er foreskrevet av en nevrolog. I tillegg er de brukt i deres praksis av kardiologer, vaskulære kirurger, terapeuter.

Oversikt over folkemidlene for å forbedre hjernens sirkulasjon

Folk rettsmidler for å forbedre cerebral sirkulasjon brukes ofte. Vil oppskriftene gi det ønskede resultatet? Hvilke infusjoner eller avkok er mest effektive? Det er verdt nøye studere komponentene til slike verktøy, for å unngå komplikasjoner.

Formålet med behandlingen

Behandling av cerebral sirkulasjon ved folkemessige rettsmidler en ganske vanlig behandlingsmetode. For å føre tilførsel av oksygen og næringsstoffer til normen, er det først og fremst nødvendig å oppnå utvidelsen av fartøyene. Deretter er det nødvendig å gjøre blodfortynning hvis det er en forutsetning for forstyrrelser av homeostase.

Sakte eller forhindre utvikling av aterosklerose, som påvirker permeabiliteten av blodårene, er også mulig. Det er viktig å forstå hvilke urter som renser fartøy og forbedrer hjernens sirkulasjon.

Det er oppskrifter som aktivt øke effektiviteten til hjernen, forbedrer minnet, er ubehagelige symptomer selvutslettet.

Medisinske urter, produkter av vital aktivitet av insekter og dyr og andre elementer i naturen, er i stand til å påvirke forskjellige organismer av organismen i forskjellige grader. Mange medisiner for å forbedre blodstrømmen har et stort antall nyttige stoffer som er oppnådd fra planter.

Oppskrifter av tradisjonell medisin er etterspurt fordi naturlige komponenter, ifølge mange, har færre bivirkninger og forårsaker færre komplikasjoner. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle: Ved feil forhold mellom planter kan infusjon føre til forgiftning.

Men i de fleste tilfeller, urter og andre komponenter Tvert imot, en mindre effekt, enn det er nødvendig i en vanskelig situasjon. Derfor anbefales det at nevrologer bruker tradisjonell medisin som profylakse eller i kombinasjon med foreskrevne medisiner.

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

vitnesbyrd

I tilfelle, etter en undersøkelse i klinikken, lærer en person om avvik i hjernen, så vel som kardiovaskulærsystemet, Det er viktig å starte behandlingen i tide.

Det er også tilrådelig å ta infusjoner og avkok av naturlige stoffer med en forutsetning for aterosklerose og andre patologier. Dosering diskuteres med legen.

Du kan ty til naturens gaver med denne symptomatologien:

 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • brudd på blodtrykk;
 • sykdommer i muskuloskeletale systemet;
 • minneverdigelse;
 • taleforringelse.
kanskje redusert intellektuelle evner hos en person, forverring av syn, utvikling av nevritt i problemområdet.

Kontra

Selvbehandling av tradisjonelle medisinmetoder i en slik patologi som nedsatt blodsirkulasjon i hjernen kan føre til katastrofale konsekvenser. Årsaken er ikke bare lavkvalitets oppskrifter som påvirker arbeidet i fordøyelsessystemet, kardiovaskulærsystemet og andre systemer, men også at en person kanskje ikke har tid til å henvende seg til leger for kvalifisert hjelp og helt miste noen evner.

Planter og andre naturlige komponenter kan forårsake en sterk allergisk reaksjon, redusere eller øke blodtrykket, eller forårsake utvikling av sykdommer i fordøyelsessystemet. Derfor, i kroniske patologier, er det viktig å forstå virkningene av folkemidlene.

Noen ganger er feilaktige metoder for å forbedre hjernens sirkulasjon av folkemidlene rettssaker, lammelser og til og med død.

Det bør huskes at hvis det er åpenbare tegn på blodstrømforstyrrelser, er det verdt å spørre om hjelp på sykehuset.

Gjennomgang av de beste verktøyene

Urter som forbedrer hjernesirkulasjonen er nok. Tidsbestemte oppskrifter inneholder:

 • hagtorn;
 • periwinkle;
 • frø av alfalfa;
 • mor og stemor;
 • vendelrot.
Bær, kegler og bark av nåletrær vil også bidra til å forbedre cerebral sirkulasjon med folkemidlene.

hagtorn

Frukt og blomster av hagtorn positivt påvirke elastisiteten i blodkarene, eliminere plakk - rudimentene av aterosklerose.

Medikamenter for å forbedre hjerneblodsirkulasjonen er som følger:

 • Hell en liter kokende vann 1 ss. l. tørket hagtorn blomster, insisterer en kvart time. Hvis du tar frukten av planten, bør du insistere dem minst 2 timer, helst på et varmt sted. Ta et halvglass etter 30-40 minutter etter å ha spist.
 • I like deler, ta frukten av dogrose og hagtorn, tilsett halvparten av gulrøtter og frukt av chokeberry. Grind og hver 3 ss. l. Hell 1 liter kokende vann, insister på et mørkt sted i minst 3 timer. Ta en kvart kopp til 5-6 ganger om dagen. Buljongen er effektiv for å forebygge slag.
 • 1 ss. l. malt hagtorn bær hælde 0,5 liter vann, tilsett 2 ss. l. sukker og lag over lav varme i 30 minutter. Ta 1 ss. l. under eller etter et måltid om natten.

Broths og infusjoner fra hagtorn, tatt på tom mage, kan føre til kvalme, oppkast.

Kontraindisert ved akutt hjertesvikt, nyresvikt.

periwinkle

Små blå blomster kan helt gjenopprette helse. Anlegget har en masse nyttige egenskaper, direkte ved behandling av hjernecirkulasjon:

 • fjerner vaskulære spasmer;
 • eliminerer hodepine;
 • normaliserer tilstanden i nervesystemet;
 • senker blodtrykket
 • renser blodet.

Det er nødvendig å male blomster av vinca i beregningen av 1 ts. for 500 ml vannkoker i 5 minutter. La det brygge i et par timer, ta en halv kopp i 40-30 minutter før du spiser. Brudd på hjernens sirkulasjon kan elimineres raskere, hvis infusjonen tilsetter mer og etterlater av hagtorn.

Kontraindisert ved behandling av vinca under graviditet, laktasjon.

Ikke ta kjøttkraft for hjerterytmeforstyrrelser.

celandine

Den celandine inneholder et stort antall alkaloider og flavonoider, gunstig påvirker restaureringen av blodsirkulasjonen. Det er i stand til å redusere press og eliminere spasmer.

For å normalisere blodtilførselen til hjernen, bruk tørket celandine, malt i et pulver. Det er nødvendig å ta en teskje pulver og hell et glass kokende vann. Insister, ta 2 ss. l. daglig.

Det er forbudt for hypotensjon og kroniske patologier i hjertet.

Det er verdt å huske at celandine er giftig, det er umulig å øke doseringen med folketerapi.

vendelrot

Valerian er kjent for sin beroligende effekt. Spesielt på grunn av nedgangen i nervøs excitasjon, brukes den som et middel for å forbedre blodstrømmen.

Bruk den tørkede roten av planten, hell den knuste roten med en liter kokende vann og insister i en halv time. Ta infusjon i små porsjoner hele dagen.

Det er en variant av forberedelse av alkoholtinktur, da blir den knuste roten strømmet med alkohol. Men du kan ikke bruke dette stoffet, det anbefales kun å inhalere damper for natt eller under alvorlig stress.

Svimmelhet vil passere hvis du tar i like store mengder valerian, balsam og kamille.

nardus

Uerstattelig plante med migrene, hypertensjon. Det er nødvendig å male roten til elecampane og hell kokende vann. Sett på et mørkt sted i 12 timer, helst om natten. Spis 2 ss 30 minutter før måltider, opptil 5 ganger.

Du kan ikke begynne å ta elekampan med alvorlig aterosklerose, graviditet.

Hestehov

Anlegget brukes til ulike patologier i kroppen. Det har en gunstig effekt på vaskulærsystemet, det kan fjerne overflødig kolesterol, slik at det forhindrer aterosklerose godt. Fungerer også som et effektivt middel for å senke trykket.

Det er nødvendig 1 ss. l. Malet løv av moder-og-mormor (tørr eller frisk) brygge i 1 ss. kokende vann. Etter en halv time kan du spise. Det bør være daglig for en time før et måltid å drikke en spiseskje infusjon.

Resept med mor og mormor er forbudt for cirrhose, hypotensjon.

Spise under graviditet kan føre til tidlig fødsel eller abort.

Pine kegler

For rehabilitering etter et slag er en avkok av pinjekegler egnet, han effektivt gjenoppretter blodstrømmen.

Du bør velge grønne (unge) furukjegler eller bruke furu nåler, slip dem og hell 0,5 liter vodka eller fortynnet alkohol. Infusere på et mørkt sted i 14 dager. Deretter drikker du 1 ts. per dag, kan plantes i te. Behandling bør ikke overstige 7 dager.

For personer med nyrer og leversykdommer, pine kegler, spesielt på alkohol - gift.

merian

Oregano er en vanlig plante som brukes i folkemusikk og tradisjonell medisin. Uværlig i sykdommer i nervesystemet, fordøyelsessystemets patologier. Svimmelhet vil bli mye mindre urovekkende eller vil gå helt bort.

For å gjenopprette blodstrømmen, er det nødvendig å helle 1 ss. l. knust plante 2 ss. kokende vann, la opp i en halv time på et varmt sted.

Drikk halvparten av glasset mens du spiser.

Du kan ikke ta en slik infusjon i hypertensjon, akutt hjertesykdom.

Magesår og tarmsår - kontraindikasjoner for behandling med oregano.

malurt

Malurt eliminerer anemi, spasmer, spasmer. Hodepine og svimmelhet vil passere raskt.

1 ts. Malet bitter urter fyller et glass kokende vann, la det gå i ca 5 timer. Du bør drikke en halv kopp tre ganger om dagen, du kan legge til honning eller andre søtningsmidler.

Med en predisponering for dannelsen av trombi, kan tilstedeværelsen av et sår ikke ta til rette.

Overdosering medfører alvorlig forgiftning, inntil utseendet på hallusinasjoner og psykiske lidelser.

Frø av alfalfa

Tinktur av alfalfa frø bidrar til å forbedre hukommelse, konsentrasjon. Behandling er nødvendig i lang tid, opptil 9 måneder, men resultatet er positivt i 99% av tilfellene.

Du bør ta frø av planten og kokende vann, i et forhold på 1 ts. På 0,1 liter kokende vann, sett på et mørkt sted, kan du bruke tallerkener med tykt, mørkt glass. Det anbefales å drikke et halvt glass mat tre ganger daglig før måltider.

Kontraindisert ved bruk av alfalfa i gastrointestinale patologier.

Overdosering fører til forgiftning, metabolske problemer.

Andre planter

Ofte brukes bær tranebær tranebær og jordbær for å kvitte seg med svimmelhet og gjenopprette normal sirkulasjon.

På grunn av det høye innholdet av C-vitamin brukes også citrusfrukter for å forhindre vaskulære patologier.

Hvitløk, hest-radise og sennep bidrar til rensing av blodkar, forebygging av aterosklerose.

Andre behandlinger

Tradisjonell medisin omfatter ikke bare avkok og plantebaserte infusjoner. Effektiv eliminering av svimmelhet og gjenopprette blodstrømmen i problemområdet kan gjøres på følgende måter:

 1. Kontrastdusj. Endringen i temperaturregimet av vann under hygieneprosedyrer påvirker positivt restaureringen av blodstrømmen, da det er en vekslende ekspansjon og innsnevring av hodene i hodet.
 2. Massasje. Enkle bevegelser av hendene kan gi et rush av blod til hodet og livmorhalsen. Det er godt å bruke essensielle oljer under massasje: eukalyptus, rosmarin, tea tree olje.
 3. Gymnastikk. Normal lading, vippe og dreiehodet kan gjenopprette blodsirkulasjonen.
Vi bør ikke glemme en sunn livsstil, ikke misbruke alkoholholdige drikker, røyking.

Velg bare riktig mat.

Sedentary liv før eller senere føre til problemer med blodsirkulasjon. Du bør regelmessig ta turer i frisk luft, utføre kortsiktige treningsøkter.

Nyttig video om dette emnet

konklusjon

Mange vet hvordan man kan forbedre blodsirkulasjonen i hjernens folkemessige virkemidler. Urtepreparater, bær, furu nåler kan effektivt virke på problemet. Det er verdt å vurdere at kontraindikasjoner til mottak av en bestemt urt er nok.

Og en overdose kan føre til uopprettelige konsekvenser.

Forsinkelse tradisjonell behandling er ikke nødvendig, bare en profesjonell kan gi riktig hjelp til pasienten.

Kronisk nedsatt cerebral sirkulasjon

Kronisk nedsatt cerebral sirkulasjon - encefalopati - en langsomt progressiv cerebrovaskulær insuffisiens, insuffisiens av blodsirkulasjonen i hjernen, som fører til utvikling av mange små fokal nekrose av vev i hjernen og hjernefunksjonsforstyrrelser.

Symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Den menneskelige hjerne er et unikt organ som styrer sentrum av alle muligheter for menneskekroppen. Arbeidet med hjerneceller (nevroner) krever en betydelig utgift av energi, som hjernen mottar gjennom sirkulasjonssystemet. Egenskaper av strukturen og anastomosen i hjernen arterier som danner en lukket sirkel sirkel gir unik blodsirkulasjon i "kommandostatus" og intensiteten av metabolske prosesser.

På grunn av sirkulatoriske forstyrrelser (vanligvis i aterosklerotiske vaskulære lesjoner) ble oppnådd ubalanse mellom forlangendet og levering av blod til hjernen. I denne situasjon, for eksempel, kan selv en liten forandring i blodtrykk fører til hjerneiskemi del forsyne angjeldende kar og deretter gjennom en kjede av biokjemiske reaksjoner for nevronal død.

Utvikling av de kliniske manifestasjoner av vaskulær encefalopati oppstår som et resultat av cerebrale perfusjons underskudd forbundet med hypertensjon, aterosklerotiske vaskulære lesjoner, forstyrrelser i blod reologi, som en følge av traumatisk - hjerne-skade, forgiftning, dysmetabolic forstyrrelser (f.eks, diabetes).

Mangel på cerebral sirkulasjon fører til metabolsk, og deretter til destruktive forandringer i nevroner (hjerneceller). Gjennom årene er sykdommen forverret både kvalitativt og kvantitativt.

Dersom den innledende kroniske sirkulasjonssvikt trinn som fører en tserebrostenichesky syndrom - tretthet, emosjonell ustabilitet, forvirring, søvnforstyrrelser, hodepine, svimmelhet, hukommelsestap for strømmen (ikke-profesjonelle) arrangement, med progresjon av sykdommen er det bevegelsesforstyrrelser, hurtig svekkelse av hukommelse, vises Serebrale kriser - fra forbigående forbigående angrep mot slag.

I den andre fasen av kronisk cerebrovaskulær insuffisiens progressivt svekkende alle typer minne, de personlighetsforandringer - det er en mangel på tillit, irritabilitet, angst, depresjon, redusert intelligens, noe som reduserer mengden av informasjon persepsjon, utmattet tanke reduserte kritikk til sin tilstand, er det søvnighet på dagtid, blir mer hyppig hodepine økt svimmelhet og ustøhet når han går, det er støy i hodet. På eksamen vil nevrolog merke fattigdom ansikts reaksjoner - gipomimiya, symptomer på oral automatisme, symptomene på pyramide og ekstrapyramidale sykdom. Betydelig redusert evne til å arbeide og sosial tilpasning menneske.

Med utviklingen av sykdommen (den tredje fasen) kan utvikle demens (demens), ekstrapyramidalt syndrom sykdom (Parkinsons syndrom), pseudobulbar syndrom, vestibular - ataktisk syndrom, grove lokaliserte lesjoner som fører til uførhet av pasientene.
Psykisk lidelse preget av intellektuelle og psykiske lidelser - pasienter med nedsatt kritikk for hans tilstand, hukommelsestap - kan gå seg vill kommer ut av huset i gaten, anerkjenner ikke slektninger, dårlig orientert eller ikke orientert i tid og rom, aktuelle hendelser, endrer oppførselen til hele mennesket en person er demens.

Ekstrapyramidale syndrom av svikt - parkinsonsyndrom - falming ansikts emosjonelle bevegelser, ustødig ganglag - pasient går sakte, litt "shuffling" trinn, bøyd, er det stivhet, skjelving av hodet, hender, økt muskeltonus.

Pseudobulbar parese - vanskeligheter med å svelge - pasienter poperhivayutsya, tale - det er smurt, erstattet bokstaver og ord, det er heshet, pasienter kan gråter eller ler uvilkårlig, symptomer på oral automatism - definerer en nerve. For eksempel når du berører hammeren med leppene dine, strekker de seg ut i røret - proboscis reflexen.

Vestibulære - ataktisk syndrom - denne ubalansen, statikk og dynamikk - svimmelhet, ustøhet da stå og gå kan ustabiliteten være "cast" til siden og faller.

På dette stadiet lider pasienter med akutte hjernesykdommer - iskemiske og hemorragiske slag.

Undersøkelse av cerebrovaskulære ulykker

For diagnostiske forhold:

• Tilstedeværelse av vaskulær sykdom i flere år - hypertensjon, aterosklerose, blodsykdommer, diabetes mellitus;
• Karakteristiske klager hos pasienten;
• Neuropsykologiske data - MMSE-skalaen er mest vanlig for å oppdage kognitiv svekkelse (normalt er det nødvendig å score 30 poeng ved å utføre de foreslåtte testene);
• undersøkelse av økologen, som fant tegn på angiopati på fundusen;
• data for tosidig skanning - muligheten for neuroimaging av aterosklerotiske lesjoner av cerebral fartøy, vaskulære misdannelser, venøs encefalopati;
• MRI data - påvisning av små lesjoner i periventrikulær gipodensivnyh mellomrom (rundt ventriklene) leykarioza soner endre likvorosoderzhaschih områder er tegn på atrofi av den cerebrale cortex og fokal (poststroke) endres;
• blodprøver - generelt, for sukker, koagulogram, lipidogram.

Vaskulære sykdommer i hjernen okkuperer et ledende sted i strukturen av sykelighet og dødelighet i utviklede land. Den tidligste behandlingen bidrar til å opprettholde hovedstrukturen i hjernen - nevronet. Den døde nerven kan ikke oppstå igjen. Håpet er plastisitet av hjerneceller, det vil si evnen til å aktivere "sovende" nevroner, inkludering av kompensatoriske mekanismer... for å si det enkelt - de overlevende nevroner må prøve å "ta over" de døde funksjoner. Dette er veldig problematisk. Derfor bør all innsats rettes mot å forhindre hjerneceller. Behandle din hjerne med behørig oppmerksomhet. Gjentatt hodepine, svimmelhet, økt blodtrykk, brudd på intellektuell aktivitet - til og med bare distraksjon bør føre deg til en nevrolog.

Behandling av cerebrovaskulær ulykke

Behandlingen bør være rettet mot normalisering av vev cerebral blodstrøm, stimulering av neuronal metabolisme, beskyttelse av hjernenneuroner fra faktorer av hypoksi, behandling av hovedvaskulær sykdom.

Antihypertensiv terapi - Et av de mest effektive og viktige områdene for forebygging av utviklingen av hjerteblodsykdommer i hjernen. Som ikke-medisin terapi for arteriell hypertensjon, er effektiv bruk av bordssalt og alkohol effektiv, reduserer overflødig kroppsvekt, slanking, økt trening og en stille livsstil.

Mulig bruk av fytoterapi. Det anbefales å ta en infusjon av hagtorn på? Kopp 4 ganger om dagen før måltider (1 spiseskje av hagtorn blomster til en kopp med varmt vann, for å insisterer 2 timer), vendelrot ekstrakt, 2 tabletter 2 - 3 ganger om dagen, stoffet avgifts: motherwort urt - del 3 gress cudweed - 3 deler, blomster Hawthorn - 3 deler, blomst kurver kamille - en del (en spiseskje blanding insisterer 8 timer en kopp kokende vann, filter, ta 1/2 kopp 2 ganger om dagen, en time etter måltider ).

Men dette er i tillegg til legemidler som er individuelt utvalgt for hver pasient av terapeuten, under forutsetning av at det konstante inntaket av et antihypertensivt middel i en minimumsdose vil holde normale blodtrykkstall. Hos pasienten krever hypertensjon regelmessig medisinering og blodtrykksovervåking. Dette vil både være behandling av hypertensjon og forebygging av hjerneslag og re-stroke og demens.

Økt kolesterol og low-density lipoprotein i blod, serum, selv om det i seg selv ikke korrelerer med utviklingen av cerebrale ulykker, men i stor grad påvirker de vaskulære lesjoner og utvikling av aterosklerose og aterostenoza. Derfor må folk i fare overholde en diett som begrenser forbruket av kolesterol og mettede fettsyrer, øker forbruket av fettfisk, sjømat, fettfattige meieriprodukter, frukt og grønnsaker. Hvis dietten ikke reduserer hyperkolesterolemi, foreskrive legemidler av statin-gruppen - simvatin, torvakard, vabadin, atorvakor, lymer. Med utvikling av aterosklerotisk stenose av karoten arterier opptil 70 - 99% av diameteren, utføres kirurgisk behandling - karoten endarterektomi i spesialiserte sentre. Pasienter med en grad av stenose opptil 60% anbefales konservativ behandling med antiplatelet medikamenter.

For behandling av nevrologiske symptomer på kronisk cerebral sirkulatorisk insuffisiens som brukes vasoaktive medikamenter, medikamenter for forbedring av mikrosirkulasjonen, nevrobeskyttende, anti-oksidanter, sedativer, venotonics, vitaminer fra gruppe B, E.

Utbredt glycin, Cerebrolysin, somazinu og tserakson, medikamenter piracetam i en dose på 2400 per dag, solkoseril og aktovegin, mildronat instenon, Cavintonum (vinpocetin, Oxybral) preperaty Ginkgo - biloba (memoplant, ginkofar, tanakan) Sermion (nitserium) betaserk (vestinorm, betagis) vazoket (venoplant, detraleks, lysin), meme, Almeria. Disse stoffene velger ut nevrologen individuelt avhengig av stadiet av sykdommen og alvorlighetsgraden av symptomene.

Nyttig klimatoterapi, psykoterapi, refleksologi, aromaterapi, hirudoterapi, beroligende phyto-te.

refleksologi - Akupunktur brukes til å normalisere nervesystemet, kardiovaskulær. Brukt og klassisk akupunktur og aurikuloterapi (akupunktur på auricle) og su-dzhok (akupunktur på hendene).

aromaterapi - "behandling med lukter", dette er bruken av naturlige essensielle oljer. For eksempel kan geranium berolige eller opphisse, avhengig av situasjonen og individuelle kjennetegn ved en person, bergamot, Melissa, sitron og sandeltre - berolige nervesystemet, jasmin, ylang-ylang lindre følelsesmessig spenning. Lukten av mandarin har en antidepressiv effekt.

Hirudotherapy - behandling med leeches - brukes til hypertensjon, aterosklerose, åreknuter, tromboflebitt, søvnløshet, kronisk tretthetssyndrom. Hirudin, som finnes i spytt av leeches, forbedrer blodets reologiske egenskaper - "fluiditet". Dette fører til en forbedring i mikrosirkulasjon, normalisering av metabolske prosesser i vev, nedsatt hypoksi, økning i immunitet og blodtrykksfall.

Med beroligende formål i hypertensive sykdommer, brukes oksygen- og barbadebad på ferskvann og sjøvann.

Alle pasienter med dyscirculatory encefalopati bør registreres hos nevrolog, bør undersøkes og regelmessig undersøkes og gjennomgå permanent eller kursbehandling.
Kanskje en spa-behandling.

Med tiden, diagnostiseres karsirkulatorisk encefalopati og riktig valgt kompleks behandling forlenge aktivt, fullverdig liv.

Rådgivning av en lege om emnet Kronisk cerebrovaskulær ulykke

Spørsmål: Hvilke sanatorier er indikert for circulatorisk encefalopati i stadium 1?
A: viser et sanatorium for pasienter med sykdommer i det kardiovaskulære system og nervesystemet. I Ukraina - et sanatorium i Odessa, Krim, Berdyansk, Poltava - "Azure", "Berdyansk", "The Grove", "Chervona Kalyna". I Russland - et sanatorium i nærheten av Moskva - "Barvikha", "Valuevo", "Mikhailovskoye", "Pine", sanatorium "Kolos" Kostroma region, sanatorium Yaroslavl regionen heter Vorovskogo, sanatoria Kislovodsk, Yessentuki, Jekaterinburg, Baikal... Riga badebyer. Slovenia - Rogaska Slatina, Tsjekkia - Spa Marianske Lazne, Jachymov, Ungarn - Spa Hévíz Ungarn, Bulgaria - ty Velingrad, Sandanski. I prinsippet, kardio - karsystemet brått endrer klimasone er ikke anvendelig, slik at det er et sanatorium i alle klimasone, forsteder til de regionale sentre rundt naturlige vannbeholdere.

Et spørsmål: Etter at det overførte eller overførte slaget til meg har legen fortalt eller sagt at det er nødvendig å drikke konstant medisiner. Virkelig?
Svaret er: sannheten. Som forebygging av tilbakevendende hjerneslag, er grunnleggende terapi foreskrevet, som må tas kontinuerlig: antiaggreganter, antihypertensive midler, statiner. Preparater og doser er foreskrevet av en lege. I tillegg kurs ubehandlede kardiovaskulære legemidler, antioksidanter, nervecellene, vitaminer, antidepressiva, beroligende midler... avhengig av stadium av kliniske manifestasjoner og encefalopati.

Spørsmål: hva er det og hvordan vurderes MMSE-skalaen?
Svar: Dette er en skala for å vurdere pasientens mentale status.

Forberedelser for forbedring av hjernecirkulasjon

4. september 2017

Generell informasjon

Et svært viktig problem for moderne leger er bevaring av cerebral sirkulasjon og restaureringen. Tross alt er det avhengig av hans tilstrekkelighet at en persons normale helse avhenger, mens han er ung, og klarheten i hans sinn når en alderdom kommer. Det er viktigst å korrigere cerebral blodstrøm riktig i de perioder som er forbigående for en person.

Barndom

Hos små barn er cerebrale blodstrømssykdommer mulige som følge av fødselsskader, trykkendringer som skjedde under keisersnitt. Også dette skyldes oksygen sult av babyen i perioden fødsel og intrauterin utvikling forbundet med andre årsaker. Samtidig kan blodsirkulasjonen i hjernen forstyrres i varierende grad. Hvis slike problemer er diagnostisert, trenger barnet en gjenopprettingstid. Forutsatt at utfallet er vellykket postnatal encefalopati Det handler om de tre første årene. Men i noen tilfeller kan den fortsette gjennom livet. Dette er typisk for alvorlige patologier - kardiovaskulær epilepsi, Cerebral parese, effekter av blødning, på hvilken vaskulære cyster.

Barn i skolealderen

I løpet av denne perioden øker belastningen på cerebral sirkulasjon gradvis, da barnet hvert år øker intensiteten av studien. I tillegg endrer ungdomene seg hormonell bakgrunn, som også kan føre til en forverring av blodstrømmen i hjernen.

Voksne mennesker

Symptomer hos voksne forbundet med blodstrømssykdommer kan noteres når Osteochondrose, når det er en klemme av blodkar som fôrer hjernen. Det er også mulig med svulster i nakken, hodet, endarteriita, aterosklerose, akutt trombose hjertene i hjernen, som skyldes skader og operasjoner.

Alder i alderen

Hos de eldre, er sannsynligheten for å utvikle hemorragisk eller iskemisk slag. Eldre mennesker lider av aterosklerose, De har økt risiko for å utvikle hjernesvulster. Sannsynlig både akutte og kroniske prosesser, som fører til brudd på blodstrømmen.

Behandling med medisiner

I hver av disse periodene utføres en medisinsk behandling av slike patologier. I dette tilfellet kan både varighet og effektivitet av slik behandling være forskjellig.

Det er viktig å ta hensyn til det øyeblikket som narkotika, nootropics, som forbedrer blodmikrocirkulasjon og metabolske prosesser i hjerneceller, fungerer bare i vev med patologiske forandringer og påvirker ikke sunt vev.

Det er derfor du bør være veldig forsiktig med å annonsere slagord og anbefalinger fra apoteket om å bruke slike legemidler for å stimulere hjernens aktivitet hos barn og friske mennesker. Svært tvilsomt er bruken av slike legemidler i følgende tilfeller:

 • under forberedelse til eksamen
 • i perioden med store belastninger under studie eller på jobb;
 • med dårlig skoleprestasjon;
 • for førskolebarn.

Hvis slike indikasjoner forekommer i indikasjonene for påføring av nootropics, er dette bare resultatet av farmens samspill. produsenter som har tenkt å tjene så mye som mulig, utnytte kjøpernes tillit.

Hovedårsakene til hjernesirkulasjonsforstyrrelser er vasospasme og dannelse blodpropp i arteriene. Følgelig er vasodilatormedikamenter mest effektive i slike sykdommer, samt medikamenter som hindrer liming platelet med dannelse av blodpropper.

Vasodilatormedikamenter for hjernen

Listen over vasodilatorpreparater for hjernen er bred nok. Vasodilaterende tabletter er en stor gruppe medikamenter som har forskjellige virkningsmekanismer. Hvis en person tar medisiner for vasodilatasjon, bør han vurdere at slike rettsmidler har en betydelig ulempe: de handler ikke selektivt. Det vil si ikke bare de cerebrale arteriene utvides, men også de gjenværende fartøyene, som fører til et fall blodtrykk. Som et resultat blir blodstrømmen i hjernen enda verre. Spesielt dårlig kan det påvirke tilstanden til eldre mennesker som lider av aterosklerose. Hvis slike pasienter tar stoffer som utvider hjernens kar, med osteokondrose eller andre sykdommer, kan de vise ortostatisk hypotensjon (mørkere i øynene når en person står opp) og risikoen øker iskemiske slag.

Derfor bør vasodilatormedisiner for osteokondrose i nakken og andre sykdommer bare brukes under veiledning av spesialister.

spasmolytika

Narkotika for å forbedre cerebral sirkulasjon - spasmolytika utvide lumen på fartøyene, slapp av i glatte muskler i fartøyets vegg. Slike anlegg er relativt trygge og opererer forsiktig. Brukes som en pille for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, og injeksjoner relatert til denne gruppen - Drotaverina hydrochloride, Nospanum.

Slike rusmidler virker ikke veldig effektivt på fartøy som allerede er påvirket av aterosklerose. I tillegg kan de omfordele sirkulasjonen slik at den aktiveres i sunne områder der fartøyene holdes bedre. Følgelig mottar de syke deler av hjernen ikke den nødvendige blodstrømmen. Derfor, behandling av cerebral sirkulasjon med medisiner antispasmodisk hos eldre, som regel ikke. De er foreskrevet medisiner for å forbedre hukommelsen og hjernecirkulasjonen fra andre grupper.

Kalsiumkanalblokkere

Denne gruppen inneholder følgende stoffer, forbedrer hjernecirkulasjon og minne: Kordafen, Adalat, Norvaks, Breynal, Grindeke, Arifon, Kordafleks, Diakordin, Latsipil, Kortiazem, Nafadil, Nemotan, Nimotop, Logimaks, Plendil, Foridon, Cinnarizine, Tsinedil, Tsinnasan, Nifecard.

Hvis vaskulære legemidler brukes til å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen fra denne gruppen, utvider hjerneskarene uten å påvirke resten av blodsirkulasjonen. Påfør disse legemidlene for cerebral sirkulasjon med cervikal osteokondrose. Generelt forbedrer mikrosirkulasjonen. Men det er viktig å ta hensyn til at stoffer fra denne gruppen gir bivirkning - de reduserer trykket betydelig. Likevel, narkotika som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernens kar skal brukes strengt i henhold til legenes resept og i de dosene som ble foreskrevet.

Nimodipin (Nimotop)

Dette legemidlet er foreskrevet for forebygging, samt behandling av ulike forstyrrelser i hjernen blodforsyning. Tabletter på 30 mg produseres i pakninger med 20, 50 eller 100 stk. En 0,02% oppløsning til infusjoner, som finnes i 50 ml hetteglass eller pakninger, produseres også.

nimodipine foreskrive for behandling av pasienter som gjennomgått blødning under hjernens membraner. Legemidlet er vist etter et slag - det foreskrives i en periode på 5 til 14 dager.

For forebygging av reseptbelagte tabletter - 2 stk. En gang om 4 timer er den totale dosen 360 mg per dag. Personer som lider av høyt blodtrykk bør ta lavere doser.

Mulige bivirkninger bør vurderes: Et sterkt trykkfall (risikoen øker ved intravenøs administrering av legemidlet); kvalme, diaré (ofte manifestert når du tar tabletter).

Kontraindisert ved bruk av av graviditet. Ikke bruk oppløsningen og tablettene samtidig. Folk med nyreinsuffisiens og intrakranial hypertensjon bør behandles svært nøye. Kostnad - fra 1000 rubler. for 100 tabletter.

Cinnarizine (Stugeron)

Legemidlet er gitt i tabletter på 25 mg, pakket i 30 eller 50 stykker. Behandlingsforløpet kan vare fra 20 dager til seks måneder. Det er vist å drikke 1-2 stk. per dag. Og indikasjoner på bruk og kontraindikasjoner er de samme som for nimodipine. For tiden anses det mest populære stoffet å være vinpocetine. kostnaden for Cinnarizine - fra 70 rubler., stugeron - fra 160 rubler.

Vinpocetin (Cavinton)

Gi ut en løsning og 5 mg tabletter. Produsert av plantebestanddeler. Legemidlet har en vasodilatoreffekt og forhindrer dannelsen av blodpropper. Effektiv forbedrer metabolske prosesser i hjernevevet, øker deres motstand mot oksygen sult.

Løsningen brukes til en dråper for å forbedre hjernens sirkulasjon, det injiseres i dryppet. Tabletter skal tas tre ganger daglig etter måltider for 1 stk. Dosen senkes gradvis før behandlingen slutter.

For å unngå blødningsrisiko, bruk ikke med heparin. Ikke administrer parenteralt til personer med flimmer og alvorlige former CHD.

I lys av det faktum at den aktive ingrediensen trer inn i moderkagen og bestemmes i morsmelk, anbefales ikke lakterende mødre og gravid Vinpocetin.

Analoger av dette middelet er narkotika Vintsetin, Vero vinpocetine, Vinpoton, Bravinton, Telektol, Cavinton Fort. Kostnad av midler vinpocetine - fra 80 rubler., cavinton - fra 250 rubler.

Ikke alle internasjonale medisinske organisasjoner anerkjenner effektiviteten av stoffet cavinton. Men i narkotika er stoffet regnet som effektivt, noe som bekreftes av en rekke publikasjoner av resultatene av studier av virkningen av stoffet. Derfor foreskriver eksperter dette legemidlet for behandling av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen av kronisk natur. Slike pasienter, som regel, er foreskrevet et kurs av tabletter vinpocetine og dråpvis administrasjon cavinton.

Alfablokkere

Medisin alfa-adenoblokere sprer ikke bare små kar, men bidrar også til å forbedre metabolske prosesser i hjernevevet, reduserer blodplateaggregering.

De brukes til kroniske og akutte metabolske sykdommer i hjernen. De er foreskrevet for forbigående oksygen sult av hjernen på grunn av arteriell hypertensjon eller vaskulær spasme, med vaskulær demens, aterosklerose.

Dette er forberedelsene: nicergolin i tabletter og ampuller (fra 250 rubler.), Sermion i tabletter (fra 450 rubler.).

Kombinerte legemidler som utvider blodårene

 • Sammensetningen av medisinen Vazobralkoffein og alfa hydrogrotriptin.
 • Som en del av instenoner inneholdt heksobendin, dette er, etofillin.

platehemmere

Medisinske disaggreganter forhindrer vedheft av blodplater med dannelsen av trombi, som deretter tetter blodkarene i hjernen. Under påvirkning av disse stoffene, forbedrer mikrosirkulasjonen, øker patenen av kapillærene. Dessuten har disse legemidlene egenskapene til angioprotektorer, noe som reduserer skjørhet av blodkar på grunn av aktivering av metabolske prosesser i veggene.

Listen over narkotika-disaggreganter er bred. Disse inkluderer narkotika blomsterpotter, dipyridamol (klokkespill) pentoxifylline, Radomin, Fleksital, Persantin, Doxy-Hem, Trental.

klokkespill

Produsert i form av tabletter, drageer, oppløsning Dipyridamol 0,5%. Gjelder for dyscirculatory encephalopathy og kroniske sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Ikke bruk før 12 år.

Som bivirkninger, diaré, kvalme, muskel smerte, synkope, svimmelhet. I sjeldne tilfeller er det mulig urtikaria.

Det brukes av kurset. Du må drikke pillen en time før måltider eller to timer etter tre ganger om dagen. Hvis klokkespill drikke på samme tid som cefalosporiner og antikoagulantia, dets egenskaper er forbedret. Ved bruk med antikoagulantia øker risikoen for blødning. Samtidig bruk med antihypertensive medisiner kan føre til en kraftig nedgang i trykk.

Analoger av dette stoffet er midler Trankokard, Vadinar, Persantin, Parsedil, Aprikor, Koribon, Viskor.

Nikotinsyre

Produsert i tabletter i form av xanthinolnikotinat, samt en løsning for intravenøs dråpadministrasjon. Denne midlet har egenskapene til en disaggregant. Imidlertid er tabletter ineffektive, og når du bruker en løsning, øker sannsynligheten blødning i mage-tarmkanalen.

flavanoids

Disse legemidlene er ekstrakter fra planteråvarer som forbedrer tonen i fartøyene og styrker veggene sine. Slike medisiner inkluderer biloba, tanakan, Ginkoum, Memoplant. Disse stoffene brukes til å forbedre minne og hjernefunksjon. I sammensetningen av slike stoffer for å forbedre arbeidet i hjernen inneholder Ginkgo Biloba. Ved å bruke slike piller for å forbedre hjernens aktivitet og minne, bør det bemerkes at de handler sakte. I tillegg har det ikke vært noen seriøse studier som bekrefter effektiviteten av slike legemidler. Derfor er deres bruk for å forbedre minnet hos eldre ikke alltid berettiget. Kostnaden for narkotika - fra 300 rubler.

Korrigatorer av mikrosirkulasjon

Legemidlet Betahistine (betaserk) Under henvisning til denne gruppe, ikke bare korrigerer blodstrømmen i kapillærene, men også gjør det mulig å overvinne angrep av svimmelhet, ustøhet av gangart i kroniske sykdommer i hjerneblodstrøm. Tabletter på 8 eller 16 mg administreres ved kurs. Dosen per dag er 24-48 mg, den er delt inn i tre doser.

Ikke utnevne gravid og amming. Forsiktig forsøkt på bronkial astma, magesår.

Som bivirkninger kan utvikle abnormiteter i arbeidet i fordøyelseskanalen, urtikaria.

Analoger av Betaserc er midler Betahistine, Vestibo, Betaver, Tagista. Kostnaden er fra 100 rubler.

Legemidler for å forbedre minne og sirkulasjon

Nootropiske medisiner brukes til å forbedre metabolismen i hjerneceller, noe som resulterer i bedre minne, økt aktivitet av tenkning og læringsevne. Til tross for mangel på godkjenning av bevisbasert medisin, brukes disse medisinene i praktisk neurologi i stor grad.

Slike rusmidler brukes til å behandle vaskulær demens hos eldre, med encefalopati, ved en patologi av fartøy av en hjerne. Imidlertid trenger unge og friske mennesker ikke å ta slike medisiner.

Under påvirkning av nootropics stabiliserer membranene i nevrocyter og motstanden av hjernevevvet til mangel på oksygen øker.

Racetam - derivater av pyrallidon

piracetam kan ikke brukes når nyresvikt, hemoragisk hjerneslag i alvorlig form, laktasjon, i alvorlig graviditet.

Som bivirkninger trolig motor og nervøs spenning, oppkast, urtikaria, avføring lidelser, kvalme.

Tabletter og en injeksjonsoppløsning produseres.

Pirallyidonderivater er Dragonol (aniracetam) Aloratsetam, fenotropil (Fenilpiratsetam) Doliratsetam, Fazoratsetam, Rolziratsetam, rolipram, nefiracetam, Imuratsetam, Noopept, piracetam (Nootropil, Lucetsam) Brivaratsetam, pramiracetam.

Disse stoffene stimulerer sentralnervesystemet, slik at de ikke anbefales for personer med søvnforstyrrelser og eldre pasienter med alvorlig aterosklerose. Hvis slike medisiner brukes i lang tid, kan det føre til utvikling av angstlidelser.

polypeptider

Legemidlet Cortexin Er et kompleks av hjernepolypeptider. Produsert i ampuller, brukt til intramuskulær injeksjon. Påfør kurs, mottar pasienten 7-14 injeksjoner. Du kan ikke stikke under graviditet.

Cortexin, Cere - navn på injeksjoner for cerebral fartøy Disse er polypeptidmedikamenter med en balansert sammensetning av nevrotransmittere og polypeptider. Disse injeksjonene er like.

Andre stoffer

 • Epsilon, galantamine, Aricept- narkotika som blokkerer cholinesterase. Under deres innflytelse blir mediatoren ødelagt acetylkolin, som forbedrer nerveoverføring.
 • Pantokaltsin, Aminalon, Pantogamum, Phenibut, pikamilon- inneholder gammaaminosmørsyre og dets derivater. Disse stoffene øker motstanden i hjernen til mangel på oksygen, stimulerer absorpsjon av sukker av celler, aktiverer produksjon av proteiner.
 • Tserutil, deanol, Nooklerin, atsefen, Lyutsidril, Analuks- Narkotika er forløpere av acetylkolin.
 • Ladasten, Mefeksamid, Timodin, Perneyron, Bromantin, memantin, Adrafinil, Olimfon, Aktebral, Bifimelan, Tonobral, mentis, NADEX, Demanol, Linopiridin- medisiner adamantan-derivater, noe som øker hastigheten på overføringen av nerveimpulsen. Også disse stoffene stopper aldringen av sentralnervesystemet.
 • pikamilon, Biotredin, glysin - aminosyrer som stimulerer den sentrale delen av NS
 • Fezam (Cinnarizin og pyracetam) Ozatropil(Piracetam og Aminalon) inotroper(Aminolon og Melatonin) Tiotsetam(Tiotriazolin og Pyracetam) - kombinert medisin.

Nootropiske legemidler i pediatrisk nevrologi brukes til å behandle babyer med postnatal encefalopati, samt med utviklingsforsinkelser. Likevel er det ingen vitenskapelig forsvarlig hensiktsmessighet å søke flere stoffer samtidig. Slike behandling er bare en viss distraherende og beroligende ritual for foreldrene. Som regel, i nærvær av milde konsekvenser av oksygen sult i hjernen, barn over tre år selvstendig overvinne problemene og blir "trukket opp" til det gjennomsnittlige utviklingsnivået i deres alder.

Strokebehandling - hvilke stoffer er effektive?

Hvis de riktige taktikk for å bygge menneskebehandling med akutt cerebral blodsirkulasjon, kan ikke bare spare pasienten, men også betydelig øke sjansen for å gjenvinne sin tale, motorikk og normalisering av den generelle livskvaliteten i fremtiden.

Iskemisk slag

Denne tilstanden er en følge av blokkering av fartøyet med en embolus eller trombus. For å forbedre pasientens tilstand, foreskrives han følgende medisiner:

Legemidler som reduserer og ødelegger trombi

For tiden er disse midlene sjelden brukt. søknad streptokinase er ikke berettiget på grunn av lave bevis. prourokinase De brukes utelukkende i forskningssentre. Fabric Activator plasminogen brukes også ganske sjelden.

Hepariner med lav molekylvekt

Dette er legemidlene: Clexane, fraxiparine. De reduserer sannsynligheten for blodpropper og reduserer risikoen for emboli etter et slag. Etter tre til fire uker foreskrives pasienten indirekte antikoagulantia (Sinkumar, warfarin).

platehemmere

Tilordne seg i en akutt periode etter et slag. Det er en anbefaling for de første tegnene på et slag straks tygge 150 mg aspirin. Gjelder også klopidogrel, tiklopidin, dipyridamol.

Dextraner med lav molekylvekt

Bruk av narkotika Reomakrodeks, reopoligljukin tillater å øke totalt volum av blod og stimulerer tilførsel av oksygen til hjernen.

Forberedelser mot trykk

Hvis pasientens blodtrykk er over 180 med 105, foreskrives han kalsiumkanalblokkere, ACE-hemmere. Bruken av disse stoffene kan forhindre gjentatte slag.

Vasodilatormedikamenter

Vaskulære legemidler til hjernen i den nye generasjonen forbedrer pasientens tilstand ved å stimulere blodstrømmen. Etter en fornærmelsesutnevnelse klokkespill, Trental - forberedelser til hjernens og nakkens kar, forbedring av mikrosirkulasjonen. Behandlingsregimet kan også omfatte pentoxifylline, vinpocetine.

nootropics

Medisin-nootropics er angitt i gjenopprettingsperioden etter et iskemisk slag.

Hemorragisk slag

Denne tilstanden er resultatet av et brudd på fartøyet i hjernen. I dette tilfellet er det nødvendig med en annen behandlingsmetode, særlig den obligatoriske bruken av antihypertensive stoffer og dekstran, å gjøre opp for volumet av blod.

Ofte krever hemorragisk hjerneslag kirurgisk inngrep, siden uten slik behandling øker risikoen for dødelig utfall betydelig.

Hvordan forbedre blodsirkulasjonen i hjernen ved hjelp av folkemetoder

Tallrike folkemidlene for å forbedre hjernesirkulasjonen kan bidra til behandling og forbedre pasientens tilstand.

De som er interessert i spørsmålet om hvordan man skal forbedre hjernens sirkulasjon ved folkemessige rettsmidler, bør ta hensyn til at slike metoder bør være ekstra når man bruker ordningen som foreskrevet av legen eller brukes som profylakse for å forverre tilstanden.

 • For å aktivere blodsirkulasjonen i hjernen, kan du bruke avkjøling av blader av vinca og hagtorn. For 1 ts gres av disse plantene hell kokende vann, og kok deretter med. Etter en to-timers infusjon, drikk en halv time før måltider.
 • Det anbefales å bruke en blanding av honning, sitroner og appelsiner. For 2 sitrus pitted, men med en hud, må du vri kjøttkvernet og tilsett 2 ss. l. honning. En dag senere ta tre ganger om dagen for 2 ss. l. Dette middelet vil bidra til å fjerne blodårene.
 • Med aterosklerose kan du lage en blanding av hvitløk, pepperrot og sitron. Forholdet av hvitløk og pepperrot kan være annerledes. Før du drikker blandingen, blandes en teskje med samme mengde sitronsaft. Drikk tre ganger om dagen før måltider.
 • Silkeorm er et annet effektivt middel. Det er nødvendig å fylle ti blader av mulberry med 0,5 liter kokende vann og lag litt. Kjøttkraft skal tilberedes hver dag og drikke det i stedet for te.
 • En nyttig blanding av tranebær, honning og pepperrot (henholdsvis: 0,5 kg, 350 g og 150 g). Alle ingrediensene må slås av og lagres i kjøleskapet. Etter å ha spist, drikk 2 ts. med te.
 • Det er også viktig å spise riktig: gi opp fett, stek, spis mindre salt og søtt. Alkohol er spesielt øl, du må utelukke det. Sjelden har du råd til sterke drikker i små doser.
 • Det anbefales å gjøre selvmassasje av cervical ryggraden, hodet. Bevegelser skal være sirkulære, lyse. Innstrømning av blod til hodet vil bidra til å kombinere håret med en massasje børste.
 • Nyttig gymnastikk, inkludert glatte bakker i hodet i forskjellige retninger, en gjentagelse av sirkulære bevegelser, en forsinkelse i pusten.
 • Det er viktig å velge en behagelig pute, prøv å ikke sove på magen.
 • Svømming, daglig vandring vil bidra til å aktivere blodstrømmen til hjernen.

funn

Foreløpig er behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser et svært presserende problem. Men til nå jobber forskere og farmakologer for å finne den beste behandlingen.

Derfor er det viktig for pasienter ikke bare å overholde alle doktorgradsforskriftene, men også å lede på ledelsen, for å forhindre forverring av problemet. For å gjøre dette må du spise rett, slutte å røyke, spille sport, og også i god tid til å behandle Osteochondrose og CNS.

Les Mer Om Fartøyene