Lymphostasis i nedre lemmer - årsaker, symptomer, behandling, foto

limfostazom føtter - en progressiv sykdom i nedre ekstremiteter, oftest påvirker kvinner i midten av livet, nå online alter-zdrav.ru vi skal snakke om det, om sin årsaker, symptomer, utvikling grader, diagnostisering, forebygging, metoder og måter å behandle sykdommen.

Lymphostasis - hva er det, bilde, sykdomskode i henhold til ICD-10

limfostazom - Dette er en smertefull tilstand, som ledsages av en forstyrrelse av lymfesystemet og fører til brudd på utstrømningen og sirkulasjonen av lymfoidvæsken i menneskekroppen.

Det er i stand til å akkumulere i vevet og er ledsaget av sterk hevelse i beina, og huden blir unaturlig tettere. Noen ganger kan øvre lemmer være involvert i denne prosessen.

ICD-10 kode: I89.8.

Sykdommen er ikke sjelden, det påvirker i gjennomsnitt hvert tiende, nærmere bestemt den tiende, siden vi allerede har funnet ut at det påvirker det meste av kvinnen.

Egenskaper og rolle av lymfesystemet i menneskekroppen

Lymfesystemet sikrer god kroppsfunksjon. Det bidrar til:

 • Normalisering av vevsmetabolismen.
 • Overføring og distribusjon av fett inn i blodbanen fra tarmkanalen.
 • Produksjonen av lymfocytter, som virker som en beskyttende barriere for kroppen.
 • Utvikling av antistoffer.
 • Filtrering av vævsfluid i lymfeknuter, fjerner seg fra kroppen av giftige og utenlandske elementer.

Den består av lymfeknuter, kapillærer og kanaler. Ved skade, mislykkes hele lymfesystemet. Dette bidrar til utviklingen av væskeakkumulering i interstitial lumen, og fører til ødem.

Årsaker til lymfostase av ekstremiteter

Lymphostasis kan være primær og sekundær.

Primær Lymphostasis eller Milroy's sykdom - Dette er en svært sjelden sykdom, den utvikler seg på genetisk nivå og kan påvirke medlemmer av samme familie.

Sekundær Lymphostasis fungerer som en komplikasjon av kroniske sykdommer. Oftest, i sin utviklingsteori, er følgende patologiske prosesser preget:

 • Lipomas, fibromas og andre svulster som er lokalisert i bløtvev.
 • Postoperative arr, som ligger i området lymfeknuter og fartøy.
 • Inflammatoriske prosesser av subkutant fett (phlegmon, furuncles).
 • Åreknuter i underekstremiteter, trombose og tromboflebitt.
 • Sykdommer i hjertet eller nyrene, som følge av at deres mangel oppstår.
 • Mindre inaktiv seng syk.

I prinsippet skal det sies at lymphostasis sykdom ikke bare påvirker underekstremitetene, men også den øvre, oftest det utvikler seg etter kirurgisk fjerning av bryst (mastektomi) for brystkreft. Men dette er et tema for en annen artikkel, selv om prinsippene for behandling, diagnose, årsaker og symptomer på sykdom føtter og hender er praktisk talt det samme.

Symptomer og stadier av lymphostasis

I klinikken av Lymphostasis er tre stadier av sykdommen preget. Deres varighet avhenger direkte av behandlingen.

 • 1. Fasen av spontan ødem (lymfødem).

Det kan preges av utseende av hevelse om kvelden, som går over seg selv om natten. Neste morgen har pasienten ingen patologiske manifestasjoner. På dette stadiet ikke ømmer pasienten, de er smertefri, huden kondenserer ikke. Når du presser på overflaten av huden, forblir det en dimple. De er reversible og lett tilgjengelig for konservativ behandling.

 • 2. Fase av irreversibelt ødem (fibredema).

Vevstrukturen oppnår en tett karakter. Ved palpasjon blir myke vev smertefulle, og små dimples som forblir etter palpasjon i lang tid, blir ikke utjevnet.

På grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon kan pasienten oppleve anfall. Hud endrer seg i farge, og får en mørk brunaktig farge. De er betydelig strukket og sprekker vises på overflaten. Dette kan være årsaken til infeksjon, som manifesterer seg i form av diffuse røde flekker.

Huden hardner hardt, det kan ikke tas i en krone, og i det subkutane fettvevet under palpasjon, kan dannelsen av komprimerte fibrøse tråder noteres.

Det er et visst tap av de normale konturene på lemmen, og bevegelsens funksjon er forstyrret, siden den berørte beinet i leddene nesten ikke er bøyd.

Berørte områder er preget av alvorlig hypertrofi, noe som fører til utseende av kontrakturer og osteoartrose. Alle disse patologiske prosessene fører til ulike former for utbrudd og forekomsten av vanskelige å helbrede trofasår. Det er også ofte observert utviklingen av erysipelas eller eksem.

I tillegg til utseendet på dette kliniske bildet, har pasienter generell ulempe, tretthet, tap av styrke, periodisk hodepine, leddsmerter. Fedme utvikler, vanskeligheter med å konsentrere oppmerksomheten manifesteres.

Ekstremiteten slutter å fullføre sine bevegelsesfunksjoner, utviklingen av sepsis.

Diagnose av lymphostasis

• Først av alt, for å bekrefte diagnosen, er pasientene foreskrevet for å gjennomgå ultralyd, doplerografisk undersøkelse av blodkar.
• Røntgen-lymfografi, datatomografi og MR brukes også til å opprette en nøyaktig diagnose. Disse teknikkene gir detaljert informasjon om patologiske prosesser.
• Det er overflødig å ha en blodprøve, en urinanalyse test er nødvendig for å kontrollere nyrene.
• Differensial diagnostikk bør utføres med sykdommer som dyp venetrombose eller post-flebitis syndrom.

Lymphostasis i nedre lemmer - behandling

Hvordan behandle lymfostase av bena - våre nedre lemmer?

Mange pasienter som er rammet av sykdommen, vet ikke engang hvilken lege som behandler lymphostasis? Vi svarer. Lymphology. Det er sant at en slik spesialist i dag med brann ikke finnes i provinsbyer, så du må kontakte en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Terapi av denne patologiske prosessen består av følgende stadier:

 • Etablere årsaken til denne sykdommen.
 • Å suspendere utviklingen av denne prosessen.
 • Å gjennomføre handlinger som vil fremme normalisering av metabolske og restorative prosesser i myk vev i underlivet.

Til dette formål bruk:

1. Fysiske virkninger.

Dette er en gruppe medisinske aktiviteter som inkluderer treningsbehandling, den holdes minst to ganger om dagen. Komplekset av øvelser kan omfatte:
• Fleksjon av forlengelse av tær.
• Ankelrotasjon.
• »Å tegne åtte» av føttene.
• Du kan bruke en motorsykkel.

En positiv effekt oppnås med regelmessig treningsterapi. Det er obligatorisk i løpet av øvelsen å utøve smertefull bein for å etablere kompresjonsbandasje. For dette formål er det nødvendig å bruke et bandasje, helst elastisk.

For å unngå stagnasjon av lymfe og for å redusere hevelse i huden anbefales terapeutisk massasje, den kan produseres annenhver dag.

Meget god effekt har en kompresjonsjersey, som i motsetning til elastiske bandasjer, er veldig praktisk å bruke.

2. Drogbehandling.

 • For å forbedre de metabolske prosessene i vevet, foreskrives legemidler fra phlebotonics gruppen (Detraleks, Vasoket, Fleobodia).
 • Agenten som øker tonen i venene, er veldig god å bruke i begynnelsen av denne patologien (Troxevasin, Venoruton, Troxerutin).
 • Forberedelser for fortynning av blod - Curantil, Trental.
 • For å fjerne overflødig væske, foreskrive diuretika (diuretika). Deres mottak og avtale er svært individuelle for hver pasient, slik at de kun kan foreskrives av en lege.

Også nylig, for behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter, brukes hirudoterapi, denne behandlingen ved hjelp av medisinske leeches. De fjerner veldig godt puffiness og aktiverer immunforsvarets arbeid. I en økt kan ikke mer enn 5 leeches brukes. Behandlingsforløpet består av 12 prosedyrer, som ikke gjøres oftere enn 2 ganger i uken.

Som ekstra behandlingsmetoder kan du bruke fysioterapiprosedyrer.

Lymphostasis i underlempene - behandling hjemme

Behandlingen med resept for tradisjonell medisin er bare tillatt i begynnelsen av denne sykdommen.

 • I første omgang i behandling av lymphostasis hjemme anbefaler bruk av lakris rot, Siden denne midlet bidrar til å rense lymfesystemet, er det en økning i lymfestrømmen.

Hakkede råstoff i en mengde på 10 gram, badet i kokt vann, holdt i et vannbad i en halv time, deretter ostuzhivaetsya, filtrert, supplert med vann til det opprinnelige volum.

Ta 1 spiseskje tre ganger om dagen. I prosessen med rensing begynner vanligvis rikelig utslipp fra nesen, øynene, halsen. Etter en time, ta 1 ss enterosgel eller en annen sorbent. Du kan spise 2-3 timer etter behandlingen. Rengjøring varer 2 uker.

Du kan erstatte avkoket av lakrisrot med apotekssirupet av det, men effekten vil bli litt lavere på grunn av sukker og andre komponenter i sammensetningen.

 • Det nest mest populære rådet er bruken av skilt to ganger eple cider eddik - Den brukes til myk gnidning med elementer av fotmassasje fra bunnen til toppen, som befinner seg i lyskenytmene.

Apple cider eddik bidrar til å styrke karveveggene, reduserer ødem og trofiske vevsforstyrrelser. La det til tørking - 10 minutter, deretter skylt med kaldt vann, hudlesjoner etter at det er ønskelig påføre salve eller gel for å forbedre troksevazin type fartøy.

Hva er folkemidlene for limfostaz lemmer?

I mangel av positiv dynamikk med konservativ behandling fortsetter pasienten behandling på et kirurgisk sykehus. For å forbedre utstrømningen av lymf er en operasjon.

komplikasjoner

Komplikasjon utvikler seg vanligvis i stadiet av irreversibelt ødem. De fører til dannelse av ulike kontrakturer i leddene, og fører til brudd på motorens funksjoner hos mannen.

Tapet av bløtvev ledsages av forekomst av trophic ulcers, og ofte blir de forbundet med en bakteriell infeksjon.

Erysipelas kan føre til sepsis (forurensning av blodet), og forårsake dødelig utgang.

Profylakse av lymphostasis - utvikling og progresjon

For å forhindre utvikling av lymphostase bør følgende anbefalinger følges:

 • Unngå overdreven løfting av store vekter.
 • Bruk komfortable, romslige sko.
 • Vare på huden i underekstremitetene: utseendet på selv små sår, bør de umiddelbart desinfisert, behandlet med jod og bruke en steril bandasje.
 • Det er like viktig å høre på råd fra en ernæringsfysiolog. Begrens bruk av væske til en og en halv liter per dag. Ikke spis salt og krydret mat, det bidrar til å øke tørsten. Ikke spis mye karbohydrater, gi om mulig opp bakervarer, pasta, ris og poteter.
 • Bruk så mye som mulig i kostholdet ditt med frukt og grønnsaker.

Lymphostasis er en alvorlig sykdom som krever langvarig behandling, og bør utføres under hensyntagen til alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter

Årsakene til sykdomsutbruddet kan være masse, men først snakker vi om lymfe og dens rolle i kroppen. Væsken er rik på enzymer, proteinfraksjoner, mineralkomplekser og næringsstoffer. I kroppen deltar lymfene i metabolske prosesser på nivå med blod.

Årsakene til lymfekrease i underbenet

I moderne kvalifikasjoner er det to typer lymphostasis:

ervervet oppstår som et resultat av blokkering av lymfekar og fjerning av lymfeknuter. Flere detaljer om årsakene til overført lymphostasis vil bli beskrevet nedenfor.

medfødt utvikler seg som et resultat av utviklingsfeilene i hele lymfesystemet. Slike anomali kan manifesteres i form av et enkelt fravær av lymfeknuter eller misdannelser av lymfatiske kar. Slike vices kan være av familien natur og bli arvet.

Hovedårsakene til utvikling, oppnådd lymphostasis av nedre ekstremiteter:

 • skader og skader;
 • brenner med dannelsen av dype arr og strengninger;
 • alvorlige kardiovaskulære misdannelser;
 • venøs insuffisiens i dekompensert stadium;
 • kirurgiske inngrep på beina, ledsaget av skade på lymfatiske apparater;
 • onkopatologi og godartede svulster som klemmer regionale lymfeknuter;
 • systemisk forstyrrelse av metabolske prosesser;
 • langvarig immobilitet av beina.

Symptomatologi av sykdommen

Symptomene på sykdommen er vedvarende ødem i nedre ekstremiteter. I moderne klassifisering er det tre typer symptomer:

 • Limfadema - ødem er reversibel og går ikke utover ankelen. Ved en palpasjon av et mykt mykt og sprøtt. Etter en kort hvile, synker hevelsen betydelig.
 • Fibredema - preget av et mer vedvarende ødem som sprer seg fra ankelen til hele overflaten av shin. Pasienter klager over konstant utmattelse av beina og en følelse av tyngde i dem. Legene med vanskeligheter bøye i ankelforbindelsen, ødemet er motstandsdyktig, får huden en blåaktig tinge og gradvis tykkes.
 • elefant - Den siste fasen av sykdomsprogresjonen. Pasienter merker en sterk økning i ben i volum. Konturene er utjevnet, beina deformeres i leddene. Gradvis er det et brudd på metabolske prosesser, noe som fører til dannelsen av trofasår.

Diagnose av sykdommen

Et presist sett med diagnoser krever en rekke diagnostiske tiltak. Etter en ekstern detaljert undersøkelse av beina, utnevner i tillegg USDG for å avklare tilstanden til venøsengen og differensiering av ødem. Nødvendigvis utnevne ultralyd av indre organer for å utelukke tumorprosesser i det lille bekkenet. Angi diagnosen muliggjør lymfografi og lymfosintigrafi - dette er en røntgen- og radioisotopdiagnostisk metode som gjør det mulig å objektivt vurdere tilstanden og funksjonen til lymfesystemet og lymfesystemet.

De viktigste behandlingsmetoder for lymfekreft i underbenet

Det er flere måter å effektivt behandle sykdommen. Tradisjonell medisin tilbyr et utvalg av stoffer som i betydelig grad kan forenkle pasientens liv, i sjeldne tilfeller, til kirurgisk inngrep. Sammen med klassiske behandlingsordninger blir også folkens metoder for å kvitte seg med ødem i benene vellykket. Alle disse metodene er rettet mot å gjenopprette væskeutstrømning og normalisere metabolske prosesser i lemmer.

Eventuell behandling bør foreskrives etter en pålitelig årsak til utviklingen av lymhostasis og sende behandling for å eliminere årsaken. Hvis dette ikke er mulig, bør målet med behandling være å maksimalt hjelpe pasienter i å bli kvitt ødemer.

Prinsipper for medisinering

Legemidler er foreskrevet på en kompleks måte, ikke bare for å redusere ødem, men også for å påvirke årsaken fra innsiden.

Det mest populære og effektive behandlingsregime:

 • "Detralex" og dets analoger - medisiner gjenoppretter skipets tone;
 • lakris medisiner fremme aktiv stimulering av lymfatiske kar;
 • de salver rik på vitaminer R og C bidrar til å takle ødem: "Venoruton", "Heparinsalve", "Trixirutin";
 • de metabolske prosessene i vevet er godt påvirket av homøopatiske preparatet "Lymphomyosot", det er i stand til å styrke drenering og fjerne hevelse;
 • å bringe fartøyene tilbake til normal vil hjelpe ekstrakt hesten kastanje ("Escuzan", "Venitan");
 • For å styrke den terapeutiske effekten, er de enzymatiske preparatene "Wobenzym" foreskrevet;
 • i noen tilfeller av medisinske årsaker er det tilrådelig å utnevne diuretika;
 • Når lange uhelbredelige sår opptrer på huden, brukes antibakterielle preparater for intern og aktuell applikasjon ("Baneocin").

Behandling med folkemessige rettsmidler hjemme

Lymphostasis er en sykdom som er preget av langvarig behandling, og i tillegg til farmakoterapi gir tradisjonell medisin et godt resultat. Naturlige råvarer er rike på medisinske egenskaper som bidrar til å eliminere årsaken til sykdommen uten å forårsake skade på kroppen og gunstig påvirke vaskulærveggen.

 • Løvetannrot - produktet øker lymfedrenering og toner kargen. Bruk infusjon av løvetannsløv, ta 0,5 kopper på tom mage tre ganger om dagen. For forberedelse av infusjon, trenger du 2 ss. skjeer med tørre blader av løvetann, bør de helles om kvelden 0,5 liter. kokt vann. Klar til å drikke i løpet av hele dagen, og om kvelden forberede en ny del. Du kan bruke røtter av løvetann, men de skal kokes i et vannbad i 5-8 minutter. i samme volum vann. Klar kjøttkraft å drikke om morgenen på et glass før du spiser.
 • Utmerket hjelp komprimerer. For eksempel, bakt løk, blandet med kjemikerens tjære. Pæren er bakt, malt til en homogen masse og 2-3 skjeer tjære legges til. Klar blanding er spredt på en ren sengetøy. Vevet er jevnt fordelt rundt stedet for lokalt ødem, fast med bandasje og igjen til morgen.
 • Apple cider eddik i et volum på 10 ml skal blandes med et glass vann og en teskje honning. Bruk blandingen om morgenen i 10 minutter. før frokost.
 • naturlig urter som har en vanndrivende effekt, har en terapeutisk effekt, noe som letter rask eliminering av ødem i bena. Samle fra bladene av nässel, birk knopper og rosen hofter blander i like deler og rist i et vannbad i 10-15 minutter. Etter å ha filtrert infusjonen, konsumere halvparten av glasset tre ganger om dagen 30 minutter før måltider.
 • Lag bad med medisinske urter, optimal passform kamille kjøttkraft. Klipp urter og kok i 10 minutter. På en langsom brann, etter å ha gjort bad om natten i 20 minutter.
 • Dekoksjoner av healing avgifter kan brukes som nattapplikasjoner. Som urter, ta St. John's wort, plantain, yarrow. I den ferdige løsningen tilsettes 25 ml medisinsk alkohol, en aspirintablett og en ampiox tablett. Jeg impregnerer ostekluten og legger den på det berørte området av huden. Legg ovenfra en klut fuktet med en bratt saltoppløsning, og fest godt med en bandasje, og la den ligge hele natten.
 • Tradisjonell medisin og aktiv bruk igler. Med ikke uttrykt hevelse kan 2-3 leker brukes til en økt. I mer avanserte tilfeller kan antall leeches økes til 7-8 stk. Innen en uke kan du gjøre to behandlingskurs. Hirudin, som er inneholdt i leeches, sprer ikke bare blodet helt, men styrker også vaskulærveggen, reduserer væskenes utstrømning i vevet og reduserer dermed bøyning av bena.

forebygging

Av stor betydning er normalisering av vekt. I hvilestunder eller under søvn, prøv å løfte de syke lemmer opp. For dette er det ideelt å bruke en myk rulle. Lymphostasis av nedre ekstremiteter krever en lang hjemmebehandling, så det er viktig å nøye overvåke hygiene, spille sport, skandinavisk turgåing er bra for dette.

Hvordan behandle lymphostasis i nedre ekstremiteter?

Lymphostasis i nedre ekstremiteter (benlymfadem, lymfatisk hevelse i bena) er en sykdom i lymfesystemet, preget av nedsatt lymfesirkulasjon og unormal lymfatisk oppbevaring i vevet.

Ifølge WHO-statistikk, er lymphostasis for tiden diagnostisert hos 10% av befolkningen på vår planet. Progresjon av denne patologien før utviklingen av elefantiasis genererer fysisk og psykologisk lidelse hos pasienten og fører nesten alltid til uførhet. Derfor blir forebygging og behandling av lymphostasis nå gitt økt oppmerksomhet fra phlebologer og lymfologer over hele verden.

Hva er det

Lymphostasis er en lesjon av hele lymfesystemet og et brudd på lymfedrenering. Det slutter bare å sirkulere og akkumuleres i vevet. Derfor svulmer bena, og huden blir veldig tett med tiden. Problemet i seg selv går ikke bort og vokser til en mer seriøs form, når en person nesten ikke kan bevege seg på grunn av sterk fortykning av beina.

I folket kalles dette fenomenet elefantisme på grunn av den eksterne likheten med lemmer av dette dyret. En slik stasis av lymf kan utvikles på ett ben eller to, og også berøring og hender. Fra et estetisk synspunkt er et slikt skuespill veldig ubehagelig, og det er vanskelig å gjemme det. På Internett kan du se bilder som viser eksempler på denne sykdommen.

Årsaker til lymphostasis

Utviklingen av lymphostasis kan skyldes en rekke faktorer, med unntak av hvilken utviklingen av den patologiske prosessen kan forebygges eller føre til vedvarende regresjon.

Blant de viktigste skiller seg:

 • amniotisk vasokonstriksjon;
 • hjertepatologier;
 • medfødte patologier av lymfesystemet;
 • små diametrale parametere av vaskulære åpninger;
 • svulster av ulike genese;
 • betennelsessykdommer i beinets hud;
 • hypoalbuminemi (proteinmangel);
 • kronisk eller akutt venøs insuffisiens
 • frakturer eller dislokasjoner;
 • Nyresvikt (stadium av substitusjonsbehandling);
 • fjerning av nodale forbindelser av lymfesystemet;
 • ulike parasittiske infestasjoner;
 • kirurgi i thoracic hule (f.eks mastektomi);
 • langvarig immobilisering.

Årsakene til utviklingen av sykdommen kan ikke ha direkte forbindelse med lymfesystemet, men indirekte har en patologisk effekt gjennom tilstøtende organer eller systemer.

Symptomer på lymphostasis, bilder

Hvert av stadier av lymphostasis i nedre ekstremiteter har sine egne symptomer (se bilde).

Det er tre nivåer av patologisk utvikling:

 1. Lett hevelse (lymphedem). Puffiness er vanlig, går om morgenen, etter hvile, øker fra fysisk anstrengelse. Bindevev utvides ikke, huden er blek, lett håndgripelig, danner en krone under palpasjon. I kaldt vær kan helt forsvinne. På dette stadiet er det ingen irreversible endringer.
 2. Irreversibel ødem (fibridema). Puffiness går ikke vekk, det er smerte, huden er tett, med palpasjon er det et spor av trykk, benene blir lett trette. På lesjonens sted oppstår kramper, huden kommer ikke til å kaste seg, og huden blir mørkere.
 3. Elefantsyke. Bindevevet under huden er sterkt utvidet, huden er cyanotisk, grov, stram. Ødem er veldig smertefullt, beinet ligner finiteten av elefanten, fortykning mer og mer. Det er sår, nekrotiske prosesser, betennelse. Lemmet deformeres gradvis mer og mer, leddene bøyer ikke.

Lymphostasis av bena kan utvikle seg primært eller sekundært. Primært lymfadem er preget av funksjonsfeil i lymfesystemet forårsaket av medfødte misdannelser i lymfatiske kanaler og påvirker en eller begge ekstremiteter. Primær manifestasjoner av lymphostasis fremstår allerede i barndommen og fremgang i fremtiden.

Sekundær lymfostase utvikler seg som et resultat av beinskader eller utviklingen av overførte sykdommer fra det første korrekt dannede lymfatiske systemet.

diagnostikk

Ved å bestemme terapeutisk taktikk anbefales det å foreta en utvidet undersøkelse av pasienten, som inkluderer:

 1. Den mest pålitelige metoden for å diagnostisere brudd på lymfatisk transport i nedre ekstremiteter er MR (magnetisk resonansbilding);
 2. Ultralyd (ultralyd) av bekkenorganene og hele bukhulen
 3. Tosidig skanning av fartøy av hender og føtter;
 4. Ultralyd i hjertet, EKG;
 5. LHC (biokjemisk blodprøve) med obligatorisk bestemmelse av proteiner og leverenzymer (AlT, AsT);
 6. Røntgenundersøkelse (lymfografi);
 7. Radioisotop diagnostikk (lymfoskopigrafi);
 8. OMK (generell urinalyse).

Sannsynligvis vil alle disse diagnostiske tiltakene ikke bare indikere utviklingen av lymfatisk ødem, men vil også finne årsaken til disse forstyrrelsene.

Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Alle konservative behandlingsmetoder brukes kun i den første fasen av sykdommen, når strukturelle endringer i bindevev og hud ennå ikke har begynt. Hvordan vil behandlingen av lymphostasis, avhenger direkte av hvilken årsak det forårsaket. Først av alt er det nødvendig å eliminere den etiologiske faktoren (for eksempel i nærvær av en liten bekkenvulst, som komprimerer lymfekarene, er det nødvendig å fjerne den).

De viktigste anbefalingene for pasienter med denne patologien:

 • forsiktig og rettidig negleskjæring;
 • når du utfører en massasje, ikke ty til mosing øvelser;
 • Man kan ikke bruke sko med snøring eller hæler (hæl fremmer økt belastning på bena og derved forringer lymfestrømmen og snøring kan trekke det myke vev og blodkar, noe som også påvirker utviklingen av sykdommen);
 • Det er strengt forbudt å besøke badstuen, badet eller sola (den termiske effekten utvider karene, inkludert lymfatiske, som påvirker lympho-, blodstrømmen i nedre ekstremiteter negativt);
 • å behandle den minste skade på huden (inkludert insektbitt) med løsninger av antiseptika;
 • unngå statistiske belastninger og løft av tyngdekraften (langvarig sitte eller stående);
 • Du kan ikke sitte i posisjonen til beinet på beinet ditt, som forresten er favorittstilling for hver kvinne, for på denne måten hindrer du blodstrømmen og lymfestrømmen i bekkenets organer og ben.
 • gi opp tette klær og stramme undertøy (først og fremst klemmer de lymfeknuter, og hudfriksjon fører til trofiske lidelser);
 • bruk spesielle oljer når du tar et bad, og etter vannprosedyrer er det viktig å gni huden på føttene med kremer og kremer uten konserveringsmidler og parfymer som ikke bare beskytter den, men vil også myke, positivt påvirke beskyttelsesbarrieren;
 • Det er forbudt å gå barfot utenfor huset (det er stor sannsynlighet for at føttens hud vil bli skadet og sår vil dannes som ikke vil helbrede godt);
 • bruk pulver (baby pulver, talkum) med sterk svette av føttene, noe som reduserer risikoen for trofiske lidelser og svette).

Behandling av lymfødem hjemme bør være omfattende, inkludert medisinering og kompresjonsterapi, spesiell massasje, forsiktig fotpleie, diett, mosjon og terapeutisk gymnastikk.

 1. Kosthold med lymphostase skal være lavt kalori og nesten saltfritt, da saltet som holder væsken i kroppen, bare bidrar til utviklingen av ødem. Mat av pasienter med lymphostasis bør være rik på plante- og animalske proteiner, flerumettede fettsyrer. Det bør begrense bruken av søtsaker, bakeri og pasta, noen typer frokostblandinger. Men forbruket av fersk frukt, grønnsaker og fermenterte melkeprodukter er bare velkommen.
 2. Medikamentell behandling består i å ta tabletter. Normaliser sirkulasjonen av lymfe vil hjelpe mottak av troxevasin, detraleksa og tabletter venoruton forte. For å forbedre perifer sirkulasjon av blod utpeke no-shpu og theonikol. Gjenopprette blodmikrocirkulasjon vil hjelpe medisinering trental.
 3. Med lymphostasis er det nødvendig med en lymfatisk dreneringsmassasje, som kombinerer dyp lymfeknude massasje med rytmisk og forsiktig strekking av den ytre huden. Etter massasje, som tar omtrent en time, anbefales det å bruke en medisinsk bandasje.
 4. Kompresjonsbehandling reduseres til å ha på seg spesielle trykkundertøy med distribuert trykk eller til vanlige bandasjer av berørte lemmer. For dressinger kan du bruke elastisk bandasje eller spesialprodukter fra medisinsk strikkevarer. Ved å fremme utløpet av lymf, bidrar disse tiltakene betydelig til å redusere hevelse.
 5. Pasienter med lymphostasis er svært nyttige økter av fysioterapi, svømming og stavgang.

Preparater for lymphostasis

Det bør bemerkes at medisinering lymphostasis ben omfatter et bredt spekter av medikamenter, normal lymfe og blodstrøm, å redusere permeabiliteten av vaskulære vegger, samt øke deres elastisitet:

 • diuretika - administreres med forsiktighet under tilsyn av en lege;
 • antiplatelet midler (fortynnet blod) - trental, karantil;
 • enzympreparater (wobenzym, phlogenzym) - stimulere immunitet, bekjempe ødem, har antiinflammatorisk og fibrinolytisk virkning;
 • phlebotrophic drugs (detralex, troxevasin og troxerutin gel) - forbedrer vævsmikrocirkulasjon, øk tonen i vener, gjenoppretthet lymfestrømmen;
 • homøopatisk middel - lymfomiazot, stimulerende metabolisme, forbedring av lymfedrenering og økt utskillelse av giftstoffer fra kroppen;
 • benzopyroner (kumarin) - redusere høyproteinødem, fortynnet blod, aktiver proteolyse på grunn av aktivering av makrofager; Kalsiumdobesylat, lik bensopyron, er også foreskrevet;
 • angioprotectors (medikament fra ekstrakter av hestekastanje) - normaliserte tone vener og lymfekar, redusere vaskulær permeabilitet, noe som reduserer intensiteten av ødem (Aescusan, venitan, aestsin);
 • solkoseryl - reduserer hevelse av vev, har en regenerativ effekt, øker tonen i vaskemuren (stimulerer dannelsen av kollagen i blodkarets vegger);
 • antihistaminer - anbefales for gjentakelse av erysipelas og undertrykker hemmers hemmende effekt på kontraktil aktivitet av lymfocytter (se alle antihistaminer);
 • immunmodulatorer (ravsyre, eleutherococcus tinktur, lycopid) - stimulere immunitet, styrke karvevegen;
 • antibiotika og antiinflammatoriske stoffer for trofiske hudforstyrrelser (sår, eksem, erysipelas);
 • vitaminer (askorbinsyre, vitamin E, PP, P) - styrke vaskulær veggen, reduser vaskulær permeabilitet, har en antioksidant effekt.

Komprimeringsundertøy

Medisinsk strikkevarer er en frelse for pasienter med blodsirkulasjon og lymfatiske systempatologier.

Produktene har flere fordeler:

 1. Funksjonalitet. Behandling av lymfødem utføres effektivt av medisinsk jersey. Strømper, sokker, ermer, komprimerer ikke bare delikat de berørte, forstørrede områdene av lymfatiske eller blodkar, men gir også støtte til lemmer.
 2. Convenience. Nesten alle har evnen til å bandasje en elastisk bandasje eller det grunnleggende av lymfatisk dreneringsmassasje. En komprimerende jersey (strømper, erme, kneehøyde) er i stand til å påkalle alles styrke.
 3. Beauty. Behandling av lymfødem, ødem kan være fasjonabelt og stilig. Strikketøy er laget i forskjellige farger, stilig design. Den kan brukes i stedet for det vanlige undertøyet for vanlige klær.

Velg terapeutisk strikkevarer er bare nødvendig ved individuelle tiltak. De blir fjernet av en kirurg, en medisinsk konsulent. For en positiv effekt på stagnasjon, hevelse, langvarig bruk, daglig vaskestrømper eller ermer.

kinesitherapy

Metoden innebærer en kombinasjon av lymfatisk dreneringsmassasje og fysioterapi øvelser. I henhold til reglene, for første gang i 15 minutter, forbedrer lymfestrømmemassasje på en spesiell teknikk, etterfulgt av 15 minutter lading. Behandlingsforløpet er 14 prosedyrer.

massasje

Med lymphostasis - dette er grunnlaget for behandlingen. Like effektivitet er besatt av maskinvare og manuell eksponering for dype lag og store blodårer. Uavhengig av å massere en arm eller et ben eller en fot, vil det ikke være mulig ved et ødem. Stagnasjonen er startet fra lysken eller armhulen, noe som er fysisk vanskelig for pasienten å gjøre. Med en tendens til akkumulering av lymf og interstitial væske, ødem, gå for en massasje med en spesialist.

Etter den første økten, etter 1 time vil du erstatte at det berørte lemmet har krympet i størrelse, behagelige "rystelser", kan tinning passere gjennom kroppen. Det er et signal om at stagnasjon av væske og lymf, ødem avtar. I løpet av økten vikler massøren en arm eller et ben rundt fingerringen, oppvarmer seg sakte og arbeider gjennom de dype lagene av vev. Lymphostasis på underlempene eller hendene kan bearbeides med en massasje børste eller rulle. Og styr karene, og fjern stagnasjon, hevelse. Sider med store åreknuter, trophic ulcers og andre brudd på integriteten til omslaget på huddekselet. Hvis det oppstår ubehag under økten, stopper okkupasjonen.

Om fordelene med treningsbehandling

I tillegg til å massere med lymphostasis i underekstremiteter, er trening veldig viktig. De er involvert i behandlingen av denne sykdommen. Selvfølgelig må du utvikle et spesielt kompleks, som du må gjøre 2 ganger om dagen. Leksjon skal gis bare en kvart time. Samtidig må en kompresjonsforbinding nødvendigvis være tilstede på smertestolen.

Hvilke øvelser kan inkluderes i komplekset?

 • Sykkel ben syk;
 • Fleksiering og retting av fingrene på beinet;
 • Rotasjon av føttene i forskjellige retninger alternativt;
 • "Tegning" foten til G-8.

Øvelser er veldig enkle, men den viktigste regelen er å utføre dem på daglig basis.

Behandling med folkemidlene

I hjemmet brukes ulike folkemedisiner til å behandle lymphostasis (som hjelpemedisin og bare i begynnelsen). Ikke å beskrive dem alle, la oss gi noen eksempler:

 1. Apple cider eddik. Det styrker veggene på fartøyene, eliminerer hevelse og trofiske endringer. For å male, fortynn eddik med vann i forholdet 1: 2. Massasje med massasje bevegelser fra føtter til hofter. Deretter, etter litt eksponering, skyll rester av løsningen og påfør en krem ​​med vaskulær styrke effekt på huden.
 2. Utmerket hjelp komprimerer. For eksempel, bakt løk, blandet med kjemikerens tjære. Pæren er bakt, malt til en homogen masse og 2-3 skjeer tjære legges til. Klar blanding er spredt på en ren sengetøy. Vevet er jevnt fordelt rundt stedet for lokalt ødem, fast med bandasje og igjen til morgen.
 3. Løvetannrot - produktet forbedrer lymfedrenering og toner vascular wall. Bruk infusjon av løvetannsløv, ta 0,5 kopper på tom mage tre ganger om dagen. For forberedelse av infusjon, trenger du 2 ss. skjeer med tørre blader av løvetann, bør de helles om kvelden 0,5 liter. kokt vann. Klar til å drikke i løpet av hele dagen, og om kvelden forberede en ny del. Du kan bruke røtter av løvetann, men de skal kokes i et vannbad i 5-8 minutter. i samme volum vann. Klar kjøttkraft å drikke om morgenen på et glass før du spiser.
 4. Dekoksjoner av medisinske avgifter kan brukes i form av nattapplikasjoner. Som urter, ta St. John's wort, plantain, yarrow. I den ferdige løsningen tilsettes 25 ml medisinsk alkohol, en aspirintablett og en ampiox tablett. Jeg impregnerer ostekluten og legger den på det berørte området av huden. Legg ovenfra en klut fuktet med en bratt saltoppløsning, og fest godt med en bandasje, og la den ligge hele natten.
 5. Naturlige urter, som har en vanndrivende effekt, har en terapeutisk effekt, noe som letter rask eliminering av ødem i bena. Samle fra bladene av nässel, birk knopper og rosen hofter blander i like deler og rist i et vannbad i 10-15 minutter. Etter å ha filtrert infusjonen, konsumere halvparten av glasset tre ganger om dagen 30 minutter før måltider.
 6. Tradisjonell medisin og aktiv bruk av leeches passerte ikke. Med ikke uttrykt hevelse kan 2-3 leker brukes til en økt. I mer avanserte tilfeller kan antall leeches økes til 7-8 stk. Innen en uke kan du gjøre to behandlingskurs. Hirudin, som er inneholdt i leeches, sprer ikke bare blodet helt, men styrker også vaskulærveggen, reduserer væskenes utstrømning i vevet og reduserer dermed bøyning av bena.

I tillegg må du ikke glemme andre anbefalinger fra leger til pasienter som brygger eller har lignende problemer. De blir nødt til å eliminere bad, badstue, solarium, dufter og konserveringsmidler som brukes i kosmetikk for føttene, å gi opp høyhælte sko, stramme klær, gned huden, unngå tunge løft, langvarig stående eller sittende (spesielt med sin beinet over det andre).

drift

Spørsmålet om kirurgisk behandling vurderes som i alvorlige medfødte misdannelser i lymfesystemet, fravær av virkning fra konservativ terapi, progresjon av lymfødemer, fibrose av bløtvev, ofte har episoder med erysipelas, og så videre. D.

Typer av kirurgisk inngrep:

 1. Dermatofasciolipektomi ved øyemetode - fjerning av endrede hudområder sammen med subkutan fettvev, fascia, fibrose. Preoperativ forberedelse inkluderer flere fettsugingsøkter som er nødvendige for å kvitte seg med subkutant vev. Den kirurgiske inngrep består i utskjæring av visse områder av huden med vev som påvirkes av fibrose. Den resulterende såroverflaten er lukket med konserverte hudtransplantater eller tatt fra et sunt område av pasientens hud.
 2. Tunneling - kunstig opprettelse av spesielle kanaler i de berørte områder for utstrømming av lymfe akkumulert i friskt vev med påfølgende absorpsjon inn i de lymfatiske kar. Midlertidige tunneler er laget av spiralrør eller spesielle proteser, permanent - fra subkutan ven eller spiral, laget av inert materiale. Det er vist med den startede formen av lymfødem, som utelukker muligheten for behandling ved en hvilken som helst av metodene ovenfor.
 3. Drift med opprettelse av lymfekjemiske anastomoser. Det er indisert i sekundær lymfostase, spesielt oppstått etter strålingseksponering til lymfeknuter eller etter fjerning under mastektomi. For behandling av primær lymphostasis er ineffektiv. Intervensjon består i tildeling av fartøy av en lymfatisk kanal og deres forbindelse med en nærliggende vene ved hjelp av de tynneste mikroanastomosene.
 4. Fettsuging - aspirasjonsfjerning kirurgisk ved subkutant vev utsatt for fibrotisk forandring. Utført med moderat begrenset fibrose.

Etter noen form for kirurgisk inngrep, er medisiner foreskrevet. Hver pasient med lymhostase, uavhengig av stadiet av prosessen, blir observert i angiokirurgen. Støttende terapi kurs utføres vanligvis gjennom hele pasientens liv.

forebygging

For å forhindre lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales det å følge følgende regler:

 • slitasje kompresjon undertøy;
 • besøk regelmessig bassenget;
 • gi opp ubehagelige sko;
 • daglig drikk minst to liter rent vann;
 • hver dag å gjøre en halv times gange, sykling;
 • Fotpleie for hud: sostriganie spiker, fjerner død hud, behandling av sår, behandling av insektbitt antiseptiske midler eller borsyre - alt må gjøres på en riktig måte.

Stagnasjon i vevet, et brudd på utstrømningen av lymfevæsken vil provosere utseendet av andre alvorlige sykdommer og begrense bevegelsen. Hvordan forebygge utvikling av patologi? Hvis du allerede har diagnostisert lymphostasis i underlempene, vil behandling i hjemmet bidra til å takle raskt. Systemet med innflytelse på risikofaktorer bør ikke forsømme pasienter med genetisk predisponering eller være i remisjon.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter: behandling, symptomer, årsaker, foto

Hvis du ser hevelse og smerte i bena på kvelden, så, som regel, om morgenen forsvinner de. Men hvis dette ikke skjer, er det verdt å tenke på en seriøs undersøkelse, noe som resulterer i en diagnose som nedsatt lymfekrease. Denne sykdommen, ifølge statistikk, påvirker om lag 10% av verdens befolkning.

Noen ord om lymfesystemet

Det er en forbindelse mellom lymfatisk og kardiovaskulær system, siden den første er en del av sirkulasjonssystemet. Som kjent er lymfesystemet representert av et nettverk av fartøy som befinner seg i menneskekroppen, langs hvilken lymfe strømmer. Det dannes under filtrering av blodplasma, dvs. væsken trenger inn i det ekstracellulære rom, og derfra en grov, proteiner interstitielle rom entrer lymfe kapillærene, og deretter inn i det lymfatiske nettverket, som faktisk er en "ren" lymfe, og deretter strømmer tilbake inn i det nedre område av halsen inn i sirkulasjonssystemet.

"Forpliktelser" i lymfesystemet:

Væskefluidet med hjelp er evakuert fra interstitialt rom, som er en advarsel om ødem;

tar del i overføring av fett i blodet fra tynntarmen;

sammen med proteiner av interstitielt rom transporterer vævsfluid gjennom subklaviske vener tilbake til sirkulasjonssystemet;

syntetiserer lymfocytter, som er en del av beskyttelsesmekanismen til hele organismen;

tar del i dannelsen av antistoffer;

filtrerer ut vævsfluid i lymfeknuter og fjerner mikroorganismer, toksiner, fremmede stoffer, tumorceller fra den.

Lymfesystemet omfatter lymfatiske kar, kapillærer, trunker, noder og kanaler. Ved den minste skade lymfekarene (gjengroing blokkering eller fastkiling) bryter fri drenering av lymfe fra vev, noe som fører til ødem, noe som i fremtiden kan utvikle seg i lymphostasis.

Hva er lymfekreft?

Den patologiske tilstanden der det er økning i ødemet i vevene som er involvert i prosessen, kalles lymfodem (lymfatisk ødem) eller lymfostase. Denne sykdommen er forårsaket av et brudd på utstrømningen av væske gjennom lymfekarrene, noe som får den til å stagnere i vevområdet og som en følge av hevelse. Blant pasienter med perifer vaskulær patologi er ca 3-6% personer med benlymperhostase.

Det er vanlig å isolere primær og sekundær lymphostasis av bena. Og hvis den primære har en medfødt karakter, utvikler den sekundære gjennom livet under påvirkning av visse provokerende faktorer. Sekundær lymphostasis er i sin tur delt inn i en voksen (etter 30 år) og en ungdommelig (fra 15 til 30 år).

Årsaker til fotlymphostasis

Primær lymphostase av ben har slike årsaker:

utilstrekkelig antall lymfekanaler;

liten diameter av lymfekar;

abnormiteter av lymfatiske kar (duplisering, utslettelse, infeksjon);

Fostervansker, som fører til dannelse av arr, som komprimerer fartøyene;

medfødte tumorformasjoner av lymfesystemet;

genetisk predisposisjon til dårlig utvikling av lymfesystemet.

Når det gjelder sekundær lymfostase, skyldes det ulike sykdommer som fører til hevelse i nedre ekstremiteter og stagnasjon av lymfekreft:

mangel på kardiovaskulær system;

skade på lymfatisk tarm som følge av traumer til underekstremiteter (kirurgisk inngrep, dislokasjoner, brudd);

dannelse av skader og arrdannelse av lymfekar som følge av strålingseksponering, brannskader;

kronisk venøs insuffisiens (for eksempel etter overført tromboflebitt);

ondartede og godartede neoplasmer av lymfesystemet;

inflammatoriske prosesser i huden på underdelene;

proteinmangel (hypoalbuminemi);

Parasittiske infeksjoner (for eksempel, implementere en filarial limfososudy lymfe bevirker en forstyrrelse som forårsaker utvikling elefant - wuchereriasis);

kirurgiske inngrep i thorax og hulrom;

ubøyelighet av beina eller lengre sengen hviler;

Symptomer på lymphostasis av bena

I sin utvikling passerer lymphostasis gjennom 3 faser, som har forskjellige manifestasjoner:

Den første fasen av sykdommen er omvendt eller mildt ødem, kalt lymfodem. Hevelse av de nedre lemmene lymphostasis observert i ankelområdet, mellom metatarsal-benene i foten til baksiden og bunnen av fingrene. Vanligvis oppstår dette fenomenet etter fysisk anstrengelse og / eller om kvelden. Huden over den hovne regionen er blek og, når den er palpert, lett brettes.

Det er ingen vekst av bindevev, og selve ødemet er mykt og smertefritt. Etter hvile eller søvn kommer bena raskt til normalt.

Dette stadiet kalles fibrodes og er preget av ødem i underbenet. Ødemmet stiger, blir veldig tett, og huden under den tykkes og strekker seg, det er rett og slett umulig å montere det i en krone. Ødem er permanent, forsvinner ikke i ro og gir en følelse av tyngde eller smerte under trening.

I den andre fasen begynner beina å deformere, omkretsen øker betydelig, og en langvarig stående fører til kramper i leddene i fot- og kalsmusklene. Huden blir tykkere (hyperkeratose), oppnår en cyanotisk nyanse, ofte er det vorte utvoksninger. Andre komplikasjoner i dette trinn kan være av magesår og sår i områder med hyppig overflatefriksjon (skinfolds, kontakt med klær), de kontinuerlig oser og betent lymfe. Forskjellen i diameter på en syk og sunn ben kan nå femti centimeter.

Dette er det siste og vanskeligste stadiet av sykdommen. På dette stadiet kalles sykdommen elefantisme (elefantiasme), eller elefantiasis. Kjennetegnet ved en betydelig vekst av bindevev under ødem region, huden blir grov og tett som en elefant, muggsopp og blå stram. Den berørte lemmen er for stor i størrelse, konturene er tapt, og cystiske forandringer og fibrose utvikles i myke vev. Benet ligner en elefant og mister sine funksjoner. Mulige komplikasjoner omfatter 3 faser: utvikling av kontrakturer, slitasjegikt, ikke-healing trofiske sår, eksem og erysipelas.

I tillegg til lokale manifestasjoner av lymphostasis, er det vanlige symptomer:

hvitt belegg på tungen;

fedme, vektøkning

smerter i leddene;

tap av oppmerksomhet og kompleksitet med konsentrasjonen.

diagnostikk

Etter klager og samling av anamnese undersøker en vaskulær kirurg (lymfolog, phlebologist eller angiokirurg) bena og foreskriver flere undersøkelser:

Lymfografi - Røntgenundersøkelsesmetode. Det involverer administrering av 1-2 lymfotropiske fargestoff kuber inn i gapet mellom en og to fingre, og deretter mellom metatarsals er laget tversgående innsnitt (ca. 2 cm), hvor det synlige limfososudy blåfarget. I noen av de synlige fartøyene introduserer spesialisten et røntgenkontrastmateriale og produserer bilder.

Lymfografi kan bestemme formen, antall fartøy og permeabilitet, permeabiliteten av lymfekarens vegg, sammenkoblingen av reserve- og sikkerhetsbeholdere. Hvis den enhetlige fyllingen av fartøyet derimot spores og dens diameter bevares langs hele lengden, sies det at kontraktilet er skadet og at patenten opprettholdes.

Ved primær lymphostasis spores underutvikling av kar.

Med sekundær lymfostase - endrede former for blodårer, blir deres kurs brudd, fyllingen av hudnettet i kontrast og sprer seg inn i det subkutane vevet.

Denne fremgangsmåten innebærer innføring av radioisotopen diagnose isotropt substans inn i det subkutane vev, hvor det trenger inn limfoset, hvoretter en gammakamerabilder utføres. Fremgangsmåten gjør det mulig å overvåke statusen av dynamikken i lymfesystemet og for å bestemme arten av lymfe: stammen, sikkerhet eller diffuse, samt full lymphostasis analysere vaskulær permeabilitet, tilstanden av ventilen og krympe.

Dopplerografi av beinene i beina.

Inneholder ultralyd undersøkelse av fartøy som bruker Doppler-effekten (tillater differensierende lymfatisk og venøst ​​ødem).

Generell og biokjemisk analyse av blod - bestemmelse av leverenzymer, blodproteiner, påvisning av tegn på betennelse, etc.

Ultralyd undersøkelse av bekkenorganene - deteksjon av svulster eller inflammatoriske sykdommer som forstyrrer lymfestrømmen.

Hjerteundersøkelse - EKG, ultralyd av hjertet er foreskrevet for å utelukke / identifisere hjertepatologi.

Den generelle analysen av urin - er utnevnt for å utelukke mulig narkotika.

Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Med denne sykdommen er behandling obligatorisk. Og fra det faktum at tidligere å ty til det, jo større er sannsynligheten for suksess. Terapi av sykdommen er en kompleks oppgave som kombinerer mange teknikker (massasje, terapeutisk ernæring, tar medisiner, etc.) og er rettet mot å forbedre lymfestrømmen av beina.

Alle konservative behandlingsmetoder brukes kun i den første fasen av sykdommen, når strukturelle endringer i bindevev og hud ennå ikke har begynt. Hvordan vil behandlingen av lymphostasis, avhenger direkte av hvilken årsak det forårsaket. Først av alt er det nødvendig å eliminere den etiologiske faktoren (for eksempel i nærvær av en liten bekkenvulst, som komprimerer lymfekarene, er det nødvendig å fjerne den).

De viktigste anbefalingene for pasienter med denne patologien:

Det er strengt forbudt å besøke badstuen, badet eller sola (den termiske effekten utvider karene, inkludert lymfatiske, som påvirker lympho-, blodstrømmen i nedre ekstremiteter negativt);

Man kan ikke bruke sko med snøring eller hæler (hæl fremmer økt belastning på bena og derved forringer lymfestrømmen og snøring kan trekke det myke vev og blodkar, noe som også påvirker utviklingen av sykdommen);

unngå statistiske belastninger og løft av tyngdekraften (langvarig sitte eller stående);

å behandle den minste skade på huden (inkludert insektbitt) med løsninger av antiseptika;

gi opp tette klær og stramme undertøy (først og fremst klemmer de lymfeknuter, og hudfriksjon fører til trofiske lidelser);

Du kan ikke sitte i posisjonen til beinet på beinet ditt, som forresten er favorittstilling for hver kvinne, for på denne måten hindrer du blodstrømmen og lymfestrømmen i bekkenets organer og ben.

Det er forbudt å gå barfot utenfor huset (det er stor sannsynlighet for at føttens hud vil bli skadet og sår vil dannes som ikke vil helbrede godt);

bruk spesielle oljer når du tar et bad, og etter vannprosedyrer er det viktig å gni huden på føttene med kremer og kremer uten konserveringsmidler og parfymer som ikke bare beskytter den, men vil også myke, positivt påvirke beskyttelsesbarrieren;

bruk pulver (baby pulver, talkum) med sterk svette av føttene, noe som reduserer risikoen for trofiske lidelser og svette);

forsiktig og rettidig negleskjæring;

Når du utfører en massasje, ikke ty til mosing øvelser.

Behandling med lymphostasis

Først av alt bør behandling av sykdommen begynne med endringer i kostholdet (spesielt hos overvektige pasienter). Kosthold for lymphostasis innebærer å begrense inntaket av salt (det er årsaken til væskeretensjon i vev) og krydret mat (øker væskeinntaket og forårsaker tørst).

Væskeinntak bør ikke være mer, og ikke mindre enn 2 liter per dag (kaffe og te bør skiftes Morse, juice uten sukker, urtete) for å eliminere kullsyreholdige drikker. Også bør begrense enkle karbohydrater (søtsaker, kaker, kaker, brød, etc.), noe som fører til overvekt, og erstatte dem med komplekse (brød laget av kli eller hvetemel, grøt på utvannet melk eller vann: bygg, mais, hvete ).

Øk forbruket av frukt og grønnsaker (du kan slukke, bake, men ikke steke), lage salater av ferske grønnsaker, men fyll dem alltid bare med vegetabilsk olje. Forbruk av animalsk fett bør ikke være mer enn 10 gram per dag, fordi dyr (mettet) fett i store mengder kan forårsake lymfestrømningsvansker. Og vegetabilske oljer i kostholdet skal være minst 20 gram daglig. Videre forårsaker overskudd av animalsk fett utvikling av aterosklerose, noe som kompliserer lymfaseaseforløpet.

I tillegg bør dietten inneholde et tilstrekkelig antall proteiner av animalsk og plante-opprinnelse, som er nødvendig for å forbedre immunitet og dannelse av antistoffer. Blant dyrefett, gi preferanse til surmjölkprodukter, biprodukter og sjømat. Kilder til vegetabilsk protein - nøtter, belgfrukter og bokhvete.

Kinesioterapi og kompresjonsterapi

Kompresjonsbehandling består i å klemme det subkutane vevet og huden på det syke benet, slik at trykkstyrken bygger opp fra foten til lår og underben. Pasienten i løpet av dagen bør holde benet i hevet stilling og legge en pute eller rulle på den for natten.

Kompresjon utføres av elastisk bandasje av beinet og på seg en elastisk strømpe. Den elastiske bandagen påføres om morgenen, når pasienten ennå ikke har steget opp fra sengen, begynner med hver finger, deretter passerer til foten og deretter til skinn og lår. Den nedre ekstremiteten bør forbindes om natten.

I tillegg benyttes også fremgangsmåten for pneumokokklusjon ved hjelp av spesielle anordninger, som består i sekvensiell mekanisk komprimering av beinet med et visst trykk. For å gjøre dette må du sette på foten en pneumatisk oppstart, hvor luften pumpes (fra fot til hoft). Ett kurs krever 10-14 prosedyrer. På slutten av hver økt utføres lette treningsøvelser.

Kinesioterapi - Gjennomføring av lymfatisk dreneringsmassasje og mosjonstrening. På grunn av massasje med lymphostasis opprettholdes en lymfestrøm, som "utviser" lymf fra edematøst vev, styrker kapillær lymfepumpen, stimulerer fagocytose med makrofager. I begynnelsen er selvmassasje tillatt. Massasje hjemme anbefales etter et varmt bad og etter påføring av en spesiell krem ​​på huden.

I de første minuttene utføres sirkulære strekkbevegelser (ikke glem: Massasje utføres alltid under lymfestrømmen, nemlig fra foten oppover), hvorpå det er nødvendig å fortsette å gnide bevegelser og trykke. Økten slutter med et pat. Varigheten av massasjen er 15 minutter. Kursene anbefales i 14 dager med en eller to ukes pause. For å fullføre massasje økten, kan du nippe på tærne (15 ganger) eller spenner (10 ganger).

Terapeutiske øvelser holdes 2 ganger daglig i 5-10 minutter og kan omfatte slike øvelser:

Løft sårbenet oppover og utfør sirkulære bevegelser (ikke bøy benet);

i en utsatt stilling, utfør en "sykkel" med både et sunt og smertefullt bein;

i sitteposisjon unbend og bøy tærne;

i sitteposisjon må du tegne med føttene til "åtte" og vekselvis rotere den ene eller den andre foten;

å rotere bena med kne og deretter ankelleddene.

LFK utføres nødvendigvis i elastiske bandasjer eller strømper. Videre, med lymphostasis, vises en "skandinavisk" tur og svømming.

Narkotika terapi

Det bør bemerkes at medisinering lymphostasis ben omfatter et bredt spekter av medikamenter, normal lymfe og blodstrøm, å redusere permeabiliteten av vaskulære vegger, samt øke deres elastisitet:

enzympreparater (phlogenzyme, vobenzym) - bekjempe ødem, stimulere immunitet, utøve fibrinolytiske og antiinflammatoriske virkninger;

phlebotrophic drugs (troxerutin gel, troxevasin og detralex) - øke tonen i blodårene, forbedre væskens mikrosirkulasjon, gjenopprettholde lymfestrømmen;

benzopyroner (kumarin) - fortynnet blod, reduserer høyprotein ødem, aktivere proteolyse; Selv kalsiumdobesilat er også foreskrevet, noe som er i likhet med benzopyroner;

enzympreparater (phlogenzyme, vobenzym) - bekjempe ødem, stimulere immunitet, utøve fibrinolytisk og antiinflammatorisk virkning;

homøopatisk middel - lymfomiazot, forbedrer lymfatisk drenering, stimulerer metabolisme og øker utskillelsen av toksiner;

angioprotektorer - normaliser tonen i lymfatiske vener og kar, reduser permeabiliteten til vaskemuren, og reduser dermed intensiteten av ødem (aescin, venitan, escusin);

antiaggreganter (fortynnet blod) - kurantil, trental;

diuretika - utnevnes under streng tilsyn av en lege;

antiinflammatoriske stoffer og antibiotika for trofiske hudsykdommer (eksem, sår, erysipelat inflammasjon);

solkoseryl - har en regenerativ effekt, reduserer hevelse av vev, øker tonen i vaskulærveggen;

antihistaminer med tilbakefall av erysipelas (undertrykkelse av hemmers hemmende effekt på kontraktil aktivitet av lymfocytter);

immunmodulatorer (lycopid, tinktur av eleutherococcus, ravsyre) - styrke vaskulærmuren, stimulere immunitet;

vitaminer (vitamin P, PP, E, askorbinsyre) - redusere vaskulær permeabilitet, styrke vaskulærmuren, og ha en antioksidant effekt.

Fysioterapeutiske prosedyrer

Med denne sykdommen brukes følgende fysioterapi prosedyrer:

elektrostimulering av kontraktilitet av lymfocytter;

UFO autoblood - reinfusjon av blod etter UV-bestråling.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

De mest effektive folkemidlene har vist seg som et supplement til hovedterapien av sykdommen og brukes kun etter konsultasjon med en lege:

infusjon fra bladene av plantain;

Komprimerer fra bakte løk og bjørktjære på et sykt ben;

komprimerer med kålblad eller kåljuice påført på den berørte lemmen;

infusjon av honning og hvitløk - 350 gram honning, 250 gram hakket hvitløk, infundert i en uke, inntak i 3 måneder for 1 ss. skje 3 ganger om dagen for en time før et måltid;

mottak av plantain juice og løvetann;

bruk av sukkerroer juice;

Avkjøling av blomster av immortelle (to deler), blader av løvetann og plantain (en del) helles med 0,5 liter kokende vann, insisterer 6 timer, ta måltider for en måned 4 ganger daglig for 100 ml.

Men vær oppmerksom på at folketerapi kun er effektiv i begynnelsen av lymphostasis.

Les Mer Om Fartøyene