Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aneurysmen til det interatriale septumet (forkortet MPP), dets typer. Årsaker til patologi, hva kan symptomene være. Når behandling er nødvendig, og når ikke.

Med en aneurysm i det interatriale septum, skjer krumningen i venstre eller høyre side.

En aneurisme er ansett som et fremspring av det interatriale septum med en størrelse på 10 mm eller mer. En mindre krumning kan betraktes som en variant av normen, dersom den ikke ledsages av flere patologier.

En aneurisme selv er ikke en farlig patologi, og spesiell behandling er vanligvis ikke nødvendig, spesielt hvis pasienten ikke blir plaget av noen symptomer.

Men i alle tilfeller, hvis du har en slik avvik, observer kardiologen og gjennomgå en forebyggende undersøkelse en gang i året.

Typer, årsaker, mekanisme for aneurysmutvikling MPP

Avhengig av skjemaet, skiller du ut:

 • fremspring i venstre atrium;
 • fremspring i høyre atrium;
 • S-formet aneurisme.

Denne klassifiseringen har ingen stor klinisk betydning. Det eneste som kan bemerkes er at S-formet krølling er farligere enn venstre eller høyrehendt.

Dessuten kan anomali både medfødt og oppkjøpt.

Medfødt aneurismeform

Medfødt aneurisme av MPP er diagnostisert med en planlagt undersøkelse av babyen.

Det ser ut på grunn av en genetisk predisposisjon (hvis noen i familien hadde dette problemet, kan det overføres til et barn) eller på grunn av embryonale utviklingsforstyrrelser. Kardiovaskulær system av fosteret kan lide av dårlige vaner hos moren, alvorlige stress under graviditeten, og overføres også i løpet av svangerskapet av smittsomme sykdommer.

Medfødt aneurisme utvikler seg i henhold til følgende prinsipp. I embryos interatriale septum er det et lite hull - et ovalt vindu. Normalt vokser det helt overfor barn umiddelbart etter fødselen. I patologiske tilfeller det ikke kan bli fullstendig lukket (hvis en pasient diagnostisert med patent foramen ovale), eller stenge et meget tynt lag av stoff (hvis denne delikate del av skilleveggen strekker seg og svinger til den ene side, og danner et aneurisme).

Ervervet form

Ervervet oppdages hos voksne, hovedsakelig over 50 år. Det kan oppstå som en konsekvens av hjerteinfarkt eller som en aldersrelatert forandring forårsaket av kroppens aldring.

Mulige symptomer på MPP-aneurisme?

I de fleste tilfeller forårsaker ikke aneurisme i det interatriale septum selv noen ubehagelige symptomer hos voksne eller barn. Derfor er det umulig å diagnostisere det basert på pasientens klager. For å identifisere denne anomali, må du regelmessig gjennomgå en forebyggende medisinsk kontroll. Imidlertid overfører leger ikke alltid ultralyd til hjertet, slik at pasienten kanskje ikke engang vet lenge om hjertesykdommen.

I nyfødte spedbarn kan patologi noen ganger manifestere seg i en forsinket vektøkning. I dette tilfellet foreskriver legene en omfattende undersøkelse, der ikke bare hjertet blir undersøkt.

Hos barn kan ungdom som har en aneurisme MPP bli redusert utholdenhet, de kan ikke tolerere intens trening (for eksempel levering av standarder i treningsstudioet eller besøke sportsdelen). Dette skyldes det faktum at i ungdomsårene på grunn av intensiv vekst og pubertet kardiovaskulære systemet og så mottar en stor belastning. Ubehagelige symptomer passerer vanligvis med alderen.

Men hvis barnet ikke klage over ubehag og tretthet, er atrial septal aneurisme ikke en kontraindikasjon for kroppsøving og idrett.

diagnostikk

Å identifisere sykdommen bruker Echo KG (ultralyd i hjertet).

Prosedyren er helt smertefri, derfor brukes den til å diagnostisere hjertesykdommer hos barn, inkludert nyfødte. Under ultralyd klager pasienten ned i midjen, ligger på sofaen på ryggen, bruker legen en spesiell gel og begynner å undersøke hjertet ved hjelp av ultralydapparater. Da vil legen spørre undersøkeren om å vende seg til venstre for å se på hjertet i en annen projeksjon. Før prosedyren anbefales det ikke å spise opp (minst en time før diagnosen). Med deg må du ha et håndkle i senga på sofaen, og et par servietter, og tørk deretter kroppen av gelen.

Ved hjelp av ekkokardiogrammet er det mulig å oppdage ikke bare en aneurisme av MPP, men også andre feil, samt vurdere hjertets ytelse og tilstanden til alle de fire kamrene.

komplikasjoner

Hvis aneurismen er stor i området, kan det føre til slike avvik:

 • arteriell hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • arytmi;
 • hjertesvikt i første grad.

Vanligvis vises de hos barn i ungdom og eldre.

En mer farlig komplikasjon av en aneurysm er brudd på det interatriale septumet ved utspringspunktet. Til tross for at det høres veldig skremmende ut, fører dette fenomenet ikke til døden samtidig. Det oppstår en defekt på bruddstedet, som senere påvirker hjertearbeidet (forårsaker hjertesvikt, arytmier).

Barn og unge kan oppleve en pause i WFP ved krumningspunktet hvis:

 • Aneurismen er stor i området.
 • Barnet får overdreven fysisk aktivitet. Spesielt hvis de begynte brått. For eksempel ledet barnet en stillesittende livsstil, hoppet over klasser for idrettsutdanning, og begynte deretter å delta i sportsseksjonen uten noen forberedende forberedelse.
 • Han utviklet dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol, overgrep av energi).
 • Han har alvorlige problemer med mat (spiser mye fastfood, matvarer med høyt innhold av skadelige tilsetningsstoffer, nekter å spise vanlig mat).
 • Tenåringen er stadig nedosypaet (om natten går det til diskotek eller forbereder seg til kontroll).
 • Han er overvektig.

Oftere for å provosere en septumbrudd, er det nødvendig å kombinere flere faktorer fra ovenstående.

Hos voksne blir MPP revet i stedet for aneurysm av samme grunner som hos barn, og også:

 • på grunn av følelsesmessig overbelastning på jobb;
 • på grunn av kroppens aldring.

Det er tegn på at eldre med aneurysm av MPP øker risikoen for blodpropper.

Behandling og livsstil for en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum, som ikke er komplisert ved en åpen oval åpning, krever ikke spesiell terapi. Narkotikabehandling brukes kun dersom en aneurisme forårsaker alvorlig hypotensjon, arytmi eller hjertesvikt.

Aneurysm av MPP hos voksne

Aneurysm av det interatriale septumet - hva er det? Hvor mye det er farlig og hva det er nødvendig å vite til de menneskene som har hørt en slik diagnose i deres adresse på legekontoret. Skal jeg bekymre meg? Dette er i vår artikkel.

En aneurisme av MPP er en patologi som er preget av fremspring av det interatriale septumet på stedet med sin største uttynding. Denne tilstanden er inkludert i gruppen av såkalte "small heart anomalies".

Grupper av små kardiale abnormiteter utgjør avvik i utviklingen av hjertet som kan forsvinne eller redusere gjennom hele livet til barnet. Ofte er anomali kombinert med en defekt av det interatriale septumet. I dette tilfellet kalles denne tilstanden medfødt hjertesykdom.

1 Mekanismer for aneurysmformasjon

Åpne oval åpning

I prenatalperioden i fosteret i septum mellom atriaen er et ovalt vindu. Gjennom dette vinduet er det blodutløp fra venstre atrium til høyre. Blodstrømmen fanger således ikke lungesirkulasjonen, fordi i denne perioden er det ikke behov for lungefunksjon.

Etter fødselen begynner babyens lunger å fungere, og det ovale vinduet lukkes (vokser). Hvis det ikke er fullstendig lukking av vinduet, dannes tynt bindevev på dette stedet, eller det er en kommunikasjon mellom atriene.

2 Komplikasjoner og sykdomsrisiko

I noen tilfeller kan aneurysmen til det interatriale septum oppføre seg ganske rolig og ikke utgjøre en trussel mot kroppen hvis dimensjonene er små. Imidlertid kan eksistensen hos voksne være ledsaget av følgende faktorer:

 1. Krenkelse av hjertets rytme.
 2. Tromboemboliske komplikasjoner. Denne komplikasjonen blir ofte observert når en atrial septal aneurysm kombineres med tilstedeværelsen av en kommunikasjon mellom atriene. Betingelser er opprettet for å svinge blodstrømmen i hullets område. Dette fører til dannelse av blodpropper, som kan strømme inn i hjernen med blodstrøm. Som et resultat kan en livstruende tilstand utvikle seg - en blokkering av hjerneskarene og som en konsekvens et slag.
 3. Aneurysm ruptur. Denne komplikasjonen kan skje når sykdommen følger med høyt blodtrykk. Dette er selvsagt et ugunstig faktum. Som et resultat av ulike følelsesmessige og fysiske overbelastninger mot bakgrunnen av hypertensjon, kan det oppstå en septal ruptur.

Gitt at trykket i atria er mye lavere enn i ventriklene, fører ikke pause til pasientens død. Denne tilstanden kan imidlertid forverre pasientens tilstand betydelig. Det er tegn på hjertesvikt som reduserer pasientens livskvalitet.

3 Prevalens og årsaker til sykdommen

Atrial septal defekt

Sykdommens utbredelse er 1% i befolkningen, og det er likestilt både hos menn og kvinner. Årsakene til utviklingen av en aneurysm av mpp kan deles inn i 2 store grupper:

1) medfødt. Genetisk (arvelig) lidelse, som manifesterer seg som et brudd på utviklingen av bindevev i prenatalperioden. Det forekommer hos 80% av ungdommene og kan ha både en systemisk og lokal (isolert) karakter.

I systemisk affeksjon av binde vevsforandringer kan observeres i mange organer og systemer - nyrer, øyne, nervesystemet, blodomløpet. Ofte er en aneurisme kombinert med en vegeto-vaskulær dystoni. Med den lokale naturen av involvering, påvirker prosessen bare den interatriale septum. Det andre alternativet er mye mindre vanlig.

4 Klassifisering av en aneurisme av MPP

Typer aneurysmer av MPP

Aneurysm av interatrialseptum er delt inn i 3 typer:

 1. R-type. Septumet bukker mot høyre atrium.
 2. R-L type. Utbulingen av septum går først til høyre og deretter til venstre.
 3. L-R type. Partisjonen beveger seg til venstre, og deretter til høyre.

Avhengig av tilstedeværelsen av et hull i partisjonen:

 1. Tilstedeværelse av meldingen til venstre og høyre auricles. I dette tilfellet blir blodet utløst i høyre atrium.
 2. Ingen melding.

5 Kliniske manifestasjoner hos voksne

Dyspné med fysisk anstrengelse

Det er en aneurisme av det interatriale septum eller ikke, avhenger av en rekke faktorer:

 • Aneurysm størrelse.
 • Størrelsen på det dekkede ovale vinduet.
 • Tilstedeværelse eller fravær av tegn på hjertesvikt.
 • Pasientens alder. Som regel, med alderen, forverres pasientens tilstand, da kroppens adaptive mekanismer slites ut.
 • Samtidige sykdommer (spesielt sykdommer i kardiovaskulærsystemet).

I lang tid lekker en aneurisme med et hull i voksne asymptomatisk. Dette skyldes det faktum at kroppen i lang tid kan tilpasse seg en slik belastning. Funksjonshjerteforstyrrelser kan være fraværende til voksen alder. Det eneste tegnet i denne alderen kan være et svakt lag i fysisk utvikling. På den tredje ti av livet kan det være lett trøtthet.

Som regel manifesterer en aneurisme av mpp av liten størrelse uten kommunikasjon mellom atriene seg. Hvis det er et åpent ovalt vindu med store dimensjoner, blir blodet utladet til venstre atrium. Denne tilstanden påvirker hjertearbeidet og manifesterer visse symptomer. Imidlertid er tegnene på sykdommen ikke spesifikke for denne sykdommen. Disse inkluderer:

 • Kortpustethet. Det er vanskelig for pasienten å puste inn - det er vanskelig. Denne tilstanden oppstår med fysisk aktivitet.
 • Hjertebank. Et symptom som utvikler seg under fysisk anstrengelse, som hjertets respons på økt oksygenbehov.
 • Rask tretthet. Denne tilstanden følger også med fysisk aktivitet.

6 Diagnose av sykdommen

Aneurysm av mpp (type R)

Som nevnt tidligere refererer aneurysmen til MDP til medfødte utviklingsmomenter. Derfor kan det oppdages uten vanskeligheter, selv i barndommen. En annen situasjon observeres hvis det var en progressiv strekk, så for første gang kan den ses i en mer moden alder.

De viktigste metodene for aneurysm diagnostikk er:

 • Ekkokardiografisk studie. Ultralydet i hjertet gjør det mulig å avsløre fremspringet i det interatriale septumet.

Når en aneurisme komplementeres av eksistensen av et åpent ovalt vindu, kan følgende metoder være informative:

 • EKG er den enkleste metoden. Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet bidrar til å se overbelastning av det rette hjertet. Også detekteres hjerterytmeforstyrrelser. I dette tilfellet kan du finne tegn på atrieflimmer.
 • Bryst røntgen. En aneurisme med et åpent ovalt vindu er preget av tilstedeværelsen av et spesifikt symptom på røntgenbildet - "pulsering av lungens røtter".
 • Ekkokardiografisk studie. Som med en aneurisme uten en melding, er denne metoden svært viktig for å diagnostisere et åpent ovalt vindu. Takket være denne metoden kan man se svirling av blodstrømmen i hullets område. Ventilforstyrrelser kan også påvises.

Instrumentdiagnostikk kan også suppleres med følgende metoder:

 • Transesophageal ultralyd.
 • Transthoracisk ultralyd.
 • Datatomografi.
 • Hjertekateterisering.

7 Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme hos voksne kan være både medisinske og kirurgiske.
1) Narkotikabehandling - det er ikke-spesifikt. Det brukes også når kirurgisk behandling ikke er angitt. Legemidler som kan brukes gjelder for forskjellige grupper.

 • Preparater som stimulerer dannelsen av kollagen.
 • Vitaminer i gruppe B.
 • Mikroelementer - Cu, Zn, Mg.
 • Legemidler som påvirker hjerterytmen.
 • Legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Imidlertid er slik behandling ikke-spesifikk. Som regel må pasienter som ikke trenger kirurgisk behandling, konstant overvåke en kardiolog eller terapeut. De bør gjennomgå en ultralyd av hjertet hvert år for å overvåke tilstanden til aneurysmen.

Pasienter anbefales generelle styringsforanstaltninger. Det er ønskelig å observere regimet av arbeid og hvile for å unngå følelsesmessig og fysisk overbelastning. Det er viktig å overvåke blodtrykksnivåene. Et viktig poeng er også forebygging av infeksjoner, som har en negativ innvirkning på kroppen.

Occluder for å lukke MPP defekten

2) Kirurgisk behandling er indikert med en aneurysmstørrelse på over 10 mm og ledsaget av et brudd på hjertefunksjonen. Hovedmetoden for kirurgisk inngrep er styrking av en aneurisme med syntetisk materiale. Hvis det er en åpning i partisjonen, kan den lukkes på følgende måter:

 • Suturering. Utført i tilfelle et lite hull.
 • Setter en syntetisk oppdatering.
 • Endoskopisk måte å lukke vinduet ved hjelp av spesielle enheter.

Hvordan få et kart over Polens MPP i Kaliningrad

Siden 2012, den polske konsulatet godtar søknader for et kort MPP (lokal grensetrafikk), så får visum for å reise til Polen fra Kaliningrad ikke var nødvendig.

WFP-kortet tillot russerne å bli i Polen i opptil 1 måned kontinuerlig. Den generelle tillatte oppholdstiden er 90 dager i et halvt år.

Suspensjon av utstedelse av MPP

Siden 2014, ensidig, har Polen suspendert utstedelsen av WFP for statsborgere i Russland. Nå innbyggerne i Kaliningrad-regionen ikke kan være i en forenklet måte å besøke grenseområdene, og de har til å utarbeide en standard visum til Polen. Tidsrom for suspensjon av avtalen for 2018 er ikke kjent, for informasjon om gjenopptakelse av anbefalte øye på den offisielle nettsiden til den polske konsulatet.

Men i tilfelle gjenopptakelse av utstedelse i artikkelen se hva WFP, som det er utstedt, hvilke dokumenter som kreves for å få en tillatelse, og om WFP utstedt i 2018.

Handlingsområde

Kortet kan brukes av innbyggere i Russland som bor på territoriet til bosetninger i Kaliningrad-regionen.

Uten visum har russiske borgere rett til å besøke byene i Warmino-Mazury og Pomeranian Voivodeships.

Kart over liten grensen trafikk

Påkrevde dokumenter

Forespørsler for mottak av kortet er sendt personlig av søkeren. Barn fra 6 år er til stede ved søknad.

Søkeren gir dokumenter til visumansøgingssenteret:

Eksempelfoto for kortet

 1. Pass og fotokopi. På søknadstidspunktet må minst 7 måneder forbli ved slutten av gyldighetsperioden.
 2. Original og kopi av dokumentet, som bekrefter at søkeren har bodd i grenseområdet i mer enn 3 år.
 3. Et fargebilde som oppfyller kravene fra Generalkonsulatet i Polen. Bilder som er laget tidligere enn 6 måneder før søknaden er ikke akseptert. Barnas bilder er laget ikke tidligere enn 3 måneder før søknaden. Ikke ta bilder på glanset papir og de som søkeren er filmet i et nasjonalt skjerf som forhindrer identifikasjon av personen. Det akseptable bakgrunnsbildet er hvitt. Bilder av søkeren i briller er tillatt, dersom de kreves i forbindelse med medisinske indikasjoner.
 4. Spørreskjemaet, hvis skjema utstedes ved innlevering av papirer, fylles inn av visumsentralets spesialist. Last ned som PDF.
 5. For å få et kort til barnet, er originalen og en kopi av fødselsattestet vedlagt i pakken av papirer. For personer som har fylt 14 år, et sivilt pass og en kopi av passet.

Som et dokument som bekrefter permanent opphold i grensesonen, godta:

 1. Pass av Russland, som sier at en borger er registrert.
 2. Midlertidig identitetskort.
 3. Registreringsbevis på bostedsstedet.
 4. Oppholdstillatelse til en fremmed eller statsløs person.
 5. Sertifisert referanse på grunnlag av et utdrag fra hjemmeboken, dersom det indikerer et sted for permanent bosted.

Eksempel på et utdrag fra husboken

Tilleggsdokumenter

Ytterligere papirer kreves hvis:

 1. WFP-kartet ble utstedt tidligere. Jeg legger kortet og kopien.
 2. Hvis det har vært en endring i personopplysninger. Forutsatt papirer som bekrefter faktumet for endring.
 3. Personer med funksjonshemninger som ikke betaler gebyrer representerer et sertifikat fra WTEC og dets kopi.

Eksempel på det ugyldige sertifikatet

avgifter

Ved søknad betaler søkeren en konsulær avgift på 20 euro. Betalingen skjer i rubler, beløpet beregnes i samsvar med valutakursen i banken hvor betalingen er foretatt.

Visumsenteret belaster et gebyr på 6 euro. Betal den i rubler, kostnaden beregnes i henhold til valutakursen i sentralbanken.

Hvem er fritatt for betaling av gebyrer

Fra betaling av konsulær avgift er utgitt:

 1. Søkere over 65 år eller under 16 år.
 2. Innbyggere i grenseområdet, som er uføre ​​av første eller andre gruppe, barn med funksjonshemninger.
 3. Personer som følger med funksjonshemmede barn eller funksjonshemmede voksne fra første eller andre gruppe. Forutsetningen er en engangs innsending av en pakke av papirer for å motta en WFP med sertifikatene til borgeren blir eskortert.

Eksempel på MPP-kartet

Servicegebyret betaler ikke:

 1. Barn under 6 år.
 2. Barn med funksjonshemninger, funksjonshemmede voksne fra første eller andre gruppe og borgere som følger med dem.

En slektning eller en tredje person fungerer som en medfølgende person. I det første tilfellet er et sertifikat knyttet til den obligatoriske pakken av papirer, som bekrefter forholdet, i det andre - en skriftlig søknad som forklarer forbindelsen med den medfølgende personen, formålet med turen, bekrefter behovet for eskorte.

Hvordan få et kort

Kortet leveres personlig til søkeren.

 1. Utenlandsk pass eller generelt pass.
 2. Byråavtale.
 3. ICR sjekk.

For å få et kort for et barn under 6 år, gis samme informasjon for både voksen og fødselsattest.

Du kan søke om nytt kort senest en måned før utløpet av forrige tillatelse.

WFP-overtredelse

Polens regjering følger nøye med overholdelse av bevegelsesregler for WFP. Overtredelser inkluderer:

 1. Innreise til Polens territorium, som ikke tilhører grenseverdien.
 2. Besøkende regioner som ikke er en del av WFP-sonen, hvis innreise til landet ble utført med tillatelse. Dette anses å være ulovlig, selv om det er et Schengen-visum. I denne situasjonen, når du kommer inn i landet, er ikke visum presentert for tillatelse til MPP, men for visum.
 3. Kortinnehavere kan ikke delta i forretninger eller arbeid. De tillates kun import av personlige gjenstander.

Straffen for brudd på MPP

Overtredelse av bevegelsesregler i grenseområdet gir straff for:

 1. Forpliktelse til å forlate Polen.
 2. Inkludering i register over personer hvis opphold på landets territorium er ikke ønskelig.
 3. Deportasjon fra Polen.
 4. Beslutning om kansellering av WFP-kortet.
 5. Tilbaketrekking av WFP-kortet.
 6. Bøten, som er 20 - 500 zł.

Du burde vite

Personer som har fylt 6 år, søker om kort, leverer data på fingeravtrykk.

I henhold til loven "På personopplysninger", gir søkere som omhandler registrering av WFP, tillatelse til behandling av personopplysninger.

De som bestemte seg for å reise til Polen med bil:

 1. På bilnummeret må det være et tegn på landet der den er registrert.
 2. Grenseforsikring er nødvendig.
 3. Barn under 12 år transporteres i barneseter, festet med setebelter.

Funksjoner av aneurysmen til det interatriale septumet

Aneurysm i det interatriale septum oppstår ofte i medisinsk praksis. Denne termen angir en anomali i hjertekonstruksjonen. Aneurysm manifesterer seg i form av en buet vegg mellom høyre og venstre atria. Skadet septa med tynt vev. Årsakene til utseendet av anomalier, symptomer, legemiddelbehandling, indikasjoner på kirurgi - om dette senere i artikkelen.

Hva er det

En aneurysm av mpp - hva er det? Dr. Komarovsky hevder at en slik tilstand ikke er en hjertefeil. Dette er en anomali som krever konstant overvåkning og kan diagnostiseres hos både spedbarn og personer i en mye eldre alder. Patologi er ervervet og iboende i naturen.

I mange tilfeller er det ingen spesiell fare. Mye mer spenning skyldes utvidelsen av aorta, hjernens hjerter. Koden for μb 10 avhenger av årsaken til uregelmessigheten. Dermed er endringer i medfødt art tilhørende kategorien Q21. Kjøpt - til gruppe I23.1.

Årsaker til aneurysmer i mpp

For tiden har de eksakte årsakene til at en slik stat ble oppstått ikke studert, selv om vitenskapen har vært kjent for en stund. Diskusjonene fortsetter. Aneurysm i interatrialseptum hos voksne er ofte resultatet av følgende sykdommer:

 • oppstår mot bakgrunnen av forekomster av aterosklerotisk natur;
 • et overført hjerteinfarkt;
 • hypertensjon.

Mppa begynner også sin utvikling på et tidspunkt da fosteret dannes i livmor. Septumet, som deler atriumet, har en liten åpning. Etter at barnet er født, lukkes det av ukomprimerte vev. Når du vokser og utvikler, øker blodtrykket. Dette bidrar til å strekke MZP septum. Denne effekten blir årsaken til utseendet av patologi.

Ifølge en teori har aneurysmen til mpp en genetisk predisposisjon. Hvis endringer i strukturen observeres hos andre slektninger, kan de bli funnet hos mennesker selv i barndommen.

Varianter og type patologi

I tilfeller der en voksen har en aneurisme av tilegnet karakter, er årsaken til anomali ofte et hjerteinfarkt. I forbindelse med denne faktoren utmerker seg tre typer patologisk prosess:

En patologi av kronisk form forekommer ofte to måneder etter et hjerteinfarkt. Det er preget av puffiness, dyspné, smerte i riktig hypokondrium.

Den akutte form forekommer flere uker etter infarkt. Kroppstemperaturen stiger, hjerterytmen er slått ned, nivået av leukocytter i blodet øker.

Subacute patologisk prosess begynner å utvikle en og en halv time etter nederlaget i hjertemuskelen. På denne tiden er kroppen skarring av organets vevstruktur. Klager er mottatt om periodisk kortpustethet, brudd på hjerterytme.

Mangelen manifesterer seg i flere former. Med fremspring i to retninger (S-formet), fremspring til venstre (C-formet), fremspring til høyre side (C-lignende).

Kliniske manifestasjoner av sykdommen

I lang tid kan tegn på sykdommen ikke manifesteres. Folk er bekymret for følelsen av konstant trøtthet og kortpustethet under trening. I de fleste tilfeller krever disse symptomene ikke legehjelp. De forklares av stressende situasjoner, spesifisitet av arbeidskraft eller levekår.

Det første symptomet, som indikerer en interatriell defekt, manifesterer sig etter brudd i septumet. Det oppstår som et resultat av høyt blodtrykk, som oppstår som følge av intens fysisk anstrengelse, stress. For denne tilstanden er følgende symptomer karakteristiske:

 • hjerterytmeforstyrrelse, hjertebanken;
 • svakhet;
 • tretthet vises selv etter mindre belastninger;
 • plutselig, plutselig smerte i hjertet.

Som et resultat av bruddet vil blod ikke bli bultet, men det kastes fra ett atrium til et annet. Fare for liv, denne tilstanden representerer ikke. Pasienter hvis mangelstørrelse overstiger flere millimeter, anbefales regelmessig overvåkning for spesialister.

Kliniske manifestasjoner hos barn

Barnet må undersøkes nøye for eventuelle unormaliteter. Et barn under tre år kan oppleve utviklingsforstyrrelser, både fysisk og psykologisk. Barn med unormal struktur av MMP er mer utsatt for sesongbaserte sykdommer av viral natur, og langsomt får den optimale vekten for deres alder. Under undersøkelsen er det mulig å oppdage forstyrrelser i blodtilførselen til hjerteventilene, en stor belastning av høyre atrium kan spores.

Forstyrrelser i utviklingen er merkbare hos eldre barn. Mange tolererer ikke fysisk aktivitet, de er forstyrret av en følelse av svakhet, tretthet, smerte i hjertet. Huden er svakere enn vanlig, og i hjertesonen under undersøkelsen, er det ofte et "fremspring" (forårsaket av endringer som forekommer med høyre ventrikel). Det øker i størrelse på samme måte som området til høyre atrium, blodtrykket avtar.

Det er nødvendig å gjennomgå regelmessige undersøkelser og tilsvarende studier. For eksempel, i forhold til fysisk aktivitet som utføres i en medisinsk institusjon, øker systoliske lyder bare.

For barn i denne tilstanden er en komplikasjon farlig, noe som provoserer et utvidelsesgap. I dette tilfellet er det viktig for legen å gjøre riktig prognose. Mange kan leve med en slik feil i flere år uten å gjette om det. Samtidig har andre pasienter større risiko for å utvikle blodpropp (emboli). Hvis problemet ikke oppdages i tide, er det fare for slag (spesielt hvis hjerteintervallet i hjertet har en unormal struktur).

diagnostikk

For å bestemme den patologiske prosessen utfører spesialister diagnostikk i flere stadier. Den første er en primær undersøkelse, hvor legen sporer en krusning i brystområdet. Etter at tegn på sykdommen har blitt avslørt, leder legen til ytterligere prosedyrer hvor diagnosen kan bekreftes.

Ultrasonografi (ultralyd), datatomografi, elektrokardiografi, magnetisk resonansavbildning er foreskrevet. I mange tilfeller diagnostiseres utviklingsmisdannelser rett etter at nyfødt er født. Denne typen undersøkelse utføres ved hjelp av bruden.

Barn som tidligere har blitt diagnostisert med patologi bør konstant observert av en kardiolog og gjennomgå egnede undersøkelser. Hovedkomplikasjonen hos mennesker i denne alderskategorien er et gap der et "ovalt lumen" fremstår, som ligner et lite vindu noen få millimeter i diameter.

Mulige konsekvenser

Komplikasjoner av anomalier er en farlig prosess. Hjertet begynner å fungere dårlig, hos voksne utvikler hjertesvikt i kronisk form.

Hvis en akutt form av aneurysm tidligere ble funnet, provoserer septalbruddet en "migrasjon" av tromben. Det er stor risiko for å flytte den til hjernen og andre organer, noe som kan forårsake en fysisk krise. På denne bakgrunn er pasienten ofte diagnostisert med gangren, noe som påvirker lemmer. Det er også tilfeller av nyreinfarkt.

Behandling av patologi

Konservativ terapi brukes kun i tilfeller der utviklingen av kronisk patologi er bekreftet. Prescribe narkotika som normaliserer trykket, reguler arbeidet i hjertemuskelen.

Hvis det er et spørsmål om behandling i en subakutt eller akutt form, bør leger reagere raskt. Det er en mulighet for brudd på hjertemuskulaturen.

Pasienten viser en operasjon på en åpen hjerteventil. Under prosedyren bruker spesialister en enhet som gir kunstig sirkulasjon.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av størrelsen på den buede septum. Under prosedyren blir de utvidede områdene av aneurismen fjernet. Kunstige materialer som brukes til styrking påføres, korrugeringsømmer påføres.

Terapi avhenger av hvor gammel pasienten er. Men hvis kirurgens intervensjon er uunngåelig, anbefaler legen at du godtar det. På operasjonstabellen kan det være en pasient i alle aldre - et barn, en tenåring eller en voksen.

forebygging

Forebyggende tiltak er rettet mot å forebygge infarkt eller iskemisk sykdom. De er inkludert i regelmessig undersøkelse av en lege, overholdelse av en sunn livsstil. Det er nødvendig å spise bare sunn mat (unntatt røkt kjøtt, stekt mat, krydder fra rantsoen), bli kvitt dårlige vaner.

Pasienter som lider av hjerteinfarkt i akutt form, er det nødvendig å øke motorregimet kontinuerlig, noe som resulterer i et varig arr. Pasienter er foreskrevet en metode for inhibitorer (f.eks. "Captopril" eller "Enalapril"). En aneurisme av en medfødt karakter utelukker ikke sport. Militær tjeneste (hæren) skader heller ikke personen. Ervervet forbyr intenst fysisk aktivitet og frigjør deg fra militærkonsept.

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP)

Aneurysm av det interatriale septumet (MPP) - kalt en suturprotes av septum mellom høyre og venstre atrium. Vanligvis oppstår det på stedet der septum er tynnere, med tanke på en funksjon.

Faktum er at under intrauterin utvikling i det interatriale septumet er det et hull (ovalt vindu) som bør lukke etter fødselen. I de fleste tilfeller skjer dette, men noen mennesker etter å ha lukket på dette stedet, dannet et "tynt sted", som under blodtrykket begynner å strekke og dannes fremspring - en aneurisme.

En aneurisme, har WFP lenge kjent til leger, men så langt ikke utført tilstrekkelig store studier, som ville tillate alle fagfolk til å komme til en klar mening om en rekke kritiske spørsmål, inkludert de som spør ofte pasienter med dette avviket, eller deres slektninger.

I så fall snakker de om aneurisme

Det antas at det er mulig å snakke pålitelig om aneurisme i de tilfellene, når fremspringet ifølge dataene fra ultralydet i hjertet overstiger 10 mm. Men denne normen er betinget, så fremspring og 9 mm, og 7 mm, og til og med 5 mm, kan også kalles aneurysm.

Er det noen spesielle klager hos pasienter med denne patologien?

Spesifikke klager som det ville være mulig å mistenke en aneurisme av MPP, nr.

Hvordan diagnostiseres MPP-aneurisme?

Den viktigste metoden for diagnose er en vanlig ultralyd i hjertet med Doplerography. Om nødvendig kan det være nødvendig å spesifisere tester: transesophageal ultralyd, tomografi eller hjertekateterisering. Men nærmere undersøkelse gjennomføres vanligvis i tilfeller der aneurisme er mistenkt i tillegg til feil i aneurisme, og ved siden av den, eller hvis det er andre som følger med, hjerte abnormiteter, og store blodårer.

Blir MPA-aneurisme påvirket av hjertet?

I dette spørsmålet møter meninger: I overveiende tilfeller forstyrrer ikke MPP-aneurismen selv hjerteets arbeid, det vil si, det reduserer ikke pumpens funksjon.

Hva er farlig en aneurisme?

Alle pasienter er redd for ruptur av en aneurysm og forstår ved dette nesten et hjertebrudd, men det er det ikke. Trykket i atriene er ikke så høyt at det forårsaker aneurysmbrudd. Men selv om dette skjer, vil det ikke føre til lynraske konsekvenser - bare en mangel som folk kan leve i flere tiår uten alvorlige konsekvenser. Så disse fryktene kan bli utsatt, men dessverre er det et annet problem - risikoen for hjernesirkulasjon eller hjerneslag.

Det finnes en rekke statistikker som tyder på at pasienter med aneurysm gir en potensiell risiko for dannelse av trombi i denne aneurysmen, som, hvis den er løsrevet, potensielt kan føre til et slag. Brutte blodpropper kalles emboli.

Denne erklæringen er basert på statistiske data at en aneurisme av MPP ofte er funnet hos pasienter som gjennomgikk et embolisk slag ("revet av"). Likevel er det mulig at en aneurisme selv ikke har å gjøre med den. Kanskje skylden til alt dette er en feil i MPP eller andre relaterte anomalier, som ofte eksisterer sammen med en aneurisme. Dette spørsmålet er fortsatt åpent, for få pasienter ble under observasjon for å svare utvetydig. Det kan imidlertid sies at en aneurisme av MPP med en størrelse mindre enn 1 cm ikke øker risikoen for slagtilfelle så betydelig.

For de som er interessert i å vite mer, citerer jeg eksakte forskningsdata.

Data fra Mayo Clinic (USA). Stroke eller TIA (Transient Ischemic Attack-en midlertidig og reversibel svekkelse av blodtilførselen til hjernen) ble observert med en aneurysm av MPP hos 20% av pasientene. Men i 75% av pasientene fra denne gruppen ble andre medfølgende anomalier av vaskulær og hjerteutvikling avslørt.

Fra forfatteren: det vil si hvis vi kaster bort disse 75%, blir risikoen redusert til 5%. Det er ikke i det hele tatt et faktum at blant disse 5% er det ingen slike pasienter hvis sammenfallende anomalier simpelthen ikke ble diagnostisert eller det var en annen årsak til emboli.

Data fra artikkelen Belkin RN, Kisslo J. Hurwitz BJ. En gruppe på 36 pasienter med en aneurysm MPP ble overvåket. I 28% av dem ble episoder av cerebral sirkulasjonsforstyrrelse registrert. Samtidig hadde 90% av pasientene en defekt i septumet med en patologisk utladning av blod (fra høyre atrium til venstre atrium), noe som kan forårsake en såkalt paradoksal emboli.

Fra forfatteren: paradoksal emboli refererer til tilfeller der for eksempel en trombus (embolus) fra venene i nedre ekstremiteter avbrytes og går inn i en av hjernens arterier. Dette kan ikke skje hos pasienter som ikke har noen defekter i hjertet. Slike trombier faller vanligvis inn i lungene i lungene og går ikke inn i venstre hjerte, det vil si, de kan ikke komme inn i aorta og derfra inn i hovedets arterier.

I tillegg ser det ut til at i denne studien, hvis bare pasienter med bare en aneurisme av MPP er valgt, vil risikoen reduseres til 2,8%. Dette skal ikke nevnes at denne studien ble gjennomført i det fjerne 1987.

Sammendragsdata (en rekke europeiske klinikker). Av 78 pasienter med MPP-aneurisme hadde 40% tidligere episoder av emboli, men bare ca 10% av dem aneurisme var den eneste mulige trombi-kilden.

Fra forfatteren: det vil si, selv her var risikoen for svekkelse av cerebral sirkulasjon observert i bare 4%.

Igjen, gjentar jeg at forholdet mellom slag med en aneurisme er bare en antagelse, siden det er en rekke andre årsaker til emboli, som kunne være fraværende på tidspunktet for undersøkelsen eller bare savnet. Det vil si at prosentsatsene gitt i studiene kan vise seg å være en størrelsesorden lavere. Og til slutt kan de være ganske sammenlignbare med gjennomsnittlig total risiko for slag og TIA i befolkningen - 0,3%.

Det er imidlertid en mening av eksperter at økningen i risikoen for emboli øker betydelig, dersom aneurismen overstiger 10 mm, er dette et faktum.

Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme opp til 10 mm i størrelse er vanligvis ikke nødvendig.

Ved store størrelser eller med tidligere emboler er det selvsagt nødvendig med utnevnelse av midler til "fortynning av blod". Men hvis pasienten allerede hatt slag eller TIA, det er anbefalinger, påvist i hundrevis av tusenvis av pasienter, så for asymptomatiske aneurismer større enn 1 cm - slike ordninger er ikke, og vil sannsynligvis ikke for lenge.

Det kan antas at for denne gruppen av pasienter vil det være fordelaktig å bruke som et profylaktisk rutinemessig aspirin eller en annen antiplatelet. Men slike anbefalinger har ikke skjedd for meg, så det gjenstår av den behandlende legen, selv om det gjelder barn (som aspirin er kontraindisert generelt).

Med hensyn til kirurgisk behandling, vil det bare bli vist i de tilfeller hvor en stor aneurisme, forstyrrer hjerte, eller samtidig med en aneurisme dannet en betydelig defekt i atrial septum.

Aneurysm av interatrialseptum (MPP): årsaker, symptomer, diagnose, behandling, prognose

I nyfødte babyer kan en rekke medfødte misdannelser og hjertemessige uregelmessigheter diagnostiseres. Noen av dem er uforenlige med livet, andre krever kirurgisk korreksjon, ellers kan alvorlige hemodynamiske lidelser ikke unngås, andre er relativt sikre og asymptomatiske.

Aneurysm av MPP (interatriale septum) er referert til de såkalte "small heart anomalies", som ikke forårsaker signifikante sirkulasjonsforstyrrelser og endringer i hjertefunksjonen. Dette er en sjelden mangel på nyfødte babyer, som forekommer i ikke mer enn 1% av tilfellene, og forekommer vanligvis asymptomatisk.

Unge mødre, møtt med en slik anomali på barnet, ikke få panikk - aneurisme MPP er ikke en trussel mot liv, barna utvikle seg riktig, og som veksten av aneurisme kan spontant forsvinne. Angst bør forårsake tilfeller når en aneurisme kombineres med en mer alvorlig defekt som bestemmer barnets symptomer og taktikk.

En aneurisme av MPP er isolert, men mye oftere kombinert med andre hjertefeil og et åpent ovalt vindu, slik at symptomatologien kan varieres, men det er ikke alltid forbundet med en aneurisme. Å mistenke en patologi hos nyfødte tillater en ultralydstudie, som kan utføres i de første dagene og ukene i livet.

Årsakene og varianter av en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum fra anatomiets synspunkt er fremspringet av myokardets vegg mellom atria i en eller annen retning. Vanligvis vegg prolapses i den såkalte ovale fossa, som forble etter gjengroing ovale vinduet, siden det er hjertemuskelen ikke er sterk nok og i stand bule under ugunstige forhold.

I fosteret fungerer ikke lungesirkulasjonssystemet, da utviklingen av pusteprosessen bare er mulig etter fødselen av babyen. Gassutveksling i utero støttes av den fungerende morkaken, og det ovale vinduet som befinner seg i septumet mellom atria er nødvendig for å omdirigere blodet fra høyre atrium til venstre og videre en stor sirkel. Etter fødselen lukkes åpningen nesten umiddelbart, det nyfødte puster egne lunger, og blodet fra ett atrium til det andre faller ikke lenger.

Ofte observerer neonatologer en tidlig tilslutning av det ovale vinduet, som kan fungere i lang tid - opptil et år eller mer. I slike tilfeller har et utilstrekkelig sterkt myokard flere sjanser til å stikke ut i en eller annen retning under påvirkning av blodtrykkstrykk. Kombinasjonen av en aneurisme med en septal defekt er mer typisk enn en isolert aneurisme av MPP, selv om det sistnevnte alternativet er mulig.

Årsakene til en aneurisme av MPP er ikke nøyaktig etablert, og storskala studier på dette området har ikke blitt gjennomført. Det påtar seg både eksterne og interne faktorer. Det kan være en sykdom født under graviditet, uønskede miljøforhold. Det er ikke utelukket stressens rolle, mangel på vitaminer i en fremtidig mor, intrauterin hypoksi.

Til tross for mangel på pålitelige data om etiologi av WFP aneurysmer, har de fleste forskere fortsatt enighet om at utviklingen av bindevev i prenatalperioden er nøkkelen til fremveksten av en anomali.

I førskolebarn Med et fungerende ovalt vindu kan du finne en plutselig aneurisme. Etter fødselen diagnostiseres disse pasientene med en defekt, men de har ikke aneurysmer. Med rask overgrowth av åpningen med fibrøst muskelvev, oppstår en tynn vegg i en eller annen retning - en aneurisme av MPP oppstår.

Hos voksne en aneurisme av MPP kan være et resultat av et stort hjerteinfarkt, men denne tilstanden er ekstremt sjelden. Infarter er mer karakteristiske for myokardiet i ventriklene, men auriklene er ekstremt sjeldne.

Konvensjonelt anses det for eksempel utstående aneurismeveggen interatrial skillevegg inn i et av atriene, når ultralyd data er mer enn 1 cm, men mindre i størrelsesfremspring også konvensjonelt anses som aneurismer.

Avhengig av retningen av avbøyningen av det interatriale septum, er tre typer aneurysmer av MPP preget:

 • Med avbøyning i høyre atrium (mest vanlig);
 • Nedbøyning i venstre atrium;
 • S-formet aneurisme, når en del av septumet forløper i en retning, og den andre - i motsatt retning.

utslipp av blod inn i hjertet fra venstre mot høyre med en åpen defekt i MPP

Atrial vegg sagging retning har ingen effekt på symptomene og forløpet av defekten, men oftere detektert høyre retning, siden trykket i den venstre atrium er høyere enn den høyre, og hjertet vegg avbøyes under sin virkning i den motsatte retning.

Fra klinikkens synspunkt er retningen til aneurisme av mye større betydning, og dens kombinasjon med andre feil - Et åpent ovalt vindu, en defekt i hjertets vegger og andre medfødte misdannelser som kan forårsake forstyrrelser av intrakardial og organisk hemodynamikk med tilhørende symptomatologi.

Blodstrømning i hjertet med en aneurisme påvirker ikke alltid. Hvis det ikke er ledsaget av en defekt i septumet, og prolaps ikke når kritiske verdier, vil blodsirkulasjonen gjennom kamrene være normal.

Sterkt uttrykt Fremspringet kan lette deformasjon og komprimering av ventilklaffene, og aneurisme stort område, stikker inn i høyre forkammer av hjertet vanskelig evakueringskammeret og, henholdsvis, den normale fylling av høyre ventrikkel, noe som medfører at blodstrømmen uorden.

Aneurisme utformet i ett med veggen mellom atriene strømmer uten å starte blod fra ett kammer til et annet, karakterisert ved at en gunstig prognose og symptomer ofte fraværende. Hvis det er en defekt, ikke er lukket i tide til det ovale vindu eller aneurisme-ruptur bule, da blodet vil strømme inn i det høyre atrium fra venstre og høyre halvdel av hjertet og lungene stammen begynner å øke trykket, - pulmonær hypertensjon.

Manifestasjoner av en aneurisme av det interatriale septum

Som de fleste andre små anomalier som ikke er ledsaget av andre hjertefeil, er aneurysmen til den inngripende septum asymptomatisk. Om det blir kjent etter den planlagte ultralydundersøkelsen av hjertet av babyen i det første år av livet.

Asymptomatisk aneurisme påvirker ikke utviklingen av barnet - i fysiske og psyko-emosjonelle termer, vil det ikke være forskjellig fra jevnaldrende. Dette er et må fortelle barnelege til foreldrene til babyen, for å unngå unødig spenning og unødvendige undersøkelser.

Barn med aneurysm prolaps fra venstre til høyre er mer utsatt for arytmier. Dette skyldes det faktum at fremspring fremmer sterkere fluktuasjoner i myokardiet i høyre atrium, der elementene i det ledende systemet befinner seg. Irritasjonen av rytmets drivere og forårsaker forstyrrelser i rytmen av hjertets sammentrekninger.

Hvis en aneurisme er stor, og dessuten er kombinert med andre anatomiske defekter i hjertet, så vil de kliniske manifestasjonene allerede vises i den nyfødte babyen. I andre tilfeller kan avviket manifestere seg med en økning i fysisk aktivitet, med økt vekst i ungdomsperioden, hormonelle endringer.

Symptomer på en aneurisme av MPP i et barn kan være:

 1. Takykardi, cyanose av nasolabiale trekant, kortpustethet amming hos spedbarn og barn i løpet av de første månedene av livet, tretthet og kortpustethet ved fysisk aktivitet, aktiv lek, bading;
 2. I ungdomsårene på grunn av akselerert vekst, hormonelle svingninger, krevende arbeidsoppgaver i skole, idrettslag kan takykardi, tretthet, svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelser, ubehag og falming i brystet, kan det være smerter i hjertet;
 3. Med kombinasjonen av aneurismen og det åpne hull i veggen i forgrunnen tegn til stagnasjon og øke trykket i det pulmonale - kortpustethet, hyppige inflammatoriske sykdommer i luftveiene, kan det være arytmier på grunn av hypertrofi og strekker veggene av høyre hjerte.

I ungdomsårene, kan tilstedeværelsen av aneurismer MPP være ledsaget av symptomer på autonom dysfunksjon - det svette, kvalme, svimmelhet, besvimelse, lavgradig feber. Eldre barn kan klage på magesmerter, fordøyelsessykdommer, hodepine, hyppig tretthet og døsighet. Barn som hever tonen i det autonome nervesystemet, kan bli engstelige, tårevått, sløv eller altfor begeistret, ofte forstyrret søvn og redusert appetitt.

Store aneurismer uten tilbakestilling av blod, fremspring på den bakgrunn av septumdefekter, forårsaker stagnasjon av blodet i lungekretsen, vekk hyppig betennelser i luftveiene, som er manifestert i barn i løpet av de første leveårene, bronkitt, lungebetennelse, tilbakevendende respiratoriske virussykdommer.

En aneurysm av MPP kan ledsages av noen komplikasjoner. Den farligste er brudd og intrakardial trombose, noe som kan forårsake emboli med okklusjon av andre fartøy (for eksempel hjernen).

Bruddbrudd er ikke så vanlig, men hvis dette skjer, foretrekker leger å overvåke og nøye kontrollere blodsirkulasjonen, i stedet for en operasjon som innebærer større risiko. Ved brudd i aneurysmområdet er konsekvensene usannsynlig å være dødelige, så risikoen er ikke berettiget.

Diagnose og behandling av MPA aneurysmer

Ultralydundersøkelse av hjertet er brukt til å oppdage en aneurisme av MPP. Det er smertefritt og trygt selv for de minste pasientene, derfor er det allerede gjennomført i barnehjemmet eller polyklinikken under observasjon i løpet av barnets første år. For å evaluere intrakardial blodstrøm, er ultralyd supplert med dopplerografi. Indikasjoner for undersøkelse av nyfødt eller tidlig barn kan lytte til støy i hjertet under auskultasjon, som oftest er assosiert med en defekt i septum eller et åpent ovalt vindu.

Hvis det er mistanke om å ha større alvorlige strukturelle hjerteabnormiteter, vises ytterligere studier - transesofageal ultralyd, CT, kateterisering av hjertehulene.

Video: Aneurysm av MPP på EchoCG (ultralyd av hjertet)

De fleste små anomalier fra hjerte krever ikke spesifikk behandling, men kardiologens observasjon er obligatorisk. I det asymptomatiske løpet av en aneurisme av MPP uten blodutslipp, er behandling ikke foreskrevet, og barnet undersøkes en gang årlig av en kardiolog etter planlagt ekkokardiografi.

Barn med aneurysm i interatrialseptum er svært viktige for å organisere generelle helseaktiviteter. Det er nødvendig å etablere et regime av arbeid og resten, som utelukker alvorlig fysisk og psyko-emosjonelt stress, spesielt - i perioder med intens vekst, gir betingelsene for en tilstrekkelig lang søvn er vist å gå i frisk luft og mat med høyt innhold av vitaminer, protein, mikronæringsstoffer.

Nyttig vurderes vannprosedyrer, massasje, Når aneurisme kombineres med vegetativ dysfunksjon, er det tilrådelig å jobbe med en psykoterapeut, automatisk trening, elektroslep. For å normalisere metabolismen i myokardiet, foreskrives elektroforese med magnesium.

Spørsmålet om kroppsopplæring og spesifikke idretter er veldig spennende for mange foreldre som har møtt en aneurisme av MPP i deres barn. Spesielt akutt kan det være for barn som ønsker å besøke forskjellige idrettsseksjoner. Det er opp til kardiologen å bestemme om slike treninger er trygge for et bestemt barn, basert på størrelsen på aneurysmen og tilstedeværelsen eller fraværet av samtidige forandringer i hjertet.

Aneurisme MPP er ikke anbefalt for svært aktive sportslige aktiviteter med en høy grad av skader, men ordinær kroppsøving og, spesielt, vil utøve bare være nyttig, fordi de normalisere den generelle tonen, forbedre blodsirkulasjonen og bidrar til riktig dannelsen av det kardiovaskulære systemet hos barn.

Kontraindikasjoner til trening kan være arytmier, klager på smerte i hjertet, hjertebank, som ofte forstyrrer voksende ungdom.

Noen foreldre, derimot, har en tendens til å overgrense barnet fra alle aktiviteter, som er fundamentalt feil og skadelig. For det første, samtidig hemmet generelle fysiske utvikling, og for det andre - begrensning eller utelukkelse av kroppsøving i barnets liv kan føre til en endring i hans karakter, vaner, disiplin, fremme dannelsen av et mindreverdighetskompleks eller selvtillit tvil. Med en aneurisme av MPP er det viktig for foreldrene å skape slike forhold at barnet ikke anser seg syk, svak eller verre enn andre barn i teamet.

Medisin er angitt i nærvær av symptomer på kardiovaskulær dysfunksjon, medfødte sykdommer i utviklingen av bindevev, tilstedeværelsen av et åpent ovalt vindu. Den inkluderer:

 • Bruk av magnesiumpreparater;
 • Utnevnelse av midler som forbedrer trofisk hjertemuskel (med repolariseringsbrudd i myokardiet);
 • Antibiotisk terapi med hyppige inflammatoriske prosesser;
 • Antiarytmisk behandling for arytmier.

Magnesium er en viktig komponent i bindevev, som er nødvendig for dannelsen av kollagenfibre. I tillegg har den antiarytmisk effekt, fremmer bevaring av kalium inne i kardiomyocytter, slik at magnesiumpreparater danner grunnlag for patogenetisk behandling for aneurysmer av MPP og andre mindre hjerteanomalier.

Terapi med magnesiumpreparater består i utnevnelse av magnerot i 0,5 g tre ganger daglig i en uke, deretter 5 uker for 250 mg av legemidlet. Magne B6 administreres i løpet av en og en halv til to måneder, doseringen beregnes ut fra vekten av barnets kropp. I tillegg til magnesium er kaliumkaliumorotat indisert i en måned. Behandlingen av mikroelementer gjentas flere ganger i året.

For å forbedre myokardtrofisme brukes antioksidantbeskyttelse, membranstabiliserende effekt, L-karnitin, koenzym Q10 (kudesan), cytomak. Kursene i metabolsk terapi kan ta opptil 1-1,5 måneder og gjentas 2-3 ganger i året.

Vitaminterapi utføres i en og en halv til to måneder ved gjentatte kurs opptil tre ganger i året. Det er hensiktsmessig å bruke vitaminer fra gruppe B, nikotinamid, biotin.

Med intrakardial trombusdannelse, med risiko for emboliske komplikasjoner, er antiplatelet og antikoagulantia foreskrevet. Store aneurismer hos voksne pasienter med risiko for trombose kan også kreve blodtynningsterapi.

Operasjon med en aneurisme av MPP er sjelden vist. Behovet for gjennomføring kan skyldes nærvær av andre misdannelser i hjerte og ut av sine vaskulære kofferter, stor atrieseptumdefekt som griper hemodynamiske og utløp av blod foregår fra venstre mot høyre, noe som skaper forutsetninger for hjertesvikt.

Operasjonen for en aneurisme med blodutslipp og en økning i irreversibel hypertensjon i lungearterien er underbygget. I slike tilfeller er en defekt lukket eller plast påføres med syntetiske "patcher" som forhindrer at blodet kommer fra venstre atrium til høyre.

lukking av et hull i MPP, i tilfelle en åpenbar defekt eller ruptur av en aneurysm med alvorlige hemodynamiske lidelser

Spesifikke forebyggende tiltak for å forhindre en aneurisme forekommer ikke, og i nærvær er det viktig å opprettholde et sparsomt regime for å unngå fysisk og følelsesmessig overbelastning. En gang i året bør barn med diagnostisert aneurisme vises til kardiologen for å vurdere barnets generelle tilstand og endringene i septumet mellom atriene. I de aller fleste tilfeller går anomalien med en god prognose, påvirker ikke utviklingen av barnet og påvirker ikke den generelle forventede levetiden og kvaliteten.

Les Mer Om Fartøyene