Aneurysm av interatrialseptum (WFP): årsaker og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er aneurysmen til det interatriale septumet (forkortet MPP), dets typer. Årsaker til patologi, hva kan symptomene være. Når behandling er nødvendig, og når ikke.

Med en aneurysm i det interatriale septum, skjer krumningen i venstre eller høyre side.

En aneurisme er ansett som et fremspring av det interatriale septum med en størrelse på 10 mm eller mer. En mindre krumning kan betraktes som en variant av normen, dersom den ikke ledsages av flere patologier.

En aneurisme selv er ikke en farlig patologi, og spesiell behandling er vanligvis ikke nødvendig, spesielt hvis pasienten ikke blir plaget av noen symptomer.

Men i alle tilfeller, hvis du har en slik avvik, observer kardiologen og gjennomgå en forebyggende undersøkelse en gang i året.

Typer, årsaker, mekanisme for aneurysmutvikling MPP

Avhengig av skjemaet, skiller du ut:

 • fremspring i venstre atrium;
 • fremspring i høyre atrium;
 • S-formet aneurisme.

Denne klassifiseringen har ingen stor klinisk betydning. Det eneste som kan bemerkes er at S-formet krølling er farligere enn venstre eller høyrehendt.

Dessuten kan anomali både medfødt og oppkjøpt.

Medfødt aneurismeform

Medfødt aneurisme av MPP er diagnostisert med en planlagt undersøkelse av babyen.

Det ser ut på grunn av en genetisk predisposisjon (hvis noen i familien hadde dette problemet, kan det overføres til et barn) eller på grunn av embryonale utviklingsforstyrrelser. Kardiovaskulær system av fosteret kan lide av dårlige vaner hos moren, alvorlige stress under graviditeten, og overføres også i løpet av svangerskapet av smittsomme sykdommer.

Medfødt aneurisme utvikler seg i henhold til følgende prinsipp. I embryos interatriale septum er det et lite hull - et ovalt vindu. Normalt vokser det helt overfor barn umiddelbart etter fødselen. I patologiske tilfeller det ikke kan bli fullstendig lukket (hvis en pasient diagnostisert med patent foramen ovale), eller stenge et meget tynt lag av stoff (hvis denne delikate del av skilleveggen strekker seg og svinger til den ene side, og danner et aneurisme).

Ervervet form

Ervervet oppdages hos voksne, hovedsakelig over 50 år. Det kan oppstå som en konsekvens av hjerteinfarkt eller som en aldersrelatert forandring forårsaket av kroppens aldring.

Mulige symptomer på MPP-aneurisme?

I de fleste tilfeller forårsaker ikke aneurisme i det interatriale septum selv noen ubehagelige symptomer hos voksne eller barn. Derfor er det umulig å diagnostisere det basert på pasientens klager. For å identifisere denne anomali, må du regelmessig gjennomgå en forebyggende medisinsk kontroll. Imidlertid overfører leger ikke alltid ultralyd til hjertet, slik at pasienten kanskje ikke engang vet lenge om hjertesykdommen.

I nyfødte spedbarn kan patologi noen ganger manifestere seg i en forsinket vektøkning. I dette tilfellet foreskriver legene en omfattende undersøkelse, der ikke bare hjertet blir undersøkt.

Hos barn kan ungdom som har en aneurisme MPP bli redusert utholdenhet, de kan ikke tolerere intens trening (for eksempel levering av standarder i treningsstudioet eller besøke sportsdelen). Dette skyldes det faktum at i ungdomsårene på grunn av intensiv vekst og pubertet kardiovaskulære systemet og så mottar en stor belastning. Ubehagelige symptomer passerer vanligvis med alderen.

Men hvis barnet ikke klage over ubehag og tretthet, er atrial septal aneurisme ikke en kontraindikasjon for kroppsøving og idrett.

diagnostikk

Å identifisere sykdommen bruker Echo KG (ultralyd i hjertet).

Prosedyren er helt smertefri, derfor brukes den til å diagnostisere hjertesykdommer hos barn, inkludert nyfødte. Under ultralyd klager pasienten ned i midjen, ligger på sofaen på ryggen, bruker legen en spesiell gel og begynner å undersøke hjertet ved hjelp av ultralydapparater. Da vil legen spørre undersøkeren om å vende seg til venstre for å se på hjertet i en annen projeksjon. Før prosedyren anbefales det ikke å spise opp (minst en time før diagnosen). Med deg må du ha et håndkle i senga på sofaen, og et par servietter, og tørk deretter kroppen av gelen.

Ved hjelp av ekkokardiogrammet er det mulig å oppdage ikke bare en aneurisme av MPP, men også andre feil, samt vurdere hjertets ytelse og tilstanden til alle de fire kamrene.

komplikasjoner

Hvis aneurismen er stor i området, kan det føre til slike avvik:

 • arteriell hypotensjon (lavt blodtrykk);
 • arytmi;
 • hjertesvikt i første grad.

Vanligvis vises de hos barn i ungdom og eldre.

En mer farlig komplikasjon av en aneurysm er brudd på det interatriale septumet ved utspringspunktet. Til tross for at det høres veldig skremmende ut, fører dette fenomenet ikke til døden samtidig. Det oppstår en defekt på bruddstedet, som senere påvirker hjertearbeidet (forårsaker hjertesvikt, arytmier).

Barn og unge kan oppleve en pause i WFP ved krumningspunktet hvis:

 • Aneurismen er stor i området.
 • Barnet får overdreven fysisk aktivitet. Spesielt hvis de begynte brått. For eksempel ledet barnet en stillesittende livsstil, hoppet over klasser for idrettsutdanning, og begynte deretter å delta i sportsseksjonen uten noen forberedende forberedelse.
 • Han utviklet dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol, overgrep av energi).
 • Han har alvorlige problemer med mat (spiser mye fastfood, matvarer med høyt innhold av skadelige tilsetningsstoffer, nekter å spise vanlig mat).
 • Tenåringen er stadig nedosypaet (om natten går det til diskotek eller forbereder seg til kontroll).
 • Han er overvektig.

Oftere for å provosere en septumbrudd, er det nødvendig å kombinere flere faktorer fra ovenstående.

Hos voksne blir MPP revet i stedet for aneurysm av samme grunner som hos barn, og også:

 • på grunn av følelsesmessig overbelastning på jobb;
 • på grunn av kroppens aldring.

Det er tegn på at eldre med aneurysm av MPP øker risikoen for blodpropper.

Behandling og livsstil for en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum, som ikke er komplisert ved en åpen oval åpning, krever ikke spesiell terapi. Narkotikabehandling brukes kun dersom en aneurisme forårsaker alvorlig hypotensjon, arytmi eller hjertesvikt.

Aneurysm av interatrialseptum (MPP): årsaker, symptomer, diagnose, behandling, prognose

I nyfødte babyer kan en rekke medfødte misdannelser og hjertemessige uregelmessigheter diagnostiseres. Noen av dem er uforenlige med livet, andre krever kirurgisk korreksjon, ellers kan alvorlige hemodynamiske lidelser ikke unngås, andre er relativt sikre og asymptomatiske.

Aneurysm av MPP (interatriale septum) er referert til de såkalte "small heart anomalies", som ikke forårsaker signifikante sirkulasjonsforstyrrelser og endringer i hjertefunksjonen. Dette er en sjelden mangel på nyfødte babyer, som forekommer i ikke mer enn 1% av tilfellene, og forekommer vanligvis asymptomatisk.

Unge mødre, møtt med en slik anomali på barnet, ikke få panikk - aneurisme MPP er ikke en trussel mot liv, barna utvikle seg riktig, og som veksten av aneurisme kan spontant forsvinne. Angst bør forårsake tilfeller når en aneurisme kombineres med en mer alvorlig defekt som bestemmer barnets symptomer og taktikk.

En aneurisme av MPP er isolert, men mye oftere kombinert med andre hjertefeil og et åpent ovalt vindu, slik at symptomatologien kan varieres, men det er ikke alltid forbundet med en aneurisme. Å mistenke en patologi hos nyfødte tillater en ultralydstudie, som kan utføres i de første dagene og ukene i livet.

Årsakene og varianter av en aneurisme av MPP

En aneurisme av det interatriale septum fra anatomiets synspunkt er fremspringet av myokardets vegg mellom atria i en eller annen retning. Vanligvis vegg prolapses i den såkalte ovale fossa, som forble etter gjengroing ovale vinduet, siden det er hjertemuskelen ikke er sterk nok og i stand bule under ugunstige forhold.

I fosteret fungerer ikke lungesirkulasjonssystemet, da utviklingen av pusteprosessen bare er mulig etter fødselen av babyen. Gassutveksling i utero støttes av den fungerende morkaken, og det ovale vinduet som befinner seg i septumet mellom atria er nødvendig for å omdirigere blodet fra høyre atrium til venstre og videre en stor sirkel. Etter fødselen lukkes åpningen nesten umiddelbart, det nyfødte puster egne lunger, og blodet fra ett atrium til det andre faller ikke lenger.

Ofte observerer neonatologer en tidlig tilslutning av det ovale vinduet, som kan fungere i lang tid - opptil et år eller mer. I slike tilfeller har et utilstrekkelig sterkt myokard flere sjanser til å stikke ut i en eller annen retning under påvirkning av blodtrykkstrykk. Kombinasjonen av en aneurisme med en septal defekt er mer typisk enn en isolert aneurisme av MPP, selv om det sistnevnte alternativet er mulig.

Årsakene til en aneurisme av MPP er ikke nøyaktig etablert, og storskala studier på dette området har ikke blitt gjennomført. Det påtar seg både eksterne og interne faktorer. Det kan være en sykdom født under graviditet, uønskede miljøforhold. Det er ikke utelukket stressens rolle, mangel på vitaminer i en fremtidig mor, intrauterin hypoksi.

Til tross for mangel på pålitelige data om etiologi av WFP aneurysmer, har de fleste forskere fortsatt enighet om at utviklingen av bindevev i prenatalperioden er nøkkelen til fremveksten av en anomali.

I førskolebarn Med et fungerende ovalt vindu kan du finne en plutselig aneurisme. Etter fødselen diagnostiseres disse pasientene med en defekt, men de har ikke aneurysmer. Med rask overgrowth av åpningen med fibrøst muskelvev, oppstår en tynn vegg i en eller annen retning - en aneurisme av MPP oppstår.

Hos voksne en aneurisme av MPP kan være et resultat av et stort hjerteinfarkt, men denne tilstanden er ekstremt sjelden. Infarter er mer karakteristiske for myokardiet i ventriklene, men auriklene er ekstremt sjeldne.

Konvensjonelt anses det for eksempel utstående aneurismeveggen interatrial skillevegg inn i et av atriene, når ultralyd data er mer enn 1 cm, men mindre i størrelsesfremspring også konvensjonelt anses som aneurismer.

Avhengig av retningen av avbøyningen av det interatriale septum, er tre typer aneurysmer av MPP preget:

 • Med avbøyning i høyre atrium (mest vanlig);
 • Nedbøyning i venstre atrium;
 • S-formet aneurisme, når en del av septumet forløper i en retning, og den andre - i motsatt retning.

utslipp av blod inn i hjertet fra venstre mot høyre med en åpen defekt i MPP

Atrial vegg sagging retning har ingen effekt på symptomene og forløpet av defekten, men oftere detektert høyre retning, siden trykket i den venstre atrium er høyere enn den høyre, og hjertet vegg avbøyes under sin virkning i den motsatte retning.

Fra klinikkens synspunkt er retningen til aneurisme av mye større betydning, og dens kombinasjon med andre feil - Et åpent ovalt vindu, en defekt i hjertets vegger og andre medfødte misdannelser som kan forårsake forstyrrelser av intrakardial og organisk hemodynamikk med tilhørende symptomatologi.

Blodstrømning i hjertet med en aneurisme påvirker ikke alltid. Hvis det ikke er ledsaget av en defekt i septumet, og prolaps ikke når kritiske verdier, vil blodsirkulasjonen gjennom kamrene være normal.

Sterkt uttrykt Fremspringet kan lette deformasjon og komprimering av ventilklaffene, og aneurisme stort område, stikker inn i høyre forkammer av hjertet vanskelig evakueringskammeret og, henholdsvis, den normale fylling av høyre ventrikkel, noe som medfører at blodstrømmen uorden.

Aneurisme utformet i ett med veggen mellom atriene strømmer uten å starte blod fra ett kammer til et annet, karakterisert ved at en gunstig prognose og symptomer ofte fraværende. Hvis det er en defekt, ikke er lukket i tide til det ovale vindu eller aneurisme-ruptur bule, da blodet vil strømme inn i det høyre atrium fra venstre og høyre halvdel av hjertet og lungene stammen begynner å øke trykket, - pulmonær hypertensjon.

Manifestasjoner av en aneurisme av det interatriale septum

Som de fleste andre små anomalier som ikke er ledsaget av andre hjertefeil, er aneurysmen til den inngripende septum asymptomatisk. Om det blir kjent etter den planlagte ultralydundersøkelsen av hjertet av babyen i det første år av livet.

Asymptomatisk aneurisme påvirker ikke utviklingen av barnet - i fysiske og psyko-emosjonelle termer, vil det ikke være forskjellig fra jevnaldrende. Dette er et må fortelle barnelege til foreldrene til babyen, for å unngå unødig spenning og unødvendige undersøkelser.

Barn med aneurysm prolaps fra venstre til høyre er mer utsatt for arytmier. Dette skyldes det faktum at fremspring fremmer sterkere fluktuasjoner i myokardiet i høyre atrium, der elementene i det ledende systemet befinner seg. Irritasjonen av rytmets drivere og forårsaker forstyrrelser i rytmen av hjertets sammentrekninger.

Hvis en aneurisme er stor, og dessuten er kombinert med andre anatomiske defekter i hjertet, så vil de kliniske manifestasjonene allerede vises i den nyfødte babyen. I andre tilfeller kan avviket manifestere seg med en økning i fysisk aktivitet, med økt vekst i ungdomsperioden, hormonelle endringer.

Symptomer på en aneurisme av MPP i et barn kan være:

 1. Takykardi, cyanose av nasolabiale trekant, kortpustethet amming hos spedbarn og barn i løpet av de første månedene av livet, tretthet og kortpustethet ved fysisk aktivitet, aktiv lek, bading;
 2. I ungdomsårene på grunn av akselerert vekst, hormonelle svingninger, krevende arbeidsoppgaver i skole, idrettslag kan takykardi, tretthet, svimmelhet, hjerterytmeforstyrrelser, ubehag og falming i brystet, kan det være smerter i hjertet;
 3. Med kombinasjonen av aneurismen og det åpne hull i veggen i forgrunnen tegn til stagnasjon og øke trykket i det pulmonale - kortpustethet, hyppige inflammatoriske sykdommer i luftveiene, kan det være arytmier på grunn av hypertrofi og strekker veggene av høyre hjerte.

I ungdomsårene, kan tilstedeværelsen av aneurismer MPP være ledsaget av symptomer på autonom dysfunksjon - det svette, kvalme, svimmelhet, besvimelse, lavgradig feber. Eldre barn kan klage på magesmerter, fordøyelsessykdommer, hodepine, hyppig tretthet og døsighet. Barn som hever tonen i det autonome nervesystemet, kan bli engstelige, tårevått, sløv eller altfor begeistret, ofte forstyrret søvn og redusert appetitt.

Store aneurismer uten tilbakestilling av blod, fremspring på den bakgrunn av septumdefekter, forårsaker stagnasjon av blodet i lungekretsen, vekk hyppig betennelser i luftveiene, som er manifestert i barn i løpet av de første leveårene, bronkitt, lungebetennelse, tilbakevendende respiratoriske virussykdommer.

En aneurysm av MPP kan ledsages av noen komplikasjoner. Den farligste er brudd og intrakardial trombose, noe som kan forårsake emboli med okklusjon av andre fartøy (for eksempel hjernen).

Bruddbrudd er ikke så vanlig, men hvis dette skjer, foretrekker leger å overvåke og nøye kontrollere blodsirkulasjonen, i stedet for en operasjon som innebærer større risiko. Ved brudd i aneurysmområdet er konsekvensene usannsynlig å være dødelige, så risikoen er ikke berettiget.

Diagnose og behandling av MPA aneurysmer

Ultralydundersøkelse av hjertet er brukt til å oppdage en aneurisme av MPP. Det er smertefritt og trygt selv for de minste pasientene, derfor er det allerede gjennomført i barnehjemmet eller polyklinikken under observasjon i løpet av barnets første år. For å evaluere intrakardial blodstrøm, er ultralyd supplert med dopplerografi. Indikasjoner for undersøkelse av nyfødt eller tidlig barn kan lytte til støy i hjertet under auskultasjon, som oftest er assosiert med en defekt i septum eller et åpent ovalt vindu.

Hvis det er mistanke om å ha større alvorlige strukturelle hjerteabnormiteter, vises ytterligere studier - transesofageal ultralyd, CT, kateterisering av hjertehulene.

Video: Aneurysm av MPP på EchoCG (ultralyd av hjertet)

De fleste små anomalier fra hjerte krever ikke spesifikk behandling, men kardiologens observasjon er obligatorisk. I det asymptomatiske løpet av en aneurisme av MPP uten blodutslipp, er behandling ikke foreskrevet, og barnet undersøkes en gang årlig av en kardiolog etter planlagt ekkokardiografi.

Barn med aneurysm i interatrialseptum er svært viktige for å organisere generelle helseaktiviteter. Det er nødvendig å etablere et regime av arbeid og resten, som utelukker alvorlig fysisk og psyko-emosjonelt stress, spesielt - i perioder med intens vekst, gir betingelsene for en tilstrekkelig lang søvn er vist å gå i frisk luft og mat med høyt innhold av vitaminer, protein, mikronæringsstoffer.

Nyttig vurderes vannprosedyrer, massasje, Når aneurisme kombineres med vegetativ dysfunksjon, er det tilrådelig å jobbe med en psykoterapeut, automatisk trening, elektroslep. For å normalisere metabolismen i myokardiet, foreskrives elektroforese med magnesium.

Spørsmålet om kroppsopplæring og spesifikke idretter er veldig spennende for mange foreldre som har møtt en aneurisme av MPP i deres barn. Spesielt akutt kan det være for barn som ønsker å besøke forskjellige idrettsseksjoner. Det er opp til kardiologen å bestemme om slike treninger er trygge for et bestemt barn, basert på størrelsen på aneurysmen og tilstedeværelsen eller fraværet av samtidige forandringer i hjertet.

Aneurisme MPP er ikke anbefalt for svært aktive sportslige aktiviteter med en høy grad av skader, men ordinær kroppsøving og, spesielt, vil utøve bare være nyttig, fordi de normalisere den generelle tonen, forbedre blodsirkulasjonen og bidrar til riktig dannelsen av det kardiovaskulære systemet hos barn.

Kontraindikasjoner til trening kan være arytmier, klager på smerte i hjertet, hjertebank, som ofte forstyrrer voksende ungdom.

Noen foreldre, derimot, har en tendens til å overgrense barnet fra alle aktiviteter, som er fundamentalt feil og skadelig. For det første, samtidig hemmet generelle fysiske utvikling, og for det andre - begrensning eller utelukkelse av kroppsøving i barnets liv kan føre til en endring i hans karakter, vaner, disiplin, fremme dannelsen av et mindreverdighetskompleks eller selvtillit tvil. Med en aneurisme av MPP er det viktig for foreldrene å skape slike forhold at barnet ikke anser seg syk, svak eller verre enn andre barn i teamet.

Medisin er angitt i nærvær av symptomer på kardiovaskulær dysfunksjon, medfødte sykdommer i utviklingen av bindevev, tilstedeværelsen av et åpent ovalt vindu. Den inkluderer:

 • Bruk av magnesiumpreparater;
 • Utnevnelse av midler som forbedrer trofisk hjertemuskel (med repolariseringsbrudd i myokardiet);
 • Antibiotisk terapi med hyppige inflammatoriske prosesser;
 • Antiarytmisk behandling for arytmier.

Magnesium er en viktig komponent i bindevev, som er nødvendig for dannelsen av kollagenfibre. I tillegg har den antiarytmisk effekt, fremmer bevaring av kalium inne i kardiomyocytter, slik at magnesiumpreparater danner grunnlag for patogenetisk behandling for aneurysmer av MPP og andre mindre hjerteanomalier.

Terapi med magnesiumpreparater består i utnevnelse av magnerot i 0,5 g tre ganger daglig i en uke, deretter 5 uker for 250 mg av legemidlet. Magne B6 administreres i løpet av en og en halv til to måneder, doseringen beregnes ut fra vekten av barnets kropp. I tillegg til magnesium er kaliumkaliumorotat indisert i en måned. Behandlingen av mikroelementer gjentas flere ganger i året.

For å forbedre myokardtrofisme brukes antioksidantbeskyttelse, membranstabiliserende effekt, L-karnitin, koenzym Q10 (kudesan), cytomak. Kursene i metabolsk terapi kan ta opptil 1-1,5 måneder og gjentas 2-3 ganger i året.

Vitaminterapi utføres i en og en halv til to måneder ved gjentatte kurs opptil tre ganger i året. Det er hensiktsmessig å bruke vitaminer fra gruppe B, nikotinamid, biotin.

Med intrakardial trombusdannelse, med risiko for emboliske komplikasjoner, er antiplatelet og antikoagulantia foreskrevet. Store aneurismer hos voksne pasienter med risiko for trombose kan også kreve blodtynningsterapi.

Operasjon med en aneurisme av MPP er sjelden vist. Behovet for gjennomføring kan skyldes nærvær av andre misdannelser i hjerte og ut av sine vaskulære kofferter, stor atrieseptumdefekt som griper hemodynamiske og utløp av blod foregår fra venstre mot høyre, noe som skaper forutsetninger for hjertesvikt.

Operasjonen for en aneurisme med blodutslipp og en økning i irreversibel hypertensjon i lungearterien er underbygget. I slike tilfeller er en defekt lukket eller plast påføres med syntetiske "patcher" som forhindrer at blodet kommer fra venstre atrium til høyre.

lukking av et hull i MPP, i tilfelle en åpenbar defekt eller ruptur av en aneurysm med alvorlige hemodynamiske lidelser

Spesifikke forebyggende tiltak for å forhindre en aneurisme forekommer ikke, og i nærvær er det viktig å opprettholde et sparsomt regime for å unngå fysisk og følelsesmessig overbelastning. En gang i året bør barn med diagnostisert aneurisme vises til kardiologen for å vurdere barnets generelle tilstand og endringene i septumet mellom atriene. I de aller fleste tilfeller går anomalien med en god prognose, påvirker ikke utviklingen av barnet og påvirker ikke den generelle forventede levetiden og kvaliteten.

Hva du trenger å vite om interatrialseptumets aneurisme

Aneurysm i den interatriale septum er en vanskelig sykdom - en hjertesvikt som ikke kan manifestere seg i mange år, men det kan påvirke kvaliteten på en persons liv gjennom hele livet fra fødsel til alderdom. I de tidlige stadiene er det vanskelig å diagnostisere, siden det oppstår uten symptomer. Det er viktig å bli advart om denne sykdommen, og til tider, uten hjelp utenfor, vil det være vanskelig å forstå dens finesser og symptomer. Løsningen på dette problemet er å søke på kvalifiserte spesialister som kan gi deg råd på nettstedet tjuefire av syv, du trenger bare å skrive inn spørsmålene av interesse i skjemaet under.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

En aneurysm av MPP er en anomali i strukturen i hjertemusklen, som er representert ved en sacciform fremspring, som vises på interventricular septum. I de fleste tilfeller er dette fremspringet dannet på stedet der vevet er mest utarmet og tynt. Denne sykdommen tilhører gruppen av små anomalier i utviklingen av hjertemuskelen.
Det er tre typer deformasjon av det interatriale septumet:

 • fremspring av en aneurisme mot venstre;
 • fremspring av en aneurisme mot høyre;
 • S-formet bøyning.

årsaker til

Til tross for at folk har kjent om denne sykdommen i lang tid, har det ikke vært noen alvorlige studier for hele denne tiden. I medisin er det flere teorier som forklarer hvorfor det kan oppstå. Den første faktoren som kan forårsake predisponering til en aneurisme av MPP, kalles forskere arvelighet. Den andre faktoren som er i stand til å provosere en slik sykdom - inne i hjertet ble dannelsen av forbindelsen destabilisert under den intrauteriniske utviklingen av barnet. Denne lidelsen utløses vanligvis av smittsomme sykdommer (intrauterin infeksjoner), noe som påvirket moren under fødselen av fosteret. Den tredje faktoren kan være lukning hos barn i deferentdelen av septum mellom høyre og venstre atrium.

Det fysiologiske grunnlaget for forekomsten av en aneurisme er tilstedeværelsen i et ufødt barn av et "vindu" - et ovalt hull i det interatriale septumet. Dette "vinduet" er lukket ved nyfødte først etter fødselen, men veggene på lokket er ikke lenger kondensert og er et sårbart sted. Når blodtrykket øker, kan det begynne å strekke seg og bøye seg - på denne måten oppstår en aneurisme av det interatriale septumet.

Symptomer på aneurysmer

Personer med denne anomali har som regel ingen spesielle klager, ifølge hvilke legen kan mistenke en slik sykdom. I de tidlige stadiene av aneurysmer må MPP ikke manifestere seg, men i en alder av 1-3 år, med retardasjon av psykologisk og fysisk utvikling, kan det være grunn til å mistenke denne sykdommen. Retardasjon av fysisk utvikling her er uttrykt i det faktum at barnet er vanskelig, neppe i stand til å få riktig vekt, som tilsvarer hans alder. Slike barn har økt predisposisjon til sesongmessige sykdommer, og belastningen på høyre hjertekammer øker, noe som kan forårsake overbelastning i lungesirkulasjonen.

I en eldre alder har barn som lider av en aneurisme under sine jevnaldrende, lav tilbøyelighet til fysisk anstrengelse, noen ganger kan de ha arytmier og smerter som oppstår i brystområdet. Et synlig fremspring i regionen der hjertemuskelen er lokalisert er karakteristisk. Det er muskelatrofi og blep av huden hos barn og voksne. Mens du lytter til hjertet, kan legen legge merke til en styrket tone; Systolisk murmur er ikke grov eller høy. Fra fysisk anstrengelse blir denne støy høyere.

Hos voksne, og spesielt hos eldre, kan det forekomme aneurysmbrudd. En pause er mulig når en person er utsatt for stress, alvorlig fysisk stress og direkte til hjerteskade.

Mange av våre lesere til behandling av hjertesykdommer bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

Dette gir ikke umiddelbare konsekvenser for menneskers helse, men det oppstår en defekt på bruddstedet, som man kan leve i mange år. Symptomer på brudd på hjertet anomali:

 • akutt smerte i deformasjonssonen;
 • palpabel ubehag i hjertet av muskelen;
 • økt tretthet i menneskekroppen;
 • hyppige forstyrrelser i hjertets arbeid.

Påvisning av en sykdom

Aneurysm i det interatriale septum diagnostiseres oftest med ultralyd (ultralyd), samt spesialister som bruker elektrokardiografi, datatomografi og NRM. Denne sykdommen kan diagnostiseres hos nyfødte ved ultralydsundersøkelse av hjertet, men den endelige diagnosen er kun utført ved differensial undersøkelse av det ovale vinduet i interventrikulær septum. For å pålidelig diagnostisere fremspringet i septumområdet skal det være 10 mm. Denne normen er betinget, siden fremspring større enn 5 mm også kan kalles en aneurisme.

Beregnet tomografi ved diagnosering av aneurysmen til interventrikulær septum gjør det mulig for en å bli informert om den aktuelle størrelsen og plasseringen av fremspringet i sonen av raffinerte vev.

Oppfølging av doktors hjerte er foreskrevet dersom det er mistanke om andre hjertesykdommer og patologier.

Aneurysme hos nyfødte og barn

En aneurisme av PMM hos spedbarn tilhører kategorien medfødte hjertefeil. Ofte oppstår det fra en arvelig bane, det vil si, at faren eller moren til et nyfødt lider av denne uregelmessigheten. I tillegg påvirker dannelsen av en slik hjertemuskelfeil hos barn den fysiske tilstanden til moren under graviditet, og til og med en sykdom som influensa kan forårsake dysfunksjon i utviklingen av barnets hjertesystem. Det er viktig, før graviditeten begynner å kurere alle smittsomme sykdommer i moren, for å redusere sjansen for fødsel av barn med anomali.

Fra de første dagene av et barns liv med en aneurisme, er det eneste symptomet som vil indikere en lidelse, den blåaktig hudfargen til babyen. Hvis aneurysmen til MPP er i området 10-15 mm, vil et slikt barn utvikle seg uten komplikasjoner. I forbindelse med større belastning på høyre ventrikel, på grunn av blodutløpet, vil hjertene til barn med denne patologien utvide grensene til høyre og oppover, noe som skyldes en økning i størrelsen på høyre atrium og lungekroppen. Arterialtrykk hos disse barna, vanligvis lavt. Opptil to år vil nyfødte ha hyppige respiratoriske sykdommer.

Gjennomsnittlig levetid er 40-45 år, men forventet levetid på 80 år og mer er ikke utelukket.

Men i alle fall, etter 40-50 år, får slike pasienter status som en ugyldig på grunn av økt trykk i lungene. Til tross for dette er en liten prosentandel (3-5%) av barn selvkorrigerende anomalier.

Etter å ha studert omhyggelig Elena Malysheva-metodene for behandling av takykardi, arytmi, hjertesvikt, vannkopper og generell gjenoppretting av kroppen - bestemte vi oss for å gi deg oppmerksomhet.

Ofte blir barn med en slik defekt i hjertemuskelen diagnostisert med kronisk lungebetennelse forårsaket av vedvarende åndedrettsproblemer. Mulig død av et barn med en aneurisme av inngrepsseptum i barndom. Med sekundær lungebetennelse eller revmatisme dør pasienter med denne anomali i 10% av tilfellene. Behandling av intervensjonsseptum er kun mulig dersom blodutløpet er stort. Korrigeringsoperasjonen består i å sy en feil eller etablere en syntetisk lapp på et svakt punkt i partisjonen.

komplikasjoner

Den viktigste komplikasjonen i en aneurysm er dens brudd, som imidlertid ikke har noen dødelige konsekvenser, er uforlignelig med hjertebrudd og påvirker ikke kraften til å pumpe blod. Krumningen av MPP kan forårsake komplikasjoner i hjertets arbeid og kroniske former for hjertesvikt. Det er også risiko for dannelse av en aneurysm av blodpropp (embolus), som når det er løsrevet, kan utløse et slag, men er ikke kritisk for forekomsten. Imidlertid, hvis fremspringet er mer enn 10 mm, har intervensjonen aneurisme en signifikant effekt på provokasjonen av embolien.

Når skillevegget går i stykker, som skjer i akutte former for aneurysm, kan det løsrevne embolet komme inn i spesielt viktige organer og provosere for eksempel et nyresvikt eller gangren.

behandling

I begynnelsen av sykdommen er det ikke nødvendig med spesiell behandling - verken medisinering eller umiddelbar behandling. Tilstrekkelig vil bestå av en permanent rekord med en kardiolog eller terapeut, gjennomgå nødvendige undersøkelser for å overvåke sykdommen og dens utvikling. Hvis imidlertid aneurysmens aneurisme øker utover normen (mer enn 10 mm), er det nødvendig å ta blodfortynnende medisiner, legemidler som normaliserer hjertet, justere rytmen og senke blodtrykket.

I tradisjonell medisin forekommer behandling av aneurysm:

 • røttene av marsh ayr;
 • rose hofter;
 • infusjon av valerian.

I de fleste tilfeller krever ikke aneurisme i interatrialseptum kirurgisk behandling i forbindelse med muligheten for komplikasjoner. Operasjoner utnevnes bare dersom utslippet er svært høyt, hvorfra irreversibel hypertensjon av lungene oppstår. Operasjonen i dette tilfellet består i korrigering av interventricular septum - suturering eller etablering av et ikke-syntetisk hypoallergenisk septum ved bruddstedet.

Når det gjelder den preventive behandling av en aneurisme - slike programmer til dags dato ikke eksisterer, men bruker de samme komplekse tiltak, som kan brukes ved profylaktisk behandling av myokardialt infarkt, ischemi og aterosklerose. Også, eksperter anbefaler ikke folk som lider av en aneurysm høy fysisk aktivitet og arbeid som kan forårsake alvorlig stress.

 • Har du ofte ubehagelige opplevelser i hjertet (stikkende eller begrensende smerte, brennende følelse)?
 • Plutselig kan du føle deg svak og sliten.
 • Konstant stiger trykket.
 • Om dyspnø etter den minste fysiske anstrengelsen, og det er ingenting å si...
 • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og ser på vekten.

Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi at du blir kjent med den nye teknikken til Olga Markovich, som fant et effektivt verktøy for behandling av hjertesykdommer, aterosklerose, hypertensjon og vaskulær rensing. Les mer >>>

Aneurysm av MPP hos voksne

Aneurysm av det interatriale septumet - hva er det? Hvor mye det er farlig og hva det er nødvendig å vite til de menneskene som har hørt en slik diagnose i deres adresse på legekontoret. Skal jeg bekymre meg? Dette er i vår artikkel.

En aneurisme av MPP er en patologi som er preget av fremspring av det interatriale septumet på stedet med sin største uttynding. Denne tilstanden er inkludert i gruppen av såkalte "small heart anomalies".

Grupper av små kardiale abnormiteter utgjør avvik i utviklingen av hjertet som kan forsvinne eller redusere gjennom hele livet til barnet. Ofte er anomali kombinert med en defekt av det interatriale septumet. I dette tilfellet kalles denne tilstanden medfødt hjertesykdom.

1 Mekanismer for aneurysmformasjon

Åpne oval åpning

I prenatalperioden i fosteret i septum mellom atriaen er et ovalt vindu. Gjennom dette vinduet er det blodutløp fra venstre atrium til høyre. Blodstrømmen fanger således ikke lungesirkulasjonen, fordi i denne perioden er det ikke behov for lungefunksjon.

Etter fødselen begynner babyens lunger å fungere, og det ovale vinduet lukkes (vokser). Hvis det ikke er fullstendig lukking av vinduet, dannes tynt bindevev på dette stedet, eller det er en kommunikasjon mellom atriene.

2 Komplikasjoner og sykdomsrisiko

I noen tilfeller kan aneurysmen til det interatriale septum oppføre seg ganske rolig og ikke utgjøre en trussel mot kroppen hvis dimensjonene er små. Imidlertid kan eksistensen hos voksne være ledsaget av følgende faktorer:

 1. Krenkelse av hjertets rytme.
 2. Tromboemboliske komplikasjoner. Denne komplikasjonen blir ofte observert når en atrial septal aneurysm kombineres med tilstedeværelsen av en kommunikasjon mellom atriene. Betingelser er opprettet for å svinge blodstrømmen i hullets område. Dette fører til dannelse av blodpropper, som kan strømme inn i hjernen med blodstrøm. Som et resultat kan en livstruende tilstand utvikle seg - en blokkering av hjerneskarene og som en konsekvens et slag.
 3. Aneurysm ruptur. Denne komplikasjonen kan skje når sykdommen følger med høyt blodtrykk. Dette er selvsagt et ugunstig faktum. Som et resultat av ulike følelsesmessige og fysiske overbelastninger mot bakgrunnen av hypertensjon, kan det oppstå en septal ruptur.

Gitt at trykket i atria er mye lavere enn i ventriklene, fører ikke pause til pasientens død. Denne tilstanden kan imidlertid forverre pasientens tilstand betydelig. Det er tegn på hjertesvikt som reduserer pasientens livskvalitet.

3 Prevalens og årsaker til sykdommen

Atrial septal defekt

Sykdommens utbredelse er 1% i befolkningen, og det er likestilt både hos menn og kvinner. Årsakene til utviklingen av en aneurysm av mpp kan deles inn i 2 store grupper:

1) medfødt. Genetisk (arvelig) lidelse, som manifesterer seg som et brudd på utviklingen av bindevev i prenatalperioden. Det forekommer hos 80% av ungdommene og kan ha både en systemisk og lokal (isolert) karakter.

I systemisk affeksjon av binde vevsforandringer kan observeres i mange organer og systemer - nyrer, øyne, nervesystemet, blodomløpet. Ofte er en aneurisme kombinert med en vegeto-vaskulær dystoni. Med den lokale naturen av involvering, påvirker prosessen bare den interatriale septum. Det andre alternativet er mye mindre vanlig.

4 Klassifisering av en aneurisme av MPP

Typer aneurysmer av MPP

Aneurysm av interatrialseptum er delt inn i 3 typer:

 1. R-type. Septumet bukker mot høyre atrium.
 2. R-L type. Utbulingen av septum går først til høyre og deretter til venstre.
 3. L-R type. Partisjonen beveger seg til venstre, og deretter til høyre.

Avhengig av tilstedeværelsen av et hull i partisjonen:

 1. Tilstedeværelse av meldingen til venstre og høyre auricles. I dette tilfellet blir blodet utløst i høyre atrium.
 2. Ingen melding.

5 Kliniske manifestasjoner hos voksne

Dyspné med fysisk anstrengelse

Det er en aneurisme av det interatriale septum eller ikke, avhenger av en rekke faktorer:

 • Aneurysm størrelse.
 • Størrelsen på det dekkede ovale vinduet.
 • Tilstedeværelse eller fravær av tegn på hjertesvikt.
 • Pasientens alder. Som regel, med alderen, forverres pasientens tilstand, da kroppens adaptive mekanismer slites ut.
 • Samtidige sykdommer (spesielt sykdommer i kardiovaskulærsystemet).

I lang tid lekker en aneurisme med et hull i voksne asymptomatisk. Dette skyldes det faktum at kroppen i lang tid kan tilpasse seg en slik belastning. Funksjonshjerteforstyrrelser kan være fraværende til voksen alder. Det eneste tegnet i denne alderen kan være et svakt lag i fysisk utvikling. På den tredje ti av livet kan det være lett trøtthet.

Som regel manifesterer en aneurisme av mpp av liten størrelse uten kommunikasjon mellom atriene seg. Hvis det er et åpent ovalt vindu med store dimensjoner, blir blodet utladet til venstre atrium. Denne tilstanden påvirker hjertearbeidet og manifesterer visse symptomer. Imidlertid er tegnene på sykdommen ikke spesifikke for denne sykdommen. Disse inkluderer:

 • Kortpustethet. Det er vanskelig for pasienten å puste inn - det er vanskelig. Denne tilstanden oppstår med fysisk aktivitet.
 • Hjertebank. Et symptom som utvikler seg under fysisk anstrengelse, som hjertets respons på økt oksygenbehov.
 • Rask tretthet. Denne tilstanden følger også med fysisk aktivitet.

6 Diagnose av sykdommen

Aneurysm av mpp (type R)

Som nevnt tidligere refererer aneurysmen til MDP til medfødte utviklingsmomenter. Derfor kan det oppdages uten vanskeligheter, selv i barndommen. En annen situasjon observeres hvis det var en progressiv strekk, så for første gang kan den ses i en mer moden alder.

De viktigste metodene for aneurysm diagnostikk er:

 • Ekkokardiografisk studie. Ultralydet i hjertet gjør det mulig å avsløre fremspringet i det interatriale septumet.

Når en aneurisme komplementeres av eksistensen av et åpent ovalt vindu, kan følgende metoder være informative:

 • EKG er den enkleste metoden. Elektrofysiologisk undersøkelse av hjertet bidrar til å se overbelastning av det rette hjertet. Også detekteres hjerterytmeforstyrrelser. I dette tilfellet kan du finne tegn på atrieflimmer.
 • Bryst røntgen. En aneurisme med et åpent ovalt vindu er preget av tilstedeværelsen av et spesifikt symptom på røntgenbildet - "pulsering av lungens røtter".
 • Ekkokardiografisk studie. Som med en aneurisme uten en melding, er denne metoden svært viktig for å diagnostisere et åpent ovalt vindu. Takket være denne metoden kan man se svirling av blodstrømmen i hullets område. Ventilforstyrrelser kan også påvises.

Instrumentdiagnostikk kan også suppleres med følgende metoder:

 • Transesophageal ultralyd.
 • Transthoracisk ultralyd.
 • Datatomografi.
 • Hjertekateterisering.

7 Aneurysm behandling

Behandling av en aneurisme hos voksne kan være både medisinske og kirurgiske.
1) Narkotikabehandling - det er ikke-spesifikt. Det brukes også når kirurgisk behandling ikke er angitt. Legemidler som kan brukes gjelder for forskjellige grupper.

 • Preparater som stimulerer dannelsen av kollagen.
 • Vitaminer i gruppe B.
 • Mikroelementer - Cu, Zn, Mg.
 • Legemidler som påvirker hjerterytmen.
 • Legemidler som forhindrer dannelsen av blodpropper.

Imidlertid er slik behandling ikke-spesifikk. Som regel må pasienter som ikke trenger kirurgisk behandling, konstant overvåke en kardiolog eller terapeut. De bør gjennomgå en ultralyd av hjertet hvert år for å overvåke tilstanden til aneurysmen.

Pasienter anbefales generelle styringsforanstaltninger. Det er ønskelig å observere regimet av arbeid og hvile for å unngå følelsesmessig og fysisk overbelastning. Det er viktig å overvåke blodtrykksnivåene. Et viktig poeng er også forebygging av infeksjoner, som har en negativ innvirkning på kroppen.

Occluder for å lukke MPP defekten

2) Kirurgisk behandling er indikert med en aneurysmstørrelse på over 10 mm og ledsaget av et brudd på hjertefunksjonen. Hovedmetoden for kirurgisk inngrep er styrking av en aneurisme med syntetisk materiale. Hvis det er en åpning i partisjonen, kan den lukkes på følgende måter:

 • Suturering. Utført i tilfelle et lite hull.
 • Setter en syntetisk oppdatering.
 • Endoskopisk måte å lukke vinduet ved hjelp av spesielle enheter.

Aneurysm av MPP (interatrial septum) - hva er det, er det mulig å gå inn for sport?

En aneurisme av MPP (AMPP) er en patologisk tilstand av det interatriale septumet (MPP), hvor dets vegger stikker ut i nivået av det ovale vinduet i venstre eller i det høyre atrium.

For aneurisme er krumningen av septum mellom atria mer enn ti millimeter.

Ved mindre krumning er det tatt som norm hvis det ikke ledsages av patologiske forhold i hjertet. Hvis avbøyningen av veggen er ubetydelig, er ikke behandling nødvendig, det er bare nødvendig å gjennomgå regelmessig undersøkelse hos kardiologen.

Denne typen patologi i hjertet er ganske sjelden og forekommer hos mindre enn en prosent av mennesker. Aneurysm i septum mellom atria refererer til små hjerteanomalier som ikke forstyrrer blodsirkulasjonen i stor grad og ikke fører til funksjonsfeil i hjertet.

klassifisering

Klassifisering av en slik sykdom, som en aneurisme av septumet mellom atriene, forekommer i form av sin krumning.

Det er tre hovedform for krumning av MPP:

 • Avvik i venstre atrium. Fremspringet til MPP fra høyre til venstre;
 • Avvik i høyre atrium. Bakover fremspring bakover. Denne avviken er den vanligste;
 • Avviket i form av et brevS. Med denne typen aneurisme bøyer MPP nedover i en retning, og fra toppen til den andre. Det er farligere enn de to andre.

Også oppdelingen i underarter forekommer i henhold til modusen for aneurysmutvikling.

Formen av aneurysm i den interatriale septum

Blant dem er:

 • medfødt. Brudd på normal MPP forekommer når hjerteoppbygningen dannes i utviklingsstadiet i livmor;
 • Anskaffet. Denne type aneurisme blir anskaffet i løpet av livet, under påvirkning av patologiske forhold i hjertet, som påvirker forskyvningen av MPP.

Hvordan utvikler medfødt og oppkjøpt AMP?

Diagnostikk av medfødt aneurisme av sårbarhetens aneurisme mellom atriene skjer med en planlagt undersøkelse av det nyfødte. Den utvikler seg i henhold til følgende prinsipp. I fosterets MPP, som ligger i mors mors liv, er det et hull som heter det ovale vinduet.

Ved normal utvikling av barnet vokser det opp etter at barnet ble født.

I patologiske tilfeller kan det ikke lukkes helt eller lukkes ikke av et tett lag av vevformasjoner, noe som fører til at de strekker seg og dannelsen av en aneurisme mellom atrialseptaen.

Diagnosen av den oppkjøpte formen av en aneurysm i septum forekommer i de fleste tilfeller hos mennesker etter femti år. Fremdriften av det kan provosere ulike hjertesykdommer eller aldring av kroppen.

Hva provoserer AMPP?

De endelige faktorene som påvirker brudd på MPP er ikke fullt bestemt.

Hovedfaktoren som provoserer septumets aneurisme mellom atria, er ikke den tidlige overgrowth av det ovale vinduet. Når dette vinduet er vokst opp i opptil ett eller to år, kan det under påvirkning av blodstrømstrykk stige i en eller annen retning.

I de fleste tilfeller er tilstedeværelsen av en aneurisme kombinert med en strukturell brudd på det interatriale septumet.

Legene antar også effekten av eksterne og interne faktorer som venter fosteret, under utviklingen i moderens livmor.

Åpne ovalt vindu

Disse omfatter infeksiøs opprinnelse av sykdommen, dårlige miljøforhold, virkningen av stress, oksygenmangel hos fosteret, så vel som en mangel på vitaminer og mineraler inntak under graviditet.

Hos barn under 7 år med et åpent ovalt vindu er det et uventet utseende av en aneurisme. Etter deres utseende på lyset bestemmer strukturfeilen i MPP, men ikke diagnostiserer en aneurisme.

På grunn av rask overgrowth av det ovale vinduet, dannes en sagging av veggen til den ene siden.

Hos voksne i alderen kan utseendet på en aneurisme forekomme etter omfattende død av hjertemuskulaturens vev, men slike tilfeller registreres svært sjelden.

Slagringen av veggen i en eller annen retning påvirker ikke symptomene og løpet av aneurismen. Men i de fleste tilfeller oppdages sankningen av MPP til høyre oftest. Dette skyldes at trykket i venstre atrium er større, noe som kan påvirke den uutviklede veggen.

Endring i blodsirkulasjonen i hjertet skjer ikke alltid. Hvis det ikke er noen strukturell deformasjon av MPP, og veggdebøyningen ligger innenfor det normale området, vil blodsirkulasjonen i hjertet være normal.

Hvis defleksjonsveggen er tilstrekkelig stor, den mulige kompresjon ventil, og med full skala aneurismen sprenges tømming av hjertekamrene, noe som fører til brudd av høyre ventrikkel fylle- og sirkulasjonsproblemer.

Hjerte med atriell septal defekt til innhold ↑

symptomer

I kliniske manifestasjoner spiller en viktig rolle i forbindelse patologisk tilstand av hjertet, snarere enn i retning av veggene av avvik er: strukturelle forandringer av hjertet, i den åpne ovale vindu og andre hjertesykdommer som fører til funksjonssvikt.

I overveiende tilfeller viser en aneurisme av MPP, som ikke er ledsaget av andre patologier i hjertet, ingen åpenbar symptomatologi. Dette fører til at det er umulig å mistenke en aneurisme på pasientens klager.

Diagnostikk av denne patologien til MPP er mulig ved rutinemessig undersøkelse. Men ikke hver undersøkelse utnytter en ultralydundersøkelse av hjertet, slik at en person i lang tid kan leve med denne hjertesvikt og ikke mistenker det.

Hos barn påvirker utviklingen av en aneurisme ikke barnets overordnede utvikling, og i alle henseender vil det ikke være forskjellig fra barn i sin alder. Hos barn med avvik fra veggen til høyre side registreres uregelmessig hjerteslag oftere.

Dette skjer fordi, når det høyre fremspring WFP, skaper mer trykk på hjertemuskelen av høyre forkammer, der er elementer som er ansvarlige for leding av elektriske impulser.

Påvirkningen på stedene som syntetiserer rytmer, fører til brudd på hjertefrekvensen.

Symptomer hos nyfødte oppstår hvis barnet har samtidig hjertefeil. I andre situasjoner kan manifestasjon av symptomer forekomme med hormonelle forandringer i kroppen, under ungdomsforandringer i kroppen, under påvirkning av fysisk anstrengelse.

De viktigste symptomene hos barn kan være:

 • Accelererende hjerterytme;
 • Blå nyanse i området mellom nesen og leppen;
 • Kraftig pust når du spiser et spedbarn;
 • Lav fysisk utholdenhet i spill, bading osv.
 • angst;
 • tearfulness;
 • apati;
 • Søvnforstyrrelser;
 • Tap av appetitt.

For barn av ungdom, hvem har hormonelle endringer, belastninger i skolen, mens du spiller sport, vises følgende symptomer:

 • Patologisk akselerasjon av kardiale sammentrekninger;
 • Rask tretthet;
 • Avvik fra hjerterytmer;
 • Ubehagelige opplevelser og fading i brystet;
 • Noen ganger er det smerte i hjertet;
 • svimmelhet;
 • Symptomer VSD: økt svette, svimmelhet, bevissthetstap, kvalme;
 • Smerte i magen;
 • Forstyrrelser i mage-tarmkanalen;
 • hodepine;
 • Et konstant ønske om å sove.

Hvis aneurismen er ledsaget av strukturelle mangler i septumet, da er hovedsakelig følgende symptomer manifestert:

 • Kraftig puste;
 • Avvik fra hjerterytmer;
 • Konstante sykdommer i lungene og bronkiene, inflammatoriske.

Manifestasjonen av symptomer kan være, som i en attributt, og samlet av flere samtidig. Hvis du finner en av dem, kontakt legen din med det samme.

Mulige komplikasjoner

Ved skala størrelser av en aneurysm av MPP, kan avvik forekomme. De manifesteres i de fleste tilfeller hos ungdom og eldre mennesker.

De inkluderer:

 • Mangelfullhet i hjertet av 1. grad;
 • Hjerteforstyrrelser;
 • Lavt blodtrykk;

Den mest farlige formen for avvik i en aneurysm er brudd på septumet mellom atriene, på utgangspunktet for fremspringet. Ved en pause, i stedet for strukturforstyrrelser, dannes en defekt som påvirker hjerteets ytterligere effektivitet.

Når MPP rupturer på grunn av en aneurysm, forekommer dødelig utfall ikke umiddelbart, kun hjertesvikt og brudd på hyppigheten av hjertemuskulær sammentrekning fremgang.

Risikofaktorer for brudd på aneurysmen i det interatriale septumet

Rupturen av septum mellom atria kan utvikles hos barn og i ungdomsår, med følgende faktorer:

 • Størrelsen på MPP-fremspringet er stor;
 • Tilstedeværelse av overvekt i barnet;
 • Overtredelse av riktig søvn;
 • Konsekvensen av alkoholholdige drikker, kraft ingeniører, sigaretter;
 • Påvirkningen av sterk fysisk anstrengelse, ikke karakteristisk for barnet. Spesielt, hvis de begynner bratt, uten forberedelse;
 • Forstyrrelse av sunn mat.

I mange tilfeller, for brudd på en aneurisme av MPP, er det nødvendig med en kombinasjon av flere av de ovennevnte faktorene.

Med hensyn til den voksne kategorien av mennesker, har de et gap fremkalt av alle de ovennevnte grunner, samt stressende effekter og normal aldring av kroppen.

diagnostikk

Diagnose av en slik sykdom som en aneurysm av MPP skjer ved hjelp av ultralydundersøkelse av hjertet (ultralyd). Denne prosedyren har ingen kontraindikasjoner, forekommer uten forstyrrelser i menneskekroppen og kan brukes til både voksne og spedbarn.

For å gjennomgå undersøkelse tar pasienten klærne over midjen og ligger horisontalt på sofaen. Etter dette smelter legen saken med en spesiell gel, for bedre konduktivitet av ultralydbølger og begynner undersøkelsen.

Resultatene fra sensoren vises på skjermen, som gjør det mulig å visuelt vurdere hjertets tilstand.

Etter det spør legen å vende seg til venstre for å få et bilde fra en annen projeksjon. Det er bedre å ha et håndkle eller kluter for å fjerne fra legemet, etter prosedyren.

Ultralydundersøkelse av hjertet bidrar til å bestemme ikke bare aneurysmen til septumet mellom atriene, men også mange andre patologiske forhold i hjertet.

behandling

Til fremspring av MPP, som ikke er ledsaget av et åpent ovalt hull, er det ikke nødvendig med medisinering. Det brukes bare hvis AMPP provoserer en sterk reduksjon i trykk, brudd på hjerterytmer og hjertesvikt.

Oftest, for behandling av komplikasjoner provosert av fremspring av MPP veggen, er følgende legemidler foreskrevet:

Les Mer Om Fartøyene