MR og MRA av intracerebrale aneurysmer

Willis sirkel i MR angiografisk bilde.

Intracerebrale aneurysmer er en patologisk utvidet vaskulær vegg i et oftalmisk område. Utvidelsen kan være sccular eller spindelformet (fusiform). Aneurysmer er i de fleste tilfeller medfødt, og av og til observert og ervervet (traumer, aterosklerose eller infeksjon). Aneurysmer finnes bare i noen få prosent av intrakraniell patologi. Imidlertid er flere aneurismer tilstede hos en tredjedel av pasientene, bilaterale når 8-10% av dem. Aneurysmer er oftere funnet i en alder av ca 40-50 år. I barndommen er aneurysmer sjeldne og forbundet med bindevevssykdommer. Hos kvinner er aneurysmer hyppigere enn hos menn, og står for 60-80% av tilfellene.

Omtrent 30% av intrakraniale aneurismer lokalisert i de fremre delene av kretsen av Willis i ZSoA - 25% CMA - 20%. I arteriene til VBB detekteres ca. 10-15% av aneurysmer.

Mer enn 90% av aneurysmene opptrer på tidspunktet for subarachnoid blødning (SAH). Sistnevnte refererer til akutte forhold som krever kirurgisk inngrep, og gir den høyeste frekvensen av dødsfall. Ueksploderte aneurysmer kan forebygges og relativt trygt betjenes. Dermed bør udiagnostisert aneurisme betraktes som en livstruende tilstand. Alarmerende kliniske symptomer tjener episode subarachnoidal blødning, alvorlig hodepine av ukjent etiologi omtrent 35% av tilfellene), nedsatt funksjon av kranienerve, som kan være en manifestasjon av masseeffekt (omtrent 10% av tilfellene), forbigående iskemisk ingen åpenbare forbindelse med aterosklerose, endokarditt eller vaskulitt hos anamnese i kombinasjon med nevrologiske symptomer. I nærvær av en aneurisme i nære slektninger og polycystisk nyresykdom er også vist i undersøkelsen på grunn av genetisk predisposisjon.

Aneurysmer diagnostiserer dsA, MR og MRA, CT og KTA. Røntgen angiografi har den fordel at den ikke er avhengig av egenskapene til blodstrøm og har en høy romlig oppløsning. Det kan ikke velges som en screening prosedyre på grunn av invasiveness, kompleksitet og kostnadseffektivitet av prosedyren. MRI og MRA de mest egnet for screening av unruptured aneurismer, da følsomheten av fremgangsmåten vanligvis overstiger 95%. Imidlertid blødning skjuler aneurisme, så den standard metode for påvisning av SAH i den akutte perioden er CT, CTA og utfyller dets lokalisering aneurisme med over 90% nøyaktighet.

Aneurysmer av stor størrelse er detektert med MR for det karakteristiske fraværet av et signal fra rask blodgass. Imidlertid gir ikke bare en aneurisme, men også selve skipet et signal. Kompakt beinvev, kraftig gipointensivnaya, kan simulere en aneurisme, for eksempel en fremadrettet prosess i en tverrsnitt. MRA er et viktig tillegg til MR, da det viser aneurismer med en diameter på til og med 3-4 mm.

Sacrificial aneurysmer er vanligvis lokalisert i området av karoten siphonen og er synlige i MR-en i hjernen i denne regionen på grunn av det karakteristiske mangel på signal. De beveger seg vekk fra den indre halsen vinkelrett på siden ("som bær"). For dem er virvelblodstrømmen i midten typisk, noe som fører til en "defekt" inne i aneurismen på MRA.

MR i hjernen. "Paraclinoid" aneurisme av ICA. Aksial T2-vektet MRI (pil) og 3 D TOF MRA, gjenoppbygging i det skråplanet.

Spindelformede aneurysmer virker verre på MPA fordi de har en sakte veggblodstrøm. På den annen side er parietal trombus alltid lys på konvensjonell T1-vektet MR i hjernen, noe som bidrar til å finne denne typen aneurisme. Raskt blodgass i det forstørrede karet er ganske tydelig synlig på konvensjonell hjernen MR, noe som gjenspeiler proton tettheten. Spindelformede aneurysmer oppstår i forbindelse med lokale endringer i hemodynamikk hos pasienter med aterosklerose.

"Bifurcation" aneurysmer finnes i steder av bifurcation av den indre halspulsåren og bifurcation av den midtre cerebrale arterien. Med MR i hjernen og spesielt MRA, ligner de sakkulære aneurysmer, men utløpet av blod fra dem går ikke til det samme fartøyet, men til de utgående fra hovedet.

"Terminal" aneurysmer utmerker seg ved at de ligger i enden av fartøyet i en rett linje. Et typisk eksempel er den primære aneurysmen til hovedartarien, godt synlig på hjernens sagittale MR.

MR i hjernen. Terminal aneurisme av hovedarterien (pil). Sagittal T1-vektet MR.

MR i hjernen. Delvis trombosert aneurysm OA, slagtilfelle. Sagittal T2-vektet MR.

En aneurisme av enhver type, hvis den overstiger 2,5 cm i diameter, er klassifisert som "gigantisk". De utgjør 5-8% av alle aneurysmer og er svært dødelig høye. Typisk lokalisering av gigantiske aneurysmer: BCA (ca. 60%), PSA (10%), SMA (10%) og PA (5%). Klinisk manifesteres gigantiske aneurysmer ved masseffekt (70-75%), SAK (ca. 25%), hemiparese, anfall og sekundær iskemi (2,5%). Sistnevnte er knyttet til migrering av en intra-aneurysmal trombus. På normale tomogrammer inni dem er det alltid et blandet signal da det er trombi, rundt er det en liten sone av ødem. Til tross for den store størrelsen på standard 3D TOF angiogrammer, er det ikke mulig å se en gigantisk aneurisme. Dette skyldes trombose eller langsom blodgass i den. I dette tilfellet hjelper kontrasterende eller fasekontrastteknikk.

MR i hjernen. Delvis trombosert gigantisk aneurisme av hovedarterien. Langsom blodgass. Sagittal T2-vektet MR og T1-vektet MR med kontrast. Øk sone av interesse.

MR i hjernen. Delvis trombosert gigantisk aneurisme av ICA. Aksial T2-vektet SE og FLAIR MRI, sagittal og koronal T1-vektet MR, 3 D TOF MRA, rekonstruksjoner i de aksiale og koronale planene.

Noen lokaliseringer av aneurysmer har sine egne særegenheter. Således, med hjernens MR i området med den fremre tilbøyelige prosessen, bestemmes "paraclinoid" (karotid-oftalmisk) aneurismer. De befinner seg på EVAs sted i hulskinnet og går ofte inn i subarachnoidrommet. Disse aneurysmene er forbundet med en særlig høy risiko for blødning. Med subarachnoidal lokalisering er det nødvendig å fjerne den fremre tilbøyelige prosessen under operasjonen. Med en intradural plassering kan prosessen ikke fjernes.

Variant aneurisme kan betraktes som dolichoektasi av hovedartarien. Videre er den langstrakt og utvidet, noen ganger er dens grener utvidet, dens forgrening ligger over suprasellar-sisternen. Dolihoektaziya main artery manifesterer masseffekt - parese VII eller V par av kraniale nerver (opptil 60% av tilfellene) og vertebrobasilarinsuffisiens.

En spesiell type aneurisme er aneurysmen til den cavernøse sinus (carotid-cavernous fistel), som er en unormal kommunikasjon mellom ICA og den cavernøse sinusen (CS). Fistelens etiologi kan være medfødt, en konsekvens av spontan ruptur av ICAs aneurisme eller brudd med CCT. Aneurysmen til CS er delt inn i en rett linje, når det er en direkte kommunikasjon mellom ICA og CS, og indirekte, når meldingen går gjennom duralarteriene. Sistnevnte kan spontant lukke. Klinisk manifesteres aneurisme av COP ved synshemming, ptosis, hypertrofi av visuelle muskler. På hjernens MR er aneurysmen til CS lett oppdaget av forstørret sinus, utvidelse og tortuositet av den overlegne visuelle venen. Diagnosen er bekreftet av en selektiv carotid DSA.

MR i hjernen. En aneurisme av den cavernous sinus (carotid-cavernous fistel). Aksial T2-vektet MR. Øk sone av interesse.

Den største faren for brudd på aneurysmer, som allerede nevnt, er forbundet med blødning. I den første dagen er blod hypertensive på T1 og T2-vektet MR i hjernen. Tilsynelatende skyldes dette en økning i proton tettheten. Sistnevnte balanserer raskt, og i tre dager ser blodet seg isointensivt eller til og med hypointensivt. I disse betingelser MR blødning diagnose mer vanskelig og er mistenkt for å være foretrukket CT, øke tettheten ved hvilken proteinet er forbundet med å gå ut.

Aneurysm-brudd ledsaget av akutt subaraknoid blødning betraktes noen ganger som en relativ kontraindikasjon for MR-angiografi. Dette skyldes det psykologiske stresset som skyldes oppholdet i magneten og lyden av gradienter. Konsekvensen er en ekstremt uønsket økning i blodtrykket. I tillegg er følsomheten for MR-angiografi for å oppdage kilden til blødning svært lav. Hvis det ikke desto mindre er bestemt å gjøre MR angiografi, så skal fasekontrastteknikken gis preferanse, da ved bruk er hematom mindre gjemt av aneurisme. I en rekke tilfeller, med MR-angiografi, er det mulig å bestemme vasospasmen som følge av blødning, men transcranial dopplerografi er å foretrekke for dette formålet. Vanligvis manifesterer vasospasmen mellom 5 og 12 dager fra aneurysmbrudd. Det er en sammenheng mellom alvorlighetsgraden av blødning og graden av vasospasme. Sistnevnte kan føre til iskemiske slag.

Ved MR i St. Petersburg, bruker vi (ved Polenov Research Institute of Neurosurgery eller et åpen type apparat) hele diagnostikkomplekset til å oppdage aneurysmer. I første fase av MR og MRA i screening og KTA og DSA for bekreftelse.

MR og MRA i hjernen

I DTMTs private senter, professor Kholin A.V. Personlig diagnostiserer en åpen type enhet på en MR på onsdager. MR i St. Petersburg av frykt for begrenset plass og MR med stor vekt. Du kan lage en MRI av hodet billig og for aksjer.

CT eller MR: Hva bestemmer hjernens aneurisme bedre

For folk som ikke har bred kunnskap om medisin, ser det ut til at metodene for å undersøke kt og mrt er de samme prosedyrene. Men det er en forskjell mellom dem. Bare skanningssystemet kombinerer dem med en lag-for-lag-metode. Og de er forskjellige på mange måter.

Generell oversikt

Når man snakker om prinsippene for virkningen av MR og CT, som brukes til hjernens undersøkelse, er det verdt å merke seg at utad er enhetene veldig like. De representerer en smal sofa som inngår en stor rørformet struktur. Men fenomenene de utforsker er forskjellige.

Det første forskningsapparatet fungerer på grunnlag av magnetfelt. Elektromagnetiske poler er rettet vinkelrett på det aktive feltet. Resonans oppstår på grunn av oscillasjon av atomer. Dermed styres instrumentet. Som et resultat av prosedyren overføres data til et bilde av tredimensjonal kvalitet.

Den andre fungerer på grunnlag av røntgenstråling. I prosessen med å studere hjernen begynner skanneren å utføre rotasjonsbevegelser rundt hodet, mens man skanner orgel fra forskjellige vinkler. Bilder overføres til datamaskinen og behandles. Som et resultat kan legen observere bildet i tredimensjonal kvalitet.

Funksjoner av CT

Med hjelp av enheten kan du finne aneurysmer eller andre patologier. Tilstedeværelsen av unormale formasjoner overføres til bildet i form av lyse flekker. Resultatet er oppnådd i forbindelse med det faktum at tettheten i hjernevævet øker, det gjenkjennes av enheten.

Alle avvik kan bare deklareres av en radiolog. Pasienten sender en test til pasienten som etter undersøkelse kan påta seg betennelse i pasienten.

Funksjoner av MR

Denne enheten avslører også unormale neoplasmer. Men forskjellen fra en annen enhet er at signalleveransen avhenger av hvor intensivt signalene mottas. Dette signalet leverer hydrogenet inneholdt i hjernen.

Bone og fettvev kan ikke levere så sterke signaler, slik at tilstedeværelsen av atomer i hodefluidet er veldig lett å bestemme. Patologiske områder overføres til bildet som mørke områder.

Apparater for MR

vitnesbyrd

For at pasienten skal bli sendt til en MR- eller CT-skanning, bør han vise abnormiteter som forårsaker mistanke om patologien i hjernen. Til slike problemer med helse bære:

 • svulster;
 • brudd på blodtilførsel;
 • tilstedeværelsen av lesjoner;
 • mistenkte abnormiteter i organets tilstand.

Bruke enheten bestemmer oftest aneurysmer. Det er denne metoden som garanterer deres presise bestemmelse.

Kontra

Siden disse enhetene er undersøkelsesmetoder som påvirker kroppen gjennom bestråling, er det naturlig at det er visse kontraindikasjoner for prosedyrene.

Det er stråling som er grunnen til at det er umulig å gjøre en hjerneundersøkelse for kvinner som pleier og pleier et barn.

Også en studie er utelukket dersom pasienten mistenkes for å ha følgende patologier:

 • hvis pasienten har metallobjekter i kroppen sin (eiker, kuler, disker, etc.);
 • klaustrofobi;
 • når det er en elektronisk enhet i kroppen;
 • noen typer psykisk sykdom;
 • kroppsvekt over 2 hundre kilo.

For å unngå risiko må pasienten gjennomgå en grundig undersøkelse før en eller annen prosedyre begynner.

Apparat for datatomografi

Forskjeller mellom enheter

Hvis pasienten ønsker å vite hva som er bedre enn mrt eller kt, så er det nødvendig å forstå hvordan man adskiller seg fra den andre. Egenskapen til dette øyeblikket er ikke driften av enheten, men i hvilke indikasjoner tildeles den sin passasje.

Hvis vi snakker direkte om undersøkelsen av hjernen, vil det være bedre å analysere for mrt. Fordi denne enheten tydeligere reflekterer myk vev eller sirkulasjonssystemet, som kan forårsake en aneurisme. Og det er bedre brukt til undersøkelse av beinvev.

Også, doktorens beslutning, som er bedre å holde, MR eller CT-skanning, kan påvirke pasientens kontraindikasjoner. Så, hvis pasienten har metallobjekter i kroppen eller noen elektroniske enheter, kan magnetisk tomografi ikke utføres. Disse elementene kan føre til funksjonsfeil i enhetssystemene, samt svikte og påvirke menneskers helse negativt.

aneurismer

I hjernen regionen kan patologiske formasjoner som aneurysmer utvikle seg. Denne anomali som oppstår i blodårene. De danner en blokkering, som øker og akkumuleres med blodfluidet.

Siden en aneurysmbrudd er svært farlig, kan rettidig diagnose redde en persons liv. Hvis undersøkelsen ikke utføres, kan trykket i neoplasma føre til ulike fysiske, psykologiske og mentale unormaliteter. Maskinvare diagnostikk

Diagnose av en aneurisme i hjernen utføres ved hjelp av en av enhetene: MR og CT. Ved hjelp av datatomografi er en full undersøkelse tilgjengelig, samt en undersøkelse av konsekvensene av en aneurysm som brytes. Basert på resultatene av denne analysen, antas det om det er fare for at svulsten vil briste.

For å nøye studere tilstanden til blodkarene i hodet, kan spesielle stoffer bli introdusert i blodet, som, når de bestråles, tydelig skiller seg ut mot bakgrunnen av alle vev. Resultatet av denne undersøkelsen gir de mest nøyaktige dataene om patologienes størrelse og dens plassering.

Magnetisk bestråling gir legen mer nøyaktige resultater, noe som gjør det mulig å vurdere plasseringen av karene i hodet. Ved hjelp av denne metoden studeres formen og størrelsen på blokkering. En definisjon av blødning, i tilfelle av aneurisme, er også tilgjengelig.

Aneurysm av aorta, hjerne og kar

Tilleggsinformasjon

På hvilken måte diagnostikk vil bli utført, avhenger ikke bare av legens indikasjoner, men også på pasientens ønske. Naturligvis kan en lege anbefale å gjennomgå en bestemt studie, men valget er fortsatt for pasienten.

Forskjellene mellom enhetene inkluderer kostnadene ved prosedyrene. CT har en lavere pengeverdi enn en MR. Dette er knyttet til det faktum at dyrere enheter er nødvendige for driften av den andre enheten. Det er også et annet tidsintervall. Røntgenskanning utføres tre ganger raskere enn en magnetisk undersøkelse. Noen ganger, for å få det nøyaktige resultatet fra enheten, vil verken den materielle tilstanden til pasienten eller hans fritid spille en rolle. Kontraindikasjoner og individualitet i hvert tilfelle kan påvirke.

Aneurysm av cerebral fartøyer: årsaker, tegn, konsekvenser, operasjon

Blant sykdommene i hjerneskarene kan en aneurisme skyldes den farligste. På grunn av endring i fartøyets struktur, mister den sin elastisitet, noe som resulterer i brudd med blødning i subaraknoidregionen eller hjernestoffet. En aneurisme av cerebral fartøy fører til alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser, dødelig utfall. Neoplasma i karet blir gradvis fylt med blod, øker i størrelse. I tillegg til brudd på aneurysmen representerer selve faktumet av deformasjon av fartøyet også en fare. Et konvekst område kan trykke på hjernevæv, nerver.

Aneurismen har en spesiell struktur som bestemmer den høye risikoen for brudd. Den naturlige tre-lags strukturen i arterien er bare bevart i formasjonens hals, den mest solide er nettopp dette nettstedet. I veggene i kroppen av dannelsen av den elastiske membranen er allerede ødelagt, er det ikke noe muskellag. Den tynneste delen av aneurismen er kuppelen dannet av fartøyets intima. Her er det revet og forårsaker blødning.

Hjernens aneurisme: Typer

Aneurysmer i hjernen er forskjellige i form, størrelse og type. Formasjonene kan være spindelformet, saccular, lateral, bestående av flere kamre og en. Den spindelformede aneurisme er dannet etter utvidelsen av en viss del av karvegveggen. En lateral aneurisme er preget av dens formasjon på fartøyets vegg.

Giant formasjoner er vanligvis plassert i bifurcation området, som passerer gjennom halshulen sinus i halsen, nå 25 mm. Liten formasjon har en størrelse på opptil 3 mm. Risikoen for blødning øker kraftig med en økning i størrelsen på aneurysmen.

Det er akseptert å skille to hovedtyper av formasjoner i hjernens kar: arteriell og arteriovenøs.

Arteriell aneurisme

Når veggene i arterielle kar er utstøpt som en kule eller en sac - det er en arteriell aneurisme. Plasseringen av disse formasjonene blir oftest en sirkel av Willis-sirkler i basen av skallen. Det er der at arteriene grener så mye som mulig. Allokere flere, enkle, gigantiske, små formasjoner.

Arteriovenøs aneurisme

Når hjernens venøse kar er utvidet og danner en tangle, er dannelsen en arteriovenøs aneurisme. Ved kommunikasjon av venøse og arterielle kar kan denne typen aneurisme utvikles. I blodårene er blodtrykket lavere enn i arteriene. Arterielt blod utvises under stort press i venene, på grunn av hvilke veggene ekspanderer, deformeres, forekommer aneurysmer. Nervesvev er utsatt for kompresjon, blodforsyningen til hjernen er forstyrret.

Aneurysm av venene til Galena

Sjelden er det en aneurisme av venene til Galen. En tredjedel av arteriovenøse misdannelser av små barn og nyfødte står for denne anomali. Denne utdanningen er dobbelt så vanlig blant gutter. Prognosen for denne sykdommen er ugunstig - et dødelig utfall oppstår i 90% av tilfellene i barndom, nyfødte perioden. Ved embolisering gjenstår en høy dødelighet - opp til 78%. Symptom er fraværende i halvparten av de syke barna. Det kan være tegn på hjertesvikt, hydrocephalus utvikler seg.

Sacral aneurisme

En rund sac med blod ligner visuelt en sakkulær aneurisme. Det er festet til gren av gren av blodkarene, hovedarteren ved nakke. Denne typen aneurisme er mest utbredt. Den utvikler oftest i hjernen. Det oppstår vanligvis hos voksne. Typisk utdanning er liten i størrelse, mindre enn 1 cm. Den er strukturelt preget i den av bunn, kropp og nakke.

Symptomer på sykdommen

Symptomologien til aneurysmen avhenger stort sett av stedet på fartøyet hvor den befinner seg. Aneurysm Symptomer:

 • svakhet;
 • kvalme;
 • Forverring av synet;
 • lysskyhet;
 • svimmelhet;
 • Brudd på tale;
 • Problemer med hørsel;
 • Nummenhet på den ene siden av kroppen, ansiktet;
 • hodepine;
 • Dobling i øynene.

Det er lettere å identifisere utdanning på scenen av dets brudd, når skiltene er mer uttalt.

Paroksysmal hodepine

Lokal smerte i hodet av forskjellig intensitet, som gjentas i ett område, er karakteristisk for en aneurisme av cerebral fartøy. Når den basilære arterien er skadet, oppstår smerte i en halvdel av hodet, når formasjonen er i den bakre hjernearterien, oppstår smerten i templet, det okkipitale området. For aneurysmer av de fremre forbindende og antero-cerebrale arterier, er sterke smertefornemmelser vanlige i fronto-orbitale området.

Andre tegn på aneurisme

Andre tegn på en aneurisme i hjernen er kjent. Følgende symptomer er mulige:

 1. En skarp piping i øret;
 2. Det er en strabismus;
 3. Hørselstap er ensidig;
 4. Øvre øyelokk (fenomenet ptosis) er senket;
 5. Eleven er utvidet;
 6. Vises dobbelt i øynene;
 7. Plutselig svakhet i bena;
 8. Visjonen er forstyrret: alt blir overskyet, objekter blir forvrengt;
 9. Parese av ansiktsnerven av perifer type;
 10. Visningsfelt er forvrengt eller faller ut.

Generelt kan aneurysmesymptomer ligne tegn på slag, sirkulasjonsforstyrrelser.

Oppmerksomhet vær så snill! Hvis det observeres individuelle symptomer på en aneurisme, er det nødvendig å kontakte en lege uten forsinkelse. Når tilstanden er alvorlig, er det viktig å umiddelbart ringe en ambulanse. Tidlig behandling, kirurgi kan takle sykdommen.

Årsakene til hjerneaneurysmer

For øyeblikket er en komplett teori om forekomst av aneurysmer på utviklingsstadiet. Men faktorene som bidrar til utviklingen av formasjoner, har blitt studert i detalj.

Den mest alvorlige årsaken til aneurysmutvikling er medfødte mangler som er tilstede i muskellaget i hjernearteriene. De vises ofte på steder med sterke arterielle bøyninger, deres ledd. Det er en mangel på kollagen, som fremkaller unormale formasjoner. Denne faktoren er arvelig.

Årsaken til utviklingen av aneurysmer og hemodynamiske lidelser: ujevn blodstrøm, høyt blodtrykk. Dette manifesteres mest sterkt i områdene hvor arteriene grener. Blodstrømmen forstyrres, utøver trykk på den allerede deformerte veggen av karet, noe som fører til at den tynner, rupturer.

En genetisk lidelse som forårsaker vaskulær skade er et patologisk fenomen når hjernens blodårer og arterier er sammenflettet, forstyrrer sirkulasjonen. Aneurysmer og ondartede neoplasmer ledsager metastaserte svulster i nakken og hodet. Det bør noteres noen flere grunner for forekomsten av aneurysmer:

 • røyking,
 • Narkotikabruk, spesielt kokain;
 • Ulike sykdommer i det vaskulære systemet som helhet;
 • aterosklerose;
 • kreft;
 • infeksjon;
 • Høyt blodtrykk;
 • Sår, hodeskader.

Alle disse faktorene setter sirkulasjonssystemet, karene og utviklingen av aneurysmer under angrep.

Aneurysm-brudd og dens konsekvenser

Aneurysm-brudd på det tynneste stedet fører til blødning av subaraknoid-typen eller intracerebralt hematom. Blod kan komme inn i hjernens ventrikler, hjernevev. I 100% av tilfeller utvikles vaskulær spasme. Sannsynlig akutt okklusiv hydrocephalus i hjernen når den lukker cerebrospinalvæsken akkumulert i ventriklene, ødem i hjernen. Hjernevævet reagerer på blodavfallsproduktene, nekrose er karakteristisk, arbeidet i de enkelte hjerneområder stopper.

Når aneurysmen brister, oppstår delvis lammelse, alvorlig kvalme, hodepine, oppkast. Bevisstheten er forvirret, pasienten kan falle inn i koma. Kramper opptrer, ptosis er typisk og ulike synsforstyrrelser.

Komplikasjoner etter aneurysmbrudd

På grunn av blødning forårsaket av brudd på aneurysm, observeres en rekke komplikasjoner. Det er en cerebral angiospasme, det er sannsynlig at gjentatt brudd på en aneurisme. Mulig utvikling av cerebral iskemi, noe som fører til et dødelig utfall i 17% av tilfellene. Komplikasjoner ligner de i iskemisk, hemorragisk slag. I noen tilfeller, etter en pause i utdanning, utvikles et konvulsivt syndrom. Følgende komplikasjoner er mulige.

 1. Smerte syndrom. Etter et slag kan smerteangrep av varierende intensitet og varighet utvikles. Pulserende og skytende smerte, er følelsen av varme nesten ikke fjernet av anestetika.
 2. Kognitiv svekkelse. Pasienter mister evnen til å behandle ekstern informasjon, for å oppleve det. Violert logikk og klarhet i å tenke, minne, mistet evnen til å planlegge, undervise, ta avgjørelser.
 3. Psykologiske lidelser. Typiske er depressive tilstander, plutselige humørsvingninger, økt irritabilitet, søvnløshet, en følelse av angst.
 4. Vanskeligheter med tarmbevegelser og vannlating. Pasienter har problemer med blæren, tarmene, tømmingen.
 5. Visjonsforstyrrelser.Aneurysme av halspulsåren er preget av en reduksjon av synsstyrken, tap av synsfelt, dobbeltsyn.
 6. Vanskelig eller ødelagt svelging. Denne komplikasjonen kan føre til inntak av mat i luftrøret og bronkiene, og ikke i spiserøret. Mulig dehydrering og forstoppelse.
 7. Overtredelse av oppførsel. Karakteristisk følelsesmessig labilitet, langsom reaksjon, aggresjon eller frykt.
 8. Oppfattelse av oppfatning. Pasienten kan ikke hente et objekt, forstår ikke hva han ser foran ham.
 9. Problemer med tale. Vanskelig å forstå og reprodusere tale. Pasienter har problemer med å telle, skrive, lese. Denne komplikasjonen er karakteristisk for skade på hjernens venstre hjernehalvdel (i høyrehendte personer).
 10. Bevegelsesforstyrrelser. Det er lammelse, svakhet, pasientene beveger seg og går med vanskeligheter, koordinering er ødelagt. Noen ganger observeres hemiplegi - brudd på bevegelsen på den ene siden av kroppen.

Etter brudd på aneurysmen, er det viktig å starte behandlingen på en riktig måte, for å ordentlig organisere den påfølgende rehabilitering av pasienten.

Operativ inngripen

I de fleste tilfeller er den mest effektive behandlingen for en aneurisme en operasjon. Produsere klipping, styrke veggene i blodkarene, forstyrre patensen av fartøyene i området som er berørt av spesielle mikroskopiske spiraler.

klipping

Clipping utføres med direkte kirurgi. Operasjonen er åpen, intrakraniell. Aneurismen er slått av fra den generelle blodstrømmen, mens patronen til bæreren og de omkringliggende fartøyene opprettholdes. Det er nødvendig å fjerne blod i hele subarachnoidrommet eller å tømme det intracerebrale hematom.

Denne operasjonen er anerkjent i nevrokirurgi som en av de mest komplekse. Nekene i aneurismen bør blokkeres samtidig. Optimal kirurgisk tilgang er valgt, moderne mikrokirurgisk utstyr brukes, et operasjonsmikroskop.

Styrking av fartøyets vegger

Noen ganger ty til metoden for å styrke veggene i en aneurisme. Det berørte området er innpakket med kirurgisk gassbind, noe som provoserer dannelsen av en spesiell kapsel fra bindevevet. Ulempen med metoden er en høy sannsynlighet for blødning i den postoperative perioden.

Endovaskulær kirurgi

Nå er metoden for målrettet brudd på aneurisme patensen populær. Den nødvendige delen av fartøyet er kunstig blokkert ved hjelp av spesielle mikroarmer. Passasjen til tilstøtende fartøy blir nøye undersøkt, operasjonen styres av angiografi. Denne metoden er minimalt invasiv, mye brukt i Tyskland. Operasjonen krever ikke åpning av skallen, mindre traumatisk.

Aneurysme før og etter endovaskulær operasjon

Postoperative komplikasjoner

Ofte er det postoperative komplikasjoner. De er vanligvis assosiert med utviklingen av hjernehypoksi, vasospasme, spesielt når inngrepene ble utført i den akutte perioden av hjerneblødning. Også komplikasjoner blir observert når aneurysmveggene er skadet. I noen tilfeller pierces mikrospiralen veggen.

Oksygen sult er typisk for fullstendig eller delvis blokkering av karet, som bærer en aneurisme. Nå, takket være moderne teknikker, kan fartøyets rom utvides og styrkes kunstig for å gi den nødvendige blodstrømmen i strengt definerte områder.

Dødelig utfall er sannsynlig, hvis en aneurisme tilhører giganten, er på et seriøst stadium av utvikling. Det er viktig å starte behandlingen i tide, for å utføre kirurgisk inngrep uten å utløse sykdommen. Dødeligheten er minimal, hvis sykdommen ikke har hatt tid til å bevege seg til eksacerbasjonsstadiet, er operasjonen direkte. Individuelle dødsfall er sannsynligvis på grunn av kroppens individuelle egenskaper, ikke direkte relatert til sykdommen, operasjonen.

Ikke-kirurgiske behandlingsmetoder

Til tross for det faktum at den viktigste og radikale metoden for å bekjempe sykdommen er kirurgisk inngrep, gjennomføres også konservativ behandling. Først og fremst må du hele tiden være under oppsyn av en lege. Hver pasient trenger en individuell tilnærming, hans tilstand som helhet, må alle egenskaper av organismen tas i betraktning. Denne tilnærmingen er også viktig i valget av kirurgisk behandling. Ulike stoffer brukes til å forhindre aneurysmbrudd, forbedre generell tilstand.

 • Antiemetiske og anestetiske preparater. De er nødvendige for å lindre pasientens tilstand.
 • Forberedelser for stabilisering av blodtrykk. Det viktigste er å gi en bestemt fast terskel over hvilken trykket ikke vil stige. Veksten i blodtrykket kan føre til brudd på en aneurisme, en blødning.
 • Antikonvulsiv medisinering. Disse medisinene er også vanligvis foreskrevet, siden det kan være anfall.
 • Kalsiumkanalblokkere. Preparater hindrer hjerne spasmer, stabiliser blodkar. Det er nødvendig å bruke medisiner slik at blod ikke kan avskæres fra de hjerneområdene som har lidd som følge av utviklingen av aneurysmen.

Det er optimalt å kombinere konservativ og kirurgisk behandling, fordi hjernens aneurisme krever kirurgisk inngrep for å redusere risikoen for brudd, forhindrer et dødelig utfall.

Forebygging av cerebrale aneurismer

Først av alt er det nødvendig å være oppmerksom på faktoren av arvelig overføring av sykdommen, predisposition til den. Forebygging av en aneurysm i hjernen er basert på rettidig diagnose av sykdommen, påvisning av symptomer, en undersøkelse, hvorpå den aktuelle behandlingen straks blir utnevnt. Pålitelig magnetisk resonansavbildning, datastyrt tomografi av hjernen gir pålitelige resultater. Angiografi utføres også.

En person som allerede mistenker tilstedeværelsen av denne sykdommen, skal opprettholde seg i en spesiell tilstand, ikke bare fysisk, men også følelsesmessig. Det er viktig å ikke overexert deg selv, unngå overarbeid. Det er nødvendig å gjøre en innsats for å stabilisere den følelsesmessige bakgrunnen og ikke å bli overexcited. Det er nødvendig å glemme stress, opplevelser, forgjeves gnidninger og tvil, du må leve i dag og nyte hver dag.

Det er viktig å redusere risikoen for vaskulær skade, hodeskader på et minimum. Det er nødvendig å konstant overvåke blodtrykket. En viktig rolle blir spilt av tidlig påvisning av primærvarsling blødning. Ignorer symptomene på en aneurisme i hjernen kan ikke være - du må umiddelbart kontakte en spesialist.

Hva bestemmer tomografisk skanning av hodet

Magnetisk resonansavbildning av hjernen (MR) er en moderne og svært nøyaktig metode for diagnostisering av sykdommer. Prinsippet om MR - i virkningen på menneskekroppen av magnetfelt og radiofrekvenspulser, som gjennom en kropp forårsaker en bestemt metode, forårsaker resonans i cellene. Datamaskinen leser pulser fra cellene, dekoder dem og danner et tredimensjonalt bilde. MR avslører selv patologier av myke vev.

En av de viktigste fordelene ved denne metoden for diagnose er fraværet av skade på kroppen. Det er ingen stråling, det er ikke nødvendig å introdusere radioaktive stoffer. Den eneste kontraindikasjonen er tilstedeværelsen av en pacemaker eller andre metallimplantater, spesielt i hodet. Ofte brukes MR i forbindelse med datatomografi (CT).

Hva identifiserer MR-hodet?

MR kan diagnostisere mange forskjellige sykdommer. Et tomogram av hodet og hjernen gir en mulighet til å identifisere slike patologier som:

 • hevelse;
 • slag;
 • infeksjon i hjernen (encefalitt, meningitt);
 • post traumatiske blødninger;
 • synsforstyrrelse;
 • forstyrrelser i det indre øre;
 • patologi av blodkar (aneurysmer, tromboser);
 • forstyrrelse av hypofysefunksjonen.

Hvilke sykdommer oppdages med MR?

Hva viser en MR? Skader på vev og skader, svulster, betennelser, blåmerker, blødninger, øyebollens tilstand og høreapparatet - alt dette viser hjernens MR.

Det store pluss er at det er mulig å få et tredimensjonalt bilde, det lar deg lag-for-lag for å undersøke hver celle og spore ikke bare forekomsten av patologi, men også dens årsak. Dermed kan tomogrammet vise et antall av alle mulige hjernesykdommer og hodestreg.

Smittsomme sykdommer og deres konsekvenser

Vis MR i smittsomme sykdommer? Med infeksjon er MR en av de viktigste metodene for å vurdere tilstanden til hjernen.

Viral encefalitt

Encefalitt er en virussykdom i hjernens parenchyma (funksjonelt vev). Det sprer seg diffus gjennom hele hjernen. Encefalitt forårsaker slike virus som herpes, arbovirus, enterovirus. På MR og CT er encefalitt bestemt på den tredje dagen av sykdommen.

Symmetriske foci av betennelse lokalisert i temporal lobes, som etter nedstigning til hjernenes stamme og til kjernene i kraniale nerver, oppdages. Noen ganger er det mikrocirkulasjon, atrofier og fokus av nekrose.

toksoplasmose

Dette er en farlig parasittisk sykdom hos mennesker og dyr, som er forårsaket av de enkleste organismer av Toxoplasma gondii. Personen blir oftest smittet fra husdyr eller ved bruk av forurenset mat. Toxoplasmose forekommer i tyfoid-lignende form med en økning i temperatur og en økning i leveren eller i form av cerebral toxoplasmose, noe som i stor grad påvirker nervesystemet. Toxoplasmose ødelegger kranialnervene, meningene.

I denne sykdommen viser hjernens tomografi enkelt- eller multiple lesjoner, noe som ikke nødvendigvis er et tegn på toksoplasmose. Med lymfom i hjernen, observeres de samme foci. Serologisk diagnose, det vil si en blodprøve for tilstedeværelse av antistoffer mot viruset, vil bidra til å gjøre en nøyaktig diagnose.

meningoencefalitt

Dette er en alvorlig sykdom som skyldes virus- eller bakterieinfeksjoner og er ledsaget av betennelse i hjernekuvertene. Oftest er meningoencefalitt en konsekvens av meningitt eller encefalitt. Ofte er denne sykdommen resultatet av en vanlig blodinfeksjon (sepsis).

Avhengig av infeksjonen er meningoencefalitt delt inn i:

 1. Influensa hemorragisk er en konsekvens av influensa med alvorlig kurs.
 2. Viral er karakteristisk for kryssbåren encefalittvirus, hovedlesjonen påføres cerebellum.
 3. Amoebic observeres oftest hos barn, preget av en svært høy dødelighet.
 4. Tuberkulose - en sekundær betennelse i meningene, som observeres hos pasienter med tuberkulose.
 5. Purulent - sykdommen har en bakteriell karakter, påvirker skallet i hjernen.

Bildet av MR og CT i ulike typer sykdommen er forskjellig og avhenger av sykdommen, som er årsaken til meningoencefalitt. Men det er vanlige symptomer, som hypertrophied membraner i hjernen og flere foci av betennelse.

Diagnose av neoplasmer

Er MR sett onkologiske sykdommer? Hva viser tomogrammet - godartede eller ondartede neoplasmer?

Hjernens cyster

Cysten er et hulrom med en væske inne, en sfærisk form. Ved type vev, lokalisering og alderskarakteristikker, er cyster delt inn i:

 1. Arachnoid er cyster som ligger i arachnoidhuset i hjernen. De er fylt med cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske). De kan både medfødt og oppkjøpt - ervervet på grunn av betennelse og smittsomme sykdommer.
 2. Kolloidal - medfødt utdanning. Vanligvis er de ikke veldig farlige, men avhengig av plasseringen kan det forstyrre strømmen av cerebrospinalvæske.
 3. Dermoid og epidermoid er formasjonene av fett eller epidermal vev i hjernen. Med forbehold om obligatorisk fjerning.

Cysten selv er ikke farlig, det er en godartet enhet. Men det kan presse på viktige deler av hjernen, forårsaker en forstyrrelse i funksjonene. For å forvirre med en ondartet neoplasm er en cyste mulig, men som regel kan en erfaren spesialist enkelt avgjøre tumorens natur.

Magnetic resonance imaging i dette tilfellet utføres med kontrast (et merkbart stoff som administreres til pasienten før prosedyren). Dette gjør det mulig å skille en cyste fra en svulst, fordi en ondartet formasjon akkumulerer et kontrastmiddel i seg selv, og cysten reagerer ikke på det på noen måte. Under MR kan legen bestemme størrelsen, formen og strukturen av cystisk utdanning.

Små-cystiske endringer i parenchyma i hjernen

MR med høy informasjon viser neoplasmer i furuskjertelen, mellomliggende seil eller hypofyse.

 • Epistysens cyster. Disse er små-cystiske formasjoner i hypofysen (pineal kjertel). De kalles også pinealcyster. De kan føre til blokkering av kjertelkanaler. Hvis de ikke fjernes i tide, forårsaker de hydrocephalus, epifyseskader og hormonforstyrrelser i kroppen.
 • Cyst av hjerne seil. Mellomliggende seil er en brett av hjernens myke skall, som ligger på taket til hjernens tredje hjertekammer. Cysten på dette stedet dannes før fødselen. I prosessen med dannelse av nervesystemet i fosteret i seilens brett, kan et hulrom dannes, noe som til slutt blir til en cyste. Denne utdanningen vokser ikke og gir ingen ulempe for kroppen. Vanligvis trenger du ikke å slette den. Det bør bare undersøkes en gang i året for å overvåke tilstanden til cysten.
 • Hypofysen cyste. Dette er en liten cystisk tumor med en tett membran. Den ligger i nærheten av hypofysen, og med vekst kan den påvirke den negativt. Siden hypofysen er hovedkjertelen av hele organismen, kan forstyrrelsene være svært farlige for helsen. Cystenen kan klemme kjertelen, forårsaker visuelle forstyrrelser, hodepine og hypopituitarisme.

Lipoma i hjernen

Lipoma i seg selv er en uskadelig godartet svulst, dannet av et fettvev, det såkalte fettvev. Men hvis det ligger i hjernen, så er dette et veldig farlig fenomen, selv om det er ganske sjeldent. Ofte er svulsten lokalisert i interhemispheric fissur eller corpus callosum.

Den eksakte årsaken til denne sykdommen, forskere har ennå ikke avslørt. Vanligvis er årsakene genetisk disposisjon eller forstyrrelser av fettmetabolismen i kroppen.

På MR og CT ser lipoma ut som en skarpt skissert dannelse av fettvev som ikke danner et perifokalt ødem og ikke påvirker tilstøtende vev.

Lipoma kan forveksles med epidermoid eller teratoid cyster. For mer presis differensiering brukes tomografi med fettundertrykkelse. I dette tilfellet forsvinner lipoma helt fra monitorene, som tjener som en bekreftelse på diagnosen.

Astrocytom i hjernen

Det er en svulst som utvikler seg fra celler av neuroglia - astrocytter. Det kan oppstå i alle deler av hjernen. Svulsten er ondartet, trenger lett inn i nærliggende vev og forårsaker nekrose med blødning. I de siste stadiene er kirurgisk fjerning av denne svulsten umulig.

Med astrocytom gir MRI de mest nøyaktige resultatene. Tomografi utføres med kontrast, som sterkt isolerer vevene som mate svulsten.

Diagnose av trykkproblemer

På MR er endringer forbundet med økt eller redusert intrakranielt trykk, det vil si nedsatt sirkulasjon av cerebrospinalvæske, synlige.

Økt intrakranielt trykk

Intrakranial hypertensjon er et brudd på sirkulasjonen av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske) i hjernens ventrikler, uttrykt i økt trykk. Dette er et veldig farlig fenomen for hjernen, dets konsekvenser kan påvirke normale funksjoner. Hjernen klemmer, celler og ledende baner mellom dem kan bli skadet.

Hovedårsakene til økt trykk er posttraumatiske hematomer, svulster, overflødig væske i kroppen, noe som fører til en økning i volumet av cerebrospinalvæsken. Også, hypertensjon kan skyldes slag, migrene, virussykdommer i hjernen og til og med fedme.

På MR kan en økning i mengden av CSF bli sett på som en økning i ventriklene, sprekker mellom hemisfærene eller subarachnoid-rommet.

Redusert intrakranielt trykk

Intrakraniell hypotensjon - senking av trykk i hjerne-ventriklene. Dets årsaker kan være alle slags, for eksempel:

 • allergier;
 • stress, overarbeid;
 • mangel på vitaminer;
 • forgiftning;
 • langvarig høyt blodtrykk i hjernens kar;
 • feil i det endokrine systemet, hormonforstyrrelser.

På tomogrammet ser hypotensjon ut som sammenblanding av hjernen ventrikler, styrking og fortykkelse av meningene, en reduksjon av antall cerebrospinalvæske rundt optisk nerve og en utvidelse av venus bihuler.

Andre patologier

I tillegg kan MR diagnostisere mange andre patologier: ødem, atrofi, aneurisme.

Cerebralt ødem

Dette er en økning i hjernevolumet på grunn av overflødig væske i cellene og intercellulær plass. Som følge av dette slutter hjernen å passe normalt i skallen, den klemmes av beinet. Ødem i hjernen er ikke en uavhengig sykdom, den følger den underliggende sykdommen.

Årsaker til cerebralt ødem:

 • slag;
 • hode traumer;
 • hevelse;
 • Mange smittsomme sykdommer, som influensa, kryssbåren encefalitt.

Tomografi vil vise en nedgang i lumen mellom hjernen og beinene i skallen, klemme på hjertekammerene eller deres deformasjon.

Hjerneatrofi

Denne prosessen er celledød og ødeleggelse av interneurale forbindelser. Mest sett i eldre kvinner.

Hovedårsaken til atrofi er aldring av organismen under betingelse av genetisk predisponering. Men celledød kan også forekomme av eksterne grunner, for eksempel når alkohol og røyking misbrukes.

Døden av hjerneceller forekommer hos nyfødte. Dette er vanligvis en av konsekvensene av hydrocephalus. Behandling av denne patologien eksisterer ikke, så de fleste barn dør.

Aneurysm i hjernen

Med det formål å avsløre blodkarens patologier, brukes en metode som magnetisk resonansangiografi (MRA). Denne metoden tillater uten punktering å undersøke alle karene i hjernen.

MRA kan utføres med kontrast, som består i innføring i blodet av en spesiell kontrastmiddel. Dette stoffet lar deg isolere karene mot bakgrunnen til andre hjernestrukturer for å kunne undersøke dem nøyaktig og i detalj.

Aneurisme - et fremspring del og en fortynning av blodkarveggen, som er fylt med blod og kan trykke på det omgivende vev, skade dem, og svekker deres funksjon. Også dette fremspringet kan føre til brudd på fartøyets vegg og påfølgende blødning.

Det er ganske vanskelig å oppdage en aneurisme med tomografi og CT. Hvis aneurismen er typisk, med høy blodstrøm, er det praktisk talt ikke forskjellig fra resten av karene. Innføringen av kontrast lindrer ikke oppgaven, det akkumuleres ikke i hulrommet i aneurysmen. Imidlertid kan man se sin opphopning i aneurysmens vegger.

Aneurysme i abdominal aorta

En slik aneurisme er en av de vanligste vaskulære sykdommene. I utgangspunktet manifesterer denne sykdommen seg ikke, men fører til slutt til forferdelige konsekvenser som aortabrudd, noe som kan føre til sjokk eller til og med død.

Det er også risiko for blodpropper eller riving av en del av karveggen som senere kommer inn i blodet og tetter mindre fartøy. MR av en aneurysm i abdominal aorta er sett på som en fortykning av aortas stamme eller dens lokale fremspring.

Perfeksjon av teknologi og utvikling av medisin utvide mulighetene for diagnose og behandling av de fleste sykdommer. I fremtiden kan man forvente forbedring i teknikken for magnetisk resonansbilder.

MR i hjernen etter skader, blåmerker, tremor, aneurismer, med cyster

Listen over intracerebral patologi er ganske omfattende. De fleste nosologiske former inneholder en væske.

Magnetic resonance imaging lar deg se ikke bare sykdommer i bløtvev. Bilder viser aneurismer, cyster, hjernerystelse, hevelse. High-field-tomografer visualiserer selv brudd etter skader, en skade på blæren.

Hvilke sykdommer i hjernen er synlige på MR

Et kompleks av symptomer, hvor en magnetisk resonans avbildning av hodet er foreskrevet:

 • Svakhet i pusten;
 • Gagrefleksen;
 • Tap av syn, tale;
 • Shakiness av gangen på grunn av cerebellar involvering;
 • Twitching elever;
 • skjeling;
 • Fravær av svelging refleks;
 • Vanskelighetsgrad ved utskillelse av avføring
 • Periodisk tap av bevissthet;
 • Hyppig hodepine.

De beskrevne kliniske manifestasjonene kan være en konsekvens av hjerneforstyrrelser, hjerneskade, slag, alvorlige hodeskader.

Fremveksten av MR-skanning tillates å diagnostisere patologiske endringer i multippel sklerose (ødeleggelse av myelinskede av nerver). Etter en skade oppstår hodepine i sen fase, når det er uttalt forstyrrelser i mikrosirkulasjonen. Kontakter av steder med ødeleggelse av nervefibre forårsaker en "lukning" med etterfølgende nevrologiske symptomer. Omfattende forstyrrelse av nervøs innervering er ledsaget av innsnevring av karene. Unormal mikrocirkulasjon provoserer hodepine, muskelforstyrrelser, visuelle, hørselsforstyrrelser.

MRI i hodet med skader og blåmerker

Hjernesymtomer etter blåmerker og skader er varierte. Manifestasjoner er avhengige av funksjonelle og organiske endringer i hjernens substans. En liten hjernerystelse er sjelden ledsaget av bevissthetstap. Oftere etter et blåmerke av en skallle er det hodepine, oppkast, kvalme. Etter noen uker forsvinner symptomene alene. Kurset av patologi styres av nevropatologer.

Komplikasjoner av hjernerystelse - små hemorrhages inne i subaraknoidrommet. Hyperintensiv foki av hjernen på MR er begrenset. Styrkede flekker etter hjernerystelse er kombinert med områder med normalt eller redusert signal. Dynamisk observasjon lar deg visualisere statens normalisering. Patologi bevares når fartøyet blir spaltet, er vaskulasjonen stratifisert (aneurysm).

Komplikasjoner etter hjernerystelse MRI verifiserer tydelig. En moderat grad av blåmerker er preget av feber, pustevansker, hjertearytmi, jerking av elevene, tap av følsomhet i ekstremiteter. Den okulære nystagmus er ledsaget av en høyre-venstre bevegelse, som for en nevrolog er et tegn på skade på hjernevevet.

De uttrykte problemer med intracerebral mikrosirkulasjon oppstår med blødning, impregnering av hjernens parenchyma. Med kompetente behandlingsendringer kan du raskt passere.

Kontrast MR med hjernerystelse i hjernen vurderer sterkt tilstanden til blodkar, ventrikler, lar deg studere størrelsen på det patologiske fokuset, stedet.

Alvorlig blåmerke av hjernen er ledsaget av blokkade av bronkial patency på grunn av skade på tilsvarende senter. Mangelen på oksygen medfølgende arterielle brister, aneurismer fører til muskelkramper, parese av ekstremitetene på grunn av undertrykkelse av funksjonelle hjernen sentre.

En alvorlig blåmerke i hjernen kan føre til brudd, omfattende blødninger. Intensiv foki av hjernen på MR oppstår på grunn av akkumulering av blod i subarachnoid-rommet. Den inhomogene tettheten av magnetiske resonans tomogrammer er preget av utseendet på fotografiene av områder med mørk, hvit farge. Hyperintensive flekker har ikke klare grenser. Bilder indikerer hevelse, en klynge av blodpropper.

Gjentatt MR med hjernerystelse i hjernen er gjort etter 40 dager. Ved dette tidspunktet forsvinner ødemet, hodepine passerer. Langvarig sykdomsforløp forventes med brudd på skallen med en økning i intrakranielt trykk.

Venøse og arterielle aneurysmer på MR-tomogrammer

Aneurysmal utvidelser av karene har en spesiell morfologi - hals, kropp, kuppel. Årsaken til sykdommen er avsetning av fettkomplekser inne i vaskulærveggen. Sykdommen kalles aterosklerose, det forårsaker mange komplikasjoner fra hjernen, hjertet. Skader på veggen fører til nedsatt permeabilitet. Svelging av det interstitiale blodet forårsaker en stratifisering. Mellom de separate lagene akkumuleres blodpropper, ensartede elementer. Bevegelsen av blod skaper trykk på en tynn vegg. På et tidspunkt kan fartøyet ikke stå. Utseendet til et lite brudd er ledsaget av blødning. Massiv blødning fører til døden.

Kontrast MR for en aneurisme i hjernen er en optimal variant av patologisk diagnose. Tomogrammen gjenspeiler den komplette morfologien - sakkulær spindelformet utvidelse av arterievegget. Selv en innfødt MR-skanning lar deg pålitelig verifisere en aneurisme. Kontrast forbedrer visualisering.

Tomogrammer viser størrelsen på aneurismen. Dannelsen av mer enn 10 mm er farlig ved brudd.

Praktiske funksjoner ved MR-aneurisme etter traumer:

 1. Den romlige strukturen, sammenhengen mellom individuelle detaljer, avsløres av MR-angiografi. Bolusinjeksjonen av kontrastpreparatet skaper et klart bilde av arteriene og venene;
 2. Den trombosed og untrombosed aneurysmal ekspansjonen blir avslørt ved å lage en rekke seksjoner. Den tredimensjonale modelleringsmodusen tillater å konstruere en romlig projeksjon av objektet. Prosedyren bidrar til å bestemme formen, størrelsen på aneurismen
 3. Kombinert studie (CT og MRI) etter en hodeskade for å diagnostisere thrombosed arterie område, måle lengden av halsen, for å kontrollere dimensjonene.

Etter et alvorlig traume utføres angiografi for å studere romlige forhold mellom ulike fysiologiske og patologiske enheter. Magnetic resonance neuroimaging er utført for å verifisere brudd, trombose, aneurysmal arterieforstørrelse. Studien avslører i tillegg en hel liste over patologier.

Krampaktig sammentrekning av arterier, vener, blir cerebrale enkeltsegmentene diagnostisert ved en kombinasjon av metoder - MR-angiografi, CT angiografi kateter angiografi. I henhold til innstilling av bestrykningsknivbjellcen diagnostisering kan være tilordnet ytterligere undersøkelser (MR spektroskopi, tractography).

Magnetic resonans avbildning av hjernen cyste

En liten cyst i hjernen er ikke farlig når lokalisert utenfor funksjonelle sentre. Morfologisk har formasjonen form av et hulrom med flytende indre innhold. En boble kan være inne i en hvit eller grå sak for livet. Hvis dannet etter en skade, øker størrelsen, krever dynamisk kontroll av hulrommet.

Inflammatoriske cyster dannes av bakterier, parasitter (echinococcus, alveococcus). Etter undertrykkelse av infeksjonen, forminerer dannelsen.

Autoimmune cyster fortsetter gradvis. Dynamisk ytelse av MR hjelper til med å overvåke blærenes tilstand. Med voksende utdanning, vil kirurgisk behandling være nødvendig. Absolutt norm på bakgrunn av autoimmun skade på hjernevævet krever en gjentatt magnetisk resonansavbildning senest 1 år.

Dannelsen av antistoffer mot cerebrale neuroner, analyse av blod for infeksjon - flere måter å verifisere patologiske endringer på. Etter en MR-aneurisme, er det nødvendig med en laboratorievurdering av kolesterol og blodpropper.

Periodiske trykkstigninger er farlige ved brudd på cerebrale arterier med utvikling av hemoragisk eller iskemisk berøring. Klassisk MR-angiografi bidrar til å oppnå maksimal informasjon om patologi.

Les Mer Om Fartøyene