MR av hjerneskip: hva viser og hvordan er det gjort

Det er umulig å undersøke hjernens fartøy med ultralyd eller radiografi i detalj, og i noen tilfeller gir disse diagnosemetodene ikke spesialister muligheten til å identifisere alle patologiske prosesser. I slike tilfeller kan pasienten tilordnes en undersøkelsesmetode, slik som magnetisk resonansscanning.

MR av hjernen fartøy (eller MR-angiografi av hodet) - er meget informative, smertefri og ufarlig fremgangsmåte for diagnose, slik at en to- og tre-dimensjonale bilder av blodkar i hode og nakke i ethvert plan. En slik undersøkelse kan utføres med innføring av et kontrastmedium eller uten.

I denne artikkelen vil vi gjøre deg kjent med mulighetene, indikasjonene og kontraindikasjonene, måter å forberede og utføre MR på hjerneskip. Etter å ha blitt kjent med denne informasjonen, får du et fullstendig bilde av denne diagnostiske prosedyren og kan spørre legen din om de spørsmålene som interesserer deg.

Prinsippet om å utføre MR i hjerneskip

Essensen av denne metoden for diagnose er bruk av elektromagnetiske bølger som forårsaker vibrasjoner av hydrogenatomer, som er tilstede i vannmolekyler som er i menneskekroppen. Når de går gjennom vevene, forårsaker de en kjernefysisk resonans, som er festet av apparatet i form av et bilde.

Installasjonen av MR gir deg mulighet til å få klare og svært informative bilder av cerebral fartøy. En slik undersøkelse er ufarlig for pasienten, da ioniserende stråling som brukes i CT eller røntgen ikke brukes til å oppnå visualisering. Om nødvendig kan det utføres gjentatte ganger på kort tid.

MR er en ikke-invasiv prosedyre og erstatter ofte endoskopiske diagnostiske prosedyrer. På grunn av mulighetene for en slik skanning ble en "virtuell endoskopi" tilgjengelig.

Hva vil bidra til å identifisere MR i hjernen

MR i tilstanden angiografi av cerebral fartøy gir en mulighet til å undersøke i detalj alle tilstander og årer. Studien gjør det mulig å skaffe seg detaljerte bilder av vaskulære seksjoner, hvor alle komponentene (vegger, lumen, formasjoner, svulster etc.) er synlige. I tillegg er prosedyren stand i 3D-modus for å vise et system med blodstrøm i hjernens kar.

Når du studerer resultatene av studien, kan legen identifisere:

 • trombose;
 • aneurisme;
 • abnormiteter i strukturen av blodkar;
 • aterosklerose;
 • stratifisering av de vaskulære veggene;
 • arterio-venøse misdannelser.

Bruken av 3D-modus gjør det mulig å få en kartlegging av sirkulasjonsprosessen. I dette tilfellet skiller eksperter mellom arteriell og venøs blodstrøm. Det resulterende bildet gir oss mulighet til å evaluere hele prosessen med blodsirkulasjon i hjernen og å oppdage selv minimal avvik fra normen.

Ekstern klarhet i MR-bilder av blodårer tillater bruk av kontrastpreparater bare i alvorlige tilfeller eller i nærvær av svulster og metastaser. Innføringen av kontrast gir leger muligheten til å identifisere utdanning i begynnelsen av utviklingen, når de i andre studier ikke er synlige på grunn av tilstedeværelsen av store fartøy.

vitnesbyrd

MR i hjerneskip kan tilordnes for å identifisere følgende sykdommer og tilstander:

 • blødninger forårsaket av hode og nakke skader;
 • disirkulatorisk encefalopati observert i aterosklerose, arteriell hypertensjon, forgiftning, smittsomme sykdommer, hypovitaminose;
 • hemorragisk eller iskemisk berøring forårsaket av vaskulær sykdom eller hypertensive kriser;
 • ondartet eller godartet neoplasma av kar
 • aterosklerose, aneurismer, tromboser og araknoiditt, som forårsaker nedsatt hjernecirkulasjon;
 • Binswangers sykdom, forårsaket av vaskulære lidelser i bakgrunnen av hypertensjon;
 • Alzheimers eller Parkinsons.

I tillegg kan MR utføres for å vurdere effektiviteten av behandlingen: etter slag, operasjoner, craniocerebral trauma, etc.

Grunnen til utnevnelsen av en slik diagnostisk prosedyre kan bli følgende klager fra pasienten:

 • tilbakevendende hodepine, svimmelhet, nakkesmerter, svikt eller pre-obstruksjonsproblemer;
 • brå hopp av blodtrykk, ledsaget av kvalme eller oppkast;
 • nedsatt syn eller hørsel;
 • distraksjon og minneverdigelse;
 • mistanke om tilstedeværelse av trombose i hjernen sinus: alvorlig hodepine, kulderystelser, oppkast, forvirring, hevelse i øyelokkene og exophthalmos;
 • brå og uforklarlige angrep av nedsatt bevissthet;
 • anfall av epileptiform eller andre anfall
 • migrene-lignende anfall og migrene.

Kontra

Prosedyren for MR-er av cerebral fartøy er absolutt kontraindisert i følgende tilfeller:

 • Tilstedeværelsen i pasientens kropp eller en hvilken som helst ferromagneticheskoy elektronisk design (pacemaker, defibrillator, vaskulære klips, implantert i mellomøret høreapparater, en insulinpumpe, en anordning for fiksering av benfragmenter osv.);
 • Tilstedeværelse på pasientens kropp av tatoveringer laget med malinger med metallpartikler;
 • implantert mekanisk hjerteventil;
 • Jeg trimester av graviditet.

MR med kontrastpreparat er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • graviditet;
 • amming;
 • kronisk nyresvikt;
 • en allergisk reaksjon på kontrastmiddelet.

Relative kontraindikasjoner for MR er som følger:

 • mentale abnormiteter
 • frykt for lukket rom;
 • alvorlig hjertesvikt
 • graviditet;
 • alvorlig tilstand av pasienten.

Med relative kontraindikasjoner kan magnetisk resonansscanning kun utføres i unntakstilfeller når undersøkelsens hensiktsmessighet overskrider mulige risikoer.

Hvordan tilrettelegge for prosedyren riktig

Hvis prosedyren for MR-en av cerebral fartøy utføres uten bruk av kontrastpreparat, trenger pasienten ikke å utføre spesiell trening. Legen skal gjøre seg kjent med studienes rekkefølge. På dagen for MR-prosedyren må pasienten observere en rekke enkle regler:

 1. Sørg for å informere legen om mulige kontraindikasjoner: graviditet, klaustrofobi, et syndrom med ufrivillige bevegelser, etc.
 2. Ta resultatene fra tidligere magnetiske resonanssøk med deg.
 3. Bruk behagelige klær uten metallkomponenter eller bruk engangsklær som tilbys i diagnosesentralen.
 4. Ikke bruk sminke, siden noen kosmetiske produkter kan inneholde komponenter som endrer resultatene av skanning.
 5. Før forskningen, ta av smykker, hårklipp, klokker og andre metallprodukter. Hold i vesken din telefon, bankkort, flyttbare proteser, høreapparat etc.

Hvis prosedyren utføres med kontrast, bør en test utføres for fravær av en allergisk reaksjon på det brukte legemidlet. Hvis kontrastmediet tolereres godt på dagen for studien, må du komme til diagnostisk senter på tom mage.

Før studien går en sykepleier i et spesialrom inn i et kontrastmiddel (intravenøst). Om nødvendig kan infusjonssystemet for intravenøs infusjoner bli igjen i pasientens blodår til studien er fullført. Etter dette må pasienten overholde alle ovennevnte regler, anbefalt for skanning.

Spesielle instruksjoner for MR:

 • Hvis pasienten har en historie med alvorlig nyresykdom, må han først passere en urinalyse;
 • hvis prosedyren utføres av et barn eller en person med psykiske lidelser, kronisk smerte, et syndrom med ufrivillige bevegelser som ikke kan forbli immobile gjennom hele prosedyren, vil anestesiologen sedere;
 • Hvis pasienten lider av klaustrofobi, bør prosedyren utføres på en MRI-maskin med åpen krets.

Hvordan utføres MR-prosedyren?

Magnetisk resonansscanning utføres i et spesielt utstyrt kontor:

 1. Legen møter pasienten og legger den på innstillingsbordet. Kjenner til regler for atferd og retter kroppen med spesielle stropper. Han legger hodet på en spesiell rulle. Transport bordet med pasienten inn i hullet på magneten til MR-systemet.
 2. Spesialisten går til neste rom for forskning, men pasienten kan kommunisere med ham gjennom en mikrofon som er installert i kameraet på enheten.
 3. Hvis en pasient opplever noen ubehagelige opplevelser i studien som forstyrrer forskningen, kan han ringe legen ved hjelp av en spesiell anropsknapp.
 4. Under prosedyren skal pasienten ikke bevege seg. Vanligvis er varigheten av studien fra 30 minutter til 1,5 timer.
 5. Etter å ha fullført forskningen, skyver doktoren bordet med pasienten ut av installasjonen, løsner stroppene og hjelper ham å komme seg tilbake på føttene.

Etter at MR-prosedyren er fullført, begynner strålingsdiagnosen å skrive ut bildene og utarbeide en mening. Pasienten etter skanningen kan gå hjem eller vente på resultatene av forskningen. Etter prosedyren endres hans tilstand ikke, og han trenger ikke å følge noen restriksjoner.

Levering av bilder på film eller på elektroniske medier kan utføres umiddelbart etter at skanningen er fullført. Men for å utarbeide en mening kan legen trenge ca 1 time (i vanskelige tilfeller, flere timer). Dersom pasienten ikke kan vente på rapporten, kan resultatene sendes til ham via e-post, til legen eller utstedt neste dag etter eksamen.

Er MR-prosedyren trygg og bruk av et kontrastmiddel

I mangel av kontraindikasjoner er MR-prosedyren helt trygg for pasienten, da ioniserende stråling ikke brukes til å utføre det. Effekten av magnetisk smerte kan ikke provosere skader på kroppens vev og forårsaker ikke ubehagelige eller smertefulle opplevelser. Ifølge WHO er et magnetfelt på opptil 1,5 T absolutt trygt for pasienten.

Innføringen av et kontrastmiddel bør heller ikke skremme pasienten. Sammensetningen av dette verktøyet inkluderer metall, som er forbundet med andre kjemikalier. I mangel av allergiske reaksjoner i denne formen, er det helt sikkert for kroppen og i svært sjeldne tilfeller kan det forårsake små bivirkninger (mild hodepine, rødhet på injeksjonsstedet etc.). Individuell intoleranse mot kontrastmiddel forekommer i svært sjeldne tilfeller.

MR i hjerneskader er en av de mest informative og sikre diagnostiske prosedyrene. Det gjør det mulig å avsløre de minste endringene i tilstanden til blodkar og blodstrømmen i hjernen. I tillegg gir en slik studie en mulighet til å identifisere svulster og deres metastaser i de tidligste stadier.

Til hvilken lege å søke

En nevrolog, en nevrokirurg, en traumatolog eller en onkolog kan foreskrive en MR i hjerneskap. Indikasjoner for implementering kan bli en rekke sykdommer og skader: slag, aneurysmer, intrakraniale hematomer etter craniocerebral traumer, migrene, epilepsi, etc.

Et videoklipp av medisinsk senter "Mart" på temaet "MR i hjerneskip":

uziprosto.ru

Encyclopedia of Ultrasound og MR

MR i hjernearteriene: Hva vil diagnosen vise?

MR i hjernens arterier og vener utføres i nærvær av indikasjoner, strengt i retning av behandlende lege.

Diagnostikk av patologi av cerebral fartøy er en viktig oppgave for nevrologer. Dette skyldes det store antall vaskulære sykdommer og høy dødelighet fra dem.

I lang tid ble diagnosen av disse sykdommene basert på resultatene av undersøkelsen og kliniske data. I dagens stadium, etter innføring av slike metoder for neuroimaging som magnetisk resonans imaging og computertomografi, har diagnosen cerebrovaskulære sykdommer blitt enklere og rimeligere

Ved utnevnelse?

Liste over indikasjoner for denne studien:

 • Tilstedeværelsen av tegn på cerebral sirkulasjon (akutt og kronisk)
 • Installerte sykdommer som kan fremkalle forstyrrelser av den cerebrale blodstrøm (arteriell hypertensjon, hjertesykdommer, hjertesvikt)
 • Mistanke eller dynamisk observasjon i vaskulære anomalier
 • Epilepsi og andre synkope
 • Infeksjonssykdommer i nervesystemet.

I tillegg til den målrettede studien av vaskulærsengen, vurderer en MR-skanning av andre indikasjoner cerebral blodstrøm.

Diagnostiske evner

Utviklingsmangler

angioma

Er hyppige patologier. Lokalisering er ganske variabel, men oftest er de lokalisert i hvitt materiale. Dimensjoner, antall og form av formasjoner kan også variere. Fra angiomas plassering er kliniske manifestasjoner og alder av pasientene som først identifiserer denne typen utdanning, avhengig.

MR er den optimale diagnostiske metoden, siden informativiteten til de andre metodene er ekstremt lav. Ved å studere dannelsen av en multi-nodestruktur av forskjellig indre ekkogenisitet i omkrets formasjonen har hemosiderin ring, noe som gir et redusert signalintensitet på T2-vektede bilder.

Et bilde av angioma

telangiectasia

Er de sikreste formasjonene, hvorav detekteringen er ofte tilfeldig. MR er den eneste metoden for diagnose, men det tillater ikke alltid å oppdage utdanningsdata. På tomogrammer ser telangiektasier ut som områder uten strøm, når kontrast innføres, akkumulerer de et kontrastmiddel.

Arteriovenøse misdannelser

De har den viktigste kliniske betydningen på grunn av muligheten for å forårsake subaraknoid blødning. Denne formasjonen er en klynge av interlacing fartøy med variabel diameter. Før MRT er oppgaven å identifisere arterien som mater malformasjonen og venøskaret utfører utstrømningen av blod fra det vaskulære plexus. Intravenøs kontrastering brukes til studien, men dette hjelper ikke alltid med diagnose, spesielt med dural misdannelse.

Bilde av arteriovenøs misdannelse

Venøse misdannelser

Mest lokalisert i pia materen og har utseende av åreknuter. Når tomografi bestemmes av akkumulering av små blodårer som gjennomsyrer den myke medulære membranen og kobles til dreneringsvenen, husker maneter.

spesifiserte fakomatoser

representerer en gruppe av lignende sykdommer, en lys representant er sykdommen Sterzh-Weber. Det er preget av tilstedeværelsen av pigment nevus i ansiktet, venøs angiomatose på samme side som nevus. Angiomatose forårsaker tilstedeværelse av cerebrale symptomer: Krampsyndrom, hemiplegi, mental retardasjon. Når MR utføres, avsløres hjernen atrofi, utvidelsen av hullene, har lesjonen en redusert intensitet av signalet på T2-bildene på grunn av dannelsen av kalkninger.

aneurismer

Denne sykdommen er en utvidelse av lumen av arterien i det berørte området. MR er den viktigste diagnostiske metoden, selv om "gullstandarden" var røntgenangiografi. I tomografi er nøkkelfunksjonen fraværet av et signal i det berørte området, samt tilstedeværelsen av en parietal trombus (for aneurysmer over 1 cm i diameter).

Brudd på en intracerebral sirkulasjon

Iskemisk slag er en lokal forstyrrelse av hjernen, som skyldes en reduksjon av blodtilførselen til det berørte området. Størrelsen på iskemien kan være forskjellig og avhenger av kaliber av den berørte arterien. For diagnose er hovedmetoden beregningstomografi, men bruken av MR er mulig i hvert stadium av sykdommen.

De første tegnene kan oppdages på tomogrammer så tidlig som 6 timer etter at det er begynt med iskemi. Bildet av iskemi, som avsløres på tomogrammer, avhenger av studietidspunktet. I den akutte perioden detekteres intensiveringen av signalintensiteten på T2-VI og utseendet på masseffekten. I den forsinkede perioden er det parenkymforsterkning i det berørte området, masseffekten er maksimal. I den fjerne perioden avhenger mønsteret av slag av mekanismen for dets oppløsning (dannelsen av cyster, degenerative endringer, forkalkning av blødningsområder).

Venøs infarkt er en sjelden patologi. MRI-hjerneblodårer i dette tilfellet identifiserer trombe hypointense på T2-vektede bilder i akutt, subakutt blir periode i tromben høyere intensitet på begge typer bilder. Imidlertid, som i tilfelle av slag, er MR mindreverdig i informativitet

CT med kontrast.

Hemorragiske slag varierer i naturen, klinikk og diagnostisk bilde fra iskemisk. Diagnostiske metoder er CT og MR. Magnetisk resonans tomografi er mulig å bestemme ikke bare det faktum av blødning, men årsaken og utviklingstrinn.

I første fase (opptil en måned) har fokuset økt intensitet med et hypointensivt senter på T2-bilder, masseffekten er betydelig uttalt. Videre endres intensiteten til signalet praktisk talt, men intensiteten av masseffekten minker. Senere, under oppløsning av blødning, vises en hyperintensefel rundt fokuset på moderat intensitet på T1-VI. Av tykkelsen og alvorlighetsgraden av denne randen kan man dømme reseptbelagte prosessen.

Kronisk sirkulasjonsfeil

Kroniske prosesser blir stadig viktigere på grunn av deres høye prevalens. Hjertet i utviklingen ligger som regel aterosklerose og arteriell hypertensjon. Den samme gruppen av sykdommer inkluderer "dårlige infarkter", som ikke har et klart klinisk bilde, og deres utvikling er langsom i de dypere delene av hjernen.

Kriterier for diagnostisering av kroniske sirkulasjonsforstyrrelser er fortsatt dårlig beskrevet, og påliteligheten av MR-studien for forskjellige kilder varierer fra 10 til 90%. Tegn på sykdom i denne gruppe er: fokal cerebral ødem, iskemi, aterosklerose og delene som omgir vev, små fokal destruktive endringer, innsnevring av arterier og redusere deres forgrening.

Hodet i lang tid ble ansett utilgjengelig for detaljerte studier og diagnoser, men magnetisk resonans-tomografen viste ved sitt utseende nye muligheter i nevraoradiologi.

Studien av cerebral fartøy ved hjelp av MR har ennå ikke fått riktig distribusjon på grunn av utilstrekkelig kunnskap om dette problemet. Men arbeid på dette området fortsetter, og i fremtiden vil betydningen av den presenterte diagnostiske metoden vokse.

Magnetic resonance imaging av cerebral vessels - en beskrivelse av undersøkelsen med adressene til klinikkene

Magnetisk resonansavbildning av MR i hjerneskap (arterier og årer) er en lovende og raskt utviklende metode for moderne diagnostikk som ikke krever vaskulær peking. Han gir legen muligheten til ikke bare å oppdage abnormiteter av cerebral fartøy, men også å evaluere fysisk-kjemiske og patofysiologiske prosesser i hjernen som helhet eller dens avdelinger.

Magnetisk resonansangiografi (MRA) er en slags MR som utføres spesielt for evaluering av blodkar. MRI av cerebral fartøy gjør det mulig å identifisere aneurysmer, vaskulære misdannelser, spesielt arteriovenøse misdannelser, stenoser eller tromboser av kar, etc.

Hva gjør

Utføring av MRA på cerebral fartøy er indikert i tilfeller der det er nødvendig å utelukke forekomst av aneurysm eller vaskulær misdannelse, eller å oppdage blødningskilde. Det brukes også til diagnose av slag, deteksjon av trombose og stenose av blodkar som mater hjernen. Nedenfor er en rekke sykdommer der MRA utføres.

aneurisme. Aneurysm - ekspansjon og tynning av fartøyets vegg, truende brudd. Ved brudd på en aneurysm klager pasienten på en akutt og pulserende hodepine. Symptomer som ligner tegn på et slag kan observeres - svakhet, brudd på artikulasjon, angst. MRA lar deg nesten alltid identifisere en aneurisme, unntatt når den er for liten eller det er en nedgang i en aneurisme.

Arteriovenøs misdannelse (AVM) er en tangle av unormale fartøy i hjernen. Så vel som vegg varicer, tynnet vaskulære vegger, slik at når de utsettes for høyt blodtrykk kan føre til diskontinuiteter, slik tilfellet er med en aneurisme. AVM kan manifestere seg som en svulst hvis den når en størrelse som er tilstrekkelig til å klemme nærliggende hjernestrukturer. AVM kan igjen danne aneurysmer. Pasienten har hodepine, symptomer som ligner på hjerteinfarkt.

fornærmelse, eller cerebrovaskulær ulykke, er et resultat av arteriell okklusjon som fører til avbrudd av blodstrømmen, og med det oksygenmangelen, til et bestemt område av hjernen. Dette medfører brudd på funksjonen til dette området, og pasienten kan ha svakhet, taleforstyrrelser, gang og noen ganger hodepine. MRA lar deg vurdere forekomsten av aterosklerose og identifisere områder av trombose.

Under MRA i hjerneskibene vurderes følgende fartøy:

Søvnende arterier beveger seg bort fra aorta i brysthulen og klatre opp i nakken fra begge sider. Den indre halspulsåren, som strekker seg fra fellesstammen på nakkenivå, tilveiebringer omtrent 2/3 av den fremre delen av hjernen.

Den basilære arterien oppstår som et resultat av sammensmeltingen av to vertebrale arterier som beveger seg bort fra de subklave arterier og stiger på begge sider av ryggraden. Disse fartøyene mater hjernestammen og ca 1/3 av sin bakre del.

Willis-sirkelen er en gruppe av fartøy som ligger i hodeskallet. Disse karene dannes av grenene til de indre karotiske og basilære arteriene. MRA av hjerneskibene kalles iblant MRA av Willis-sirkelen.

Hvit og grått stoff i hjernen, hypofysen, optiske nerver og den øvre delen av hjernestammen er skillebare i bildene.

Klargjøring og kontraindikasjoner

MRA av cerebral fartøy tar ca 10 minutter. Hvis denne prosedyren er for deg, bruk behagelige, komfortable klær og ikke glem å fjerne metallobjekter, inkludert smykker, mobiltelefoner, ringer, etc. Noen ganger utføres en MR-av cerebral fartøy med kontrast.

MR i arteriene

MRI av arterier - et bilde

MRI av arteriene er den mest effektive metoden for undersøkelse, som lar deg vurdere tilstanden til hjernens hjerter, nakke, karoten, nyrene. Og dermed, i god tid for å avsløre de minste bruddene i deres arbeid.

Å gjennomføre en MR i hjernens arterier vil avsløre årsaken:

 • hyppig hodepine;
 • kraftig reduksjon i synsstyrken;
 • økt eller redusert trykk;
 • svakhet.

Studien vil ekskludere eller bekrefte denne eller den nevnte patologien. Prosedyren er smertefri og helt trygg for pasienten. ved MR av hjernearterier utføres ved bruk av et kontrastmedium.

MRI av narkotika i halsen og MR i karoten arterien er utført med:

mistanke om inflammatoriske sykdommer;

 • aterosklerose i livmorhalsen;
 • klargjøre forekomsten av en svulst eller overvåke dynamikken i behandling av svulstsykdommer;
 • brudd på blodsirkulasjonen;
 • trombose.

Det er fartøyene som er ideelle indikatorer for den inflammatoriske prosessen eller en alvorlig sykdom som kan være asymptomatisk.

MR i halsens arterier Det utføres også i tilfelle mistanke om vegetativ-vaskulær dystoni, hvis hjertesympen av ukjent opprinnelse forstyrres og tegn på encefalopati.

Når lesjoner av nyrene, som oftest forekommer asymptomatisk, kan magnetisk resonansbilding detektere de mest mindre lidelsene.

MR av hjernearterier

Denne typen undersøkelse bidrar til å identifisere de mest komplekse sykdommene. For eksempel var det tidligere problematisk å diagnostisere discal encefalopati, samt aneurysmer og aterosklerose. MR i hjernearteriene viser tydelig alvorlige vaskulære patologier, selv små svulster. Om lag 30 minutter kan legen få omfattende informasjon.

Retningen for forskning gis kun av en smal spesialist. Etter å ha mottatt resultatene, annonserer han den endelige diagnosen og foreskriver behandling. I Med-7 vil de raskt kunne bestemme sykdommen, og ulike tiltak for å eliminere problemet vil gi et resultat innen kort tid.

Kjære pasienter, 9. og 10. juni er det 20% rabatt på MR!

MR i hjerneskip: en informativ diagnostisk metode

Kroniske sykdommer og konsekvensene av akutte kritiske forhold som har utviklet seg mot bakgrunnen av patologiske endringer i fartøyene er vanlige årsaker til regelmessig observasjon hos en nevrolog. Vaskulær patologi har en ledende posisjon i strukturen av organisk patologi i sentralnervesystemet - 17% av alle sykdommer. Hittil er den mest informative og sikre metoden for å visualisere strukturen i hjernen anerkjent som magnetisk resonans imaging (MR). MR av hodeskårene brukes ikke bare for å bekrefte diagnosen ved mistanke om vaskulære lesjoner, men også som en evaluering av effekten av terapien for å foreta hensiktsmessige tilpasninger. Takket være MRI kan bestemme de anatomiske trekk ved strukturen av blodkar, nærvær av unormale endringer i vener, arterier og kapillærer lokalisering av lesjon, volumet av den cerebrale blodstrøm og omfanget av bruddet.

MR angiografi er en effektiv metode for studier av blodårer

MR av hjernearterier ved angiografi tillater å oppnå visuelle data om tilstanden til fartøy uten bruk av kontrastmidler. I noen alvorlige tilfeller med tvilsom diagnose brukes spesielle kontrastmidler med en magnetiserbar komponent til å tydeligvis visualisere årene og arteriene.

Diagnostisk metode er basert på det faktum at signaler produsert av tomografen fra blodet i karet og de stasjonære vevene som omgir det, er forskjellige. Takket være magnetisk resonansangiografi mottar legen et tredimensjonalt bilde av blodkarene i fremspringene: frontal, aksial, sagittal.

Fordelene med metoden: tilgjengeligheten av et bredt spekter av programmer, som gjør det mulig for spesialisten å velge riktig alternativ for å undersøke vener og arterier.

Avhengig av sekvensene av impulsoverføring utmerker seg MR-angiografi teknologier:

 • tidsflyvningsmodus - "gradient ekko" -modus;
 • fasekontrast;
 • 4D.

Differensiere typer diagnoser basert på studiet:

 • arterier og blodårer i hjernen;
 • nakkeårene.

Anvendelsesområde

Av stor betydning er MR for diagnose av hydrocephalus (overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i kranialhulen) hos nyfødte, barn i andre aldersgrupper og voksne. Resultatene fra undersøkelsen gjør det mulig å nøyaktig bestemme graden av progressiv sykdom, og visuelt å oppdage tilstedeværelsen av cerebral misdannelser - en unormal sammenvevde vener og arterier i hjernen. Når kliniske symptomer normotensive hydrocefalus: en gradvis utvikling av gangart lidelser, urininkontinens, demens, viser MR utvidelse av segmentene i det ventrikulære systemet, deformasjon av arterielle grener, endringer i tettheten av substans i hjernen.

Ved epileptiske anfall anbefales det å umiddelbart ta en tomografi for å etablere en provokerende faktor, for eksempel en svulst. Indikasjoner for studien: multippel sklerose og Alzheimers sykdom.

Hvis en hjernesvulst og andre strukturer i kraniet mistenkes, er MR brukt til å etablere diagnosen. Det primære målet med diagnostiske tiltak er å skille mellom svulstypen, noe som gjør det mulig å lage en pålitelig prognose og velge et egnet terapeprogram. De oppnådde resultatene gjør det mulig for nevrokirurger å dømme lokaliseringen av svulsten og dens strukturelle egenskaper. Bildet sporer godt segmenter av det vaskulære systemet: vener, arterier, kapillærer, samt brennevin. Ved bruk av strålingseksponeringsmetoder, spesielt: bestråling med brede gammabjelker, viser tomografi sannsynligheten for strålingsskader på hjernen. Legenes oppgave er å kontinuerlig overvåke tilstanden til pasienten som har hjernevulst, og å anbefale tomografi som en prioriterte diagnostiske testmetode.

Indikasjoner for magnetisk resonansbilder er tilstedeværelsen av symptomer på smittsomme og degenerative hjerneskade. En abscess er diagnostisert med en tynn kapsel dannet, som ser ut som en tredimensjonal, rund seksjon med glatte, veldefinerte konturer. Ved undersøkelse i T2-modus informerer tilstedeværelsen av en abscess signalforhøyelsen i området med det purulente fokuset. Ved MRT er det mulig å motbevise eller bekrefte utvikling:

 • meningitt;
 • empyema;
 • tuberkulose infeksjon;
 • viral encefalitt;
 • parasittiske lesjoner.

Diagnose av sirkulasjonsforstyrrelser

Indikasjoner for MR - en rekke sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen:

 • intracerebral blødning etter type hemorragisk impregnering eller hematom;
 • blødning i subaraknoidrommet
 • epidural og subdural hematomer av ukjent genesis;
 • hypertensive form av encefalopati;
 • trombose i venøsystemet;
 • disirkulatorisk encefalopati;
 • demens av vaskulær type.

Resultatene fra MR indikerer dystrofiske lesjoner i ulike former for metabolsk encefalopati: hepatisk, uremisk, diabetisk, pankreas. Det anbefales også å utføre MR angiografi hos barn og ungdom med mistanke om akutte cerebrale blodstrømssykdommer.

Resultater av MR i venene og hjernens arterier for blodforsyningsforstyrrelser

Iskemisk slag krever obligatorisk bekreftelse av diagnosen ved å undersøke tomografi av vener og arterier, siden uten slike data, er sannsynligheten for medisinsk feil større enn 5%. MRI gir informasjon for å kunne skille hjerneinfarkt en hjerneblødning, tumorer, traumatisk hjerneskade, multippel sklerose, dismetabolic og permanent skade på nervesystemet. Med MR-tomografi er det mulig å oppdage selv små sår i hjernestammen. Ved MR-angiografi kan identifisere sjeldne former av slag provosert bunt arterie sammentrekning eller utvidelse av hulrommet stenose og trombose i blodårer, kval indre skall.

Indikasjoner for studien er også: alle tilfeller av forbigående iskemiske angrep for å utelukke andre sannsynlige årsaker som provoserte nevrologiske lidelser. De fleste pasienter med forbigående iskemiske angrep oppdager ikke brennvidder i hjernen.

Den ledende metoden for undersøkelse for symptomer på hjerneblødning i den akutte perioden (etter en dag) er magnetisk resonansbilder. MR-angiografi gjør det mulig å oppdage årsaken til blødning, for eksempel: arteriovenøs misdannelse. Ved en standard undersøkelse av arteriovenøse misdannelser er nærværet av en kompakt del av den inhomogene signalendringen rapportert. Legen kan visualisere ikke bare de skadede arteriene, men bestemme også arekemidlets område, atrofiområdet og tilstedeværelsen av blødning. Med hemorragisk slag viser tomografen typiske tegn på resorpsjon av hematomer - dannelsen av cyster.

For diagnostisering av cerebrale aneurismer i akutt subaraknoidalblødning trekkes MR-angiografi, som på grunn av sin ikke-invasiv, høy oppløsning, gir tredimensjonal projeksjon et kvalitativt bilde av de cerebrale blodkar og å bestemme kilden til problemet.

konklusjon

Takket være magnetisk resonansavbildning er det mulig i nøyaktige diagnoser i den første fasen av patologi, noe som er viktig for en rettidig utvikling av en tilstrekkelig og integrert terapeutisk strategi.

MR-diagnostikk av cerebral fartøy

Hvis en person lider av hodepine og svimmelhet, som observeres i lang tid, anbefaler eksperter at han skal gjennomgå MR-hjerneskip. Hittil er denne studien betraktet som den mest populære og informative, bidrar til å identifisere patologier og sykdommer i det vaskulære systemet i begynnelsen.

Før MR, inkludert CT, er det nødvendig å ta hensyn til ikke bare indikasjonene, men også kontraindikasjoner. Tidligere må pasienten forberede og følge alle anbefalingene for å få pålitelige resultater.

Hva er en MR?

MR, eller magnetisk resonansbilder, er en trygg, informativ og effektiv metode for å studere ulike deler og systemer i kroppen. Med en slik undersøkelse blir det ikke gjort noen administrasjon av noen stoffer til pasienten, noe som kan skade hans trivsel.

MR bruker et magnetfelt og RF-pulser. Programmet lar deg få et klart bilde av undersøkelsesstedet, hjelper til med å gjøre en nøyaktig diagnose og på dette grunnlag utpeke effektiv og korrekt behandling.

MR i hjernen og blodårene viser spesialisten et klart og forståelig bilde:

 • hjernen;
 • fartøy av dette organet;
 • hypofyse;
 • øye baner;
 • paranasale bihuler;
 • temporomandibulær ledd.

Denne undersøkelsen gir legen fullstendig informasjon om ikke bare hjernens struktur, men også om de biokjemiske prosessene som foregår i den. Bildene kan avsløre årsakene til hodepine, migrene og svimmelhet. MR i hodeskårene bidrar også til å vurdere syn, strubehoved, munn og nese. Det er også verdt å nevne at den magnetiske resonansbildemetoden ikke er invasiv.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for MR i hjernen

MR er betraktet som en sikker metode for undersøkelse, men det er fortsatt kategorier av pasienter som ikke kan passere det. Før du utnevner en tomografi, spør eksperten pasienten for å utelukke mulige komplikasjoner.

Kontraindikasjoner til MR i hjerneskap:

 1. Overvekt (vekt over 130 kg).
 2. Sykdommer i lungene og GERD.
 3. Tilstedeværelse av pacemakere.
 4. Tilstedeværelsen av metallproteser, plater i kroppen, seler, stenger som stabiliserer ryggraden.
 5. Tilstedeværelsen av høreapparater.

Hvis pasienten har noen metalliske partikler eller elementer i kroppen, vil studien ledsages av forstyrrelser som ikke tillater et pålitelig resultat. I denne situasjonen vil spesialisten velge en mer egnet variant av undersøkelsen.

Det er verdt å merke seg at MR er kontraindisert hos personer med klaustrofobi.

Når det gjelder indikasjonene, anbefales MR-en i hjernen i slike situasjoner som:

 • hyppig cephalgia, migrene, svimmelhet, besvimelse
 • støy i ørene;
 • utslipp av blod fra nesen;
 • brudd på minne, oppmerksomhet, konsentrasjon;
 • svekket samordning;
 • svekket følsomhet;
 • psykiske lidelser.

Pasienter anbefales også å lage en MR med slike sykdommer og abnormiteter som:

 1. Craniocerebral trauma (traumatisk hjerneskade).
 2. Stratisering av aorta.
 3. Aterosklerose og andre vaskulære sykdommer.
 4. VVD.
 5. Medfødte hjertesykdommer.
 6. Hjerneslag.
 7. Neoplasma i hjernen.

Hvilke hjerneskip kan undersøkes på en MR?

Magnetic resonance imaging lar deg utforske:

 1. Arterier (MR-angiografi) og vener (MP-venografi). Undersøkelsen lar deg studere fartøyene ikke bare i hjernen, men også i andre systemer, organer. I de fleste tilfeller er disse metodene foreskrevet for studiet av karene i hodet og livmorhalsen.
 2. MRI av karene i nakken. Hjelper med å bestemme tilstanden til vaskulærsystemet i denne avdelingen, siden forstyrrelsene kan ha en negativ effekt på hjernen.

Noen ganger er diagnosen skapt ved å injisere et kontrastmiddel inn i kroppen. Det tillater flere ganger å øke nøyaktigheten av prosedyren og å bestemme selv de minste avvikene i fartøyene, arteriene og venene. MRI av cerebral fartøy med kontrastmiddel er obligatorisk når det er nødvendig å avklare forekomsten av en svulst, og også hvis:

 1. Fjernelsen av intervertebral brokk i cervical hotellet ble utført.
 2. Det er mistanke om utdanning i hypofysen.
 3. Det er nødvendig å bestemme graden av aktivitet av multippel sklerose.
 4. Det er nødvendig å fastslå tilstedeværelse og lokalisering av utdanning i hjernen eller ryggmargen, samt å vurdere tilstanden etter operasjonen.
 5. Det er nødvendig å oppdage metastaser i hjernen.

MR med kontrastmiddel anbefales ikke hvis pasienten er allergisk, har nyresykdom, og også under graviditet.

MR av hjernearterier (angiografi, MA)

MR i hjernen og hjernearteriene bidrar til å bestemme lesjonene i det vaskulære systemet, samtidig hjerneskade. Studien gir også full informasjon om utviklingsmessige anomalier, struktur, okklusjon. MA i de fleste tilfeller krever ikke innføring av kontrastmiddel, har ingen strålingsbelastning på kroppen.

Undersøkelse av cerebrale vaskulære arterier anbefales hvis:

 1. Det er sterke og hyppige hodepine, svimmelhet.
 2. Lyder i ørene og hodet.
 3. Det er nødvendig å utelukke eller bekrefte diagnosen.
 4. Det er nødvendig å sjekke pasientens tilstand etter operasjonen.

I de fleste tilfeller er AI kombinert med MR-hodet og hodeskårene, noe som gjør at du kan detaljere strukturen mer.

Angiografi bidrar til å diagnostisere slike patologier og sykdommer:

 1. Misdannelse, aneurisme og andre abnormiteter.
 2. Anomalier, trombose av arteriene i hodeavdelingen.
 3. Vaskulitt og andre.

MA med kontrastmiddel utføres bare hvis det er nødvendig å bestemme tilstanden for blodstrømmen i et bestemt område, vurdere tilstanden til blodårene, arteriene. Tomografi av fartøyene utføres bare i henhold til spesialistens formål, og hvis pasienten ikke har kontraindikasjoner.

Når det gjelder den foreløpige forberedelsen, er det ikke nødvendig. MA refererer til en minimalt invasiv prosedyre. Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående angiografi, er det best å konsultere en spesialist som kan ta den riktige avgjørelsen.

MR av hjernesårene

Hvis det er forstyrrende tegn som indikerer en progresjon av patologien, er det nødvendig å undersøke ikke bare hjernen, men også karene. MR hjelper til å undersøke tilstanden til ikke bare arterier, men også årer. I prosessen blir det lagt vekt på deres struktur, samt venøs strømning. Venografi er også en ikke-invasiv og sikker metode.

MR av vener anbefales i slike situasjoner som:

 • cephalgi av ukjent opprinnelse;
 • lidelser med minne, koordinering, oppmerksomhet, søvn, oppførsel;
 • svekkelse av visuell funksjon
 • høyt intrakranielt trykk;
 • TBI.

MR i hjernens arterier og vener anbefales å utføres før kirurgi.

Venografi hjelper til med å diagnostisere pasienten slike sykdommer som:

 1. Misdannelse, aneurysm i vener og arterier.
 2. Neoplasmer i hjernen og blodårene.
 3. En trombose av en annen type.
 4. Anomalier av utvikling.

Med hensyn til MR av vener, er det av to typer:

 • MR-venografi av intrakranielle vener og bihuler uten bruk av kontrastmiddel.
 • MR-venografi av intrakranielle vener og bihuler og MR i hjernen uten bruk av kontrastmiddel.

Prosedyren krever ingen foreløpig forberedelse fra pasienten.

Forberedelse og oppførsel

MR i vaskulær regime krever ikke pasienten noen foreløpig forberedelse, med mindre eksperten har angitt noe annet.

Når det gjelder undersøkelse med kontrastmiddel, er det nødvendig å utelukke mat i et par timer før prosedyren. Før begynnelsen anbefales det å fjerne alle metallobjekter, ornamenter fra seg selv. Det er også forbudt å gå inn i skapet med elektroniske enheter, elektroniske plastkort, penner eller briller med metallfel.

Pasienten skal ligge på et spesielt bord, kroppen hans er festet med stropper, noe som kan gi fullstendig immobilitet. Deretter plasseres den i en stor sylinder - tomografi. Om nødvendig blir pasienten først gitt en kontrast i venen.

Behandlingen og mottakelsen av bildene håndteres av et datasystem som ligger i neste rom. Det kan ta opptil en time for bildene som skal tas. Under prosedyren kan pasienten legge merke til den forhøyede temperaturen på det undersøkte området, smerten skal være helt fraværende. Restaurering av kroppen etter MR er ikke nødvendig.

Hva viser hjernen og blodårene

MR i hjerneskip

MRI av cerebral fartøy er en metode for å studere store cerebral fartøy ved hjelp av kjernemagnetisk resonans. Prosedyren blir utført for diagnose eller for bekreftelse, og for bestemmelse av volumet av en påfølgende operasjon. Lar deg vurdere tilstanden til blodbanen i hjernen og vurdere skadens art, hvis noen.

 1. Akutte sykdommer i blodsirkulasjonen i hjernen er hemorragiske eller iskemiske.
 2. Craniocerebral skade.

I disse tilfellene er MR tildelt etter CT (CT-skanning av hjernen).

 1. Tumor i hypofysen, hjernen, dens membraner eller mistanke om dem.
 2. Diagnose av demyeliniserende eller degenerative sykdommer.
 3. Fokale inflammatoriske prosesser i hjernen og blodårene.
 4. Vurdering av tilstanden av væskeholdige strukturer og cerebrospiratoriske hjerneveier (porfensi, hygromer, cyster).
 5. Stenoser av intrakranielle kar, arteriovenøse hjerneaneurysmer, samt stenoser av vaskulære misdannelser.
 6. Unormaliteter ved utvikling av cerebral fartøy.
 7. Vurdering av tilstanden til hjernen og blodårene etter CCT.
 8. Vurdering av tilstanden til hjernen og blodårene etter hjernesirkulasjonsforstyrrelser.
 9. Sykdommer i hypofysen eller mistanke om dem.
 10. Evaluering av resultatene av kirurgisk behandling av hjernesykdommer.
 11. Atrofi av optisk nerve.
 12. Volumetriske lesjoner av bane, nasofarynx, paranasale bihuler.
 13. Neurinom av de hørbare nerver.

Forskning - MR-angiografi av cerebral fartøy gjør det mulig å diagnostisere cerebral fartøy på kort tid og uten bruk av kontrastmidler. Studien brukes som en screeningsmetode for primærdiagnose av pasienter. Skal MR også hjernen for diagnose?

Vær forsiktig

Hodepine er det første tegn på høyt blodtrykk. I 95% av hodepinen oppstår fra brudd på blodstrømmen i den menneskelige hjerne. Og hovedårsaken til bruken av blodstrømmen er blokkering av blodårene på grunn av underernæring, dårlige vaner og en livsstil med lav aktivitet.

Det er en stor mengde medikamenter for hodepine, men alle påvirker etterforskningen, ikke årsaken til smerten. På apotek selger smertestillende midler, som bare utmerker smerten, og behandler ikke problemet fra innsiden. Derav det store antallet hjerteinfarkt og slag.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Leger i medisinsk vitenskap Bokeria LA gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen beskrev Leo Antonovich hvordan GRATIS beskytte deg mot døden på grunn av tette blodårer, trykksving, og reduser risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 98%! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Verdens helseorganisasjon.

MR-undersøkelse av hjerneskip viser:

 • størrelsen på vaskulære misdannelser;
 • informasjon om morfologi;
 • anatomisk lokalisering;
 • arten av venøs drenering;
 • kropp, kuppel, aneurysm cervix;
 • forholdet er nakkehuset;
 • aneurisme størrelse;
 • Tilstedeværelse av blodpropp inne i fartøyet.

I hvilke tilfellerMR studie av hjerneskader hos voksne?

En MR-skanning av hjernen er indikert hvis pasienten har:

 • hodepine, svimmelhet av ukjent opprinnelse;
 • svimmelhet, forvirring, bevissthetstap
 • Krenkelse av følsomhet (nummenhet, skarp smerte, prikking) på ansiktet;
 • hørselstap eller syn på uklar etiologi;
 • støy i ørene;
 • hypertensive sykdommer, hyppige hypertensive kriser;
 • tap av minne, hukommelsestap.

MR i hjernen. Kontraindikasjoner: direkte og relativt

Direkte kontraindikasjoner inkluderer:

 • installert pacemaker;
 • implantater av mellomøret (elektronisk eller ferromagnetisk);
 • ferromagnetiske enheter Ilizarov;
 • ferromagnetiske fragmenter;
 • vaskulære hemostatiske klemmer;
 • store implantater laget av metall.

Relative kontraindikasjoner er:

Jeg er engasjert i forskning om årsakene til at det har oppstått en hodepine allerede i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene har hodet vondt på grunn av tilstoppede blodkar, noe som fører til hypertensjon. Sannsynligheten for at en uskadelig hodepine vil resultere i et slag og død av en person er svært høy. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Det neste faktumet - du kan drikke en pille fra hodet, men dette helbreder ikke selve sykdommen. Den eneste medisinen som er godkjent av Helsedepartementet for behandling av hodepine og brukes av kardiologer i deres arbeid, er PhytoLife. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hodepine og hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis!

 • insulinpumper;
 • ikke-magnetiske implantater av mellom- og indre øre;
 • nerve stimulatorer;
 • klaustrofobi;
 • Prostetiske hjerteventiler;
 • Dekompensert hjertesvikt;
 • tidlig svangerskap
 • pasientens utilstrekkelighet
 • Behovet for fysisk overvåking;
 • alvorlig tilstand av pasienten.

MR i hjerneskader er kontraindisert hos pasienter med tatoveringer laget med fargestoffer med metallforbindelser. Kogleære implantater (indre øreproteser) er også en kontraindikasjon for prosedyren.

MR i hjerneskip er en utmerket mulighet til å umiddelbart diagnostisere tilstanden til hjerneskipene.

Charlie Garde døde en uke før sin første fødselsdag Charlie Gard, en uhelbredelig syk baby, omtalt av hele verden, døde 28. juli en uke før sin første bursdag.

Disse ti små tingene en mann alltid ser i en kvinne Tror du at mannen din ikke vet noe om kvinners psykologi? Det er ikke slik. Fra utseendet til en partner som elsker deg, vil det ikke være en eneste trifle skjult. Og her er 10 ting.

9 kjente kvinner som ble forelsket i kvinner Åpenbaringen av interesse ikke motsatt kjønn er ikke noe uvanlig. Du kan neppe overraske eller støt noen hvis du innrømmer det.

Våre lesers historier

Har blitt kvitt hodepine for alltid! Det har vært et halvt år siden jeg glemte hva en hodepine er. Åh, du vet ikke hvordan jeg led, hvor mange ting jeg prøvde - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Endelig har jeg taklet hodepine, og alt takket være denne artikkelen. Alle som ofte har hodepine - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Mot alle stereotyper: En jente med en sjelden genetisk lidelse erobrer verden av mote Denne jenta heter Melanie Gaydos, og hun briste inn i moteverdenen raskt, sjokkerende, inspirerende og ødelegge dumme stereotyper.

20 bilder av katter laget til rett tid Katter er fantastiske skapninger, og om dette, kanskje alle vet det. Og de er utrolig fotogene og vet alltid hvordan de skal være i riktig tid i reglene.

Uforgivelige feil i filmer som du sannsynligvis aldri har lagt merke til. Sannsynligvis er det svært få personer som ikke vil se filmer. Men selv i den beste filmen er det feil som kan sees av seeren.

Diagnose av MR i hjerneskip

  innhold:
 1. Fordeler ved MR-diagnostikk
 2. Indikasjoner for MR diagnose
 3. Diagnostiske metoder
 4. Diagnostiserte sykdommer

et bilde av MR av fartøyene i hodet Hjernens hjerter er et vanskelig å få tilgang til diagnoseområdet. Det er mulig å gjennomføre en undersøkelse på en røntgen-tomografi som er i stand til å oppdage tilstedeværelsen av en svulst, konsekvensene av skadene mottatt og andre patologier i hjernen. Men røntgenstrålen er ikke i stand til å diagnostisere tilstanden til det vaskulære nettverket av hodet.
Høyt informative, nøyaktig og pålitelig metode for diagnose er ansett for å være magnetisk resonansbilleddannelse av hjernen fartøy, i stand til å utforske den intrakraniale plass og sirkulasjonssystemet med evnen til å produsere tredimensjonale bilder av forskjellige projeksjoner.

Fordeler ved MR-diagnostikk

Energiforandring (frigivelse og absorpsjon av energi-pulser) som opptrer med hydrogen protoner i løpet av MRI-skanning under påvirkning av magnetiske bølger og radiofrekvent stråling, er det grunnlag for å oppnå høykvalitetsbilder fartøy.
Som et resultat av MR i hjerneskip, oppnås flertalsdeler med høy grad av oppløsning uten bruk av kontrastmidler basert på gadolinium. De lagdelte bildene av forskningsobjektet registreres og lagres på digitale datamedier, med mulighet for videre studier.

Ved hjelp av denne informasjon, kan radiologen eller annen ekspert som har sendt pasientens diagnose, kan foreta visuell analyse, for å studere den anatomiske struktur og fysiologiske tilstand av blodkar som et resultat av den sluttsett objektiv.
Moderne diagnostisk utstyr gjør det mulig å gjennomføre en pålitelig vurdering av de biologiske og fysisk-kjemiske prosessene som forekommer i hjernevevet og visualisere hjerneskipene på MR-apparatet.

Fordelene ved MR-studien inkluderer muligheten til å studere:

 1. Grader av stenose (innsnevring) av blodkarets lumen
 2. Tilstedeværelse av collaterals (bypass) fartøy - erstatter blodsirkulasjon
 3. Identifikasjon av antall stenotiske (innsnevrede) seksjoner

Fordelen med MR i hjernen og karene i hodet er uskadeligheten ved denne metode for skanning, basert på påvirkning av et magnetfelt, som ikke inneholder strålingsbelastningen på gjenstanden for undersøkelse.

I tilfelle av røntgenradiografi mottar pasienten uunngåelig en betydelig dose stråling, noe som ikke tillater gjeninnføring av diagnosen. Men prosedyrene for MR og CT i hjerneskip som ikke bruker ioniserende stråling, kan brukes det nødvendige antall ganger.

Indikasjoner for MR diagnose

gjør MR i hodet MR i hjerneskipene viser tilstedeværelsen av en patologisk prosess i arteriene og årene som kan føre til livstruende helse og liv. Det er en rekke bestemte klager, i nærvær av hvilken nevrologen råder deg til å gjennomgå en diagnostisk MR-undersøkelse av hodet:

 • Tilstedeværelse av vedvarende hodepine ledsaget av svimmelhet av en uklar natur
 • Hyppige svimlende tilstander med bevissthet, ledsaget av kramper
 • Oppstår uten tilsynelatende årsak, gjentatt kvalme med oppkast
 • Svakhet og følelsesløp i lemmer, samt hyperestesi (overfølsomhet) av visse hudområder
 • Progressiv nedgang i intelligens, minne
 • Overtredelse av målrettede bevegelser (orientering) - apraksi
 • Forvirring (forvirring) av bevissthet

Ovennevnte indikasjoner på MR-undersøkelse er den svært drivende kraften som fører pasienten til behovet for å ta stilling til muligheten for å skaffe den nødvendige informasjonen for en fullstendig studie og behandling. Mange pasienter tar ikke alvorlig tilstedeværelse av hodepine, som i fremtiden kan føre til mye trøbbel.

Gitt den høye presisjonen avledet fra MR skanningsdata, en studie på informasjonsinnhold og kvalitet-ervervet bilder, slike metoder er overlegne diagnostiske undersøkelser som computertomografi hjernen fartøy, ultralyd og røntgen.

Diagnostiske metoder

Høyteknologiske metoder for moderne diagnose av hjernesykdommer i hjernen er:

MR av hjernens blodkar gjør det mulig å oppnå detaljert informasjon om plassering, form og størrelse av objekter som skal avsøkes, samt for å utforske de i flere plan bilder med høy kvalitet av den cerebrale gjennomblødning.

Denne undersøkelsesprosessen er basert på en ikke-kontrastmetode for røntgenundersøkelse av hjerner og arterier.
Dersom pasientens kliniske diagnose uklar eller vanskelig situasjon, og deretter gjøre MR fartøy ved bruk av et kontrastmiddel, bidrar til å øke den magnetiske resonanssignalet, forsterke diagnostisk resultat.

 • NMR (atommagnetisk resonans)

Lar deg studere de fysisk-kjemiske egenskapene til vev og dermed skille den endrede strukturen fra sunt vev.

Diagnostiserte sykdommer

anatomi av karene i nakken og hodet For å studere vanskelig å diagnostisere sykdommer, har hjernens MR i et vaskulært program som kan gjenkjenne:

 • Aterosklerose (en kronisk arteriell sykdom som utvikler seg som et resultat av en metabolsk lidelse, ledsaget av kolesterol innskudd)
 • Vaskulær trombose (oppstår som følge av dannelse av blodpropper i blodårene og arteriene som hindrer normal blodtilførsel av blodårer)

MR-prosedyren viser karene i en seksjon på tredimensjonale volumetriske bilder som er i stand til å avsløre årsaken til nekrose (død) av celler. Tross alt, som følge av venøs trombose, er karene tilstoppet og blodtilførselen av blodkar er vanskelig, dvs. celler mottar ikke tilstrekkelig ernæring.

 • Aneurysmer (patologisk dilatasjon) av veggene i blodårene

For diagnostisk undersøkelse på MR-er av cerebral fartøy, kan indikasjonene være forskjellige, men aneurysmdata kan kun oppnås som følge av subaraknoid blødning for å bekrefte diagnosen.

 • Dysirkirkulatorisk encefalopati (langsom progressiv insuffisiens av cerebral blodtilførsel, som et resultat av hvilke strukturelle diffuse endringer i hjernefunksjoner kan forekomme)

Med sin opprinnelse og utvikling er denne sykdommen grunnet arteriell hypertensjon og aterosklerose, som er godt diagnostisert, fordi på MR er hjernens kar sett i forskjellige plan.

Etter å ha brukt den innledende undersøkelse, viser legen pasienten for å gjøre en MR av hjernen i den vaskulære modus, for å bestemme varigheten og sekvensen av vaskulær blodforsyning, så vel som for å identifisere løsninger blodstrøm, dannet som et resultat av obstruksjon (innsnevring) av hjernen fartøy.

 • Godartede svulster (f.eks cyste kan resultere fra cerebrovaskulær forstyrrelse inntraff påvirker utviklingen av nekrose og ischemi)
 • Maligne svulster

Uansett hvilken type tumordannelse (ondartet eller godartet), blir hjernen presset. En slik patologi, i fravær av riktig behandling, kan føre til døden.

Etter å ha gjennomført en diagnostisk studie og fått et bilde av hodet, vil en MR-skanning tillate leger å visuelt vurdere ikke bare tumorens tilstedeværelse, størrelse og histologi, men også gi nøyaktige data om forekomst av patologiske prosesser, sirkulasjonsforstyrrelser.

Betydningen av å diagnostisere MR på grunnlag av doktors vitnesbyrd er å få uttømmende informasjon på grunnlag av hvilken videre behandling skal baseres, samt muligheten for å gjennomføre en operasjon dersom terapien ikke har den ønskede effekten.

MR i hjernen og hjernen er hva den er, til hvem den er vist

Skrevet av deneb på fre, 07/21/2017 - 09:30

Før innføring i praksis av datamaskin, samt magnetisk resonansbilder, nøyaktig diagnose av en rekke hjernesykdommer. og også lesjonene av fartøyene som fôret det ble betydelig hemmet. Den allestedsnærværende anvendelsen av moderne diagnostiske metoder forenkler i stor grad diagnosen i tilfelle en kropp som er vanskelig å få tilgang til ved hjelp av andre metoder.

Funksjonell tomografi og magnetisk resonansangiografi utvider mulighetene ytterligere, slik at studien blir så informativ som mulig, avhengig av oppgavene.

MR i hjernen og hjernekarene - hva er det, og hva er forskjellene? Først av alt, varierer metodene i objektet under studien, så vel som i enkelte aspekter av oppførelsen.

Så, for å studere blodårer, er det nødvendig å bruke kontraststoffer som tillater visualisering av karene. synligheten av situasjonen inne i dem er ganske dårlig. Også indikasjonene for å utføre disse studiene avviker noe.

Essensen av denne diagnostiske teknikken

Magnetisk resonansavbildning - en fremgangsmåte for ikke-invasiv diagnose av en rekke humane vev, det fysiske grunnlaget som er fenomenet med kjernemagnetisk resonans. Prosessen opererer på endringssvaratomkjernene (i tilfelle av medisinsk utstyr operere med hydrogenatomer, som er den vanligste) som reaksjon på deres plassering i et konstant magnetisk felt av høy intensitet, og behandle dem med elektromagnetiske bølger med visse parametre.

Det mottatte signalet er registrert av spesielle sensorer, og behandlet av riktig programvare, og som et resultat, basert på tettheten av atomkjerner, er et bilde konstruert som har form av tverrsnitt.

Det er også en metode for undersøkelse av en kjernemagnetisk resonansfenomen ved å måle konsentrasjonen av bestemte stoffer i vev, blodsirkulasjon i en porsjon, og funksjonell MRI gjør det mulig å bestemme aktiviteten av de enkelte seksjoner av hjernebarken, som identifiserer de individuelle karakteristika for lokaliseringen av visse områder som kan være viktig for eksempel i forberedelse til kirurgiske inngrep på hjernen.

Utføre magnetisk resonans tomografi

Skanneprosessen på magnetisk resonanstomografi prosessen er helt smertefri, men det kan ta litt tid, kan det ikke være for komfortabel, fordi farten ikke er tillatt i undersøkelsen. Også, før du går gjennom skanningen, bør du fjerne elektronikken fra deg selv.

Sekvensen av tiltak for denne studien er omtrent følgende:

 1. Pasienten er plassert på en spesiell sofa, lemmer er festet med stropper. I tilfelle pasienten opplever vanskeligheter med kontrollen av sin egen kropp, foreskriver foreløpig de nødvendige beroligende midler.
 2. Hodet er også festet med en spesiell rulle.
 3. Deretter går sofaen inne i tunnelen på enheten, begynner skanneprosessen. Med en helsepersonell kan du om nødvendig kontakte en spesiell mikrofon.
 4. Ved vaskulær undersøkelse administreres et kontrastmiddel (ofte basert på gadolinium), og prosedyren tar litt lenger tid.

Under skanningen føler pasienten ikke smerte. eller noen ubehagelige opplevelser, og like etter slutten av prosedyren kan de håndtere sine egne saker.

Funksjoner av MR-diagnostikk av sykdommer i hjernen og dets fartøy

Diagnose av lesjoner av organet i seg selv, er forskjellig fra studien av patologien til dets kar, primært ved indikasjoner. For å undersøke tilstanden til vener og arterier som gir blod til hjernen er hovedsakelig nødvendig i nettopp de situasjoner hvor det er sannsynlig å gå på alle slags kardiovaskulær sykdom - er mistenkt tilstedeværelse av aneurisme, eventuelle medfødte misdannelser, eller for eksempel den samme aterosklerose.

En slik undersøkelse kan også være nødvendig hvis det er mistanke om tilstedeværelsen av ondartede eller godartede svulster av vaskulær opprinnelse, med diabetisk angiopati.

Studien av nøyaktig selve organet er nødvendig når hjernestoffet selv er påvirket. Slike diagnostiseringer kan være nødvendig hvis det er mistanke om ondartede eller godartede neoplasmer, for å bekrefte diagnosen multippel sklerose, med craniocerebralt trauma. samt for planlegging av nevrokirurgiske kirurgiske inngrep og overvåkning av pasientens tilstand etter slike operasjoner.

Selv om det i noen tilfeller er nødvendig å ha en MR i hjernens hode og blodkar samtidig.

Indikasjoner for MR diagnose av hjernen, samt å mate sine fartøy

Indikasjonene for studiet av hjernen selv og karene som mater det er noe annerledes.

I tilfelle mistanke om hjernesveinskade, er MR indisert i følgende tilfeller:

 • Hvis pasienten begynte å oppleve hodepine. som tidligere ikke var, klager over dobling i øynene, gjentatte episoder av alvorlig svimmelhet, samt en bevissthetssykdom.
 • Med traumer til skallen med mistenkte brudd.
 • MR gir deg mulighet til å bekrefte mistanken om tilstedeværelsen av neurodegenerative eller demyeliniserende sykdommer.
 • Med iskemiske og hemorragiske slag, gjør metoden det mulig å estimere omfanget av lesjonen.
 • Det er behov for en MR-skanning både for å forberede en operativ inngrep og for å overvåke tilstanden etter det.
 • Magnetic resonance imaging er nødvendig for å vurdere tilstanden til den tyrkiske salen og hypofysen.

MR-angiografi av orgelfartøy er nødvendig i følgende tilfeller:

 • Hvis en pasient mistenkes for å ha noen medfødte abnormiteter i arteriene og årene som leverer hjernen med blod.
 • Du kan bruke denne metoden for å bekrefte forekomsten av en aneurisme.
 • I et kompleks av tiltak for videre undersøkelse av hodepine.
 • Etter et slag for å vurdere tilstanden til fartøyene.

Kontraindikasjoner for diagnose ved bruk av atommagnetisk resonans

Til tross for all sikkerheten i metoden, er det i relativ og absolutt kontraindikasjoner å gjennomføre en magnetisk resonansscanning av hjernen og dens fartøy.

Det er umulig å bruke denne metoden hvis pasienten har en pacemaker, en elektronisk (eller inneholdende ferromagnetisk) implantat er montert i mellomøret satt Ilizarov apparat, så vel som nærværet i legemet av ferromagnetisk avfall.

Det er også en rekke kontraindikasjoner, som i noen tilfeller kan overses:

 • Etablerte nervestimulatorer og insulinpumper.
 • Implantater av det indre øret som ikke inneholder ferromagnetiske materialer.
 • Denne undersøkelsen er ikke ønskelig, selv om pasienten har prostetiske hjerteventiler, installerte blodklemmer, og også i tilfeller der pasienten har dekompensert hjertesvikt.
 • Det er uønsket å gjennomgå MR i første trimester av svangerskapet. Det antas at det ikke er noen teratogen effekt, men det er fortsatt ingen vitenskapelig bevist sikkerhet, da det ikke er noen bevis for mulig skade fra denne prosedyren, slik at beslutninger i hvert enkelt tilfelle tas individuelt.
 • Claustrofobi, så vel som noen psykiske lidelser, gjør også gjennomføringen av magnetisk resonansskanning umulig.
 • Den generelle alvorlige tilstanden til pasienten betraktes også som en relativ kontraindikasjon.
 • Noen tannproteser kan også forstyrre forskningen.
 • Tatoveringer som er laget med bruk av metallforbindelser som inneholder maling, betraktes også som en relativ kontraindikasjon, siden det er en sannsynlighet for en brenning.

Diagnose basert på effekten av magnetisk resonans av atomkjerner er en sikker og ikke-invasiv prosedyre som går uten bruk av ioniserende stråling. Metoden gjør det mulig å skaffe seg data om tilstanden til hjernen og karene som mater den.

Magnetic resonance imaging brukt for diagnostisering av lesjoner i hjernen og blodårer som gir blodstrøm til det, er en av de mest avanserte diagnostiske metoder for å bekrefte diagnosen i tvilstilfeller.

På MR-prosedyre, i hvilke tilfeller anbefales det å utføre magnetisk resonansavbildning av hjernen og dens fartøyer - på video:

Kilder: http://fb.ru/article/19837/mrt-sosudov-golovnogo-mozga, http://infomrt.ru/43-mrt-sosudov-golovnogo-mozga.html, http://vekzhivu.com/ artikkelen / 2876-mrt-golovnogo-mozga-i-sosudov-golovnogo-mozga-chto-eto-takoe-Komu-pokazano

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Og det første og viktigste tegn på blokkering av blodkar er hodepine!

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har et brudd i hjernesystemets hjerte og hjerte. Folk drikker bedøvelse - en pille fra hodet, og dermed savner de muligheten til å fikse noe, bare gjør dem til døden.

Til okklusjonen av karene blir det utbrent i en sykdom under det hele kendte navnet "hypertensjon", her er bare noen av sine symptomer:

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Oppmerksomhet vær så snill! Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger? De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade!

Det eneste stoffet som ga en signifikant
Resultatet er Hypertonium

til Verdens helseorganisasjon driver et program "uten hypertensjon". Innenfor rammen som medisinen Hypertensjon er utstedt gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene