MR av hjerneskip: hva viser og hvordan er det gjort

Det er umulig å undersøke hjernens fartøy med ultralyd eller radiografi i detalj, og i noen tilfeller gir disse diagnosemetodene ikke spesialister muligheten til å identifisere alle patologiske prosesser. I slike tilfeller kan pasienten tilordnes en undersøkelsesmetode, slik som magnetisk resonansscanning.

MR av hjernen fartøy (eller MR-angiografi av hodet) - er meget informative, smertefri og ufarlig fremgangsmåte for diagnose, slik at en to- og tre-dimensjonale bilder av blodkar i hode og nakke i ethvert plan. En slik undersøkelse kan utføres med innføring av et kontrastmedium eller uten.

I denne artikkelen vil vi gjøre deg kjent med mulighetene, indikasjonene og kontraindikasjonene, måter å forberede og utføre MR på hjerneskip. Etter å ha blitt kjent med denne informasjonen, får du et fullstendig bilde av denne diagnostiske prosedyren og kan spørre legen din om de spørsmålene som interesserer deg.

Prinsippet om å utføre MR i hjerneskip

Essensen av denne metoden for diagnose er bruk av elektromagnetiske bølger som forårsaker vibrasjoner av hydrogenatomer, som er tilstede i vannmolekyler som er i menneskekroppen. Når de går gjennom vevene, forårsaker de en kjernefysisk resonans, som er festet av apparatet i form av et bilde.

Installasjonen av MR gir deg mulighet til å få klare og svært informative bilder av cerebral fartøy. En slik undersøkelse er ufarlig for pasienten, da ioniserende stråling som brukes i CT eller røntgen ikke brukes til å oppnå visualisering. Om nødvendig kan det utføres gjentatte ganger på kort tid.

MR er en ikke-invasiv prosedyre og erstatter ofte endoskopiske diagnostiske prosedyrer. På grunn av mulighetene for en slik skanning ble en "virtuell endoskopi" tilgjengelig.

Hva vil bidra til å identifisere MR i hjernen

MR i tilstanden angiografi av cerebral fartøy gir en mulighet til å undersøke i detalj alle tilstander og årer. Studien gjør det mulig å skaffe seg detaljerte bilder av vaskulære seksjoner, hvor alle komponentene (vegger, lumen, formasjoner, svulster etc.) er synlige. I tillegg er prosedyren stand i 3D-modus for å vise et system med blodstrøm i hjernens kar.

Når du studerer resultatene av studien, kan legen identifisere:

 • trombose;
 • aneurisme;
 • abnormiteter i strukturen av blodkar;
 • aterosklerose;
 • stratifisering av de vaskulære veggene;
 • arterio-venøse misdannelser.

Bruken av 3D-modus gjør det mulig å få en kartlegging av sirkulasjonsprosessen. I dette tilfellet skiller eksperter mellom arteriell og venøs blodstrøm. Det resulterende bildet gir oss mulighet til å evaluere hele prosessen med blodsirkulasjon i hjernen og å oppdage selv minimal avvik fra normen.

Ekstern klarhet i MR-bilder av blodårer tillater bruk av kontrastpreparater bare i alvorlige tilfeller eller i nærvær av svulster og metastaser. Innføringen av kontrast gir leger muligheten til å identifisere utdanning i begynnelsen av utviklingen, når de i andre studier ikke er synlige på grunn av tilstedeværelsen av store fartøy.

vitnesbyrd

MR i hjerneskip kan tilordnes for å identifisere følgende sykdommer og tilstander:

 • blødninger forårsaket av hode og nakke skader;
 • disirkulatorisk encefalopati observert i aterosklerose, arteriell hypertensjon, forgiftning, smittsomme sykdommer, hypovitaminose;
 • hemorragisk eller iskemisk berøring forårsaket av vaskulær sykdom eller hypertensive kriser;
 • ondartet eller godartet neoplasma av kar
 • aterosklerose, aneurismer, tromboser og araknoiditt, som forårsaker nedsatt hjernecirkulasjon;
 • Binswangers sykdom, forårsaket av vaskulære lidelser i bakgrunnen av hypertensjon;
 • Alzheimers eller Parkinsons.

I tillegg kan MR utføres for å vurdere effektiviteten av behandlingen: etter slag, operasjoner, craniocerebral trauma, etc.

Grunnen til utnevnelsen av en slik diagnostisk prosedyre kan bli følgende klager fra pasienten:

 • tilbakevendende hodepine, svimmelhet, nakkesmerter, svikt eller pre-obstruksjonsproblemer;
 • brå hopp av blodtrykk, ledsaget av kvalme eller oppkast;
 • nedsatt syn eller hørsel;
 • distraksjon og minneverdigelse;
 • mistanke om tilstedeværelse av trombose i hjernen sinus: alvorlig hodepine, kulderystelser, oppkast, forvirring, hevelse i øyelokkene og exophthalmos;
 • brå og uforklarlige angrep av nedsatt bevissthet;
 • anfall av epileptiform eller andre anfall
 • migrene-lignende anfall og migrene.

Kontra

Prosedyren for MR-er av cerebral fartøy er absolutt kontraindisert i følgende tilfeller:

 • Tilstedeværelsen i pasientens kropp eller en hvilken som helst ferromagneticheskoy elektronisk design (pacemaker, defibrillator, vaskulære klips, implantert i mellomøret høreapparater, en insulinpumpe, en anordning for fiksering av benfragmenter osv.);
 • Tilstedeværelse på pasientens kropp av tatoveringer laget med malinger med metallpartikler;
 • implantert mekanisk hjerteventil;
 • Jeg trimester av graviditet.

MR med kontrastpreparat er kontraindisert i følgende tilfeller:

 • graviditet;
 • amming;
 • kronisk nyresvikt;
 • en allergisk reaksjon på kontrastmiddelet.

Relative kontraindikasjoner for MR er som følger:

 • mentale abnormiteter
 • frykt for lukket rom;
 • alvorlig hjertesvikt
 • graviditet;
 • alvorlig tilstand av pasienten.

Med relative kontraindikasjoner kan magnetisk resonansscanning kun utføres i unntakstilfeller når undersøkelsens hensiktsmessighet overskrider mulige risikoer.

Hvordan tilrettelegge for prosedyren riktig

Hvis prosedyren for MR-en av cerebral fartøy utføres uten bruk av kontrastpreparat, trenger pasienten ikke å utføre spesiell trening. Legen skal gjøre seg kjent med studienes rekkefølge. På dagen for MR-prosedyren må pasienten observere en rekke enkle regler:

 1. Sørg for å informere legen om mulige kontraindikasjoner: graviditet, klaustrofobi, et syndrom med ufrivillige bevegelser, etc.
 2. Ta resultatene fra tidligere magnetiske resonanssøk med deg.
 3. Bruk behagelige klær uten metallkomponenter eller bruk engangsklær som tilbys i diagnosesentralen.
 4. Ikke bruk sminke, siden noen kosmetiske produkter kan inneholde komponenter som endrer resultatene av skanning.
 5. Før forskningen, ta av smykker, hårklipp, klokker og andre metallprodukter. Hold i vesken din telefon, bankkort, flyttbare proteser, høreapparat etc.

Hvis prosedyren utføres med kontrast, bør en test utføres for fravær av en allergisk reaksjon på det brukte legemidlet. Hvis kontrastmediet tolereres godt på dagen for studien, må du komme til diagnostisk senter på tom mage.

Før studien går en sykepleier i et spesialrom inn i et kontrastmiddel (intravenøst). Om nødvendig kan infusjonssystemet for intravenøs infusjoner bli igjen i pasientens blodår til studien er fullført. Etter dette må pasienten overholde alle ovennevnte regler, anbefalt for skanning.

Spesielle instruksjoner for MR:

 • Hvis pasienten har en historie med alvorlig nyresykdom, må han først passere en urinalyse;
 • hvis prosedyren utføres av et barn eller en person med psykiske lidelser, kronisk smerte, et syndrom med ufrivillige bevegelser som ikke kan forbli immobile gjennom hele prosedyren, vil anestesiologen sedere;
 • Hvis pasienten lider av klaustrofobi, bør prosedyren utføres på en MRI-maskin med åpen krets.

Hvordan utføres MR-prosedyren?

Magnetisk resonansscanning utføres i et spesielt utstyrt kontor:

 1. Legen møter pasienten og legger den på innstillingsbordet. Kjenner til regler for atferd og retter kroppen med spesielle stropper. Han legger hodet på en spesiell rulle. Transport bordet med pasienten inn i hullet på magneten til MR-systemet.
 2. Spesialisten går til neste rom for forskning, men pasienten kan kommunisere med ham gjennom en mikrofon som er installert i kameraet på enheten.
 3. Hvis en pasient opplever noen ubehagelige opplevelser i studien som forstyrrer forskningen, kan han ringe legen ved hjelp av en spesiell anropsknapp.
 4. Under prosedyren skal pasienten ikke bevege seg. Vanligvis er varigheten av studien fra 30 minutter til 1,5 timer.
 5. Etter å ha fullført forskningen, skyver doktoren bordet med pasienten ut av installasjonen, løsner stroppene og hjelper ham å komme seg tilbake på føttene.

Etter at MR-prosedyren er fullført, begynner strålingsdiagnosen å skrive ut bildene og utarbeide en mening. Pasienten etter skanningen kan gå hjem eller vente på resultatene av forskningen. Etter prosedyren endres hans tilstand ikke, og han trenger ikke å følge noen restriksjoner.

Levering av bilder på film eller på elektroniske medier kan utføres umiddelbart etter at skanningen er fullført. Men for å utarbeide en mening kan legen trenge ca 1 time (i vanskelige tilfeller, flere timer). Dersom pasienten ikke kan vente på rapporten, kan resultatene sendes til ham via e-post, til legen eller utstedt neste dag etter eksamen.

Er MR-prosedyren trygg og bruk av et kontrastmiddel

I mangel av kontraindikasjoner er MR-prosedyren helt trygg for pasienten, da ioniserende stråling ikke brukes til å utføre det. Effekten av magnetisk smerte kan ikke provosere skader på kroppens vev og forårsaker ikke ubehagelige eller smertefulle opplevelser. Ifølge WHO er et magnetfelt på opptil 1,5 T absolutt trygt for pasienten.

Innføringen av et kontrastmiddel bør heller ikke skremme pasienten. Sammensetningen av dette verktøyet inkluderer metall, som er forbundet med andre kjemikalier. I mangel av allergiske reaksjoner i denne formen, er det helt sikkert for kroppen og i svært sjeldne tilfeller kan det forårsake små bivirkninger (mild hodepine, rødhet på injeksjonsstedet etc.). Individuell intoleranse mot kontrastmiddel forekommer i svært sjeldne tilfeller.

MR i hjerneskader er en av de mest informative og sikre diagnostiske prosedyrene. Det gjør det mulig å avsløre de minste endringene i tilstanden til blodkar og blodstrømmen i hjernen. I tillegg gir en slik studie en mulighet til å identifisere svulster og deres metastaser i de tidligste stadier.

Til hvilken lege å søke

En nevrolog, en nevrokirurg, en traumatolog eller en onkolog kan foreskrive en MR i hjerneskap. Indikasjoner for implementering kan bli en rekke sykdommer og skader: slag, aneurysmer, intrakraniale hematomer etter craniocerebral traumer, migrene, epilepsi, etc.

Et videoklipp av medisinsk senter "Mart" på temaet "MR i hjerneskip":

Hva er MR i hjerneskap og hvem utpeker prosedyren

MR i hjernen er en spesiell diagnostisk prosedyre.

For øyeblikket er magnetisk resonansavbildning den sikreste måten å kontrollere tilstanden til blodkar i hjernen.

Samtidig er prosedyren også en av de mest nøyaktige metodene for å undersøke brudd på arbeidet til menneskets hovedkropp.

På hvilke egenskaper av fysikk er metoden for forskningsbasert

MR utføres ved hjelp av spesialutstyr - tomografi. Tomografen opererer på grunnlag av prinsippet om atommagnetisk resonans. Refleksjon kommer fra kroppens vev, som ligger i et magnetfelt, hvor elektromagnetisk stråling virker.

Signaler gjenspeiles fra ulike kroppsvev, da blir de målt og registrert. Etter det foregår omdannelsen til et tredimensjonalt bilde, hvorfra spesialister mottar data på kranets skeletstrukturer, på betingelse av membranets tette vev.

Bildet lar deg få fullstendig informasjon om tilstanden til karet.

Hva er forskjellen mellom MRT og røntgendiffraksjon?

I radiografisk prosess brukes effekten av elektromagnetiske bjelker plassert mellom ultraviolett og gammastråling, basert på fotons energi. Røntgenstråling refererer til egenskapene til radioaktive typer.

Under påvirkning av bestråling blir beinvev lyset i bildet. Men resten av vevet er uskarpt, så røntgenstråler brukes til å bestemme arten av traumet av skallen.

Under prosedyren får en person en liten dose stråling. Til tross for at radiografien ikke er nok til å utvikle strålingssykdom, nekter enkelte pasienter slike studier av hjernen. Videre vil hyppige undersøkelser bidra til opphopning av stråling.

MR og CT enheter

MR er en helt sikker og informativ prosedyre.

Hvorfor og hvem utpeker en MR?

Magnetic resonance imaging er en av de mest moderne diagnostiske metoder.

MR viser resultatet uten en negativ helsepåvirkning.

Det resulterende bildet er mye tydeligere og detaljert.

En spesialist kan se alle hjerneområdene, inkludert stammen, uten unntak. Om nødvendig kan bildet ikke bare være to, men også tredimensjonale, uten den minste skade for klarhet.

Hvis MR blir utført i tide, vil legen være i stand til å identifisere sykdommen i det tidligste stadiet, for deretter å tildele riktig behandlingsforløp.

Undersøkelsen tillater også spesialisten:

 • Hent data på egenskapene til hjerneskip;
 • Vurder arbeidet og prosessene i pasientens hjerne med hensyn til fysikk, kjemi og biologi.
 • For å se det klareste bildet i forskjellige områder av hodet;
 • Identifiser den ekstremt nøyaktige plasseringen av patologier.

Tomografi gjør det mulig å få et nøyaktig bilde av fartøyene uten bruk av kontrastmidler. Og selv uten disse stoffene, vil eksperten se på fartøyet i betydelig lengde.

Blant leger, hvis pasienter trenger å lage et tomogram fra tid til annen, finnes det en rekke spesialiteter.

I de fleste tilfeller er dette:

Årsaken til dette er at intracerebrale patologier kan ha en rekke opprinnelser. Vaskulære problemer kan føre til sykdom eller bli en konsekvens av sykdommen.

Hvilken MR i det cerebrale vaskulære systemet viser til innholdet i ↑

Indikasjoner for magnetisk resonansavbildning av hjerneområder

Å gjennomføre en MR i hjernen i det vaskulære regimet tillater ikke bare å oppdage tilstedeværelse av en sykdom eller patologi, men også å bidra til formuleringen av en bestemt diagnose.

Ofte brukes prosedyren for å bekrefte diagnosen.

Det er også flere tilfeller der MR er nødvendig så snart som mulig:

 • Hyppig og alvorlig hodepine;
 • svimmelhet;
 • Skader og nakkeskader;
 • Hodet traumer;
 • Visuell og hørbar dysfunksjon;
 • Regelmessig blødning fra nesen;
 • Iskemisk hjertesykdom;
 • migrene;
 • Regelmessig besvimelse;
 • Hyppig svimmelhet;
 • VVD;
 • Deformasjon av cerebral fartøy (aneurisme);
 • Parkinsons sykdom i alle stadier;
 • Stroker av alle typer;
 • Akutt encefalopati.

Tilstedeværelsen hos en person av hvert av de nevnte symptomene eller sykdommene er en direkte vei til MR, som gjør at spesialister lettere kan identifisere patologiens opprinnelse eller posisjon, selv om den lenge har blitt diagnostisert.

Tomografi bør også brukes til mindre alvorlige problemer, hvis det i lang tid er en enkel lyd i ørene et vanlig tegn på noen patologier.

Hvis det er mistanke om å ha onkologi i hjernen, kan CT av hjernen også være nødvendig - en datatomografi, som faktisk er en såkalt tredimensjonal radiografi.

Diagnose av hvilke sykdommer som utføres ved hjelp av MR

Magnetic resonance imaging, utført for cerebral fartøy, identifiserer nøyaktig flere vanlige sykdommer.

Det er mulig å visualisere de minste avvikene i fartøyets arbeid, samt ulike typer patologi for utvikling og struktur.

Så demonstrerer MR:

 • Stroke i de tidlige stadiene;
 • Utviklingen av slag, nåværende status og konsekvenser;
 • Tilstedeværelse av trombi i karene;
 • Mindre endringer i vev i neoplasmer;
 • Dislokasjon av neoplasmer i fartøy;
 • Endringer i strukturen av vev på grunn av skader;
 • aneurisme;
 • Tilstedeværelse av hematomer i hjernen;
 • Tilstedeværelse av hjernekinusjoner.

Hvis det i hjernesystemet ble påvirket av aterosklerotiske endringer, vil diagnosen nødvendigvis avsløre hvilke lidelser som oppstår. MR vil vise hvilket av fartøyene som er blokkert.

Forberedelse for tomografi: Er det nødvendig med en spesiell prosedyre?

Forberedelse for studien er en obligatorisk prosedyre, uten hvilken MR er umulig.

Årsaken til dette er at hver skanner, uansett design, er i stand til å generere et meget kraftig magnetfelt.

Og dette feltet vil tiltrekke seg ulike metallobjekter med magnetisme.

Hvis de faller inn i feltet, vil disse gjenstandene bevege seg med økende hastighet mot den sentrale delen av apparatet.

Dette kan føre til skader på pasienter som gjennomgår undersøkelse, samt skader på personell som betjener MR-enheten.

Ikke glem det, at selv små gjenstander laget av magnetiske metaller, tiltrukket av feltet, vil skade dyrt utstyr.

Skaden fra å treffe kan koste klinikken eller forskingssenteret titalls og hundretusenvis av dollar.

Derfor vil forberedelsene til MR inkludere fjerning av følgende elementer fra magnetfeltet:

 • Alle metalldeler av klesskapet;
 • Plastkort;
 • time;
 • poeng;
 • Hairpins, mansjettknapper, pins;
 • Prostetiske tenner;
 • piercing;
 • Håndtak for skriving.

Magnetic resonance imaging blir alltid utført i maksimalt gratis klær. Noen ganger spør serviceteknologene pasienten om å ha spesielle sykehusklær hvis hans egen ikke passer. Ingen spesielle strømregimer skal observeres.

Ofte krever et vaskulært program bruk av kontrastmidler.

Hvis en person gjennomgår prosedyren for første gang, vil han trenge ytterligere undersøkelser for tilstedeværelsen av en allergi mot kontrast. Stoffene injiseres i blodet.

MR i hjerneskip

Det mest komplekse området av menneskekroppen, når det gjelder diagnostisering av lidelser og sykdommer, er hjernen. Det er spesielt vanskelig å undersøke tilstanden i hjernekarsystemet. Men det er en moderne og effektiv diagnosemetode for en gitt del av kroppen, vi vil beskrive den i denne artikkelen. Du vil lære hva som er MR av hjerneskip og hvorfor det kalles angiografi, hvordan det utføres og hva som viser. Også, vi vil fortelle deg hvilke indikasjoner som er nødvendige for denne skanningen, og hvilke pasienter anbefaler det ikke.

Hvilken teknologi brukes til å skanne hjerneskipene?

Systemet av blodårer i den menneskelige hjerne kan nesten ikke visualiseres selv på de mest avanserte medisinske apparatene. Og hvis for eksempel tumorformasjoner og traumer kan ses ved hjelp av undersøkelser på en radiografisk tomografi, så er det ikke mulig å vise andre typer patologier. For å vurdere tilstanden til fartøyene i denne delen av kroppen brukes magnetisk resonansavbildning av hodet og nakken. For i dag er det en av de mest effektive, progressive og informative måtene å forske på dette feltet. MRI tillater også en detaljert undersøkelse av tilstanden i det vaskulære nettverket av hode og nakke, en slik studie har til og med et eget navn - angiografi av fartøy.

Hva er forskjellen mellom en MR og en røntgen?

Mange pasienter som er tildelt denne typen studie blir spurt: Hva er den magnetiske resonansbildningen av hodet eller nakken forskjellig fra den radiografiske undersøkelsen av de samme kroppsdelene? Men det er virkelig betydelige forskjeller.

Ved utførelse av radiografi brukes aktive radioaktive stråler. Under innflytelse reflekteres visse deler av kroppen og betongkonstruksjonene på filmen med en lysere farge - disse er beinstrukturer. Røntgen er kun informativ for å diagnostisere skader av faste strukturer, eller, ganske enkelt, bein og brusk i skallen. Bløtvev i hode og nakke ser samtidig på bildet uklare, og fartøyene kan knapt visualiseres. For å vurdere funksjonen av det vaskulære systemet, brukes en annen diagnosemetode - angiografi.

Under røntgenskanning er pasienten utsatt for skadelig strålingseksponering, og selv om dosen er minimal, er det for noen kategorier av befolkningen uønsket og i så stor mengde. Røntgenstråler anbefales ikke for små pasienter, pleie og gravide, samt personer som allerede har i kroppen en tidligere akkumulert høy dose stråling. Det er derfor magnetisk tomografi kan betraktes som den mest informative og mindre skadelige for skanning av hode og nakke strukturer.

Til hvem er MRI i hodet utnevnt?

Siden denne undersøkelsesmetoden er svært nøyaktig, relativt sikker og nesten ikke har en skadelig effekt på pasientens kropp, er det oftere og foreskrevet til pasienter for undersøkelse av hode og nakke. Indikasjoner for hans avtale er oftest forbundet med nevrologiske lidelser i pasientens kropp.

vitnesbyrd

 1. Denne prosedyren anbefales for alle som lider av ulike sykdommer eller patologier i systemet av cerebral fartøy. Blant dem kan være for eksempel hjerneblødning, slag av både iskemiske og hemorragiske egenskaper.
 2. Denne studien er blant de første som skal utnevnes av en lege for de pasientene som har rammet traumer, samt hodeskudd i hodet og nakken, spesielt hvis de blir ledsaget av intern blødning.
 3. MR er en obligatorisk studie i nærvær av hjernesvulster, samt mistenkt for deres tilstedeværelse.
 4. Tilordnet hørselstap, som ledsages av samtidig brudd på tale, samt hørselsskade på pasienten.
 5. Det anbefales ofte av leger under komplisert diagnose med alvorlig langvarig hodepine.
 6. Det er den viktigste diagnostiske prosedyren for svulster i hjernen i cerebellokonjikulærnoden.
 7. Det brukes i studien av tilstanden til hodet og nakken med tidligere identifiserte smittsomme sykdommer i det menneskelige nervesystemet, for eksempel meningitt, HIV eller en abscess.
 8. Ofte tilordnet pasienter som er kjent med paroksysmal tilstand.
 9. Det er nødvendig for forskjellige anomalier i strukturen i hjernekarsystemet, for eksempel med aneurysmer eller tromboser.
 10. MRI av cerebral fartøy bør brukes på pasienter som tidligere ble diagnostisert med epilepsi, og det kan utføres flere ganger.
 11. Magnetisk tomografi utføres også i patologier i selarregionen, hypofysen.
 12. Direkte indikasjoner på MR i hode og nakke er multippel sklerose, samt kronisk bihulebetennelse.
 13. Den brukes også til ulike patologier av kranialbase.
 14. Det er foreskrevet uten feil for neurodegenerative sykdommer.

Kontra

Tidligere snakket vi om fordelene og sikkerheten til denne metoden, men til tross for denne MR-kretsen av cerebral fartøy, eller som det kalles vanligvis angiografi, har det en betydelig ulempe. De er mange kontraindikasjoner for bruk av denne metoden for diagnose. De kan deles inn i to grupper: absolutte kontraindikasjoner og relative. Hvis din kontraindikasjon tilhører den andre gruppen, det vil si, den er relativ, så kan MR-en utføres, men bare dersom de aktuelle sikkerhetstiltakene tas. Blant de relative kontraindikasjonene er:

 1. Det er nødvendig å forlate prosedyren til folk som er veldig redd for lukkede rom, føler ubehag eller panikk innendørs.
 2. Det er ikke nødvendig å gjennomføre denne undersøkelsen for personer som bruker nervestimulerende midler.
 3. MR er ikke anbefalt for pasienter med ikke-ferromagnetiske implantater i det indre øret.
 4. Det er bedre å forlate den magnetiske tomografistudien for de som har protesehjerteklapper.
 5. Også denne typen diagnose gjelder ikke for pasienter med insulinpumper.
 6. Med særlig forsiktighet og i ekstreme tilfeller er MR gjeldende for pasienter med hjertesvikt, personer med denne diagnosen, anbefaler leger at det, hvis det er mulig, velger alternative metoder.

Men det finnes en rekke absolutte kontraindikasjoner som helt utelukker muligheten for å gjennomføre denne undersøkelsen:

 1. Angiografi, det vil si, MR i hjerneskip er ikke brukt for personer med pacemakere.
 2. En direkte kontraindikasjon er tilstedeværelsen av metall eller elektroniske implantater, som ikke kan fjernes under skanningen.
 3. Det er også forbudt for å utføre denne feilsøkings- for de som har i hjernen vaskulære system er en hemostatisk klipp.

Det er verdt å merke seg at magnetisk diagnostikk er forbudt når det er enda den minste metallmengden på pasientens kropp. Derfor er det nødvendig å behandle med spesielle omsorgsfolk med tatoveringer, siden dekorative tegninger ofte kan inneholde metallpartikler i fargesammensetningen. Det er også nødvendig å ikke glemme utvinningen av piercing. Under graviditet er denne typen skanning tillatt, men bare hvis det er alvorlige indikasjoner, etter samråd med en erfaren lege, ikke i løpet av første trimester, og strengt uten bruk av kontrast.

Hvilke sykdommer er diagnostisert ved denne prosedyren?

Angiografi, eller magnetisk undersøkelse av hjerneskip kan visualisere en rekke unormaliteter i deres arbeid, så vel som patologien i deres struktur. MR viser:

 1. De aller første tegnene på et slag, dets nåværende tilstand eller konsekvenser.
 2. Hvis systemet med fartøy er utsatt for aterosklerotiske forandringer, vil diagnosen avsløre selv de minste bruddene på fartøyets patenter.
 3. Denne typen diagnose vil alltid vise tromboserte kar.
 4. Når de ble testet ved denne metode ikke kan overses forskjellige vevs-forandringer som forårsakes av tilstedeværelse av svulster.
 5. Det er lett å bestemme plasseringen av svulsten, dens størrelse, naturen og aller viktigst - hvor mye det rammet og det vaskulære nettverket.
 6. Identifiserer endringer i hjernens strukturer, inkludert i karene som dukket opp på grunn av hjernerystelse.
 7. Denne studien er i stand til å oppdage selv de minste vaskulære aneurysmene.
 8. Med letthet diagnostiserer hjernehematomer, overfører bildet sitt i tredimensjonal form.
 9. Bekreft eller avslå tilstedeværelse av hjernerystelse.

Hvordan er skanningen ferdig?

Før du utfører en vanlig MR fra en pasient, er det ikke nødvendig med trening, det er bare nødvendig hvis et kontrastmiddel brukes. Men uansett hvilken type skanning - med eller uten kontrast, er det verdt å informere legen på forhånd om detaljene i din helsetilstand. Inkludert er det nødvendig å nevne kroniske sykdommer, forekomsten av allergiske reaksjoner på ulike medisiner. Det er også viktig å informere lege om frykt for trange rom og om graviditet. I tilfelle du er usikker på at du vil kunne observere immobilitet under en lang skanning, informerer helsepersonell og diskuterer med ham mulig bruk av beroligende midler. Du vil også bli bedt om å undertegne et offisielt samtykke til prosedyren.

MRI-apparatet er utstyrt med et bredt rør, i hvilket bordet med pasienten er plassert under skanningen. Det skal bemerkes at angiografi med mulighet og tilgjengelighet av passende utstyr utføres på det mest moderne apparatet, som mangler sidevegg.

Skanning fremgang:

 1. Pasienten ligger på sofaen, hans lemmer er festet i stasjonær tilstand med spesielle stropper. Hvis en person blir forstyrret av kontrollen av sine egne kroppsbevegelser, tar han beroligende midler.
 2. Hodet er montert på festevalsen, på nakken blir det plassert ledninger, gjennom hvilke data blir matet til skjermen.
 3. Sofaen beveger seg inn i tunnelens tunnel, skanning begynner.
 4. Legen er allerede i neste rom. Du kan kontakte ham med mikrofon, som er installert direkte i kameraet.
 5. Pasienten ikke føler smerte, er kameraet lett å puste, fordi den har innebygd air condition-systemet.
 6. Etter prosedyren fortsetter pasienten til normale tilfeller, vil rehabilitering eller hvile ikke være nødvendig.
 7. Legen-diagnostikeren skriver ut de mottatte bildene, forbereder dekryptering av skanningsresultater og overfører alt til pasienten eller behandlingslegen.
 8. Det er verdt å huske at angiografi er en lang prosedyre. Det kan vare i en og en halv time, spesielt hvis det brukes kontrast.

Studie av cerebral fartøy med kontrast

Angiografi i utgangspunktet - dette er en ikke-invasiv metode for diagnose, men noen ganger uten innføring av et kontrastmiddel er uunnværlig. Bruk det for bedre visualisering og oppnå mer nøyaktige resultater, spesielt hvis det er problemer med å diagnostisere. Bruken av spesielle stoffer øker vevets kontrast på skjermen på skjermen, noe som gjør at vi kan se nærmere på dem. Tast inn et slikt stoff på forskjellige måter, legen velger en av dem i hvert enkelt tilfelle, så vel som dosen av det injiserte legemidlet. Det er verdt å huske at kontrasten ofte forårsaker allergier og ulike bivirkninger.

Hvor mye koster denne prosedyren?

Kostnaden av å skanne hjernen fartøy på denne måten avhenger av mange faktorer: den regionen i landet, nivået på klinikken og dens generelle prispolitikk, kvalifisering av legen, bruk av kontrast, spesielt pasientens helse. Denne typen diagnose er ikke den dyreste, kostnaden er relativt lav. Gjennomsnittlig i landet koster magnetisk skanning av hjernen omtrent fem tusen rubler. Mye mer vil koste en omfattende diagnose av alle avdelinger og strukturer i hjernen på en MR-enhet, prisen på en slik tjeneste kan være lik hundre tusen rubler.

Hva viser hjernen og blodårene

MR i hjerneskip

MRI av cerebral fartøy er en metode for å studere store cerebral fartøy ved hjelp av kjernemagnetisk resonans. Prosedyren blir utført for diagnose eller for bekreftelse, og for bestemmelse av volumet av en påfølgende operasjon. Lar deg vurdere tilstanden til blodbanen i hjernen og vurdere skadens art, hvis noen.

 1. Akutte sykdommer i blodsirkulasjonen i hjernen er hemorragiske eller iskemiske.
 2. Craniocerebral skade.

I disse tilfellene er MR tildelt etter CT (CT-skanning av hjernen).

 1. Tumor i hypofysen, hjernen, dens membraner eller mistanke om dem.
 2. Diagnose av demyeliniserende eller degenerative sykdommer.
 3. Fokale inflammatoriske prosesser i hjernen og blodårene.
 4. Vurdering av tilstanden av væskeholdige strukturer og cerebrospiratoriske hjerneveier (porfensi, hygromer, cyster).
 5. Stenoser av intrakranielle kar, arteriovenøse hjerneaneurysmer, samt stenoser av vaskulære misdannelser.
 6. Unormaliteter ved utvikling av cerebral fartøy.
 7. Vurdering av tilstanden til hjernen og blodårene etter CCT.
 8. Vurdering av tilstanden til hjernen og blodårene etter hjernesirkulasjonsforstyrrelser.
 9. Sykdommer i hypofysen eller mistanke om dem.
 10. Evaluering av resultatene av kirurgisk behandling av hjernesykdommer.
 11. Atrofi av optisk nerve.
 12. Volumetriske lesjoner av bane, nasofarynx, paranasale bihuler.
 13. Neurinom av de hørbare nerver.

Forskning - MR-angiografi av cerebral fartøy gjør det mulig å diagnostisere cerebral fartøy på kort tid og uten bruk av kontrastmidler. Studien brukes som en screeningsmetode for primærdiagnose av pasienter. Skal MR også hjernen for diagnose?

Vær forsiktig

Hodepine er det første tegn på høyt blodtrykk. I 95% av hodepinen oppstår fra brudd på blodstrømmen i den menneskelige hjerne. Og hovedårsaken til bruken av blodstrømmen er blokkering av blodårene på grunn av underernæring, dårlige vaner og en livsstil med lav aktivitet.

Det er en stor mengde medikamenter for hodepine, men alle påvirker etterforskningen, ikke årsaken til smerten. På apotek selger smertestillende midler, som bare utmerker smerten, og behandler ikke problemet fra innsiden. Derav det store antallet hjerteinfarkt og slag.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Leger i medisinsk vitenskap Bokeria LA gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen beskrev Leo Antonovich hvordan GRATIS beskytte deg mot døden på grunn av tette blodårer, trykksving, og reduser risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag med 98%! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Verdens helseorganisasjon.

MR-undersøkelse av hjerneskip viser:

 • størrelsen på vaskulære misdannelser;
 • informasjon om morfologi;
 • anatomisk lokalisering;
 • arten av venøs drenering;
 • kropp, kuppel, aneurysm cervix;
 • forholdet er nakkehuset;
 • aneurisme størrelse;
 • Tilstedeværelse av blodpropp inne i fartøyet.

I hvilke tilfellerMR studie av hjerneskader hos voksne?

En MR-skanning av hjernen er indikert hvis pasienten har:

 • hodepine, svimmelhet av ukjent opprinnelse;
 • svimmelhet, forvirring, bevissthetstap
 • Krenkelse av følsomhet (nummenhet, skarp smerte, prikking) på ansiktet;
 • hørselstap eller syn på uklar etiologi;
 • støy i ørene;
 • hypertensive sykdommer, hyppige hypertensive kriser;
 • tap av minne, hukommelsestap.

MR i hjernen. Kontraindikasjoner: direkte og relativt

Direkte kontraindikasjoner inkluderer:

 • installert pacemaker;
 • implantater av mellomøret (elektronisk eller ferromagnetisk);
 • ferromagnetiske enheter Ilizarov;
 • ferromagnetiske fragmenter;
 • vaskulære hemostatiske klemmer;
 • store implantater laget av metall.

Relative kontraindikasjoner er:

Jeg er engasjert i forskning om årsakene til at det har oppstått en hodepine allerede i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene har hodet vondt på grunn av tilstoppede blodkar, noe som fører til hypertensjon. Sannsynligheten for at en uskadelig hodepine vil resultere i et slag og død av en person er svært høy. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Det neste faktumet - du kan drikke en pille fra hodet, men dette helbreder ikke selve sykdommen. Den eneste medisinen som er godkjent av Helsedepartementet for behandling av hodepine og brukes av kardiologer i deres arbeid, er PhytoLife. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hodepine og hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis!

 • insulinpumper;
 • ikke-magnetiske implantater av mellom- og indre øre;
 • nerve stimulatorer;
 • klaustrofobi;
 • Prostetiske hjerteventiler;
 • Dekompensert hjertesvikt;
 • tidlig svangerskap
 • pasientens utilstrekkelighet
 • Behovet for fysisk overvåking;
 • alvorlig tilstand av pasienten.

MR i hjerneskader er kontraindisert hos pasienter med tatoveringer laget med fargestoffer med metallforbindelser. Kogleære implantater (indre øreproteser) er også en kontraindikasjon for prosedyren.

MR i hjerneskip er en utmerket mulighet til å umiddelbart diagnostisere tilstanden til hjerneskipene.

Charlie Garde døde en uke før sin første fødselsdag Charlie Gard, en uhelbredelig syk baby, omtalt av hele verden, døde 28. juli en uke før sin første bursdag.

Disse ti små tingene en mann alltid ser i en kvinne Tror du at mannen din ikke vet noe om kvinners psykologi? Det er ikke slik. Fra utseendet til en partner som elsker deg, vil det ikke være en eneste trifle skjult. Og her er 10 ting.

9 kjente kvinner som ble forelsket i kvinner Åpenbaringen av interesse ikke motsatt kjønn er ikke noe uvanlig. Du kan neppe overraske eller støt noen hvis du innrømmer det.

Våre lesers historier

Har blitt kvitt hodepine for alltid! Det har vært et halvt år siden jeg glemte hva en hodepine er. Åh, du vet ikke hvordan jeg led, hvor mange ting jeg prøvde - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Endelig har jeg taklet hodepine, og alt takket være denne artikkelen. Alle som ofte har hodepine - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

Mot alle stereotyper: En jente med en sjelden genetisk lidelse erobrer verden av mote Denne jenta heter Melanie Gaydos, og hun briste inn i moteverdenen raskt, sjokkerende, inspirerende og ødelegge dumme stereotyper.

20 bilder av katter laget til rett tid Katter er fantastiske skapninger, og om dette, kanskje alle vet det. Og de er utrolig fotogene og vet alltid hvordan de skal være i riktig tid i reglene.

Uforgivelige feil i filmer som du sannsynligvis aldri har lagt merke til. Sannsynligvis er det svært få personer som ikke vil se filmer. Men selv i den beste filmen er det feil som kan sees av seeren.

Diagnose av MR i hjerneskip

  innhold:
 1. Fordeler ved MR-diagnostikk
 2. Indikasjoner for MR diagnose
 3. Diagnostiske metoder
 4. Diagnostiserte sykdommer

et bilde av MR av fartøyene i hodet Hjernens hjerter er et vanskelig å få tilgang til diagnoseområdet. Det er mulig å gjennomføre en undersøkelse på en røntgen-tomografi som er i stand til å oppdage tilstedeværelsen av en svulst, konsekvensene av skadene mottatt og andre patologier i hjernen. Men røntgenstrålen er ikke i stand til å diagnostisere tilstanden til det vaskulære nettverket av hodet.
Høyt informative, nøyaktig og pålitelig metode for diagnose er ansett for å være magnetisk resonansbilleddannelse av hjernen fartøy, i stand til å utforske den intrakraniale plass og sirkulasjonssystemet med evnen til å produsere tredimensjonale bilder av forskjellige projeksjoner.

Fordeler ved MR-diagnostikk

Energiforandring (frigivelse og absorpsjon av energi-pulser) som opptrer med hydrogen protoner i løpet av MRI-skanning under påvirkning av magnetiske bølger og radiofrekvent stråling, er det grunnlag for å oppnå høykvalitetsbilder fartøy.
Som et resultat av MR i hjerneskip, oppnås flertalsdeler med høy grad av oppløsning uten bruk av kontrastmidler basert på gadolinium. De lagdelte bildene av forskningsobjektet registreres og lagres på digitale datamedier, med mulighet for videre studier.

Ved hjelp av denne informasjon, kan radiologen eller annen ekspert som har sendt pasientens diagnose, kan foreta visuell analyse, for å studere den anatomiske struktur og fysiologiske tilstand av blodkar som et resultat av den sluttsett objektiv.
Moderne diagnostisk utstyr gjør det mulig å gjennomføre en pålitelig vurdering av de biologiske og fysisk-kjemiske prosessene som forekommer i hjernevevet og visualisere hjerneskipene på MR-apparatet.

Fordelene ved MR-studien inkluderer muligheten til å studere:

 1. Grader av stenose (innsnevring) av blodkarets lumen
 2. Tilstedeværelse av collaterals (bypass) fartøy - erstatter blodsirkulasjon
 3. Identifikasjon av antall stenotiske (innsnevrede) seksjoner

Fordelen med MR i hjernen og karene i hodet er uskadeligheten ved denne metode for skanning, basert på påvirkning av et magnetfelt, som ikke inneholder strålingsbelastningen på gjenstanden for undersøkelse.

I tilfelle av røntgenradiografi mottar pasienten uunngåelig en betydelig dose stråling, noe som ikke tillater gjeninnføring av diagnosen. Men prosedyrene for MR og CT i hjerneskip som ikke bruker ioniserende stråling, kan brukes det nødvendige antall ganger.

Indikasjoner for MR diagnose

gjør MR i hodet MR i hjerneskipene viser tilstedeværelsen av en patologisk prosess i arteriene og årene som kan føre til livstruende helse og liv. Det er en rekke bestemte klager, i nærvær av hvilken nevrologen råder deg til å gjennomgå en diagnostisk MR-undersøkelse av hodet:

 • Tilstedeværelse av vedvarende hodepine ledsaget av svimmelhet av en uklar natur
 • Hyppige svimlende tilstander med bevissthet, ledsaget av kramper
 • Oppstår uten tilsynelatende årsak, gjentatt kvalme med oppkast
 • Svakhet og følelsesløp i lemmer, samt hyperestesi (overfølsomhet) av visse hudområder
 • Progressiv nedgang i intelligens, minne
 • Overtredelse av målrettede bevegelser (orientering) - apraksi
 • Forvirring (forvirring) av bevissthet

Ovennevnte indikasjoner på MR-undersøkelse er den svært drivende kraften som fører pasienten til behovet for å ta stilling til muligheten for å skaffe den nødvendige informasjonen for en fullstendig studie og behandling. Mange pasienter tar ikke alvorlig tilstedeværelse av hodepine, som i fremtiden kan føre til mye trøbbel.

Gitt den høye presisjonen avledet fra MR skanningsdata, en studie på informasjonsinnhold og kvalitet-ervervet bilder, slike metoder er overlegne diagnostiske undersøkelser som computertomografi hjernen fartøy, ultralyd og røntgen.

Diagnostiske metoder

Høyteknologiske metoder for moderne diagnose av hjernesykdommer i hjernen er:

MR av hjernens blodkar gjør det mulig å oppnå detaljert informasjon om plassering, form og størrelse av objekter som skal avsøkes, samt for å utforske de i flere plan bilder med høy kvalitet av den cerebrale gjennomblødning.

Denne undersøkelsesprosessen er basert på en ikke-kontrastmetode for røntgenundersøkelse av hjerner og arterier.
Dersom pasientens kliniske diagnose uklar eller vanskelig situasjon, og deretter gjøre MR fartøy ved bruk av et kontrastmiddel, bidrar til å øke den magnetiske resonanssignalet, forsterke diagnostisk resultat.

 • NMR (atommagnetisk resonans)

Lar deg studere de fysisk-kjemiske egenskapene til vev og dermed skille den endrede strukturen fra sunt vev.

Diagnostiserte sykdommer

anatomi av karene i nakken og hodet For å studere vanskelig å diagnostisere sykdommer, har hjernens MR i et vaskulært program som kan gjenkjenne:

 • Aterosklerose (en kronisk arteriell sykdom som utvikler seg som et resultat av en metabolsk lidelse, ledsaget av kolesterol innskudd)
 • Vaskulær trombose (oppstår som følge av dannelse av blodpropper i blodårene og arteriene som hindrer normal blodtilførsel av blodårer)

MR-prosedyren viser karene i en seksjon på tredimensjonale volumetriske bilder som er i stand til å avsløre årsaken til nekrose (død) av celler. Tross alt, som følge av venøs trombose, er karene tilstoppet og blodtilførselen av blodkar er vanskelig, dvs. celler mottar ikke tilstrekkelig ernæring.

 • Aneurysmer (patologisk dilatasjon) av veggene i blodårene

For diagnostisk undersøkelse på MR-er av cerebral fartøy, kan indikasjonene være forskjellige, men aneurysmdata kan kun oppnås som følge av subaraknoid blødning for å bekrefte diagnosen.

 • Dysirkirkulatorisk encefalopati (langsom progressiv insuffisiens av cerebral blodtilførsel, som et resultat av hvilke strukturelle diffuse endringer i hjernefunksjoner kan forekomme)

Med sin opprinnelse og utvikling er denne sykdommen grunnet arteriell hypertensjon og aterosklerose, som er godt diagnostisert, fordi på MR er hjernens kar sett i forskjellige plan.

Etter å ha brukt den innledende undersøkelse, viser legen pasienten for å gjøre en MR av hjernen i den vaskulære modus, for å bestemme varigheten og sekvensen av vaskulær blodforsyning, så vel som for å identifisere løsninger blodstrøm, dannet som et resultat av obstruksjon (innsnevring) av hjernen fartøy.

 • Godartede svulster (f.eks cyste kan resultere fra cerebrovaskulær forstyrrelse inntraff påvirker utviklingen av nekrose og ischemi)
 • Maligne svulster

Uansett hvilken type tumordannelse (ondartet eller godartet), blir hjernen presset. En slik patologi, i fravær av riktig behandling, kan føre til døden.

Etter å ha gjennomført en diagnostisk studie og fått et bilde av hodet, vil en MR-skanning tillate leger å visuelt vurdere ikke bare tumorens tilstedeværelse, størrelse og histologi, men også gi nøyaktige data om forekomst av patologiske prosesser, sirkulasjonsforstyrrelser.

Betydningen av å diagnostisere MR på grunnlag av doktors vitnesbyrd er å få uttømmende informasjon på grunnlag av hvilken videre behandling skal baseres, samt muligheten for å gjennomføre en operasjon dersom terapien ikke har den ønskede effekten.

MR i hjernen og hjernen er hva den er, til hvem den er vist

Skrevet av deneb på fre, 07/21/2017 - 09:30

Før innføring i praksis av datamaskin, samt magnetisk resonansbilder, nøyaktig diagnose av en rekke hjernesykdommer. og også lesjonene av fartøyene som fôret det ble betydelig hemmet. Den allestedsnærværende anvendelsen av moderne diagnostiske metoder forenkler i stor grad diagnosen i tilfelle en kropp som er vanskelig å få tilgang til ved hjelp av andre metoder.

Funksjonell tomografi og magnetisk resonansangiografi utvider mulighetene ytterligere, slik at studien blir så informativ som mulig, avhengig av oppgavene.

MR i hjernen og hjernekarene - hva er det, og hva er forskjellene? Først av alt, varierer metodene i objektet under studien, så vel som i enkelte aspekter av oppførelsen.

Så, for å studere blodårer, er det nødvendig å bruke kontraststoffer som tillater visualisering av karene. synligheten av situasjonen inne i dem er ganske dårlig. Også indikasjonene for å utføre disse studiene avviker noe.

Essensen av denne diagnostiske teknikken

Magnetisk resonansavbildning - en fremgangsmåte for ikke-invasiv diagnose av en rekke humane vev, det fysiske grunnlaget som er fenomenet med kjernemagnetisk resonans. Prosessen opererer på endringssvaratomkjernene (i tilfelle av medisinsk utstyr operere med hydrogenatomer, som er den vanligste) som reaksjon på deres plassering i et konstant magnetisk felt av høy intensitet, og behandle dem med elektromagnetiske bølger med visse parametre.

Det mottatte signalet er registrert av spesielle sensorer, og behandlet av riktig programvare, og som et resultat, basert på tettheten av atomkjerner, er et bilde konstruert som har form av tverrsnitt.

Det er også en metode for undersøkelse av en kjernemagnetisk resonansfenomen ved å måle konsentrasjonen av bestemte stoffer i vev, blodsirkulasjon i en porsjon, og funksjonell MRI gjør det mulig å bestemme aktiviteten av de enkelte seksjoner av hjernebarken, som identifiserer de individuelle karakteristika for lokaliseringen av visse områder som kan være viktig for eksempel i forberedelse til kirurgiske inngrep på hjernen.

Utføre magnetisk resonans tomografi

Skanneprosessen på magnetisk resonanstomografi prosessen er helt smertefri, men det kan ta litt tid, kan det ikke være for komfortabel, fordi farten ikke er tillatt i undersøkelsen. Også, før du går gjennom skanningen, bør du fjerne elektronikken fra deg selv.

Sekvensen av tiltak for denne studien er omtrent følgende:

 1. Pasienten er plassert på en spesiell sofa, lemmer er festet med stropper. I tilfelle pasienten opplever vanskeligheter med kontrollen av sin egen kropp, foreskriver foreløpig de nødvendige beroligende midler.
 2. Hodet er også festet med en spesiell rulle.
 3. Deretter går sofaen inne i tunnelen på enheten, begynner skanneprosessen. Med en helsepersonell kan du om nødvendig kontakte en spesiell mikrofon.
 4. Ved vaskulær undersøkelse administreres et kontrastmiddel (ofte basert på gadolinium), og prosedyren tar litt lenger tid.

Under skanningen føler pasienten ikke smerte. eller noen ubehagelige opplevelser, og like etter slutten av prosedyren kan de håndtere sine egne saker.

Funksjoner av MR-diagnostikk av sykdommer i hjernen og dets fartøy

Diagnose av lesjoner av organet i seg selv, er forskjellig fra studien av patologien til dets kar, primært ved indikasjoner. For å undersøke tilstanden til vener og arterier som gir blod til hjernen er hovedsakelig nødvendig i nettopp de situasjoner hvor det er sannsynlig å gå på alle slags kardiovaskulær sykdom - er mistenkt tilstedeværelse av aneurisme, eventuelle medfødte misdannelser, eller for eksempel den samme aterosklerose.

En slik undersøkelse kan også være nødvendig hvis det er mistanke om tilstedeværelsen av ondartede eller godartede svulster av vaskulær opprinnelse, med diabetisk angiopati.

Studien av nøyaktig selve organet er nødvendig når hjernestoffet selv er påvirket. Slike diagnostiseringer kan være nødvendig hvis det er mistanke om ondartede eller godartede neoplasmer, for å bekrefte diagnosen multippel sklerose, med craniocerebralt trauma. samt for planlegging av nevrokirurgiske kirurgiske inngrep og overvåkning av pasientens tilstand etter slike operasjoner.

Selv om det i noen tilfeller er nødvendig å ha en MR i hjernens hode og blodkar samtidig.

Indikasjoner for MR diagnose av hjernen, samt å mate sine fartøy

Indikasjonene for studiet av hjernen selv og karene som mater det er noe annerledes.

I tilfelle mistanke om hjernesveinskade, er MR indisert i følgende tilfeller:

 • Hvis pasienten begynte å oppleve hodepine. som tidligere ikke var, klager over dobling i øynene, gjentatte episoder av alvorlig svimmelhet, samt en bevissthetssykdom.
 • Med traumer til skallen med mistenkte brudd.
 • MR gir deg mulighet til å bekrefte mistanken om tilstedeværelsen av neurodegenerative eller demyeliniserende sykdommer.
 • Med iskemiske og hemorragiske slag, gjør metoden det mulig å estimere omfanget av lesjonen.
 • Det er behov for en MR-skanning både for å forberede en operativ inngrep og for å overvåke tilstanden etter det.
 • Magnetic resonance imaging er nødvendig for å vurdere tilstanden til den tyrkiske salen og hypofysen.

MR-angiografi av orgelfartøy er nødvendig i følgende tilfeller:

 • Hvis en pasient mistenkes for å ha noen medfødte abnormiteter i arteriene og årene som leverer hjernen med blod.
 • Du kan bruke denne metoden for å bekrefte forekomsten av en aneurisme.
 • I et kompleks av tiltak for videre undersøkelse av hodepine.
 • Etter et slag for å vurdere tilstanden til fartøyene.

Kontraindikasjoner for diagnose ved bruk av atommagnetisk resonans

Til tross for all sikkerheten i metoden, er det i relativ og absolutt kontraindikasjoner å gjennomføre en magnetisk resonansscanning av hjernen og dens fartøy.

Det er umulig å bruke denne metoden hvis pasienten har en pacemaker, en elektronisk (eller inneholdende ferromagnetisk) implantat er montert i mellomøret satt Ilizarov apparat, så vel som nærværet i legemet av ferromagnetisk avfall.

Det er også en rekke kontraindikasjoner, som i noen tilfeller kan overses:

 • Etablerte nervestimulatorer og insulinpumper.
 • Implantater av det indre øret som ikke inneholder ferromagnetiske materialer.
 • Denne undersøkelsen er ikke ønskelig, selv om pasienten har prostetiske hjerteventiler, installerte blodklemmer, og også i tilfeller der pasienten har dekompensert hjertesvikt.
 • Det er uønsket å gjennomgå MR i første trimester av svangerskapet. Det antas at det ikke er noen teratogen effekt, men det er fortsatt ingen vitenskapelig bevist sikkerhet, da det ikke er noen bevis for mulig skade fra denne prosedyren, slik at beslutninger i hvert enkelt tilfelle tas individuelt.
 • Claustrofobi, så vel som noen psykiske lidelser, gjør også gjennomføringen av magnetisk resonansskanning umulig.
 • Den generelle alvorlige tilstanden til pasienten betraktes også som en relativ kontraindikasjon.
 • Noen tannproteser kan også forstyrre forskningen.
 • Tatoveringer som er laget med bruk av metallforbindelser som inneholder maling, betraktes også som en relativ kontraindikasjon, siden det er en sannsynlighet for en brenning.

Diagnose basert på effekten av magnetisk resonans av atomkjerner er en sikker og ikke-invasiv prosedyre som går uten bruk av ioniserende stråling. Metoden gjør det mulig å skaffe seg data om tilstanden til hjernen og karene som mater den.

Magnetic resonance imaging brukt for diagnostisering av lesjoner i hjernen og blodårer som gir blodstrøm til det, er en av de mest avanserte diagnostiske metoder for å bekrefte diagnosen i tvilstilfeller.

På MR-prosedyre, i hvilke tilfeller anbefales det å utføre magnetisk resonansavbildning av hjernen og dens fartøyer - på video:

Kilder: http://fb.ru/article/19837/mrt-sosudov-golovnogo-mozga, http://infomrt.ru/43-mrt-sosudov-golovnogo-mozga.html, http://vekzhivu.com/ artikkelen / 2876-mrt-golovnogo-mozga-i-sosudov-golovnogo-mozga-chto-eto-takoe-Komu-pokazano

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier. Og det første og viktigste tegn på blokkering av blodkar er hodepine!

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har et brudd i hjernesystemets hjerte og hjerte. Folk drikker bedøvelse - en pille fra hodet, og dermed savner de muligheten til å fikse noe, bare gjør dem til døden.

Til okklusjonen av karene blir det utbrent i en sykdom under det hele kendte navnet "hypertensjon", her er bare noen av sine symptomer:

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Oppmerksomhet vær så snill! Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger? De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade!

Det eneste stoffet som ga en signifikant
Resultatet er Hypertonium

til Verdens helseorganisasjon driver et program "uten hypertensjon". Innenfor rammen som medisinen Hypertensjon er utstedt gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene