Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Når du mottar resultatene av diagnosen, er det ofte i sluttrapporten at du kan se MCHC i blodprøven. Å forstå hva det er, samt dechifisere denne indikatoren, lar deg utelukke forekomst av visse patologier.

Hva betyr indikatoren

MCHC, eller gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon, er en av de 24 parametrene som er bestemt i studien av humant blod. Denne indikatoren refererer til den såkalte erytrocytindeksen. Sistnevnte angir mengden hemoglobin i humant blod og deciphers som den gjennomsnittlige proteinkonsentrasjonen i den totale massen av røde blodlegemer. For analyse av erytrocytindeksen brukes spesialutstyr.

Hemoglobin er ansvarlig for transport av karbondioksid og oksygen gjennom blodbanen. Følgelig viser MCHC volumet av elementene som kan flyttes.

Denne indikatoren rapporterer imidlertid ikke om mengden hemoglobin i blodet. For dette utføres andre tester. MCHC demonstrerer tettheten av hemoglobinfordeling i erytrocytceller.

Alle indekser som er beregnet i løpet av en blodprøve, tillater en å bestemme aktiviteten til erytrocytter og deres funksjonelle anvendelighet.

Essensen av studien

En studie på ICSU, eller en hematologisk koeffisient, er nødvendigvis foreskrevet dersom en lege mistenker å ha en pasient:

 • anemi,
 • patologier på grunn av den genetiske faktoren;
 • luftveissykdom, etc.

For å forstå essensen av denne studien kan være, hvis du forstår hvilken funksjon de røde blodlegemer utfører. Hver av disse cellene inneholder hemoglobin (et pigment som har en rød farge), innenfor som det er et jernatom. Det er på grunn av tilstedeværelsen av sistnevnte at røde blodlegemer har evne til å binde oksygen.

På grunn av blodstrømmen, så vel som den konkave formen til denne cellen, strømmer næringsstoffer regelmessig til vev og organer. Oksygenmetningen av blod avhenger direkte av volumet av hemoglobin, hvor reduksjonen fører til utvikling av patologier (primært anemi).

Blant studiene som ble brukt for å bestemme hematologisk koeffisient, er den vanligste blodprøven den vanligste. Det gir pålitelig informasjon om forekomsten av abnormiteter. Endringen i ICSU skjer bare på bakgrunn av patologiske prosesser.

Dette skyldes nettopp det som ble sagt ovenfor: Denne indeksen er ikke avhengig av antall erytrocytter i blodet. Ved beregning av ICSU tas kun to parametere i betraktning:

 • hemoglobin (beregnet i g / dl);
 • hematokrit (beregnet som prosentandel).

Normal ytelse

Etter å ha forstått hva denne indeksen betyr, bør du referere til hvilken MCHC-indikator i blodprøven anses som normal. Det er viktig å merke seg at det varierer etter hvert som personen vokser opp, og avhengig av pasientens tilhørighet til kvinnelig og mannlig kjønn.

Normal for menn

Erytrocytindeksen hos menn er vanligvis 32-36 g / dl. Denne indikatoren gjelder kun personer i alderen 15-65 år. Hos mennesker som er eldre enn normen, anses indeksen å være 31-36 g / dl.

Normal for kvinner

Erytrocytindeksen hos kvinner mellom 15 og 45 år regnes som normal hvis den viser 32-36 g / dl. Fra 45 til 65 år er MNSN i en sunn person 31-36 g / dl. Etter 65 år går indeksen tilbake til sine tidligere verdier og er 32-36 g / dL.

Normen i barnet

Før pubertet begynner, varierer gutter og jenter ikke i ICSU. Avhengig av barnets alder, er denne indeksen innenfor ulike grenser for normen. Alt er normalt hvis følgende indikatorer blir avslørt under forskningen:

 • mindre enn 2 uker - 28-35;
 • opptil 1 måned - 28-36;
 • 1-2 måneder - 28-35;
 • 2-4 måneder - 29-37;
 • 4-12 måneder - 32-37;
 • 1-3 år - 32-38;
 • 3-12 år gammel - 32-37.

I perioden fra 12 til 15 år er normen hos kvinner og normen hos menn noe annerledes: henholdsvis 32-38 og 32-37.

Som det fremgår av de presenterte dataene, endres ikke ICSU praktisk talt i løpet av livet. Bare normen hos barn under ett år er forskjellig fra lignende indikatorer som finnes hos voksne.

Grunner til å endre de normale indikatorene

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter i forhold til blodvolumet hos voksne i normal tilstand (i fravær av patologier) er 35-54%. Ulike årsaker fører til endringer i erytrocytindeksen. Blant dem er den vanligste feilen gjort under blodprøven. Det oppstår hvis:

 • betingelsene for blodprøvetaking ble ikke oppfylt;
 • betingelsene for blodlagring brytes;
 • Feil beregning av hemoglobin og hematokrit.

I andre tilfeller indikerer endringer i ICSU-indikatorene patologiske prosesser som finner sted i kroppen.

Årsaker til overkant av normen

ICSU i blodanalysen er forhøyet i nærvær av forskjellige patologier i begynnelsen av utviklingen. Definisjonen av denne indikatoren spiller en viktig rolle, siden det tillater å ta nødvendige tiltak før sykdommen forårsaket alvorlige komplikasjoner.

Overskridelse av de tillatte verdiene observeres i følgende situasjoner:

 • mangel på B-vitaminer;
 • aktiv bruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • hyppig inntak av visse stoffer (beroligende, hormonell).

En annen vanlig årsak, karakterisert ved å overstige ICSU-frekvensen, er sferocytose. Sistnevnte er en sykdom forårsaket av en genetisk predisposisjon. Det er preget av en medfødt anomali i strukturen av erytrocytceller.

Økningen i ICSU kan også indikere forekomsten av en annen ganske alvorlig sykdom, kjent som erythremi. Det er ledsaget av signifikante forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, som følge av at nivået av røde blodlegemer i blodet stiger kraftig. På bakgrunn av erythremi har pasientene ofte trombose og 12 duodenale sår.

Tilstedeværelsen av denne patologien fremgår av:

 • alvorlig kløe;
 • smerter i lemmer;
 • hudrøde og andre.

Erytemi refererer til en rekke ugjennomtrengelige patologier.

Overskridelse av de tillatte verdiene til ICSU skjer mot bakgrunnen for ødeleggelse av en del av røde blodceller. Lignende fenomener observeres hos pasienter med rikelig blodtap og hos kvinner etter fødsel.

Forskning på erytrocytindeksen utføres også med mistanke om følgende sykdommer:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertepatologier;
 • diabetes mellitus;
 • neoplasmer i nyrene av noe slag;
 • alvorlig dehydrering.

Det er viktig å forstå at denne studien ikke tillater deg å nøyaktig diagnostisere. Det utføres for å skille en sykdom fra en annen, preget av et lignende klinisk bilde. Dette betyr at i tillegg til en blodprøve for ICSU gjennomføres andre studier.

Årsakene til nedgangen i indikatoren

MCHS senkes når mengden hemoglobin er utilstrekkelig for metning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kalles "hypokromi". Tilstedeværelsen av denne patologien indikerer at prosessen med hemoglobingenerering har blitt forstyrret i pasientens kropp.

Hypokromi utvikler seg som følge av en rekke sykdommer:

 1. Anemi, eller jernmangel anemi. Anemi utvikles som følge av utilstrekkelig inntak av jern i kroppen. Dette skjer mot bakgrunnen av forbruk av et lite antall produkter som inneholder dette elementet. Også, jernmangel anemi kan oppstå på grunn av andre patologier som forstyrrer prosessen med normal assimilering av jern av kroppen. Spesielt kan det være helminthiske invasjoner. I tillegg er anemi en komplikasjon av flere kroniske sykdommer og kraftig blødning.
 2. Talassemi. Det er en arvelig sykdom. Den er preget av en forstyrrelse i syntesen av hemoglobinkjeder forårsaket av visse mutasjoner.
 3. Hemoglobinpatier. Som thalassemia, er det preget av en sammenbrudd av hemoglobinkjedene. Hemoglobinopati oppstår som en komplikasjon av visse patologier.

En lavere ICSU-poengsum kan også indikere:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • unormal økning i størrelsen på erytrocytceller;
 • blyforgiftning;
 • Benmargens lave evne til å produsere hemoglobin (som observeres hos prematur spedbarn);
 • hemolytisk sykdom;
 • intrauterin infeksjon;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • posthemorrhagisk anemi.

Uavhengig av ICSU-poengsummen som ble funnet i blodprøven, bør denne studien suppleres med andre diagnostiske tiltak for å identifisere den sanne sykdommen.

Arrangementer for normalisering av ICSU

Behandlingsregimet med sikte på å normalisere ICSU-indeksen bestemmes av typen sykdom som forårsaket endringer i konsentrasjonen av blodceller. I flere tilfeller, når det er fastslått at patologiske prosesser var forårsaket av stress, foreskrives hvile og beroligende midler.

I lys av at anemi er den vanligste årsaken til endringer i nivået av hemoglobinkonsentrasjon, avhengig av type, er følgende behandlingsregimer foreskrevet:

 • Jernmangel anemi. Det tas tiltak for å undertrykke den patologiske prosessen som forårsaket anemi (livmodermomenter, tarmtumor, fordøyelsessystemet sykdommer). For å gjenopprette nivået av hemoglobin, er jernholdige preparater og vitamin C foreskrevet.
 • B12-mangelanemi. I løpet av året gjennomføres flere behandlingskurer, som involverer inntak av vitamin B12 og enzympreparater.
 • Posthemorrhagisk anemi. En operasjon er foreskrevet for å eliminere rikelig blodtap. Videre utføres en lang løpet av behandlingen, der pasienten må ta jernholdige preparater.
 • Folic deficiency anemia. Ved alvorlig sykdomsforløp er en kompleks av preparater foreskrevet, inkludert vitamin B12 og folsyre.

Ved anemi må en pasient følge et bestemt diett, som må inneholde de ovennevnte elementene.

Ved behandling av thalassemi, så vel som med tungt blodtap, er blodtransfusjon foreskrevet. I det første tilfellet holdes denne hendelsen hver 6. måned. Transfusjon kan regelmessig gjenopprette den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. I tillegg er stoffet Desferal.

For å gjenopprette vann-saltbalansen må du drikke minst to liter vann hver dag og supplere den daglige rasjonen med stein og / eller havsalt.

Tiltak for normalisering av erytrocytindeksen foreskrives kun etter tilleggsstudier og en nøyaktig diagnose. Det er umulig å gjenopprette hemoglobinkonsentrasjonen uavhengig.

På konsekvensene

Konsekvensene av endringer i indikatorene for erytrocytindeksen er direkte avhengige av årsakene som forårsaket dem. Forhøyet ICSU angir i de fleste tilfeller en medisinsk feil, så en annen blodprøve utføres.

Med et lavt innhold av hemoglobin og hematokrit, er døden ikke utelukket. Det er også en mulighet for dysfunksjon av en rekke indre organer og utviklingen av samtidige sykdommer forårsaket av mangel på jern i blodet.

Hvis pasienten undersøker en endring i nivået av hemoglobin- og hematokritkonsentrasjon under pasientens undersøkelse, er det nødvendig med flere blodprøver for å finne den sanne årsaken som forårsaket den patologiske tilstanden.

ICSU-indeksen kan gjenopprettes hvis det er mulig å helbrede den underliggende sykdommen som forårsaket dette bruddet.

Økt ICSU i blodprøve

Hva er ICSU?

Blod er ansvarlig for ernæring av celler i menneskekroppen. Transportabelt hemoglobin, som er i de røde blodcellene, er ansvarlig for transport av oksygen. For hver organisme finnes det normale indekser for hemoglobin, hvis det er avvik fra normen, anbefales det å foreta mer detaljerte analyser. En slik analyse vil være en test på ICSU, som viser gjennomsnittlig nivå av hemoglobin i røde blodceller. Denne indikatoren er viktig for diagnostisering av anemi av ulike etiologier og andre sykdommer.

ICSU avhenger av forholdet mellom volumet av leukocytter, blodplater, erytrocytter til væskekomponentene i blodet.

Denne analysen kan ikke overskride tillatte normer. Hvis ICSU-undersøkelsen er høyere, kan dette være en laboratoriekonfiguratorfeil. Årsaken kan være i et dårlig vasket rør ved bruk av forsinkede kjemiske reagenser. Lab-teknikerens feil kan bestå i feil innstilling av analysatoren. Overskudd av ICSU forekommer med skade på erytrocyter med påfølgende inntrenging i plasma. Visuelt skadede komponenter i blodet blir rosa. I en slik situasjon anbefaler legene en re-undersøkelse.

ICSU-norm i blod.

ICSU-måling er tatt i betraktning i gram pr. Liter. Normen kan variere i ulike grupper av pasienter, for eksempel hos barn og voksne. Når en baby vokser, endres blodprøver i en større amplitude enn hos eldre pasienter. Barnet bør undersøkes i tillegg når overskudd av normale indekser observeres to eller flere ganger. Generelt er normen for barn 280-380 g / l. I en voksen pasient er normen litt lavere enn barnets størrelse og tilsvarer 260-360 g / l.

Når deklarerer blodverdier, kan det forekomme en måling i g / dL. I denne skalaen er normen for en voksen grensen på 32 til 36 g / dl. Og for et barn varierer det fra 28 til 38 g / dl.

Hvordan passerer analysen, slik at tolkningen blir mer nøyaktig? Eksamen utføres på tom mage, i laboratoriet, som studien utfører kvalitativt.

Når anbefales eksamenen?

Uavhengig av sykdommens tilstedeværelse eller i fravær, er det nødvendig å utføre en generell blodprøve hver 6. måned, selv om det ikke er klager om trivsel. Ofte bør en slik undersøkelse gjennomføres for skole- og barnehageansatte; folk som arbeider i offentlig catering og tung skadelig produksjon.

Legen kan evaluere hvordan alle kroppens systemer virker, uansett om det er funksjonsfeil i organsystemet. I noen tilfeller anbefaler legen selv en ekstra analyse igjen for beregningen av denne indikatoren.

Vanligvis utføres slike undersøkelser med medfødt sfærocytose; hvis en person er konstant listløs og føles svak; han er raskt trøtt; det er hyppig døsighet; pasienten lider av angrep av kvalme og oppkast; hvis en person hele tiden er i apati eller depresjon.

Terapeuten kan identifisere symptomene han vurderer grunnlaget for å sende en person til en slik analyse. Han har rett til å sende pasienten til undersøkelse hvis det er oksygen sult.

Hvordan forberede dere på analysen?

Det anbefales å fjerne fett og stekt mat fra kostholdet tre dager før undersøkelsen. I denne perioden bør du ikke drikke alkoholholdige drikkevarer. Blod tas kun på tom mage, slik at studien viser de riktige resultatene.

Hvorfor kan indeksen gå opp?

Med en økning i denne indeksen er det mest sannsynlig at det er mange muterte røde blodlegemer i blodet som er for store. Dette skyldes vitamin B12 mangel. På grunn av sin mangel reduseres antall røde blodlegemer, de muterer og øker i størrelse.

Hvorfor kan ICSU øke? Dette skyldes kronisk kronisk oksygen sult (ofte er folk som bor i fjellrike terreng eller klatrere utsatt for det).

Og også indeksen vokser med anemi, når hemoglobin øker, og antallet celler reduseres, men de når en større størrelse.

En annen grunn til økningen i indeksen er hypothyroidisme. For patologi er en reduksjon i hormonet som er ansvarlig for beinmargen karakteristisk. Deretter er det opphopning av hemoglobin i erytrocytter.

Øk nivået av ICSU kan forekomme i neoplasmer i leveren, som er av ondartet eller godartet natur og i inflammatoriske sykdommer i dette organet.

Det samme skyldes patologier i nyrene, hjertet, diabetes, onkologi og lungesykdommer.

Nivået på ICSU øker også når visse medisiner tas, for eksempel hormonelle legemidler, beroligende midler og prevensjonsmidler. Den samme handlingen på kroppen og har vasokonstriktive stoffer.

På ulike perioder av pasientens liv, kan indikatoren også variere litt, vanligvis går det tilbake til det normale alene. Dette betyr at pasienten trenger å gå mer utendørs, fra tid til annen drikke løpet av vitaminer og gi opp skadelige vaner.

Hva er farlig for det høye nivået av ICSU?

Mange forstår ikke faren for å øke denne indikatoren. Hemoglobin endrer strukturen og blir tett, dets krystallisering er mulig. Krystallisering fører til oppløsning av røde blodlegemer, forstyrrer sammensetningen av blod og skader alle systemer i pasientens kropp.

Hva om indikatoren er oppvokst i et barn?

Inntil puberteten begynner, er frekvensen omtrent den samme for kvinner og menn. Hver alder har sine egne grenser, der ICSU anses som en normal indikator.

For nyfødte, opp til 2 uker, er det normale spekteret av leger 28 til 35 g / l. For babyer under 30 dager: fra 28 til 36 g / l; i en alder fra 1 til 2 måneder: 28-35 g / l; i alderen 2 til 4 måneder: dette er grensen, som varierer fra 29 til 37 g / l.

Norm ved alderen 4 måneder til et år regnes for å være fra 32 til 37 g / l; og for pasienter fra 1 til 3 år vil normale indekser være 32-37 g / l; I alderen 3 til 12 år bør ICSU ikke overstige 32-37 g / l.

I en alder av 12 til 16 år begynner nivået på indikatorer for jenter og gutter å variere. For gutter er figuren fra 32 til 37 g / l regnet som vanlig, og for jenter fra 32 til 38 g / l.

Faktisk, hos små pasienter, er ICSU-hastigheten påfallende forskjellig fra voksne bare i en alder av 12 måneder.

Hva skal jeg gjøre hvis det er en økning?

Det er nødvendig å kontakte en barnelege. Hvis det er tvil om deklarering, sender legen barnet til gjentatte tester for å bekrefte diagnosen og utelukke feil blodprøvetaking, uaktsomhet til sykehuspersonalet.

Hvis analysen har bekreftet og andre gangsindikatorer, sendes barnet til undersøkelse, hvis oppgave er å bekrefte eller motbevise nærværet av sfærocytose.

Hva er denne sykdommen?

Med denne sykdommen begynner unormal utvikling av erytrocytmembraner, blir røde blodlegemer sfæriske, og røde blodlegemer har en liten rundehet. Erytrocytter og røde blodlegemer ødelegges raskt på grunn av deres ikke-standardform. Patologi er en medfødt sykdom, kan manifestere seg etter overførte infeksjoner. Sykdommen oppfører seg annerledes: lekker med alvorlige symptomer eller nesten asymptomatisk.

Klinisk bilde av patologi:

 • Blek hud.
 • Pasienten begynner å ha kortpustethet.
 • Han blir ofte trøtt.
 • En person er lett irritert og nervøs.
 • Det er gulsott og anemi.

Sykdommen er avslørt i den komplekse undersøkelsen av milt, lever, tester for sårbarhet av røde blodlegemer, blodprøver utføres.

Behandlingen inkluderer folsyreinntak på 1 mg per dag, i alvorlige tilfeller er blodtransfusjon nødvendig (spesielt med anemi).

Om nødvendig tilbyr legen foreldrene til barnet å utføre en operasjon for å fjerne milten. Dette tiltaket bidrar til å kurere barnet fra en alvorlig sykdom. Formen på blodceller med patologi forblir uendret, men i det minste vil ødeleggelsen deres stoppe.

En måned før operasjonen blir barnet gitt et vaksinasjonsløp (pneumokokk, meningokokk, hemofil). Men penicillin profylakse er obligatorisk for resten av livet ditt. Dette tiltaket vil beskytte barnet mot alvorlige komplikasjoner etter at infeksjon har kommet inn i kroppen. Operasjonen er ikke gjort for barn under 5 år, fordi det kan være alvorlige infeksjoner.

Sykdommen er forutbestemt på det genetiske nivået, og det kan ikke forebygges, men regelmessig undersøkelse vil bidra til å identifisere den i begynnelsen og redusere risikoen for komplikasjoner.

Hos barn, denne sykdommen er sjelden bekreftet, vanligvis patologien manifesterer seg i voksen alder.

Det gjennomsnittlige nivået av hemoglobin i erytrocyten (ICSU)

ICSU - hva betyr dette i blodprøven? Dette er indeksen for erytrocytter (hovedblodcellene), som karakteriserer tilstanden i kroppen vår, og deciphers ICSU som - den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i de røde blodcellene. Nærmere bestemt vil denne indikatoren fortelle oss om mengden av innholdet av kompleks jernholdig protein i erytrocytter.

Du kan også finne forkortelsen MCH, men ikke forvirre dem, fordi dette ikke bare er en reduksjon, men en helt annen indikator. Det betyr - det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten. Med hjelp av det lærer de massen av protein i hver blodcelle. ICSU indikerer imidlertid ikke mengden hemoglobin, men hvor tett fylt er den røde blodcellen.

Metode for bestemmelse

Hvordan bestemme ICSU? For analyse av blod på den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin, er det et spesielt hematologisk utstyr. Blod blir sendt på tom mage fra fingeren.

For å få en mer nøyaktig analyse, må du avstå fra å spise mat og alkohol, minst en tredjedel av dagen før bloddonasjon. Etter å ha tatt blod fra fingeren går hun til hematologien analysatoren, som viser legene, din ICSU.

norm

Alt i denne verden har sine grenser, og ICSU-normen i blodanalysen i denne planen er ikke et unntak. Det avhenger av kjønn og alder.

Normalt varierer indikatorene for normen for hemoglobin i forskjellige aldre fra 301 til 379 gram / liter.

 • Hos menn er det 324 til 367.
 • Hos kvinner er det 323 til 356.
 • Barn yngre enn 4 - 281 til 379.
 • Hemoglobin i et barn 5 - 14 år - 321 til 367.

Bruken av erytrocytindeksen

Erytrocytindeksen er ganske vanlig i blodprøven. Det brukes til å oppdage unøyaktigheter begått på forskningstidspunktet. Erytrocytindeksen til ICSU brukes til å vurdere effektiviteten av anemiebehandling, diagnostisere hypokromi, etc.

Jernmangelanemi er en patologi som sjelden manifesteres i vår alder. Det skyldes at en liten mengde jern leveres med mat, eller det er ikke fullt absorbert i fordøyelsessystemet.

Manifestasjon av jernmangelanemi

Visse kroniske sykdommer, sammen med blodtap, kan også forårsake denne patologien. Det populære navnet på denne "sår" er anemi. Et karakteristisk trekk - et lavt nivå av røde blodceller, oppstår det fra det faktum at røde blodceller blir ødelagt enten raskt eller sakte dannet, og selvfølgelig la oss ikke glemme den kraftige blødninger. For å identifisere anemi er det ikke nok å bare bestemme nivået av hemoglobin og erytrocytter.

Standardprosedyren, for å avklare den mer presise tilstanden av ting, involverer studier av blodparametere som:

 • ICSU (middels hemoglobinkonsentrasjon);
 • MCH (intermediært hemoglobininnhold i 1. røde blodcelle);
 • MCV (intermediært erytrocytvolum);
 • RDW (breddefordeling av erytrocytter etter volum).

Økning av ICSU

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i røde blodlegemer har en økt verdi i punktene som er angitt nedenfor:

 • Krenkelse av vannmetabolisme;
 • Anemi hyperkromisk (folio-mangel, ovalocytose, B12-mangel);
 • I nyfødte, ikke alltid, men det regnes som normalt.

ICSU økes til en verdi på 380 g / l eller mer, kan føre til krystallisering av hemoglobin, noe som er svært sjeldent. Hvis dette skjer, vil dets høye konsentrasjon føre til at de røde blodcellene endres og ødelegger dem helt.

En stor del av sannsynligheten for en betydelig økning i ICSU skyldes uaktsomhet begått på tidspunktet for laboratorietesting:

 • Feil bestemmelse av hemoglobin og hematokrit i blodet;
 • Brudd på regler for et gjerde av et blod og dets lagring, på grunn av det som ikke er fullstendig dekomponering av erytrocytter.

Dette er de vanligste feilene som ligger bak forhøyet ICSU. Men dessverre er det også en liten andel hvor denne figuren er overdrevet, ikke på grunn av feil i utstyrsoperasjonen, og ikke gjennom laboratorieansvarets feil.

Den eneste betingelse som øker den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytten er sfærocytose, arvelig abnormitet oppnådd forbindelse med hemolytiske anemier, blir det bestemt celleskilleveggene hoppe av erytrocytter.

Enkelt sagt, de røde blodcellene, begrepet "liv" og funksjon som er ca 120 dager, på grunn av ulike faktorer begynne å bryte ned før de når toppen av sin grense. Plus, på en rask hemolyse av blod, benmarg ikke har tid til å utvikle fullverdige røde blodceller, noe som fører til lavere disse nivåene, og som et resultat, den påfølgende nedgangen i mengden av hemoglobin.

senking

Når røde blodceller er ikke tilstrekkelig mettet hemoglobin, en fast tilstand som hypokromi og denne patologi er at kroppen er ikke riktig tildelingen finner hemoglobin.

Hypokromi forårsaker visse typer anemi, glut av Pb, overskudd av vitaminer, en inneboende del av sykdommer som overføres ved arv, og muligens et brudd på jernutveksling i blodet.

Norm og misfarging av erytrocytter i hypokrom anemi

Hovedårsakene til den reduserte ICSU:

 • Posthemorrhagisk anemi er arvelig;
 • Sideroblastisk og hypokromisk jernmangel;
 • Overtredelse av vann-elektrolyt metabolisme;
 • Hemoglobinopatier, på grunn av hvilke dannelsen av hemoglobin er vanskelig, domineres av erstatning i sine kjeder av visse aminosyrer;
 • Thalassemia sykdom (ikke alle typer) - overført fra generasjon til generasjon, assosiert med anomalier i genomet som er ansvarlig for dannelsen av jernholdig protein;
 • Anemier er megaloblastiske, på grunn av dem, utvikler røde blodlegemer kvantitativt mye raskere enn fyllingen deres.

Det er ICSU, etter at en reduksjon i tildelingen av røde blodlegemer minker sist. Følgelig er det reduksjon i mengden av protein, med en samlet analyse av blod (total nærvær av røde blodceller, så vel som hemoglobin), er en indikasjon på en feil testresultater.

konklusjon

Verdien av ICSU er ikke skilt fra resten. Blod blir som regel undersøkt i et bredt spekter av parametere, inkludert flere erytrocytindekser som MCH, RDW, MCV.

Bare et sett med alle verdier, gir en mulighet til å fullt ut vurdere utviklingen av ulike patologier og kroppens avgang fra normen. ICSU og SIT er av stor vekt, da de gir mulighet for mer detaljert informasjon om hemoglobin.

MSC i en blodprøve senket årsaken

Lavt røde blodlegemer og hemoglobin

Del denne artikkelen på sosiale nettverk:

ICSU er en indikator på den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter (viser hvor mye erytrocyten er mettet med hemoglobin). Hvis det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i erytrocyten senkes, er det visse problemer med jerninnholdet i kroppen, det er nødvendig å utføre tilleggsdiagnostikk og begynne behandling. MCH viser gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten. Hvis den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten senkes, er det all grunn til å mistenke tilstedeværelsen av jernmangelanemi hos et barn.

 1. Hvis ICSU senkes, kan man mistenke tilstedeværelsen av hypokromisk jernmangelanemi;
 2. Hvis ICSU er forhøyet, er det sannsynligvis observert hyperkromisk jernmangelanemi.

Hvis det er mistanke om IDA hos et barn, blir det bestemt at hemoglobinet i den røde blodlegemet senkes eller den normale blodprøven normalt foreskrives:

 • I de første 3 dagene av et barns liv, bør det høyeste nivået av hemoglobin observeres: 145 til 225 g / l;
 • Ved måneden i normen reduseres de til 115 til 175 g / l;
 • fra 2 måneder til 1 år, varierer indikatoren mellom 110 og 145 g / l.

Hvis den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter senkes, forårsaker årsaken

Hvis hemoglobinkonsentrasjonen i erytrocyten senkes, er det mulig å mistenke tilstedeværelsen av følgende patologier:

 • hypokromisk og mikrocytisk anemi;
 • Medfødte hemoglobinopatier og thalassemi;
 • patologi av porfyrinsyntese;
 • blyforgiftning.

Hvis en nyfødt baby har et hemoglobininnhold i den røde blodcellen senket, kan årsakene til dette være forskjellig:

 • i en prematur baby, kan beinmarget enkelt ikke klare produksjonen av nye proteiner;
 • hemolytisk sykdom hos nyfødte;
 • sfærocytose - uregelmessig form for røde blodlegemer fører til rask destruksjon av hemoglobin;
 • intrauterin infeksjon (herpes, rubella, syfilis) kan også forårsake ødeleggelse av røde blodlegemer;
 • Utilstrekkelig inntak av jern med mat kan føre til IDA, som begynner med 6 måneder gammelt barn.

Noen andre grunner er at i barn i skolealderen er det faktum at innholdet av hemoglobin i erytrocyten senkes:

 • underernæring, mangel på vitaminer, folsyre;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • blødning med hemorroider og gastrointestinale sykdommer;
 • hypodynami eller omvendt overdreven fysisk aktivitet.

Preparater foreskrives dersom gjennomsnittskonsentrasjonen av hemoglobin senkes

Hvis det er lavt hemoglobininnhold i erytrocytter, foreskrives legemidler, hvor behandlingen utføres før nivået heves og denne statusen konsolideres.

For å vurdere effektiviteten av stoffet er en vanlig blodprøve for å kontrollere nivået av hemoglobin. Vanligvis blir jernpreparater tatt flere måneder før synlige forbedringer i blodtilstanden. men selv etter å ha forbedret laboratorieparametrene fortsetter resepsjonen i et par måneder for å stabilisere resultatet.

Moderne medisiner med jern i sammensetningen er delt inn i preparater med 2-valent jern og 3-valent jern. Forberedelser av 2-valent jern i prosessen med gjenvinning i 3-valent jern i mage-tarmkanalen danner frie radikaler som forårsaker alle slags bivirkninger: kvalme, oppkast, diaré.

Forberedelser av den nye generasjonen - komplekser av hydroksyd av 3-valent jern blir fratatt slike negative bivirkninger, fordi de ikke trenger gjenoppretting. Slike rusmidler tolereres bedre uten rusmidler, mye mer biotilgjengelig.

Kjernen til de nyeste preparatene av 3-valent jern er polymaltosekomplekset av 3-valent jernhydroksyd. Dette er en venofer og ferrumlek for parenteral administrering, maltofer til oral administrering. Ferrumlek injiseres intramuskulært, blir Venofer gis i en vene, Maltofer brukes for små barn i form av dråper og Siropchik, Maltofer felling med folsyre i blandingen, beregnet på tenårings kvinner med anemi.

Hvis lave røde blodlegemer og hemoglobin i tidlig barndom, vil det ta lang, mange måneders behandling. De viktigste kravene til medisiner som brukes i barn:

 • utmerket biotilgjengelighet;
 • utvilsomt sikkerhet;
 • smak kvaliteter;
 • medisinske former av forskjellige slag, praktisk for barn i alle aldre.

Barn av tidligste alder er foreskrevet, ifølge indikasjonene, jernholdige medisiner i form av sirup eller dråper. Foretrukket for barn i denne alderen er Actyferrin (sirup eller dråper), Maltofer (sirup eller dråper), Ferrum Lek sirup, Hemofer-dråper.

For ungdom, foreskrives legemidler i form av tyggbare tabletter, som FerrumLec, Tardiferon, Ferrogradamenta. De blir langsomt absorbert og godt tolerert av middelaldrende og eldre barn.

Etter valg av en egnet innretning må beregnes daglig daglig dose og doseringshyppighet for en ung ung pasient i henhold til alder og kroppsvekt.

Mottaksfunksjoner

 1. Medisinske jernholdige produkter til barn må foreskrives av en barnelege som skal velge dosering i henhold til pasientens alder.
 2. Husk at med begynnelsen av å ta disse legemidlene, blir avføringen svart - det er ikke skummelt.
 3. Medisiner bør tas med ascorbic - slik at jern absorberes bedre.
 4. Narkotika bør være full før måltider.
 5. Tabletter skal svelges uten å tygge.
 6. Iron kan ikke drikke samtidig med tetracyklin, levomycitin, antacidmidler: det danner uoppløselige kjemiske forbindelser, som forhindrer absorpsjon av nødvendig jern. Ta heller ikke medisiner med ris, soyaprodukter, meieriprodukter, melprodukter, egg, kaffe, te.

Del denne artikkelen på sosiale nettverk:

Gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt: egenskaper og nyanser

ICSU er den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i røde blodlegemer. Resultatene av ICSU er en indikator på metning av røde blodlegemer med hemoglobin, som gjør det mulig å diagnostisere helseproblemer på en moderne måte, utføre tilleggsdiagnostikk og begynne adekvat behandling. Til dags dato er det flere indikatorer som kan bestemme hemoglobinkonsentrasjonen i blodet.

Forresten vet du hva du skal gjøre hvis gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer senkes?

MCH er det gjennomsnittlige hemoglobininnholdet i erytrocyten.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten brukes til å bestemme og diagnostisere tilstedeværelsen av jernmangelanemi hos mennesker. Med nedsatt ICSU er det en mulighet for hypokromisk jernmangelanemi, og med hyperkromisk jernmangelanemi.

Hvordan bestemme ICSU?

For disse formål er det nødvendig å sende inn en generell blodprøve, som lar deg gjennomføre alle nødvendige studier og hjelp til å bestemme de aktive eller kroniske stadiene av sykdommen. Også ved hjelp av UAC kan man bestemme tilstedeværelsen av sykdommer i blodet og andre organer.

Blodet for analyse er tatt fra venen eller fra fingeren. Før du tar testen, anbefales det ikke å spise, alkohol, søte drikker.

Indikatoren for den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter indikerer graden av hemoglobinmetning av erytrocytter. Det hjelper med å kontrollere den resulterende behandlingen. MCH-indeksen viser også spesifisiteten av hemoglobindannelse.

De gjennomsnittlige ICSU-indikatorene som er karakteristiske for barn:

 • Barn fra 4 måneder til 4 år 280-380 g / l
 • Barn fra 5 til 7 år 322-368 g / l
 • Barn fra 8 til 14 år 322-368 g / l
 • for hannen: 323 - 365 g / l;
 • for kvinner: 322 - 355 g / l.

Det bør huskes at ingen spesielle faktorer påvirker ICSU indikatorene.

Hva kan karakterisere økt eller redusert frekvens av ICSU?

 1. Redusert ICSU kan være en indikator på forekomsten av kronisk posthemorrhagisk anemi, jernmangelanemi, hemoglobinopati og thalassemi.
 2. Forhøyet ICSU antyder mulig folatmangel anemi, medfødt sfærocytose, B-12 mangel anemi og andre typer sfærocytisk anemi.

Anemi: sykdomsfunksjoner og årsakene til utbruddet

Anemi er en sykdom som, dessverre, ofte er funnet hos mennesker nylig. Det andre navnet på denne sykdommen er anemi.

Denne sykdommen er preget av en reduksjon i antall erytrocyter i blodet, noe som fører til hypoxiutseende. Også anemi kan oppstå med blødning, økt blodtap, nedsatt blodgass, skadelig eller hypoplastisk anemi.

For å diagnostisere anemi er ikke nok en analyse for å bestemme nivået av hemoglobin, er det også nødvendig å gjennomføre en rekke andre tester:

 • fargeindeks;
 • gjennomsnittlig volum av erytrocyt;
 • erytrocytt fordelingsvolum i volum;
 • betyr hemoglobin i erytrocyt (MCH);
 • differensial diagnose av anemi;
 • gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocyt (ICSU).

Det skal bemerkes at i tilfelle at hemoglobinkonsentrasjonen reduseres, indikerer dette absolutt røde blodcellehypokromi.

Snakke om tilstedeværelse av forstyrrelser eller helseproblemer å stole utelukkende på den ene analyse - ICSU bør ikke være, fordi blodcellene blir ofte undersøkt på 24 parametere. Det er disse parameterne som tillater oss å fullstendig skildre bildet av hva som skjer i kroppen og å oppdage mulige brudd.

Denne indikatoren er inkludert i listen over erytrocytindekser RDW, MCV, MCH. Undersøkelser av ICSU viser om røde blodceller er fullstendig mettet med hemoglobin. Og hovedindikatoren er ikke mengden protein, men densiteten som det fyller erytrocytceller.

Hvordan er ICSU bestemt?

ICSU er en av de mest konsekvente hematologiske koeffisientene, og brukes derfor ofte til å fastslå tilstedeværelsen av feil i analysene som utføres.

Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyt: senket, hvilket betyr årsakene, bordet

Resultatene av en human blodprøve kan fortelle mye om den generelle tilstanden av helse, mens korrektheten av dechifrering av de oppnådde resultatene er viktig. Unormalitet kan indikere tilstedeværelse i kroppen av ulike typer sykdommer, og hvis det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyten senkes, er dette ikke noe unntak. Hva kan påvirke slike avvik og hva er analysen av ICSU, vurderer vi i denne artikkelen.

Indikasjoner for analyse

Analyse på MCHC er studiet av blodcellenivå for å detektere den kvalitative og kvantitative nærvær av erytrocytter og hemoglobin metning i prosent, men hvis mengden av hemoglobin er senket, er dette et signal av den nødvendige støtte. Hva betyr dette? Erytrocytter utfører en av hovedfunksjonene: De er ansvarlige for tilførsel av nødvendig mengde oksygen til alle systemer i menneskekroppen. Hver erytrocyt har sitt eget spesifikke innhold av hemoglobin, på grunn av det jern som er tilstede i det, utføres virkningen av oksygenbinding. På hvor mye røde blodceller er mettet med hemoglobin, kan vi snakke om oksygenforsyningen i blodet.

For å bestemme denne typen fylling utføres ICSU-prosedyren, mens selve prosedyren er ganske enkel. Studien bruker blod, mens eksperter mener at en slik blodprøve er en av de mest effektive og pålitelige. Hvis resultatene av mch oppnådd i blodprøven ikke samsvarer med normen, betyr dette at patologiske prosesser er tilstede som negativt påvirker prosessen med hemoglobinnformasjon.

Funksjoner av analysen

Prosedyren for å studere materialet tatt (i blodprøve) gjør det mulig å identifisere to hovedindikatorer:

 • MCH er den gjennomsnittlige indikatoren for mengden hemoglobin tilstede i erytrocyten;
 • LSG er gjennomsnittsverdien av erytrocytvolumet.

Det er disse indikatorene som lar deg bestemme kvaliteten og tilstanden til røde blodlegemer. I tilfelle verdien overskrider de normale verdiene, kan dette ikke alltid bety at sykdommer forekommer. For bekreftelse, spesialister ty til ytterligere metoder for å undersøke mchc i en blodprøve. En slik prosess kan imidlertid karakteriseres av en økning i tetthet, mens krystallisasjonen og senere ødeleggelsen av erytrocytter ikke utelukkes.

Det er av denne grunn at spesialister leder pasienten til å gjennomføre prøvetakingsprosedyren.

Hvis vi snakker om normen, har den ikke den nøyaktige betydningen for alle aldersgrupper. I dette tilfellet er effekten også på pasientens kjønn. Mer presise verdier er gitt i tabellen:

Hos eldre pasienter blir verdien gradvis avtagende. Ved å redusere indikatorene kan visse faktorer, for eksempel en nedgang i cellefordelingen, samt en reduksjon i aktiviteten.

Moderne medisiner har mange måter å studere blod på mobilnivå, og sjansen for å identifisere feilaktige resultater blir redusert til et minimum. Nesten alle laboratorier har en automatisk hematologisk analysator som gjør det ikke bare mulig å oppnå de mest pålitelige resultatene, men også den største mengden nødvendig informasjon.

I de fleste tilfeller, hvis pasienten har patologiske prosesser i kroppen, vil ICSU-verdiene være under normen. Moderne teknologier gjør det mulig å identifisere årsakene til at MCC senkes, som det er nok til å utføre blod overgivelse om morgenen og på en tom mage. Dette er nødvendig av grunnen til at vitaminer og sporstoffer som finnes i pasientens kropp like før materialet blir overlevert for videre studier, kan påvirke påliteligheten av de oppnådde resultatene ugunstig. Det samme gjelder visse matvarer som pasienten bruker dagen før. Det er obligatorisk å ekskludere bruken av drikkevarer som inneholder alkohol, kaffe, samt prosessen med røyking, da alt dette kan påvirke den endelige blodformelen.

Forklaring av resultatene av ICSU-analysen

En lav ICSU-indeks kalles hypokromi. Dekrypteringsprosessen håndteres av en spesialist som senere identifiserer årsaken til mulige avvik. Den vanligste årsaken er jernmangelanemi, da det er en negativ forandring i prosessen med assimilering av jern. Ytterligere faktorer som påvirker nedgangen i mch i blodprøven inkluderer også:

 • diagnose hos pasienten for brudd på strukturen av hemoglobinproteinet av medfødt etymologi;
 • påvisning av anemi karakterisert ved redusert jerninnhold;
 • thalassemia deteksjon;
 • nærvær av makrocytisk form for anemi.

Ikke mindre påvirkning kan ha utilstrekkelig mengde væske, tilstedeværelsen i pasientens kropp av ulike typer betennelsesprosesser, forgiftning av kroppen gjennom bly, et brudd på det genetiske nivået og en utilstrekkelig mengde vitaminer tilstede i kroppen.

Svært ofte kan denne typen avvik ledsages av visse symptomatiske tegn.

Den vanligste er tilstedeværelsen av tretthet og tretthet, selv etter lang hvile, en signifikant reduksjon i kroppens generelle ytelse, konstant svimmelhet, tilstedeværelsen av såkalte fluer for øynene, samt et midlertidig tap av bevissthet. Alle disse tegnene indikerer direkte den utilstrekkelige tilstedeværelsen av jern i menneskekroppen.

Viktigheten av forebyggende tiltak

Alle patologiske abnormiteter elimineres ved bruk av medisinering, samtidig som det er nødvendig med regelmessig overvåking av behandlingsspesialisten. For å utelukke en reduksjon i gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten, er det viktig å være spesielt oppmerksom på forebyggende tiltak. I første etappe er en livsstil viktig: vanlig og daglig mosjon, balansert ernæring, rik på essensielle vitaminer og sporstoffer. Det anbefales å ekskludere fra diett te, kaffe, energidrikker og væsker med høyt innhold av gasser. Disse faktorene er de første som gir indikatorene tilbake til normal. Mat bør være rik på jern, for eksempel granater, sjømat, lever og epler.

Vi anbefaler: Hvordan senke forhøyet hemoglobin i en blodprøve

Spesiell oppmerksomhet bør gis til kroppen av den svake halvdel av menneskeheten, særlig i barneperioden. Siden jern er også nødvendig for riktig utvikling av fosteret, må det komme inn i den fremtidige moderens kropp i store mengder. I løpet av denne perioden er det viktig å bruke vitaminkomplekser, samt tidsriktig og regelmessig bloddonasjon for å avsløre nivået av hemoglobin.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten betraktes således ikke som en uavhengig verdi, da blodstudien utføres samtidig av flere parametere. Det er i dette settet at spesialister kan få den mest pålitelige og komplette informasjonen om den generelle tilstanden til pasientens helse og, om nødvendig, velge den mest effektive behandlingen for å oppdage eventuelle avvik.

ICSU i en blodprøve

Blod er væskestrukturen i menneskekroppen, ansvarlig for ernæringen av dens cellulære elementer. Men i tillegg til næringsstoffer trenger celler oksygen for normal eksistens og funksjon. For dette tilsvarer hemoglobin, plassert i de røde blodcellene. I klinisk analyse er standardverdien nivået av hemoglobin. Hvis det oppdages noen avvik i verdien, kan det bli nødvendig med en mer detaljert studie, hvorav hoveddelen er definisjonen av ICSU - den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i røde blodlegemer. Dette gjelder spesielt når anemi er mistenkt.

Det bør huskes at ICSU viser gjennomsnittlig nivå av hemoglobin i forhold til hele volumet av røde blodlegemer. Hva betyr dette? Det vil si at denne analysen skjuler graden av metning av hele organismen med dette viktige elementet.

ICSU blodtelling

For at resultatene av laboratorieanalysen av ICSU skal være helt nøyaktige, er det nødvendig å følge de grunnleggende reglene som er:

 • I avholdenhet fra røntgendiagnostiske metoder og fra fysioterapiprosedyrer på kvelden før bloddonasjon;
 • For å stoppe bruken av noen form for medisinering, hvis det selvsagt er mulig. Ellers bør du informere spesialisten som tar materialet for å ta medisinene. Også, intramuskulære og intravenøse injeksjoner kan forvride bildet av resultatene;
 • Når du planlegger analysen, må du avbryte overdreven mental aktivitet. Hvis dette ikke virker, utsette du overgivelsen av blod for en mer fredelig periode.

Og endelig husk at du må komme til laboratoriet for å være hvile, sov og sulten; strengt på en tom mage. Når du tar blod, bør du være så rolig som mulig, da dette er en absolutt tolerabel og nesten smertefri prosess.

Mange mennesker er interessert i å analysere resultatene av analysen. Kanskje dette skyldes det faktum at de har økt interessen for helsen, eller med noe annet. Men du bør forstå at kun høyt kvalifiserte spesialister skal tolke indikatorene for studien, som tar hensyn til mange faktorer inntil den endelige diagnosen blir annonsert.

Normen for ICSU i blod hos voksne varierer fra 320 til 360 (g / l), mens hos barn er dette intervallet mye høyere - fra 280 til 380 (g / l). Noen laboratorier bruker et annet kalkulatorsystem, for eksempel g / dl. Så blir de normale verdiene omgjort til en annen form og vil være 32-36 hos menn og kvinner, eller 28-38 hos yngre pasienter.

Hvilke symptomer indikerer behovet for ICSU analyse:

 • Svært raske og uforsiktige tretthetsrettigheter;
 • Legemet i kroppen, ligner en smittsom lesjon;
 • Det er et blodtap eller en høy tilbøyelighet til dette fenomenet;
 • Utviklet inflammatorisk prosess i kroppen.

For studien må venøs blod tas. I analysen utføres en beregning hvor det totale hemoglobininnholdet og hele volumet av erytrocytter (hematokrit) tas i betraktning.

Selvfølgelig vil det vakreste resultatet være tilfelle når ICSU-verdien i pasienten sammenfaller med de tillatte normale indeksene. Men hva om du finner noen avvik i hvilken som helst retning? Vi vil gi et eksempel på flere vanlige årsaker, hvor noen er ganske forståelige og trygge forhold, mens andre er alvorlige sykdommer. Det som skal gjøres i ditt tilfelle, bør avgjøres av en høyt kvalifisert lege som har grundig studert din medisinsk rekord og resultatene av alle støttestudier.

Årsaker til forhøyet ICSU i en blodprøve

Hvis du har forhøyet ICSU i blodprøven, bør du ikke bekymre deg for sykdommen, det var sannsynligvis feil i laboratoriet på grunn av feil testing. Hvis dette virkelig skjedde, det vil si at konsentrasjonen av hemoglobin har økt betydelig, dette ville bety at de fysiske egenskapene til røde blodlegemer har forandret seg, noe som ville føre til fullstendig ødeleggelse av blodceller.

Den eneste forklaringen som kan være med en reell økning i verdien av den gjennomsnittlige hemoglobinkonsentrasjonen er en medfødt patologi kalt spherocytose, når den menneskelige uregelmessige strukturen av erytrocytter er arvelig.

Som en konklusjon gir vi de hyppigste tekniske årsakene til den økte ICSU:

 • Unnlatelse av å observere grunnleggende regler av en sykepleier når du tar blod;
 • Brudd på lagringsforholdene til testmaterialet;
 • Feilaktig beregning av hematokrit eller hemoglobin.

Årsaker til redusert ICSU

Prosessen med å redusere ICSU i blodprøven begynner når de røde blodcellene mangler den tilgjengelige mengden hemoglobin før fullmetning. Dette er mulig med flere patologiske forhold som bidrar til utviklingen av en mangel på det jernholdige elementet:

 • Oftest er diagnosen jernmangelanemi eller, ganske enkelt, anemi. Dannelsen av denne sykdommen begynner på bakgrunn av et lite forbruk av jernholdig mat, eller på grunn av den ødelagte assimilasjonen i blodet av dette elementet på grunn av funksjonsfeil i fordøyelseskanalen. Anemi kan være en konsekvens av alvorlig blødning eller alvorlige kroniske sykdommer.
 • På den arvelige banen kan passere sykdommen, kalt thalassemia. Det er preget av genmutasjoner som påvirker syntesen av hemoglobinkjeder.
 • Hvis årsaken til nedsatt ICSU i blodet er hemoglobinopati, bør det antas at organismen har patologiske forstyrrelser som påvirker hemoglobinkjedene som forandrer visse aminosyrer i dem.

En annen tilstand som ikke regnes som en sykdom, men fører til en reduksjon i ICSU, er en unormal økning i størrelsen på røde blodlegemer, som et resultat av at de er uforholdsmessig mettet med hemoglobin.

Som du kan se, kan årsakene til endringen i hemoglobinkonsentrasjonen være helt annerledes, derfor bør bare leger gi en vurdering av kroppens tilstand, noe som kan foreskrives for noen mer pålitelige tester.

Administrasjonen av portalen kategoriserer ikke selvmedikament og anbefaler å konsultere en lege ved de første symptomene på sykdommen. På vår portal finner du de beste leger-spesialistene, som du kan registrere deg på nettet eller via telefon. Du kan selv velge riktig lege, eller vi vil plukke den opp for deg helt gratis. Også bare ved opptak gjennom oss, Prisen på konsultasjonen vil være lavere enn i selve klinikken. Dette er vår lille gave til våre besøkende. Vær sunn!

Les Mer Om Fartøyene