Hva er MCHC i blodprøven?

Ved diagnostisering av nesten alle sykdommer ledsaget av den inflammatoriske prosessen, er det nødvendig med en generell blodprøve. Det gjør det mulig å bestemme tilstedeværelsen av en patogen faktor i menneskekroppen.

Når du mottar resultatene av diagnosen, er det ofte i sluttrapporten at du kan se MCHC i blodprøven. Å forstå hva det er, samt dechifisere denne indikatoren, lar deg utelukke forekomst av visse patologier.

Hva betyr indikatoren

MCHC, eller gjennomsnittlig korpuskulær hemoglobinkonsentrasjon, er en av de 24 parametrene som er bestemt i studien av humant blod. Denne indikatoren refererer til den såkalte erytrocytindeksen. Sistnevnte angir mengden hemoglobin i humant blod og deciphers som den gjennomsnittlige proteinkonsentrasjonen i den totale massen av røde blodlegemer. For analyse av erytrocytindeksen brukes spesialutstyr.

Hemoglobin er ansvarlig for transport av karbondioksid og oksygen gjennom blodbanen. Følgelig viser MCHC volumet av elementene som kan flyttes.

Denne indikatoren rapporterer imidlertid ikke om mengden hemoglobin i blodet. For dette utføres andre tester. MCHC demonstrerer tettheten av hemoglobinfordeling i erytrocytceller.

Alle indekser som er beregnet i løpet av en blodprøve, tillater en å bestemme aktiviteten til erytrocytter og deres funksjonelle anvendelighet.

Essensen av studien

En studie på ICSU, eller en hematologisk koeffisient, er nødvendigvis foreskrevet dersom en lege mistenker å ha en pasient:

 • anemi,
 • patologier på grunn av den genetiske faktoren;
 • luftveissykdom, etc.

For å forstå essensen av denne studien kan være, hvis du forstår hvilken funksjon de røde blodlegemer utfører. Hver av disse cellene inneholder hemoglobin (et pigment som har en rød farge), innenfor som det er et jernatom. Det er på grunn av tilstedeværelsen av sistnevnte at røde blodlegemer har evne til å binde oksygen.

På grunn av blodstrømmen, så vel som den konkave formen til denne cellen, strømmer næringsstoffer regelmessig til vev og organer. Oksygenmetningen av blod avhenger direkte av volumet av hemoglobin, hvor reduksjonen fører til utvikling av patologier (primært anemi).

Blant studiene som ble brukt for å bestemme hematologisk koeffisient, er den vanligste blodprøven den vanligste. Det gir pålitelig informasjon om forekomsten av abnormiteter. Endringen i ICSU skjer bare på bakgrunn av patologiske prosesser.

Dette skyldes nettopp det som ble sagt ovenfor: Denne indeksen er ikke avhengig av antall erytrocytter i blodet. Ved beregning av ICSU tas kun to parametere i betraktning:

 • hemoglobin (beregnet i g / dl);
 • hematokrit (beregnet som prosentandel).

Normal ytelse

Etter å ha forstått hva denne indeksen betyr, bør du referere til hvilken MCHC-indikator i blodprøven anses som normal. Det er viktig å merke seg at det varierer etter hvert som personen vokser opp, og avhengig av pasientens tilhørighet til kvinnelig og mannlig kjønn.

Normal for menn

Erytrocytindeksen hos menn er vanligvis 32-36 g / dl. Denne indikatoren gjelder kun personer i alderen 15-65 år. Hos mennesker som er eldre enn normen, anses indeksen å være 31-36 g / dl.

Normal for kvinner

Erytrocytindeksen hos kvinner mellom 15 og 45 år regnes som normal hvis den viser 32-36 g / dl. Fra 45 til 65 år er MNSN i en sunn person 31-36 g / dl. Etter 65 år går indeksen tilbake til sine tidligere verdier og er 32-36 g / dL.

Normen i barnet

Før pubertet begynner, varierer gutter og jenter ikke i ICSU. Avhengig av barnets alder, er denne indeksen innenfor ulike grenser for normen. Alt er normalt hvis følgende indikatorer blir avslørt under forskningen:

 • mindre enn 2 uker - 28-35;
 • opptil 1 måned - 28-36;
 • 1-2 måneder - 28-35;
 • 2-4 måneder - 29-37;
 • 4-12 måneder - 32-37;
 • 1-3 år - 32-38;
 • 3-12 år gammel - 32-37.

I perioden fra 12 til 15 år er normen hos kvinner og normen hos menn noe annerledes: henholdsvis 32-38 og 32-37.

Som det fremgår av de presenterte dataene, endres ikke ICSU praktisk talt i løpet av livet. Bare normen hos barn under ett år er forskjellig fra lignende indikatorer som finnes hos voksne.

Grunner til å endre de normale indikatorene

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter i forhold til blodvolumet hos voksne i normal tilstand (i fravær av patologier) er 35-54%. Ulike årsaker fører til endringer i erytrocytindeksen. Blant dem er den vanligste feilen gjort under blodprøven. Det oppstår hvis:

 • betingelsene for blodprøvetaking ble ikke oppfylt;
 • betingelsene for blodlagring brytes;
 • Feil beregning av hemoglobin og hematokrit.

I andre tilfeller indikerer endringer i ICSU-indikatorene patologiske prosesser som finner sted i kroppen.

Årsaker til overkant av normen

ICSU i blodanalysen er forhøyet i nærvær av forskjellige patologier i begynnelsen av utviklingen. Definisjonen av denne indikatoren spiller en viktig rolle, siden det tillater å ta nødvendige tiltak før sykdommen forårsaket alvorlige komplikasjoner.

Overskridelse av de tillatte verdiene observeres i følgende situasjoner:

 • mangel på B-vitaminer;
 • aktiv bruk av alkoholholdige drikker;
 • røyking,
 • hyppig inntak av visse stoffer (beroligende, hormonell).

En annen vanlig årsak, karakterisert ved å overstige ICSU-frekvensen, er sferocytose. Sistnevnte er en sykdom forårsaket av en genetisk predisposisjon. Det er preget av en medfødt anomali i strukturen av erytrocytceller.

Økningen i ICSU kan også indikere forekomsten av en annen ganske alvorlig sykdom, kjent som erythremi. Det er ledsaget av signifikante forstyrrelser i sirkulasjonssystemet, som følge av at nivået av røde blodlegemer i blodet stiger kraftig. På bakgrunn av erythremi har pasientene ofte trombose og 12 duodenale sår.

Tilstedeværelsen av denne patologien fremgår av:

 • alvorlig kløe;
 • smerter i lemmer;
 • hudrøde og andre.

Erytemi refererer til en rekke ugjennomtrengelige patologier.

Overskridelse av de tillatte verdiene til ICSU skjer mot bakgrunnen for ødeleggelse av en del av røde blodceller. Lignende fenomener observeres hos pasienter med rikelig blodtap og hos kvinner etter fødsel.

Forskning på erytrocytindeksen utføres også med mistanke om følgende sykdommer:

 • pulmonal insuffisiens;
 • hjertepatologier;
 • diabetes mellitus;
 • neoplasmer i nyrene av noe slag;
 • alvorlig dehydrering.

Det er viktig å forstå at denne studien ikke tillater deg å nøyaktig diagnostisere. Det utføres for å skille en sykdom fra en annen, preget av et lignende klinisk bilde. Dette betyr at i tillegg til en blodprøve for ICSU gjennomføres andre studier.

Årsakene til nedgangen i indikatoren

MCHS senkes når mengden hemoglobin er utilstrekkelig for metning av røde blodlegemer. Denne tilstanden kalles "hypokromi". Tilstedeværelsen av denne patologien indikerer at prosessen med hemoglobingenerering har blitt forstyrret i pasientens kropp.

Hypokromi utvikler seg som følge av en rekke sykdommer:

 1. Anemi, eller jernmangel anemi. Anemi utvikles som følge av utilstrekkelig inntak av jern i kroppen. Dette skjer mot bakgrunnen av forbruk av et lite antall produkter som inneholder dette elementet. Også, jernmangel anemi kan oppstå på grunn av andre patologier som forstyrrer prosessen med normal assimilering av jern av kroppen. Spesielt kan det være helminthiske invasjoner. I tillegg er anemi en komplikasjon av flere kroniske sykdommer og kraftig blødning.
 2. Talassemi. Det er en arvelig sykdom. Den er preget av en forstyrrelse i syntesen av hemoglobinkjeder forårsaket av visse mutasjoner.
 3. Hemoglobinpatier. Som thalassemia, er det preget av en sammenbrudd av hemoglobinkjedene. Hemoglobinopati oppstår som en komplikasjon av visse patologier.

En lavere ICSU-poengsum kan også indikere:

 • brudd på vann-saltbalanse;
 • unormal økning i størrelsen på erytrocytceller;
 • blyforgiftning;
 • Benmargens lave evne til å produsere hemoglobin (som observeres hos prematur spedbarn);
 • hemolytisk sykdom;
 • intrauterin infeksjon;
 • rikelig menstruasjon hos jenter
 • posthemorrhagisk anemi.

Uavhengig av ICSU-poengsummen som ble funnet i blodprøven, bør denne studien suppleres med andre diagnostiske tiltak for å identifisere den sanne sykdommen.

Arrangementer for normalisering av ICSU

Behandlingsregimet med sikte på å normalisere ICSU-indeksen bestemmes av typen sykdom som forårsaket endringer i konsentrasjonen av blodceller. I flere tilfeller, når det er fastslått at patologiske prosesser var forårsaket av stress, foreskrives hvile og beroligende midler.

I lys av at anemi er den vanligste årsaken til endringer i nivået av hemoglobinkonsentrasjon, avhengig av type, er følgende behandlingsregimer foreskrevet:

 • Jernmangel anemi. Det tas tiltak for å undertrykke den patologiske prosessen som forårsaket anemi (livmodermomenter, tarmtumor, fordøyelsessystemet sykdommer). For å gjenopprette nivået av hemoglobin, er jernholdige preparater og vitamin C foreskrevet.
 • B12-mangelanemi. I løpet av året gjennomføres flere behandlingskurer, som involverer inntak av vitamin B12 og enzympreparater.
 • Posthemorrhagisk anemi. En operasjon er foreskrevet for å eliminere rikelig blodtap. Videre utføres en lang løpet av behandlingen, der pasienten må ta jernholdige preparater.
 • Folic deficiency anemia. Ved alvorlig sykdomsforløp er en kompleks av preparater foreskrevet, inkludert vitamin B12 og folsyre.

Ved anemi må en pasient følge et bestemt diett, som må inneholde de ovennevnte elementene.

Ved behandling av thalassemi, så vel som med tungt blodtap, er blodtransfusjon foreskrevet. I det første tilfellet holdes denne hendelsen hver 6. måned. Transfusjon kan regelmessig gjenopprette den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i blodet. I tillegg er stoffet Desferal.

For å gjenopprette vann-saltbalansen må du drikke minst to liter vann hver dag og supplere den daglige rasjonen med stein og / eller havsalt.

Tiltak for normalisering av erytrocytindeksen foreskrives kun etter tilleggsstudier og en nøyaktig diagnose. Det er umulig å gjenopprette hemoglobinkonsentrasjonen uavhengig.

På konsekvensene

Konsekvensene av endringer i indikatorene for erytrocytindeksen er direkte avhengige av årsakene som forårsaket dem. Forhøyet ICSU angir i de fleste tilfeller en medisinsk feil, så en annen blodprøve utføres.

Med et lavt innhold av hemoglobin og hematokrit, er døden ikke utelukket. Det er også en mulighet for dysfunksjon av en rekke indre organer og utviklingen av samtidige sykdommer forårsaket av mangel på jern i blodet.

Hvis pasienten undersøker en endring i nivået av hemoglobin- og hematokritkonsentrasjon under pasientens undersøkelse, er det nødvendig med flere blodprøver for å finne den sanne årsaken som forårsaket den patologiske tilstanden.

ICSU-indeksen kan gjenopprettes hvis det er mulig å helbrede den underliggende sykdommen som forårsaket dette bruddet.

Hva er MCHC i blodprøven?

MCHC i blodprøven gjør at du kan beregne gjennomsnittlig mengde hemoglobin i humane erytrocytter. Dette betyr at dets indikatorer gir en mulighet til å vite om blodet er tilstrekkelig mettet med dette avgjørende for vekst og utvikling av alle kroppsvev av en forbindelse. Hemoglobin er ansvarlig for å levere oksygen til celler, som trenger vev for normal vekst og utvikling, tar bort karbondioksid fra dem og fører dem til lungene. Avviket fra normen til denne indikatoren signalerer at cellene opplever oksygen sult, noe som fører til ekstremt negative konsekvenser.

Studie av røde blodlegemer

En av de obligatoriske studiene som legen utpeker når pasienten kommer til å se ham, er en generell blodprøve. Takket være ham, kan legen avgjøre om standardelementene i blod har avviket fra normen.

Av særlig betydning her er studien av røde blodlegemer. Røde blodlegemer er slags tilhengere som bærer til cellene jernholdig proteinhemoglobin (Hb). Strukturen av dette proteinet inneholder en spesiell komponent - heme. Inkludert i sammensetningen av jern er preget av evnen til lett å koble og koble fra seg selv gasser, i første omgang - oksygen og karbonsyre. Takket være dette mottar cellene i tide en komponent som er nyttig for deres utvikling og blir kvitt gass, som ble dannet under prosessen med utvekslingsreaksjoner.

Erytrocytter studeres fra forskjellige vinkler. Legene teller sitt totale antall, antallet unge røde blodlegemer, nivået av erytrocytsedimentering, og deres gjennomsnittlige volum i blodet. Det tas særlig vekt på studiet av hemoglobin. Spesielt bestemmer de:

 • gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocytter (MCHC);
 • gjennomsnittlig hemoglobinnhold i hver erytrocyt separat (tillater MCH i blodprøven);
 • konsentrasjon av hemoglobin i helblod (HGB).

Legene trenger disse dataene for å vurdere hvordan prosessen med hemoglobindannelse i kroppen går. Hvis cellene mangler oksygen, vil metabolismen inne i dem avta, noe som vil skade helsen.

Hva er ICSU

Egenheten ved å bestemme en slik indikator som ICSU er at den beregnes, og avhenger derfor i stor grad av parametrene til hematokriten. Dette er forholdet mellom volumet av blodceller (blodplater, erytrocytter, leukocytter) i forhold til den flytende delen av blodet.

Verdien av ICSU kan ikke være høyere enn den maksimalt tillatte prisen. Derfor, hvis transkripsjonen viste at indikatoren er økt, betyr det at laboratorietekniker gjorde unøyaktigheter mens du jobbet med materialet.

For eksempel, dårlig vasket røret, brukte utløpede reagenser eller feil konfigurasjon av analysatoren (en enhet som moderne laboratorier bruker til å bestemme ulike blodparametere). Transkripsjonen kan vise at ICSU er forhøyet dersom materialet ble tatt feil når røde blodlegemer ble skadet ved blodsamlingen, noe som resulterte i frigjøring i plasma. I denne situasjonen blir den flytende delen av blodet rosa, noe som gjør analysen umulig, og materialet må tas igjen.

Den eneste grunnen til at nivået av ICSU kan økes på grunn av sykdom er en arvelig sykdom kjent som sfærocytose. Denne sykdommen er preget av en unormal struktur av erytrocytmembraner, og derfor er de preget av en mer skjøre struktur. Dette fører til for tidlig ødeleggelse av røde blodlegemer. Sykdommen overføres kun ved arv, kan manifestere seg både i barndommen og i voksen alder. Spherocytose er svært sjeldne, så hvis ICSU er forhøyet, anses denne sykdommen som en årsak i unntakstilfeller: Det antas generelt at dette skyldtes en feil i analysen.

Således blir tolkningen av ICSU-indikatoren for leger brukt som en feilindikator, som kan oppstå under studiet av blod. Laboratorie verifisere med denne indikatoren, andre studier av hemoglobin, hvis det viser seg at de har gjort en feil ved tidspunktet for bestemmelsen av en av indikatorene i den jerninneholdende protein, ICSU nivå økes automatisk, noe som indikerer en feil.

Selv om konsentrasjonen av ICSU i stor grad avhenger av alder og kjønn, men i utgangspunktet ikke endres, kan indikatorens normer ses i følgende tabell:

gutter: fra 320 til 380

menn: fra 320 til 360

menn: 310 til 360

Fra bordet er det tydelig at i menn er ICSU-poengsummen litt forhøyet, sammenlignet med analyse av kvinner, spesielt i ungdomsårene. Årsaken til den lille forskjellen mellom figurene er puberteten, nemlig menstruasjon, på grunn av hvilken en kvinne mister noe av blodet og med det hemoglobin. Hos eldre er små svingninger forårsaket av kroppens aldring.

Hvorfor er ICSU lav?

Mye oftere viser tolkningen av analysen at ICSU er nedgradert. Dette betyr at cellene ikke får nok oksygen, på grunn av hva de opplever oksygen sult. Samtidig forsinkes karbondioksid i vev og forgifter kroppen.

For sykdommer, på grunn av hvilke ICSU i blodanalysen er senket, er følgende årsaker:

 • Jernmangel anemi, med andre ord - anemi. Årsaken til sykdommen er dårlig ernæring, når dietten mangler jern, som er en integrert del av hemmet. Andre faktorer er dårlig absorpsjon av dette elementet i mage-tarmkanalen, blødning og alvorlige kroniske lidelser.
 • Noen typer makrocytisk anemi, hvor det er en avvik i størrelsen på erytrocytter fra normal. Det blir ofte observert med alkoholisme, leversvikt, underernæring, genetisk disposisjon.
 • Thalassemia er en arvelig mutasjon i strukturen av gener, som er ansvarlig for produksjonen av polypeptidkjeder av hemoglobin.
 • Hemoglobinopati - erstatning av noen aminosyrer i strukturen av hemoglobin.

Den vanligste årsaken, på grunn av hvilken tolkningen av analysen indikerer at ICSU-konsentrasjonen senkes, er anemi. Sykdommen kan skyldes et brudd på produksjonen av røde blodlegemer, blodtap eller økt oppløsning av røde blodlegemer.

Forstyrrelse av syntesen av røde blodlegemer blir ofte observert under bestråling, gastritt, kronisk obstruktiv lungesykdom og noen andre sykdommer. Den økte oppløsningen av røde blodlegemer blir ofte observert på grunn av den økte aktiviteten til milten: dette er hvor erytrocytene hovedsakelig forfall. Anemi, blodtap provosert, kan være hos kvinner som har hatt en rikelig månedlig, med alvorlige skader, samt hos pasienter med blødende sår i magesekken eller tolvfingertarmen.

Funksjoner av terapi

ICSU vurderes aldri på egen hånd. Forutsetningen for sykdommens art gjøres ved å sammenligne verdien med dataene fra andre indikatorer, primært med MCH og MCV (gjennomsnittlig erytrocytvolum i kubikkmeter). For eksempel, hvis mengden hemoglobin og MCHS er normalt, og MCH er signifikant redusert, kan det antas at blodet er mettet med små, og derfor med malofunksjonelle røde blodlegemer. Hvis, med normal MCH og MCV, er konsentrasjonen av MCHS og Hb lavere enn normalt, indikerer dette brudd på hemoglobinproduksjon.

Hvis transkripsjonen i den generelle analysen viste en avvik fra normen i mindre retning for å utelukke muligheten for en feil, må blodet returneres igjen. Hvis det negative resultatet er bekreftet, vil andre studier være nødvendige. Faktum er at selv om den generelle blodprøven viser avvik fra normen, er det umulig å finne ut nøyaktig årsaken til sykdommen med hjelpen. Det vil derfor være nødvendig å ta biokjemiske og andre typer blodprøver, om nødvendig, for å lage ultralyd, røntgen, etc.

Legen utpeker behandlingsordningen avhengig av arten av sykdommen som utløste en nedgang i ICSU. Hvis han kom til den konklusjonen at anemi forårsaket feil ernæring, blir pasientens diett justert.

Det legges særlig vekt på å spise epler, oksekjøtt og svinekjøtt leveren, granateple, kjøtt og andre produkter som bidrar til å forbedre produksjonen av hemoglobin og øke mengden av blod. Etter en tid må pasienten donere blod gjentatte ganger, slik at legen kan evaluere effektiviteten av dietten. Hvis det viser seg å være ineffektivt, foreskrives vitamin-mineralkomplekser og jernholdige preparater.

I avanserte tilfeller kan pasienten trenge mer alvorlig behandling, som kan omfatte jevn transfusjon av blodkomponenter, nemlig røde blodlegemer. Ta derfor ikke kroppen til en slik stat, med de minste tegn på ulempe (kronisk tretthet, hudens hud) for å se en lege og gjennomgå et foreskrevet behandlingsforløp.

MSC i analysen av blodforhøyede årsaker

Indeksen for erytrocytaktivitet eller ICSU i blodprøver er forhøyet

Til nå kan en blodprøve identifisere ulike patologiske prosesser og inflammatoriske reaksjoner. En rettidig undersøkelse av kroppen bidrar til å redusere utseendet på alvorlige helseproblemer.

Hvis ICSU i blodprøven økes, indikerer dette forekomsten av ulike typer sykdommer. Korrekt tolkning av denne indeksen kan kun utføres av en erfaren lege. For å forstå økningen i hb nivået, er det nødvendig å forstå hva som er ICSU.

Hemoglobin i erytrocytter

Hvorfor må jeg måle blodkroner av blod?

Humant blod består av en rekke stoffer, som hver utfører en bestemt funksjon. Bare 24 komponenter blir studert under samlingen av biomaterialet (blod). Under undersøkelsen måles det nøyaktige antall elementer i sirkulasjonssystemet. Hos voksne og barn er disse parameterne litt forskjellige.

Innledningsvis studeres innholdet av vitale komponenter:

Hvis det er avvik fra normen til et av stoffene i kroppen, observeres en betennelsesprosess, som i fremtiden kan forårsake alvorlig sykdom.

I medisin indikerer ICSU i blodprøven indeksen for erytrocytaktivitet. Dette derivatet av proteinmolekylet er ansvarlig for transport av hemoglobin til celler av vev og organer. På et enkelt språk fremmer det syntese av oksygen ved å fjerne molekyler av karbondioksid.

For å diagnostisere ICSU bruk spesialisert utstyr som nøyaktig bestemmer indeksen i cellene av erytrocytter. I tillegg er dette proteinet ansvarlig ikke bare for syntese av metabolske prosesser, men det gjør det mulig å identifisere skadelige forandringer i kroppen i begynnelsen av deres manifestasjon.

Utilstrekkelig oksygenforsyning i vevet fører til utseende av anemi. Som et resultat opplever en person hypoksi og en gradvis død av celler.

Hvordan beregnes indikatorene? Norms innhold av stoff i blodet.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytcellen beregnes ved å dividere den nøyaktige konsentrasjonen av hemoglobin i g / 100 ml ved hematokrit. Deretter multipliseres de oppnådde verdiene med 100.

Vanligvis er metningen ca. 40 g / 100 ml. Avhengig av pasientens aldersgruppe og kjønn, varierer følgende indikatorer:

 • hos unge kvinner er de ca 38 g / 100 ml. I en alder av 45 til 60 år blir de gradvis redusert;
 • hos menn varierer erytrocytindeksen mellom 37 g / 100 ml. Forholdet mellom indikatorer i en sunn person er 36 g / 100 ml.
 • Under puberteten holdes hemoglobin hos gutter og jenter på samme nivå. Det er 36 g / 100 ml. Etter hvert som pasientene vokser, observeres mindre abnormiteter.

Hovedårsakene til endringer i erytrocytindeksen

Det normale forholdet mellom hemoglobin i forhold til blodvolumet i menneskekroppen er 58%. Avvik fra normen kan utløses av følgende faktorer:

 • uriktig prøvet biomateriale;
 • ikke observere riktig lagring av analysen;
 • Feil beregning av forholdet mellom hemoglobin og hematokrit.

Hvis alle ovennevnte tiltak utføres uten feil, kan endringen i indikatorene indikere tilstedeværelse av alvorlige abnormiteter i kroppen.

Hvorfor øker ICSU-nivået?

Som nevnt ovenfor er ICSU i blodprøven forhøyet på grunn av forekomsten av patologiske prosesser som fører til kroniske eller genetiske sykdommer. Tidlig diagnose av erythrocetery indeksen, lar deg velge en effektiv behandling.

I tillegg kan avvikene skyldes:

 • utilstrekkelig mengde B-vitaminer;
 • overdreven bruk av alkoholholdige væsker;
 • røyking av syntetiske og tobakk blandinger;
 • mottak av beroligende og hormonelle stoffer.
Årsaker til unøyaktigheter - feil telling

Hvis tolkningen av ICSU i blodprøven økes, er det nødvendig å foreta en mer nøyaktig diagnose av organismen. Ofte kan årsaken til avvik fra normen være tilstedeværelse av en genetisk sykdom - sfærocytose. Denne diagnosen er ledsaget av utilstrekkelig ernæring av røde blodceller med hemoglobinderivater.

Les også: Krenkelser i produksjonen av det kvinnelige hormonet østrogen og behandling

Denne patologien er ledsaget av en karakteristisk symptomatologi, som inkluderer:

 • konstant kløe;
 • smertsyndrom i øvre og nedre ekstremiteter;
 • rødhet i huden.

VIKTIG! En detaljert blodprøve bidrar til å diagnostisere pasienten riktig. Moderne utstyr er i stand til å nøyaktig formidle forholdet mellom hemoglobin i sammensetningen av røde blodlegemer.

Reduksjon av hemoglobin i blodet

En reduksjon i nivået av ICS er ledsaget av utilstrekkelig mengde hemoglobin i de røde blodcellene. Slike abnormiteter indikerer en annen mer alvorlig sykdom som hypokromi. Her er det en forstyrret produksjon av proteinmolekyler som mater kroppen.

I tillegg indikerer et lavt nivå av erytrocytindeks slike patologier som:

 • økt størrelse på erytrocytter;
 • forstyrrelse av arbeid i ryggmargen;
 • intrauterin infeksjon;
 • anemi av ulike grader.
Symptomer på anemi

Metoder for behandling

Ved analyseresultater velger den behandlende legen den aktuelle behandlingen. Her tas to hovedkriterier i betraktning: pasientens alder og kjønn. I tillegg utføres korrelasjonen mellom blodkroppene med en variant av en mulig sykdom.

Hvis slike abnormiteter blir provosert av hyppig stress eller nervespenning, må pasienten sikre fullstendig hvile. Dette vil gjøre det mulig å normalisere indikatorene på kort tid.

Hvis årsaken ligger i nærvær av anemi i varierende grad, er pasienten foreskrevet et behandlingsforløp som vil sikre kroppens normalisering av metabolske prosesser.

Dessuten må pasienten justere kostholdet. Menyen skal inneholde produkter som inneholder maksimal mengde jern, folsyre og vitaminer fra gruppe B og C.

Produkter som øker hemoglobin

Nøyaktig samsvar med medisinske anbefalinger, lar deg normalisere nivået av hemoglobin i blodet. Etter avslutning av behandlingen må pasienten gjennomgå tilsvarende diagnostikk en gang hvert 6. måned. Ved helseforringelse er det nødvendig å konsultere lege.

Forebyggende tiltak

Forebygging inkluderer flere viktige krav som lar deg holde normer av erytrocytindeksen. De inkluderer:

 • avvisning av dårlige vaner
 • reduksjon av hyppige stressende situasjoner;
 • riktig ernæring;
 • regelmessig levering av tester;
 • en mobil livsstil.
Les også: Hormonhormonnivå i blod av kvinner

Å overholde disse enkle reglene, klarer mange å opprettholde sin helse i en ganske lang periode. Konstant overvåking av blodsammensetningen reduserer risikoen for alvorlige patologier betydelig.

Relaterte artikler

Hva skjer hvis gjennomsnittlig konsentrasjon av hb i erytrocytter hos barn er økt? Råd av leger

Nivået på hemoglobin er bare den komponenten av enhver blodprøve som nesten alle pasientene vet om.

Vanligvis er de selv klar over hva de allment aksepterte normer er og hvordan de skal oppnås.

Imidlertid er situasjonen noe annerledes når det gjelder konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytene av ICSU.

Tross alt snakker vi allerede om erytrocytindekser som en detaljert studie av blodserumsceller.

Og ikke organer og vev, som kanskje er for mye mettet med oksygen, nemlig røde blodlegemer, vil bli diskutert. I hva virker det, forskjellen?

Og det faktum at dersom før det under laboratorieundersøkelsene var all oppmerksomhet fokusert på mengden av det nevnte proteinet, er konsentrasjonen i de røde blodlegemer nå aktuelt. Hva, faktisk forkortet og kalt ICSU.

Basert på de oppgitte diagnosene, kan denne hematologiske koeffisienten økes eller reduseres. Det er ganske enkelt å bestemme dette ved hjelp av en spesiell enhet og en beregningsformel. Men, hva er årsaken til en mulig "fiasko" og hvordan å gå tilbake til "generelt aksepterte normer"?

Hva er dette?

ICSU er en forkortelse som indikerer graden av metning av røde blodlegemer med hemoglobin.

Ved å beregne denne koeffisienten er det mulig å oppdage de patologiske endringene i blodsammensetningen, mulige plager i sirkulasjonssystemet, og også foreskrive tilstrekkelig behandling eller å kontrollere den allerede eksisterende.

For å gjøre dette trenger du bare formelen for å bestemme ICSU, samt en klinisk blodprøve, på grunnlag av hvilken studien skal gjennomføres. Ytterligere oppmerksomhet er lagt på å forberede denne analysen: fra venen eller fra fingeren, for å følge en diett eller ikke, noe som er verdt å advare laboratoriearbeidere.

Vi begynner med formelen. Skjematisk ser det slik ut:

MSNC = (Hb / hematokrit) · 100

Det vil si at den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i røde blodlegemer bestemmes ved å dividere Hb (g / dl) med andelen hematokrit og multiplisere med 100 (g / dL).

Resultatet er målt i gram per deciliter og, som praksisen antyder, kan det ha betydelige feil hvis minst en av de påkrevde komponentene i studien var feil.

Når det gjelder ICSU-samsvar med allment aksepterte standarder, er deres kvantitative indekser 32-36 g / dl for menn og 32-25 g / dl for kvinner. For unge pasienter, varierer disse dataene litt, spesielt for spedbarn, med et minimum ICSU på 28 g / dL, med mulighet for å øke flere måneder senere til 37 g / dL.

Ellers kan det konkluderes med at verken pasientens alder eller hans kjønn har en spesiell rolle i diagnosen av ICSU-nivået, spiller ikke.

Hva om det er over normalt?

Når det gjelder å maksimere ICSU pasienten (både voksne og nyfødte), er det nødvendig å huske at det er en grenselinje, over som i prinsippet umulig.

Den kvantitative indeksen er 38 g / dl og forklares av hemoglobins fysiologiske evne til oppløsning i vann. Og siden konsentrasjonen på 38 gd regnes som den maksimale tettheten, så kan bare krystallisering eller hemolyse av de røde blodcellene følge.

Derfor er det ikke engang vurdert å skaffe for høye resultater på grunn av studien, og sendes til reanalyse. Som det er et spørsmål, mest sannsynlig, om falske indikatorer på en hematokrit eller hemoglobin.

Ikke utelukker også feil blodprøvetaking for laboratorietesting, brudd på lagrings- og transportstandarder for biomaterialet, samt feil i hematologisk analysator.

Årsakene til økningen

Dersom undersøkelsen ved en gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i den voksne pasient resulterer i 37-38 g / dl vekke mistanke og kreve ny undersøkelse, er tilfellet med små barn noe annerledes.

For dem er slike indikatorer innenfor normen og krever ofte ikke medisinsk inngrep.

Etter noen få måneder, som regel, reduseres de på egenhånd og gir ingen avvik.

Unntak er bare en ganske sjelden patologi av arvelig karakter - spherocytose, ovalocytose. Disse sykdommene i sirkulasjonssystemet kalles også iblant hemolytisk anemi, et tegn på hvilken er den defekte strukturen av cellemembranen til erytrocytter.

En annen, mer vanlig årsak til økt ICSU kan kalles vitamin B12-mangel og mangel på folsyre. Og også svikt i vann-elektrolytisk utveksling.

I andre tilfeller skal analysen omdannes, og gi mer oppmerksomhet til de kvantitative indikatorene for de obligatoriske komponentene i studien.

Reduser konsentrasjonen

Mange, på tross av de ulike verdi begrepene "total hemoglobin" og "gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i de røde blodcellene," fortsatt forvirre dem, setter seg falske diagnoser. Tross alt, som praksis tilsier, pasienten kan bli diagnostisert som "jernmangel" symptomer på grunnlag av de rike, men en kvantitativ indikator på ICSU, vil trolig være i samsvar med normen.

Video: Måter å øke hemoglobin

Årsaken er at hemoglobinsyntese sjelden svarer til en erytrocyt-hematologisk indeks. Og hvis resten av testene er normale, og ICSU-nivået er betydelig senket, er det verdt å foreta en ekstra undersøkelse.

Unntaket er bare de lave indikatorene som ble oppnådd etter gjentatte studier og la ikke lenger være i tvil blant spesialister:

 1. Onkologiske sykdommer i sirkulasjonssystemet, særlig leukocytose med alvorlige symptomer.
 2. Mangel på grunnleggende mikro- og makroelementer, vitaminer.
 3. Rapid økning i volumet av røde blodlegemer.
 4. Vesentlig mangel på jern i kroppen.
 5. Feil i hemoglobinsyntesesystemet.
 6. Periodisk blødning av langvarig natur, regelmessige kirurgiske inngrep.
 7. Patologisk effekt av bly på kroppen.
 8. Talassemi.

Også, man kan ikke ignorere en annen grunn til den kraftige nedgangen i ICSU, som er blant de ledende hos små pasienter: Tilstedeværelsen av parasitter i kroppen, helminthisk invasjon.

Når det gjelder behandling, bør algoritmen kompileres av en spesialist og overvåkes nøye.

Hva kan gjennomsnittlig konsentrasjon av Hb i MCHC erythrocytter redusere, årsaker og behandling

Under den generelle blodprøven vil legen avgjøre hovedparametrene og sammensetningen, noe som er et viktig kriterium ved diagnosen av mange kardiovaskulære patologier. I moderne medisin er en viktig indikator i blodtellingen hemoglobin, som er inneholdt i røde blodlegemer og er betegnet forkortelse MCH i blodprøven.

Hva er hemoglobin ansvarlig for i blodet?

MCH i blodprøven (hemoglobin) spiller rollen som et element som blusser blod i rødt. Takket være den spesielle konstruksjon av hemoglobinet er istand til å binde flere komponenter (karbondioksyd, karbondioksid og oksygen) er i blodet, for ytterligere å bevege seg gjennom blodstrømmen til organer.

Hemoglobin i humant blod

Hvis gjennomsnittskonsentrasjonen av hemoglobin i et bestemt område reduseres eller økes, er avviket merkbart i resultatene av en generell blodprøve. Vanligvis for en gitt parameter i OAK tilsvarer det en graf med et mark MCH, selv om i noen tilfeller den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin kan betegnes med forkortelsen MCHC.

Viktig! Hos en voksen er gjennomsnittsverdien av hemoglobin en konstant enhet, hos barn svinger indeksen enten i retning av nedgang eller oppover. Imidlertid, i fravær av preparater for undersøkelsen CBC voksen pasient kan vise at det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin senkes eller heves, og vil bli betraktet falskt resultat.

Hvordan bestemme hemoglobinindeksen i erytrocytt?

For å bestemme gjennomsnittlig innhold av Hb i pasientens erytrocyt, vil spesiell medisinsk utstyr og blod fra undersøkelsen, tatt fra kapillærene, være nødvendig. Denne blodprøven utføres på tom mage om morgenen, da resultatene av studien i andre tilfeller kan være feil.

Tar blod fra fingeren, for å bestemme nivået av hemoglobin i erytrocytter

Hvis pasienten er på et medisineringskurs, så må OAK nekte å ta medisiner, da de kan påvirke ICSU-poengsummen i blodprøven negativt. Ved hjelp av en hematologisk analysator bestemmer legen den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin og sender resultatene til en spesialist som foretar en objektiv vurdering. Prosedyren tar fra 3 til 5 dager.

Årsakene til en reduksjon og økning i konsentrasjonen av Hb i erytrocytter

Hvis det ifølge resultatene av en generell blodprøve viser seg at pasienten har en gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i erytrocyten, indikerer denne avvikelsen en patologi i kroppen. Vanlige sykdommer der Hb i erytrocyten senkes er:

 • Vitaminmangel.
 • Anemi.
 • Giftig blyforgiftning.
 • Brudd på prosessen med hemoglobinproduksjon.
 • Thalassemia (et brudd i gener som er ansvarlig for produksjonen av jernholdig protein).
 • Økning i antall røde blodceller.
 • Utsatt langvarig blødning.
 • Leukocytose.
Anemi som årsak til redusert Hb-konsentrasjon i erytrocytter

Hovedårsakene til å senke den gjennomsnittlige Hb-konsentrasjonen i erytrocyter finnes i patologier som bidrar til forstyrrelsen av produksjonen av jernholdig protein. Det er imidlertid jernmangelanemi, der et lavt nivå av hemoglobin i erytrocytter ikke vil bli notert.

I tillegg til situasjoner der den gjennomsnittlige hemoglobinkonsentrasjonen i erytrocytter er redusert, kan det være tilfeller når indeksen avviker oppover. Ofte indikerer dette fenomenet:

 • Krenkelser av vannelektrolyttmetabolismen.
 • En av typene hyperkromisk anemi (spherocytose, ovalocytose, foliovequitin, etc.).

En økning i indeksen av gjennomsnittlig hemoglobinkonsentrasjon i erytrocytter er sjelden og indikerer i fleste tilfeller et brudd under en generell blodprøve. En slik avvik kan forekomme hos nyfødte barn, men i dette tilfellet regnes det som en norm.

Viktig! Årsakene til å senke gjennomsnittskonsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter hos et barn er mer omfattende, fordi de er forbundet med patologier, kliniske forhold og naturlig utvikling av kroppen.

Norm av Hb-konsentrasjon i erytrocytter hos barn og voksne

Hemoglobin, inneholdt i humane erytrocytter, har sin egen norm, som legene orienterer seg under undersøkelsen av pasientens blod. Indikatoren avhenger av emnets alder og er som følger:

 • I en alder av 1 måned, opptil 4 år, er normen for hemoglobinkonsentrasjon fra 280 til 380 g / l.
 • I en alder fra 5 til 14 år vil normen svinge innen 322 - 368 g / l.
 • I en alder av over 15 år vil normen for hemoglobinkonsentrasjon i erytrocytter være fra 322 til 355 for kvinner og fra 323 til 365 g / l for menn.

Opptil 15 år er det en hemoglobinindikator for begge kjønn, i den modne alderen er indeksen forskjellig for menn og kvinner.

Hva skal jeg gjøre hvis min hemoglobinkonsentrasjon er forstyrret?

Hvis det fremgår av UAC-resultatene, at MCHC-pasienten har blitt senket eller forhøyet, er det nødvendig å finne årsaken til et slikt fenomen før begynnelsen av avviket påbegynnes. Og du kan gjøre dette på to måter:

 • I følge patologiens karakteristiske symptomatologi (faktisk i tilfelle når sykdommen i akutt stadium).
 • Basert på resultatene av tilleggstester.

I de fleste tilfeller anbefales det å bruke en diett bestående av jernholdige produkter som behandling for denne tilstanden:

 • Egg (eggeplomme).
 • Artisjokk.
 • Sjømat (fisk, reker, havkål, etc.).
 • Brød (helkorn).
 • Fuglens kjøtt.
 • Bønne kulturer.
Jernholdige produkter

Ved anemi er det lov å bruke medisinske preparater som inneholder jernholdige komponenter.

Hvis en slik avvik oppstår, er det bedre å konsultere en lege umiddelbart, siden det ikke vil være mulig å eliminere dette fenomenet uten å bestemme årsaken til reduksjonen av Hb i røde blodlegemer.

Årsakene til økningen og reduksjonen i ICSU-nivået i blodprøver, som indikert av denne indikatoren?

Sikkert vet alle hva en vanlig blodprøve (KLA) er, hvordan den utføres, siden prosedyren anses som en av de vanligste. Men hvis studien ikke er overfladisk, kan du se at UAC består av flere indikatorer, på grunnlag av hvilken legen gjør et klinisk bilde av pasientens helse.

ICSU indikator

ICSU-indikatoren i blodprøven er en indikator som viser gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten. Hemoglobin - hovedkomponenten av røde blodlegemer, som inneholder et stort antall proteiner. Hovedoppgaven til cellene er transport av nyttige stoffer (spesielt oksygen) gjennom sirkulasjonssystemet til hvert organ.

Hva betyr ICSU i blodprøven?

For å bestemme hemoglobininnholdet i pasientens erytrocyt, tar legen blodet til undersøkelse i laboratoriet. Etter analysen bør resultatene deklareres for å bestemme: forhøyet eller senket hemoglobinnivå i blodet.

Samtidig med analysen av ICSU-blod, utfører doktoren en serie parallelle studier for å bestemme volumet av røde blodlegemer. Denne indikatoren parret med indeksen for hemoglobin i erytrocyt MCH viser nivået av erytrocytaktivitet i pasientens blod, som anses som et viktig kriterium ved diagnosen av kardiovaskulære patologier.

Bestemmelse av hemoglobinkonsentrasjonen i erytrocyten av ICSU er tildelt til pasienter som mistenker anemi (av hvilken som helst opprinnelse) eller andre sykdommer som påvirker dannelsen av negative røde blodceller. I sjeldnere tilfeller utføres ICSU-analyse som forebygging.

Den vanlige ICSU

Gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytt har sin normale indeks, som måles i g / l, avhengig av aldersgrense for pasienten og kjønn. Dermed kan vi sette ut flere normer:

 • 281 - 351 g / l - normen for barn under 14 dager;
 • 291 - 371 g / l - mchc rate for barn fra 4 måneder til 12 år;
 • 291 - 381 g / l - normen for gutter over 12 år;
 • 291 - 361 g / l - normen for jenter over 12 år (i løpet av menstruasjonssyklusen kan gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i røde blodlegemer variere og gå utover de akseptable grensene);
 • 321 - 361 g / l - normen for mannlige og kvinnelige pasienter fra 19 til 45 år;
 • 321 - 341 g / l - normen for kvinner over 45 år.
Alder på pasienten som årsak til en annen ICSU indikator i blodet

Viktig! Hos menn eldre enn 45 år, endres den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten ikke før alderdom, hos kvinner kan maksimalhastigheten reduseres.

Forklaring av ICSU blodprøve

Gjennomsnittlig hemoglobininnholdet i en rød blodcelle, bestemmes sammen med den midlere cellevolum, noe som indikerer at disse to studiene er nært beslektet. Men bortsett fra disse to testene legen skal utføres og studere mengden av hemoglobin i blodet, slik at det kliniske bildet av pasientens blodårer var fullført (indikator for hemoglobin er forkortet NV, så hvis du ikke stoler på legen, transkribere resultatene av undersøkelsen på egen hånd).

Hvis, ifølge resultatene av en blodprøve, dekoding viser det vanlige antall ICSU, bør MCH-indeksen være oppmerksom. Med en reduksjon i nivået kan man trekke en konklusjon om en slik avvik som mikrocytisk polycytemi (blodmetning med dumme røde blodlegemer). Men hvis verdiene for MCH, HGB og MCV er normale, men det er en reduksjon i nivået av ICS, indikerer et lignende fenomen et brudd på syntesen av proteinet som er ansvarlig for transport av stoffer gjennom sirkulasjonssystemet.

Årsakene til endringen i ICSU-indeksen

Hva er årsakene til endringen i ICSU-poengsummen i analysen? En vanlig patologi som påvirker gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytt er anemi. Uavhengig av genese, forstyrrer sykdommen prosessen med erytrocytesyntese, provokerende forfall.

Den første gruppen av anemi utvikler seg i erytrocyt-appendagen, samtidig med slike patologier: gastrit og COPD. Hvis sykdommen har en selvstendig karakter, kan årsaken til forekomsten i kroppen være bestråling. Når det gjelder den andre gruppen av anemi, er lokaliseringsstedet plassert i milten, og den samtidige tilstanden er en sykdom, det er et syndrom av hypersplenisme.

Anemi som årsak til en redusert ICSU score

Det bør bemerkes en egen gruppe anemi, som forekommer hos kvinner under kraftig menstruasjon og hos menn med akutt sår i mage eller tolvfingertarmen. MOA i blodprøven endres som følge av de negative effektene av anemi.

Hva betyr reduksjonen eller økningen i ICSU-indeksen?

Indikatoren for den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten av ICSU regnes som en av de mest stabile indikatorene, som et resultat av hvilken det brukes til å teste analysatorene. Det er imidlertid tilfeller når det gjennomsnittlige Hb innholdet i erytrocyten minker eller øker.

Uavhengig av årsakene til reduksjonsprosessen i hemoglobin i røde blodceller er uendret og er som følger: på grunn av brudd av legemet gjør hemoglobin ikke har tid til å opprette nye røde blodceller, en normal fylling, slik at cellene til å gå inn i blodhemoglobinnivået er mindre enn den minimale. Slike erytrocytter kan ikke oppfylle deres formål kvalitativt, noe som fremkaller hypoxi av kroppsvev.

Viktig! Ofte reduseres ved ICSU i analysen av blod oppstår når feil fra en lege eller av pasienten i løpet av studien: langtidslagring av blod in vitro, mangel på forberedelse for prosedyren, blod, dykke inn i en skitten rør, etc. I slike tilfeller vil ICSU-blodprøven ikke gi mening.

I sjeldne tilfeller kan gjennomsnittlig konsentrasjon av HB i erytrocytter være forhøyet. Ofte betyr slike avvik en arvelig type anemi, som følge av at de røde blodcellene i pasientens blod mister sin naturlige form. Imidlertid er dette fenomenet tilskrives legens uaktsomhet under prosedyren.

Hva skal jeg gjøre hvis ICSU reduserer?

Hvis en av de blodprøver på ICSU funnet at røde blodlegemer inneholder en utilstrekkelig mengde av hemoglobin (figuren i tolkningen av resultatene blir kalt MCHC, MCH eller HB), så må handle umiddelbart. Det første trinnet i redusert indeksen SIT blodprøve for å justere den daglige kosten (i en av fem tilfeller hjelper forebygging for å bli kvitt avvikene).

Produkter som øker blodets hemoglobinnivå

Hvis en endring i kostholdet ikke hjelper, så ta medisiner som inneholder et stort antall jernholdige komponenter. Imidlertid bør et slikt behandlingsforløp være under oppsyn av en lege.

Selvmedikasjon med en slik avvik kan påvirke pasientens helse negativt. Derfor er enhver behandling som betyr behandling med legemidler uten legens anbefaling forbudt.

Hva betyr ICSU i blodprøven?

Forkortelsen ICSU kan ses som et resultat av en klinisk analyse av blod produsert på en automatisk hematologisk analysator. Derfor er det verdt å forstå hva dette er og hvorfor det er viktig å fastslå denne indikatoren?

ICSU står for den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten.

Denne parameteren bestemmes ved beregning i henhold til en spesiell formel, som tar hensyn til hemoglobininnholdet i helblod og hematokriten. Et karakteristisk trekk indikator MSNM er at dens verdi ikke indikerer den absolutte mengden av hemoglobin i røde blodceller og er ikke avhengig av en bestemt erytrocytt volum, og viser konsentrasjon av hemoglobin i det hele røde cellemassen, dvs. dens metning som karakteriserer denne viktige forbindelse til en organisme.

Normale verdier

Denne indikatoren måles i g / l. Dens normale verdi for voksne er 320-360 g / l, og ICSU-normen for små barn er i et bredere område - 280-380 g / l. I tillegg kan målingen utføres i g / dl, i slike tilfeller vil indikatorens normale verdier være forskjellig - henholdsvis 32-36, 28-38.

Det er også verdt å merke seg at disse tallene kan avvike i forskjellige laboratorier. Derfor må man ta hensyn til referanseverdiene til den medisinske institusjonen der den generelle blodprøven ble utført, når man vurderer resultatet.

I hvilke tilfeller er ICSU definert?

Beregningen av denne erytrocytindeksen er nødvendig for å evaluere prosessene for hemoglobindannelse i kroppen og for å bestemme den ekte hypokromien av erytrocytter. Det vil si at indikasjoner på den obligatoriske definisjonen av ICSU er mistenkte sykdommer, ledsaget av ulike brudd på hemoglobinsyntese, samt behovet for differensial diagnose av anemi.

Forklaring av analyser

Renteøkning ICSU vitner ofte ikke til en bestemt sykdom, men en feil i å utføre forskning som en betydelig økning i konsentrasjonen av hemoglobin i de røde blodceller fører til en endring i sine fysiske egenskaper og fullstendig ødeleggelse av blodceller.

Den eneste patologien der en økning i denne parameteren oppstår, er medfødt sfærocytose (for å bekrefte denne diagnosen blir morfologiske egenskaper av erytrocytter nødvendigvis bestemt og tester for deres motstand utført). I alle andre tilfeller er årsakene til økningen i ICSU i blodprøven rent teknisk:

 1. Delvis hemolyse av erytrocytter i testmaterialet på grunn av manglende overholdelse av de nødvendige forhold for oppsamling og lagring.
 2. Feil definisjon av hemoglobin, hematokrit.

I denne forbindelse brukes ICSU-indikatoren ofte som en indikator på feil i blodanalysatoren eller i feil forberedelse av blodprøver for studien.

Redusering av ICSU i en blodprøve betyr at røde blodceller ikke er mettede med hemoglobin. Dette skjer med ulike patologiske forhold, ledsaget av et brudd på dannelsen av dette stoffet. De inkluderer:

 • Ironmangel anemi er en vanlig sykdom, som i folk kalles anemi. Den utvikler seg på grunn av mangel på jern i maten de mottar eller på grunn av utilstrekkelig absorpsjon av dette kjemiske elementet i fordøyelseskanalen. Blødning og alvorlige kroniske sykdommer fører også til anemi.
 • Thalassemia er en arvelig patologi der mutasjoner forekommer i gener som er ansvarlige for syntese av polypeptidkjeder av hemoglobin.
 • Hemoglobinopatier er forskjellige patologiske forhold karakterisert ved erstatning av visse aminosyrer i hemoglobinkjeder.

I tillegg finnes en lav ICS-telling i noen makrocytiske former for anemi, hvor størrelsen på røde blodlegemer øker uforholdsmessig med metning med hemoglobin.

Dermed kan en endring i verdien av ICSU være et tegn på ulike sykdommer, for bekreftelse som det er nødvendig å evaluere resultatet av en klinisk studie av blodet som helhet og å gjennomføre ytterligere undersøkelser.

Les Mer Om Fartøyene