La oss snakke om MID i blodprøven

For å få MID i blodet er det nødvendig å gå gjennom blodprøven fra fingeren, mindre ofte fra venen. Denne analysen vil bli kalt den generelle (også kliniske) blodprøven, og fra dokumentet med analyseresultaten fra dekodingen av indikatorene vil det være mulig å bli kjent med resultatene av MID i blodet i en av grafene. Derfor, la oss først snakke om den generelle analysen av blod og de grunnleggende kravene til det.

Klinisk analyse

En klinisk blodprøve er en av de mest brukte metodene for undersøkelse. Takket være en klinisk blodprøve en lege kan danne et mer eller mindre komplett bilde, karakteriserer pasientens tilstand. Det er derfor hver rutineundersøkelse ledsages av en obligatorisk blodprøve. Når det gjelder svakheter, uventede økninger i temperatur eller trykk, svimmelhet og mange andre, gir pasienten blod for analyse. Så ifølge analysen kan bestemme tilstanden til indre organer, skjulte sykdommer, Tilstedeværelse av blodsykdom, årsaker til ubehag (f.eks. nedsatt hemoglobin) og til og med tilstanden til kvinnens og fostrets kropp under graviditet.

Fremstilling av

Fullstendig blodtelling utføres om morgenen og på en tom mage. Og dette betyr at du ikke bør spise sent på kvelden før analysen og om morgenen av analysen. Det er nødvendig å avstå fra å drikke te og kaffe. Også avstå fra å drikke i løpet av dagen før den foreslåtte analysen. Forsømmelse av disse reglene kan føre til en forvrengning av resultatet, når selv en sunn organisme ikke overskrider analysens terskel ved analyse.

Detaljer om analysen og forberedelsen til den

Etter prosedyren, pass på at du spiser frokost!

Blodprøveprosess

Blod er oftest tatt fra en navngitt finger ved hjelp av en steril scarifier. Legen pierces fingerens hud, så kommer en dråpe blod ut fra punkteringsstedet. Videre samler legen, som stimulerer prosessen med å flyte blod ved hjelp av en lett massasje av fingerputen, blodet med en pipette inn i en langstrakt beholder som ligner et tynt rør. Etter at såret er behandlet, påføres en fleece på den. Beholderen må holdes på fingeren til blodet slutter å skille seg ut. sjelden Blod kan også tas fra venen.

Og så ser det ut til å ta blod fra venen, noe som også er mulig med denne analysen

Ikke nøl med, spør spørsmålene dine til en vanlig hematolog direkte på nettstedet i kommentarene. Vi vil definitivt svare.Still et spørsmål >>

Forskning av det oppnådde blodet

Listen over blodprøver inkluderer:

 • teller antall røde blodceller med et mikroskop;
 • måling av hemoglobinnivå (bestemmelse av mengden av en spesiell substans inneholdt i røde blodlegemer som er ansvarlig for overføring av oksygen fra lungene til kroppens organer);
 • teller av leukocytter;
 • leukocytformel (antallet av alle former for leukocytter, uttrykt i prosent);
 • antall blodplater (plater som er ansvarlige for å stoppe blødning i et skadet kar);
 • hematokrit (ekspresjon av forholdet mellom volumet av røde blodlegemer og volumet av blodplasma);
 • ESR (sedimenteringshastighet av erytrocytter).
Resultatene av en generell blodprøve tolkes av legen selv. Men pasienten har også mulighet til å selvstendig vurdere indikatorene på dokumentet med resultatene av analysen.

transkripsjon

Etter blodprøvetaking er det på tide å analysere det resulterende materialet. Den består også av flere stadier. I løpet av stadiene vurderes hovedindikatorene. Så i de fleste laboratorier utføres denne funksjonen av spesialutstyr, som selvstendig bestemmer hovedparametrene, og gir deretter en dekoding av indikatorene. Dette utstyret, etter gjennomføring av analysen, gir en utskrift med resultatene (forkortelsen av indikatorene på engelsk, deres egenskaper).

Deretter snakker vi om MID-parameteren.

Begrepet MID eller MXD

MID i mening og formål betyr det samme som MXD.

MXD (produsert fra middelceller) reflekterer innholdet av en blanding av de samme monocytter, basofiler og eosinofiler. Men på grunn av at monocytter, basofiler og eosinofiler kollektivt kalles mellomstore celler, kalles MXD MID.

MID er en indikatoren reflekterer innholdet av en blanding av monocytter, eosinofiler, basofiler og umodne celler.

MID reparerer prosentandelen av gjennomsnittscellene, som inkluderer monocytter, basofiler (delvis) og eosinofiler, fra det totale antall hvite blodlegemer i blodet (MXD%). Resultatet kan også angi et absolutt tall (MID # / MXD #). Resultatet av MID er etablert ved hjelp av en automatisk hematologi analysator. Ved vurderingen bestemmer den behandlende legen frekvensen eller avviket (økt / redusert) av mengden av en av celletyper i indeksene.

Hvorfor denne analysen er nødvendig

Denne analysen er nødvendig for å mistenke mange smittsomme sykdommer, allergier, anemi, kreft, STD, med generelle plager.

normal hastighet

Norm av MID # (MID, MXD #) 0,2-0,8 x 109 / l (denne forkortelsen betyr absolutt celle telling per liter).

Norm MID% (MXD%) 5 - 10% (forholdet mellom gjennomsnittlige celler i kroppen).

Norm-parameter for menn og kvinner er en og kan variere i et gitt område.

Også i den detaljerte analysen kan konsentrasjonen av noen spesifikke celler som danner MID, matter. I dette tilfellet settes det økte eller reduserte antallet av en bestemt art separat.

MID-analysen, som vi allerede har forklart, er relatert til konsentrasjonen av de ovennevnte cellene i blodet. Så, i tilfeller av usunn indikatorer, forekommer en type celler simpelthen over andre, og konsentrasjonen av en av artene er utilstrekkelig. Dette er ikke normen.

En type celle fra settet som studeres for MID er eosinofiler (EO). Disse cellene er ansvarlige for kroppens immunsystem. Så disse cellene beskytter kroppen mot parasitter, og påvirker også utviklingen av allergiske reaksjoner.

Så tilstedeværelsen av den økte mengden av disse cellene som ble etablert ved analysen MID, kan vitne om en allergi, infeksjon med ormer, en astma.

Derfor, hvis en av disse sykdommene mistenkes, sender legen pasienten til en klinisk blodprøve, og deretter undersøker MID-indikatorene ved dekoding og foreskriver behandlingen.

Redusert konsentrasjon / mangel på celler er observert i alvorlige smittsomme sykdommer, beinmargeskader, anemi. Også indeksen for akutte skader kan synes å være lavere: sjokk, etter kirurgiske inngrep, med traumer.

Voksne og barn fra 13: fra 0,5 til 5% av det totale antall leukocytter/ 0,02-0,3 x 109 / l.

Barn under 13: fra 0,5 til 7%.

Det er også monocytter (Man), ansvarlig for rensing av blod fra alle fremmede, i stand til å absorbere fragmenter av fremmede mikroorganismer.

En økt parameter indikerer en monocytose.

En økt verdi i monocytose rapporterer tilstedeværelsen av et fremmed stoff i blodet, som kan være karakteristisk for svulster og smittsomme sykdommer.

Årsakene til monocytose kan være:

 • akutte smittsomme sykdommer (fra influensa til meslinger og difteri);
 • tuberkulose;
 • bindevevssykdommer (med revmatisme, lupus erythematosus);
 • protozoose / rickettsiosis (for eksempel malaria);
 • lymfom;
 • leukemi.

Anemi er den vanligste årsaken til forekomsten av monocytter.

Hos barn fra 2 år og voksne: fra 3 til 9.

Hos barn opptil 2: fra 3 til 15 (avhengig av alder).

Basofiler (BA), de minste leukocytter, påvirker kroppens allergiske tilstander.

 • ved allergiske tilstander (etter topp av allergi manifestasjon);
 • med smittsomme sykdommer (med kyllingpokke);
 • med sykdommer i hele blodsystemet;
 • i tilfelle forgiftning;
 • forhøyede blodnivåer observeres også hos kvinner i løpet av menstruasjonen / under eggløsningstiden, noe som er normalt.
Fravær av basofiler (basepeni) ved dekoding eller deres lille antall betyr i noen tilfeller heperthrose, akutte infeksjoner. Men generelt har den ingen diagnostisk verdi og er vanligvis normen.

For alle er normen konsentrasjon 0-0,5.

Lymfocytter (LYM) (hjelpere, mordere, suppressorer) er ansvarlige for immunreaksjonen i kroppen.

Økningen er typisk for ARVI, toxoplasmose, virus, leukemi, og også ved bruk av visse stoffer.

Senking kan observeres med tuberkulose, lupus, aids, ved kjemoterapi, radioterapi.

Barn under 16 år: fra 30 til 60 (avhengig av alder).

Barn fra 16 og voksne: fra 20 til 40.

Nøytrofiler (neut) er ansvarlig for ødeleggelsen av patogener i blod og vev.

Neutrofili i dekodingen indikerer at kroppen er infisert, når kroppen er infisert, øker antall nøytrofiler mange ganger (for å utføre sin grunnleggende funksjon av nøytraliserende bakterier).

Neutropeni (en mangel) kan være forbundet med blodsykdommer, noen inflammatoriske prosesser som svekker kroppen (influensa, kokepok, rubella, etc.)

Hos barn: fra 16 til 60 (avhengig av alder).

Hos barn fra 16 og voksne: fra 50 til 70.

Barn under 16 år: fra 1 til 5.

Barn fra 16 og voksne fra 1 til 3.

Husk, med unnskyldninger og tvil om de mottatte analysene, er det nødvendig å ta kontakt med eksperten. Både økte og reduserte frekvenser kan indikere alvorlige sykdommer.

Generell blodprøve: tolkning og normer

Total (klinisk) blodprøve - er en av de vanligste metodene for undersøkelse som lar legen for å finne ut årsakene til visse symptomer (f.eks, svakhet, svimmelhet, feber, etc.), og for å identifisere visse blodsykdommer og andre organer. For å utføre en generell blodprøve, ta vanligvis kapillært blod fra fingeren eller blod fra venen. Ingen spesiell forberedelse til en generell blodprøve krever ikke, men blodet til denne undersøkelsen anbefales om morgenen, på tom mage.

Hva er formålet med en generell blodprøve?

En generell blodprøve er en test som identifiserer følgende grunnleggende parametere for en persons blod:

 • Antall røde blodlegemer (røde blodlegemer).
 • Nivået på hemoglobin er mengden av en spesiell substans som er inneholdt i røde blodlegemer og er ansvarlig for overføring av oksygen fra lungene til andre organer.
 • Totalt antall leukocytter (hvite blodlegemer) og leukocyttformelen (antall forskjellige former for hvite blodlegemer uttrykt i prosent).
 • Antall blodplater (blodplater som er ansvarlige for å stoppe blødning når fartøyet er skadet).
 • Hematokrit er forholdet mellom volumet av røde blodlegemer og volumet av blodplasmaet (blodplasma er en del av blodet som er berøvet av celler).
 • Senkning (SR) - en avsetningshastighet på røde blodceller i bunnen av røret, slik at for å bedømme om noen av egenskapene til blod.

Hver av disse parametrene kan si mye om tilstanden til menneskers helse, samt indikere mulige sykdommer.

Hvordan utføres den generelle blodprøven?

En generell blodprøve krever ikke spesiell trening. Vanligvis utføres analysen om morgenen, på tom mage (eller 2 timer etter å ha spist). Blod for generell analyse blir tatt fra en finger (vanligvis, fra ikke navngitte) med et spesialverktøy sterilt - plenlufter.

Med en rask bevegelse av hånden utfører legen en liten punktering av fingerens hud, hvorfra en bloddråpe snart vises. Blod samles med en liten pipette i et kar som ligner et tynt rør. Mindre vanlig er blod for en vanlig blodprøve tatt fra venen.
Den oppnådde blod underkastes flere studier: telling av antall blodceller ved hjelp av et mikroskop, å måle hemoglobinnivå, bestemmelse av ESR.

Tolkning av den generelle analysen av blod utføres av den behandlende legen, men du kan estimere de grunnleggende parametrene for blod uavhengig.

Dekoding av den generelle blodprøven

Dekoding av den generelle blodprøven utføres i flere stadier, hvor hovedblodindikatorene blir vurdert. Moderne laboratorier er utstyrt med utstyr som automatisk bestemmer hovedblodparametrene. Slike utstyr produserer vanligvis analyseresultater i form av en utskrift der hovedblodparametrene er angitt med forkortelser på engelsk. Nedenfor i tabellen presenteres hovedindikatorene for den generelle blodprøven, de tilsvarende engelske forkortelsene og normer.

Hva er MID og MXD i blodprøven

Etter å ha fått resultatene fra analysen, er det nysgjerrig å vite hva alle disse bokstavene og tallene angir, om de avvike fra normer, og om det er mulig å dømme dem pålitelig om helsetilstanden. Så, hva er det i MID blodprøven, hva skal denne indikatoren sammenlignes med, hvilke konklusjoner kan bygges på grunnlag av de innhentede dataene?

Hva er MID og årsaker til avvik fra normen

MID eller MXD er en laboratorieindikator oppnådd fra en blodprøve. Bak disse bokstavene ligger en gruppe leukocytter i kvantitative eller prosentvise termer, som inkluderer celler som monocytter, basofiler og eosinofiler. Antallet i blodet er ubetydelig, men hvis innholdshastigheten brytes, så informerer den utvetydig om tilstedeværelsen av uønskede hendelser i kroppen.

Og hvis nivået av en hvilken som helst type hvite blodlegemer i gruppen øker eller reduseres, vil de tilsvarende endringene påvirke hele MID-indikatoren i blodprøven. For å øke informasjonsinnholdet og avgjøre hvilke hvite blodlegemer som går utover normens grenser, utføres en raffineringsanalyse av blodet med en leukocytformel, som ser på komponentene i MXD:

 1. Eosinofile. Normen hos menn og kvinner er 0,5-5%, hos barn 0,5-7%. Overskudd indikerer tilstedeværelsen av parasittisk infeksjon, allergier. Reduksjonen skjer sammen med en reduksjon i nivået av alle leukocytter og taler om undertrykkelse av immunitet, forstyrrelser i hematopoiesis, forgiftning, infeksiøs inflammatorisk sykdom,
 2. Basofile. Normen på 0,5-1%. Det høye nivå er i allergiske reaksjoner som finner estrogensoderjath medikamenter, virale infeksjoner, lungecancer, tyroid dysfunksjon, diabetes, blod og andre patologier. Lave nivåer som finnes i behandlingen av hormonelle preparater, infeksjoner med akutt kurs, stress og andre.
 3. Monocytter. Normen for menn og kvinner er 3-11%, hos barn 2-12%. Lavt nivå er forbundet med immunosuppresjon, hormonbehandling, utmattelse, sjokkstatus, svulster etc. Monocytter øker med smittsomme, inflammatoriske sykdommer, noen former for kreft.

Hvordan passerer analysen på definisjonen av MID

For å lære MID-indikatoren (MXD), er det nødvendig å donere blod fra en finger, sjeldnere blir det tatt fra en blodåre ved hjelp av en sprøyte. Testblodet er vanligvis hentet fra en anonym, mellom- eller pekefinger. Nameless er å foretrekke, fordi han er minst involvert i daglige aktiviteter og helbreder raskere, og huden på den er mer delikat.

Ved utvelgelsesprosedyren gjøres en punktering med et engangsverktøy - en scarifier, eller en lansett - med et automatisk verktøy med en nål i et plasthus. Fra pakking frigjøres de i pasientens tilstedeværelse, som fjerner bekymringer for instrumentets sterilitet og risiko for infeksjon.

Når du bruker en scarifier, kan punkteringen være smertefull, noe som gir negative ideer om barnas medisinske omsorg.

Derfor, hvis studien er et barn, spør om det er lansetter i blodprøveplassen. I tilfelle av et negativt svar, kan det kjøpes på apoteket og brakt med deg. Ved hjelp av en lansett gjøres punkteringen raskt, målrettet og med kontrollert dybde, noe som gjør det mulig å redusere smertefulle opplevelser til et minimum.

Etter punkteringen, ved hjelp av en spesiell adapter, samles de andre og etterfølgende bloddråpene ved å massere fingerputen i et glassflaske. For å sikre at en helt sunn organisme ikke viser parametrene som ligger i pasienten, er det nødvendig å observere følgende enkle regler før blodprøveprosedyren:

 • ikke spis mat, te, kaffe, andre drikker, unntatt vann, minst 8 timer før blodprøven;
 • under forbudet mot vedtaket før alkoholen - det er i stand til å forvride blodbildet sterkt, det samme gjelder røyking;
 • Det er nødvendig å avstå fra fysiske og følelsesmessige belastninger i analysen som går foran analysen, det anbefales å sove godt.

Analyserte indikatorer og vedtatte normer

For å vurdere helsetilstanden og antagelsen om mulige sykdommer, analyseres indikatoren MID av en lege sammen med innholdet i andre blodceller fra resultatene fra en laboratorieundersøkelse kalt den generelle blodprøven. UAC kan forkortes eller distribueres.

Hvis pasienten undersøkes for profylaktiske formål, har han ikke klager om hans velvære, så en tilstrekkelig kort analyse.

Den teller hemoglobinnivåer, den totale vekt av leukocytter uten separasjon av type (som innbefatter generalisert indikator MXD), erytrocytt-sedimenteringshastighet, antall blodceller - røde blodceller, blodplater. I tilfelle av åpenbare symptomer på en sykdom eller etter KLA viste unormale tilordnet mer detaljert analyse av leukocytt-formel, volum og fordeling bredde av røde blodceller, etc.

Blodtestutskrift

Laboratorieindikatorer for UAC, eksisterende standarder og en kort beskrivelse av mulige årsaker til verdivariasjon i større eller mindre grad:

 • RBC - hva betyr dette? Dekoding av indikatoren er erytrocytter talt i kvantitative termer. Erytrocytter - den viktigste og mest tallrike typen blodceller. Hovedoppgavene er å transportere oksygen og karbondioksid, aminosyrer. Transporttjenester brukes også av enzymer involvert i prosessene for å starte og akselerere kjemiske transformasjoner. I tillegg deltar røde blodlegemer i immunreaksjoner og opprettholder blodets syrebasebalanse. Det økte nivået av erytrocytter i analysen snakker om "tetthet" av blodet, som truer med å klumpe celler og økt trombose. Et lavt tall indikerer utilstrekkelig ernæring, oksygenering, anemi. Normen for kvinner er 3,8-5,5 x 10¹² / l, for menn 4,3-6,2х10¹² / l, for barn 3,8-5,5х10¹² / l.
 • HGB, Hb - hemoglobin. En komponent av røde blodlegemer, som er ansvarlig for oksygenmetning av kroppen. Et lavt blodnivå indikerer tilstedeværelsen av ulike sykdommer, blodtap, jernmangel, og høyt til fordel for dehydrering eller for økning av røde blodlegemer. Normer hos voksne 120-140 g / l, barn fra 110-120 g / l, avhenger av alderen.
 • HCT er en hematokrit. En annen måte å telle røde blodlegemer på, viser hvor mange røde blodlegemer som er i prosent av blodvolumet. Priser på kvinner 35-45%, menn 39-49%, barn fra 32-62%, avhenger av alder.
 • RDWc - fordeling av erytrocytter i bredde. Denne indikatoren på blod avslører den dimensjonelle heterogeniteten av røde blodlegemer. Når det er hevet, betyr det at det i blodet i blodet er celler av stor og liten størrelse, som er et tegn på anemi. Normen er 11,5-14,5%.
 • MCV er volumet av erytrocyten. Ved hjelp av indikatoren kan anemi differensieres etter type: hvis anemi er jernmangel (IDA), har de røde blodcellene et lite og middels volum. Med anemi, assosiert med mangel på vitaminer B9, B12, øker volumet. Målt i femtolitra (fm), normen på 80-100 fl.
 • MCH og MCHS - gjennomsnittlig vekt av hemoglobin i erytrocyten og dens konsentrasjon. Det er målt i piktogrammer og viser vekt og metning av hemoglobin av en erytrocyt. Overvurderte verdier i analysen er en sjeldenhet, og lavere verdier betyr at det er enten en medfødt patologi av blodet eller IDA. MCH-normen er 26-34 pg, ICSU er 30-370 g / l.
 • ESR er erytrocytt sedimenteringshastigheten. Jo raskere sedimenteringshastigheten, jo flere proteiner i blodet. Dette kan bety at kroppen har en betennelsesprosess som indikerer tilstedeværelsen av en svulst. Reduksjon er sjelden. Normer i kvinner maks. 15 mm / t, menn 10 mm / t, barn 2-15 mm / t, avhenger av kjønn og alder.
 • PLT - blodplater i kvantitativt uttrykk. Formulser, limer skade på blodkar, som forhindrer blodtap. Avvik fra normen kan være et resultat av medfødte og oppkjøpte blodsykdommer. Også et høyt nivå oppstår etter kirurgiske inngrep, og lavt med levercirrhose, andre patologier. Normen er 180-320x109 / l.
 • WBC - leukocytter. Celler av "hvitt blod" - totalt antall i analysen. De utfører beskyttende og rensende funksjoner, eliminerer fremmede mikroorganismer og deres eget "søppel". En økt mengde er tilstede i infeksjoner, redusert med blodsykdommer, utmattelse, etter langvarig bruk av visse medisiner, etc. Normen er 4-9x109 / l.
 • LYM-lymfocytter i kvantitativ (tegnet # er lagt til) eller prosentandel (%) ekspresjon. Leukocytceller som danner en immunrespons mot virus, bakterier, kreftceller. Reduksjon observeres i kroniske, forsømte sykdommer, AIDS, etc., økningen indikerer noen akutte smittsomme sykdommer, blodpatologier. Normen er 25-40%, 1,2-63x10 3
  μl, 1,2-3 × 10 9 / L.
 • MID (MXD) - totalt antall base-, eosinofiler, monocytter, stamceller i den ubøyelige tilstanden. Denne blandingen av leukocytter i analysen er kombinert med en indikator, fordi i blodet er de inneholdt i små mengder. De er ansvarlige for fagocytose (ødeleggelse av virus, sopp, bakterier, døde celler), antiparasitisk beskyttelse. Normen for MXD% er 5-10, MXD # 0.2-0.8x10 9 / l.
 • GRA (GRAN) - granulocytter. Gruppe av granulære leukocytter, bestående av nøytron, base og eosinofiler. Høy verdi i inflammatoriske prosesser i kroppen, lav i patologien til hematopoiesis-systemet og systemiske sykdommer. Norm 1,2-6,8 x 10 9 / l; 1,2-6,8 x 10 3 / μl; 47-72%.
 • MON-monocytter. Leukocytceller er forløpere av makrofager som ødelegger skadelige faktorer i kroppens vev. I blodet utføre lignende funksjoner. Normen er 4-10%; 0,1-0,7x10 9 / l; 0,1-0,7x10 3 / μl.

Å finne ut hva det er i MID-blodprøven, bør ikke haste til konklusjoner. Hvis indikatoren avviker fra normen, er det nødvendig med en sammenligning med andre blodindekser og tilleggsstudier for å fastslå årsaken. For å koble alle dataene til et enkelt bilde kan det kun gjøres av en spesialist. I tillegg kan MID ikke passe inn i det normale rammebetinget for forhold som ikke er patologiske - for eksempel under graviditet, etter fødsel, kirurgi eller overarbeid.

Hvordan dechifiseres en blodprøve? Dekoding av blodprøve hos barn og voksne

"Hvordan dechifiserer blodprøven?" - Et spørsmål om denne bestillingen kan være avgjørende for hundrevis av mennesker som lider av ulike sykdommer. Moderne medisiner har steget til et hidtil høyt nivå, klinikker er utstyrt med det nyeste utstyret, pasientene behandles med høyteknologiske teknikker, medisiner er effektive, og statistikken om medisinske fasiliteter forbedrer hver dag. Og likevel begynner alle medisinske prosesser med det viktigste - en laboratorieblodprøve. Korrekt diagnose avhenger av resultatene av biokjemisk forskning. Så vil behandlingen bli foreskrevet i samsvar med det faktiske kliniske bildet av sykdommen.

Den generelle tilstanden til menneskekroppen, infeksjonen, patologi av indre organer og mange andre sykdommer identifiseres og diagnostiseres på grunnlag av blodanalyse. Resultatet av en blodprøve, dekoding av laboratoriedata, går til legenes kontor i ferdig form fra datamaskinen. Feil er sjeldne, men likevel er ingen immune fra dem. Og hvis pasienten vil vite hva blodprøven betyr, hvilke laboratorieprosesser han går gjennom, og viktigst av alt, hvordan han deciphers, så er det ingenting forkastelig med dette. Alle data vedrørende kliniske forsøk er tilgjengelig for referanse. Denne artikkelen inneholder informasjon om de grunnleggende laboratoriemetodene og svarer på spørsmålet om hvordan man skal tyde blodprøven.

Den viktigste faktoren av livsaktivitet

Blod er den viktigste faktoren i den livlige aktiviteten til menneskelige organer. Dens kvalitative sammensetning påvirker hodet, rygg- og benmargen, muskelstrukturer, mage-tarmkanal, lymfeknuter. Separat kan du utpeke hjertemuskelen, leveren og nyrene. Organens evne til å motstå utseende og utvikling av patologier avhenger direkte av den biokjemiske sammensetningen av denne væsken. Derfor er det nødvendig med en blodprøve for diagnose av sykdommen og etterfølgende behandling i første fase, hvis normale parametere vil unngå bruk av unødvendige teknikker. Og dataene i en alarmerende natur vil gjøre det mulig for oss å ta betimelige tiltak for å forebygge sykdommen.

Blodtest og diagnose

Så begynner diagnosen av en sykdom med en analyse som viser det generelle bildet av sykdommen, etterfulgt av en mer detaljert studie av anamnese. Den kvalitative sammensetningen av blodcellene bestemmes ved laboratorietester. Individuelle parametere kan kreve re-testing. Resultatene fra blodprøven og korrekt tolkning av dem er en garanti for feilfri diagnose.

Klinisk og biokjemisk analyse

Blodprøven utføres i to versjoner. Ved den generelle ordningen eller ved en metode med anvendelse av biokjemiske parametere. Generell analyse gjør det mulig å bestemme hovedegenskapene for blodtilførsel til organer:

 • Nivået på hemoglobin som hovedkomponent av erytrocyter, som gir oksygen til vev og organer. Normen for menn er 131-161 g / l, for kvinner - 119-149 g / l. Redusert hemoglobinnivå kan skyldes anemi.
 • Erytrocytter er røde blodlegemer. De deltar i transport av oksygen og støtter prosessen med biologisk oksidasjon. Normen for erytrocyter i blodet for menn er 4,4-5,0 10 12 / l, for kvinner 3,6-4,6 10 12 / l, for barn 3,8-4,9 10 12 / l.
 • Leukocytter er blodceller som ser ut i prosessen med generering i benmarg. De er delt inn i fem typiske kategorier: lymfocytter, monocytter, basofiler, nøytrofiler og eosinofiler. Leukocytter renser kroppen av fremmede celler og ødelegger antigener. Normen av leukocytter er 4-9 10 9 / l. Øke nivået kalles leukocytose, senking kalles leukopeni.
 • Leukocyttformelen eller leukogrammet er en del av blodprøven, som lar deg bestemme prosentandelen av leukocytter av forskjellige arter.
 • CPU er fargegruppen som bestemmer graden av hemoglobin i erytrocytene:

- Metningsstandarden er 0,86 - 1,04 enheter;

- når hypokromisk anemi - 0,8 enheter eller mindre;

- med hyperkromisk anemi - 1,1 enheter eller mer;

- Når man vurderer CPU, blir ikke bare antallet røde blodlegemer tatt i betraktning, men også deres volum.

 • ESR - graden av erytrocyt sedimentering, en indikator på patologiske tegn i kroppen:

- for menn er frekvensen av ESR fra 1 til 16 mm / t;

- for kvinner er de normale verdiene 12 til 20 mm / t;

- for barn - fra 2 til 17 mm / time.

Analysen av ESR er basert på en endring i den spesifikke vekten av erytrocytter i forhold til plasmaets spesifikke tyngdekraft. I sin vanlige tilstand sank "røde blodceller" langsomt i blodplasmaet. Det er på grunn av dens spesifikke tyngdekraften. I løpet av denne perioden har erytrocytene en negativ ladning, og de avstøter hverandre. Graden av aggregering, evnen til gjensidig tilslutning, er praktisk talt null. En hvilken som helst inflammatorisk prosess assosiert med intervensjon i blodet av proteiner i den akutte form, de såkalte markører, endrer radikalt bildet. Erytrocytter taper minusladning og begynner å aggregere, det vil si, holde sammen. Betinget overflateareal av hver reduksjon, mens frekvensen av tilbakegang, henholdsvis, øker. Dens laboratoriemåling korrelerer med ESR-tabellen, og dermed blir graden av patologi bestemt.

Dekoding av den kliniske blodprøven

Etter å ha mottatt resultatene fra laboratorieundersøkelser, oppstår spørsmålet om hvordan man skal dechifere blodprøven. For å gjøre dette, er hematologiske determinanter brukt, hvis handlingsområde er 24 forskjellige parametere. Blant dem, hemoglobinkonsentrasjon, antall leukocytter, mengden av røde blodlegemer, den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter, blodplatevolum i gjennomsnitt, erytrocytt størrelsesfordeling, og andre.

Automatisk dekoding innebærer den nøyaktige definisjonen av følgende parametere:

 • WBC - hvite blodlegemer, innhold av hvite blodlegemer i absolutte verdier. Den normale mengden er 4,6 - 9,0 celler / liter, som er nødvendig for anerkjennelse og ødeleggelse av fremmede agenter, stimulerer kroppens immunitet, eliminerer døde celler.
 • RBC - røde blodlegemer, innhold av røde blodlegemer i absolutt verdi med en hastighet på 4,4 - 5,8 celler / l i elementer, inkludert hemoglobin, som er en bærer av oksygen og karbondioksid.
 • HGB - nivået av hemoglobin i blodet med en hastighet på 133-174 g / l. Analysen utføres ved bruk av cyanid. Måling er i mol eller i gram pr. Liter.
 • HCT-hematokrit, som bestemmer forholdet mellom volumet av blodelementer i plasmaet: leukocytter, erytrocytter, blodplater.
 • PLT blodplater, innholdet av blodplater i absolutt verdi med en hastighet på 151-401 celler / liter.

Erytrocytindekser

 • MCHC er hemoglobinkonsentrasjonen i middelverdien av erytrocyttmasse i en hastighet på 305-382 g / l. Bestemmer metning av erytrocytter med hemoglobin. ICSU reduseres med sykdommer ledsaget av nedsatt hemoglobinsyntese. Det regnes som en av de mest stabile hematologiske indikatorene, den indekserer manglene og feilene til instrumentene.
 • MCH - viser konsentrasjonen av hemoglobin i middelverdiene og i individuelle erytrocytter med en hastighet på 27 til 31 pg.
 • MCV - bestemmelse av gjennomsnittlig volum av erytrocytter i en kubikkmikrometer (μm) eller i femtolitra (fl) med en hastighet på 80-95 fl. Tidligere ble nevnt "makrocytose", "normocytose", "mikrocytose" nevnt.
 • HCT / RBC - viser volumet av erytrocytter i middelverdier.
 • HGB / RBC - bestemmer nivået av hemoglobin i røde blodlegemer.
 • RDW - den relative fordeling av erytrocyter i bredden, deres anisocytose. Indikatoren for erytrocyt heterogenitet, den beregnede koeffisienten av gjennomsnittlig volum av RBC.
 • RDW-SD - bredden av det totale volumet av erytrocytter i henhold til standardverdiene.
 • RDW-CV - variantkoeffisienter av bredden av distribusjon av erytrocytter.
 • ESR - frekvensen for erytrocytt sedimentering. En pålitelig indikator på patologien til ikke-spesifikke egenskaper.

Hematologiske analysatorer-automata gir også ut histogrammer for erytrocytter, leukocytter og blodplater.

Trombocyttindekser

 • PCT - trombocrit, normalt innhold på 0,106 - 0,280, volumet opptatt av blodplater i prosent.
 • PDW er den relative fordeling av disse cellene over bredden. Bestemmer graden av heterogenitet.
 • MPV - volumet av blodplater i middelverdiene med en hastighet på 7 til 10 fl.

Blodplater som en potensiell fare

Blodplater i en sunn person utfører en rekke nyttige funksjoner. En av dem har en beskyttende karakter. Ved skader på fartøyet, akkumuleres blodplater øyeblikkelig ved kuttpunktet og danner en trombose som stopper blødning. Men oftere blir disse cellene deltakere i patologiske prosesser i kroppen.

Redusert blodplatehøyde i blodet, trombocytopeni, er et tegn på anemi, mangel på folsyre. Forhindrer utbruddet av ondartede celler, kan bli en harbinger av myelofibrose, sarkom, leukemi, virusinfeksjon, Fanconi syndrom og Wiskott-Aldrich.

Den økte konsentrasjonen følger slike sykdommer som tuberkulose, ulcerøs kolitt, revmatoid artritt, erythremi, revmatisme, osteomyelitt. Det er nødvendig å vite hvordan man skal dechifere blodprøven, slik at blodplatene karakteriseres i utgangspunktet.

Leukocytindekser

 • LYM% - innholdet av lymfocytter i relative verdier. Med en hastighet på 25-40%.
 • LYM # - Antall lymfocytter i absolutte verdier. På et normalt nivå på 1,1-3,2 μl.
 • MXD% - innhold i relative verdier av blandede eosinofiler, basofiler og monocytter. Med en hastighet på 5-10%.
 • MXD # er tallet i absolutte verdier av blandede eosinofiler, monocytter og basofiler. Ved en hastighet på 0,25-0,9 μl.
 • NEUT% - den relative konsentrasjonen av nøytrofiler i prosentandel.
 • NEUT # - innholdet av nøytrofiler i absolutt verdi.
 • MON% er den relative konsentrasjonen av monocytter med en hastighet på 4-11%.
 • MON # - monocyttinnholdet i absolutt verdi med en hastighet på 0,15-0,65 10 9 celler / liter.
 • EO% - Relativ konsentrasjon av eosinofiler i prosent.
 • EO # - innholdet av eosinofiler i absolutt verdi.
 • IMM% - relativ konsentrasjon av umodne granulocytter i prosent.
 • IMM # ​​- det absolutte innholdet av umodne granulocytter.
 • ATL% - Relativ konsentrasjon av atypiske lymfocytter i prosent.
 • ATL # - innholdet av atypiske lymfocytter i absolutte tal.
 • GR% - antall granulocytter i et prosentvis forhold med en hastighet på 47-72%.
 • GR # - innholdet av granulocytter i absolutte tal med en hastighet på 1,3-6,9 μl.

Dekoding av blodprøven hos barn

En generell blodprøve for barn er forskjellig fra "voksen" -studien bare i tall. Og metodikken er den samme. Svaret på spørsmålet om hvordan man deklarerer blodprøven hos barn, finnes i spesielle tabeller. Dataene for ulike aldersgrupper er gitt nedenfor.

Normer for nyfødte:

 • CPUen er 0,86-1,16.
 • Hemoglobin 182-242.
 • Basofiler 0-1.
 • Erytrocytter 3,8-5,6.
 • Lymfocytter 15-35.
 • ESR - 2-4.
 • Trombocytter 180-490.

Normer for barn fra 6 til 12 måneder:

 • Hemoglobin 113-140.
 • CPUen er 0,85-1,15.
 • Leukocytter 6-12.
 • Basofiler 0-1.
 • Lymfocytter 45-70.
 • ESR - 4-12.
 • Blodplater er 160-390.
 • Erytrocytter 3,7-5,3.

Dekoding av blodprøven hos barn fra 1 til 12 år. standarder:

 • Hemoglobin 100-150.
 • CPUen er 0.75-1.2.
 • Erytrocytter 3,7-5,2.
 • Leukocytter 6-5,2.
 • Lymfocytter 37-46.
 • ESR - 4-12.
 • Blodplater er 160-390.
 • Basofiler 0-1.

En barns klinisk blodprøve, avkodingen av som kan gjøres ved hjelp av et standardbord, vil bidra til å avklare bildet av sykdommen. Legen kan tolke resultatene av laboratoriestudier i en komprimert eller utvidet versjon, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. En passende blodtest tabell hjelper deg med å oppnå en optimal løsning. Før du utpeker behandling, må legen i alvorlige tilfeller diskutere situasjonen med kolleger.

Biokjemisk blodprøve

For biokjemisk analyse blir blod tatt fra venen, fordi det krever en signifikant mengde av utgangsmaterialet. Antall rør kan være opptil tolv stykker, men i de fleste tilfeller utføres laboratorietester på seks prøver. 12 timer før du tar blod, bør pasienten ikke spise, og han anbefales ikke å drikke noe annet enn vann.

Den biokjemiske analysen av blodet utføres i henhold til følgende parametere:

 • Hemoglobin er et erytrocytprotein som transporterer oksygen. Senking av blodnivået kan være et resultat av anemi.
 • Haptoglobin er den aktive komponenten, et plasmaglykoprotein som binder hemoglobin. Fortolkningen av blodprøven hos voksne viser at innholdet av haptoglobin i det i stor grad avhenger av pasientens alder. Normale verdier varierer fra 350-1750 mg per liter.
 • Glukose er sukkerinnholdet. Blodprøveverdiene bør ikke overstige 3,3-6,1 millimol per liter. Data som går utover normen, indikerer tilstedeværelsen av diabetes, samt mangel på toleranse for organismen i forhold til glukose. I alle fall er en endokrinolog nødvendig.
 • Bilirubin er et rødgult pigment, et produkt av nedbrytning av hemoglobin. Normen er 20 μmol / l. Det er et eksternt tegn på Botkins sykdom i tilfelle å overskride nivået på 27 μmol / l.
 • Alat-alaninaminotransferase, leverenzyme. Analysedataene karakteriserer dens funksjon. Den mannlige normen er 42 enheter / l, den kvinnelige normen er 32 enheter / l.
 • Asat - cellulært enzym aspartataminotransferase, inneholdt i indre organer. Normen er 31-42 enheter / liter. Økt enzyminnhold i organene er en advarsel om utvikling av pankreatitt, hepatitt og kreft.
 • Lipase - et enzym av en spesiell egenskap som bryter ned fett. Normalt nivå er 190 enheter / liter. Hvis mengden lipase er større, er dette en advarsel om mulige magesykdommer.
 • Urea - gjennomsnittverdiene for normen er 2,6-8,4 mmol per liter. Hvis disse tallene overskrides, er det nyresvikt. Ureainnholdet i området 16-20 millimol per liter betraktes som et funksjonelt brudd på moderat alvorlighetsgrad. Fra 35 til 50 mmol / l - dette er allerede en alvorlig patologi av nyrene. Verdier høyere enn 50 mmol / l - veldig alvorlig livstruende sykdom. Akutt nyresvikt kan karakteriseres med opptil 83 mmol / l. Analysen av blod, dekoding av normale og ikke absolutt verdier kan vise små avvik i retning av en patologi. Og dette er grunnen til gjentakelsen av studien, fordi nyresykdommen er lettere å hindre enn å bruke måneder og år på konservativ behandling.
 • Kreatinin analyseres i kombinasjon med urea. Denne studien er også en indikator på nyreaktivitet. Det normale innholdet av kreatinin er 44-106 millimol per liter.
 • Kolesterol er en naturlig organisk forbindelse, lipofil fettalkohol, som er tilstede i cellemembranen til de fleste organismer av animalsk opprinnelse. Det normale kolesterolinnholdet er 3,5-7,9 mmol / l. Hvis blodprøven er høyere, er det risiko for atherosklerose.
 • Triglyserider er naturlige organiske forbindelser, glycerolestere, monobasiske fettsyrer. Forholde seg til klassen av lipider. I kroppen er det involvert å utføre energi og strukturelle funksjoner.

Resultatene av blodanalyse på biokjemisk basis er mest produktive når det gjelder etterfølgende diagnose og behandling.

Forklaring av blodprøven

En generell blodprøve er den mest universelle og effektive metoden for medisinsk undersøkelse. Dekryptering av den generelle blodprøven gjør at du kan identifisere årsakene til visse symptomer, finne blodsykdommer og forstyrrelser i andre systemer og organer.

Hvordan utføres blodprøven?

For å utføre en generell blodprøve er det ikke nødvendig med spesialopplæring, men kort før undersøkelsen bør ikke fettstoffer og alkohol tas i betraktning. Analysen utføres vanligvis om morgenen, på tom mage eller etter to timer fra inntakstidspunktet. Blod er tatt fra fingeren, samlet inn i et spesielt fartøy og sendt til undersøkelse.

Etter å ha mottatt analysens resultater, utfører doktoren et transkripsjon av blodprøven. Det er også spesielle hematologiske analysatorer, som du automatisk kan bestemme opptil 24 blodparametere. Disse enhetene kan skrive ut en utskrift med et transkripsjon av blodprøven nesten umiddelbart etter blodprøvetaking.

Tabell med blodutskrifter

Dekoding av blodprøveparametre og deres tolkning utføres av en lege. Selvfølgelig kan du selvstendig vurdere noen av indikatorene. For å gjøre dette kan du bruke tabellen nedenfor for å dekode blodprøven, som viser hovedindikatorene, bestemt av en generell blodprøve og deres normale verdier. Husk imidlertid at eventuelle avvik fra indikatorene for den generelle blodprøven ved dekoding fra normen ikke nødvendigvis indikerer en patologi - mange av dem kan forklares.

for menn: 4,3 - 6,2 x 10 12 / l

for kvinner: 3,8 - 5,5 x 10 12 / l

for barn: 3,8 - 5,5 x 10 12 / l

for menn: 39 - 49%

for kvinner: 35 - 45%

180 - 320 x 109 / l

4,0 - 9,0 x 10 9 / l

GRA # 1,2-6,8 x 109 / l (eller 1,2-6,8 x 103 / ul)

MON # 0,1-0,7 x 109 / l (eller 0,1-0,7 x 103 / ul)

LYM # 1,2 - 3,0 x 109 / l (eller 1,2-63,0 x 103 / μl)

Bredde på distribusjon av erytrocytter

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytt

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyt

Betyr hemoglobin i erytrocyt

Innholdet av en blanding av basofiler, monocytter, eosinofiler og modne celler

MID # (MID, MXD #) 0.2-0.8 x 109 / L

ESR (sedimenteringshastighet av erytrocytter)

for menn: opptil 10 mm / t

for kvinner: opptil 15 mm / t

Den generelle eller felles analyse av bloddekoding, normer eller priser

For å dekode blodprøveresultater er det ikke nok å kjenne til deres normale verdier. Det er også nødvendig å ha en ide om hvordan hver indikator påvirker blodets egenskaper og under hvilke faktorer det kan ta verdier under eller over normalt. Her er beskrivelser av indikatorer for den generelle blodprøven, noe som vil gjøre blodanalysen mer komplett og forståelig:

 • Erytrocytter - utfør den viktigste funksjonen, som er å levere oksygen til kroppens vev og fjerne karbondioksid fra dem. Deres lave nivå indikerer at kroppen får utilstrekkelig oksygen. På et nivå av erytrocyter som overskrider normen, er det stor risiko for å lime blodceller (trombose).
 • Bredden på fordelingen av røde blodceller - denne indikatoren bestemmer forskjellen i erytrocytter i størrelse. Ved deklarering av blodprøveresultater kan en høy distribusjonsbredde detekteres dersom det er små og store erytrocytter i blodet. Dette kan indikere anisocytose (et tegn på jernmangel eller andre typer anemi).
 • Volumet av erytrocyt - informasjon om den gjennomsnittlige størrelsen på røde blodlegemer. Et lite volum erytrocytter kan indikere jernmangel eller mikrocytisk anemi, og et økt volum oppstår når kroppen mangler folsyre eller vitamin B12 (megaloblastisk anemi).
 • Innholdet i erythrocyten av hemoglobin - en lavere indikator kan være en indikasjon på jernmangelanemi, økt - til megaloblastisk anemi.
 • Konsentrasjon i erytrocythemoglobin - en verdi under normen kan forekomme med jernmangelanemi eller thalassemi (medfødt blodsykdom). Overskridelse av normen for denne indikatoren observeres i ekstremt sjeldne tilfeller.
 • Graden av erytrocytsedimentering gjør det mulig for oss å indirekte vurdere innholdet av proteiner i blodplasmaet. Overflødig av denne parameteren kan indikere de sannsynlige inflammatoriske prosessene i kroppen, maligne svulster og anemi, og en reduksjon indikerer økt innhold av røde blodlegemer (sjelden funnet).
 • Hemoglobin - et protein som er ansvarlig for overføring av oksygen til vev og organer. Dens reduksjon indikerer anemi (oksygen sult). En økning i hemoglobin kan observeres ved dehydrering av kroppen eller et høyt antall røde blodlegemer.
 • Hematokrit - indikerer hvor mye blod er i de røde blodcellene. Økning i hematokrit kan være et tegn på erytrocytose (økt erytrocytinnhold) eller dehydrering av kroppen. Lav hæmatokrit kan observeres med anemi eller være bevis på en økning i mengden av væskekomponenten i blodet.
 • Blodplater - disse blodcellene hindrer blodtap fra skade på blodårene. Forhøyede nivåer av blodplater funnet under dekoding av den generelle blodprøven observeres etter fjerning av milten og i en rekke blodproblemer. Hvis denne indikatoren er lavere enn normalt, kan det indikere cirrose, idiopatisk trombocytopenisk purpura, aplastisk anemi, medfødte blodsykdommer, etc.
 • Leukocytter er ansvarlige for å beskytte kroppen mot bakterier, virus og andre infeksjoner. Hvis det er en infeksjon, stiger deres nivå. Redusering av nivået av leukocytter kan indikere blodsykdommer, og observert også når man tar en rekke medikamenter.
 • Granulocytter - antallet av dataceller kan bli øket i løpet av inflammatoriske prosesser, og granulocytter reduksjonen kan skyldes for mottak av et antall medikamenter, aplastisk anemi og systemisk lupus erythematosus.
 • Monocytter er en slags leukocytter, som blir til makrofager (celler som har som oppgave å absorbere bakterier og døde celler i kroppen). Høyt innhold av monocytter i blodet er observert i blodsykdommer, smittsomme sykdommer, reumatoid artritt. Reduksjon av monocytter, som regel, skjer under påvirkning av legemidler som undertrykker immunitet, samt etter alvorlige operasjoner.
 • Lymfocytter er en type leukocyt som er ansvarlig for å bekjempe virus og mikrober, samt for å utvikle immunitet. Forhøyede nivåer av lymfocytter, oppdaget under dekoding av en generell blodanalyse, kan være et tegn på visse blodsykdommer og infeksjonssykdommer, senket observeres under forhold med immunsvikt (nyresvikt, administrering av legemidler som hemmer immunsystemet, AIDS).

Hver av disse parametre har en verdi på dekoding av blodanalyse, men pålitelig forskning resultat kommer ikke bare fra sammenligning av de data som er oppnådd med standardene - alle kvantitative egenskaper vurderes sammen, og dessuten tar hensyn til forholdet mellom de forskjellige parametre for blod egenskaper.

Mxd i blodprøven hva det er

Dekoding av den generelle blodprøven utføres i flere stadier, hvor hovedblodindikatorene blir vurdert. Moderne laboratorier er utstyrt med utstyr som automatisk bestemmer hovedblodparametrene. Slike utstyr produserer vanligvis analyseresultater i form av en utskrift der hovedblodparametrene er angitt med forkortelser på engelsk. Nedenfor i tabellen presenteres hovedindikatorene for den generelle blodprøven, de tilsvarende engelske forkortelsene og normer.

indikator

Hva dette betyr

norm

Antallet erytrocytter (RBC - engelsk forkortelse antall røde blodlegemer - antall røde blodlegemer).

Erytrocytter utfører en viktig funksjon av å fôre kroppens vev med oksygen, samt å fjerne karbondioksid fra vevet, som deretter frigjøres gjennom lungene. Hvis nivået av erytrocytter er lavere enn normalt (anemi), mottar kroppen utilstrekkelig mengde oksygen. Hvis nivået av erytrocytter er høyere enn normalt (polycytemi eller erytrocytose), er det stor risiko for at røde blodlegemer holder seg sammen og blokkerer blodstrømmen gjennom karene (trombose).

4,3-6,2 x 10 i 12 grader / l for menn

3,8-5,5 x 10 i 12 grader / l for kvinner

3,8-5,5 x 10 til 12 grader / liter for barn

hemoglobin (HGB, Hb)

Hemoglobin er et spesielt protein som er inneholdt i røde blodlegemer og er ansvarlig for overføring av oksygen til organene. En reduksjon i nivået av hemoglobin (anemi) fører til oksygen sult av kroppen. Økningen i hemoglobin indikerer som regel et høyt antall røde blodlegemer eller dehydrering av kroppen.

hematokritt (HCT)

Hematokrit er en indikator som reflekterer hvor mye blod okkupert av røde blodlegemer. Hematokrit er vanligvis uttrykt som en prosentandel: for eksempel hematokrit (NST) 39% betyr at 39% av blodvolumet representeres av røde blodlegemer. Forhøyet hematokrit forekommer med erytrocytose (økt antall erytrocytter i blodet), samt dehydrering av kroppen. En reduksjon i hematokrit indikerer anemi (en reduksjon i nivået av erytrocytter i blodet), eller en økning i mengden av væskedelen av blodet.

39 - 49% for menn

35 - 45% for kvinner

Bredde på distribusjon av erytrocytter (RDWc)

Bredden på fordelingen av erytrocytter er en indikator som forteller hvor mye de røde blodcellene varierer i størrelse. Hvis det er store og små erytrocytter i blodet, vil bredden på fordelingen bli høyere, denne tilstanden kalles anisocytose. Anisocytose er et tegn på jernmangel og andre typer anemi.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytt (MCV)

Gjennomsnittlig volum av erytrocyten gjør at legen kan få data på størrelsen på den røde blodcellen. Det gjennomsnittlige volumet erytrocyt (MCV) uttrykkes i femtolitra (fl), eller i kubikkmikrometer (μm3). Erytrocytter med et lite volum medium påtreffes i microcytic anemi, jernmangelanemi, og så videre. Erytrocytter med økt gjennomsnittlig volum påtruffet i megaloblastisk anemi (anemi som utvikles i legemet ved mangel på vitamin B12 eller folsyre).

Betyr hemoglobin i erytrocyt (MCH)

Indikatoren for gjennomsnittlig hemoglobin i erytrocytt gjør at legen kan bestemme hvor mye hemoglobin er inneholdt i en rød blodcelle. Det gjennomsnittlige innholdet av hemoglobin i erytrocyt, MCH, uttrykkes i piktogrammer (pg). Reduksjon av denne indikatoren forekommer i jernmangelanemi, en økning i megaloblastisk anemi (med vitamin B12-mangel eller folsyremangel).

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyt (MCHC)

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocyten gjenspeiler hvor mye erytrocyten er mettet med hemoglobin. Reduksjon av denne indikatoren forekommer i jernmangelanemi, så vel som i thalassemi (medfødt blodsykdom). En økning i denne indikatoren er nesten ikke funnet.

Antall blodplater (blodplater, PLT-engelsk forkortelse blodplater - poster)

Blodplater er små blodplater som deltar i dannelsen av en trombus og forhindrer blodtap i kar-skader. Forhøyede blodplättnivåer forekommer i visse blodsykdommer, så vel som etter operasjon, etter fjerning av milten. Reduserte nivåer av blodplater oppstår i noen medfødte sykdommer i blodet, aplastisk anemi (nedsatt benmargs som produserer blodceller), idiopatisk trombocytopenisk purpura (plate ødeleggelse på grunn av økt aktivitet av immunsystemet), hepatisk cirrhose, og andre.

Antall leukocytter (WBC - engelsk forkortelse antall hvite blodlegemer - antall hvite blodlegemer)

Leukocytter (hvite blodlegemer) beskytter kroppen mot infeksjoner (bakterier, virus, parasitter). Hvite blodlegemer er større enn røde blodlegemer, men de er mye lavere i blodet. Et høyt nivå av leukocytter indikerer tilstedeværelsen av en bakteriell infeksjon, og en reduksjon i antall leukocytter forekommer når man tar visse medisiner, blodsykdommer, etc.

4,0 - 9,0 × 10 i 9 grader / l

Lymfocyttinnhold (LYM engelsk reduksjon, LY% lymfocyttprosent)

Lymfocytt er en type hvite blodlegemer som er ansvarlig for utvikling av immunitet og bekjempelse av mikrober og virus. Antall lymfocytter i de forskjellige analyser kan representeres i form av absolutte tall (antall lymfocytter ble detektert), eller som en prosentandel (prosentandelen av det totale antall leukocytter omfatter lymfocytter). Det absolutte antall lymfocytter er vanligvis betegnet LYM # eller LYM. Prosentandelen lymfocytter er betegnet som LYM% eller LY%. Økning av antallet lymfocytter (lymphocytosis) oppstår under visse infeksjonssykdommer (røde hunder, influensa, toksoplasmose, mononukleose, viral hepatitt, etc.), så vel som i blodsykdommer (kronisk lymfatisk leukemi, etc.). Reduksjon i antall lymfocytter (Lymfocytopeni) forekommer i alvorlige kroniske sykdommer, AIDS, nyresvikt, ta visse stoffer som undertrykker immunsystemet (kortikosteroider et al.).
Mer: Reduksjon og økning av nivået av lymfocytter i blodet

LYM # 1,2 - 3,0 x 109 / l (eller 1,2-63,0 x 103 / μl)

Innholdet av en blanding av monocytter, eosinofiler, basofiler og umodne celler (MID, MXD)

Monocytter, eosinofiler, basofiler og deres progenitorer sirkulerer i blodet i små mengder, men disse celler er ofte kombinert i en enkelt gruppe, som er referert til som MID eller MXD. Denne gruppen kan uttrykkes som en prosentandel av totalt antall hvite blodceller (MXD%), eller et absolutt tall (MXD #, MID #). Disse typer blodceller og hvite blodceller og er viktige funksjoner (bekjempelse av parasitter, bakterier, allergiske reaksjoner, etc.). Absolutt og andelen av dette tallet øker ved økning av antall av én av de celletyper som inngår i komposisjonen. For å bestemme innholdet av endringen er vanligvis studere den prosentandel av hver celletype (monocytter, eosinofiler, basofiler og deres forløpere).

MID # (MID, MXD #) 0.2-0.8 x 109 / L

Antall granulocytter (GRA, GRAN)

Granulocytter er leukocytter som inneholder granulater (granulære hvite blodlegemer). Granulocytter representeres av 3 typer celler: neutrofiler, eosinofiler og basofiler. Disse cellene er involvert i kampen mot infeksjoner, i inflammatoriske og allergiske reaksjoner. Mengden granulocytter i ulike analyser kan uttrykkes i absolutte tal (GRA #) og i prosent av totalt antall leukocytter (GRA%).

Granulocytter er vanligvis forhøyet i nærvær av betennelse i kroppen. En reduksjon i nivået av granulocytter forekommer med aplastisk anemi (tap av benmargens evne til å produsere blodceller), etter å ha tatt noen medisiner, så vel som med systemisk lupus erythematosus (bindevevssykdom) etc.

GRA # 1,2-6,8 x 109 / l (eller 1,2-6,8 x 103 / ul)

Antallet monocytter (Man)

Monocytter - er leukocytter som, når i blodkar snart kommer ut fra dem inn i det omgivende vev, hvor transformert inn i makrofager (makrofager - disse er de celler som sluker og fordøye bakterier og døde celler i kroppen). Antallet av monocytter i de forskjellige analyser kan bli uttrykt i absolutte tall (MON #) og i prosent av totale leukocytter (MON%). Forhøyede nivåer av monocytter forekommer i enkelte infeksiøse sykdommer (tuberkulose, mononukleose, syfilis, etc.), reumatoid artritt, blodsykdommer. Nedgangen i nivået av monocytter forekommer etter alvorlige operasjoner, bruk av legemidler som undertrykker immunitet (kortikosteroider, etc.).

MON # 0,1-0,7 x 109 / l (eller 0,1-0,7 x 103 / ul)

Erytrocytt sedimenteringshastighet, ESR, ESR.

Graden av erytrocytsedimentering er en indikator som indirekte reflekterer proteininnholdet i blodplasmaet. Økt ESR indikerer en mulig betennelse i kroppen på grunn av økt innhold av inflammatoriske proteiner i blodet. I tillegg skjer en økning i ESR i anemi, maligne svulster, etc. Reduksjon av ESR forekommer sjeldent og taler om økt antall røde blodlegemer (erytrocytose) eller andre blodsykdommer.

Opptil 10 mm / t for menn

Opptil 15 mm / t for kvinner

Det skal bemerkes at noen laboratorier indikerer i resultat av analyser andre normer, det er knyttet til tilstedeværelsen av flere metoder for beregning av indikatorene. I slike tilfeller utføres tolkningen av resultatene av en generell blodprøve i henhold til angitte standarder.

Les Mer Om Fartøyene