Hvorfor bryter kapillærene på bena

Kapillærer på bena er en alvorlig forutsetning for å tenke på helsen din. Ofte er slike endringer i fartøyene den første form for åreknuter. Hvis du starter sykdommen, vil det venøse blodet stagnere hele tiden, og etter hvert vil det være stor risiko for inflammatoriske prosesser i blodårene.

Vanskeligheten ved utstrømning av blod fra beina fører til en forstyrrelse i tilførselen av vev, noe som vil resultere i tørking ut av huden, tynning og skade ved mekanisk trykk. Først og fremst må du nøye forstå årsakene som førte til utseendet på et kapillærnett på beina.

årsaker

Den mest sannsynlige årsaken til utseende av kapillærer på bena er svakhet i vaskulærveggene eller vanskeligheten til venene på venene.

Ofte kan slike fenomener provoseres:

 • Forstyrrelse i hormonproduksjonens prosesser;
 • Statiske fysiske belastninger;
 • Fravær av fysisk aktivitet;
 • Fedme og overvekt
 • Arbeid assosiert med stående;
 • graviditet;
 • Stress i leveringsperioden;
 • Osteochondrose;
 • Åreknuter i dypere lag av vev;
 • Irrasjonell ernæring;
 • stress,
 • Reaksjon på eksponering for ultrafiolett stråling;
 • Ukontrollert bruk av hormonelle stoffer (inkludert prevensjonsmidler).

Kapillærer er brutt på bena på grunn av langvarig eksponering for en av faktorene, oftere fysisk anstrengelse eller langvarig stående. Det er vanskelig å tømme blod, karene er fylt med venøst ​​blod, det er en gradvis økning i trykket på veggene og de kan ikke stå.

Som et resultat vises vaskulære stjerner. De kan lokaliseres på et bestemt sted, eller spre seg over overflaten av beina.

Også briste kapillærer på beina på grunn av skader: blåmerker, forstuinger, brudd og andre fysiske effekter kan skade fartøyet. Også provosere denne typen fenomen kan være overdreven infatuation med kosmetiske prosedyrer: peeling med bruk av kjemikalier, besøker solarium. Ofte vises masken i kapillærene på grunn av frostbit.

Ofte, før kapillærene blir synlige, føles personen ubehag i beina. Det kan være hevelse i underekstremiteter om kvelden, en følelse av tyngde eller alvorlig tretthet i beina, en følelse av smerte. Det er mulig på dette tidspunktet å forhindre utseendet på en vaskulær setochki moderat trening.

Det vil forbedre blodsirkulasjonen og omfordele den gjennom hele kroppen. Også før tungt arbeidskraft kan du pakke opp problemområder i bena med elastisk bandasje eller ha spesielle kompresjonstrømper - dette vil bidra til å forhindre utseende av kapillærer på bena.

behandling

I den perioden da enkelte kapillærer skinnet på overflaten av huden, kan bruk av folkemidlene, bruk av spesielle legemidler og den målte fysiske belastningen hjelpe.

På alle stadier av utviklingen av kapillærnettet, er det mulig å kvitte seg med defekten kosmetisk ved hjelp av noen medisinske manipulasjoner, men dette vil ikke lette risikoen for nye sprengende kapillærer på hudoverflaten.

Det er nødvendig å konsultere en lege og foreskrive et sett med prosedyrer for å gjenopprette skumveggenes elastisitet og justere ventilene i venene.

Folkemidlene

Folk oppskrifter er utarbeidet på grunnlag av tilgjengelige improviserte ingredienser. En enkelt bruk av en hvilken som helst teknikk vil ikke gi et riktig resultat - du trenger kontinuerlig prosess.

Grønne tomater

Syr, inneholdt i umodne frukter, kan bidra til å fjerne masken i kapillærene på bena. For å gjøre dette blir tomater kuttet i sirkler og påført problemområder, hvoretter de er bandasjerte i flere minutter (ikke mer enn 3-4). Deretter fjern bandasjen og smør huden på de behandlede områdene med fuktighetskrem. Kurset består av minst 10 prosedyrer.

Blader av kål

Friske kålblader fjernes fra stubben, skylles med kokende vann, innpakket i cellofan og legges i kjøleskapet i 24 timer. Prosedyren utføres umiddelbart før du går til sengs neste dag: Tørk problemområdene på deres føtter cider eddik og vente til fuktighet å fordampe, og deretter de kalde bladene er brukt på de behandlede områdene og bandasje eller slitasje strømper. Komprimer holde på føttene hele natten. Minste antall prosedyrer er 15.

Terpentinbad

Bad med terpentin anbefales på det sterkeste for å håndtere nye kapillærer på føttene.

Først må vi fremstille en emulsjon: en kapasitet på 1,5 liter må helle 250 ml terpentin kamfer og 40 ml alkohol, og deretter bringe volumet til 1 liter varmt vann og blandes grundig (emulsjonen skal være hvit). I badekaret, hell opp halvparten av varmt vann (37 grader). I beholderen blandes 10 ml av den resulterende hvite emulsjonen (tidligere grundig blandet homogen) med en liter vann og helles i vann.

I det følgende øker mengden av emulsjon hver dag til 1-2 ml. Følsomme deler av kroppen skal være dekket med polyetylenfilm eller rikelig smurt med petroleumjell. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.

Du kan også bruke decoctions av urter (melissa, linden blomster, valerian rot, kamille eller eik bark) for å lage bad.

Fysisk belastning

Utmerkede rytmiske øvelser (forming, aerobic, vann aerobic og andre), eller yoga, er perfekte for folk med kapillærer på føttene. Ikke utfør vektløftøvelser eller lange statiske belastninger.

Vibrasjonsøvelsen fungerte bra hos personer med blodstasis: Ta en stående stilling, spre beina sine ca 20 cm fra hverandre, stiger på tærne og setter deres hæl kraftig ned i gulvet. Det anbefales å gjøre 10-15 øvelser på 3-4 tilnærminger i løpet av dagen (kan være oftere). Under denne typen øvelse, kontrakter muskler i bena aktivt, noe som bidrar til økt tone i blodårene og styrking av vaskulære vegger.

medisiner

Det er mulig å bruke to grupper medikamenter:

 1. Lokale medisiner utstedes i form av salver, kremer, geler.
 2. Preparater for oral administrasjon (tabletter og kapsler).

I utgangspunktet er medisiner rettet mot å styrke karveveggene, ha en utbredt antiinflammatorisk effekt og forhindre dannelse av blodpropper. Den største effekten oppnås ved felles bruk av begge grupper av legemidler. Hyppigheten av påføring og den spesifikke formen for legemidlet vil fortelle legen.

Kosmetisk avhending av kapillærene

I medisin brukes flere metoder for å kvitte seg med de fremvoksende kapillærene på beinets hud (inkludert inflammerte områder):

 • Mikroskleroterapiya;
 • Ozon terapi;
 • Laser behandling;
 • Termokoagulering.

Generelt, for å teknikk reduserer virkningene på den kapillære innsiden (ved hjelp av en spesiell nål) kjemisk eller fysisk middel (laserstrålen sclerosant, kulde eller varme) for å tette de skadede fartøy.

Bruken av slike teknikker helbreder ikke kapillærsykdommer og garanterer ikke at nye fremspringende vener, sprengende kapillærer eller inflammerte årer ikke vil vises i nær fremtid.

For forebygging av vaskulær mesh på benene anbefales ikke å sitte i den stilling av "fot i benet," det hindrer blodstrømmen i nedre lemmer (eller stoppe hele) og fører til en strekking av de vaskulære vegger. Også må ta riktig posisjon under søvn: Føttene skal være litt hevet over nivået på resten av kroppen (kan brettes flere ganger et teppe og legg den under madrassen i bunnen av sengen).

Kapillært nett på bena: Årsaker til utseende, typer, måter å kvitte seg med

Et kapillært nettverk på beina forårsaker angst for mange kvinner, selv om det ikke gjør vondt og ikke manifesterer seg lenger, men i mellomtiden kan et lite antall kvinner skryte av fraværet, spesielt etter fødsel.

Kaller det en sykdom, eller vil det ikke, fordi det må på en eller annen måte manifestere seg, i tillegg til det cyanotiske røde nettverket av kapillærene som dukket opp, men å regne med det på en eller annen måte, og i henhold til International Classification Det kapillære nettverket på beina er klassifisert som kroniske venøse sykdommer.

Forutsetninger at hvis det er områder av dilaterte kapillærer på overflaten, blir dype vener nødvendigvis utvidet og forbløffet, helt grunnløse, siden disse er alle de samme forskjellige typer sykdommer med ett navn. Karsystemet på bena kan skape subkutane dilaterte vener. Dette kalles retikulær varicose, som imidlertid kan oppstå etter de langvarige dypårene i nedre ekstremiteter, men kan ikke være årsaken til denne utvidelsen eller bidra til den. Retikulær varicose selv betraktes som en kosmetisk defekt og ikke mer.

Hvem er ikke lenger heldig?

Som med mange sykdommer, tilhører det kvinnelige kjønn, også her. Ikke bare at kvinner legger særlig vekt på skjønnheten av føttene, fordi de ofte vil holde dem åpne, ikke iført bukser, og dette angrepet er mer typisk for kvinner. Hvorfor?

Det avhenger av østrogenene som regulerer alt. Menn har ikke slike hormoner, De har ingenting å gjøre med fødsel i bokstavelig forstand, så de er mer beskyttet mot slike problemer, selv om det store flertallet av menn kanskje ikke merker dette kapillærnettet på bena. Ikke alle vil svare på om han har det eller ikke, fordi menn har kapillærstjerner som faktisk vises på bakgrunn av venøs insuffisiens, og dette er allerede et problem.

Med kvinner er alt annerledes, som i alt. En kvinne vil umiddelbart se at på beina hennes dukket opp blå eller røde kapillærer og til og med kalle nesten den nøyaktige tiden for utseendet deres. Mest sannsynlig skjedde det under graviditet, det var forbundet med fødsel eller abort, eller gynekologisk sykdom, når hormoner begynner å oppføre sig feil. Men i noen kan de vises tidligere, fra en alder av 15 år.

Og så, Hovedårsakene til utseendet på vaskulære stjerner på beina anses å være:

 • Hormonale lidelser;
 • En fascinasjon med solbrenthet;
 • Hyppige opphold i frosten i upassende værklær (som noen unge jenter går i tynn strømpebukser);
 • Kronisk venøs insuffisiens
 • Hypoksi (personer som lider av luftveissvikt gir ut blå kapillærer, ikke bare på beina, men også på ansiktet);
 • Inntak av hormonelle stoffer, inkludert hormonelle prevensjonsmidler;
 • Genetisk predisposisjon.

Akkurat som med andre vaskulære sykdommer, alkohol, røyking, overvekt og overbelastning vil få negativ innvirkning og forverre situasjonen.

I tillegg vises telangiectasia (et annet navn for vaskulære stjerner) mot bakgrunnen et ganske bredt spekter av sykdommer, der det ikke er grunn til å stoppe, siden folk i disse tilfellene vil bli plaget av problemer av forskjellig art, siden det vil være behov for behandling av den underliggende sykdommen, hvor de vaskulære stjernene vil spille en sekundær rolle.

Hva er de som?

Det vaskulære nettverket består av blå og røde kapillærer som har valgt noen områder eller strekker seg nesten til hele lemmen. Små kapillærer på benene er klassifisert avhengig av hvilket fartøy de har oppstått, og er derfor delt inn på:

Tall på benene på de utvidede karene kan skape et bredt utvalg. Det kan bare være striper (lineær), kan ligne et tre (trelignende), krype i forskjellige retninger (arachnids) eller være tilstede som punkter (prikket). Her skal det bemerkes at uansett mønster de lager, påvirker dette ikke behandlingen, fordi Tilnærming til fjerning av dem er ikke avhengig av mønsteret deres.

De gjør ikke vondt og pleier ikke å plage en person. Det er sant, det er en sjelden smertefull form som manifesterer seg i kvinner under menstruasjon. I kritiske dager begynner det vaskulære nettverket å "blomstre" og minne seg om seg selv. Det roer seg ned når den månedlige slutter.

Vaskulær stjerne av venøs opprinnelse (venstre) og stellatangioma (høyre). Ikke forveksle sistnevnte med et uoffensivt vaskulært nett. Angioma er en godartet svulst, og tilnærming til behandling kan være forskjellig.

De briste...

Noen ganger viser langt eksisterende utvidede kapillærer og i lang tid ikke på noen måte. I ulike kilder kan du lære at forutsetningene for dette er de samme hormonelle lidelsene, traumer og stress på underdelene. Men alt det samme, Hovedårsaken til at kapillærene brister, er fortsatt svakheten i vaskemuren, fordi det ikke tåler den minste spenningen. Med hensyn til belastningen på underdelene spiller den også en rolle, siden det økte trykket i blodårene automatisk øker det i den mikrocirkulatoriske sengen, slik at kapillærene også begynner å lide. Og hormonstatusen her mister ikke sin relevans, da den også påvirker skjørhetene i karene.

Dermed er hovedårsakene til sprengning av utvidede kapillærer på beina:

 • Økt brølhet av blodkar;
 • Trombocytopeni (mangel på blodplater fører uunngåelig til skjørhet i de vaskulære veggene);
 • Levercirros, som vanligvis ledsages av trombocytopeni;
 • belastning;
 • traumer;
 • Endokrine sykdommer.

Hva skal jeg gjøre når kapillærene på bena brister?

I alle fall, Ascorutin-tabletter og salve av troxevasin forstyrrer ikke, men tvert imot, bidra til å styrke fartøyene. Selvfølgelig er dette ikke det viktigste middel til å bekjempe kapillærnettet på beina, men på skipsmurens vegger er de fordelaktige. Og så gå til legen for å bestemme videre behandling.

Å ha en arvelig disposisjon til en slik patologi, ville være bra for kvinner å intensivere forebyggende tiltak under graviditet, slik at de ikke blir opprørt etterpå på grunn av de skadede beina. Samme ascorutin, vitaminkomplekser, komprimerende strikkevarer (for en viss art av problemet), noen folkemessige virkemidler, regimet av arbeid og hvile og mindre provokatører i form av kulde, sol og overdreven belastning. Tross alt er det lettere å advare enn å helbrede.

Og om det er mulig å kurere?

Moderne medisin kan tilby en rekke måter å håndtere det vaskulære netto på føttene, men før notering alle midler og tenker, hvordan du fjerner kapillærene, det bør bemerkes at noen av metodene er god, hvis eliminert årsaken til kapillær nettverk. For eksempel, forlater hormonstatusen ikke korrigert, for å håpe at alt ikke kommer tilbake til sitt sted, er det ikke nødvendig.

Enn å behandle?

Det vaskulære nettverket på bena behandles med diatermokoagulering, det vil si at de virker på vevet med vekslende strømmer med høy frekvens. Metoden er basert på passasje av strøm gjennom vevet og oppvarmer dem til en slik temperatur at irreversible fenomen oppstår på grunn av koagulering av proteiner. De vaskulære veggene er rynket, pakket inn i karet og trombosert.

For tiden behandles fotokoagulering og mer alvorlig laserkoagulasjon for å behandle kosmetiske problemer med blodkar, som utføres ved å sette inn en laserlysguide i karet ved hjelp av et kateter.

Ikke-invasiv fotokoagulasjon - for meget små fartøy

Laser koagulasjon - for utstående fartøy større

Skleroterapi er også mye brukt til å fjerne det vaskulære nettverket, men bena. En spesiell substans (sklerosant) blir introdusert i karet og limt sammen.

Skleroterapi - en universell metode for fartøy av moderat diameter

Før du bestemmer deg for å fjerne kapillærene, må du selvsagt kontakte en lege og velge den optimale behandlingsmetoden. Det viktigste er at dette problemet er løst, og det er en mulighet til å kvitte seg med problemet for alltid.

Årsakene til utseende av kapillærer på beina og behandlingsmåter

Utseendet til mange små fartøy på bena i de fleste tilfeller er ikke oppfattet som noe alvorlig, særlig siden denne patologien ikke ledsages av smertefulle opplevelser og er praktisk talt asymptomatisk. Den eneste grunnen til bekymring, spesielt i det rettferdige kjønn, er det uestetiske utseendet på benprofiler dekket med en kapillærbunke.

I mellomtiden kan kapillærer på beina, som er de fineste blodårene, føre til utvikling av åreknuter - og dette er allerede en alvorlig sykdom som ikke kan helbredes av alle og ikke alltid.

Veksten i antall kapillærer skjer vanligvis gradvis, slik at avviket kun kan ses i tid bare av de mest observante. Kapillærnettet vokser, prosessen blir ofte ledsaget av en hevelse i blodårene, pasienten begynner å føle seg tung i bena mens du går, og dette er de første kliniske tegnene på åreknuter. For å unngå slike situasjoner, bør du konsultere en lege så snart du ser at små blodkar begynner å vises på beina.

Årsaker til kapillærmaske manifestasjon

Men ikke betaler for mye oppmerksomhet til føttene, noe som ikke kan sies om kvinner: de har en tendens til å flaunt sine vakre ben, og de tar vare på denne delen av kroppen, ikke mindre enn, si, på hendene.

Men det faktum at kvinner har blå eller røde blodkar på bena vises oftere enn menn skyldes ikke mangel på fotpleie (eller overdreven lidenskap gjør dette), og andre, mer objektive grunner.

Først av alt - en hormonell svikt, som er typisk for perioden med svangerskap og fødsel: dette er den vanligste årsaken til denne patologien. Blant andre faktorer, som fører til en økning i antall overflatefartøyer, inkluderer følgende:

 • venøs insuffisiens
 • trombocytopeni, som følge av økt ømhet i blodårene;
 • hypoksi;
 • påvirkning av ultrafiolett;
 • eksponering for lave temperaturer;
 • ryggsmerter;
 • genetisk predisposisjon.

Sekundære faktorer kan kalles hypodynami, mye tid brukt i stående stilling, hyppig eksponering for stressende situasjoner, ubalansert ernæring.

Når masken i kapillærene begynner å bryte ned - dette er et klart signal sendt av kroppen. Det indikerer utbruddet av irreversible prosesser som forekommer i blodkarene med lokalisering i overflaten av huden (epidermis). Selvfølgelig kan slike prosesser observeres på andre deler av kroppen - ansikt, rygg, hender.

For å begynne å behandle symptomene på kapillærene på bena bør være så tidlig som mulig, uten å vente til de begynner å sprekke, noe som vanligvis blir årsaken til sirkulasjonsfeil i underekstremiteter med alle følgeskader.

Den mest vanlige årsaker distensjon og brudd av små overfladiske blodkar som ligger i bena - problemer med blodsirkulasjonen, forsterket av det faktum at veneblodstrømmen til hjertet utføres mot tyngdekraften. Så hvis du er vant til å sitte på korsbøtten, husk at dette kan provosere utseendet på et kapillært nett.

Utseendet på bena av rosacea (små røde eller blå årer) ofte utløst av aldersrelaterte forandringer i kroppen, alkoholmisbruk og røyking, overdreven og regelmessig fysisk aktivitet.

Klassifisering av vaskulær mesh

For korrekt diagnose av patologi (og synlige kapillærer på beina kan indikere andre smertefulle forhold), er det nødvendig å orientere seg i klassifisering av årer.

Små blodkar kan være:

Type blodårer bestemmer farge: blå er karakteristisk for venøs, mørk rød for arterielle, lyse farger for kapillær. I dette tilfellet kan tegningene av kapillarnettene være forskjellige: lineære, trelignende, spindelvevsmessige, i form av små, ofte spredte punkter. Dette påvirker absolutt ikke behandlingsordningen, slik at du bare dømmer om forsømmelsen av prosessen.

Vanligvis manifesterer ikke vaskulære spirer på bena med ubehagelige eller smertefulle symptomer, med unntak av en sjelden form for patologi som utelukkende opptrer under menstruasjon.

Lokalisering er også tilfeldig, edderkopper kan dukke opp hvor som helst i beina, men oftest ser de ut fra innsiden av kneleddet.

Forekomst av et vaskulært retikulum kan utvikle seg, og etter hvert begynner slike kapillærer å sprekke og danner omfattende hematomer - dette er tegn på vaskulære problemer og en åpenbar grunn til å søke medisinsk rådgivning.

Medisinsk behandling av kapillærer

Som regel vil ønsket om å kvitte seg med kapillærene på beina oppstå på grunn av motviljen mot å vise dette problemet på en generell oversikt, karakterisert ved å si det mildt, uestetisk. Imidlertid bør det bemerkes at mange av årsakene til denne sykdommen ikke utelukke sykdommen fra eskalere til åreknuter, og dette er en vaskulær sykdom med ikke så veldig god prognose. I alle fall, utseendet av små kar masker angir tilstedeværelse av sirkulatoriske forstyrrelser, noe som ofte fører til angrep av alvorlig kardiovaskulær sykdom.

Du bør forberede det faktum at du trenger en grundig undersøkelse av kroppen - behandling av kapillærer på bena uten at det ikke vil utpeke en kvalifisert spesialist på grunn av de mange årsakene som forårsaket utseendet deres.

Avhengig av resultatene av diagnosen, kan legen foreskrive medisiner som involverer bruk av følgende medisiner:

 1. "Ascorutin" er et komplekst middel med rutine og vitamin P og C som de viktigste aktive stoffene. Den har evnen til å styrke blodkarets vegger, reduserer kapillærens skjøthet og permeabilitet. Det er i stand til å forbedre blodets reologiske egenskaper (øke fluiditeten).
 2. "Troxevasin" - et annet stoff basert på rutinemessig (eller rettere, hydroksyetylderivater rutine). Det har kapillyarotonicheskim effekt, reduserer skjørhet og kapillær permeabilitet, reduserer inflammasjon lokalisert i vev okolovenoznyh preget antiblodplate-virkning. Produsert i forskjellige former, det mest effektive mottakssystemet - et kompleks, i form av tabletter og salve påført de berørte delene av beina. "Troxevasin" kan brukes som et forebyggende verktøy, spesielt for kvinner som foretrekker å ha høyhælte sko.
 3. Venotonics - gruppe av naturlegemidler hvis virkning er å øke muskeltone i vaskulære vegger, inkludert kapillærer, som bidrar til å bevare sin elastisitet, slik at det fører til normal blodsirkulasjonen i benene på stedet av rosacea lokalisering.

Det bør bemerkes at den medisinske fjerningen av kapillærene på bena er en ganske konservativ metode. Og hva skal jeg gjøre når kupperosen passerte inn i scenen med sprengende kapillærer? I slike tilfeller brukes kosmetiske prosedyrer med kirurgisk inngrep, noe som gjør at det raskt og effektivt er mulig å kvitte seg med små karsenett.

Kirurgiske metoder

Radikale måter å eliminere kapillærer på bena, anbefales vanligvis i tilfeller av forsømmelse av sykdommen, når store områder av fotoverflaten er utsatt for kupperose.

Kosmetisk korreksjon av kapillærnett involverer bruk av flere maskinvaremetoder:

 1. Med hjelp av en laser. En av de mest effektive måtene å kvitte seg med utstående fartøy. For en rettet stråle med lyse bølger med stort energipotensial, er laget av epidermis ikke et hinder, laseren kan trenge inn i det dypt beliggende subkutane vevet og ødelegge de skadede karene. I løpet av den første uken etter prosedyren kan fargen på de behandlede områdene avvike fra nyanse av frisk hud, men dette er bare en midlertidig effekt. Kortsiktig medisinering er som regel foreskrevet for å akselerere helbredelsen. Den største ulempen ved denne metoden er høy kostnad.
 2. Prinsippet om ozonbehandling er dypfrysing av skadede kar med hjelp av ozon. Denne metoden kan fjerne kapillærene på beina ved hjelp av biokjemiske prosesser som forårsaker ødeleggelse av vaskulære vegger som følge av oksydasjon av medisinsk ozon.
 3. Skleroterapi - en prosedyre som består i introduksjon i små kapillærer av en spesiell substans som forårsaker liming av blodkar. Siden en meget tynn nål brukes til dette, gjelder metoden ikke smertefull, selv om ubehagelige opplevelser fortsatt vil være.
 4. Termokoagulering er en metode for tetting av kapillærvegger ved eksponering for høye temperaturer (høyfrekvente strømmer), den største ulempen er dannelsen av arr. Dette er metoden som brukes hvis det er sprengende kapillærer.

Folkemidlene

Narkotikabehandling vil være mer effektiv hvis den suppleres med behandling ved hjelp av folkemidlene:

 • kapillærer på bena i hjemmet fjernet ved å forsterke bad (skjær lind og sitron balsam, brygget i kokende vann i 10 - 15 minutter etterfulgt av tilsetning av kjøttkraft vendelrot;
 • eple cider eddik er et godt verktøy for å håndtere problemområder, hvis lokaliseringsområdet er lite, er det ingen kontraindikasjoner, slik at du kan bruke gni lenge.
 • blant de effektive folkemetodene for behandling av kapillærer kan kalles og avkok av rosen til persille - dette verktøyet virker ikke verre enn dyre salver.

Uavhengig av typen kapillærbehandling, bør behandlingen ledsages av et saltfritt kosthold som også utelukker bruk av modifiserte fettstoffer.

Vitaminkomplekser kan forbedre immuniteten, så deres inntak er obligatorisk, og helst i form av kosttilskudd.

Kontraindikasjoner i behandlingen av couperose på bena

Kosmetologiske metoder har mange fordeler, men for de fleste er ubetingede kontraindikasjoner perioder med graviditet og amming. Ved bruk av medisinsk terapi er allergiske reaksjoner mulig.

Termokoagulering - fjerning av vaskulære nettverk, som en klar kontraindikasjon er tilstedeværelsen av metalldelene (braketter, skruer, stifter), festing benbrudd.

Laser fjerning av kapillærer er ikke beregnet for pasienter som har swarty (som et alternativ - garvet) hud på grunn av den høye konsentrasjonen av melanin, som absorberer mesteparten av laserstrålens energi, noe som fører til lokal overoppvarming av vev og utseende av brenningen.

En annen kontraindikasjon for medisinsk behandling (som er oppnevnt i tilfeller hvor seriekapillærene på bena) er samtidig mottak av enkelte typer antibiotika (ofte - tetracyklin).

I tilfeller der operasjon av flere grunner ikke er mulig eller ønskelig, og mottak av legemidler ikke er anbefalt eller kontraindisert, den eneste måten å bli kvitt edderkopp årer fortsatt konservativ behandling med kremer, salver, vitaminkomplekser. Deres handling er vanligvis mye mykere, men behandlingen vil ta lengre tid.

Forebygging av couperose på beina

For å hindre utvikling av couperose er mye enklere enn å behandle, noe som i noen tilfeller er kostbart. Hovedmålet med å forebygge utseende av kapillærer er å styrke karene, forbedre deres elastisitet, unntatt provoserende faktorer.

For å gjøre dette må du følge følgende anbefalinger:

 • minimere ultrafiolett eksponering, og hvis det av objektive årsaker ikke kan gjøres - bruk beskyttende salver og kremer;
 • For å sikre en normal vannbalanse, som er en forutsetning for forebygging av noen vaskulær patologi, bør det konsumeres daglig minst 2 liter væske;
 • Morgen og kvelds vannprosedyrer skal fylles ut med en kontrastdusj - et middel til massasje og herding av problemområder i huden;
 • gjør det til en regel før frokost å gjøre en liten trening - et sett med fysiske øvelser som vil øke tonen i kroppen etter oppvåkning;
 • røyking og alkoholmisbruk er faktorer som bidrar til en reduksjon i blodkarets elastisitet, noe som fører til utvikling av aterosklerose med alle følgeskader;
 • forsøk å ekskludere fra hennes garderobe tettsittende klær;
 • fra sko med høye hæler vil også måtte være helt forlatt;
 • stor betydning for å opprettholde et normalt kardiovaskulært system har et balansert kosthold med et begrenset inntak av salte, fete, krydrede og stekte matvarer;
 • vane med å legge seg når du sitter på foten - også en provoserende couperose faktor;
 • Under søvnen bør ikke benene holdes fast;
 • Prøv å ta hver dag i 15 - 30 minutter en pose, hvor beina vil være over hodet ditt.

Capillær mesh på beina - en kosmetisk defekt eller et alvorlig problem?

Mange kvinner med alder på beina deres ser ødem, så vel som et sett med kapillærer. Dette er tegn på en begynnende åreknuter. Hvor farlig er dette fenomenet?

Kapillærnettet (telainegektasi) oppstår på grunn av nedsatt vaskulær funksjon. Dette er det tidligste tegn på åreknuter.

Ser ut som et brudd, som et nettverk av kapillærer av rødlig og blå. Veggene til de patologisk endrede karene blir dermed mer synlige og vises gjennom huden. Et lyst spindelvevlignende rutenett kan skjemme selv de vakreste og smale beina. Derfor vil alle kvinner bli kvitt en slik feil.

Egenskapen til kapillærruten er at den manifesterer seg umerkelig. Bare etter en stund signaliserer denne prosessen fortsatt om seg noe ubehag, en følelse av tyngde i beina, kløe, brennende.

Og hvis på dette stadiet ikke besøker en lege og ikke starter behandling, da vil denne sykdommen utvikle seg, noe som truer utviklingen av åreknuter.

Årsaker til brudd

Hovedårsakene til fremveksten av et kapselrør er:

 • hormonell dysfunksjon;
 • overdreven entusiasme for soling;
 • graviditet;
 • redusert vaskulær elastisitet;
 • hypotermi (spesielt for jenter);
 • venøs insuffisiens
 • respiratorisk insuffisiens;
 • langvarig bruk av hormonelle prevensjonsmidler;
 • et etisk sted.

Predisponerende faktorer er:

 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • røyking,
 • sterke følelser (både positive og negative);
 • alkoholmisbruk;
 • overflødig vekt.

Klinisk bilde

Først av alt oppdager en person et maske av kapillærer på nedre ekstremiteter. De utvidede blodårene kan ha en annen farge, men de vanligste er kapillærene blå, rød, lilla. Deres skygge kan variere. Ofte kan rutenettet være konveks.

Ofte tynn og rød og utvide og endre fargen til fiolett. Dette skyldes overføring av blod fra venene.

Vanligvis er det kapillære nettverket på bena langt og viser seg ikke. Det skjer imidlertid ofte at disse tilsynelatende uskyldige formasjonene begynner å sprekke.

Hovedårsaken til dette fenomenet er svakhet i kapillærruten. Det er disse tynneste karene som ikke tåler spenning.

En viktig rolle i brudd på telangiektasier spilles av en for høy belastning på beina. Dette øker venetrykket. Disse prosessene øker også trykket automatisk i kapillærsengen.

Hovedårsakene til brudd på integriteten til kapillærene er:

 • økt skjørhet av blodkar;
 • et lavt nivå av blodplater i blodet (dette fører uunngåelig til et brudd på integrasjonen av vaskemuren);
 • brudd på leveren (mange av dem er ledsaget av trombocytopeni);
 • økt fysisk aktivitet
 • noen endokrine sykdommer (spesielt diabetes mellitus).

Varianter av brudd

Gitteret består som regel av utvidede kapillærer av rød og blå. Klassifiseringen av et slikt rutenett er basert på hvilket fartøy som berøres.

Derfor er det arterielle, venøse og kapillære nett. De kan skape et annet mønster: i form av en stripe, tre, edderkopp og også fokusere på beinets hud i form av flere små punkter. Fra kapillærene og arteriolene dannes rødfarvede nett. Omvendt, fra venuen vises ofte formasjoner av blå.

Likevel, uansett bilde de danner, er tilnærmingen til deres behandling og fjerning den samme.

Fra rutenettet til åreknuter - ett trinn

I seg selv utgjør ikke edderkoppene en fare for kvinnen. Men deres utseende signalerer tilstedeværelsen i kroppen av alvorlige helseproblemer. Spesielt er dette en stor risiko for å utvikle åreknuter. Uansett er utseendet på retikulum et tegn på at noe er galt med blodkarets tone.

Hvis du ikke forsterker de intradermale kapillærene, ikke ta forebyggende tiltak for å hindre åreknuter, så kan det snart vises.

Det er nødvendig å konsultere en lege i slike tilfeller:

 • hvis mange foci av kapillær lesjon dukker opp;
 • Det er smerte i stedet for masken;
 • hvis det er periodisk hevelse og tyngde i bena;
 • med en forverring i kroppens generelle tilstand, samt med fremveksten av økende svakhet.

Tilnærming til terapi

Oftest er sclerotherapy brukt til å kvitte seg med kapillærnettet på bena. I det berørte fartøyet introduseres et stoff som er i stand til å lim sine vegger. Gjennom et slikt fartøy strømmer ikke blod, og manifestasjonene av karetene forsvinner gradvis. En stor verdi for fjerning av det vaskulære nettverket er laser koagulasjon.

Diatermokoagulering er effekten på det berørte området av kapillærene ved høyfrekvent elektrisk strøm. Denne strømmen oppvarmer vevet til en sikker temperatur ved hvilken proteinkoagulering finner sted (og dette fenomenet er irreversibelt). I dette tilfellet krymper fartøyets vegg og tromboser den.

Som et stoff brukes Ascorutin. Det styrker fartøyene godt. Det er også nyttig å bruke kompresjonsstrikk for å forhindre videre spredning av den patologiske prosessen.

For å kurere kapillærmassen, er det ofte nødvendig å behandle den underliggende sykdommen som forårsaket den. For eksempel, hvis det hormonelle nivået av organismen ikke er korrigert, er det ikke nødvendig å håpe på en hurtig forsvinning av kapillærnettverket. Etter behandlingen vil det vaskulære nettverket dukke opp igjen på sitt tidligere sted.

Folkemidlene

Tradisjonell medisin har metoder som hjelper til med å bli kvitt nettene av kapillærene på bena. Her er noen av dem.

 1. mos drue bær (bedre - blå) og fest dem til det berørte området.
 2. Det samme kan gjøres ved å strekke seg rødbær bær.
 3. Legg til din kosmetiske kosmetikk litt jojoba olje. Den resulterende blandingen kan litt smøre de berørte områdene av kroppen.
 4. Apple cider eddik - Et utmerket verktøy for behandling av ben teleangiectasias. De tørker flekker på føttene med garn. For natten fest et kålblad til huden og fest det med et bandasje.

Enn det er fulle?

Som allerede definert ovenfor bidrar kapillærnettverket på beina til utviklingen av åreknuter.

Ikke behandle denne sykdommen bare som en kosmetisk defekt.

Dens komplikasjoner er mye mer alvorlige:

 • fremmer trophic ulcers;
 • fører til tromboflebitt - en sykdom som truer utviklingen av trombose av saphenøsvenen;
 • truer bristede åreknuter (det kan være ganske mye blodtap);
 • fremmer venøs insuffisiens.

Forebyggende tiltak

Forebygging av denne sykdommen er som følger:

 • iført komfortable sko;
 • unngåelse av hypotermi og langvarig eksponering mot solen;
 • bruk av klær for sesongen;
 • veksling av arbeid og hvile;
 • tilstrekkelig motoraktivitet;
 • korreksjon av hormonell ubalanse.

Husk at vaskulære retikulum på bena er lett å hindre, men å fjerne kapillærruten på beina er mye vanskeligere.

Utseendet på nettet på beina og metodene for å kvitte seg med det

På bena er synlige fartøyer - en forstørret intradermale vener av middels og liten kaliber, sammenflettet i form av en edderkoppbue, som divergerer fra midten med sinuøse linjer som ligner en stjerne. Plexuses av lys rød, violet, blåaktig-rød farge har medisinske navn på telangiectasia (TAE) og retikulære åreknuter (RV). Patologi, som er en del av en gruppe kroniske sykdommer i blodårene, kalles noen ganger "mikrovaricosis" på underdelene.

Hvis små fartøyer opptrer på beina, utføres behandlingen oftest av kosmetiske grunner og kan forsinkes i lang tid. Det fører ikke alltid til det ønskede resultatet, noen ganger har det bivirkninger. Derfor, før du bruker krem, råd fra bestemødre eller tillitsfull laseroperasjon, er det verdt å finne ut: hva er dette, hvorfor denne patologien oppstår, hva er behandlingsmulighetene.

Les i denne artikkelen

Retikale årer og telangiektasi

Det er tre typer underkroppsavløp: subkutane, retikale årer og kar av papillærnettet (telangiektasi). Som regel forstår mange mennesker, å tenke på åreknuter, at dette bare er en lesjon av de store og små saphenøse årene. Men venene med en mindre kaliber (opptil 3 millimeter) som ligger i huden, som danner papillære og retikulære vaskulære nettverk, kan utvides. Den første er et substrat for dannelsen av telangiektasier, den andre former retikulære åreknuter.

Telangiectasias (vaskulære stjerner) - en klynge av utvidede kar av kaliber ikke mer enn 1 mm, funnet hos 80% av alle voksne, gir vanligvis ingen bekymring. Likevel, i noen kvinner forårsaker deres "asymptomatiske" nærvær en negativ oppfatning av tilstanden av hudhelse. I motsetning til utvidelsen av de subkutane årene, stiger røde kar på bena sjelden opp over hudens nivå og utgjør ingen trussel mot helsen. Men i svært sjeldne tilfeller, hvis de er mekanisk skadet, kan det være en liten blødning.

Teleangiectasia - nederlaget for de minste subkutane årene, som ligger i dermis og ligger umiddelbart under det ytre lag av huden (epidermis). De ser ut som rosa eller lilla fartøy på føttene, kan ha en lys rød, intens blå skygge, som et tynt spindelvævsmønster.

Retikulære åreknuter (retikulære, retikulære, "fôringsårer") - lesjon av intradermale vener (kaliber fra 1 til 3 mm). Disse fartøyene på bena er blå eller grønne, avvike fra midten med sinuøse linjer, ligner en stjerne. Oftest kan de bli funnet på ankelen, ytre låret. Synlige retikulære årer er som regel et kosmetisk problem.

Som i tilfelle av telangiectasias, omdanner RV sjelden det til en mer alvorlig form (åreknuter i subkutane årer). Studier har vist at disse "mikrovarikosene" kan forekomme hos mennesker i mange år uten noen konsekvenser (observasjonsperioder fra 8 til 48 år). Dette indikerer at det ikke er noen direkte årsakssammenheng mellom disse former for åreknuter.

Etiopatogenese og diagnostikk

Hvorfor kan du se små fartøy på bena dine? I de fleste tilfeller er årsaken reflux-funksjonell mangel på dype vener. Det er, i stående eller sittende stilling, det er en omvendt strøm av blod, noe som øker trykket i hudens vener, deres ekspansjon, det er en kosmetisk defekt. Hvis det er fartøy på bena, er det svært viktig for legen å etablere årsaken til utvidelsen. Dette vil unngå tilbakefall (forekomst av mikrovarikose). Derfor, ved diagnostisering av retikulære åreknuter og telangiectasier, må det i tillegg til fysisk undersøkelse av legen brukes ultralyd dupleksundersøkelse.

Det er mange andre grunner som må vurderes, inkludert arvelighet og virkninger som kjemikalier, stråling, forbi sløvte skader og autoimmune sykdommer (lupus erythematosus, dermatomyositis, etc.). De diagnostiske studiene som kreves for hver av dem, er utenfor rammen av denne vurderingen.

Risikofaktorer, som oftest er forbundet med utseendet av "uønsket" netting på beina, er:

 • Familiehistorie.
 • Eventuell påvirkning eller tilstand som øker trykket i bukhulen og forhindrer normal retur av venet blod til hjertet, noe som øker trykket i venene, noe som får dem til å utvides:
 • lenge bli i stående stilling;
 • mangel på fysisk aktivitet;
 • fedme;
 • forstoppelse,
 • høyhælte sko;
 • Bruk undertøy eller bukser som overpresser på lysken eller midjen (skape en slags tourniquet for overfladiske årer).
 • Østrogen og / eller progesteron er inneholdt i prevensjonspiller, fordi dilatasjon (ekspansjon) av venen veggen.
 • Lokal skade. Den støt som en tennisball eller en annen gjenstand som kan initiere angiogenese (vekst av blodårer), noe som kan realiseres i formasjons teleangiektaziy.https: //www.youtube.com/watch v = WCNeo8lagXc?
 • Fotodamasje forårsaket av solen eller andre typer stråling.
 • Henter et barn. Fartøy på bena under graviditet blir utsatt for overdreven stress på grunn av økningen i blodvolum i mors kropp. Den voksende livmoren utøver press på venene som er plassert i det lille bekkenet. Også økningen i nivået av østrogen og progesteron i denne perioden blir lettere ved "mikrovaricose". Hver etterfølgende graviditet øker antall åreknuter og vaskulære stjerner.
 • Age.

Hva er faren for å utvide de intradermale årene

I seg selv utgjør TAE og RV ingen fare for helse. Imidlertid kan deres utseende signalere en nedgang i tonen i karene i kroppen. Det er mange måter for både tradisjonell og alternativ medisin som vil bidra til å takle dette problemet. Når de "uønskede" venene påvirker betydelige områder av huden - dette er en anledning til å konsultere en lege.

Utseendet av vaskulære retikulum, spirer i underbenets nedre del (ankles, nedre tredjedel av shin) kan være tegn på kronisk venøs insuffisiens. På disse områdene blir nesten alltid de intradermale venene direkte kommunisert med det dype venesystemet i shin. I denne situasjonen er dannelsen av telangiektasis et tegn på funksjonsfeil i dype vener. Hvis du ikke legger merke til dette, må du ikke behandle tilstanden, da i løpet av tiden kan livstruende komplikasjoner forekomme.

Behandling av vaskulære stjerner på beina

Hvordan fjerne små fartøy på bena? Hva skal jeg gjøre hvis det er en "mikrovarikoz"? Det er mange populære oppskrifter for å bekjempe TEA og RW. Tradisjonell medisin har et stort arsenal av ytre helium, tabletter venotoniki og sklerose, laserablasjon eller microphlebectomy. Til hjelp kommer middel til folkemedisin

Midler for ekstern applikasjon

De refererer til bestemors oppskrifter. Likevel kan de redusere manifestasjonene av sykdommen og lindre tilstanden. Her er hva folkemedisin tilbyr:

 • Apple cider eddik (bedre enn egen matlaging). Overflødig påført på en bomullspinne, hvorpå hudområder involvert i prosessen slettes.

Prosedyren kan gjentas 3 ganger om dagen. De første resultatene skal vises etter 2-4 uker. Nylige studier publisert i 2016 viste at den eksterne applikasjonen av eplecidereddik hos pasienter med åreknuter øker effektiviteten av konservativ behandling.

 • Tinktur av Kalanchoe. Skyll de modne bladene av planten under rennende vann, tørk, slip. Deretter legges (4 ss.) I en glassskål, hell en halv liter kokende vann, tilsett en spiseskje alkohol, la på et mørkt sted i 3 uker. Tørk kroppsdelene med vaskulære stjerner tre ganger om dagen.
 • Witch Hazel (alternative navn: Witch Hazel eller Witch Hazel). Utdraget av denne planten har astringente, anti-inflammatoriske egenskaper, smalere årer. Tanniner og essensielle oljer, som er de viktigste aktive ingrediensene i heksehassel, forårsaker de små saphenøse årene å smale.

Bomullkule fuktet med et fortynnet ekstrakt av heksehasel og gni det berørte området flere ganger om dagen. Du kan også lage en komprimering, fuktet med avkok, for hvilken du tar noen blader av planten, hell kokende vann og gi det infusjon.

 • Sennepsolje forbedrer blodstrømmen til det berørte området, er et effektivt middel for å bekjempe telangiectasias, svar på spørsmålet om hvordan du skal rengjøre fartøyene på bena. Noen dråper sennepsolje blandet med olivenolje, hvorpå blandingen påføres to ganger om dagen.

Midler for intern søknad

Moderne behandling av "uønskede" vener på bena kan ikke uten bruk av venotonics (phleboprotectors) - legemidler som kan styrke venøs veggen:

 • Slagterbryst (Iglice stikkende) brukes som et tilsetningsstoff. Hjelper med å avlaste stagnasjon i blodårene. Det antas at det effektivt kan bekjempe vaskulært "mesh". Imidlertid ble kliniske data, som bekreftet dets sikkerhet og effekt, ikke utført.
 • Ekstrakt fra hest kastanje og tiamin (vitamin B1) er en del av preparat "Aescusan" (Aescusan), som brukes til å behandle ubehag dukket opp i den på avanserte intradermale årer. Det er to doseringsformer: en løsning for oral administrering (10 til 15 dråper 3 ganger daglig) og en tablettform (vanligvis tatt etter måltider 1 tablett 3 ganger daglig).
 • Deproteniserte blodhemoderovat av unge kalver er en del av "Actovegin" ("Solcoseryl"). Legemidlet er en utmerket phleboprotector, har en god terapeutisk effekt for åreknuter i underekstremiteter. Actovegin® er tilgjengelig i tablettform (tabletter eller drageer), og det finnes også salver, injeksjonsvæske, oppløsning i ampuller. På innsiden utnevne 1 til 2 tabletter. 3 ganger daglig før måltider, varigheten av behandlingen er 4 - 6 uker.

Skleroterapi og laserablation

Hvordan fjerne små fartøy på bena? Moderne flebologi har en rekke ganske effektive teknikker for fjerning av telangiektasier og retikulære åreknuter. Disse prosedyrene utføres vanligvis på en poliklinisk basis, nesten smertefri.

Behandling av vaskulære "stjerner" forekommer nesten alltid bare av kosmetiske årsaker, men noen ganger kan de forårsake en følelse av varme, pulsate, noe som indikerer tilstedeværelse av tilbakeløp. Vanligvis brukes to typer terapi:

1. Laser ablasjon - mates gjennom huden stråle av konsentrert energi, noe som skaper et hulrom vene varme (som det vil etse), noe som fører til blokkering av vegger synlig kar langsomt forsvinner. Denne teknikken er mest populær blant pasienter, siden det ikke krever kirurgisk snitt og bruk av nåler. Laserterapi varer i gjennomsnitt 15 til 20 minutter, som avhenger av antall telangiektasier, deres prevalensområde. Noen ganger tar det flere besøk til pasienten for å redde ham fra alle beinskader.

2. Skleroterapi brukes hovedsakelig i årer av middels størrelse og retikulær, med denne teknikken blir et spesielt skleroserende middel introdusert:

 • Skumskleroterapi brukes oftest i behandling av retikulære åreknuter. Sklerosat, mettet med gass (vanligvis luft) injiseres i karet.
Skumsklerapi
 • Mikroskleroterapi (analog skleroterapi, som utføres på subkutane årer, kun teknikken er mer raffinert, spesielle nåler blir brukt). Vanligvis er flere vaskulære asterisker og retikulære vener sklerose på en gang. Kompresjonsbandasje eller strømpe påføres innen 1 - 2 dager etter prosedyren. Hvis sklerose faller utenfor fartøyet under injeksjonen, kan sårdannelse forekomme i dette området, som langsomt helbrer, hvoretter en arr gjenstår. Det er også mulig å hyperpigmentere i injeksjonsområdet (mørkning av huden).
 • Skleroterapi med ultralyd brukes til å fjerne dypere årer.

Mikroflebektomi utføres under lokalbedøvelse. Årene er skåret ut gjennom en liten punktering av huden. Denne minimalt invasive operasjonen utføres kun med retikulære åreknuter.

Mikroflebektomi med retikulære åreknuter

De fleste bivirkningene som kan oppstå i de ovennevnte prosedyrene, er midlertidige og forsvinner som regel på kort tid. De inkluderer:

 • Allergisk reaksjon.
 • Kløe.
 • Hyperpigmentering (mørkere hudområder). Slike hudendringer kan vare i flere måneder (sjelden mer enn et år), hvoretter de helt forsvinner.
 • Blåmerke. Bruising forekommer hos de fleste pasienter, forsvinner i samme takt som vanlig blåmerker.
 • Phlebitis er en lokal, smertefull betennelse i venen som har blitt "behandlet", vanligvis kopiert ved hjelp av et antiinflammatorisk middel og en kompresjonsstrømpe.
 • Sår.
 • DVT (dyp venetromboflebitt).

Klinikken, som tar vare på omdømmet, er som regel utstyrt med utstyr som gjør det mulig for pasienten å fullføre en fullstendig undersøkelse og velge alle tilgjengelige metoder for fjerning av intrakutane årer. Spesialister tilbyr vanligvis en individuell behandlingsplan for hver klient, det beste i hver situasjon. Hvis 70 til 90% av pasientene er tilfreds med resultatet av behandlingen etter å ha gjennomgått prosedyren, anses dette som en optimal indikator for en "anstendig" klinikk.

forebygging

Det er ingen universell, garantert måte som kan hindre utviklingen av TAE og RV. Men det er flere effektive tiltak som reduserer sjansene for å få en ny "mikrovarikose", og kan også lindre ubehag hvis det er et nettverk av fartøy på bena. Her er noen av dem:

 • Kosthold (mindre salt og mer fiber).
 • Bruk bare sko med relativt lave hæler (vil tillate bedre bruk av gastrocnemius muskler - muskuløs venøs pomp av nedre ekstremiteter).
 • Bruk komprimerings strikkevarer, unngå å bruke tette klær som klemmer kroppen i livet, lysken.
 • Under hvile, løft bena over hjertetivået.
 • Vektkontroll. Ekstra pounds øker belastningen på beina, og som et resultat øker trykket i venene.
 • Solkrem. Det beskytter huden mot solen og forhindrer utseendet på telangiektasier på ansiktet.
 • Fysisk aktivitet. Vanlige klasser av slike idretter, hvor "ben" er involvert, for eksempel å gå eller løpe, forbedrer blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter, styrker venene.
 • Ikke krysse bena i sitteposisjon. Fremmer stagnasjon av blod.
 • Prøv å unngå å holde seg i en stående stilling eller sittestilling.
 • Det bør som regel regnes med at du etter en dusj eller et bad bør skylle føttene med kaldt vann. Prøv mindre ofte å besøke badene eller badstuene.

Hvis bena dukket opp vaskulære stjerner og reticulums, så ikke panikk. De behandles av leger som en enkel kosmetisk defekt. Hvis det er behov for fjerning, er det verdt å tenke på skleroterapi eller laserablation. Dette er to konkurrerende metoder som effektivt bidrar til å bli kvitt uønskede årer på beina. Selv om denne prosessen kan ta mye tid og ikke alltid går bra. Begge behandlingene krever vanligvis gjentatte besøk. Og det er ingen garanti for at vaskulære retikulum ikke kommer tilbake. Det viktigste du trenger å forstå: Den beste måten å forhindre videre utseende av TEA og RV er den konstante påføringen av komprimeringsstrikk.

På grunn av hormonell ubalanse eller forstyrrelse av det venøse nettverket, kan retikulær varicose forekomme. Tegn - utseendet på "mesh" på beina. Behandling av nedre ekstremiteter gir ikke det ønskede resultatet, folkemidlene hjelper bare for å stoppe progresjonen.

Dessverre definerer flere og flere leger åreknuter hos unge mennesker. Årsakene til dette er svært forskjellige. For eksempel kan jenter utvikle seg på grunn av graviditet, unge menn - på grunn av å spille sport. Behandling kan være i form av salver, kremer eller kirurgi.

Medisinsk behandling av åreknuter på bena utføres ved bruk av geler, salver, tabletter. Hvilken behandling for varicose drugs vil være effektiv?

Tapet på beinene på bena kan føre til at operasjonen vil bli kontraindisert. Så venotonics kommer inn for åreknuter. De er også effektive i begynnelsen av åreknuter og før kirurgi. Hvilke preparater, salver eller geler å velge?

Varicose sykdom rammer kvinner mer enn menn. Og ikke behandle det som en kosmetisk defekt. Det krever oppmerksomhet og behandling

Det er ikke slikt som indre åreknuter. Det refererer imidlertid til patologien til venene til indre organer. Hva er årsakene, tegn og symptomer på patologi? Hvordan behandle indre åreknuter?

Metoder for å behandle åreknuter i underekstremiteter er ganske omfattende. Før du bestemmer deg for å "ligge under kniven", er det verdt å prøve alternative alternativer.

Vaskulær fotokoagulering utføres på flere måter avhengig av utstyret (infrarød, laser), samt problemssonen - hemorroider, retina, kar på ansiktet, bena.

Det er telangiektasi eller røde flekker hos voksne og barn under en rekke faktorer. For eksempel på føttene til gravide på grunn av vekt. Behandling av vaskulære stjerner er å fjerne ved laserkoagulasjon eller mikrokleroterapi.

Les Mer Om Fartøyene