Hvorfor er det blåmerker på beina mine uten slag, diagnose, prognose

Fra denne artikkelen finner du ut: Hvilke sykdommer kan blæren på bena vise uten årsak hos kvinner og menn? Hva å gjøre hvis du har blåmerker (eller, med andre ord, blåmerker) uten slag. Til hvilken lege å adressere, hvordan diagnostikk og behandling skal utføres.

Bruising uten skader på bena og andre deler av kroppen oppstår på grunn av svakheten i vaskulære vegger, øket permeabiliteten eller overdreven fortynning av blod og svekket dens koagulabilitet.

Årsakene til blåmerker uten streiker er de samme for både kvinner og menn. Oftere, men de kan forekomme hos kvinner som er avhengige av seg sko med høye hæler, så det provoserer dreven spenning i bena, stasis blod i dem og påfølgende svekkelse av fartøyene og åreknuter. Også styrken av karene kan reduseres i overgangsalderen.

Med problemer med blodårer og blod, opptrer blåmer oftere på bena, da disse kroppsdelene er mest utsatt for stress i hverdagen. Mikrotrauma, som i patologien til blodkar og blod er skadet, kan oppstå fra en lang spasertur, fra å hoppe og så videre.

Hematomer uten slag er et veldig forstyrrende symptom. Hvis du har startet uten grunn til å oppstå blåmerker på beina eller på andre deler av kroppen din, må du straks konsultere en terapeut. Avhengig av resultatet av testene, kan han henvise deg til hematolog, angiolog, phlebologist, hepatolog eller gynekolog for videre diagnostisering og behandling.

Årsaker til blåmerker på beina

Det kan være hematomer av en av to grunner:

 1. Problemer med blodkar (økt permeabilitet av veggene i karene, svekkelse og reduksjon i elastisiteten i de vaskulære veggene).
 2. Problemer med blod (unormal reduksjon i blodplaterivåer i blodet, koagulasjonsforstyrrelser, leukemi).

I slike tilfeller oppstår blåmerker fra den gjennomsnittlige pressekraften på huden eller fra å trykke på klærne eller uten åpenbar grunn.

Den første fasen av svakhet i fartøyene manifesterer seg i det faktum at en stor blåmerke kommer fra et lett slag, som ikke går over lang tid.

Årsakene til slike problemer med blodårer og blod kan være svært varierte. Noen ganger indikerer dette mangel på visse stoffer i kroppen, og noen ganger alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet eller blod.

Hva kan provosere det utilsiktede utseendet til blåmerker på beina og på andre deler av kroppen:

 • Mangel på vitamin C eller vitamin P - med deres mangel reduserer styrke og elastisitet i vaskulære vegger, øker skjøtheten i kapillærene.
 • Trombocytopeni er et redusert nivå av blodplater, noe som fører til brudd på blodkoagulasjon og spontan utseende av hematomer. Trombocytopeni kan være en bivirkning av medisiner, et symptom på infeksiøs mononukleose, hepatitt, herpes, HIV og til og med en komplikasjon av influensa.
 • Leverfeil - alvorlige forstyrrelser i leverfunksjon forårsaker trombocytopeni.
 • Alkoholisme. Alkoholmisbruk fører til trombocytopeni.
 • Åreknuter. Dette er en svært vanlig grunn til at blåmerker vises på bena. Med denne sykdommen blir overfladiske vener skjøre og sprø, noe som kan føre til blåmerker.
 • Menopause. Med utilstrekkelig nivå av østrogen, reduseres styrken til karene.
 • Leukemi.
 • Medfødte sykdommer i blodpropp (hemofili, von Willebrands sykdom, etc.) - i dette tilfellet begynner symptomene å manifestere seg fra barndommen.

Selv om skrøbelighet i fartøyene blir provosert av mangel på vitaminer, øker risikoen for intern blødning og blødninger i hjernen, spesielt hos hypertensive pasienter. Ta derfor problemet på alvor.

Åreknuter kan forårsake blåmerker på bena

Medfølgende symptomer

Med økt permeabilitet av blodårer og brudd på blodpropp, observeres ikke bare blåmerker på kroppen, men også:

 • hyppig blødning fra nesen;
 • blødning fra slimhinnene i munnen, blødende tannkjøtt;
 • et langt stopp av blod selv med mindre kutt
 • med noen sykdommer - blod i urinen, spotting fra skjeden utenfor kritiske dager.

Disse symptomene blir ikke observert med blåmerker på beina forårsaket av åreknuter. Med denne sykdommen kan hematomene bare vises på bena. Også karakteristiske er vaskulære "garn" og "stjerner", hevelse i beina, ubehag og smerte i underekstremiteter.

diagnostikk

Først og fremst blir en generell blodprøve tatt fra en pasient som har behandlet dette problemet. Den største kliniske signifikansen i dette tilfellet er nivået av blodplater.

Hvorfor det er blåmerker på bena uten grunn

I en sunn person bør huden ha en jevn naturlig farge. Hvis det ikke er noen synlige årsaker til blåmerker på beina, er dette alltid et symptom på et alvorlig problem med blodkar eller blodårer. Hematomer er ikke bare stygge, men de gir også påfallende ubehag.

Hematomer på underkroppene forstyrrer også menn, men kvinner står ofte overfor et slikt problem. Dette skyldes særegenheter i hormonet, graviditet og fødsel, med ubehagelige sko.

Årsaker til blåmerker på bena:

 • Hos kvinner med lett og tynn hud kan blåmerker oppstå fra enkelt trykk, kulde eller varme. Dette er en fysiologisk egenskap av kroppen, det krever ikke behandling.
 • Åreknuter. Det er ofte funnet under eller etter graviditet. Det er forbundet med økt trykk på karene. Den vises med vaskulære stjerner, alltid på ett sted.
 • Avitaminose, spesielt akutt påvirker mangelen på vitamin C og P. Dette gjør fartøyene skjøre og forårsaker subkutan blødning. Hematomer vises ikke bare på underkroppene, men også på andre deler av kroppen.
 • Arvelige blodsykdommer. Mest sett i barndommen, men med mild form forblir uidentifisert. Blant dem er hemofili, trombofili, trombocytopeni, etc.
 • En gruppe sykdommer kalt "hemorragisk diatese". Under disse forholdene er blåmerker hovedsymptomet, de ser konstant ut og kan forårsake alvorlig blødning.

De fleste av disse problemene krever alvorlig undersøkelse og tilstrekkelig behandling.

Hvert helseproblem har alltid en årsak, blodkarene brister ikke akkurat slik. Etter å ha identifisert årsaken, bør du umiddelbart starte behandlingen.

 • Når avitaminose oppdages, foreskrives fysiologiske doser av manglende næringsstoffer. I tillegg må du justere dietten og behandle eksisterende blåmerker med spesielle salver.
 • Hvis åreknuter er diagnostisert, bør phlebologist konsulteres og den vaskulære statusen diagnostiseres. Deretter foreskrive legemiddelbehandling, som velges individuelt for hver pasient. Alvorlige forstyrrelser i blodstrømmen er tilrådelig kirurgisk inngrep.
 • Behandling av andre problemer med blodkar og blod er valgt individuelt, avhengig av det kliniske bildet.

Det er viktig å følge alle reseptbelagte legene for legemiddelbehandling. Dette vil bidra til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Diagnose av causeless hematomas kan ta litt tid. Vær oppmerksom på helsen din og ikke selvmedisinere.

Hvorfor har jeg blåmerker på beina mine uten en grunn?

Bruises på beina ødelegger ikke bare utseendet, men får deg til å tenke på årsakene til utseendet deres, fordi ikke alltid et traumer kan føre til denne feilen. Ofte angir blåmerker utviklingen av ulike sykdommer. Det er verdt å være oppmerksom når det ikke var noen skader, og cyanotiske flekker vises, fordi ingenting i kroppen flyter uten grunn, er noe fenomen forutført av en eller annen grunn. Her er spørsmålet om hvor blæren kommer fra uten grunn på føttene, og vi vil prøve å svare, og vi vil analysere de hyppigste tilfellene. Tilstedeværelsen av hematomer uten tilsynelatende grunn er et ekstremt alarmerende symptom, derfor bør du umiddelbart søke råd fra en phlebologist.

De viktigste årsakene

Utseendet til blåmerker uten årsak på beina forekommer ofte hos kvinner, hos menn dette fenomenet kan observeres ganske sjelden. Hovedårsakene til dette kvinners problem er å ha på høye hæler, noe som øker presset på beinene på beina, danner en stagnasjon av blod i underkroppene og fører til utvikling av åreknuter. Det er også verdt å merke seg at blåmerker uten blåmerker forekommer hos kvinner etter 50, for eksempel med klimaks, er elasticiteten til blodårene betydelig tapt.

I de fleste tilfeller er det bena som lider av dette problemet, fordi de nedre lemmer har hovedbelastningen. Utseendet til blåmerker kan også påvirkes av ulike mikrotraumas, som en person ikke merker, dette skjer med lang gang, rask kjøring for lange avstander eller hopping.

Alle spesialister skiller to hovedårsaker til hematomene på beinet:

 • vaskulær sykdom, med økt permeabilitet av karetets vegger eller en reduksjon i elastisitet, kan cyanotiske flekker på beina bli observert;
 • Blodsykdommer, med en reduksjon i nivået av blodplater, problemer med blodkoagulasjon, så vel som med noen former for leukemi, kan hematomer forekomme.

I noen mennesker er disse hudfeilene ikke engang lett presset gjennom klærne. Ofte indikerer dette en svakhet i fartøyene, hvor de første tegnene er tilstedeværelsen av store hematomer med lite trauma eller lysstropp, vanligvis går ikke slike blåmerker i lang tid.

Det er også en grunn til at det var blåmerker uten noen åpenbar grunn, omfatter en mangel på menneskekroppen av et vitamin eller sporelement, og til dette problemet er den første symptom på noen kardiovaskulære sykdommer og cancer.

For å provosere utseendet på blåmerker uten skade kan følgende grunner:

 • mangel på vitaminer, spesielt vitamin C og P, kan deres manglende bruk redusere elastisiteten av blodkar og kapillærer skjørhet, som ofte vist vaskulære stjernene indikerer mangel på mineraler, slik som kalsium, kobolt og selen, det påvirker elastisiteten i blodkarene;
 • også bruising uten grunn ofte forårsaker slike sykdommer som anemi, karakterisert ved lave nivåer av blodplater i blodet, noe som fører til problemer med blodlevring;
 • på utvikling av trombocytopeni er den vanligst påvirket av leversvikt, og alkoholisme, nemlig i pasienter med disse sykdommene er merket fakta av grunn utseende av blåmerker på bena;
 • en av de vanligste årsakene til utseendet på blåaktige flekker - åreknuter, med denne sykdommen er det skjørhet av fartøyene, noe som kan føre til brudd;
 • hos kvinner i overgangsalderen, reduserer produksjonen av østrogen, noe som påvirker fartøyets elastisitet;
 • Et tegn på leukemi er utseendet på blåmerker uten årsak;
 • Også det angitte problemet kan påvirkes av forskjellige genetiske sykdommer i blodet, for eksempel hemofili.

Hvis bena er skadet og du ikke vet hvorfor denne feilen oppstod, bør du øyeblikkelig søke lege fra en spesialist. Tross alt kan en tilsynelatende uskadelig blåmerke bli et symptom på en alvorlig sykdom. Og hvis utseendet på blåmerker ledsaget av noen symptomer på økt vaskulær permeabilitet, må behandlingen påbegynnes umiddelbart.

Andre symptomer

Hvis det oppstår blåmerker på bena, kan det snakke om problemer med blodårer eller blod, i tillegg til det angitte symptomet på sykdommen, indikerer:

 • periodisk blødning fra nesen;
 • blødende tannkjøtt;
 • etter skade kan blodet ikke stoppe lenge.
 • analysen avslører blod i urinen.

I tillegg til skjørhet av blodkar og forstyrrelser av blodpropp, kan disse tegnene indikere andre sykdommer, det er nødvendig å konsultere en lege uten å feile.

Varicose sykdom

De fleste blåmerker kan dukke opp med åreknuter, så vi vil snakke mer om denne sykdommen. Vanligvis viser utseendet på forårsakede blåmerker på beina det første stadiet av åreknuter, så dette symptomet kan ikke ignoreres.

Og hvis hematom er også omgitt av åreknuter, bør du umiddelbart søke råd fra en phlebologist.

I de fleste tilfeller er varicosity forårsaket av følgende faktorer:

 • vektig;
 • arvelig faktor;
 • graviditetstiden;
 • Langvarig press på underdelene;
 • mangel på motoraktivitet;
 • skade på underdelene;
 • overdreven fysisk aktivitet;
 • iført ubehagelige sko ikke i størrelse eller på høye hæler;
 • iført for stramme klær.

Phlebologists utpekte også en gruppe yrker hvis ansatte er utsatt for å utvikle åreknuter og kan ha ubøyelige blåmerker på deres underekstremiteter:

 • idrettsutøvere (vektløftere, tennisspillere, etc.);
 • servitører;
 • selgere;
 • frisører;
 • lærerne.

Som det fremgår av listen, er det yrker som tar et langt opphold på føttene. Men selv kontorarbeidere kan også oppleve åreknuter, på grunn av en stillesittende livsstil og langvarig sitte i en stilling, der blodstagnasjon oppstår i underlivet.

Det er nødvendig å kvitte seg med dårlige vaner av røykere og drikkere. For mye forbruk av kaffe kan tykke blodet sterkt, noe som gjør det vanskelig å bevege seg langs fartøyene.

Hvordan løse problemet

Hvis det er blåmerker uten grunn, må du først kontakte en kompetent spesialist for en detaljert undersøkelse og diagnose. Også, du må følge noen anbefalinger for forebygging av sykdommer i kardiovaskulærsystemet:

 • livsstilsendringer, økt motorisk aktivitet (gange, jogging, svømming), kontorarbeidere trenger å ta en pause, gå rundt på kontoret ved lunsjtid, hver time for å strekke bena;
 • Selvmassasje, om kvelden etter dusjen, kan du massere føttene selv, for dette trenger du krem ​​og svært lite ledig tid. Etter å ha påført kremet, er det nødvendig å begynne å knytte bena fra kneet, vende seg til hoften, massere kalvene og føttene;
 • kvinner bør ikke bedre bruke høyhælte sko i hverdagen, prøv å velge komfortable sko og la hælene bare for å komme seg ut;
 • Det er også bedre for det rettferdige kjønn å gi opp for stramme strømper eller strømpebukser, og for menn fra sokker med tett elastisk bånd;
 • drikking er nødvendig;
 • i kostholdet ditt må du inkludere matvarer rik på vitaminer og mineraler;
 • unngå å løfte vekter
 • følg vekten.

Hvis blåmerker vises hos kvinner i overgangsalder, ekspertene vanligvis foreskrive en kurs av hormonerstatningsterapi, som er rettet mot normalisering av østrogennivået i kvinnekroppen. Også øke elastisiteten i blodårene i overgangsalderen kan og folk rettsmidler for den perfekte avkok av rødkløver, phytoestrogens rikt planteliv. For å fremstille kjøttkraft må være 2 ss tørr kløver helle kopp kokende vann for å trakte en termos i 8-9 timer. Legemidlet tas 2 ss en gang om dagen i en halv time før måltider.

Vi prøvde å svare fullt ut på hvorfor det er blåmerker på beina uten en grunn, oftest er årsaken til dannelsen av hematomer forskjellige sykdommer i blodet og blodkarene, noe som er veldig alvorlig. Derfor, hvis du fant en blåmerke på beinet ditt, men det var ingen skader, er det bedre å konsultere en phlebologist lege. Kanskje en uskadelig blåmerke kan være det første tegn på utvikling av en mer alvorlig sykdom.

Hvorfor har jeg blåmerker på beina mine uten en grunn?

Utseendet til blåmerker og blåmerker på indre og ytre sider av beina er ikke alltid forutført av mekaniske skader og skader. Slike uregelmessigheter kan også være uavhengige. Ofte vises flekker om natten under søvnen.

Hvis det er blåmerker på beina, kan de ikke bli ignorert. Neoplasmer vitner om at alvorlige negative prosesser finner sted i kroppen i latent form.

Er det verdt å bekymre deg?

Hematom er en tett blodpropp som ligger i hudens celler. Den er dannet på grunn av traumer av venen eller arterien og blodstrømmen inn i nært vev. Sårbarhet og svakhet i fartøyene er provosert av ulike faktorer.

Uten behandling kan patologi passere inn i en alvorlig og langvarig sykdom. Derfor, når du først oppdager alarmer, bør du umiddelbart besøke en spesialist, gjennomgå en fullstendig medisinsk undersøkelse og starte behandlingen i tide.

Krympemekanisme

Uten å få en innflytelse, oppstår blåmerker på beinet på grunn av ruptures av vaskulære vegger og utstrømning av blod utover sine grenser.

 • Gematomnye. Formet under huden, i dybden av muskelvevet. Det berørte stedet er veldig sårt.
 • Vaskulitt lilla. De er inflammatoriske, ledsaget av kløe, utslett.
 • Mikrosirkulasjonen. Ligger på øvre og nedre lemmer, slimhinner. Oppstår etter tungt blodtap, selv med en liten effekt på huden.
 • Mikrotsirkuljatorno-gematomnye. De er store, de er en blandet form).

Årsaker til blåmerker på bena

Tilstedeværelsen av blåmerker som vises på kroppen uten tilsynelatende grunn kan indikere at personen har indre sykdommer. Blant dem:

 • dysfunksjon av det endokrine systemet;
 • forstyrrelser i blodsirkulasjon og kardiovaskulær aktivitet;
 • varicose leg sykdom;
 • problemer med immunitet (lupus erythematosus);
 • trombose;
 • patologi i leveren, nyrene, urinveiene;
 • arteriell hypertensjon;
 • revmatisme;
 • vasopati (forgiftning av kroppen);
 • hemorragisk vaskulitt;
 • brystkreft hos kvinner;
 • onkologiske sykdommer;
 • lesjoner i hjernen og sentralnervesystemet;
 • subkutan hemangiom;
 • aldersrelaterte endringer forbundet med naturlig aldring av celler.

Hos barn kan patologiske utviklingsfaktorer også omfatte:

 • feil organisert daglig rutine;
 • lav mobilitet;
 • ormer;
 • ubalansert ernæring;
 • svakhet i blodkar;
 • problemer med skjoldbruskkjertel;
 • overførte infeksjoner;
 • Feillagt injeksjon (bruk av kort nål, akselerert tempo av legemiddeladministrasjon, utvikling av muskelkramper, allergier).

Hos barn blir anomali ofte ledsaget av:

 • økt kroppstemperatur;
 • brudd på tale- og motoraktivitet;
 • korttidsvisjonstap;
 • døsighet, sløvhet;
 • svimmelhet;
 • langvarig og hyppig blødning fra nesen, munnen.

hypovitaminosis

Mangelen på vitaminer (C og P), mineraler (sink, jern, selen, kobolt) kan også provosere en sykdom. Mangel på komponentene som er nødvendige for helse, fører til en reduksjon i styrken og elastisiteten til cellemembranene, som er forbundet med mangel på kollagen. Som et resultat oppstår brudd og ødeleggelse av venøse vegger.

trombocytopeni

Redusering av antall blodplater fører til dårlig blodpropp, noe som resulterer i spontan blåmerker.

Åreknuter

Utseendet på blåmerker på benene på bena skyldes skjøtheten på overflatebeholderne.

menopause

En av de mulige årsakene til å forklare hvorfor det er blåmerker på kvinners ben. Fraværet av menstruasjon er forbundet med en reduksjon i nivået av kjønnshormonet østrogen i blodet. Oppstår under hormonelle forandringer i kroppen.

leukose

Det er preget av skade på beinmarg og blod. Blant de viktigste symptomene:

 • overarbeid, mangel på luft;
 • aktiv blåmerker og blåmerker
 • blødning av indre og eksterne organer, slimhinner;
 • hevelse i tannkjøttet;
 • ubehagelige opplevelser i magen;
 • økt kroppstemperatur;
 • overdreven svette (spesielt manifestert om natten);
 • hodepine, smerte i bein;
 • forstørrede lymfeknuter;
 • hudutslett;
 • svekkelse av immunitet, hyppig eksponering for infeksjoner.

Felles frihet

Det er forårsaket av mangel på vitaminer og mineraler. Mangel på stoffer som er nyttige for kroppen, fører til at blodkarillærene og karene blir unødvendig skjøre og utsatt for hyppige traumer. Dette provoserer subkutan blødning.

Nyresvikt

Feil funksjon av nyrene og hele urinsystemet kan utløse blodsykdom, føre til trombocytopeni (utilstrekkelig blodpropp).

medisin

Utseendet til blåmerker på beina uten blåmerker kan også bli innledet av inntak av medisiner: antidepressiva, steroider, smertestillende midler, antiinflammatorisk, anti-astmatisk.

lokalisering

Plasseringen av blåmerker avhenger av den underliggende årsaken som de er forårsaket av. Manifest sykdom kan ikke bare på nedre lemmer, men også i hele kroppen.

De fleste blåmerker vises på beina (hofter, kalver, ben, ankler) på grunn av åreknuter, problemer med fartøyene. De er ledsaget av generell tretthet, ødem, dannelsen av et subkutant vaskulært nettverk som er synlig for lumen.

Diagnose av hemorragisk vaskulitt bestemmer dannelsen av blåmerker i form av blodrøde flekker på albuer og knær, skinker, ansikt, fot, palmer. Små patologiske prikker kan fusjonere inn i en.

Bruise som oppstår på grunn av hemofili er plassert på forskjellige deler av kroppen. De kan forårsake deres forekomst, selv de minste blåmerker eller skader.

Erythremia (forhøyede blod erythrocytter) er preget av hematomer på underdelene, som er supplert med smerte i hjertet, arteriell hypertensjon, fysisk utmattelse.

Bruising hos kvinner etter fødsel

Ofte i damene i byggeperioden, vises blåmerker på beina. Den er forårsaket av åreknuter, som utvikler seg på grunn av det faktum at under graviditet blodkarene utsettes for økt trykk på dem belastningen øker, blir de tynne, mister sin styrke og elastisitet, er det en mangel sykdom, og hormonubalanse.

Å takle hematomer, anbefaler:

 • Påfør kaldt til problemstedet;
 • smør lesjonen med salve som inneholder vitamin K;
 • organisere riktig kosthold.

Klemmer under øynene

Bruising under øynene indikerer:

 • kroniske infeksjoner;
 • sykdommer i indre organer (nyre- og leverdysfunksjon, kardiovaskulære og respiratoriske systemer);
 • feil livsstil, dårlige vaner;
 • Langtidsarbeid på datamaskinen;
 • øye sykdommer;
 • mangel på ernæring, søvn og hvile.

For å etablere en pålitelig årsak til anomali, er det nødvendig med en fullstendig medisinsk undersøkelse.

Diagnose av årsakene til blåmerker på beina

Diagnosen er laget av:

 • blodprøver;
 • radiografi (hvis det er skader på lemmer);
 • ultralyd undersøkelse av blodkar;
 • visuell undersøkelse av lege.

I tillegg kan det være nødvendig å undersøke hele kroppen for påvisning av sykdommer i indre organer.

Metamorfose av blåmerker på bena

Tilstedeværelsen av hemoglobin i blodet forårsaker farging av hematomene i blått de første to dagene etter dannelsen. Etter hvert protein brytes ned til to bestanddeler - biliverdin og bilirubin, blir fargen for såret grønn (6-7 dag), og deretter får en gulaktig-brun farge (for 8-9 timer). Under normale omstendigheter forsvinner blæren helt etter to uker.

Hva slags behandling er nødvendig?

Behandling av sykdommen er også bestemt av årsakene til forekomsten.

Til hvem skal du vende?

Hvis på bena uten årsak vises blåmerker regelmessig eller med jevne mellomrom, som ikke er forbundet med mekanisk trauma, må du først søke hjelp fra en terapeut eller en vaskulær kirurg (phlebologist). Avhengig av resultatene av de utførte diagnosene, bestemmes et behandlingsregime. Det kan også være nødvendig å konsultere andre spesialister (endokrinolog, onkolog).

Behandling for beriberi

Når vitaminmangel er viktig for å fylle antall manglende vitaminer og mineraler. Deres mann kommer med mat. Derfor omfatter velvære tiltak endring av dietten, inkludert mat og mat som inneholder rutin, kalsium og kalium. Pasienten anbefales å spise:

 • fisk;
 • melk, ost, cottage cheese;
 • tørket frukt;
 • nøtter;
 • frukt (sitrusfrukter) og grønnsaker, urter, bær;
 • bokhvete groats.

Om nødvendig kan du bruke ekstra mineral- og vitaminkomplekser. Ta dem bare hvis legen foreskriver det.

Med hormonell svikt

Endringer i hormonell bakgrunn er mer sannsynlig å påvirke kvinner. Det er en patologi i perioder med menstruasjon, etter fødselen av et barn. Behandle et lignende problem kan være hvis du tar medisinen foreskrevet av legen din. Hvis uorden er forårsaket av å ta hormonelle legemidler, så stopp behandlingen med dem eller bytt ut med ikke-hormonelle legemidler som har en lignende medisinsk effekt.

Når kardiovaskulærsystemet forstyrres

Hvis patologier i arbeidet i hjertet og karene blir avslørt, brukes legemidler som brukes til å stabilisere funksjonen av sirkulasjonssystemet, til behandling. Legen er utnevnt til:

 • medisinering;
 • treningsbehandling.

Pasienten anbefales å følge en diett (spise grønnsaker og frukt, unntatt fett, stekt, krydret), gi opp røyking, alkoholmisbruk.

Symptomatisk behandling

Fjern raskt de blåmerker som har oppstått uten grunn, salver for ekstern aktuell applikasjon:

 • "Heparin";
 • "Troxevasin";
 • "Indovazin";
 • betyr basert på arnica.

Disse legemidlene kan ikke brukes til dårlig blodkoagulasjon.

Folk rettsmidler for blåmerker

Kjennetegnes ved høy virkningsgrad, blir det ofte brukt for å eliminere ubehagelige symptomer, men har en lokal effekt, uten innvirkning på det egentlige årsaken til sykdommen.

Med patologi anbefaler:

 • Påfør kålbladet på sårpunktet (den knuste vegetative massen, blandet med honning, alkohol eller vodka, har en helbredende effekt raskere);
 • lage en komprimering av revet poteter (en positiv effekt blir observert etter tre eller fire dager).

I tilfelle av blåmerke på knær eller andre benstasjoner, bør jod ikke behandles med et sted: dette vil øke blødningen.

Hvordan forhindre utseendet på blåmerker på bena?

For å beskytte deg selv og forhindre dannelse av subkutane hematomer, gi råd om:

 • Styrk kroppen med vitaminer, spis sunn og sunn mat: kostholdet må inkludere aprikoser, sitrusfrukter, gulrøtter, kiwi.
 • Øv kontrastdusjer eller bad: prosedyrene styrker veggene til fartøyene, gjør dem mer holdbare og elastiske.
 • Bruk salver med vitamin K.
 • Bruk medisiner "Bromelain" (splittet protein), "Arnica" (forhindrer utseendet på blåmerker).

Alle medisiner bør kun tas som foreskrevet av legen.

 • Å lede en sunn livsstil.
 • Gjør sport, utfør daglig et sett med fysiske øvelser, fordel jevnt fordelt på lemmer.

Komplikasjoner av blåmerker på bena

Ved ubrukt og vedvarende forekomst av blåmerker på bena, bør du alltid konsultere en spesialist. Ellers er uregelmessigheten fulle av dannelsen av en voluminøs tett kjegle under huden, noe som skyldes intensiv og langvarig utslipp av blod fra det skadede karet.

Bruising på bena er ikke en uavhengig sykdom. Ofte er de et alarmerende signal om at kroppen ikke er i orden, og det krever økt oppmerksomhet mot seg selv. Tidlig bruk av kvalifisert hjelp vil bidra til å eliminere kilden til sykdommen og lindre de ubehagelige manifestasjonene i lang tid.

Bruises på bena uten grunn i kvinner, hvordan å behandle?

Hos noen kvinner er huden utsatt for å blåse på den uten noen åpenbar årsak. Hvis et slikt problem har oppstått, betyr det at skjulte helseproblemer bidrar til det, som må diagnostiseres og behandles.

Hovedårsakene til blåmerker på huden

Hvis en kvinne har lagt merke til at hun har blåmerker på beina uten grunn, bør hun finne ut hva som forårsaker deres forekomst. Et blåmerke i det medisinske språket er et hematom, det vil si en akkumulering av blod i et skadet hudområde. I de vanlige menneskene kalles blåmerke for en blåmerke for sin karakteristiske blå-violette farge. Denne fargen vises når blodet kommer fra fartøyet i lagene av epidermis.

Årsakene til blåmerker kan være:

 • mekaniske effekter på huden og blodkarene;
 • interne prosesser i kroppen.

Interne prosesser som ødelegger veggene i blodårene forårsaker blåmerker. Dette vanlige problemet gjelder spesielt for kvinner. Legene kaller hovedårsakene til ødeleggelsen av veggene i blodårene:

 1. Mangelen på vitaminer av kalsium og kalium i kroppen.
 2. Alderrelaterte endringer som fører til svekkelse av vaskulært vev.
 3. Mangel på andre mikroelementer, som fører til tynning av fartøyene. Slike elementer inkluderer: selen, kobolt, sink, rutin.
 4. Bruk av spesielle medisiner for å fortynne blod.
 5. Hemofili, en sykdom hvor blodet krøller seg dårlig og trenger inn i veggene i blodårene og huden.
 6. Bruk av spesielle medisiner som fortynner blod.
 7. Sykdommer i andre organer i kroppen, som fører til dårlig blodkoagulasjon.
 8. Bruk av medisiner foreskrevet for ulike sykdommer, en av de farlige konsekvensene av dette kan tynne veggene i blodårene.

Når det ikke er noen årsakssykdom på kroppen, er det viktig å passere diagnosen av årsakene i tide, da dette kan være et signal for utseendet av en alvorlig sykdom.

Sykdommer som forårsaker blåmerker

Hvis blåmerker hos kvinner vises uten mekaniske årsaker, kan det være et signal fra kroppen om tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom. Slike sykdommer inkluderer:

 • forstyrrelser i det endokrine systemet;
 • problemer med hjerte og blodårer;
 • åreknuter, som fremkaller flere dannelser av hematomer;
 • brudd på blodplater i blodet;
 • problemer med nyre og urologi;

Det skjer ofte at under behandling av en sykdom foreskrives slike sterke legemidler som kan påvirke andre organers arbeid negativt.

Hyppige studier har bekreftet at ved bruk av et antiinflammatorisk stoff som heter ibuprofen, har mange blåmerker på kroppen.

Det er mange andre legemidler, etter påføring av hvilke, kan en av de negative konsekvensene være ødeleggelsen av veggene i blodårene eller liquefaction. Hvis, etter å ha tatt visse medisiner, en kvinne la merke til blåmerker på kroppen, er det nødvendig å slutte å bruke den.

Diagnose av sykdommer der blåmerker oppstår

Tidlig diagnose av årsakene til blåmerker på kroppen vil føre til at behandling vil bli foreskrevet og vil bli kvitt problemet på kort tid. For å bestemme årsaken utføres en blodprøve for:

 • plater;
 • beriberi;
 • koagulering;
 • leukocytter;
 • hormonell sammensetning.

Med en omfattende analyse av blodsammensetningen kan du få en klar ide om bruddene i kroppen.

Så et forhøyet nivå av leukocytter er et tegn på inflammatoriske prosesser. Følgelig er det videre nødvendig å identifisere stedet eller organet som har gjennomgått betennelse. Det forstyrrede nivået av blodplater rapporterer et brudd på blodsammensetningen, og mulig utseende av trombose.

Mangelen på den nødvendige mengden vitaminer og folding av blod forklarer forverringen av strukturen av karenees vegger. Hvis blodet er for tykt, er det mulig å stagnere, noe som fører til brudd på veggene.

Hormonale lidelser hos kvinner påvirker direkte utseendet på blåmerker på kroppen.

Etter å ha bestemt den sanne årsaken til dette problemet, er det viktig å starte behandlingen i tide. Ved å plukke opp komplekse tiltak for å bekjempe sykdommen, kan du raskt returnere huden din til det perfekte utseendet.

Bruises på ulike deler av kroppen

Når du studerer årsakene til dannelsen av blåmerker på kroppen, kan du se at i forskjellige mennesker er de for det meste på samme steder. Basert på deres plassering kan du identifisere hovedgrunnene til utseendet deres på et bestemt sted.

Tabell 1. Hovedårsakene til blåmerker i enkelte deler av kroppen:

Hvis blåmerker er typiske for et bestemt sted i kroppen, er det viktig å være oppmerksom på mulige årsaker og gjøre en grundig blodprøve for å identifisere spesielle årsaker til blåmerker.

Bruising hos kvinner etter fødsel

Graviditet er en fantastisk periode, men samtidig veldig vanskelig for en kvinnes kropp. Mange kvinner etter fødsel legger merke til dannelse av blåmerker på kroppene sine på forskjellige steder. Hovedårsakene til blåmerker etter graviditet:

 • åreknuter
 • beriberi;
 • svikt av hormonell bakgrunn;
 • reduksjon i hemoglobinnivå i blodet;
 • tar medisiner som påvirker blodfortynning.

Under graviditeten akkumulerer mors kropp alle nyttige stoffer og overfører dem til babyen. Som et resultat, mister en kvinne vitaminer som er nødvendige for kroppen sin, og på grunn av dette oppstår det alvorlige endringer. Veggene i blodkanaler tynner ut, selve blodet blir tykkere og mer immobile.

I løpet av denne perioden endres blodsirkulasjonen og for å forbedre den, utpeker mange midler til fortynning av blod.

Fartøy tåler ikke tung belastning, og blåmerker oppstår. Spesielt utsatt for de kroppsdelene som er mest stresset. Gravide kvinner har ben og mage. Huden på magen er sterkt strukket, noe som fører til at kapillærene blir mer sprø. Veggene på fartøyene tynner ut.

Åreknuter forekommer hos nesten halvparten av gravide kvinner. Dette skyldes det faktum at på grunn av behovet for å gi uterus med blod, er blodstrømmen i nedre lemmer begrenset. Arterielt blod stagnerer under, noe som resulterer i noe stagnasjon av venøst ​​blod. Tynne kar burst og danner et tynt blått nett på huden. Ved stagnasjon i store årer svulmer kanalen, og de skiller seg ut i fremtredende form i form av kegler på huden.

Også etter fødselen endres kvinnens hormonelle bakgrunn. Det er en naturlig naturlig prosess, men noen ganger er det feil når nivået av et bestemt hormon ikke er normalt. Som en konsekvens kan det føre til blærenes utseende.

Klemmer under øynene

På kvinners ansikt er huden tynn og kapillærene ligger nært. I noen mennesker er små fartøy under øynene konstant synlige gjennom hele livet. Dette skyldes det faktum at fartøyene er skjøre. Noen mennesker har en medfødt funksjon. Men i de fleste tilfeller fører følgende årsaker til blåmerker:

 • usunn livsstil;
 • alkohol og røyking;
 • jobbe på datamaskinen;
 • nyresykdom;
 • hjerte og karsykdommer;
 • øye sykdommer.

Dannelsen av blåmerker under øynene er svært påvirket av utøvelsen av usunn livsstil, dårlige vaner, stress og søvnmangel. Røyking og bruk av alkohol er spesielt skadelige. Røyking sigaretter fører til en innsnevring av blodårene. Små kapillærer i ansiktet er tette og karakteristiske blåmerker vises. Alkohol påvirker kapillærens skjøthet. Med overdreven bruk begynner fartøyene å briste og danner blåmerker under øynene.

I tilfelle av stressende livsstil, lang arbeid på datamaskinen, søvnmangel, øker blodstrømmen til ansiktet. Økte stressbeholdere kan ikke stå, noe som fører til dannelse av blå hud under øynene.

Med alder har mange kvinner også verre blodsirkulasjon og vaskulær sårbarhet.

Også sykdommer i ulike organer er en følge av aldersrelaterte forandringer i ansiktet. Når hjertet er ødelagt, fører blodstasis til hematomer. Spesielt påvirket er slike nyresykdommer som pyelonefrit.

Derfor er det viktig å overvåke helsen din, og i tide for å gi deg legehjelp. Behandling av sykdommen på et tidlig stadium vil hjelpe kroppen til å håndtere det raskere.

Behandling av blåmerker

Behandling av den resulterende blåsten kan utføres hjemme og med deltakelse av leger. Det er viktig å vite under hvilke omstendigheter det er nødvendig å konsultere en lege:

 1. når blæren har en stor diameter, større enn 15 cm;
 2. hvis den er dannet på stedet av et viktig livsorgan;
 3. hvis det er merkbar hevelse i hematom og det er mulig at pus dannet i den.

I andre tilfeller er selve blæren ikke farlig, og den kan ikke behandles. Men for rask gjenoppretting av huden anbefales det å bruke aktuelle midler som forbedrer karbidens elastisitet og har en anti-inflammatorisk effekt.

Men den viktigste behandlingen for selve årsaken til blåmerker på kroppen, så etter at den er identifisert, er det viktig å starte behandlingen.

Behandling av blåmerker med beriberi

Avitaminose kan forekomme hos enhver person. Oftest er han utsatt for barn og kvinner etter fødselen. Replenish de nødvendige stoffene vil bidra til å legge til daglig diett av sunne grønnsaker, frukt, bær, kjøtt.

Utseendet på blåmerker på huden skyldes hovedsakelig mangel på kalsium, kalium og rutine. Det er visse matvarer som må inkluderes i dietten. Av disse produktene vil kroppen motta nyttige stoffer i ønsket volum.

Tabell 2. Vitamininnhold i produkter:

Klemmer på bena uten grunn

En rolig sommerkveld, når alt arbeidet er ferdig, blir ektemenn og barn matet, og du kan til slutt slappe av, på benken på lekeplassen satt en flokk med mødre og bestemødre som ser på den munterte opptaket av sine avkom. Som vanlig i slike tilfeller er ekstra et rolig samtal om barna, om ektemennene, om økonomien og lands suksessene. Og til slutt ble temaet for mote av den nåværende sesongen hevet. En av mødrene spurte sin kunnskapsrike kjæreste: "Tan, og hva har du på deg i buksene? Alt i skjørt av korte sjaler, og de har det på vogue i sommer, hva har du plutselig, skam eller noe? "De brøt alle i latter, og, ler, så på Tatiana, som bare smilte trist. "Tan, hvorfor er du?" "Ja, jeg har noen problemer med beina mine, jenter. For ingen grunn oppstod ingen flekker på føttene, som blåmerker, men jeg slo ikke noe sted. De vil gå litt, de vil passere, men du ser, neste er det et nytt sted. Hva slags mini skjørt har jeg nå? "Og dette er den typen angrep som kvinner ofte besøker. Og, som i alder, og relativt ung. La oss prøve og vi forstår dette problemet og forstå hvorfor det er åpenbare grunner at blåmerker plutselig ser ut på våre føtter og ikke passerer lenge, hva de forteller oss og hvordan de skal håndtere denne ulykken.

Årsaker til blåmerker på beina

Et blåmerke på kneet eller ankelen etter et slag eller en plagsom bevegelse er en vanlig ting. Du setter noe kaldt, det vil passere om et par dager og vises ikke lenger. Men når du går forsiktig og ikke slår hvor som helst, og blåmerker på bena dine vises av seg selv, må du være våken og tenke på årsaken til deres forekomst. Det kan ligge dypt i kroppens tarm og venter på en mulighet til å komme seg ut i form av en slags sykdom. Så vi vil ikke gi fienden en slik mulighet, men på forhånd vil vi finne ut hvorfor flekker som ligner på blåmerker, vises på føttene uten tilsynelatende grunn.

Årsak 1. Hypovitaminose

Hvis plutselig blåmerker begynner å dukke opp på beina og på hele kroppen uten tilsynelatende grunn, bør du først og fremst tenke på mangelen på vitaminer i blod og kar C, K og P. Som du vet, styrker vitamin C de vaskulære veggene. Med sin mangel løsner de seg, på grunn av hvilket blodet delvis kan sive under huden og skape blåmerker. K-vitamin er ansvarlig for blodpropp. Hvis det ikke er nok i kroppen, utvikler en tendens til blødning, både ekstern og intern. Det er derfor blæren som er dannet på beinet, varer ikke lenge. Og vitamin P forhindrer dannelsen av vaskulære plakk, som forstyrrer normal strøm.

Årsak 2. Genetiske sykdommer i blodet

Disse inkluderer trombocytopeni og hemofili og von Willebrands sykdom (BV). Hovedsymptomet på alle disse sykdommene er tendensen til blødning på grunn av mangel på blodplater, blodceller som dekker eventuelle sår og skader.

Årsak 3. Mangel på kalsium, selen og kobolt

Disse mikronæringsstoffer, som vitaminer, holder blodårene i riktig stand, noe som gir dem den nødvendige elastisitet og styrke. Med deres mangel på konstante "kausløse" blåmerker på føttene - er det ikke så sjeldent.

Årsak 4. Sykdommer i leveren

Ulike alvorlige leversykdommer, hepatitt, cirrhosis og lignende, kan også være en alvorlig årsak til blåmerker på bena og hele kroppen. Tross alt er leveren, i tillegg til rensefunksjonen, også ansvarlig for blodproppen. Så, en funksjonsfeil i hennes arbeid kan godt føre til interne og subkutane blødninger og hematomer.

Behandling av permanente blåmerker på bena

Hva skal man gjøre hvis blæren på beina blir dannet uten tilsynelatende grunn og ikke overgår i lang tid? Først, kontakt legen og finn ut årsaken. For det andre, å behandle sykdommene som var synderen av disse svært blåmerker. Det medisinske komplekset vil bli utnevnt av en spesialist. Du, fra din side, må oppfylle alle sine anbefalinger, samt spise mer grønnsaker og frukt for å få vitaminer og mikronæringsstoffer, ikke glem å gå i frisk luft, observere regimet for arbeid og hvile. I et ord, ta vare på helsen din til det maksimale, og resultatene vil ikke vare lenge før du kommer.

"Bruises uten grunn på føttene hos kvinner: hvorfor vises og hva skal de gjøre?"

7 kommentarer

Det er uklart hvorfor blåmerker på beina kan forstyrre kvinner i alle aldre. I fravær av støt eller skade på en kvinne nøler med å høre i adresse beskyldninger om klossethet, så prøver å skjule mørke ringer under bukser eller lange skjørt, men det er ikke bare et estetisk ubehag. Bruising på kvinners ben, spesielt mange eller som vises med misunnelsesverdig regelmessighet, kan tyde på helseproblemer.

Bruise: hva skjer?

Et blåmerke (blåmerke) er et eksternt resultat av skade på blodårene som ligger nær overflaten av huden. Blod, fanget i de subkutane lagene, manifesterer en lilla flekk. Snarere raskt begynner røde blodlegemer å bryte ned, og blæren får en cyanotisk nyanse.

Innen en uke begynner hematom å "blomstre": fra periferien skifter skyggen til grønn og gulaktig. Men hvis du svømmer med en slik "blomstrende" blåmerke, så vil hematom igjen bli lilla-cyanotisk. Bruken er som regel smertefri, bare ved storskala subkutan blødning er det en ubetydelig kondens under huden.

Vanligvis går hematomer gjennom et maksimum om et par uker. Men denne prosessen kan akselereres hvis du følger visse anbefalinger.

Tynn lys hud er en "magnet" for blåmerker

Hvorfor har jeg blåmerker?

I de fleste tilfeller vises blåmerker på grunn av blåmerker. Spesielt klager ofte på utseendet på blåmerker på huden av en kvinne med lett tynn hud. Kapillærene ligger svært nær hudens overflate, og veggene deres er svært skjøre.

Selv en liten effekt på den delikate huden kan føre til en blå patch på beinet:

 • trykke på fingeren, riper på huden;
 • Ønsket om å sole seg - lenge i solen;
 • bor i badstue / bad, kontrastdusj;
 • anti-cellulitt massasje, feil utført sukker eller voks depilation.

Viktig! Eiere av delikat hud med hyppig blåmerker bør utelukkes fra couperose. Genetisk bestemt, økt skjøthet av små fartøy er en defekt i huden, som er meningsløst å maskere med kosmetiske midler. Kuperoz på beina blir behandlet av vaskulære kirurger og benytter seg av mini-traumatiske moderne teknikker.

Bruises på beina uten grunn: Et tegn på unormalitet i kroppen

Ofte utseendet på blåmerker på beina uten årsak skyldes en liten avvik i helsen til en kvinne, som noen ganger kan utvikle seg til en sykdom.

Det vaskulære systemet reagerer først på organismens aldring. På grunn av den fysiologiske nedgangen i vaskulærets elastisitet, forekommer blåmerker ofte hos eldre. Men deres hyppige forekomst kan ikke forklares bare ved aldring: mest sannsynlig oppsto en kvinne i alderen alvorlige helseproblemer.

Vitality tilsvarer elasticiteten til vaskemuren. A, C, K og P. Deres mangel, spesielt ofte i vinter-vårperioden, fører til et urimelig utseende av små subkutane blødninger på beina. Bruising på føttene indikerer ofte mangel på kalsium, selen og kobolt. Underernæring og stive dietter fremkaller dannelsen av små hematomer.

 • Virusinfeksjoner: influensa, ARVI

Virusinfeksjoner øker permeabiliteten av blodkarene betydelig. Derfor, på sykdommens høyde og videre i gjenopprettingsperioden, klager kvinner ofte på neseblod, og småblødninger opptrer på bena og andre deler av kroppen selv med minimal kompresjon av huden.

Bruising på armer og ben uten grunn er ofte funnet hos gravide og er forbundet med økt stress på underdelene og mangel på vitaminer. Den samme tilstanden kan observeres av kvinner i overgangsalderen: En reduksjon i nivået av kjønnshormoner påvirker styrken på fartøyene negativt.

Å blåse på bena kan føre til ikke bare mottak av preparatene som fortynner et blod (Trombo ACC, Heparin, etc.). Favoritt av mange damer rette mot hodepine - Ibuprofen (Mig-400) - øker også skjøtheten i kapillærene. Provocateur hematomas kan forlenges eller ukontrollert inntak av andre ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (diklofenak, naproksen, Ketanov), kortikosteroider, antidepresjonsmidler og noen anti-astmatiske midler. I dette tilfellet vises hematomer vanligvis over hele kroppen og kan nå betydelige dimensjoner.

Hematomer på bena - et symptom på en alvorlig sykdom

Vanlige blødninger på bena hos kvinner indikerer noen ganger intern patologi. Årsaken ligger kanskje ikke bare i et organs forstyrrede arbeid, men også i en genetisk "arv".

Åreknuter er den vanligste årsaken til blå flekker på beina. Kvinnen observerer økt tretthet av beina (med lang stående i stående / sittende stilling, intensivert om kvelden), ødem og vaskulære stjerner.

 • Hemorragisk diatese

En hel gruppe ervervet eller genetisk bestemte sykdommer, preget av blærenes utseende. En særegen egenskap - blødninger er tilstede ikke bare på huden, men også på slimhinner, i indre organer. Med hemorragisk vaskulitt er blåmerker ofte symmetriske.

En av de alvorligste årsakene til blåmerker er en blodpatologi forårsaket av en reduksjon / økning i antall blodplater eller deres manglende evne til å utføre sine funksjoner. Slike sykdommer inkluderer trombocytopeni (trombocytopenisk purpura, DVS-syndrom, lupus erythematosus), hemofili, leukemi, von Willebrands sykdom.

Samtidig vises hematomer plutselig, og pasienten har en dårlig regenerativ kapasitet (dårlig helbrede selv slitasje). Sykdommer er fulle av omfattende blødninger: Et lite sår kan føre til omfattende blodtap og død. Gravide kvinner kan ha abort eller intrauterin føtal død.

Viktig! Hemophilia påvirkes kun av gutter, og den genetiske faktoren overføres gjennom kvinnelinjen. Jo tidligere sykdommen og blåmerken manifesterte uten grunn, jo mindre er sjansen for et langt liv for barnet.

 • Patologi av indre organer

Elasticiteten til blodkar reduseres kraftig i alvorlige leversykdommer (skrumplever, hepatitt), nyre. Noen ganger forekommer små blåmerker på beina uten grunn i hypertensive pasienter og pasienter med kronisk tonsillitt. I dette tilfellet vil kvinnen påpeke blødninger i hele kroppen og de karakteristiske symptomene som vil hjelpe til i differensialdiagnosen av patologi.

Inflammasjon av meninges forårsaket av meningokokkinfeksjon (skal skille seg fra ikke-smittsom meningitt) ledsages av meningokokker og sjokk. Infeksjonen i blodet forårsaker utseende av blå flekker på kroppen og lemmer, en kritisk temperaturstigning og en rekke hjerne symptomer (stive nakke muskler, etc.).

Inkubasjonsperioden er 1 dag, og symptomatologien utvikler seg raskt. Hvis det er mistanke om smittsom meningitt, er akutt sykehusinnleggelse og intensivbehandling obligatorisk.

Hvordan behandle blåmerker på bena?

Uansett hvilke blåmerker dukket opp på beina - uten slag eller på grunn av et blåmerke - anbefales følgende manipulasjoner:

 • Ben med en lilla blåse bør økes høyere for å redusere blodstrømmen i karet.
 • I tilfelle av stor blødning, skal benet forbindes, kompresjonen vil stoppe utslipp av blod fra den skadede beholderen og veksten av blæren.
 • Påføring av en blære med is eller en konvensjonell flaske fra kjøleskapet vil begrense blodkarene.
 • Med storskala subkutan blødning eller flere blåmerker, må du slutte å ta blodtynnende medisiner - Aspirin, etc.

Viktig! Disse tiltakene er kun effektive de første timene etter utseendet av et hematom og forhindrer bare en økning i blødningen. Vanlig blåmerker krever lege og full undersøkelse.

For å bli kvitt blåmerker, kan du gjøre lokal behandling. Enn å rengjøre blåmerker på ben eller føtter:

 • Oppvarming komprimerer Hypericum buljong supplert med lavendelolje / rosmarin, alkoholkompresser - varme påføres fra 2 dager etter inntreden av blødning, og bare i fravær av alvorlige sykdom;
 • Bruk 2-3 ganger om dagen med salver av troxevasin, lyoton, blåmerke, den beste "anti-sun" gel-redningsmannen (bruk idrettsutøvere);
 • Komprimerer med en spasmodisk - blåser forsvinner om noen dager, men da er det en liten brennende og flakket av huden, salve med en svamp har mindre effektivitet;
 • Jodgitter - akselererer resorpsjon av hematom og forhindrer dens suppurasjon.

I et ønske om å raskt slippe av med cyanotiske blåmerker på bena, bruker kvinner ofte flere metoder samtidig. Imidlertid er denne tilnærmingen fulle av hudirritasjon og allergier.

Når skal jeg se en lege?

Å bli kvitt en blåmerke, hvis utseendet er knyttet til brudd på kvinnens kropp, garanterer ikke utseendet på nye blødninger på bena. Medisinsk konsultasjon er obligatorisk i følgende tilfeller:

 • Hematomer og utseendet av alvorlige symptomer (høy feber, smerte, etc.);
 • Vanlig utseende av blåmerker;
 • Utseende av en blåmerke med videre dannelse av nye blødninger på huden;
 • Formasjon av komprimering i blærenes område, økning i lokal temperatur (varm hud) og generelt opp til 37,2 ° C indikerer en suppurasjon av hematom.

Les Mer Om Fartøyene