En detaljert gjennomgang av supraventrikulær takykardi: årsaker, behandling, prognose

Fra denne artikkelen vil du lære: hvordan utvikler supraventrikulær takykardi, årsakene og risikofaktorene. Hvordan dette angrepet utvikler seg, hvilke symptomer er typiske for ham. Narkotikabehandling og andre metoder for behandling av takykardi, en prognose for gjenoppretting.

Supraventrikulær eller supraventrikulær takykardi kalt korte eller lange anfall hjertebank (over 120 slag per minutt) hvor en elektrisk puls "pacemaker hjerteslag", sirkulerer i en liten atrial området (ligger ovenfor ventriklene - derav navnet på en slik patologi).

Vurder den patologiske prosessen litt mer. I et sunt hjerte styres hjertefrekvensen av pacemakeren (sinusnoden) plassert i høyre atrium. Det genererer elektriske impulser som gradvis sprer seg gjennom myokardiet. Antallet slag eller kuttfrekvensen i dette tilfellet er fra 55 til 80 slag per minutt.

Av forskjellige grunner (iskemisk hjertesykdom, valvulær sykdom, medfødt) under bevegelse av den elektriske puls hindringene, griper den med den normale gjennomføring av myokardiale områder puls sirkulerer fra herden med nedsatt ledningsevne til sinusknuten i et lite område av atriemyokard. Dette provoserer forekomsten av angrep med økt hjertefrekvens (fra 120 slag per minutt).

Ledende system med et sunt hjerte Impulse med supraventrikulær takykardi

Med denne typen arytmi er kilden til den patologiske impulsen og fokiene med forstyrret ledning plassert i atria, slik at takykardien kalles supraventrikulær eller supraventrikulær. En annen lignende type forstyrrelse av hjertefrekvens og økt frekvens av sammentrekninger kalles ventrikulær takykardi. I dette tilfellet er foci med ledningsforstyrrelser lokalisert i hjertets ventrikler.

Impuls med ventrikulær takykardi

Med en liten frekvens på anfall av supraventrikulære rytme (atrial) takykardi er ikke farlig, har de ikke har utpregede symptomer, ikke komplisert av sirkulatoriske forstyrrelser, hjerteinfarkt mellom normal drift.

Farlig atrial tachycardia blir, hvis det er tilstedeværelsen av alvorlige, organiske lesjoner (Cardiosclerosis) og hjertesykdom (koronar hjertesykdom, forkortet CHD), det styrker symptomer på hjertefeil, sirkulatoriske forstyrrelser, kompliserer løpet av den underliggende sykdommen (80%). Prognosen avhenger av alvorlighetsgraden av den underliggende sykdommen.

Atriell takykardi, ikke komplisert av endringer i myokardiet og alvorlige hjertesykdommer, er fullstendig herdet av radiofrekvensablation (i 95%). I andre tilfeller elimineres anfall effektivt med medisiner, vagalmetoder, elektrisk stimulering. Dette forbedrer og stabiliserer pasientens tilstand sterkt.

Pasienter med supraventrikulær takykardi observeres og behandles av en kardiolog.

Frekvens av paroksysmale takykardier

Årsaker til patologi

Atriell takykardi utvikler seg ofte mot bakgrunnen av følgende sykdommer og patologier:

 • kjøpte og medfødte hjertefeil
 • hjerteinfarkt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • mitral ventil prolapse;
 • myokarditt (betennelse i myokardiet);
 • patologi av intrauterin dannelse av hjertet (Wolff-Parkinson-White syndrom);
 • alvorlig form eller kronisk anemi
 • neurokirkulatorisk og vegetativ-vaskulær dystoni;
 • hypertyreose;
 • feokromocytom (hormonell adrenal tumor);
 • kronisk lungesvikt.

Hos 4% av pasientene er det umulig å fastslå årsaken til anfall av anfall. En slik takykardi anses å være idiopatisk (oppstår uten åpenbare årsaker).

Risikofaktorer

Det er en liste over risikofaktorer mot hvilke patologien vises oftere:

 1. Alder (hos barn, ungdom og etter 45 år).
 2. Sex (hos kvinner diagnostisert 2 ganger oftere enn menn).
 3. Narkotikaforgiftning (hjerteglykosider).
 4. Metabolske sykdommer (forhøyet kolesterol).
 5. Overdreven fysisk aktivitet.
 6. Nervøs stress.
 7. Klimaks.
 8. Fedme.
 9. Røyking.
 10. Misbruk av kaffe, sterk svart te, energi cocktails, alkohol.

Derfor omfatter en omfattende korrigering av patologi eliminering av alle mulige risikofaktorer.

Hvordan angrepet utvikler seg

Nadzheludochkovaya takykardi utvikler seg plutselig (paroksysmalt angrep):

 • økt frekvensen av hjerteslag kraftig fra 120 til 250 slag per minutt;
 • i dette øyeblikk kan pasienten føle en prikk, et trykk, et stopp eller en "revolusjon" av hjertet;
 • Jo oftere rytmen, jo mer uttalt de medfølgende symptomene;
 • Angrep kan være kortsiktig (opptil 40 sekunder) eller langvarig (opptil flere timer). Ved kronisk supraventrikulær takykardi forsinkes de i lange perioder (flere dager) eller vedvarer;
 • paroksysmer kan gjentas fullys, ofte og med korte intervaller eller sjelden enkelt anfall
 • Fra begynnelsen til slutten forblir en jevn rytme av hjertet;
 • Omtrent 20% av angrepene avsluttes plutselig og alene.

Hvis patologien har oppstått mot bakgrunnen av alvorlig hjertesykdom, er resultatet av angrepet vanskelig å forutsi. I andre tilfeller klarer pasienten å stoppe (eliminere) takykardi uavhengig før ankomst av "Førstehjelp".

symptomer

Hvis pulsen er liten (ikke mer enn 140 slag per minutt), oppstår supraventrikulær takykardi nesten uten symptomer, ikke komplisere livet mellom angrep, men reduserer sin kvalitet under angrepet. Når formen ikke er komplisert av kardial sykdom, pasienten bør unngå for stor fysisk anstrengelse, som de er i stand til å fremkalle et angrep.

Den milde form av supraventrikulær takykardi (med nedsatt frekvens av rytme) manifesteres av svak svimmelhet, mindre forstyrrelser i hjertearbeidet, en generell svakhet som raskt går etter et angrep.

Når atriell takykardi oppstår mot en bakgrunn av alvorlig hjertesykdom, øker det symptomene på hjertesvikt og forverrer pasientens livskvalitet sterkt. Enhver fysisk aktivitet, den enkleste hverdagen kan forårsake hjertebank, kortpustethet, svakhet, svimmelhet.

De viktigste symptomene som oppstår under et angrep:

 • økt hjertefrekvens;
 • svakhet;
 • kortpustethet;
 • svimmelhet;
 • frysninger;
 • svette;
 • skjelving i lemmer;
 • blep eller rødhet i huden;
 • poser.

Noen ganger er det et sterkt fall i blodtrykk, smerte bak brystbenet, pasienten kan miste bevisstheten.

På grunn av hjertefeil eller hjerteinfarkt øker sannsynligheten for arytmogent sjokk (ekstrem manifestasjon av avvik i hjerteutgang).

Metoder for behandling

Ukomplisert atriell takykardi er fullstendig herdet av radiofrekvensablation (95%).

Imidlertid forekommer det i de fleste tilfeller (80%) på grunn av alvorlige hjertesykdommer og åpenbare irreversible endringer i myokardiet (kardiosklerose), kan en slik takykardi ikke helbredes helt. Ved hjelp av et kompleks med medisiner og andre legemidler er det mulig å stabilisere tilstanden, redusere antallet anfall betydelig, og forbedre pasientens livskvalitet.

Det er 4 grupper med metoder for eliminering og behandling av denne takykardien:

 1. Vagus-mottakelser.
 2. Narkotika terapi.
 3. Elektropulsterapi.
 4. Kirurgiske korreksjonsmetoder (kateterablation).

1. Vagal teknikker

Ukompliserte former for takykardi elimineres ved hjelp av vagalteknikker eller av prøver (fysiske tiltak som har til hensikt å undertrykke aktiviteten til hjerterytmen, øker vagusnervens tone):

 • Massasje av karoten sone eller sinus (Cermak-Goering test). Pasienten skal legges på en flat overflate, vippe litt på hodet. Finn karotid bihuler (hold en imaginær tverrlinje langs nakken i nivået av strupehodet). Det er fornuftig å trykke tommelen på hendene i 10 sekunder på området av karoten sinus først til høyre og deretter til venstre for strupehodet (ved vinkelen på underkjeven). Massasje fortsetter til resultatet vises (supraventrikulær takykardi fades, hjertefrekvensreduksjon), vanligvis 5-10 minutter.
 • Forsinket puste (Valsalva test). Sitter eller stående, pasienten trenger å trekke dypt inn i luften, stikker ut sin mage. Puste i noen sekunder, mens du spenner over membranen. Luften utåndes av en sterk strøm, gjennom komprimerte lepper. Øv gjenta flere ganger (5-10).
 • Trykk på øyehullene (mottak av Ashner). Pasient å ligge på en flat overflate. Trykk forsiktig de lukkede øynene med tommelen på begge hender i 10 sekunder. Under øvelsen øker trykket på øyebollene, og svekkes deretter. Gjenta flere ganger (5-6).
 • Kald eksponering. Dyp ansiktet i en beholder med kaldt vann i 10 sekunder, skriv før det luftes inn i lungene, som før du hopper i vannet. Gjenta dykket 5-6 ganger. Eller drikk en langsom sip av et glass kaldt vann.
 • En emetisk refleks. Provoke en oppkastende refleks, trykke fingrene på roten av tungen (metoden brukes best på tom mage).

Resultatet skal være en reduksjon i hjertefrekvensen.

Vagal metoder for eliminering av et angrep er kontraindisert til personer med aterosklerotiske lesjoner av blodårer, fordi de kan provosere et blodpropp.

2. Drogbehandling

Når det er nødvendig å behandle pasienter med supraventrikulær takykardi med medisiner eller andre metoder:

Hvordan ta medisiner ved behandling av supraventrikulær takykardi

Nadzheludochkovaya takykardi er et raskt hjertebank, angrep som begynner i hjertets øvre deler, nemlig, eller i den atrioventrikulære knuten eller i en av atriene. Denne form for arytmi er oftere observert i barndommen, og i noen tilfeller er familiær grunnet genetisk sykdom. De viktigste risikofaktorene som fremkaller et angrep av denne sykdommen, er fysisk aktivitet, bruk av koffein og alkohol. I noen tilfeller kan årsaken til et angrep være lavt blodtrykk.

Hver sammentrekning initieres i det sunn hjertet av en elektrisk impuls som kommer fra sinus-atrialenoden, som er sjåføren til hjertets rytme, plassert i et av hjertets overkamre - i det høyre atrium. Deretter går den elektriske impulsen til neste knutepunkt som sender den til ventriklene. Med supraventrikulære former for takykardi, er kardiale sammentrekninger av sinus-atrialenoden ikke fullt kontrollert av forskjellige årsaker.

Lavt blodtrykk og takykardi

Ved å redusere blodtrykket kroppen forsøker å kompensere for fremkommer som et resultat av denne reduksjon i intensitet av blodstrømmen til organer og vev hjertebank, imidlertid under redusert trykk, arterielle takykardi er svært vanlig.

Det er også et omvendt forhold, et langvarig angrep av takykardi er i stand til å senke blodtrykket til et nivå som i noen tilfeller utgjør en trussel mot pasientens liv.

Viktig: hjerteinfarkt og hjerneslag - årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden!

Hypertensjon og trykksving forårsaket av det - i 89% av tilfellene blir pasienten drept med hjerteinfarkt eller hjerneslag! To tredjedeler av pasientene dør i de første 5 årene av sykdom!

symptomer

Det hyppigste subjektive symptomet er følelsen av en syk person med et raskt eller raskt hjerterytme. Men hvis noen mennesker regelmessig kan føle seg selv sammenhenger av en normal rytme, kan det hende at selv alvorlige rytmeforstyrrelser ikke blir følt.

Symptomer på takykardi inkluderer svimmelhet, smerte i brystet eller nakken, kortpustethet.

Klinisk bilde

I løpet av et angrep av takykardi klinisk bilde i hvert tilfelle har sine egne særtrekk, som er avhengig av en rekke faktorer: nærvær eller fravær av organisk hjertesykdom, lokalisering av pacemakeren, den kontraktile tilstand av myokard, koronar blodstrøm, beslag varighet og hjertefrekvens. Vanligvis jo høyere hjertefrekvens, jo mer uttalt det kliniske bildet.

Anfallet av supraventrikulær takykardi kan vare flere timer, mens hjertefrekvensen pr. Minutt kan nå 180, og noen ganger mer. Ved langvarige angrep, vises tegn på å utvikle kardiovaskulær insuffisiens, spesielt inspirerende dyspné, ødem og akrocyanose, ofte mer eller mindre uttalt.

Fysisk undersøkelse

Ved hjelp av auskultasjon under et angrep kan du identifisere raske rytmiske hjerte lyder. Imidlertid tillater denne metoden for diagnose ikke å identifisere kardiet for takykardi, og i noen tilfeller å skille mellom paroksysmal takykardi og sinus.

Noen ganger er en differensial diagnose av supraventrikulær takykardi med atrieflimmer kun mulig etter at legen vurderer tegnene til takykardi på EKG.

For å studere tilstanden til pasientens kardial ledningssystem, er det mulig å utføre flere studier, som daglig elektrokardiografisk overvåkning og andre.

Typer av supraventrikulær takykardi

Et slående funn i behandlingen av hypertensjon

Det har lenge vært fast etablert at fra hypertensjon kan ikke fjernes permanent. For å føle lettelse, er det nødvendig å kontinuerlig drikke dyre farmasøytiske preparater. Er dette virkelig så? La oss forstå!

Hovedtyper av supraventrikulær takykardi er:

 • atriell takykardi;
 • takykardi med WPW syndrom;
 • atriell-ventrikulær (atrio-ventrikulær) nodal takykardi;
 • atrieflimmer.

Nadzheludochkovaya takykardi: behandling

Pasienter med sjeldne og korte anfall kan kontrollere hjerterytmen selv ved å stimulere vagusnerven. For eksempel gni huden rundt halsen i projeksjonen av halspulsåren, men denne metoden anbefales ikke for personer som har en alder over 50 år, siden det kan utløse et slag. Du kan også vaske med isvann eller prøve hardt som under tarmbevegelsen. Det er andre måter å stimulere vagusnerven på, hvor hensiktsmessig pasienten kan diskuteres med behandlende lege.

I tilfeller hvor et angrep av takykardi er forbundet med kraftig cerebral blodstrøm, noe som er ledsaget av kliniske symptomer, for eksempel et plutselig fall i blodtrykket, bevisstløshet, lungeødem og hjerteastma - trenge umiddelbar elektrisk kardioversjon. Vanligvis når en pasient paroksysmal supraventrikulær takykardi, er den utladningskapasiteten er tilstrekkelig til å 50 J (2,5 kV), mens de pasienter som har en paroksysmal ventrikulær takykardi, krever større utladningskapasiteten. For å bedøve denne prosedyren brukes intravenøs administrering av Relanium.

Pasienter med langvarig og alvorlig angrep trenger akutt behandling på et sykehus. På sykehuset vil en slik pasient injiseres med antiarytmiske legemidler intravenøst, og hvis nødvendig, vil elektropulsbehandling utføres for å gjenopprette hjerterytmen.

Er det mulig å kurere takykardi?

Etter normalisering av tilstanden foreskrives pasienter med alvorlige angrep en langvarig behandling med antiarrhythmisk behandling med antiarytmiske legemidler.

Behandling med rusmidler

Spørsmålet om forskrivning av vedlikeholdsbehandling av legemidler avgjøres avhengig av frekvensen av anfall og deres tolerabilitet av pasienten.

Den mest hensiktsmessige metoden for valg av vedlikeholdsterapi i dag er transesophageal hjerte-stimulering med identifisering av mekanismen for takykardi og en rekke medisinprøver. I paroksysmal supraventrikulær takykardi i alle tilfeller, og særlig i nodal atrioventrikulær takykardi, er det nødvendig å tilstrebe en mest mulig nøyaktig elektro diagnose, det vil si for å identifisere alle de ytterligere måter arytmogene soner eller tachycardia uten ytterligere måter.

For anti-tilbakefall støttende behandling, brukes forskjellige antiarytmiske midler og hjerte glykosider. Legemidlet og dets dosering blir oftest valgt ved eksperiment, med tanke på dets effektivitet, toksisitet og farmakokinetikk. Ofte for forebygging og lindring av anfall, er det samme stoffet effektivt.

I tilfelle av klar cupping paroxysm virkning av vågale prøver, er det tilrådelig å starte behandling med beta-blokkere, så som atenolol, propranolol, metoprolol, bisoprolol. Det bør tas i betraktning at hvis en av dem var ineffektiv, er det ikke fornuftig å teste andre stoffer i denne gruppen.

Betablokkere brukes mye i ulike kombinasjoner av antiarytmiske legemidler, noe som gjør det mulig å redusere dosene av hver av komponentene som er inkludert i dem uten å redusere effektiviteten av behandlingen.

For lengre vedlikeholdsbehandling brukes verapamil eller diltiazem også.

I tillegg, effektivt og konsekvent anvendt:

 1. sotalol;
 2. VFS;
 3. propafenon;
 4. etatsizin;
 5. disopyramid;
 6. flekainidin;
 7. kinidin;
 8. azimilide.

Amiodaron til behandling av paroksysmal supraventrikulær takykardi, tatt i betraktning av bivirkninger, brukes ganske sjelden - bare ved ineffektivitet av andre rusmidler. Metoden for administrering ved kateterablation er foretrukket.

Novokainamid, som i noen tilfeller brukes til å stoppe angrep av sykdommen, på grunn av rask fjerning fra kroppen og risikoen for å utvikle langvarig inntak av lupus syndrom for vedlikeholdsbehandling, blir ikke brukt.

Radiofrekvensablation brukes til å behandle medisinresistente former av sykdommen, som utføres under den elektrofysiologiske studien. Ved denne metoden for behandling ved hjelp av elektromagnetiske bølger av en bestemt frekvens og lengde blir ødelagt patologiske baner, men det er en risiko for fullstendig blokkade av hjertets ledningssystem, og utseendet av behovet for å installere en pacemaker.

Prognosen for livet hos pasienter med denne sykdommen er nesten alltid gunstig. I de fleste tilfeller påvirker takykardi ikke pasientens forventede levealder i det hele tatt.

Nadzheludochkovaya takykardi

Supraventrikulære (supraventrikulære) takykardi - en økning i hjerterytmen over 120-150 slag per minutt ved hvilken kilden er ikke hjerterytmen sinusknuten, og en hvilken som helst annen del av hjertemuskelen, som ligger ovenfor ventriklene. Blant alle paroksysmale takykardier er denne varianten av arytmi mest gunstig.

Angrepet av den supraventrikulære takykardien overskrider vanligvis ikke flere dager, og stoppes ofte uavhengig. Den konstante supraventricular form er ekstremt sjelden, derfor er det mer korrekt å betrakte denne patologien som en paroksysm.

klassifisering

Nadzheludochkovaya takykardi, avhengig av kilden til rytmen er delt inn i atrial og atrioventrikulær (atrioventrikulær) form. I andre tilfelle genereres regulære nerveimpulser som spres gjennom hele hjertet i den atrioventrikulære knutepunktet.

I henhold til den internasjonale klassifiseringen, er takykardi med et smalt QRS-kompleks og et bredt QRS isolert. Nadzheludochkovye former er delt inn i 2 typer på samme prinsipp.

Den smal QRS-komplekset av EKG som utvikles under normal passering av nerveimpulser fra atria til ventriklene gjennom atrioventrikulær (AV) node. Alle takykardi med et bredt QRS bety veksten og funksjon av patologisk atrioventrikulær gjennomføre ildsted. Nervesignalet passerer gjennom AV-tilkoblingen. På grunn av utvidet QRS-kompleks slike arytmier på elektrokardiogram er ganske vanskelig å skille fra ventrikkelfrekvensstøtten med økt hjertefrekvens (HR), slik at krumningen er utført på samme måte som i ventrikulær takykardi.

Prevalens av patologi

Ifølge verdens observasjoner forekommer supraventrikulær takykardi i 0,2-0,3% av befolkningen. Kvinner er dobbelt så sannsynlig å lide av denne patologien.

I 80% av tilfellene forekommer paroksysmer hos personer eldre enn 60-65 år. Atrielle former diagnostiseres hos 20 av 100 pasienter. De resterende 80% lider av atriell-ventrikulær paroksysmal takykardier.

Årsaker til supraventrikulær takykardi

De ledende etiologiske faktorene i patologi er organisk skade på myokardiet. Disse inkluderer forskjellige sklerotiske, inflammatoriske og dystrofiske forandringer i vev. Disse tilstandene forekommer ofte i kronisk iskemisk hjertesykdom (CHD), visse vices og andre kardiopatier.

Utvikling supraventrikulær takykardi eventuelt i nærvær av anomale ledningsforstyrrelser av nervesignaler fra atria til ventriklene (f.eks WPW-syndrom).

Sannsynligvis, til tross for fornektelser fra mange forfattere, er det neurogene former for paroksysmal supraventrikulær takykardi. En slik form for rytmeforstyrrelse kan oppstå ved økt aktivering av sympatisk nervesystem under en overdreven psykomotional belastning.

De mekaniske effektene på hjertemuskelen er i noen tilfeller også ansvarlige for forekomsten av takyarytmier. Dette skjer når det er vedheft i hjørnene i hjertet eller ytterligere akkorder.

I ung alder er det ofte umulig å bestemme årsaken til supraventrikulære paroksysmer. Dette skyldes sannsynligvis endringer i hjertemuskelen, som ikke er studert, eller er ikke bestemt av instrumentelle undersøkelsesmetoder. Imidlertid betraktes slike tilfeller som idiopatisk (essensiell) takykardi.

I sjeldne tilfeller er hovedårsaken til supraventrikulær takykardi tyrotoksikose (kroppens respons på forhøyet nivå av skjoldbruskhormoner). I lys av det faktum at denne sykdommen kan skape noen hindringer ved forskrivning av antiarytmisk behandling, må det i alle tilfeller utføres hormonanalyse.

Mekanisme for takykardi

I hjertet av patogenesen av supraventrikulær takykardi er forandringen i myokardets strukturelle elementer og aktiveringen av utløsende faktorer. Sistnevnte inkluderer brudd på elektrolytsammensetning, endringer i myokardial dilatabilitet, iskemi og effekten av visse medisiner.

Ledende mekanismer for utvikling av paroksysmale supraventrikulære takykardier:

 1. Øk automatikken til de enkelte cellene som ligger langs hele banen til hjertets ledningssystem med en utløsermekanisme. Denne varianten av patogenese er sjelden.
 2. Mekanismen for re-entry. I dette tilfellet er det en sirkulær forplantning av eksitasjonsbølgen med en re-entry (hovedmekanismen for utvikling av supraventrikulær takykardi).

De to mekanismene beskrevet ovenfor kan eksistere dersom den elektriske enhetligheten (homogeniteten) av hjertemuskulaturcellene og cellene i det ledende systemet forstyrres. I det overveldende flertallet tilfeller bidrar det interatriale Bachmann-bunten og elementene i AV-noden til forekomsten av en unormal ledning av en nerveimpuls. Heterogeniteten til cellene beskrevet ovenfor er bestemt genetisk og forklares av forskjellen i driften av ionkanalene.

Kliniske manifestasjoner og mulige komplikasjoner

Subjektive følelser av en person med supraventrikulær takykardi er svært varierte og avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Med en hjertefrekvens på 130-140 slag per minutt og kort varighet av angrepet, kan pasientene ikke føle noen forstyrrelser i det hele tatt og vet ikke om paroksysm. Hvis hjertefrekvensen når 180-200 slag per minutt, klager pasientene mest på kvalme, svimmelhet eller generell svakhet. I motsetning til sinus takykardi, i denne patologien, er vegetative symptomer i form av kuldegysninger eller svette mindre uttalt.

Alle kliniske manifestasjoner avhenger direkte av typen av supraventrikulær takykardi, reaksjonen av organismen for det og relaterte sykdommer (spesielt hjertesykdom). Det vanlige symptomet på nesten alle paroksysmale supraventrikulære takykardier er imidlertid en følelse av rask eller økt hjertefrekvens.

Mulige kliniske manifestasjoner hos pasienter med kardiovaskulær sykdom:

 • besvimelse (omtrent 15% av tilfellene);
 • smerte i hjertet av hjertet (oftere hos pasienter med iskemisk hjertesykdom);
 • kortpustethet og akutt sirkulasjonsfeil med alle slags komplikasjoner;
 • kardiovaskulær svikt (med lang angrep)
 • kardiogent sjokk (i tilfelle paroksysmer på bakgrunn av hjerteinfarkt eller kongestiv kardiomyopati).

Paroksysmal supraventrikulær takykardi kan manifestere seg helt annerledes, selv hos personer av samme alder, kjønn og helsestatus. I en pasient forekommer kortvarige anfall månedlig / årlig. En annen pasient kan bare en gang i livet lide et langvarig paroksysmalt angrep uten skade på hans helse. Det er mange mellomliggende varianter av sykdommen i forhold til eksemplene ovenfor.

diagnostikk

Mistenker at slik sykdom bør være en person som, uten åpenbar grunn begynner brått og bare slutter brått eller føler hjertebank eller angrep av svimmelhet eller kortpustethet. For å bekrefte diagnosen er det nok å studere pasientens klager, lytte til hjertet og fjerne EKG.

Når du lytter til hjertets arbeid med et vanlig fonendoskop, kan du bestemme den rytmiske hurtige hjertefrekvensen. Ved en hjertefrekvens som overstiger 150 slag per minutt, er muligheten for sinus takykardi umiddelbart utelukket. Hvis hyppigheten av hjertesammensetninger er mer enn 200 slag, er også ventrikulær takykardi usannsynlig. Men slike data er ikke nok, fordi i det ovenfor beskrevne området for hjertefrekvens kan være atriell fladder og den korrekte formen for atrieflimmer.

Indirekte tegn på supraventrikulær takykardi er:

 • en svak, svak puls som ikke kan telles nøyaktig;
 • senke blodtrykket;
 • kortpustethet.

Grunnlaget for diagnosen av alle paroksysmale supraventrikulære takykardier er EKG-studie og Holter-overvåking. Noen ganger er det nødvendig å ty til slike metoder som CHPS (transesophageal stimulering av hjertet) og lasting av EKG-tester. Oftere, hvis absolutt nødvendig, gjennomfører de et elektrokardiogram (intrakardial elektrofysiologisk studie).

EKG-studie resultater i forskjellige typer av supraventrikulær takykardi Hovedtrekkene ved supraventrikulær takykardi i EKG er å øke hjertefrekvensen over normen med manglende tenner P. Noen ganger tennene kan være tofaset eller deformert, men på grunn av hyppig ventrikulær QRS-komplekser de kan bli funnet.

Det er 3 hovedpatologier som det er viktig å utføre differensialdiagnose av klassisk supraventrikulær arytmi:

 • Syndrom av svakhet i sinuskoden (SSSU). Ved ikke å oppdage en eksisterende sykdom kan cupping og videre behandling av paroksysmal takykardi være farlig.
 • Ventrikulær takykardi (med hennes ventrikulære komplekser som ligner de med QRS-forstørret supraventrikulær takykardi).
 • Syndrom av pre-excitering av ventrikkene. (inkludert WPW-syndrom).

Behandling av supraventrikulær takykardi

Behandlingen er helt avhengig av form av takykardi, varigheten av anfall, deres frekvens, komplikasjoner av sykdommen og samtidig patologi. Supraventricular paroxysm bør stoppes på stedet. For dette er nødhjelp nødvendig. I fravær av effekt eller utvikling av komplikasjoner i form av kardiovaskulær svikt eller akutt hjerte-sirkulasjonsforstyrrelse, indikeres akutt sykehusinnleggelse.

Retningslinjer for pasientbehandling er rutinemessig mottatt av pasienter med hyppige paroksysmer. Slike pasienter gjennomgår en grundig undersøkelse og løser spørsmålet om kirurgisk behandling.

Suppression av paroxysm av supraventrikulær takykardi

Med denne varianten av takykardi er vagaltester effektive nok:

 • Valsalva test - straining med samtidig pusteforsinkelse (den mest effektive);
 • Ashner test - trykk på øyebollene i en kort periode ikke over 5-10 sekunder;
 • Massasje av karoten sinus (region av karoten arterien på nakken);
 • senker ansiktet i kaldt vann;
 • dyp pusting;
 • squats hekker.

Disse metodene for å arrestere et angrep bør brukes med forsiktighet, fordi med en historie med hjerneslag, alvorlig hjertesvikt, glaukom eller SSSU, kan disse manipulasjonene være helsefarlige.

Ofte er de ovennevnte handlingene ineffektive, så du må ty til å gjenopprette normal hjerterytme med medisinering, elektropulse terapi (EIT) eller transesofageal hjerte stimulering. Det sistnevnte alternativet brukes til intoleranse mot antiarytmiske legemidler eller for takykardi med en rytmemotor fra en AV-forbindelse.

For det riktige valget av behandlingsmetoden er det ønskelig å bestemme den spesifikke formen for supraventrikulær takykardi. I forbindelse med at det i praksis ofte er et presserende behov for å stoppe angrepet "dette minuttet" og det er ingen tid for difodiagnostikk, blir rytmen gjenopprettet i henhold til algoritmer utviklet av Helse.

For å forhindre tilbakefall av paroksysmal supraventrikulær takykardi, brukes hjerte glykosider og antiarytmika. Dosering velges individuelt. Ofte brukes det samme medisinske stoffet som et anti-tilbakefallsmiddel, som ble vellykket stoppet av paroksysm.

Basis for behandling er beta-blokkere. Disse inkluderer: Inderal, metoprolol, bisoprolol, atenolol. For bedre effekt og for å redusere doseringen, brukes disse medisinske stoffene sammen med antiarytmiske legemidler. Unntaket er verapamil (dette stoffet er svært effektivt for å arrestere paroksysmer, men dets urimelige kombinasjon med de ovenfor beskrevne legemidlene er ekstremt farlig).

Med forsiktighet må du nærme deg og behandle takykardi i nærvær av WPW-syndrom. I dette tilfellet er verapamil i de fleste varianter også forbudt, og hjerteglykosider bør brukes med stor forsiktighet.

I tillegg er effekten av andre antiarytmiske legemidler, som foreskrives i rekkefølge, avhengig av alvorlighetsgraden og dysfunksjonen av paroksysmer:

 • sotalol
 • propafenon,
 • etatsizin,
 • disopyramid,
 • kinidin,
 • amiodaron,
 • prokainamid.

Parallelt bruker ikke bruk av antiretrovirale stoffer bruk av medisinske stoffer som kan forårsake takykardi. Det er heller ikke tilrådelig å bruke sterk te, kaffe, alkohol.

I alvorlige tilfeller og med hyppige tilbakefall, er kirurgisk behandling indisert. Det er to tilnærminger:

 1. Ødeleggelse av ytterligere ledende veier med kjemisk, elektrisk, laser eller annen måte.
 2. Implantering av pacemakere eller mini-defibrillatorer.

outlook

Med en viktig paroksysmal supraventrikulær takykardi er prognosen ofte gunstig, selv om en fullstendig kur er sjelden. Supraventricular takykardier, som oppstår på bakgrunn av hjertepatologi, er farligere for kroppen. Med riktig behandling er sannsynligheten for effektiviteten høy. En fullstendig kur er også umulig.

forebygging

Det er ingen spesiell advarsel om forekomsten av supraventrikulær takykardi. Primær forebygging er forebygging av den underliggende sykdommen som forårsaker paroksysmer. Til sekundær forebygging kan tilskrives adekvat terapi av patologi som fremkaller angrep av supraventrikulær takykardi.

Således er supraventrikulær takykardi i de fleste tilfeller en nødsituasjon, der nødhjelp er nødvendig.

Nadzheludochkovaya takykardi: symptomatologi og behandlingsmetoder

Takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen fra 95 til 150 slag per minutt. Årsakene til dette fenomenet kan være helt forskjellige. Den enkleste fordeling av dette fenomenet er:

 • takykardi som en patologi;
 • takykardi, som skyldes høy fysisk anstrengelse eller følelsesmessig nød.

Takykardi er ikke en enkelt sykdom i seg selv. Dette er bare et symptom på helt forskjellige sykdommer, for eksempel patologier i det endokrine systemet, det autonome nervesystemet og ulike former for arytmi.

Anfall av supraventrikulær takykardi opptrer plutselig.

Årsakene til hvilken supraventrikulær takykardi kan utvikles

Nadzheludochkovaya takykardi eller UHT er et angrep av sterk hjertesorg, som oppstår på grunn av et brudd på reguleringen av frekvens og ledelse av hjertekontraksjoner. I en sunn person arbeider hjertet kontinuerlig og veldig rytmisk. Det er ansvarlig for tilstrekkelig tilførsel av hele kroppen med blod. Sammentringene av en sunn hjerte muskel er i området fra 55 til 80 slag per minutt. Kardiale sammentrekninger oppstår automatisk og er forårsaket av rytmen av starten av elektrisk stimulering, som ligger i sinus-atrialenoden. Det er her at frekvensen av rytmen er kontrollert.

Impulsen, som oppstår i sinus-atrialenoden, overføres gradvis til cellene i andre avdelinger. Og hvis det er en patologi som hindrer passering av en gitt impuls, og det oppstår en rytmeforstyrrelse. Slike patologier kan være fokus på arrvæv, som skyldes tidligere hjerteinfarkt eller inflammatoriske prosesser som forekommer i myokardiet. Å gå til et slikt arr, impulsen kan ikke gå lenger og kommer tilbake, sirkler i en sirkel. Dermed blir impulserne større, og hjerteslaget øker ganske raskt. I slike tilfeller snakker vi om takykardi.

I moderne medisin er det vanlig å skille mellom følgende typer paroksysmal takykardi:

 1. Supraventricular eller supraventricular - oppstår som et resultat av utseendet av patologiske endringer i atrioventrikulærknutepunktet eller i myokardiet i atriene.
 2. Ventrikulære eller ventrikulære arrendringer forekommer i vevene i hjertekammerene.

Nadzheludochkovaya takykardi er ikke så vanlig. Dette er ca 0,3% av den totale befolkningen. Denne sykdomsformen påvirker flere kvinner enn menn. Diagnosefrekvensen varierer også med alderen. Barn og unge har nettopp disse problemene mye mindre ofte enn den voksne befolkningen. Det største antallet saker er observert blant folk som har krysset linjen på 60 år.

Ved diagnostisering av NTD i medisin er det vanlig å snakke om paroksysmal takykardi. Paroxysm kalte ekstraordinær intensivering av noe. I vårt tilfelle snakker vi om overdreven akselerasjon av hjerteslag. Paroksysm av supraventrikulær takykardi er preget av en pulsfrekvens som når 140-200 slag per minutt. Under et angrep er det nesten umulig å telle pulsen, probing den på armen. Dette kan bare gjøres ved hjelp av måleinstrumenter. Angrepet begynner alltid plutselig og slutter som plutselig.

I tillegg til forstyrrelsen av rytmen på grunn av utseendet av hindringer på vei for passering av puls, er det en rekke andre årsaker som fører til utvikling av paroksysm av takykardi:

 1. Patologi av hjerteaktivitet. Tilstedeværelsen av vegetativ-vaskulær og neurokirkulatorisk dystoni fører ofte til forekomst av paroksysmer av supraventrikulær takykardi.
 2. Sykdommer i det endokrine systemet. Overdreven produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen og binyrene kan gi en stimulerende effekt på hjertearbeidet og derved fremkalle et angrep av paroksysmer.
 3. Patologiske forstyrrelser i metabolske prosesser. Anemi, lever og nyresykdom, brutale brudd i dietten kan føre til utmattelse av hjertemuskelen.
 4. Ulike sykdommer knyttet til kardiovaskulærsystemet.
 5. Wolff-Parkinson-White syndrom. Denne patologien utvikler seg under intrauterin utvikling av fosteret. Et karakteristisk trekk ved syndromet er at under dannelsen av hjertet mellom ventrikkene og atriene dannes et ytterligere bunt, som også utfører impulser. I dette tilfellet vises NTD allerede i barndommen.
 6. Et angrep kan skyldes å ta en rekke medisiner.

I nærvær av supraventrikulær takykardi, fungerer hjertet ekstremt uøkonomisk. Det er veldig fort slitt ut det kan føre til hjertesvikt, som igjen medfører mangel på oksygen i alle organer i kroppen.

klassifisering

I en rekke sykdommer i den internasjonale klassifiseringen (ICD 10) står supraventrikulær takykardi under koden 147. I medisinsk praksis er NTDs skilt i henhold til flere prinsipper. I løpet av sykdommen er paroksysmal supraventrikulær takykardi delt inn i tre hovedfaser:

 • akutt - med denne sykdomsformen er paroksysmer ekstremt sjeldne;
 • kronisk eller tilbakevendende takykardi - anfall forekommer jevnlig i flere år, noe som truer utviklingen av hjertesvikt;
 • relapsing - etter å ha stoppet medisinering, hvis virkning er rettet mot å stoppe takykardien, kommer angrepet umiddelbart tilbake.

Valget av forskjellige typer skjer også i henhold til opprinnelsesmekanismen for fociene der en elektrisk impuls dannes:

 • gjensidig - pulsdannelse forekommer i sinusnoden;
 • Fokal eller ektopisk pulsdannelse skjer på ett sted;
 • multi-fokus eller multi-fokus - formasjonen oppstår umiddelbart på flere steder.

Avhengig av den delen av hjertemusklen hvor ilden dannes, er det:

 1. Atriell patologi - eksitasjonen dannes i en av atriene, og impulser sendes samtidig med impulser fra sinusavdelingen til ventrikkene, som forårsaker hjertebanken. I disse tilfellene er rytmen vanligvis rask, men alltid stabil.
 2. Atriell-ventrikulær eller nodulær - dannelsen av excitasjon i den atrioventrikulære knuten eller i supraventrikulærsonen. Pulser i dette tilfellet passerer alltid fra atria til ventriklene, og deretter tilbake.
 3. Ventrikulær - forekommer mot bakgrunnen av hjertets eksisterende patologi. I denne situasjonen tok hjertet seg uregelmessig. Dette er den farligste varianten av takykardi.

Symptomer på supraventrikulær takykardi

I slike tilfeller, hvis hjertefrekvensen ikke overstiger 140 slag, går supraventrikulær takykardi nesten asymptomatisk. Kun i sjeldne tilfeller, under et angrep, observeres svak svimmelhet og svakhet. Noen pasienter rapporterer mindre hjertearytmier. Alle disse tegnene passerer umiddelbart etter slutten av angrepet. Dersom pasienten, i tillegg til denne patologien, har andre alvorlige hjerte-lesjoner, vil alle symptomene bli mer uttalt, og det er vanskelig å forutsi hva som kan resultere i parakysmen av takykardi. Denne patologien manifesterer sig ved en kraftig økning i pulsfrekvensen. Angrepet kan vare fra flere minutter til flere timer, og i sjeldnere tilfeller opptil flere dager.

I tillegg til økt hjertefrekvens, observeres følgende symptomer ofte hos pasienter:

 • skjelving og kulderystelser;
 • rødhet eller sterk blek av huden til en person;
 • mangel på luft;
 • senking av blodtrykk, som kan føre til bevissthet, etter kort tid kommer trykket tilbake til det normale og personen gjenvinner bevisstheten, selv om takykardi kan fortsette;
 • pasienter føler ofte svake og svimmel;
 • Noen ganger kan man observere smerte eller en pressende følelse i brystet.

Diagnose av sykdommen

En arthritisk takykardi kan mistenkes av en kardiolog på grunnlag av klager fra pasienter som rapporterer et plutselig angrep av paroksysm. Den vanligste metoden for diagnose med denne varianten av sykdommen vil være et EKG. Nadzheludochkovaya takykardi på EKG vil bli preget av tilstedeværelsen av meget klare, helt like store intervaller i hjerterytme rytmen. Det eneste bruddet kan være en kraftig økning i rytmen. I noen tilfeller er det tegn på atrioventrikulær obstruksjon, og noen ganger en fullstendig blokkasjon.

Ofte utføres kardiogramuttak etter fysisk anstrengelse, som er nødvendig for å stimulere manifestasjonen av patologi. I tillegg til EKG, utpeker en lege vanligvis andre typer undersøkelser - ultralyd, hjerte-tomografi, daglig overvåkning av EKG og blodtrykk.

behandling

Supraventricular paroksysmal takykardi kan føre til en rekke uønskede komplikasjoner. For å velge riktig behandling, må du vite hva som er farlig for NLC.

Pre-nødhjelp

Gitt det faktum at anfall begynner plutselig og utvikler seg veldig raskt, kan dette problemet overta en person hvor som helst. Den første og uforanderlige regelen, som med et annet hjerteinfarkt, vil være et ambulansekall. Før ankomsten av et medisinsk team, kan du prøve å noe begrense paroksysmen av takykardi. Hvis pasienten er sikker på at han har UHT, og det ikke er belastet av andre hjertesykdommer, kan du søke metoder for å stimulere vagusnerven. Slike metoder inkluderer:

 • I noen sekunder trykker du på øyebollene med to fingre og slipper ut, gjenta handlingen i flere minutter.
 • forårsake en oppkastende refleks;
 • masserer bukpressen.
 • For å avbryte et angrep, kan du prøve å podnatuzhitsya og for en stund holde pusten din;
 • hjelper og vasker med svært kaldt vann og inntak av fast mat.

I de tilfellene hvor angrepet lykkes med å avbryte, må pasienten være helt i ro før ambulansen kommer. Hvis det ikke er mulig å suspendere paroksysm og med en klar økning i symptomer som indikerer utviklingen av hjertesvikt, trenger pasienten en akutt sykehusinnleggelse i intensivavdelingen.

Behandling med medisiner

Medisinering kan deles inn i to typer:

 • førstehjelp;
 • behandling rettet mot å forebygge eller redusere anfall.

Nødhjelp inkluderer vanligvis:

 1. Preparater er antagonister av kalsiumkanaler og hjerte glykosider. Deres handling er rettet mot å redusere ledningen i sinusnoderne og på å normalisere frekvensen og styrken til hjerteslagene.
 2. Antiarrhythmic drugs - bidra til å blokkere prosesser som kan øke hyppigheten av hjertekontraksjoner.
 3. Betablokkere er ansvarlige for å redusere styrke og hjertefrekvens.

Hvis det er nødvendig å kontinuerlig overvåke frekvensen og styrken til hjerterytmen, er det vanlig å foreskrive de samme legemidlene som for akuttmottak, men de kan suppleres med medisiner som er rettet mot å styrke antiarytmiske medisiner. Disse kan omfatte statiner, lipidsenkende legemidler, antagonister av angiotensinreseptorer, etc. Slike medisiner er vanligvis foreskrevet til pasienten for resten av livet.

Behandling av supraventrikulær takykardi utføres alltid under konstant overvåking av EKG.

Kirurgisk inngrep

I tillegg til behandling med medisiner, i moderne medisin, med alvorlige angrep, blir kirurgisk inngrep i stadig større grad brukt. Slike manipulasjoner inkluderer bruken av elektroimpulserapi, kateterablation eller installasjon av en elektrokardiostimulator.

Behandling med elektropulsterapi

Denne behandlingsmetoden er indisert for pasienter i tilfeller der angrepene ikke kan reduseres eller er svært vanskelig å stoppe, selv ved bruk av hele komplekset av medisiner. Denne metoden gir svært gode resultater. Nesten i 100% av tilfellene er det mulig å undertrykke alvorlige angrep av supraventrikulær takykardi.

Kateterablation

Denne behandlingsmetoden består i å cauterizing det berørte området. Operasjonen utføres under generell anestesi og varer i flere timer. Pasienten er på sykehuset i 5-6 dager. Resultatet av denne prosedyren er fullstendig bortskaffelse av patologi i 95% av tilfellene.

Prognose av sykdommen

Takykardi av denne typen vil ikke påvirke forventet levealder, men bare hvis personen ikke har andre kompliserte sykdomsforløp. Nadzheludochkovaya takykardi har en mye bedre prognose av sykdomsforløpet og utviklingen av komplikasjoner enn ventrikulær takykardi. Men til tross for slike spådommer må pasienten nødvendigvis gjennomgå en full undersøkelse for å finne ut årsakene som førte til denne sykdommen. En viktig betingelse for å gjennomføre et fullverdig liv vil være en klar oppfyllelse av foreskrivende lege sine avtaler. Dessverre, å se en kardiolog og ta medisiner med et slikt problem, vil fortsatt være nødvendig til livets slutt.

Ved sammenhengende sykdommer i kardiovaskulærsystemet vil prognosen for utviklingen av supraventrikulær takykardi helt avhenge av løpet av den underliggende sykdommen.

forebygging

Å vite om muligheten for å utvikle et angrep, bør noen unngå å fremkalle faktorer. Slike faktorer inkluderer:

 • Tilstedeværelsen av noen dårlige vaner - røyking, drikking av alkohol eller narkotika;
 • overskudd av tillatelig fysisk aktivitet
 • sterk følelsesmessig oppmuntring.

Nadzheludochkovaya takykardi

Nadzheludochkovaya takykardi - Dette er en av type arytmi, årsaken er en svikt i elektrisk ledningsevne, regulering av frekvensen av hjertesammentrekning. Nadzheludochkovye takykardi har et mer gunstig kurs i forhold til ventrikulær. Supraventrikulær form av takykardi er mye mindre forbundet med organisk skade på hjertet og et brudd på funksjonen til venstre ventrikel. Men fortsatt er supraventrikulær takykardi betraktet som en tilstand som truer livet, på grunn av en sannsynlighet for utvikling av presyncope eller synkope, samt plutselig arytmisk død.

I hjertet av en fysisk sunn person er hver sammentrekning en følge av en elektrisk impuls som genereres av pacemakeren, som er i det høyre atrium. Etter dette kommer pulsen til neste knute hvorfra den overføres til ventrikkene. I prosessen med forekomst av supraventrikulær takykardi, kan pacemakeren ikke kontrollere kontraksjonene på grunn av dannelsen av patologiske måter å lede eller en ekstra knute, noe som fører til en sammenbrudd i hjertets rytme.

Nadzheludochkovaya forårsaker takykardi

Supraventrikulær takykardi, skilt som - en svært høy frekvens av sammentrekninger i hjertemuskelen (opp til to hundre og femti ganger i ett minutt), følelsen av frykt, har flere årsaker (lokaler) utvikling. I ungdomsårene kan takykardi være funksjonell. Slike takykardi skyldes en rekke stressende situasjoner, angst, sterke følelser.

I fremveksten av supraventrikulær takykardi, spilles stor betydning av tilstanden til det menneskelige nervesystemet. Fremdriften for utvikling av supraventrikulær takykardi kan være neurastheni, klimakterielle forandringer, neurokirkulatorisk dystoni, hjernerystelse. Angrepet kan også skje på grunn av reflekseffekter av nyrene, membran, galle, tarmkanalen. Mye mindre ofte utøves refleksvirkningen på hovedorganet i sirkulasjonssystemet av ryggraden, lungene og pleura, bukspyttkjertelen og kjønnsorganene.

Nadzheludochkovuyu takykardi kan forårsake visse medisiner, spesielt Novokainamid, Quinidine. Også svært farlig er en overdose av hjerteglykosider, noe som kan forårsake en alvorlig supraventrikulær takykardi, som i halvparten av de rapporterte tilfellene slutter dødelig. Paroksysmer oppstår i dette tilfellet på grunn av en signifikant endring i nivået av kalium i kroppen. Det er en rekke andre grunner, i noen tilfeller som fører til takykardi: hypertensjon, en langvarig smittsom prosess, tyrotoksikose. Et angrep kan oppstå på operasjonstabellen under hjertekirurgi, under behandling med elektriske impulser. I noen tilfeller kan paroksysm foregå fibrillering.

Nadzheludochkovaya takykardi hos barn og unge er noen ganger en manifestasjon av en medfødt defekt i hjertets ledende måter - syndromet Wolff-Parkinson-White. Med denne patologien mottar atriene og ventriklene ytterligere måter å lede, plassert utenfor den atrioventrikulære knutepunktet. På grunn av dette akselereres eksitering av ventriklene, noe som forårsaker supraventrikulær takykardi.

Nadzheludochkovaya takykardi symptomer

Hovedsymptomet for supraventrikulær takykardi er en kraftig rask økning i sammentrekning av hjertemuskelen. Under et angrep kan hjertet trekke seg til en hastighet på ett hundre og femti og to hundre og femti ganger på ett minutt. Ofte kan man spore mønsteret: jo høyere hjerteslagfrekvensen er, jo mer intens og lysere blir symptomene.

Manifestasjoner av denne sykdommen i hvert enkelt tilfelle har visse karakteristiske trekk. De er forårsaket av tilstedeværelse eller fravær av organisk skade på myokardiet, plasseringen av den patologiske pacemakeren i organet, tilstanden til blodstrømmen, varigheten av angrepet og tilstanden til hjertemuskelen. Under supraventrikulær takykardi kan pasienten oppleve svimmelhet. Et vanlig symptom på denne patologien er smerte i bryst eller nakke, dyspnø kan oppstå. Ofte følger supraventrikulær takykardi en følelse av frykt, panikk og angst. Smertesymptomet kan manifesteres av en pressende følelse i brystet (innsnevring).

Hvis angrepet er langvarig i lang tid, kan en person ha tegn som indikerer forekomsten av kardiovaskulær svikt. Denne farlig tilstand kan diagnostiseres ved en enkel og svært karakteristiske trekk: forekomsten av problemer i gjennomføringen av inspirasjon, utvikling av hevelse i hender, føtter, ansikt, utseende acrocyanosis (tips av fingre og tær, samt stedet for munn og nese blitt en blek blålig skjær). Et langvarig angrep av takykardi kan resultere i svimmel tilstand. I denne tilstanden trenger en person hjelp fra leger.

En indikasjon på forekomsten av supraventrikulær takykardi er også redusert blodtrykk. Spesielt ofte faller trykket om angrepet varer lenge. Derfor må en person med langvarig angrep av takykardi måle press, da hans kritiske fall kan gi alvorlig trussel for menneskeliv, forårsaker sammenbrudd.

Det er viktig å vite at personer med lavt blodtrykk er mer sannsynlig å utvikle supraventrikulær takykardi. Dette skyldes det faktum at med lavt blodtrykk i arteriene reduseres tilstrømningen til organene, og kroppen prøver å fikse det ved å styrke hjertets sammentrekninger. Det er derfor supraventrikulær takykardi er så vanlig hos hypotensive pasienter.

Hvis en person lider av en slik form for takykardi i lang tid, og anfallene ofte gjentas, må han gjennomgå en test, da det kan oppstå hjertesvikt og utvidet kardiomyopati uten nødvendig behandling.

Nadzheludochkovaya takykardi EKG

På EKG med nadzheludochkovoy takykardi i QRS er det ingen deformasjoner. I sjeldne tilfeller kan skjemaet fortsatt endre seg på grunn av avvikende oppførsel. Re-entry i den atrioventrikulære knuten - en vanlig årsak til utbruddet av nøyaktig supraventrikulær takykardi (dette skjemaet utgjør seks av ti tilfeller av supraventrikulær takykardi). Det er en oppfatning at re-entry i atrioventrikulærnoden oppstår på grunn av at den i lengderetningen er dissociert på to måter, separert funksjonelt. Med et taksykardi-angrep passerer impulsen anterograde til en av disse stiene, og retrograd til den andre. Derfor er atriaene begeistret med ventriklene samtidig, de retrograde P-tingene slås sammen med QRS og blir usynlige på EKG eller registreres umiddelbart etter komplekset.

Hvis blokkaden oppstod i den mest atrioventrikulære knutepunktet, avbrytes re-entry. Men blokken i bunden av Geis eller under den kan ikke på noen måte påvirke den overtakne takykardien. Slike blokkader er meget sjelden, spesielt hos unge pasienter, og det er derfor forekomsten av atrioventrikulær blokkering i løpet av supraventrikulær takykardi vitner mot re-entry (AV-nodal frem- og tilbakegående takykardi).

En sjelden årsak til forekomsten av supraventrikulær takykardi er re-entry i sinusnoden. I dette tilfellet, pulsene sprer seg inne i sinusknudepunktet, derfor, når takykardi, er P-tennene ikke forskjellig på noen måte fra P-sinusrytmer. Den pulsen forplantes knuten deltar ikke, på grunn av dette, er størrelsen av PQ-intervallet, i fravær eller nærvær av atrioventrikulærblokk utelukkende avhenger av egenskapene til knuten.

Hvert tyvende tilfelle av supraventrikulær takykardi skyldes re-entry i atriene. Puls i dette tilfellet blir sirkulert i atria, i løpet av supraventrikulær takykardi er registrert før tannen P QRS, noe som indikerer antero impuls forplantning i atria. I tilbaketrekningskretsen er ikke den atrioventrikulære knuten inkludert. Det er derfor AB-blokkering ikke påvirker denne form for supraventrikulær takykardi.

Årsakene til sjeldne tilfeller av supraventrikulær takykardi er foki med økt automatisme. Formen på P-bølgen med takykardi avhenger direkte av hvor ektopisk kilde befinner seg.

Nadzheludochkovaya takykardi behandling

Hvis en person har en supraventrikulær takykardi, bør akuttmottak gis umiddelbart. En meget effektiv metode er Tchermak-Herring testen. Manipulering utføres når pasienten er i horisontal stilling. Det er nødvendig i tretti sekunder å trykke tommelen på søvnig knute til høyre. Det er på nivået av den øvre grensen av skjoldbruskkjertelen i projeksjonen av den indre overflaten av den øvre tredjedel av sternocleidomastoidmuskel. Så snart angrepet er avsluttet, er det umiddelbart nødvendig å slutte å trykke på arterien. Denne studien er kontraindisert for personer i avansert alder med aterosklerose, i de siste stadiene av hypertensjon, så vel som i tilfelle en overdose av midler basert på digitalis.

Ovennevnte prøve kan erstattes av Eschner-Dagnini-testen. Den består av samtidig, forsiktig trykk på pasientens øyenbryn. Denne manipulasjonen er bare mulig i en liggende stilling. Det kan ikke utføres i mer enn tretti sekunder, så snart effekten vises, stoppes effekten. Eschner-Danyini-testen er forbudt dersom pasienten lider av øyepatologier. For å fjerne et angrep av supraventrikulær takykardi vil også kunstig fremkalt oppkast, tørke med kaldt vann, sterkt press på den øvre halvdel av magen. I tilfelle at refleksbehandlingsmetoder ikke har gitt noe resultat, bruk medisinske midler.

Nadzheludochkovuyu takykardi i vår tid er ganske vellykket og effektivt behandlet med verapamil. For å stoppe angrepet, injiseres 0,25% Verapamil i en vene i mengden av to ml. Etter at angrepet er avsluttet, er det nødvendig å bytte til tablettformen av legemidlet. Tilordne en tablett 2-3 ganger om dagen. Hvis Verapamil var ineffektivt, brukes beta-blokkere (Anaprilin, Viskin, Oxprenolol) i stedet. Under et angrep blir anaprilin gitt intravenøst ​​(0,001 g i 60-120 sekunder). Hvis det etter noen få minutter ikke er noe resultat, administreres den samme dosen. Totalt er det mulig å lage fem-ti injeksjoner av anaprilin under kontroll av hemodynamikk og EKG. Inne er legemidlet foreskrevet for 1-2 tabletter en til tre ganger om dagen (dosen er valgt av legen).

Oksprenolol for å arrestere et angrep av supraventrikulær takykardi injiseres i venen ved en dosering på 0,002 gram. Vanligvis er dette beløpet tilstrekkelig, og en ny introduksjon er ikke nødvendig. Oralt oksprenolol tar to til fire tabletter per dag (0,04-0,08 gram). Vecin brukes intravenøst ​​med en stråle i en dose på 0,0002-0,001 gram, i form av en dropper i en fem prosent løsning av glukose eller per os for tre til seks tabletter per dag (0,015-0,03 gram).

Ofte er Novokainamid vant til å stoppe et angrep av supraventrikulær takykardi. Det injiseres i en vene eller muskel med fem til ti milliliter av et 10% stoff. Du kan ta og inn i 0,5-1 gram hver to timer til anfallet stopper. Det er viktig å vite at administrering av Novocainamide parenteralt kan føre til forstyrrelser i hemodynamikk, inkludert sammenbrudd.

Aimalin har en god terapeutisk effekt i de fleste tilfeller. Dette legemidlet er uvurderlig i behandlingen av alvorlig syke pasienter som ikke kan få Novocainamid, kinidin, betablokkere på grunn av deres toksisitet og en lys antihypertensiv effekt. Aymalin administreres veldig sakte (ca. fem minutter) til 0,05 gram i 10-20 ml 5% glukose eller natriumklorid. Etter at angrepet ble avsluttet, er Aimalin foreskrevet i form av tabletter (en eller to tabletter tre til fire ganger om dagen).

Hvis pasienten ofte forstyrres av milde angrep av supraventrikulær takykardi, vil Pulse-normen hjelpe. Under et angrep må du drikke to piller, og deretter ta en drage hver 8. til tolv timer.

Undertrykker den supraventrikulære takykardien raskt med et stoff som Trifosadenin. Dette middelet injiseres raskt i venen (på ett eller to sekunder). Vanligvis tas en til tre milliliter 1% Trifosadenin til en injeksjon. Umiddelbart etter administrering av legemidlet inn i kroppen i samme blodårn, må du angi ti milliliter natriumklorid (0,9%) eller en glukoseoppløsning på fem prosent. Hvis det ikke er noen effekt i hundre og tjue sekunder, er det nødvendig å gi pasienten en dobbel dose av dette legemidlet. I de første minuttene etter injeksjonen kan en person ha hodepine eller spasmer i bronkiene. Det er ikke verdt å være redd for disse fenomenene, da de er forbigående og går veldig fort uten konsekvenser.

Prokainamid viste sin effektivitet i angrepet av supraventrikulær takykardi. Dette stoffet injiseres i venen, injiserer veldig sakte. For infusjoner ta en ti prosent løsning. Innføringen av denne agenten er bedre gjort ved bruk av en spesiell dispenser for medisinske preparater. Dette er nødvendig for å forhindre mulig utvikling av hypotensjon.

Med supraventrikulær takykardi er bruk av Esmolol mulig. Dette er en ultra kort beta-blokkering. Først blir pasienten gitt et legemiddel i en belastningsdose (opptil fem hundre mikrogram per kilo) i seksti sekunder. I de neste fire minuttene blir legemidlet administrert med en hastighet på femti milligram per kilo. I de fleste tilfeller, i løpet av disse fem minuttene, blir virkningen av legemidlet introdusert, angrepet av supraventrikulær takykardi passerer. Hvis anfallet fortsetter og den syke personen ikke føler seg bedre, gjenta injeksjonsdosen av Esmolol.

Hvis det er en situasjon når det er umulig å være helt sikker på at den oppstått takykardien er nøyaktig nadzheludochkovoy, er det best å introdusere Novokainamid eller Amiodarone. Fremgangsmåten for administrering av novokainamid er allerede blitt beskrevet ovenfor, Amiodarone injiseres i en blodåre i en mengde på tre hundre milligram struino. Foreløpig må den fortynnes med tjue milligram 5% glukose. Natriumklorid (isotonisk) til avl Novokainamid er forbudt.

Etter at angrepet klarte å stoppe, er en pasient med supraventrikulær takykardi foreskrevet terapi som bidrar til å unngå tilbakefall. Disse legemidlene inkluderer hjerteglykosider og forskjellige antiarytmiske legemidler. Nå er det veldig populært for ambulant behandling, kombinasjonen av Diltiazem med Verapamil.

Hver pasient med supraventrikulær takykardi er unik på sin egen måte, derfor ordningen for behandling hjemme velges av legen individuelt. Vanligvis velger legen fra slike legemidler som Sotalol, Etatsizin, Quinidin, Propafenone, Azimilide, Allapinin og noen andre stoffer. Noen ganger foreskriver en lege monoterapi, og i noen tilfeller er det nødvendig å kombinere flere legemidler.

Prognosen for liv for personer med supraventrikulær takykardi er ganske gunstig, takykardi påvirker ikke levetiden til en person og til og med på kvalitet hvis pasienten følger anbefalingene fra legen.

Les Mer Om Fartøyene