Folk rettsmidler for åreknuter: 18 hjem oppskrifter

Åreknuter er en av de vanligste sykdommene. Fremspringende vener og edderkoppårene ødelegger ikke bare utseendet på beina, men truer også helsen. Tegningsfornemmelser i kalvene, og deretter smerte, dannelsen av blodpropper - det er en sykdom som er farlig.

Offisiell medisin i de aller fleste tilfeller har en tendens til kirurgisk inngrep. Noen ganger er pasienter foreskrevet venotonikk, treningsterapi og dietter. Men ikke glem om uoffisiell medisin - folkemetoder.

Årsaker til sykdommen

Årsakene som provoserte utviklingen av åreknuter spiller en viktig rolle, siden de må elimineres slik at videre behandling er mer effektiv. Svært ofte forekommer åreknuter hos gravide kvinner, så vel som hos dem hvis nære slektninger led av denne patologien.

Arbeid som krever langvarig sitte eller stående, refererer også til de faktorene som provoserer sykdommen. Hvis en person går inn i de ovennevnte risikogruppene, må han ta forebyggende tiltak, det vil si gå mer, løpe, ha grønnsaker og frukt, ligge med beina hans opp ofte, og når de første tegnene ser ut, begynner behandlingen.

Folk rettsmidler for åreknuter

 • En av de vanligste oppskrifter er en avkok av humle. Ristede kegler i mengden 1 ss. l. Hell et glass varmt vann og sett på et vannbad i en kvart time. Før bruk blir væsken filtrert. Drikk buljong, som andre medisiner, en halv time før du spiser 3 ganger om dagen. Det anbefales ikke å lagre det for fremtidig bruk, og daglig å forberede en ny del;
 • Ryd blodet, forbedre blodet, normaliser søvn og appetitt vil hjelpe til med infusjon av epler fra cultivar "Antonovka." Dette vil kreve tre frukter. De legges i en emaljert beholder, helle 1 liter kokende vann, deksel og deksel i 3 timer. Etter en viss tid blir epler pundret, uten å ta dem ut av vannet. Infusjon trenger ikke å filtrere. Den brukes på tom mage om morgenen og om kvelden før du går til sengs for en kvart glass og biter med honning;
 • En annen effektiv folkemedisin for varicose er eple cider eddik. Årene gni denne væsken og samtidig ta i vann med eddik (1 teskje per 1 glass);
 • Hvis årene er veldig hovne og har harde plakker, bruk deretter grønne tomater. Unsuccessful grønnsaker kuttes i skiver, dekker et ømt punkt og festes med elastiske bandasjer. Prosedyren utføres om natten. Prosessen med denne typen behandling er ganske lang - minst et halvt år;
 • Sur melk + bakke malurt Ingrediensene er blandet og spredt på en bandasje, som påføres benet og festes med plaster. Samtidig kan du drikke den ovennevnte appleinfusjonen. Kurs - 5 dager, deretter bryte for 10 og gjenta;
 • Nettle er et effektivt verktøy ikke bare for behandling av åreknuter, men også for mange andre sykdommer. Men terapien er ganske lenge rundt seks måneder. I løpet av denne tiden er det nødvendig å drikke infusjonen av planten. Ved sakte brann blir ingrediensene kokt (proporsjonene er beskrevet ovenfor), avkjølt og filtrert. Den resulterende kjøttkraft er delt inn i 3 porsjoner (ca. 75 ml). Drikk medisinen som vanlig før du spiser;
 • Rå poteter. På gnisten er 5 medium knollar malt og de resulterende potetmosene påføres bena, som er innpakket med polyetylen. Rengjør lemmer etter 4 timer. Anmeldelser av slik terapi indikerer fjerning av smerter, tilbaketrekking av venene og betydelig forbedring i lemmer;
 • Tinktur av hestkastanje er en av de mest kjente midler for behandling av alvorlige former for åreknuter. For å forberede, trenger du 50 g blomstenes blomstrer og 1 liter vodka. Ingrediensene er blandet og insistert i 2 uker, med jevne mellomrom risting. Ta 30 ml tre ganger daglig før måltider i 1 uke, etterfulgt av en pause i 5 dager og gjenta kurset. Resultatet vil bli synlig etter en og en halv time.
 • Hvitløk + Smør. Ingrediensene blandes i en andel på 1 til 2. Blandingen påføres problemfelter og bandasjer. Prosedyren utføres om natten. Om morgenen blir resten skyllet av med varmt vann. Det anbefales at du bærer ullsokker og myke bukser for ikke å skade følsomme kar.
 • Antivarious cocktail inkluderer mandler, honning og vanlig vann. Flere nøtter er bundet til tilstanden av pulver. Forholdene er de samme som i fremstillingen av kjøttkraft. Søt med en skje full av honning. Ingrediensene er godt blandet og insisterte i omtrent en time. Infusjonen forbrukes før frokost og 2 timer etter den. Samtidig anbefales det å spise pinjekjerner, og gni dem med olje på de berørte områdene.
 • Kalanchoe er pinnate. Denne innendørs planten har vist seg effektiv i bekjempelse av utvidelse av vener. For å forberede et legemiddel trenger du en halvliter krukke for å fylle med blader og hell 70% alkohol til toppen. I denne formen holdes ingrediensene i 2 uker, med jevne mellomrom rystet. Påfør infusjon 1 gang om dagen, om kvelden. Forbedringer er merkbare etter første søknad.
 • Mokritsa og burdock. Mashed og litt varm hummer er påført på det berørte området og innpakket med et burdock blad. Fest dem med bandasjer, som fjernes etter 30 minutter. Prosedyren kan utføres opptil 4 ganger om dagen. I stedet for burde blir kålbladene også brukt.
 • Lilac leaves. En halvliter krukke fylles halvfull med ark og helles med alkohol eller vodka. Det vedvarer i en uke, med jevne mellomrom risting. Benene gnides helt, langs hele lengden, inkludert føttene, i en måned.
 • Blomster av hvitt akasia kan eliminere hovne åreknuter. For å gjøre dette helles 50 g av planten ½ liter vodka og går i 2 uker. Ekstremiteter er tett fuktet med den resulterende væsken og bakken.
 • Ristet hvitløk (250 g) + flytende honning (350 g). De blandede ingrediensene er infundert i 7 dager. Ta inn 15 ml hver. Terapien varer 1-2 måneder.
 • Den overliggende delen av den mannlige fernen + blomster og blader av malurt sølvfarget. Tørre urter er malt i en mørtel i like store mengder. En skje av en blanding krever så mye sur melk. Den resulterende vasselen blir brukt på gasbind, som påføres problemområder for natten.
 • Arnica og hasselbark. En skje med knuste planter helles i 150 ml varmt vann og går i 8 timer. Drikk en væske på 50 ml. Samtidig anbefales det å bruke kefir kompresser om natten.
 • Salve fra medisinske planter og fettfett:

Trenger gressgress mor-og-mormor, St. John's wort, kamille, labaznika, mansjetter, cikoria. Ta en teskje av hver av dem og hell i en gryte, hell 100 ml varmt vann og kok opp over lav varme, rør hele tiden.

Etter at blandingen har avkjølt litt, legg til vegetabilsk olje eller fettfett, bland godt. Produktet er lagret i kjøleskapet. Påfør det på føttene med et tynt lag, og toppdeksel med polyetylen og elastiske bandasjer. Forbindelsen endres opptil 3 ganger om dagen. Kurs - 1 uke.

Det er verdt å merke seg at de alvorlige stadier av åreknuter ikke blir behandlet med folkemetoder, og medisiner er maktesløse. I dette tilfellet må du besøke en phlebologist, du må kanskje ha en operasjon.

Kosthold for åreknuter

Pasienter må inkludere i deres meny matvarer rik på vitamin C. Det reduserer hevelse og styrker veggene i blodårene. Så det anbefales å spise mer kiwi, sort currant og sitrusfrukter. Også sjømat er nyttig, siden de inneholder stoffer som øker elasticiteten til fartøyene.

Et spesielt sted i kostholdet er tildelt plantefibre, så det anbefales å spise mer løvrike grønnsaker, havremel, linser, salat selleri og epler. Stoffer som finnes i de ovennevnte produktene sikrer normalisering av tarmen, fordi forstyrrelsen av funksjonen øker belastningen på benene på bena.

Det er nødvendig å bruke produkter som reduserer blodproppene for å forhindre dannelse av blodpropper. I utgangspunktet er det rik på kumarin hvitløk og løk, olivenolje, rødbær, kirsebær, sitroner.

fysisk trening

Det er spesielle komplekser av treningsterapi. Legen vil nødvendigvis kjenne pasienten med disse. Hjemme kan de utføres uten problemer.

En av de mest effektive er Mikulinas øvelse: En person er på tærne, da lander skarpt på hælen. Gjenta 30 til 50 ganger, og hvil deretter i 10 sekunder. Det anbefales å utføre en slik oppvarming 2-3 ganger om dagen, men du bør ikke gjøre mer enn 60 øvelser om gangen.

Du må behandle sykdommen på en komplisert måte, ved bruk av, om nødvendig medisiner, folkemottakere, kosthold og mosjonsterapi, kompresjonsundertøy.

Folk rettsmidler for åreknuter

Medisin tilbyr nok metoder for vellykket behandling av åreknuter. Kompleks terapi blir mye mer effektiv hvis den suppleres med folkemetoder. Det viktigste er å velge ikke bare effektive oppskrifter, men også trygge. Vi foreslår at du bruker et utvalg ved hjelp av medisinske planter, essensielle oljer og tilgjengelig mat. Slike folkemetoder for behandling av åreknuter vil være en utmerket hjelp til pasienten hjemme.

Menn og kvinner, som er kjent med tegn på åreknuter, må gjøre store anstrengelser for å forhindre sykdomsframgang og gjenopprette helse. Men ikke mange mennesker vil svelge tonnevis av piller og bekjempe årsakene til åreknuter. Derfor begynner søket etter hvordan man behandler varicose med folkemidlene.

Urter eller piller?

Til glede hos pasienter, protesterer ikke legene mot ytterligere terapi, som har folketrytter. Men anbefaler før du bruker medisinske urter, kjennskap til deres handling og finn ut om kompatibiliteten med hovedbehandlingen.

Naturen beskytter beinhelsen - bruk av urtemedisiner

Før du begynner med varicose behandling folkemidler, bli kjent med de viktigste egenskapene til medisinske urter, lærer vi hvordan de påvirker sykeårene. Alle av dem kan deles inn i 4 store grupper.

Planter for å forbedre blodstrømmen. Sykdommen ledsages av stagnasjon av blod og blodsirkulasjonsproblemer.

Fartøy tilstand i åreknuter

Med åreknuter kan folkemidlene behandles med:

 • lime blomstre;
 • aloe leaf;
 • blader av lilla
 • salvie og berendetsa;
 • humlekegler;
 • osseous og lakris.

Til den andre gruppen, refererer vi planter som har en antiaggregant effekt, det vil si blodtykkelse.

Tegn på fortykning av blodet

Hjelper med å håndtere trombose og økt viskositet av urtetypen:

 • lamasnika av elm;
 • bringebær blader;
 • pionerens rot;
 • madder farging;
 • kamille blomster;
 • Artemisia vulgaris;
 • blader av jordbær;
 • comfrey og bregner;
 • grilite og twill;
 • gills og gentians;
 • astragalus og fluke.

En stor populær bruk av midler fra varicose folk og ikke-tradisjonelle, i stand til å styrke blodkar.

Urter som styrker fartøyene

Blant urter for denne bruken:

 • klippe sump;
 • mistelten er hvit;
 • kastanje vanlig;
 • bjørk knopper;
 • vendelrot;
 • fennikel frø;
 • immortelle og hagtorn;
 • hvit maretong;
 • sump sabel.

I blandingen legges det nødvendigvis til og bedøves folkemidlene for åreknuter, siden en person blir torturert med smerte i en slik sykdom.

Kostnader og tinkturer for åreknuter

Du kan bruke til å lage oppskrifter:

 • Lamasnikom av en Elm-Faced;
 • rom geranium;
 • peppermynte eller peppermynte;
 • lakris og søt kløver;
 • Willow bark;
 • crested og kløver;
 • bjørk knopper;
 • juice og løvverk;
 • Ledum;
 • stikkende ingefær.

Vanligvis blir folkebehandling av varicose utført ved hjelp av ekstern innflytelse, som applikasjoner gjøres, komprimeres påføres, medisinske salver påføres, gnister, bad og omslag utføres.

For ekstern bruk er det mulig å bruke monosostavy og komplekse samlinger, bestående av ingredienser med en variert terapeutisk effekt. Behandlingen er lang. Ikke vent på øyeblikkelige og svimlende resultater. Men med regelmessig og langvarig behandling av varicose folkemessige rettsmidler, føler pasientene betydelig lindring og forbedring av utseendet på de berørte lemmer.

Bad med åreknuter

En intern mottak av buljonger, te og andre medisinske infusjoner er også mulig. I oppskriftene brukte urter og planter som har forskjellige effekter på blodårene, ved å koble dem fra forskjellige grupper.

Det er mange oppskrifter for lotioner, applikasjoner og komprimerer. Vi foreslår at du velger den mest passende fra de mest effektive og trygge.

syrin

Lilac har en smertestillende effekt og dispergerer stillestående blod, forbedrer blodstrømmen, noe som igjen reduserer byrden på sykeårer.

Fyll de tørre eller friske bladene av lilla med ren alkohol, og legg bladene i en halv liters beholder. Vi vil insistere på en slik sammensetning i 14 dager i mørket. Ikke glem å blande eller riste væsken fra tid til annen.

Vi bruker lilla for alkohol på alkohol. Vi gni de berørte områdene på bena to ganger om dagen. Etter en uke med behandling, føler pasienten seg lettet. Men dette betyr ikke at behandlingen skal stoppes. Behandlingsforløpet varer minst en og en halv time.

malurt

En annen helbredende plante, som ofte finnes i folkemetoder for å behandle åreknuter. Effekten er knyttet til forbedring av lokale metabolske prosesser, fjerning av inflammatoriske prosesser.

En høy konsentrasjon av askorbinsyre gjør det mulig å behandle jevn tromboflebitt og kutan manifestasjoner.

Viktig! Malurt er et sterkt allergen. Derfor bør midler med malurt være forhåndsprøve, gjennomføre allergiske tester, det vil si, bruke en liten mengde til de delikate områdene i huden.

Malurt brukes som grits og komprimerer, forbereder tinkturer i henhold til følgende oppskrift:

 1. Fra blomstene og bladene av planten, tidligere tørket, forbereder du pulveret.
 2. Vi tar en skje med pulver og blander den med 1 skje hjemmelaget yoghurt.

Den resulterende vasselen er spredt på gasbind eller brede bandasjer. Overfør forsiktig til det berørte benet og fest det med rene bandasjer.

Tips! Det er bedre å ikke bruke filmen, siden det forårsaker en drivhuseffekt som er skadelig for åreknuter.

Vi opprettholder en komprimering, minst et par timer. Det er bedre å gjøre en slik prosedyre om natten, slik at du ikke laster føttene etter behandlingen. Vi utfører prosedyrene på rad i 5 dager. Etter det vil det ta en pause i 7 dager. Gjentatt behandling med malurt kan være opptil 3 - 4 ganger, vekslende med ukentlig hvile. For å øke effekten i den tørre blandingen kan man legge til slitte blad av fernen.

Anlegget er ikke anbefalt å bruke til behandling av varicose folkemidlene for gravide og personer med personlig intoleranse mot Artemisia.

Humle kjegler

Hop vanlig er nådeløs utledet av sommerboere fra sine tomter. Og det viser seg at det er ganske effektive folkemetoder for å behandle åreknuter ved bruk av kjeglene i denne planten.

Legemidlet har smertestillende, antiinflammatorisk og helbredende effekt. Drikkede drikker er velkjente, som brygges som te og tas som smittsom for glasset før hvert måltid.

Vi tilbyr å lage et lignende avkok for ekstern bruk. I det må du fukte vevet og vikle beinet, påvirket av åreknuter.

Du kan også lage en effektiv salve. For å gjøre dette, tørkes blomstrer i pulver og blandes med hvilken som helst fettbase. Det kan være smør eller svinekjøtt fett. Basen er oppvarmet og drysset med berusende pulver. Vi blander det godt med en trepinne og la den fryse. En klar salve for åreknuter brukes til alvorlige smerter, trette ben. En slik sammensetning er egnet for behandling av åpne sår, blåmerker på bena.

Alle rettsmidler for åreknuter: folk og medisinske med bruk av aloe er testet i århundrer og millioner av pasienter. Planten anses å være unik, da den kan helbrede sår, øke venøs tone, redusere smerte, forbedre blodstrømmen, fjerne betennelse og hevelse.

Nesten alle terapeutiske tiltakene som er nødvendige for behandling av varicose-patologier, besittes av denne helbredende plante.

Hovedbetingelsen for anvendelse er korrekt forberedelse av ark, som forekommer i flere stadier:

 1. Klipp bladene, som ikke er mindre enn tre år, det vil si, vi tar de laveste, tykkeste og saftige bladene på planten.
 2. Vask det forsiktig, og legg det straks i et bomullspustende stoff. Ingen filmer, poser og folie.
 3. Vi setter vår pakke i kjøleskapet på døren. Ikke frøs aloe - dette vil ikke påskynde prosessen med å isolere saften, men bare drepe alt som er nyttig i den.
 4. Vi holder arkene i kulde i 3-5 dager.

Nå kan du åpne et hjemmeparma-laboratorium og begynne å lage medisinske legemidler med aloe. Og de er ikke så små.

Århundrets juice

Saften oppnådd fra de forberedte bladene er ganske enkel. Vi legger råvarer i osteklær og begynner å sette press. Vil gi av en viskøs væske.

Alt, saften er klar og krever ingen annen manipulasjon. Straks legg det på syke vener, gni lett inn i huden. Med denne saften kan du suge gassbind og lage en komprimering.

Tips! Forbered juice umiddelbart før behandling, siden det ikke er lagret i lang tid. Med lengre tid, mer enn en dag, mister lagring i det kalde, frisk juice sine kvaliteter.

Og du kan berike saften av aloe, og legger til det en mumie, som vil trenge et lite stykke, størrelsen på hodet av kampen. Den resulterende blanding brukes til å behandle åpne sår.

Salve fra aloe

Med avanserte åreknuter, foreslår folkemedisiner å bruke salve. Og salve med aloe vil hjelpe selv i vanskelige tilfeller, da allerede uttrykt kegler og knuter allerede har dukket opp. Dra nytte av de mest populære salver basert på aloe.

Salve med honning

Vi trenger en skje av kvalitet honning og 100 gram aloe vera. Til disse ingrediensene må du legge til mer lard og Vishnevsky salve, som vi tar på en skje.

Bland alle ingrediensene og varme i et vannbad. Når du kokker, fjern straks beholderen fra brannen og la den avkjøles litt. Vi legger den i en forberedt krukke og lagrer den i kulde.

Behandlingen med et slikt legemiddel utføres i 10 dager, og påfører salve på de ømme flekkene under gazebåndet. For å opprettholde et middel på sykeårene tar det en hel dag, hvoretter bandasjen endres.

Salve med løk

For denne oppskriften trenger du 100 g per 100 g, en spiseskje petroleumjell og 100 g løk og kåljuice.

Det er nok å blande alle komponenter og produktet er klart for bruk. Vi legger den på papir og ruller den til foten. Behandlingsforløpet varer i 5 dager.

Viktig! Ikke bruk løksalve med aloe i nærvær av åpne sår.

Alkohol tinktur

Oppskriften på en slik tinktur er ganske komplisert, men ifølge pasientene gir den et 100% resultat.

Alkohol tinktur med aloe

Tinkturen i henhold til følgende teknologi er utarbeidet:

 1. Forberedte blader av aloe blir kuttet ganske fint.
 2. Kashitza sammen med utskilt juice blir overført til en beholder på 1 liter.
 3. Fyll produktet med kvalitet eller hjemmelaget vodka. Det er nødvendig at væsken fullstendig dekker vassdraget.
 4. Vi blander den oppnådde potten, lukker krukken med et lokket og fjern beholderen på et mørkt sted.
 5. Ikke fjern lokket, rist medisinen daglig.

Alkohol tinktur vil være klar om 7 dager. En slik helbredende væske gni de vondt bena. Og ikke bare de ømme flekkene, men hele lemmen fra fingrene til lysken selv.

Du kan kombinere flere folkemedisiner for åreknuter, som inneholder aloe, veksler dem på forskjellige tider av dagen.

Birk knopper

Birkknopper betraktes som et helt unikt middel, siden de har antiseptisk og antiinflammatorisk, hematopoietisk virkning, og også renser og fortynner blod.

Er i stand til å behandle sår og hudsykdommer, brukes som rensende og restorative medisin. Forbered nyrene før utseende av blader på økologisk rene steder. Tørre råvarer kan lagres og brukes i flere år.

Tinktur på nyrene

Blant pasienter med åreknuter er "bjørkbark" kjent som tinktur av bjørkknopper på vodka kalles.

Tinktur på bjørkeknopper

Forbereder "bjørkebark" for denne oppskriften:

 1. I en kapasitet på en halv liter helles vi 4 ss tørket bjørkeknopper.
 2. Vi fyller krukken med fortynnet alkohol eller sterk vodka.
 3. Vi opprettholder i den mørke tinkturen en uke, med jevne mellomrom risting av krukken.

"Berezovka" gnider sykeårene, hvoretter føttene hviler i omtrent en halv time. Etter dette gjentas prosedyren.

Et slikt verktøy vil hjelpe og med alvorlig tretthet etter en hard dag. Det er nok å gni bena med tinktur, og smerten, kløen vil gå bort.

Hvis tegn på varicose er sterkt uttalt, kan du lage en komprimering. For dette er stoffet impregnert med tinktur og påført på sårpunktet for hele natten.

avkok

Bjørkbuljong er laget av nyrer og blader. Ta en skje av råvarer og brygg et glass kokende vann. Kok agenten i ca 2 minutter og la den brygge. Etter det, filtrer og drikk i en dose på 1/3 kopp for en mottakelse. For en dag drikker de til buljongen. Slik behandling bidrar til å rydde blod og bidrar til å gjenopprette blodstrømmen i beina.

Buljong med bjørk

Bruk birk bouillon for bad. I dette tilfellet trenger du birkgrener, som høstes sammen med løvverket. En liten bunke råmateriale kokes i en 10-liters vannpanne. De la kjøttkraft brygge og helles ut, helles i badet. Ta dette badet anbefales i nærvær av problemer med fartøyene. I tillegg helbreder björkbadet eventuelle sår i sår, sår. Du kan også begrense fotbadene.

Oppbevar den ferdige bjørkbuljongen i kulde i opptil 2 dager. For å øke effekten, legges nettle, celandine, til badblandingen.

brennesle

For terapeutiske formål er nålen brukt til å brenne eller dioecious. Dette folkemidlet til åreknuter brukes til å forbedre blodstrømmen og rense blodet, redusere viskositeten.

Den enkleste måten å bruke nettleser er å bare slå en nykuttet plante i ømme flekker. Men slik "nål" -terapi vil ikke appellere til alle, til tross for høy effektivitet.

For de som leter etter mindre kardinale behandlingsmetoder, anbefaler vi at du drikker te med nett, som er utarbeidet ved beregning av en skje av råvarer til et glass kokende vann.

Du kan også ta et bad med avkok av bladene på nålen. Denne prosedyren vil løfte vekten fra føttene og fjerne hevelse etter den første økten.

Og ikke glem at nettle er en spiselig plante. Fra friske grønne grønnsaker er det mulig å tilberede salater, supper, sauser. Med varicose pasienter, vil slike retter være svært nyttig for en rekke diett rasjoner.

Folkemidlene og metoder for behandling av åreknuter i underekstremiteter hjemme

Mange moderne leger mener at sammen med bruk av medisiner, er behandling av åreknuter på bena med folkemidlene en effektiv måte å bekjempe sykdommen på. Utbredelse av varicose utløser som regel et langt opphold på beina, hardt arbeid, hyppig forstoppelse. Noen ganger kan sykdommen oppstå under graviditet. Behandling av varicose folkemessige rettsmidler er et godt tillegg til medisinering, fordi det i sammensetningen av mange medisiner er komponenter på plantebasis.

Hva er åreknuter

Den patologiske ekspansjonen av venene påvirker ofte underkroppene. Åreknuter er forårsaket av utilstrekkelig venøs ventiler. Sykdommen kan ha en arvelig disposisjon, så når det ser ut i en person i familien, kan det også observeres varicose hos andre slektninger. Med denne sykdommen mister fartøyene sin elastisitet, utvider og strekker seg på separate steder, danner formasjoner eller noder. I slike områder reduseres hastigheten på blodbevegelsen, noe som bidrar til utseendet av trombose. De viktigste symptomene på åreknuter er:

 • utseendet av ødem;
 • tyngde i bena;
 • vener endrer form og øker i størrelse;
 • Utseendet av smerte, en følelse av varme og brennende følelse i bena;
 • Hudens hud blir mørk i fargen;
 • Noen ganger utvikler eksem
 • om natten kan kramper begynne.

Hvordan behandle

Åreknuter er en vanlig sykdom. Moderne medisiner har flere metoder for å behandle denne sykdommen. Hvis pasienten er diagnostisert med åreknuter, bør behandlingen starte så snart som mulig. Kun en lege kan velge et egnet behandlingsregime, gitt tilstedeværelse av samtidige symptomer, graden av utvikling av åreknuter og egenskapene til pasientens kropp. Som et resultat kan disse metodene brukes:

 • Fysioterapi. Massasje, øvelser av terapeutisk gymnastikk.
 • Konservativ behandling. Det innebærer bruk av visse grupper av rusmidler.
 • Radikal terapi for åreknuter. Utføre prosedyrer for venektomi, flebektasi. Involver en minimal invasiv behandling - skleroterapi.
 • Alternative metoder. Behandling av vener på bena med folkemessige midler (tørking, innpakning, bad med medisinske urter, avkok, tinkturer).

Behandling av åreknuter på bena med folkemidlene

Med nederlaget i blodårene er hovedmålet med behandling å stoppe spredning av sykdommen. For dette kan både medisiner og folkemidlene brukes. For sikkerheten er det viktig å observere tiltaket, uten å overskride varigheten av behandlingen og den tillatte dosen. Eksperter hevder at bruken av folkemidlene kan hjelpe på et tidlig stadium av åreknuter. For å oppnå effekten, anbefales det å drikke tabletter og trene. Kun kompleks behandling forhindrer utvikling av patologi.

Når du velger medisinske folkemidlene, må du bare kjøpe de som er lett forberedt. I tillegg er det nødvendig at de ikke har toksiske effekter, og de kan lagres lenge i kjøleskapet. Samtidig er mange komponenter enkle å vokse eller kjøpe til en optimal pris. Behandling av varicose hjemme med folkemidlene hjelper:

 • å eliminere ødem;
 • øke elastisiteten til venøse vegger;
 • redusere blodviskositet og akselerere blodstrømmen;
 • normalisere saggeventiler.

tinkturer

Hovedelementet i alle tinkturer er vodka, så denne metoden er usikker. Hvis det er skader på bena, bør du velge en annen metode for å behandle åreknuter. Du kan forberede spesielle urteinfusjoner og bruke dem på innsiden. I urter er mange nyttige stoffer som forhindrer trombose i venene. Selv om tinktur ikke er et veldig populært middel for åreknuter, anses det å være effektivt. De fleste urter bør brygges og tas i henhold til instruksjonene. Oppskriften på tinktur med vervain for behandling av åreknuter:

 • 1, 5 ss tørket gress;
 • det er nødvendig å helle verbena med kokende vann (200 ml);
 • Videre er det nødvendig å insistere på en blanding av en halv time;
 • Ta en folkemåte hver time for 1 skje.

Tinktur av Kalanchoe

En av de mest effektive er en tinktur av calanchoe fra åreknuter. Ofte blir hvit akacia eller comfrey lagt til den. For å klargjøre løsningen, kutt bladene av plantene og legg dem i kulde i 5 dager. Deretter skal arket males på en blender og helles med vann. Videre er det nødvendig å gi blandingen infusjon i flere dager. Stamme før bruk. Den klare infusjonen skal gnides i et sårt sted 2 ganger daglig i 3 måneder.

komprimerer

En annen tilgjengelig og effektiv metode i kampen mot åreknuter er komprimeringen. Han er veldig effektiv, mens han kan gjøre pasienten selv uten hjelp av utenforstående. Ofte komprimerer bruk brus eller leire. Et annet produkt mot varicose er poteter. For å gjøre dette må flere potetknoller rengjøres og slipes på et rifler. Den resulterende blanding skal påføres vener. På toppen av komposisjonen skal pakkes i flere lag av gasbind. Blandingen bør påføres i 4 timer. Det finnes andre oppskrifter for å forberede kompresser fra åreknuter.

Komprimerer fra tomater

Bare grønne tomater er egnet til å behandle åreknuter. Dette folkemedisinen bidrar til å eliminere smerte, har en venotonisk effekt. Behandling av varicose utvidelse av tomater kan vare 3 uker, da må du ta en uke pause. Tomaten skal kuttes i to halvdeler og påføres venen. La denne måten før brenningen oppstår. Deretter skal tomat fjernes og skyll området med kaldt vann.

rubbing

Forbedre tilstanden til venene i åreknuter vil hjelpe med produktene som alltid er til stede. Apple cider eddik kan styrke veggene i blodårene, tone huden, eliminere hevelse. Du kan kjøpe den i butikken, men du bør bare velge et naturlig middel. Eddik (6%) bør tørkes av området der det er et vaskulært nettverk. Du kan ikke skylle løsningen og la den ligge på kroppen til neste prosedyre.

Ved behandling av åreknuter er det mest populære middelet tinktur basert på hestkastanje. For å gjøre det, må du ta fruktene av treet med huden, hogge kjøttkvernet, legge alt til krukken og hell halvparten av det med alkohol eller vodka. Tinkturen skal holdes i en måned på et mørkt sted, og innholdet i krukken skal ristes flere ganger i uken. Blandingen må gnides 4 ganger om dagen.

sitron

Mange kvinner til behandling av åreknuter har lenge brukt sitron. Dette produktet kan brukes eksternt eller drikke juice. Citrus har healing egenskaper, det toner godt å bruke denne egenskapen, er det nødvendig å tørke de berørte områdene daglig med lobules av sitron. I tillegg kan du forberede en sitruspresse fra åreknuter. For å gjøre dette, bør flere lemonflasker påføres syke vener og feste en bandasje på toppen. Det bærer et bandasje hele dagen.

Medisinske drinker

Behandling av varicose folkemidlene er ikke komplett uten bruk av et spesielt diett. Behandlingsmetoden bør begynne med installasjon av riktig drikkeregime. Mange leger anbefaler før de begynner å forandre kostholdet, for å ta en uke med juicediet. De mest effektive drikkene i behandlingen av varicose er: juice fra havtorn, aronia, drue, vinrød. Pass på å drikke tranebær og tranebærfrukt. Den ideelle drikken til riktig regime er kompot.

Tinktur av nål kan også bidra til behandling av åreknuter. Det gir en foryngende effekt. I tillegg kan du bruke sitronsaft, noe som øker elasticiteten til fartøyene. Å selvstendig lage en slik drink, må du kutte 6 sitroner og klemme juice. Deretter må det helles i glass og blandes med tre blader av en gylden munn, to glass honning, fem skiver hakket hvitløk. Blandingen skal stå på et mørkt sted i en uke. Du må drikke et stoff for varicose fire ganger om dagen.

Apple cider eddik

Folk som lider av åreknuter, bruker ofte eddik fra epler til behandling. Dette produktet inneholder mer enn 20 mineraler som er nødvendige for fartøyene. Regelmessig mottak av stoffet bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, fjerne hevelse, styrke venøs vegger. Når du kjøper eplecidereddik, bør du bare velge et naturlig produkt, som er laget av friske epler. Ta eddik i behandling av åreknuter på en spiseskje på tom mage, tidligere fortynnet med et glass vann. For å unngå all risiko, kontakt lege.

Det er kontraindikasjoner for bruk av eple cider eddik:

 • tarm sykdom;
 • laktasjon og graviditet;
 • nyrepatologi;
 • leversykdom;
 • et magesår og en gastritt.

Med varicose salver basert på vegetabilske oljer er gode. Som regel brukes oliven ofte til fremstilling, fordi den inneholder arakidonsyre. For å gi sammensetningen av tetthet, bør du legge til fett til kremet. For fremstilling av salver fra åreknuter anbefaler vi også bruk av malurt, pilbark, tranebær, celandine. Du kan legge til grunn en feit babykrem og legge til friske kalendere til det. Klar salve skal brukes om kvelden på problemområder. Vask av med varmt vann om morgenen. Denne metoden vil bidra til å kurere den milde formen av åreknuter.

Basert på kastanje

På apotekens hyller finner du et stort antall salver fra åreknuter, men som regel inneholder de kjemiske komponenter. Derfor er det best å lage en effektiv salve hjemme. Spesielt effektiv er behandlingen med legemidler med hestkastanje. Fruktene av denne planten inneholder glykosider, som øker permeabiliteten til kapillærene, forbedrer blodsirkulasjonen og fjerner betennelse.

For å lage et helbredende middel for varicose, trenger du 6 tørrkastanjefrukter og 2 ss blomster til å male i en blender. Deretter fylles denne massen med vegetabilsk olje (1:10). Det er nødvendig å tåle stoffet på et mørkt sted i 10 dager. På slutten av tiden skal salven fra åreknuter kokes i 40 minutter og avkjøles. Den resulterende sammensetningen skal smøres sykeområder 2 ganger om dagen.

Video: Folkemidlene for åreknuter på bena

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Behandling av åreknuter med folkemessige virkemidler

Tap av elastisitet ved venerveggene og nedgang i blodstrømmen på grunn av dens fortykning er hovedårsakene til utviklingen av åreknuter. Folkemidlene med konstant bruk vil styrke venøs veggen, øke tonen og forbedre tilstanden betydelig, og vil også være et utmerket middel for å forhindre videre utvikling av sykdommen og utseendet av trombi.

Årsakene til og tegn på åreknuter

Provoke svekkelse av muskulaturen i venøse vegger kan sterkt fysisk stress på beina, fedme, graviditet. Noen ganger kan svakheten i muskelfibre være medfødt, så forebygging av åreknuter bør komme først fra tidlig ungdom.

Utseendet på overflaten av epidermis av nettverket fra små vesikler eller telangiektaser er ofte det første tegn på å begynne åreknuter. Slike vesikler er spesielt godt synlige i nærvær av cellulitt. Cellulitt øker risikoen for å utvikle åreknuter flere ganger, fordi det forandrede fettvevet fører til vanskeligheter med utstrømning av blod fra nedre ekstremiteter. Små kolber kan også være en vanlig kosmetisk ulempe, slik at den første gang de forekommer det er viktig å konsultere en ekspert for å fastslå graden av risiko for å utvikle åreknuter og innstilling av den optimale behandling av vaskulær mesh.

Hevelse av føttene er det andre signalet av sykdomsutbruddet. Siden hevelse kan være en manifestasjon av hjerte og nyresykdom, er det viktig å utelukke deres tilstedeværelse ved å gå gjennom undersøkelsen.

Den mest ubehagelige, men en av de viktigste symptomene på en begynnende sykdom er ikke veldig alvorlig smerte i beina, nemlig i kalvemuskulaturen. Det er smerte oftest etter fysisk anstrengelse i andre halvdel av dagen og har et trekkkarakter.

Kramper om natten og tyngde i beina er et annet tegn på en begynnende sykdom.

Hvis du har merket alle disse symptomene, bør du besøke en spesialist lege.

Video: Årsakene til utviklingen av åreknuter i programmet "På det viktigste"

Folk rettsmidler for åreknuter, oppskrifter

Den vanligste og mest effektive mot varicose er den medisinske plantehestkastanjen. Nesten alle deler av anlegget brukes til å lage medisinen. Midler på grunnlag er brukt både eksternt og internt.

Effektive urter og planter mot åreknuter er også søt kløver, mjødurt, eik bark, peon, bringebær, humle, buckthorn bark, stammer fra or, Bergenia rot, bark og blader av hassel. Urter kan brukes alene eller i sammenkomster. Folk rettsmidler for å bidra til å redusere betennelser og styrke veggene i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen, tynne ut blodet, lindre smerte, i noen tilfeller bidra til resorpsjon av åreknuter.

Komprimerer og dressinger i behandling av åreknuter.

Komprimer med kastanje mot smerter med åreknuter.

Slice av svartbrød smurt med krem ​​eller kamferolje, bestrøket med tørkede frukter av kastanjehest. Alt dette er å knytte til den syke venen og fikse det. La komprimeringen stå over natten. Etter ti prosedyrer går smertene bort.

Kjeve og pepperrot i behandlingen av åreknuter.

Et rent stykke krus (eller pepperrot) legger på en varm vannkoker, slik at de blir tålelig varme. Innsiden, fest bladet til den berørte venen, etter å ha satt et stykke sterilt bandasje, og fikse det. Prosedyre å gjøre om natten. Kurset inneholder 5 prosedyrer som du kan gjøre hver annen dag. Tilstanden forbedrer merkbart, smerte forsvinner.

Kjeve og salve Vishnevsky med utstående svarte årer og knuter.

Så snart burdocken ser ut i hagen, kan du begynne å kjempe med sykdommen. For natten, gni de syke legene med Vishnevsky-salve, topp burdockbladet og legg på kompresjonstrømper. Tre dager senere, bytt bandasjen etter vasking av føttene. Behandlingen fortsetter gjennom hele sommeren, til kuller vokser.

Honning komprimerer fra åreknuter.

På sykeårene gjelder kompresser med honning. På stoffet fordeler et jevnt lag honning jevnt, pakk det over toppen med polyetylen og fest det med en bandasje. Den første prosedyren varer 2 timer, den andre og den tredje i 4 timer, den fjerde - hele natten. Forbedringen kommer etter den andre dagen.

Komprimerer med kosmetisk leire fra åreknuter.

Kosmetisk leire fortynnet med kaldt vann til en konsistens som rømme (ikke tapper) som tilføres til syke deler vener topp vikle bred bandasje eller gass, så igjen et lag av leire på toppen av bandasjen, bandasjen og igjen så bør få en lagtykkelse på 1,5 cm. Toppen av wrap lerret stoff, slik at fuktighet kan absorberes, og innpakket i et ullsjal. Klokka tre er det nødvendig å ligge ned slik at beina er på en høyde (du kan legge puter). Etter tre timer, fjern kompressen, vaske føttene og gå i seng. Etter den andre prosedyren passerer smerter, svulstene og knutene løses gradvis.

Kartoffel komprimerer i behandling av åreknuter.

På knutene på føttene gjelder daglig komprimering av ferskpresset potetsaft, ovenfra festet med film og bandasje. Prosedyren er best gjort om natten. Behandling bør utføres til fullstendig gjenoppretting.

Mokritsa og burdock i kampen mot åreknuter.

Gress epletreet til de syke venene, topp med en fersk burdock og fest den med et bandasje. Bakkebladet skiftes hver annen time, og gresset er smuldret. Så snart vilts. En uke med slik behandling fjerner smerte, gjenoppretter lette føttene.

Juice chistotela fra åreknuter.

Bint fuktes i saften av celandine og festes til de syke venene på knutepunktene, og fester bandasjen i 4 timer. Behandlingen varer en uke, hvorpå du bør ta en ti-dagers pause, hvorpå du igjen tar kurs. Totalt er det nødvendig å gjennomføre 3 medisinske kurs.

Komprimer av tomater med åreknuter.

Tynne skiver av fersk tomat skal påføres daglig til syke vener, festet med bandasje. Skivede tomater for å bytte til frisk hver tredje time. Behandlingen skal utføres til tilstanden forbedres.

Komprimerer fra bregne med sur melk fra åreknuter.

Komposisjon.
Fern - 3 ss. l.
Sour milk - 3 ss. l.

Søknad.
Bland bregne gress med sur melk, sprer blandingen på gasbind og bruk på steder av syke vener, festing med en bandasje. Komprimer for å holde tre timer, hvorpå å fjerne føttene for å vaske. Prosedyre for å gjøre før en natts søvn.

Komprimer fra malurt fra åreknuter.

Komposisjon.
Malurt knust - 1 håndfull.
Hjemmelaget yoghurt - ½ liter.

Søknad.
En gang om dagen, gjør en komprimering som varer 1 time. Bland den hjemmelagede, curdledmelken med urte malurt. Bland blandingen på et stykke gassbind og fest det til steder i de dilaterte årene. Topp med polyetylenpakning og vikle med et ullsjal. Ben eller føtter for å ordne på en høyde. Prosedyren skal gjøres 5 dager på rad, og deretter ta en to-dagers pause, hvoretter kurset kan gjentas.

Det er en annen oppskrift, det tar bare 2 ss. l. yoghurt og 8 stengler av malurt (grind). Kompressen blir brukt to ganger om dagen i 10 dager.

Komprimer for behandling av den første fasen av varicose sykdom (asterisker).

Komposisjon.
Kamille apotek - 2 ts.
Kokende vann - 1 glass.

Søknad.
Hell råmaterialer med kokende vann og insister på en halv time, pakket opp riktig. Klar infusjonsstamme og gjelder i form av nattkompresser på sykeårer.

Oljetextrakt av calendula fra åreknuter.

Komposisjon.
Blomster av calendula - 50 g.
Vegetabilsk olje noe (ikke raffinert) - 500 g.

Søknad.
Råolje, hell på vannbadet i en halv time, la det stå en time og filtrer. Den mottatte agenten daglig for å gni om natten på syke steder, lett sirkulære bevegelser. Deretter gjelder en komprimering med samme middel og legges over natten.

Urte salve fra åreknuter.

Komposisjon.
Frisk rot av comfrey knust - 10 ss. l.
Tørre blader comfrey knust - 2 ss. l.
Kastanjeblomster - 2 ss. l.
Acacia blomster - 2 ss. l.
Ikke saltet svinekjøtt fett smeltet - 4 ss. l.

Søknad.
Bland urter og hell det fett, legg på en treg brann i tre timer. Fjern den beregnede salve, hell i en krukke med lokket og avkjøl. Påfør i form av bandasjer til de berørte områdene. Påfør et godt lag med salve på gasbind og fikse det. Med et bandasje å gå i tre dager, bytt til en ny. Behandlingen inkluderer 5 prosedyrer. Etter to uker kan behandlingskursen gjentas.

Gni fra åreknuter.

Tinktur av hestkastanje med fremspringende vener.

Komposisjon.
Skall og kjerne av hestkastanje knuses - ½ av en tre-liters krukke.
Vodka eller alkohol.

Søknad.
Råhest alkohol eller vodka til toppen av boksen, lukk lokket og la det brygge på et mørkt sted i en måned, tre ganger i uken blandes røret. Klar tinktur å filtrere, gni daglig for nattårene. Det ferdige produktet varer i et år. Denne tinkturbrønnen hjelper også med intern applikasjon: 1 ts. 3 ganger om dagen i 15 minutter før måltider, løpet av behandlingen - 1 måned.

Apple cider eddik (tilstedeværelse av knuter) med åreknuter.

Daglig, før du går til sengs, gni de syke benområdene med eplecidereddike. Behandlingsforløpet er 30 dager. Prosedyren kan gjøres om morgenen, bare etter gnidning er det ønskelig å legge seg ned i en time. For å øke effekten av eplecidereddik, fortynnet med vann, er det godt å drikke med honning på tom mage om morgenen, en halv time før frokost, også i en måned. Skilt i vann eple cider eddik kan brukes som en lotion på syke vener (et glass vann 2 ss eddik). Prosedyren bør gjøres to timer før sengetid.

Video: Behandling av varicose folkemidlene.

Kalanchoe fra åreknuter.

Komposisjon.
Kalanchoe knuste blader er ½ halv liters krukke.

Søknad.
Råhest vodka til toppen av boksene, insister i en uke på et mørkt sted, lukk lokket tett. Klar tinktur for å filtrere og søke om å gni på berørte områder av venene. Prosedyren gjøres daglig om natten i en måned. Forsvinner gradvis blått nett fra venene.

Tinkturer av arnica og hvit akacia fra åreknuter.

Komposisjon.
Blomster og blader av hvitt akasia - 50 g.
Vodka - 400 g.
Friske blomster arnica - 100 g.
Alkohol 70% - 1 liter.

Søknad.
For å lage to tinkturer samtidig, bland akacia med vodka og arnica med alkohol. Tilsett blandingen, tett corking, i et mørkt sted i tolv dager. Ferdige tinkturer dreneres. For påføring på sykeårene, blandes begge tinkturer i en andel på 1: 1. Daglig for en måned gned i natt.

Sitron mot åreknuter.

En utmerket tonic er sitronsaft. Det må gnides i sykeårer hver morgen og natt.

Det er veldig godt å bruke salver og kremer på grunnlag av bie gift for åreknuter.

Oppskrifter av folkemidlene for behandling av åreknuter for intern bruk.

Muskat fra åreknuter.

Komposisjon.
Jordnøtt muskat 100 gr.
Vodka - 0,5 liter.

Søknad.
Hell krydder med vodka og insister 10 dager i en mørk pestel, rist daglig. Klar tinktur å filtrere og ta en halv time før måltider 20 faller tre ganger om dagen. Terapeutisk kurs - 10 dager. Ta deretter en ti-dagers pause, og gjenta deretter behandlingsforløpet igjen. Bruk legemidlet til det er fullstendig helbredet.

Te fra toppen av gulrøtter fra åreknuter.

Komposisjon.
Gulrot toppet masse - 1 ss. l.
Kokende vann - 1 glass.

Søknad.
Råkokende vann og la for å infuse under lokket og et håndkle i en time. Drikk denne te 2-3 ganger om dagen for et glass i en halv time før måltider.

Honning og hvitløk fra åreknuter.

Komposisjon.
Skalte hakkede hvitløksklær - 250 g.
Flytende honning - 350 g.

Søknad.
Ingredienser blander og insisterer på et mørkt sted i en uke. Ta daglig i to måneder for 1 ss. l. tre ganger om dagen før måltider.

Broth av pilbark er hvit fra åreknuter.

Komposisjon.
Willow bark - 2 ss. l.
Kokende vann - 2 kopper.

Søknad.
Brew råvarer med kokende vann, legg på lav varme og koke i 15 minutter. Varm kjøttkraft å filtrere og ta tre ganger om dagen for 1/3 kopp. Behandlingsforløpet er to måneder. Buljongen kan brukes til nattkompresser.

Urtekolleksjon 1 til behandling av åreknuter.

Komposisjon.
Frukt av hestekastanje - 20 g.
Bjørkbark - 20 g.
Eikebark - 20 g.
Horsetailfelt - 50 g.
Thallus av islandsk mos - 50 g.
Astragalus - 30 g.
Blomster immortelle - 30 g.
Stekt kokende vann - 0,5 liter.

Søknad.
Urter blandet, ta 2 ss. l. Mottatt samlingen og brygge med kokende vann, satt i 5 minutter i brann. Insistere på å avkjøle og filtrere. Ta i varm form for ¼ kopp 4 ganger om dagen. Motta avkokingen til tilstanden til venene er forbedret.

Urtekolleksjon 2 til behandling av åreknuter.

Komposisjon.
Plantain - 50 g.
Yarrow - 50 g.
Frukt- eller kastanjebønner - 50 g.
Raspberry rot er 50 g.
Kamilleblomster - 50 g.
Kokende vann - 0,5 liter.

Søknad.
Gress blandet i en glassbeholder med lokket. Ta 2 ss. l. og hell kokende vann, legg på brann. Så snart det kokes, fjern og insister i løpet av natten. Ta klar filtrert infusjon om morgenen og om kvelden for ¾ kopp.

Herbal Collection 3 for behandling av åreknuter.

Komposisjon.
Blader av nettle - 50 g.
Yarrow gress - 50 g.
Roten av althaeus er 50 g.
St. John's wort blomster - 50 g.
Kokende vann - 1 liter.

Søknad.
Alle urter blander, ta 1 ss. l. Den resulterende samlingen og hell varmt vann. Rør blandingen til helt avkjølt og avløp. Drikk halvparten av glasset etter måltider, fire ganger om dagen. Behandlingsforløpet inkluderer 3 uker, så bør du ta en pause i en uke og deretter gjenta kurset. Hele løpet av behandlingen er 8 måneder.

Infusjon av hasselnøtt i behandling av åreknuter.

Komposisjon.
Valnøttblad - 30 g.
Kokende vann - 300 ml.

Søknad.
Hell vann med råvarer og la det gå til infusjon i 6 timer. Deretter filtreres den ferdige infusjonen og tas på ½ kopp tre ganger daglig i 15 minutter før måltider. Ta øvelsen til tilstanden forbedres.

Tinktur av blomster av kastanje.

Komposisjon.
Kastanje blomster - 150 g blomster.
Vodka - 0,5 liter.

Søknad.
Råmaterialet helles med vodka og forlates på et mørkt sted i 14 dager. Klar tinktur filtreres og drikkes 20 ml, fortynnet med vann, før måltider 4 ganger daglig.

Tinktur av hagtorn.

Komposisjon.
Frukt av hagtorn - 300 g.
Vodka er ½ liter.

Søknad.
Frukt insisterer på vodka i tre uker, deretter filter og ta før kveldsmåltid på 6 ml, fortynnet med vann.

Infusjon fra roten til en løvetann.

Komposisjon.
Løvetannrot knust - 70 g.
Kokt vann - 300 g.

Søknad.
Rå avkjøle vann og la stå under lokket og et håndkle i en halv time, og filtrer deretter. Ta 100 ml tre ganger daglig i en halv time før måltider.

Infusjon av hestkastanjefrukt i behandling av åreknuter.

Komposisjon.
Frukt av hestkastanje - 100 g.
Bark og hasselblader - 100 g.
Kokende vann - 1 glass.

Søknad.
Urter blandet, ta 1 ss. l. samle og brygge med kokt vann, insistere for to timer, avløp. Ta 50 g før måltider 4 ganger om dagen.

Kjøttbullet av nässel mot smertesyndromet.

Komposisjon.
Knuste neseblader - 2 ss. l.
Kokende vann - 1 glass.

Søknad.
Råvann, hell inn til det avkjøles. Ta i varm form tre ganger om dagen i 15 minutter før måltider til 50 g. Behandlingsforløpet er 1 måned.

Forebygging av åreknuter

 1. Å besøke bassenget - Svømming er den beste måten å bekjempe stagnasjon av blod på.
 2. Kjører om morgenen eller går daglig minst 3 km.
 3. Avslag på vane å sette ben til fots.
 4. Inkludere i kosten mat rik på kalium, fosfor, vitamin B1 og B9, sjømat, bokhvete (spise kirsebær til 30 gram per dag, for å hindre blodpropp).
 5. Begrens eller helt utelukke fett, stekt mat, pølser, sjokolade, alkohol, salt.
 6. Kontrastdusj.
 7. Vandre opp trappen, gå på tiptoe.
 8. På kveldene, la føttene hvile, ta en liggende stilling, legg flere puter under føttene.

Alle disse tiltakene i komplekset vil bidra til å unngå åreknuter. Ved utseendet til de første alarmerende symptomene, ikke fortvil, kontakt legen, fordi rettidig diagnose er nøkkelen til vellykket behandling, og folkemidlene vil være gode hjelpere på vei til utvinning.

Les Mer Om Fartøyene