Behandling av cerebrovaskulær ulykke

En tilstand som kalles nedsatt cerebral sirkulasjon i akutt form er en av de viktigste årsakene til dødelighet i utviklede land. Ifølge statistikken har over 6 millioner mennesker et slag hvert år, hvorav en tredjedel dør som følge av sykdommen.

Årsaker til hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Leger kaller brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, sværheten i blodbevegelsen gjennom sine kar. Nedfallet av vener eller arterier, som er ansvarlig for blodtilførsel, forårsaker vaskulær insuffisiens.

Patologien til fartøyene som fremkaller en forstyrrelse av hjernens sirkulasjon kan være svært forskjellig:

 • blodpropper
 • dannelsen av looper, kinks;
 • innsnevring;
 • emboli;
 • aneurisme.

Å snakke om cerebral vaskulær insuffisiens kan gjøres i alle tilfeller når mengden blod som faktisk transporteres til hjernen, ikke sammenfaller med det nødvendige.

Statistisk, forårsaker problemet med blodtilførsel sklerotiske vaskulære lesjoner. Formasjon i form av en plakk hindrer normal gjennomføring av blod gjennom fartøyet, forverrer dens gjennomstrømning.

Hvis behandlingen ikke er planlagt i tide, vil plakkene uunngåelig akkumulere blodplater, og dermed øke i størrelse, og til slutt dannes en trombose. Han lukker enten fartøyet, forhindrer bevegelse av blod gjennom det eller tårer av med en blodstrøm, hvorpå den blir levert til hjernen arterier. Der vil det tette fartøyet, forårsaker en akutt sykdom i hjernecirkulasjonen, kalt et slag.

Hypertensjon anses også som en av hovedårsakene til sykdommen. For pasienter som lider av hypertensjon, er en frivoløs holdning til ens eget trykk, inkludert måter å normalisere seg på, notert.

I tilfelle at behandlingen foreskrives, og doktorsforskriftene blir observert, reduseres sannsynligheten for vaskulær insuffisiens.

Osteochondrose i livmoderhalsen kan også forårsake vanskeligheter med blodstrøm, da den klemmer arterier som fôrer hjernen. Behandling av osteokondrose er derfor ikke bare et spørsmål om å bli kvitt smerte, men mer et forsøk på å unngå alvorlige konsekvenser, opp til et dødelig utfall.

Kronisk tretthet anses også som en av årsakene til utviklingen av sirkulasjonsproblemer i hjernen.

Hodeskader kan også være en direkte årsak til sykdommen. Hjerterusjoner, blødninger eller blåmerker forårsaker klemming av hjernens sentre, og som en konsekvens - sykdomsproblemer.

Typer av brudd

Legene snakker om to typer problemer med cerebral blodstrøm: akutt og kronisk. For akutt er preget av rask utvikling, siden det kan gå ikke bare om dagene, men til og med om minuttene av sykdomsforløpet.

Akutte brudd

Alle tilfeller av cerebral sirkulasjonsproblemer med akutt kurs kan deles inn i to grupper:

 1. hjerneslag. I sin tur er alle slag delte inn i hemorragisk, der det er blødning i hjernevævet på grunn av ruptur av fartøyet og iskemisk. Med sistnevnte er blodkaret blokkert av en eller annen grunn, noe som forårsaker hypoksi i hjernen;
 2. forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon. Denne tilstanden er preget av lokale vaskulære problemer som ikke påvirker vitale steder. De er ikke i stand til å forårsake ekte komplikasjoner. Forsinket forstyrrelse fra akutt utmerker seg ved varigheten: Hvis symptomer blir observert i mindre enn en dag, anses prosessen for forbigående, ellers - slag.

Kroniske lidelser

Vanskeligheter med cerebral blodstrøm, som har kronisk karakter, utvikler seg i lang tid. Symptomer som er karakteristiske for denne tilstanden er i utgangspunktet svært svakt uttrykt. Bare med tidenes gang, når sykdommen er merkbart fremgang, blir følelsene sterkere.

Symptomer på cerebral blodstrømningsobstruksjon

Det kliniske bildet for hver av de typer vaskulære problemer kan ha et annet utseende. Men for alle er det vanlige tegn på tap av hjernens funksjonalitet.

For at behandlingen skal være mest effektiv, er det nødvendig å identifisere alle de signifikante symptomene, selv om pasienten er trygg på subjektiviteten.

For forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon er følgende symptomer typiske:

 • hodepine av ukjent opprinnelse, svimmelhet, følelse av skumle, prikkende, ikke forårsaket av fysiske årsaker;
 • immobilisering: Som delvis, når motorfunksjonene delvis mister en lem, og lammelse, forårsaker en fullstendig immobilisering av en del av kroppen;
 • kraftig reduksjon i synsstyrken eller hørselen;
 • symptomer som indikerer problemer med hjernebarken: vanskeligheter med å snakke, skrive, tap av evnen til å lese;
 • anfall som minner om epileptisk
 • kraftig forverring av minne, intellekt, mentale evner;
 • plutselig utviklet fravær, manglende evne til å konsentrere seg.

Hvert av problemene med cerebral blodstrøm har sin egen symptomatologi, hvor behandlingen avhenger av det kliniske bildet.

Således, med iskemisk slag er alle symptomer svært akutte. Pasienten vil nødvendigvis ha klager over subjektive egenskaper, inkludert alvorlig kvalme, oppkast eller fokal symptomer, signalering brudd på de organene eller systemene som det berørte området av hjernen er ansvarlig for.

Hemoragisk berøring observeres når blod fra en skadet kar går inn i hjernen. Da kan væsken klemme hjernehulen, noe som forårsaker ulike skader på det, noe som ofte fører til et dødelig utfall.

Transiente iskemiske anfall, kjent som forbigående iskemiske anfall kan være ledsaget av et delvis tap av motorisk aktivitet, søvnighet, svekket syn, tale ferdigheter, samt forvirring.

For kroniske problemer med cerebral blodtilførsel er preget av uhyggelig utvikling i mange år. Derfor er pasienter oftest eldre, og behandling av tilstanden tar nødvendigvis hensyn til forekomsten av samtidige sykdommer. Hyppige symptomer er en nedgang i intellektuelle evner, minne, evne til å fokusere. Slike pasienter kan være mer aggressive.

diagnostikk

Diagnosen og påfølgende behandling av tilstanden er basert på følgende parametere:

 • samling av anamnese, inkludert klager fra pasienten;
 • samtidige sykdommer hos pasienten. Diabetes mellitus, aterosklerose, økt blodtrykk kan indirekte indikere sirkulasjonsproblemer;
 • skanning, signalering av skadede fartøy. Det lar deg tildele sin behandling;
 • magnetisk resonans avbildning, som er den mest pålitelige måten å visualisere det berørte området av hjernen. Moderne behandling av cerebral sirkulasjon er umulig uten MR.

Behandling av cerebrale sirkulasjonsproblemer

Krenkelser av cerebral sirkulasjon, som er akutte, krever en umiddelbar forespørsel til lege. I tilfelle streker er beredskapssorgen rettet mot å opprettholde vitale menneskelige organer og systemer.

Behandling av vaskulære hjerneproblemer er å gi pasienten normal pust, sirkulasjon, fjerning av cerebralt ødem, korrigering av blodtrykk, normalisering av vann-elektrolyttbalansen. For alle disse prosedyrene må pasienten være på sykehuset.

Videre behandling av stroke vil bestå i å eliminere årsaken til sirkulasjonsproblemer. I tillegg vil den generelle blodstrømmen i hjernen og restaureringen av de berørte områdene bli korrigert.

I henhold til medisinsk statistikk øker korrekt behandling i tide riktig sjansene for fullstendig gjenoppretting av de berørte berørte funksjonene. Om lag en tredjedel av pasientene etter rehabilitering kan komme tilbake til sitt arbeid.

Kroniske sykdommer i cerebral sirkulasjon behandles med medisiner som forbedrer arteriell blodstrøm. Parallel foreskrive en behandling som normaliserer blodtrykket, kolesterolnivået i blodet. I tilfelle av kroniske lidelser er det også vist uavhengig trening av minne, konsentrasjon og intelligens. Blant slike aktiviteter kan kalles lese, memorere tekster av hjerte og annen intellektuell opplæring. Det er umulig å reversere prosessen, men pasienten kan ikke tillate situasjonen å forverres.

Kanskje det vil være interessant for deg. En meget liknende sykdom kalles: cerebral angioødem i hjerneskader.

Typer av sykdommer i cerebral sirkulasjon

Under hjerneblodsirkulasjonen forstås blodsirkulasjonen i karene som foder sentralnervesystemet - hjernen og ryggmargen.

I dag diagnostiseres ulike typer patologier av cerebral sirkulasjon mer og mer, som er forbundet med en rekke årsaker. Dette er en dårlig økologi, dårlige vaner og dårlig ernæring, og stillesittende livsstil og genetisk bestemte sykdommer.

Hvorfor utvikle brudd på hjernecirkulasjon?

Til antall umiddelbare årsaker, som blodforsyningen til sentralnervesystemet er forstyrret av, inkluderer:

 • kinks av blodkar;
 • signifikant innsnevring av lumen av arteriene;
 • trombose (blokkering av lumen i trombosen);
 • emboli;
 • aneurisme.

En av de viktigste årsakene som fører til blødning i hjernevevet og dannelsen av et hematom er en signifikant økning i blodtrykket. Med et plutselig hopp i blodtrykket er det mulig å få et brudd på blodkaret.

En sjeldnere i klinisk praksis er rupturen av arteriell aneurisme - fremspring på vaskemuren, uten kraftig elastisk og muskuløs base. Selv en relativt liten økning i blodtrykk på bakgrunn av mindre fysisk anstrengelse eller psykometrisk stress kan godt føre til brudd på den patologisk endrede delen av karetveggen.

Vennligst merk: hvis aneurismen er lokalisert i hjernenes konvolutt, så ikke intracerebral, men subaraknoid blødning utvikler seg.

Clogging av hovedkarene fører vanligvis til frigjøring av en trombus eller infiltrat som dannes på hjerteventilene under betennelse. Emboli med blodstrømmer migrerer til cerebral fartøyene og tetter den som har en diameter på lumenet som er mindre enn diameteren av tromben. Embolus kan være et fragment av et atherosklerotisk plakk. Okklusjonen av fartøyet fører til det faktum at fôringen av hjerneområdet stopper. I slike tilfeller er det vanlig å snakke om embolisk mekanisme for utvikling av iskemisk slag.

Trombuset kan gradvis danne seg direkte i hjernebeholderen i umiddelbar nærhet av den aterosklerotiske plakk. Gradvis fyller plakkene lumen, noe som medfører en nedgang i blodstrømmen. Vegget på fartøyet i sonen av aterosklerotisk lesjon har en ujevn overflate, som i tillegg bidrar til aggregering av blodplater. Kombinasjonen av lokale faktorer med senking av blodstrømmen og forårsaker en trombose av karet med den påfølgende utvikling av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser i form av iskemisk slag.

Blodforsyning til hjernen brytes ofte mot bakgrunnen av muskulaturens muskulatur.

Fullstendig blokkering av hovedfartøyet er ikke en forutsetning for utvikling av hjerneinfarkt. I en rekke tilfeller er det nok å bøye fartøyet for at blodet ikke er tilstrekkelig til et bestemt område.

Mekanisme for utvikling av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser som forbigående iskemisk anfall ( "mindre slag") er lik den mekanisme for iskemisk slag, men i første rekke i flere timer tilstrekkelig kompenserende mekanismer aktiveres.

Symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Avhengig av pasientens individuelle egenskaper, blir alderen hans, området som er matet av det berørte fartøyet, og også mekanismen og alvorlighetsgraden av prosessen, også forskjellige patologiske endringer i vevet. Følgelig kan den kliniske symptomatologien også variere.

I henhold til den aksepterte klassifiseringen er alle morfologiske endringer delt inn i diffus og brennvidde.

Fokalforstyrrelser i cerebral sirkulasjon:

 • iskemisk slag;
 • hemorragisk slag:
 • subaraknoid blødning.

Det er viktig å: iskemisk berøring, leger ofte kalles "hjerneinfarkt".

Diffusive sykdommer i hjernecirkulasjon:

 • liten nekrotisk foci;
 • fokobaserte endringer i stoffet;
 • Blødninger av liten størrelse (enkelt og flere);
 • små cystiske formasjoner;
 • Gliomesodermal arr-endringer.

Med patologier av cerebral sirkulasjon har pasienten ofte bare subjektive symptomer, som inkluderer:

 • hodepine av varierende intensitet;
 • svimmelhet;
 • forstyrrelse av følsomheten til forskjellig lokalisering.

Objektive nevrologiske symptomer kan ikke påvises.

Det er også lokal dysfunksjon avføler Development organisk symptomatologi beholder CNS-funksjoner, motoriske forstyrrelser (f.eks lammelser eller hyperkinesi) epileptoformnye beslag, forstyrrelser av hukommelse og kognitive funksjoner.

Av utviklingens art er alle patologier i denne kategorien delt inn i:

 • sakte fremgang (dysirkirkulatorisk encefalo- eller myelopati);
 • innledende (forbigående iskemiske angrep og hypertensive kriser);
 • akutt (slag og subarachnoidblødninger).

Vennligst merk: forbigående iskemiske angrep som mennesker langt fra medisin, og praktiserende leger kalles ofte "mikro-fornærmelser".

Symptomer på kroniske sakte fremdriftsforstyrrelser

Dyscirculatory encephalopathy er en patologi preget av gradvis progresjon. Det er forårsaket av forstyrrelser fra hjernen. I denne sykdommen dannes fokale strukturelle endringer i subkortiske områder.

Generelle kliniske trekk ved dyscirculatory encephalopathy:

 • alvorlig hodepine;
 • økt irritabilitet
 • Sporadisk svimmelhet;
 • redusert evne til å huske;
 • mangel på koordinering;
 • glemsomhet;
 • søvnløshet;
 • depresjon.

Dyscirculatory encephalopathy utvikler seg gradvis; Det er tre påfølgende trinn.

 1. Den første fasen er preget av et syndrom, på mange måter som minner om asthenisk form for neurastheni. Det er ingen nedgang i intellektuelle evner.
 2. I den andre fasen utvikler symptomatologien seg. Det er en liten nedgang i intelligens, og organiske symptomer manifesteres - lemmer, bevegelsesforstyrrelser, parestesi og mild dysartri. Pasienten med andre trinn bestemmer patologiske reflekser.
 3. På tredje etappe, nedgang fra psyke fremgang (opp til utviklingen av demens). Pasienten er diagnostisert med nevrologiske syndromer - cerebellær ataksi, parkinsonisme, etc., som indikerer en fokal hjerneskade. Det kan ikke utelukkes at tilstanden forverres skarpt, og tegn som ligner slag forekommer.

Diskusjonsmylopati, som skyldes sirkulasjonsforstyrrelser i ryggmargen, utvikler seg også gradvis.

Symptomer på karsirkulerende myelopati

Discirkulatorisk myelopati er en lesjon i ryggmargen av vaskulær genese, manifestert i form av bekkenforstyrrelser, følsomhetsforstyrrelser, forskjellige pareser. Det går også gradvis.

Forstyrrelser i ryggmargens blodsirkulasjon har vanligvis form av:

 • Persons syndrom - Turner, der distsirkulyatsii kommer i zonesheyno-arm arterier, noe som fører til parese av musklene i armene og smerte i nakke-skulder-område.
 • Syndrom Preobrazhensky, preget av sirkulasjonsforstyrrelser i den fremre dorsale cerebrale arterien

Utviklingen av denne typen hjernesirkulasjonsforstyrrelse omfatter 3 stadier:

 • kompensert;
 • subcompensated;
 • dekompensert.

I første fase bestemmes pasienten av økt tretthet eller svakhet i muskulaturen til armene og bena. I den andre fasen blir patologiske endringer mer merkbare, refleksreflekser og parestesi blir tilsatt. Dekompensert stadium er preget av utseende av lidelser fra bekkenorganene (avføring og urinretensjon), samt utvikling av parese av ulike lokaliseringer og lammelse.

Symptomer på en initial svikt i hjernesirkulasjonen

Første tegn på hjernens sirkulasjonssykdom utvikler seg vanligvis på bakgrunn av mental eller fysisk stress eller er i ugunstige forhold (med mangel på oksygen eller høy temperatur i rommet).

Hovedtegnene til første feil er:

 • følelse av støy i hodet;
 • en betydelig reduksjon i effektiviteten;
 • periodisk eller vedvarende hodepine;
 • søvnforstyrrelser;
 • dagtid døsighet.

Utseendet av slike kliniske tegn på cerebral sirkulasjon er grunnlaget for en omfattende medisinske undersøkelser for å detektere eventuelle arteriosklerotiske karforandringer, hypertensjon (høyt trykk) og vaskulær dystoni.

Transittoriske forstyrrelser i cerebral blodtilførsel er preget av cerebrale eller fokale tegn, som vedvarer i ikke mer enn 24 timer.

Forløpende iskemiske angrep er forbigående forstyrrelser i cerebral sirkulasjon forårsaket av utilstrekkelig blodgjennomstrømning til visse deler av sentralnervesystemet.

Symptomer på forbigående iskemiske angrep:

 • taleforringelse;
 • problemer med koordinering av bevegelser og statikk;
 • dobbeltsyn i øynene;
 • blinkende "flyr" foran øynene;
 • parestesi (brudd på følsomheten av lemmer);
 • følelse av svakhet.

Det er viktig å: Hvis du oppdager at vennen din eller kollegaen svarer uhensiktsmessig, faller objekter eller beveger seg usikkert, trenger han sannsynligvis akutt medisinsk hjelp. Mange tegn på "mikrostreker" ligner de som er i alkoholforgiftning.

Hypertensive kriser, som fører til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen, skyldes en spasmodisk økning i blodtrykket.

Symptomer på hypertensive cerebrale kriser:

 • intenst hodepine;
 • en følelse av kvalme
 • oppkast (ikke alltid);
 • svimmelhet.

Ved en typisk nevrologiske symptomer hos en pasient bestemmes av mer enn 24 timer, diagnosen "slag", dvs. E. Det er et spørsmål av akutt iskemisk slag.

Tegn på akutte lidelser

Symptomatologi av iskemisk og hemoragisk slag, venøs trombose sinus og venøs blødning som ligner på klinikken forbigående iskemiske angrep, men nevrologiske symptomer ble diagnostisert i løpet av en dag eller mer.

Det er viktig å: i de fleste tilfeller utvikles slag utviklet tidlig på morgenen eller sent på kvelden. En pasient med mistanke om denne akutte sirkulasjonsforstyrrelsen har ofte behov for sykehusinnleggelse med plassering i en neuroreanimeringsenhet.

Iskemiske slag er forårsaket av å stoppe blodstrømmen til hjernens steder på grunn av blokkering eller skarp spasmer av blodkar.

Hemorragiske blødninger er forårsaket av blødning i hjernevævet når integriteten til vaskulærveggen brytes.

Iskemiske endringer øker gradvis over en periode på flere timer (i noen tilfeller opp til en dag). Hemorragisk slag utvikler seg nesten øyeblikkelig. Med ham har pasienten en intens hodepine og tap av bevissthet.

Det er viktig å: For noen slag er det alvorlige lidelser av følsomhet og lammelser, ofte ensidige. Når en lesjon er lokalisert i høyre halvkule, lider venstre side av kroppen og vice versa. Pasienten utvikler vanligvis synshemming og artikulasjon.

Subaraknoid blødning utvikler seg mot bakgrunnen av aneurysmbrudd av karene fra arachnoidmembranen. Det er vanligvis ikke ledsaget av nevrologiske symptomer. En karakteristisk funksjon er en intens hodepine av "dolk" karakter og tap av bevissthet.

Faktorer som øker risikoen for utvikling av iskemiske og hemorragiske slag:

 • økt blodtrykk;
 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • bruk av perorale p-piller;
 • myokardisk iskemi;
 • blodpatologi (koagulasjonsforstyrrelser);
 • aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 • overvekt og fedme (spesielt - i kombinasjon med aterosklerose);
 • forstyrrelser av mikrosirkulasjon i perifere arterier;
 • forstyrrelser i lipidmetabolismen (fettmetabolismen);
 • mangel på mosjon,
 • vanlig stress;
 • Tilstedeværelse av slag i anamnesen.

Mer detaljert informasjon om skjemaer, symptomer og metoder for behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser du vil motta ved å se videooversikten:

Plisov Vladimir, medisinsk anmelder

8,230 visninger totalt, 3 visninger i dag

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon (PNMK) - Kortsiktig akutt cerebral iskemi, ledsaget av forbigående cerebrale og fokal symptomer, helt forsvinner innen 24 timer fra angrepstidspunktet. Kliniske manifestasjoner er forskjellige, på grunn av arten og emnet for PNMC. Diagnose utføres i ettertid og inkluderer neurologiske, oftalmologisk, og kardio undersøkelse, studiet av cerebral perfusjon (Doppler-ultralyd, tosidig skanning, MRA), røntgenstråler og CT-skanninger av ryggraden. Behandlingen PNMK er rettet mot normalisering av cerebral blodtilførsel og metabolisme, forebygging av tilbakefall og forebygging av hjerneslag. Med hemodynamisk signifikant okklusjon av store arterier er kirurgisk behandling utført av angio-kirurger mulig.

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon har en etiologi som ligner på iskemisk slag og utviklingsmekanismer. En karakteristisk funksjon er kortvarig varighet (varighet ikke mer enn en dag) og forbigående karakter av alle oppstående symptomer. Den generelt akseptert i verden og innenlandske Nevrologi er bestemmelsen om at de tilfeller hvor kliniske manifestasjoner av akutte cerebrovaskulære hendelser (CVA) som er lagret lenger enn 24 timer, tatt regnes som slag.

For transiente cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser inkluderer forbigående iskemisk anfall (TIA) og cerebral utførelse hypertensiv krise. PNMK er en av de vanligste former for sykdommer i hjernens sirkulasjon. Men det er vanskelig å få pålitelig statistikk på sykelighet av TIA, fordi på den ene siden, er det mange pasienter ikke søker tidlig medisinsk hjelp, men på den andre - leger diagnostisere vanskelig TIA faktum, kun basert på data historie.

Etiologi og patogenese

I hjertet av PNMK er en nedgang i blodstrømmen langs arteriene som leverer blod til hjernen. Det er mange faktorer som fører til lignende diskusjonsendringer. For det første blant dem - aterosklerose og hypertensjon. Ved etiofaktoram omfatter også diabetes, smittsomme, allergisk og systemisk vaskulitt (Kawasakis sykdom, periarteritis nodosa, Wegeners granulomatose), vaskulære lesjoner i kollagenozah. Spille en rolle medfødte vaskulære misdannelser - knekk, hypoplasi.

Den viktigste patogenetiske mekanismen for oppstart av PNMK er arterio-arteriell emboli. Emboli er partikler av en parietal trombus dannet i lumen av et patologisk endret kar, eller en nedbrytende aterosklerotisk plakk. Kilden til emboli kan være trombi som dannes i hjertehulene med oppkjøpte eller medfødte misdannelser, myxom, postinfarkt-aneurisme. Dette resulterer i en hovedarterie embolus med blod strømmer inn i de terminale grener av cerebrale kar, som fører til tilstopping av blodtilførsel og en kraftig reduksjon av den tilsvarende del av hjernen.

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon kan forekomme gjentatte ganger når carotisarterier er okkludert. Disse faktorene av en hypertensiv cerebral krise er spasmer i hjernearteriene og venøs deponering av blod. TIA i vertebrobasilær bassenget oppstår når kompresjon av ryggarterien på grunn av ustabilitet av nakkesøylen, skivedegenerasjon, cervikal spondylose, spinalskader. I noen tilfeller, blir årsak til TIA kompenserende arteriell krampe, utvikler seg i en spiss arteriell hypotensjon, slik som akutt blødning, hjerteinfarkt, alvorlig arytmi. Okklusjon av arteria subclavia TIA kan utvikle seg gjennom mekanismen av "stjele" når sivile blodtilførselen kommer fra hendene til vertebrobasilær bassenget på bekostning av cerebral blodstrøm.

Det viktigste patogene punkt som gir den korte varigheten av cerebral ischemi i TIA, er en godt utviklet system av sikkerhet sirkulasjon. Takket være den i arteriell blodstrøm okklusjon raskt redistribuert i alternative snirklete veier på en slik måte som gir tilstrekkelig blodtilførsel til det ischemiske området og fullstendig gjenvinning av sine funksjoner innen 1 dag etter okklusjon. Hvis dette ikke skjer i iskemiske hjerneceller oppstår irreversible endringer som fører til mer stabile og nevrologiske lidelser som er klassifisert som ischemisk slag.

Symptomer på PNMK

Vanligvis plutselig og akutt utvikling. Cerebrale symptomer TIA stikke hodepine, tretthet, kvalme (m. B. oppkast), tåkesyn, vegetovascular reaksjoner (rødme, tremor, svetting og P. m.), Korte bevissthetsforstyrrelser. Fokal symptomatologi er helt avhengig av emnet for den iskemiske prosessen. I gjennomsnitt varer PNMK fra flere minutter til flere timer. Pathognomonic er den komplette restaureringen av forstyrrede nevrologiske funksjoner i løpet av dagen.

TIA i BCA-systemet (carotis interna) har variable soner av hypoesthesia og / eller parestesi dekker separate områder av huden på ytre deler eller motstående flater (geterolateralnoy) locus ischemia side. Det kan være sentrale pareser som sprer seg til lokale muskelgrupper eller en lem. Mindre ofte er hemihypestesi og hemiparesis. Muskelstyrken er vanligvis moderat redusert. Typisk anisorefleksi, noen ganger er det patologiske reflekser Rossolimo og Babinsky. Ofte er det avasi eller dysartri. Kanskje reduksjon i synsskarphet på det ene øyet, utseende Jacksonian epilepsi ri, og til å rulle i generalisert epipristup.

TIA i vertebrobasilær bassenget system manifesterer svimmelhet tinnitus, autonome forstyrrelser, vestibular ataksi (discoordination bevegelser, ustadige gangart, ustabilitet i Romberg osv.), A synshemmede metamorphopsia, fotopsi, delesjoner synsfelt. Det er en horisontal nystagmus. Mulig dysartri, heshet, dobbeltsyn, dysfagi, forekomsten av vekslende hemiplegi. TIA i vertebrobasilær skål blir vanligvis ledsaget av hodepine på baksiden av hodet, hvis intensitet er forbundet med hodebevegelser.

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon i hjernestammen er manifestert av systemisk svimmelhet, parese av de oculomotoriske musklene, hørselstap, dobbeltsyn. Forløpende forstyrrelser av svelging og artikulasjon, hemianopsi, lokal hypoestesi av ansiktshud, kan oppstå. Ved PNMK i feltet medulla oblongata (retikulær formasjon, lavere oliven), såkalt. drop-angrep - forbigående paroksysmer av immobilitet på grunn av skarp muskel svakhet. I PNMK er et kortvarig Korsakov-syndrom notert i de midterste delene av temporal lobe - et tap av orientering i miljø og tid kombinert med en minneforstyrrelse om aktuelle hendelser.

Det skal bemerkes at samtidig stenose av flere arterier i hodet er mulig, hvilket fører til utseendet av forbigående iskemi i flere vaskulære bassenger. I slike tilfeller kombinerer PNMK-klinikken symptomer på nederlaget for alle cerebrale regioner som er involvert i iskemisk prosess.

Diagnostikk av PNMK

I sjeldne tilfeller blir pasientene undersøkt av en nevrolog direkte under PNMK. Oftere etter en konsultasjon av en nevrolog, kommer pasienter som har gjennomgått PNMC hjemme, mens den iskemiske episoden kan registreres av en distriktsterapeut eller en ambulanse. Noen pasienter vet ikke engang om den overførte ONMK, men med detaljert spørsmål er det mulig å oppdage tilstedeværelsen i det siste av lignende anfall. Identifisering av PNMKs historie er viktig i valg av videre taktikk for pasientledelse.

I den nevrologiske statusen etter at den overførte PNMK vanligvis ikke avslører vesentlige avvik. Nødvendig utnevnelse av tilleggsundersøkelser - Øyemalogisk konsultasjon med perimetri og oftalmokopi; koagulogrammer, bestemmelse av blodsukker, kolesterol og lipider; REG, tosidig skanning eller ultralyd av karene i hodet og nakken, MR-hjernen, MR-angiografi. Testen registrerer som regel tegn på kronisk cerebral iskemi og disirkulatorisk encefalopati; Det er mulig å oppdage okklusjon av carotid- eller vertebrale arterier.

Undersøkelse av de vertebrale arterier blir utført ved hjelp av REG og UZDG med funksjonelle analyser (f.eks pan og tilt hode) supplert ryggraden røntgen i nakkesøylen eller CT. Ved diagnostisering av trombose i store kar som forsyner hjernen, anbefales det å konsultere en kirurg å bestemme hensiktsmessigheten av den kirurgiske behandling. I nærvær av kardiovaskulære sykdommer, en konsultasjon av en kardiolog, EKG, daglig overvåking av blodtrykk, ultralyd i hjertet.

Behandling av PNMK

I milde tilfeller, når PNMC varer ikke mer enn en time, utføres terapien under utilsiktede forhold. Med mer alvorlige manifestasjoner eller gjentatt PNMK-behandling på et nevrologisk sykehus er indikert. Hovedoppgavene i behandlingen av PNMC er forbedring av cerebral sirkulasjon og gjenoppretting av tilstrekkelig metabolisme av hjernevev.

Prescribed medisiner som forbedrer reologiske blodtall (pentoxifyllin, dextran). Behandlingsforløpet anbefalt 3-5 daglige intravenøse dryppsinnledninger. Deretter foreskrives et langtidsinntak av acetylsalisylsyre. Pasienter med PNMK, som har kontraindikasjoner for å ta salicylater (for eksempel i nærvær av magesårssykdom), anbefaler bromcampor. Av nevometometitter som brukes mye piracetam, cerebral hydralizate griser, gamma-aminosmørsyre, vitaminer gr. V.

Det er viktig å normalisere antall blodtrykk. For dette formål gjennomføres intravenøs eller intramuskulær administrering av dibasol, papaverin, intramuskulær magnesiumsulfat, drotaverine. Når svimmelhet og merkede autonome symptomer utnevne belladonna-alkaloider, fenobarbital, belladonna-ekstrakt, diazepam, ifølge vitnesbyrd - klorpromazin. Sedasjonsterapi med valerian, trioksazin, tazepam eller elenium anbefales i 1-2 uker fra øyeblikket av PNMK.

Diagnostisert stenose av karoten arterien over 70% av dens lumen er en indikasjon på kirurgisk behandling. På individuell basis velges de mest passende kirurgiske taktikkene: eversjon eller klassisk karotid endarterektomi, stenting, protese og subklinisk bypassoperasjon. Stenting eller proteser i vertebralarterien utføres også i henhold til indikasjonene.

Prognose og forebygging av PNMK

Med hensyn til fullstendig eliminering av det neurologiske underskuddet, har PNMK et gunstig utsikter. Ufordelt er typisk for PNMK repeterbarhet. Hyppigheten av tilbakefall kan gå opp flere ganger i året. Hver etterfølgende episode av PNMK øker sannsynligheten for å utvikle iskemisk slagtilfelle. Den mest fordelaktige prognosen for PNMK i bassenget av den indre hørselsarterien. Med lokalisering av abnormiteter i karnebassenget, er prognosen verre enn med PNMC i vertebrobasilar-regionen. Vanligvis, hos slike pasienter, oppstår et slag i løpet av det første året.

Grunnlaget for PNMK-profylakse er en sunn livsstil, unntatt faktorer som påvirker tilstanden til blodårene - røyking, tar store doser alkohol, overdreven forbruk av animalsk fett. Forebyggende tiltak inkluderer overvåking av blodtrykk, blodsukker, lipidspektrum; tilstrekkelig behandling av arteriell hypertensjon, diabetes, vaskulære sykdommer. Sekundær profylakse av PNMK er den regelmessige observasjonen av nevrologen ved gjennomføring av gjentatte kurer av vaskulær terapi.

Krenkelse av cerebral sirkulasjon

Hjernesirkulasjon er bevegelsen av blod gjennom hjernens kar og ryggmargen. Den patologiske prosessen som forårsaker cerebral sirkulasjon er preget av nederlaget i hjernen og arteriene, hjernen og jugular vener, samt venus bihuler. Patologiene til cerebral fartøy er forskjellige: trombose, kinks og looping, emboli, innsnevring av lumen, aneurysmer av blodkar. Begrepet cerebral vaskulær insuffisiens som helhet kan defineres som en mismatch i mengden blod som trengs av hjernen og mengden av den virkelige leveransen.

årsaker

Årsakene til brudd i hovedsak består av aterosklerotisk vaskulær sykdom. Kalles aterosklerose sykdom hvor plakk er dannet, noe som forstyrrer den normale passasje av blod gjennom innsnevringen i årehulrommet. Dette plakk kan til slutt vokse i størrelse, samler blodplater. Som et resultat blir klumpen dannes som enten er fullstendig dekker et hulrom eller av og føres med blod til hjernen, tresko dem, noe som resulterer i et slag, dvs. for å cerebrovaskulære ulykker.

En annen årsak til sykdommen er hypertensjon, siden mange hypertensiver ofte ikke tar lett på tilstanden deres med økende trykk og behandling av denne sykdommen.

Som alle organer trenger hjernen en fullstendig hvile. Hvis en person legger for mye arbeid, blir hjernen gradvis sliten og utmattet alle ressurser. Kronisk tretthet kan også tilskrives årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Osteokondrose i livmoderhalsen på grunn av klemming av hjernen som leverer arterier forstyrrer blodtilførselen og funksjonaliteten.

Slike hode traumer, som hjernerystelse, blåmerker og blødninger, ikke passere uten spor. De forårsaker klemming av hjernens sentre, som bryter hjernens blodsirkulasjon, som igjen kan føre til døden.

Typer av brudd

Det er to typer sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen: kronisk og akutt. En akutt brudd (ONMI) utvikler seg alltid veldig raskt - i løpet av timer og til og med minutter.

ONMC er delt inn i hjerneslag og forbigående hjernesirkulasjonsforstyrrelse:

 • Hemorragisk slag er en tilstand som oppstår som et resultat av blødning i vevet når fartøyet brytes under påvirkning av noen faktorer;
 • Iskemisk hjerneslag er hjernens hypoksi, som utviklet seg etter å ha lukket lumen i blodkaret som matet dette nettstedet;
 • Transittoriske lidelser i hjernens sirkulasjon er lokale forstyrrelser i blodtilførselen til hjernen, som vanligvis ikke påvirker de vitale områdene og ikke forårsaker alvorlige problemer.

Kronisk nedsatt blodsirkulasjon i hjernen utvikler seg gjennom årene. På begynnelsen oppstår symptomene vanligvis ikke, men med utviklingen av sykdommen blir de uttalt.

symptomer

Symptomatologien til sykdommen vil ha et annet bilde i hvert enkelt tilfelle, men samtidig en klinikk med nedsatt funksjonsevne i hjernen.

 • subjektiv: svimmelhet, hodepine, prikkende følelse og "krypende";
 • brudd på kroppens motorfunksjon: parese (delvis immobilisering av lemmen) og lammelse (fullstendig tap av bevegelse av enhver del av kroppen);
 • nedsatt funksjonalitet av følelsesorganene (hørsel eller syn);
 • nedsatt følsomhet (svekkelse, tap eller smerte);
 • noen endringer i hjernebarken: et brudd på brevet, problemer med tale, tap av evnen til å lese osv.
 • epileptiske anfall
 • reduksjon av mentale evner, intellekt, minne, fravær.

Hver av bruddene har sine egne særegenheter:

 • Med iskemisk slag er symptomene på cerebral sirkulasjon alltid akutt. Med denne sykdommen observeres subjektive klager hos pasienten, det kan være kvalme og oppkast, samt fokal symptomatologi, som er en endring i systemet eller organet som er ansvarlig for det skadede hjernens område.
 • Hemorragisk slag oppstår når blod fra skadede blodkar kommer inn i hjernehulen med ytterligere komprimering og en slik farlig komplikasjon som injeksjon av hjernestammen i oksipitalforamen. Slike sykdommer tar ledende stilling når det gjelder antall dødsfall blant alle typer sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 • Forløpende iskemisk angrep (TIA) er en forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon, som til slutt passerer. Det er ledsaget av parese, brudd på tale og visuell funksjon, døsighet og forvirring.
 • Kronisk sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen observeres hos eldre og preges av gradvis utvikling i mange år. Karakteristiske symptomer: redusert intelligens, mentale evner og minne. Slike pasienter er spredt og noen ganger aggressive.

Årsaker, symptomer på hjernesirkulasjonsforstyrrelser

Enhver forstyrrelse i hjernens kar-system påvirker helsen til hele organismen negativt, kvaliteten og varigheten av en persons liv. Brudd på blodsirkulasjonen i hjernen er en av de vanligste problemene som påvirker de jugulære venene, hovedartene, venøskarene. Som et resultat dannes koaguleringer, koaguleringer, emboli, aneurisme, sløyfeformasjon, vaskulære bøyninger, etc..

årsaker

Den cerebrale blodtilførselen er anatomisk vanskelig anordnet. Oksygen sammen med andre vitale elementer blir levert til vev av hoved- og indre arterier. For at hjernen skal fungere stabilt, trenger den et fjerdedel av oksygenet som har kommet inn i kroppen. Årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser ligger i:

 • aterosklerose, ofte utvikler seg i den eldre pasienter og pasienter med kardiovaskulære problemer. I arteriene dannes sklerotiske plakk som hindrer blodsirkulasjonen.
 • Hypertensjon preget av endringer i blodtrykk. På grunn av vanlige hopp, lider skipets vegger, som forstyrrer sirkulasjonsprosessen.
 • Stress, overarbeid, stillesittende arbeid, krumning, ryggrads-traumer fører til svekkelse av cerebral sirkulasjon (MK).
 • Traumatisk hjerneskade, kirurgi til skallen, ledsaget av alvorlig blodtap. Jo mer alvorlig skaden er, desto mer komplikasjoner blir det.
 • Patologier i ryggraden i ca. ¼ tilfeller forårsaker hypoksi (oksygen sult i hjernen).

Brudd på perifer sirkulasjon forårsaker komplikasjoner av hjernen, og ikke bare det. Skade påvirker indre organer og hele organismen som helhet. Resultatet av behandlingen avhenger av den nøyaktige årsaken til brudd på blodsirkulasjonen i hjernen og riktig valgte terapeutiske metoder.

Hva er faren for sykdommen?

Denne patologien forårsaker mange komplikasjoner. Vaskulære sykdommer okkuperer et av de ledende stedene for dødelighet i alle land. De døde vev og strukturer i hjernen kan ikke gjenopprettes. Konsekvensene av en forsømt sykdom kan være:

 • Iskemisk slag (hjerneinfarkt), ledsaget av kvalme, vridning av hodet, ørebull, oppkast på grunn av å stoppe blodstrømmen til en av hjerneområdene. Lider tale, motor, følelsesmessige-volusjonelle funksjoner forstyrret arbeidet med indre organer.
 • hemoragiskfornærmelse (hemorrhoidal), blir provosert av et blod som kastes i hjernehulen fra de rupturerte karene. Trykket øker, hjernen er komprimert, strukturen til de store occipital foramen er skadet, blodsirkulasjonen i hjernen er forstyrret. Ved antall dødsfall opptar hemorroide slag et ledende sted.
 • Transistor iskemisk angrep, preget av lammelse av lemmer, døsighet, nederlag av motor, visuell, talefunksjoner. Blodsirkulasjonen gjenopprettes med medisiner som forbedrer hjernens funksjon.

Problemer med perifer blodstrøm fører til kronisk nedsatt blodsirkulasjon. Pasienten er diagnostisert med intellektuell inhibering, dulling av mentale evner. Pasienten blir irritabel, noen ganger aggressiv, rastløs, han er kjent for sitt fraværende sinn.

Typer av lidelser

Leger deler sykdommen i to typer:

En akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen (ONMC) utvikler seg ekstremt raskt. Noen ganger er det nok timer eller minutter for et seriøst angrep. ONMK er delt inn i:

 • Hemorragisk slag.
 • Iskemisk slag.
 • Lokale brudd som ikke påvirker vitale organer og systemer.

Kronisk hjerneinfarkt (dyscirculatory encephalopathy) utvikler seg sakte, ikke ett år. På grunn av patologien utvikles mange små nekrose av vev og hjernestrukturer, destruktive for dens funksjon. I første fase er symptomene på sykdommen nesten usynlige. I fremtiden, med den jevne utviklingen av sykdommen, blir de uttalt.

bevis

Den menneskelige hjerne inneholder rundt 100 milliarder nevroner. Den har spindelvev, vaskulære, harde skall som dekker dorsal og hjerne, grå og hvit substans. Hjernen består av en avlang, bakre (inkludert varioliumbroen og cerebellumet), mellomliggende, store, midtseksjoner. De er alle sammenkoblet, og utfører visse funksjoner.

Dårlig blodsirkulasjon av hjernen, hvis symptomer ikke er uttalt i begynnelsen, fører til ubalanse i organets jevne funksjon og neuronens fokale død.

De viktigste symptomene på sykdommen er:

 • hodepine (cephalalgia), som oppstår bare etter å ha tatt smertestillende midler. Angrep pleier å øke smertesyndrom. Ikke alltid en person med cephalalgia vender seg til en lege. Hvis årsaken til smerte ligger i den forstyrrede cerebrale sirkulasjonen, ignorerer vanlige anfall føre til alvorlige konsekvenser.
 • Smerte i øynene, Økende når du prøver å konsentrere øyet, roter øyebollene. Et spesielt ubehagelig symptom manifesteres på slutten av dagen, når øynene er overarbeidet fra langvarig stress.
 • Hodet whirling, ikke bare om patologi av blodsirkulasjon, men også om en rekke mange sykdommer - anemi, betennelse i mellomøret, utvikling av svulster av ondartet og godartet svulst. Hvis spasmer forekommer mer enn tre ganger i måneden, er det nødvendig å vises til terapeuten eller nevrolog.
 • kvalme. Brudd på sirkulasjonsfunksjonen i hjernen forårsaker uutholdelig kvalme. Når det er ledsaget av oppkast, svimmelhetstilfeller, ikke forårsaket av tarmforgiftning - dette er forferdelige tegn på et slag.
 • Ringestøy, summende i ørene - åpenbare symptomer på blodsirkulasjonsforstyrrelser. Jo sterkere de blir uttrykt, jo mer alvorlige sykdommen.
 • Psykoterapeutiske lidelser. Det er en retardasjon, forvirring, nummenhet i lemmer, kramper.

Ved hjerneinfarkt stiger temperaturen, arterielt trykk stiger, palmer, en panne, axillas svette. Pasienten føler en vondt, svakhet, ubehagelige opplevelser i hele kroppen.

Legen kan bestemme hvilken halvkule som har en sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen på grunn av nevrologiske symptomer. Hvis uorden oppstår i de to halvkule, går følsomheten til lemmer eller deler av kroppen bort. Det er klager om følelsesløp i ansiktet, huden.

Med patologier i hjernestammen, begynner hodet å vri, øyelokkene går, tøysens følsomhet og mobilitet går tapt. I ekstremiteter er det en uovervinnelig svakhet, svelgingsprosessen blir mer komplisert.

Funksjoner av cephalgia i uorden MK

I de første stadiene av disirkulatorisk encefalopati er smerten i hodet periodisk. Etter en hard arbeidsdag, vises stress, fysisk stress, en kjedelig, mindre hodepine. Etter hvert som sykdommen utvikler seg til ubehagelige følelser i hodet, blir det øreproblemer, svimmelhet, kvalme. Minne lider, en person blir distrahert, hans arbeidskapasitet er merkbart redusert. På den følelsesmessige siden, grunnløs aggressivitet, irritabilitet, tårefullhet, forstyrret søvn.

Ved akutte angrep av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen har symptomene på cefalgi en annen karakter. Smertsyndrom oppstår uventet. Ledsaget av ørelyd, hodepinne, tap av koordinering. Noen ganger er det kvalme, i øynene med flytende sirkler eller zigzags. Pasienten opplever depresjon, desorientering i rommet eller, omvendt, følelsesmessig spent.

Et alvorlig angrep av cephalalgia kan resultere i besvimelse, kramper, lammelse av lemmer. Når en pasient gjenvinner bevissthet, faller han inn i en dyp søvn. I dagene som følger, føler han seg svekket, helt ødelagt. I begynnelsen skjer slike angrep sjelden. Deretter forverres tilstanden, ubehagelige anfallene gjentas systematisk.

Hvordan hjelpe med et angrep

Brudd på blodsirkulasjonen i hjernen er farlig slag. Med en forverring er det viktig å hjelpe kompetent. Dette vil unngå alvorlige konsekvenser og lette pasientens lidelse.

Ved et angrep er det nødvendig å måle blodtrykket og telle pulsen. Hvis hjertet er forverret, er trykket høyt eller svært lavt, du må ringe en ambulanse. Tilby noen medisiner, hvis de ikke ble foreskrevet av behandlende lege, er strengt forbudt. Overgå doseringen av tidligere foreskrevne medisiner anbefales ikke - dette vil ikke forbedre situasjonen, men kan i stor grad skade.

diagnostikk

Hvis det er mistanke om å utvikle sykdom, bør en person konsultere en nevrolog. En lege basert på pasientens klager trekker tilstedeværelsen av provoserende faktorer (aterosklerose, diabetes, hypertensjon) de riktige konklusjonene. Opprett en nøyaktig diagnosehjelp:

 • Tosidig skanning av fartøy, visualisering av lumen av blodkanaler og omgivende vev.
 • Magnetoresonans tomografi, som vurderer graden av skade på hjernedeler og vev.
 • Elektroencefalografi, som bestemmer konduktiviteten til nerveimpulser. Studien er foreskrevet for problemer med tale, forekomsten av epileptiske, kramper, kramper.
 • For å oppdage kognitive sykdommer utføres neuropsykologisk testing på MMSE-skalaen.

Legen foreskriver en generell blodprøve, blodprøver for sukker, koagulogram, lipidogram.

behandling

ONMK krever akutt medisinsk hjelp. Med stroke er behandlingen rettet mot å opprettholde arbeidet i alle viktige organer. Når hjernesirkulasjonen er nedsatt, inkluderer behandling av puste, reduksjon av hevelse i hjernen, normalisering av trykk, krever kontroll på sykehuset. I fremtiden er årsakene som forårsaket akutt lidelse eliminert, de forstyrrede funksjonene til MC gjenopprettet.

Kronisk nedsatt hjernesirkulasjon for å forbedre hjernens funksjon krever kvalifisert behandling med rusmidler. Alle medisiner velges separat, med tanke på:

 • Identifiserte årsaker til uorden.
 • Faser, type, varighet, egenskaper av sykdomsforløpet.
 • Alder, pasientens vekt.
 • Resultater av diagnostiske tester.

Hvis sykdommen er ledsaget av cephalgia, kvalme, hodeproblemer, bruk sterke stoffer som lindrer ubehagelige symptomer og lindrer pasientens tilstand. Legen utpeker:

 • Vasodilatormedikamenter, avslappende blodkar, forstørre lumen.
 • antitrombotiske legemidler er foreskrevet for aterosklerose, trombose, plakkdannelse.
 • Nootropiske farmakologiske midler, forbedre MK, påvirker metabolske prosesser i hjernestrukturer og vev.

Brudd, forverring prosessen med blodsirkulasjon i ryggmargen og hjerne, elimineres ved å støtte terapeutiske kurs. Pasienten drikker stoffene daglig, i den dosen og i henhold til ordningen fastsatt av legen. Hvis forstyrrelsen ikke er sterk, er sedativer foreskrevet - dues med valerian, motherwort, hagtorn, melissa, phytopreparations Sedistress, Novopassit.

Forbedre blodstrømmen uten medisinering

I utgangspunktet kan et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen gjenopprettes uten medisinering. Kroppen påvirkes positivt av:

 • Kosttilskudd, basert på ekstrakter av planter, mineraler, vitaminer. Homøopatiske legemidler som påvirker menneskets selvregulerende prosesser. Immunitet og metabolisme ved bruk av homeopati gjenopprettes mer aktivt.
 • Manuell terapi forbedrer blodstrømmen, eliminerer anatomiske lidelser som påvirker forverringen av blodsirkulasjonen.
 • massasje - Et effektivt middel for cervikal osteokondrose. Hvis det er mistanke om trombose, er prosedyren ikke foreskrevet.

Folk som er overvektige må revidere dietten, besøke en ernæringsfysiolog for å velge riktig diett. Det er ønskelig å inkludere i diettprodukter som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernen, for eksempel:

 • Seafood.
 • Fish.
 • Kashi.
 • Belgfrukter.
 • Meieriprodukter.
 • Grønnsaker.
 • Frukter.
 • Blåbær.
 • Grønn te.

Oliven, mais, linfrø eller solsikkeolje må være til stede i oppvasken.

Når tette blodårer og forverring av blodstrømmen, er det nødvendig å gi opp mat rik på kolesterol. Det er nødvendig å utelukke helt:

 • Raffinert sukker.
 • Produkter av mel av høyeste klasse.
 • Røkt kjøtt.
 • Fet mat.
 • Krydder.
 • Tilsetningsstoffer.
 • Kullsyreholdige drikker.
 • Alkohol.

En komplett liste over tillatte og forbudte produkter leveres av en nevrolog eller ernæringsfysiolog.

Nyttige øvelser i respiratorisk gymnastikk, med sikte på å berikke blodet med oksygen. Må gjennomføre de første øktene til en spesialist. Uten instruksjonene og den nødvendige forberedelsen kan klasser være farlig. Normaliser arbeidet i det kardiovaskulære systemet kan være yoga, pilates, svømming.

Behandling med folkemetoder

Ukonvensjonell medisin hjelper perfekt til å fjerne ubehagelige symptomer i kombinasjon med rusmidler.

 • Forstyrrelse av blodsirkulasjonen i hjernen, ledsaget av øre støy, svimmelhet, behandles med alkoholtinktur kløver eng. Blomstrer er fylt med alkohol eller vodka til blomstene er helt dekket. Etter dette får kløveren infusjon i 3 uker på et kjølig, mørkt sted. Drikk medisinen før måltidet til 1-2 ts.
 • Blodproppene har en positiv effekt søt kløver. Det forbedrer sirkulasjon, fortynner blod, forhindrer plasmafortykning. Brygget som te.
 • Utstrømning og blodstrømmer forbedrer blomstrinnet mjødurt, tinktur på hestkastanje.

Bruk planter til behandling etter konsultasjon med lege. Mange urter med feil forberedelse og mottak kan føre til kraftig blødning.

forebygging

Behandling av blodsirkulasjonsforstyrrelser i hjernen varer lenge, og gir ikke alltid positive resultater. Derfor er rettidig tilgang til en lege ved det første tegn på ubehag, nøkkelen til en vellykket kamp og pasientens trivsel i fremtiden. Spesielt oppmerksom på deres helse bør være personer i fare:

 • Lider av hypertensjon, hypotensjon, vegetarisk dystoni.
 • Pasienter med aterosklerosefartøy.
 • Har problemer med kardiovaskulærsystemet.
 • Har overlevd et slag eller et hjerteinfarkt.
 • Lider av anemi.
 • De som har et yrke assosiert med stresset på hjertet: operatører, brannmenn, piloter, maskinførere, etc.

For å overvåke tilstanden til pasienten, er det nødvendig å systematisk gi blodprøver for viskositeten og antall blodplater. Hvis nivået av indikatorer er høyt, er blodstrømmen gjennom fartøyene vanskelig. I slike tilfeller foreskriver legene medisiner som fortynner blod.

Blodtrykk måles daglig. For dette starter pasienten en notisbok der han skriver ned sine resultater. Dette vil tillate å ta de nødvendige tiltakene i tide, og forhindre forekomst av et annet angrep.

Legen legger oppmerksomhet på pasientens livsstil: Hvilken regim av dagen han følger, hvor mye han sover, hvordan han mater, om det er dårlige vaner og overvekt. Hvis en person i tid gjenoppfatter noen av nyansene i livet hans, provoserer et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, vil terapien være mer produktiv, og mange alvorlige konsekvenser kan unngås.

Les Mer Om Fartøyene